daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Beşiktaş'ın bu maça nasıl bir ilk 11'le çıkacağını bilmiyorum eksiklerden ötürü. Carlos Carvalhal'in Mersin maçı sonrası bir açıklaması var; 'Fener maçında, sahada mücadele eden kadro olacak' diye. Benim de bu maçta istediğim şeyler; ruh, istek, mücadele. Çıkıp savaşsınlar bana yeter. Skor umrumda değil. Zaten günü kurtaracak bir galibiyet olacak kazansak da.
Bende mucadele falan istemiyorum. Ruh diye bir olay da yoktur futbolda, Turk futbolu ne cektiyse bu ruh, mucadele sacmaliklarindan cekti. Bos bos kopek gibi kosan futbolcu ruha sahip oluyor, ama fazla kosmayip maci alan kaliteli futbolcu ruhsuz oluyorsa ben 2.sini istiyorum arkadas. Zaten ruh, mucadele diye diye onune geleni sakatlayan Anadolu topculari yetisti ve hakemler de bunlara prim gostermeye basladi. Sonra da vay efendim niye Barcelona gibi oynayamiyoruz, sen futbolu kopek gibi kosup faul yapmaktan ve mac sonu 'cok mucadele ettik' demekten ibaret sanarsan oynamazsin tabii. O zaman dolduralim takima Toramanlari, Ekremleri, Velilere, ruh dolsun her taraf. Oyle olmuyor iste. Ruh falan hikaye, benim gormek istedigim sey sahada kazanmak icin oynayan, ne yaptigini bilen, kendi oyununu oynayan cesaretli bir Besiktas. Gerisi bos.
Besiktasta cok eksik var onemli oyuncular besiktasin isi cok zor ama 1 puan alirlarsa bizim icin cok iyi olur.
Oynarsa Holosko bu macin skorunda buyuk rol oynar.
Sahamızda kolay kolay puan kaybetmiyoruz. Bu sezon sadece Samsunspor ve Manisaspor'a puan kaptırdık. Samsun 11 kişiyle defans yapmıştı, bir türlü açamamıştık. Kendi sahamızda olması dolayısıyla Fenerbahçe'ye galibiyetten başka bir sonuç yaramıyor. Bu psikoloji bize olumsuz yansıyabilir. Şöyle ki; Beşiktaş eksiklerinden dolayı, gerek hücum yönü kuvvetli beklerinin olmaması, gerekse Quaresma'nın olmaması sebebiyle daha defansif bir kadroyla çıkabilir. Yani Carvalhal mesela sağ bekte Toraman'ı oynatıp, önünde Ekrem'i kullanarak ofansı düşük, defansı yüksek bir kadro oluşturup, kontralarla, duran toplarla etkili olmaya çalışabilir. Bizim açımızdan Beşiktaş'ın böyle oynaması daha kötü olur diye düşünüyorum. Çünkü kapanan takımları açmakta zorluk çekiyoruz. Üstüne üstlük kontralarda Gökhan ve Emre oynamazsa Beşiktaş elini kolunu sallaya sallaya gelebilir. Cristian rakibi izlemeyi tercih ediyor, Ziegler hızlı oyunculara karşı yavaş kalıyor, orta sahadan destek olmayınca Yobo geri kaçmak zorunda kalıyor vs. Bizim adımıza olumsuz durumlar bunlar. Ama yine de ben maçın Kadıköy'de olması sebebiyle, büyük maçlarda takımımızın ayrı bir motivasyonla oynaması sebebiyle Fenerbahçe'yi 1 adım önde görüyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
bizim için bu maç berabere bitsin biz alalım fark 5 olsun![]()
fenerbahçe-beşiktaş derbisini ÖZGÜR YANKAYA yönetecek
İki takımdan hangisi daha sakin olursa o istediğini alacaktır. Fenerbahçe bu sezon iç ve dış sahada ilk yarım saatte gol atamadığı maçların alayında zorlandı. Carvalhal illa da bunu bilmesi gerek diye düşünüyorum. Bide bu maçta inşallah 4-2-3-1 oynarız. Simao kanatta olmuyor artık daha çok serbest oynarsa yararlı olabilir.
Last edited by Mamadou : 03.Şubat.2012 at 16:43
Beşiktaş'ın bu maçı kazanması çok zor...Taraftarı önünde Fenerbahçe kötü oynasa bile kazanacaktır...Stoch,Ekrem'in tarafından yardıracaktır golünü de atar muhtemelen...
Kısa vadede bizim için Beşiktaş galibiyeti iyi duruyor gibi olsa da, uzun vadede beraberlik en güzel sonuç. Fakat Fenerbahçe saha avantajıyla bir adım önde gibi.
Fenerbhçe evinde her zaman ki gibi bu sezonda iyi.Beşiktaş'ın form grafiği ise düşüşte.Fenerbahçe galibiyeti olası gibi dursada ben Beşiktaş'ın Kadıköy'den 1 puan koparacağını düşünüyorum.
Stoch Alex Dia Sow 4 lüsüyle atak üstüne atak yapalım lütfen Aykut kocaman tırsak oynama artık
@RasAnt
Dediğin 4'lü ile oynarsak leğen oluruz. Yediğimiz yiyeceğimiz atağın haddi hesabı olmaz.
SON DAKİKA / Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı Fernandes'in cezası için yapılan itirazı reddetti.
@Zekirdek
Ne leğeni arkadaş topuzu baroniyi özeri caneri görmeye dayanamıyorum,istersen kova olaalım ama o 4lüyle çıksınlar benim görüşüm
Nasıl şaşırdım nasıl şaşırdım anlatamam. Bizim aleyhimize bir karar verdiler he görülmüş olay değil vay canına. (Tepkim tabii ki sana değil Arif)
Maça gelecek olursak; Fenerbahçe'nin topa hakim olacağı ve atak kombinasyonları deneyeceği bizimse kontra arayacağımız bir oyun oynanacak kadrolar itibariyle. Fernandes yok Quaresma yok Hilbert yok bunlar büyük sıkıntılar. İsmail olmasa da olur sıkıntı değil.
----------------------Cenk-------------------------
---Ekrem----Egemen----Sivok----Tanju---
---------------------Ernst-------------------------
---------------Necip-------Veli------------------
---Simao------------------------Pektemek---
-------------------Almeida----------------------
çıkabileceğimiz en iyi 11 olur kanaatimce. Maçın gidişatına göre Holosko etkili olabilir zira Fenerbahçe arkaya adam kaçırma konusunda bu sene fazlasıyla bonkör.
Maçın sonucu her ne olursa olsun atarız yeriz önemli değil , yeter ki maçtan sonra forumda sayfalarca hakem muhabbeti olmasın. Öyle bir maç izleyelim yani.
Mustafa'nın kesin oynaması lazım. Defansı Almeida'dan da Edu'dan da daha çok rahatsız ediyor. Hatta Simao'yu ortaya alıp, Holosko kanatta tercih edilebilir.
Orhan-Ziegler-Caner-Özer-Baroni-Mehmet bu isimlerin hepsi bir maçta sahada oldular asıl o zaman kova olduk.Herkes Barcelona'dan örnek verir oldu ülkede biz de verelim.Topla oynama yeteneği kısıtlı tek bir oyuncu var takımlarında stoperler haric o da ön liberoları busquets kova oluyorlar mı? hayır. Hadi bu uç örnek oldu diyelim ama topla oynayan takım kova olmaz. Zaten kapanmaya gelen takımlara karşı bile rezil bir futbol oynuyoruz bu korkak,beceriksiz oyuncularla sahaya çıktığımızda. En iyisi ofansif futbolu benimsemek, gerekirse orta sahaya koyarsın 2 tane defansif.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bütün aksilikler derbi öncesi üst üste geldi.Bu sezon gerçekten çok şansızız. Beklerde sıkıntı var,ortasahadaki organizatörümüz olmayacak,kanatlarımız çalışmıyor,bu ortamda galibiyet almamız bence sürpriz olur. Bunların üstüne Fenerbahçe'nin sahasında oynadığını göz önüne alırsak Fenerbahçe favori diyebiliriz.
So what?
Saike
Çok uzunca bir süredir yazmıyordum foruma.Derbi vesilesiyle yazalım uğurlu gelir belki
İki takımda liderle aralarında ki puan farkını indirme fırsatını tepti.Dolayısıyla bu maçın önemi bir kat daha arttı.Zira bu maçı kaybeden ekip iyice demorolize olabilir diye düşünüyorum.
F.Bahçe'de Sow ve Dia döndüler.Ufak sorunları olan Emre ve Gökhan'ın da derbide sahada olacağı kanaatindeyim.Yani F.Bahçe'de önemli bir eksik gözükmüyor.
Bizde ise tam aksine takımın şah damarları kopmuş durumda.İki banko bek Hilbert ve İsmail'in sakatlıkları,en önemli hücum opsiyonları olan Fernandes ve Quaresma'nın cezaları büyük dezavantaj.
Geri dörtlünün nasıl olacağı büyük muamma.Göbekte uyumlu ikili Sivok ve Egemen'in oynayacak olması bir nebze teselli.Sağ bek yani rakibin en formda ismi Stoch'u savunacak oyuncu Ekrem olmamalı.Zira Ekrem'in "savunma" gibi bir özelliği neredeyse yok.Çabukluğu ve mücadeleci futboluyla idare etmeye çalışıyor sadece.Toraman oynamalı o bölgede.Önünde de Simao oynamalı.Simao topsuz oyunda da var olan takım savunmasına sadık bir oyuncu.Bekine elinden geldiğince yardım eden bir oyuncu.Sol bek opsiyonuda çok kısıtlı.Tanju yada Ekrem olacak.Egemen'de bir seçenek ancak onun göbekten alınması zaten eksik olan savunmanın tüm dengelerini bozacaktır.Herşeye rağmen burada Ekrem'in oynamasından yanayım.Tanju hem yetersiz hem çok tecrübesiz.Önünde de Veli tercih edilebilir.Veli mücadeleci futbolu ve çok koşan yapısıyla Ekrem'in de yükünü hafifletecektir.
4-4-1-1 gibi bir sistemle sahaya çıkılabilir..
----------------------------------Cenk-------------------------------
Toraman-----------Sivok-------------Egemen---------Ekrem
--------------------------Necip---------Ernst----------------------
Simao-----------------------------------------------------------Veli
-------------------------------Pektemek---------------------------
--------------------------------Almeida-----------------------------
Gerek eksikliklerimiz gerekse maçın Kadıköy'de oynanması hasebiyle F.Bahçe bir adım önde.Umarım kazanırız..
Yorumuna katılıyorum Anıl.Carvalhal bu maçı kazanmak,en azından kaybetmemek istiyorsa,mutlaka değişiklik yapmalı artık.Sağ açıkta Edu,sağ bekte Ekrem aynı sistem devam ederse hiç şansımız olmaz.
So what?
Saike
Evet dün gece Diayla geldiler bugün 17.00 deki antremana çıktılar
http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=27829
Berabere biteceğini düşünüyorum.Ama bir kazanan olursa o da Beşiktaş olacaktır.Beşiktaş'ın kontralarla etkili olamaya çalışacağını düşünüyorum.Fenerbahçe ise yüklenecektir ancak bitiricilik konusunda yine sıkıntı yaşayacaklarına inanıyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Fenerbahçe'ye karşı oyunun üstünlüğünü verirsek mağlubiyet kaçınılmaz olur. Fernandes yokken de bunu her rakibe karşı verdik. Orta sahada Necip'i görmek istemiyorum bu maçta ancak mecburen oynayacaktır. Ernst'i ise bir ara Guti ve Fernandes yokken sanki daha hücuma yakın oynatmıştı ve etkili olmuştu. Ernst'İ bir adım önde oynatabilir.
Sağ bekte ben de Toraman'ın oynaması taraftarıyım. Sol bekte Ekrem oynamalı. Ekrem bu tarz önemli maçlarda farklı bir motivasyon ile oynuyor. Kesinlikle Tanju'nun maçı değil bu maç. İleride de Almeida ve Simao banko gibi duruyor.
Derbideki sürpriz yıldız oyuncum Edu.
GK- Cenk
DR- Toraman
DRC - Sivok
DLC - Egemen
DL - Ekrem
DM - Necip
MRC - Ernst
MLC - Veli
AML - Edu
AMR - Simao
FC - Almeida
2. Yarı da muhtemelen Pektemek ve Holosko oyuna girer. Aslında bu maçta bir süpriz yapıp Muhammed'i oynatsa ne güzel olur![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"