PDA

View Full Version : Tümer Askere Gidiyor!!!

mgungor
02.Haziran.2006, 11:38
F.Bahçe ile sözleşme imzalayan yıldız oyuncunun, yasa gereği en geç bu yılın sonunda vatani görevine başlayacağı bildirildi. Tümer’in ümit bağladığı 1111 sayılı yasanın değişikliği konusunda çalışma yapılmadığı açıklandı.

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1616612.jpg

YILIN transferine imza atan Tümer Metin’in, en geç bu yılın sonuna kadar silah altına alınacağı bildirildi. Fenerbahçe ile astronomik bir ücret karşılığı sözleşme imzalayan Tümer’in, 1111 sayılı yasa gereği 6 ay içinde vatani görevine başlaması gerektiği öğrenildi.

33 yaşını dolduruyor

Yasada yer alan "Birinci ve İkinci Lig’de profesyonel olarak forma giyen futbolcular, 33 yaşına kadar askerliğini tecil ettirebilir" hükmünden bugüne kadar yararlanan Tümer’in, 33 yaşını bu yılın sonunda dolduracak olması nedeni ile silah altına alınacağı ifade edildi.

İmza töreni sonrası "Sayın Aziz Yıldırım, askerliğimin tecili konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Eğer askerlik olayım gerçekleşmezse devre arasında ayrılırım" şeklinde açıklama yapan Tümer’in, yasa değişikliği konusundaki beklentileri de şimdilik boş çıktı.

Yasa şu anda geçmez

1111 sayılı yasanın değişikliği konusunda henüz en ufak bir çalışma içine girilmediği belirlendi. Bu tür yasa değişiklikleri için çok uzun bir süreç gerektiğini hatırlatan yetkililer, Tümer’in askerliğe başlamasından önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yasanın geçmesinin mümkün olmadığını kaydettiler.

Tümer Metin, büyük olasılıkla yeni yılın ilk aylarında askere alınacak ve sezonun ikinci yarısını, vatani görevini yapmak üzere silah altında geçirecek.

Atilla TÜRKER / Hürriyet

Burak Duran
02.Haziran.2006, 11:43
bak işte gördün mü 1 devre için ne hallere geldin. Kalsaydın adam gibi beşiktaşta şu anda en azından askerlik öncesi kafan rahat olurdu

Del Piero_10
02.Haziran.2006, 12:29
kendisi söyledi zaten.durumu hallolmazsa yurt dışına tüyüyor.

dnz498
02.Haziran.2006, 12:41
o zaman bir şarkı armağan edelim kendisine
"güle güle yavrum güle güle" :D

jacke
02.Haziran.2006, 14:42
o zaman bir şarkı armağan edelim kendisine
"güle güle yavrum güle güle" :D

:D:D:D:D:D:D:D

Meziyet
02.Haziran.2006, 14:49
bence böyLe bir şey oLmaz Bi şekiLde çözeRLeR...

Laz_Asker_61
02.Haziran.2006, 14:51
çözerlerse de beşiktaşın zamanında yaptığı girişimler ile çözerler

Meziyet
02.Haziran.2006, 14:53
hemen beşiktaşa maL ettin oLayı :)

Universal
02.Haziran.2006, 14:56
hayırlı tezkereler insan 20 yaşında yapar bu niye 33 yaşında yapıyorki

ronaldinho34
02.Haziran.2006, 16:05
Bye bye hiç te umrumda değil kendi futbol yaşamını kendi bitiriyor askerliğini 20-25 yaşında bitirseymiş ya

mgungor
02.Haziran.2006, 16:07
o zamanlar en güzel dönemleriydi hangi akıllı futbolcu altın çağında askere giderki...

dick
02.Haziran.2006, 16:14
O ŞİMDİ ASKER CANI NELER İSTER

6-7 ay önce milli güvenlik dersinde binbaşıyla konuşmuştum bu konuyu..Futbolcuların hem ligete oynayıp hem de asker olabildiğini söylemişti ve yanlış hatırlamıyorsam Tuncay asker şu anda demişti.

Universal
02.Haziran.2006, 16:26
ya iyi diyorsunuzda hidayet sadece 1 aylık askerlik yaptı tümer niye bu kadar uzun süre yapacak

tombul taho
02.Haziran.2006, 16:27
belli bi dönem bedelli askerlikler oluyor.. bi bakıma af gibi.. hidayet ondan yararlandı diye biliyorum!

Jesus_FB
02.Haziran.2006, 16:33
hidayet yurt dışında oynuyor o yüzden tümerde yurt dışına çıkıp 1 sene oynarsa ona da bedelli hakkı çıkacak artık tümer ne kadar çok istemişse feneri böyyle bir riske rağmen yurtiçinde kaldı

enesao
02.Haziran.2006, 16:36
bugunun isini yarina birakirsan böle olur isteee.

yusufislam
02.Haziran.2006, 16:57
gorecegiz,,, bakalim,,,, oyle yada boyle askerligini yapmayacak,,,,, emrede askerlik yapmamak icin kacti italyaya yalanmi ;)

milletin derdi fenerbahceye ekstradan bi guc gelmemesi, oda turkiyenin suanki en iyi turk atak oyuncusu tumer....

besiktasdayken, hic bi gsli tsli bjkli konusmuyodu askere gitmeli demedi,, fenerbahceye geldi, asker kacagi oldu,, guluyoz bunlara be

enesao
02.Haziran.2006, 17:15
askerlik sorunlari yeni ciktigi icin konusuluyorr.. öel yada böle askerligini yapmicak derken ne demek istiyorsun neye guveniyosun bi aciklama yaparmisin merrak ettim.

dnz498
02.Haziran.2006, 17:23
gorecegiz,,, bakalim,,,, oyle yada boyle askerligini yapmayacak,,,,, emrede askerlik yapmamak icin kacti italyaya yalanmi ;)

milletin derdi fenerbahceye ekstradan bi guc gelmemesi, oda turkiyenin suanki en iyi turk atak oyuncusu tumer....

besiktasdayken, hic bi gsli tsli bjkli konusmuyodu askere gitmeli demedi,, fenerbahceye geldi, asker kacagi oldu,, guluyoz bunlara be

birincisi emre daha çok gençkken çıktı italyaya yani tümer gibi o da 30lu yaşlarına kadar uzatır bunu tahminimce

ikincisi eğer fener tümerle güçlenecekse acırım o fenere çünkü alex var tümer ancak yedek olur o takımda

üçüncüsü beşiktaşta kalsada yaş haddini doldurduğu için asker kaçağı olacaktı

Jesus_FB
02.Haziran.2006, 17:30
birincisi emre daha çok gençkken çıktı italyaya yani tümer gibi o da 30lu yaşlarına kadar uzatır bunu tahminimce

ikincisi eğer fener tümerle güçlenecekse acırım o fenere çünkü alex var tümer ancak yedek olur o takımda

üçüncüsü beşiktaşta kalsada yaş haddini doldurduğu için asker kaçağı olacaktı

Tümer bu ülkenin iyi ortasaha oyuncularından bu adam hangi takıma giderse gitsin o takıma büyük katkı yapar yarar sağlar
tabi tümer fenere geldiği için güç katmaz diyorsun galatasaraya gitseydi böyle demezdiniz çünkü gs de alex gibi biri yok sizde haklısınız

perpetua
02.Haziran.2006, 17:35
hidayet yurt dışında oynuyor o yüzden tümerde yurt dışına çıkıp 1 sene oynarsa ona da bedelli hakkı çıkacak artık tümer ne kadar çok istemişse feneri böyyle bir riske rağmen yurtiçinde kaldı

Bedelli askerlik yapabilmek icin yurt disinda 3 yil calismak gerekli.

dick
02.Haziran.2006, 17:39
Allah aşkına askerin işi gücü yok fenerbahçe başarılı olmasın diye mi uğraşacak.Türkiye Ordusu böyle birşey yapacak bir kurum değildir. -olmayacaktır da-

Yasalara göre her Türk erkeğinin askerliğini yapması lazım.Tümer'in bir sağlık problemi de yok zaten.Ligteki binlerce oyuncu nasıl yaptıysa o da yapacak ister Fener'de ister Beşiktaş'ta isterse Yalovaspor'da olsun gene de yapmak zorunda Milli görevini.

Jesus_FB
02.Haziran.2006, 17:40
Bedelli askerlik yapabilmek icin yurt disinda 3 yil calismak gerekli.
sporcular için 1 yıl yeterli oluyor

enesao
02.Haziran.2006, 17:42
tabi tümer fenere geldiği için güç katmaz diyorsun galatasaraya gitseydi böyle demezdiniz çünkü gs de alex gibi biri yok sizde haklısınız
simdi bunlari nie söledin anlamiyorum... burda kimse Gs ye gelseydi... diye baslayan bisey sölememis ama sen laf atmak icin "
çünkü gs de alex gibi biri yok sizde haklısınız" diosun...

Jesus_FB
02.Haziran.2006, 17:45
bir arkadaş böyle demiş ya bundan 2 hafta öncede gs tümeri istiyorddu ya hatta devre arasında tümer ü.karan takasları konuşuldu ya tümer gsye gelseydi ilk 11 de oynaması garantiydi ya o yüzden dedim sen istediğin yere çekmişsin kimseye laf atmnıyorum ben kötü bir şey de söylemedimki sen neden böyle alındın?

enesao
02.Haziran.2006, 17:52
bir arkadaş böyle demiş ya bundan 2 hafta öncede gs tümeri istiyorddu ya hatta devre arasında tümer ü.karan takasları konuşuldu ya tümer gsye gelseydi ilk 11 de oynaması garantiydi ya o yüzden dedim sen istediğin yere çekmişsin kimseye laf atmnıyorum ben kötü bir şey de söylemedimki sen neden böyle alındın?
o arkadasin yazdigini gördum.. tamam o zaman sadece "gsye gelseydi ilk 11 de oynaması garantiydi" de sizde sunun gibi bunun gibi oyuncu yok deme.. ona alindim ben

Jesus_FB
02.Haziran.2006, 18:05
ama gerçektende yok bu bir gerçek değilmi nesine alındın?

enesao
02.Haziran.2006, 18:07
ama gerçektende yok bu bir gerçek değilmi nesine alındın?
parasizligimiz yuzumuze vuruyosun :D

Burak Duran
02.Haziran.2006, 18:09
şimdi olayı öyle bi tarafa çekerim kimse işin içinden çıkamaz lütfen tartışmanızda Galatasarayı işin dışında tutun bu fenerin oyuncusu ve ona göre yorum yapın

emirduman
02.Haziran.2006, 18:10
Gitsin yapsın askerliğini ya, nedir bu kaçmak...

kavara
02.Haziran.2006, 18:11
hic belli olmaz:D fenerbahce ara transferde satarsa tümer icinde fb icinde yararlı olur tümer sanmıyorum futbolunun en parlak günlerini askerlik yaparak gecirsin

Meziyet
02.Haziran.2006, 18:12
HayıR yapamaz :) Bize yaRaR sağLamadan..

dnz498
02.Haziran.2006, 18:14
Tümer bu ülkenin iyi ortasaha oyuncularından bu adam hangi takıma giderse gitsin o takıma büyük katkı yapar yarar sağlar

doğru haklısın eğerki GS gelseydi ligde iş yapardı ama CL'de değil

gorkemyilmazkarasu
02.Haziran.2006, 18:21
ya askerliği elbet yapıcak vatan borcu bu ödemesi lazım :D :D

sergenNn
02.Haziran.2006, 18:52
Beşiktaş'ta iken çok istiyordum yasanın değişmesini ve Beşiktaş'ta kalmasını.Ama Tümer fener e gittiğinden beri yasa değişmesin diye dua etmeye başladım :D
Eğer devre arasında giderse fenerbahçe için çok pahalıya mal olur bence bu transfer.

zargı
02.Haziran.2006, 20:19
zaten murat özaydınlı acıklama yaptı tümer in sözleşmesinde askerlik durumu cözülmezse karsılıklı fes olunur diye bi madde varmış.Bu yüzden fener bu işten zararlı cıkmaz bi tümer zararlı cıkar:D

Del Piero_10
02.Haziran.2006, 20:29
fener onun askerliğini halleder herşeyi beklerim ben aziz yıldırımdan

nekop
02.Haziran.2006, 22:57
vatan borcuuu...

francesco10
02.Haziran.2006, 23:06
dua etsnde komutanı beşiktaşlı olmasn :D:D:D:D

yolun sonu belli istediği kadar bunu geciktrmeye çalışsn :)

pessy
02.Haziran.2006, 23:23
tümer adam gibi kalsaydı beşiktaşta yada avrupaya gitseydi sıkıntı çekmezdi fenerde boşa para verdi bence

enesao
02.Haziran.2006, 23:26

walla haa cook dayak yer yoksa :D

cureshot
02.Haziran.2006, 23:42

süper olur ya. bi ton dayak atar.:):):)

Jesus_FB
03.Haziran.2006, 01:55
tümer adam gibi kalsaydı beşiktaşta yada avrupaya gitseydi sıkıntı çekmezdi fenerde boşa para verdi bence

Fenerbahçe yönetimi tümerin askerlik sorunu olduğunu bilmiyormuki zarar yapsın ona göre kontrat yapmışlar kendileride söyledi bunu zaten

Frank_Castle
03.Haziran.2006, 13:13
Aziz Yıldırım o işi halleder..Tümer askere gitmez..
Derler ya minareden düşenin halinden minareden düşen anlarmış..
Asker kaçağının derdinden de Aziz Yıldırım anlar.

paceywitter
03.Haziran.2006, 14:30
Tümer asker kaçağımı oldu şimdide:D:D

ibo
03.Haziran.2006, 16:25

valla komutanı BJK li çıkarsa yandı :D

yusufislam
04.Haziran.2006, 01:18
kardes emre gencken gitti dogru,, ama askerlik 18 de baslamiyomuydu,,,, tam olarak nasil turkiyede

ya nasil olur,, tumer daha besiktastayken son gunlerini yasarken vardi askerlik problemi ama hic bi gsli ve bjkli hatta turkiye konusmuyordu,,ne oldu simdi ha anlatin bakalim,,

akliniza simdi mi geldi vatan borcu ayip ayip,,,, kendi cikarlariniz oluyo bu dusuncede

nart_susruko
04.Haziran.2006, 04:21
Bize de hayırlı teskereler demek düşer...;;)

anarchist
04.Haziran.2006, 11:17
tümer e cok da ihtiyacımız yok babalar gibi alex var zaten tümeri nie aldılar hala anlamıom