Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 83 arası toplam 83 sonuç

Konu: Sigames Bardaği Taşirdi

Quote Originally Posted by Onralp99 View Post
    Arkadaşım söylediklerinin bazılarında haklısın . Ama bu dediklerinin hiçbiri olmuyor bende . Acaba bu şikayet edenlere FM 2009 yerine başka bir oyun mu verdiler . Bu forumda okuduğum şikayetlerin neden hiçbiri bende olmuyor . Dikkatlice izliyorum , seyrediyorum . Forumda yazılan çizilen bugları şikayetleri arıyorum . Çoğu yok . Duran top dan gol sayısı fazlalaşmış ama "biraz". Buda gayet normal . Günümüz futbolunun en büyük gol silahı kesinlikle duran toplar . Özellikle gol atamayan forvet oyuncuları derken o nasıl oluyor anlamadım. Nasıl gol atamıyor forvet oyuncuları ? Anlam getiremiyorum . Başka bir oyun mu oynuyorsunuz ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca oyunu bu kadar acımasız eleştirenler lanet edenler , bunu mu oynuyacağız diyenlerin oynama mecburiyeti yok . Gidip başka menejerlik oyunları da oynayabilirler .
    Önerin için teşekkür ediyorum.

Ortada bir durum var o da şu ki benım yasadığım problemleri yaşayan insanların sayısı senin gibi sorunsuz oynuyorum diyenlerin sayısından çok fazla.

O halde bunun çözümü yok gibi.

Ben artık oynamıyorum sanada oynadığın oyunda başarılar.

50 kişiden 47 si oyunda hata var diyor.Birileri hala oyun güzel diyor.Bu oyundan paramı kazanıyorsunuz anlamadım ki.Oyunu sizden daha detaylı oynuyorumdur.Bırak mevkilere göre antremanı oyuncuya göre antreman bile hazırladım tek tek.Her pozisyona özel 2 şer hoca bile aldım ama yok yok yok her maç en az 2 kişi mutlaka sakatlanıyor.Maçta hafif sakatlanan oyuncum bi bakıyorum 2 ay sakat.Kadromu hiç bi seride 24 oyuncunun üzerine çıkarmamıştım.Şuan oyuncu sayısı 36.Şaka gibi yaa...

Merhaba arkadaşlar,

Yazılanların tamamını okudum. Haklı olunan konular var ama birçoğundahaksızlık yaptığınız kanısındayım. Öncelikli olarak Sigames bu işe oldukça fazla önem veriyor.

Sakatlıklar konusunda çok veya az sakatlık olması raslantıdır. Galatasaray'da bile sezon başı 12 sakat vardı. Oyunda da olması gayet doğal. Oyuncuların maç esnasında sakatlanmalarını oyuncunun mental olarak maça hazır olup olmaması, maç sırasındaki yorgunluğu maçın temposu oyuncunun nasıl gerçek hayatta sakatlanması için bir sebepse bu oyun içinde aynı şeyler geçerlidir. Fiziksel özellikleri düşük olan oyuncular daha çabuk sakatlık geçirebiliyor. Forvet oyuncuları diğer oyunculara göre daha sık sakatlanabiliyor. karşılarında her zaman kendilerini karşılayan defans oyuncuları var.

Taktik ekranındaki bazı oyuncuların 2 kez gözükmesi o oyuncuları saha içinde ikili olarak başka oyuncularla yapılan alan kullanımlarını gösteriyor bence. genelde AMC , FC ve ST mevkilerinde görülüyor. AMC oynayan futbolcu forvete çıkınca st mevkinde oynayan oyuncu ile olan alan etkileşimi olarak algıladım.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by byvirus View Post
    50 kişiden 47 si oyunda hata var diyor.Birileri hala oyun güzel diyor.Bu oyundan paramı kazanıyorsunuz anlamadım ki.Oyunu sizden daha detaylı oynuyorumdur.Bırak mevkilere göre antremanı oyuncuya göre antreman bile hazırladım tek tek.Her pozisyona özel 2 şer hoca bile aldım ama yok yok yok her maç en az 2 kişi mutlaka sakatlanıyor.Maçta hafif sakatlanan oyuncum bi bakıyorum 2 ay sakat.Kadromu hiç bi seride 24 oyuncunun üzerine çıkarmamıştım.Şuan oyuncu sayısı 36.Şaka gibi yaa...

Oyun güzel değil diyorsun ama oyuncuya göre antreman hazılıyorsun biraz çelişkili bir cevap olmuş
    Last edited by Pepess : 03.Aralık.2008 at 00:36 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale & İstanbul

Quote Originally Posted by yavuzozden View Post
    Öncelikle spekülatif bir yaklaşım içerisinde bulunduğumu belirtenlerin olacağını tahmin etmiştim (Yazımda da ima ettiğim gibi). Ancak kesinlikle böyle bir amacımın olmadığını belirtmek isterim.
    Bugün FB - BJK maçını izledim. Yine bariz hakem hataları sonucunda ilk yarıyı adeta kalesine hapsolmuş FB kazandı ("Yine" lafından da sıkıldım). Belki de bunun FB nin gücünü gösterdiğini savunup beni eleştirenler olacak haklı (?) bir şekilde. Eleştirilere her zaman açığımdır ama haklı olduğumu düşündüğüm zaman her insan gibi kabullenmek de güçlük çekerim. Şimdi soruyorum antreman programlarından kaynaklanan sakatlıkların sebebi genelde Aerobic kısmının yüksek tutulmasıdır bildiğim kadarı ile. Bunu light (hafif) seviyede tutmama rağmen Zapotocny gibi bir oyuncunun dört aylık bir sakatlık yaşaması normal mi (Ender de olsa rastlanabilir diyebilirsiniz ama bence normal değil) ? (Ayrıca maçta sakatlanan Bobo'nunda 1-2 ay sakatlanmasını saymıyorum alıştığım için.) Tekrar ediyorum herhangi bir spekülatif bir amacım yok ! ŞİMDİ oyunun çok güzel olduğunu muhteşem yapıldığını söylemem, yapımcıları mutlu edebilir. AMA bunu oyun hak edene kadar ben ve benim gibi düşünen insanlar olarak söylemeyeceğiz. (Bunların yanında 2006 daki oyunun bugünkü oyuna göre daha az hata ile yapıldığını bilmek bizleri üzüyor (!).) Oyun bunu hak ettiğinde bunu söylemeyi bir borç biliriz.
    Her iki yazınızda da hiç bir spekülatif cümleye rastlamadım. Aksine düzeyli bir üslupla karşılaştım. Yaşadığınız sıkıntılar, gerçekten üzücü. Umarım yakın zamanda kalıcı çözümler üretirsiniz.
    Elbette bu oyun 4/4 lük değil. Çok da hata var ama bunlar doğal ve düzeltilebilecek cinsten. Biraz da bardağın dolu kısmına bakın lütfen. Ben bu oyunu, eski bir profesyonel futbolcu olarak, ilk versiyonundan beri (2 diskette sıkıştırılmış idi) zevkle oynuyorum.
    Amacım kesinlikle bilgiçlik taslamak değil ama sezon öncesi idman programımda, strength ve aerobic özellikleri 3,4 hafta high uygularım. İlk 8,9 haftadan sonra da kolay kolay oyuncu sakatlığına rastlamam.
    Esen Kalın/FM siz Kalmayın.

sevgili acivic, bende amigadan beri bu meledi bağımlılk yapmak suretiyle 92 senesinden beri oynarım,herkesin dediği şu antreman konusunda dediklerin çok doğru doğru bir antranör ve sistemle çok güzel şeyler ortaya çıkabiliyor fakat sakatlanmaların çoğu maç sırasında oluyor.Oyunumda nerdeyse antremanda sakatlanan yok ama maç başlandığında her maçta nerdeyse muhakkak sakatım var bunun neresi similasyon ve gerçeği yansıtır, ve diğer hatalar gol atamıyorsun gol yiyorsun 1000 tane taktik uygulasan adamlar 5 dkda 3 gol atıyorlar ama oyuncun 6 pastan avuta atıyor bunun neresi iyi bir oyun,kaldıki adı üstünde oyun.Bir zevk vermesi bir haz vermesi gerekiyo saatlerce başında öle bakıyoruz monütöre ama yok,oyun tamamiyle rezalet,kimse bana aksini sölemesin inanın 92 yapımı oyundan daha zevk alıyordum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    northstar adlı arkadaşım güzel demiş başka oyun oynayın diye ama Fm bir tutkudur öle kolay kolay vazgeçilmez tuttuğun takım gibidir,sen takımını yenildiği zaman bırakıyomusun nasılsa başarılı takımlar var gidin onları tutun destekleyin diyebilirmisin durum aynen böle bu meretten kolay kolay vazgeçilmez.burdaki herkes tutkun bu oyuna bundan dolayı en iyisini istiyorlar hepsi bu
    Last edited by bubera : 03.Aralık.2008 at 02:29 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

düzeltiyorum northstar adlı arkadaşım demiştim yanlış okumuşum Onralp99 olacaktı çok çok özür dilerim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by northstar View Post
    Yazılanların hepsinini oynarken yaşadım.Eski serilerde ciddi bir oynanabilirlik vardı.Ne zaman ne olacağı belli olmuyordu.Ama takımınızı sağlam kurduğunuzda başarıda geliyordu.Şimdi son iki senedir dünyanın en iyi adamlarını da alsam türkiye kupasında 2. lig takımları ile berabere kalıyorum.Hatta bi ara resmini koyarım üst üste 7 mac 1-1 bitti.daha sonra ben 1-0 kazandım.daha sorna 1-0 kaybettim.Bu kadar ahmakca bir mac motoru olamaz.Yahu goller iki yada 3 şekilde gelişiyor.Dikkatlice izliyorum macları.

Benim ya da diğer takımın kalecisi degaj kullanıyor,top bir futbolcunun kafasından sekiyor forvetin önüne düşüyor ve gol.Yine kaleci degaj ile forvete atıyor yine gol.Frikikler gol,kornerler gol.Arada sırada ilk kez mac oynayan futbolcu 40m den gol atıyor sezonun 28. macında benle oynayan takımda futbolcunun ilk gölü her zaman bu oluyor.İlk golleri daima bizim takıma atıyorlar

Maclar golsüz yada sürekli berabere bittiğinden gol attığımda yiyeceğimi kesin olarak biliyorum.Barcelona ile oynarken 5 yemek garip gelmiyorda abicim telekomspor ile 3 yıldır 1-1 berabere kalınırmı allah askına ya.Forvette vagner love sercan yildirim oynatıyorz.Arkasında mehmet topuz, solda razvan rat vs.Böyle sacmalık görmedim.Dil desteği olmayan bir oyun ülkemizde 80 ytl.

Bir sürü aptalca sorunla karşılaşılıyor, eski serilerde böyle sorunlar yoktu ve oyun cok fazla oynatırdı kendisini.Şimdi görsellik var herşey güzel ancak oynanabilirlik kalmamış artık.Bu kadar hatalı olan bir oyuna para verince insan gerçekten keriz yerine koyulmuş gibi hissediyor.11 yıldır aralıksız oynadığım bir oyunun bu hale gelmesi çok üzücü.Bir yıl boyunca cıkmasını bekliyorum ama sonuc hayal kırıklığı.

Araştırın bakın piyasada hiçbir oyun bu kadar bug icermez.

Kesinlikle katılıyorum ayrıca böyle devam edecekse ben FM 2008 oynamaya razıyım abi en iyi adamlar bende ma kaç maçtır gol dahi atamıyorum. Çok gerçekçi yapmak istemişler galiba ama zaten o kadar profesyonel olsam gerçekten menejerlik yapardım.

ben 2008 e döndüm dahada çıldırmaktan sıkıldım

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by rebiwar View Post
    o kadar profesyonel olsam gerçekten menejerlik yapardım.
    olayin ozeti bu galiba.

nokta.

Nesil
    2007
    Yer
    İZMİR

Ben böle oyun görmedim yaa gerçekçi olsun diosanız sakatlanma düzeyinide yapın oyunda mesela emre çok sakatlanan bi oyuncu onun sakatlanma düzeyi üst seviyede olsun mesela lugano ben sakat olduğunu hatırlamıyorum onunda sakatlanma seviyesi az olsun çok mu zor yani
    3D tam bi saçmalık uzaktan şutu 6-7 olan adam 25-30 metreden inanılmaz goller atıyor yada kaleci dikiyor bi adamdan sekiyor yada defans oyuncusu ıska geçiyor forvet gidip gol yapıyor böle şeyler futbolda olmuyormu diyen arkadaş kandırmasın kendini oyunda dikkat ettim 3-4 tane gol tipi var goller hep öyle gelişio hiç zevk almadım bu sene beklediğime değmedi!!!

pendikten 3 yedim tahmin edin hangi takımla guiza paso auta atıo cok güzel benzetmişler walla günümze.

Bu baslıkta oyunu acımasızca eleştirenler olduğu söyleniyor.Buna katılmıyorum.Fm kendi içinde gerçek zamanlı bir mantaliteye sahip.Ancak bahsettiğimiz sorunların yanında müthiş detaylar da var.Medya etkileşiminden tutta taktiksel ekrandaki aryarlara kadar harika buna laf yok.

Ama şu var bu kadar detay yapmışken bunları uygulamaya kalktığımızda hüsrana uğruyoruz.Bir işe yaramıyor.E doğal olarak işe yaramayan detay da oyuncuyu tatmin etmiyor.

Bende oyunun gerçekçi olmasını destekliyorum.Yalnız bu oyunda abuk sabuk olaylar var.Ve bunu her kullanıcı hemen hemen dile getiriyor.İmkan olsa attığım gollerın yada yediğim hepsini buraya koysam.Kopya goller.

Hele bi olay varki bu kadar olmaz dedirtiryo.KAlecim topu yakalıyor ve gegaj atmadan önce biraz bekliyor oyuncularda bekliyor bu sırada ve sanki golu o an yaratıyor.Bir degaj hoop şut ve gol.KAleci topu yakaladığında önceden gol olacağını biliyorum.Yada golu attığımda hemen yiyeceğimi biliyorum.

Birde rakip takımdaki hangi oyuncu olursa olsun 3 4 tane adamım ondan top alamıyor mac icinde,çok değişik bunlar, hani gercek olsa bravo derim ama malesef değil.

Oyun, benım PC de oynadığım tek oyundu.Ama artık sıkıldım.

Quote Originally Posted by acivic View Post
    Her iki yazınızda da hiç bir spekülatif cümleye rastlamadım. Aksine düzeyli bir üslupla karşılaştım. Yaşadığınız sıkıntılar, gerçekten üzücü. Umarım yakın zamanda kalıcı çözümler üretirsiniz.
    Elbette bu oyun 4/4 lük değil. Çok da hata var ama bunlar doğal ve düzeltilebilecek cinsten. Biraz da bardağın dolu kısmına bakın lütfen. Ben bu oyunu, eski bir profesyonel futbolcu olarak, ilk versiyonundan beri (2 diskette sıkıştırılmış idi) zevkle oynuyorum.
    Amacım kesinlikle bilgiçlik taslamak değil ama sezon öncesi idman programımda, strength ve aerobic özellikleri 3,4 hafta high uygularım. İlk 8,9 haftadan sonra da kolay kolay oyuncu sakatlığına rastlamam.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler ve yanlış anlamamdan dolayı bağışlayın. Yorumlarınıza aynen katılıyorum ama antrenman seviyesini düşük tuttğumda oyuncuların gelişmediğini düşünüyorum. Fikirlerinize her zaman saygım vardır ve bundan sonra da fikirlerinize ihtiyacım olacak. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.

Quote Originally Posted by yavuzozden View Post
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler ve yanlış anlamamdan dolayı bağışlayın. Yorumlarınıza aynen katılıyorum ama antrenman seviyesini düşük tuttğumda oyuncuların gelişmediğini düşünüyorum. Fikirlerinize her zaman saygım vardır ve bundan sonra da fikirlerinize ihtiyacım olacak. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.
    antremandan kasıt aerobic ve strength.onları düşür fiziksel olarak gelişmezler sadece.

Ayrıca toplam antreman düzeyi ağırlaşırsada oyuncular sakatlanır bunuda unutmamak gerek.

Nesil
    2006

fm benim de pc de oynadigim tek oyun ve cogu arkadasimin elestirileri sikayetleri aynen benimki gibi. tamam gercekci olmasi konusunda elestiren arkadaslara katilmiyorum bana gorede oyun zor ve gercekci olsun.

AMA

1. bu kadar sakatlik gormedim ben. gercekci demeyin lutfen herkesin ayni sikayeti var ve her hafta kesinlikle bir oyuncum 1-2 ay sakatlaniyo geneldede her hafta 2-3 oyuncum sakat. mehmet topuz u besiktas a aldim sezonun yarisina geldim uefa kupa maclariyla birlikte 20 maci gecti ama mehmet topuz 5 kere oynayabildi dusunebiliyormusunuz.(kimse bana antremanina bak, kondisyonu yukselmeden mac oynatma demesin)

2. ayni tip goller hep oluyor ve 3d mac motoru tamamen sacma olmus. uzun sut u 20 olan oyuncular daglara vuruyor , 8 olanlar ne goller atiyor. defanslar o kadar cok bariz hata yapiyor ki anlayamiyorum. bir kere daha hazirlanisi guzel olan gol gormedim.

genel olarak o kadar taktik ve komut hazirliyorum ama mac motorunda uygulamasini hic gormuyorum. hadi gectim taktik komutlarini free kick leri bile ornek olarak delgadoya at dememe ragmen o listede hic olmayan biri atiyor.
    bence oyunda duzeltilmesi gereken 3 onemli sey var. biri taktik ekranindaki 13 kisi olayi (buna herkes takmis durumda, bir kisi buna amc ve fc nin etkilesimi demis ki cok komik geldi bu etkilesim(!) bana. bir dmc ile mc arasinda neden etkilesim olmuyor da onlar arasinda oluyor =) ) ikincisi sakatlik olayi inanilmaz sacma . 3. su ise mac motoru acilen duzeltilmeli. bana gore hersey mac motorundan geciyor. mac motorunun gercekle uzaktan yakindan alakasi yok. sakatliginda mac motoruyla alakali oldugunu dusunuorum antrenmanlarla alakali degil

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

başıma öyle bir hata geldi ki gülmekten kırıldım ve bir oyunun yıllar geçtikçe ne kadar geriye gittiğii gördüm.

Hiç oynatmaığım hatta kadroya dahi almadığım oyuncu 8.0 rating ile haftanın karmasına seçildi aradım taradım adamın oynadığı maç yokki 8.0 rating olsun.

Nesil
    2006

zaten oyun simulasyondan cok artik sacma sapan seylerle dolu komedi oyununa dondu. ben futbol sevgimden ve gercekci olmasindan dolayi fm tutkunuydum ama fm 2009 artik oynamiyorum bile.

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by Onralp99 View Post
    Arkadaşım söylediklerinin bazılarında haklısın . Ama bu dediklerinin hiçbiri olmuyor bende . Acaba bu şikayet edenlere FM 2009 yerine başka bir oyun mu verdiler . Bu forumda okuduğum şikayetlerin neden hiçbiri bende olmuyor . Dikkatlice izliyorum , seyrediyorum . Forumda yazılan çizilen bugları şikayetleri arıyorum . Çoğu yok . Duran top dan gol sayısı fazlalaşmış ama "biraz". Buda gayet normal . Günümüz futbolunun en büyük gol silahı kesinlikle duran toplar . Özellikle gol atamayan forvet oyuncuları derken o nasıl oluyor anlamadım. Nasıl gol atamıyor forvet oyuncuları ? Anlam getiremiyorum . Başka bir oyun mu oynuyorsunuz ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca oyunu bu kadar acımasız eleştirenler lanet edenler , bunu mu oynuyacağız diyenlerin oynama mecburiyeti yok . Gidip başka menejerlik oyunları da oynayabilirler .
    oyunu bukadar hatalı yayınlayanın hiç mi suçu yok?
    Last edited by Coupet : 05.Aralık.2008 at 11:23

arkadaşlar naptıysam çözüm bulamadım her maç banko 2 sakat. antrenmanları en düşüğe aldım yine 2-3 sakat full dayadım yine 2-3 sakat.. bende yamayı bekliyorum artık.

Nesil
    2006
    Yer
    ev iyidir

forza fm08 fm09 a yeni patch ve türkçe yama çıkana kadar fm08 oynamaya devam edicem

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

birinin acilen bir açıklama yapması lazım ne bu rezalet oyun çıkalı 1 ay oldu halen yeni bir yama yok...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Forza FM 2008

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

yama ne zaman çıkacak ? 20 Aralığa kadar çıkar inşallah ...

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri