-
26.Haziran.2013, 16:39
FM'nin Veritabanını Kullanan Kulüpler
Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama Miles Jacobson bir açıklama yapmıştı. Oyunun veritabanını bazı kulüplere satıyoruz ama anlaşma gereği onların isimlerini açıklayamayız. İçlerinde gerçekten büyük kulüpler var demişti. Bana göre de FM'nin veritabanı keşfedilmemiş oyuncular için bir bilgi kaynağı olabilir.
Ben özellikle Porto ve Shakhtar'dan şüpheleniyorum. Tamam iki takımın da iyi scoutları olduğunu kabul ediyorum ama bu yıl oyunda sürekli ismini gördüğüm, oynadığım takımlara aldığım oyuncuların bu kulüplere sene sonu gitmesi şaşırtıcı. Shakhtar, Gremio'lu Fernando ve Fluminense'den Wellington Nem'i aldı. Zaten gerçekte de iyi oynuyorlar ama Fm'de bu isimler daha göz önünde. Porto'ya gelirsek daha az duyulmuş bir isim olan Mauro Caballero'yu aldılar. Onu Fierro ile gittiğim her takıma alırım. 17 yaşında Porto gidip alıyor. Oyunda 5-6 yıl sonra mevkisinin en iyilerinden oluyor. Porto bunu yıllardır yapıyor. Daha önce Eliaquim Mangala'yı da bu yaşlarda almıştı ve yine aldıkları sene FM'de keşfetmiştim.
Porto ve Shakhtar bu işin ustası. Çok iyi bir altyapıları yok ama scout sistemiyle işi hallediyorlar. Futbol dünyası bana göre 3'e ayrılıyor. Birincisi Barcelona gibi kendi oyuncularını yetiştiren, Porto gibi potansiyelli oyuncuyu alıp belli bir yaşa kadar yetiştiren, PSG-Monaco gibi parayı basıp potansiyeline ulaşan oyuncuları kadrosuna katan kulüpler.
FM'den mezun olup daha önce teknik direktör olanı da gördük gözlemci de. Benim merak ettiğim şey Türk kulüpler için de bu veritabanı bir kaynak olabilir, belki de kullanan vardır. Kim bilir ?
Mesaj Yetkileri