Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 119 sonuç

Konu: Bu Oyun Ne Hale Geldi Sorumlusu Kim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Her hafta son çıkan FM'nin ne kadar kötü olduğunu belirten bir konu açmak adet oldu, ben bildim bileli var bu konular. Maalesef oyunun eksik olduğu noktalardan bahsetmek yerine hep aynı 3 konudan bahsediliyor. Bunlara artık bir son verilmeli. Konuyu açan kişi bunların birinden bahsetmese bile bu konular hiç geçilmiyor.

1-) Sakatlıklar. FM çoğu zaman sakatlıkları gerçeğe yakın bir şekilde yapıyor fakat sakatlıkların plansız olması( özellikle herşeyi optimal seviyede yapmak isteyen biri için) sinir bozduğu için oyuna suç atılır. En iyi oyuncunun 4 ay sakatlanması olanaksızmış gibi. Arsenal Wilshere için 14 ay bekledi.

2-) Rakip takımın otobüsü kalenin önüne park etmesi nedeniyle çok şut atıp 1-0 biten maçlar. Rakip kaleci de yüksek bir değer alır genelde. Gerçekte böyle maçlar sıklıkla görülüyor ve eğer savunma ağırlıklı bir takım yönetirseniz siz de böyle bir maç çıkarabilirsiniz.

3-) Oyun motorunda olan bir eksiklik. Oyun motoru FM 2013 ilk çıktığında yapılan büyük değişiklikler nedeniyle felaketti ama şu an iyi bir seviyeye ulaştı. Elbette mükemmel olmayacaktır ama oyunu oynatmayacak seviyeye gelmiyor( yamasız FM 2013 hariç).

Tamam oyunun iyi ve kötü yanları konuşulmalı ama kötü yanları konuşulurken hep aynı şeylerin söylenmesinin bir anlamı yok.

soylenılmesı savunulmasından daha yapıcı gelısmelere yol acabılır.savunulmasının asıl hıc anlamı yok bence.sureklı bu 3 madde savunuluyor dıye gırıp maddelerımı sıralıyım bende .

Tamam oyunun iyi ve kötü yanları konuşulmalı ama kötü yanları savunulurken hep arsenalden ornek verılmesının bir anlamı yok.

Eee perputa oyunu ve yapımcı savunmamış hâlâ

24 kişilik oyuncu kadrom var şampiyonlar liginde yarı final maçında oynatacak oyuncu bulamadığım oldu. 5 tane banko oyuncumun 3 er ay sakatlandığı oldu. oyunu her şeye rağmen zevk alarak saatlerce oynayabiliyorum fakat çoğu sakatlanma 2-3 ay oluyor. çok nadir 3-4 hafta olarak da sakatlık olabiliyor. antrenmanda sakatlanma sıfır sadece soğuk algınlığı ve virüs sebepleriyle sakatlanma oluyor. bu sene maç içinde sakatlanmayı abartı yapmışlar. hep 3-4 ay 2-3 ay sakatlanıyorlar. oyunundan en zevk aldığınız oyuncular olursa zevksiz geçiyor maçlar. son bir patch yapmaları şart.

Dortmund ile oynuyorum 22-23 kisilik kadrom var sadece Piszczek 1ay Mats Hummels de 2 hafta sakatlandi. Yasadigim en büyük sakatliklar bunlar. Bi kac oyuncum da 1 hafta sakatlanmisti. Gercekten enteresan bu sakatlik olayi. GS ile kariyere baslayayim dedim mesela ilk günler hemen sakatlik problemi yasadim. Kariyeri kapattim yeni kariyer actim GS ile yine bu sefer de hic sakatlik olmadi.

Sonucta oyun sirketleri de isin ticaretinde bu da dusunulmeli.. ayni yaptigimiz teknolojik alisverisler gibi. Her zaman daha iyisini beklicez ve hicbi zaman tamam demicez. Sirketler de bilincli olarak hep bi hata koyucak. Tabi bunu yapan sirkerlerde ozellikle oyunlar icin baglayici olmasi onemli. Ne kadar hata da olsa oynadikca bu hatalarin giderilme zamani uzicak. Biz olsak biz de ayni dusunceler de ya da benzer politikalari izlicegimizi dusunuyorum

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

antrenman konusuna deginmek istiyorum bence bu seneki antrenman sistemi önceki senelerde kullanilan klasik antrenman sisteminden cok daha iyi ve daha basit.. oyunculara özel program ayarlama yok rolü seciyorsun bitiyor bunu anlamanin neresi zor

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bencede yeni antreman sistemi hem daha kolay hemde daha efektif

Quote Originally Posted by bangbangstar View Post
    Bilmiyorum kaç yaşından beri CM-FM oynuyorsun ? Ya da yaş önemli değil hangi seriden itibaren oynamaya başladın ? Ben 01-02 den beridir oynarım bu oyunu. Hepsinde de kendi taktiğimle oynamışımdır. Arada bende Diablo , tackkiller falan denedim ama genelde kendi taktiğimle kariyerler yaptım. 2 ve 3 boyut olayına geçildiğinden beri , en kötü maç motoruna sahip Fm veya cm hangisi dersen kesinlikle FM 13 derim. Ayrıca zırvalık deyip saygısızlık yapmaya da hiç hakkın olmadığını söylemeliyim. Ortada zırvalayan birileri varsa onlarda oyunu yapanlardır. Evet bu oyun bu serinin tam bir zırvasıdır.
    aynen katılıyorum, direkten dönüş olayları ve sadece üst direk olması çıldırtacak artık. ben de 01-02den beri bu oyunu oynarım. biz hep yapımcılara orada burada sözümüzü duyurmaya çalıştık: "eğer yenilik yapacaksan adam gibi yap. yoksa bırak yapma eskisi gibi kalsın." sakatlık olayına katılamıcam çünkü ben kondisyonerleri ve fizyo terepistleri olabildiğince iyi seçerim ve kadroda abartı derecede rotasyon yaparım. sanırım bu nedenlerden dolayı fazla sakatlıkla karşılaşmıyorum. buna rağmen 13.3.3 olduktan sonra sanki yine de biraz rahatladı oyun. artık her maç en az 3 direkten dönme değil de 2-3 maçta bir oluyor sanırım.
    Last edited by equinox_cs : 08.Mayıs.2013 at 05:23 Reason: ekleme

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Oyunda sol kanada Shcurrle'yi aldım, adamın uzaktan şutları 19 ve inanılmaz kuvvetli bir oyuncu ama çektiği çoğu şut neredeyse taca gidiyor, kaleyi bulan şutları da yavaşça kalecinin kucağına. Adam takımda en çok şut çeken oyuncu ama daha ceza sahası dışından golü yok. Sırf bu saçmalık yüzünden adamı sağ kanat oynatmak zorunda kalıyorum. Bir de takım çalışması 15 çalışkanlığı da 19 olan oyuncu neredeyse hiç pas vermiyor. Sırf uzaktan şut özelliği olduğu için 30 metreden şut çekiyor. Bu durum ters ayakla oynayan tüm kanatlar için geçerli. Son güncellemede ceza sahası dışından şutlar çok kötü, eğer paslaşarak ceza sahasına gir demezsem gol atmak gerçekten hayal oluyor.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Evet o tip oyunculardan uzak durmak gerek sürekli uzaktan sut ceken adam benim takımımda olamaz

Nesil
    2006

3. madden için yazmak isterim; Fenerbahçe'yi yönetiyorum deplasmanda nağmalup Kadıköy'de kazanamayan bir teknik adamım Avrupa maçlarıda dahil.

Ben bir de ek olarak Fenerbahçe ile Galatasaray transfere servet dökerken 3-4 milyon € para verip oyuncu alamayacak duruma gelmişler.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ozan42 View Post
    Evet o tip oyunculardan uzak durmak gerek sürekli uzaktan sut ceken adam benim takımımda olamaz
    Adama 19 milyon verdim pişman oldum, normalde bu tarz adamları oynatmam ama adamın takım oyunu 15 pas ta verir diyerek aldım. Malesef hayal kırıklığı oldu. Onun yüzünden gidip Gökhan Töre ve Sercan Sararer'i transfer ettim. Sağ kanatta oynatıyorum sene sonuna kadar tatmin edici bir şekilde oynamazsa satmayı düşünüyorum Shcurrle'yi, 9 veya 10 milyona bile veririm ve ters ayaklı aldığım son kanat oyuncusu olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

16 yıldır oynuyorum ben cm-fm İster inanın ister inanmayın ama en kötüsü bu seneki oyun. Ama işte bu cümleyi yazarken de korkuyorum "gelen gideni aratır" diye. Seneye daha kötüsünü yapmayı başarırlarsa ne yapacağız bilemem. Hani çok uzun yıllar dostluk ettiğin birisi bir hata yapsa da katlanırsın da mazinin hatırına susup onunla (zevk almasan bile) vakit geçirmeye çalışırsınya ,işte benim bu sene FM'le münasebetim bu şekilde
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

en kötüsü değil bence katılmıyorum 2005 ve 2009 çok kötüydü.

16. Default

Quote Originally Posted by cmyksl55 View Post
    en kötüsü değil bence katılmıyorum 2005 ve 2009 çok kötüydü.
    Ben de buna katılmıyorum. Fm 2005 milattı. Cm-Fm ayrılığının Sports Interactive adına ilk ürünü sonuçta. Bilgisayarımda fm 2005 , 2012 ,2013 kurulu şu anda. Canım sıkıldığında 2005 e dönüyorum ve 2013 oynadıkça da epey canım sıkılıyor. Sebebine girmeme gerek yok çoğu üyenin saydığı şeyler nitekim.

birincisi, Sakatlık sorunu artık öyle canımı sıkmaya başlamıştı ki hiç Genie Scout bile kullanmamış biri olarak FM Editor Live kullanmaya başlayarak oyuna mudahale etmeye başladım.

İkincisi ise federasyonun absürt yabancı sınırlaması... İlk bir kaç sene zaten adam gibi Türk oyuncu yokken 5 tane yabancı ile nasıl Avrupalılarla kafa kafaya mücadele edicez? Onu da FM Editor Live ile hallediyorum.

Başka da hilem yok oyunda.

Aykut Demir için istenen fiyat 22 milyon dolar (peşin),
    Serdar Aziz için istenen fiyat 28 milyon dolar (peşin).

Bizim görmeyip, FM'nin gördüğü ne olabilir?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Sakatlık olayı bazen o kadar abartıyor ki maç içerisinde yenik düştüğüm zaman taktik değiştiremiyorum çünkü 3 değişiklik hakkımı daha ilk yarıda sakatlıklar yüzünden kullandığım en az 2-3 maç hatırlıyorum 1 sezonda.

Şimdi de bir oyuncum 4 haftadır sakattı. "takımla birlikte çalışmalara başladı" haberinin hemen üstündeki haberde aynı oyuncumun antrenmanda sakatlandığı ve 7 hafta daha takımdan uzak kalacağı söylendi.

Not: Oyuncum gökhan zan değil, kevin tomson.

Aynen dediğin gibi Aydin oyunda 2 sakatlık oldu bir maçta değiştirdim 3. değişikliği yapamadım bişey olur korkusuyla ki olduda biri daha sakatlandı ona harcadım değişikliği.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Evet sakatlık sorunu olduğu aşikar acaba İngilizcesi olan arkadaşlar yabancı forumlara bir göz atsa onlardada bu sıkıntı varmı yoksa bu sıkıntıyı bız mı cıkarıyoruz acaba.

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Veysel Sarı 8-9 ay sakatlandı bende de şuan 3.sezondayım Bozüyükspor'a kiraya verdim milli takıma banko giren GS'nin 9 milyon $ teklif yaptığı adam ne hallere düştü

Nesil
    2009
    Yer
    Sakarya

Ben anlamıyorum arkadaş bu sakatlık bi bende olmuyor sanırım yada millet hala ilk güncellemeyle falan oynuyor..En fazla sakatlıklar 2 3 hafta oluyor ki buda normal..Arada 4 ay falan bir yeri kırılan çıkan oluyor oda çok ender..

Sakatlıklar neden oluyor bilmiyorum ama doktorları kesinlikle değiştirmeyin ilk sezon takımda kim varsa o kalsın..Tabi 12 üzeri falansa fizyoterapisi.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Doktorların sakatlıklarla hiçbir ilgisi yok, tek faydaları sakatlık süresinin ne kadar oalcağını iyi tahmin ederler. Sakatlık konusu tamamen şanstır, kimine olur kimine olmaz. Benim son 3 sezonumda ciddi sakatlıklar olmuyordu, olanlar en fazla 2-3 ay. Ama zamanında aynı antremanda Sow'un ayağının, Stoch'un kolunun kırıldığını bilirim. Bir de maç içerisinde GG sakatlandı, yerine yedek sağ bekimi aldım o da sakatlandı, sonra stoper alıp oraya diğer stoperi çektim o da sakatlandı ve bunların hepsi 40-50 dk içerisinde oldu.

Yapay zeka sayesinde gerçekten garip durumlar oluşabiliyor. Mesela raporda sakatlığa meğilli denen adamın 3 sakatlanmadığını da biliyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Sakatlıkla ilgili şu bende sık sık oluyor. Bir oyuncu hakkında medyaya açıklama yapıyorum, oyuncuyu beğendiğimi söylüyorum. Ben basına konuştuktan sonra 2,3 gün ilerletiyorum oyunu ilgilendiğim oyuncu sakatlanıyor. Bu sezon başı transfer döneminde değilde devre arası transfer döneminde oluyor. Bu seride 4,5 kez karşılaştım. Sakatlıklara razıyım en azından süreleri kısa olsa. Belli bir süreden sonra oynama isteği kalmıyor oyun çaresiz bırakıyor. 30,33 kişilik geniş bir kadro kurmak var ama bu kez oynamayan oyuncular ile ilgili memnuniyetsizlik oluyor.

Bende bi oyuncu transfer ettim transfer dönemi başlamadan, 22 aralıktayım 1 ocakta falan başlayacak ya transfer dönemi adam 1,5 ay sakatlandı Yeri geliyor yarım sezon adamlarım sakatlanmıyor yeri geliyor 3-4 maçta mevkilere adam bulamıyorum

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Sakatlık sorunu sakatlık oranları ile alakalı olabilir.

Yapay zekanın sakatlık listesinde her bir sakatlığın kaçta kaç oranında ihtimale dayalı olabileceğini editörden değiştirilebiliyor.

FM Greece ekibinin bir sakatlık data güncellemesi var, sakatlık ekleme ve güncelleme. Türkçe'ye çevirdim, duruyordu dosyalarımın arasında.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Bende 2-3 haftalık sakatlık çıkıyor arada. En fazla 2 tane oyuncu 4 ay gidiyor. Çok da problem olmuyor. Beşiktaşla oynuyorum bir de düşünün.

Nesil
    2009
    Yer
    Budapeşte

Sakatlık konusuna yürekten katılıyorum arkadaşım. Ben de senin gibi ta amiaga'lardan bu yana oynarım. Ben bu seneki gibi bir sakatlık rezilliği görmedim! Sezon açılacak, e mecbur en az beş hazırlık maçı oynamak durumdayız, ama bu dönemde 6 7 kilit adamım hem de bilmem kaç aylık sakatlanıyor. E nedir şimdi bu? Oyun keyfimiz tamamen baltalanmıştır. Türkçe'niz eksik olsun kardeşim, bana eski oyunumu verin.

Çok haklısın bu sakatlıklar konusunda.Genelde bizim yönettiğimiz takımda oluyro bunlar 4-5 maç iyi kazanınca hop bi bakıyorum önemli oyuncular sakatlanıyor. Bu FM yapımcıları FM'nin yapay zekasını geliştirip oyunru zor ve zevkli hale getireceklerine böyle saçma sapan gıcık şeylerle oyunu zorlaştırıyorlar.Ve adamı bazen sıkıyor oyun.

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri