o da bir bakış ama bu noktada da şöyle bir sıkıntı çıkar; bütün sezon 1000 - 2000 seyirci ortalamayla oynayan kulüpler küme düşme potasına girdiklerinde statları full çekmeye başlıyor... takımına en bağlı taraftar bu taraftardır demek ne derece doğru olur o zaman?... taraftar stadı doldurandır desek almanya ve ingiltere'deki taraftarlar dışında takımaına bağlı taraftar grubu olmadığını söylemek gerekir o zaman aynı mantık üzerinden, bu durumda da benim az bulduğum 15 değeri bile fazla olacaktır fenerbahçe için... bağlılık takımına sahip çıkmadır bence, ki fenerium çirosu, kombine satışı ve yüzdelik doluluk oranıyla en çok seyirci çeken takım olarak fenerbahçe taraftarı yeterince bağlı takımına... ben en bağlı fener taraftarıdır demek istemiyorum bu rakamı eleştirirken, en az beşiktaş, galatasaray, trabzonspor taraftarı kadar bağlıdır fenerbahçe taraftarı takımına ama yaşanmakta oran süreç sonunda ortaya çıkan durumlar net olarak gösterdi ki 15 az bir rakam bunu derecelendirmek için...
Bu nedenle ozellikle orta siralardan bahsetmistim. Taraftar ilgisi, lig sirasi ile U seklinde iliski gosterir. Cok basarili ve cok basarisiz donemlerde seyirci sayilari artar, vasat donemlerde de seryirci sayilari duser.
Fenerbahce takimina bagli degil denilmedi ki. 15 pekala bagliligi yeterince gosteren bir seviye. Ne cok dusuk, 1-2-3, ne ortalama 9-10-11 ama ne de cok cok yuksek 18-19-20. Kisacasi yuksek bir baglilik.taraftar stadı doldurandır desek almanya ve ingiltere'deki taraftarlar dışında takımaına bağlı taraftar grubu olmadığını söylemek gerekir o zaman aynı mantık üzerinden, bu durumda da benim az bulduğum 15 değeri bile fazla olacaktır fenerbahçe için... bağlılık takımına sahip çıkmadır bence, ki fenerium çirosu, kombine satışı ve yüzdelik doluluk oranıyla en çok seyirci çeken takım olarak fenerbahçe taraftarı yeterince bağlı takımına... ben en bağlı fener taraftarıdır demek istemiyorum bu rakamı eleştirirken, en az beşiktaş, galatasaray, trabzonspor taraftarı kadar bağlıdır fenerbahçe taraftarı takımına ama yaşanmakta oran süreç sonunda ortaya çıkan durumlar net olarak gösterdi ki 15 az bir rakam bunu derecelendirmek için...
Merhaba beyler.
Bugün 12.0.3 veritabanıyla yeni oyuna başladım ancak Fenerbahçenin sanırım ilk bütçesi 5 milyon civarındayken bende 219K gibi uçuk bi değer vardı. Ve ne kadar uğraştıysam da arttıramadım. Sadece maaş bütçesi arttırılabiliyor ancak transfer bütçesine bir etki olmuyor. Nedendir acaba.
Fenerbahçenin ilk sezon bütçesi 219K mı gerçekten ?
Boardroom'dan arttırılıyor
Yani bendede öyleydi ben arttırdım
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Bazı kişilerin 5 milyon bütçe verildiğini yazdığını okumuştum ondan dolayı sordum. İlk sezon böyle başlayacağız demek ki teşekkürler.![]()
Taraftar bağlılığının oyundaki karşılığı stadı doldurmak mı yani anladığım kadarıyla ?
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Oyun için başka birşey olamaz zaten evet , haklısınız.Gerçek hayat için çok farklı şeyler de var tabi.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Kulüp doktoru niye Ertuğrul Karanlık değil ?
Sizin fikrinizi değiştirebilmek çok zor gerçekten
peki şu konuda hemfikir miyiz onu sorayım bari; fenerbahçe'nin 2. kaptanı emre'dir, semih o pazubandını bir daha takmayacağını bundan bir sene önce beyan etti ve kaptanlığı bıraktı, ama ikinci kaptan hala semih gözüküyor oyunda...
Fikir degistirmek zor degil de sonucta belirli bir mantiga gore yapmisiz, butun takimlari buna gore dengelemeye calismisiz, birisi cikip da dusuk kalmis deyince fikir degisimi olmasi icin hic dusunmemis oldugumuz seyleri ortaya koymasini bekliyoruz. Eve bence de Fenerbahce taraftari Turkiye sinirlari icinde cok sadik taraftarlar. Ama 15 mi, 20 mi diye sorarsaniz ben 15 daha mantikli gorunuyor derim.
Kaptanlik konusuna gelince, bir aciklama olduysa kacirmisim.
Cengiz, ne diyorsun?
yok yanlış anlmayın ama cidden öyle... seni ayrı tutuyorum ama genel olarak tüm araştırmacılar önyargılı bakıyor mevzulara... şu takımın araştırmacısı böyle yapmışsa bir düşüncesi vardır, böyle yapmışsa bir bildiği vardır diye bir cevap vermek cevap değil çünkü bence... bağlılık konusunda evet 20 değil bence de fenerbahçe taraftarının bağlılığı ama ligde durumunun ne olacağı belli olmayan bir ortamda bile bir çok transfer yapmış rakibi galatasaray'dan 6bin, oyunda taraftarının bağlılığı fenerbahçe taraftarından fazla olan beşiktaş'tan 8 kat daha fazla kombine satın almış yine de... bağlılık varsayımla yapılmaz demek istiyorum ben sadece, takım şu durumda olsa taraftar gelir mi diye sorularak... ne bilerim gelir mi yani?... ben basit bir örnek sundum, takdiri size kalmış...
Tabii o soru sorulacak, taraftar ozellikleri degisimi etkiliyor, toplami degil.
Mesela gecen yil Fenerbahce Sampiyonlar Ligi'nde yoktu. 25 bin civarinda kombine satilmisti yanilmiyorsam. Bu yil Sampiyonlar Ligi'nde oynanacak diye bu kombine satisi 30 bini gecti. Bu kombineler takima sadik olundugu icin mi satildi, yoksa basariyi kovalayanlarin onemli bir sayida oldugu icin mi daha fazla kombine satildi? Iste bu degisim sadakat. Toplamda satilan kombine degil.
Besiktas'in durumu da bildigim kadariyla bir protesto. Yukselen bilet fiyatlarina karsilik. Bu da sadakat degil, varlik (affluence) ile degerlendirilmeli zaten.
fenerbahçe geçen yıl önelemeyi geçse yine şampiyonlar ligindeydi ama şimdi de karşımıza ön eleme varsayımı çıkacak o yüzden uzatmıyorum... beşiktaş taraftarına gelince bir taraftar grubunun aldığı kararlarla bu tip protestolarda bu derece başarılı olunuyorsa ortada bence beşiktaş taraftarı değil çarşı taraftarı var demektir, buradan da bağlılığın öznesi beşiktaş değil çarşı olduğu gerçeği çıkıyor... neyse, cevaplarınız ve de ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...
Oyuna başlarken transfer bütçesi 200 küsür K. Çok az değilmi ya? Bu kadar zor durumda olmamalıyız.
Söylediklerinize genel olarak katılıyorum ancak Aykut Kocaman'ın Şampiyonlar Ligi'nden ihracımız sonrasında yaptığı basın toplantısında söylediği " taraftarımızdan tek isteğimiz kombine ve feneriumlara ilgi göstermesi " lafından sonra olanlar da var.
Yazacak başka bi yer bulamadım.
Aykut Kocaman sene 2019'da, Galatasaray'ın başına geçti.
Sırf bu yüzden kariyerimi kapattım. Hiç bi gerçekçiliği kalmadığı için
Fenerbahçe efsanesi olmuş birinin, Gs t.direktörü olması pek anlamsız. İmkansız.
Bence imkansız bir durum değil bu.
Neden olmasın ki ? Ben Aykut Hocanın Cimbom hakkında hiç ileri geri konuştuğunu görmedim, yada Cimbomluların Aykut Hocadan öyle kötü söz ettiğini de duymadım.
Ve 2019'dan bahsediyorsun. 10 sene önce Emre Fenerin kaptanı olacak deseydin bir Galatasaraylıya senin tepkini verirdi bence. Haksızmıyım![]()
eto'o bitmiş.