Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 70 sonuç

Konu: F.Bahçe'den "Yasak kalksın" başvurusu!

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Anlaşıldı, birileri ölmeden pabucun ne kadar pahalı olduğunu anlamayacak bu millet, müstehak bize! Yasak kalksınmış, yasak kalksın diyen anasını babasını deplasmana göndersin o zaman bakalım maçası yiyorsa.

Hala olayı yok GS yok Fb üzerinden döndürenler var, hala işi şaka zannedenler var, GS'lisi de olsa FB'lisi de olsa BJK'lisi de olsa o deplasmana çoğu provokasyon için gidecek.

Biz önce bir düşman ortamı yarattık elbirliğiyle, şimdi zihniyet hala aynıyken keyfekeder yasak kalksın diyenler bir de çıkıyor diyor ki devlet önlem alsın ne var diyor. Devlet bu saçmalıkla mı uğraşacak başka işi gücü yok da. Dandikten tekerlekli sandalye basketbol maçında yasağa rağmen 50 kişi maça gelmiş, olaylar çıkmış, hayatı o sandalyeye bağlı olanların aracı kırılmış gözü dönmüş canilikle. Bu derece önemsiz bir olayda bu derece küçük çaplı bir arbedede bile olaylar çığrından çıkıyorsa 5.000 tane rakip takım taraftarı 50.000 kişinin içine dalınca olabilecekleri düşünün biraz.

Bize bu tarz medeniyet gösterileri şu anda çok çok uzak, herkes otursun oturduğu yere. Buna izin veren cinayete davetiye çıkartıyor demektir, çok net söylüyorum, herkes elini vicdanına koysun, biraz muhakeme yapsın!

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Hayır girmedik.
    Bahsettiğim şu olaydı.

http://www.youtube.com/watch?v=m0MnjcAhVWI

bu olaydan sonra herkes destekliyordu deplasman yasagını. Çünkü bu tip olaylar evsahibi taraftarları kışkırtıyor. Bunun sonucunda da büyük olaylar cıkıyor.

He bu arada çok büyük bir marifetmiş gibi sunuyorsunuz bunu sanal ortamda. Aynısını diğer taraftarlar da yapsa aynı şekilde sunarlardı. İşte sorun burada zaten. Taraftarlardaki kafa yapısı bu deplasman yasagının yegane nedenidir.

Allah için kaç yıldır deplasman yapılır deplasman seyircisi kaç kişiyi öldürmüş?Ya o mantıkla bakarsan diyorum ya trafikte vietnam kadar adam öldü yasaklayın arabayı var mı böyle bişey

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Bahsettiğim şu olaydı.

http://www.youtube.com/watch?v=m0MnjcAhVWI

bu olaydan sonra herkes destekliyordu deplasman yasagını. Çünkü bu tip olaylar evsahibi taraftarları kışkırtıyor. Bunun sonucunda da büyük olaylar cıkıyor.

He bu arada çok büyük bir marifetmiş gibi sunuyorsunuz bunu sanal ortamda. Aynısını diğer taraftarlar da yapsa aynı şekilde sunarlardı. İşte sorun burada zaten. Taraftarlardaki kafa yapısı bu deplasman yasagının yegane nedenidir.
    İyi de sen olaya çok dar açıdan bakıyorsun.

Burada o taraftarlar saatlerce normal kapıda bekletildiği için müze tarafından giriyorlar ve kimsenin burnunu kanatmadan bırak sahaya girmeyi sahaya girmeyi bile düşünmeden direk tribüne girmeye çalışıyorlar.

Video'da yok hooligans, yok baskın diye anlatılmış ama alakası yok yaşanan olayla.

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Olayları bilmiyosunuz dedik ya haklı çıkartıyosunuz işte.. Orda sahaya girilmedi, maç başlamasına rağmen polislerin turnikelerde yeterli hızda taraftar alınmamasından dolayı Fenerbahçe taraftarı BJK müzeden stadın içine girip tribüne çıktı..

Herkes nasıl işine geliyosa öyle anlatıyo olayları.. Belki sen de başkasından yanlış duymuşsundur..
    He sahaya girmedin bilmemnereleri deldin tribune cıktın o zaman oldu. Hiç provoke olmadı bjk taraftarı değil mi ? Ya bu kafayla bir de bana gelmiş yasak kalksın diyorsun.
    Ayrıca yok deplasman yasamamışsınız bilmemne olayını da bi bırak kimin nereye maça gittiğini ne şartlarda gittiğini bilmiyorsun ön yargılı yaklaşma milletin fikirlerinden dolayı

Deplasman taraftarı kimseyi öldürmedi. Hiçbişey de yapamaz zaten o gucu yok. Ama bir ....feenerbahce tezahuratı duyuldu mu kadıkoyde,ya da şikeci bilmemne diye tezahurat duyulursa, dışarıda olay cıkar. demek istediğim deplasman taraftarı evsahibini provoke ettiği için gitmesi yasaklanıyor. ooof ooof

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Allahını seversen sahaya mı girmişler orda.. Göz var izan var..

Ayrıca şunu da söyleyeyim.. Birileri ölecekse bunun için deplasman olması şart değil.. Kendi arasında çıkan kavgalarda bıçaklananlar, tribünün 2. katından aşağı atılanlar varken deplasman yasağını bu şeylerle bağdaştırmak gaflettir..

Deplasman bir haktır.. Hoş bu hakkı da deplasmana gitmeyen kişilerin anlamasını beklemek de yanlış tabi..

Sahaya girmemiş cizginin yanından geçmiş tamam o zaman kalksın deplasman yasagı Evsahibi taraftar provoke oldu mu olmadı mı arkadaşım? Ayrıca hala yok deplasmana gitmeyen falan diosun, yıllardır deplasmanlarda yatmış kalkmış adam tribini de bırak. Bilmiyorsun kimin nereye gittiğini sus.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Anlaşıldı benim kafamın değil sizin kafanızın değişmesi gerekiyor.. Siz de Hoca Nasreddin gibi testiyi verip dayağı atanlardansınız.. Size göre her deplasmana giden terörist (başbakanın deyimiyle), sonra da araplar geldi futbolun içine etti, futbol sadece para olmuş arkadaş yazıp "against modern football" dersiniz geçer gidersiniz..

Hala diyosun ki provoke oldu.. basit bi soru yahu.. O maçta olay çıktı mı çıkmadı mı bu girişten sonra.. hala cevap veremiyosun..

Ya sen bambaska bir dünyadasın anlıyorum senin de hangi insan tipine gıcık oldugunu ama biraz objektif bakmaya calış lütfen

Yahu provoke ne demek nasıl provoke oluyo ben fenerbahçe formasını görünce provoke oluyorum gelmesinler arenaya o zaman?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ya sen bambaska bir dünyadasın anlıyorum senin de hangi insan tipine gıcık oldugunu ama biraz objektif bakmaya calış lütfen
    Tamam ben de seni anlıyorum da sen deplasman yasağının olayları bitireceğini düşünüyosun.. Hangi yasakla kim hangi uygulamadan vazgeçmiş bu Dünya'da? Yapmak isteyen her türlü yapıyo zaten, sen bunu önleyemezsin.. Tıpkı 2005 Truva olayı gibi.. Hatırlarsın neler olduğunu. İnsanları buna zorluyorlar..

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Mevcut durumda BJK-FB, FB-BJK, BJK-TS, TS-BJK maçları dışında dört büyüklerin kendi aralarında oynayacağı maçlara deplasman seyircisi gelirse büyük olaylar çıkar, kimse de bunun hesabını veremez.

Aksini söyleyip savını mantıklı sebeplere dayandırabilen buyursun!

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Önce zihniyet değişir, sonra kurallar, aslolan budur. Aksi olursa toplumda kaos olur, sosyopsikoloji bunu gerektirir.

İnsan gibi maçına gelip rakip takım taraftarına hareket cekmesen kufur etmesen insan gibi kendi takımını desteklesen maç bitince de insan gibi evine gitsen hiç kimse provoke olmaz rahat ol sen.

İtalya'da da böyle bir durum olmuştu ultraslar manifesto yazdılar butun klüplerin tribun liderleri anlaşma yaptılar aralarında olay cıkmayacagına dair. Yasak kalktı. Deplasmana gelen taraftarları kendi evlerinde konuk ettiler hatta. Anca kalkarsa böyle kalkar. Ben iktidar olsam böyle bir garanti gelmeden kaldırmam açıkcası.

Yok aga çok farklı dünyalardan bakıyoruz harbi bu tartışmadan bişey çıkmaz

Tamam ben de seni anlıyorum da sen deplasman yasağının olayları bitireceğini düşünüyosun.. Hangi yasakla kim hangi uygulamadan vazgeçmiş bu Dünya'da? Yapmak isteyen her türlü yapıyo zaten, sen bunu önleyemezsin.. Tıpkı 2005 Truva olayı gibi.. Hatırlarsın neler olduğunu. İnsanları buna zorluyorlar..
    Hatırlıyorum tabi o zaten bambaska bir manyaklıktı ama deplasman yasagıyla olaylar en aza indirgendi mi ? Bence indirgendi.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

İnsan gibi maçına gelip rakip takım taraftarına hareket cekmesen kufur etmesen insan gibi kendi takımını desteklesen maç bitince de insan gibi evine gitsen hiç kimse provoke olmaz rahat ol sen.

İtalya'da da böyle bir durum olmuştu ultraslar manifesto yazdılar butun klüplerin tribun liderleri anlaşma yaptılar aralarında olay cıkmayacagına dair. Yasak kalktı. Deplasmana gelen taraftarları kendi evlerinde konuk ettiler hatta. Anca kalkarsa böyle kalkar. Ben iktidar olsam böyle bir garanti gelmeden kaldırmam açıkcası.
    FB-TS, FB-GS, GS-TS, GS-BJK arasındaki durum münasebetiyle konjonktür şu anda buna müsait değil kim ne derse desin, her şeyin bir zamanı var, ortamın durulmasını beklemek lazım.

Bugünkü talep zamanlama açısından son derece yanlış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Hatırlıyorum tabi o zaten bambaska bir manyaklıktı ama deplasman yasagıyla olaylar en aza indirgendi mi ? Bence indirgendi.
    O olaydan sonra yasak kalmıştı diye hatırlıyorum

O olaydan sonra yasak kalmıştı diye hatırlıyorum
    O olaydan sonrasını söylemiyorum ki yasak bi kalktı bi geldi zaten. Ben deplasman yasagı oldugu zaman diyorum olaylar en aza indirgendi mi ? Deplasman yasagı varken cıkıp cıkabilecek en buyuk olay budur. Bunu da yapmak cesaret ister zaten. Her zaman herkesin yapabileceği bir şey değil.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Çoğunluk bu yasağın kalkmasını istiyor ancak bu yasak kalkacaksa sezon başı kalkacaktı. Öyle sezon ortasında menfaatlere göre kaldırılmamalı.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Deplasman hakkı engellenemez. Deplasmanın ne olduğunu deplasmana gitmeyen bilmez. Yönetimi tebrik ediyorum çok doğru bir hamle umarım kaldırcaklar 2-3 haftadır stadda bu iş üzerinde çok duruyor taraftar emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah.

Konuyu açan arkadaş zaten FB yönetiminin her şeyinde art niyet bulduğu için bu işte de bulmasına şaşırmadım
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Beşiktaş maçında müze taraftından girip direk tribüne çıktık videoda bende görünüyorum

Deplasman yasağı olmaz olamaz

Bazı arkadaşlar öyle güzel senaryolar yazmışki resmen şok oldum 50 bin kişilik stadda 5 bin kişi ne olay çıkartıcak

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Sadece Gs-Fb-Bjk üçlüsü için değil geçen seneydi galiba Bursaspor Beşiktaş seyircisini yakalasa öldürecekti doğru mudur.Bakın çok büyük bir derbi değil Gs-Fb-Bjk'nin derbileri yanında ona rağmen gidenlere neler olacağını tahmin edebilmek çok zor olmasa gerek.Kısacası bu kadar kavgaya olana rağmen hala bu kadar fazla iyimser olmak çok saf olmak demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Deplasman yasağı kalkmalı tabi ki derbiye maça gittiğimde sağ üst köşede birde full doldurmuş Fenerbahçe taraftarını görmek isterim işin zevki orada.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidip stadda maç izleyebiliyorsam kendi ülkemde de rahatlıkla izleyebilmeliyim. Yasakçı zihniyete hayır. Yönetimi tebrik ediyorum, eminim ki bugün yasak devam etmeli diyenlerin, yasak geldiğinde bu nasıl iş diye isyan ettikleri olmuştur.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Açık ve net son maçta yaşanan hiçbir olay Galatasaray'ın kupa alması ile ilgili değildir. Tamamen emniyet ile yaşananlar ve şike süreci boyunca taraftara çektirilen acının patlamasıdır. Bende tribündeydim, polisin sıktığı biber gazından 1 hafta boyunca uyuyamadım. Tek yaptığım maç sonu alkışlamaktı...

Kimse olayı genellemesin. Deplasman bir haktır, bu hak engellenemez.

Ek olarak engelliler maçında elinde yangın söndürücü ile saldıran adamlar yasalar ile içeri tıkılmadıkça çok fazla şey düzelmez. Ama bir kaç kişi veya belli bir grup yapt diye milyonlarca taraftarlı kulüplere yasak gelemez.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

6222 midir nedir, adam akilli uygulanmadigi surece guzel ulkemizde her mac tehlike arz ediyor maalesef. bu gs-fb olayi degil, ulke capinda bir sorun ki bunu cozmek icin de yasa cikarildi ama tabii ki yasalar gevsetildi, uygulandigini da gormedim. toptan ceza yerine kisiye ceza yontemine gecilmedigi surece bunlar surer gider, bastakilerin isine gelen yasaklar da devam eder. siz de burda aman ne guzel, yasak devam etsin dersiniz ki en basta karsi cikan olmaniz gerekirken. 3-5 capulcu yuzunden misal bir derbi macini yerinde izlemekten mahrum kalirsiniz. teknoloji caginda yasiyoruz ama gram faydalanmiyoruz hala. ingilterede nasil ustesinden gelindiyse burda da cozum bulunur ama dedigim gibi boylesi kolayina geliyor herkesin. FB yonetimi ya da bir baskasi basvurmus umrumda degil, yeter ki su yasakci zihniyetten kurtulalim.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Şimdi iyi güzel anlatıyorsunuz da hep stat içinden konuşuyorsunuz. Oysa taraftarlar arasındaki olaylar stadın içinde değil çevresinde veya yakınlarında olmuştur genelde (futbol maçlarında). Çünkü provokatörler için en uygun yer oralardır. Ayrıca emniyet güçleri oraları stadın içi kadar kontrol altında tutamazlar. Kısacası sorun rakip taraftarların stada girmesi değil, stat dışında iki rakip takım taraftarının karşı karşıya gelmesidir.

Bu konuda en yakın ve en şiddetli örneklerden biri 2010/11 sezonundaki Beşiktaş-Bursa maçı öncesi yaşananlardır. 3 Bursalı taraftar bıçaklanmış, 1 Beşiktaşlı kadın taraftarın kafasında şişe kırılmıştı hatırlarsanız. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi o gün, ucuz atlatılmıştı bir bakıma.

Provokasyon genelde şu şekilde olur; bir grup X kulüp taraftarı tezahüratlar yaparak dolaşmaktadır. Sonra aynı kulübün atkısını veya formasını giymiş elemanın biri (veya birkaçı) koşarak çıkagelir ve "yetişin bizimkilere saldırdılar" diye bağırır. Tabi o grup "vay bizim taraftar kardeşlerimize nasıl saldırırlar" diyerek kalabalık olmanın da gazıyla elmanın peşinden koşarlar. Köşe bucak rakip taraftarları ararlar ve sonrası malum...

Şu şartlarda ve toplum bu kafa yapısındayken bu ülkedeki birçok şey gibi bu da olmaz...

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Şimdi iyi güzel anlatıyorsunuz da hep stat içinden konuşuyorsunuz. Oysa taraftarlar arasındaki olaylar stadın içinde değil çevresinde veya yakınlarında olmuştur genelde (futbol maçlarında). Çünkü provokatörler için en uygun yer oralardır. Ayrıca emniyet güçleri oraları stadın içi kadar kontrol altında tutamazlar. Kısacası sorun rakip taraftarların stada girmesi değil, stat dışında iki rakip takım taraftarının karşı karşıya gelmesidir.

Bu konuda en yakın ve en şiddetli örneklerden biri 2010/11 sezonundaki Beşiktaş-Bursa maçı öncesi yaşananlardır. 3 Bursalı taraftar bıçaklanmış, 1 Beşiktaşlı kadın taraftarın kafasında şişe kırılmıştı hatırlarsanız. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi o gün, ucuz atlatılmıştı bir bakıma.

Provokasyon genelde şu şekilde olur; bir grup X kulüp taraftarı tezahüratlar yaparak dolaşmaktadır. Sonra aynı kulübün atkısını veya formasını giymiş elemanın biri (veya birkaçı) koşarak çıkagelir ve "yetişin bizimkilere saldırdılar" diye bağırır. Tabi o grup "vay bizim taraftar kardeşlerimize nasıl saldırırlar" diyerek kalabalık olmanın da gazıyla elmanın peşinden koşarlar. Köşe bucak rakip taraftarları ararlar ve sonrası malum...

Şu şartlarda ve toplum bu kafa yapısındayken bu ülkedeki birçok şey gibi bu da olmaz...
    Aynen. Bu dediklerin mecidiyekoy'un o dar sokaklarında her maçta yaşanırdı. Polis ne yapsın orada. Bırak rakip takım taraftarını, birileri maçla hiç alakasız sesli konuşsa tartışıyor gibi olsa bile bir anda kalabalık oluşurdu orada

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri