Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234
91 ile 117 arası toplam 117 sonuç

Konu: Lens takanların önerilerini bekliyorum

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    10 dk'da takıyorum ve gayet rahatım mı diyorsun Olm 3 saniyede takman lazım onu Ben karanlıkta telefonun ışığında tak çıkar yapıyorum çoğu zaman
    Olm ta ne zamandır kullanıyosun Ben de kaç aydır kullansam ben de öyle yaparım Daha ilk haftam Zorlanmadan yapıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ben 1 hafta sonra başladım zaten hızlı hızlı tak çıkar yapmaya. Sorun sende
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Ben de lens takmayı düşünüyorum. Sizce en iyi lens markası hangisi? Ben bu 3-4 markayı ve yorumlarını beğendim. Contact-Life(Wöhlk), Purevision (Bauch&Lomb), Biomedics 55 (Coopervision), Night&Day (Cibavision).

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

En iyisi Purevision 2 HD diye biliyorum.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Purevision iyi ben de onu kullanıyorum.

Purevision'ın su oranı biraz düşüktü galiba ama herkes onu kullanıyor. Sizde yanma, kuruma yapıyor mu?

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Yapmadı hiç, gayet iyi memnunum ben

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Fiyat araştırması yaptım geçen gün gözlerde astigmat olduğu için ve her iki gözün numaraları birbirinden farklı olduğu için 120+120 TL 240 TL'ye çıkıyor benim masrafım ancak bu söylediğim fiyatta 6'şar çift oluyor.

Bir kere kıyıcam paraya gidip alıcam

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Paraya kıymadım düğün öncesi doktor kontrolünde bir çift lens aldım sanırım hediye lenslerden

Acuvue markası ilk defa denediğimde takıp çıkarabildim, akşam biraz zorlandım evde çıkartıp takarken.

Tuhafıma gidiyor bakalım nasıl alışıcaz. Bununla uyusak ne oluyor şimdi

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Bende bu sene subat sonunda basladim gozluge sol 1 sag 2 miyop gozluksuzdaha iyi gorebiliyorum fakat odaklaninca bulaniyor ve bas agrisi yapiyordu simdi gozlukle rahatim ama gozluksuz cok kotu oluyor.Gozluk Numaralarida 0.50-0.75 kafamda gittigimde direk lens almakti amacim ama sanirim lens istedigimizi soylememiz gerekiyormus onun kontrolu farkliymis en son soyledim ve 6 ay tak sonra gel bakariz hem yasinda kucuk dedi bende tamam dedim 4 Ay kaldi ve lense gecmeyi planliyorum tek takildigim nokta gece rahat rahat uyuyabilecekmiyim lensler gozumdeyken

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

En kalitelisini dahi alsan gece yatarken çıkarmayı tavsiye ediyorlar.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

O olay bana uzak kaliyor ya zaten cok uykum gelmeden uyumuyorum bide lensle ugrasmak zor gelir

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Dün lensleri taktırdım gözlükçüde unutmuşum gözüm kaşındı o anda çıktı geri zar zor taktım gecede uyumadan çıkarttım bu sabah takamaz oldum gözlerim mahfoldu taktikleriniz varmı nasıl kolay takılır bunlar

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Takamadığın anda elinin içine bol solüsyon dök sonra lensi o solüsyon içinde güzelce yıka.

Ardından doktorun ve lensi satın aldığın yerde sana gösterildiği şekilde gözünü aç ve tek bir hamlede lensi göz bebeğine yerleştir. Zaten çok hafif bir ses duyacaksın oturduğuna dair gözüne. Ardından gözünü bir kez kapatıp aç ve kontrol et tam merkeze yerleşmiş mi diye lens.

Bu arada Lens takmaya başladığımdan beri artık lens olmasa da gözlük takmak zorunda hissetmiyorum kendimi gözlüksüz bazı zamanlarda idare etmeye başladım.

40 gün dolduğu için lensim yok beleş lens bekliyorum doktorlardan

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Takamadığın anda elinin içine bol solüsyon dök sonra lensi o solüsyon içinde güzelce yıka.

Ardından doktorun ve lensi satın aldığın yerde sana gösterildiği şekilde gözünü aç ve tek bir hamlede lensi göz bebeğine yerleştir. Zaten çok hafif bir ses duyacaksın oturduğuna dair gözüne. Ardından gözünü bir kez kapatıp aç ve kontrol et tam merkeze yerleşmiş mi diye lens.

Bu arada Lens takmaya başladığımdan beri artık lens olmasa da gözlük takmak zorunda hissetmiyorum kendimi gözlüksüz bazı zamanlarda idare etmeye başladım.

40 gün dolduğu için lensim yok beleş lens bekliyorum doktorlardan
    işaret ve orta parmağıma sıktım dediğin şekilde zar zor soktum azıcık katlanmış bütün yol düşecek sandım çok rahatsız etti dersaneye gittim geldim yeni anladım katlanmış olduğunu çıkarttım bir dahada takamadım gözüm çokk kötü oldu bıraktım en sonunda gözlükçüye gittim adam 2 hareketle taktı 3-4 gün çıkartmamayı düüşünüyorum artık

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Katlanması çok kötü nasıl dayandın ona. Çıkartıp tekrar dene vazgeçme sakın yoksa hiç takamazsın

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Dün lensleri taktırdım gözlükçüde unutmuşum gözüm kaşındı o anda çıktı geri zar zor taktım gecede uyumadan çıkarttım bu sabah takamaz oldum gözlerim mahfoldu taktikleriniz varmı nasıl kolay takılır bunlar

1 haftaya alışırsın iyice İlk başlarda bende de sıkıntı oluyodu.Tırnağın uzun falan değilse korkaklık etme tut ucundan çek lensi bi şey olmaz Takma işi da zor değil.Gözünün ortasına takmaya çalışma.Büyük ihtimalle tam takıcağın sıra gözün kapanıyodur.Sağ elinle takıyosan sağ el orta parmağınla gözünün altından tut.Sol elinle de göz kapağını tut.Sağ işaret parmağınla tak herangi bi yere.Sonra gözünü kapatıp oynat biraz o oturur yerine.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Katlanması çok kötü nasıl dayandın ona. Çıkartıp tekrar dene vazgeçme sakın yoksa hiç takamazsın
    Düşecek gibi hissettiğimden korkudan dayanma evresini geçirmedim
    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post

1 haftaya alışırsın iyice İlk başlarda bende de sıkıntı oluyodu.Tırnağın uzun falan değilse korkaklık etme tut ucundan çek lensi bi şey olmaz Takma işi da zor değil.Gözünün ortasına takmaya çalışma.Büyük ihtimalle tam takıcağın sıra gözün kapanıyodur.Sağ elinle takıyosan sağ el orta parmağınla gözünün altından tut.Sol elinle de göz kapağını tut.Sağ işaret parmağınla tak herangi bi yere.Sonra gözünü kapatıp oynat biraz o oturur yerine.
    elime yapışıyor gitmiyor gözüme işte sol gözüm mahfoldu zaten o yüzden 1 gün felan dokunmayacağım sonra denemelere devam

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Sabah sol gözüme rahatça taktım sağ gözümü yapamadım annem halletti ama biraz katlanmış sanırım bunu gözdeyken düzeltebiliyormuyuz ?

Benim yaş 15 olup göz numarası 6-7'lere dayanınca,gözlük fiyatı,camın inceltilme pahası falan derken seneye lense geçmeyi düşünüyorum bende.Daha mı pahalıya gelir şimdi bu,göz numarası büyük olunca?

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Sabah sol gözüme rahatça taktım sağ gözümü yapamadım annem halletti ama biraz katlanmış sanırım bunu gözdeyken düzeltebiliyormuyuz ?
    Gözdeyken katlanmasını sakın düzeltmeye çalışma göz bebeğini çizebilirsin. Gözünü kırpmamaya çalış takarken, eğer katlandıysa hemen çıkartıp bol solüsyonla yıka tekrar takmayı dene. Ancak taktıktan sonra tam merkezde değilse lens kapatıp aç göz kapaığını ve kapalıyken çok hafif bir şekilde göz kapağını ovala. Hiç olmadı parmağınla hafif bir şekilde lensi kaydırmayı dene.

Ama dediğim gibi katlandığı an gözünden çıkar ve gözünde düzeltmeye çalışma.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Gözdeyken katlanmasını sakın düzeltmeye çalışma göz bebeğini çizebilirsin. Gözünü kırpmamaya çalış takarken, eğer katlandıysa hemen çıkartıp bol solüsyonla yıka tekrar takmayı dene. Ancak taktıktan sonra tam merkezde değilse lens kapatıp aç göz kapaığını ve kapalıyken çok hafif bir şekilde göz kapağını ovala. Hiç olmadı parmağınla hafif bir şekilde lensi kaydırmayı dene.

Ama dediğim gibi katlandığı an gözünden çıkar ve gözünde düzeltmeye çalışma.
    Bugünde hafif bir katlanma vardı sağ gözümdeydi ama düzelttim gözümdeyken artık dikkatli olurum teşekkürler.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

2-3 gündür takmıyordum dün sabah taktım onla uyumaya karar vermiştim , tam uyuyacakken aynaya baktım gözüm kızarmış sadece sağ gözüm.Uykusuzluktan veya çok bilgisayar oynamaktan felan diye düşünüp çıkartıp uyudum.Sabah hala sağ gözüm kızarmış vaziyette daha önce başına gelen oldumu?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Niye lensle uyuyorsun ki ?

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Niye lensle uyuyorsun ki ?
    Uyuyacaktım da gözüm kanlanınca vazgeçtim
    Uyuma sebebimde sabah onla uğraşıp dersaneye geç kalıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bugün gittim kontrole. 8.90 mış çapı. Bu da normalin üstünde. Her markanın 8.90 çaplı lensi yok yani. 7-8 optikçiye gittim piyasayı araştırdım. 2-3 markanın varmış sadece 8.90lık lensleri. Aralarında Zeiss en iyisi. Teleskop merceklerini felan bile bunlar üretiyormuş Pazartesi alacağım bakalım.
    Oh be iyiki buraya yazmışım çapımın 8.90 olduğunu. Birazdan lens almaya gidicem. Önceki kutuyu çöpe atmıştım çapın kaç olduğunu unuttum.

Başıma kötü bi olay geldi zaten Gece lensleri gözümde unutmuşum. Sabah uyandığımda da gözlerimi ovuşturdum. Neyse öğleye doğru lensleri takmak için kutuyu bi açtım içi boş, lensler yok. Sonra sabah gözlerimi ovuşturduğum aklıma geldi. Hemen yastığa baktım. İki lenste orda kupkuru bi şekilde duruyor. Doğru çöpe tabi :/ Boşa gitti 1 çift lens.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oh be iyiki buraya yazmışım çapımın 8.90 olduğunu. Birazdan lens almaya gidicem. Önceki kutuyu çöpe atmıştım çapın kaç olduğunu unuttum.

Başıma kötü bi olay geldi zaten Gece lensleri gözümde unutmuşum. Sabah uyandığımda da gözlerimi ovuşturdum. Neyse öğleye doğru lensleri takmak için kutuyu bi açtım içi boş, lensler yok. Sonra sabah gözlerimi ovuşturduğum aklıma geldi. Hemen yastığa baktım. İki lenste orda kupkuru bi şekilde duruyor. Doğru çöpe tabi :/ Boşa gitti 1 çift lens.
    Ben hep diyorum gözlük iyidir diye, dinleyen yok ki
    Screw you guys, I'm goin' home

Sayfa 4 / 4 İlkİlk ... 234

Mesaj Yetkileri