pasla şutla hiç alakası yok da, hava topu mucadelesinde ve top kazanmada önemli en azından. ama sorum başka benim perpetua detay vermeni bekliyorum
pasla şutla hiç alakası yok da, hava topu mucadelesinde ve top kazanmada önemli en azından. ama sorum başka benim perpetua detay vermeni bekliyorum
Güç şöyle etki eder mesela a oyuncusu topu kendi yarı sahasından başlayarak rakip yarı sahasına kadar sürdü haliyie bu adam çok mesafa katetti, direnci azaldı, gücü tükendi ve haliyle gücününde tükenmesiyle bu adam topa sert vuramayacak.4-5 Sene önce türkhavayollarının altyapısında oynarken hocamız özelliklede açık oyuncularına ve ofansif bölgede oynayan oyunculara bunun antremanını sürekli yaptırırdı, insan gücünü ekonomik kullanmalı yoksa 10 kişiyide geçsen son vuruşu yapamazsan 10 kişiyi boşuna geçmişsin derdi. ordan aklımda kalmıs![]()
oyunda boyle degil
Cengiz güzel anlatmış. Bizim bildiğimiz üzere maç motorunda top ayağında olan adam için gücün önemi yok. Bunun için balance kullanılıyor. Bir şey değişmediyse bu böyle.
Drogba'ya gelince balance 13, str 18 olarak geldi galiba. Bir takım değişiklikler yıl sonu itibarıyla yapılır. En azından benim gözümde kötü verilmiş bazı özellikleri var.
Drogba'nın teknik kapasitesini dribblingte kullanabildiğini pek görmüyorum. Ceza sahasında topu atıp rakibi yıkıp geçmeye çalışıyor. Ceza sahası dışında hiç dribblingle geçtiğini de hatırlamıyorum.
Last edited by Cengo : 10.Nisan.2013 at 01:32
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
FM 2013 Türkçe olmasına ragmen ben Ingilizce oynuyorum cunku yeni oyuncu profil görünümüne alışmak cok zor...umarım oyuncu ozelliklerinin sırasını ingilizcedeki gibi yaparlar. Bir de Galatasaray Fenerbahce macları öncesi gazete haberinde "düşmanca" tabiri var ki yanlış çeviri, bunun yerine ezeli rekabet vs demek lazım.
Taktiklerde duran topların nasıl kullanılacağını seçerken best header seçeneği var. Burada kullanan sadece kafa özelliğine mi bakıyor yoksa sıçrama, kafa ve bitiricilik gibi kombine özelliklere mi bakıyor. Mesela benim 1.90 boyunda stoperim ve forvetim var. İkisinin de kafa özelliklerinin aynı olduğu düşünlürse ortayı açan hangisini tercih eder. Malum forvetin bitiriciliği daha fazla. Veya stoperin kafa özelliği 17 bitiricilik 10 olsa, forvetin kafa özelliği 14 bitiricilği 19 olsa top hangisine gider. Kafama takıldı yardım edebilecek birisi var mı?
Bir de burayla alakalı değil ama büyük maçlara çıkmadan önce (Barca, Bayern, Real gibi) 2 hafta öncesinden ya savunma duran topları ya da savunma yerleşimi çalıştırıyorum. Ama hangisini çalıştırsam ondan gol yiyiorum. Mesela duran top çalıştırdıysam 2 tane duran toptan gol, saavunma yerleşimi çalıştırdıysam saçma pozisyon veya pas hatalarından gol yiyorum. O yüzden artık sadece atak veya hücum duran topu çalıştırıyorum. Bununla ilgili bilgisi olan var mıdır.
GÜÇ ne işe yarar diyen arkadaşlar için
Güç oyuncuların uzaktan şut çekmelerini daha sert olmasını ve oyuncu harekketlerinden" güçlü şut çeker " çalıştırılmasını sağlıyor.
bunun dışında güç agresiflik ve markaj özellikleri yüksek olan oyuncuları, cesaret özelliği düşük olan forvet oyuncularına adam markajı yaptırmanız cok etkili olur. defansta servet gibi düşünelim.
ayrıca uzun taç atışları konusunda da etki eder. ikili mücadelelerde ayakta kalmalarını da saglar