Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 231 sonuç

Konu: FM 13.2.3 Güncellemesi

Allah belasını versin bu güncellemenin.10 maçta 19 puan alan takım,güncellemeyi yaptıktan sonra 9 maçta 2 puan aldı.Ne yapsam düzelmiyor takım ,lig sonunucusu geliyor evimde tokatlayıp gidiyor 1 tane pozisyonum bile olmuyor.var mı eski versiyona geri dönmenin bir yolu ?

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    krasic ve caner'i bir ileriye daha kaydır, içe kateden oyuncu yap. bir de amc koyup, ona da aynı komutu verdiğinde kendini mourinho gibi hissedebilirsin.
    Bu taktik bana ait, bende bekler hücumcu, ön liberoda defansif oyun kurucu destek. 3 senede 3 lig, 3 süper kupa, 2 Türkiye kupası ve 1 şampiyonlar lig şampiyonluğu kazandım. Danimarkanın başına geçip avrupa elmelerinde 5te 5le devam ediyorum.

Taktik gerçekçi şöyle ki : Baskılı oynayan takımların bekleri maç içinde genelde stoperlerin hizasının önünde olurlar hücuma destek verirler,ilerde pres yaparlar, yani maç içinde 2-7-1 gibi bir görünüm olur(en geri ve en ileri hiza dışındaki herkesi orta saha sayıyorum ki doğrusu da budur, oyuncuların görev alanlarını ve maç içindeki dizilişi belirlemediki en objektif yöntem bu(yöntem bana aittir)oyunda bile beklerle dmc aynı hizada olmasına rağmen bekler defanstan, dmc orta sahadan sayılıyo, amrller adı üstünde ofansif kanat orta saha ama bunlar forvetten sayılıyo ve taktiği 4-3-3 diye bize sunuyorlar, bu taktik 2-7-1dir kim ne derse desin ve Barcelona gerçekte bunu oynamaktadır, orta sahası güçlü ve kalabalık olan ilerde baskı yapan ve oyuncuları da yetenkli olan takım kazanır, hagi zamanında gs bunu yaptı, günümüzde de barca yapıyor, teknikle, presi birleştiriyorlar, ha barca daha yetenkli olduğundan topu zor kaybediyo ama kaybettikleri anlarda da 2-3 kişiyle nasıl pres yaptıklarını ve topu hemen nasıl kazandıklarını görüyoruz, hagili,okanlı,emreli,sutalı gsnin ise tekniği tabiki barca kadar değildi ancak presi daha fazla yaparak yine oyunu tek kaleye çeviriyorlardı, yani teknik ve yetenekleri daha az ama presleri daha fazla idi her ne kadar barca ayarında olmasalar da çok iyi bir takımdılar, bu da bence oyuncular kadar sistemden de kaynaklanıyordu, dünyada nice iyi takımlar kuruldu ancak hiçbiri barca gibi oynayamadı barca kadar iyi olmasa da ona yakın kadrolar kurulmuştur, ancak büyük oyuncular neden topu kaybedince baskı yapsınlardı, üstün yetenekleriyle maçları zten kazanırlardı, yani bu felsefe, baskılı ve kısa paslı felsefe elinde malzeme olan takımlar çin en iyi felsefedir, 2-7-1 de en iyi sistemdir, hatta yetenekli ve hızlı bir stoper bulunabilirse stoper de hücuma çıkabillir çoğu zaman(eskiden sammer vardı böyle hızlı olmasa da yeteneliydi) yani bu sistem 1-8-1e doğru gider, belki de o ilerdeki 1 de kalkar 1-9 olur(ilerde belirli bir forvet olmaması orta sahalardan farklı farklı ouncuların değişekli olarak hücu bölgelerine girmeleri)

Beyler birkaç tespitim daha var yeni yamayla ilgili. Ben ddmc defansif oyun kuruculu oynuyorum, kale vuruşu olduğunda bu oyuncu stoperlerimin arasına gelip kaleciden top alıyor, yamadan önce böyle bir şey yoktu, ön libero top almayagelmiyordu kale vuruşlarında, kaleci stoper ya da beklere oynuyordu.

Motor tamamen olmuş diyor bazı arkadaşlar, hayır henüz mükemmel değil. Uzaktan şutlarla (25-30 metre) goller olması lazım ben ne böyle goller atıyorum ne de yiyorum koca bir yıl boyunca(şampiyonlar liginde bile yemiyorum) Ve serbest vuruşlarda topun üst direkten dönmesi olayını çözmeleri lazım. Daha çok auta gitmeli ve kaleci kurtarmalı)Serbest vuruştan da senede 1-3 gol atıyorum. Ve bu kadar yiyorum. Öncelikle üst direkten dönmelerin azaltılması lazım çünkü gerçekte bu kadar üst direkten dönmüyo frikikler, sonra da takımda iyi frikik atan varsa(en az 17lik) bu adamın senede en az 5-6 frikik golü atması lazım, aynı şekilde rakiplerden de (frikiği iyi olan oyunculara karşı oynamış olma şartı ile) en az 5-6 frikik golü yemeliyiz.(Özellikle senede 50-60 resmi maç yapan takımlar için geçerli dediklerim veya oynanan ligde çok iyi frikikçiler varsa yine geçerli)

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

kuyt 8 ay sakatlandı. sözleşmesini fesih edeceğim.
    (/s)

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Uzun bir süre FM 13 oynamıyordum,foruma da girmiyordum,bir baktım güncelleme gelmiş sayfayı açtım kahroldum.Yeni kariyer açtım.Bende de böyle şeyler olursa bir daha FM 13 oynamam.

bence şu sakatlık olayınıda rayın sokarlarsa oyunda oldukca duzelme var .. ha bir de şu kacan penaltı olayına da el atılırsa guzel olur

yaw, liverpool da 2020 sezonuna geldim, alt yapı tesisleri full, "head of youth department" personeli en üst seviyede, youth recruitment full..her şey full ama 7-8 sezondur takıma oyuncu çıkaramadım sterling den sonra. şans şans anladık da, arsenal, chelsea, man city her sene 4-5 yıldızlı regenler çıkarıyor, benim alt yapıdan çıkan regenler 2,5 - 3 yıldız.
    başka takımların regenlerini araştırıp toplamaktan genç yıldız çöplüğüne döndü takım. yedeklerle birlikte toplasan 3 tane şampiyonluğa oynayan takım çıkar

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by lutfucal View Post
    yaw, liverpool da 2020 sezonuna geldim, alt yapı tesisleri full, "head of youth department" personeli en üst seviyede, youth recruitment full..her şey full ama 7-8 sezondur takıma oyuncu çıkaramadım sterling den sonra. şans şans anladık da, arsenal, chelsea, man city her sene 4-5 yıldızlı regenler çıkarıyor, benim alt yapıdan çıkan regenler 2,5 - 3 yıldız.
    başka takımların regenlerini araştırıp toplamaktan genç yıldız çöplüğüne döndü takım. yedeklerle birlikte toplasan 3 tane şampiyonluğa oynayan takım çıkar
    En İyi Regen Rehberi
    Sentugo.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by lutfucal View Post
    Şöyle bir şey var her takımda var mı bilmiyorum ama söyleyeyim. Takım Galatasaray.

Gençler ilk çıktığında kontrat imzalanmamış haldeyken yardımcının verdiği pot 2.5 olan adam kontrat imzalayınca pot 4, 4.5 oldu. Bunlara dikkat edin. Kaç kez yaşadım bunu. Neden olduğunu anlamadım ama artık 1 yıldızla bile kontrat imzalıyorum

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    o rehberi okumuştum. "Altyapımdan Nasıl İyi Regen Çıkartırım ?" başlığındaki her şey full...

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Şöyle bir şey var her takımda var mı bilmiyorum ama söyleyeyim. Takım Galatasaray.

Gençler ilk çıktığında kontrat imzalanmamış haldeyken yardımcının verdiği pot 2.5 olan adam kontrat imzalayınca pot 4, 4.5 oldu. Bunlara dikkat edin. Kaç kez yaşadım bunu. Neden olduğunu anlamadım ama artık 1 yıldızla bile kontrat imzalıyorum
    bir ara bende de öyle oldu ama 2-3 sezondur olmuyor. ben de tek yıldızlı olanları bile imzalatıyorum ama değişmiyor yıldızları...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post

Altyapıya yeni gelen Oyuncu potansiyelleri yanlış görünüyordu, ama ,o bug son çıkan patch ile düzeltildi. Son patch ile oynadığım oyunda çıkan regenlerin pot ları değişmedi ilk çıktığında ner ise imzalayınca aynı

12. Default

SA

beyler Steam açıp kapatıyorum güncellemeler otomatikte ama oyunu açtığımda sürüm 1.0 olarak görünüyor yardımcı olursanız çok sevineceğim . oyunum orjinal

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by mogutcu View Post
    Altyapıya yeni gelen Oyuncu potansiyelleri yanlış görünüyordu, ama ,o bug son çıkan patch ile düzeltildi. Son patch ile oynadığım oyunda çıkan regenlerin pot ları değişmedi ilk çıktığında ner ise imzalayınca aynı
    Yeni yamayla oynamadım daha transfer yamasıyla oynayınca görürüz. Artık 1 yıldızlılarla imzalamayayım o zaman

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

Transfer güncellemesi ne zaman çıkıcak

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Mart ayının 3 ile 10 arası sanırım.

son uptade oyunun içine etmiş. resmen oyuncu maç kazanamasın diye buglar üretilmiş.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    son uptade oyunun içine etmiş. resmen oyuncu maç kazanamasın diye buglar üretilmiş.
    Niye ben gayet maç kazanıyorum, nasıl buglar varki. Galiba kayıtlı oyunları bozuyor updateler, herkesin oyun alt üst olmuş. Ben yeni oyun açtım ve takımdan memnunum. Ama sakatlıklar çok ve uzun süreli oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Resmi transfer yaması ne zamana gelir ?

güncelleme gelene kadar fm ye ara

Quote Originally Posted by himone View Post
    Niye ben gayet maç kazanıyorum, nasıl buglar varki. Galiba kayıtlı oyunları bozuyor updateler, herkesin oyun alt üst olmuş. Ben yeni oyun açtım ve takımdan memnunum. Ama sakatlıklar çok ve uzun süreli oluyor.
    Benim de kayıtlıydı, başarılı şekilde devam ettim yine (taktiğimi ve komutları değişmeden)

Ayrıca Fenerbahçeliler için söylüyorum ki oyun anlamında emre,webo yaşlı, ziegler de hasan aliden daha iyi değil. Transfer yaması bizim işimize gelmeyecek ama belhanda gelseydi süper olurdu(özellikleri çok iyi) Kayıtlı oyunumu etkiliyecekse(heralde kayıtlı oyunun ortasında 2015 yılında şak diye emre falan kadroda gözükmez) güncellemiycem ben. Etkilemeyecekse yaparım. Maç motorunda da güncelleme olacak mı acaba mart yamasıyla?

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

yeni güncellemede tepecikspor schalke 04'ün pilot takımı olacak mı? bir de galatasaray'ın opel ve general motors ile imzaladığı sponsor anlaşmaları oyuna yansıtılacak mı?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by okocha6 View Post
    Ayrıca Fenerbahçeliler için söylüyorum ki oyun anlamında emre,webo yaşlı, ziegler de hasan aliden daha iyi değil. Transfer yaması bizim işimize gelmeyecek ama belhanda gelseydi süper olurdu(özellikleri çok iyi) Kayıtlı oyunumu etkiliyecekse(heralde kayıtlı oyunun ortasında 2015 yılında şak diye emre falan kadroda gözükmez) güncellemiycem ben. Etkilemeyecekse yaparım. Maç motorunda da güncelleme olacak mı acaba mart yamasıyla?
    Oyun anlamında Emre'nin katkısı oluyor. Ben transfer yamasıyla oynuyorum ve orta sahada Meireles ile birlikte gayet iyi oynuyorlar. Oyunda zaten Kuyt ve Sow çok iyi olduğu için forvet transferine gerek yoktu, tabi çift forvet oynayacaksan. Tek forvet oynamak istersen hiçbiri beceremiyor. Webo (bende 10 ay sakatlandı, adam neredeyse 2 sezon birden kapatacaktı) iyi bir alternatif oluyor ve gol atıyor ama Bienvenu de oyunda iyi oynuyordu. Güncellemede en büyük etki Krasic ile olur. Mevcut oyunda çok iyi olan Krasic baya bi kötüleşecektir, bu durumda sağ kanat transferi gerekebilir. Ben zaten Hasan Ali'yi çok seviyordum oyunda, gayet iyi oynuyor ve gelişiyor, Ziegler alternatif . Özellikle orta sahda Salih te çok iyi oynuyor. Yeni yamada özellikleri biraz daha iyi olacaktır, ilk 2 yıl Meireles ve Emre ile oynarken Salih'i geliştir sonra 11 oynatmaya başla.

Ne kadar Sneijder ve Drogba gibi olmasa da oyunda zaten transfere ihtiyacı olmayan bir takım FB. Üstüne orta sahay Emre katkısı ile çok iyi oluyor. Bu arada transfer yamasında Drogba ve Sneijder'in sözleşmelerini çok güzel bir şekilde araştırıp düzelten kişiler Emre'nin sözelşmesine dokunmamışlar. Adamın yıllık ücreti 4,7 mio Euro.

Oyun anlamında Emre'nin katkısı oluyor. Ben transfer yamasıyla oynuyorum ve orta sahada Meireles ile birlikte gayet iyi oynuyorlar. Oyunda zaten Kuyt ve Sow çok iyi olduğu için forvet transferine gerek yoktu, tabi çift forvet oynayacaksan. Tek forvet oynamak istersen hiçbiri beceremiyor. Webo (bende 10 ay sakatlandı, adam neredeyse 2 sezon birden kapatacaktı) iyi bir alternatif oluyor ve gol atıyor ama Bienvenu de oyunda iyi oynuyordu. Güncellemede en büyük etki Krasic ile olur. Mevcut oyunda çok iyi olan Krasic baya bi kötüleşecektir, bu durumda sağ kanat transferi gerekebilir. Ben zaten Hasan Ali'yi çok seviyordum oyunda, gayet iyi oynuyor ve gelişiyor, Ziegler alternatif . Özellikle orta sahda Salih te çok iyi oynuyor. Yeni yamada özellikleri biraz daha iyi olacaktır, ilk 2 yıl Meireles ve Emre ile oynarken Salih'i geliştir sonra 11 oynatmaya başla.

Ne kadar Sneijder ve Drogba gibi olmasa da oyunda zaten transfere ihtiyacı olmayan bir takım FB. Üstüne orta sahay Emre katkısı ile çok iyi oluyor. Bu arada transfer yamasında Drogba ve Sneijder'in sözleşmelerini çok güzel bir şekilde araştırıp düzelten kişiler Emre'nin sözelşmesine dokunmamışlar. Adamın yıllık ücreti 4,7 mio Euro.
    Ben 4. sezondayım, Türkiyede sadece 1 kez türkiye kupasını kaçırıp kalan bütün kupaları aldım, 3. sezonumda ise şampiyonlar ligini aldım. Krasic dışında tüm yabancılarımı değişmiştim. Daha iyisini ve daha gencini almayı, kendi kadromu kurmayı seviyorum. Emre evet mc olarak çok iiş yapar ama yaş 32, üst düzey 2 sene oynar en fazla. Webo ve ziegler ise oyun açısından gereksiz kontenjan işgali. Kweukeyi al komple tek forvet oynat yeni oyun açarsan maç başına 1 gol atar. Defansta da yardımcı olur.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Son yayınlanacak uptade den sonra inşallah rayına oturturlar artık. Yine saçma sapan hatalar olursa yandık hiç çekilmez.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by okocha6 View Post
    Ben 4. sezondayım, Türkiyede sadece 1 kez türkiye kupasını kaçırıp kalan bütün kupaları aldım, 3. sezonumda ise şampiyonlar ligini aldım. Krasic dışında tüm yabancılarımı değişmiştim. Daha iyisini ve daha gencini almayı, kendi kadromu kurmayı seviyorum. Emre evet mc olarak çok iiş yapar ama yaş 32, üst düzey 2 sene oynar en fazla. Webo ve ziegler ise oyun açısından gereksiz kontenjan işgali. Kweukeyi al komple tek forvet oynat yeni oyun açarsan maç başına 1 gol atar. Defansta da yardımcı olur.
    Şu an Sow maç başına 1 golle oynuyor. Ama seneye takıma Fierro ve Destro katılacak, Sow'u satmam gerek. Aynı şekilde Webo ve Bienvenu'yu de satmak için uğraşıcam. Emre 2 sene oynar o zamanda da Salih'i yetiştir sonra onla oyna. Kweuke'yi Tottnhem almış bende geç kaldım. Ama Fierro ve Destro daha iyi olacaktır ve Destro bedava Fierro 4 milyon çok ucuza geliyorlar.

Şu an Sow maç başına 1 golle oynuyor. Ama seneye takıma Fierro ve Destro katılacak, Sow'u satmam gerek. Aynı şekilde Webo ve Bienvenu'yu de satmak için uğraşıcam. Emre 2 sene oynar o zamanda da Salih'i yetiştir sonra onla oyna. Kweuke'yi Tottnhem almış bende geç kaldım. Ama Fierro ve Destro daha iyi olacaktır ve Destro bedava Fierro 4 milyon çok ucuza geliyorlar.
    Oyuncuların yalnızca görünen değil, gizli özelliklerinden de haberdar olmalısınız. Çünkü onların oyununu bunlar daha çok etkiliyo. Kweuke diyosunuz mesela, ben size onun yerine Gary Taylor-Fletcheri öneririm..

yaşları çork farklı ama.

Quote Originally Posted by brtcne View Post
    Oyuncuların yalnızca görünen değil, gizli özelliklerinden de haberdar olmalısınız. Çünkü onların oyununu bunlar daha çok etkiliyo. Kweuke diyosunuz mesela, ben size onun yerine Gary Taylor-Fletcheri öneririm..
    Kweuke müthiş bir oyuncu, çok güçlü, kornerlerde çok kafa golü atıyor, çok iyi top saklıyor, şutları düzgün ve sert, defans kornerlerinde çok iyi adam marke ediyor ve top çıkarıyor, ilerde iyi pres yapıyor, en önemlisi de adam her maç iyi oynuyor ve sakatlanmıyor(3 sezonda sdace 1 kez grip olup 2 gün istirahat aldı, hiç sakatlık yaşamadı) , bende 3 sezonda 7nin altına düştüğü maç sayısı 5i geçmez.

Quote Originally Posted by brtcne View Post
    Gary 31-32 yaşında hocam. O yaşta yerli bile almıyorum ben ki kweukenin yanından bile geçemez.

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri