View Full Version : Hollanda - Türkiye | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu
eGowiCh
08.Eylül.2012, 01:08
Tanjevic hem milli takımı hem F.Bahçe Ülker'i çalıştırırken hem milli takım hem F.Bahçe başarılı oldu. Nedeni de, Tanjevic'in bizzat Türkiye ligini yaşaması, kendi takımındaki oyuncuların form durumunu yakından takip edebilmesiydi.
Fatih Hoca da şu an takımın başında olsa, eminim bir kere G.Saraylı oyuncular milli takımda harikalar yaratırlar. Ayrıca Fatih Hoca her hafta bir lig maçında takımını idare edeceğinden, rakibindeki oyuncuları da çok iyi süzüp analiz edebilir durumda olur.
Kulüp takımı çalıştırmaksızın milli takımı çalıştırdığı zaman Fatih Hoca, çok uzak kalıyordu hem süper ligden, hem de oyunculardan. Oyuncular ayda yılda bir toplanıyorlar, o süre zarfında da Fatih Hocanın verebileceği fazla bir şey olamıyordu.
Aslında şu an tam zamanı. Fatih Hoca ile 2014'e kesin gideriz.
petrol_fb12
08.Eylül.2012, 01:09
Abdullah Avcı bu takıma gecen sene nasıl geldi ? 10 hafta istanbul belediye 18 puanla liderin 3 puan arkasındaydı..Buda gecen sezon kurdukları oyunda TFF işine gelmedi..hemen adamı aldılar..milli takıma...Türk futbolu böyle yönetiliyor..Bizde burda sabah kadar tartışırız selcuğu neden almadı diye..futbol'dan anlamayan adamı teknik direktör yaparsan olacağı ! Selcuk yazık oldu...madem oynatmıyıcaksın...neden alıyorsun kadroya !?
BleedingMoon
08.Eylül.2012, 01:09
çok fantezi ama aynısını düşünüyorum eGowiCh :D
pele96
08.Eylül.2012, 01:10
tabi canım o kadar dünya üzerinde bir takımız ki biz de :)
Baska bir aciklama dusunemiyorum ?
Fatih Terim falan deniliyor ya garip yahu. Daha 3 yıl önce başında değil miydi takımın, Bosna'nın bile gerisinde kaldık onunla.
Ne kadar tezcanlı bir milletiz. Abdullah Avcı'nın takımın başında ilk sınavı ve 1-2 oyuncu tercihi yüzünden adamın biletini kestik hemen. Durun hele bi Estonya maçını oynayalım, diğer takımlarıla maç yapalım. Neredeyse puan alıyorduk Hollanda'dan. Bu zamana kadar hangi büyük takımı yendikki bu kadar eleştiri yapıyorsunuz. Bizim için önemli olan maçlar kendi seviyemizin altındaki takımlarla oynayacağımız maçlar. Ha Estonya'ya,Andorra'ya puan kaybedelim o zaman en ağır eleştirileri yapmaya hakkımız var.
bosnanın bile dediğin takım şu hollanda dan çok daha iyiydi
ForsakeN
08.Eylül.2012, 01:10
Abdullah Avcı; "Selçuk İnan'ı sadece bu maça has bir şekilde taktiksel nedenlerle oyuna almadım. Selçuk çok değerli bir oyuncu, önümüzdeki maçlarda gerektiğinde saha olacaktır."
SAİT71
08.Eylül.2012, 01:11
Eminim Bosna'nın 9 attığı Lihteştayn'a 9, Macarların 5 attığı takımada 5 gol atabilecek bir oyun oynamıyoruz ve yapamayızda. Estonya maçında eğer öyle bir düşünce ile bunları yaptıysa dünyanın en mantıksız adamıdır.
Walter Sakana
08.Eylül.2012, 01:12
KALECİ
Slovakya: Sinan
Gürcistan: Cenk
Finlandiya: Rüştü/Cenk
Bulgaristan: Mert
Portekiz: Volkan
Ukrayna: Mert
Avusturya: Mert
HOLLANDA: Tolga
SAVUNMA 4'LÜSÜ
Slovakya: Gökhan G. - Ömer - Semih - Caner
Gürcistan: Serdar Kurtuluş - Ömer - Egemen - İsmail
Finlandiya: Hamit - Bekir - Semih - Hasan Ali
Bulgaristan: Serdar Kurtuluş - Ömer - Bekir - İsmail
Portekiz: Hamit - Ömer - Bekir - Hasan Ali
Ukrayna: Hamit - Egemen - Semih - Hasan Ali
Avusturya: Hamit - Ömer - Semih - Caner
HOLLANDA: Hamit - Ömer - Semih - Hasan Ali
ORTA SAHA 5'LİSİ
Slovakya: Arda - Mehmet Topal - Nuri - Mehmet Ekici - Olcan
Gürcistan: Gökhan Töre - Mehmet Topal - Nuri - Hamit - Sercan
Finlandiya: Umut - Emre - Mehmet Topal - Arda-Caner
Bulgaristan: Tunay - Emre - Nuri - Arda - Sercan
Portekiz: Umut - Emre - Mehmet Topal - Arda - Sercan
Ukrayna: Gökhan Töre - Mehmet Topal - Nuri - Arda - Caner
Avusturya: Umut - Emre - Selçuk - Arda - Sercan
HOLLANDA: Tunay - Mehmet Topal - Emre - Arda - Sercan
FORVET
Slovakya: Mustafa
Gürcistan: Mustafa
Finlandiya: Burak
Bulgaristan: Umut
Portekiz: Burak
Ukrayna: Mustafa
Avusturya: Burak
HOLLANDA: Umut
************************************************
NOTLAR:
Bu maçtan önceki hazırlık döneminde oynanan 7 karşılaşmada:
TOLGA hiç oynamamış
ÖMER-SEMİH sadece 2 kere birlikte oynamış
Bugün sahaya çıkan 4 savunma oyuncusu hiç bir maçta bir arada oynamamış (hepsi birden).
Bugün sahaya çıkan 5 orta saha oyuncusu hiç bir maçta bir arada oynamamış (hepsi birden).
EMRE-MEHMET TOPAL sadece 2 maçta birlikte oynamış.
TUNAY sadece Bulgaristan maçında ilk 11 oynamış.
UMUT genelde kanatta oynamış, sadece Bulgaristan maçında forvet çıkmış.
Walter Sakana
08.Eylül.2012, 01:13
Abdullah Avcı; "Selçuk İnan'ı sadece bu maça has bir şekilde taktiksel nedenlerle oyuna almadım. Selçuk çok değerli bir oyuncu, önümüzdeki maçlarda gerektiğinde saha olacaktır."
O yüzden mi son 8 maçta sadece 1 kez ilk 11 oynatmış?
ShevAnil
08.Eylül.2012, 01:14
Sen Hollanda'ya karşı böyle pozisyon yakalayıp atamıyorsan yenilirsin arkadaş, ayrıca maç başında söylediğim şeylerin arkasındayım. Selçuk kesinlikle oynamalıydı, Hamit tercihi zaten fiyasko. Çok da bir şeyler yazmak istemiyorum zaten herkes biliyor.
Deus Dominus
08.Eylül.2012, 01:26
Niye bu kadar garipsendi, tepki gördü Abdullah Avcı anlamadım açıkçası. Hoş her dönemde eleştirecek, başarısızlığı bağlayacak bir konu bulunur, bugün de Selçuk'un oynamaması malzeme olmuş, konuşun :)
2-0 kaybettik, evet. Bizim yakaladığımız köşe vuruşları gol olmadı, onların oldu, bizim yakaladığımız net pozisyonlar gol olmadı, onların bir kontrası oldu. Bugünkü Hollanda'ya kaybetmek üzücü, hemde en az onlar kadar, hatta daha fazla net pozisyon bulmamıza rağmen. Ancak dünyanın sonu değil, ilk kez yenilmedik, son kez de yenilmiyoruz. 9 karşılaşma daha oynanacak bu grupta ve siz isteseniz de istemeseniz de Abdullah Avcı bu takımın başında olacak. İnşallah uzun yıllarda kalır çünkü özgüveni yüksek, kendinden emin ve burada yazılıp çizilenlerin aksine çok iyi bir teknik direktör. Orada olmayı da tamamen hak ediyor.
ThersoN
08.Eylül.2012, 01:28
Biraz sivri bir mizacım olsa ve Selçuk'un yerinde olsam AA varken bir daha milli takıma gelmezdim.
Emre'yi alıp Nuri'yi sokuyorsun, saygı duyarım ama
Burak'ı Umut'un mevkiisine alıp Umut'u; maçın başından beri birşey yapamayan forvet arkası oynayan Arda'nin mevkiine alıyorsun; işte bunu anlamam son değişikliğinde santrafor almak doğru da pozisyon boş kalacak diye Umut'u niye geri çekiyorsun, bu durumda senin Emre-Nuri değişikliğinin yalnış olduğu gün gibi açık..
Belki AA Selçuk'u sevmiyor olabilir bunu anlarım ama aralarında bir şey yoksa oynadığı son 2 sezonda takımlarını şampiyon yapan Selçuk'un yerine Nuri'nin etkin olmasını beklemek nasıl bir stratejidir.
Stratejik olarak Selçuk ile başlanmaması daha agresif bir orta saha olsun diye kabul edilebilinir, saygı duyulabilir fakat oyundan düşmüş bir Hollanda karşısında top çeviren, uzun top yapan bir takımda Selçuk yerine Nuri'nin tercih edilmesi yalnış, oyuncuya da büyük moral bozukluğu olmuştur..
Bence AA'nın bu stratejisinin altında Arda,Tunay,Sercan üçlüsünü bir arada oynatma gayesi yatıyor. Bugun hiç bir şey yapmayan Tunay (yanlış olabilir ama) 70 dkdan fazla oynadı. Hoca Tunay ve Sercan konusunda çok ısrarcı, saygı duyarım ama ezelden beri kanat oynayan adamı bu çaylakları oynatıcam diye ortaya çekiyorsun garip.
E.Cartman
08.Eylül.2012, 01:33
Ne kadar tezcanlı bir milletiz. Abdullah Avcı'nın takımın başında ilk önemli sınavı ve 1-2 oyuncu tercihi yüzünden adamın biletini kestik hemen. Durun hele bi Estonya maçını oynayalım, diğer takımlarıla maç yapalım. Neredeyse puan alıyorduk Hollanda'dan. Bu zamana kadar hangi büyük takımı yendikki bu kadar eleştiri yapıyorsunuz. Bizim için önemli olan maçlar kendi seviyemizin altındaki takımlarla oynayacağımız maçlar. Ha Estonya'ya,Andorra'ya puan kaybedelim o zaman en ağır eleştirileri yapmaya hakkımız var.
Bu yazacaklarımı kişisel alma öncelikle berliteyim :) bu tarz düşünen epey bi kişi var forumda ve dışarda çünkü. Bu işin 1-2 oyuncu tercihiyle alakası yok. Göz göre göre maçı verdik. Süper ligin en formda oyuncusu Selçuk oynamadı. 1 senedir oynamayan Nuri oynadı. En iyi yerli sağ bek Gökhan Gönül oynamadı yerine orta sahadan bozma sağ bek Hamit'i koyup Robben'in önüne attık. Hadi maça böyle başladın hiç mi okuyamıyorsun oyunu bas bas bağırıyor sağ kanadımız. İlerde çoğalamıyoruz. Emre iş yapmıyor, Arda koşa koşa bi hal oldu, öldü. Umut'un enerjisini boşa kullandık tıpkı Arda gibi. İlla 60-70-80'i mi beklemek lazım hal böyleken.
Neredeyse puan alıyorduk Hollanda'dan diye konuşmayın lütfen. Nerde o bir kaç sene önceki Hollanda nerde bugün oynadığımız Hollanda. Elimizdeki bu oyuncu topluluğuyla bu Hollanda'ya karşı 3 atamıyorsak büyük sıkıntı vardır. 90+3'te attıkları golden sonra Van Gaal'le golü atanın sevincini görünce anladım aslında neden kaybettiğimizi. Adamlar ortada oynanan oyunun farkında biz ise değiliz. Sait abinin dediği gibi biz böyle devam edersek ne Boşnakların 9 attığına 9 ne de Macarların 5 attığına 5 atarız.
GeNç KaRTaL
08.Eylül.2012, 01:41
Fatih Terim değil de,Guus Hiddink gelse aslında çok iyi olur.Hatta Ne Terim'i,ne Hiddink'i yahu.Mis gibi Oğuz Çetin var.Yıllardır milli takımın içerisinde yer almış bir isim.Beyler,şaka mı yapıyorsunuz Allah aşkına.Bir maçla hoca mı değiştirilirmiş.Hem de yerine daha 2-3 sene önce milli takımın başında olan birisini getirelim diyorsunuz.Tamam hocanın kararları bu maçta puan/puanlar getirmedi ama sonuçta deplasmanda Hollanda'ya karşı kaybettik.Hele biraz zaman geçsin.O zaman bakalım hoca bu işi becerebilecek mi,beceremeyecek mi?
doncarlo
08.Eylül.2012, 01:43
İşte bu salak saçma tartışmalarımız yüzünden başarılı olamıyoruz müstahak bize.Milli takımda kırmızı beyazın dışında başka renk arayan insanlar utansınlar.Aslan gibi mücadelemizi verdik çok net pozisyonlar kaçırdık.Selçukmu Nurimi bu ne kardeşim neyin kafasındasın sen ? Çok biliyo olsaydın bugün teknik direktör sen olurdun.Hoca eleştirilirmi evet eleştiri çok iyi ama tadınca iyi güzeldir.
Sağlıcakla.
ThersoN
08.Eylül.2012, 01:46
zamanında milli takıma 9 gs'li futbolcu alınıyordu. kimse vay efendim niye çoğunlukla galatasaraylılar oynuyor demedi. şimdi her fenerli futbolcuya karşı bir kin olduğu için fener'den kim oynarsa oynansın fb lobisi yüzünden oynuyor oluyor :D söylediğin sadece fb'li oyunculara karşı var. oğuz çetin yüzünden. şimdi abdullah avcı var, adam fenerbahçeli bile değildir muhtemelen; ancak hala fenerbahçelilerin kayrıldığı düşünülüyor; vay efendim mert nasıl oynar, egemen adam değil, topal formsuz, bla bla... :) olay fenerbahçe nefreti, başka bir şeyle açıklanamaz.
o biraz FB nefreti değil de bu sefer zorunluluktan kaynaklanıyor.. Bugun formsuzluğundan dolayı Hamit'in nasıl oynamaması gerekiyorsa, aynı şekilde Hasan Ali'nin de oynamaması gerekirdi; Allah'tan Robben Hasan'ın kanadında oynamadı yoksa; şimdi Hamit paspas oldu diyenlerin hepsi Hasan Ali'yi konuşuyor olacaktı. Fakat elden ne gelir; Hamit'in yerine GG oynayamazdı; sık ileri gidip dönüşünde problem yaratırdı; Robben'e Hamit de çare değil ama başka adam yok. Aynı şekilde Hakan Balta'nın performansı Hasan Ali'yi geçemezdi. Oyunun iki yönünü de adam gibi oynayan bir bekimiz olsa bu durumda olmazdık zaten.
Ek olarak zaten Hamit'in yetersizliği bi ara büyük öfkeye dönüştü bünyesinde, Robben'e kaptırdığı toplardan birinde arkadan çelme için ayak uzattı ya son anda vazgeçti ya da tutmadı diye düşünüyorum, zira ondan bir pozisyon sonra Sneijder'i kayarak biçti.
E.Cartman
08.Eylül.2012, 01:54
İşte bu salak saçma tartışmalarımız yüzünden başarılı olamıyoruz müstahak bize.Milli takımda kırmızı beyazın dışında başka renk arayan insanlar utansınlar.Aslan gibi mücadelemizi verdik çok net pozisyonlar kaçırdık.Selçukmu Nurimi bu ne kardeşim neyin kafasındasın sen ? Çok biliyo olsaydın bugün teknik direktör sen olurdun.Hoca eleştirilirmi evet eleştiri çok iyi ama tadınca iyi güzeldir.
Sağlıcakla.
Söyle hatamızı bizde bilelim. Oyun kötü giderken 14 asist 13 golle bir sezon bitiren Selçuk mu oyuna sokulur 1 sezonda 1 maç oynamış Nuri mi ? Sağ tarafta Robben Hamit'in kariyerini bitirken hiçbir şey yapmamak nedir veya Tunay'ı 80 dakka oyunda tutmak ? Nickinden anladığım kadarıyla yaşıtız. Senin benim yaşımdaki adamların milli takımın başına geçmesine izin verilecekse bu ülkede ben talibim o koltuğa. Bende başarısız olurum ama en azından bu tarz salak saçma tercihlerde bulunmam. Hocayı eleştiriyoruz zaten burda, yazdığın şey hem gereksiz hem de sert olmuş. Sonuçta Selçuk konusunu, Hamit konusunu, Gökhan konusunu buradaki 3-5 kişi sokaktaki 3-5 kişi konuşmuyor. Eğer futboldan biraz anlayan, birazda ligleri takip insanların tamamı bu sözleri söylüyorsa hatalı olan biz değil hocadır. Ve bunca kişinin gördüğünü orada duran 3436546748 kişilik teknik heyet göremiyorsa orada işleri de yoktur. Bir maçla hoca eleştirmek huyum değildir, katiyende yapmam ama Abdullah Hocanın bugün yaptığı işlerin ne yazık ki mantıklı bir açıklaması yok.
Deus Dominus
08.Eylül.2012, 01:59
Saçma salak tercihlerde bulunduğunu düşünmen senin görüşündür. Zaten problemin kaynağı senin şu yazdığın yazı içinde...
"Eğer futboldan biraz anlayan, birazda ligleri takip insanların tamamı bu sözleri söylüyorsa hatalı olan biz değil hocadır."
Yani genç milli takımlarda görev almış, yanılmıyorsam 7 yıl kadar bir futbol takımını istikrarlı bir şekilde çalıştırmış, şu an milli takımın başında olan kişi bilmiyor işi. Sokaktaki-tv başındaki adam daha iyi biliyor.
zeck17
08.Eylül.2012, 02:01
Hamitin günden güne iyiyi söylemek gerek bence beşiktaş maçında filan çok daha kötüydü kendini topluyor yavaş yavaş ilk maçlarda galatasarayda oynarken şut atmıyordu kendine güveni geliyor gibi hissediyorum..
Bu maç bu arada kesinlikle selçuk'un maçı olmalıydı nuri yerine hem nuri uzun zamandır oynamıyordu selçuk'un tek eksiği defansif yönü zayıf kalacağını düşündün abdullah avcı bence emre yerine bile rahat oynardı..
Sercan'ı neden önce değiştirmedi onu da anlayamadım taktik değişikliği şarttı burak'ı önce alması gerekti sağa geçerdi burak tunay sola geçerdi böyle daha etkili olabilirdik..
Ama şunu söyleyeyim arda o şutu gol yapsa umutla kalecinin filan ıskaladığı topu biri tamamlasa şu anda abdullah avcının selçuk'u oynatmama tercihi konuşulmazdı(her ne kadar abdullah hocayı yeterli görmesem de bu görev için kesinlikle süre şart)
doncarlo
08.Eylül.2012, 02:03
Söyle hatamızı bizde bilelim. Oyun kötü giderken 14 asist 13 golle bir sezon bitiren Selçuk mu oyuna sokulur 1 sezonda 1 maç oynamış Nuri mi ? Sağ tarafta Robben Hamit'in kariyerini bitirken hiçbir şey yapmamak nedir veya Tunay'ı 80 dakka oyunda tutmak ? Nickinden anladığım kadarıyla yaşıtız. Senin benim yaşımdaki adamların milli takımın başına geçmesine izin verilecekse bu ülkede ben talibim o koltuğa. Bende başarısız olurum ama en azından bu tarz salak saçma tercihlerde bulunmam. Hocayı eleştiriyoruz zaten burda, yazdığın şey hem gereksiz hem de sert olmuş. Sonuçta Selçuk konusunu, Hamit konusunu, Gökhan konusunu buradaki 3-5 kişi sokaktaki 3-5 kişi konuşmuyor. Eğer futboldan biraz anlayan, birazda ligleri takip insanların tamamı bu sözleri söylüyorsa hatalı olan biz değil hocadır. Ve bunca kişinin gördüğünü orada duran 3436546748 kişilik teknik heyet göremiyorsa orada işleri de yoktur. Bir maçla hoca eleştirmek huyum değildir, katiyende yapmam ama Abdullah Hocanın bugün yaptığı işlerin ne yazık ki mantıklı bir açıklaması yok.
Kardeşim iyi güzel hoş diyorsunda Selçuk tamam yetenekli harika adam dediğin gibi istatistiğide var.Ama bir sebebi varkı adamı oyuna almıyor.Yoksa Avcı'da 49846516846 kişi gibi Selçuğu oyun içinde görmek ister.Önemli olan kime şans verdiyse hoca onu koşulsuz desteklemektir.Bu adam kazanmayı ister.Eğer Selçuğun galibiyeti sağlayacağına inansaydı bunu çoktan yapmıştı.Demekki Selçuk bu oyun şablonuna uygun değil yahut Avcı uygun görmüyor.
E.Cartman
08.Eylül.2012, 02:05
Saçma salak tercihlerde bulunduğunu düşünmen senin görüşündür. Zaten problemin kaynağı senin şu yazdığın yazı içinde...
"Eğer futboldan biraz anlayan, birazda ligleri takip insanların tamamı bu sözleri söylüyorsa hatalı olan biz değil hocadır."
Yani genç milli takımlarda görev almış, yanılmıyorsam 7 yıl kadar bir futbol takımını istikrarlı bir şekilde çalıştırmış, şu an milli takımın başında olan kişi bilmiyor işi. Sokaktaki-tv başındaki adam daha iyi biliyor.
Yazdığım hiçbir postta hoca işi bilmiyor demedim. Hocanın bugün hatalı olduğunu söyledim. Böyle bir çıkarım yapılabileceğini tahmin etmedim şahsen, bilseydim biraz daha ayrıntılı yazardım.
Edit:
Kardeşim iyi güzel hoş diyorsunda Selçuk tamam yetenekli harika adam dediğin gibi istatistiğide var.Ama bir sebebi varkı adamı oyuna almıyor.Yoksa Avcı'da 49846516846 kişi gibi Selçuğu oyun içinde görmek ister.Önemli olan kime şans verdiyse hoca onu koşulsuz desteklemektir.Bu adam kazanmayı ister.Eğer Selçuğun galibiyeti sağlayacağına inansaydı bunu çoktan yapmıştı.Demekki Selçuk bu oyun şablonuna uygun değil yahut Avcı uygun görmüyor.
Zaten Nuri'yi desteklememek ya da hocanın kararına saygı duymamak gibi bir sorunum yok. Ama oyun şablonuna uymasa bile ki maç içinde bu şablon rahatlıkla değiştirilebilir. Elinde Selçuk varken 1 sezondur maça çıkmayan Nuri'yi almak mantıksız en azından bence mantıksız. Nuri'nin oyuna Selçuk'tan daha fazla etki edebileceğinin bir belirtisi yok ki hiç.
ForsakeN
08.Eylül.2012, 02:07
Duran toplarda "alan savunmasa yapmaya çalışma" huyumuz yüzünden bir maç daha verdik.
ThersoN
08.Eylül.2012, 02:15
Beyler, kusura bakmayın ama bugun Selçuk konusunda Hocayı eleştirmek az bilen çok bilen sonuna kadar herkesin hakkıdır.. Emre'nin yerine Nuri girmeyip, Selçuk da oynamasaydı anlayabilirdim, saygı duyardım..
Yine de yanlış anlaşılmasın bir maçla hoca gitsin demiyorum; zira golün sebebi olan alan savunması ve diğer seçimlerine de saygı duyuyorum
Deus Dominus
08.Eylül.2012, 02:15
Yazdığım hiçbir postta hoca işi bilmiyor demedim. Hocanın bugün hatalı olduğunu söyledim. Böyle bir çıkarım yapılabileceğini tahmin etmedim şahsen, bilseydim biraz daha ayrıntılı yazardım.
Edit:
Zaten Nuri'yi desteklememek ya da hocanın kararına saygı duymamak gibi bir sorunum yok. Ama oyun şablonuna uymasa bile ki maç içinde bu şablon rahatlıkla değiştirilebilir. Elinde Selçuk varken 1 sezondur maça çıkmayan Nuri'yi almak mantıksız en azından bence mantıksız. Nuri'nin oyuna Selçuk'tan daha fazla etki edebileceğinin bir belirtisi yok ki hiç.
İşi bilmiyor demedin doğru, ama ima ettin yazdıklarınla. Ayrıca söylenenlere bende katılıyorum (gerek mevcut form durumu ortadayken Hamit'in tercih edilmesi, gerek oyuncu değişikliği konusunda Nuri tercihi, hatta Tunay tercihi...), benim takıldığım nokta eleştirilerin dozu. O kadar duygulara kapılıyoruz ki mantıklı düşünmeden ya göklere çıkarıyoruz, ya yerin dibine sokuyoruz. Benim tepkim buna, sana patladı kusura bakma :)
E.Cartman
08.Eylül.2012, 02:21
İşi bilmiyor demedin doğru, ama ima ettin yazdıklarınla. Ayrıca söylenenlere bende katılıyorum (gerek mevcut form durumu ortadayken Hamit'in tercih edilmesi, gerek oyuncu değişikliği konusunda Nuri tercihi, hatta Tunay tercihi...), benim takıldığım nokta eleştirilerin dozu. O kadar duygulara kapılıyoruz ki mantıklı düşünmeden ya göklere çıkarıyoruz, ya yerin dibine sokuyoruz. Benim tepkim buna, sana patladı kusura bakma :)
Ya yok Estafirullah ne kusuru farkındayım ben zaten :) İşi bilmiyor olayı aklımın ucundan geçmedi gerçekten. Bu maç için hatalı olduğunu düşünüyorum ben. Ama eğer böyle devam ederse Milli takım veya büyük kulüpler için yeterli olmadığını düşünürüm en azından şu an için.
Flawless Victory
08.Eylül.2012, 02:29
Sercan gibi ucuz oyuncular kalmadı artık Avrupa'da. Oyuncumuz mu kalmadı?
Nocna Mora
08.Eylül.2012, 02:31
Oyuncu tercihleri ve korkak-defansif bir sistemle oynayışımız bizi mağlup etti. Ezik bir takım gibi oynadık maç boyu. Hamit çok kötüydü her zaman ki gibi. Nuri yokları oynadı. Mevlüt çok yetersiz kaldı. Tunay ruh gibiydi..
2 - 6 -2
sistemi ile oynasak cok daha güzel bir oyun olurdu bizim açımızdan.
Ömer - Semih
GG - Emre - Mehmet Topal - Selçuk - Arda - Hakan Balta
Burak - Umut
Bu şekilde önde basıp, alan kapatan, topa sahip olan rakip oyuncuyu kareye alıp 3lü sıkıştırarak topları kazanıp kazandığımız toplarla hücum varyasyonları denesek, oyun sıkıstıgında her zaman çizgide bekleyecek olan Gökhan'a ve Hakan'a oyunu acsak kanattan kanata atılan direk paslar ile çok daha iyi bir takım oluruz ve bir de ekolümüz oluşmuş olur. Bu sistemi oynasak ya keşke .. :)
eXcitinG
08.Eylül.2012, 02:49
Oğuz Çetin dönemin de ki Toraman faciası gibi Avcı dönemin de de SeLçuk faciası izLeyeceğiz gibi. Artık MiLLi takım seviyesine geLmiş hocaLar böyLe takıntıLarından kurtuLmaLıLar. SeLçuğun suçu ne acaba ? Avcı`ya küfür feLan mı etti de biz biLmiyoruz, ya da zamanında İBB ye transfer oLacakken SeLçuk ona kazık mı attı ? Ne kardeşim ? Bana maçtan sonra çıkıp sistem deme. Adam gibi ben SeLçuğu oynatmayacağım de.
Kesin Avcı iLe SeLçuğun arasında zamanında birşeyLer oLmuş.
eXcitinG
08.Eylül.2012, 02:51
Hamit gibi sezonun en formsuz adamı üstüne üstLük Robben gibi Dünyanın en hızLı adamının karşısına konuLuyor. Nuri gibi bence Türk MiLLi takım içerisinde en yeteneksiz adam 10 numarayı sırtına aLmış sahada geziyor feLan.
Daha iLk hazırLık etapLarında demiştim. Bu takımdan bir cacık oLmaz. Önce sistem kuracaksın, adam gibi sistemimiz yok neyin mücadeLesindeyiz.
Raheem Lawal.
08.Eylül.2012, 03:22
Umut Bulut gibi araya Çok iyi kaçan bir forvetimiz var, ama umuta pas çıkaracak adam(Selçuk İnan) Yok, Böyle taktik ancak türklerde olur zaten.
Walter Sakana
08.Eylül.2012, 03:49
26-05-2012 - 2-3'lük Finlandiya yenilgisi sonrası yazdıklarım:
Normal bunlar henüz oyuncu deneme süreci, oyuncular ilk kez birarada oynuyor çoğu. Önceden kalan bir takım iskeleti olmadığından her maç farklı kadro çıkıyor. O yüzden takım savunmasının aksaması, çok gol yememiz gayet normal. Şu an için sadece bireysel performansları değerlendirmek lazım bence. Takımın iskelet kadrosu şekillendikten sonra Milli takımın genel görüntüsü, alınan skorlar ve Abdullah Avcı'nın seçimleri hakkında tartışmak daha doğru olur düşüncesindeyim. Avcı'nın bu turnuva bittikten sonraki süreçte artık kadroyu şekillendirmesi şart.
Ben kendi adıma; Abdullah Avcı'yı sadece bu maçtaki hatalarından dolayı eleştirmiyorum. Hatta üstteki mesajımdan da belli olacağı gibi eleştirmek için acele etmedim. Ben Abdullah Avcı'yı genel olarak, göreve geldiğinden bu yana halen kadro istikrarı yakalayamamasından dolayı eleştiriyorum. İlk başlarda oynanan hazırlık maçlarında bol bol oyuncu denemesi normaldi elbette. Ancak Portekiz maçından itibaren o maçla birlikte Ukrayna ve Avusturya maçlarını artık kafasında netleşmiş bir 11'le oynamamız gerekirdi bence.
Resmi maçlarımız başladı, peki şunlara net cevap verebiliyor musunuz?:
Volkan'ın yokluğunda 1.kalecimiz kim?
Tüm oyuncular oynayacak durumda olduğunda stoper ikilimiz kimler?
Tüm oyuncular oynayacak durumda olduğunda orta sahanın ortasındaki ikilimiz kimler?
Sağ açık oyuncumuz kim?
Forvetimiz kim?
Eğer halen bu sorulara net cevap veremiyorsak demek ki ortada ciddi bir sıkıntı var. Hayranlıkla izlediğimiz İspanya, Almanya gibi takımların ilk 11'lerini ezbere sayabiliriz bir çoğumuz. Çünkü adamların sistemi belli, kadroyu da oturtmuşlar, tıkır tıkır oynuyorlar. Podolski, Klose gibi isimler kulüplerinde dökülürken milli takımda takır takır oynuyorlardı. Çünkü Löw oyun sistemini belirlemişti, o sisteme uygun kadroyu da belirlemişti kafasında. Ne olursa olsun hep aynı oyuncuları oynatmaya özen gösterdi ve meyvelerini topladı sonrasında. Şimdi Klose yaşlandı Gomez'i monte etti yerine. Götze, Schürrle gibi süper yetenekli oyuncuları bile birden almıyor takıma, yavaş yavaş önce kadroya ve sisteme uyum göstermelerini sağlıyor. İspanya'da Fabregas gibi bir süper yıldız yedek bekledi yıllarca, niye? Çünkü sistem vardı ve o sisteme en uygun oyuncu Xavi idi. Şimdi baktılar olmuyor forvetsiz sisteme geçtiler sırf Fabregas'ı oynatmak için o ayrı :)
Abdullah Avcı bu gruptan çıkamasak bile Milli takımın başında uzun yıllar kalmasını istediğim bir hoca. Eleştirim kadro seçimine değil, kadro istikrarı sağlayamamasına. Kadro istikrarı sağlandığında da eleştiriler olacak mutlaka. Falanca oyuncu çok formda niye oynamıyor, filanca oyuncu bu kadar formsuzken niye oynuyor vs... İşi kolay değil, ama eleştirilere kulak tıkayıp bunu sağlaması lazım diye düşünüyorum. Bunu sağladığında her türlü kadro seçimine saygı duyarım. Selçuk'u oynatmaz saygı duyarım, sistemine uygun değildir olabilir. Ama önce bize bir sistemi olduğunu göstermeli.
Hamitin günden güne iyiyi söylemek gerek bence beşiktaş maçında filan çok daha kötüydü kendini topluyor yavaş yavaş ilk maçlarda galatasarayda oynarken şut atmıyordu kendine güveni geliyor gibi hissediyorum..
Bu maç bu arada kesinlikle selçuk'un maçı olmalıydı nuri yerine hem nuri uzun zamandır oynamıyordu selçuk'un tek eksiği defansif yönü zayıf kalacağını düşündün abdullah avcı bence emre yerine bile rahat oynardı..
Sercan'ı neden önce değiştirmedi onu da anlayamadım taktik değişikliği şarttı burak'ı önce alması gerekti sağa geçerdi burak tunay sola geçerdi böyle daha etkili olabilirdik..
Ama şunu söyleyeyim arda o şutu gol yapsa umutla kalecinin filan ıskaladığı topu biri tamamlasa şu anda abdullah avcının selçuk'u oynatmama tercihi konuşulmazdı(her ne kadar abdullah hocayı yeterli görmesem de bu görev için kesinlikle süre şart)
selçukun defansif yönü zayıf mı :confused::confused::confused: yok artık ya :confused:
Kardeşim iyi güzel hoş diyorsunda Selçuk tamam yetenekli harika adam dediğin gibi istatistiğide var.Ama bir sebebi varkı adamı oyuna almıyor.Yoksa Avcı'da 49846516846 kişi gibi Selçuğu oyun içinde görmek ister.Önemli olan kime şans verdiyse hoca onu koşulsuz desteklemektir.Bu adam kazanmayı ister.Eğer Selçuğun galibiyeti sağlayacağına inansaydı bunu çoktan yapmıştı.Demekki Selçuk bu oyun şablonuna uygun değil yahut Avcı uygun görmüyor.
selçukun oynayamıcağı bi oyun şablonu bi taktik anlayışı söylermisin bana ortasahadaki iki yönüde en iyi oynayabilen oyuncan söz ediyoruz
William Rookwood
08.Eylül.2012, 05:41
---------Tolga------
Gökhan - Semih - Ömer - Hakan Balta
Arda - Selçuk - Emre - Gökhan T.
Burak - Umut
Çok mu zordu böyle bir kadro ile çıkmak?
Bujsas
08.Eylül.2012, 10:30
Hollanda'da bizim maçlarda zaman geçirme durumuna düştüyse hala 1.lik umudumuz vardır.
Hollanda'nın bütün atakları kaybettiğimiz basit toplardı kendi kendilerine geldikleri 1-2 pozisyon var yok.
Bizde çok fırsat teptik özellikle Arda karşı karşıya nasıl kaçtı anlamadım.
ommix
08.Eylül.2012, 11:17
Yahu arkadaş bizim milleti anlamak zor.Maçtan önce çoğunluk ankette yenileceğiz diye oy vermiş maçtan sonra vay efendim onu niye oynatmadın vay efendim bunu niye oynattın.E tamam işte sen dememişmiydin maçtan önce zaten yenilcez diyen.İlginç :)
pele96
08.Eylül.2012, 11:28
---------Tolga------
Gökhan - Semih - Ömer - Hakan Balta
Arda - Selçuk - Emre - Gökhan T.
Burak - Umut
Çok mu zordu böyle bir kadro ile çıkmak?
Hani Hamit Altintop?
anil luque
08.Eylül.2012, 11:52
Kadroyu ilk gördüğümde vardır hocanın bir bildiği mantığıyla pek yorum yapmadım ama ilk 15-20 dakikadan sonra hocanın çok yanlış bir tercih içerisinde olduğu anlaşıldı. Gerek Hollanda'nın da fazla dirençli bir ortasahasının olmayışı gerek Umut Bulut'un tek forvet oynayışı Selçuk'un o sahada mutlak suretle var olmasını gerektiriyordu ama olmadı. Sen forvetinin atacağı tek bir adımı bile 3 saniye öncesinden tahmin edecek biir takım arkadaşına sahipsen onu oynatacaksın arkadaş lamı cimi yok. İnşallah ilk ve sondur Selçuksuz oynadığımız. Kendisine çok büyük sempatim yok hatta bazen çok itici bulduğum da doğrudur ama oyununa saygım sonsuz Selçuk İnan'ın. Elde böyle bir oyuncu varken kullanmamak saçmalığın dik alası.
uAburak89
08.Eylül.2012, 13:03
Abdullah Avcı'nın başına güneş geçmiş herhalde, şapka taksa Kloop gibi iyi olabilir. Selçuk İnan'a toplamda 109 dakika süre vermişsin, oynatmayacaksan çağırma da arkadaş. Adamın moralini niye bozuyorsun, ne hakla ?
kajmeran48
08.Eylül.2012, 13:17
Bu Tunay denen oyuncunun ne gibi bir özelliği varda Milli takıma çağrılıyor, sonrada maça ilk 11 başlıyor?
Universal
08.Eylül.2012, 13:25
Hollandalı bir insan bu maçdan beklediği bir skoru aldı, bizde beklediğimiz bir skoru aldık. Bu kimseyi şaşırtmadı. Büyük ihtimalle Türkiye'de ki maçtada da kaybedeceğiz.
Önemli olan geri kalan 8 maçada favori olarak çıkacak bir Türkiye var, hem kadro kalitesi hem ismi ile rakiplerinden kat kat üstün bir takım Türkiye. Ne Macaristan ne Romanya ne de diğerleri... Önemli olan senden daha güçsüz takımlara karşı ne yaptığınız. Biz geri kalan 8 maçın hepsini kazanacak güçteyiz ve kazanmamız gerek. Yıllardır saçma sapan deplasmanlarda puan kaybedip eleniyoruz. Kalitemizi bir türlü oyunumuz ile ilerletemiyoruz. Ama bu sefer öyle olmamalı, son maç geldiğinde şu şuna kaybederiz bizde yeneriz hesapları yapmamalıyız. Sonuç hep hüsran oluyor.
Ama asıl korktuğum takımız çok yeteneki ve teknik gücü yüksek oyunculara sahip ve gördüğüm de şu ki yapılan Hazırlık maçları dahil(dünkü maçı izleyemedim.) bireysel yetenekler hep konuştu, oyuncular takım oyunu yerine biraz kendini öne atıp zafer elde etmeye çalışıyor, kaldı ki çok başarılı olduğumuz dönemlerde bile bir takım oyunumuz yoktu, varımızla yoğumuzla birşeyler yapar kazanırdık. Şimdi bu sistem değişmeli ve yeteneğimizi takım oyunu ile sahaya koymalıyız.
futureless
08.Eylül.2012, 13:54
Dün akşam maç bitimiyle çok sevdiğim bir bölüm arkadaşım mesaj attı. ' Hollanda'ya total futboldan dolayı duyduğum saygı bu akşam itibariyle bitti ' diye .Bende de durum bu.
Tolga, maalesef pozisyonlarda çok erken yere yatıyor.Bunu yapmasa daha iyi bir kaleci olur eminim.İlk golde arka direkte niye kimse durmuyor anlamadım sanırım Hasan Ali'nin görevi olmalıydı.
Hamit, tamamen onun üstüne oynadılar ve çok başarılı da oldular.Onun tarafını felç ettiler maalesef.Hamit'in asıl mevkisi orası değil , Gökhan formsuz da değil Fenerbahçe pek iyi oynamıyor olabilir ama Gökhan her maç deli gibi mücadele ediyor o oynamalıydı bekte.
Semih, ayakta kalan isimlerimizdendi yerinde müdahaleler yaptı zorlu bir rakip karşısında neler yapabileceğini görmek açısından iyi bir testti başarılı da geçti bence yenen 2 gole rağmen.
Ömer, o da iyiydi, gerektiğinde topu ileri de taşıyabilmesi büyük artı kendi adına.Maçın başında bulduğu iki kafa pozisyonunda daha sert vuruşlar yapsa çok iyi olurdu.
Hasan Ali, tecrübesiz.Net.Allah'tan pek onun üstüne oynamadılar Hamit gibi olurdu.Hücuma da pek çıkamadı çekingendi.
Topal , bildiğimiz Topal. Defansın arasına yerleşiyor, ofansif anlamda şut ve uzun çapraz topları dışında bir şey yapmadı yine.
Emre, orta alanda iyi mücadele etti oyundan çıkana kadar.Şok presleri alıştığımız gibi değildi ama kondisyonuna bağlıyorum.
Arda, yalnız kaldı. Tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı.O da olmayınca başarısız göründü. Yanında bir iki uyum sağlayacağı adamla iyi işler yapabileceğini zaten biliyoruz.
Tunay, ne yaptı nerde top aldı nerde top verdi bilmiyorum. Oynamamalıydı maalesef.
Sercan, beklediğimiz Sercan'ın çok çok altındaydı performans olarak.Gerçekten kötü oynadı.
Umut, hücum hattında Arda ile birlikte savaşan tek isimdi.Yeri geldi defans arkasına koşu yaptı, yeri geldi sırtı dönük forvet oldu.Hepsinde de elinden geleni yaptı.Tunay ve Sercan biraz iyi olsalar Umut coşabilirdi.
Selçuk olmalıydı bu maçta. Nuri girdi hiç bir şey yapamadı. Eleştirmek istemiyorum ilk maçtan. Ama sistem oturtacağım derken takımı anadolu takımı yapmaya gerek yok.Uzun topla oyun 40 sene öncesinde kaldı.
GeNç KaRTaL
08.Eylül.2012, 14:24
Tolga, maalesef pozisyonlarda çok erken yere yatıyor.Bunu yapmasa daha iyi bir kaleci olur eminim.İlk golde arka direkte niye kimse durmuyor anlamadım sanırım Hasan Ali'nin görevi olmalıydı.
Golde arka direkte Hamit vardı ve arka tarafta kafasına göre takılıyordu.Ne adam takibi vardı,ne direk savunması.Ayrıca Tolga'da golde bir nevi ters köşe oldu.
pele96
08.Eylül.2012, 14:26
Gokhan Hamit ikilisi olmadikca Robbene dayanamazlar.Robben Gokhanida rahat gecerdi.Spikerde dedi Robbenin gecemeyecegi defans oyuncusu yok anca sikistirmamiz lazimdi.Arkada Gokhan onde Hamit olsaydi hic zorlanmazdik.Mac basinda Selcuk olsaydi ortasahayi elimize alirdik zaten sonra Sercan yerinede Burak olsa atak yonunden iyi olurduk.
footballer33
08.Eylül.2012, 15:16
Gokhan Hamit ikilisi olmadikca Robbene dayanamazlar.Robben Gokhanida rahat gecerdi.Spikerde dedi Robbenin gecemeyecegi defans oyuncusu yok anca sikistirmamiz lazimdi.Arkada Gokhan onde Hamit olsaydi hic zorlanmazdik.Mac basinda Selcuk olsaydi ortasahayi elimize alirdik zaten sonra Sercan yerinede Burak olsa atak yonunden iyi olurduk.
Tamamen katılıyorum bu görüşüne. :) Üstte, William Rookwood nickli arkadaşımızın kadrosuyla çıksaydık (G.Töre yerine, Hamit), kesinlikle kaybetmezdik dün akşam. Üstelik, grupta rakibimiz olarak gördüğümüz bir takıma karşı ve deplasmanda puan ya da puanlar alacaktık. Bu yenilgi, ilerde karşımıza olumsuz bir durum olarak çıkmaz umarım.
caglaruzun
08.Eylül.2012, 15:43
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/316731_425635457472320_279701421_n.jpg
zeck17
08.Eylül.2012, 17:56
selçukun defansif yönü zayıf mı :confused::confused::confused: yok artık ya :confused:
mehmet topalın ve emrenin yanında zayıf gibi görmüştür abdullah avcı bana kalırsa sizinle aynı düşünüyorum emrenin yerine koy paşalar gibi oynardı
Bordo61Mavi
08.Eylül.2012, 18:26
Selcuk'un defansif yonu zayif felan degil :)
RaSenGan
08.Eylül.2012, 19:10
Golde arka direkte Hamit vardı ve arka tarafta kafasına göre takılıyordu.Ne adam takibi vardı,ne direk savunması.Ayrıca Tolga'da golde bir nevi ters köşe oldu.
Kafasına göre takılmıyordu.Açıp bir daha izlersen orada bir adam tuttuğunu görürsün.Her iki direkte de sorun vardı.Emre de Hamit de direk dibinde olması gerekirken daha öndeydiler.
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 20:31
selçuk inan'ın yıldız futbolcu muamelesi görmesi[eksisozluk]
öncelikle selçuk inan en yetenekli yerli oyunculardan birisidir. bunun yanı sıra mütevazidir ve düzgün karakterlidir.
fakat o da etten kemikten. bu sebepten ötürü 433 benzeri 3lü ortasaha formasyonlarında verimsiz kalabiliyor. selçuk inan'ın verimli olduğu sistem bence kendisi gibi ikinci bir oyuncu ile ortasahayı paylaştıkları bir sistem.
dün oynanan maçta ortasaha geride topal önde emre ve arda olarak kurgulanmıştı. emre daha hareketli oyunu ve ortasahaya eksik olan sertliği katabildiği için tercih edildi. arda ise atletico'da diego'nun rolüne soyundu ve etkili bir oyun sergiliyor. yeni bir pozisyonda oynamaya alışma evresinde olan bir oyuncu eski pozisyonunda oynasa bocalayabiliyor. hücumun iki kenarında oynayan sercan ve tunay'ın etkisizlikleri de düşünülünce topal-emre-selçuk üçlüsü tercih edilebilirdi belki. fakat selçuk bu durumda çok dar bir alana sıkışıp verimsizleşiyor ve oyuna küsüyor.
bu sebepten ötürü abdullah avcı'nın kararı makul bir karardır. sonuçta selçuk xavi değil ki kesilmesi olay olsun. daha o rotasyona nuri, mehmet ekici, necip uysal, emre çolak hatta belki de soner girecek. sabırlı ve yapıcı olmak lazım
tabi galatasaraylılara göre hemen tüm oyuncuları mevkilerinde dünyanın ilk 10'una girer. son şampiyonlukla da ilgili değil rijkaard döneminde de böyleydi şimdi de böyle. herhalde camianın kendine göre bir karakteri. yapıcı değil aksine oldukça yıkıcı bir tutum.
(cinali, 08.09.2012 15:55 ~ 15:56)
uAburak89
08.Eylül.2012, 20:34
Olayı Galatasaray'a bağlayan "cinali" cin olmadan adam çarpmaya kalkmış sanki yazısının sonunda.
Corpus
08.Eylül.2012, 20:41
Cahildir, fanatiktir dikkate almamak lazım.
selçuk inan'ın yıldız futbolcu muamelesi görmesi[eksisozluk]
ben hayatımda bu kadar komik entry görmedim sende gelmiş buraya yazıyosun k.bakma ama o cahil sen ondanda cahilsin eğer buna katılıyosan - ki buraya koyduğuna göre katılıyo olman lazım - ya herşeyi geçtim arda atletico madridtte diegonun rolünemi soyundu :uzgun: neden sol - sağ kenarlarda oynuyo öyleyse :uzgun:
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 21:35
bu benim fikrim degil, gorusumu de yansitmiyor. sadece alintidir, milletimin insaninin goruslerinden bir tanesi. herkes ayni sekilde dusunmek zorunda da degildir. cok tahammulsuz gordum sizleri, biraz sakin olmakta fayda var.
C h A o S
08.Eylül.2012, 21:59
Kimsenin artık milli takım için sabrı kalmadı.Artık başarı isteniyor.Eğer sen Türkiye'nin en iyi oyuncularından Gökhan Gönül,Selçuk ve Burak Yılmaz'ı oynatmıyorsan ve saçma sapan takım kuruyorsan ilk maçta olsa ağır şekilde eleştirilir.
Abdullah Avcı'nın salı günü oynanıcak maçta 3 oyuncuyuda oynatıcağını düşünüyorum.Belki Burak oynamaz bir tek.Artık o maçtada Hollanda maçındaki 11 ile çıkarsa kendi sonunu hazırlar.Artık var olan iyi oyuncularımızı kullanalım.Tunay felan kendi takımında parlasın ve orda bir şeyler kanıtlasın.Hamit gibi formsuz oyuncular kariyerine bakmaksızın kesilebilmeli.Milli takım oyuncu yetiştirme,deneme veya oyuncuların form tutmasını beklenilecek yer değil.
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 22:06
@chaos
bugune kadar hep en iyileri cagirdigimiz icin dunya birincisiyiz degil mi? o da bir bakis acisi tabi, saygi duyarim. ama at gozluklerini cikarmakta fayda var gibi geliyor. hep yazmayacam diyorum ama dayanamiyorum, en iyisi konuya hic bakmamak aslinda.
C h A o S
08.Eylül.2012, 22:09
@chaos
bugune kadar hep en iyileri cagirdigimiz icin dunya birincisiyiz degil mi? o da bir bakis acisi tabi, saygi duyarim. ama at gozluklerini cikarmakta fayda var gibi geliyor. hep yazmayacam diyorum ama dayanamiyorum, en iyisi konuya hic bakmamak aslinda.
Yav dostum neyin at gözlüğünü çıkarayım?
Ben orada neden iyi oyuncularımız oynamıyor diye eleştiriyorum.Acaba sende nasıl bir düşünce oluştu.Neyse sen mennunsan milli takımdan ve bu kadrodan bana bir şey demek düşmez.Ben şu anda memnun değilim ve Abdullah Avcı hiç iyi sinyaller vermedi bana.
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 22:27
Yav dostum neyin at gözlüğünü çıkarayım?
Ben orada neden iyi oyuncularımız oynamıyor diye eleştiriyorum.Acaba sende nasıl bir düşünce oluştu.Neyse sen mennunsan milli takımdan ve bu kadrodan bana bir şey demek düşmez.Ben şu anda memnun değilim ve Abdullah Avcı hiç iyi sinyaller vermedi bana.
avcinin tavrinin kamuoyuna karsi bir rest oldugunu dusundugunu, onumuzdeki macta yanlisindan donecegini belirtmissin. buna takildim ben, ayni aykut kocamandaki olay aslinda. sahaya cikacak 11i belirleyemeyeksen niye o isin basinda olasin ki. hersey en iyi oyunculari sahaya koymak degil, sadece rakibin hollandanin nasil ciktigina baksan yeter. bu acidandi elestrim, ama senin dusuncen oyleyse birsey diyemem.
ridvan dilmen de dahil cogu yorumcu pek mantikli konusmuyorlar, en cok arkalarinda durmalari gereken zamanda arkadan bicakliyorlar avciyi. pek yakismadi bu tavir onlara.
GeNç KaRTaL
08.Eylül.2012, 22:28
Cahildir, fanatiktir dikkate almamak lazım.
ben hayatımda bu kadar komik entry görmedim sende gelmiş buraya yazıyosun k.bakma ama o cahil sen ondanda cahilsin eğer buna katılıyosan - ki buraya koyduğuna göre katılıyo olman lazım - ya herşeyi geçtim arda atletico madridtte diegonun rolünemi soyundu :uzgun: neden sol - sağ kenarlarda oynuyo öyleyse :uzgun:
Madem futbol cahili,fanatikler hakkında bu kadar duyarlısınız gençler.Şu arkadaşa da anlatın hele Hamit'in gol esnasında arka direkte neler yaptığını.:)
Kafasına göre takılmıyordu.Açıp bir daha izlersen orada bir adam tuttuğunu görürsün.Her iki direkte de sorun vardı.Emre de Hamit de direk dibinde olması gerekirken daha öndeydiler.
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 22:32
Madem futbol cahili,fanatikler hakkında bu kadar duyarlısınız gençler.Şu arkadaşa da anlatın hele Hamit'in gol esnasında arka direkte neler yaptığını.:)
bosuna yazma semsi, ben gercekten GSli psikolojisini cozebilmis degilim gecen sezonki sampiyonluklarindan beri. birseyler oldu birden, tamamen tarafsiz gozle yaziyorum. fenerbahceli oldugumdan degil. yaptigim alintidaki gibi cogu GSli butun oyuncularini mevkilerinde dunyanin ilk onunda goruyorlar. boyle dusunmeyenler ustune alinmasin, genel profil bu. kimse de cikip gokhan gonul niye yok, en formda sag bekimiz demedi. bi kac istisna disinda.
dediklerim sadece forum icin anlasilmasin, sosyal medyanin genelinde durum bu. amacim kisisel saldiri degil, sadece bir tespit.
avcinin tavrinin kamuoyuna karsi bir rest oldugunu dusundugunu, onumuzdeki macta yanlisindan donecegini belirtmissin. buna takildim ben, ayni aykut kocamandaki olay aslinda. sahaya cikacak 11i belirleyemeyeksen niye o isin basinda olasin ki. hersey en iyi oyunculari sahaya koymak degil, sadece rakibin hollandanin nasil ciktigina baksan yeter. bu acidandi elestrim, ama senin dusuncen oyleyse birsey diyemem.
ridvan dilmen de dahil cogu yorumcu pek mantikli konusmuyorlar, en cok arkalarinda durmalari gereken zamanda arkadan bicakliyorlar avciyi. pek yakismadi bu tavir onlara.
Selçuk tamamen kişisel egolarına kurban olmuştur Abdullah Avcının bu çok bariz toplasan 1 maç etmicek kadar (taş çatlasa 120 dk - 90 dk arası eder ) denedi selçuku hazırlık maçları dahil bu adam kendini ispat etmemiş biri olsa tamam dicemde bu adam ligin en formda ve en iyi oyuncusu zambiya 1 . liginin değil senin sana oyuncu yetiştircek diye yabancı sayısını 5e düşürttürdüğün ligin en iyi oyuncusu ve sen bu adama taş çatlasa 90-120 dk arası bi süre vermişsin 8-9 maçta hayır bi teknik direktör -özellikle milli takım teknik direktörü- elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmalıdır bu adam elindeki malzemeyi (gökhan , selçuk, burak mevkilerinin tartışmasız en iyileri) neredeyse hiç kullanmayıp bide üstüne taktiksel - sistemsel bi tercihti dersen herkes seni eleştirir selçuk ya bu çift yönlü oyunu bu adamdan daha iyi oynayan bi ortasaha yoktur türkiyede dünyada bi çok ülke milli takımına koysan direk oynar hatta bazıları sistemini ona göre kurar sen gerekirse bu adamın üstüne sistem taktik yapıcaksın ki şart değil bu adam her taktik dizilişte gerek lider oyuncu - gerek görev adamı olarak oynar
ReaList
08.Eylül.2012, 23:15
Abdullah Avcı ile Aykut Kocaman arasında fark görmüyorum. Oyun anlayışları ve oyuncu tercihleri aynı (gücü bölmeye dayalı), taktik anlayışları, varyasyonları, oyuncu değişiklikleri, kornerde alan savunması gibi direk rakibe gol kazandıran anlayış vs.
Koca Milli Maç, Uluslarası düzeyde oyuncular oynuyor ve bir takım kornerde ön direği, arka direği boş bırakıp rakibin antrenmanda bile atamayacağı derecede kolay gole sebebiyet veriyorsa, Hamit oynamış, Selçuk oynamamış Ali niye var Veli niye yok diye tartışmaya gerek kalmaz.
"Futbol basit bir oyundur zor olan basit oynamaktır" * Ne zaman basit oynamayı öğrenirsek o zaman skoru alan taraf olmayı da başarırız.
*Johan Cruyff
darkkobal123
09.Eylül.2012, 01:59
En iyi yerli sağ bek ve orta saha oyuncusu kulübede oturuyorsa bir sorun var demektir. Sakat değillerse banko oynayacak oyuncular ikisi de. Nuri Şahin Milli takımda etkili olamıyor tıpkı Mevlüt Erdinç gibi. Avcı'nın bunları görmesi lazım. Böyle giderse bizim milli takım daha çok turnuvayı televizyondan izler. Ayrıca nedir bu Türk kökenli Alman oyuncu merakı kardeşim sanki çok muhteşem oynuyorlar.
Corpus
09.Eylül.2012, 03:20
Madem futbol cahili,fanatikler hakkında bu kadar duyarlısınız gençler.Şu arkadaşa da anlatın hele Hamit'in gol esnasında arka direkte neler yaptığını.:)
Ben 2 haftadır o kadar kızgınım ki Hamit' e şuan ne yapsa hata gibi geliyor bana. O yüzden ben pek yorumda bulunmayayım onun hakkında.
ForsakeN
09.Eylül.2012, 04:19
25 kişilik Türk Milli takım kadrosunda 9 Almanya ve 1 Fransa doğumlu futbolcu var. Ülke ayıbı bu olsa gerek
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.