Log in

View Full Version : Mesajların silinmesi...

Rind-i Şeyda
29.Temmuz.2011, 14:59
Öncelikle nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Sıkıyönetim ilân edilmiş gibi. Kimse bir konuda görüşünü belirtemiyor.

İnsanlar hiç tartışmasınlar, aynı şeyi düşünsünler mi maksat ?
Yoksa forumun refahı mı ? Madem forumun refahı bu üyelere bir mesaj yazmak için 40 takla attırmanın alemi nedir ?

Sorgusuz sualsiz neden belirtilmeden, mesajlar siliniyor. Yani elbette bazı mesajlar silinir. Ama insanlar herhangi bir konuda, o konuyla ilgili, genel kabul görmemiş-farklı bir yorum getiremezler mi ?

Bu durum yönetici olduğum halde benim hoşuma gitmiyor, üyeler ne düşünüyor bilmiyorum...

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 15:00
Birazdan konu ofise taşınır veya silinir orada konuşursunuz diye tahmin ediyorum :)

Bu tür konularla yönetim pek forum içinde ikili konuşmalara girmiyor (:

Börk
29.Temmuz.2011, 15:03
bir yöneticinin bu konuyu bizlerin de yorumunu atabileceği bi yere açması ne kadar güzel :) biraz daha esnek davranılabilse keşke :)

A.FaruK
29.Temmuz.2011, 15:06
Birazdan konu ofise taşınır veya silinir orada konuşursunuz diye tahmin ediyorum :)

:n: :n: Tabi herşeyin belli bi düzeni var abi :n:

Ben şahsım adına şikayetçiyim bu konuda ama görüşlerimizi bildirsek bile bişeyler değişcekmi orası meçhul işte.

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 15:06
He birde şöyle bir durum var ;

Forum'da açılan bir alt başlık var '' Kara Tahta '' diye http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=406

Açılma sebebini ceza alan üyelerin neden ceza alındığına dair , neden atıldığına dair sebepler yazılıyor ve oradan isteyen istediğini görebiliyor cezalarla ilgili ama boşa açılmış gibi duruyor.Bugün dün gece forumda olan bir üyenin atıldığı gördüm ama sebebi nedir ne bilen var ne eden (:

Burasıda aktif hale getirilmeli bence.

kalemci
29.Temmuz.2011, 15:08
atılan üye kimmiş ki :)

Börk
29.Temmuz.2011, 15:11
william rookwod vardı ya :)

Varonil
29.Temmuz.2011, 15:11
Oldukça rahatsız ve şikayetçi olduğum bir konu.Özellikle de bu soruşturma ile ilgili.Tamam siyaset konuşmak yasak bunu biliyorum,fakat bu soruşturmanın siyasete ne kadar bulaştığı belliyken buna yönelik mesajların silinmesi,tamamiyle kendimizi kandırmak oluyor.

Bu sabah soruşturma ile ilgili başbakanın açıklamalarını foruma yazdım.Üstelik bu 3.dalga başlamadan önce yapılan açıklamalardı.Yine de mesajımda hiçbir şekilde öznel bir ifade kullanmadım.Şu ana kadar silinen mesajlarımın hiç birinde herhangi bir kişiyi ya da bir kurumu suçlama,karalama veya birşeyle itham etme gibi bir durumum olmamasına rağmen.

kalemci
29.Temmuz.2011, 15:12
william rookwod vardı ya :)

haa hatırladım :) hayırlısı olsun.

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 15:13
atılan üye kimmiş ki :)

William Rookwood ; Dün gece turnuva konusunda tartışmaya girmişlerdi Cenker07 ve birkaç arkadaşla daha heralde o sebepten dolayı.

Aslında isimler önemli değil cezalı olup yazamayan insanlarda var mesela ama ceza sebepleri vs vs belli değil :)

Neyse ben daha fazla yazmayayım çıkmış 9'a inmez 8'e sonra ortalığı galeyana getiren CeNTeR_TR olmayalım (:

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:15
Merhaba,

Üyelerimizin rahatsız olduğu konular için destek masası adını verdiğimiz bir alan kurduk. Bunu bir yöneticinin bilmemesi beni şaşırttı. Ama madem bunu tüm forum ile paylaşmak istedi, bu mesajı silmeyeceğiz.

Biz forum kurallarını yumuşatmak için adım atmaya razıyız, kimseyi forumdan soğutmak niyetinde değiliz. Maksadımız tartışma olsun ama hoşgörü sınırları içerisinde, malesef çoklu taraftar gruplarının yer aldığı bir platformda bunu uygulamak çok zor. Yıllardır konuşuluyor, yeri geliyor kurallar sert yeri geliyor kurallar yetersiz. Kuralları uygulama biçiminde hatalar olabilir, kendine haksızlık yapıldığını düşünen bunu üst yönetim ekibine belirtebilir, değerlendiririz, öncesinde de yaşandı, ileride de yaşanabilir. Biz sizi dinlemeye razıyız.

BaFraLı
29.Temmuz.2011, 15:15
Aynen ya. İsrail ile ilgili bişey yazdık. Sanki siyasetin tavanına vurduk. Yapmayın Allah aşkına ya. Çok basit mesaj silinmeleri oluyor. Yada mesaj mı sildiniz. Mesaj atın o zaman. İşte Bafralı nickli kullanıcı şu mesajınız silinmiştir diye.

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:17
Neyse ben daha fazla yazmayayım çıkmış 9'a inmez 8'e sonra ortalığı galeyana getiren CeNTeR_TR olmayalım (:

CeNTeR_TR kaç kere bu forumdan uzaklaştırıldın ben sayamadım ama nasıl davranman gerektiğini öğrenmen sevindirici : )

Nedvedmania
29.Temmuz.2011, 15:17

Bu tür konularla yönetim pek forum içinde ikili konuşmalara girmiyor (:

Umarım bu konuyu silmezler. Çünkü çoğunluk bu durumdan şikayetçi.

Benim şikayetim konu dışı mesajlardan. Konu dışı mesajlar kuralına çok hassas davranılıyor diye düşünüyorum. Birisi bir şaka yapıyor biz şakaya cevap yazarken (Eğlenirken) bi bakmışız mesajlar silinmiş. Bu konu beni rahatsız ediyor. Rahat rahat şakalaşamıyoruz. Mesaj atarken "Acaba böyle mi yazsam yoksa şöylemi" "Acaba smile koysam mı , koymasam yanlış mı anlaşılır" gibi 40 fikir dolaşıyor kafamızda. Şaka yeri sadece kafe bölümü oldu. Diğer yerler resmi bir kurum gibi. Bu forumun daha aktif olması için, bu forumdakilerin daha iyi vakit geçirebilmeleri için şakalaşmalara izin verilmeli.

Tamam konu dışı mesaj atılmamalı ama konu dışından kasıt "Galatasaray transferleri konusunda Fenerbahçenin transferlerini konuşmak"tır diye düşünüyorum. Ya da konunun siyasete kayması. Hatta siyaset demişken orda da gariplik söz konusu. Siyasete bile biraz izin veriyor yöneticiler. Ama konu dışı mesajlarda bu kadar hassaslık neden ?

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:19
Aynen ya. İsrail ile ilgili bişey yazdık. Sanki siyasetin tavanına vurduk. Yapmayın Allah aşkına ya. Çok basit mesaj silinmeleri oluyor. Yada mesaj mı sildiniz. Mesaj atın o zaman. İşte Bafralı nickli kullanıcı şu mesajınız silinmiştir diye.
Belki ben İsrailliyim o mesajdan rahatsız olmuş olabilirim;

Kural 7 => - Toplumları birbirine düşürecek, infial yaratacak mesajlar yazılması yasaktır.

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 15:21
Merhaba,

Üyelerimizin rahatsız olduğu konular için destek masası adını verdiğimiz bir alan kurduk. Bunu bir yöneticinin bilmemesi beni şaşırttı. Ama madem bunu tüm forum ile paylaşmak istedi, bu mesajı silmeyeceğiz.

Biz forum kurallarını yumuşatmak için adım atmaya razıyız, kimseyi forumdan soğutmak niyetinde değiliz. Maksadımız tartışma olsun ama hoşgörü sınırları içerisinde, malesef çoklu taraftar gruplarının yer aldığı bir platformda bunu uygulamak çok zor. Yıllardır konuşuluyor, yeri geliyor kurallar sert yeri geliyor kurallar yetersiz. Kuralları uygulama biçiminde hatalar olabilir, kendine haksızlık yapıldığını düşünen bunu üst yönetim ekibine belirtebilir, değerlendiririz, öncesinde de yaşandı, ileride de yaşanabilir. Biz sizi dinlemeye razıyız.

Abi herşey iyi güzel de bunu tüm forum üyeleri ile konuşmadan bir sonuca varamazsınızki.Haksızmıyım yoksa ?

Bir üye gelir ofise konu açar sonra konu orada kapanır.Diğer üyelerin bundan haberi bile olmaz.Doğal olarak hergün en az 10 kişinin böyle konu açması lazım ofise kaldı ki bu 10 kişinin konusuda kapanır gider.Ama genel olarak konuşulduğu zaman en azından herkesin şikayeti ortaya konulmuş olur.

CeNTeR_TR kaç kere bu forumdan uzaklaştırıldın ben sayamadım ama nasıl davranman gerektiğini öğrenmen sevindirici : )

Abi laf mı dokunuyor , yoksa hakketten takdir mi anlamadım ama şu konuya mesaj atan arkadaşların hiçbirine gelin msn'den saldıralım konuya gibi saçma bir düşünce içinde olmadım.Kaldı ki bu konuyu açan sizin yönetiminizden bir arkadaş :) Herkesde şikayetini dile getiriyor.

Bende düşüncelerimi yazdım ama dediğin gibi '' birçok kez ban yediğim için '' ben 1 dersem diğer arkadaşların 5 demesine gelir o yüzden küçük harflerle yazıyorum.Kaldı ki bir sakıncası yokdur heralde bunların :)

Nedvedmania

Kural 7 => - Toplumları birbirine düşürecek, infial yaratacak mesajlar yazılması yasaktır.

İyide abi öyle bakarsan forumda pkklıda olabilir. Birbirimize düşmeyelim diye birşey yazamayacakmıyız.

Vieri
Nedvedmania, çünkü buradaki hareketleriniz hep örnek teşkil ediyor.

World Hollow o1
29.Temmuz.2011, 15:22
Mustafa abi '' lan '' yazdım diye ceza aldığımı bilirim.

Peki o cezadan sonra tonlan ulan-ulen- vs. lafları duydum şimdi onlarda aynı şekilde ceza aldılar mı ya da o kişilerin mesajları silindi mi? Varmıdır böyle bir anlayış stili?

BaFraLı
29.Temmuz.2011, 15:22

Ne diyim bilemedim valla. Haklısınız. O kadar derin düşünemedim ben.

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:27
Abi herşey iyi güzel de bunu tüm forum üyeleri ile konuşmadan bir sonuca varamazsınızki.Haksızmıyım yoksa ?

Bir üye gelir ofise konu açar sonra konu orada kapanır.Diğer üyelerin bundan haberi bile olmaz.Doğal olarak hergün en az 10 kişinin böyle konu açması lazım ofise kaldı ki bu 10 kişinin konusuda kapanır gider.Ama genel olarak konuşulduğu zaman en azından herkesin şikayeti ortaya konulmuş olur.

Biz bu tip konuları diğer üyelerin ortasında tartışmayı tercih etmediğimiz için açtık dediğim gibi, 10 üye ile tartışmak ile 1 üye ile tartışma sonrası ortaya çıkan tablo aynı olmuyor, herkese laf yetiştirmek gibi : ) tabi sonuçta hatalarımızdan pay almasını biliriz fakat şu ön yargıyı bırakmak gerekiyor.

Abi laf mı dokunuyor , yoksa hakketten takdir mi anlamadım ama şu konuya mesaj atan arkadaşların hiçbirine gelin msn'den saldıralım konuya gibi saçma bir düşünce içinde olmadım.Kaldı ki bu konuyu açan sizin yönetiminizden bir arkadaş :) Herkesde şikayetini dile getiriyor.
Hangi hissi verdiyse sana o olsun :) MSN'den saldırılsa ne olabilir ki ? Dilersen haber ver bizim tarzımız bu şekilde bir tartışma platformunda bulunmak değil. Daha öncede yaşandı bu tip şeyler.

Bende düşüncelerimi yazdım ama dediğin gibi '' birçok kez ban yediğim için '' ben 1 dersem diğer arkadaşların 5 demesine gelir o yüzden küçük harflerle yazıyorum.Kaldı ki bir sakıncası yokdur heralde bunların :)

Düşüncelerini yazmakta her zaman serbestsin, kurallara uyduktan sonra sorun yok :)

Rind-i Şeyda
29.Temmuz.2011, 15:28
Merhaba,

Evet, ben bu alanlardan bîhaberim. Fakat bu yanlış yaptığım anlamına gelemez, gelmemeli. Ayrıca bilmeden de olsa tüm forumu ilgilendiren bir şey yapmış olmam beni sevindirdi.

Konular kilitleniyor, mesajlar siliniyor özel mesajlar atıyoruz; cevap alamıyoruz. Taraftar forumlarında ortalık elbette ateşlenecek, ağır ithamlar ve iftiralar olmadığı müddetçe bunun sakıncası nedir ?

Bir GS-FB maçında oyuncular birbirlerine nasıl giriyorlar mesela ? Profesyonel futbolcu bile bu ruhu taşıyor. Taraftar neden taşımasın. Birbirine girsin herkes demiyoruz, tabi ki. Bu da bu şekilde algılanmasın.

Zaten benim üstüne değindiğim nokta taraftarlık falan değil. Her alanda sanki böyle işliyor forum. İnsanların birbirleriyle tartışması çok normal. Küfürleşmesi abestir. Bunu engellemek yöneticilerin değil, öncelikle buradaki insanların şahsi karakterlerinin gereğidir. Bu karakteri barındırmıyorsa bir kişi, mesajı silinir cezasını alır, meydandan çekilir. Bunlar olağan şeyler. Ama en basit şeylerin bile silinmesi bilmiyorum, çok garip hoşuma gitmiyor açıkçası.

Ki sırf bu konu altında üyeleri de gözlemlerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:28
İyide abi öyle bakarsan forumda pkklıda olabilir. Birbirimize düşmeyelim diye birşey yazamayacakmıyız.
Seninle İsrail ile PKK kıyasına girmeyeceğim :)

Mustafa abi '' lan '' yazdım diye ceza aldığımı bilirim.

Peki o cezadan sonra tonlan ulan-ulen- vs. lafları duydum şimdi onlarda aynı şekilde ceza aldılar mı ya da o kişilerin mesajları silindi mi? Varmıdır böyle bir anlayış stili?

Şikayet ettin mi ?

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 15:36
Biz bu tip konuları diğer üyelerin ortasında tartışmayı tercih etmediğimiz için açtık dediğim gibi, 10 üye ile tartışmak ile 1 üye ile tartışma sonrası ortaya çıkan tablo aynı olmuyor, herkese laf yetiştirmek gibi : ) tabi sonuçta hatalarımızdan pay almasını biliriz fakat şu ön yargıyı bırakmak gerekiyor.

Abi tartışmakdan kasıt konuşmakdır bana göre , Kaldı ki burda laf yetiştirme gibi bir durum söz konusu değil bence.İşin daha da açık kısmı herkesi tek tek ikna edebilirsiniz çünkü o kişi sadece o an kendine yapıldığını düşünür ama bakın burada kaç kişi mesaj attı şu ana kadar kaç kişi rahatsız yani :) Ön yargı değil bu abi lütfen yapmayın bunu 10 kişi de 20 kişi de mi ön yargılı ? son 1 senedir forumda aktiflik oranı düşük olduğu için bu konudaki mesaj sayısının şikayet sayının fazla olacağını düşünmüyorum ama 1 sene öncesine dönsek bu konu şimdiden 5 sayfaya ulaşmıştı.Peki o zaman sormak gerekmez mi herkes mi ön yargılı ? :=

Hangi hissi verdiyse sana o olsun :) MSN'den saldırılsa ne olabilir ki ? Dilersen haber ver bizim tarzımız bu şekilde bir tartışma platformunda bulunmak değil. Daha öncede yaşandı bu tip şeyler.

Ben kimseyi kışkırtmadığımı veya forum kurallarına aykırı konuşmadığım için olumlu yönününü düşünmek istiyorum.Hayır ben zaten msn olayını bir örnek olarak verdim , kısacası şikayet eden kısmın birbirinden habersiz hür görüşleri olduğunu belirtmek için.

Düşüncelerini yazmakta her zaman serbestsin, kurallara uyduktan sonra sorun yok :)

Kurallar uyuyoruz abi problem yok , en basitinden spor alanını göremiyorum en basit kural da bu ya zaten :)

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:37
Evet, ben bu alanlardan bîhaberim. Fakat bu yanlış yaptığım anlamına gelemez, gelmemeli. Ayrıca bilmeden de olsa tüm forumu ilgilendiren bir şey yapmış olmam beni sevindirdi.
Bir şeyin yapılmaması gerektiğini bile bile yapmak yönetime göre yanlış, kişisel fikrine göre doğru olabilir.

Konular kilitleniyor, mesajlar siliniyor özel mesajlar atıyoruz; cevap alamıyoruz. Taraftar forumlarında ortalık elbette ateşlenecek, ağır ithamlar ve iftiralar olmadığı müddetçe bunun sakıncası nedir ?

Sorunda burada, şu anda resmi bir açıklama olmadan, basının dilinden olmuşçasına konuşmalar, o zaman bırakalım insanlar facebook'ta ki gibi ana avrat gitsinler..

Bir GS-FB maçında oyuncular birbirlerine nasıl giriyorlar mesela ? Profesyonel futbolcu bile bu ruhu taşıyor. Taraftar neden taşımasın. Birbirine girsin herkes demiyoruz, tabi ki. Bu da bu şekilde algılanmasın.

Bizim bundan yana bir çekincemiz yok ki ama tartışmayı bilmeyenler için ceza grubu var. Eğer kendine haksızlık yapıldığını düşünen varsa dediğimiz gibi biz hatamızı kabul ederiz ama bunu bize bildirmeden (destek masasını kullanarak) haberimiz olmaz.

Zaten benim üstüne değindiğim nokta taraftarlık falan değil. Her alanda sanki böyle işliyor forum. İnsanların birbirleriyle tartışması çok normal. Küfürleşmesi abestir. Bunu engellemek yöneticilerin değil, öncelikle buradaki insanların şahsi karakterlerinin gereğidir. Bu karakteri barındırmıyorsa bir kişi, mesajı silinir cezasını alır, meydandan çekilir. Bunlar olağan şeyler. Ama en basit şeylerin bile silinmesi bilmiyorum, çok garip hoşuma gitmiyor açıkçası.

Ki sırf bu konu altında üyeleri de gözlemlerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.
Örneklerle gelirsen daha sevinirim. Her silinen bir mesajın bir cevabı mutlaka olmalı. Verilmediyse araştırırız, sorgularız.

uAburak89
29.Temmuz.2011, 15:38
Silinen mesajlar için üyelerin bilgilendirilmesi fikri bana mantıklı gelmedi, herkes hangi konuya hangi mesajı attığını biliyor. Siliniyorsa ve sizin bununla ilgili sıkıntınız varsa, takipçisi olması gereken de siz olursunuz. Çünkü mesajlar silinirken kafamıza göre değil forum kurallarına göre hareket ediyoruz. Ek olarak, biraz empati yapmaya çalışın lütfen. Silinen mesajınız size göre doğru mantıklı olmasa zaten yazmazsınız, ancak forum kurallarına aykırı olma ihtimalini gözardı ediyorsunuz çoğu zaman.

World Hollow o1
29.Temmuz.2011, 15:42

Şikayet ettin mi ?

Abi ben neden şikayet edeyim günlük yaşantıda sanki bana ceza veren yönetici hiç lan lafını kullanmıyormuş gibi hareketler yapıyor benim ters kaldığım konu bu.

Nedvedmania
29.Temmuz.2011, 15:44

Abi tamam biraz farklı şeyler ama israil konusunda o kadar ayrıntılı düşündüğünüzü görünce bu konu da da düşünürsünüz diye düşündüm :)

Neyse benim ana şikayetim konu dışı mesajlar bölümü hakkındaydı. Onun dışında gözüme takılan birşey yok. Zaten gerekli önerileri anlayışla karşılayıp yerine getiriryorsunuz. Bunun içinde tekrar teşekkür ederiz :)

Biz burada eleştiri yazarken sizi veya herhangi bir modu yargılamak amacıyla yazmıyoruz. Forumun daha iyi yerlere gelmesi için uğraşıyoruz Yani en azından ben böyle düşünüyorum. Diğer arkadaşlarda bu düşünceyle mesaj atıyorlardır umarım. Şu andasite zaten iyiye doğru gidiyor. Ama biz burayı kendi evimiz gibi gördüğümüz için her zaman en iyiyi istiyoruz :)

Börk
29.Temmuz.2011, 15:47
Abi ben neden şikayet edeyim günlük yaşantıda sanki bana ceza veren yönetici hiç lan lafını kullanmıyormuş gibi hareketler yapıyor benim ters kaldığım konu bu.

Dostum herhalde forum içinde lan kullanmadığı için öyle yapmış.Şikayet etsen hakkını bulurdun bence :)

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:47

Yeri geliyor bende kullanıyorum, hatta araba kullanırken bazen küfürler ediyorum ama burada düzenin sağlanması için bir adap olmalı kararı verdik, kullanmayı yasakladık ve bunu kurallara yansıttık.

Kendine yapılan hak etmediğini düşündüğün bir davranışı bizlere iletirsen, seni kimse dinlemese ben dinlerim :)

Rind-i Şeyda
29.Temmuz.2011, 15:48
Bir şeyin yapılmaması gerektiğini bile bile yapmak yönetime göre yanlış, kişisel fikrine göre doğru olabilir.

Sorunda burada, şu anda resmi bir açıklama olmadan, basının dilinden olmuşçasına konuşmalar, o zaman bırakalım insanlar facebook'ta ki gibi ana avrat gitsinler..

Bizim bundan yana bir çekincemiz yok ki ama tartışmayı bilmeyenler için ceza grubu var. Eğer kendine haksızlık yapıldığını düşünen varsa dediğimiz gibi biz hatamızı kabul ederiz ama bunu bize bildirmeden (destek masasını kullanarak) haberimiz olmaz.

Örneklerle gelirsen daha sevinirim. Her silinen bir mesajın bir cevabı mutlaka olmalı. Verilmediyse araştırırız, sorgularız.

Sizin kadar düzenli yazamıyorum, afedersiniz.
Devam edeyim...
Elinizde bir panel var, bu panelden silinen mesajlara, özel mesajlara kadar her şeyi istatistiki olarak, içeriğiyle görebilirsiniz.

Madem basında çıkan haberler üzerinden konular işleniyor. Forumdaki avukat ve savcıları o konuya yönlendirelim daha mantıklı olur. Bu insanlar basın-yayın olmadan nasıl bilgi edinebilirler ? Dava sonuçlanmadan evvel bu konunun olması abes o zaman..

Kendisine haksızlık yapılan kişiye zaman kaybettirmek olmaz mı bu ? Bir ceza kesin kanıtlara bağlanır, sınırı neyse ona göre verilir. Ayrıca ben hiç bir yazıda insanlar ana avrat küfür etsinler demiş miydim ya da bu serbestiliğin onlara tanınmasını istemiş miyim ki bu şekilde bir cümle kurdunuz ?

Tartışmayı bilmeyen bir insanı forumda barındırın da demedim. Ben ahlak dışı mesajlar kalsın, kimse ceza almasın da demiyorum.

Tartışmadan insanlar nasıl fikir edinebilirler, bunun bile önüne geçiliyor.
Hak eden cezasını alsın. Benim mesajım silindi ise. Ben de cezamı alırım. Bundan zerrece de gocunmam. Fakat insanlar birbirleriyle sürekli yumuşak huylu olamayabilirler.

Yani insani şeylerin ahlak çerçevesinde uygulanmasının hiç bir mahsuru yoktur bence. Ahlak dışı olursa ceza da öngörülürse cezasını alan da kusura bakmasın, gocunmasın.

DisCo
29.Temmuz.2011, 15:52
Herkesin kendi penceresinden haklı olduğunu dile getirerek başlamak en doğrusu diye düşünüyorum.

Bu tarz konularla ilgili olarak destek merkezi çağrımızı tam olarak anlatamadık. Bir yöneticinin yapması ayrı bir değerlendirme konusudur. Ancak Rind-i Şeyda'yı üye olarak değerlendirdiğimizde konuyu açma nedeni nedir bakalım. Kendi değerlendirmesi içerisinde gereksiz yere silinmesidir. Normalde bu başlığın bu anlamda devam etmesi gerekmez mi? Bence gerekir. CeNTeR_TR gelerek karatahtadan bahsetmiştir. Bu konunun açılan bu başlıkla bir alakası var mıdır? Bence yoktur. Mesaj silme bambaşka bir konudur, kara tahta alanı bambaşka bir konudur. Sonra Börk ve kalemci atılan üye kim diye sormuşlar. Konu turnuva alanında yapılan bir noktaya girmiştir. Peki bunun açılan konu ile alakası var mıdır? Bence yoktur. Turnuva alanında verilen bir ceza ile mesajların silinmesi farklı konulardır. Sonra Achelous hesabından William Rookwood gelip aldığı cezayı tartışmaya açmıştır. Bunun mesajların silinmesi ile bir alakası var mıdır? Bence yine yoktur. Onun cezası ayrı bir konudur, mesajların silinmesi bambaşka bir konudur.

Şimdi bizler destek merkezini kullanalım dediğimizde herkeste şu düşünce oluşuyor.

"Ulu orta konuşamıyorlar."

Hayır yukarıda bahsini ettiğim gibi açılan konuyu herkes kendi derdi üzerinden yorumlayarak cepheyi genişlettikçe genişletiyor. Konu mesajların silinmesi diye açılmıştı. Alınan cezalardan, forumdaki başlıkların işlevselliğine kadar gitti. O yüzden herkes sorununu destek merkezinden açarsa konular sapmadan konuşulur. Tabi bu arada örnek olarak isimlerini verdiğim arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar. Sadece örneği çok güzel denk geldiği için belirtme ihtiyacı hissettim.

Umarım bu kez destek merkezine neden yönlendiriyoruz anlatabilmişimdir.

Vieri
29.Temmuz.2011, 15:56
Madem basında çıkan haberler üzerinden konular işleniyor. Forumdaki avukat ve savcıları o konuya yönlendirelim daha mantıklı olur. Bu insanlar basın-yayın olmadan nasıl bilgi edinebilirler ? Dava sonuçlanmadan evvel bu konunun olması abes o zaman..

Ben kendimden örnek vereyim, ben basında bir haber okuduysam ve benim için önemliyse, giderim bunu kurumun resmi internet sayfasında veya sosyal ağ hesaplarından araştırırım, gerçekten böyle bir bilgi var mı yok mu?

Kendisine haksızlık yapılan kişiye zaman kaybettirmek olmaz mı bu ? Bir ceza kesin kanıtlara bağlanır, sınırı neyse ona göre verilir. Ayrıca ben hiç bir yazıda insanlar ana avrat küfür etsinler demiş miydim ya da bu serbestiliğin onlara tanınmasını istemiş miyim ki bu şekilde bir cümle kurdunuz ?

Tartışmayı bilmeyen bir insanı forumda barındırın da demedim. Ben ahlak dışı mesajlar kalsın, kimse ceza almasın da demiyorum.

Facebook NTVspor hesabına bir bakmanı istiyorum. Orada tartışma var.

Tartışmadan insanlar nasıl fikir edinebilirler, bunun bile önüne geçiliyor.
Hak eden cezasını alsın. Benim mesajım silindi ise. Ben de cezamı alırım. Bundan zerrece de gocunmam. Fakat insanlar birbirleriyle sürekli yumuşak huylu olamayabilirler.

Yani insani şeylerin ahlak çerçevesinde uygulanmasının hiç bir mahsuru yoktur bence. Ahlak dışı olursa ceza da öngörülürse cezasını alan da kusura bakmasın, gocunmasın.
Şu anda tartışabiliyorsak, kurallar çerçevesinde herkes tartışabilir. Tabi tartışmadan kasıt burada ön plana çıkıyor.

Halen hangi konuda sıkıntı yaşadığını, nerede mesajın silindiğini belirtmeni bekliyorum

World Hollow o1
29.Temmuz.2011, 15:57
Yeri geliyor bende kullanıyorum, hatta araba kullanırken bazen küfürler ediyorum ama burada düzenin sağlanması için bir adap olmalı kararı verdik, kullanmayı yasakladık ve bunu kurallara yansıttık.

Kendine yapılan hak etmediğini düşündüğün bir davranışı bizlere iletirsen, seni kimse dinlemese ben dinlerim :)

Abi bunu Ö.M ile belirtemez mi acaba bak kardeşim lan yazdığını gördüm bu seferlik burdan seni uyarayım bir daha yazarsan ceza sistemini kullancam diye. Nedir yani ceza vererek kendilerini tatmin etme duygusundalar mı acaba?

CeNTeR_TR
29.Temmuz.2011, 16:00
CeNTeR_TR gelerek karatahtadan bahsetmiştir. Bu konunun açılan bu başlıkla bir alakası var mıdır?

He birde şöyle bir durum var ;

Forum'da açılan bir alt başlık var '' Kara Tahta '' diye http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=406

Açılma sebebini ceza alan üyelerin neden ceza alındığına dair , neden atıldığına dair sebepler yazılıyor ve oradan isteyen istediğini görebiliyor cezalarla ilgili ama boşa açılmış gibi duruyor.Bugün dün gece forumda olan bir üyenin atıldığı gördüm ama sebebi nedir ne bilen var ne eden (:

Burasıda aktif hale getirilmeli bence.

Ayrı bir konu mu açsaydım Disco ? Yoksa bu şekilde hazır bir konuda dile getirmem mi daha uygun olurdu ? Kaldı ki ayrı bir konu açsam '' silinecek '' bunu benim bildiğim kadar sende iyi biliyorsun.

Şuanda bu konunun silinmemesi bile şaşırtıcı gerçekten takdir edilesi bir durum :yildiz:

A.FaruK
29.Temmuz.2011, 16:02
Bende bu konudan şöyle bir anlam çıkardım. Cepheyi genişletiyorum biraz ama kusura bakmayın. Şimdi herkesi memnun etmek gibi bi gayeniz yok zaten olmasıda oldukça güç bi durumdur bu kadar kişiyi memnun etmek. Ama şöyle bi durum varki genel anlamda yönetimle bi kopukluk var demekki. Hani mesaj silinmesi olsun, cezalar olsun yada yönetimin tavrı olsun. Bu yazılanları şu şunla alakalı bu bunla alakalı diye ayırsak ( tabi haklısınız ama ) değişen bişey yok bunlar genel sıkıntılar zaten.

Genel anlamda yönetimle üyelerin arasında bi kopukluk var. Rind-i Şeyda ( ismini bilmiyorum kusuruma bakmasın ) abimiz iyiki açmış konuyu hem yaş itibari ile hem rütbe itibari ile sözü daha geçerlidir bizden. Burda cidden böyle bi konu açmaya cesaret edemeyenler var e durum böyle olunca başka teldende olsa herkes eteğindeki taşları döküyor mecburen.

Yani konu saptıranların bizler olduğuna inanmıyorum. Tartışılması gereken bir sürü konu var. Ha şöylede bişey var ciddiye alırmısınız orasınıda ben bilemem.

Rind-i Şeyda
29.Temmuz.2011, 16:08
Ben kendimden örnek vereyim, ben basında bir haber okuduysam ve benim için önemliyse, giderim bunu kurumun resmi internet sayfasında veya sosyal ağ hesaplarından araştırırım, gerçekten böyle bir bilgi var mı yok mu?

Facebook NTVspor hesabına bir bakmanı istiyorum. Orada tartışma var.

Şu anda tartışabiliyorsak, kurallar çerçevesinde herkes tartışabilir. Tabi tartışmadan kasıt burada ön plana çıkıyor.

Halen hangi konuda sıkıntı yaşadığını, nerede mesajın silindiğini belirtmeni bekliyorum

Kendi şikayetimin derdinde değilim. Öncelikle bunu bilmenizi isterim.

Anlaşamadığımız ya da anlamak istemediğiniz bir nokta var.

"Hakaret, iftira ve ağır itham içeren mesajlar silinmesin" demiyorum ben. Silinsin sonuna kadar arkasındayım. Ama buradaki arkadaşların da bir fikri beyan etmeleri neden anormal ki. Önceki silinen mesajların içeriğinden hareketle ben bu forumda 50000 tane mesaj daha silerim. Kurallar insiyatif barındırabiliyorsa, mesajlar da farklı yorumlar içerebilir.

Time Cris
29.Temmuz.2011, 16:13
Tamam seviye bir konuda iyi ama insanlar özelikle bizim insanımzı bu kadar seviye bozar onuda söylemeden geçemeyeceğim.İnsan yeri gelir şuan ki seviyede duramaz.Mesajların silinmesi hoş değil.En azından o mesajda kimin ne olduğunu belli oluyor.Siz silince kimse bir şey anlamıyor o halde nasıl biliyorlarsa önceden adam ile o şekilde devam ediyorlar kontağa

DisCo
29.Temmuz.2011, 16:14
Ayrı bir konu mu açsaydım Disco ? Yoksa bu şekilde hazır bir konuda dile getirmem mi daha uygun olurdu ? Kaldı ki ayrı bir konu açsam '' silinecek '' bunu benim bildiğim kadar sende iyi biliyorsun.

Şuanda bu konunun silinmemesi bile şaşırtıcı gerçekten takdir edilesi bir durum :yildiz:

Tabi ki ayrı konu açmalısın. Bu konu mesajların silinmesiyle ilgili hali hazırda bir konudur. Forumdaki başlıklarda eksik kalan yönlerin veya alınan farklı cezaların konuşulacağı yer değildir. İki farklı konuyu açtıktan sonra bunlar neden destek merkezinde olmalıdır. Çünkü herkes olaya kendi derdinden yaklaşıyor. Gönül isterdi ki herkes mesajların silinmesiyle ilgili konuşsun. Alınan cezalarla ilgili açılan bir başlıkta herkes cezasından bahsetsin. O zaman destek merkezi olmazdı.

Zaten yukarda anlattıklarımdan sonra hala birşeyleri ifade edemediysem onda da benim hatam vardır.

Vieri
29.Temmuz.2011, 16:35

Önyargılarla hareket etmeyi bırakalım artık, uygun gördüğün için burada getirmenide sorgulamıyoruz sadece uygun olmadığından bahsetmiş Disco. Sen sıkıntın olan konuyu açtında seni cezalandırdık mı veya kızdık mı ? : )

Corpus
29.Temmuz.2011, 17:05
Açıkçası belli bir çoğunluğun yönetimin hareketlerinden ve habersiz verdiği cezalardan rahatsız olduğu aşikar. Kurallar yazıyor ama sanırım bu kurallar anayasanın bazı maddeleri gibi yoruma açık kurallar.Hakaret ne demek ? Hangi kelimeleri içerir ? Bunlar uçsuz bucaksız kavramlar diye düşünüldüğü için bize anlam veremediğimiz cezalar verilebiliyor. Bende zamanında hakaretten ceza aldım ve itiraz ettiğimde mesajımda tartıştığım kişiye hakaret etmediğim halde hakaret " ima " ettiğim düşünüldüğü için ceza aldım. Yine farklı bir olayda yöneticiler yorumlayarak ve bana göre haksız bir şekilde ceza vermeyi uygun gördüler. Ben bu kuralların "yoruma açık olmayan" kurallar haline getirilmesini ve verilen cezaların veya silinen mesajların üst düzey yöneticiler tarafından daha dikkatli takip edilmesini talep ve rica ediyorum. Ayrıca bir önerim var ve o da şudur ki ;

Mesajların silinmesine gerek görmüyorum. Onun yerine düzeltme butonu kullanılarak mesajın silinip yerine silen yöneticinin silme nedenini ve nickini yazmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela benim mesajlarım silindi 1-2 kere ve yoğun olduğumdan dolayı tam olarak hatırlayamıyorum yazdım mı yazmadım mı, acaba netten dolayı gitmedi mi vb. düşünüyorum ve bazen mesajı tekrar atmayı bile düşünüyorum. Ayrıca silen yöneticinin kim olduğunu bilmediğimiz için ayrı bir kargaşaya düşüyoruz. Benim mesajımın kim tarafından silindiğini bilemediğim için silen kişiden nedenini de öğrenemiyoruz. Ayrıca kendi fikirlerine ters gelen düşüncelerin yazılı olduğu mesajların bazı kişiler tarafından silindiğine de rastgelmedim değil.

Teşekkürler.

Fearless Coward
29.Temmuz.2011, 17:07
Açıkçası belli bir çoğunluğun yönetimin hareketlerinden ve habersiz verdiği cezalardan rahatsız olduğu aşikar. Kurallar yazıyor ama sanırım bu kurallar anayasanın bazı maddeleri gibi yoruma açık kurallar.Hakaret ne demek ? Hangi kelimeleri içerir ? Bunlar uçsuz bucaksız kavramlar diye düşünüldüğü için bize anlam veremediğimiz cezalar verilebiliyor. Bende zamanında hakaretten ceza aldım ve itiraz ettiğimde mesajımda tartıştığım kişiye hakaret etmediğim halde hakaret " ima " ettiğim düşünüldüğü için ceza aldım. Yine farklı bir olayda yöneticiler yorumlayarak ve bana göre haksız bir şekilde ceza vermeyi uygun gördüler. Ben bu kuralların "yoruma açık olmayan" kurallar haline getirilmesini ve verilen cezaların veya silinen mesajların üst düzey yöneticiler tarafından daha dikkatli takip edilmesini talep ve rica ediyorum. Ayrıca bir önerim var ve o da şudur ki ;

Mesajların silinmesine gerek görmüyorum. Onun yerine düzeltme butonu kullanılarak mesajın silinip yerine silen yöneticinin silme nedenini ve nickini yazmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela benim mesajlarım silindi 1-2 kere ve yoğun olduğumdan dolayı tam olarak hatırlayamıyorum yazdım mı yazmadım mı, acaba netten dolayı gitmedi mi vb. düşünüyorum ve bazen mesajı tekrar atmayı bile düşünüyorum. Ayrıca silen yöneticinin kim olduğunu bilmediğimiz için ayrı bir kargaşaya düşüyoruz. Benim mesajımın kim tarafından silindiğini bilemediğim için silen kişiden nedenini de öğrenemiyoruz. Ayrıca kendi fikirlerine ters gelen düşüncelerin yazılı olduğu mesajların bazı kişiler tarafından silindiğine de rastgelmedim değil.

Teşekkürler.
İmzamı atarım

di canio
29.Temmuz.2011, 17:14
Bu konunun açılmasına neden olan mesajı ben sildim. Konu içinde yazan arkadaşlardan bazılarının mesajlarını da yine ben sildim. Neden sildiğim konusunda açıklama yapmayacağım. Forum kuralları belli. Aşağıda bahsettiğim mesajların sahipleri benle iletişme geçebilir. Onlara gerekli açıklamayı yaparım.

Konu silinen mesajlardan farklı bir boyuta yürümüş ama silinen mesajların içeriğine ve detayına girmeden birkaç şey yazmak istedim. Irkçılık ülkemizde de çokça karşılaştığımız bir durum. Irkçılıkla alakalı bir konuya, konuda bahsi geçen ülkenin sorun yaşadığı zümreye gönderme yapmak normal bir yorumdan ziyade, bu konuda hassas olan kişileri kışkırtmaya sebep olabilecek bir mesajdır bence. Aynı konuda bir ülkeyi ve tabii olan insanları genelleme yaparak suçlayıcı ithamlarda bulunmak da bir nevi ırkçılıktır, nefret söylemidir.

Belki de forum içinde özel bir durumla ilgili açılıp da en çok mesaj yazılan konulardan birisi 3 Temmuz'la başlayan sürecin konuşulduğu konudur.

Bu konu fazlasıyla hassas bir konu. Benim bu süreçte çocukluğumdan beri büyük bir aşkla bağlandığım kulübümün de adının geçmesi nedeniyle neler yaşadığımı, neler hissettiğimi anlatmam çok zor. Bu operasyonla ilgili ben de mesajlar yazdım. Operasyonun siyasi olduğunu düşündüğümü belirttim. Gördüm ki birçok Fenerbahçe taraftarı da böyle düşünüyormuş. Ama bu düşüncenin dayanağı benim aklımın, mantığımın ve algımın yorumundan başka birşey değil. Öznel bir düşünce yani, objektif değil. Zaten siyasetin yasak olduğu bir ortama siyasi içerikli yazılan mesaj hassas zaman geçiren en azından benim yaşadıklarımı yaşayan kişilerde farklı yorumlanmaya neden olacaktır. O konunun orada tartışmaya açılmasının amacının bir kanı yaratmak, düşünce empoze etmek değil, yaşananlarla ilgili yapıcı ve bilgilendirici yorumlar yapılması, konu ile ilgili haberlere yer verilmesi olduğunu düşünüyorum. Bir maçta yaşananlarla ilgili söylemin, vurgu yapılan kısmının konuyla ilgisi yoktu.

Corpus
29.Temmuz.2011, 17:16

Teşekkürler.

Ek not : Şunuda eklemek isterim ki bazı arkadaşlara neden bu konuyu dağıttınız yeni başlık açın denmiş. Bunun için suçu bizde değil kendinizde aramanız gerekir. Forumda yöneticilere bir "güvensizlik" ortamı hakim demek ki bu kişiler güvenemeyip zaten herkesin gördüğü ve mesajın silinmesi halinde bile okunmuş olacak bir yere mesaj atıyorlar. Belkide her takımın yaptığı gibi Turksportal forumu da bu yaz döneminde toplanıp özeleştiri yapmalı veya bir yöneticilerden memnuniyet anketi açmalı ...

GeNç KaRTaL
29.Temmuz.2011, 17:22
Öncelikle Burak abi'ye (DisCo) katıldığımı belirtmek istiyorum.Konu silinen mesajları şikayet amacıyla açılmış,bir yanda Kara tahta'dan şikayet edilmiş,bir yandan muhtemelen 2-3 sene alınan cezanın hesabı sorulmuş.Bu yüzden destek merkezi var.Destek merkezinin açılmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösterdi bana doğrusu bu konunun açılması.

Tabii bu kadar sorunun bu konu altında dile getirilmesi belli bir birikmişliğin bir sonucu.Bu da sizin hatanız doğrusunu söylemek gerekirse.Bir üye forumla ilgili yanlış giden bir şeyler olduğunu düşünüp buna eleştiri getirdiğinde biz bu eleştirileri göz ardı etmiyoruz.Futbol forumlarında siyasetin konuşulmasının engellenmesinin yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman gelip Öneri ve Eleştiriler forumunda böyle bir konu açmanız gerekir.Genel olarak yönetimin forumundaki tutumundan mı rahatsızsınız.Yine burada dile getirmelisiniz.Ama sadece şikayetiniz sizin silinen mesajınızla ilgiliyse bunu da destek merkezinde dile getirmeniz gerekiyor.Çünkü bu sizle,yönetim arasındadır.Bu farkı tam olarak kavrayamamış olan bazı arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla,(bana böyle geldi en azından) bu yüzden belirtmek istedim.

Eleştiri getirme konusunda çekinceleri olanlar da var sanırım.Bu önyargının oluşmasında bizimde hatamız vardır mutlaka.Sorunların dile getirilmemesinde tüm suçu üyelere yüklemek haksızlık olacaktır bu açıdan baktığımızda.Bununla ilgili şunu söylemek istiyorum,yukarıda belirttiğim fark doğrultusunda eleştirilerinizi belirtme konusunda çekinmeyin lütfen.Varsa bir sıkıntı gidermeye çalışalım.Sonuçta bu forumun olmazsa olmazlarından birisi de siz,üyelersiniz.

Şimdi konu altındaki fikrim olan eleştirilere tek tek açıklama getirmek istiyorum.

Öncelikle World Hollow "lan" dediği için uyarı aldığından şikayetçi olmuş.Aldığı uyarı puanlarına baktım.Lan yazdığı için almış olduğu bir uyarı yok.Muhtemelen önceki dönemlerde almış bu uyarıyı ve genel af kapsamında silinmiş aldığı uyarı puanı.Bazen yönetim olarak yanlış yaptırımlarda bulunuyoruz ve bu yanlışlar beraberinde başka yanlışları da getiriyor.Argo kullanımı kullanımı konusunda bir ara acayip bir sıkı yönetim sergilemiştik.Bu durum zamanla içinden çıkılamaz bir hale geldi ve bundan dolayı bu hataya devam etmemek için bu uygulamaya son verdik.Hatta yanlış hatırlamıyorsam verilen cezaları sıfırlamıştık bu yüzden.Bu dönemde ceza alan arkadaşlarımızdan özür dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.Fakat bu arkadaşlarımızında geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz uygulamalardan dolayı bizi suçlamamaları gerekiyor.Hatasına vardığımız uygulama konusunda sırf herkese eşit davranacağız diye devam etmemiz ne kadar mantıklıdır?

Center_Tr'nin belirttiği kara tahta konusu,uyarı puanından dolayı ceza alan üyelerin hepsini belirtiyoruz ama direk atılan üyeler konusunda kara tahtadan duyurulan oluyor,duyurulmayan oluyor.Bu konuda alınmış ortak bir kararımız yok doğrusu.Açıkcası çok önemli bir sıkıntı olduğunu da sanmıyorum.Kim siteden neden atılmış çok merak ediyoruz diyorsanız,onu da açıklarız.Çok önemli bir konu değil dediğim gibi.

Futbol alanında siyaset konusuna gelirsek.Şu şike soruşturması sürecinde ilk başta siyasi muhabbetlerin yapılmasına izin verdik.Ancak baktık ki durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor,bu yüzden tekrar kısıtlamaya gittik.Siyaset konusunda geçmişten gelen bir takım tecrübelerimiz var ve bu yüzden forumlarımızda siyasetin tartışılmasını istemiyoruz.Kusura bakmayın fakat bu konuda önerebileceğimiz tek şey,siyasetin yasak olmadığı başka platformlarda fikirlerinizi belirtmeniz veya tartışmanızdır.

Açıkcası bu eleştiriler ayrı ayrı başlıklarda gelseydi ve ona göre cevap verseydik,daha sağlıklı bir ortam olacaktı kesinlikle.Böyle çok karman çorman oldu doğrusu.Zaten bu yüzden belli bir düzenimiz var ama bu konuda bu düzenden çok uzaklaşıldı.Bu yazıyı yazmak için de uzun bir süre ayırmam gerekti.Neyse bu konu altında yazacaklarım şimdilik bu kadar.Verilecek cevaplara göre elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

Vieri
29.Temmuz.2011, 18:07
Merhaba,

Konuya yazıp düşüncelerini aktaran tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Konunun seyri açısından baktığımız zaman, hem konunu daha fazla dağılmaması hemde
bizlerin bu eleştirilerinizi değerlendirmemiz açısından bir takım konu başlıkları çıkarttık ve konuyu kitledik.

Konu başlıklarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

- Yönetim tarafından mesajlara müdahale sıklığı
- Müdahale edilen mesajların silinme sebebinin üyeye belirtilmesi
- Tartışma haklarında esneklik ve hakların gözden geçirilmesi
- Ceza alan üyelerin bildirimlerinin açıklanması

Yönetim olarak bu başlıklar üzerinde değerlendirmelerimizi yaparak sizlere ayrıca duyuru yapacağız. Eğer bu konuya yazma cevabı olduğunu düşünen bir üyemiz varsa lütfen bize Turksportal Destek Merkezi aracılığıyla ulaşsın.

Yönetim ile ilgili eleştiri ve sorunlarınız için Turksportal Destek Merkezi (http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=157)'nde sizi her zaman dinlemeye hazırız.