Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
61 ile 90 arası toplam 100 sonuç

Konu: Said-i Kurdi gerçeği

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Sekopej kolejlerde hiçbir ögrenci etkilenmiyor etkilenmezde cünkü zaten okulda gecirdigin zaman 6 saat,6 saate hem ders sokacaklar hem seni etkilemeye calısacaklar cok zor ayrıca dedigim gibi zorla namaz kıldırtma kur-an okutma kolejlerinde yok yurtlarını bilemem hiç gitmedim.Ama bu okulların normal devlet liselerinden tek farkı daha iyi egitim sartları
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by CaPTaiN10
    Sekopej kolejlerde hiçbir ögrenci etkilenmiyor etkilenmezde cünkü zaten okulda gecirdigin zaman 6 saat,6 saate hem ders sokacaklar hem seni etkilemeye calısacaklar cok zor ayrıca dedigim gibi zorla namaz kıldırtma kur-an okutma kolejlerinde yok yurtlarını bilemem hiç gitmedim.Ama bu okulların normal devlet liselerinden tek farkı daha iyi egitim sartları
    Dedim koleji bilmiyorum. Yukarda da yazdım politikalarını mutlaka bir yerde öğrencilerine bir yardımları dokunuyor. Mesela senin dediğin gibi iyi eğitim. En iyi hocaları getiriyorlar sen iyi bir üniversiteye gidip iyi bir meslek sahibi olduğunda diyorsun ki orada aldığım eğitimden. Ona şükrediyorsun, iyi ki onun okullarına gitmişim diyorsun. Ve onun yanlışlarını göremiyorsun böyle olunca. Bu da bir nevi beyin yıkamadır. Yaptığı iyi eğitim iyiliğinden sonra seni de kendi görüşüne çekmiş oluyor, yanlışlarını görmüyor ya da görmek istemiyorsun. Önceden de yazdığım gibi bu bir politika ve çok güzel işliyor.

Ben onların kolejinde okuyan, uzun süre yurtlarında kalan birinden onun aleyhinde bir söz duyacağımı sanmıyorum. Eğer söylüyorsa yanlışlık kendisindedir. Ve orada bulunanlardan da değişmelerini beklemiyorum, çünkü değişemezler...

Beni diger arkadasla karıstırdın hastalıgı veya amerikada olmasıyla ilgili birsey yazmadım
    Atatürk te beni Türk hekimlerine emanet edin diyor fakat sonradan yabancı doktorların tedavi etmesine izin veriyor

O zaman özür dilerim ama bir yerde geçmişti bu konu ve biz hastalığının tam olarak ne olduğunu öğrenememiştik. Bari sen biliyorsan söyle...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by sekopej
    Dedim koleji bilmiyorum. Yukarda da yazdım politikalarını mutlaka bir yerde öğrencilerine bir yardımları dokunuyor. Mesela senin dediğin gibi iyi eğitim. En iyi hocaları getiriyorlar sen iyi bir üniversiteye gidip iyi bir meslek sahibi olduğunda diyorsun ki orada aldığım eğitimden. Ona şükrediyorsun, iyi ki onun okullarına gitmişim diyorsun. Ve onun yanlışlarını göremiyorsun böyle olunca. Bu da bir nevi beyin yıkamadır. Yaptığı iyi eğitim iyiliğinden sonra seni de kendi görüşüne çekmiş oluyor, yanlışlarını görmüyor ya da görmek istemiyorsun. Önceden de yazdığım gibi bu bir politika ve çok güzel işliyor.

Ben onların kolejinde okuyan, uzun süre yurtlarında kalan birinden onun aleyhinde bir söz duyacağımı sanmıyorum. Eğer söylüyorsa yanlışlık kendisindedir. Ve orada bulunanlardan da değişmelerini beklemiyorum, çünkü değişemezler...

O zaman özür dilerim ama bir yerde geçmişti bu konu ve biz hastalığının tam olarak ne olduğunu öğrenememiştik. Bari sen biliyorsan söyle...
    Hastalıgıyla kaldıgı yerle ilgili bir bilgim yok ama su anda istese Türkiyeye gelebilir mahkemede beraat etti diye bir sey duymustum 3-4 hafta önce.
    Ha birde mesela diyelimki insanlar orda zorlanıyor ne diye 2. sene tekrar aynı yere gitsin.Hatta 2 sene önce cogu arkadası 3. sınıfa almadılar okulun huzurunu bozuyor diye ve bu insanlar günlerce gelip alın bir daha olmaz bu senede okuyayım diye konustuklarına ben sahitim.Birgün annesi birgün babası gelen ögrencilerin olduguna sahitim
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

söz konusu beyin yıkaması gerçek olsa... yabancı ülkelerdeki okullarda en ünlü en itibarlı insanlar çocuklarını gönderirler mi o okullara...sanırım onlar çocuklarını gönderdikleri okulları sizden daha iyi biliyorlar ve bizm anamız babamız da...ben çok biliorm başbakan ya da meclis başkanı çocuklarını o okullara gönderiyorlar... ve ayrıca insanlar o okullarda din dersi olmadığı içn eleştiriyorlar(hristiyan türk okullarında din dersi yok) sadece beyn yıkama konusunda itiraf olmasın diye... ama ortak amaç: çamur atalım yapışmazsa izi kalır maalesef siz sadece bu açmurların bıraltığı izleri görüyorsunuz... bnm annemin babamın bni oraya göndermesinde ki tek amaç güzel ahlak almamdır...orada en azında etraftaki pis ortamdan uzak kalıyorrsun..

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

tartışmaya geç kaldım ama bazı arkadaşlar f.gülen solcu filan demiş ya hiçte mi brişey bilmiyorusnuz?diğer konuda tartışmaya girmeyeceğim öyle ki bı sitede şeriat yanlısı msjlar atıldı bana karşı ve yönetim birşey demedi.şaşırmamak elde değil bu zihniyeti de anlayamadım.f.gülen le ilgili ise birşey deme gereği görmüyorum herşey ortada.

ya gülen'i tanımam etmem nedir ne değildir az çok fikir sahibiyim ama bu terörist felan diyebilecek kadar zeki(?) olanlardan ve bu ülkeyi bölmeye çalışıyor diyenlerden sadece tek isteğim var düzgün bir KANIT!!!

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Ya arkadaşlar size birşey söylesem.Okullardaki Öğrencilerin Orta-Lise seviyseinde %75'i bu gruplara gidiyor.Abi evi diyorlar bide ..
    Bende FEM'e giden biri olarak gitmesemde yakından biliyorum bunları.Ama öyle abartılı bişeyleri yok ortada.Yani beyin yıkama gibi bişeyleri.Oraya gidenlerin yüzde sekseni zaten o yöne meilli ailelerin çocukları.Zorla birşey yaptırdıklarını daha duymadım.Ama içlerine girmek istemem.Şunu da belirteyim onlara karşı bi önyargım yok.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum

Quote Originally Posted by EreN
    Ya arkadaşlar size birşey söylesem.Okullardaki Öğrencilerin Orta-Lise seviyseinde %75'i bu gruplara gidiyor.Abi evi diyorlar bide ..
    Bende FEM'e giden biri olarak gitmesemde yakından biliyorum bunları.Ama öyle abartılı bişeyleri yok ortada.Yani beyin yıkama gibi bişeyleri.Oraya gidenlerin yüzde sekseni zaten o yöne meilli ailelerin çocukları.Zorla birşey yaptırdıklarını daha duymadım.Ama içlerine girmek istemem.Şunu da belirteyim onlara karşı bi önyargım yok.
    Ya o yöne meyilli ne demek?Dindar olmak garip birşey mi???

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

bakın neler buldum inanmayan varsa sabah gidip bu kitapları alıp baksın.bilgisi olmayan arkadaşlara da kim olduğu hakkında ışık tutacak sözler zaten.umarım akı karayı seçme de yardımı olur bunların:

Nurculuğun Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu görebilmek için Nur Risalelerine bakmak gerekmektedir. Barla Mektupları sayfa: 53. Atatürk’ü kastederek “Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın.” denilmiştir. Bu husus Metin TOKER’in "Sağda ve Solda Vuruşanlar" isimli kitabın 96 ncı sayfasında yer almıştır.

"Sönmez" adlı risalede (Sayfa:21-22), Atatürk kastedilerek “Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı?” denilmiştir.

“Mektubat” adlı risalede (Sayfa:401) “Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir” denilmiştir.

"Tiryak" risalesinde (Sayfa: 65), “Türkiye’nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir” denilmiştir.

Mucize-i Kur’aniye" isimli risalede (Sayfa:191-192), "Müslümanlara Kur’an dışında bir Anayasa lazım değildir, 1347 yılında felsefenin tahakkümü ile bu dindar millete ehemmiyetli tahayyüşler düçar kılınmıştır ve Anayasa’da devlet dininin İslam olduğu yolundaki hüküm kaldırılmıştır. Bu durumda gerçek kanuni esasi tatbik edilmediği gibi, Kur’an da belirtilen Şer'i inkılapta tahakkuk ettirilememiştir. Halbuki Kur’an, Cumhuriyet Anayasası gibi birkaç kişinin iradesi değil, ilahi bir iradenin sonucudur.” denilmektedir.

işte böyle arkadaşlar .bakın bakalım kim haklıymış?ben yine de yorum yapmıyorum herkes kendi bilir.

Quote Originally Posted by scolari12111
    bakın neler buldum inanmayan varsa sabah gidip bu kitapları alıp baksın.bilgisi olmayan arkadaşlara da kim olduğu hakkında ışık tutacak sözler zaten.umarım akı karayı seçme de yardımı olur bunların:

Nurculuğun Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı bir hareket olduğunu görebilmek için Nur Risalelerine bakmak gerekmektedir. Barla Mektupları sayfa: 53. Atatürk’ü kastederek “Tek gözlü Deccal, ya iman et, ya bütün Dünyanın maskarası olacaksın.” denilmiştir. Bu husus Metin TOKER’in "Sağda ve Solda Vuruşanlar" isimli kitabın 96 ncı sayfasında yer almıştır.

"Sönmez" adlı risalede (Sayfa:21-22), Atatürk kastedilerek “Ayasofya Camiini puthaneye, meşihat makamını kızlar lisesine çeviren bu adamı sevmemenin bir suç olması imkanı var mı?” denilmiştir.

“Mektubat” adlı risalede (Sayfa:401) “Türkiye kuruluşu itibariyle dinden uzak kalmış ve dine karşıdır. Laiklik ile dinsizlik arasında hiçbir fark yoktur. Hıristiyanlık dünyevi esaslara sahip olmadığı için, din ile dünya esaslarını birbirinden ayırır. Reform hıristiyanlıkta mümkündür. Türk inkılapları dahi hıristiyan reformlarının taklidinden ibarettir. Zira İslamiyet hiçbir reforma ihtiyaç göstermeyecek kadar mükemmeldir” denilmiştir.

"Tiryak" risalesinde (Sayfa: 65), “Türkiye’nin siyasi rejimi Nur saadetini söndürmeye çalışmaktadır. Kemalistler seviyesiz, anarşist kimselerdir” denilmiştir.

Mucize-i Kur’aniye" isimli risalede (Sayfa:191-192), "Müslümanlara Kur’an dışında bir Anayasa lazım değildir, 1347 yılında felsefenin tahakkümü ile bu dindar millete ehemmiyetli tahayyüşler düçar kılınmıştır ve Anayasa’da devlet dininin İslam olduğu yolundaki hüküm kaldırılmıştır. Bu durumda gerçek kanuni esasi tatbik edilmediği gibi, Kur’an da belirtilen Şer'i inkılapta tahakkuk ettirilememiştir. Halbuki Kur’an, Cumhuriyet Anayasası gibi birkaç kişinin iradesi değil, ilahi bir iradenin sonucudur.” denilmektedir.

işte böyle arkadaşlar .bakın bakalım kim haklıymış?ben yine de yorum yapmıyorum herkes kendi bilir.

kardeş iyi güzel hoş sallamışsında..keşke şunlarıda araştırsaydın...said nursiyi hapse alıyolar bu bahsettiğin kitapları yüzünden günlerce üst düzey insanlar inceliyor bu kitapları sırf bir leke bulabilmek içn fakat sonuç:said nursi serbest bırakılıyor sence bu dediklerin olsa serbest bırakırlarmı ayrıca boş vaktimde dediğin yerleri inceliyecem...sora daha ayrıntılı yorm yaparım..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

şuanda elimde mektubat var ama söylediğin yazıyı kaç defa üst üste okumama rağmen bulamadım neden acaba Allah Allah!

ayrıca yine mahoo ya katılıyorum
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Günlerce yemek verilmeyen,23 kere zehirlenmeye calısılan,soguklarda bekletilen bir insan hala cevresini düsünerek onlara güzel ahlak vermeye calısmıstır hapishanede bile insanların kalbini imanla doldurmaya calısan bir insan simdi ne iftiralara maruz kalıyor..
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum

Kardeş çok sağol.Doğrular açığa çıkıyor böylece...

scolari kardeş çok komik kaynaklar bunlar google'dan araştırdım tiryak ve sönmez diye risale yok

istiyorsan sende araştıur google'dan farklı risalelerden bahsediyoruz heralde

ki bana Metin Toker isimli şahsın kitanıbından örnek veriyorsun ki buda ayrı bir konedi

yazık valla inanılmazsınız kapayın gözlerinizi bir gün gerçeği hepiniz görüceksiniz ama çooook geç olacak

hurmet kardeşim asıl sana yazık önümüze hiçbir somut kanıt koymadan birşeye nasıl inanmamızı bekliyorsun ayrıca bu kişiye terorist diyerek bu kişinin izinden giden kişileride büyük bi itham altında bırakıyorsun.Büyük işler hakkında küçük yorumlar yapıyorsun bu işin diğer tarafıda var dikkatli ol bence.terorist değilse bu adam(ki türk hukuku değildir diyor) işin çok zor olacak.

Ayrıca forum kurallarımıza göre: (bkz:http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358)

Argo, küfür ve Hakaret
    - Herhangi bir kişi, toplum veya kuruşa hakaret (küfür) edici, alaya alıcı (küçük görmek) veya aslı olmayan (belgelerle kanıtlanamayacak) ithamlarda bulunan mesajlar veya özel mesajlar yazamazsınız.
    forum düzeni için dikkatli olmanızı öneririm

forum düzenini öğreteceğin son kişilerden biriyim arkadaşım... sana belge sunuyorum http://www.belgenet.com/dava/gulendava_01.html al bütün iddianameyi oku

niye sen insanüstü bir yaratık mısın ki forum düzenini hatırlatamıyoruz?

peki bu belge Türk hukuku tarafından tanınmış mı? var mı ilgili kişilere bir cezai müeyyide tabiki yok yani belgelerle kanıtlanamamış

bak kullandığın tabirlere dikkat et ya doğru tartış ya sus... bu forumda yönetici olduğuma göre kuralları gayet iyi biliyorum demektir bunun için insanüstü olmama gerek yok insan olmam yetiyor... iddianame yi hazırlayan kişi belli Nuh Mete Yüksel adam sizin bir çoğunuzdan daha bilgili neyse siz görmeyin kapatın hadi gözlerinizi... iyiki tanımıyordun f.güleni baya iyi savunmaya çalışıyosun

kullandığım tabirler gayet yumuşak ve senin hala kuralları ihlal ettiğini forum kuralları söylüyor.

Gülen'i tanımıyorum fazla ama terorist olduğunuda düşünmüyorum öncelikle terörün bana tanımını yapabilir misin?Birde "biz" kim oluyoruz ki o "biz" den bilgili oluyor tabiki bende bilgili olcak ben bir öğrenciyim kendi halinde olan kendi halimdeyim çünkü millete iftiralar savunmuyorum

Benim tartışmam da gülen'i savunmak değil gördüğün gibi tabi eğer görebildiysen sadece Türk kurallarının bile suçlu bulmadığı bir kişiye çok çirkin ithamlarda bulunman bana ithamların gibi çirkin geldi.

EK olarak adı üstünde iddianame yani bende savcı olsam senin hakkında saçma sapan bi iddaname düzenleyebilirim.ve bunun gerçeği yoksa ismi sadece iddianame olarak kalır.

Hala elle tutulur bi kanıt beklemekteyim(Türk hukuku tarafından tanınan)

ha bide türk hukuku demişsinde bu bizim türk hukukumuz atamıza hakaret eden adamın başbakan seçilmesine izin verdi bunuda unutma

siz bu şahsiyet sahibi kişiyi savunanlar oluyosunuz... terörist: ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve bu bütünlüğü bozmak için silahlı veya silahsız eylemlerde bulunan insansı yaratıktır... Türk hukuku ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım. daha fazla uzatmıcam çünkü ne sen benim görüşümü nede ben senin görüşünü değiştirebilirim

ha yani ülkemizi "siz" ve "biz" şeklinde ayırıyorsunuz.

terörist: ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden ve bu bütünlüğü bozmak için silahlı veya silahsız eylemlerde bulunan insansı yaratıktır

buda sizin tanımınız

hayatınızda başarılar size

kanıt alalım arkadaşım....

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

bana kanıt göster diyenler emniyet tutanakları bu ne yani emniyet yaan kanıt mı bulmuş?evet dediğin gibi buna reğmen ceza yemedi işte bu da türk adaşleti!arkadaşın başbakan örneğine katılıyorum.herşey açık ve net bunu da reddetmeyin artık.poelmik olmasın ama dediklerini inkar etmeyin.
    kurtuluş savaşı diyen arkadaş neyin kurtuluşu anlamadım?bu adam neden kurtaracak?abd den desen bizzat orada yaşıyor,ımf den desen kendi bir numaralı para babası vs... tabi istediği değişik bir rejimse ki öyle o zman dediğin doğru kendi çapında bir savaş.cumhuriyet atatürk karşıtı.ama ne o galip gelebildi ne ş.kazan ne de başbakan!yer yüzünün dedğil bütün evrenin gelmiş geçmiş en büyük lideri bize bir miras bırakmış. ve emin ol ki bu m,llet canını verir o nu vermez!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

bana kanıt göster diyenler emniyet tutanakları bu ne yani emniyet yaan kanıt mı bulmuş?evet dediğin gibi buna reğmen ceza yemedi işte bu da türk adaşleti!arkadaşın başbakan örneğine katılıyorum.herşey açık ve net bunu da reddetmeyin artık.poelmik olmasın ama dediklerini inkar etmeyin.
    kurtuluş savaşı diyen arkadaş neyin kurtuluşu anlamadım?bu adam neden kurtaracak?abd den desen bizzat orada yaşıyor,ımf den desen kendi bir numaralı para babası vs... tabi istediği değişik bir rejimse ki öyle o zman dediğin doğru kendi çapında bir savaş.cumhuriyet atatürk karşıtı.ama ne o galip gelebildi ne ş.kazan ne de başbakan!yer yüzünün dedğil bütün evrenin gelmiş geçmiş en büyük lideri bize bir miras bırakmış. ve emin ol ki bu m,llet canını verir o nu vermez!!!
    TÜRK KURTULUS SAVASI,Kurtulus Savasında para gecmiyormus,rejimlede ugrasmamıs Ülkeyi kurtarmaya bakmıs,bu millet canını verir onu vermez demissin.Bu ülkeye bir silah dogrultulsa emin ol o insanlar herkesten önce kurtarmak için ugrasır.

Quote Originally Posted by hurmet
    kanıt alalım arkadaşım....
    ßunun kanıta ihtiyacı yok buna inanan inanır inanmayanda inanmaz.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

ßunun kanıta ihtiyacı yok buna inanan inanır inanmayanda inanmaz.
    bende bunu söylemeye çalışıyorum ama verdiğim örnek yanlış oldu galiba
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Quote Originally Posted by Nedvedmania
    bende bunu söylemeye çalışıyorum ama verdiğim örnek yanlış oldu galiba
    alında verdiğin örnek doğru fakat yanlış anlaşılabilir bnce doğru fakat yanlış anlaşılabilir cümleler kurmamalıyz çnkü pusuda bekleyenler var....

Nesil
    2006
    Yer
    Karışık

ben terorist demedim dediğin diğer konuda da dikkatli okumadığım doğru günün yorgunluğundan olsa gerek.
    mesele sevip sevmeme mevzusu değil bazı gerçekler var ve bunu arkadaşlarla paylaşıyorum hepsi bu.isteyen istediğini sver önceden de demiştim saygı duyuyourm.

S-B-Z Misafir

mahoo gerçekten tespitlerin çok güzel,katılmamak elde değil,ben kişisel olarak fethullah güleni sevmedim,sevmemde ama yaptığı pek çok işe saygı duyarım.bu ülkede gençleri zehirleyen birileri varsa bu kesinlikle nur cemaati değildir bunu biliyorum.
    gençliği zehirleyen medyadır,televole kültürüdür,mafya özentisi oluşturan dizilerdir,okul önlerinde küçücük çocuklara esrar,eroin satanlardır,ufacık kızlarımızı fuhuşa ve kötü yollara bulaştıranlardır,bu liste uzar gider.
    ve güzelim ülkemde bütün bunlar olurken PKK terörü hergün gencecik canları aramızdan alırken her ne hikmetse her daim irtica adı altında müslümanlar öncelikli hedeftir ve irtica ülkenin en büyük sorunudur.ne hikmetse sürekli bu irtica yaygarası yapılırda,hiçkimse bu diğer yazdığım olayları irdelemez,eleştirmez!
    çünkü bu ülkede en kolay yapılan şey müslümanlara saldırmak,inandıkları değerlerle alay etmektir.en çok prim getiren konular bunlardır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ben bu tartışmanın tamamını okumadım medya,televole vs. tamam kötü etkiliyoda nur cemaatinin hiç bi kötü yanı yokmu merak ediyorum bilgilendirirseniz

Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri