Sayfa 2 / 14 İlkİlk 123412 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı hakkında

TFF sitesindeki bu yazıyı lütfen okuyun

"Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN
    1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır. "

şampiyonluk sayıları olarakta
    FB 17 GS 16 BJK 12 TS 6 = TOPLAM 51 verilmiş

Liglerin 1959 da başlandığı yazılı burada

2007-1959 = 48 oysa toplam şampiyonluk sayısı 51

Yani aslında toplam şampiyonluk sayısı toplam lig sezonu sayısından 3 fazla
    peki TFF neden 2 fazla diye yazıyor utanmadan.

Bunu geçelim

bu fark nasıl oluyor ona bakalım o zaman.

TFF sayfasında 1959 şampiyonu olarak FB gözüküyor dikkat edin sadece 1959!!
    yani o yıl başladı ve bitti mi?
    oysa 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş ise FB nasıl 1959 şampiyonu oluyor peki?
    aynı sezona 2 şampiyon olur mu?

Oraya o yazılmasa da detaylı aradığınızda FB nin şampiyonluğunun 1958-1959 yılındaki federasyon kupası şampiyonluğu olduğunu anlıyorsunuz tıpkı bizim 1956-1957 ve 1957-1958 şampiyonluklarımızla aynı statüde oynananarak kazanılmış bir şampiyonluk.

Şimdi bu şampiyonluğu FB ye yazacaksın.. millet çakmasın diye ligler 1959 da başladı diye Resmi sitene utanmadan 1958-1959 yazamayıp 1959 şampiyonu diyeceksin üzerinede 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş yazacaksın sonra diyeceksin ki Beşiktaş itiraz etti o yüzden şampiyonluk sayısı toplam sezaon sayısından 2 fazla..

TFF nin resmi sitesinde millete yerse yapıyorlar..

Kimse de FB 1959 şampiyonuysa eğer 1959-1960 şampiyonu nasıl Beşiktaş oluyor demiyor..

Yazı: Beşiktaşk.net'ten Hakan Pekbilgin'e aittir...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş'ın Şampiyonluk Sayısı Hakkında

"Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN
    1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır. "

Bunu geçelim

Oraya o yazılmasa da detaylı aradığınızda FB nin şampiyonluğunun 1958-1959 yılındaki federasyon kupası şampiyonluğu olduğunu anlıyorsunuz tıpkı bizim 1956-1957 ve 1957-1958 şampiyonluklarımızla aynı statüde oynananarak kazanılmış bir şampiyonluk.

Şimdi bu şampiyonluğu FB ye yazacaksın.. millet çakmasın diye ligler 1959 da başladı diye Resmi sitene utanmadan 1958-1959 yazamayıp 1959 şampiyonu diyeceksin üzerinede 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş yazacaksın sonra diyeceksin ki Beşiktaş itiraz etti o yüzden şampiyonluk sayısı toplam sezaon sayısından 2 fazla..

Kimse de FB 1959 şampiyonuysa eğer 1959-1960 şampiyonu nasıl Beşiktaş oluyor demiyor..

Beşiktaşk.net sitesinden Hakan Pekbilgin'den alıntıdır...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eloy View Post
    Beşiktaş'ın Şampiyonluk Sayısı Hakkında

Bunu geçelim

Beşiktaşk.net sitesinden Hakan Pekbilgin'den alıntıdır...
    1. 1959 sezonunda iki grupta 14.er mac oynandi ve grup liderleri final oynayip sampiyon belirlendi. Bu musabakalar da 1959 yilina dustu.

2. Yukarida uzun uzun yazdim nedenlerini nicinlerini. Bunlari lutfen okuyun. Ozellikle TFF'nun konu hakkindaki basin bildirisindeki

Türkiye Profesyonel Liglerinin 1959 yılında başlamış olduğundan tereddüt yoktur. Bu dönemden önce mahalli ligler ve 1956-1959 yılları arasında da ülke çapında "Federasyon Kupası Şampiyonası" oynanmıştır.

1956-1957, 1957-1958, 1958-1959 sezonlarında gerçekleşen "Federasyon Kupası Şampiyonası"nın 1959 yılından sonra devam eden lig şampiyonası veya Türkiye Kupası'Bu şampiyona bölgesel yarışmalarda başarılı olan kulüplerin yarıştıkları sui generis (nev-i şahsına münhasır) nitelikli bir şampiyonadır.

Bu sebeple bu şampiyonada iki defa birincilik kazanmış Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile bir kere birincilik kazanmış Kasımpaşa Kulübünün bu başarılarının Türkiye Profesyonel Ligi şampiyonluğu olarak kabulü mümkün değildir.

Ancak bu müsabakaların Federasyonumuzca ülke çapında düzenlenmiş olması, düzenlendikleri dönemde ayrıca ulusal bir lig organizasyonunun mevcut olmaması ve birincilerine ülkemizi uluslar arası yarışmalarda temsil etme hakkı tanınmış olması sebeplerinin hepsi bir arada değerlendirilerek bu kulüplerimizin anılan turnuvalarda aldıkları birinciliklerin Ligler Statüsünün
    29/b (10/1) (2001) fıkrasında ön görülen hak açısından gerekli sayı hesabına dahil edilmesine karar verilmiştir.
    kismini.

Daha once de yazdigim gibi, eger SI bizden artik devam ettirilmeyen sampiyonalarin gecmislerini girmemizi isterse, pekala Federasyon Kupasi Sampiyonasi altinda bu kupayi Besiktas'in kazandigi eklenebilir.

beşiktaşın şampiyonluk sayısı 12 dir...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by hsncnmtn View Post
    Serdar K. 'un mevkisi hakkında DM olmalı diye düşünüyorum. Geçen sezonun büyük bir kısmında DM olarak oynatıldı ve gerçekten iyi performasn sergiledi o mevkiide.
    asıl mevkısı dr olacaktır Bursaspor' dan beri dr oynuyordu. Gerçek mevkisi odur. Dm en az 15 olur.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Sana her noktada katılıyorum Koray, positioning dışında. Positioning özelliği zayıf Serdar'ın. Rakip ataklarda iyi pozisyon alamadığını şampiyonlar ligi olsun, Türkiye ligi olsun hissettim. Serdar'ı Bursaspor'dan beri takip ederim. Kademe anlayışını bir türlü kazanamadı.

Ayrıca bence şu anda Beşiktaş'ın CA'sı en yüksek iki adamı Toraman ve Zan olmalı...
    İlhan, senin de Beşiktaşlı olduğunu ve Beşiktaş'ı takip ettiğini biliyorum fakat her maçı izliyor musun izliyorsan nasıl izliyorsun bilmiyorum fakat ben Beşiktaşın her maçını izlerim son 2 senedir İnönüdeki her maçı da tribünden izlerim. Bahsettiğimiz özellik de positioning ise yani teknik, orta açma, agresilik gibi tv başında farketme ihtimalimizin yüksek olduğu özelliklerden farklı bir şekilde tribünden daha iyi farkedilecek bir özellik ise sanıyorum bu noktada benim görüşüm daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca positioning'i niye sadece kademeye girme olarak düşünüyorsunuz? Serdar sağ bek oynayalı hiçbir maçta sağ kanat dağılmadı, rakipden kim oynadıysa oynasın o kanatta istediği boşlukları bulamadı, sağ taraftan daha az gol yedik. Hadi onu da geçtim bu çocuk DMC oynadığı zamanlarda bile ne derece iyi bir positioning özelliğine sahip olduğunu göstermiştir. positioning sadece kademeye girme olarak düşünmeyim.

Şampiyonlar ligi demişsin, Marsilyadaki maçta zaten ilk yarı bitmeden sakatlandı ve yerine İbrahim Kaş girdi. İnönüdeki maçta bizzat takip ettim çünkü karşısında Quaresma vardı ve özellikle Quaresma Beşiktaşı dağıtır mı diye izledim. Her pozisyonda karşısında Serdar'ı gördü, Serdar 70 dakika oyunda kaldı ve oyunda olduğu süre içinde Quaresma sahada yoktu. Serdar'ın positioning özelliği çok iyidir.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Zaten bu takım hiç bir zaman FM de adam gibi oynanacak bir takım oLmadı.
    Zaten amacımız da hiçbir zaman FM de zevkle oynanacak bir takım yapmak olmadı gerçek ne ise onu yapmak oldu.

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Sevgili BJK araştırmacılarına birşey sormak isterim. Serdar Kurtuluş' un CA' sı kaç olur sizce bu sene?
    Şöyle söyleyeyim hep aynı şeyi tekrarlıyor gibi olacağım belki ama standartlarla ilgili Burak. Yani eğer aynen devam ettiğimiz gibi cömert bir şekilde değerlendirmeye devam edeceksek 130 diyelim mesela.

Delgado konusunda ben Koray'a katılmıyorum zaten. Sadece fiziksel özelliklerinde kısma yapmalıyız.
    Biz nedense Beşiktaşlılar olarak Delgado'ya ne laf söyletiriz ne de beğeniriz. Kafamızda bir Delgado profili vardı ama beklediğimiz gibi çıkmadı, artık kendimize yediremediğimizden midir yoksa sempatik bir futbolcu olduğundan mıdır abartmaya devam ediyoruz. Delgado'nun üst düzey olan tek özelliği tekniğidir, o da tek başına hiçbir şeye yaramaz sadece baktığınızda adamın ayağına top yakışır o kadar.

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    asıl mevkısı dr olacaktır Bursaspor' dan beri dr oynuyordu. Gerçek mevkisi odur. Dm en az 15 olur.
    Evet ben de böyle düşünüyorum zaten.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

dm 20 dr 20 dwr 13 mc 15 en uygunu bu olur dwr turuncu çıkmalı çünkü bindirmeleri pek yeterli değil çeviklik 8-9 hız 11 hızlanma 10 olmalı driblingte 7-8 orta yapma 9 falan olunca bu adamın sağ bek oynasa bile çakılı bir şekilde savunma yapacağını gösterir ki adam gerçektede bunu yapıyor halbuki tigana müthiş oyun zekasıyla bu adamın önliberoda daha verimli olacağını bizim gözümüze sokmuştu çünkü dayanıklılığı 18-19 gücü 17 dengesi 15 top çalması 15 olabilir bu adamın ve dünyanın en iyi ortasaha oyuncuları olan gerard lampard gibi adamların en büyük artısı dayanıklılıklarının 20 olmasıdır
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

DeLgadonun sempatikLe aLakası yada onu bekLediğim gibi çıkmamasından değiL sitemim.DeLgado yu BaseLde oynarken de bir çok maçını izLedim.DeLgado sadece orda böyLe oynamıyordu.Demek ve anLatmak istediğim bu deLgado iLe o deLgado arasında uçurumLar var bunda da oynatıLdığı sistemin çok büyük etkisi var.BaseLde ki deLgado topLa gitmeye başLadığı zaman durduruLması ayağından top aLınması çok zor bir adamdı.Ceza sahası dışında güzeL goLLer atar.Duran topLardan güzeL goLLer atan bir adamdı.Ama bize geLince Tigana onu resmen katLetti.BöyLe potansiyeLi oLan bir oyuncuyu BaseLde oynamaya devam etseydi Arjantin miLLi takımına biLe seçiLecekti.DeLgado sadece potansiyeLine erişemiyor o kadar.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    DeLgadonun sempatikLe aLakası yada onu bekLediğim gibi çıkmamasından değiL sitemim.DeLgado yu BaseLde oynarken de bir çok maçını izLedim.DeLgado sadece orda böyLe oynamıyordu.Demek ve anLatmak istediğim bu deLgado iLe o deLgado arasında uçurumLar var bunda da oynatıLdığı sistemin çok büyük etkisi var.BaseLde ki deLgado topLa gitmeye başLadığı zaman durduruLması ayağından top aLınması çok zor bir adamdı.Ceza sahası dışında güzeL goLLer atar.Duran topLardan güzeL goLLer atan bir adamdı.Ama bize geLince Tigana onu resmen katLetti.BöyLe potansiyeLi oLan bir oyuncuyu BaseLde oynamaya devam etseydi Arjantin miLLi takımına biLe seçiLecekti.DeLgado sadece potansiyeLine erişemiyor o kadar.

Delgado'nun oynamadığı pozisyon kalmadı ve şuan için istediği mevkide yani forvet arkası oynuyor. Vasat bir oyuncu, bunu kabul etmek kolay olmayabilir ama artık burada Beşiktaşlı bir taraftar olmanın dışında Beşiktaş araştırmacısı isem bunu kabul etmeliyim. Arjantin Milli takımı ise tam bir şişirme, basının şişirmesi tıpkı Higuain için kardeşinden daha yetenekli, Maradona dedikleri gibi. Delgado'nun Milli takımda oynaması için Aguero, Messi, Maxi Rodrigez, Aimar, Tevez, Belluschi, Sosa v.s gibi adamların toplu halde sakatlanması yada zehirlenmesi lazım.

Ben Beşiktaş araştırmacı isem Delgado'nun özelliklerini düşüreceğim, Delgado'nun çıkıp oynayacağı topla benim hatalı sizlerin haklı olduğunu göstermesini bekleyebiliriz belki. Zaten daha hiçbir şey yapmamış Delgado'ya gözünün yaşına bakmadan 16-17 gibi puanlar vermiş ve cömert davranmışız, üstüne bir de top oynarsa bunu hakederse ne puanlar veririz hesap edin. Sonuçta Delgado'nun özelliklerini düşürmek benim de hoşuma gitmiyor ama şunun artık farkına varmalıyız :

Oyuncuya bir profil belirleyip oyuncunun gerçek hayatta bu Fm deki görüntüsüne kavuşmasını beklemek bizim işimiz değil, bizim işimiz oyuncunun yaptıklarına göre, bize gösterdiklerine göre bir profil belirlemek.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Delgado'nun oynamadığı pozisyon kalmadı ve şuan için istediği mevkide yani forvet arkası oynuyor. Vasat bir oyuncu, bunu kabul etmek kolay olmayabilir ama artık burada Beşiktaşlı bir taraftar olmanın dışında Beşiktaş araştırmacısı isem bunu kabul etmeliyim. Arjantin Milli takımı ise tam bir şişirme, basının şişirmesi tıpkı Higuain için kardeşinden daha yetenekli, Maradona dedikleri gibi. Delgado'nun Milli takımda oynaması için Aguero, Messi, Maxi Rodrigez, Aimar, Tevez, Belluschi, Sosa v.s gibi adamların toplu halde sakatlanması yada zehirlenmesi lazım.

Ben Beşiktaş araştırmacı isem Delgado'nun özelliklerini düşüreceğim, Delgado'nun çıkıp oynayacağı topla benim hatalı sizlerin haklı olduğunu göstermesini bekleyebiliriz belki. Zaten daha hiçbir şey yapmamış Delgado'ya gözünün yaşına bakmadan 16-17 gibi puanlar vermiş ve cömert davranmışız, üstüne bir de top oynarsa bunu hakederse ne puanlar veririz hesap edin. Sonuçta Delgado'nun özelliklerini düşürmek benim de hoşuma gitmiyor ama şunun artık farkına varmalıyız :

Oyuncuya bir profil belirleyip oyuncunun gerçek hayatta bu Fm deki görüntüsüne kavuşmasını beklemek bizim işimiz değil, bizim işimiz oyuncunun yaptıklarına göre, bize gösterdiklerine göre bir profil belirlemek.
    SöyLedikLerinde hakLısın ama sadece beni anLamadın sanırım.Ben baselde ki deLgado dan bahsediyorum.Bizde kötü evet bunu bende kabuLLeniyorum sadece demek istedim adamda potansiyeL var Oyunda da yapıLırken bu potansiyeL yansıtıLmaLı.Gerisi de bize kaLsın o potansiyeLi ortaya çıkarma.Arjantin miLLi takımında oynayacağı haberLeri de şişirme değiL.İsviçre basını yazmıştı o zamanLar.Arjantin gözLemciLeri orda ki formunu devam ettirir ise miLLi takıma girebiLeceğini feLan söyLüyorLardı.Zaten baseLde ki formunu gösterirken piyasada ne Aguero vardı ne Maxi.

Umarım şimdi anLatabiLmişimdir demek istedikLerimi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir de en yüksek Ca lı oyunu Toraman ve Zan fikrine kesinlikle katılmıyorum, bu oyuncuların ikisi de vasat oyunculardır. Bu takımın yıldız oyuncuları Cisse ve Tello'dur. Cisse zaten Fransa'da büyük kluplerde oynamış, şampiyonlar liginde üst düzey maçlara çıkmış, Zidane'ı marke etmiş adım attırmamış ayrıca onları da geçtim izlediğim Cisse önlibero mevkisinde üst düzey anticipation ve tackling özelliğinin de yanında Delgado veya Ricardinho'dan beklediğimiz oyununun yaratıcı kısmını da yüklenmiş ve savunma arkasına iyi toplar oynayabilen çok iyi bir ortasahadır. Toraman ve Zan gibi sadece Türkiye liginde oynamış, vasat forvetlere karşı bile her an hata yapabilecek kapasitede, Milli takımda da yine aynı şekilde tartışılan iki savunmacıyı Cisse ile karşılaştıramam bile.

Tello ise hem topla birlikte teknik özellikleri, hem çalışkanlığı, hem iyi sayılabilecek yaratıcılığı, duran toplardaki hakimiyeti, çabuk ve sayanıklı bir oyuncu olmasıyla yine bu takımını bir diğer yıldızıdır. Toraman ve Zan gibi işi gelen toplara ilk müdaheleyi yapmak ve elinden geldiğince savaşmak ve arasıra inanılmaz hatalar yapmak olan bu oyuncularla yine kıyaslayamayacağım bir oyuncudur Tello.

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Benim merak ettiğim bu oyunda beşiktaş eski oyunda olmayan sağ açığını bulacakmı?
    Eski oyunda sağ açığı yoktu beşiktaş'ın bu oyunda o mevki'ye Serdar Özkan getirilecekmi?

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Koray abi

Bencede Delgado cok vasat bir oyuncu, tamam bazen maci cevire biliyor, ama devamlilik yok. Delgado hic bir zaman Arjantin Milli takiminda oynayamaz... Cisse suan besiktasin görünmeyen yildizi. Fransa liginde yillardir forma giymis, sampiyonluklar yasamis. 2001-2002 yilinda müthis bir performansla herkesin dikkatini cekip, West Ham'a transfer olmustu.

Monaco'da Sampiyonlar liginin finalinde oynamis bir oyuncu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Delgado'daki potansiyel zaten oyuna yansıtılacak, dünya çapında olmasa da iyi bir oyuncu olacak potansiyele sahip olduğuna ben de katılıyorum. Ama bu potansiyel siz de biliyorsunuz ki oyuncunun profilinden anlaşılamayacak, bunu Delgado'nun profiline bakıp da hayal kırıklığına uğrayacak arkadaşlar varsa onlar için söylüyorum. Ama bu potansiyele hiçbir zaman ulaşamayacak, çünkü gerek oyuna gireceğimiz düşük adaptasyon puanıyla (adaptasyon sorunu) gerek düşük profesyonelliğiyle (bir zamanlar deplasmana gitmeme sorunu) ortalamanın üstündeki sakatlık sorunlarıyla, gerek düşük pressure puanıyla (baskı altında performans gösterebilme) ve gerek istikrarsızlığıyla hiçbir zaman oyunda ona uygun görülen potansiyel seviyesine ulaşamayacak. Bu demek değildir ki çok kötü bir oyuncu olacak aynı gerçekteki gibi forvet arkasında her zaman tehlikeli olabilecek, yüksek flair ile her an herşeyi yapabilecek kapasitede olacak, adam geçebilecek, etkili şutlar çıkartabilen, forvetlere pozisyon hazırlayan bir Delgado olacak, ama bunları bir Lincoln gibi bir Alex gibi her maç değil arasıra yapan bir oyuncu.

Nesil
    2003

Ama bu potansiyele hiçbir zaman ulaşamayacak, çünkü gerek oyuna gireceğimiz düşük adaptasyon puanıyla (adaptasyon sorunu) gerek düşük profesyonelliğiyle (bir zamanlar deplasmana gitmeme sorunu) ortalamanın üstündeki sakatlık sorunlarıyla, gerek düşük pressure puanıyla (baskı altında performans gösterebilme) ve gerek istikrarsızlığıyla hiçbir zaman oyunda ona uygun görülen potansiyel seviyesine ulaşamayacak.

Koray yukarida yazdiklarina katiliyorum. Bir de ekleme yapayim.

SI forumlarinda bir vatandas, test amacli bir oyun kurdu ve 2 farkli tipte oyuncular yaratti. Iki gruptaki oyuncularin da CA'si ayni, PA'lar ise 200 idi.

Ilk guruptaki oyuncular, diyelim Grup A kusursuz futbolculardi, pressure, professionalism vs. vs. gibi ozelliklerin hepsi 20 idi.

Grup B oyunculari ise tam tersi idi, professionalism, consistency vs. gibi ozelliklerin hepsi 1 idi.

Bu iki gruptaki oyuncularin hepsinin CA'si PA'ya ulasti FM 2007'de. Aralarindaki fark ise grup A oyuncularinin zirvede daha uzun sure kalmasi idi. Mantiken yazdiklarin cok dogru ve arastirmanin yapilmasi gerektigi gibi. Yani potansiyel hic bir zaman ulasilamayacak bir deger. Ancak FM 2007'de maaslesef boyle islemiyordu. FM 2008'de ne oldugunu gorecegiz..

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Burak Yilmazin bitirilicgi azaltmak gerek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet enterasan bir durum Ömer Abi, Sİ Games böyle bir şeyi nasıl hesaba katmaz acaba? Dünyanın profesyonellik anlamında en kötü, en çok sakatlanan futbolcusu yani bu değerleri 1 verilerek yapılan hayali futbolcusu nasıl potansiyeline ulaşabilir ki? Yoksa Sİ Games bir futbolcuya PA değerini verirken tüm bu özelliklerini de gözden geçirip ona göre bir PA mı vermemizi bekliyor. Yani bizim bugüne kadar yaptığımız, işte bir oyuncuda yetenek varsa ama profesyonel değilse hiç ulaşamayacağı bir PA verirdik (Sergen, Delgado) Yoksa Sİ Games bizden bir oyuncunun her halukarda PA sına ulaşacağını bilmemizi ve ona göre mi PA vermemizi bekliyor.

Nesil
    2003

Evet enterasan bir durum Ömer Abi, Sİ Games böyle bir şeyi nasıl hesaba katmaz acaba? Dünyanın profesyonellik anlamında en kötü, en çok sakatlanan futbolcusu yani bu değerleri 1 verilerek yapılan hayali futbolcusu nasıl potansiyeline ulaşabilir ki? Yoksa Sİ Games bir futbolcuya PA değerini verirken tüm bu özelliklerini de gözden geçirip ona göre bir PA mı vermemizi bekliyor. Yani bizim bugüne kadar yaptığımız, işte bir oyuncuda yetenek varsa ama profesyonel değilse hiç ulaşamayacağı bir PA verirdik (Sergen, Delgado) Yoksa Sİ Games bizden bir oyuncunun her halukarda PA sına ulaşacağını bilmemizi ve ona göre mi PA vermemizi bekliyor.
    Bu tamamen oyunun hatasi ve bu konuda SI forumlarinda zaten ufak bir kitle soylenip duruyor. 2008'de duzelmis bile olabilir. Gorecegiz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Çok mantık dışı.2008 de de bunun tekrarLanması küLLen soğumak demek.Ben bir oyuncuda ki potansiyeLi tam istediğim gibi ortaya çıkaramayacaksam ne anLadım ki o işten

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

sacma ve komik arasi olay

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Koraycım ben anlayamıyorum bazen. Geçen sezon Arsenal'in istediği, hava toplarında çok sağlam, milli takımın vazgeçilmezi olan Zan; tackling konusunda bence Avrupa'da sayılı, kademe anlayışı iyi olan ve yine milli takımda oynayan Toraman Beşiktaş'ın yıldızı olmuyor da; karar verme hususunda yavaş olan, Fransa milli takımının kıyısından geçemeyen Cisse ve Şili milli takımında Mark Gonzalez'in gölgesinde kalmış Tello mu yıldız oluyor. Bence bu konuda yanlış düşünüyorsun.

Ben Serdar'ı Bursaspor'da canlı izledim. Ayrıca stadda maç izleyen bir Beşiktaş'lınin birşeyi tam analiz edebilmesi için, atıyorum Serdar'ın positioning özelliğini analiz edebilmesi için devamlı dikkatini pnda toplaması gerekir. Sen de biliyorsun, ben de biliyorum, stadda sen de top nerdeyse ona bakıyorsun. Yani her pozisyonda acaba Serdar'ın positining'ıi iyi diye kontrol etmek stadda maç izleyen adam için imkansız olur, gerçekçi değil. Ben mesela Gençlerbirliği araştırmacısıyım. Bu hafta BJK-G.Birliği maçını gittim Digitürk olan bir yerde bir taraftar gibi izledim.

Sonra geldim baktım TRT3 hafta içi programına, ne zamanmış maçın tekrarı diye. Sonra izledim tekrarının tamamını, ama bir taraftar gözü ile değil, araştırmacı gözü ile.

Neyse, senin fikirlerin çok önemli araştırma için, sonuçta önümüzdeki sezon sen araştıracaksın Beşiktaş'ı. Ama bu Serdar'ın positioning olayına dikkat et derim sana.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan, Toraman ve Zan konusunda sana katılmıyorum.

Bu 2 SIRADAN DEFANS (Milli Takımdan da yavaş yavaş kesiliyorlar), bence Beşiktaş gibi bir kulübün max. CA'lı oyuncuları olamaz.

Tello,Cisse,Ricardinho varken onlara yıldızlık düşmez bence de.

Toraman ve Zan'ın basit hata yapmadığı maç neredeyse yok.Sürekli hata yapar mı bir oyuncu.Derim ki hadi birkaç maçta basit hata yapar ama her maç her maç'da basit hata yapılmazki.

Taraftar gözüylede şu anda bu 2 oyuncunun da kadrodan çıkarılmasını, takımdan gitmesini istiyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Murat zaten Ricardinho Beşiktaş'ın max CA'lı oyuncusu bir kere. CA'sını 158'den 152'ye düşürdüm.

Zaten Cisse ve Tello Fransa ve Portekiz araştırmasından nasılsa öyle geldiler. Onları Şubat yamasında ayarlar Koray.

Zan ve Toraman için de Beşiktaş maçlarını taraftar gözü ile değil de araştırma gözü ile izle derim sana. Bence Koray da sen de burada hata yapıyorsunuz. Bence o ikisi kurtarıyor takımı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan ben BJK maçlarını son 1 senedir neredeyse taraftar gözüyle izleyemiyorum.Beşiktaş'tan acayip soğudum.Maçlarını dahi izlemek istemiyorum artık.Ancak bakıyorum da bazı oyuncular sürekli çalışıp didiniyor (S.Özkan,Kurtuluş,Cisse,Tello), bazıları sürekli hata yapıyor(Zan,Toraman,Hakan Arıkanda katıldı).

Her neyse, şu an için BJK ile ilgili pek birşey eleştiremiyoruz oyunda göremediğimiz için.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

son GenlerBirligi macinda Gökhan ve Ibrahim büyük hatalar yaptilar..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    son GenlerBirligi macinda Gökhan ve Ibrahim büyük hatalar yaptilar..
    o hatalar her maç oluyor ikiside hızlı çevik top kapması üst düzeyde adamlar ama ikiside markaj nedir m sini bile bilmiyorsa ikiside kademeye girmiyorsa ikisininde oyun zekası çok düşük olunca ikiside kendi kafasına göre oynuyorsa bu savunmayı perişan ediyor mesela ikisinden biri popescunun yanında oynasa bülent korkmaz olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by extensor View Post
    o hatalar her maç oluyor ikiside hızlı çevik top kapması üst düzeyde adamlar ama ikiside markaj nedir m sini bile bilmiyorsa ikiside kademeye girmiyorsa ikisininde oyun zekası çok düşük olunca ikiside kendi kafasına göre oynuyorsa bu savunmayı perişan ediyor mesela ikisinden biri popescunun yanında oynasa bülent korkmaz olur
    Gökhan Zan hizliysa bende David Villayim. G.Zan agir bi oyuncu. Toramani begeniyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zan ağır ama ağırlığına rağmen çevik ve defansif zekası iyi. Hava toplarında çok iti. Tackling ve anticipation için de BJK-Kayseri maçını bir izleyin derim. Tamamen Zan'a odaklanın.

Nesil
    2006
    Yer
    -

Wink

Zan ağır ama ağırlığına rağmen çevik ve defansif zekası iyi. Hava toplarında çok iti. Tackling ve anticipation için de BJK-Kayseri maçını bir izleyin derim. Tamamen Zan'a odaklanın.
    Evet, Gökhan ZAN biraz hızlı olabilse gerçekten aşılmaz biri olur ama malesef çok yavaş. Fizik açısındanda baktığımızda tam buna uygun bir oyuncu.

Ama yinede Zan iyi bir oyuncu Markaj konusunda süper ve bunun sonucundada böyle güzel oynuyor.

Toraman gibi aslın ama Toraman daha hızlı ancak yinede Zan daha iyi oynuyor. ( Bana göre )

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yav siz ne dediğinizin farkındamısınız:

yusuf demişki gökhan zan hızlıysa ben david villayım gökhan zan gibi 1,90 83 kilo olupta onun kadar hızlı bir stoper varsa türkiye liginde ben hiçbirşey bilmiyorumdur

Pelukta demişki (zaten ona bayılıyorum) hem ağır hem çevik bide defansif zekası iyi eger gökhan zanın defansif zekası iyiyse neden türkiyede en aptalca golleri beşiktaş yiyiyor gökhanın defansif zekası iyiyse popescu defansif zeka pröfesörü hatta gökhan zanın defansif zekası o kadar iyiki milli takım bu sayede moldovadan taçtan gol yiyor
    Canavarda demişki gökhan zanın markajı iyi oldu canım markajı iyi adam görmesem bana bu adam markaj yapıyor diye kakalarsın gökhan kadar rakibini arkasında unutan bir adam varmıdır yahu geçen yıl beşiktaşın kendi sahasında fenerbahçeye 1-0 yenildiği maç gökhanla kezmanın arasındaki mesafeye bakın ondan önce türkiye kupasında tümerin attığı gol tümerle gökhan arasındaki farka bakın sonra süper kupada kezmanın attığı gol kezmanla gökhan arasında farka bakın sadece gökhan değil beşiktaş savunmasında kimse markaj yapmayı bilmiyor
    Fikirlerim burada

Sayfa 2 / 14 İlkİlk 123412 ... SonSon

Mesaj Yetkileri