Beşiktaş da Vidmar'ı açıklamış. FB İlkan'ı alınca Vidmar konusunda pürüz çıkarmadılar anlaşılan.
Beşiktaş da Vidmar'ı açıklamış. FB İlkan'ı alınca Vidmar konusunda pürüz çıkarmadılar anlaşılan.
Benim hatam o zaman, pardon.
Bu arada Engin'le Ilkan'i kiyaslamak cok sacma ikisi de bambaska olaylar. Ilkan'la yapilmis bir sozlesme var hangi sebeple bilmiyoruz TBF'ye henuz bildirilmemis. Engin'in kontrati bitti ve serbest kaldi. Ilkan'in durumundaysa olusan bir bosluk var ve bu boslugu firsat bilip kacan Ilkan mi oldu, yoksa bu boslugu firsat bilip Ilkan'i almak isteyen Fenerbahce mi oldu bilmiyoruz. Buyuk ihtimal sikayette bulunacagizdir zaten elimizdeki sozlesmeyi sunarak. Insallah Ilkan'in Turkiye'de oynamasi yasaklanir da yedigi kaba tukurmek neymis anlar.
Engin Atsür koca sene (ilk geldiği yıl) sakat olmasına rağmen F.Bahçe onu göndermedi ama kendisi gitti G.Saray'a imzayı attı. Bu da etik değil. İlkan'ın yaptığı da etik olmayabilir. Demek ki basketbolcular, daha doğrusu sporcular için etik pek de önemli bir kavram değil. Adamlar kariyerlerini, parayı düşünüyorlar. O yüzden tartışmanın pek anlamı yok diye düşünüyorum.
Domercant İstanbul'da.Böylece kadromuz tamamlandı.
Domercant, gecen sezon Euroleague'de 15.5 sayi, 3.7 ribaund ve 1.6 asist ortalamalariyla oynayip yilin en iyi ikinci 5'ine secilmisti.
![]()
Gist'e Malagadan teklif varmış ama maaş Fenerbahçe de aldığının çok altıymış, orta yol bulunacak deniyor yakında Gist'ten kurtulacağız gibi
Çok önemli transfer, hayırlı uğurlu olsun camiaya.
PG: Jamont Gordon, Engin Atsür, Ender Arslan
SG: David Hawkins, Cenk Akyol
SF: Henry Domercant, Göksenin Köksal
PF: Milan Macvan, Ersin Dağlı
C: N'Dong, Furkan, Sertaç
Şu anki kadromuz bu. 5 yabancımız da koysan ilk 5 oynayacak oyuncular. Nasıl bir rotasyon yapacağız merak ediyorum.
Gordon - Hawkins - Domercant - Ersin - Furkan yaparız bence ligde...Güzel de olur Ndong,Macvan'da sonradan girerler...Eurocupta 5 yabancı başlanabilir ya da 4...
Her spor türünde her transferden sonra etik muhabbeti yapılıyor. Yok öyle bir şey beyler. Sonuçta bu işi yapanlar hobi olarak yapmıyorlar adamların mesleği bu. Eğer bi işi yapıyorsanda ortada para ve hedefler konuşur etik metik hepsi hikaye. Düşünün bir şirkette çalışıyorsunuz iyi bir para alıyosunuz her şey iyi gidiyor ama daha yüksek seviyedeki bi şirketten daha iyi bir paraya iş teklifi geliyor n'apcaksınız etik değil diyip ret mi edeceksiniz.
Screw you guys, I'm goin' home
zorunlu Açıklama
Bugün bir kulübün resmi sitesinde, basketbolcumuz İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme yapıldığı açıklanmıştır.
Sporcu ile tam bilgi sahibi olmadan ilgilenen bazı kulüplerin konunun hem ahlaki hem de hukuki boyutlarının neticesini bilmemesi tehlikesine karşı bu duyuruyu yapma zorunluluğu doğmuştur.
Haziran 2011 tarihinde Kulübümüz ile İlkan Karaman arasında 2011-2016 dönemini kapsayan sözleşme imzalanmıştır.
Sporcumuzun bonservisi 2011-2012 sezonunda Karşıyaka Spor Kulübü’ ne bir sezonluğuna verilmiş ve Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde yapılan sözleşme uyarınca bonservisi 12 Temmuz 2012 tarihinde tekrar Kulübümüze intikal etmiştir.
Konu ile ilgili gerekli bildirim Türkiye Basketbol Federasyonu ‘na da yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14178.php
İlkan'la zaten biz sözleşme imzalamışız bugünkü neyin kafası![]()
Ben farklı bir açıdan bakıyorum bu olaya, öncelikle Galatasaray açısından bakıyorum, bu olay Ribery vakasına benziyor. Yine bir iş bilmezlik yapılmış gibi, yapılan resmi açıklama net olsa da, olayda boşluklar olmasa bu iş bu noktaya gelmezdi. Sorumluları kimse, hesabını vermeli.
İlkan açısından bakıyorum, Eurolig veya daha fazla para kendisini cezbetmiş olabilir, fanatik Fenerbahçelidir belki bilemeyiz. Transferde ETİK diye bir şey yoktur, siz bir açık arttırma da önce kimi düşünürsünüz ?
Fenerbahçe açısından bakıyorum, oyuncu menajerleri aracılığıyla bize gelmek istediğini bildirdi demişler, adam Türk, 90 doğumlu, gelecek vadediyor ve sanıyorum Fenerbahçe'nin eksik olduğu bir pozisyonda oynuyor. Almayız mı desinler ?
Toparlayalım, tam manasıyla çözülene kadar kimseyi asıp kesmemek gerek. İlkan da gerçekten Fenerbahçe'de oynamak istiyorsa, bize ondan daha hayır gelmez, Galatasaray'dan büyük değil hiç kimse, kendisinin yolu açık olsun. Sözleşme gereği varsa ödenecek bir bedel, Fenerbahçe mi öder, kendisi mi öder bilemeyiz. Sözleşmeye göre taraftlar yükümlülüklerini yerine getirmek durumundalar.
İlkan kendi ipini kendi çekti böylelikle.
Öyle dememek gerek, Galatasaray'ın açıklamasına bakıp emin olmamak lazım. Bu konularda vukuatlı bir kulübüz ne yazık ki. Menajeri en yetkili kişidir, bu tarz bir olaya girdiklerine göre haklı çıkma ihtimalleri yüksek demektir.
İlkan gitti diye Galatasaray hedeflerinden sapmış değil, İlkan geldi diye Fenerbahçe Eurolig şampiyonu olacak değil. Bize kafası Galatasaray'da olan oyuncu lazım, istemeyen adam için açıklama yapılmasını dahi yakıştıramadım kulübüme. Keşke -varsa bir hakkımız- gerekli mercilere başvurarak maddi yönden tazminatını almaya çalıssaydık.
Bu dakikadan sonra İlkan transferi iptal olsa bile, Galatasaray'da oynaması çok zor bence. Çok tepki çekti. Fenerbahçe'de de çok durmaz bu düşünce yapısıyla, kulüplerimizi basamak olarak gören bir yapısı var demek ki, yine de kötü düşünmemek lazım, inşallah başarılı olur.
Haklıysak İlkan'ın Fenerbahçe'yle olan anlaşması iptal edilecektir ancak kesinlikle bu kulüpte daha fazla barınmamalı.
Bonservis 1 sezonluguna nasıl verilir yahu. Oyle seyin mümkün olduğunu sanmıyorum.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Aynen, o kısmı bende anlamadım. Ayrıca son sözleşme geçerli olmalı mantıken, özel sözleşme düşer bu durumda. Bizimkiler tepkilerden korkup yapmış gibi duruyor bu açıklamayı.
Basketbolda, futboldaki olaylar pek olmuyor. Orada profesyonellik daha farklı. Muratcan Güler, Cevher Özer, Engin Atsür, Kaya Peker, Ergin Ataman, Oktay Mahmudi... Gider de gider bu liste. Saydıklarımın hepsi birbirlerine rakip olan takımların neredeyse hepsinde görev alan kişiler. O yüzden İlkan olayının üzerinde fazla durmaya gerek yok bence. G.Saray haklıysa, itirazı kabul edilir zaten.
İnşallah itirazımız kabul edilir.İlkan'ın bu saatten sonra taraftar tarafından kabullenmeyeceği belli.Ortak dileğimiz şudurki inşallah bu sene hatta 3 sene forma giymesin.O zaman anlar arkadan iş çevirmenin ne demek olduğunu.
Durup dururken kendini sansasyonel bir ortamın içine attı.Zaten adamın hayali Nba.2 sene sonra atacak kendini ABD'ye.Kendine yazık etti.Şöyle yüklü birde tazminat almak lazım.Muhtemelen alırız tazminat.
Engin Atsürede aynısını diliyorum bizde sakatken bilmem ne kadar yattı parasınıda aldı iyileştiği gibi Gsye gitti kimse etikden falan bahsetmesin.
Last edited by LaigLeNoiR : 18.Ağustos.2012 at 01:09
O olayın etikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Basketboldaki FB-GS fanatikliği futboldaki kadar büyük değildir, takımla ismi bağdaşlaşmış Mrsic gibi oyuncular dışında oyuncunun P.Karşıyaka'ya gitmesiyle Galatasaray'a gitmesi arasında çok da büyük bir fark yok. Engin Atsür'ün kontratı bitti ve takımdan gitti, bundan sonrasının, nereye gittiğinin çok da önemi yok.
Last edited by LaigLeNoiR : 18.Ağustos.2012 at 01:09
Benim düşüncem verdiği yarım yamalak katkı nedeniyle takımdan gitmesi konusunda zorluk çıkarılmadığı yönünde, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz ama bana mantıklı geldi. Türk rotasyonumuz da gelişmeye ve büyümeye devam ediyor, Engin'in eksikliğini hissetmeyeceğimizi düşünüyordum.
Bunun yanında, değinmek istediğim bir diğer nokta, ilk fırsatta gitmesinin çok hoş bir şey olduğunu söylemiyorum, fakat Galatasaray'a gitmesi durumu daha kötü, daha etik dışı bir konuma sokmuyor bence.
Bugün çok mu etik kelimesi kullanıldı bu konuda ne![]()
Haklı çıkmak, üste çıkmak, laf sokmak adına elma ile armutlar karışmasın. Ayrıca etik diye bir şey olsa rakip takımların birbirlerinden oyuncu alıp vermemeleri lazım.
Burda çok güzel özetlenmiş durum;
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29844510
Doğruysa bu yazılanlar, oyuncunun niyeti bizde oynamak olsa böyle bir olayın olmayacağı aşikar. Kimseye suç bulmayın, önce kendi yükümlülüğünü yerine getireceksin, sonra başkasını eleştireceksin. Ribery vol.2 camiamıza hayırlı olsun.
Ergin Ataman : Menajerlerin ve başka kulüplerin bu şekilde İlkan’ın kafasını karıştırması, Türk basketbolu ile milli takım için çok ciddi bir sabotajdır. İlkan’ın ve milli takımın durumunu düşünerek, hiçbir şekilde milli maçlar bitmeden İlkan’la görüşmeyi düşünmüyorum. Maçlar sona erdikten sonra, İlkan zaten bizim oyuncumuzdur, oturur ve Galatasaray’daki durumunu konuşuruz
Artık üzerine konuşmanın bir anlamı yok;
Oğuz YENİHAYAT - Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Medical Park'tan kadrosuna kattığı İlkan Karaman, NTVSpor.net'e özel açıklamalarda bulundu.
Sarı-Lacivertli takımın milli basketbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurmasının ardından basketbol gündemi sarsılmış ve gözler İlkan Karaman'a çevrilmişti.
Gündemdeki isim İlkan Karaman, transferi hakkında net konuşurken, "Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, Sarı-Lacivertli kulübe imza attığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.
En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istediğini dile getiren İlkan, "Uzun süredir Fenerbahçe'den Semih Özsoy ile görüşüyordum, benimle devamlı ilgilendi. Sürekli kendisiyle konuşuyorduk, bir derdim olduğunda da benimle ilgilendi, oturduk, dertlerimi paylaştı, yardımcı oldu. Başkan Aziz Yıldırım da benimle ilgileniyordu, ben zaten orada olmak ve oynamak istiyordum. Fenerbahçe'ye imza attığım için çok mutluyum. En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, gerçekten çok istiyordum" diye konuştu.
reklam
Uzun süredir milli takım kampında olan İlkan Karaman, bu sürecin önemli maçlar öncesinde kendisinde konsantrasyon eksikliğine yol açtı mı sorusuna ise, "Milli takım açısından ve benim açımdan bir sıkıntı yok. Uzun süredir milli takım kampındayım ve buraya konsantre olmuş durumdayım, kafam burada ve karışık değil. Medyada çıkan haberlere bakmıyorum, takip etmiyorum. Milli takıma ve önümüzdeki maçlara bakıyorum" dedi.
Galatasaray ile bugüne dek kimseyle konuşmadığını söyleyen milli oyuncu, Sarı-Kırmızılı kulüpten aldığı ücretin geri verilmesiyle ilgili olarak da "O konulara ben karışmıyorum, ilgilenmiyorum. Menajerim bakıyor" dedi.
bu ilkan fazla heyecanlı bi şekilde galatasaraya dönerse söylediklerinin sonuçlarını düşünüyo mu acaba ,bu arada Macvan dan çok ümitliyim hucum anlamında bize çok şey katacakbide pero antic i alsak valla 3 lük şov yaparız