Bize bu röportaj icin zaman ayirdiginiz icin tesekkür ederiz.
Ne demek böyle büyük bir dergiye röportaj vermek gurur verici.
Önce isterseniz Trabzonspor'dan degilde Türk futbolundan bahsedelim. Sizce Türk futbolu Dünya'da nerde?
Türk futbolu bence cok kötü bir yerde. Futbol diyince benim aklima gelen ilk sey taraftardir. Ve Türkiye'de ne yazik ki cok az taraftar var.
Cok az diyorsunuz ama Fenerbahce'nin 25 milyon taraftari oldugu söyleniyor. Trabzonspor'un da 9 milyon taraftari var.
Trabzonspor taraftarina lafim yok ama Fenerbahce son 23 yilda hic sampiyonluk görmemis olsa gene 25 milyon taraftari olurmuydu? Türkiye'de insanlar kim sampiyon oluyorsa o takimi tutuyorlar. Bu taraftarlik degildir. Tabiki gercek Fenerbahceliler gercek Galatasaraylilar da var
Peki Türk Futbolunun en büyük kulüpleri 3 Istanbul kulübü degil diyorsunuz. En büyük kim?
Bu soruyu bir Trabzonspor taraftarina sorunca tabiki vecap belli oluyor. Her taraftar kendi takimini en büyük görür. Bence dogal olarak en büyük Trabzonspor. Daha sonra Eskisehirspor. Eses'ten sonra diger kulüpler. Örnegin Karsiyaka ve Göztepe, ya da Sakaryaspor ve Bursaspor.
Trabzonspor'lular Bursaspor'u pek sevmez halbuki.
Bende sevmem ama sampiyonluk görmemelerine ragmen takimlarina destek olmalari ve Sampiyonlara gönül vermemeleri güzel bir sey.
Trabzonspor bu yil sampiyon olacak mi?
Insallah. Fenerbahce'yle aramizda 7 puan fark var. Insallah bu farki 10 haftada kapatabiliriz.
Peki Avrupa?
Bu yil cok iyi yerlere geldik. Kupayi kaldirmak cok zor ama imkansiz degil. Hedefimiz en az Finale kadar cikmak.
Sizin Teknik Direktör olarak hedefleriniz neler?
En Tepeye Cikmak. Önce Trabzonspor'u cikarmak, daha sonra kendimi.
Trabzonspor'u istediginiz yere tasiyinca ayrilacakmisiniz?
Evet. Hedefim Ingiltere ya da Portekiz
Peki favori takimlariniz?
Cocuklugumdan beri Liverpool'a sempati duydum. Ingiltere'ye gidersem Liverpool'a yada Chelsea'ye gitmek isterim. Portekiz'e gidersem hedefim Sporting ya da Porto olur.
Bu takimlara gidemezseniz baska takimlara mi gideceksiniz?
Hayir. Trabzonspor'da kalacagim. Hedeflerime ulastiktan sonra bekleyecegim. Bu 4 kulüpten birinde Hocalik koltugu bosalirsa bende basvurumu yapacagim.
Selim Hocam size tekrar cok tesekkür ediyorum bu güzel röportaj icin. Kasimpasa macinda basarilar
Asil ben tesekkür ediyorum. Görüsmek üzere