Moreirense'de başarılar dilerim. Logo ya ben pek takılmadığımdan sorun etmemiş dim ama forum kariyeri için önemli olduğundan haklısınız.
Bende en kısa zamanda Chaves ile kariyer paylaşacağım ama San Fantastik liginden alacağım.![]()
Moreirense'de başarılar dilerim. Logo ya ben pek takılmadığımdan sorun etmemiş dim ama forum kariyeri için önemli olduğundan haklısınız.
Bende en kısa zamanda Chaves ile kariyer paylaşacağım ama San Fantastik liginden alacağım.![]()
tam danimarka derken portekiz çıktıportekizde 7-8 takım dışında kalanlar baya kötü moirerense de onlardan biri bence bakalım napcan
![]()
Keşke Fethiyeyi Seçseydin
Başarılar![]()
Başarılar yeni takımında.Takım tanıtımını bekliyoruz^^
Başarılar... Ben ne dedim sana, dayanamaz bir kariyer daha açarsın diye![]()
Kariyerlerini okudum beğendim hikaye yönleri güzel
Bunu düzenli takip edicem![]()
Bulmuşsun yine sana benzeyen bir takım, adam olamadın bir türlü![]()
Hepinize teşekkür ediyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki sağolsun akraba komşu falan halen ziyaretime geliyorlar bu sebepten 1-2 gündür uğrayamadım. Herneyse hızlıca başlayalım artık (:
Moreirense Fc ile Portekiz 2. liginden yeniden futbola merhaba dedik. Klübün en büyük başarısı sadece Portekiz Premier ligine çıkmış olması. Hatta en son geçtiğimiz yıl oynamışlar ve düşmüşler (Bir önceki sezon çıkmışlar ve oynadıkları sezon düşmüşler) Medya 8. göstermekle beraber kadroya şöyle bir baktım tamamen leş (: Klübün 75. Yılına yakışır bir sezon geçiririz umarım
Klübe şöyle bir göz atacak olursak, lakabı dediğim gibi yeşil şeytanlar. Stadımızın adı pek afilli spiker maç öncesi stad adını söyleyene kadar maçta 15 dakika geçmiş oluyorTesis olarak bu aşama için gayet uygun. Tek handikapımız klübün personel limiti çok az. Zaten itibarımız olmadığından oyuncu da gelmek istemiyor (:
Külüpte başarılar abim.
+ Dostum kusura bakma klüp çalışanlarının adını yeni yeni öğreniyorum o yüzden bu şekilde hitap ediyorum
- Sorun değil hocam
+ Yepyeni bir mecradayım. Kim nasıl oyuncu nasıl oynar ligin kuralları nedir bilmiyorum. Hatta ben Portekizce bile bilmiyorum. Oyuncularla iletişimim zor olacak. Senden isteğim bana klübün bütün oyuncularının raporunu çıkarman
- Raporda neler olmasısını istiyorsunuz efendim
+ Geçen yıl ne yapmış, bu sene gelenler, kiralık olanlar ve en önemlisi maaşları. Tam olarka 1 günün var bu iş için
( 1 gün sonra )
- Buyrun Hocam rapor hazır
+ Teşekkür ederim dostum 1-2 saat sonra tekrar uğra odama çalışmalara başlayalım biran önce
( 45 dakika sonra )
- Hocam beni çağırmışsınız
+ Evet evet gel 2 saate gerek kalmadı. Klüpteki bütün kiralık oyuncuların sözleşmesini fesediyoruz. Bunu oyunculara iletmeni istiyorum. İşlerimiz çok acele unutma
( Yarım saat sonra )
- Tamam hocam fesih işlemleri tamamlandı
+ Ve şimdi de klüpteki bütün oyuncuları satılık listesine koy. Talipleri çıkarsa üçe beşe bakmadan sat. Ha yok talipleri çıkmazsa karşılıklı fesih için anlaşmaya çalış. Yok fesihe yanaşmazlarsa tazminatlarını ödeyip klüple ilişiğini kes oyuncuların
- Ama hocam bu çılgınlık
+ Asistanım olarak işlerime karışmaktan ziyade söylediklerimi yapman senin için daha iyi olur
- Tehdit mi ?
+ Hayır dostum hesap kesim tarihi. Çıkarken kapıyı örtmeyi ve ardından muhasebeye uğramayı unutma !
Bütün personel ve oyuncularla ilişiği keserek vira Bismillah diyoruz
Muazzam alt yapı tesisleri
Juan Diaz'ın bu takımı seçmesindeki en önemli sebep budur
Adam bırakmamışsın klüpteNe oyuncu ne de personel , başkanı yollamayı unutmuşsun yalnız
![]()
başarılar portekiz ligini uçurursun güney amerikalı genç yetenekler seni bekliyor
Sağolasın kardeşim
Çulsuzluğun dibini bulduğum için altyapı gençler idare etmeye çalışıyoruz işte (: Başkanı yollamaya henüz çapımız yetmiyor
Beni bekliyorlarmı pek sanmıyorum itibarımız epey kötü durumda gelmek isteyen olmadığı gibi kasa da para yok bonservis ücretiyle kimseyi alamayız (: Tabii ilerleyen yıllar ne getirir hep beraber görecez inş
Hiçmi içlerinde iyi adam yoktu.Hepsini yollamışsın.
Ben kendi statımın ismine uzun derken senin statın ismi daha uzunmuş.Kısmetse bugun kariyere başlıyacağım.Bakalım becerebilecekmiyim.
Ben düşük itibarlı takımlar alıp sefilliğin dibini gördüğüm için genel anlamda kolay bulunabilen oyunculardan kurulacak bir sistem geliştiriyorum. Dolayısıyla kanatsız oynuyorum etkili kanat oyuncusu bulmak zor oldugu gibi almakta zor. Kanat oyuncularını kafadan yolluyorum ki zaten çöp hepsi (: Diğerlerinin de aldığı maaşı ve özelliklerini kıyaslayınca yol vermek takımın selameti için gerekliydi. Gerekliydi diyorum çünkü transfer bütçesi yok maaş bütçesi de sadece takımın mevcut aldığı kadar yani takımı yenilemek için hepsini göndermek durumunda kaldım. Sadece 1 sol bek var takımda kalan (:
Gonçalo Graça setubalden kiralık oosg
Juan paplo vivas Boca dan kiralık dc
Marcos martinez melo bocanda kiralık osg-oosg
ignacio prieto Colon dan kiralık dlc
Benim chaves de iken kiralık aldığım oyunculardı.Birde sen bak istersen.
Takımı kurduk ama maaş bütçesini aştık. İşin kötüsü takımda eksik bölgeler var ve kadromuz 19 kişi. Yoksulluk yüzünden takımı tam anlamıyla kuramasam da veteranlar ordumuzla elimizden geleni yapacağız. Elimizden geleni diyorum çünkü takımı tamamen değiştirdik. Taktiğe uyum ve birbirine uyum en dip seviyede ve kolay kolay artmaz. Herşeyden öte ben de portekizce bilmiyorum dili öğrenmem gerekiyor oyuncularla iletişim için. Oyuncularım yaşlı özellikleirni her geçen gün kaybedebilirler. Şimdilik herşey alehimimize (:
GELENLER
GİDENLER
Spoiler: KaleciSpoiler: BeklerSpoiler: StoperlerSpoiler: Orta SahalarSpoiler: Forvetler
Uyum sorununu atlatmak zor olacak. İlk yarıyı mağlubiyet serileri almadan geçebilirsek ikinci yarıda takım toparlanır. Başarılar.![]()
TariboWest
Sağolasın kardeşim ama bir iki kiralık teklifi yapayım dedim baktım aylık ücret istiyolar ben de kismeyi kiralamamayı tercih ettim. Zaten sefiliz birde ücret falan verememe kismeye (:
Eyv (: 2. yarıya takım uyumlu hale gelir belki ama bu seferde yaşları yüzünden özellik kaybedecekler![]()
Transferler güzel olmuş ,
Yaşlı kurt Nuno atar yine gollerini![]()
Gençli yaşlılı güzel dengeli bir kadro kurmuşsun. Bu kadroyla üst sıraları zorlarsın![]()
Daha destur demeden Hugo adlı regeni mi buldun![]()
+ Başkanım biliyorum ki takımı yeterince masrafa soktum. Fesih tazminatları ve üstüne maaş bütçesinin de dışına çıktım. Ancak sizden yine bir istek de bulunmam gerekiyor
- Para isteyeceksen maalesef kasamız bomboş
+ Aslında hem evet hem hayır. Kilit oyuncuya bile 5-6 bin önerebiliyoruz ve size bu hususta laf söyleme hakkım yok. Ancak kadromuz sadece 19 kişi. Yedeklerimiz bile yok neredeyse
- Farkındayım sakatlık cezalı bizi ciddi sıkıntıya sokacak hocam
+ Ben de tam bunun için buradayım. Takıma 3-5 genç katmak istiyorum. En azından sakatlık ya da ceza olduğu zaman ne yapacağız diye düşünmeyiz. Takımda bulunsunlar klübede otursunlar. Yeter ki görüntüsü olsun. Hem psikolojik olarak da rahatlarız.
- Paramız yok nasıl alacağız gençleri. Kiralık oyuncu bile alamıyoruz
+ Başkanım sen rahat ol bana gençlere sözleşme önerebilmem için 3-4 binlik limit ver 4-5 genç katacağım kadroya. Boşta bulunan tabiri caiz ise artık gençler
- Hocam parayı çöpe atmak olmazmı bu ? Hem rakipler bu durumu analrsa gerek saha içi sonuçları gerekse saha dışı malzeme veririz ellerine.
+ Başkanım size ufak bir demo yapmama izin verin.
- Neymiş bu demo ?
+ Klüp çalışanlarından 11 tane araca ihtiyacım var
- Ne yapacaksın arabalarla dalgamı geçiyorsun ?
+ Siz 1 saat sonra klüp binasının önüne gelin
( 1 saat sonra 11 araç içlerinde şöförleri ile beraber yanyana dizilmiş vaziyette klüp binasının önünde )
+ Hoşgeldiniz başkanım
- Göster bakalım neymiş bu gösteri. Ortalığı panayıra çevirmişsin
+ Arkadaşlar motorları çalıştırın ve gaza basın. Başkanım siz de arabaların önünden baştan sona kadar bi gidip gelir misiniz
( 2-3 dakika sonra )
+ Şimdi bana içlerinden çalışmayanları söyleyin
- Arabaların hepsi çalışır vaziyetteydi
+ Değildi başkanım aralara yerleştirdiğim 2 araç hiç kontak çevirmedi
- Yani ?
+ Yanisi başkanım. Düşünün bu araçların motoru yok çalışmadı ancak 11 aracın yanında hiç farkettirmediler. Alacağım gençleri sahaya sürdüğüm zaman bizden başka kimse özelliklerini bizim kadar bilmiyor olacaklar. ve takım iyi oynadığında yani araçların gaza basması gibi kimse farketmeyecek sırıtmayacaklar. Takım kötü oynadığında ise suçu gençlere yıkmayız. Hem direk 11 oyuncusu olarak değil gerek olursa yedek klübesinde oturacaklar. Çok mecbur kalırsak süreriz sahaya. Hatta sahaya genç sürdükçe rakiplerimiz bu durumdan huzursuz bile olabilirler. Zira bu gençlerde potansiyel olduğunu düşüneceklerdir
Çılgınca bir gösteri fikri işe yaramış başkanı takıma 4-5 genç almak için ikna etmiştim. Maaş bütçesini aştığımız için en fazla 5-6 bin önerebiliyorduk. Serbest gençlerden gerek olursa şayet sırf yedek klübesinde dursun görüntü olsun diyerek kadroyu 23-24 kişiye çekmeyi hedefledik
Bende diyorum arabalardan oyunculara nasıl bağlayacak , konuyu iyi bağlamışsın başkanı da tabi![]()
Ya o yıldızlar bizim takımın oyuncu ve gözlemcilerine göre adam akıllı klüpte 2-3 yıldız ya eder ya etmez (:
Arada yazıp çiziyorum alaksız yerlerden alakasız yerlere bağlıyorum (: Gomesten beklentim büyük hatta bütün veteranlardan beklentim büyük (:
Spoiler: Gençler
Dediğim gibi sırf kadroda dursunlar diyerek aldık. Transfer falan derken hazırlık kampı yapamadık. Oyuncuların maç kondisyonu falan yok ilk haftalarda hazırlık maçı niyetine top oynayacağız (: Acayip rezil başlıyoruz lige uyum falan söz konusu bile degil.
Lig öncesi lig kupası maçlarımız vardı. Maçlarımız diyorum çünkü ilk turda grup içinde mücadele ediyoruz Portekizde en üstteki 2 takım bir üst tura çıkıyormuş. Lig öncesi maç kondisyonu kazanmamız açısından oldukça iyi oldu ve beklemediğim bir performans sergiledik (:
1.Maç
Spoiler: İSTATİSTİK
2.Maç
3.Maç
Sezon öncesi bu performans beni oldukça şaşırttı. ve yükselmek için takıma olan inancımı artırdı.
Her 1 taraftarın desteğine ihtiyacımız var