Sayfa 36 / 367 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
1,051 ile 1,080 arası toplam 10997 sonuç

Konu: İtalya Ligi Serie A Geçmiş Sezonlar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Totti Suçsuz Bulundu

13 Mayıs 2007'de doping kontrolü sırasında idrar örneğini geciktirdiği için hakkında doping yaptığı iddiasıyla soruşturma açılan Roma'nın yıldız ismi Franceso Totti suçsuz bulundu. Geçen sezon 26 golle Serie A'da gol kralı olan 31 yaşındaki futbolcunun hakkında yapılan detaylı araştırmada doping kullandığı sonucuna varılacak bir detaya rastlanamadığı ifade edildi. Kararı İtalya Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden öğrenen Totti, "Adalet sonunda yerini buldu" ifadesini kullandı.

Kaynak = Sabah
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

Totti'nin aklanmasına sevindim .

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ne yani 26 gol attı diye dopingli diye mi suçlanmış

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Ne yani 26 gol attı diye dopingli diye mi suçlanmış
    Testi geciktirdiği için soruşturma açılmış.

İtalya ile ilgili gün aşırı çalkantılı bir haber çıkıyor...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

tottiye ceza verselerdi olimpicoya kimse gitmezdi zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

İtalya'da da herkesten şüpheleniyolar

Del Piero_10 Misafir

1996 yılında tam olarak olmasada buna benzer bir olay yaşanmıştı İtalya'da.

Zdenek Zeman Del Piero-Vialli ikilisinin mücadelelerde yıkılmaması ve performansını kıskanarak şöyle demişti

''Fiziksel olarak çok güçlüler,doping kullanmış olmalılar''

Bunun kuyuya attığı taş ciddiye alındı ama sonradan kendi itibarı sıfırlandı.Geçen sezon 5-1 biten Juventus-Lecce maçından sonra komedi programlarının sunucuları suratına karşı gülerek soru soruyordu.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Juve'yle ilgili haber olmasa eklemezdin dimi Özgür Abi

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    Juve'yle ilgili haber olmasa eklemezdin dimi Özgür Abi
    Bak bu Juve ile ilgili değil ama ben eklemişim

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=51111

Totti yapmaz öyle şeyler zaten sevindim...

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    Her ne kadar belli etmesemde bende 6. kişiyim.

hoşgeldin aramıza

forumda üye olan ancak aktif olmayanda birçok arkadaş var,özel mesaj yoluyla iletişimde olduğumuz

Del Piero_10 Misafir

Default Buffon Gelmiş Geçmiş En İyi Kaleci mi?

Cumartesi günkü Avrupa Şampiyonası eleme maçında Gürcistan’ı 2-0’la geçtikleri maçta sahaya millî takım adına ilk defa kaptan olarak çıkan Gianluigi Buffon, "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi file bekçisi midir? veya olabilir midir?" sorusunu gündeme getiriyoruz. Tabiî önce onun bu başarıya koşan hikayesini anlatacağız. Buyrun:

Çaylaklıktan Kaptanlığa...

Dondurucu bir Ekim gecesiydi. Moskova’da Rusya-İtalya arasından Dünya Kupası’na katılanı belirleyecek play-off maçının ilk ayağı oynanıyordu. Yıl 1997. Kar içindeki saha turuncu topla oynanmasını zorunlu kılarken, bu şartlar İtalya’nın pek de hoşuna gitmeyen cinstendi...

32.dakikada o zamanların meşhur Gianluca Pagliuca’sı sakatlanmıştı. Ondan daha da formda olan takımın 1 numaralı kalecisi Angelo Peruzzi de kadroda yer almayınca, kaleye 19 yaşında ilk millî maçına çıkacak bir çömez kaleci geçti. Adı mağlumunuz Gianluigi Buffon’du. İtalyan seyirciler tedirgin bir hale bürünmüşlerdi ister istemez. İtalya’nın kaderini bu genç kalecinin performansı belirleyecekti…
    İtalya’nın Rusya’daki puan kaybetme alışkanlığı ve kalede çaylak birinin beklemesi ibreyi Rusya’dan yana çevirmişti. Ancak Buffon hiç de beklenilmeyen performansına başlamıştı bile. Bir kaleci için çok ters o güvenilmez hava şartlarında üst düzey kurtarışlar yapıyor, o dönemin tehlikeli forveti Sergei Yuran’ın şutlarına izin vermiyordu. O genç yaşına rağmen kişiliği ve kendine güveniyle de dikkatleri üzerine çekmesini bilmişti. Yaptığı kurtarışlardan sonra yumruğunu gösteriyor, kırk yıllık kaleci gibi önündeki savunma oyuncularına da güven veriyordu.

Maç Buffon’un ordan oraya atlamalarının sayesinde mucize bir şekilde 1-1 sona ermişti. Ertesi gün İtalyan gazeteleri bir “fenomen”in yıldızının parladığı konusunda hemfikirdi. Rövanş maçını İtalyanlar 1-0’la geçmiş ve Fransa 98’e adlarını yazdırmışlardı.

Milli Takım Kariyeri
    Sadece 29 yaşında olmasına rağmen İtalya adına 79 millî maça çıkması, Buffon'un Dino Zoff’un 112 maçlık rekorunu geçebileceğini gösteriyor. Fransa 98’de Pagliuca'nın yedeği olarak kadroda bulunan Buffon, 2002 Kore ve 2006 Almanya’da sahnedeydi. Bildiğiniz gibi 2006 Dünya Kupası, onun Dünya Kupası’ydı. 7 maçta yalnızca 2 gol yemek (biri penaltı biri de kendi kalesine) herkese nasip olmayacaktı elbette. Savunma oyuncularının da hakkını yemek mümkün olmasa da, finalde Zidane penaltıyı gole çevirene kadar 453 dakika boyunca gol yememe başarısını göstermişti Buffon.

Kulüp Takımları Bazında Kariyeri
    Kulüp takımlarında da hızlı bir etki bırakmıştı genç kaleci. Sadece 17 yaşında Parma’dayken Milan’a karşı oynadıkları maçta forma giymiş ve nefes kesici kurtarışları sayesinde maçın adamı seçilmişti. Sarı lacivertlilerde geçirdiği 6 sezona bir UEFA Kupası, bir İtalya Kupası ve bir de İtalya Süper Kupası’nı sığdırmayı başarmıştı. Bu başarılar, onu bir kaleci için astronomik sayılabilecek 32 Milyon Euro’luk bir bonservis bedeliyle Juventus’a götürmüştü.

Tartışmasız 1 Numara
    Dünyanın en büyük kulüplerinden birinde dünyanın en büyüğü sıfatını, 2002’den beri o sene Oliver Kahn’ın düşüşe geçmesiyle elinde tutmayı başardı. Birçok bireysel ödülün yanı sıra Juventus’la 4 kez Lig Şampiyonluğu yaşadı.

Kalecilik kariyerinde önünde daha uzun yıllar olmasına rağmen, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecisi unvanının tartışılmaya başlanması yanlış olmaz herhalde. Nasılsa önünde kazanılmayı bekleyen en az 2 Dünya ve Avrupa Şampiyonası bulunmuyor mu? Buffon futbolu yarın bıraksa kaçımız onun Lev Yashin, Gordon Banks, Peter Schemiechel ve Dino Zoff gibi kaleciler kadar konuşulmayacağını söyleyebiliriz ki?

Buffon’un bugüne kadarki hikâyesini ve bundan sonra göstereceği performansını göz önüne aldığınızda, gelmiş geçmiş en iyi kaleci unvanını ona takarmısınız? Günümüzün diğer alternatif isimleri sizce kimler olabilir? Düşüncelerinizi merakla bekliyoruz.

DORUKAN TARMAN

Nesil
    2006
    Yer
    Çorlu

İzlediğim en iyi kalecidir buffon . En beğendiğim ve hasta olduğum özelliği ise bütüntopları tokatlayarak çıkarması .
    Tam top gol oldu derken buffon umursamaz bir şekilde elini uzatır ve topu tokatlayarak çıkarır . Biraz saçma ve çocukça bir yorum oldu ama benim için buffon bu demek .

Eski kaleciler hakkında bilgim olmadığı için benim için dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecisidir.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

bir futbolcuya böyle bir paye verebilmek için o futbolcuda yetenekten öte şeyler aramak gerekir. buffon sadece kaleciliğiyle değil insanlığıyla olsun, liderliğiyle olsun çok büyük bir futbolcu. bence sadece gelmiş geçmiş en büyük kalecilerden değil aynı zamanda gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan biri olsa gerek. yaşımız itibarıyle dino zoffu seyredemedik, keza turgay şereni de. bu nedenle buffondan öncekiler onun kadar iyi değillerdir diyemem ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım. o kesinlikle futbolu bıraktığı zaman özlenecek ve adından sıkça söz ettirecek. öyle ki kaç yıldır futbolun içinde olmasına rağmen şu anki kalecilerden herhangi birisi ondan daha iyidir diyemem ben. o bence aktif futbolun içerisindeki en iyi kaleci. cech filan hikaye onun yanında.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bana göre dünyanın en iyisi ama penaltı kurtardığına pek rastlamadım

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

dünyayin en iyi kalecilerinden biri.

Benim izledigim en iyi kaleciler Buffon ve Kahn`dir.Ikisi de olaganüstü kalecilerdi.Yashin,Zoff,Peter Schemiechel gibi kalecileri izleyemedigimden dolayi onlar hakkinda pek bir bilgim yok,sadece duyduklarim kadariyla biliyorum o kalecileri.Bundan dolayi Buffon`un gelmis gecmis en iyi kaleci oldugunu söyleyemem.Ama duydugum kadariyla bir Yashin bir Zoff ondan daha iyi kalecilermis.
    Buffon cok iyi kaleci olabilir ama özelli bir zaafi penaltilardir.Iyi bir kalecinin penaltilara da hakim olmasi gerekiyor,ama Buffon istisnalar disinda penaltilarda berbat bir kaleci.Ama gerek kurtarislar,gerek liderlik,gerek topu oyuna sürüsü,gerek oyuna hakimiyetiyle müthis bir kaleci oldugunu hepimiz biliyoruz.

Buffon futbolu biraktiktan sonra da taninacaktir,hatirlanacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

gelmiş geçmiş kısmına katılmam, çünkü bir çok kaleci var oynadıgı çağa damgasını vuran, hali hazırda kalecilik yapan en iyiler arasında zirveye en yakışır oldugunu söleyebilirim ama...

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Benim dönemimin en iyilerinden birisi. Oliver Kahn, Casillas gibi isimleri atlamak haksızlık olur

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Belki daha iyileri de vardır ama benim izleyebildiğim en iyi kaleci diyebilirim

Del Piero_10 Misafir

İvanoviç Juventus Yolunda

Juventus kulübü Lokomotif Moskova'nın genç defans oyuncusu Bransilav İvanoviç'le ilgileniyor.

Sırbistan millî takımının yıldız savunma oyuncusunu adını geçtiğimiz yaz Hollanda'da yapılan Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda duyurmuştu. Aynı dönemde Juventus kulübü de oyuncuyu kadrosuna katmak için girişimlerde bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıl Serie B'de mücadele eden Torino temsilcisi Jorge Andrade'nin geçirdiği sakatlık nedeniyle defansa takviye yapmak için harekete geçti.
    Her ne kadar Giorgio Chiellini ve Nicola Legrottaglie defansta başarılı bir futbol oynasa da teknik direktör Claudio Ranieri Ocak ayındaki transfer döneminde takıma takviye istiyor.

Gelen haberlere göre İvanoviç kulübü ile 2011 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalamak üzere. Ancak kontrattaki en büyük handikap oyuncunun 15 milyon Euro karşılığında serbest kalabileceğini belirten bir madde olması.

İtalyan gazetesi Tuttosport'a göre Juve yönetimi Rus takımına 10 milyon Euro ödemeyi kabul etti. İvanoviç de yaptığı açıklamada Juventus'a transfer olabileceğini söyledi. 23 yaşındaki oyuncunun durumu önümüzdeki günlerde belli olacak.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Juventus gecen yazdan beri istiyor zaten. Ivanovic keske juve'ye gelse

Nesil
    2006
    Yer
    -

Bende ilkkez duydum bakalım neymiş.

Nesil
    2006
    Yer
    -

Oliver Kahn farklı bir kaleci gençliğinde kesinlikle Buffon'dan iyidir. Ama şu an Buffon'un üstünede tanımam.

Rusya'dan bazen sağlam defans oyuncuları çıkıyor bakalım....

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Sevmiyorum bu adamı..Ama iyi bir kaleci.

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

2003 yılında avrupa şampiyonlar ligi nin en değerli oyuncusu sıfatına layık görülen TEK kalecidir BUFFON

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

BenimDe izleyebildiğim en iyi kalecilerden biridir kendisi ama en iyisimidir Kahn'ı daha çok beğeniyorum ben.

sadece günümüzün iyi kalecilerinden.....

Mesaj Yetkileri