Originally Posted by
peluk
Sana her noktada katılıyorum Koray, positioning dışında. Positioning özelliği zayıf Serdar'ın. Rakip ataklarda iyi pozisyon alamadığını şampiyonlar ligi olsun, Türkiye ligi olsun hissettim. Serdar'ı Bursaspor'dan beri takip ederim. Kademe anlayışını bir türlü kazanamadı.
Ayrıca bence şu anda Beşiktaş'ın CA'sı en yüksek iki adamı Toraman ve Zan olmalı...
İlhan, senin de Beşiktaşlı olduğunu ve Beşiktaş'ı takip ettiğini biliyorum fakat her maçı izliyor musun izliyorsan nasıl izliyorsun bilmiyorum fakat ben Beşiktaşın her maçını izlerim son 2 senedir İnönüdeki her maçı da tribünden izlerim. Bahsettiğimiz özellik de positioning ise yani teknik, orta açma, agresilik gibi tv başında farketme ihtimalimizin yüksek olduğu özelliklerden farklı bir şekilde tribünden daha iyi farkedilecek bir özellik ise sanıyorum bu noktada benim görüşüm daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca positioning'i niye sadece kademeye girme olarak düşünüyorsunuz? Serdar sağ bek oynayalı hiçbir maçta sağ kanat dağılmadı, rakipden kim oynadıysa oynasın o kanatta istediği boşlukları bulamadı, sağ taraftan daha az gol yedik. Hadi onu da geçtim bu çocuk DMC oynadığı zamanlarda bile ne derece iyi bir positioning özelliğine sahip olduğunu göstermiştir. positioning sadece kademeye girme olarak düşünmeyim.
Şampiyonlar ligi demişsin, Marsilyadaki maçta zaten ilk yarı bitmeden sakatlandı ve yerine İbrahim Kaş girdi. İnönüdeki maçta bizzat takip ettim çünkü karşısında Quaresma vardı ve özellikle Quaresma Beşiktaşı dağıtır mı diye izledim. Her pozisyonda karşısında Serdar'ı gördü, Serdar 70 dakika oyunda kaldı ve oyunda olduğu süre içinde Quaresma sahada yoktu. Serdar'ın positioning özelliği çok iyidir.

Originally Posted by
eXcitinG
Zaten bu takım hiç bir zaman FM de adam gibi oynanacak bir takım oLmadı.
Zaten amacımız da hiçbir zaman FM de zevkle oynanacak bir takım yapmak olmadı gerçek ne ise onu yapmak oldu.

Originally Posted by
elhadji
Sevgili BJK araştırmacılarına birşey sormak isterim. Serdar Kurtuluş' un CA' sı kaç olur sizce bu sene?
Şöyle söyleyeyim hep aynı şeyi tekrarlıyor gibi olacağım belki ama standartlarla ilgili Burak. Yani eğer aynen devam ettiğimiz gibi cömert bir şekilde değerlendirmeye devam edeceksek 130 diyelim mesela.

Originally Posted by
peluk
Delgado konusunda ben Koray'a katılmıyorum zaten. Sadece fiziksel özelliklerinde kısma yapmalıyız.
Biz nedense Beşiktaşlılar olarak Delgado'ya ne laf söyletiriz ne de beğeniriz. Kafamızda bir Delgado profili vardı ama beklediğimiz gibi çıkmadı, artık kendimize yediremediğimizden midir yoksa sempatik bir futbolcu olduğundan mıdır abartmaya devam ediyoruz. Delgado'nun üst düzey olan tek özelliği tekniğidir, o da tek başına hiçbir şeye yaramaz sadece baktığınızda adamın ayağına top yakışır o kadar.

Originally Posted by
elhadji
asıl mevkısı dr olacaktır Bursaspor' dan beri dr oynuyordu. Gerçek mevkisi odur. Dm en az 15 olur.
Evet ben de böyle düşünüyorum zaten.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..