View Full Version : Şikenin gölgesinde büyük turnuva
sui generis
30.Temmuz.2011, 23:47
Şike operasyonu nedeniyle liglerin 9 Eylül'e ertelenmesinin ardından '4 Büyükler' Almanya'da dörtlü turnuvaya katılma kararı aldı.
Şike operasyonu nedeniyle ligler 9 Eylül'e ertelenirken Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un katılacağı 4'lü turnuvanın 10-14 Ağustos'ta Almanya'da yapılması kesinleşti.
Türk futbolu, 3 Temmuz'da başlayan şike operasyonu nedeniyle sıkıntılı bir sürece girerken, kulüpler yaraların nasıl sarılacağı konusunda arayış içerisindeydi. Operasyonun gerek kulüplere gerekse Türk futboluna verdiği zarar yadsınamaz. Erteleme süreci bile sıkıntıyı ortaya koyuyor.
İşte bu bağlamda Türkiye Futbol Federasyonu hem tansiyonu düşürmek, hem de saha dışından biraz olsun sahaya dönebilmek adına 4 Büyükler arasında turnuva düzenleme hazırlığındaydı. Ve Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un katılacağı dörtlü turnuvanın 10-14 Ağustos tarihleri arasında Almanya'da yapılması kesinleşti.
Kulüplerin de sıcak baktığı bu organizasyonda 4 Büyüklerin yeni sezon öncesi ideale yakın kadrosuyla mücadele vermesi bekleniyor.
kaynak: mynet
runforafall
30.Temmuz.2011, 23:58
Harika ötesi olur.
Nedvedmania
31.Temmuz.2011, 00:03
Daha dün abimle konuşurken "4'lü turnuva yapsak güzel olur" demiştim :)
di canio
31.Temmuz.2011, 00:06
Çok güzel olur. Umarım sorunsuz, olaysız, kavgasız, gürültüsüz, güzel maçlar izleriz. Almanya'da olması ekonomik olarak da epey katkı sağlar takımlarımıza.
runforafall
31.Temmuz.2011, 00:07
Turnuvayı kazanan büyük sükse yapar yalnız :)
sananes
31.Temmuz.2011, 00:10
En mantıklısı hazırlık maçları zaten.Takımlar kondisyon yüklemelerini 5 ağustosa göre yaptılar.Yani onun üstüne tekrar eylüle göre fiziksel yükleme çok dikiş tutmaz.Takımların lige hazırlık maçlarıyla hazırlanmaları daha mantıklı.Hele ki böyle bir turnuva enfes olur.
Son olarak umarım lig tv'den falan değil açık kanaldan yayınlanır maçlar.
Sirius Black
31.Temmuz.2011, 00:18
Keşke hemen iki üç maçta bitmese. :) Şöyle grup olur, herkes birbiriyle birer maç yapar sonra grubun birincisi ve ikincisi final oynar. Biz de böylece bir sürü derbi izleriz, hem de takımlar uzun süreli bir düzene kavuşur.
europeanconquer
31.Temmuz.2011, 00:36
Çok güzel bir turnuva olacak gibi :) Ama korktuğum şu ki bu maçlardan en az birinde kavga çıkar.Bunu önlemek için olağandan fazla güvenlik görevlisi istenilmeli Alman polisinden.Neyse umarım sorunsuz bir turnuva olur ve sadece futbol konuşuruz :)
En mantıklısı hazırlık maçları zaten.Takımlar kondisyon yüklemelerini 5 ağustosa göre yaptılar.Yani onun üstüne tekrar eylüle göre fiziksel yükleme çok dikiş tutmaz.Takımların lige hazırlık maçlarıyla hazırlanmaları daha mantıklı.Hele ki böyle bir turnuva enfes olur.
Son olarak umarım lig tv'den falan değil açık kanaldan yayınlanır maçlar.
%100 Katılıyorum.Maçlar şifreli kanallarda olmamalı.
Addolorato
31.Temmuz.2011, 00:38
Böyle bir turnuva bile olsa D-Smart koklatmaz bize bu maçları malesef.
DenizlispoR
31.Temmuz.2011, 01:06
Bu tür turnuvalar hoş oluyor gerçekten. Keşke TSYD Spor Yazarları kupası gibi olsa diyeceğim fakat Fenerbahçe taraftarı ne der bilemem. Ege için de TSYD Ege Kupası düzenlemişler zaten.
guarin14
31.Temmuz.2011, 01:15
Lig tvye verilir,uzantılı olarak da kahveci abilerimize yarar bu turnuva :D
TR.CaPTaiN
Şuan ne maçlardan ne de futboldan zevk alabiliyorum. Maalesef bu şike soruşturması benim hayatımda ve muhtemelen birçoğumuzun hayatında büyük yer kaplayan futbola çok ağır darbe vurdu. Ama yine de oyuncuların kendilerini hazır tutması adına böyle bir turnuva güzel olur.
SyNdRoMe23
ben beşiktaşlı olarak istemiyorum. şimdi yeniliriz falan rakip taraftar hiç çekilmez :D
sananes
31.Temmuz.2011, 01:18
Şifreli kanalda olacaksa hiç olmasın.Yani benim evimde digiturk'um var lig tv verse izlerim ama olay kişisel çıkar olmamalı.Önemli bir mevzu bu bence çünkü bence genç nesil futboldan daha uzak en azından bizim çocukluğumuza oranla.Onları futbola yakınlaştırmak için bi kaç hafta sürecek bir turnuva çok olumlu olabilir.Hatta bu her yıl yapılabilir eskiden olduğu gibi.
GeNç KaRTaL
31.Temmuz.2011, 01:19
Güzel olur gerçekten.Umarım şifreli olmaz da güzel bir futbol ziyafeti çekeriz.
Hugo
31.Temmuz.2011, 01:26
D-Smartta olur bence maçlar.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Temmuz.2011, 13:29
Bence de D-Smart'ta olacaktır.
Homer J.S
31.Temmuz.2011, 13:51
Olmasın turnuva falan. Şimdi Galatasaray makus talihini yenemez yine kaybeder falan Fenerbahçe'ye, sonra uğraş dur "En kötü halimizde bile yeniyoruz sizi" replikleriyle :D
sui generis
31.Temmuz.2011, 16:52
ben beşiktaşlı olarak istemiyorum. şimdi yeniliriz falan rakip taraftar hiç çekilmez :D
Olmasın turnuva falan. Şimdi Galatasaray makus talihini yenemez yine kaybeder falan Fenerbahçe'ye, sonra uğraş dur "En kötü halimizde bile yeniyoruz sizi" replikleriyle :D
zaten futbolu farklı yapan da bunlar değil mi :D
RaSenGan
31.Temmuz.2011, 17:07
Şike var deriz :zuhaha Şaka bir yana bu şike şeyleri acayip soğuttu insanı futboldan.Fener gelse bize 5 atsa da taraftarın pek umrunda olacağını sanmıyorum açıkçası.
Revolution
31.Temmuz.2011, 17:14
Emin ol olmaz Aygun :D Bence yapilsin bu turnuva milli maclar da var zaten onemli mac oynamasi lazim futbolcularin.
goosfraba
31.Temmuz.2011, 17:20
4'lü turnuvanın 10-14 Ağustos'ta Almanya'da yapılması kesinleşti.10 ağustos'ta a milli türkiye - estonya maçı var.
haber yalan olabilir.
SAİT71
31.Temmuz.2011, 22:09
Keşke Bursa Antep Kayseriyi felanda ekleyip 9 eylüle kadar lig usulünde turnuva olsaymış :D
World Hollow o1
31.Temmuz.2011, 22:29
Milleti Ramazanda bir ton günaha sokacaklar yine belli oldu :)
Revolution
31.Temmuz.2011, 22:45
Ben alakayı çözemedim.
RaSenGan
31.Temmuz.2011, 22:49
Ben alakayı çözemedim.
Küfür :icon_biggrin:
GALATAS4R4Y
31.Temmuz.2011, 22:51
İyi olur valla.
Revolution
31.Temmuz.2011, 22:53
Sağol Aygün :)
KanaKe
31.Temmuz.2011, 23:28
fenerbahce kabul etmeseydi keske.
Varonil
31.Temmuz.2011, 23:32
Ben Fenerbahçe'nin bu takımlarla turnuvaya katılmasını istemiyorum şahsen.Umarım böyle birşeyi kabul etmemişizdir.
Takımın genel olarak bir maç temposuna ihtiyacı olacak ve bunu Süper Lig'deki diğer takımlarla veya Bank Asya 1.Lig takımlarıyla karşılayabiliriz.
Nedvedmania
31.Temmuz.2011, 23:38
Olsun böylelikle sevabın değeri artar :)
footballer33
31.Temmuz.2011, 23:45
Lig öncesi form tutma açısından önemli bir organizasyon. Şifresiz kanalda seyir zevki olan maçlar izleriz umarım. Fakat ben, kavgasız, gürültüsüz, olaysız bir turnuva olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden de kararı sağlıklı görmüyorum.
Fietra 10
01.Ağustos.2011, 00:11
hayal ürünü..Habertürk fantezi yapmış..17'sinde Avrupa maçımız var..Bunun dışında Trabzonspor-Fenerbahçe arasında maç yapılamaz şu dönemde..Ligtv kendini kurtarmanın yollarını arıyor..Beter olsunlar..
GeNç KaRTaL
01.Ağustos.2011, 03:44
Ben Fenerbahçe'nin bu takımlarla turnuvaya katılmasını istemiyorum şahsen.Umarım böyle birşeyi kabul etmemişizdir.
Sebebini merak ettim doğrusu.
SyNdRoMe23
01.Ağustos.2011, 14:58
zaten futbolu farklı yapan da bunlar değil mi :D
FB'den yana endişem yok ya benim çevremde can sıkan adamlar genelde GS'li :icon_cry:
Varonil
01.Ağustos.2011, 15:09
Sebebini merak ettim doğrusu.
Böyle bir gergin ortamda bu takımların birbirleri ile maç yapması doğru değil.İstenmeyen olaylar çıkacaktır.(Özellikle olası bir Fenerbahçe-Trabzonspor maçı ama diğer 2 takım için de geçerli)
Zaten Aykut Kocaman takımı daha iyi futbola konsantre edebilmek için bir yurtdışı kampı düşünüyor.Lig takvimleri dolayısıyla İspanya veya İtalya olacak büyük olasılıkla.
sakary Ali
01.Ağustos.2011, 18:08
Bencede bu olayların üstüne pek sağlıklı maçlar olmayabilir.
LaigLeNoiR
01.Ağustos.2011, 20:31
Alman polisi böyle birşeyin sorumluluğunu alamayacağı için kabul etmemiş sanırım. Bugün TV'de bu şekilde duymuştum.
nekop
07.Ağustos.2011, 13:24
Yapılmaması iyi olmuş. Zaten ortam gergin birde maçlarda taraftarlar birbirine girip ekstra olay çıkarmasınlar.