Target man i hep merak etmişimdir bilmiyodum eskiden...Sonunda öğrendim...
Rehber içinde teşekkürler özellikle kaleci ile ilgili bölümü dikkatlice okudum en çok ordan çekiyom oyunda...
Target man i hep merak etmişimdir bilmiyodum eskiden...Sonunda öğrendim...
Rehber içinde teşekkürler özellikle kaleci ile ilgili bölümü dikkatlice okudum en çok ordan çekiyom oyunda...
mevk'ler' teker teker yazar misiniz?
gk; kaleci gibi
ben yarısını okduum yarısınıda yarın okiyacağım(akıl bu dayanmıyo biraz hazmetsin bilgileri)paylaşım için saol süper b,ilgiler var burrda
Abi bende bi yakımı yenemıyodum sımdı bıraz dusundum'de cok dogru dıyosun haklısın dedıgını yaptım simdi bakıcaz artık gelecek maclara.....
walla tam super olmus tesekkurler
hocam napmisin sen harbi hll olsun birak bilgi yazmak ici bos bi yazi bile yazmak oldurur adamiama harbi bilgiler icin cok tesekkur
emegine saglik cok guzel yapmissin isime yarayacak
![]()
Tamamen okudum ellerine sağlık süper bir yazı olmuş..
ellerine sağlık hepsini çok güzel anlatışsın.uygulıycam sölediklerini işe yarıcak gibi görünüyo
Dostum eline sağlık gerçekten güzel bir guide olmuş.Çok nacizane kendi bilgilerimi kısaca eklemek isterim:
ben genelde takıma göre taktik değil taktiğe göre takım hazırlarım.oyuna başladığımda borcu olmayan takımları tercih ederim.takımda taktiğime uymayan mevkilerdeki ve özelliklerdeki oyuncuları mümkün oldukça çabuk satarım/kiralarım.
en beğendiğim taktik şöyle:
3'lü merkez defans (yani 3 DC oyuncu)yuncuları heading (kafa topu),marking (markaj),pace(sürat),tackling(vücut mücadelesi),jumping(zıplama),strength(sağlamlık) mümkün oldukça üst düzeyde seçerim.
5 orta saha:2 Kanat oyuncusu MR/AMR ve ML/AML,2 orta oyuncu MC ve DM ve AMC(oyun kurucu) mevkilerindeki oyunculardan kurarım.2 kanat oyuncusu crossing(orta yapma),hız ve tekniği mümkün olduğunca üst düzeyde aynı zamanda çalışma oranı(work rate) yüksek olsun ki çabuk yorulmasın isterim.bu oyuncularda stamina(dayanıklılık) çok önemlidir.2 orta saha oyuncumu biri DM biri MC olarak seçerim.DM defans ve kaleciden aldığı topları MC'ye,AMR,AML ve AMC ye ve forvetlere mixed pas olarak dağıtır.O yüzden passing'i çok önemlidir.Öte yandan bu adamın rakip orta saha oyun kurucusunu marke etmesi gereklidir.O yüzden pasing,determination(kararlılık),marking(markaj),t ackling(mücadele) ve pace(sürat) önemlidir(zira rakip oyun kurucu hep hızlı olur).MC ise takımın gizli silahıdır.MC AMC ile beraber orta saha organizasyonlarını yaptığı gibi kanat oyuncularını da pas ile besler,aynı zamanda sık sık şut atar,kaleciyi yoklar.bu yüzden genel olarak iyi özellikli bir oyuncu olmalıdır ama shooting'i mutlaka yüksek olmalıdır.AMC oyun kurucu rolündedir.Tekniği,pası,şutu ve verkaç gibi hareket anlayışı üst düzeyde olmalıdır.
Çift forvet:Bir S bir de FC oyuncusunu tercih ederim.S oyuncusu mutlaka hücum pres yaptırırım.2 oyuncuda mutlaka heading ve jumping'de iyi olmalıdır.böylece AMC ve birbirlerine güzel toplar indirirler.ikisi de mümkün olduğunca shooting yapmalı.Ama asıl şutu FC çeker.S'nin finishing'i(yani gol vuruşları) etkili olmalı.2 si de yüksek work rate(çalışma oranı)e sahip olursa zor yorulurlar ve rakip defansı hırpalarlar.
Rakip takımı tartmak önemlidir.Sizden güçlü rakiplerle oynarken AMC'yi orta sahada tutup DM'yi defansa yardıma gönderin.Sizin ayarınızdaki veya daha zayıf takımlara korkak oynamayın.
Bu taktikte kilit olay 3 lü defans.Kendi takımınızda bu oyun stiline alışık defans oyuncusu yoksa transfer edin.İlk 2 sene defansınız çok tutarlı oynayamayabilir.ama oyun sistemini çözüp uygun transferleri yaptığınızda atak gücü yüksek,çok pas yapan,kanat akınlarına dayalı,modern futbol oynayan bir ekibiniz olur.
yillardir cm fm oynayanlar icin okumak bir zevk olmustur kesinlikle..
tesekkurler
tesekkurler cok faydalı bilgiler olmus
dostum yazı için teşekkürler...
Merak ettiğim şeylerden biri forward runs ....
tamam orta saha da kullanıorm
bazen defanstan biri
ama emin olamadığım forvet onlar zaten ataklardalar her zaman acaba fr vermelimi vermemelimi......
BiLgiLer gercekten hos ama bisey dikkatimi cekti Trabzon gbi takimLar evinde 1-3 depLasmanda en iyi 1 Puana oynarLar demissin Bu Trabzon Ligdeki Trabzon heraLde yoq ben biLmiyorum Baska Trabzon varmiTrabzon Her zaman 3 Puana Oynar Tabi Ziya Dogan Faktorude var !!
![]()
gercekten Iyi Paylasim Emegİne Saglik Kardesim Bende Senin Gibi Ince Eleyip Sik Dokuyanlardanim.oyunu Oyun Gibi Gormuyorum.bilgisayarin Basina Gectimmi Kendimi O Hayatta Yasiyomus Gibi Hissediyorum Ve Menajer Gibi Davraniyorum Is Boyle Olunca Da Taktikleri Kurcaliyorum Ve Ortaya Senin Fikirlerine Benzer Fikirler Cikiyor.verdigin PÜf Noktalari İÇİn Ayrica TeŞekkÜrler
kardesim seni öncelıkle tebrık edıyorum cok faydalı bır yazı hazırlamıssın..menager demek taktıgını kendın yapıp uygulamak dedmk bence..sende bıze faydalı olacak en öenmlı unsuru ortaya sahaser olarak koymussun cok saolll...ellerın dert görmesın
çok önemli bir rehber saol
Her maç rakibi inceleyip ona göre taktik hazırlarsak bir senede bir sezon bitirirz. Bu da oyunun gerçekçiliğine gerçekçilik katarAma ben almiyim. O kadar gerçekçilik beni yorar.
ğerçekten çok güzel yazı olmuş emegine sağlık ama şunu da unutma trabzon her zaman 3 puan a oynar bu livepol maçındada aynıydı barcelona maçında nitekim 3 puan bizim olmuştu......
Çok güzel bir yazı sağol...
ehehehe FM 2008 ile yeniden basladim.. uzun suredir yurt disindayim calisiyorum. ilgilenemedim oyunla.. guzel olmus yeni oyun.. ama tam bir fikir sunmam icin 1 sezon bitirmem lazim..
ilk fikrim: sakatliklar abartili, oyuncular cabuk yoruluyo..
Menajerlik oyunlarını(FM,CM vs) oynarken yapılan yanlışlardan birisi bana göre ; internetten herhangi bir taktik indirip kendi takımına uyarlamadan o taktikle oynamak.Bence biraz yaratıcı olmalıyız.Ve bu rehber bu yüzden çok işe yarayacaktır.Diğer türlü oyunun ne zevki kalır ki?..
Teşekkürler..
arkadaşlar bu cm ve fm benimokulun uzamasına neden oldu.. üniversiteye ilk girdiğim sene arkadaşlarımdan bir tanesi menejerlik oyunundan bahsetmişti ve benimde çok ilgimi çekmişti.. ozamnlar bir kac defa başkasında gördüğüm cm 2001-2002 oyununu oynamak istiyordum.veee bir gun ben internet cafede cm4 ile tanıştım.. tanıştığım dönem üniversitede derslerden sadece 1 ini gectim bir tanesinden kaldım diğer derslerden de devamsızlıktan kaldım.. okulum hala devam ediyor.. cm 03-04 ile çaylaklık dönemimi gecirdim. fm e cm alışkanlığımdan dolayı sıcak bakmıyordum.. ne zamn ki cm ye tat verenlerin fmciler olduğunu öğrendim ogun bu gundur cm ye bakmıyorum.fm 2007 ile çaylaklığımı uerimden atmış bulunuyorum.. fm oynarken bazı arkadaşlar da oynardı ben alıştırdım onları oyuna pek ilgi göstermiyorlardı yani taktik, antraman, genc oyuncu, önemsemiyorlardı.. ben her defasında kontrol ediyorum herşeyi.. ve yeni bir oyun acmak istemiyorum.. ayarları yeniden yapmak yuzunden.. bu fm alışkanlığım bana fm 2008 i orjinal olarak 75 ytl ye satın aldırdı..
arkadaşın yapmış olduğu değerlendirmeyi sonuna kadar okudum.. inş yeri geldiğinde o bilgilerden yararlanacağim.. emeğiniziçin ellerinize sağlık... herkese kolay gelsin
çok güzel bilgiler teşşekürler ve bu bilgilerde bnce yıllarca cm-fm oynamanın birikiminden oluşmuştur.fm yi oynadıkça anlıosun.bişi sorcam ama şu milan hangi takımla 6-1 devirdin çok merak ettim.
5-3-2:
4-4-2 atak ayarli taktigimizde kanatlardan guclu bir oyuncuyu (alves gibi mesela) geri 4 lunun yanina cekiyoruz, 5 li defans ama her firsatta ileri cikan bir kanat oyuncumuz oluyo.. onlar geldikce sen hizli oyuncularinla kontralari buluyosun.. Milan, Arsenal gibi hizli oyunculari olan takimlarda cok isime yaradi.. yanliz bu yazinin basinda da soyledim, tekrar soyluyorum sagve sol iki kanat oyuncusu ve en az fir forvet cok hizli olmak zorunda, teknigi bitiriciligi iyi olmasa da olur.. kaleciyle karsi kasrsiya kalacak zaten surekli
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Man Marking: Adama adama markaj diyince sanki sahanin her yerinde topu kapicaz gibi geliyo ama bazi yetenekli oyuncularda bu yemiyo, cunku markajdan kurtuldugunda genelde bos kaliyor.. Man Marking'i ben genelde 4-4-2 de defansin gobegindeki iki oyuncuya rakibin forvetlerine yaptiririm.. bazen de orta sahafa rakibin oyun kurucusuna.. ama kanatlar dahuil butun oyunculara man marking yaptirmak pek akil isi degil.. Ferdinan gibi deans oyuncularin varsa hic dusunme, man marking yaptir..
Last edited by Circass : 08.Nisan.2008 at 10:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
eline sağlık süper olmuş
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Fakat şu ok çıkarma işleminin nasıl yapılacağını anlatacak bir arkadaş var mı? Çok makbule geçer. Mouse ile yapmaya çalıştım olmuyor. Yazacak başka bir yer de bulamadım...
Teşekkürler yararlı bir rehber.