PDA

View Full Version : 2011-2012 Sezonu Şampiyonu Galatasaray

LaigLeNoiR
14.Mayıs.2012, 12:27
Spor Toto Süper Lig'de sezonun en büyüğü Galatasaray oldu! Sarı kırmızılılar, Süper Final'in 6. haftasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak 18. şampiyonluğunu elde etti.

105 yıllık ezeli rekabetin en önemli ve tarihi maçlarından biri Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatsaray arasındaydı.

Süper Final'in son haftasına İstanbul'un sarı krımızılı ekibi 47 puanla girerken, ev sahibi sarı lacivertliler, 46 puanla 2. sıradaydı. kazananın sezonun en büyüğü olacağı maçta beraberlik de Galatasaray'ı şampiyon yapacaktı. Bir sezonun meyvelerinin toplanacağı maçta düdük çalan isim ise Cüneyt Çakır'dı.

Tüm Türkiye'nin haftalardır beklediği şampiyonluk maçına iki teknik direktör de sürpriz isimlerle başladı. Fenerbahçe teknik idrektörü Aykut Kocaman, sakatlıkların ardından idman eksikleri bulunan Alex ve Gökhan Gönül'e ilk 11'de yer vermedi, Gökhan'ın yerine Orhan forma giydi. Teknik direktör Kocaman, Şampiyonluk Grubu'nun 5. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden kadroda iki değişiklik yaptı.Gökhan Gönül'ün yokluğunda savunmanın sağında Orhan Şam forma şansı bulurken, forvette Bienvenu'nun yerine Semih Şentürk ilk 11'de sahaya çıktı. Mehmet Topuz, Trabzonspor maçında olduğu gibi yine yedekler arasında bulunurken, teknik direktör Kocaman orta alanın sağında bir önceki maçta olduğu gibi Dia'yı görevlendirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de, kadroda iki değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekibin son oynadığı maçta forma giyen isimlerden Emre Çolak ile Milan Baros, Fenerbahçe maçına yedekler arasında başladı. Terim; Emre ile Baros'un yerine İspanyol oyuncu Albert Riera ve Necati Ateş'i ilk 11'de görevlendirdi.

Bu arada Süper Final'de Trabzonspor ile yapılan maçın sonunda karşılaşma hakemlerine yönelik sözleri nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 3 maç ceza alan Terim, TFF Tahkim Kurulu'ndan çıkan erteleme kararının ardından takımının başında yerini aldı.

Cezası nedeniyle Beşiktaş maçında takımı yardımcısı Ümit Davala'ya emanet etmek zorunda kalan Terim, kalan 2 maçlık cezasının ertelenmesi sonrası Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yeniden saha kenarındaki yerini almış oldu.

Bu şartlar altında başlayan maçın ilk bölümünde iki takım da oldukça kontrollüydü. Fenerbahçe geride Selçuk'la oyun kurmak isterken, sarı kırmızılılar, Elmander'e ayılan uzun toplarla gol aradı. İlk bölümlerde önemli bir pozisyon yaşanmazken, Galatasaray'ın golcüsü Elmander, 19. dakikada sakatlandı. Tedavisinin ardındna sahaya dönen İsveçli olüc, Volkan ile karşı karşıya kaldı ama istediği vuruşu yapamadı ve bu pozisyonun ardından da yerini Baros'a bıraktı.

Elmander'in çıkmasının ardından Galatasaray, ileride topu tutmakta oldukça zorlanında hakimniyet ev sahibine geçti. Cristian ve Dia ile iki kez gole yaklaşan Fenerbahçe, son vuruşlarda istediğini yapamayınce devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

İkinci yarıda ise sahada tam anlamıyla bir gerilim filmi vardı. Galatasaray, şampiyonluk için kalesini savunurken, Fenerbahçe de şampiyonluk golü için saldırdı. Dia'nın 65. dakikasında 2. sarı kartını görüp oyundan atılırken, Galatasaray'da da Ujfalusi 80. dakikada oyundan atıldı.

Fenerbahçe'nin tüm çabaları sonucu değiştirmeye yetmezken, mücadele 0-0 sona erdi. Böylece Galatasaray, sezonu mutlu sonla noktalayan takım oldu.

Sarı kırmızılılılar, 18. şampiyonluğuna ulaşırken, Fatih Terim de 5. kez mutlu sona ulaşarak rekor kırdı.

hakan769
14.Mayıs.2012, 12:30
rahat uyu Metin Oktay , şampiyon Galatasaray !

https://p.twimg.com/As1ZrOlCEAAwibf.jpg

europeanconquer
14.Mayıs.2012, 13:01
Bana göre 105 yıllık derbi tarihinin en önemli maçında sevinen taraf yani şampiyon olmak önceki 17 şampiyonluktan daha önemlidir.Tebrikler Galatasaray'ım.Bu şampiyonluk yıllar boyu konuşulur.

Suicider
14.Mayıs.2012, 13:06
Hiçbir zaman unutmayacağımız bir şampiyonluk oldu.Başta yönetim ve İmparator olmak üzere tüm oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum.Hepsine tek tek helal olsun bize bu mutluluğu yaşattılar.

nannar
14.Mayıs.2012, 13:07
Tebrikler Aslanlar! Şampiyonluk tüm camiamıza hayırlı olsun. Bu sezon malzemecisinden başkanına kadar tüm camia çok büyük bir iş başardı. ilk 11'inden geçen seneden kalan tek oyuncu geçen sezonun en kötü isimlerinden Hakan Balta olan bir takımın 34 maçlık periyodu 9 puan önde bitirmesi alkışlanacak bir performans.İnşallah dogru transferlerle 1996-2000 yıllarında domine ettiğimiz Türkiye ligini yine domine ederiz ve başarmız devamlı hale gelir....

http://i.imgur.com/DOP55.jpg

byariff
14.Mayıs.2012, 14:00
Bekle bizi sampiyonlar ligi...

sarianet
14.Mayıs.2012, 14:07
Tebrikler sezonun en iyi futbolunu oynayıp hakettiler şampiyonluğu :)

Lucas Neill
14.Mayıs.2012, 15:49
Rezalet gecirdigimiz gecen sezonun ardindan hizla toparlanip sampiyon olmak inanilmaz oldu. Hem cogu macta iyi oynadik, genelde de bütün maclarda inanilmaz mücadele verdik. TFF cephe aldi vs oldu ama moralimizi bozmadik bozamadilar sonuna kadar gittik, kupayi belki uzun yillar boyunca göremeyecegimiz bi sekilde ezeli rakibimizin sahasinda kaldirdik. Yillarca unutulmaz en degerli sampiyonluklardan biridir kesinlikle. Emegi gecen herkese tesekkürler bize bu mutlulugu yasattiklari icin. Artik önümüzde daha güzel günler var basta Fatih Terim ve oyuncular olmak üzere tüm yönetime güvenim var. Hersey iyi olacak GS icin.

maNga 33
14.Mayıs.2012, 19:40
geçen sezon berbattı acaba kümeye düşermiyiz diye düşünmüştüm bi ara Allah'tan iyi toparlandık ve şampiyon olduk sonuna kadar hakettik. zor sezon geçirmesine rağmen Fenerbahçe'nin başarısınıda hafife almak büyük yanlış olur.
şampiyonlar ligi konusunda oldukça umutluyum güzel günler bizi bekliyor

LadroN
14.Mayıs.2012, 21:04
Daha uzun yazacagim ama tt arena'daki mactan sonra ilahi adalet eninde sonunda gerceklesecek demistim nitekim de oyle oldu.

SaLviO
14.Mayıs.2012, 22:11
sabri,eboue,semih kaya,hakan balta,melo,engin,yekta,emre çolak,ali dürüst,ünal aysal,hasan şaş, hariç diğer tüm galatasaray camiasını kutlarım

LadroN
14.Mayıs.2012, 22:12
sabri,eboue,semih kaya,hakan balta,melo,engin,yekta,emre çolak,ali dürüst,ünal aysal,hasan şaş, hariç diğer tüm galatasaray camiasını kutlarım

Geriye bi sey kalmamis hocam.kutlamasaydin daha iyiydi:icon_biggrin:

attirson
14.Mayıs.2012, 22:13

Arada unuttukların olmasın. :n:

SaLviO
14.Mayıs.2012, 22:14
Geriye bi sey kalmamis hocam.kutlamasaydin daha iyiydi:icon_biggrin:

muslera var o yeter sinyor terim var :D

furdun
14.Mayıs.2012, 22:40
Galatasarayı tebrik ederim.

europeanconquer
14.Mayıs.2012, 22:46

''Galatasaray hariç tüm Galatasaray camiasını kutlarım.''

Gibi olmuş :n:

William Rookwood
14.Mayıs.2012, 22:47
Semih Kaya ve Eboue neden değil anlamadım

furkan58
14.Mayıs.2012, 22:48

Semih Twitter üzerinden yazdıklarıyla olabilir. Eboue'yi bilemedim.

SaLviO
14.Mayıs.2012, 22:49
''Galatasaray hariç tüm Galatasaray camiasını kutlarım.''

Gibi olmuş :n:

:D :D :D

yok canım muslera reyizin hakkını yemem elmander,necati :D

eboueyi hiç söylemiyorum :D

semihide nedense hiç sevmiyorum :D :D :D :D :D artı bide twitter davaları var onun

RaSenGan
14.Mayıs.2012, 22:49
Haydi Bastır Galatasaray
En Büyüksün Galatasaray
Yönetim Futbolcu TARAFTAR
ŞAMPİYONSUN GALATASARAY

Oceanus
14.Mayıs.2012, 22:50
Tüm Galatasaray camiası bu şampiyonluğu en çok ve sonuna kadar hak eden oldu. Çaycısından , taraftarına. Semih'inden Ayhan'ına. Oyuncular zevklerine göre kutladılar bunda yanlış bir durum yok. Tebrikler Galatasaray , tebrikler Başkan , tebrikler İmparator , tebrikler Şampiyon Taraftar ve tekrardan tebrikler Türkiye'nin tek büyüğü.

RaSenGan
14.Mayıs.2012, 22:51
2 gün önce bu saatlerde !

William Rookwood
14.Mayıs.2012, 22:52
:D :D :D

yok canım muslera reyizin hakkını yemem elmander,necati :D

eboueyi hiç söylemiyorum :D

semihide nedense hiç sevmiyorum :D :D :D :D :D artı bide twitter davaları var onun

Semih karakterli bir oyuncu ama genç olduğu için rakip taraftara yönelik bir yorum yapmış olabilri twitter'da bilmiyorum o da onun gençliğinden kaynaklanıyor. Bu tür şeyleri babamız yaşında adamların yaptığını düşünürsek bence çokta anormal gelmiyor :)

Alicanfmfan
14.Mayıs.2012, 23:15
Şampiyon takımımızı tebrik ediyorum. Tarih bunu yazdı, asla unutulmayacak bir hak edilmiş şampiyonluk daha aldık. Allah hepsinden razı olsun, hepsinin emeklerine sağlık.

Nice Şampiyonluklara, Galatasaray'ım.

di canio
17.Mayıs.2012, 22:30
Geç olsa da tebrik ederim.

C h A o S
17.Mayıs.2012, 23:36
Vay be zaman ne çabuk geçiyor."Şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden" demiştik.Ve hedefe ulaştık.Unutulmaz bir şampiyonluk.En değerli şampiyonluklarımızdan birisi.

footballer33
18.Mayıs.2012, 01:15
Bu sezon futbol manasında şampiyonluğu en çok hak eden takıma gitti şampiyonluk kupası. Tebrik ederim.

bySperman
18.Mayıs.2012, 08:05
Takımımı kutlamak için biraz geç kaldım :D Bence bu şampiyonluk tarihimizin en unutulmaz şampiyonluğu.

Nedvedmania
18.Mayıs.2012, 17:33
Son yıllardaki en unutulmaz şampiyonluklar bence :

1- Denizli senesi
2- 6 maç üstüste kazandığımız
3- Bu sene

RaSenGan
18.Mayıs.2012, 17:35
Son yıllardaki en unutulmaz şampiyonluklar bence :

1- Denizli senesi
2- 6 maç üstüste kazandığımız
3- Bu sene

Ne ara 6 maç üstüste kazanıp şampiyon olduk ben hatırlamıyorum :D

Nedvedmania
18.Mayıs.2012, 17:39
Ne ara 6 maç üstüste kazanıp şampiyon olduk ben hatırlamıyorum :D

Emre Güngörün formda olduğu sene. Yanlış hatırlamıyorsam öyleydi. Hatta bi pankart vardı 6 dan geri sayım yapılıyordu. Her maç statta oluyordu o pankart. Bak şimdi hatırladım Sivas'ı 5 golle mi ne yenmiştik hatta gece 1 de takımı karşılamaya hava alanına gitmiştim :D

Fearless Coward
18.Mayıs.2012, 17:43
Cevat Güler'le alınan şampiyonluk unutulmaz bence de oynadığımız tüm maçları kazandık onunla ve şampiyon olduk :) hele o Gençlerbirliği maçı var kirli forma :)

Nedvedmania
18.Mayıs.2012, 17:44
Cevat Güler'le alınan şampiyonluk unutulmaz bence de oynadığımız tüm maçları kazandık onunla ve şampiyon olduk :) hele o Gençlerbirliği maçı var kirli forma :)

Heh işte onu diyorum :D

6 ile ilgili baya birşey vardı hatta. 6 maç, 6 eksik, 6 puan fark ...

GALATAS4R4Y
18.Mayıs.2012, 17:45
2007-2008 sezonu işte bundan önceki son şampiyonluk.

RaSenGan
18.Mayıs.2012, 17:46
Cevat Güler'li şampiyonluğu hatırlıyorum da 6 maç olayını hatırlamıyorum :D Hatta gazetelerde bir başlık vardı "Cevat Güler Zico Ağlar" diye :D

europeanconquer
18.Mayıs.2012, 17:46
Ben 2007-2008 sezonunu sıradan bir şampiyonluk olarak görüyorum.Bu sezon ve 2006 unutulmaz.

Fearless Coward
18.Mayıs.2012, 18:42
Bence hiç sıradan değil ula 6 maç kalmış hocan gidiyor sonra arman için oyna diyor taraftarımız Cevat hocayla ulaşıyoruz şampiyonluğa kolay değildi açıkcası eksiklerimiz de vardı sanırım...

Facx
19.Mayıs.2012, 01:36
Ben 2007-2008 sezonunu sıradan bir şampiyonluk olarak görüyorum.Bu sezon ve 2006 unutulmaz.

bende bunu sıradan görüyorum fenerle ilk maç. yaptığımızdan beri lideriz hiç kaptırmadık puan olarak yaklaştılar geçebilirlerdi de ama geçemediler en nihayetinde

Revolution
19.Mayıs.2012, 02:19
Yahu her şampiyonluk değerlidir. Hepsinin özel bir anlamı olabilir, ya da olmayabilir ama bunlar onları sıradan yapmaz. O emek herşeyden özeldir. Hak ederek kazandık bu sene şampiyonluğu helal olsun Fatih Terim'den Florya'daki çamaşırcı abimize kadar.

Fenerbahçeli arkadaşları ve takımı da buradan kutlarım playoff'ta çok güzel bir performans ortaya koydular ve erittiler farkı.

Night_Mare17
20.Mayıs.2012, 18:58
Cezam yeni kalktı o yüzden şimdi yazıyorum.

Bu takım bu sene her şeyiyle şampiyonluğu hak etti. Taraftarıyla , yönetimiyle , her futbolcusuyla , oynadığımız oyun ve sergilediğimiz performansla. Sonunda hak ettiğimiz kupayı aldık.

Fenerbahçe'yi de bu olaylara rağmen şampiyonluğu son maça kadar taşıyabildikleri için tebrik ederim.

DisCo
28.Mayıs.2012, 10:34
Bir şey dikkatimi çekti. Gerek Kadıköy'de gerek takım otobüsünde gerekse kendi stadımızda yani hakemin düdüğünden sonraki tüm süreçte şampiyonluk kutlamalarını gördük.

Bu kutlamaların içinde Servet'in olmaması beni düşündürdü. Özellikle Fenerbahçe - Galatasaray maçının son dakikaları soyunma odasında izleniyordu. Elmander'i, Sercan'ı bir sürü oyuncu oradaydı, Abdürrahim Albayrak oradaydı. Hepsi hakem bitir artık heyecanını yaşıyordu. Servet'te sandalyede ellerini bağlamış sevimsiz bir ifadeyle izliyordu.

Takım şampiyon olunca ortadan kayboldu. Stadta, koridorda, soyunma odasında kendisini göremedim. Arena'daki kutlamalarda da adı anons edildiğinde somurtkan bir şekilde geldi ve platformda yerini aldı.

2008 şampiyonluğunda da aynı şekilde şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürecek hareketleri vardı. Sakat olduğu için o gelmeden eğlenen arkadaşlarına mı küsmüştü ne olmuştu. Onu bekliyorlardı naz tuz ediyordu. Sonra oyuncular ona koşup kucaklarına alıp gelmişlerdi vs.

Bir takımda ilk 11 oynarsın ya da oynayamazsın. Bu nasıl bir düşünce yapısı ve düşmanlıktır. Servet, 2008'de benim için bitmişti şimdi daha da bitti. İşine gelmeyince tabiri caizse haince davranan kişilerden nefret ederim. Gökhan Zan'da oynamadı ama adamın Semih'i destekleyen konuşmasını dinlemiştik.

Her zaman diyorum yetenek yetmez; kullanacak akıl olacak. Yetenek, akıl yetmez karakterin olacak.

europeanconquer
28.Mayıs.2012, 10:40
Aynen abi kesinlikle katılıyorum sana.Aykut,Mehmet,Serkan,Ufuk,Ayhan,Ceyhun,Çağlar ve Yiğit fazla forma şansı bulamadılar.Ama Servet gibi bir kenara oturup küsmediler.Bu kadar ruhsuz bir futbolcu olamaz.Hele hele Aykut beni çok mutlu etti.Bu sezon bir maç bile oynamadı ama coşku ile kutladı şampiyonluğu.Böyle adamlar lazım bizim takıma.Tabi futbolu da güzel olursa iyi olur :D

Deus Dominus
28.Mayıs.2012, 12:32
http://vliegendenederlander.blogspot.com/search?q=servet

Şöyle bir yazı okumuştum flying dutchman'ı severim, takip ederim :) Enteresan bir yazıydı Servet'le ilgili.

Nedvedmania
28.Mayıs.2012, 15:55
Bir şey dikkatimi çekti. Gerek Kadıköy'de gerek takım otobüsünde gerekse kendi stadımızda yani hakemin düdüğünden sonraki tüm süreçte şampiyonluk kutlamalarını gördük.

Bu kutlamaların içinde Servet'in olmaması beni düşündürdü. Özellikle Fenerbahçe - Galatasaray maçının son dakikaları soyunma odasında izleniyordu. Elmander'i, Sercan'ı bir sürü oyuncu oradaydı, Abdürrahim Albayrak oradaydı. Hepsi hakem bitir artık heyecanını yaşıyordu. Servet'te sandalyede ellerini bağlamış sevimsiz bir ifadeyle izliyordu.

Takım şampiyon olunca ortadan kayboldu. Stadta, koridorda, soyunma odasında kendisini göremedim. Arena'daki kutlamalarda da adı anons edildiğinde somurtkan bir şekilde geldi ve platformda yerini aldı.

2008 şampiyonluğunda da aynı şekilde şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürecek hareketleri vardı. Sakat olduğu için o gelmeden eğlenen arkadaşlarına mı küsmüştü ne olmuştu. Onu bekliyorlardı naz tuz ediyordu. Sonra oyuncular ona koşup kucaklarına alıp gelmişlerdi vs.

Geçen benim yazdığım yazının nerdeyse aynısını yazmışsın :D

DisCo
04.Haziran.2012, 13:18
Her gün bir tişörtle ortalarda geziyorum.

Bugün de "Şampiyonluk Şarkısı Düşmesin Dillerden" tişörtünü giymiştim. Kimisinin yüzünde gülümseme kimisinde farklı duygular olduğunu hissettim.

Ligimizin yardımcı hakemlerinden Nihat Mızrak'ın iyi ki arada bir kere şampiyon oldunuz takılmasına karşı gökyüzü olayları gibi 107 yılda bir görülür dedim.

Böyle bir şampiyonluk gerçekten yok. Haftaya "Kadıköy Hatırası" tişörtümle yaşadığım anıları da paylaşacağım, takipte kalın. :n:

LadroN
04.Haziran.2012, 13:58
Disco firarda.:D

goosfraba
16.Ağustos.2012, 21:51
maç konularını açalım lütfen.

konuyla alakalı olarak da, galatasaray'ı tekrar tebrik ederim. :)