Log in

View Full Version : [25. Hafta] Fenerbahçe - Beşiktaş

di canio
03.Şubat.2012, 03:48
http://img210.imageshack.us/img210/6671/1sl25fenerbahebeikta.jpg

footballer33
03.Şubat.2012, 06:39
Beşiktaş'ın bu maça nasıl bir ilk 11'le çıkacağını bilmiyorum eksiklerden ötürü. Carlos Carvalhal'in Mersin maçı sonrası bir açıklaması var; 'Fener maçında, sahada mücadele eden kadro olacak' diye. Benim de bu maçta istediğim şeyler; ruh, istek, mücadele. Çıkıp savaşsınlar bana yeter. Skor umrumda değil. Zaten günü kurtaracak bir galibiyet olacak kazansak da.

bjk4ever
03.Şubat.2012, 13:31
Bende mucadele falan istemiyorum. Ruh diye bir olay da yoktur futbolda, Turk futbolu ne cektiyse bu ruh, mucadele sacmaliklarindan cekti. Bos bos kopek gibi kosan futbolcu ruha sahip oluyor, ama fazla kosmayip maci alan kaliteli futbolcu ruhsuz oluyorsa ben 2.sini istiyorum arkadas. Zaten ruh, mucadele diye diye onune geleni sakatlayan Anadolu topculari yetisti ve hakemler de bunlara prim gostermeye basladi. Sonra da vay efendim niye Barcelona gibi oynayamiyoruz, sen futbolu kopek gibi kosup faul yapmaktan ve mac sonu 'cok mucadele ettik' demekten ibaret sanarsan oynamazsin tabii. O zaman dolduralim takima Toramanlari, Ekremleri, Velilere, ruh dolsun her taraf. Oyle olmuyor iste. Ruh falan hikaye, benim gormek istedigim sey sahada kazanmak icin oynayan, ne yaptigini bilen, kendi oyununu oynayan cesaretli bir Besiktas. Gerisi bos.

byariff
03.Şubat.2012, 14:38
Besiktasta cok eksik var onemli oyuncular besiktasin isi cok zor ama 1 puan alirlarsa bizim icin cok iyi olur.

Bordo61Mavi
03.Şubat.2012, 14:42
Oynarsa Holosko bu macin skorunda buyuk rol oynar.

TR.CaPTaiN
03.Şubat.2012, 15:01
Sahamızda kolay kolay puan kaybetmiyoruz. Bu sezon sadece Samsunspor ve Manisaspor'a puan kaptırdık. Samsun 11 kişiyle defans yapmıştı, bir türlü açamamıştık. Kendi sahamızda olması dolayısıyla Fenerbahçe'ye galibiyetten başka bir sonuç yaramıyor. Bu psikoloji bize olumsuz yansıyabilir. Şöyle ki; Beşiktaş eksiklerinden dolayı, gerek hücum yönü kuvvetli beklerinin olmaması, gerekse Quaresma'nın olmaması sebebiyle daha defansif bir kadroyla çıkabilir. Yani Carvalhal mesela sağ bekte Toraman'ı oynatıp, önünde Ekrem'i kullanarak ofansı düşük, defansı yüksek bir kadro oluşturup, kontralarla, duran toplarla etkili olmaya çalışabilir. Bizim açımızdan Beşiktaş'ın böyle oynaması daha kötü olur diye düşünüyorum. Çünkü kapanan takımları açmakta zorluk çekiyoruz. Üstüne üstlük kontralarda Gökhan ve Emre oynamazsa Beşiktaş elini kolunu sallaya sallaya gelebilir. Cristian rakibi izlemeyi tercih ediyor, Ziegler hızlı oyunculara karşı yavaş kalıyor, orta sahadan destek olmayınca Yobo geri kaçmak zorunda kalıyor vs. Bizim adımıza olumsuz durumlar bunlar. Ama yine de ben maçın Kadıköy'de olması sebebiyle, büyük maçlarda takımımızın ayrı bir motivasyonla oynaması sebebiyle Fenerbahçe'yi 1 adım önde görüyorum.

Neron_FB
03.Şubat.2012, 15:10
Sahamızda kolay kolay puan kaybetmiyoruz. Bu sezon sadece Samsunspor ve Manisaspor'a puan kaptırdık. Samsun 11 kişiyle defans yapmıştı, bir türlü açamamıştık. Kendi sahamızda olması dolayısıyla Fenerbahçe'ye galibiyetten başka bir sonuç yaramıyor. Bu psikoloji bize olumsuz yansıyabilir. Şöyle ki; Beşiktaş eksiklerinden dolayı, gerek hücum yönü kuvvetli beklerinin olmaması, gerekse Quaresma'nın olmaması sebebiyle daha defansif bir kadroyla çıkabilir. Yani Carvalhal mesela sağ bekte Toraman'ı oynatıp, önünde Ekrem'i kullanarak ofansı düşük, defansı yüksek bir kadro oluşturup, kontralarla, duran toplarla etkili olmaya çalışabilir. Bizim açımızdan Beşiktaş'ın böyle oynaması daha kötü olur diye düşünüyorum. Çünkü kapanan takımları açmakta zorluk çekiyoruz. Üstüne üstlük kontralarda Gökhan ve Emre oynamazsa Beşiktaş elini kolunu sallaya sallaya gelebilir. Cristian rakibi izlemeyi tercih ediyor, Ziegler hızlı oyunculara karşı yavaş kalıyor, orta sahadan destek olmayınca Yobo geri kaçmak zorunda kalıyor vs. Bizim adımıza olumsuz durumlar bunlar. Ama yine de ben maçın Kadıköy'de olması sebebiyle, büyük maçlarda takımımızın ayrı bir motivasyonla oynaması sebebiyle Fenerbahçe'yi 1 adım önde görüyorum.

yazdıklarına katılıyorum ama bir de Sow etmeni var ki ben çok umutluyum sow'un ilk maçında gol ya da goller atacağı konusunda.. Zor bir galibiyet olur ama Fenerbahçe alır.

Bu maçta da Telekom'dayız ;;)

urwrdskkn
03.Şubat.2012, 15:13
bizim için bu maç berabere bitsin biz alalım fark 5 olsun :D

byariff
03.Şubat.2012, 15:23
fenerbahçe-beşiktaş derbisini ÖZGÜR YANKAYA yönetecek

Mamadou
03.Şubat.2012, 15:24
İki takımdan hangisi daha sakin olursa o istediğini alacaktır. Fenerbahçe bu sezon iç ve dış sahada ilk yarım saatte gol atamadığı maçların alayında zorlandı. Carvalhal illa da bunu bilmesi gerek diye düşünüyorum. Bide bu maçta inşallah 4-2-3-1 oynarız. Simao kanatta olmuyor artık daha çok serbest oynarsa yararlı olabilir.

MeliksahAydogan
03.Şubat.2012, 15:24
Sakin ol şampiyon :D

Tamam reis sakinim :D

bizim için bu maç berabere bitsin biz alalım fark 5 olsun :D

Niye berabere bitiyo renkdaş ; Beşiktaş kazansın İnşallah.Zorda olsa Beşiktaş mücadeleci bir onbir ile çıkacağı ve böyle bir taktik izleyeceği kanaatindeyim.

Fearless Coward
03.Şubat.2012, 16:06
Beşiktaş'ın bu maçı kazanması çok zor...Taraftarı önünde Fenerbahçe kötü oynasa bile kazanacaktır...Stoch,Ekrem'in tarafından yardıracaktır golünü de atar muhtemelen...

Sirius Black
03.Şubat.2012, 16:21
Kısa vadede bizim için Beşiktaş galibiyeti iyi duruyor gibi olsa da, uzun vadede beraberlik en güzel sonuç. Fakat Fenerbahçe saha avantajıyla bir adım önde gibi.

LadroN
03.Şubat.2012, 16:36
Fenerbhçe evinde her zaman ki gibi bu sezonda iyi.Beşiktaş'ın form grafiği ise düşüşte.Fenerbahçe galibiyeti olası gibi dursada ben Beşiktaş'ın Kadıköy'den 1 puan koparacağını düşünüyorum.

RasAnt
03.Şubat.2012, 17:04
Stoch Alex Dia Sow 4 lüsüyle atak üstüne atak yapalım lütfen Aykut kocaman tırsak oynama artık

Zekirdek
03.Şubat.2012, 17:12
@RasAnt

Dediğin 4'lü ile oynarsak leğen oluruz. Yediğimiz yiyeceğimiz atağın haddi hesabı olmaz.

byariff
03.Şubat.2012, 17:29
SON DAKİKA / Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı Fernandes'in cezası için yapılan itirazı reddetti.

RasAnt
03.Şubat.2012, 17:41
@Zekirdek

Ne leğeni arkadaş topuzu baroniyi özeri caneri görmeye dayanamıyorum,istersen kova olaalım ama o 4lüyle çıksınlar benim görüşüm

anil luque
03.Şubat.2012, 17:41
SON DAKİKA / Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı Fernandes'in cezası için yapılan itirazı reddetti.

Nasıl şaşırdım nasıl şaşırdım anlatamam. Bizim aleyhimize bir karar verdiler he görülmüş olay değil vay canına. (Tepkim tabii ki sana değil Arif)

Maça gelecek olursak; Fenerbahçe'nin topa hakim olacağı ve atak kombinasyonları deneyeceği bizimse kontra arayacağımız bir oyun oynanacak kadrolar itibariyle. Fernandes yok Quaresma yok Hilbert yok bunlar büyük sıkıntılar. İsmail olmasa da olur sıkıntı değil.

----------------------Cenk-------------------------

---Ekrem----Egemen----Sivok----Tanju---

---------------------Ernst-------------------------

---------------Necip-------Veli------------------

---Simao------------------------Pektemek---

-------------------Almeida----------------------

çıkabileceğimiz en iyi 11 olur kanaatimce. Maçın gidişatına göre Holosko etkili olabilir zira Fenerbahçe arkaya adam kaçırma konusunda bu sene fazlasıyla bonkör.

Maçın sonucu her ne olursa olsun atarız yeriz önemli değil , yeter ki maçtan sonra forumda sayfalarca hakem muhabbeti olmasın. Öyle bir maç izleyelim yani.

fotosuki
03.Şubat.2012, 19:00
Mustafa'nın kesin oynaması lazım. Defansı Almeida'dan da Edu'dan da daha çok rahatsız ediyor. Hatta Simao'yu ortaya alıp, Holosko kanatta tercih edilebilir.

sananes
03.Şubat.2012, 20:31
@RasAnt

Dediğin 4'lü ile oynarsak leğen oluruz. Yediğimiz yiyeceğimiz atağın haddi hesabı olmaz.

Orhan-Ziegler-Caner-Özer-Baroni-Mehmet bu isimlerin hepsi bir maçta sahada oldular asıl o zaman kova olduk.Herkes Barcelona'dan örnek verir oldu ülkede biz de verelim.Topla oynama yeteneği kısıtlı tek bir oyuncu var takımlarında stoperler haric o da ön liberoları busquets kova oluyorlar mı? hayır. Hadi bu uç örnek oldu diyelim ama topla oynayan takım kova olmaz. Zaten kapanmaya gelen takımlara karşı bile rezil bir futbol oynuyoruz bu korkak,beceriksiz oyuncularla sahaya çıktığımızda. En iyisi ofansif futbolu benimsemek, gerekirse orta sahaya koyarsın 2 tane defansif.

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2012, 20:52
Bütün aksilikler derbi öncesi üst üste geldi.Bu sezon gerçekten çok şansızız. Beklerde sıkıntı var,ortasahadaki organizatörümüz olmayacak,kanatlarımız çalışmıyor,bu ortamda galibiyet almamız bence sürpriz olur. Bunların üstüne Fenerbahçe'nin sahasında oynadığını göz önüne alırsak Fenerbahçe favori diyebiliriz.

anilton
03.Şubat.2012, 21:06
Çok uzunca bir süredir yazmıyordum foruma.Derbi vesilesiyle yazalım uğurlu gelir belki :)

İki takımda liderle aralarında ki puan farkını indirme fırsatını tepti.Dolayısıyla bu maçın önemi bir kat daha arttı.Zira bu maçı kaybeden ekip iyice demorolize olabilir diye düşünüyorum.

F.Bahçe'de Sow ve Dia döndüler.Ufak sorunları olan Emre ve Gökhan'ın da derbide sahada olacağı kanaatindeyim.Yani F.Bahçe'de önemli bir eksik gözükmüyor.

Bizde ise tam aksine takımın şah damarları kopmuş durumda.İki banko bek Hilbert ve İsmail'in sakatlıkları,en önemli hücum opsiyonları olan Fernandes ve Quaresma'nın cezaları büyük dezavantaj.

Geri dörtlünün nasıl olacağı büyük muamma.Göbekte uyumlu ikili Sivok ve Egemen'in oynayacak olması bir nebze teselli.Sağ bek yani rakibin en formda ismi Stoch'u savunacak oyuncu Ekrem olmamalı.Zira Ekrem'in "savunma" gibi bir özelliği neredeyse yok.Çabukluğu ve mücadeleci futboluyla idare etmeye çalışıyor sadece.Toraman oynamalı o bölgede.Önünde de Simao oynamalı.Simao topsuz oyunda da var olan takım savunmasına sadık bir oyuncu.Bekine elinden geldiğince yardım eden bir oyuncu.Sol bek opsiyonuda çok kısıtlı.Tanju yada Ekrem olacak.Egemen'de bir seçenek ancak onun göbekten alınması zaten eksik olan savunmanın tüm dengelerini bozacaktır.Herşeye rağmen burada Ekrem'in oynamasından yanayım.Tanju hem yetersiz hem çok tecrübesiz.Önünde de Veli tercih edilebilir.Veli mücadeleci futbolu ve çok koşan yapısıyla Ekrem'in de yükünü hafifletecektir.

4-4-1-1 gibi bir sistemle sahaya çıkılabilir..

----------------------------------Cenk-------------------------------

Toraman-----------Sivok-------------Egemen---------Ekrem

--------------------------Necip---------Ernst----------------------

Simao-----------------------------------------------------------Veli

-------------------------------Pektemek---------------------------

--------------------------------Almeida-----------------------------

Gerek eksikliklerimiz gerekse maçın Kadıköy'de oynanması hasebiyle F.Bahçe bir adım önde.Umarım kazanırız..

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2012, 21:12
Yorumuna katılıyorum Anıl.Carvalhal bu maçı kazanmak,en azından kaybetmemek istiyorsa,mutlaka değişiklik yapmalı artık.Sağ açıkta Edu,sağ bekte Ekrem aynı sistem devam ederse hiç şansımız olmaz.

Trabzonspor
03.Şubat.2012, 21:24
Stoch Alex Dia Sow 4 lüsüyle atak üstüne atak yapalım lütfen Aykut kocaman tırsak oynama artık

Sow takıma katıldı mı ki?

garydelgadov
03.Şubat.2012, 21:57
Bende mucadele falan istemiyorum. Ruh diye bir olay da yoktur futbolda, Turk futbolu ne cektiyse bu ruh, mucadele sacmaliklarindan cekti. Bos bos kopek gibi kosan futbolcu ruha sahip oluyor, ama fazla kosmayip maci alan kaliteli futbolcu ruhsuz oluyorsa ben 2.sini istiyorum arkadas. Zaten ruh, mucadele diye diye onune geleni sakatlayan Anadolu topculari yetisti ve hakemler de bunlara prim gostermeye basladi. Sonra da vay efendim niye Barcelona gibi oynayamiyoruz, sen futbolu kopek gibi kosup faul yapmaktan ve mac sonu 'cok mucadele ettik' demekten ibaret sanarsan oynamazsin tabii. O zaman dolduralim takima Toramanlari, Ekremleri, Velilere, ruh dolsun her taraf. Oyle olmuyor iste. Ruh falan hikaye, benim gormek istedigim sey sahada kazanmak icin oynayan, ne yaptigini bilen, kendi oyununu oynayan cesaretli bir Besiktas. Gerisi bos.

İşte budur.

Bu maçı Beşiktaş kazanacak.Evet,bunu ben söylüyorum.Nasıl olacağını falan bilmiyorum ama karşımızdaki takımın bizden farkı yok.Eksik falan önemli değil,Ali Güneşlerle bile yenebilmiştik.Olayın kadroyla alakası yok bence.

RasAnt
03.Şubat.2012, 23:04
Sow takıma katıldı mı ki?

Evet dün gece Diayla geldiler bugün 17.00 deki antremana çıktılar

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=27829

footballer33
04.Şubat.2012, 01:25
Ruh, mücadele, istek vs. derken ben de bunları kastetmiştim zaten. Bunlar olmadan da bir futbolcu kendi oyununu oynayamaz, cesaretlenemez, ne yaptığını da bilemez. ;) Bizim ruh dediğimiz şey; Baba Hakkılı, M.A.F.lı dönemler, 100. yılda oynadığımız futbol. Nane ruhu değil. :)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/417618_318234838213379_193356954034502_795764_1633 14488_n.jpg

europeanconquer
04.Şubat.2012, 01:34
Berabere biteceğini düşünüyorum.Ama bir kazanan olursa o da Beşiktaş olacaktır.Beşiktaş'ın kontralarla etkili olamaya çalışacağını düşünüyorum.Fenerbahçe ise yüklenecektir ancak bitiricilik konusunda yine sıkıntı yaşayacaklarına inanıyorum.

LaigLeNoiR
04.Şubat.2012, 01:45
Fenerbahçe'ye karşı oyunun üstünlüğünü verirsek mağlubiyet kaçınılmaz olur. Fernandes yokken de bunu her rakibe karşı verdik. Orta sahada Necip'i görmek istemiyorum bu maçta ancak mecburen oynayacaktır. Ernst'i ise bir ara Guti ve Fernandes yokken sanki daha hücuma yakın oynatmıştı ve etkili olmuştu. Ernst'İ bir adım önde oynatabilir.

Sağ bekte ben de Toraman'ın oynaması taraftarıyım. Sol bekte Ekrem oynamalı. Ekrem bu tarz önemli maçlarda farklı bir motivasyon ile oynuyor. Kesinlikle Tanju'nun maçı değil bu maç. İleride de Almeida ve Simao banko gibi duruyor.

Derbideki sürpriz yıldız oyuncum Edu.

GK- Cenk
DR- Toraman
DRC - Sivok
DLC - Egemen
DL - Ekrem
DM - Necip
MRC - Ernst
MLC - Veli
AML - Edu
AMR - Simao
FC - Almeida

2. Yarı da muhtemelen Pektemek ve Holosko oyuna girer. Aslında bu maçta bir süpriz yapıp Muhammed'i oynatsa ne güzel olur :)

ParduS
04.Şubat.2012, 04:46
Aykut hocanın biz maç izleyicilerine eziyet çektireceğini düşünüyorum...1 handikapla alırız bu maçı..

eXcitinG
04.Şubat.2012, 12:46
Beşiktaş ın bu maçta nasıL puan çıkarabiLeceği konusunda hiçbir fikrim yok.

Cengo
04.Şubat.2012, 13:08
Fenerbahçe'ye karşı oyunun üstünlüğünü verirsek mağlubiyet kaçınılmaz olur. Fernandes yokken de bunu her rakibe karşı verdik. Orta sahada Necip'i görmek istemiyorum bu maçta ancak mecburen oynayacaktır. Ernst'i ise bir ara Guti ve Fernandes yokken sanki daha hücuma yakın oynatmıştı ve etkili olmuştu. Ernst'İ bir adım önde oynatabilir.

Sağ bekte ben de Toraman'ın oynaması taraftarıyım. Sol bekte Ekrem oynamalı. Ekrem bu tarz önemli maçlarda farklı bir motivasyon ile oynuyor. Kesinlikle Tanju'nun maçı değil bu maç. İleride de Almeida ve Simao banko gibi duruyor.

Derbideki sürpriz yıldız oyuncum Edu.

GK- Cenk
DR- Toraman
DRC - Sivok
DLC - Egemen
DL - Ekrem
DM - Necip
MRC - Ernst
MLC - Veli
AML - Edu
AMR - Simao
FC - Almeida

2. Yarı da muhtemelen Pektemek ve Holosko oyuna girer. Aslında bu maçta bir süpriz yapıp Muhammed'i oynatsa ne güzel olur :)

Bu kadro ile orta saha üstünlüğünü verebileceğine inanıyorum Beşiktaş'ın. Necip ve Ernst daha geride kalırken, Veli-Simao-Edu-Almeida fazla ileride kalırlar. Arada büyük bir boşluk oluşur, özellikle defansa hızlı dönüşlerde hissedilir. Eğer Fenerbaçe açısından işler kötü gitmezse Dia'nın ikinci yarıda girip kontratakta etkili olabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş sırf bu yüzden tempoyu çok düşürmeye çalışacak ilk yarı, çok ağır ve basit paslar yapacak. Fenerbahçe topa hakim olarak çok pas yapmaya çalışıp topu ayağında tutarak üstünlüğü ele geçirebilir. Beşiktaş tempo yapamayacağı için ilk yarı pozisyon bulamayabilir, baskı yiyebilir.

Dahası Fenerbahçe önde pres ile başlayacak. Beklerin pasör olmaması, baskı yediklerine pas hatası yapabilmeleri, Necip ve Ernst'in ileride kalan orta sahaya çabuk top çıkaramamaları sonucunda top kaptırıp erken bir gol yiyebilir Beşiktaş.

Aykut Kocaman orta sahada savunma hatası yapmamak için sağda Mehmet ile başlar büyük ihtimalle. Dia'yı kullanmayı 2. yarı düşünür.

GK- Volkan
DR- Gökhan
DRC - Yobo
DLC - Serdar
DL - Ziegler
MRC - Cristian
MLC - Emre
MR - Mehmet
ML - Stoch
AMC - Alex
FC - Sow

Maçın içeride olması, Beşiktaş'In eksiklikleri, santrafor transferi maçı Fenerbahçe lehine avantajlı olarak çeviriyor.

anil luque
04.Şubat.2012, 13:47
Mehmet'in durumu kritik. Emre ve Gökhan'ın yetiştirilmesi için yoğun çaba sarfediliyor. İşler sizin de sandığınız kadar kolay gitmeyebilir Cengiz abi :)

Cengo
04.Şubat.2012, 14:13
Mehmet'in durumu kritik. Emre ve Gökhan'ın yetiştirilmesi için yoğun çaba sarfediliyor. İşler sizin de sandığınız kadar kolay gitmeyebilir Cengiz abi :)

Mehmet'te ödem varmış, yetişir.
Gökhan'ın oynaması bekleniyor, Samsun maçında riske atılmadı. Emre ise havuz tedavisi görüyormuş, belli olmaz ama oynar bence.

Ertuğrul abi kesin konuşmayı sevmiyor, o yüzden öyle açıklamalar yapıyor belli ki.

Sekopej
04.Şubat.2012, 14:17
Selçuk eğer oynayabilecek durumdaysa Cristian yerine Selçuk'u tercih ederim bu maçta. Orta sahada fiziğini kullanabilecek, sertliği sağlayabilecek bir oyuncu. Hem de maçın ilerleyen dakikalarında Emre'nin sakatlanması durumunda oyuna girecek oyuncu Dia olabilir. Dia'yı oyuna almak için başka yabancı çıkarmaya gerek kalmaz, Cristian oynamazsa.

anil luque
04.Şubat.2012, 14:18
Gazetenin yalancısıyım valla abi. Neyse artık kime görev verilirse iki takımda da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacakların şüphe yok. He Fenerbahçe senin de dediğin gibi saha ve seyirci avantajı , bizim eksiklerimiz gibi vesilelerle bir adım öne çıkıyor. Ama biz o staddan kalecisiz de galip çıktık yeri geldi yarın da birşeyler yaparız :)

Cengo
04.Şubat.2012, 14:23
Selçuk eğer oynayabilecek durumdaysa Cristian yerine Selçuk'u tercih ederim bu maçta. Orta sahada fiziğini kullanabilecek, sertliği sağlayabilecek bir oyuncu. Hem de maçın ilerleyen dakikalarında Emre'nin sakatlanması durumunda oyuna girecek oyuncu Dia olabilir. Dia'yı oyuna almak için başka yabancı çıkarmaya gerek kalmaz, Cristian oynamazsa.

Selçuk öyle abudik gubidik pas hataları yapıyor ki bir süre pas vermekten korkar hale geliyor. Top ezip, geriye oynamaya başlıyor. Ağır kramp giriyor mideme. Baskı yediğinde korkuyor, bu maçın adamı değil.

Topuz'u ortaya çekip Dia'yı alır, bu problem değil.

Sekopej
04.Şubat.2012, 14:29
Oyun içerisinde Emre'nin sakatlandığını düşünelim, oyuna girecek isim muhtemelen Özer olur. O nedenle umursamaz Cristian yerine ki, Cristian'ın da topu aldığında mükemmel işler yaptığını pek görmüyoruz, o atmosferde daha iyi motive olur muhtemelen Selçuk. Saydığın dezavantajlara karşı Cristian'ın umursamaz tavrı dengeliyor bence.

Ha Cristian kötü oyuncu mu, elbette hayır ama sahada istenilen şeyi yapabilecek oyuncu mu, bu net değil. Yoksa Cristian'ın çok iyi oynadığı maçlar da var.

di canio
04.Şubat.2012, 16:59
Ben Selçuk yerine Cristian'ı tercih ederdim. Umursamazlığı malum ancak büyük maçlarda farklı hazırlanıyor bu adam. Epey hırslı çıkacaktır. Selçuk öyle kritik yer ve anda o kadar çok pas hatası yapıyor ki delirmemek elde değil. Mehmet son haftalarda çok kötü olsa da Mehmet Topuz-Emre ikilisi daha iyi olabilir gibi geliyor.

sananes
04.Şubat.2012, 17:17
Evet Selçuk pas hatalaları yapıyor ama bunun sebebi denemesi.Cristian ne yapıyor? maçlarımızı izlerken dikkat edin sol kanatta atıyorum Stoch koşu yapıyor,atmıyor Stoch'a denemiyor bunu yavaş yavaş gidiyor sağ beke veriyor mesela topu ya da Alex'e vs. Bunun yanında sert değil,sanki bir ofansif oyuncuymuş gibi yalancı pres yapıyor. Bu takım çeyrek final oynadığında Selçuk ve Deniz oynuyordu Aurelio'nun yanında yani Selçuk-Emre ikilisi de o zamanki etkiyi gösterebilir, Cristian gibi oyunun iki yönünü de çok az oynayan oyuncuları sevmiyorum. Bu sene goller de attı evet ama çoğu şans golleriydi ve bir süredir de yapamıyor sanırım bunu.

Selçuk iyileşmişse Selçuk oynamalı,Dia mutlaka oyuna girmeli.Geçen seneki beşiktaş maçlarının en iyi oyuncusuydu.

di canio
04.Şubat.2012, 17:29
Pas hatası dedim de, Selçuk'un takım çıkarken gereksiz oynayarak kaptırdığı toplar da var. Ben Selçuk'un deneyip kaptırmasındansa, Cristian'ın denemeyip garanti oynamasını tercih ederim.

kalemci
04.Şubat.2012, 21:01
Almeida ve Rüştü'de sakatlıklardan dolayı kadroya alınmamış. İddia artık handikap ekler maça :)

RasAnt
04.Şubat.2012, 21:19
Q7,fernandes,almeida,rüştü,hilbert,ismail

tam fmdeki gibi olmuş önemli maç öncesi bir sürü sakatlık cezalı :)

byariff
04.Şubat.2012, 21:29
Holosko bu tur maclari sever , besiktas kadro kurmakta SIKINTI cekicek.

di canio
05.Şubat.2012, 01:58
"Sezer Öztürk dışında oynayamayacak durumda olan futbolcumuz yok" demiş Aykut Kocaman.

footballer33
05.Şubat.2012, 02:00
Cenk
Toraman Sivok Egemen Tanju
Necip Ernst
Holosko Simao Veli
Pektemek

Bence bundan başka seçenek kalmadı. Edu ile olmaz bu işler, umarım Carvalhal de benim gibi düşünür ve oynatmaz onu ilk 11'de. Yedek kulübesi de çok güç kaybetti. Yedek kalecimiz Umut Kaya olacak. Bunun haricinde; defanstan Ekrem, Ersan ve Sidnei, orta sahadan Alves ve forvetten de Edu ile beraber M.Akyüz olur gibime geliyor. İlk 11 etkili olamazsa hiçbir şey yapamayız yarın akşam.

C h A o S
05.Şubat.2012, 02:14
Beşiktaş'ta bu kadar eksik varken puan alması çok zor.Fenerbahçe zorlanmayacaktır bence.

fotosuki
05.Şubat.2012, 02:59
Ruhsuz oynamasınlar da yenilgi önemli değil benim için. Koşsunlar, mücadele etsinler, derbiye yakışır top oynasınlar. Zaten bu maçtan puan almamız çok zor, en azından oyun olarak bir şeyler olsun sahada.

anil luque
05.Şubat.2012, 13:38
Almeida'nın da oynamayacak olmasıyla beraber kadro kalitemiz bir hayli azaldı. Dile kolay Manu, Q7, Hilbert, İsmail , Almeida. Toplasan bir takım çıkıyor nerdeyse. Ama olsun Beşiktaş mucizelerin takımı. Bu akşam da sahaya çıkan 11 KARTAL ellerinden gelenin en iyisini yapsınlar yeter. Yapacaklarından da şüphem yok açıkçası..

GALATAS4R4Y
05.Şubat.2012, 14:27
Ben sakatlığı falan geçtim de Fenerbahçe sahasında 35 maçtır yenilmiyomuş o_O

vFor
05.Şubat.2012, 14:33
1- İlk dakikadan son dakikaya kadar sonuna kadar mücadele,istek
2- Alex'in içeriye attığı gol paslarını bitirebilicek isim Sow bunu başarırsa.
3- Kanatları en iyi ve hızlı biçimde kullanarak oradanda atakları geliştirebilirsek.

Bu maçın açıkcası şansa,mucizeye kalma ihtimalide olmaz ama bunlardan 1'ni yapamadığımız zaman bile ne durumlara düşüyoruz ortada...

En iyi örnek geçen sene ki Trabzonspor maçı 4 dakikada 2 gol bulduğumuz maç eğer gene bunun gibi bir olay olursa takımı geriye yaslamasın hoca....

Ralph
05.Şubat.2012, 14:54
Carva eğer biraz düşünseydi bugünleri de Alves'e adam gibi bir iki maçta şans verseydi belki bugün Alves'imiz var diyecektik. Ama Alves bana Beşiktaşlı gibi bile gelmiyor açıkçası. Formayı 5-10 dakika ya giydi ya giymedi. Aynı şeyler Burak Kaplan için de geçerli. Şimdi bunları gelir de bu maç oynatırsa ve onlarda kötü oynarsa o baskıyla, hem futbolcuları harap eder hem kendini hem de bizi.

Maçın sonucuyla ile ilgili tahminime gelince, tamamen ortasahamıza güveniyorum. Ernst, Necip ve Veli'ye ortasahada çok iş düşüyor. Bıkmak, yorulmak bilmeden mücadele etmeleri gerekiyor. Fenerbahçe'nin en büyük kozu Stoch olur. Son haftalarda çok formda. Bizimse formda oyuncumuz yok gibi bir şey. Bir de buna ek olarak bir çok as oyuncumuzdan yoksun çıkıyoruz. Ehh sonumuz hayır olsun.

Bugün yenilirsek üzülmem çünkü hazırladım kendimi buna. 3-4 farklı bir skora bile hazırlandım açıkçası. Ama yenersek de bir okadar çok sevinirim. Zaten Fenerbahçe bizi bu eksiklerle yenemezse çok büyük sorunlarla karşı karşıyalar demektir.

anilton
05.Şubat.2012, 14:55
Beşiktaşlı yazar Fatih Doğan Carvalhal'in sürpriz yaparak Ersan'ı 11 oynatacağını söylüyor.Maç saati bir aksilik olmazsa bu kadro çıkacakmış;

----------------------------Cenk----------------------

Tanju-------------Sivok------Ersan-----Egemen

------------------------Toraman---------------------

-----------------Ernst-------------Veli---------------

Holosko---------------------------------------Simao

-----------------------Pektemek---------------------

Ralph
05.Şubat.2012, 14:57
Toraman'ın sağda oynaması daha mantıklı. Tanju'nun formsuz olduğunu geçen maç hepimiz gördük. Toraman hiç değilse büyük maçları bilen bir futbolcu her ne kadar kanat oyuncusu olmasada.

byariff
05.Şubat.2012, 15:03
Toroman ------------Sivok------Ersan-----Egemen

bu 4"lu ile cikarsa besiktas hucumda kanat etkisi 0 olur ama defanstada olumlu isler yaparlar yalniz ersan"dan supheliyim bomba patlatabilir.

Ralph
05.Şubat.2012, 15:06
Ersan'ın böyle bir derbi maçında sahaya sürülmesi ne derece doğru bilmiyorum. Antrenmanlarda çok iyiyse sahaya sürer Carva. Yoksa 1 yıl top oynamayan adamın birden bire derbide oynaması sıkıntı verir gibi geliyor bana.

anilton
05.Şubat.2012, 15:08
Bu arada sol bek Egemen değilde Ersan oynayacakmış.Ersan driplingleri iyi olan bir savunma oyuncucu aslında.Stoper oynadığı zamanda sık sık göbekten topla çıkışları var.Fakat büyük bir sakatlıktan yeni dönmesi büyük soru işareti.Ancak Sivok-Egemen ikilisinin bozulmaması açısından olumlu yorumlanabilir bu karar.

Ralph
05.Şubat.2012, 15:09
Sezon başından beri Sivok - Egemen ikilisi stoperde oynuyor. Emin olun bu bozulmayacaktır.

anil luque
05.Şubat.2012, 15:24
Ersan büyük bir kumar olur ama tutarsa da bomba olur. Ayağına çok hakim bir stoper orası doğru , dribblingi de iyi. Maç kondisyonu falan tamsa bence mantıklı bir hamle.

GeNç KaRTaL
05.Şubat.2012, 15:42
Valla ne olursa olsun Ekrem'in sahada olmasındansa her türlü Ersan'ı tercih ederim.Gerçi bizde bu şansızlık olduğu sürece Ersan sakatlanır,oyuna Ekrem girer ya inşallah böyle bir şey olmaz bu sefer.Bu arada Kayseri maçı gibi bu maçı da rüyamda gördüm ve Burak Kaplan'ın golüyle 1-0 öne geçmiştik.Geçen sefer rüyam tutmuştu,inşallah bu sefer de tutar.Gerçi bu sefer ki baya zor ama olsun.:)

footballer33
05.Şubat.2012, 16:01
Şemsi, bir rüya görüyorsun bari düzgün gör be kardeşim. :D Hiç değilse Necip, Toraman hatta Ekrem'i falan görseydin gol atarken. İnandırıcı olurdu en azından. :D

Ersan'ın sol bek başlaması bu maç için büyük risk. Tam olarak iyileşmeden, böylesi zorluk derecesi yüksek bir maçta 11'de sahaya sürülmemeli. Hilbert örneği de önümüzde dururken. Ben Ersan'ın bu maçta yedek kalmasından yanayım. Beklerde Toraman ve Tanju isteğimdir.

GALATAS4R4Y
05.Şubat.2012, 16:34
Klasik karşılıklı gol oynadım gene :D

Suicider
05.Şubat.2012, 17:19
Fenerbahce tribünleri 3 boyutlu kareografi hazirlamis.Mactan önce 3d gözlukler dagitilacakmis.Gercekten merak ettim nasil olacak acaba?

sananes
05.Şubat.2012, 17:42
Ziegler yine oynayacaktır ama gerçekten berbat bir oyuncu.Mahmut Hanefi vardı bizle onun gibi falan oynuyor en fazla. Keşke Özgür'ü denese orada Aykut Hoca, Caner'i de değil Özgür'ü ama tabiki uzun süre olmayacak böyle bir şey. Muhtemelen ideal dizilişimiz ve ideal oyuncu kadromuzla çıkacağız maça, Sow eklemesi ile. Ben fark atarız gibi hissediyorum, özellikle erken gol bulursak maça hükmeden taraf oluruz. Yumuşak futbol kişiliği olan futbolcuları çok bir takımız güzel hava,güzel zemin iyi futbola yaklaştırır takımı.

2 saate yakın bir zaman kaldı iki takıma da başarılar. Maçtan önce iki takım taraftarlarının ortak bir gençliğe hitabe protestosu olacakmış diye duydum. Çok isabetli olur.

anil luque
05.Şubat.2012, 17:51
Maça 3 saatten fazla var bu arada ufak bir hesap hatası yapmışsın :)

sananes
05.Şubat.2012, 17:53
Maça 3 saatten fazla var bu arada ufak bir hesap hatası yapmışsın :)

matematikten ff geldiğine şaşmamalı:) 15'i gördüm pcde sonra yorum yazarken uzun zaman geçti onu 5 diye düşündüysem demekki:) her neyse işte daha çok varmış, zaman geçmiyor arkadaş

anil luque
05.Şubat.2012, 17:57
Aynen o konuda haklısın kardeş :)

Bir an önce 7 olsun dananın kuyruğu kopsun artık ne diyelim. .

Lim10
05.Şubat.2012, 18:02
Bjk eksikler var mantığıyla daha defansif oynamaya çalışmazsa bence son yılların en iyi Fb-Bjk derbilerinden birini izleyebiliriz futbol bakımından.Ama bunu yapsalar dahi haklılar, çünkü gerçekten sakat ve cezalı olan oyuncular takımın en önemli oyuncuları.Genelde deerbilere gitmem çok heyecan yaptığım için ama bu maça gitmeyi düşünüyorum.Maç, takım, Aykut hoca hakkında birşey demeyeceğim.Sadece Sow'umuz gol atsın ve galip gelelim tek temennim bu.

Ralph
05.Şubat.2012, 19:43
Sow ilk 11'de başlıyor. Yani bizde okadar yanlış iki back ile başlıyoruz ki ne diyim Carva sana. Ersan solda Tanju sağda. Stoch koridora çevirecek orayı.

SAİT71
05.Şubat.2012, 19:49
Beşiktaş en umulmayan anlarda bile iyi mücadele etti hep. O yüzden yine zorlu bir maç olur. 3 sonuca açık olsada beraberlik daha ağır gibi tabi yinede belli olmaz her türlü sonuç çıkar bu maçtan.

besiktas1903
05.Şubat.2012, 20:25
İşte derbinin ilk 11'leri:

Beşiktaş: Cenk, Tanju, Sivok, Egemen, Ersan, Veli, Ernst, İbrahim Toraman, Holosko, Simao, Mustafa Pektemek.

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar, Yobo, Ziegler, Cristian, Emre, Mehmet Topuz, Alex, Stoch, Moussa Sow.

GeNç KaRTaL
05.Şubat.2012, 20:26
Eldeki kadroyla çıkarabileceği en iyi 11'i çıkartmış bence Carvalhal.Belki Tanju-Necip değişikliği olabilirdi.Maçın gidişatına göre olabilir o değişiklik.İnşallah kazanırız.Allah yardımcımız olsun.

byariff
05.Şubat.2012, 20:28
besiktasta veli serbest adam galiba cok is dusucek ona..

besiktas1903
05.Şubat.2012, 20:30
Bencede ilk 11 güzel mucadele eden orta saha ve Mustafa ve Holosko ile iki hizli hucum oyuncusu. Ersan'i merak ediyorum umarim kaldigi yerden devam eder.

Ralph
05.Şubat.2012, 20:31
Tanju'dan hiç umutlu değilim o kanatta. Geçtiğimiz maçta aşırı acemice oynadı.

Ralph
05.Şubat.2012, 20:32
Eldeki kadroyla çıkarabileceği en iyi 11'i çıkartmış bence Carvalhal.Belki Tanju-Necip değişikliği olabilirdi.Maçın gidişatına göre olabilir o değişiklik.İnşallah kazanırız.Allah yardımcımız olsun.

Tanju - Necip mi yoksa Toraman - Necip mi demek istedin? Çünkü Tanju kanatta oynayacak.

besiktas1903
05.Şubat.2012, 20:34
Tanju - Necip mi yoksa Toraman - Necip mi demek istedin? Çünkü Tanju kanatta oynayacak.

Galiba Toraman'i sag bek'e çekip Necip'i orta saha'ya almak demek istemistir, öylede olabilirdi

GeNç KaRTaL
05.Şubat.2012, 20:37
Galiba Toraman'i sag bek'e çekip Necip'i orta saha'ya almak demek istemistir, öylede olabilirdi

Evet böyle.Her ne kadar Toraman da yetersiz olsa da Tanju'ya göre daha tecrübeli.

kalemci
05.Şubat.2012, 20:40
Nedim de olsaydı keşke yorum yapsaydı burada.

Derbinin favorisi her zaman daha az favori gösterilendir bence ama BJK'nın şu maç pek şansı yok gibi geliyor bana çok ekstra bişeyler olmazsa. Ya Fener çok kötü oynayacak 10 kişi kalacak maçın başında filan yada Beşiktaş kral gibi oyanayacak.

byariff
05.Şubat.2012, 21:48
ilk yari 1-0 bitti fenerbahce iyi oynuyor besiktas kontradan baska sansi yok gibi , tanju nin cikip ekremin girmesi lazim , holoskoda biraz akilli oynasa besiktas gol aticakti. yada tanju yerine necip. toromani sag beke cekcek.

LaigLeNoiR
05.Şubat.2012, 21:49
İlk yarida Besiktas kontra atak futbolunu tercih etti. Posizyonda buldular ancak golu bulamadik. Mac atmosferi gergin geciyor. Umarim kirmizi kart gormeyiz.

fotosuki
05.Şubat.2012, 21:50
Ben hakemi çok beğendim. İlk derbisi ama altından iyi kalkıyor. Nazar değmesin.

Hugo
05.Şubat.2012, 21:51
Holosko maçın başında kafayı çalıştırsa işi bitirirdi bBeşiktaş. Şimdi imkansız görüyorum dönmelerini. Fenerbahçe istediğini yapacaktır ikinci yarı.

Estranged
05.Şubat.2012, 21:53
Hakem ilk yarının sonlarında kontrolü kaybetmeye başladı. En az 2 kırmızı kart olacaktır ikinci yarı.

byariff
05.Şubat.2012, 22:51
Sow 2-0 mac bitti

europeanconquer
05.Şubat.2012, 22:53
Tebrikler Fenerbahçe.

sananes
05.Şubat.2012, 22:55
böyle oynayıp kazanacaksak hiç kazanmayalım. ayıptır ayıp. O stada 300 lira verip girenler de var. Bu kadar korkak bi hoca olamaz.

GeNç KaRTaL
05.Şubat.2012, 22:55
Maçın başında Holosko biraz akıllı davranabilse öne geçip avantaj sağlayabilirdik.Kornerde savunmanın bir anlık uyuması sonucu golü yedik.Golü yedikten sonra zaten zor olan işimiz zorlaştı.Zira hücumda etkili olabilecek oyuncularımızdan yoksunduk.İkinci yarıda oyunun hakimi olduk,Ernst ile beraberlik golü atacak fırsatları da bulduk ama olmadı.En azından Fernandes olsaydı eksiklerimizden belki farklı olabilirdi.Neyse sağlık olsun.3 maçlık yenilgi periyodundan sonra umarım tekrar bir galibiyet serisi yakalayabiliriz.Yoksa zirve yarışından kopacağız.Fenerbahçe'ye tebrikler.

byariff
05.Şubat.2012, 22:56
2-0 bitti fenerbahce"nin kornerdeki golunden baska birsey yok geçenki maclar gibi geriye çekildiler. besiktas 2.ci yari cok iyiydi ama final paslarini son paslari yapcak adam yoktu fernandes-Q7"yi cok aradilar , son olarak besiktas taraftarina gelirsek yaptiklari cok ayip adamlar seni stadina ozel davet olarak getiriyorlar sen stadi yakiyorsun nese oncedende demistim duzelmezler diye. tebrikler fenerbahce

Ek Bilgi ; Pektemek , ernst disinda besiktasda oynuyan adam yoktu ikisinide tebrik ederim guzel top oynadilar.

Crazycat
05.Şubat.2012, 22:57
Maç çok kötüydü pozisyon açısından, izlemeyen çok bir şey kaybetmedi. Yendik mutluyum ama bu kadar korkarak futbol oynamamalıyız.

Nocna Mora
05.Şubat.2012, 22:58
Fenerbahçe 20 dakika top oynadı ve maçı kazandı. Beşiktaş son hamlelerde daha akıllı olsaydı maçı alabilirlerdi. Fernandes'i çok aradılar. Bekler ilk yarı döküldü zaten. Bu kadar defansif degil de ofansif başlasaydı Beşiktaş daha etkili olurdu. Korkak bir takımdı ilk yarıdaki.. Neyse ders çıkarır umarım Carvalhal hatalarından.

Sekopej
05.Şubat.2012, 23:00
Hoşgeldin Sow.:)

Caner'in aklını kullanmasına şaşırdım açıkcası ve Sow'a ilk maçında güzel bir asist yaptı.

Gökhan bu takımın hücum yapmasında çok önemli bir oyuncusu, oynadığı süre boyunca da atağa yok denecek kadar destek verdi, Emre'nin de çekinerek oynaması, Alex'in yürümeyi bile yapmaması, maçın kontrolünü almasını engelledi Fenerbahçe'nin.

Alex'in performansında çok düşüş var, bugün paslaşmaya bile giremedi hiç, topla çok az buluştu. Sow hakkında bir şey yazamıyorum çünkü Alex tutuk olunca, orta saha top yapamayınca Sow'un ne yapabileceği konusunda bir fikir edinemedik.

Derbi galibiyeti güzel, içeride kazanmaya devam etmek güzel, tebrikler Fenerbahçe.

anil luque
05.Şubat.2012, 23:00
Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe'yi 55.000 seyircisi önünde hapseden Kartallarımı teker teker kutluyorum. Fernandes'in niye bu maçta oynatılmadığı az çok belli. Bu takımda bir Fernandes olsa veyahut onu geçtim Holosko biraz aklını kullanarak oynasa güle oynaya kazanırdık bu maçı. Maçın başında tek bir cümle kurdum "bu takım bize yan top dışında gol atamaz , pozisyona dahi giremez"
korktuğum başıma geldi adeta. Sağlık olsun.

İlk yarının sonlarında Yobo'nun Pektemek'e yaptığı buz gibi penaltıyı "veremeyen" sayın yankayaya da selamlarımı gönderiyorum. Simao birebir aynısını Caner'e yaptığında gözünü kırpmadan faulü verdi.

Ralph
05.Şubat.2012, 23:01
İkinci yarıdaki oyuna bakarak rahatça söyleyebilirim ki eze eze kaybettik maçı. Fenerbahçe dua etsik ki Yobo gibi bir savunması var. Çok kaliteli bir oyuncu. Stoch'u da beğendim onun dışında Fenerbahçe'de top oynayan yoktu. Eğer bizde sadece bir tane kreatif oyuncu olsaydı Fenerbahçe'yi sahasında rahatça rezil edebilirdik.

Çok memnunum takımın oyunundan. Kaybetsek de sahada verilen mücadeleyi çok beğendim. Ersnt maçın yıldızıydı bana göre. Ernst ile birlikte Yobo tabi ki. Ayrıca dikkatimi çeken bir şey var. Tanju'ya soyunma odasında ne konuşma yaptı da okadar motive oldu Carva merak ediyorum. Adam bambaşka çıktı ikinci yarıya. Stoch'u pozisyonlarda kitledi, 2 kere bakkala gönderdi diyebilirim.

Herneyse... Tebrikler Fenerbahçe. Hakederek yendiniz diyemeyeceğim ama nasıl alırsan al sonuçta 3 puanı almak önemli. 3 maç üst üste yenildik. Toparlanmamız lazım.

fotosuki
05.Şubat.2012, 23:01
Bu kadroyla böyle oynadığımız bir maçta puan alamamak üzdü açıkçası. 90 dakikaya baktığımızda oldukça iyiydik. Fenerbahçe'den daha çok koştuk, mücadele ettik. Maç geneline bakarsak daha çok pozisyon arayan taraf bizdik. Fakat Fernandes gibi bir adamın eksikliğini çok hissettik. Özellikle Ernst en iyi maçını çıkarırken yanında Fernandes olsa çok daha iyi şeyler yapabilirdik. Carvalhal maçın sonlarına doğru beklemediğim şekilde 3-5-2 ye döndü. Bu hamleyle dönen topların hepsini almaya başladık. Fenerbahçe'nin yorulmasıyla top hakimiyetini de aldık ancak sonuca gidemedik.

Ersan da Tanju da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Özellikle Tanju bir bek için çok yavaş, fakat ayakları çok iyi bir oyuncu. Stoch'un karşısında zorlanması çok normal fakat ben Ekrem'i kesebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tanju'nun üstüne daha çok gidilmeli.

Ralph
05.Şubat.2012, 23:02
İlk yarının sonlarında Yobo'nun Pektemek'e yaptığı buz gibi penaltıyı "veremeyen" sayın yankayaya da selamlarımı gönderiyorum. Simao birebir aynısını Caner'e yaptığında gözünü kırpmadan faulü verdi.

Adamın ayağını kırıyordu az kalsın. İçim gitti o pozisyonda.

kalemci
05.Şubat.2012, 23:02
Caner erken girseydi, takım böyle oynayamazdı. Carvalhal Tanjuyu niye çıkardı, sarı görmeden önce ekremi çağırmıştı zaten. Ekrem girince sağdan atak sıfırlandı.

Ayrıca Q7, Almeida, Simao evine dönse ne güzel olur. Fernandes ile de maç başına ikna edeceksin.

Taktik, oyun okuma yani teknik direktörün sahip olacağı özellikler ne Aykut'ta ne de Carvalhal'de var. Tek ben görmüyorum dimi bunu ?

Bi an gaza gelmişim, mesajları birleştiren yönetime teşekküler :)

Nedvedmania
05.Şubat.2012, 23:07
Maç Beşiktaşın hakkıydı ama beşiktaş elindeki pozisyonları değerlendiremedi. Hele Holosko çok net pozisyonları harcadı.

Tribündeki olaylar çok kötüydü. Daha maç başlamadan sandalyeler fırlatılıyordu. Ne oldu da o kadar olay oldu gidenlere sormak lazım.

fotosuki
Bu arada bu sezon 452523. maçına çıkan oyuncularımızı da tek tek kutluyorum. 90 dakika durmadan koştular. Helal olsun. Kaybedersek böyle kaybedelim. Kayseri ve MİY maçları gibi değil. Lig sonunda play-off var. 34. hafta sonunda liderden 10 puan veya altına razıyım ben.

Suicider
Mücadele icin 2 takima da,galibiyet icin de Fenercahce'ye tebrikler.

anil luque
Adamın ayağını kırıyordu az kalsın. İçim gitti o pozisyonda.

Beşiktaşlı değil mi ölse de sorun değil. Topa müdahale hocam devaaammmm.

kalemci
05.Şubat.2012, 23:10
Biz FM'de oyunu daha iyi okumuyorsak ne olayım. Sahada ki mücadeleye, hakem kararlarına filan demiyorum bir şey. Tek lafım kulübelere.

anil luque
05.Şubat.2012, 23:10
Cristian'ın Holosko'ya yaptığınıda unutmamak lazım ama neyse. Tebrikler Fenerbahçe ve kurmayları.

besiktas1903
05.Şubat.2012, 23:16
Iyi mucadele ettik fakat gol atamadik, eksiklerimizden sadece Fernandes olsaydi eminim 3 puan alirdik. Ralf'in da dedigi gibi Tanju ikinci yari iyi oynadi ve üstüne gidilmeli. Simao yine ayni simao'du, Kornerleri, ortalari hep kisa düsüyor ve Karsi takimin defansini geçmiyor bunu sürekli yapiyor. Artik yedek kalma vakti geldi.

Nedvedmania
05.Şubat.2012, 23:16
http://img825.imageshack.us/img825/2577/48083381.jpg (http://img825.imageshack.us/i/48083381.jpg/)

goosfraba
05.Şubat.2012, 23:17
bakalım şiddet yasası nasıl işleyecek.

kalemci
05.Şubat.2012, 23:17
Tribündekilerin söylediğine göre alev armaya yaklaşınca müdahale etmişler :)

bakalım şiddet yasası nasıl işleyecek.

Şiddet yasası işlemiş iki tribün arasında kalan Beşiktaşlı ve Fenerlilere biber gazı + sert müdahale de bulunulmuş :)

Ralph
05.Şubat.2012, 23:20
Biber gazı ile müdahale saçmalığın daniskasıydı. Kimsenin hakkı yok orada adamları o gaz ile hapsetmeye. Ben bir kez yaşadım o gaz olayını. Fenerbahçelilerin yazın protestosu esnasında bizde etkilenmiştik. O kadar kötü bir şey ki yaşayan biri olarak biliyorum.

fotosuki
Beşiktaş'a karşı yasalar güzel işliyor. Hak ettiğimiz neyse fazlasıyla vereceklerinden şüpheniz olmasın.

SAİT71
Emre ve Gökhan gibi adamların sakat sakat oynaması ve son olarakta oyundan çıkmaları çok kötü etkiledi takımı. ilk 20 dakika haricinde takımı beğenmedim... Tebrik ediyorum yinede...

LaigLeNoiR
05.Şubat.2012, 23:24
İlk önce Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'Li arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Maça gelrsek Fenerbahçe'den beklediğim tek kale oynamaları hatta sürekli pas yapmalarıydı ilk yarıda bunu da yaptılar ancak 2. yarıda oyundan düştü orta saha ve üstünlüğü Beşiktaş aldı ki son maçlarda hiç göremediğimiz birşeydi bu.

Holosko ve Ernst'in kaçırdığı posizyonlar var. Şansımız da yanımızda değildi. Nadir vurduğumuz şutlarda da rakip savunmaya çarptı toplar.

Sow henüz hazır değil maç boyunca pek topla buluşamadı ve son dakikada Caner'İn sayesinde ilk maçında golünü atmış oldu ancak gol harici hiçbirşey yapmadı. Ben Caner'i yedekler arasında görünce şaşırdım ve mutlu oldum açıkcası çünkü bu tarz maçları çok iyi oynayan bir oyuncu.

Son olarak Simao'ya birkaç lafım var. Takımda bu kadar eksik varken tek liderde sen isen eğer kaçak oynamayacaksın. Oyuna ağırlığını koyacaksın ve Simao olduğunu göstereceksin ancak bunu hiç yapmadı. 11-12 tane Korner kullandı hepsi de birbirinden kötüydü. Carvalhal'de çıkıp da diyemedi ki sen kullanma diye. Artık Simao devri kapanmış bunu görmüş olduk.

SAİT71
05.Şubat.2012, 23:26
Bence Sow hazır olup olmamasından ziyade takım ile uyumlu değildi. Şöyle bir 10 maça çıkmış olsaydı eminim çok daha etkili olabilirdi...

kalemci
05.Şubat.2012, 23:26
Carvalhal'de çıkıp da diyemedi ki sen kullanma diye. Artık Simao devri kapanmış bunu görmüş olduk.

Carvalhal Simao'ya, Q7'ye Fernandes'e bişey diyemiyor ki Necip, Pektemek filan anca aga.

Ralph
05.Şubat.2012, 23:27
Son olarak Simao'ya birkaç lafım var. Takımda bu kadar eksik varken tek liderde sen isen eğer kaçak oynamayacaksın. Oyuna ağırlığını koyacaksın ve Simao olduğunu göstereceksin ancak bunu hiç yapmadı. 11-12 tane Korner kullandı hepsi de birbirinden kötüydü. Carvalhal'de çıkıp da diyemedi ki sen kullanma diye. Artık Simao devri kapanmış bunu görmüş olduk.

Ben daha önce de dedim. Simao bu takımdan gidici. Büyük ihtimal sene sonu yollar ayrılır. Guti'nin yaşadığı düşüşün aynısını oda yaşadı.

kalemci
05.Şubat.2012, 23:28
Bence Sow hazır olup olmamasından ziyade takım ile uyumlu değildi. Şöyle bir 10 maça çıkmış olsaydı eminim çok daha etkili olabilirdi...

Katılıyorum kesinlikle. Takımı tanıması lazım biraz. Fransa'da da Türkiye ligini takip ettiğini sanmıyorum kulaktan dolma bilgilerle gelmiştir :)

Türkiye'ye gelince ilk maçında böyle taraftar görmedim diyen topçu daha önce Türkiye'de maç izlememiştir :)

Ben daha önce de dedim. Simao bu takımdan gidici. Büyük ihtimal sene sonu yollar ayrılır. Guti'nin yaşadığı düşüşün aynısını oda yaşadı.

Aga Simao Guti farklı bence. Simao oynaya oynaya düşüşü gözümüze soktu, Guti'de ki düşüşü göremedik ki bu sene, disiplin filan dediler yolcu ettiler. Guti'yi gönderen yönetimin Q7'yi de göndermesi lazım.

Cezalı sayısı çok olunca sessiz kaldı buralar :)

anil luque
05.Şubat.2012, 23:40
http://a1202.hizliresim.com/u/5/2gjfx.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Doğru ya topa müdahale.

Cengo
05.Şubat.2012, 23:42

Doğru ya topa müdahale.

Yobo orada topa dokunuyor, gayet temiz o pozisyon. Topa dokuduğunda 90 derede yön değiştiriyor.

Bu açıdaki görüntü hiçbir şeyi kanıtlamaz, topa dokunduktan sonra oyuncu normal ölçülerde müdahelede faul çalınmaz.

kalemci
05.Şubat.2012, 23:43

Doğru ya topa müdahale.

"Eğer Beşiktaşta oynuyorsan gerekirse hakemide yeneceksin. "

Cengo
05.Şubat.2012, 23:44
"Eğer Beşiktaşta oynuyorsan gerekirse hakemide yeneceksin. "

Kusura bakmayın ama burada faul yok. Hakemin maça etki eden bir kararı yoktu.

Ralph
05.Şubat.2012, 23:45
Kusura bakmayın ama burada faul yok. Hakemin maça etki eden bir kararı yoktu.

Abi dalga mı geçiyorsun bırak allahaşkına.

anil luque
05.Şubat.2012, 23:45
Yobo orada topa dokunuyor, gayet temiz o pozisyon. Topa dokuduğunda 90 derede yön değiştiriyor.

Bu açıdaki görüntü hiçbir şeyi kanıtlamaz, topa dokunduktan sonra oyuncu normal ölçülerde müdahelede faul çalınmaz.

Pozisyonun devamlılığı kuralına ne oldu ? Bu maçlık rafa mı kaldırıldı ?

Biraz objektif olmaya davet ediyorum Cengiz abi istediğim çok birşey değil. Simao'nun maçın sonlarına doğru Caner'e yaptığı hareketle bunun arasında ne fark var ? Simao bundan daha bariz bir şekilde topa dokundu. Eee ?

Escochae
05.Şubat.2012, 23:46
.

Taktik, oyun okuma yani teknik direktörün sahip olacağı özellikler ne Aykut'ta ne de Carvalhal'de var. Tek ben görmüyorum dimi bunu ?

Neredeyse 70 küsür maçda 50 küsür galibiyet almış bir hocaya kötü demen bence haksızlıkdan başka birşey değil. Heleki şu kriz döneminden geçerken. Arada yanlış kararları olmuyor mu oluyor tabiki ama sonuçta oda bir insan. Bence Fenerbahçe için Aykut Kocaman bir şanstır. İnşallah şu operasyondan alnımızın akı ile çıkacağız. Ve bu sancılı dönemi atlattıkdan sonra Aykut Hocanın taş gibi bir takım oluşturucağına inancım tam ..

Ralph
05.Şubat.2012, 23:47
Adama kontrolsüz bir şekilde giriyor. Önce topa dokunması onu temiz mi kılar yani? Ayağı kırılsa ne olacaktı orada? O zaman taban hareketinde de faul olmasın. Nasılsa önce topa dokunuyor adam. Ne önemi var değil mi?

kalemci
05.Şubat.2012, 23:47
"Gerekirse rakip takım taraftarını da yeneceksin" Ahmet Çınar :D :D

anil luque
05.Şubat.2012, 23:48
Buyur Cengiz abi 30. saniyeye özellikle dikkat etmeni istiyorum önce topa kim dokunuyor.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=107022

Ralph
05.Şubat.2012, 23:50
Buyur Cengiz abi 30. saniyeye özellikle dikkat etmeni istiyorum önce topa kim dokunuyor.

Anıl kasmaya gerek yok ki. Önce topa dokunmak olayı değil bence bu. Dediğim gibi ozaman taban olayında da faul olmasın. Önce topa dokunduktan sonra isterse sonra ayağı adamın burnunu kırsın. Önemi kalmıyor. Her pozisyonu işimize geldiği gibi mi değerlendireceğiz yani?

anil luque
05.Şubat.2012, 23:51
Anıl kasmaya gerek yok ki. Önce topa dokunmak olayı değil bence bu. Dediğim gibi ozaman taban olayında da faul olmasın. Önce topa dokunduktan sonra isterse sonra ayağı adamın burnunu kırsın. Önemi kalmıyor. Her pozisyonu işimize geldiği gibi mi değerlendireceğiz yani?

Orası öyle Görkemim hani bol keseden sallamadığımı ispat edeyim dedim en azından. Gerçi Beşiktaşlıyız alışmış olmamız lazım ya neyse..

kalemci
05.Şubat.2012, 23:51
Neredeyse 70 küsür maçda 50 küsür galibiyet almış bir hocaya kötü demen bence haksızlıkdan başka birşey değil. Heleki şu kriz döneminden geçerken. Arada yanlış kararları olmuyor mu oluyor tabiki ama sonuçta oda bir insan. Bence Fenerbahçe için Aykut Kocaman bir şanstır. İnşallah şu operasyondan alnımızın akı ile çıkacağız. Ve bu sancılı dönemi atlattıkdan sonra Aykut Hocanın taş gibi bir takım oluşturucağına inancım tam ..

Kötü demiyorum mentalitesi yeterli değil diyorum ve kesinlikle bunun arkasındayım. Fenerbahçe çok büyük bi takım bir başka hoca da en azından 50 olmasa bile yüzde 60 lık bi başarı yakalayabilir. Belki o 70 maçın 50sini izlemişimdir. Neredeyse büyük bi çoğunluğunda çıkardığı kadroyu, maçı okumasını bundan doğan değişikliklerini hep eleştirdim. Ne zaman öne geçince takımı yaslamazsa, daha fazla baskı kurmaya çalışırsa yada ne zaman değişiklikleri maçtan önce kafasında belirlemezse maç içinde duruma göre uygularsa o zaman iyi teknik direktördür benim için.

Adamlığına, insanlığına, sadakatine zaten bişey demiyorum.

byariff
05.Şubat.2012, 23:53
o pozisyon banada penalti gibi geldi makas seklinde almis ayagini araya oyuncu tabiki direk yerde bulur kendini.

Deus Dominus
05.Şubat.2012, 23:56
Ceza sahası dışında olsa faul verirdi, içerideyse devam :)

Ralph
05.Şubat.2012, 23:57
Açıkçası penaltıya da pek takılmadım. Bu maçı kimin hakettiğini herkes çok iyi biliyor. Eze eze oynadık. Fernandes olsa 2 orta da işi bitmişti fenerin. İlk yarı oynadık diyorlar ama ilk yarıda bizim bulduğumuz pozisyonlarının kaçını buldu fener? Futbolun adaletsizliği işte yapacak bir şey yok.

RasAnt
Ben böyle bir fener görmedim 3 maçtır avare avare dolaşıyorlar forvetler harcanıyor şu takımda yıllardır iğrenç orta sahalarla oynuyoruz bir insan akıl edemiyor getiremiyor şu ortaya orasu olmayınca istersen ronaldoyu koy oraya neye yarar.Kazandık ama ben mutlu değilim ben atak görmek istiyorum anadolu takımlarının büyüklerle oynadığı zamanda kapandıkları gibi bir takım görmek istemiyorum.

Beşiktaş bence bu kadroyla çok iyi işler yaptı maçın hakkı beraberlikti.

Hakemi tartışmak saçmalık hakemlik birşey yoktu.

kalemci
O pozisyonun Avrupada karşılığı penaltı. Ligimizde kıstaslar çok farklı niyeyse hakemler uygulayamıyor. Ceza sahası içinde top ve adama aynı anda dalıp topa müdahale edersen 10 pozisyondan 9una penaltı verilmiyor ama orta sahada olduğu zaman faul çalınıyor.

Mamadou
05.Şubat.2012, 23:58
Ben böyle bir fener görmedim 3 maçtır avare avare dolaşıyorlar forvetler harcanıyor şu takımda yıllardır iğrenç orta sahalarla oynuyoruz bir insan akıl edemiyor getiremiyor şu ortaya orasu olmayınca istersen ronaldoyu koy oraya neye yarar.Kazandık ama ben mutlu değilim ben atak görmek istiyorum anadolu takımlarının büyüklerle oynadığı zamanda kapandıkları gibi bir takım görmek istemiyorum.

Beşiktaş bence bu kadroyla çok iyi işler yaptı maçın hakkı beraberlikti.

Yorum budur.

Escochae
06.Şubat.2012, 00:01
Kötü demiyorum mentalitesi yeterli değil diyorum ve kesinlikle bunun arkasındayım. Fenerbahçe çok büyük bi takım bir başka hoca da en azından 50 olmasa bile yüzde 60 lık bi başarı yakalayabilir. Belki o 70 maçın 50sini izlemişimdir. Neredeyse büyük bi çoğunluğunda çıkardığı kadroyu, maçı okumasını bundan doğan değişikliklerini hep eleştirdim. Ne zaman öne geçince takımı yaslamazsa, daha fazla baskı kurmaya çalışırsa yada ne zaman değişiklikleri maçtan önce kafasında belirlemezse maç içinde duruma göre uygularsa o zaman iyi teknik direktördür benim için.

Adamlığına, insanlığına, sadakatine zaten bişey demiyorum.

Haklısında oyuncu profili oynatmak istediği futbola ne kadar uyuyor bunuda sorgulamak lazım ?? Hızlı, basan ve paslı oynayarak yüklenmeyi seven bi teknik adam .. Ne kadar da uğraşsanda fiziki bakımdan zayıf oyuncularla yani Alex ,Emre (son zamanlardaki) Cristian (kaçak dövüşen) gibi adamlarla bunları 90 dakikaya yayamazsın. O yüzden Aykut hocanın kafasındaki düzeni ve oyuncuları oturtması açısından 1-2 sene daha beklemek gerekiyor ..

Ralph
06.Şubat.2012, 00:01
Açıkçası ben beraberlik olduğuna inanmıyorum maçın hakkının. Eğer biz bir gol atsaydık da maçın hakkı Beşiktaş denirdi. En çok da Ernst'in direkte patlayan füzesine üzülüyorum.

Escochae
06.Şubat.2012, 00:07
Merak edenlere söylüyorum. Markus Merk Yobonun Mustafaya olan hamlesi için penaltı değil dedi.

Cengo
06.Şubat.2012, 00:08

Top nasıl 90 derece yön değiştiriyor açıklayabilir misin?
Super Slow Motion yakın çekim verdi Lig TV. Yobo önce topa dokunuyor, çok net tartışmam bile.
Videoda son saniyelerinde Yobo'nun topa dokunduğu net belli oluyor. Penaltı değil, faul ile uzaktan yakından alakası yok.

vFor
Bizim takımın eskiyle arasındaki fark bu işte eskiden olsa o dakikada golü bulduğumuz zaman daha fazla bastırırdık sonuna kadar pres yapardık 2'yide atıp onunda üstüne giderdik karşı takım çözülürdü zaten şimdi ne öyle bi mantalite kaldı ne de futbolcu at geriye yaslan...

Ralph
Merak edenlere söylüyorum. Markus Merk Yobonun Mustafaya olan hamlesi için penaltı değil dedi.

Markus Merk'in bir çok yorumunu saçma buluyorum ki bu başta yerini aldı benim için. İlla birilerini dinlemeye gerek yok ayrıca bu karar için. Pozisyona bakmak yeter.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:10
Super Slow Motion yakın çekim verdi Lig TV. Yobo önce topa dokunuyor, çok net tartışmam bile.

Abi bana şunun cevabını verebilir misin? Seninle maç sırasında karşı karşıya gelsem, taban yapsam önce topa dokunsam ama sonra ayağım inerken burnuna denk gelse ve kırsa... Yine tartışmazsın sanırım pozisyonu.

goosfraba
06.Şubat.2012, 00:12
oyunun karşılığı bu skor değildi ama öyle ya da böyle bu skorlar lazım bize.

vego
06.Şubat.2012, 00:12
Videoda son saniyelerinde Yobo'nun topa dokunduğu net belli oluyor. Penaltı değil, faul ile uzaktan yakından alakası yok.
Bu mantık bu sene başı bitti.Haberiniz yok sanırım.Artık sakatlanma riski olan pozisyonlar bile sarı kart ile cezalandırılıyor.

TR.CaPTaiN
06.Şubat.2012, 00:13
Fenerbahçe Beşiktaş'ın eksiklerle gelmesi nedeniyle erkenden golü bulma adına çok kişiyle yüklenerek başladı. Ama bu yüklenmeler 90. dakikada mağlup durumda olan ve artık her şeyi göze alan takım gibi olunca daha maçın başında geride çok boşluk bıraktı. Evet baskılı başlayıp maçı koparmalıydık ama 4'e 2 yakalanacak kadar da abartmamak lazımdı. Neyse ki Yobo'nun başarılı müdahaleleriyle Beşiktaş'ın kontraları sonuca ulaşamadı. İlk yarının genelinde dengeli ve zaman zaman rakip kalede etkili olmaya çalışan Fenerbahçe vardı. 2. golü daha erken bulmamız lazımdı ama olmadı. İkinci yarıda Emre çıktıktan sonra Beşiktaş'ın kalabalık orta sahası Fenerbahçe orta sahasından daha ağır bastı. Beşiktaş baskın gibi gözükse de bu baskının pozisyona çevrildiğini söylemek zor. Ernst'in karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyon ve ceza sahası dışından çekilen şut haricinde kalemizde ciddi tehlike olmadı. Yine de bizim yapmamız gereken önde basarak Beşiktaş'ı hataya zorlamaktı. Son dakikada da Stoch ve Caner'in güzel paslarıyla Sow golle başlamış oldu. Fenerbahçe için kötü oynadı deniliyor, doğrudur. Ama kötü oynadığınız bir derbiden galip ayrılmak da iyidir.

Pektemek Yobo pozisyonunda Yobo önce topa dokunuyor.

Yarışta devam ediyoruz. Takımımıza tebrikler.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:14
Oh valla ne güzel. Madem faul değil ozaman artık stoperler ölümüne dalar adamlara. Nasılsa önce topa dokunmak önemli. Ayağını sokar ön tarafa, arkadan da allah ne verdiyse darbeyi vurur. Artık ayağımı kırılır bacağımı kopar gözümü çıkar ne önemi var. Bırakın allah aşkına ya böyle bir şey mi olur. Biraz insaf edin.

anil luque
06.Şubat.2012, 00:15
Hala önce topa dokunuyor muhabbeti dönüyor. Yahu o zaman Simao'nun Caner'e yaptığı harekete niye faul verildi ???!!!!!

Cengo
06.Şubat.2012, 00:16
Abi bana şunun cevabını verebilir misin? Seninle maç sırasında karşı karşıya gelsem, taban yapsam önce topa dokunsam ama sonra ayağım inerken burnuna denk gelse ve kırsa... Yine tartışmazsın sanırım pozisyonu.

Aynı şey değil.
Ayak "kafa hizasına" kadar kalktığı anda pozisyon endirekt serbest vuruştur. Sporcu sağlığına tehdit eden dengesiz hareket olarak değerlendirilir.

Bu ise normal bir pozisyon. Yobo, Mustafa'dan önce kayarak topa dokunuyor ve pozisyon devamında vücudu normal bir şekilde devam ediyor. Burada kendini çekemeyeceği için anormal bir sertlik olmadığı sürece darbeye faul "çalınamaz".

Hakem doğru karar verdi. Futbolu oyuncu gereği dengesiz girişler hariç topa dokunduktan sonra rakibe mücadele futbol oyun kuralları içindedir. Değerlendirmeyi yanlış yapıyorsunuz.

Hakem başka pozisyonda hata yapmış ise bu benim problemim gibi değerlendirilemez. Ayrıca eleştirebilirsiniz.

vego
06.Şubat.2012, 00:17
Bu mantık bu sene başı bitti.Haberiniz yok sanırım.Artık sakatlanma riski olan pozisyonlar bile sarı kart ile cezalandırılıyor.
Pardon hemen örnek vereyim.FB-TS maçı Aykut'un 2. sarıdan atılması.GG bile hakeme gidip hocam dokunmadı demesine rağmen atılmıştı.Hakem Cüneyt Çakır'dı.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:18
Aynı şey değil.
Ayak "kafa hizasına" kadar kalktığı anda pozisyon endirekt serbest vuruştur. Sporcu sağlığına tehdit eden dengesiz hareket olarak değerlendirilir.

Bu ise normal bir pozisyon. Yobo, Mustafa'dan önce kayarak topa dokunuyor ve pozisyon devamında vücudu normal bir şekilde devam ediyor. Burada kendini çekemeyeceği için anormal bir sertlik olmadığı sürece darbeye faul "çalınamaz".

Hakem doğru karar verdi. Futbolu oyuncu gereği dengesiz girişler hariç topa dokunduktan sonra rakibe mücadele futbol oyun kuralları içindedir. Değerlendirmeyi yanlış yapıyorsunuz.

Hakem başka pozisyonda hata yapmış ise bu benim problemim gibi değerlendirilemez. Ayrıca eleştirebilirsiniz.

Peki daha bir şey demiyorum.

GALATAS4R4Y
06.Şubat.2012, 00:19
Emre kırmızı yemeliydi.
Pektemek'in pozisyonu penaltıydı.

Beşiktaş maçı haketti Ernst'in kaçırdıkları çok netti...

Ralph
06.Şubat.2012, 00:20
Emre kırmızı yemeliydi.
Pektemek'in pozisyonu penaltıydı.

Beşiktaş maçı haketti Ernst'in kaçırdıkları çok netti...

Pektemek'e yapılana penaltı demiyorlar kaldı ki Emre'ye kırmızı çıkacak. Zor zor :]

anil luque
06.Şubat.2012, 00:23
Biraz objektif olmaya davet ediyorum Cengiz abi istediğim çok birşey değil.

Aynı şey değil.

Anlaşıldı , istediğim çok birşeymiş.

Chivalry
06.Şubat.2012, 00:27
Simao 2 kere sarı kart görmedi mi bana mı öyle geldi ?

Ralph
06.Şubat.2012, 00:28

Ya o bana da öyle geldi :icon_biggrin: Aha ikinci sarıyı yedi dedim hatta maçta.

vego
06.Şubat.2012, 00:31
İlki Veli'ye çıkmış.Lig Tv hatasıymış o.

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 00:33
O sarılardan birinde yanlışlık var. Arkasında ki adama verdi sarıyı ama Lig TV Simao'ya verdi diye gösterdi.

Crazycat
06.Şubat.2012, 00:33

Ya o bana da öyle geldi :icon_biggrin: Aha ikinci sarıyı yedi dedim hatta maçta.
İlk yarı veya ikinci yarı Veli sarı kart görmeden önce Simao sarı kart gördü diye hatırlıyorum.

Belki çok önemli bir hata değil ama Holosko'nun sarı kart görmesi gerekiyordu aşırı bir tepki verdi yan hakemin önünde.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:46
Bir de o kadar 3D show flan olacak dendi. Ben bir tek iki kelimelik yazı gördüm. Onun dışında bir şey vardı da ben mi görmedim yoksa bu kadar mıydı?

anil luque
06.Şubat.2012, 00:47
Kale arkasında iki tane taraftar kafası vardı bağıran , onlar 3D imiş.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:48
O zaman ben yanlış şeye dikkat etmişim. Pek dikkatimi çekmedi kamera açısından dolayı sanırım.

Ralph
06.Şubat.2012, 00:50
He aklıma gelmişken, Tanju'ya FM'de bel kırma özelliği verilmeli :icon_razz:

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 00:51
Kale arkasında iki tane taraftar kafası vardı bağıran , onlar 3D imiş.

Neresi 3D yahu onun. Klasik kareogrefiydi :)

Legendary
06.Şubat.2012, 00:58
Birinin çıkıp Aykut hocaya şu takım öne geçince geri çekmemesini anlatması gerek.
Bundan önceki maçta da söyledim , bu maçta da söylüyorum.Bundan sonra da söylemem gerekirse söylerim.
Maç için yorumum : İyi oynamadık ama kazandık.

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 00:59
http://img703.imageshack.us/img703/4175/89815064.jpg (http://img703.imageshack.us/i/89815064.jpg/)

Alt-Üst tribün arasındaki duvar kısımdaki mavilikler mi 3D ? Gözlükle anlaşılabilecek felan deniyordu ama ondan da bi ses çıkmadı. Bide spiker ilk defa yapılacak felan demişti. Eğer 3D'den kasıt gözlük olayı değilse (Ki değil sanırım) , biz daha önce yapmıştık 3D (Aslan kafası).

Crazycat
06.Şubat.2012, 01:00
3 boyutlu kareografi yapılmamış sanırım.

GALATAS4R4Y
06.Şubat.2012, 01:03
o aradaki bağırtı heralde ...

Bujsas
06.Şubat.2012, 01:07
Kazanamadık ama iyi mücadele ettik,iyi oynadık umarım bundan sonra bi galibiyet serisi gelir.

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 01:09
o aradaki bağırtı heralde ...

Onda da bi 3 boyutluluk yok ki. Arkadaşın dediği gibi iptal olmuştur belki.

footballer33
06.Şubat.2012, 01:15
Futbol senin adaletin yok bee! :icon_evil: İlk yarının ilk dakikalarında çıktığımız kontralardan boş dönmemiz, 2. yarıda tek kale oynayıp topumuzun direkten dönmesi ve karşı karşıya kaçırılan pozisyonlar. Bunlardan bir tanesi girse, şimdi çok daha başka şeyler konuşuyorduk, bambaşka bir skor üzerinden.

Futbolculara uzun uzun değinmek istemiyorum. Bahsetmek istediklerim hakkında görüşlerimi söylemem yeterli:

Tanju, ilk 11'de başladığı ilk büyük maçında hiç de kötü bir futbolcu olmadığını gösterdi. Başlarda Stoch'un neler yapabileceğini pek bilmediğinden bocalar gibi oldu, fakat 2. devre resmen alay etti rakiple. :)

Simao, Portekiz Çetesi içerisinde gitmesi gereken ilk isim. 15-20 tane ortadan bir tanesi adresi bulmaz mı yahu? Hele çektiğin bir şut var ki, neredeyse taca gidecekti. Kafasında bitirmiş olayı sanırım. Ben olsam oynatmam artık kendisini. :mad:

Ersan, neredeyse 1 yıl sonra ilk kez çıktı sahaya, hem de bir derbi maçında ama iyiydi, hata yapmadı. İnşallah, bir daha bu kadar uzun süre ayrı kalmaz bizden. ;)

Ernst, orta sahanın en iyisiydi. Ah bir de, karşı karşıya kaçırdığı golü atabilseydi veya o füzesi direkten dönmeseydi. Top sevmedi bugün ne yazık ki. :(

Pektemek, ilerde yalnız kaldı bazı pozisyonlarda, ama görevini iyi niyetiyle yaptığını düşünüyorum. Sahanın en iyileri sıralamasında ilk 3'e girer. Nefis de bir asist yapacaktı, ancak olmadı Ernst'in auta atmasından ötürü. Sağlık olsun. :)

Özetle, bugün sahaya çıkıp elinden gelen mücadeleyi gösteren tüm Kartal yüreklere helal olsun. Bu kadar eksikle, bilhassa 2. devrede rakibi abluka altına alıp ezmeniz takdire şayandı. :yildiz:

Son olarak, Yobo'nun Pektemek'e yaptığı hareket kontrolsüz girişten kesinlikle penaltıdır. Aynısını Simao yaptı diye anında faul verip sarı kartını çıkaran hakeme selamlarımı yolluyorum. :mad:

Deus Dominus
06.Şubat.2012, 01:36
Yok orada kontrolsüz bir müdahale arkadaşlar, önce Mustafa, hemen ardından Yobo topa dokunuyor ama Ya allah deyip dalınmış bir müdahale değil :) Ha tekrar söylüyorum psikolojik bir durum birazda hakemler açısından. Bunun benzeri bir pozisyonu ceza sahası dışında rahatlıkla faul kararı verirler ama ceza sahası içinde olduğunda biraz daha tereddütle yaklaşıyorlar.

Lim10
06.Şubat.2012, 01:37
Herşeyden önce 3 puan önemliydi ve kötü futbola rağmen bunu unutmamalıyız.Tabi birde Sow'un ilk maçında gol yuvarlaması benim için ayrı bir sevinç oldu.Her halinden belliydi bugün takıma yabancı olduğu ama aldığı birkaç topu sırtı dönük saklayıp arkadaşlarına servis yapması, aralara koşuları kumaşını gösteriyor.İlk maçtan birşey demek için erken ama Alex'le uyumları arttıkça bence bu adam çok can yakacak.Maça dönersek bizim adımıza ilk yarı fena futbol oynamadık.Ama 2. yarının bir açıklaması olamaz.O kadar eksikle üstelik evine gelen rakibine bu kadar maçı teslim edemezsin.Selçuk resmen epic fail.Maça girdi verdiği hatalı pas yüzünden Ernst golü yapacaktı.Bjk açısından bakınca bence en kötü beraberliği hak etmişlerdi ama top yuvarlak işte.Oyuna değil skora puan veriyorlar.

Mamadou
06.Şubat.2012, 02:07
Fenerbahçe bugün kazandı ama bu oyunla Kadıköy'den öteye gidemezler. Deplasmanda iyi takımlara karşı maç kazanmaları çok zor.

GeNç KaRTaL
06.Şubat.2012, 02:09
Holosko'nun tamamen bittiğinin bugün bir kez daha farkına vardım.Nerede 2 sene önce Fenerbahçe ile oynadığımız kupa finalindeki Holosko,nerede bugünkü Holosko.Bir tane bile olumlu hareketini hatırlamıyorum yahu.Hoca şu inadından vazgeçsin lütfen artık.Tanju'yu oynatmayıp Ekrem'de ısrar ediyordu sürekli.Gördük bugün ikisi arasındaki farkı.Burak Kaplan ile Mehmet Akyüz'e de fırsat verse,Holosko'dan veya Edu'dan kötü olacaklarını sanmıyorum.

byariff
06.Şubat.2012, 02:36
Semsi holoskoyu 5-10 mac oynatmayip birden derbide oynatinca ne kadar yararli olcagini dusunuyorsun ?

garydelgadov
06.Şubat.2012, 02:59
Şaşırdım bugün baya.Kazanmamız gerekiyordu ama kazanamadık.

GeNç KaRTaL
06.Şubat.2012, 03:00
Semsi holoskoyu 5-10 mac oynatmayip birden derbide oynatinca ne kadar yararli olcagini dusunuyorsun ?

Holosko ne zaman oynasa aynı.Sürekli oynamamasıyla alakası yok.Son şampiyon olduğumuz sezondan sonraki sezonun başında bir sakatlandı,sakatlanış o sakatlanış.Ondan beridir bildiğimiz Holosko'dan eser yok.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Şubat.2012, 03:00
Sow ilk macinda takima fazlasiyla yabanci oldugundan pek faydali olamadi. 2 antremanla ilk 11 e koymak pek akillica degildi ama artik herkesin burasina geldigi icin Sow tercihi mecburi oldu. Mac boyunca yanlis kosular yapti ama cok normal henuz takim arkadaslarini tanimiyor. Son dakkada atilan golun hazirlanisi mukemmeldi. Alex degisikligi daha once yapilabilseydi cok daha fazla pozisyon bulabilirdik. Belki Sow yerine Bienvenu de girebilirdi son bolumlerde ama hem Emre hem Gokhan degisikligi buna engel oldu. Birbirini taniyan Caner Stoch Bienvenu 3lusu cok efektif olabilirdi macin sonunda kontralarda. Alex bi suredir fazla formsuz, belki de yakin markajdan eskisi kadar kolay kurtulamiyor artik. Toraman hic birakmadi onu. Belki onumuzdeki gunlerde ALexsiz bir 11 e gecebilir Aykut Kocaman.

BJK nin 2.yari performansi cok iyiydi ama forvette Holosko-Pektemek-Simao kayiplardaydi. BJK ortasahasi ve bekleri hatasiz oynadilar ama neticeye etkisi olmadi. Ilk yaridaki Holoskonun kontrada cok rahat bir golu attiracakken yaptigi ilginc orta macin kirilma noktasi oldu bence. Holosko kalitesine pek yakismadi. Macin sekli degisebilirdi o dakikada gol olsaydi.

eng1n
06.Şubat.2012, 03:55
Maç düşündüğüm gibi oldu iyi başladık önde başladık 1-2 tane kontra yedik ama golü bulduk. 2.yarı tahmin ettiğim gibi Beşiktaşın fizik gücü bizden daha iyi olduğu için kontrolü ele aldılar. Ayrıca Sow'un gol atmasına sevindim, takımla uyumu çok azdı hep koşu yapmayı denedi zaman geçtikçe gollerine devam eder diye düşünüyorum.

Yobo'nun pozisyonunun temiz olduğunu düşünüyorum topa müdahale ardından temas olabilir bu normal adam kendini nasıl durdursun.

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 15:11
Beşiktaş tribününde olan bir abime olayları sordum. Bana dedikleri

Aslinda basta cok olay olmadi her zamanki tartismalar atismalar.ondan sonra polis devre arasi anlamsiz bi sekilde hicbisey yokken bize biber gazi sıktılar.ondan sonra koptu gitti yangin falan filan.yakip yikildi heryer.

Biber gazı olayını sordum "Kimse neden biber gazı sıkıldığını anlamadı" dedi. Pankartın yanma sebebi de Fenerbahçe tribünlerinden atılan meşaleymiş.

goosfraba
06.Şubat.2012, 15:15
http://video.fanatik.com.tr/Utanc_1_34646.htm?auto=1

Crazycat
06.Şubat.2012, 15:31
Bu meşaleleri stada nasıl sokuyorlar anlamadım gitti.

http://video.fanatik.com.tr/Utanc_1_34646.htm?auto=1

Bu videodaki olay da rezaletten başka bir şey değil şimdiye kadar rakip taraftarlar gelsin tek taraftarlı maç mı olur diye düşünüyordum fakat dünkü maç federasyonun derbilerde rakip taraftara izin vermemesi kararını haklı kılıyor.

A.FaruK
06.Şubat.2012, 16:00
Beşiktaş tribününde olan bir abime olayları sordum. Bana dedikleri

Biber gazı olayını sordum "Kimse neden biber gazı sıkıldığını anlamadı" dedi. Pankartın yanma sebebi de Fenerbahçe tribünlerinden atılan meşaleymiş.

Devre arası Beşiktaş taraftarı koridorda kapıları kırıp Fenerbahçelilere saldırdı.O zaman sıkıldı gaz.

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 20:06
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda siyah-beyazlı taraftarların maçı izlediği tribünde büyük hasar meydana geldiği açıklandı. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, stat müdürlüğünün hazırladığı hasar raporu yer aldı. Raporda Beşiktaş seyircisinin, karşılaşmayı izlediği tribünde 184 koltuğu ve tribündeki tuvaletleri kullanılamaz hale getirdiği, PVC, fayans ve demir kapılar ile tuvaletlerdeki batarya, rezervuar, musluk, masa ve camların kırıldığı belirtildi. Hasar görüntülerinin Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderildiği bildirilen açıklamada, hasar listesi şöyle sıralandı: ''184 adet plastik koltuk, 7 PVC kapı, 3 demir kapı, 10 batarya, 7 rezervuar, 10 köpüklü sifon, 7 musluk, 1 müdahale kapağı, 1 ahşap kapı, 3 deri koltuk, 1 ahşap masa, 1 adet 5x5 PVC, 7 adet 120x50 PVC, 4 Adet 50x90 PVC, 1 adet 350x3200 folyo baskı (Tribün reklam panosu), 1 adet 2.5x1 metrekare fibergas, ses yayın panosu, dış klima hortumu, klima dış ünitesi, 20 adet 2x40 armatör, 22 Adet 26 watt ampul, 3 adet çiftli elektrik anahtarı, 30 metrekare fayans, 72 adet 15x7 tribün sıra numarası PVC, 2500 metrekare badana, 1 plaka betopan, ağ hasarı (150 metrekarelik tek parça ağ yanmış).'' Açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün, Türkiye Futbol Federasyonu'nun derbi maçlara rakip takım seyirci alınmaması yönündeki kararına rağmen, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun talebine olumlu cevap vererek, rakip takım seyircilerinin maçı izlemesine izin verilmesinin sağlandığı da hatırlatıldı.

http://img600.imageshack.us/img600/3239/14860406.jpg (http://img600.imageshack.us/i/14860406.jpg/)
http://img39.imageshack.us/img39/6167/90529183.jpg (http://img39.imageshack.us/i/90529183.jpg/)
http://img38.imageshack.us/img38/5107/79456485.jpg (http://img38.imageshack.us/i/79456485.jpg/)
http://img43.imageshack.us/img43/5807/13152425.jpg (http://img43.imageshack.us/i/13152425.jpg/)

sananes
06.Şubat.2012, 20:17
Her derbide aynı şey.Durduk yere çöp oluyor milli servet.

di canio
06.Şubat.2012, 20:27
Bunu yapanların amacı ne acaba? Bu hasar Beşiktaş'tan tahsil edilecek. Fenerbahçe'ye zarar vermiş değilsin. Verdiğin zarar kendi kulübüne.

fotosuki
06.Şubat.2012, 20:32
Müze odasından girmenin rövanşı olmuş diyorlar.

Crazycat
06.Şubat.2012, 20:50
http://www.sporx.com/futbol/superlig/herkes-alkolluydusxhbq267152sxq/

ALEN MARKARYAN: "HERKES ALKOLLÜYDÜ"

Nedvedmania
06.Şubat.2012, 21:11
http://www.sporx.com/futbol/superlig/herkes-alkolluydusxhbq267152sxq/

ALEN MARKARYAN: "HERKES ALKOLLÜYDÜ"

Bahane mi yani bu. Aykıca herkes diyerek genelleme yapamaz. Çoğumuz demesi lazımdı.