Nerde eskisi gibi sabahlara kadar oynadigimiz fm'ler. Simdi 2-3 mac yapip kapatiyoruz.
Her yamada komple yeni bir oyun veriyorlar bize, hepside birbirinden kotu.
Nerde eskisi gibi sabahlara kadar oynadigimiz fm'ler. Simdi 2-3 mac yapip kapatiyoruz.
Her yamada komple yeni bir oyun veriyorlar bize, hepside birbirinden kotu.
FM13'ten sonra alacaksam da FM14'ü şubatta alırım diyordum, artık onu da demiyorum![]()
Sanırım 13 ü kuracağım bende bu oyun olcak gibi değil. Oyun mu ızdırap mı ? Stres atacağıma strese giriyorum.
Oyunun içine etmişler.Böyle bir sacmalık olamaz.Küme düşme hattındaki adam beni 4-1 yeniyor böyle birşey olabilir mi.yediğim goller sacma sapan goller birde atamadıklarım var.boş kale karşıosında duruyor adamın topu direğe atıyor kaleci olmuş panter.bizimkiler sacma sapan pas hataları yapıyor.zorlu bi deplasmana gidiyorum 1. golü atıyorum 1 dk geçmeden 2 gol birden yiyorum bunı bana biri açıklasın bu nasıl bir şey ? akhisar 27. dk. kırmızı görüyoır 2-0 yeniyorum o dakikaya kadar.o dakikadan sonra 4-2 yeniliyorum bunlar normal şeyler mi şimdi ? söverim böyle oyunu.ben oynamıyom.
Önceden deli gibi fm 08 oynardım, hiç bir zamanda oyuna karşı bir kötü fikrim olmamıştı. o zamanlar çok revaçta olan cod mw orjinal alıp günlerce kurmamıştım sırf fm oynuyorum diyeşimdi age of empires oynuyorum elimin altında fm 14 varken ne günlere kaldık
![]()
Rakibin kanat oyuncusu dünyanın en yavaş kanat oyuncusu olsun, sizin savunmanızda dünyanın en hızlı stoperi olsun illaki o herif savunmanın arkasına sarkıyor, çalım atıyor -en az 3 kişiyi yatırıyor bildiğin- ve sonuç gol yiyorsunuz.. Olacak şey değil bu..
anlamadigim su , ne tur taktik yaparsam yapiyim , yada direk forumlardan indiriyim , City , Liverpool , UTD gibi takimlarla oynarken bile rakip benim defansimin arkasin her mac 2-3 top la siziyor , hatta kupa maclarinda 2. ligden takimlar bile , haa birde her mac 1 kere Barcelona gibi paslasiyorlar , ben oyunu sildim rahatladim , artik fm 2015 i bekliycez yapicak bisey yok
Arkadaşlar çok ilginç bir şekilde, hangi takıma gidersem gideyim Al-Rayyan , lefkavik (adını tam bilmiyorum) takımlarından oyuncularıma teklif geliyo. Daha bir oyuncuma italya,ispanya,ingiltere,almanya,hollanda ve rusya gibi ülkelerden teklif gelmedi. Bunları yaşayan başka bir arkadaş var mı ? Bir de her rakibin barcelona gibi oynaması çok ilginç gerçekten. kafayı yemek üzereyim.
Son update'den önce kariyerim gayet zevkliydi taktik falan cok iyi isliyordu update geldi ilk 1-2 mac takim bocaladi dedim taktikle oynayayim bir kac degisiklik yaptim ve gayet iyi gidiyorum hala. Sizde yasanan sorunlarin cok cok aziyla karsilastim baya da zevk aliyorum oyundan. Bu sans demek ki foruma üye olmayip oynayan bir cok kisi de var oyunu twitterdan falan takip ettigim insanlar da zevk aliyolar.
Yok arkadaş şu güncellemeden sonra 1 tane taktik oturtamadım. Olan taktikler zaten çöp oldu, denediğim tüm taktiklerde 2-3 maç iyi gidiyor sonra ne oluyorsa kafayı yiyor takım. Sıktı oyun artık ya.
Savunmanin arkasina sarkmalardan sikayet edenler acaba hangi dizilisi, oyun anlayisi ve komutlari kullaniyor?
Bazi takimlara karsi fazla pres yapma veya fazla sert oynama gibi kavramlar da var.
Bazen topu rakibe birakip pas atilacak alanlari kapatmak ve onlarin kendiliginden hata yapmasina izin vermek, rakibe basip bos alan birakmaktan daha faydali olur. Ozellikle rakibi fiziginizle dovemiyorsaniz, pres yapip bos alan birakmanin cok da faydasi yok.
Bu oyunu ilk defa oynamıyoruz merak etmeyin. savunmanın arkasına atılan topları engellemeninde yollarınını biliyoruz.
Sıkıntı şu, oyun bunu takmıyor. siz istediğiniz kadar buna engel olmaya çalışın amatör takım oyuncuları bile rahatlıkla messi vari kaçışlar yapıp pozisyona giriyor.
Oyundaki teknik,taktik konularda eleştiri yapmayın beceremiyosanız daha çok çalışın oynayın.
Bu yamada hala oynamadım oyunu ama inşallah çaprazdan şut sorunu çözülmüştür yanındaki adama pas verse boş kaleye yuvarlayacak adam çaprazdan kaleyi bile tutturamıyor.
Neyse bu sorun oyuncudandır dedim bi Real Madridle deneyim dedim Cristiano Ronaldo,Di Maria, Benzema topu alır almaz kaleye şut çekiyorlar..
Lan özel ayarlıyorum şut atma diyorum gene şut çekiyor inşallah bu yamada düzelmiştir.
Oyunu silmiştim şimdi yeni güncelleme gelmiş bir yüklüyeyim diyorum bakalım özellikle maç motorunu merak ediyorum.Evet savunmanın arkasına top kaçıyorsa ya savunma kurgusunu çok öne çekiyorsunuzdur ya da yavaş savunma oyuncularınız vardır.Yani yavaş savunma oyuncularınız varsa kesinlikle savunmayı öne çıkarmayın, üstteki arkadaşta bassetmiş sıkı savunma savunmanın arkasına atılan toplarla ilgilenen savunma oyuncusudur yani önsezi hız hızlanma gibi özellikleri ile alakalı bir roldür.Önsezi hız hızlanma gibi özellikleri özeliiklede hızlanma özelliği iyi oyuncularınız varsa bu rolde savunmayı öne kurabilirsiniz.
FM 15 için EA Games den destek alsınlar şu 3d yi yaparken. Önemli değil oyunun fiyatı artsın. Yeter ki ortaya düzgün bir şey çıksın. Transfer sistemi konusunda da İlhan Cavcav dan yardım alabilirler. Orası da ayrı![]()
Son update ile birlikte ilk bugu yakaladım. UEFA kupasında gruplardan çıktıktan sonra tur eşleşmelerinin olduğu haber geliyor, girip takımların eşleşmesini izliyorum ve sonra onaylayıp çıkıyorum. Devam et dediğimde tur eşleşmelerini henüz yapmadığım gözüküyor ve tekrar girip eşleştiriyorum ve bu sefer başka bir takım ile eşleşiyorum. Swensea ile oynuyorum ve iki defa bu olayı yaşadım. UEFA kupasında oynayıpta buna başka denk gelen oldu mu?
Arkadaşlar bende oyun güncellenmedi steam den ben nasıl yapıcam yardım edermisiniz
Denedim herşeyi olmadı bir türlü
Savunma arkasına atılan toplar kesinlikle taktiğinizle alakalı. Topu rakibe bırakıp alanları kapatırsanız önlem almış olursunuz. Yapmışlığım var oluyor yani sürekli oyuna suç bulmayın biraz taktiğinize bakın. Rakip takımı ne kadar baskı altına almaya çalışırsanız o kadar riskli oynarsınız. Savunma önde pres yaparak önlibero kullanmadan oynarsanız bu risk çok yüksek. Rakiple 1e 2 kalırsınız. Boş alan falan filan. Rakipte bna öyle oymayınca bende çok boş alan buluyorum. Oyunda sorun yok.
Arkadaşlar güncellemeyi yaptım sağ tıklayıp oyunu doğrula dicez ve oluyor yapamayanlarda yapsın
Kariyer açtım Fenerbahçeyle, 1 hafta sonra antrenmanda Emre, Serdar Kesimal ı sakatladı. 1 hafta sonra Holmen sakatlandı ( bu sakatlıklar 7-10 gün arasıydı). 1 hafta sonra Fransa 2. lig takımıyla hazırlık maçım vardı adamalar Barcelona gibi başladı maça şutlar üstüne şutlar çektiler. Çok dengeli bir taktik yapmama rağmen bunu yaşadık. Daha sonra üstünlüğü ele geçirdik ama rakip kanat oyuncuları gerçekten abartılı şekilde iyiler. Bu takıma karşı net bir üstünlük kuramadım. yüzde 6 daha fazla topla oynadım (47-53). Gökhanın sakatlığı sebebiyle Sabriyi kiralamıştım. Hem o hem de Emre 4 hafta sakatlandı maça. Sezon başı olmasına rağmen 3 haftada 4 oyuncum sakatlandı. Bu nedir analamadım. :/
O sorunlara açıklık veya çözüm getirmeye çalışacağınıza koyduğum yukarıda koyduğum screenshot ve benzeri zirilyon tane saçmalığa çözüm bulsanız mesela ? Çözüm diye önümüze koyduğunuz şeylerii futbolu ortalama takip eden bir insan zaten biliyor ki buradaki insanların en büyük tutkusu futbol ve futol oyunları. Onlar zaten bunları düşünüp çözüm üretebiliyor. Sorun maç motoruna karşı hiçbir futbol anlayışının işlememesi. Buna bahaneniz uygun oyuncularla doğru mentailteyi uygulayabilirsiniz olacak, biliyorum. Ona da cevap vereyim siz demeden, oyunda öyle birşeyin de mümkün olduğunu düşünmüyorum. İnternetten indirdiğim gayet sağlam olduğunu düşündüğüm taktiklerle City, Bayern, Dortmund kalibresindeki takımlarla oynarken bile kupa maçlarında mesela, alt lig takımlarına karşı oynarken bile rakibiniz Barcelona gibi tek top yapa yapa defansınızın arkasına sızıyor vs. Hani nerede oyuncu kalitesi farkı ? Siz bu olayı Barcelona'nın, City'nin, Bayern'in gerçek hayattaki kendilerinden çok daha düşük seviyede rakiplere karşı oynadıkları maçlarının hangisinde gördünüz ? Varsa örneğiniz bekliyorum, buyrun.
Ya da koyduğum screenshotta olduğu gibi, bir derbi maçında ev sahibi takım 4-0 geriye düşsün. Bunun olma ihtimali bile bir derbi maçında çok çok düşükken, 40 yılda bir böyle birşey olacakken, üzerine o takım 5 dakika içinde 4 gol atıp beraberliği sağlıyor. Bu oyuncular robot heralde, evlerinde ezeli rakiplerine karşı çaresiz bir şekilde 4-0 geriye düşmekten etkilenmediler hiç. Buna da olan cevabınızı duyar gibiyim: "E hırs yapmışlar işte".
Benim ortalama bir futbol simülasyon oyunundan beklentim, kafamdaki oyun mentalitesini uygulatabilmek ve bunları doğru oyuncuları bularak yapmak. Football Manager giderek bu tarz bir oyun olmaktan uzaklaşıyor. Oyun kurgunuzu istediğiniz kadar doğru kurmuş olun, istediğiniz kadar o kurguya uygun oyuncuları seçmiş olun, maç motorunun açıklarını çözebildiğiniz kadar başarılısınız oyunda. Oyuncu özelliklerinin hiçbir anlamı olmaması ayrı bir skandal. FM ile ilgili duyumuma göre her oyuncu özelliğinin oyuna etki katsayısı gibi birşey varmış. Ne kadar doğru bilemiyorum ama böyle birşey varsa bu tam bir fiyasko.
Ben mühendislik okuyan biriyim. Programlama işinin ne kadar zor olduğunu da biliyorum dolayısıyla. Hele ki birçok farklı dinamiği olan futbol simülasyon oyununu yazmak kat be kat zordur muhakkak ancak her sene bunu bahane ederek fiyasko bir oyun çıkarmaktansa, 2 yıl, 3 yıl veya ne kadar gerekiyorsa, oyunu çıkarmaya ara verip oldukça uzun bir sürede çok daha başarılı bir maç motoru ve oyun yaratılabileceğini düşünüyorum. Oyuncuların buna itiraz edeceğini de sanmıyorum çünkü göründüğü üzere oyunu beğenen tek bir kişi yok piyasada. Bu kadar insanın bu kadar rezalet bir menejerlik oyuncusu olma ihtimali bir maçta 8 şutun direkten dönme ihtimalinden daha düşük bana kalırsa o yüzden lafı siz bilmiyorsunuza getirmek yaratıcı ve geçerli bir çözüm yolu da değil gibi görünüyor. Siz muhtemelen SI ile doğrudan veya dolaylı yoldan iletişim kurma yetkisi olan birisiniz. Oyuncular ispatlarla kendi forumlarında bu saçmalıkları dile getirdiklerinde adeta iplenmeyip üstüne azar çekip açtıkları başlığı kapatıyorlar. Oyunun eksiğini söylemek suç konumuna gelmiş durumda. Bunları sizden duymaları durumu değiştirir mi bilemem ama muhtemelen bizim söylemeye "çalışmamızdan" daha etkili olacaktır. Zaten müdahale etmezlerse giderek müşterilerini kaybedecekler ve ben de bu doğrultuda oyunu orjinal almayı düşünen herkesi kararından döndürüp almamaları konusunda elimden geleni ardıma koymayacağım.
Bu arada hiç transfer yapmadığım halde 2014 ocak ayından itibaren Galatasaray ilginç bir şekilde mali krize giriyor kulüp meteliksiz diyor yönetim para aktarıyor ne kadar gerçekçi bilemedim pek tutturulamamış mali kısım.
Oyundaki bariz sorunlar;
* Sakatlıklar abartılmış üflesen adam 6 ay sakat kalıyor.
* Taktikler çok çabuk çözülüyor, dün Parma kariyerimde 3 tane birbirinden harika taktik oluşturdum. Taktikleri oluşturdukdan sonra kafayı takmış olduğum Plymouth ile yeni bir kariyer açtım, hazırlık maçlarında ve ilk 2-3 maçda harika üstün sonuçlar alırken kendi evimde yeneceğime %100 gözüyle baktığım bir takımdan 3 tane yedim, ondan sonra olanlar oldu gelen vuruyor, giden vuruyor, bu nedir kardeşim ? 3 tane taktik var daha lig başlayalı 2-3 hafta olmuş 3 tane taktiğimi birden inciğine kadar nerden çözüyor bu adamlar ?
Buda yetmezmiş gibi İngiltere 4. liginden bahsediyorum adamların benim taktiği çözecek alt yapısımı var ? 4. lig teknik adamının taktik çözmekle ne işi olur ? Şampiyonlar ligi finalimi bu ?
Bu taktik patlaması olayı inatla tek taktikle devam edersinde ancak o zaman rakip önlem alabilir. Deplasmanda 3 tane atmaz. Belliki sitede söz sahibi insanlar var lütfen iletin bunları.
Yeter artık rica ediyorum cidden yeter.
sizde de mi gol yağmuru var arkadaşlar ben sır liginde 3 maçta 5 gol yedim 13 gol attım..