Gidişat çok iyi gerçekten seneye Premier Lig kokuları geliyor.
Gidişat çok iyi gerçekten seneye Premier Lig kokuları geliyor.
...
Başarılar, Febian Brandy'yi kesinlikle oynatmanı öneririm. Ben de Wimbledon'u yönetiyorum ve poacher rolünde npower league 1' de harikalar yaratıyor. Bir üst ligde de sırıtmaz diye düşünüyorum.
yine inceden ve sessizden ilerliyorsun patron![]()
Mükemmel bir başlangıç olmuş.7-8 karşılaşma daha aynı formu sürdürürsek çok çok iyi günler bizi bekliyor olacak![]()
Brandy geçen sezon bizde kiralıktı bu sezon ne yazık ki kiralayamadık. Söylediğin gibi gerçekten hızı ile tam bir Fırsatçı golcü ama bu sezon kadromuza katamadık.
Aynen takım beni de şaşırtıyor
Çıkmayı başarabiliyosak tabi çıkarız ama düşmeyiz o bir bakıma kesinleşti. Takım ligde kalacak kadar iyi.
Gelecek haftalarda biraz daha ciddi rakiplerle oynayacaz bakalım aynı performansı nereye kadar sürdürebiliriz : )
...
kariyerini simdi farkettim, basarilar.
sanirim FM08de cok uzun sure oynadigim bir klup AFC Wimbledon. hikayende anlattigin Wimbledon klubu sempatik gelirdi bana, tam hikayesini bilmiyordum. aciklaman guzel olmus. kurulusunu 2002 gorunce tuhafima gitmisti, cunku daha eski bir kluptu benim bildigim. orda biraz kafam karismadi degil ama arastirmamistim o zaman. isin asli baskaymis megerse. bu klubu secmemin bi baska sebebi de sari lacivert renklerinin olmasiydi (: formalarindaki reklam sigames idi o zaman, hala oyle mi acaba?[koydugun resimlerde kucuk de olsa gorunuyor Sigames amblemi (: ]
...
Benim dikkatimi ilginç birşey çekti. Kazandığın maçları genelde hep farklı skorlarla alıyorsun. Maç motorunu geçen seneye göre kıyaslayabilir misin ? Mesela geriye düştüğünde geçen sene kazanabiliyordun bu sene böyle mi ?
Şunuda demeden geçemeyeceğim. West ''Ham'' yapmış.![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Burnley aldı başını götürdü ligi. Onların şampiyonluğu garanti. Middeslbrough ve West Ham ise 2.lik için avantajlı, biz ise Playoff oynarsak ne ala, başarıdır : )
Teşekkürler : )
Adamlar güçlü yapacak bir şey yok : )
Maç motoru geçen seneye göre felaket, burada da genel tartışmalarda da defalarca yazdığımız şeyler mevcut. Kanatlardan çok pozisyon olması "abartı derecede" sürekli direkten dönen toplar, penaltılar, 2 kişiyle 8 kişinin ekarte edilmesi, boş kaleye kaçırılan inanılmaz pozisyonlar, 50 metre havaya dikilen frikiklerin -Tsubasa'nın Drive şutu misali- kaleye girmesi vs bazen gerçekten sinir katsayısını katlıyor.
En kötü olan da oyun dengesi, maçın başında yenilen bir gol takımı aşırı derecede demorilize ediyor ve oyundan düşürüyor tekrar toparlamak çok zor oluyor. Durum böyle olunca geri dönüşlerde kolay olmuyor. Ayrıca adam marke etmek veya özel önlem almak da kendi ayağınıza sıktığınız diğer kurşunlar : ) Kısaca motor harbiden motor.
...
Oyun dengesini , mesela maçın başında gol yediğin anda taktik ayarlayarak düzeltemiyor musun yeni birini oyuna almak falan yani denge hep aleyhine işlemiyor değil mi ?
Adam marke etmek zaten çok risklidir hiçbir Fm serisinde yapmam 2000'lerde kaldı o taktik. Şimdi ki moda alan savunması.
Teşekkürler.
Son oynadığım maça
GK
DC-DC
DMR-DMC-DML
MC-MC
AMC-AMC
FC
başladım ilk yarıyı 2-0 yenik kapattık.
İkinci yarıya
DR-DC-DC-DL
DMC
MC-MC
AMR-AML
FC
başladım skoru 3-2'ye getirdik. Özellikle güncellemeden önce 2. yarı çıktığım taktiğin etkinliğinin son bulmasını beklerken daha beter işlemeye başladı (: Mecburen yine öyle oynayacaz.
Son güncellemeden sonra atak sayısı düştüğü için söylediğim çoğu şey şimdilik eksildi. Ancak 2012'de marke etmek benim sistemler için çok gerekliydi ve işe yarıyordu. Marke ettiğin zaman kafadan 5 pozisyon kurtarıyor ve savunma arkasına atılan topları engelliyor, marke ettiğin adamın boş kalmasına mani oluyordun ancak bu seride marke etmek yerine tamamen pozisyonunu kaybediyor ve daha beter oluyor. Dediğin gibi Alan savunması daha garanti.
...
kardeşim başarılar yazmadan takipteydim ama yazmadan istişare edillmiyor (:
alicanda dönmüs ((: senin kariyer nerde ? (:
Sen burdada fazla durmican galiba Ibopremier league seni bekler
sıfırdan aldın takımı hiç duraksamadan uçuruyosun ve sınırlı bütçeyle söylenecek tek şey haribden helal olsun .
Huddersfield ve Leeds macinda yazik olmus valla.
Yukarda ilk 8 içinde tamamlamak istediğini yazmışsın, neden ilk 6 değil?![]()
Teşekkürler.
Bazen sadece maça kilitleniyorsunuz ve son düdük çaldığında skor tabelasına bakıp "Nasıl kazanmadık?" diye soruyorsunuz öyle maçlardan işte : )
Medya tahminlerine göre 24. oluyoruz, ilk 5 maçtan sonra başarı kıstasımı ilk 10 çektim ama ilerleyen haftalarda bunu ilk 8'e kaydırdım. Kim belir ileride belki ilk 6 olur : ) Şuan rüzgar arkamızda bakalım karşımıza aldığımız zaman da bu kadar rahat gidecek miyiz ?
...
Premier League geliyor![]()
...
Oo kardeşim nerelere gelmişsin sen ya umarım yükselirsin burdan da![]()
malatyAdana!
Muthis ilerliyorsun valla, bi sonraki kariyerimde boyle birseye kalkismak istiyorum ama senide golgede birakamayizya. Merdivenmis gibi cikiyorsun ligleri![]()
Abi süpersin ya.![]()
Umarım, İnşallah.
Eyvallah, tavsiye ederim. Yalnız daha bir şey çıkmadık lig uzun : )
Estafurullağ.
Yarından itibaren vizelerim başlayacak bu nedenle kısa bir süre oyuna ara veriyorum hazır ara vermişken size son kullandığım ve üzerinde çalıştığım taktiği paylaşmak istiyorum
Taktiğimiz bu, Kısa kısa bahsetmek gerekirse eğer ligin genel kapasitesine göre iyi bir Kanat Bek Sağ ve Sol oyuncularınız varsa, hem kanatları çok iyi kullanıyorsunuz hem de göbekte kalabalık oluyorsunuz, ana felsefemiz kısa pas ve yavaş oyun. Gerçi tempo yavaş olsa da oyuncular kısa paslarla aniden ileride parlıyor, kalabalık atağa çıkabiliyolar. Duran Toplar, Oyuncuların bireysel davranışları yönlendirmeler vs her şey ayarlı. Taktiğin yan etkileri de yok değil tabi : ) Kalabalık ve organize atak gerçekleştirirken kaptıracağınız ani topta geride yakalanabiliyosunuz ama bu sürekli olmuyor tek tük. Eğer fazla olduğunu gözlemlediğiniz an Kanat Sağ ve Sol beklerin yön durumunu "Hücum" yerine "Destek" olarak değiştirin. Bir kaç maç deneyip kullanmanızda fayda var, Eğer aranızda kullanan olursa kullandıkları takımlarda taktiğin nasıl reaksiyon verdiğini artısını ve eksisini buraya yazarsa sevinirim, en azından üzerinde eksikleri düzeltme şansım olur. Hadi bakalım kolay gelsin.
Taktiği İndirme Linki: https://hotfile.com/dl/179897492/414...stemi.tac.html
İndirdiğiniz taktiği Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2013\tactics içine atın.
...
Arka 7'li benim taktikle aynı, ben de senin gibi ileri 3'lüyü 2 AMC'den oluşturmayı düşünmüştüm ama sonra oyunun göbekte çok fazla yığılacağını düşünerek AMC'leri kanatlara kaydırıp biri inside forward diğeri winger olacak şekilde antremana başlattım. Açıkçası çok merak ediyorum taktiğinin tutup tutmayacağını..
Geçen sezon kazandığım maçlarda 10 pozisyondan daha az veya rakibimden daha düşük bir pozisyon ve topla oynama yüzdesi ile geçirirdik maçları. Ama bu taktiği kullanmaya başladıktan sonra hem daha fazla kısa pas yapmaya başladık hem daha fazla pozisyona girmeye başladık hem de daha baskın olan taraf olmayı başardık. Kanatlarda aşırı yığılma olmasın göbek hattı da sağlam olsun rakip kolay top yapmasın diye 1 DMC 2 MC 2 AMC'nin olması şuanlık taktiği iyi götürüyor. Elinizde iyi Kanat Sağ ve Sol Bek olunca da tadından yenmiyor. Tek dezavantajınız kontra toplar. 30 şut atıp 5 atak yiyerek bazen maç kaybedebiliyosunuz o da motorun motorluğu : )
...
Kariyer müthiş ilerliyor,Premier League'e gideceğine inanıyorum.
...