Long shots 16
Anticipation 12(bence en önemli özelliği karşısındaki oyuncunun ve takım arkadaşlarının ne yapacağını kestirebilmesi)
Creativity 14 olsa da olur olmasa da olur
Decision 10
Determination 12
Team work 12
Wort rate 11
Long shots 16
Anticipation 12(bence en önemli özelliği karşısındaki oyuncunun ve takım arkadaşlarının ne yapacağını kestirebilmesi)
Creativity 14 olsa da olur olmasa da olur
Decision 10
Determination 12
Team work 12
Wort rate 11
Long shoots 17 kesinlikle olması gereken değer, ayrıca ppm'ine de plase şutlar atar eklenmeli.
Plase şutlar değilde 'kaleyi hep isabet ettiren şutlar atar' yapılmalı.Sonra CR7 gibi oyunda hep dağlara taşlara şut atar deli eder bizi,gerçekteki gibi kaleyi tutturma oranı göz önüne alınarak öyle bir özellik eklenmeli,şutları sürekli kaleyi bulur cinsinden bi özellik varsa.
Ayrıca özelliklerin en yüksek değeri 20.Long shotun oyundaki adı kaleye isabetli uzaktan şutlar olduğuna göre Stochtan başka bu olayı uygulayan futbolcu hatırlayamadım,CR7 bile dağlara taşlara vuruyor ama Stoch hep isabet hep isabet ben bile bıktım ya. 17 yi falan bırakında 19-20 olmaması için bir sebep söyleyin bana.
ligde cezasahası önünde topa en iyi vuran futbolcu... bir adam sol kanatta topu alıp sağa çekip vurduğunda hep mi gol tehlikesi yaratır? gösterdiği performansla şuanda ligin en iyi sol açığı, artık sol kanada sığmayıp amc mevkisinde bile oynuyor. isteyen varsa gitsin 90 dakika başına düşen skora katkı oranını transfermarktan diğer sol kanatlarla kıyaslasın.
Ligin en isabetli sut ceken oyuncusu
ligde uzaktan en cok golu atan oyuncu galiba.
Sutlari kesinlikle artmali
Cok iyi bir artis olmali
adam hakediyor
Yani bu adam Cristiano Ronaldo'dan daha iyi şut çekiyor öyle mi? İki maç gol atınca hemen abartıyoruz oyuncuları oyunda zaten Stoch gayet iyi oynuyor hatta gerçek dışı bir performans bile sergiliyor. Daha fazla artırılması oyun kurallarına aykırı olur. Çünkü her sene gol krallığına oynayan bir Stoch beni oyunun gerçekçiliğinden şüphe etmeme neden oluyor
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Stoch nasıl goller atıp gol kralı oluyor? Bu önemli, sonuçta bu bir oyun ve ben Dia'yı da gol kralı yapmıştım ama Stoch gerçekte olduğu gibi ceza sahası dışında bu şekilde gol atan bir oyuncu izlenimi vermedi bana oyunda. Sonuçta bu oyunda Emre'ye bile 20 üstü gol attırabilirim amaç o değil burada yazılarda, gerçekte yaptığı şeyleri de görebilmek. Stoch oyunda gol kralı oluyorsa gollerinin %75-80'ini ceza sahası dışından attığı gollerle yapmalı çünkü en önemli özelliği bu Stoch'un.
Stoch'un gol krallığına oynamasındansa attığı gollerde bu oranı yakalayabiliyor mu bu önemli? Bunun için değişiklik yapılması şart.
"YÜCE ATATÜRK"
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Evet daha iyi şut çekiyor.Aradaki isabet farkından bunu görmek hiçte zor değil ki ben CR7 hayranı biriyim hep derler ya messimi ronaldomu diye ben ronaldocuyum.Ronaldo dünyanın en iyi futbolcularından biri diye özellikleri geçilemez diye bir kural yok.
Stoch oyunda bendede çok iyi oynuyor 4 sene içinde worldwide yaptığımı dile getirmiştim ancak ca sı 130 be pa 151 böyle birşey olamaz.Taktiğe göre oyuncunun performası herzaman değişir bazı arkadaşlarda çok kötü diye satıyor.
Ayrıca perpetuanın dediği gibi sizde gol krallığına oynaması tamamen ŞANŞ.Genelde her sorumuza bu yanıtı verdiği için normal birşey.
Buradaki sorun ca değeri ve pa sının yükseltilmesi.Allahtan sene başında Slovak araştırmacı bizim araştırmacılara mesaj atmış pa sını düşürmeyin yükseltin diyede gerçek birşeyler katılmış oyuna yoksa gene katledilmiş Fenerbahçeli bir oyuncu görecektik.
Şunuda söyliyim bu Stochu ispanyada oynatmıştım normal bir oyuncu olarak sezonu tamamlamıştı hiç burda konuşulanlar kadar gol krallığınada oynamadı.
Ayrıca Fenerbahçeyle şamp liginde oynatırken bazı maçlarda saha içinde kayboluyordu ligdeki gibi verimli olmuyordu bundan dolayıda satsam mı diye defalarca düşündüm ancak ligdeki güzel performansı bu düşüncemi yok etti.
Her oyunda lig değerinin yıllar geçtikçe gerilediğini görmekteyiz İtalyanın kupası Almanyanın kupası İngilterenin kupası hep ligimizin önüne geçmekte karşımızda böyle bir durum varken neyin tartışmasını yapıyorsunuz ?
Demekki neymiş ligimizin kalitesi kötüymüş,Stochun ve Dianın karşısında durabilecek TR liginden bana DL/DR söylermisiniz ? Sanki iyi oyunculara karşı oynuyorlarda böyle performans gösteriyorlar.
Ayrıca forvetiniz Semihken 5 asist yapan Stoch devre arasında daha hızlı olan Quinteronun alınmasıyla 15 asist daha yapıyor şimdi burda sorun Stochtamı ? Zaten attığı golde sezonluk 10 civarı oluyor.
Ligimizi biraz daha güçlü yaparsanız bu sorunlar kalkacaktır.Herkez Stochla Diayı tartışıyor asıl tartışılması gereken ligin kalitesi umarım anlatabilmişimdir.
Stoch' a dönersek , Long Shot' ın 16 olması gerektiğini görüyoruz. Bence 17 yapmak için sezon sonunu beklememiz gerekiyor. Mental özellikleri açısından çok fazla yorum yapamayacağım çünkü scoutların benden daha iyi gözlemlediklerini görüyorum. Ancak dikkatimi Stoch' un o güzel pasları atarken belki 1 saniye kadar geç kaldığını düşünüyorum. Bunun nedeni pas atmak için fazla hazırlanması mı yoksa en iyi pası atmaya çalışması mı , onu bilemiyorum. Bu olay başkasınında gözüne çarptıysa yorumlarsa sevinirim![]()
Last edited by perpetua : 22.Ocak.2012 at 23:07 Reason: gereksiz kisimlardan arindirildi
Football is simple,but Football Manager is not
@corpus katılıyorum, çok hızlı düşünen zeki bi oyuncu değil fakat teknik kapasitesi yüksek, topa çok iyi vuran bir oyuncu. Bu kadar yorumdan sonra profilinde esaslı bir revizyona gidilecektir diye düşünüyorum.
stoch twente'den beri uzaktan şutlarla gol atan bir oyuncu.
ancak profilinin yükseltilmesi için biraz daha izleyelim deniliyor. izleyin bakalım![]()
(/s)
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Ligin en isabetli sut ceken oyuncusu degil. Ilk yari itibariyle sutlarinin %69'i kaleyi bulan Turgut Dogan Sahin en isabetli sut ceken oyuncu.
Ardindan %62 ile Taner Yalcin geliyor.
Sonra %60 ile Murat Yildirim., %59 ile Bilal Kisa, sonra da ayni yuzde ile Semih Senturk. Onun arkasindan da Stoch geliyor. Hemen altinda ise Elmander, Milan Baros, Herve Tum, Ozan Ipek var.
Sutlari gole cevirme konusunda da Stoch en tepede degil. Mustafa Pektemek %26, Milan Baros, Herve Tum %25, James Troisi %23, Burak Yilmaz %22, Nobre %18, Simao %17, Kamara %16, Selcuk Inan %16, Felipe Melo %14, Isaac Promise %14, Elmander %13, Christian Baroni %13, Stancu %13, Hurriyet %12 gibi oranlarda dolasirken, Stoch %11'de.
Rakamlar ilk 17 hafta itibariyle.
Mental özellikler için birşeyler söylemiştim bir ara.Genel olarak mental yapısında bir gelişme yok mu sizce Stoch ' un bu sene ?
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
O istatistigi butun oyuncular icin tutup bulabilirsen eyvallah.
O cevabim ortaya atilan iddiali bir soz icindi. Stoch'un ligin en isabetli sut ceken oyuncusu oldugu iddia edildi ben de ortaya elimde olan ufak bir istatistigi koydum.
Ayrica Stoch'un sutlari hic bir zaman mesela bir Wederson gibi 30-35 metreden degil. Ceza sahasinin hemen disindan, yani yaklasik 20 metreden, cekilen sutlar. Yanlis mi?
Bu Stoch'a 16-17 gibi degerler versek, Stoch bu sefer 30-35 metreden surekli gol atabilen bir oyuncu olmaz mi?
Bu durumda konusulmasi gereken uzun sutlar degil de, bitiricilik belki de. Onun da istatistigi yukarida.
Fenerbahceli renkdaslarim bosuna biz burda dol dökuyoruz. Her sene oldugu gibi degisen birsey olmayacak. Adam her hafta gostere gostere vuruyor sutlari ni ama bazilari gormek istemiyor
O yazimda herhangi bir soru sordugumu animsamiyorum. Hatta tekrar kontrol ettim, hic soru isareti yok. Ayrica ligin en isabetli sut atan oyuncusu iddiasini ben ortaya atmadim.
Diger oyuncularin attiklari sut sayisini da goz onunde tutacak, en azindan 20 sut atmis oyunculari yazacak kadar da rakam analiz becerisine sahibim. Her hafta (mac haftasi) oynanan 9 macin 6'sini da izliyorum, bu nedenle Stoch'un sutlari hakkinda bilgi sahibiyim. Sadece secici hatirlama refleksim pek yok.![]()
Sizin dusunceniz ne peki Stoch hakkinda? Cidden merak ediyorum,bu performans artisini neye bagliyosunuz?
Surekli oynamasına.
Yetenekli oldugunu zaten biliyorduk. Gecen yil Dia fiziksel gucu nedeniyle daha cok tercih edildi bence. Ileride de zaten Niang gibi pozisyonlari bitirebilen bir oyuncu vardi.
Bu yil Niang gibi bir bitirici olmadigi icin Stoch'a sans geldi. O da zaten olan becerilerini gosteriyor.
Ek olarak:
Stoch'dan 13-14 gol, 13-14 asistlik performans aliniyor bu mevcut profil ile, yaniliyormuyum? FM 2011'de de alinabiliyordu.
Gecen yil bu 13-14 golu bulamadi diye profili toptan dusurmedik. Oldugu gibi kaldi. Bugunku performansinin olagan oldugu icindi bu. Simdi siz diyorsunuz ki x yukselsin, y yukselsin, z yukselsin. Bu degisikliklerle Stoch'un 20-21 gol atan oyuncu olmasi mi gercekci?
Hadi gecen yil oyundaki kadar iyi performans gostermedigi icin profili yerle bir etmis olsak, siz de yukseltme isteseniz anlayisla karsilarim. Ama gercekteki Stoch acaba oyundaki Stoch'dan daha ustun bir performans gosterdi mi simdiye kadar?