Sayfa 8 / 34 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Gökhan da bu şekilde, Gökhan bir daha teknik.
    Ömer abi ile burada ayrılıyoruz, Ömer abi hala ofansını tamamen hızı ile yaptığını düşünüyor, ben ise hızını kullandığını ama tekniğini de işin içine kattığını düşünüyorum.
    Ortak kanı savunmayı hızı ile kapattığı ama dğer düşük kalmış, sezgileri olağanüstü vasat da değil.Gökhan Gönül 2009'da değişecektir, yeniden düzenlemeyi planlıyorum, tabi ki uçuk bir Gökhan profili olmayacak yine.
    Cengiz benim itirazim Ugur/Gokhan gibi nispeten vasat teknik ozellikleri olan futbolcularin 15/16/17'lerle dolmasi. Yoksa 12/13/14 zaten ligimizde ortalamanin ustunde olan oyuncular icin gayet mantikli degerler.

Gokhan'i ligimizdeki bir cok diger sag bek'den ayiran sey ileriye cikmaya korkmamasi. Bu da yaptigi bindirmeleri cok etkili yapiyor. Deivid iceriye kacinca bol bol da bos alan buluyor ve etkili oluyor. Bu cikislari yapmasini da ilk once hizina borclu, daha sonra da hareketliligine. Ancak bunlarla beraber 15-16 teknik, 15-16 dripling, 15-16 orta yapma gibi ozellikleri eklersen zaten ortaya Roberto Carlos'dan daha iyi bir bek cikmiyor mu? Bu ozelliklere Ugur Boral'in sahip olmasi gerektigini ortaya atinca bazi forum yazarlarimiz, ortaya dunya capinda bir kanat cikmiyor mu?

Benim itirazim bu tip abartma isteklerine.

Ugur'u veya Gokhan'i degerlendirirken sunu dusunmek lazim. Hizli olmasa acaba sahada yaptiklarinin yuzde kacini yapabilecek. Yani kafanizda canlandirin. Diyelim ki Ugur'un hizi 15/16 degil de, 8 olsaydi. Dripling ozelligine kac verirdiniz? Ya teknigine? Yani, Ugur yavas olsa, yuruyerek adam gecmek zorunda kalsa bu konuda ne kadar etkili olurdu? Iste dripling becerisi de o seviyededir. Ayni sey Gokhan icin de gecerli.

Fiziksel ozelliklerin onemi de bundan kaynaklaniyor. Dripling'i zayif ancak hizli bir oyuncu, dripling'i yuksek ancak yavas oyuncudan daha etkili olabiliyor.

Tabii oynattigin futbol stiline bagli.

Hizli oyuncu hep ceza sahasinin yakininda topla bulusursa, hizini kullanamaz, dripling becerisi zayif oldugu icin takilir kalir.

Yavas ama dripling becerisi yuksek olan oyuncuya orta sahada top verirseniz topla bir saha doner iki adam gecer, bir sola doner iki adam gecer ama baktiginda 3 metre ilerlemistir topu topu. Hizliyi orta sahada, dripling becerisi yuksek olani da ceza sahasina yakin topla bulusturman lazim ki ozelliklerini kullanabilsinler.

Bir cok kisi istiyor ki oyuncular hem onu da yapsin, hem onu da. Ambarda Messi yok simdilik ama ileride olursa onu da oyle yapariz..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

16-17 yapalım demedim ama 11-12 de olmasın, Uğur düşük olabilir olabilir ama Gökhan teknik sayılabilecek bir oyuncu, topla taktik dribbling yapabiliyor.Sonuçta dribbling sadece flip-flap yapmak değil, bir çok defa orta saha çizgisinin en sağından pası alarak içeri katettiğinn de gördüm, tabi sınırlarını bilerek oynuyor.
    Sonuçta tekniğin tanımı topla rahat hakeret etmesi değil miydi?
    Uğur savruk, ayağın pek oturmuyor ama aynısını Gökhan için söyleyemiyorum.

Gökhan bambaşka bir oyuncu, 1-2 yıl izleyebilseydik keşke.

Messi uçtu zaten, Maradona o kadar etkili değildi bence.İnanılmaz hız ve çabukluk var(teknik özellikleri ile anlatılamaz durumda Messi), Maradona ona göre daha yavaş kalır, daha dar alan oyuncusu kalır
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bana kalırsa, Gökhan'ın dribbling özelliği 12 olmalı ama crossing özelliği 14 veya duruma göre 15 olabilir. Marking 8, tackling 11, positioning 10 olmalı. Teknik 13 civarında iyidir.

Uğur'un dribbling özelliği 15 olmalı bence, crossing de 15-16 verilebilir. Sağ ayağı ile bile güzel ortalar açabiliyor. Ama teknik 12 olmalı. Passing de 12 iyi.

Bu iki oyuncu hakkındaki görüşlerim bunlar.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

15-16 ne yaptın İlhan, yok yok o kadar da değil
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    dribbling için dedim, crossing 14-15 olabilir belki.
    Last edited by Cengo : 05.Nisan.2008 at 03:51 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ben Uğur'un orta açarak topu istediği yollama hususunda iyi olduğunu düşünüyorum Cengizim

Uğur'un problemi bence consistency, concentration, composure gibi özelliklerde.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

consistency kısmen düzelecek, oyun formatını değiştirdi, kötü oyun sürekliliği olmaz artık.

concentrationı da anlarım ama agression ne alaka?
    oyuncunun oyun için saldırgan olması, sürekli birşeyler yapmak için çabalaması demek.

Uğur birşeyler yapabilmek için çabalamayı bırak, çıldırıyor resmen.İyi ki Zico dizginleri tutması gerektiğini öğretti, yoksa oyun içinde başarısız oldukça çabalayarak çıldırıyor, moralini maç sonunda yere indiriyordu.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Pardon Cengizciğim, mesajı editliyorum, composure diyecektim, karıştı gece 3'te

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

editleme var mı
    gerçi sen üst yöneticisin

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

bir çok defa orta saha çizgisinin en sağından pası alarak içeri katettiğinn de gördüm, tabi sınırlarını bilerek oynuyor.
    Sonuçta tekniğin tanımı topla rahat hakeret etmesi değil miydi?
    Ben de gozlemledim iceriye dogru kosmasini. Ugur da iceriye dogru kosuyor bos alan gordugunde. Ancak bu oyuncular hizli olmasa ne seviyede basarabilir o iceriye kat edisi? Mesela Chelsea macinda da John Terry bir iki defa topla ileriye cikti Fenerbahce'nin onunu kapatmadigi veya kapatamadigi anlarda. O tip kosulari Servet'in de yaptigini goruyoruz zaman zaman.

Topla rahat olmasi konusunda da sunu goz onunde bulundurun. Fenerbahce'de bir bek'e top geldiginde, onunde oynayan kanat oyuncusu, on liberolardan en azindan bir tanesi ve ona en yakin olan stoper hemen yakininda oluyor ve top ayaginda olan oyuncunun pas verebilecegi alana kaciyorlar. Rakip pas verme bolgesini kapatirsa bek top ile ilerliyor, topu kapmak icin top ayaginda olan oyuncunun ustune giderse bu sefer pas veriyorlar.

Bunu Chelsea ilk yarida hem etkili alan daraltma yaparak hem de defansi ileride kurarak bozmayi basardi (bunda Drogba'nin iki kisilik alan kaplamasinin da etkisi var bence) ve Fenerbahce kilitlendi. Bu nedenle de bence defansin arkasina atilacak toplara fizigi sayesinde mevcut kadroda en iyi sarkacak oyuncu olan CKR'in girmesi Fenerbahce'yi rahatlatti. Ilk yarida Wederson'u bir iki defa boyle sarkitmayi da denedi Fenerbahce ancak zamanlamayi tutturamadiklari icin hep ofsayt'a dustu Wederson.

Etkili pres yapamaz, defansi ileride kuramazsan zaten beklerin bu kosulari yapmasi icin bos alan birakirsin.. Bir tarafa fazla adamla yuklenirsen, bu sefer Fenerbahce kanat degistirir, ve diger taraftan rakip sahasina dalar. Ne de olsa top kadar hizli olamaz hic bir oyuncu.

Yani rakip birini secerse Gokhan rahatlikla pas verebiliyor cunku topu ondan almak isteyen oyuncu cok. Digerini secerse topla ileriye gitmesi icin Gokhan'a bos alan aciliyor. Bu da bence Gokhan'dan daha cok Zico'nun ve Gokhan'in etrafinda oynayan oyuncularin hareketliliginin basarisi. Bu nedenle de Gokhan'i milli takim'da gormek ve farkli taktiksel anlayis icinde neler yaptigini gormek gerekli.

Teknik icin 15 desen, bu seviyede olan Sag beklerin arasinda Cafu, Belletti, Maicon gibi oyuncularin oldugu gozumun onune gelir. Sol tarafta 15 teknikli olan Roberto Carlos, Dede gibi adamlar var. 14 tekniklilere bakinca karsimiza Zambrotta, Sylvinho, Grosso gibileri cikiyor. Gokhan bunlardan uzak degil, ama ayni seviyede mi diye sorarsam kendime en azindan Belletti, Cafu, Grosso seviyesinde degil gibi gorunuyor bana.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Cengiz abi benim demek istedigim olay tam olarak söyle: Ugur daha cok Hiziyla, kosulariyla adama geciyor.. Ömer abinin dedigi gibi eger yavas olsaydi bunlari yapabilecekmiydi? 100% eminimki yapamazdi, eger yavas olsaydi sadece vucut calimlariyla adam gecemezsin.. Ugur bos alanda cok etkili, ama dar alanda kötü, mesela Yusuf Simsek'te dar alanda cok etkili.

Birde biraz fazla baglilikmisim Galatasaray'a.. ben sadece daha gercekki bir oyun istiyorum, o kadar. ilk basta FM 08 ciktiginda Alex'in degerleri gayet yüksekti, ilk önce sasirmistim ama Alex bunlari hak ettigini gercekten gösterdi, buda senin ne kadar iyi bir arastirma yaptigini gösterdi. o yüzden eger kirici laflarim olduysa affet

Kezmanin team worku 2-3 puan artabilir, Kezmanin yeni stilide harika

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

çok güzel görüşler ve süper bir tartışma ortamı var, herkese çok teşekkürler... ben nacizane uğur boral ile ilgili araya girmek istiyorum, uğur u kocaelinden ve gençlerbirliğinden bilen biri olarak 1-2 şeye deyiineceğim. uğur, körfezin süperligte olduğu son senenin başında takıma katılmıştı, güvenç kurtar vardı takımın başında, o sezonun belirli dönemlerinde şans forvette şans bulup kritik gollere imza atınca devre arasında kocaeli' ndeki ekonomik krizin etkisiyle cüzzi bir miktara ankara nın yolunu tutmuştu, ankarada geldiği ilk sene fazla şans bulamamıştı ama 2. senesinde sol ayağının da iyi olması nedeniyle forvette dei AML de düzenli forma giymeye başladı ve tekniği, net vuruşları, sıfıra kadar inen ortaları ile öne çıkıp Fener' in yolunu tuttu, ayrıca gençler de AML oynarken milli takımdaki sol bek problemi nedeniyle 1-2 hazırlık maçında sol bek olarak denendi. burdan varmaya çalıştığım nokta uğur ard arda 2-3 oyuncuyu geçemez gibi bir ifadeye katılmadığım, çünkü uğur gençlerde oynadığı dönemde ard arda çalımların sonuda net vuruşlarla en az 5-6 gol attı, uğur ligimiz seviyesinde rahatlıkla 2-3 oyuncuyu ard arda geçebilir, ancak avrupa da üst düzey mücadele de o kadar rahat adam geçebilmek pek mümkün deil, zaten bunu yapabilen 4-5 oyuncu ya var ya yok, c. ronaldo, messi, henry, ronaldinho gibi... özetle uğur un teknik becerisi ya da çalım atma becerisi ligimiz için oldukça yeterli bir seviyededir.
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by midfielder1912 View Post
    çok güzel görüşler ve süper bir tartışma ortamı var, herkese çok teşekkürler... ben nacizane uğur boral ile ilgili araya girmek istiyorum, uğur u kocaelinden ve gençlerbirliğinden bilen biri olarak 1-2 şeye deyiineceğim. uğur, körfezin süperligte olduğu son senenin başında takıma katılmıştı, güvenç kurtar vardı takımın başında, o sezonun belirli dönemlerinde şans forvette şans bulup kritik gollere imza atınca devre arasında kocaeli' ndeki ekonomik krizin etkisiyle cüzzi bir miktara ankara nın yolunu tutmuştu, ankarada geldiği ilk sene fazla şans bulamamıştı ama 2. senesinde sol ayağının da iyi olması nedeniyle forvette dei AML de düzenli forma giymeye başladı ve tekniği, net vuruşları, sıfıra kadar inen ortaları ile öne çıkıp Fener' in yolunu tuttu, ayrıca gençler de AML oynarken milli takımdaki sol bek problemi nedeniyle 1-2 hazırlık maçında sol bek olarak denendi. burdan varmaya çalıştığım nokta uğur ard arda 2-3 oyuncuyu geçemez gibi bir ifadeye katılmadığım, çünkü uğur gençlerde oynadığı dönemde ard arda çalımların sonuda net vuruşlarla en az 5-6 gol attı, uğur ligimiz seviyesinde rahatlıkla 2-3 oyuncuyu ard arda geçebilir, ancak avrupa da üst düzey mücadele de o kadar rahat adam geçebilmek pek mümkün deil, zaten bunu yapabilen 4-5 oyuncu ya var ya yok, c. ronaldo, messi, henry, ronaldinho gibi... özetle uğur un teknik becerisi ya da çalım atma becerisi ligimiz için oldukça yeterli bir seviyededir.
    Uğur'un ligimiz için teknik ve çalım atma becerizinin yeterli seviyede olduğuna bende inanıyorum ama işin ilginci uğur Sevilla maçıonda yaptıklarını bizlere gösterdiklerini daha hiç bir lig maçında yapamadı. Ben bu işe takılmış durumdayım neden yeteneği olan bir oyuncu zaman zaman parlayıp bir anda söner. Herhalde kendine güveni yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fatih akyelde roberto carlosu ezip geçmişti demiştikki bizim fatih akyel carlostan hızlı
    geçen senede sabri liverpool savunmasının sağ tarafını delip geçti

ama bu onları istikrarlı futbolcu yapmadı (kişisel olarak en sevmediğim futbolcu karakteridir) 4 senede bir futbol oynayıp kendilerini alexten daha iyi futbolcuyum bunu bugün herkes gördü diyen tipten kim bu bahsettiğim oyuncu sergen yalçın

sözün özü uğur boralın gerçekten önemli yetenekleri var ama
    maçtan maça ca sını yansıtabilme yeteneği yani Consistency 3-5 verilebilir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aurelio'nun yaratıcılık artabilir bence siz ne düşünüyorsunuz?

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

http://www.youtube.com/watch?v=TXljbKgwkP4

şu video deivid'in ne kadar iyi şutçu olduğunu kanıtlıyor. Kaldı ki az önce ivankovun zor çıkardığı bir şut var uzaktan.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Aurelio'nun yaratıcılık artabilir bence siz ne düşünüyorsunuz?
    bence artmaz oyunda mental özellikleri oldukça iyi zaten yaratıcılıkta 15 oyunda bu puanlarla yeteri kadar pozisyon yaratabiliyor.daha fazla artması saçma olur bence 13-14 uygun ama madem 15 verilmiş öyle kalmasında fazla zarar yok.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ya arkadaşlar kusura bakmayın ben 2009 daki kayıtlı oyunuma göre konuşmuşum.o zaman 15 oluo da.

oyun başında 13 müş 14 olabilir yaratıclığı

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

ya arkadaşlar kusura bakmayın ben 2009 daki kayıtlı oyunuma göre konuşmuşum.o zaman 15 oluo da.

oyun başında 13 müş 14 olabilir yaratıclığı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Aurelio'nun creativity, passing, ve technique kesinlikle 15 olmali. Flair 14 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Uğur'un ligimiz için teknik ve çalım atma becerizinin yeterli seviyede olduğuna bende inanıyorum ama işin ilginci uğur Sevilla maçıonda yaptıklarını bizlere gösterdiklerini daha hiç bir lig maçında yapamadı. Ben bu işe takılmış durumdayım neden yeteneği olan bir oyuncu zaman zaman parlayıp bir anda söner. Herhalde kendine güveni yok.
    ligdeki oyuncular mi korkutacak Ugur'u da kendine guveni yok demissin anlayaamadim seni?
    bu aslinda ugurun important maclarda daha fazla onem duydugu anlamina gelmez mi?
    ugur zor maclarda guzel oynadi, ama unutmayin ugur son iki haftadir

SAKAT SAKAT OYNUYOR arka adelesinde sorun var, bu tempoya ilk defa bu sezon ulasti ondan once genclerbirligindeydi...
    ADELESINDE ZORLANMA VAR, e dogal olarakta 2-3 haftadir dususte, ben normal karsiliyorum...

gordugunuz gibi...ADAM SAKAT SAKAT OYNUYOR unutmayalim...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    ligdeki oyuncular mi korkutacak Ugur'u da kendine guveni yok demissin anlayaamadim seni?
    bu aslinda ugurun important maclarda daha fazla onem duydugu anlamina gelmez mi?
    ugur zor maclarda guzel oynadi, ama unutmayin ugur son iki haftadir

SAKAT SAKAT OYNUYOR arka adelesinde sorun var, bu tempoya ilk defa bu sezon ulasti ondan once genclerbirligindeydi...
    ADELESINDE ZORLANMA VAR, e dogal olarakta 2-3 haftadir dususte, ben normal karsiliyorum...

gordugunuz gibi...ADAM SAKAT SAKAT OYNUYOR unutmayalim...
    Anlamak istemediğin için anlamamışsındır.
    Sadece cl maçlarımı important maç kategorisine giriyor senin için? hiç bir derbi maçında Uğur Boral'ın futbolunu konuştuk mu? Oynadığı iki Sevilla maçında harikalar yaratan adamın lig maçlarında bu denli silik futbol sergilemesini anlamaya çalışıyoruz bunun için fikir üretmeye çalışıyoruz. Bana göre kendine güven sorunu olabilir Uğur'un.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    http://www.youtube.com/watch?v=TXljbKgwkP4

şu video deivid'in ne kadar iyi şutçu olduğunu kanıtlıyor. Kaldı ki az önce ivankovun zor çıkardığı bir şut var uzaktan.
    Trabzonspor'a attığı golde başka bir kanıt

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

deivid topa hangi pozisyonda nasıl vurulması gerektiğini hem kafasıyla hem ayağıyla çok iyi bilen bir oyuncu
    Fikirlerim burada

İsmail Aslan'ın 26 kere Ümit Milli olduğu görülüyor oyunda. U15-16-17'de forma giymiş sadece. Bu düzeltilmeli.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Daha önce Yazıldımı Bilmiyorum ama Kezman'ın Bitiricilik ve Önceden Sezme,Topsuz Alan Düşürülmeli Bence Cesaret ise 16 Olabilir mesela..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Kezman'ın en önemli eksikliği bence gücü oyunda çok çok düşük bi notu olmalı belki de 4 filan gibi...

Uğur Boral
    Top Sürme: 15
    Teknik: 13
    Pas: 13
    Orta Yapma: 15
    Consistency: 10
    Hız: 17
    Hızlanma: 17
    Çeviklik: 16
    Kararlılık: 14

Ben Uğur Boral için bu değerlerin en makul değerler olduğunu düşünüyorum. Hızı fazla görebilirsiniz fakat bence olması gereken bu değer. Çünkü Daniel Alves gibi bir oyuncuyu hızıyla geçebilen bir adam Uğur. Ayrıca son Chelsea maçında da oyuna girdiği anda kendini gösterdiği gibi ligde de bu çıkışına devam ediyor.

Gökhan Gönül
    Top Sürme: 13
    Teknik: 12
    Top Kapma: 14
    Pas: 12
    Hız: 15
    Hızlanma: 15
    Orta Yapma: 13
    Kararlılık: 16
    Dayanıklılık: 14

Aurelio
    Top Sürme: 14
    Teknik: 11
    Pas: 14
    Dayanıklılık: 17
    Denge: 15
    Takım Çalışması: 18

Semih
    Topsuz Alan: 17
    Bitiricilik: 15
    Top Sürme: 12
    Önceden Sezme: 17

Eleştirilerinizi bekliyorum..

Evet haklısın.. Ayrıca Pa sı da Ca sının 30 fazlası olmalı bence takriben.. Şuanda birçok Avrupa klubünün dikkatini çekti. Kendini geliştirecektir zamanla.

Quote Originally Posted by FaLconi View Post
    Uğur Boral
    Top Sürme: 15
    Teknik: 13
    Pas: 13
    Orta Yapma: 15
    Consistency: 10
    Hız: 17
    Hızlanma: 17
    Çeviklik: 16
    Kararlılık: 14

Ben Uğur Boral için bu değerlerin en makul değerler olduğunu düşünüyorum. Hızı fazla görebilirsiniz fakat bence olması gereken bu değer. Çünkü Daniel Alves gibi bir oyuncuyu hızıyla geçebilen bir adam Uğur. Ayrıca son Chelsea maçında da oyuna girdiği anda kendini gösterdiği gibi ligde de bu çıkışına devam ediyor.

Gökhan Gönül
    Top Sürme: 13
    Teknik: 12
    Pas: 12
    Hız: 15
    Hızlanma: 15
    Orta Yapma: 13
    Kararlılık: 16
    Dayanıklılık: 14

Aurelio
    Top Sürme: 14
    Pas: 14
    Dayanıklılık: 17
    Denge: 15
    Takım Çalışması: 18

Semih
    Topsuz Alan: 17
    Bitiricilik: 15
    Top Sürme: 12
    Önceden Sezme: 17

Eleştirilerinizi bekliyorum..

Gökhan Gönülün top kapması 17 olabilir.
    top sürmesi 15
    kararlılık 18
    Semihin ise bitiriciliği 15 fazla
    aurelio ise top kapması 16 olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Semih için 15 bitiricilik fazla.13-14 idealdir.Aurelio'nun top sürmesi 13,top kapması 15 olabilir.Gökhan gönül top kapma onun da 16 ,top sürmesi 15 olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

gökhan gönülün top kapması 16 olamaz semihin bitiriciliği 15+ olur aurelionun
    Fikirlerim burada

Sayfa 8 / 34 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Mesaj Yetkileri