Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Spartak Moskova | Şampiyonlar Ligi Play-Off 2.Maçı

Pages : [1] 2

Nedvedmania
27.Ağustos.2012, 19:48
http://img215.imageshack.us/img215/8073/10031230.png (http://img215.imageshack.us/i/10031230.png/)

Ralph
27.Ağustos.2012, 20:04
Fenerbahçe ligin verdiği galibiyet moraliyle maçı alır diye düşünüyorum. Hatta rahat bir galibiyet alacak gibi geliyor bana. Spartak Moscow Fenerbahçe'den güçlü bir takım değil.

Qumre
27.Ağustos.2012, 20:05
Gaziantep Maçı umut verici. Ayrıca kendi sahamızda olduğumuz için kolay bir galibiyet bekliyorum.

Kaka Leite
27.Ağustos.2012, 20:08
Krasic'in lig maçındaki harika oyunu beni sevindirdi.Yaptığı hareketler ile hücumda bize hız kazandırdı...

Umarım bu maç Krasic oynar.Maça gelecek olursak Spartak güçlü bir ekip ancak bizde onları eleyebilecek potansiyel fazlası ile var.Kuyt'tan 2 gol bekliyorum iyi oynayarak kazanacağız inşallah.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ağustos.2012, 20:25
antep macinin kadrosu guzeldi. ayni sekilde cikarsak guzel olur. 1-0 yeter diye dusunurse aykut kocaman krasic-kuyt-sow 3 lusunden birini yanina koyabilir.

totem amacli beraberlik verdim ankette :D

furkan58
27.Ağustos.2012, 20:58
İlk maçta gördük ki Spartak çok abartılcak bir takım değil ancak bizde çok iyi futbol oynamıyoruz. Antep maçı prova açısından güzeldi o oyunu sahaya yansıtabilirsek eleyebiliriz. Gol yiceğimizi düşünüyorum tahmini skorum 3-1. Goller : Kuyt , Sow(x2) - Emenike

uAburak89
27.Ağustos.2012, 21:00
2-1 Fenerbahçe lehine giden maçın son dakikalarında gelecek Spartak golüyle 2-2 biteceğini düşünüyorum. Spartak çok iyi değil ama çok ters bir takım, zor maç. Umarım ben yanılırım, Fenerbahçe turu geçer, Avrupa'da başarılı bir Türk futbolu olmalı artık.

attirson
27.Ağustos.2012, 21:01
Eger bir tane atıp yatarsak mümkün degil eleyemeyiz.2-0 biter diye düsünüyorum.

sui generis
27.Ağustos.2012, 21:03
heyecanla bekliyorum maçı. alacağımızı düşünüyorum. kanatları iyi kullanmamıza bakar. lakin gol yememeliyiz , yersek zorlanırız.

--------Sow Kuyt

Caner--------------Krasiç

Topal(Selçuk) Topuz

Hasan Yobo Egemen GG

---------Mert

şeklinde çıkarsak istediğimiz Fenerbahçe'yi izleriz :)

vurduğun gol olsun Fenerbahçem :)

ommix
28.Ağustos.2012, 10:52
Şu anda geldiğimiz nokta bu sezon oynadığımız maçların en iyisini,en az hatalısını oynama zamanı.Bu maçta takım ve taraftar rakibe müthiş bir baskı kurmalı.Sakin oynayarak 1-0 maç sonuna kadar kovalanmalı gibi düşünmek yanlış olur.Eğer golü bulamazsak rakibin kontralarında çok sıkıntı yaşarız.İlk 15 dakika veya olmadı 30 dakika çok önemli golü bulursak tadından yenmez.Belki Aykut hoca öne geçersek takımı geri çeker ama Spartak defansı gerçekten iyi değil ve bu sefer kontralarda biz etkili olabiliriz.Onun için erken gol çok önemli.Maçın sonuna kadar rakibini ısıran bir takım istiyoruz.İnşallah bu maçı ve turu alacağız.

anil luque
28.Ağustos.2012, 11:44
Emenike'nin kontratak toplarına dikkat ederse Fenerbahçe zorluk yaşamaz çünkü oyun hakimiyeti onlarda olacaktır. Ancak dediğim gibi Spartak hücumunda Emenike gibi tabir-i caizse bir tankın ve sürat konusunda elit isimlerden McGeady'nin ve ortasahada da onlara çok güzel toplar atabilecek Bilyaletdinov , Romulo gibi isimlerin olması beni korkutuyor açıkçası.

Temsilcimize başarılar diliyorum.

ommix
28.Ağustos.2012, 12:27
Romulo lig maçında oynamamış iyileşti mi acaba?

GebzeLi1907
28.Ağustos.2012, 12:42
Kuyt ve Sow ileride yan yana oynamalı.Spartak'ın iki stoperini Kuyt'ın presi Sow'un koşuları ile dağıtabiliriz bence.
Sabırlı oynamamız lazım yoksa Spartak'ın çok etkili kontra atak oyuncuları var.
Mutlaka gol atarız bu takıma golü erken bulursak hurra geri çekilme mantığımız ortaya çıkarsa maç yine sıkıntıya girer.
Aykut hoca artık aşssa şu özelliğini.Şüpheler bizi yiyip bitirmese.
Herkesin en iyi olduğu mevkide, kendi yerinde oynadığı bir Fenerbahçe bu turu geçer.
4-4-2 yada 4-3-3 farketmez..

SAİT71
28.Ağustos.2012, 13:00
Beraberlik geçiyor içimden. Zor bir maç olacak.

murat taşlı
28.Ağustos.2012, 13:04
heyecanla bekliyorum maçı. alacağımızı düşünüyorum. kanatları iyi kullanmamıza bakar. lakin gol yememeliyiz , yersek zorlanırız.

--------Sow Kuyt

Caner--------------Krasiç

Topal(Selçuk) Topuz

Hasan Yobo Egemen GG

---------Mert

şeklinde çıkarsak istediğimiz Fenerbahçe'yi izleriz :)

vurduğun gol olsun Fenerbahçem :)

bende böyle bir kadro umuyorum inş. böyle çıkarız maça.

KanaKe
28.Ağustos.2012, 13:14
bence herkesin sandigi gibi kolay bir mac olmayacak ama görecegiz hep beraber :)

ommix
28.Ağustos.2012, 14:12
Antep maçının 11'ini bekliyorum

uAburak89
28.Ağustos.2012, 14:13
Alex kadrodaymış sanıyorum.

erdem344
28.Ağustos.2012, 14:18
2 0 kazanır gruplara kalırız ardından da orta saha transferini açıklanır

SacrificeGGTC
28.Ağustos.2012, 14:32
Yukardaki kadroda Caner yerine Stoch olmalı.
Ayrıca maça gelecek olursak; erken gol bulmamız çok önemli. Özellikle ilk yarı gol bulamazsak iş çok zorlaşır.

Bordo61Mavi
28.Ağustos.2012, 14:35
Fenerbahce zorda olsa kazanir ama tur icin yeterli olurmu bilemem. Defansi cok cok iyi yaparsa belki

darkkobal123
28.Ağustos.2012, 15:36
Fenerbahçe iyi oynadığı takdirde kazanıp, gruplara kalmayı başaracaktır.

Fearless Coward
28.Ağustos.2012, 16:09
Mert çok iyi toparlamış kendini kalede artık güven veriyor...Zaten Fenerbahçe'nin evinde öyle ya da böyle yenilmediğini biliyoruz bu maçta da yenilmezler önemli olan yenmek :) Fenerbahçeye gol lazım olması güzel bir olay tıpkı Vaslui maçındaki gibi bir fark olabilir 1-0 yapınca direk skora yatma gibi bir hata olursa işler değişebilir tabi...

LaigLeNoiR
28.Ağustos.2012, 17:27
İlk maçtan önce de söylemiştim tekrar edeyim, Moskova takımı bana kalırsa tam bir deplasman takımı hüvviyetinde. Bu sebeple F.Bahçe'nin işi çok zor.

Mutlaka gol atacaktır Spartak, o sebeple F.Bahçe'nin çok gol atması lazım.

Temsilcimize başarılar diliyorum, inşallah turu geçerler.

Börk
28.Ağustos.2012, 17:37
İnşallah,Fenerbahçe gruplara kalır Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil ederiz :)

uAburak89
28.Ağustos.2012, 17:43
Kalede Mert olacakmış.

Aykut Kocaman: "Şu anda Alex yarın ki Spartak Moskova maçı için kafamda çizdiğim kadroda yok. Ama bir antrenman daha yapıp duruma bakacağız."

Deus Dominus
28.Ağustos.2012, 18:10
Spartak Moskova'nın savunma zaafları var, ama hücum hattı da bir o kadar etkili. Tam 4-4-2'ye uygun kadro var elinde Aykut Kocaman'ın, zayıf savunmaya karşı şov yapabilirler.
Çok dikkatli olmak lazım, Fenerbahçe gol bulacaktır ama önemli olan yememek. Benim beklediğim- dilediğim kadro şu:

...............Mert

Gökhan Bekir Yobo Hasan Ali

.....M. Topuz M. Topal

Krasic........................Stoch

...........Kuyt...Sow

KanaKe
28.Ağustos.2012, 18:11
alex kesin hirs yapmistir performansinada yansir bu.. oynatirsa birsey kaybetmez alexsiz de kaybettik sonucta adamlara..

erdem344
28.Ağustos.2012, 18:14
Gaziantepspor maçındaki kadronun aynısı çıkar.

SacrificeGGTC
28.Ağustos.2012, 18:15
SON DAKİKA - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman: Alex yarınki maçın kafamdaki kadrosunda yok. Ama son antrenmanda bakacağız.

NTVSPOR

sananes
28.Ağustos.2012, 18:18
Selçuk Şahin'i mevcut formuyla kadroya yazmayan insanlar önyargılı ve adaletsizlerdir bence.

Alex'in de maçta hiç oynamayacağını düşünüyorum. Gaziantepspor maçının aynı kadrosu ile çıkarız.

erdem344
28.Ağustos.2012, 18:20
selçuk çok iyi oynuyor geçen sezonun bekiri gibi 2 3 maçtır

darkkobal123
28.Ağustos.2012, 19:26
Alex'i oynatmayacaksa şöyle bir kadro çıkarabilir ;

Mert

G.Gönül - Egemen - Yobo - H.Ali

C.Baroni M.Topal

Krasic - Stoch

Sow - Kuyt

sui generis
28.Ağustos.2012, 19:31
Alex'i oynatmayacaksa şöyle bir kadro çıkarabilir ;

Mert

G.Gönül - Egemen - Yobo - H.Ali

C.Baroni M.Topal

Krasic - Stoch

Sow - Kuyt

Geçiniz bu kadroları. O 4 ismi oynat aynı anda vaslui ile oynadığımız ilk mac gibi olur dağılırız. Bana kalırsa Stoch yerine Caner cristian-topal yerine topuz Selçuk olmalı. Ama Aykut hoca ortasahayi Selçuk topal topuz ileri ucu da kuyt sow krasic seklinde kuracaktir. Emin gibiyim bu konuda :)

byariff
28.Ağustos.2012, 19:36
en içten dileklerimle kalbim fenerbahçeden yana avrupada yollarina devam etmelerini istiyorum ama milliyetci duygulari bir kenara birakip dogruyu soylemek gerekirse spartak moskovanin turlucagini dusunuyorum.

Corpus
28.Ağustos.2012, 19:37
M.Topuz olmadan bir fener direnişi düşünemiyorum.

playeray
28.Ağustos.2012, 19:38
Fenerbahçe'nin kazanma ihtimali daha yüksek fakat Spartak kolay kolay vermez maçı. Hatta sürpriz yapabilir Spartak.

TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 19:39
Selçuk Şahin'i mevcut formuyla kadroya yazmayan insanlar önyargılı ve adaletsizlerdir bence.

Alex'in de maçta hiç oynamayacağını düşünüyorum. Gaziantepspor maçının aynı kadrosu ile çıkarız.

eger ki dedigin gibi cikar ve turu gecersek iskelet kadro olusmus olacak. o kadro kolay kolay bozulmaz, transfer yapilirsa selcuk yerini kaybeder sadece.

enesemin53
28.Ağustos.2012, 19:42
selçuk çok iyi oynuyor geçen sezonun bekiri gibi 2 3 maçtır

11 sezon sabrettik meyvelerini topluyoruz hamdolsun :)
ama hakikaten son formuyla orta ikiliye yazılacak ilk isim konumuna geldi

darkkobal123
28.Ağustos.2012, 19:46
S.Moskova maç başında, ortasında ve sonunda, yani belli zamanlarda kesinlikle hücuma dönük oynayacak. Hep savunma yapacak diye kendimizi şartlamayalım. Gol için zaman zaman saldıracaklarını bilelim, gevşemeyelim. Malum Fenerbahçe çabuk gevşiyor, dikakti azalıyor.

Yarın ki maçta Fenerbahçe'ye yürekten başarılar, umarım turu geçer.

Feanaro
28.Ağustos.2012, 19:56
2-1 Fenerbahçe lehine giden maçın son dakikalarında gelecek Spartak golüyle 2-2 biteceğini düşünüyorum. Spartak çok iyi değil ama çok ters bir takım, zor maç. Umarım ben yanılırım, Fenerbahçe turu geçer, Avrupa'da başarılı bir Türk futbolu olmalı artık.

katılıyorum. bende 2-1 veya 1-0 önde olduğumuz maçın 60-80 arasında bir gol yiyeceğimizi ve öylece elenmeyi bekleyeceğimizi düşünüyorum. gönlüm fenerbahçe'm ile fakat umudum yok. inşallah yanılırım.

Corpus
28.Ağustos.2012, 20:03
Spartak gibi bir takıma karşı yüklenemezsiniz. Yenmemiz de gerekiyor. Maalesef Teknik direktör Aykut' un işi oldukça zor.

Bordo61Mavi
28.Ağustos.2012, 20:22
Bu Spartak taraftari provakasyon yaparsa heleki nette konusuldugu gibi ermeni topraklarini geri verin felan pankartlari acarsa cok degisik seyler olur.

Universal
28.Ağustos.2012, 20:24
Aykut Kocaman ne dedi: "Gol yememeliyiz." Yarın ki oyun anlayışımız 1-0 kazanalım yeter mantığı olacak. Bu yüzden direkt bu skoru bekliyorum. Mert, G.Antep maçının formunu korur ve defans ile ortasaha yardım ederse tur bizimdir.

Alex yarın mutlaka forma giyecektir ya yedek olarak ya ilkonbir olarak. Hırslı bir Alex olacağından maçda çok etkili olacaktır. Sow gittikçe ısınıyor Kuyt formda. Selçuk eğer G.Antep maçında ki gibi koşarsa bu işi bitirebiliriz.

ommix
28.Ağustos.2012, 20:36
Baskılı oyunla başlayıp golü bulacağız ilk 20 dakikada

William Rookwood
28.Ağustos.2012, 21:14
Spartak Gaziantep gibi kaçırmaz. Bence Gaziantepspor daha beceriklili olsa daha farklı olurdu. Berabere biter diye düşünüyorum

TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 21:53
sow, antep mac sonu roportajinda fransizca defansla aramda cok mesafe vardi baslarda, bu beni olumsuz etkiledi ama sonrasinda bu problemi giderdik ve basarili olduk demis. fakat ceviri bu sekilde yapilmamis. bence de bizim en onemli sorunlarimizdan biri bu, defans cok yaslaniyor geriye ve hucumla defans arasi acilinca 60-70 metrede oynamak zorunda kaliyoruz. 1-0 kazanalim mantigiyla bu durum yasanabilir. umarim bu sorunu yasamayiz.

futureless
28.Ağustos.2012, 22:00
Alex kadroda. Oynar mı oynamaz mı bilmem ama kadroda olması şimdilik iyi bir gelişme.

uAburak89
28.Ağustos.2012, 22:02
Fenerbahçe için oluşacak en güzel senaryo, sonradan oyuna giren Alex'in turu getirmesi olacaktır herhalde. Oyuna alarak büyüklük gösteren, adım atan teknik direktör ile oyuna sonradan girerek takımına turu getiren, hatasını telafi eden oyuncu.

ReaList
29.Ağustos.2012, 00:04
Ne olursa olsun geri çekilmeden oynayalım. 1-0 öne geçmemizden korkuyorum mesela. Çünkü otomatikman geri çekiliyoruz, kötü bir hastalık. Oyuncu tercihleri çok önemli. Sow veya Krasic'i sol kanat oynatmaz umarım. Stoch'un ölüsü bile bu oyunculara göre orada daha çok iş çıkarıyor. Bu iyi veya kötü olma meselesi değil, pozisyonunun adamı olma meselesi. Umarım sahaya dizilimimizde kötü bir durum olmaz, kötü bir dizilimde nasıl sendelediğimizi geçen maç gördük.

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2320767&postcount=7152

Oyuna hakim olmak veya dengede götürmek adına sahaya nasıl yayılacağımız çok önemli. Umarım şans yanımızda olur.

footballer33
29.Ağustos.2012, 00:27
Fenerbahçe er ya da geç gol bulacaktır. Önemli olan gol yememesi. Bunu başarırlarsa beklediklerinden daha rahat geçerler turu. Başarılar.

Lim10
29.Ağustos.2012, 03:16
Spartak'ın mutlaka gol atacağını düşünüyorum.Önemli olan en kötü 1-0 öndeyken ve en geç ilk yarının başlarında bu golü yemiş olmamız.Emin olun rakibimiz Kiev olsa işimiz çok daha zor olurdu.İlk maçta da gördük ki Spartak çok korkulacak bir ekip değil.Ne varki kadrosu itibariyle kontra atak futboluna yatkın bir takım.İnşallah Welliton ve Romulo bu maçta forma giymezler de tek derdimiz Emenike olur.Bana göre ideal dizilişimiz şu şekilde olmalı:

Mert

GG. Yobo Egemen H.Ali

Krasiç Topuz Topal Caner

Kuyt

Sow

Fearless Coward
29.Ağustos.2012, 03:18
Bu Emery akıllı adam Alexten çekiniyoruz demiş bunu duyan Aykut hoca Alex'i oynatıp Kuyt - Sow'u bozarsa büyük hata yapar...Kuyt - Sow ile Spartak'ı eleyebilir Fenerbahçe...

eGowiCh
29.Ağustos.2012, 04:14
NTV Spor şöyle bir kadro öngörmüş:

Defans hattı aynı, yazmıyorum, orta saha ve hücum: M.Topuz-Selçuk-M.Topal-Krasic / Cristian-Kuyt

Bana kalırsa böyle bir kadro hatalı olur. Cristian Baroni yerine Sow'un oynamasından yanayım.

Kuyt ve Sow, ikisi de sahada olmalı. Ayrıca Krasic'in sağ kanatta görev almasından yanayım, bu adamın sol kanatta oynadığını görmedim, G.Antepspor maçında da verimli olamadı, sağ kanatta fırtına gibi eser. Sol kanatta Stoch ve Caner gibi adamın varken orada Krasic'i oynatmak mantıksız.

4-3-3 şeklinde şöyle bir onbir olabilir:
Defans aynı;
M.Topuz-Selçuk-M.Topal
Krasic-Kuyt-Sow

BleedingMoon
29.Ağustos.2012, 06:19
sow da sol kanatta berbat oynuyor.

attirson
29.Ağustos.2012, 09:45
Stoch bu maç sonradan filan girerse iyi iş yapar.

meddah
29.Ağustos.2012, 10:14
Niye ısrarla "Ziya Doğan Taktiği" ile oynamak istiyor ki bu adam?

KanaKe
29.Ağustos.2012, 10:23
stoch gibi adam varken sol kanat oynatma, sow gibi forvette daha etkili olan bir oyuncunu sol kanat oynat.. hangi futbol mantigina uyuyor bu

ommix
29.Ağustos.2012, 14:11
Maç uyduda 4 kanalda şifresiz

KAYNAK (http://www.tumspor.com/sampiyonlar-ligi/haber/918729-fb-moskova-maci-4-tvde-sifresiz)

C h A o S
29.Ağustos.2012, 16:32
Maç uyduda 4 kanalda şifresiz

KAYNAK (http://www.tumspor.com/sampiyonlar-ligi/haber/918729-fb-moskova-maci-4-tvde-sifresiz)

Var mı bu kanalları ayarlayabilen?

ParduS
29.Ağustos.2012, 17:13
Selçuk Şahin uzaktan bir tane atar mı acaba bu maç :) Umarım turu geçen taraf oluruz.

Sir FRD
29.Ağustos.2012, 17:23
Fenerbahçe'ye başarılar.Kontradan yemezse ve herhangi bir derbide oynadığı futbolu oynarsa turu geçebileceğini düşünüyorum

sananes
29.Ağustos.2012, 17:51
maçı uefa'nın sitesinden satın alma şansım var mı arkadaşlar? baktım ama bulamadım. Hatırlıyorum daha önce bir real madrid-barcelona maçını satın alabilmiştim oysa.

Crazycat
29.Ağustos.2012, 20:37
http://www.idmantv.az/canli/idman-canli.htm

Yukarıdaki linke bir bakın maç başlarken. Idman Tv maçı verecek sanırım.

sananes
29.Ağustos.2012, 20:42
İdman tv'de digiturk'te yokki,internetten de uefa veya nba gibi köklü sitelerden maç satın alındığında kalite güzel oluyor diğer türlü hiç çekilmez. Bize yine yollar göründü

byariff
29.Ağustos.2012, 21:44
Fenerbahce: Mert - Gokhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali - M.Topal, Selcuk - M.Topuz, Kuyt, Krasic, Sow

IcedEarth
29.Ağustos.2012, 21:45
Benim burada aslında küfür etme hakkım olmalı. Aynı şekilde sizin de. Bir zevkimiz futbol var, onu da artık hazırlık maçlarında bile para vermeden izleyemiyoruz. En azından Avrupa maçlarını yayınlıyorlardı ne güzel, 5-6 senedir o da yok.

furkan58
29.Ağustos.2012, 21:46
Antep maçının 11i çıkacağı belliydi. Bir prova niteliğindeydi o maç. Skor da o maç ile aynı olur umarım.

William Rookwood
29.Ağustos.2012, 21:48
Maçı star mı veriyor?

Bordo61Mavi
29.Ağustos.2012, 21:54
D-Smart veriyor ama yayinlar bol bol var net uzerinden :D

Hadi deplasmandaki maci anladim, Turkiyedeki macta niye millete eziyet cektiyorular bu yayinlama isinde ?

Gurbeteki vatandaslar hepten isyanda, bizim evimizde her kanalin avrupa yayini geliyorki onlarda macin ozetlerine bile zor bakiyoruz.

ReaList
29.Ağustos.2012, 22:19
Fenerbahce: Mert - Gokhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali - M.Topal, Selcuk - M.Topuz, Kuyt, Krasic, Sow

Eğer 4-4-2 oynayacaksak ve Krasic yine sol kanat olacaksa işimiz var. Hayır yabancı kontenjanı yok. Temiz temiz Krasic'i orijinal mevkisinde oynatıp sola Stoch veya Caner'den birini oynatmak varken niye böyle yaparız ki ? Krasic solda çok zorluk çekiyor adama eziyet çektirmek niye ? Bir de şu var eğer 1-0 öne geçersek eminim sol kanada Sow, Sağ kanada Krasic ortaya da Mehmet Topuz geçecek ileride de Kuyt tek başına oynayacak ve yine karman çorman bir düzen olacak. Aykut Hoca'nın her seferinde gereksiz risk almasının nedeni nedir gerçekten anlam veremiyorum. Umarım Antep maçında ki gibi şans yanımızda olur ne diyelim.

SacrificeGGTC
29.Ağustos.2012, 22:22
Eğer 4-4-2 oynayacaksak ve Krasic yine sol kanat olacaksa işimiz var. Hayır yabancı kontenjanı yok. Temiz temiz Krasic'i orijinal mevkisinde oynatıp sola Stoch veya Caner'den birini oynatmak varken niye böyle yaparız ki ? Krasic solda çok zorluk çekiyor adama eziyet çektirmek niye ? Bir de şu var eğer 1-0 öne geçersek eminim sol kanada Sow, Sağ kanada Krasic ortaya da Mehmet Topuz geçecek ileride de Kuyt tek başına oynayacak ve yine karman çorman bir düzen olacak. Aykut Hoca'nın her seferinde gereksiz risk almasının nedeni nedir gerçekten anlam veremiyorum. Umarım Antep maçında ki gibi şans yanımızda olur ne diyelim.

Yazdıklarında çok haklısın. Gerçi ben her maça Stoch'la başlama taraftarıyım ama Gaziantep maçında sola çekildiğinde 5 dk falan dayandı Krasiç ve mevkisini değiştirdi. Bu biraz farklı, maç öncesi solda oynayacağını kabul etmektir bu. Eminimki özel olarak bu durum konuşulmuştur ve karar alınmıştır. Zorla geçirtecek değil ya, maç öncesi Krasiç kabul etmiştir diye düşünüyorum. Kumar yanı var, tam verim alamayabiliriz; ama önümüzdeki maçta neler olacak göreceğiz.

byariff
29.Ağustos.2012, 22:24
Rus yayininda fenerbahceli oyuncularin ismi :D :D

http://i.imgur.com/xnVhk.jpg

Ralph
29.Ağustos.2012, 22:29
Önceki sayfaları okumadım, kim ne yazmış ne düşünüyor haberim yok ama sanal alemde herkes, her taraftar Fenerbahçe taraftarından Rusya'da yapılan terbiyesizliğe karşılık bir şeyler yapılmasını istiyor. Bu bir sözlü tezahürat şeklinde olur umarım. Yoksa bizim de onlardan farkımız kalmaz kanısındayım.

Edit: En kötü laf sokucu "belirli seviyede" pankartlar açılır umarım.

Kaka Leite
29.Ağustos.2012, 22:41
Geçicez biz bu turu geçicez !

Kaka Leite
29.Ağustos.2012, 22:48
Ulan Topuz bi yararın dokunsun abi ya

berkay123456
29.Ağustos.2012, 22:49
Spartak'ın savunması çok kırılgan duruyor sanki.Fener en az 2 gol atar bence, Kuyt'un kesin golü var zaten.

berkay123456
29.Ağustos.2012, 22:50
ovvv bu olmadı...

edit: Fener her atağında kontra yerse spartak daha çok atar.

Ralph
29.Ağustos.2012, 22:51
Yakışmadı bu gol. Neyse neyse toparlarlar şimdi 2 gol lazım.

EndoplazmiK RetikuluM
Hadi geçmiş olsun.

KanaKe
bu pozisyonun sonu kesin gol dedim gol oldu.. böyle basit hatalar yapmamaliyiz yazik vallahi yazik.. 2 gol olursa uzatmalara gider 3 gol lazim

William Rookwood
Gol oldu Fenerbahçe'nin işi zor.

Kaka Leite
Bizim olayımız bu ki yeriz illa yumurta kapıya sıkışacak..

Corpus
29.Ağustos.2012, 22:52
Beklenen oldu maalesef kontra. Daha erken Fenerbahçe' nin heyecan yapmaması lazım.

Kaka Leite
29.Ağustos.2012, 22:52
Hakem koymasalarmış keşke maça bişeye yaramıyor.

KanaKe
29.Ağustos.2012, 22:53
hakemde daha ilk dakikalardan tarafini gösterdi isimiz zor bu dakikadan sonra..

SacrificeGGTC
HAKEM !

Ayrıca kapanacaktır Moskova, iyi ara toplar atıyoruz. Krasiç solda gayet iyi başladı. Kapanmaları avatajımız olur umarım.

KanaKe
pozisyonun ofsaytla alakasi yok

Ralph
29.Ağustos.2012, 22:54
Eğer Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden elenirse ortasaha transferi yapsa ne olacak yapmasa ne olacak.

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 22:54
Kontra'dan gelen bu erken gol bütün planları alt üst etmiştir. Fenerbahçe'nin işi gerçekten zor.

KanaKe
29.Ağustos.2012, 22:56
orta saha yol gecen hani.. 4-3-3 bize göre degil 4-4-2 ile cikmasi lazimdi

Ralph
29.Ağustos.2012, 22:59
Krasic değişiklik mi istedi bana mı öyle geldi?

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:00
Krasic değişiklik mi istedi bana mı öyle geldi?

degisiklik istedi.. kesin caner girer simdi

Bordo61Mavi
29.Ağustos.2012, 23:00
Fenerbahcenin gol yiyecegi belli olan bir macti ama hem sirasi hemde vakti cok erkendi.

SacrificeGGTC
29.Ağustos.2012, 23:01
Oh Be Stoch ! Hadi Koçum !

Stoch Krasic değişikliği oluyor :/

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:03
bu hakeme küfür etmemek elde degil.. resmen taraf tutuyor

Homer J.S
29.Ağustos.2012, 23:04
At Fener hadi gelsin kupon.

Corpus
29.Ağustos.2012, 23:04
Aykut Hoca' nın net talimati var sanırım. Sadece kanatlara oynamaya çalışıyor Fenerbahçe. Ortada boşluk olsa bile kanatlara dönüyorlar.

EndoplazmiK RetikuluM
29.Ağustos.2012, 23:05
Yahu tek yapabildiğimiz şey top şişirmek ileri doğru. Sabah akşam 5'e 2 pas çalıştırıp böyle oynatmak mı sistem yaratmak ?

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:09
Yahu tek yapabildiğimiz şey top şişirmek ileri doğru. Sabah akşam 5'e 2 pas çalıştırıp böyle oynatmak mı sistem yaratmak ?

4-3-3 uygun degil adam bunu ya göremiyor ya kör.. spartak istedigi gibi ceviriyor topu ordan oraya orta sahada basan 1 tane adam yok ilerde 3 tane adam gereksiz.

Bordo61Mavi
2 pas yapamiyor takim, habire rakibe top verilirmi boyle

byariff

katiliyorum 23 dakkadir defanstan forvete uzun top sisiriliyorlar.

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 23:10
Fenerbahçe bu dakikalarda gol bulmalı. En azından ilk yarı 1-1 bitmeli ancak zor gözüküyor.

musleramicol25
29.Ağustos.2012, 23:13
Kendimi bir an Fifa maçında zanettim. :D

Corpus
29.Ağustos.2012, 23:13
Topuzu yaptığı faule kadar hiç görmemiştim.

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:14
bu takim adami kanser eder ya bu kadar olmaz.. lider yok sahada alexin eksikligi cok belli oluyor.. aferim aykut kocaman alexi keserek takimin kaderiyle oynadin..

NisRoc
29.Ağustos.2012, 23:14
Topuz iyi yırttı net kırmızıydı.

Chivalry
29.Ağustos.2012, 23:15
Net kırmızı kartı vermedi hakem.

çok basit hatalarla topu rakibe kaptırıyoruz

Corpus
29.Ağustos.2012, 23:16
Topuz yerine Alex girmeli ve selçuk ile topal süpürücü rollerine dönmeliler. 4-2-3-1 e dönebilir.

Tabii ki 2. yarı topuz kendine gelecekse selçuk yerine de girebilir Alex.

musleramicol25
29.Ağustos.2012, 23:18
Muhtemel Alex değişikliği olacak gibi gözüküyor. Çünkü takımda pas organizasyonu denen bir olay yok. Hızlı adamlarla deplasmanda maç kesebilirsin. Kendi sahanda denk bir futbol oynuyorsan pek iç açıcı değil. Bütün toplar Sow'a yönelik şişirilerek oynanıyor ya da arada, sol bek ve sağ bek kanat görevi görüp kendi ekseninde oynuyor. Orta desen zaten defansın dibine sığışmış gibi. Hayırlısı..

Facx
29.Ağustos.2012, 23:19
bu saatten sonra fenerbahçe nin çok şansı kalmadı bana göre geçmiş olsun en azından avrupa liginde belli yerlere gelmeye bakılmalı bundan sonra

musleramicol25
29.Ağustos.2012, 23:21
Avantaja neden bırakmaz bir hakem? (!)

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 23:22
Hakem acemi bir karar verdi.

Kaka Leite
29.Ağustos.2012, 23:25
Beyler link alıp vermek yasak..

Nedvedmania
29.Ağustos.2012, 23:25
Beyler ne yaptığınızın farkında mısınız ?! Bilmiyormusunuz yasak olduğunu ?

Bordo61Mavi
29.Ağustos.2012, 23:35
Alexi sileceksen basarili olacaksin, simdi ikinci yari Alexe sarilacak Aykut Kocaman. Ilerde anca oyle pas yapabilir Fenerbahce.

SacrificeGGTC
Sanırım Moskova maçlarında hep 1 dk az oynayacağız. Bu ne ya?

EndoplazmiK RetikuluM
Bu kadar rezalet bir oyun olamaz. Maçı kapadım 1 saat sonra İspanya Süper Kupası rövanşını izliyecem. En azından futbol görürüm.

Bu arada Selçuk sana puanım yok kanka.

NisRoc
Sahaya 11 tane adam çıkmış kafasına göre takılıyor resmen..

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:36
Alexi sileceksen basarili olacaksin, simdi ikinci yari Alexe sarilacak Aykut Kocaman. Ilerde anca oyle pas yapabilir Fenerbahce.

aykut kocamanda bu kibir varken alexi oynatmaz.. surata baksana adam sirf kibir..

Trabzonspor
29.Ağustos.2012, 23:36
Bu Ari'ye ilk maç ok sallamıştım bu maç atmış.Maçı batan izleseydim atamazdı bu herif gol.

Ralph
29.Ağustos.2012, 23:37
Cihan unutmuşum dalgınlığıma geldi :) Bu arada gitti kupon.

Bordo61Mavi
29.Ağustos.2012, 23:38
Arap kanalindan izliyorum, simdi birinci yariyi tartisiyorlar adam

"Sahin Sahin" diyip eliyle kesme isareti yapti :D

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:38
selcuk formda diyenler nerede? selcuk ayni selcuk 10 senedir fenerde bir kere adam gib top oynadigi görülmedi.. attigi paslarin hepsi rakibe.. yoboda öyle geriden sisirdigi bütün toplar rakibe gitti... hadi onlari gectim mehmet topuz resmen sahada yok.. yazik bir takimin kaderiyle bu kadar oynanmaz .. aykut kocaman bu takimin basinda oldugu sürece adam gibi bir avrupa maci izleyemiyecegiz anlasilan.

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 23:39
Selçuk'un çıkıp Alex'in girmesi lazım.

sarianet
29.Ağustos.2012, 23:40
araplar bile anlamış :D

uada selçuk şahinle nuri şahini karıştırmış olmasın bunlar :D

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:41
araplar bile anlamış :D

uada selçuk şahinle nuri şahini karıştırmış olmasın bunlar :D

aykut kocaman hala anlayamadi

byariff
29.Ağustos.2012, 23:41
fenerbahçe cok kotu oynuyor uzun toplarin hepsi rakipte kaliyor olumlu oynuyamadilar su ana kadar ortasahada emre gibi yaratici oyun eksikligini hissediyor fenerbahce bu arada spartak"in hucum oyunculari hizli demistim 2.ci yari gol bulurlar fenerbahçe dahada yuklendikce.

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:44
ruslar bile olayi cözmüs adamlar mehmet topuzu cikarip alexi soktu fenerin ilk 11 ini tartisiyorlar

musleramicol25
29.Ağustos.2012, 23:45
fenerbahçe'nin şu anki oynadığı oyun, deplasman takımıymış gibi hızlı adamları aralara kaçırarak ya da kanatlarda, beklere tek başına sorumluluk yükleyerek gol bulma çabasıdır. resmen giremiyorlar arkadaş. nokta bi pas yok. şu anki denedikleri şişirme olayını top hakimiyeti iyi olan bi oyuncu yapabilir -ki- o da alex bence..

BleedingMoon
29.Ağustos.2012, 23:46
60'ta alex-selçuk değişikliği olur ve maçı kazanırız, ancak penaltılarda kaybederiz :D bakalım hangileri tutacak.

sarianet
29.Ağustos.2012, 23:47
ikinci yarıda bi patlama bekliyorum

yada kendimi kandırıyorum

en azından uefa maçları perşembe yayınlanır starda izleriz çarşamba maçları sadece d smarta olacak

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:47
60'ta alex-selçuk değişikliği olur ve maçı kazanırız, ancak penaltılarda kaybederiz :D bakalım hangileri tutacak.

o dedigin olay ancak aziz yildirim soyunma odasina inderde alexi sok derse olur yoksa aykut kocaman sokmaz adim gibi eminim.

byariff
29.Ağustos.2012, 23:48
ben aziz yildirimdan bir anons daha bekliyorum bu arada :D

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 23:50
Alex olmadan Fener çoğalamıyor, bunu çok açık görüyoruz. Oyuna girmesi şart.

KanaKe
29.Ağustos.2012, 23:51
oyuncu degisikligi yok.. olsa sasardim zaten.. insAllah uefa kupasindan da elenirizde su adam basimizdan gider cidden taktik müdahale 0 adamda..

NisRoc
29.Ağustos.2012, 23:52
Yobo oyun kurmaya çalışıyor hala işe bak :)

eng1n
29.Ağustos.2012, 23:54
Hakem de berbat bu arada.

Bordo61Mavi
ben aziz yildirimdan bir anons daha bekliyorum bu arada :D

Valla ne yalan soylim bende bekliyorum.

musleramicol25
hakem şu dakikalarda gayet iyi yönetiyor.

KanaKe
selcuk yeter uzun pas atma artik arkadas bu kacinci hepsi rakibe gidiyor

Bordo61Mavi
29.Ağustos.2012, 23:55
Carioca'da fm efsanelerinden

bir taraftarın sahaya inip şelcuğun önüne gelip .... demesini bekliyorum

musleramicol25
29.Ağustos.2012, 23:57
hadi be neden girmedi ki!

Corpus
29.Ağustos.2012, 23:57
Ah Topal Ah.

EndoplazmiK RetikuluM
29.Ağustos.2012, 23:58
Her şeyi geçtim bu kadar taraflı hakem olmaz.

byariff
29.Ağustos.2012, 23:58
topal muthis vurdu direkte patladi

darkkobal123
29.Ağustos.2012, 23:59
Direkte patladı, şanssızlık.

Chivalry
30.Ağustos.2012, 00:00
Selçuktan imba paslar vol 98

musleramicol25
boş alanlar varken o uzun pası vereni bi bulsam!

KanaKe
selcuk'u oynatan zihniyete ne denir bilmiyorum.. adam bütün ataklari öldürüyor toplari rakibe atiyor ve hala sahada.

bu seferde sans bizim için :)

musleramicol25
30.Ağustos.2012, 00:02
bu pozisyon maçın bizim olcağı anlamına geliyor, haydi fenerbahçe !

Nedvedmania
30.Ağustos.2012, 00:03
Alex giriyor.

Selçuğa ıslık - yuhlama var baya.

darkkobal123
Stoch'un klasına yakışmadı bu şut. Alex giriyor haydi bakalım.

musleramicol25
stoch her maç benzer şutlar atarsın, hiç şut üzerine çalışmaz mı bir futbolcu? nerden tutsan elinde kalıyor. şu turu alsakta takımın aklı başına gelse..

Corpus
Kaptan çıktı :D

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:04
ohh be sonunda... yetti artik sezon boyu oynamasin su selcuk

direkler ah direkler :/

Corpus
30.Ağustos.2012, 00:08
Dykan' ın paçalardan bal akıyor.

musleramicol25
30.Ağustos.2012, 00:08
top bizi sevmiyorr :/

darkkobal123
30.Ağustos.2012, 00:10
Stoch bugün pek formunda değil gibi.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:12
stoch ta bi alem lig macinda olsa 90 a asar bu macta vurduklari kaleyi tutmuyor ne cabuk unuttu sut atmayi

semih99999
stocha birinin söylemesi lazım bu lig maçı degil telafisi yok keşke aykut hoca stoperlerden birini çıkartsa en azından ileride bi kişi daha fazla baskı yapar adamlar zaten kendi ceza sahasına çekildi

Nedvedmania
Miroslav Stok nedir ya :)

eng1n
30.Ağustos.2012, 00:14
1-1 oldu ama Kaleci turu alıyor valla çok iyi kurtarışlar yapıyor.

byariff
Sow atti 1-1

Bordo61Mavi
Takimda mucadelesi ile golu hak eden tek adam atti golu Sow

Nedvedmania
Gol geldi sonunda. Kalecileri çok sağlam valla.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:15
maca direk alexle baslasaydi ilk 45 dakika bu kadar eziyet cekmezdik cok acik ve net...

musleramicol25
Alex diyorum başka bir şey demiyorum.

Trabzonspor
Demekki Alex olmadan olmuyormuş.

Chivalry
Alex'in kullandığı 3 korner de çok etkili oldu.

kalemci
Bu maçta öyle denk geldi Cihan çok sağlam bi kaleci değil esasında. En azından Rusya'da ki kaleci durumuna bakınca.

sarianet
gidişat bizden yana hadi çocuklar aynen devam....

byariff
30.Ağustos.2012, 00:16
alex girince takim pozisyona falan girer oldu valla

darkkobal123
30.Ağustos.2012, 00:16
Sow attı, sonunda geldi gol. Tam zamanında geldi, haydi 1 gol daha Fenerbahçe.

Chivalry
30.Ağustos.2012, 00:22
golden sonra artacağına düştü tempomuz

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:23
bizimkiler basladilar yine sacma sapan haraketler yapmaya

kırımızıda gledi haydi fener enaz 1 gol

byariff
30.Ağustos.2012, 00:25
Spartak 10 kisi

Corpus
30.Ağustos.2012, 00:25
Rakibin en çalışkan ve Fener' i en bozan oyuncusu atıldı. Demy De Zeeuw

darkkobal123
30.Ağustos.2012, 00:26
De Zeeuw kırmızı kart gördü. Haydi golün tam zamanı.

NisRoc
30.Ağustos.2012, 00:27
Eyvah adamlar 10 kisi.. Elendik kesin :)

sarianet
30.Ağustos.2012, 00:28
Hadi beylerrr hadi hadi hadi alın bunları alın alın...

enaz +6 olması lazım

Nedvedmania
30.Ağustos.2012, 00:31
Sow çok net golü kaçırdı

eng1n
30.Ağustos.2012, 00:32
Kaleci aldı turu bundan sonra da gol mol atamayız arkadaş

sarianet
ya bu hakeme sövsek ceza alır mıyız

Bordo61Mavi
Iyi yatmaya basladilar

darkkobal123
Neler kaçıyor neler.

SacrificeGGTC
Spartak Moskova bence futbol yerine, Oscar için çalışsınlar! Hem daha çok para kazanırlar, hem de daha başarılı olur.

KanaKe
bu kalecide basimiza panter kesildi arkadas :D volkani felan gecti bu

Nedvedmania
30.Ağustos.2012, 00:34
Fener aşırı bastırıyor ama uzatmalara giderse çok yorulmuş olacaklar.

Bordo61Mavi
30.Ağustos.2012, 00:35
+6 dk uzatildi ama en fazla 5 oynanir :)

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:36
yobo yapma bari sen yapma macin basindan beri yetti isabetsiz uzun paslar

Corpus
30.Ağustos.2012, 00:37
Dzyuba ne depar attı be.

semih99999
30.Ağustos.2012, 00:37
bu sonradan giren Dzyuba boyuna ragmen ne kadar hızlı yav yada bizimkiler çok yavaş :D

darkkobal123
30.Ağustos.2012, 00:38
Zaman daralıyor, maç böyle bitecek gibi.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:38
bu sonradan giren Dzyuba boyuna ragmen ne kadar hızlı yav yada bizimkiler çok yavaş :D

kendin yazmissin adam sonradan girdi.. gökhan gönülden daha dinc olmasi normal.

Corpus
30.Ağustos.2012, 00:40
Sow naptın sow

Bordo61Mavi
O depardan sonrada eli belinde gezmeye basladi :)

darkkobal123
Sow düzgün vurabilse %100 gol.

Chivalry
girmedi gitti bitti.

Facx
30.Ağustos.2012, 00:41
kendin yazmissin adam sonradan girdi.. gökhan gönülden daha dinc olmasi normal.

ilk maçta oynadı dimi o adam hayır ne olursa olsun 1.96 boyundaki bi adama göre çok hızlı hatta normal bi oyuncuya görede fena olmayan bi hızı var ilk maç dikkat etmiştim çok iyi oyuncu bence

Bordo61Mavi
Korner bosa gitti ordan ofsayt verilirmi ya ?

semih99999
bildigin peste yaptıgımız ofsayt hatasına düştüler :D

Raheem Lawal.
Geçmiş olsun...

uzatmalarda 2 dakika yattılar ve hakem 1 sn bile uzatmadı

Chivalry
30.Ağustos.2012, 00:42
+6 nın +4 ünü vereceğine 5.45 de bitiriyor...

Ralph
Yazık oldu. Artık Fenerbahçe yönetimi iyi bir ortasaha oyuncusu alıp seyircisine bu malubiyeti unutturup göz boyar.

semih99999
ilk maçta oynadı dimi o adam hayır ne olursa olsun 1.96 boyundaki bi adama göre çok hızlı hatta normal bi oyuncuya görede fena olmayan bi hızı var ilk maç dikkat etmiştim çok iyi oyuncu bence

bide son dk da geldi kornerden top çıkardı bencede çok iyi bi oyuncu bizimkiler elmander den sonra bunu alsınlar :D

darkkobal123
30.Ağustos.2012, 00:43
Şaka gibi bir ofsayt. Geçmiş olsun ..

EndoplazmiK RetikuluM
Tebrikler Aykut Kocaman. Demek ki neymiş, 10'suz olmuyormuş !!

Tarikat kur müridin olayım Alex !

eng1n
kötü oynadık iyi oynadık tartışılır ama 2 maçta da spartak dan çok aşağıda kalmadık bana göre ilk maçta Baroni'nin kafasını çıkaran bu maçtada Mehmet Topal'ın müthiş şutu dahil 1-2 tane daha çok önemli kurtarışlar yapan kalecidir.

Fearless Coward
30.Ağustos.2012, 00:44
Fenerbahçe galibiyeti haketti 2. yarıdaki oyunuyla ancak olmadı maalesef...Mehmet Topalda da şans yok arkadaş zaten senede 1-2 tane atıyor böyle gol...

Kaka Leite
30.Ağustos.2012, 00:45
Hakem'e saygılar böyle basit böyle saçma bir maç yönetimi görmedim.Bilmiyorum ben..

Şaka gibi verdik turu cidden yazık oldu.Halen takıma girip oyuna renk katan Alex'e de teşekkür ediyorum kendisinin önemi bir kez daha tescillendi bugün oyuna girdiği dakikadan itibaren teşekkürler Kaptan !

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:47
ne yazsak bos cidden o kadar doluyumki.. hakemden mi baslayayim yoksa ilk yaridaki berbat oyundanmi yada aykut kocamanin alexle baslamayarak ne kadar büyük hata yaptigindan mi.. yok en cok koyanda koskoca 1 yil bekle sampiyonlar liginde oynamak icin sonra ön elemelerde spartak gibi bir takima elen.. hani cok güclü olsalar süper oynasalar laf etmemde spartak öyle ahim sahim oyun oynamadi biz verdik turu adamlara..

RaSenGan
30.Ağustos.2012, 00:47
İki takımı da tebrik ediyorum.Bu kalitede kadro ŞL'de oynayamıyor yazık oldu.Aykut Kocaman'ın büyük takımlar için yetersiz bir teknik direktör olduğu tekrar ortaya çıktı.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:49
selcuk sahin formda bu macta oynamali diyen arkadaslari göremiyorum maalesef.. yedigimiz golde selcugun 100% hatasi var onu gectim sahada kaldigi süre boyunca takimin bütün ataklarini kesti attigi uzun paslarda rakibe gitti söyle yeteneksiz adamlarin yillarca bu takimda kalmasina anlam veremiyorum

SacrificeGGTC
@RaSenGan

Senin ne olduğunu biliyorum. O yüzden birşey demeyecem. Adam gelmiş ne yazıyor, sen bana giydiriyorsun. Eminim bu mesajımda silinecek çünkü sen 2006'dan beri burdasın.

Edit: Ne oldu silmişsin? :)

Ralph
Biliyorum bir çok Fenerli bana kızacak ama fenerlilerin artık şunu anlaması gerek; futbolda sempati başarı getirmez. Bilgi başarı getirir, beceri başarı getirir. Aykut Kocaman'ı seviyor sayıyor yönetim ve taraftar ama olmaz bir yere kadar. Bu hatası yıllarına mâl olacak gibi Fenerbahçe'nin.

footballer33
30.Ağustos.2012, 00:50
F.Bahçe'ye yazık oldu. Geçmiş olsun. Keşke, elendikleri takım, kendilerinden üstün olsaydı; bu kadar koymazdı kimseye.

uAburak89
30.Ağustos.2012, 00:50
Son ofsayt neydi öyle ya.

caglaruzun
30.Ağustos.2012, 00:51
Valla ben normalde Galatasaray'lıyım peder bey Fenerbahçelidir, maçı açtık beraber izliyorduk her dakika gol olsun diye zıpladım durdum ama kısmet değilmiş. Alex ve Baroni girdikten sonra Fenerbahçe çok güzel oynamaya başladı ancak Kuyt biraz etkisiz kaldı öyle olunca bakalım inş. UEFA Avrupa Liginde iyi şeyler yapar Fenerbahçe :)

NisRoc
30.Ağustos.2012, 00:52
Juventus'tan Krasic, Liverpool'dan Kuyt, Chelsea'den Stoch, Lille'den Sow, Valencia'dan Mehmet Topal !

Teknik direktör.. Küme düşen Ankaraspor'dan Aykut Kocaman..

eee yapacak bir şey yok..

goosfraba
30.Ağustos.2012, 00:52
Biliyorum bir çok Fenerli bana kızacak ama fenerlilerin artık şunu anlaması gerek; futbolda sempati başarı getirmez. Bilgi başarı getirir, beceri başarı getirir. Aykut Kocaman'ı seviyor sayıyor yönetim ve taraftar ama olmaz bir yere kadar. Bu hatası yıllarına mâl olacak gibi Fenerbahçe'nin.

ortasaha yeterli dediği anda biz bunları sorgulamaya başlamıştık zaten. sonra oynanan vaslui maçları, super kupa falan da bunlara eklendi. bakalım nereye kadar gidecek.

Escochae
30.Ağustos.2012, 00:55
Yazık oldu. Artık Fenerbahçe yönetimi iyi bir ortasaha oyuncusu alıp seyircisine bu malubiyeti unutturup göz boyar.

Bu eskiden yapılan birşeydi. Artık bu olmaz. Alınıcaksa alınır yada yola bu oyuncularla devam edilir.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 00:55
aykut kocamanla zor.. avrupa liginde de bir halt yiyemeyiz.. alex gibi adamin varsa oynatacaksin arkadas 2 senedir takimin basinda hala ögrenemedi kazandigi kupalari alex kazandirdi onunda farkinda degil.. birde su takimi 4-3-3 oynatmak nedir ya? orta sahamizda sanki xavi iniesta fabregas üclüsü var birazda o yüzden ilk yari rezildi takim madem alexi oynatmiyorsun 4-4-2 oynat koy stochu krasici kanatlara ilerde kuyt-sow bak bakalim nasil oynuyor takim.. orta saha transferi olmaz bosuna heveslenmesin kimse.. sezon boyunca selcuk ile baroni ikilisine katlanacagiz yine.. vallaha ben artik sadece derbileri izleyecem o ikiliyi cekemem.

Ralph
30.Ağustos.2012, 00:58
Bu eskiden yapılan birşeydi. Artık bu olmaz. Alınıcaksa alınır yada yola bu oyuncularla devam edilir.

Eskiden yapılan bir şeydi derken? Bu sene de bu olursa hala devam eden bir şey olacak kusura bakma hacı :) Elenmeden önce alınmadı bu ortasaha, şimdi elendiniz ve alınacak. Farkı söyler misin bana?

sarianet
30.Ağustos.2012, 01:00
transferi tura bırakan zihniyet kına yaksın

sui generis
30.Ağustos.2012, 01:01
Ne yazsam boş. of of böyle elenmemeliydik.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:02
Olmayınca olmuyor. Merak ediyorum şuan turu geçseydik neler konuşulacaktı ? Çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum genel itibari ile. Sadece şansızdık eğer bu gol daha bulabilseydik burda kaç kişi şuan ki kadar hocanın teknik bilgisini eleştirebilecekti acaba ? Biz biraz sonuç taraftarıyız sanırım sonuç olmayınca en kötü hocadır diye düşünüyoruz.

erdem344
30.Ağustos.2012, 01:04
Olmayınca olmuyor hayırlısı böyleymiş

ReaList
30.Ağustos.2012, 01:04
10'a 1 bitecek maç 1-1 bitti. Girmeyince girmiyor yazık oldu.
Ancak bir noktaya değinmek istiyorum, Yapılan her oyuncu değişikliği takımın kalitesini 1 kat daha arttırıyorsa Aykut Kocaman'ın sabah akşam ben nasıl oyuncu tercihi yapıyorum diye kendini sorgulaması gerek. Şunu açık açık söylüyorum Selçuk Şahin bu takımda forma giydiği anda ben o maçı izlemeyi bırakırım. Maçın başında veya sonradan, Yeter Artık ! Koskoca Fenerbahçe bu kadar yeteneksiz ve kalitesiz bir adama nasıl mahkum olur anlamak mümkün değil. Onun oyunda olduğu an ve çıktıktan sonra Mehmet Topuz-Topal ikilisinin oyunda olduğu andaki etkinlik arasında Dünyalar kadar fark var. Bu kadar kötü oyuncu ve bu kadar kötü oyuncu seçimi olamaz. Keza sol kanatta Krasic ile başlamak yine hata yapamıyor işte adam yazık değil mi adamı harcatıyorsun, şu Stoch yedek kalacak adam değil hele ki gol yollarında etkin olacağınız bir maçta. Kendi ayağımıza sıkıyoruz bu böyle olmamalı.

Dediğim gibi eğer oyuna sonradan giren adamlar takıma 1 kat daha kalite katıyorsa Aykut Kocaman'ın tercihlerini şiddetle sorgulaması gerek ayrıca Selçuk Şahin denilen adama bu takımda forma veren hocanın bu dakikadan sonra gözümde zerre değeri yoktur.

Avrupa'da yolumuza devam edecez ama bu zihniyeti taşıdıkça orda da yolumuz uzun olmacayaktır.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:05
Olmayınca olmuyor. Merak ediyorum şuan turu geçseydik neler konuşulacaktı ? Çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum genel itibari ile. Sadece şansızdık eğer bu gol daha bulabilseydik burda kaç kişi şuan ki kadar hocanın teknik bilgisini eleştirebilecekti acaba ? Biz biraz sonuç taraftarıyız sanırım sonuç olmayınca en kötü hocadır diye düşünüyoruz.

cok kötü oynamadik mi? ilk yariya baktin mi? rezaletti... dogrusu alex girene kadar rezaletti..

EndoplazmiK RetikuluM
30.Ağustos.2012, 01:07

Kimse sonuç taraftarlığı yapmazdı emin ol. Ben Aykut hocayı şu Spartak maçlarına kadar sürekli destekledim. Taki ilk yarı souna kadar. Ama artık gerçeği görmek gerekiyor. Aykut hocanın taktiksel zekası 0. Bunuda artık görmezden gelen yoktur sanırım.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:08
cok kötü oynamadik mi? ilk yariya baktin mi? rezaletti... dogrusu alex girene kadar rezaletti..

Genel itibari ile dediğimi hatırlıyorum. Sadece şansımızı yenemediğimiz için bu turu geçemedik ..

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:09
Kimse sonuç taraftarlığı yapmazdı emin ol. Ben Aykut hocayı şu Spartak maçlarına kadar sürekli destekledim. Taki ilk yarı souna kadar. Ama artık gerçeği görmek gerekiyor. Aykut hocanın taktiksel zekası 0. Bunuda artık görmezden gelen yoktur sanırım.

2 maçla taktik zekasını 0'a indiriyorsan sende bir sonuç taraftarısındır.

sui generis
30.Ağustos.2012, 01:10
Aykut hocaya sizin kadar kızmıyorum , evet kızıyorum ama sizin kadar değl. kızmamın sebebi krasiç den sol açık yapması. yoksa selçuğu oynatmasına kızmıyorum. çünkü adam son 2 maçta çok iyiydi. ama o kadar sabretmesine kızdım. ama o hakem ve spartaklı oyuncuları Allah'a havale ediyorum. girmeyince girmiyor, yazık çok yazık.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:14

2 macla degil bu zamana kadar aykut kocamanin kenardan müdahale ile cevirdigi 1 mac söylesene bana? onu gectim son zamanlarda alexe bu kadar takmasida affedilir cinsten degil üstelik böyle önemli bir mactan önce.. cezasini biz cekiyoruz taraftar olarak.. aykut hocaya olan birsey yok parasini yine aliyor kulüpten.

Ralph
30.Ağustos.2012, 01:16

Bu işler varsayımla olmaz. Öyle olsaydı böyle olsaydı millet şunu konuşurdu demekle olmaz. Olanı konuşuyoruz burada. Ben ne Aykut Kocaman düşmanıyım ne de bir Fenerbahçeli. Dışarıdan bakıyorum sadece.

Bak Türkiye'de takımına en fazla maddi yönden katkı yapan Fenerbahçe taraftarı. Ekmeğinden suyundan arttırıyor forma alıyor millet. Geçmişinde çok iyi bir futbolcu olabilir Aykut ama bu iyi teknik direktör olacağı anlamına gelmez. İnsanlar o kadar para harcayıp senden bir şeyler bekliyor. Üstelik geçen sene takım o zor hallerdeyken sonuna kadar destek olmuşlar, artık bu sene de karşılık bekliyorlar. Sonuç taraftarlığı konusunda haklı olabilirsin, Türkiye'de var böyle bir şey ama Fenerbahçe için ayrı bir şey bu. Ne olduğu ve ne olacağı belli. Tekrar söylüyorum varsayımlar konuşmak boş bir şey. Olanı konuşacaksın önce ki gerçekleri görebilesin.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:19
2 macla degil bu zamana kadar aykut kocamanin kenardan müdahale ile cevirdigi 1 mac söylesene bana? onu gectim son zamanlarda alexe bu kadar takmasida affedilir cinsten degil üstelik böyle önemli bir mactan önce.. cezasini biz cekiyoruz taraftar olarak.. aykut hocaya olan birsey yok parasini yine aliyor kulüpten.

17de 16 yaptığımız günleri çok çabuk unutuyorsun sanırım. O günlerde iyiydi de şimdi mi kötü? Tabi iyiysek oyuncular iyidir kötüysek hoca kötüdür bu mantığa göre ..

EndoplazmiK RetikuluM
30.Ağustos.2012, 01:19

2 yıldır hangi maçında hangi taraftar çıldırmadı ? söylermisin :) 17 de 16 lık sezonda bile çok hatalar yapıyordu.

Ralph
30.Ağustos.2012, 01:21
17de 16 yaptığımız günleri çok çabuk unutuyorsun sanırım. O günlerde iyiydi de şimdi mi kötü? Tabi iyiysek oyuncular iyidir kötüysek hoca kötüdür bu mantığa göre ..

Ozaman ile bir tutma bence bu seneyi. Geçen sene oyunculardan hocasına kadar herkes kenetlenmişti. O enerji, o kenetlenme hangi takımda olsa o takım 12 kişi gibi oynar. Tabi ki taktire şayan oyun oynadı fener hakkını yemiyorum yanlış anlaşılmasın ama o kenetlenmenin etkisi çok. Bu sene onu göremeyeceksin emin ol.

Edit : Yanılıyor olabilirim bir önceki sene de olabilir o 17'de 16 :)

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:21

28 gol atan alexi de sen unutmussun.. alexsiz 17 de 16 olmazdi.. bu alexin fenerde oynadigi sürece takimin basina gecen her hoca icin gecerli bu zamana kadar kazanilan kupalar alex sayesinde kazanildi bu bir gercek.

uAburak89
30.Ağustos.2012, 01:23
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımının Spartak Moskova'ya elenmesinin ardından yenilen gole dikkat çekti.
Maçtan bir gün önceki basın toplantısında gol yememenin önemli olduğunu ısrarla vurgulayan Aykut Kocaman, Spartak Moskova'ya elendikleri karşılaşmasnın ardından yaptığı açıklamada takımın Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesini Ari'nin attığı gole bağladı.
Kocaman 90 dakikanın ardından şunları söyledi;
"2-1'lik bir handikapla buraya geldik ancak kendi evimizde bu dezavantajı gidereceğimizi düşünüyorduk. Ancak basın toplantısında da söylediğim gibi yenilen gol her şeyi alt üst etti. İlk yarıyı heba etti.Şuursuzca atak yaptık ve verim alamadık.
İkinci yarıda saldırgan oyunumuzu sürdürüp futbol aklını kullanmak istedik. Rakibi kendi kalesine fazlasıyla ittik ancak öldürücü darbeyi yapamadık. Böyle bir sonuç, elenmek, Şampiyonlar Ligi'nin kapısından dönmek hepimizi çok üzdü.
Yediğimiz gol ne kadar beklenmedikse Krasic'in sakatlığı da planlarımızı bozdu. Bu sakatlığın sonuçlarını kötü bir şekilde hissettik. Gol sağlıklı düşünmemizi etkiledi. Erken gelen gol bütün dengeleri bozdu.
Artık UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Oradan da finale kadar gitmeyece çalışacağız."

MeMo
30.Ağustos.2012, 01:25
Gene ilk yarıyı çöpe atıp bir devreyle maç almaya çalıştık. Bu kaçıncı tekrar sayamadım.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:26
Bu işler varsayımla olmaz. Öyle olsaydı böyle olsaydı millet şunu konuşurdu demekle olmaz. Olanı konuşuyoruz burada. Ben ne Aykut Kocaman düşmanıyım ne de bir Fenerbahçeli. Dışarıdan bakıyorum sadece.

Bak Türkiye'de takımına en fazla maddi yönden katkı yapan Fenerbahçe taraftarı. Ekmeğinden suyundan arttırıyor forma alıyor millet. Geçmişinde çok iyi bir futbolcu olabilir Aykut ama bu iyi teknik direktör olacağı anlamına gelmez. İnsanlar o kadar para harcayıp senden bir şeyler bekliyor. Üstelik geçen sene takım o zor hallerdeyken sonuna kadar destek olmuşlar, artık bu sene de karşılık bekliyorlar. Sonuç taraftarlığı konusunda haklı olabilirsin, Türkiye'de var böyle bir şey ama Fenerbahçe için ayrı bir şey bu. Ne olduğu ve ne olacağı belli. Tekrar söylüyorum varsayımlar konuşmak boş bir şey. Olanı konuşacaksın önce ki gerçekleri görebilesin.

Abi tamam bu taraftar bu kadar şey yapıyorsa başarı gelmeli ama başarının gelmesi içinde topun o 3 direğin arasından da geçmesi lazım. Eğer o top geçmiyorsa başarı da gelmez. Bugün o topun geçmesi için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Ben genede takımı kutluyorum yürekten ne kadar elensekte .. Son dakikaya kadar hakem ve Spartaklı oyunculara rağmen çok iyi mücadele ettiler. Maçtan öncede diyordum tur değil hayırlısı olsun diye halen daha diyorum belki Avrupa Ligi bizim için daha hayırlıdır ve bir belki de bir destanın başlangıcı olabilir ..

Ralph
30.Ağustos.2012, 01:27
Abi tamam bu taraftar bu kadar şey yapıyorsa başarı gelmeli ama başarının gelmesi içinde topun o 3 direğin arasından da geçmesi lazım. Eğer o top geçmiyorsa başarı da gelmez. Bugün o topun geçmesi için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Ben genede takımı kutluyorum yürekten ne kadar elensekte .. Son dakikaya kadar hakem ve Spartaklı oyunculara rağmen çok iyi mücadele ettiler. Maçtan öncede diyordum tur değil hayırlısı olsun diye halen daha diyorum belki Avrupa Ligi bizim için daha hayırlıdır ve bir belki de bir destanın başlangıcı olabilir ..

Bu arada ben UEFA için umutluyum Fenerbahçe için. Kayda değer bir başarı gösterecek gibi geliyor bana. Sanırım bu skora en çok Galatasaray sevindi. Tek başına alacak parayı.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:27
Ozaman ile bir tutma bence bu seneyi. Geçen sene oyunculardan hocasına kadar herkes kenetlenmişti. O enerji, o kenetlenme hangi takımda olsa o takım 12 kişi gibi oynar. Tabi ki taktire şayan oyun oynadı fener hakkını yemiyorum yanlış anlaşılmasın ama o kenetlenmenin etkisi çok. Bu sene onu göremeyeceksin emin ol.

Edit : Yanılıyor olabilirim bir önceki sene de olabilir o 17'de 16 :)

Bu mantığa göre o enerjinin oluşması için Aykut Kocaman'ın hiç etkisi yok. Ama tam tersinde ise Aykut'un etkisi çok fazla.

erdem344
30.Ağustos.2012, 01:28
Keşke ilk yarıdaki gibi oynasaydık da elenseydik .

Artık uefa da yolumuza bakıcaz 1. veya 2. torbadan katılıcakmışız

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:28
Artık UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Oradan da finale kadar gitmeyece çalışacağız."

ya birak bu ayaklari hoca ne finali bu kafayla sen o gruplardan cik o yeter final minal hayal bizim icin su anda..

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:33
28 gol atan alexi de sen unutmussun.. alexsiz 17 de 16 olmazdi.. bu alexin fenerde oynadigi sürece takimin basina gecen her hoca icin gecerli bu zamana kadar kazanilan kupalar alex sayesinde kazanildi bu bir gercek.

Ya kaybettiğimiz son dakika şampiyonlukları? Hepsindede Alex vardı takımda ? O kısımı unuttun galiba.

C h A o S
30.Ağustos.2012, 01:33
İlk maçta yenilgiye rağmen avantajlı skor elde ettik diyenler umarım anlamıştır kim daha avantajlı.Adamlar bir tane atıp beraberlikle turu aldılar.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:36
Ya kaybettiğimiz son dakika şampiyonlukları? Hepsindede Alex vardı takımda ? O kısımı unuttun galiba.

tamam iste alex oldugu icin bu takim sampiyonluga oynadi her sezon.. alexin istatistiklerini koymama gerek yok heralde.. aragones ile 6. oldugumuz sezon haric her sene ilk 2 ye oynadi bu takim.. kalkipta bu adami öyle pat diye kesmek ne kadar dogru böyle kritik bir mac öncesinde?

LaigLeNoiR
30.Ağustos.2012, 01:39
Maçtan önce söylemiştim rakip mutlaka gol atacaktır diye, öyle de oldu. Maçı çevirmek için gole ihtiyaç vardı ama geç geldi ve galibiyet golü de gelmeyince tur elden kaçtı gitti.

Basın'ın gazlamasıyla gözümüzde Muhteşem Sparta'yı yarattık ve sonunda elendik. Umarım Uefa'da işler yapar ve ülke puanımıza katkı sağlar Fenerbahçe.

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:40
2 yıldır hangi maçında hangi taraftar çıldırmadı ? söylermisin :) 17 de 16 lık sezonda bile çok hatalar yapıyordu.

Son yıllarda gelen hocalardan hangisi çıldırtmadı ki ? Zico geldi yumurta attık hep aynı düzende oynuyor diye şimdi ise taktiki deva oldu. Şampiyon İspanyanın hocası geldi noel baba yaptık. Daum geldi neler neler denmedi.. Guardialo'u getirsen ne fayda 2 maç sonunda onuda asarız Aykut Kocaman'ı sezon başından beri astığımız gibi ..

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:43
tamam iste alex oldugu icin bu takim sampiyonluga oynadi her sezon.. alexin istatistiklerini koymama gerek yok heralde.. aragones ile 6. oldugumuz sezon haric her sene ilk 2 ye oynadi bu takim.. kalkipta bu adami öyle pat diye kesmek ne kadar dogru böyle kritik bir mac öncesinde?

Anlamadın galiba. Başarılı olduğumuz yere koyuyorsun Alex'i tamam ama kaybettiğimiz son dakika şampiyonluklarına yada diğer başarsızlıklara neden koymuyorsun?

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 01:45
son yarim saatteki inancla uefa kupasini aliriz bence. umarim son 30 dakikadaki dizilis ve oyun anlayisi ligde de devam eder. ofansif yonden cok zengindik, zorla da olsa topuz-topal ortasahasina kavustuk. takim her gecen dakika daha ustune koyuyor. krasic sakatlanmayaydi iyidi. alexin girdigi dakika idealdi. bundan sonra zaten boyle kullanilmali, macin sonunda diri bir alexle neler oldugunu gorduk. macin basinda alex olsaydi emin olun macin sonu boyle olmazdi. avrupa liginden umutluyum, anlik dus kirikligi ile ofkelenmis olabilirsiniz aykut kocamana ama yapilabilecek herseyi yapti. top sadece 2.defa cizgiden gecmedi, olmayinca olmuyor.

KanaKe
30.Ağustos.2012, 01:48
Anlamadın galiba. Başarılı olduğumuz yere koyuyorsun Alex'i tamam ama kaybettiğimiz son dakika şampiyonluklarına yada diğer başarsızlıklara neden koymuyorsun?

cünkü alexe gelene kadar takimda olmamasi gereken bir sürü oyuncu var ondan.. basta selcuk sahin olmak üzere..

Escochae
30.Ağustos.2012, 01:51
cünkü alexe gelene kadar takimda olmamasi gereken bir sürü oyuncu var ondan.. basta selcuk sahin olmak üzere..

Başarı takım işiyse başarısızlıkta öledir. Halen daha onu koyamıyorsun başarısızlıkların içine. Kendine göre bir günah keçisi bulmuş onları yargılıyorsun kafanda .. Adil olduğunu düşünmediğim içinde senle bu konuyu tartışmayacağım ..

sentugo
30.Ağustos.2012, 01:52
ne güzel yazmış :)

"29 ağustos 2012 fenerbahçe spartak moskova maçından sonra ilk yarıdaki erken golden, şuursuz ataklar yapmaktan bahsetmiş. yani sorun erken gol ve şuursuz atak yapmak.

şöyle bir örnek vereyim. pek akıllı biri değilisiniz ve karşınızda duvar olmasına rağmen içinden geçmeye çalışıyorsunuz. kaçınılmaz olarak kafanız dan-dun diye duvara vurur neticede sorunun ne olduğunu keşfeder ve duvarın içinden geçmenin pek de iyi fikir olmadığını anlarsınız.

aykut kocaman, selçuk-topal merkeziyle hızlı ve şuurlu hücum beklentisine girip her seferinde hiçbir şey elde edememiş, tam aksine büyük fenalıklar görmüş bir hoca.

şimdi yukarıda verdiğim örneğe bu durumu uygularsak; aykurt kocaman defalarca duvara kafasını çarpıyor ama her seferinde sebep-sonuç ilişkisini doğru kuramadığı için suçu duvara ya da kafasının yeterince kalın olmamasına bağlamakta. yani aslında duvarın içinden geçeceğini sanıyor bir başka deyişle topal ve selçuk'tan şuurlu, hızlı hücumlar beklemekte. ne diyeyim; biri ona deli gömleği giydirene kadar kafasını duvara vurmaya devam edecek."

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29994795

sananes
30.Ağustos.2012, 01:55
Aykut Kocaman'a elendiğimiz için kızmıyorum ben. İlk defa elenmiyoruz daha güçsüzlerine de elendik,sahada ALEX varken de. Ama Aykut Hoca hep demiyor mu pas futbolu pas futbolu diye. Yahu pas futbolu diyorsun 2buçuk senedir ama oynadığın maçı seyrediyoruz %80'inde şişirme yapıyorsun başka hiç bir şey değil.

Bunu yapıp sonra bize taktikten bahsetme. Neyleyim ben ligi şampiyonlar ligi olmadıktan sonra. Artık tek şanşı uefada en az çeyrek final yarı final görmek. İyi bir orta saha ve saçmalanmadan kadro seçilirse bu da gerçekleşir.

Şu spartak'tan fenerbahçe çok daha güçlü normal şartlarda.

uAburak89
30.Ağustos.2012, 01:57
Orta saha dışında Avrupa Ligi için bir de sol bek lazım sanki Fenerbahçe'ye.

Flawless Victory
30.Ağustos.2012, 02:12
Bence iyi oldu, Fenerbahçe bu kadroyla Şampiyonlar Ligi'nden hezimetle dönerdi. Braga'nın bile oynadığı futbolu izledim dün harikaydı. Bence Avrupa Ligi Fenerbahçe için daha ideal. En azından gruplardan çıkar.

Galatasaray için bile ŞL'nde şüpheliyim. İşler iyi gitmezse ilk iki maç, ondan sonra dökülebilir.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 02:15
Orta saha dışında Avrupa Ligi için bir de sol bek lazım sanki Fenerbahçe'ye.

final oynarsak lazim olur belki, o kadar abartmamak gerekir. hasan ali yeterli bence, ondan daha iyi yerli bir sol bek bulamayiz. takimda oynayip tecrube kazanmali. ortasaha yeter de artar, o eksikligi cok feci sekilde hissediyoruz. istikrarsiz bir selcukla nereye kadar, superligi kaldirir belki ama avrupada bizi zorluyor maalesef.

Bence iyi oldu, Fenerbahçe bu kadroyla Şampiyonlar Ligi'nden hezimetle dönerdi. Braga'nın bile oynadığı futbolu izledim dün harikaydı. Bence Avrupa Ligi Fenerbahçe için daha ideal. En azından gruplardan çıkar.

Galatasaray için bile ŞL'nde şüpheliyim. İşler iyi gitmezse ilk iki maç, ondan sonra dökülebilir.

ben de aynen oyle dusunuyorum, 2008 deki SL ceyrek finalinden once de uefa da guzel isler yapmistik ve avrupada biraz olsun guven kazanmistik. damdan duser gibi SL ye girseydik hezimet olurdu kesin. GS icin de durum bu, uzun bir aradan sonra SLde olacaklar. isleri zor. FB UEFA da maksimum gidebilecegi yere kadar gitmeli, hem onumuzdeki sezon icin guven kazanilir hem de ulke puani icin cok onemli. yari final falan gorebilirsek cok iyi puan kazaniriz bu sene ki buyuk ihtimal 3 takimla giricez A.Ligine, umarim bol bol turlariz orda diger turk takimlariyla beraber. belki GS de gruplar sonrasi A.ligine gelir :)

uAburak89
30.Ağustos.2012, 02:18
final oynarsak lazim olur belki, o kadar abartmamak gerekir. hasan ali yeterli bence, ondan daha iyi yerli bir sol bek bulamayiz. takimda oynayip tecrube kazanmali. ortasaha yeter de artar, o eksikligi cok feci sekilde hissediyoruz. istikrarsiz bir selcukla nereye kadar, superligi kaldirir belki ama avrupada bizi zorluyor maalesef.

Avrupa ligi için yabancı da alınabilir. Zaten ligde genelde Yobo, Krasic, Kuyt ve Sow oluyor yabancı olarak yani 4 banko var. Bunlara ek olarak Stoch, Baroni, Alex var ama daimi değiller, yabancı sol beke illa ki yer var. Benim gördüğüm Hasan Ali istikrarlı çalışkan ama bal yapmayan bir arıdan farkı yok, Sabri gibi gereksiz hareketleri olmadığı için göze batmıyor olabilir ama pek olumlu oyununu göremiyorum Avrupa maçlarında.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 02:24
Avrupa ligi için yabancı da alınabilir. Zaten ligde genelde Yobo, Krasic, Kuyt ve Sow oluyor yabancı olarak yani 4 banko var. Bunlara ek olarak Stoch, Baroni, Alex var ama daimi değiller, yabancı sol beke illa ki yer var. Benim gördüğüm Hasan Ali istikrarlı çalışkan ama bal yapmayan bir arıdan farkı yok, Sabri gibi gereksiz hareketleri olmadığı için göze batmıyor olabilir ama pek olumlu oyununu göremiyorum Avrupa maçlarında.

yabanci ortasaha alinca kontenjan doluyor, bienvenu de var. yabanci cilginligina girilmemeli bence, ondan sonra gonderecek yer ariyoruz adamlari. BJK nin durumu ortada.

SAİT71
30.Ağustos.2012, 02:25
İlk maçta yazdıklarım:

Yazık oldu. Maç 1-1 bitse tamamdı ancak Spartak beraberliği cebine koyup gelecek. Beraberliğe yatıp kontra atak oynayacak. Tamda buna uygun adamları var. Bizde üzerlerine gidince helede gol atamazsak bulacakları boşluklarla gol atabilirler. Tur zora girdi. Final hastalığı olan bir millet olarak bu işi kestirip atabileceğimizi sanmıyorum. Toz pembe görebilmeyi isterdim ama takım bana ne ligde ne avrupada ne tr kupasında umut vermiyor. Maalesef ben şansımızı düşük görüyorum. Turu geçmemiz süpriz olur bana göre.

Bu maç öncesi yazdıklarım:

Beraberlik geçiyor içimden. Zor bir maç olacak.

Sonuç: Şampiyonlar Ligi'nde yokuz. Yoruma gerek yok daha fazla....

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 02:33
dua edelim de bu sene avrupada gidebildigimiz yere kadar 4 te 4 gidelim yoksa onumuzdeki senelerde SL ye sampiyon takim da eleme yaparak girecek. SL de elenmeyi bu kadar dert etmeyin bence, finansal acidan gayet iyi durumda bir takimiz, giris parasindan baska para gelecegini dusunmuyordum sahsen ben. onu da A.Liginde telafi edebiliriz, belki fazlasi bile kazanilabilir. herseyden once sportif basariya A.liginde cok daha yakiniz.

edit: CL ile AL bonuslari arasinda ciddi farklar varmis, UEFA kupasini kaldirsaniz bile ancak CL ye katilim bonusuna denk geliyor. butce biraz dengesiz gorunuyor iki organizyon arasinda. asagidaki liste 2009-2010 sezonuna ait, bu sezonki de aynidir herhalde.

According to Marko Vjetrovic who is the president of Partizan Belgrad and a member of the European Club Asscociation (ECA) the prize money for the UEFA club competions will increase.

UEFA Champions League 2009/2010:
Bonus for domestic champion: 200.000 € *
1st qualifying round: 130.000 € *
2nd qualifying round: 130.000 € *
3rd qualifying round: 130.000 € *
Playoffs: 2.100.000 € *
Group stage: 7.100.000 €
Group match victory: 800.000 €
Group match draw: 400.000 €
1st knock out round: 3.000.000 €
Quarter-finals: 3.300.000 €
Semi-finals: 4.200.000 €
Final: 5.500.000 €
Winning the final: 3.500.000 €

* = These payments were only awarded to the clubs which quould not qualify for the UEFA Champions League group stage!

The remaining balance of € 341 million will be distributed according to the proportional value of each TV market, i.e. € 750,7 milion will be distributed from the group stage onwards (five times more than in the UEFA Europa League).

UEFA Europa League 2009/2010:
1st qualifying round: 90.000 €
2nd qualifying round: 90.000 €
3rd qualifying round: 90.000 €
Playoffs: 90.000 €
Group stage: 1.000.000 €
Group match victory: 140.000 €
Group match draw: 70.000 €
1st knock out round: 200.000 €
2nd knock out round: 300.000 €
Quarter-finals: 400.000 €
Semi-finals: 700.000 €
Final: 2.000.000 €
Winning the final: 1.000.000 €

The remaining balance of € 60 million will be distributed according to the proportional value of each TV market, i.e. € 150,36 milion will be distributed from the group stage onwards.

UEFA Supercup 2009:
Loser: 2.000.000 €
Winner: 2.500.000 €

eGowiCh
30.Ağustos.2012, 02:53
Fenerbahçeli arkadaşlar;
Aykut Kocaman olduğu sürece üzülmeye mahkumuz. Bakınız, Kocaman zamanında derbi performansları, Avrupa maçları, deplasman maçları.

Kocaman'ın yetersiz taktik bilgisi, oyun bilgisi ile ancak bu kadar.

Bugünkü maçın tarihi hataları: 1. Alex'siz oynamak 2. Selçuk'la oynamak 3. Kuyt'ı yanlış yerde oynatmak 4. Krasic'i sol açıkta oynatmak (Sakatlanması lehe oldu, Stoch girince sol şeridi verimli kullandık)

Eğer sen amiyane tabiriyle "artistlik" yapıyorsan, Alex'i oyuna sokmayacaktın bugün. Maç sıkışınca, işler zora girince "denize düşen yılana sarılır" misali eleştirdiğin, daha dün "kafamdaki kadroda yok" dediğin, büyük saygısızlık ve terbiyesizlik edip yaşayan efsaneyi küstürdüğün Alex'i oyuna almak da neyin nesi? Söylen, eleştir, gürle; basına "takımı yavaşlatıyor, 70 metre koşuyor, defansif zaaflar veriyoruz" diye servis yap ama sonra işler sıkışınca KURTARICI olarak ona sarıl. Bu tamamen günü kurtarmaktır, iki yüzlülüktür. Kocaman'ın zerre kadar değeri yoktur gözümde. Bugün Alex'i oyuna alarak kendisiyle çelişmiş, çark etmiştir, böylece ne olduğunu göstermiştir. Bu adam (adam demeye dilim varmamaya başladı artık) (teknik adam olmadığını biliyordum ama adam olmadığını da düşünmeye başladım) kesinlikle F.Bahçe'ye yakışmıyor.

Vaslui (Kadıköy'deki), Elazığspor ve Spartak Moskova (Kadıköy'deki). Bu üç maçın ilk 45 dakikaları birbirinin kopyası. Tek pozisyon, tek şut, tek atraksiyon yok. Resmen boşa oynanmış 45 dakikalar. İkinci yarılarındaki çabalar da üç maç için de yetmedi.
** Vaslui maçını anımsayın. İlk yarı yok. İkinci yarı geriye düşüp zar zor bir gol bulup 1-1 yapabildik.
** Elazığspor maçında ilk yarı yine yok. İkinci yarı yine geriye düştük ve zar zor bir gol bulup 1-1'e getirebildik.
** Bugünkü maçı hatırlayın. İlk yarı yine yok, ikinci yarı geriye düştüğümüz maçı anca 1-1'e getirebildik.

Buna benzer onlarca maç izleriz bu sene.

Kocaman, Lorant'tan bile kötü teknik direktördür.
Maçların 1-1'e gelmesi, pozisyonlar üretilmesi de tamamen oyuncuların kişisel becerileridir. Bakınız, bugün Alex'in iki duran topuna, birinde Topuz vurdu direkten döndü, diğerinde Sow gol attı. Alex olmasa onlar da olmayacaktı.

Kocaman biz F.Bahçelileri kanser etmeden LÜTFEN istifa etsin.

3 Temmuz sürecinde gösterdiği dayanışmaya, futbolculuğuna saygım sonsuz. Ancak iyi bir teknik adam değil. Adamlık, has adamlık durumu da Emre ve Alex ile yaşadıkları polemikler ve diğer oyuncularla yaşadıklarıyla, Daum'un kuyusunu kazmasıyla, yardımcı antrenörünün söyledikleriyle benim gözümde bitmeye başlamıştır. Daha fazla prestijini zedelemeden git lütfen. Git ki 3 Temmuz ve futbolculuktaki güzel anıların bari kalsın.

Zico gibi çeyrek final başarısı yaşatan adama kredi tanınmamışken Aykut Kocaman'a gösterilen kredi o kadar fazla ki. Ve bunu bu kadar kötü kullanabileni görmedim.

Hagi de mükemmel futbolcuydu, Maradona da, ancak ikisinin de teknik adamlık kariyerleri rezalet. İyi futbolcu olabilirsin ama gözümde bir Hikmet Karaman kadar değerin yok Aykut Kocaman.

Crazycat
30.Ağustos.2012, 02:56
Aykut Hoca güzel konuşuyor ama sahada konuştuklarını göremiyoruz maalesef. İlk yarı takım yok gibi bir şeydi. İlk yarıda oyuncu değiştirmeden bir değişikli yapılabilirdi bence. Kuyt 70 - 75'ten sonra oyundan çok düştü, bir değişiklik bekledim ama olmadı ayrıca kanatta başarılı olamıyor bugün net bir şekilde görüldü bu durum.

lexoqe
30.Ağustos.2012, 03:03
Şimdi öğrendim :S

caglaruzun
30.Ağustos.2012, 03:08
Arkadaşlar biri bana Alex ve Baroni girdikten sonraki taktik dizilişi yazabilir mi acaba?

erdem344
30.Ağustos.2012, 03:10
mert

gökhan yabo egemen hasan

-----------topal---cris--------

kuyt---------alex----------stoch

---------------sow-------------

caglaruzun
30.Ağustos.2012, 03:12
mert

gökhan yabo egemen hasan

-----------topal---cris--------

kuyt---------alex----------stoch

---------------sow-------------

Maçı izlediğim kadarıyla şu kadro çok iyi oynadı alex ve baroni girdikten sonra ama Kuyt'un performansı düştü bu seferde yani maça ya adam gibi bir 4-4-2 kadroyla başlayacaksın ya da 4-2-3-1 de Kuyt'ı kesiceksin yerine koyacaksın Krasic'i o zaman Fenerbahçe adam gibi top oynamaya başlar diye düşünüyorum.

Ekleme: Ayrıca defans olarak çok hoşuma gitti hele bugün Yobo'nun göstermiş olduğu performans Emenike'nin yerine kalas uzun bir futbolcunun girmesine sebebiyet vermiştir. Bugün Volkan sakat olmasaydı ne ilk maçta ne bu maçta Fenerbahçe kesinlikle böyle goller yiyip kaybetmezdi çünkü Mert daha olgunlaşmadı tam oturmadı hala gelişmesi gerekiyor ki Volkan'ın yerini alabilsin inşallah Avrupa Ligi maçlarında daha net izleyeceğiz Fenerbahçeyi sakatlıkları olmazsa tam kadrosuyla üstte dediğim sistemle oynarsa Fenerbahçe gerçekten can yakabilecek kapasiteye sahip.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 03:13
fazla abartiyorsunuz bu durumu, daha once de on elemede elendik cok defa. zico ile ilk sezon dinamoya hemen hemen ayni skorlarla elenmis ertesi sene ceyrek final yasamistik. aykut kocamanin adamligini sorgulaman cok yanlis olmus, yaptigi hersey fenerbahcenin menfaati icindir. TD olarak elestir ama gerisi hakkinda olcuyu asmamalisin. sagdan soldan duyduklarinizla dedikodularla adam asmaya kalkmayin. yapilan bence cok buyuk haksizlik, gayet terbiyeli bir sekilde durumu idare etti, baskasi olsa neler yapardi. hep fenerbahce menfaatini dusundugu icin ortayolu buldu. suni bir gerilim yaratiliyor, siz de bunu pesinden gidiyorsunuz. koruklemeye devam, yakinda kurtulacaksiniz zaten aykut kocamandan. sonrasinda gun mu aydinlanir cicek mi acar hep beraber goruruz.

Deus Dominus
30.Ağustos.2012, 03:16
Hayır Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe için yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara hak veriyorum da kişiliğine, kendisine yapılan saygısız yorumları ve hakaretleri görünce gerçekten sinir oluyorum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 03:22
Hayır Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe için yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara hak veriyorum da kişiliğine, kendisine yapılan saygısız yorumları ve hakaretleri görünce gerçekten sinir oluyorum.

ben ustelik de bir fenerbahcelinin kendi icinden cikan, camianin en degerli kisilerinden birine boyle saygisizlik etmesini hic anlayabilmis degilim. GSde de bir donem hagiye hasan sasa hatta terime yapilanlardan sonra dustukleri durumlari gorduk. simdi tam aksi yonde ne kadar sahip cikiyor degerlerine ve sonrasinda da o kenetlenmeyle basarilar geldi. biz daha ilk mactan adam kesmeye basladik. gereksiz bir tweetin pesinden kostuk, taraf icinde taraf olduk. cok komik.

lexoqe
30.Ağustos.2012, 03:24
Şahsen ben adamı seviyorum, ama sanki yeterli değil gibi. Benim bildiğim Fenerbahçe her teknik adamla şampiyonluğa oynayan takım. Ama bence yetersiz bir teknik adam. Hem bir soru soracağım size Aykut Kocaman daha önce hangi takımlarda çalıştı ?

caglaruzun
30.Ağustos.2012, 03:26
Başka bir forumda gördüm bu yorumu ve size sormak istedim;

3 senede Fenerbahçe gibi bütçesi olan bir kulube kemik bir takım oluşturamadı,
3 sene içinde 1 adet genç futbolcu kazandırmadı,
3 sene içinde kendi isteği ile alınan hiç bir futbolcu başarılı olmadı ( Özer, Hasal Ali, Orhan Şam) fiyasko resmen,
3 Sene içinde güzel futbol izlettirmedi,
3 sene sonunda hala selçukla, baroniyle, topal ve topuzla oynuyoruz.

Aykut hoca, Fenerbahçe'ye ne kazandırdı?

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 03:30
Şahsen ben adamı seviyorum, ama sanki yeterli değil gibi. Benim bildiğim Fenerbahçe her teknik adamla şampiyonluğa oynayan takım. Ama bence yetersiz bir teknik adam. Hem bir soru soracağım size Aykut Kocaman daha önce hangi takımlarda çalıştı ?

peki Terim 1996 oncesinde hangi klupte calisti? turk TD leri icin baska sans var mi? baska nasil bir kariyerle gelebilirdi Fenerbahceye, bu soru biraz manasiz. yabanci bir TD olsaydi sorgularsin ama yerli TDler icinde hangisi yurt disindan gelip 3 buyuklerin basina gecti ki zaten. hem FB ile bir sampiyonluk rozeti de bulunuyor, bu yeterli degil mi? o sampiyonluga inanmayan FB taraftari varsa sike davasinda savunduklari degerlerde samimi olduklarindan suphe duyarim sahsen.

Başka bir forumda gördüm bu yorumu ve size sormak istedim;

3 senede Fenerbahçe gibi bütçesi olan bir kulube kemik bir takım oluşturamadı,[gecen seneyi ne cabuk unuttunuz derim, adamin elinde oyuncu kaldi sanki. takimin yarisi satilmisti]
3 sene içinde 1 adet genç futbolcu kazandırmadı,[ha deyince olmuyor, hazirda yoksa nasil kazandiracaksin. bu altyapinin sorunu.]
3 sene içinde kendi isteği ile alınan hiç bir futbolcu başarılı olmadı ( Özer, Hasal Ali, Orhan Şam) fiyasko resmen,[basarili olan da var olmayan da var, hasan ali de o listeye o kadar cabuk konulmaz]
3 Sene içinde güzel futbol izlettirmedi,[bu geceki futbol neydi, baska bir maci mi izledin?]
3 sene sonunda hala selçukla, baroniyle, topal ve topuzla oynuyoruz.[gecis asamasi, o sorun da hallolacak]

Aykut hoca, Fenerbahçe'ye ne kazandırdı?

diyebilirim her bir madde icin :D

eGowiCh
30.Ağustos.2012, 03:30
fazla abartiyorsunuz bu durumu, daha once de on elemede elendik cok defa. zico ile ilk sezon dinamoya hemen hemen ayni skorlarla elenmis ertesi sene ceyrek final yasamistik. aykut kocamanin adamligini sorgulaman cok yanlis olmus, yaptigi hersey fenerbahcenin menfaati icindir. TD olarak elestir ama gerisi hakkinda olcuyu asmamalisin. sagdan soldan duyduklarinizla dedikodularla adam asmaya kalkmayin. yapilan bence cok buyuk haksizlik, gayet terbiyeli bir sekilde durumu idare etti, baskasi olsa neler yapardi. hep fenerbahce menfaatini dusundugu icin ortayolu buldu. suni bir gerilim yaratiliyor, siz de bunu pesinden gidiyorsunuz. koruklemeye devam, yakinda kurtulacaksiniz zaten aykut kocamandan. sonrasinda gun mu aydinlanir cicek mi acar hep beraber goruruz.

Alex konusunu istersen geçmişi de anımsayarak şuradan oku:

http://www.hayatimfutbol.com/sayi_46/index.html

48. sayfada başlıyor ilgili yazı, birkaç sayfa sürüyor;
okuduğun zaman söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın.

Kocaman'a inan sadece ben değil, bugün milyonlarca F.Bahçe taraftarı aynı şeyleri söylüyor, benden daha ağır konuşanlar, hakaret, küfür edenler dahi var. Ve bu sadece hocanın teknik yönüyle değil, tavırlarıyla ilgili. Egosu çok yüksek bir adam. Kendisini Mourinho sanıyor.

Bugün baktığında birçok köşe yazarı dahi Kocaman'ı eleştiriyor artık, bu Alex ve diğer konularla ilgili. Kulaktan dolma bilgiler değil, açık açık medyaya verilen demeçler olayın içyüzünü gösteriyor.

Alex hocayı, yönetimi vizyonsuz diye eleştirmekte haksız mı? En son 2009'da ŞL'ye gitmişsek, bu sorgulanmalı. Orta sahada transfer açığı olduğu Emre gittiği günden beri, Mayıs ayından beri apaçık ortada iken hala transferin ŞL'ye kalıp kalmamaya bağlamak vizyonsuzluk değil midir? Senin bir vizyonun olur; dersin ki, bütçem şudur, hedefim şudur, o doğrultuda ilerlersin, eğer başarısız olursan da riskleri kabul edersin. Bir takım 30 Ağustos günü hala orta saha transferini yapmıyorsa, ilk ön eleme maçına transferi (stoper) yetiştiremiyorsa, ikinci ön eleme maçı öncesi diziliş ve taktik değişip büyük bir kriz baş gösteriyorsa o takımın vizyonundan söz edilemez.

Bienvenu'yu Moskova'da kurtarıcı olarak oyuna aldın, mağlup durumda iken soktun, bugün aynı adam 18 kişilik kadroya giremedi. Şimdi bu mudur vizyon?
Alex'i Spartak'ta 1 dakika oynatma, Antepspor maçının 18'ine yazma, bugünkü maç öncesi "kafamdaki kadroda yok" de, sürpriz şekilde 18'e al ve işler yolunda gitmeyince küstürdüğün adamı sonradan oyuna sok.

Şampiyon olduğumuz sezon (2010-2011) Alex'i 55-60'da oyundan çıkarır (Young Boys maçları dahil), ligdeki iki maçta oynatmazdı (Trabzonspor deplasmanı). Hatta Trabzonspor maçında sonradan sokmuştu diye hatırlıyorum. O sene Alex 28 gol atarak şampiyonluğu getirdi. Biraz hatalardan ders almak lazım.

lexoqe
30.Ağustos.2012, 03:32
peki Terim 1996 oncesinde hangi klupte calisti? turk TD leri icin baska sans var mi? baska nasil bir kariyerle gelebilirdi Fenerbahceye, bu soru biraz manasiz. yabanci bir TD olsaydi sorgularsin ama yerli TDler icinde hangisi yurt disindan gelip 3 buyuklerin basina gecti ki zaten. hem FB ile bir sampiyonluk rozeti de bulunuyor, bu yeterli degil mi? o sampiyonluga inanmayan FB taraftari varsa sike davasinda savunduklari degerlerde samimi olduklarindan suphe duyarim sahsen.

Yahu ben bilmediğimden sordum arkadaş, iğnelemek için değil. Şimdi baktım daha önce 3 takımda çalışmış. Ayrıca aksine sorsaydım şöyle bir cevap verirdim. Demek ki Terim tutmuş Kocaman Tutmamış. Şans olmuş. Her adam başarılı olacak değil ya. Biz daha önce böyle bir hata yaptık olmadı Hagi ile.

uAburak89
30.Ağustos.2012, 03:44
Alexsiz Alexlilik

​Bu 90 dakikanın teknik analizini uzun uzadıya yapmanın anlamsızlığını hepimiz biliyoruz; çünkü bu tur dün değil, geçtiğimiz hafta içi kaybedilmeye başlandı.

Rusya ile Türkiye, Avrupa’nın ikinci halka yarışçıları, 5 büyükten sonra gelen baş altı ülkelerden ikisi… Spartak, Fenerbahçe, CSKA, Galatasaray gibi takımlar da Avrupa’nın ikinci halka takımları, hedefleri Devler Ligi’nde sürekliliktir; bu ekipler için başarı gruplardan çıkmaktır. Daha önce Spartak 10, Fenerbahçe 6 kez Devler Ligi’ne girmişler. Moskova ekibi 46 bin, İstanbul ekibi 41 binler düzeyinde UEFA puanına sahip. Yani bu ekipler güç olarak, kalite olarak, hedef olarak birbirine yakın ekipler…

​Bu tarz dengeli iki takım eşleştiğinde form durumu, moral motivasyon, sakatlık/ceza gibi etkenler ön plana çıkar. Çünkü bütün bir sezon yarışmıyorsunuz, sadece 180 dakika yarışıyorsunuz; o yüzden iki takımı genelde küçük farklar ayırıyor. Fenerbahçe’yi de Spartak’tan ayıran küçük fark şuydu: Onlar yıldızları Emenike’yi (adliye koridorlarından alıp) yüzde yüz konsantrasyonla sahaya getirebildiler. Fenerbahçe’yse Kadıköy’e heykeli yapılan adamdan 180 dakikanın 150’sinde verim alamadı maalesef…
​Dün kâğıt üstünde Aykut Hoca, Antep maçının başarılı 11’ini bozmadı. Kocaman 11’i bozmadı bozmamasına da; dizilişe baktığınızda Fenerbahçe dün aynı oyuncularla 4-2-3-1’e dönmüştü: Sağda Kuyt, solda Krasiç(Stoch), santrforda Sow, arkasında da Mehmet Topuz… O zaman ister istemez akla şu soru geliyor: Fenerbahçe Alex’sizken de Alex’li gibi (on numara pozisyonu olan) bir dizilişle oynayacaksa Brezilyalı efsane neden kenarda oturuyor ki? Fenerbahçe Alex yokken de sahaya 4-2-3-1 dizilecekse, Alex’in pozisyonunda da Mehmet Topuz oynayacaksa nasıl bir gerekçesi olabilir ki bu tercihin?

​Akla tek bir yanıt geliyor: Sprint ölçümleri! Evet, şaka yapmıyorum, sprint ölçümleri… Son bir haftada (bu bilgilere nasıl ulaştıklarını çok merak ettiğim) bazı muhabirlerin/yazarların sütunlarında Fenerbahçe’nin sprint mesafelerini okuyorsunuz. Bu ölçümlere göre Alex’in sprint rakamları düşük olduğu için kadroya alınmıyormuş!
​O zaman benim teklifim şu: Madem futbolda neticeyi yalnızca sprint ölçümleri belirliyor, o zaman Spartak’la Fenerbahçe’nin istatistiklerine de bakalım; kimin sprinti fazlaysa o girsin Şampiyonlar Ligi’ne! Olmaz mı?

http://www.meleke.com/?p=5162

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 03:44
Yahu ben bilmediğimden sordum arkadaş, iğnelemek için değil. Şimdi baktım daha önce 3 takımda çalışmış. Ayrıca aksine sorsaydım şöyle bir cevap verirdim. Demek ki Terim tutmuş Kocaman Tutmamış. Şans olmuş. Her adam başarılı olacak değil ya. Biz daha önce böyle bir hata yaptık olmadı Hagi ile.

alingan bir donem, hele ki konu Aykut kocamansa. kusura kalma, ama senin dusundugun gibi dusunenlere de bir cevaptir bu. oyle dusunen cok kisi var cunku.

@egowich

bahsettigin yaziyi dun okumustum, genelde zaten bildigimiz seyler. arkaplanda cok sey ifade etmiyor bana. ortada bir haksizlik varsa Aziz Yildirimin zaten devreye girecegine eminim. boyle birsey olmadigina gore aykut kocamanin haklilik payi vardir bu konuda. alex de sutten cikmis ak kasik degil, aykut kocaman sizce ne kadar basarisizsa Alex de ayni derecede basarisizdir. taraftar olarak cok degiskeniz zaten, oncesinde alexi yuhalayanlar simdi de onu goklere cikartirken Aykut kocamani yerin dibine batiriyor. hicbirseyde istikrar yok ki bunda arayalim :)

meddah
30.Ağustos.2012, 04:59
Takımın Alex'ten bağımsız bir sorunu var: Top ileriye düzgün bir şekilde gitmiyor, bir şekilde gittiğinde de orada kalmıyor. İlla Alex oynamak zorunda değil elbette; Kuyt'un zaman zaman Alex'in pozisyonuna da kaydırılabileceği bir 4-4-2 tasarlanabilir. Yalnız, Mehmet Topal'la, Selçuk'la, Mehmet Topuz'la, Caner'le olacak iş değil bu. Bu adamların mevcut halleriyle pas yapılacaksa da ancak Maldonado misali al gülüm ver gülüm yapılır. Krasic'le, Stoch'la, Baroni'yle belki biraz ivme kazanılabilir, ama bakıyoruz, bu adamların ikisi, artı Alex de kulübedeydi bu akşam. İlk maç da kaybedilmişken, bu formasyon ve kadronun amacı nedir abi? Rakibin üstüne gitmeyerek psikolojisini bozup sinirden kendi kalesine gol atmasını sağlamak mı?

Maçı izleyemedim. 55-60. dakika civarında Fenerbahçe TV'yi açıp istatistiklere baktım: Ne kadar doğru istatistik tutuyorlar bilemiyorum ama; "gol pozisyonu 0, kaleyi bulan şut 1" yazıyordu. Üstelik skor da 5. dakikadan itibaren 0-1 olduğu halde.

sui generis
30.Ağustos.2012, 07:12
yok abicim bizim taraftara müstahak bu. o kadar şut çektik biri girse , uzatmada da alsak maçı şuan Aykut hoca göklerdeydi. taktik açıdan eleştir de kişiliğine laf atmak terbiyesizlik. Aykut hocanın kişiliğine laf eden kendi kişiliğini sogulamalı bana kalırsa. maç boyunca yaptığı iki hata var bana kalırsa krasiçden sol açık yapmak ve selçukun kötü olduğunu görmesine rağmen hemen çıkarmamak ama bunlarda öyle çok vahim hata değil. zaten krasiç sakatlandı ve çıktı. selçuk da 60 da çıktı yanlış bilmiyorsam. bu adam ağzıyla kuş tutsa işinize gelmez. sabır sabır Aykut hocayla olacak bu iş..

murat taşlı
30.Ağustos.2012, 11:05
maçı kazansak bile aynı şeyi söylerdim Aykut hoca büyük takım hocası olamaz
1- sezona takımı hazırlayamıyor fizik olarak takım yetersiz
2- oyuncularla arası iyi değil hep sorunlu
3- saha kenarında hep tedirgin bir havası var takıma yansıyor
4- taktik olarak yetersiz
5- maç kadroları hep defansif oyun mantığıda öyle

ommix
30.Ağustos.2012, 11:06
Keşke ilk yarıdaki gibi oynasaydık da elenseydik .

Artık uefa da yolumuza bakıcaz 1. veya 2. torbadan katılıcakmışız

Aynen katılıyorum.O kadar etkili oynayıp gol atamamak resmen çıldırttı.Hakem desen Platini'nin özel olarak bu konuyla ilgili bir girişimi olduğunu düşündürecek kadar rakip takımı korudu.Ben hayatımda deplasman takımını bu kadar kollayan bir hakem görmedim.Maçı dışarda izledim son dakikalarda hakemin Spartak lehine verdiği abuk subuk bir faulden sonra çantasını fırlattı adam ekrana doğru :D

KanaKe
30.Ağustos.2012, 11:41
Maçı izleyemedim. 55-60. dakika civarında Fenerbahçe TV'yi açıp istatistiklere baktım: Ne kadar doğru istatistik tutuyorlar bilemiyorum ama; "gol pozisyonu 0, kaleyi bulan şut 1" yazıyordu. Üstelik skor da 5. dakikadan itibaren 0-1 olduğu halde.

öyleydi zaten.. alex girene kadar sadece mehmet topalin sutu vardi.. hala bu adami savunanlar var sahada yaptigi yanlislari göre göre savunuyorlar bu kafayla eziyet cekmeye mahkumuz biz.. iddia ediyorum bu adam 10 sene daha takimin basinda kalsin 10 sene boyunca ayni hatalari yapar hic ders cikarmiyor yaptigi hatalardan.

sui generis
30.Ağustos.2012, 11:51
Aykut hocanın en büyük hatası istatistiklere verdigi önem.

futureless
30.Ağustos.2012, 12:07
Bağıra bağıra gitti bilet ellerimizden. İkinci yarıda takım çok iyi oynarken hep bir 'kazanacağız ya olacak bu iş' düşüncesi vardı kafamda.Direkler mi dersin, Sow'un vuramaması mı dersin , kalecinin çıkardıkları mı dersin ( ki kötü kalecidir bence ) , olmadı işte. Teknik yorum yapmayacağım, Aykut Hoca'ya da değinmeyeceğim. Olmadı, diyeceğim budur.Hakeden gitmedi Şampiyonlar Ligi'ne.90 dakika yatanlar gitti.( yatmaları normaldi ama bu gerçeği değiştirmiyor ) Daha önemli bir gerçek de , maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz. Ufak hatırlatma, Avrupa Ligi'nde tarihimizin en büyük başarısı şu an gruplardan sonraki aşama olan son 32.

attirson
30.Ağustos.2012, 12:14
Bence Uefa'da başarılı olucaz.

futureless
30.Ağustos.2012, 12:30
Başarı kriterimize bağlı. Çeyrek finale çıkarsak ben başarılı bulurum takımı.

SAİT71
30.Ağustos.2012, 13:02
Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi arasında çok çok uçurumlar var. Orada oynayan takımlarında prestij olarak arasında fark olacaktır. Maddi olarakta. Aradaki farkı açıklamak için iyi bir örnek verelim:

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu takım taklaşık 3.000.000 € para alırken, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynadığı bir maçtan galibiyetle ayrılan takım 1.000.000 € alacak yanlışım yoksa. Bu kadar adaletsiz dengesiz iki kupa işte.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 16:45
Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi arasında çok çok uçurumlar var. Orada oynayan takımlarında prestij olarak arasında fark olacaktır. Maddi olarakta. Aradaki farkı açıklamak için iyi bir örnek verelim:

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu takım taklaşık 3.000.000 € para alırken, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda oynadığı bir maçtan galibiyetle ayrılan takım 1.000.000 € alacak yanlışım yoksa. Bu kadar adaletsiz dengesiz iki kupa işte.

yukarda da yazmistim, gene hatirlatayim. UEFA A.Liginde kupayi kaldirirsan ilave olarak da gruplardaki tum maclarini kazandigini varsaysan dahi, o ana kadar kazandigin tum bonuslari topla ancak S.Ligine katilim bonusuna denk geliyor. SLiginde kupa kaldiran yaklasik toplamda 30-35M Euro kazaniyor. arada kocaman bir ucurum var maalesef. Ancak getirdigi paradan cok kupayi kaldirman durumunda kazanacagin prestij cok daha onemli bence. tum konsantrasyonumuzu bu kupaya yonlendirmeliyiz.

UEFA Champions League 2009/2010:
Bonus for domestic champion: 200.000 € *
1st qualifying round: 130.000 € *
2nd qualifying round: 130.000 € *
3rd qualifying round: 130.000 € *
Playoffs: 2.100.000 € *
Group stage: 7.100.000 €
Group match victory: 800.000 €
Group match draw: 400.000 €
1st knock out round: 3.000.000 €
Quarter-finals: 3.300.000 €
Semi-finals: 4.200.000 €