lazio, fenerbahçe, valencia ile sezon başında transfersiz sırf taktik için denedim gayet başarılı oldu. başka takımlarla denersem tekrar caps bırakırım
lazio, fenerbahçe, valencia ile sezon başında transfersiz sırf taktik için denedim gayet başarılı oldu. başka takımlarla denersem tekrar caps bırakırım
Frankfurt oyunda en iyi altyapıya sahip takım hocam normal
Fikstür'ü atarmısın?
O kadro ile başarı normal , tabi şampiyonluk demedim dikkat edersen o konuda helal olsun
Ben taktik ekranını paylaşmanı istiyorum , direktifler falan da
Hocam ben daha çok o kadroyu nasıl oluşturduğunu merak ediyorm.Yıldızlar geçidi maşallah![]()
ilk sene kura şansıyla uefa kupasını aldım birincisi bu ikinciside almanya ligi zengin bir lig ayrıca taraftar ortalaması da gayet iyi frankfurt un.
Son güncellemede orta sahayı ne kadar kalabalık tutarsan başarı o kadar artıyor. O yüzden başarılı olacağına inanıyorum taktiğin. Bende 3-4-2-1 oynatıyorum ve taktikten memnunum. Bu taktiksel dizilişte yedek bir taktik bulundurmak istiyorum, inceliyorum şimdi.
inceleme sonuçlarını paylaşırsan sevinirim
arkadaşlar taktiğim 14.2.2 versiyonunda da işe yaramaktadır deneyip dönüş yapmanızı bekliyorum
Taktiği biraz daha detaylandırabilir misin. Oyuncu rolleri ve takım direktifleri gibi.
Link patlamış.
linki yenilersen deneyelim dostum
link yenilerseniz seviniriz
Link kırık.
konu sahibi ilgilenmiyor sanırım
milli takımda taktiğe yaktınlığı sadece hazırlık maçlarıyla mı arttırabilirim? daha hızlı bir çözümü var mı acaba
http://u1312.hizliresim.com/1j/n/vqdvd.png ayrıca alt ligdeki bir oyuncudan böyle verim alan varmıhttp://u1312.hizliresim.com/1j/n/vqdwn.png
Şu anda Hertha Berlin ile kastırıyorum ve kadro içinde Baumjohann(ve Ndjeng isimli bir kazmanın) dışında eli yüzü düzgün bir kanat oyuncusu yok fakat zilyon tane MC ve DMC var...
Eldeki MC ve DMC ler deHertha Berlin için kalburüstü sayılabilecek oyuncular : Lustenberger,Tolga Ciğerci,Peer Kluge,Hosogai ve birkaç kişi daha.
Mevcut şartlar altında transfer bütçesi de olmadığı düşünülürse kanat oyuncusu olmadan bir oyun anlayışı benimsemek gerekiyor.
MC ve DMC lerin de top kapma ,pres,hız gibi özellikleri tatmin edici düzeyde olduğundan kalabalık orta saha ile rakibi prese boğup bir AMC ve iki ST ile sonuca gitmeye çalışmak kağıt üzerinde mantıklı geldi fakat gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymuyor ve bu noktada benim size sormak istediğim soru ortaya çıkıyor :
"Kanat oyuncusu (ML/AML-MR/AMR) olmadan bir taktik ile sonuç alabilen var mı?"
elbette.. ben kanatsız oynuyorum.. sadece 2 wb kullanıyorum ama onları da bazen beke çekiyorum. 2 dmc 2 amc 2 st ile oynuyorum.. daha önceden de 4-1-2-1-2 oynadım 10 maç civarı.. bu şekilde son 50 maçta 136 gol atıp 41 gol yemiş durumdayım ajax ile. ligin bitmesine 6 hafta kala şampiyon oldum. şampiyonlar ligi'nde çeyrek finaldeyim.
Oynadığın taktikte MC pozisyonu tamamen boş anladığım kadarıyla.
Öyleyse de topu kaptığında bir an önce AMC ve ST lerin olduğu bölgeye geçirmek gerektiği için direct passing ile oynadığını tahmin ediyorum.Yanılıyor muyum?
WB lerin de pozisyon olarak ilerde mi yoksa bek pozisyonunda görev olarak Wing Back mi seçili acaba?
4-1-2-1-2 bende büyük fiyasko ile sonuçlandı.Orta saha oyuncuları al gülüm ver gülüm yaparken rakip baskı ile boğdu.Bunda eldeki AMC haricindeki orta saha oyuncularının sadece savaşçı özellikli olması ve top kullanmada çok teknik ve becerikli olmamasının payı var.Ajax ta böyle bir sorun olmamıştır eminim.
2AMC ve 2ST li bir sistem henüz denemedim.İleride çoğalabilme adına avantajlı gözüküyor ama orta sahanın çok boş kalma ihtimali var.AMC lerden biri Support görevi ile biraz daha geride tutarak ve DMC lerden birini de ileriye çıkararak belki bu boşluğu kapatabilirim.
MC tamamen boş. Defans oldukça önde ve ofsayt taktiği kullanıyorum. WB'ler pozisyon olarak ilerdeler. defans hattında sadece 2 stoper var. forvetlerin ikisi de sahte forvet. orta sahaya oldukça yakın oynuyorlar. hatta çok zaman savunmadan da top çıkarıyorlar. yani oyunu epeyce kısa mesafede oynuyorum. bu yüzden de kısa pas yapmak zor olmuyor. öne geçtiğim maçlarda rakip üstüme geliyorsa dikine oynayıp araya adam kaçırmaya çalışıyorum. çoğu zaman işe yarıyor.
ama sağlam wb'ler şart. yoksa bazı maçlarda rakibi açmak çok zor oluyor. ben alex telles ve corchia'yı transfer ettim. çok maç aldıklarını bilirim. özellikle corchia'nın..
yine de riskli bir oyun oynuyorum tabi. savunmacılar iyi olmasa sıkıntı yaratır. zaten zorlayacağını düşündüğüm rakiplere karşı bekleri geriye çekiyorum.
Benim takıma gelince 3. sezon bitmek üzere ve kadro oldukça değişti. çok sayıda genç oyuncu oynatıyorum. ister istemez sıkıntı oluyor bazen. ilk 11'de ajax'ın mevcut kadrosundan sadece andersen oynuyoro da her zaman değil. forvetlerimin ikisi de 19 yaşında.. arkalarında paredes ve andersen de 21. savunma hattım biraz daha yaşlı sayılır. yine de en yaşlıları n'zonzi 27 en gençleri zouma 21 yaşında.. özellikle avrupa maçlarında bunun sıkıntısı oluyor. ama tahminen 1-2 sezon sonra meyvelerini alırım. bu kadro ile geldiğim nokta fena sayılmaz. kanatsız oynamak imkansız değil yani. hatta bence bu seride kanatsız oyun daha bile iyi. çünkü maç motoru kanatların işlemesine engel oluyor.
Valla sizi bilmem ama ben oynayamıyorum, zaten benim kendi oyun stilimde forvetlerin gol atması yasakYani forvetlerim genelde topu kanatlarla kanatlarla buluşturmak zorunda, tabi kanatla yaptığı ara pasından sonra teke tek kalınca atacak kalitede olması lazım, ama daha önce kanatsız oynamıştım 2 WB oynatıyordum ancak Avrupada beklenen verimi veremiyorlardı, geniş alanda oynayan takımlar zora sokuyordu, kanat oyununun avantajı rakip ortadan bastırmaya başladığında oyunu daraltabiliyorsun ancak kanatsız oyunda genişletemiyorsun
Hertha Berlin in süper zekalı yönetimi kadroyu MC ve DMC ile şişirip adam gibi bir kenar oyuncusu almamış olduğundan en azından ilk sezonda mecburen kanatsız oynamaya mahkumum
Neyse ki orta sahadaki adamların pres ve top kapma özellikleri iyi de takımı ilk yarıda güç bela 11.sırada tutabildim.
Fakat taktik ve oyun anlayışı bakkal defterine döndü.Tüm hazırlık dönemi ve ligin ilk yarısı deneme ile geçti.
İşin garibi Hertha'ya yönetim ve taraftar sezon başında direk ligden düşmüş gözüyle baktığı için moral olarak sıkıntı olmuyor ve kimse baskı yapmıyor
Takım bir 3 yiyor ,sonra 3 hafta berabere sonra 1-0 bir galibiyet alıyorum ;herkes mutlu![]()
Seni anlayabiliyorum az çok bende çok sııkıntı çekmiştim o konuda, AMCleri sol ve sağa çekip antrenman ver, 1-2 ayda çözersin sorununu![]()
çok zor.aynı takımla bende orta saha ile oynamıstım bir kac mac basarılı oluyorsun fakat genel anlamda kötü oluyor kanatsız oyun umarım anlatabilmisimdir.
Aynı şekilde bende oynayamıyorum orta sahaya bağlı kalarak, 2-3 maçtan sonra dağıtıyor önüne gelen, ki Gs de denemiştim ben kanatsız oynamayı Sneijder bile kurtaramıyordu beni, zorlanıyordum çok