View Full Version : Fenerbahçe - Marsilya | Avrupa Ligi C Grubu
Nedvedmania
17.Eylül.2012, 14:54
http://img571.imageshack.us/img571/3824/76652202.jpg (http://img571.imageshack.us/i/76652202.jpg/)
ommix
17.Eylül.2012, 15:01
Bu maç ilk maç olmasına rağmen bence çok önemli.3 puan alırsak grup 2.liği şansımız yüksek olur.
Ralph
17.Eylül.2012, 15:07
Fenerbahçe bu haftaki oyunuyla ümit vermedi bana pek ama bu maçta Kuyt çok şey katacak takıma gibi geliyor bana.
Bordo61Mavi
17.Eylül.2012, 15:20
Alirsa maci Kuyt alir, gruptan cikmak istiyorsa Fenerbahce evdeki maclarda ustunlugunu ortaya koymasi lazim.
erdem344
17.Eylül.2012, 15:47
Hocaya rağmen kazanırız
Kazanamazsak eğer çatlak sesler yükselmeye başlar
footballer33
17.Eylül.2012, 15:47
F.Bahçe, dünkü oyununu sergilerse hiçbir şansı olmaz bu maçta; fakat Avrupa Kupası maçı olduğu için ve dün de bu maçı düşünerek oynadıklarını göz önüne alarak, F.Bahçe'nin bu maçta kazanacağını düşünüyorum ben. Sahada yer alacak olan ilk 11 ve sergileyecekleri performans da önemli bir etken olacak tabii galibiyette.
Universal
17.Eylül.2012, 16:19
Fenerbahçe yarın çıkar ve kazanır. Herhangibi bir neden yazamam. Ama gülen taraf olacağız.
KanaKe
17.Eylül.2012, 16:22
%90 yeniliriz %5 beraberlik %5 galibiyet
sananes
17.Eylül.2012, 18:02
Sow'un dönmesi ve Alex'in yerine kadroda olması gerekiyor. 4-4-2 oynamalıyız artık. Sow olmadığında kuyt çok etkisiz kalıyor.
futureless
17.Eylül.2012, 18:03
Maça giden var mı ? Muhammet'i biliyorum başka ?
İyi oynamıyoruz ve bunun farkındayız. Rakipten değil kendi takımımdan korkuyorum yine sadece. Ama iyi bir kadro seçimi ile kazanırız bence maçı.Çok önemli bir maç gerçekten, evindeki tüm maçları kazan, gruptan çık.Formül basit.
ommix
17.Eylül.2012, 18:32
Sow'un dönmesi ve Alex'in yerine kadroda olması gerekiyor. 4-4-2 oynamalıyız artık. Sow olmadığında kuyt çok etkisiz kalıyor.
Aynen dediklerine imzamı atarım
Maça giden var mı ? Muhammet'i biliyorum başka ?
İyi oynamıyoruz ve bunun farkındayız. Rakipten değil kendi takımımdan korkuyorum yine sadece. Ama iyi bir kadro seçimi ile kazanırız bence maçı.Çok önemli bir maç gerçekten, evindeki tüm maçları kazan, gruptan çık.Formül basit.
Ben gidiyorum maça.Fenerium Alt G tribünü
uAburak89
17.Eylül.2012, 18:33
SON DAKİKA: FENERBAHÇE - Mersin İdman Yurdu maçında sakatlanan Dirk Kuyt, Marsilya maçında forma giyemeyecek.
Universal
17.Eylül.2012, 18:39
SON DAKİKA: FENERBAHÇE - Mersin İdman Yurdu maçında sakatlanan Dirk Kuyt, Marsilya maçında forma giyemeyecek.
Bir bu eksikti, zaten oyundan çıkarken o da bu duru9mun farkında idi.
ommix
17.Eylül.2012, 18:39
Haydaa!Kötü oldu.Alex inşallah temposunu artırır
uAburak89
17.Eylül.2012, 18:45
Kuyt ve saglik ekibi yetistirmek icin son ana kadar yogun tedaviye devam edecekmis.. Oynamasi normal sartlarda cok zor. Oynarsa helal olsun
diyor Aykut yıldırım, açık kapı bıraktı kendi haberine.
ReaList
17.Eylül.2012, 19:30
Kuyt ve Krasiç yok. Koca Fenerbahçe yine Alex'e ve onun önünde kaderiyle beraber tek başına bırakılan forvete bakacak. Gerçekçi olmak gerek bu futbol anlayışımızla 1 puan büyük başarıdır. 7/24 pas antrenmanı yapıp bu kadar çok pas hatası yapan ender takımlardan biriyiz. Karınca hızındaki futbol anlayışımıza Marsilya'da uyarsa ne ala.
sui generis
17.Eylül.2012, 19:48
Kuyt oynayacak deniyor. Krasiç kesin yok. Egemen belki yetişirmiş, Topal belki oynamayabilirmiş.
darkkobal123
17.Eylül.2012, 20:02
1-1 berabere biter veya Fenerbahçe 2-1 kazanır. Zor bir maç olacak, başarılar.
William Rookwood
17.Eylül.2012, 20:05
0-0 biter diye düşünüyorum
GebzeLi1907
17.Eylül.2012, 20:18
Beraberliği hedefleyip yeniliriz gibime geliyor.
Uzun zamandır süren kendi sahamızda mağlubiyet almama da bu maçla biter.
Takım ümit vermiyor Marsilya ise çok formda.
Belki ufak bir ihtimal beraberlik çıkabilir kadıköyün hatrına.
Mr.CordiaL
17.Eylül.2012, 20:29
Kuyt'un olmaması büyük eksiklik olacak. Umarım Mersin maçındaki hırsımız devam eder ve Avrupa Ligi'ne 3 puanla başlarız.
Universal
17.Eylül.2012, 21:27
Kuyt yok, Krasiç yok, Sow ve Topal sakatlandılar; ama oynayacaklar. Bu yıl aldığımız transferlerin bu kadar sakat olması normal değildir.
sananes
17.Eylül.2012, 21:30
Marsilya'yı abartıyor muyuz kendimizi mi küçümsüyoruz bilmiyorum ama bizi bu grupta iç sahada yenebilecek takım yok.
KaRaBükLü KraL
17.Eylül.2012, 21:41
Fransa Ligi'nde kayıpsız gidiyor Marsilya eğer yanlış bilmiyorsam ama Fenerbahçe'nin kadro kalitesi Marsilya'ya göre üstün bir kadro 2-1 Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlanacağı fikrindeyim
Universal
17.Eylül.2012, 21:47
Marsilya'nın ligde oynadığı bütün takımlar Fransa liginde şuan 15-20 arasında...
GebzeLi1907
17.Eylül.2012, 21:52
Marsilya'yı abartıyor muyuz kendimizi mi küçümsüyoruz bilmiyorum ama bizi bu grupta iç sahada yenebilecek takım yok.
Avrupa liginde bizi içerde zorlayabilecek tek takım At. Madrid esasen.
Ama hocamızın oyuncu ve futbol tercihi karamsarlığa götürüyo bizi
furkan58
17.Eylül.2012, 21:55
Sow var Kuyt'ta umarım oynar 2-0 skor tahminim.
William Rookwood
17.Eylül.2012, 21:57
Kend evinde Mersin'i zar zor yenen bir takımın Marsilya gibi dinamik ve dikine top oynayan bir takımı rahat yenebileceğini hiç sanmıyorum. Marsilya'nın kadrosuda çok iyi.
sananes
17.Eylül.2012, 22:04
Avrupa liginde bizi içerde zorlayabilecek tek takım At. Madrid esasen.
Ama hocamızın oyuncu ve futbol tercihi karamsarlığa götürüyo bizi
Abartıyorsun bence kalitemizi. GG formsuz,Alex formsuz ve hocanın farklı sistemler yapmasını varlığı engelliyor,Hasan ali'nin Topuz'un yeteneği kısıtlı,Sow olmadığında Kuyt kötü oynuyor. Sow olunca Alex kesik yiyor buna da taraftar tepki koyuyor.
Özellikle aşağıya yazmak istediğim Stoch UEFA'ya katılan takımların yarısında oynayamaz.Güçsüz formsuz kararsız. Ben ne yapmaya çalıştıgını anlamıyorum sahada. Şans veriyorsun değerlendiremiyor,oynatmıyorsun taraftar tepki gösteriyor. Bir garip bu sene.
E.Cartman
17.Eylül.2012, 22:05
Marsilya dengesiz bir takım sezona iyi başladılar ama bu maçta 5'te yiyebilirler 5'te atabilirler. Fenerbahçe'nin yıldızları devreye girerse kazanır bu maçı.
KanaKe
17.Eylül.2012, 22:15
egemen topal kuyt ve krasic yok gercekci olmak lazim.. büyük ihtimal yenilecek takim bari fark yemesek 1 gol felanda atabilirsek iyidir.
GebzeLi1907
17.Eylül.2012, 22:32
Abartıyorsun bence kalitemizi. GG formsuz,Alex formsuz ve hocanın farklı sistemler yapmasını varlığı engelliyor,Hasan ali'nin Topuz'un yeteneği kısıtlı,Sow olmadığında Kuyt kötü oynuyor. Sow olunca Alex kesik yiyor buna da taraftar tepki koyuyor.
Özellikle aşağıya yazmak istediğim Stoch UEFA'ya katılan takımların yarısında oynayamaz.Güçsüz formsuz kararsız. Ben ne yapmaya çalıştıgını anlamıyorum sahada. Şans veriyorsun değerlendiremiyor,oynatmıyorsun taraftar tepki gösteriyor. Bir garip bu sene.
Takımın yarısından fazlası formsuzsa bence hocanın metotlarına bakmak gerekir
En çok adale sakatlığı yaşayan takımız.
Taktik anlamda kötü yönetildiğimiz gibi antremanları da kötü anlaşılan takımın.En diri oyuncularımız Topal Topuz Hasan Ali.Başka da yok.Onlar da kişilik olarak zaten takımın en çalışkan elinden gelenin fazlasını vermeye çalışan isimleri.
Kuyt bile günden güne fizik olarak düşüyor.
Bu kadar çok oyuncu formsuz ve sahada fizik olarak rakibine hiç bir zaman üstünlük kuramayan takım varsa bence hocanın sorgulanması gerekir..
Stoch da büyük bir cevher var işlemeyi bilen bir elde bence Avrupa liginin en kıymetli topçularından biri olur.
Hızı çevikliği ve ayakları hem pas hem orta hem şut konusunda çok iyi.
Bunun üstüne koyması biraz da hocasının önderliğinde olmalı diye düşünüyorum
Fizik olarak güçlü hale getirecek kişi yine hocasıdır.
Emre Çolak ve Aydın Yılmaz örnekleri yanı başımızda duruyor.
Her konuda Gs dan örnek vermeyi bende sevmiyorum lakin işi onlar iyi yapıyorsa diyecek birşey yok
sananes
17.Eylül.2012, 22:59
Biraz da çalışmak lazım bizde de fiziği iyi olan sürüyle oyuncu var. Stoch beyefendi milli takım maçları arasında bile partiye katılmış mesela. GG'nin antreman sevmediği zaten yılların gerçeği. Alex yaşlandı ki en fit olduğu dönemler bile yetersizdi vs vs.
RaSenGan
17.Eylül.2012, 23:19
Marsilya'nın ligde oynadığı bütün takımlar Fransa liginde şuan 15-20 arasında...
Fenerbahçe'nin de yenemediği takımlar 12 ve 17.sırada. Böyle bir kıyasta Fenerbahçe zararlı çıkar.
furkan58
17.Eylül.2012, 23:23
Fenerbahçe'nin de yenemediği takımlar 12 ve 17.sırada. Böyle bir kıyasta Fenerbahçe zararlı çıkar.
Sivas ilk 8 takımı , Elazığ ligin ilk maçıydı Spartak maçı düşünülüyordu.
Zararlı çıkmak? :)
RaSenGan
17.Eylül.2012, 23:44
Fenerbahçe'nin kazanabileceğini veya kaybedeceğini düşünmüyorum.Gollü beraberlik olur.Kuyt,Sow,Egemen,Topal arasından 3 oyuncu oynamazsa Marsilya galibiyete daha yakın taraf olur.
Sivas ilk 8 takımı , Elazığ ligin ilk maçıydı Spartak maçı düşünülüyordu.
Sivas ilk 8,Elazığ ligin ilk maçı.Ee Spartak'ı yendiniz mi elediniz mi ? Hayır.Kendi sahanızda Vaslui'yi de yenemediniz.Böyle bir durumda Marsilya gibi ligte 5'te 5 yapmış bir takımı kötülemek ne kadar doğru ?
Zararlı çıkmak? :)
Yukarı dediğim gibi kıyaslama yapılacaksa Fenerbahçe zararlı çıkar bu durumdan.
Universal
18.Eylül.2012, 12:12
Tam tersi yararlı çıkar, güçlü takımlara karşı üst düzey oynayıp galibiyet alan bir takım Fenerbahçe, son üç sezondur ligde bu performansı gösteriyor. Rakibe göre oynayan bir takımız ne yazık ki. Kaldı ki Marsilya Avrupa Ligini önemsemiyor, kupada bir hedefleri yok. Bu en büyük avantajı.
Gncl1905
18.Eylül.2012, 13:38
Zor bir maç olacak her iki takım adına da konuşursak. Marsilya'nın kazanabileceğini sanmıyorum açıkcsı ancak Fenerbahçe için de zor görünüyor galibiyet. İyi oynarsa Fenerbahçe kazanır aksi takdirde 1 puana razı olur.
titates1
18.Eylül.2012, 14:09
Tam tersi yararlı çıkar, güçlü takımlara karşı üst düzey oynayıp galibiyet alan bir takım Fenerbahçe, son üç sezondur ligde bu performansı gösteriyor. Rakibe göre oynayan bir takımız ne yazık ki. Kaldı ki Marsilya Avrupa Ligini önemsemiyor, kupada bir hedefleri yok. Bu en büyük avantajı.
Ne alaka anlayamadım ? Neden önemsemiyorlar ?
davidvilla
18.Eylül.2012, 14:11
Bakmayın fenerin ligde kotu olduguna. Marsilya fener ayarında bir takım değil. Fener rahat kazanacaktır.
davidvilla
18.Eylül.2012, 14:17
Kend evinde Mersin'i zar zor yenen bir takımın Marsilya gibi dinamik ve dikine top oynayan bir takımı rahat yenebileceğini hiç sanmıyorum. Marsilya'nın kadrosuda çok iyi.
Marsilya da fener gibi ağır tempolu. Dinamik ve dikine değil bence. Genel fransa ligi zaten agır tempolu. Aykut Kocaman da Fransa ligi hocası gibi zaten. Ama bu temposuzluk onun da sucu değil ta aragones'ten kalma birşey adam bu sistemi bir oturttu o kadar oyuncu değişti yine fener kurtulamadı bu alışkanlıklardan. Aynı gs da kim oynarsa oynasın ktou bile oynasa surekli dikine ve tempolu oynama isteği gibi. Fenerde'de tam tersi var. Ama marsilya'da fener gibi.Hatta fizik olarak daha kötü bile diyebilirim. Aykut'un cıkaracagı 11 de cok onemli. Alex oynarsa oynamazsa demiycem cunku bence bişey farketmez.Cunku bence artık fener alex bagımlılıgından kurtuldu. Artık alex varken de kötü yokken de kötü. Bu aslında iyi bir gelişme, biraz sabretmeleri lazım sadece.
BleedingMoon
18.Eylül.2012, 15:29
topal olaydı iyiydi.
İçerideki Avrupa maçlarının havası farklı oluyor ve genellikle bizim için dönüm maçları oluyorlar. Ritmimizi bulacağımız ve ileriye taşıyacağımız maç olacak inşallah.
ommix
18.Eylül.2012, 16:24
Topal yetişiyor Marsilya'ya.
Universal
18.Eylül.2012, 23:04
Ne alaka anlayamadım ? Neden önemsemiyorlar ?
Fransa ligi onlar için daha büyük bir başarı o yüzden. Teknik adamlarının o yönde açıklamaları var.
berkay123456
18.Eylül.2012, 23:40
Önemsememek için yedek ağırlıklı çıkmaları gerek veya önemli oyuncularını dinlendirerek.Eğer bu ikisi gibi bi durum yoksa, önemsememek çok saçma bir lakırdı.As kadrolarıyla çıkarlarsa önemsediğini gösterir, sonuçta oyuncular sırf lige asılacaklar diye maça asılmayacaklar mı? Veya daha az bi performans mı gösterecekler?
Universal
18.Eylül.2012, 23:48
Geçen yıl ManU içinde aynısı geçerliydi. As kadro sonuç hüsran. Sonuçta istek meselesi.
RasAnt
19.Eylül.2012, 15:08
Alex hafta sonu istekliydi baya koştu,mücadele etti.Topal iğneyle oynayacak,Sow forvette Kuyt'ın olmamasına sevindim 3 maçtır birşey yaptığı yok iyi oldu dinlensin az.4-4-2 oynaycağız Topuz-Raul-Topal-Caner olacak ileride Alex Sow 2-0 kazanırız
ForsakeN
19.Eylül.2012, 15:10
Ortasaha Stoch-Topal-Meireles-Topuz'dan oluşur. İleri ikili Alex-Sow
RasAnt
19.Eylül.2012, 15:18
Taraftar çekirdek çitlemese bari nerde o Sevilla,Chelsea maçları ve öncesindeki taraftar önceden Fenerbhaçe taraftarı dendimi önünü iliklerdi millet Aziz Yıldırım sağolsun çekirdekçileri topladı stada,ne Vaslui maçı ne Spartak maçı bi itici güç olamadılar kareografiler olurdu eskiden stada çıktılarmı rakip dudaklarını bükerdi vay be derdi etkilenirlerdi ah ah gene alacaklar çekirdekleri sinema izleyecekler,inş yanılırım.
mpaker66
19.Eylül.2012, 16:09
marsilya farka gider 5-0 diyorum.
IcedEarth
19.Eylül.2012, 16:14
Fenerbahçe'nin grup liderliği açısından mutlak kazanması gereken bir maç. 2 veya 3 farklı bir galibiyet çok güzel olacaktır.
ommix
19.Eylül.2012, 16:48
Eğer Alex değil de Cristian oynarsa Aykut hocaya artık ben de olumlu bakamayacağım.Hadi Kuyt-Sow olsa Alex yedek otursun da Kuyt yokken iç sahada Alex oynamaz da Cristian oynarsa Aykut hoca kendini sorgulasın
berkay123456
19.Eylül.2012, 18:47
Marsilya farka gidecektir.En az 5-0.
attirson
19.Eylül.2012, 19:11
Krasic Kuyt Egemen kesin olmayacak oyunculardı sanırım.Önemli eksikler ama kendi sahamızda affetmeyiz 3-1 kazanırız diyorum.Güzel bir futbol bekliyorum hayırlısı diyelim.
William Rookwood
19.Eylül.2012, 19:36
Fenerbahçe kazanır. Kazanmasıda lazım bu çok farklı bir atmosfer oyuncular canla başla mücadele etmeli. Kazanacak gücümüz var ve kazanacağız Allah'ın izniyle.
Trabzonspor
19.Eylül.2012, 20:00
Avrupa'da gurupta sahanda kazanacaksın.Deplasmanlar hep zor olur çünkü.İç sahadaki tüm maçları alıp deplasmanlardanda aldıgın her puan üst turun kapısını açar.Bu bilinçte olarak oynayarak mutlaka kazanmalı Fener.Yoksa işleri zor.
Marsilya farka gidecektir en az 6-0
zeck17
19.Eylül.2012, 20:38
kadıköydeymiş maç fenerbahçe aykut kocaman akıllı bir taktik ve güzel bir oyun anlayışıyla farka gider marsilyayı eskişehir maçında gördüğümüz gibiyse fener 3 de atar 4 de atar her şey aykut hocada bitiyor inşallah korkat oynatmaz şükrü saraçoğlunda
yazmayı unutmuşum eğer alex önceki sezonlardaki gibi dümeni eline alması lazım uzun toplarla hem kanatları oynatmalı hem de sowu kaleciyle karşı karşıya bırakabilmeli
barahir
19.Eylül.2012, 20:40
Umarım yeneriz, ancak ben 1-1 gibi bi sonuç bekliyorum.. Umarım yanılırım da gol yemeden kazanırız..
erdem344
20.Eylül.2012, 01:41
topalın son durumu ney oynucakmı yarın ?
erdem344
20.Eylül.2012, 01:43
"Sahaya çıkacak 11 oyucu da her şeyiyle düşünülmüş olacak"
Spartak Moskova karşısında yaptığı kadro seçimi ve strateji değişikliğinin bir benzerinin yarın oynayacağımız Marsilya maçında olacağına ilişkin soruya ise; "Her zaman kolayından tartışmayı seviyoruz. 24 oyuncumuz var ve bunlarda antrenmana çıkan herkesin ismini UEFA’ya bildirdik. Benim açımdan sahaya çıkan 11 her şeyiyle düşünülmüş ve Fenerbahçe’nin en değerli 11’idir. Yarın da böyle olacak. Rakibimizi düşünerek sahaya bir 11 çıkaracağız. Sonuç istemediğimiz gibi olursa da tartışılacaktır" cevabını verdi.
Yapma hocam bırak o seni düşünerek çıksn sahaya sen içerde oynuyosun fenerbahçesin sen o seni düşünsün
GodfatheR
20.Eylül.2012, 02:00
Joey Barton'a atmosfer nedir gösterip kazanırız.
futureless
20.Eylül.2012, 02:14
Marsilya sanırım 3-4 as oyuncusunu oynatmayacak ( mış ).
Deus Dominus
20.Eylül.2012, 02:35
Marsilya Fenerbahçe'nin başa çıkamayacağı takım değil, potansiyel var, ama bu potansiyeli kinetik enerjiye çeviremedik gitti :) En az rakibi kadar mücadele eden bir Fenerbahçe her takımla başa baş oynar. Anahtar istek ve özgüven.
eGowiCh
20.Eylül.2012, 03:05
Bence şöyle bir onbir makbuldür:
Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, M.Topuz, Topal (Cristian), Meireles, Stoch, Alex, Sow
Stoch eğer ilk yarı iyi performans gösteremezse duruma göre Caner alınabilir.
Bir de, Alex'in yedek kalmaması, Selçuk'un oynamaması lazım. Topal yoksa oynat Cristian'ı. Adam zaten gol atmış, moralli. Alex de kesin oynamalı. G.Saray bugün Man Utd karşısına Umut-Burak gibi çift forvetle çıktı, solda da Stoch gibi ofansif yönü olan Amrabat'ı oynattı. Demek ki istenildi mi, bazı şeyler oluyor. G.Saray Man Utd deplasmanına böyle cesur çıkıp harika bir futbol ortaya koyarken Kocaman'dan daha fazla cesur olmasını bekliyorum.
BleedingMoon
20.Eylül.2012, 03:29
fenerbahçe'nin galatasaray kadar koştuğunu ömrü hayatımda gömüş değilim. adam gibi kondisyoner lazım bize.
mwaru
20.Eylül.2012, 05:18
Maç D-Smart'ta mı?
ommix
20.Eylül.2012, 10:44
Maç D-Smart'ta mı?
Star TV'de
Varonil
20.Eylül.2012, 11:11
Önemli bir maç fakat kesinlikle sezonun maçı diyemeyiz. Sakatlar arasından iyileşmeye yakın oyuncuları tam randıman alamayacaksak oynatmanın bir anlamı yok. Önümüzdeki 10 gün içinde Trabzon maçı ve Gladbach deplasmanını da düşünmek lazım.
Bize kesinlikle erken bir gol lazım. Vaslui ve Spartak maçlarında tribünde olan birisi olarak bundan eminim. Maçın başında rakibi hem futbolumuzla, hem de tribünümüzle baskı altına almalıyız. Erken bir gol bulursak istediğimiz maçı çıkartırız.
Bu maç için oluru bu diyebileceğim şöyle bir ilk 11 var kafamda.
Volkan
GG-Bekir-Yobo-HAK
Topal-Meireles
Topuz-Alex-Caner
Sow
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 11:22
Aykut kocaman o takımın başında olduğu sürece avrupada başarı gelmeyecektir. Maçı 1-2 yada 1-3 gibi skorlarla Marsilya kazanacaktır.
EDIT : Ayrıca Varonil arkadaşımızın dediği gibi TS ve deplasmanda Gladbach maçları var. Bence Hoca bu maçı şimdiden unuttu bile.Kendisi TSL odaklı bir kişilik olduğu için buda çok normal.
sui generis
20.Eylül.2012, 11:28
Aykut kocaman o takımın başında olduğu sürece avrupada başarı gelmeyecektir. Maçı 1-2 yada 1-3 gibi skorlarla Marsilya kazanacaktır.
EDIT : Ayrıca Varonil arkadaşımızın dediği gibi TS ve deplasmanda Gladbach maçları var. Bence Hoca bu maçı şimdiden unuttu bile.Kendisi TSL odaklı bir kişilik olduğu için buda çok normal.
Aykut hocanın konuşmalarını dinlemediğiniz çok belli. hadi dinlemediniz o kısmı geçtim. neye göre TSL odaklı olduğu kanısına vardınız ?
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 11:36
Aykut hocayı bırak FB'li herhangi bir kişinin konuşmalarını bile dinlemem. Bu iş konuşmayla olsaydı FB şimdi 5 yıl üst üste şampiyon olmuş ŞL'de şampiyonluklar yaşamış bir takım olurdu (bkz. geçmiş yıllarda ki Aziz başkanın açıklamaları) buna cevap verdikten sonra Aykut hocaya gelelim. Elle tutulur birşey yok tabi bununla ilgili fakat maçlara çıkardığı kadrolar bunun en açık örnekleri.Hatta geçmişte yapılan transferler bile bunun bir kanıtı olabilir. Bu kanıtlar size yeterli gelmeyecek tabi ama bir insanın fikrini ve zikrini anlamak için müneccim olmayada gerek yoktur diye düşünüyorum. Adamın avrupa ile hiç alakası yok , onuda geçtim avrupaya yetecek kapasitesi yok. Korkak ve taktik ykosunu bir hoca
sui generis
20.Eylül.2012, 11:41
hangi transfer Avrupayı düşünmediğini gösteriyor ? ben sizin nasıl bu kanıya vardığınızı hala anlamış değilim. somut hiçbir şey sunmuyorsunuz. adamın açıklamalarını dinlemem ama adamın neler düşündüğünü bilirim diyorsunuz ? bunu nasıl başarıyorsunuz , büyük bir yetenek olsa gerek.
anil luque
20.Eylül.2012, 11:48
Eksik oyunculara bağlı olmakla birlikte ben temsilcimizin şansını maalesef az görüyorum gönül ister ki yanilayim. Gerçi marsilya da eksikmis sanırım son durumlar nedir bir bilen arkadaşım yazabilir mi ?
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 11:52
hangi transfer Avrupayı düşünmediğini gösteriyor ? ben sizin nasıl bu kanıya vardığınızı hala anlamış değilim. somut hiçbir şey sunmuyorsunuz. adamın açıklamalarını dinlemem ama adamın neler düşündüğünü bilirim diyorsunuz ? bunu nasıl başarıyorsunuz , büyük bir yetenek olsa gerek.
Dostum adını bilsem adınla hitap edicem ama... Bu tarz söylemlerin sizi rahatsız ettiğini görmek beni şaşırtmıyor çok normal çünkü her olumlu yada olumsuz olaya bir şekilde kulp takarak hayır efendim o aslında öyle değil böyle diyerek savunma mekanizmalarını devreye sokuyorsunuz. Bu dava süreci sizi objektif olmaktan çıkarıp daha bir fanatik yaptı bu açıkça ortada. Benim Aykut hoca için söylediklerimi birçok FB li taraftarda söylüyor ama bu küçük bir grup olduğu için onlara gerçek FB li değiller muamelesi yapılıyor buda çok normal.
İlk sorunuza cevap ; Şimdi oturup hangi transferlerdi bunlar diye düşünecek değilim.Somut birşeyler biraz araştırıp sunulabilir ama bunuda kabul etmeyeceksiniz o yüzden bunu ben söylemedim farz edin benim hatam olarak kalsın.
İkinci sorunuzun cevabı ; Bir insanın sadece konuşmalarını dinlemek mi gerekir o insanla alakalı birşeyler anlayabilmek için bende bunu merak ediyorum?Dinlemiyorum tabi ki ama oynadğınız maçları izliyoruz , yaptığı hamleleri , maçlarda ki ruh halini oyuncuları ile iletişimini rahatça gözlemleyebiliyoruz evelallah (buda bizim doğa üstü yeteneğimiz olsa gerek)
Ziconun FB'si ile Aykut hocanın Fb sine bir bakın ondan sonra kafanızı iki elinizin arasına alıp bir düşünün. Belki birşeyler canlanır kafanıza Avrupa ile ilgili...Başkaca cevap vermiycem uzayıp gidecek çünkü.Bazi şeylere objekif yaklaşmayı öğrenin , arada bir at gözlüklerini çıkarın...
sui generis
20.Eylül.2012, 12:02
Aykut hocanın eleştirilmesine asla karşı değilim , karşı olduğum hakaret edilmesi .. objektiflik konusunda önce özeleştiri yapmanızı tavsiye ederim.
Transfer konusuna gelince , Aykut hoca geldiğinden beri yaptığı transferler hep yerinde , nokta transferler. bunu en fanatik Galatasaraylı bile kabul ediyor. neyse hatanız olduğunu kabul etmişsiniz zaten sizde.
bir insanın avrupayı düşünmediğini nasıl anladığınızı sordum. somut hiçbir şey sunmadınız.. hep genel konuşuyorsunuz.. bana şu Avrupa maçında şu adamı oynatmadı ardından ligde şu maçı vardı onu düşünüyordu diyin ki ; evet bu adam avrupayı düşünmüyor diyeyim bende. ki bu adam Galatasaray(süper kupa) ve elazığ maçları hiç umrumda değildi tek düşüncem Spartak maçıydı demiş ve Elazığ'a karşı iki önliberoyla çıkmamı eleştirenlere de cevabım spartak maçı için deniyordum demiş bir insan. yani aklı fikri Avrupa şuanda Aykut hocanın.
at gözlükleri tabirinin de sizden gelmesi güldürdü beni :)
ForsakeN
20.Eylül.2012, 12:06
Telepati yöntemiyle gayet kolay aslında. Arkadaş o konuda uzmanlaşmış olabilir.
TOPAL VE SOW DÖNÜYOR
Spartak Moskova'ya elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne kalan Fenerbahçe, ilk maçında mutlak galibiyet hedefliyor.
Sarı lacivertli ekipte sakatlığı geçen Milos Krasic'in maç kadrosuna alınması teknik heyeti sevindirirken Mersin İdman Yurdu maçında ayağına darbe alan Mehmet Topal'ın da Marsilya karşısında forma giymesi bekleniyor. Öte yandan iyileşmesine rağmen Mersin İ.Y maçında oynatılmayan Moussa Sow'un da karşılaşmaya ilk 11'de başlaması bekleniyor.
Sarı lacivertli ekipte ayrıca Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz ve Dirk Kuyt'ın maç öncesi yapılan son idmanda yer almayarak karşılaşmada da forma giyememeleri kesinleşti.
MARSİLYA ÇEKİNİYOR
Fenerbahçe'nin bulunduğu C Grubu'nda bulunan Marsilya'da karşılaşma öncesinde teknik direktör Elie Baup, grubun favorisinin sarı lacivertli ekip olduğunu ifade etmişti.
Öte yandan Fransız ekibinde Souleymane Diawara, Rafidine Abdullah ve Kassim Abdallah'ın sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmadığı ifade edildi.
MUHTEMEL 11'LER
FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Yobo
Bekir
Hasan Ali
Mehmet Topal
Meireles
Cristian
Krasic
Alex
Sow
MARSİLYA
Mandanda
Kabore
Fanni
N'Koulou
Morel
Barton
Cheyrou
Raspentino
Amalfitano
Jordan Ayew
Remy
STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 20.00
HAKEM: Ivan Bebek
YAYIN: Star TV
Sporx
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 12:11
Telepati yöntemiyle gayet kolay aslında. Arkadaş o konuda uzmanlaşmış olabilir.
Bununla alakalı üst tarafta açıklama yapmıştım. Bu tarz açıklamalar sen ve senin gibilerin seviyesini belli ediyor. Bence devam etme.
EDIT : Maç kadrosunda 2 ön libero mu var? yoksa ben mi futboldan anlamıyorum?
ForsakeN
20.Eylül.2012, 12:17
Bununla alakalı üst tarafta açıklama yapmıştım. Bu tarz açıklamalar sen ve senin gibilerin seviyesini belli ediyor. Bence devam etme.
EDIT : Maç kadrosunda 2 ön libero mu var? yoksa ben mi futboldan anlamıyorum?
Seviye tartışmasına girmeyelim isterseniz.
Sporx'in kadrosunda gariplik var sanki. Aykut hocanın pek öyle bir 11'le çıkacağını düşünmüyorum. O kadroda Cristian yerine Topuz daha mantıklı 4-4-1-1 düzeni için. Krasic'in dönmüş olması da ayrı bir sevindirici unsur.
kasım akdemir
20.Eylül.2012, 12:20
Bencede girmeyelim. Tabi söylemlerinize dikkat ettiğiniz sürece.
ommix
20.Eylül.2012, 12:26
Benim 11 tahminim : Volkan - Yobo - Bekir - Gökhan - H.Ali - Topal - Meireless - Topuz - Caner -Alex - Sow
uAburak89
20.Eylül.2012, 12:30
Sporx'in muhtemel 11'inde taktik ne olacakmış, 4-3-3 ve en uçta Alex mi olacak, bu kadro saçma geldi bana.
Ankette beraberlik demiştim ama iki teknik adamın açıklamalarından sonra zor da olsa Fenerbahçe'nin galibiyeti kazanarak ülke puanına katkı yapacağını düşünüyorum.
futureless
20.Eylül.2012, 12:50
Forsaken'ın Sporx'ten alıntıladığı kadro ile çıkarsak staddan kadrolar sayılırken çıkarım.İsterse 10 tane atsın o kadro umrumda değil.
ommix
20.Eylül.2012, 13:00
Krasic sakatlıktan yeni çıktı.Kaldı ki beklenenden baya çabuk döndü.11 başlamaz diye düşünüyorum
nouma16
20.Eylül.2012, 13:20
Fransızlar karşısında Fenerbahçe'ye başarılar.
BleedingMoon
20.Eylül.2012, 13:31
hoca meireles'i sol kanat denemeden rahat bırakmaz :D
ReaList
20.Eylül.2012, 14:15
hoca meireles'i sol kanat denemeden rahat bırakmaz :D
Güzeldi : )
@uAburak89
En uçta neden Alex oynamasın ? Geçen sene Galatasaray ve son MİY maçında oynamadı mı ? Kuyt sürekli sağa kayıyor ileride Alex tek başına kalıyordu. Soldan ve sağdan defalarca orta attık veya atmaya kalkıştık içeride adam yoktu. Alex'in mevcut formsuz hali kendi bölgesinde bile çekilmezken bir de ilerideki son adam oluyor yani olmayacak bir şey değil : ) Sonra Fener niye son dakikada maçı kurtardı vs Fener ne oynadığını bilmiyor ki.
Ben olsam bu maçta pres yapabilecek oyuncularla başlardım.
------Topal-----Meireles-----
--Topuz----Stoch-----Caner
--------------Sow---------------
İleri elemanları bunu nihayetinde yerine getirebilir. Alex bey oynasın diye oyuncu seçimlerini ve dizilimi karman çorman yapmamak gerek. Şöyle bir tercih ve dizilim ile çıkarsak şaşırmam.
-------------Topal--------------
-----Cristian----Meireles-----
--Topuz----Alex---------Sow
Suicider
20.Eylül.2012, 14:26
Oyuncular gercekten isteyip hirsli oynarlarsa (ki avrupa da her oyuncu kendini góstermek ister) maci kazanacaklarini dûsünüyorum.Marsilya evet fena takim degil ama okadar fazla abartmamak lazim.Tek sorun ligte cok formda olmalari.Kendi hocalari bile Fenerbahce grubun favorisi diyor.Takimimiz defansta sacma sapan hatalar yapmazsa kazanacaktır.Basarılar.
uAburak89
20.Eylül.2012, 14:28
Alex oynayamaz demiyorum, neden oynasın diyorum. Sow forvet değil mi ? Neden Alex mevkisine kaydırılsın ve Sow sola geçsin ki diyorum? Elde -formsuz- Stoch var, Caner var sol kanat için, Sow kadar oynar bu adamlar solda, ama Alex en uçta Sow kadar oynar mı ? Macera aramayacak bence Aykut Kocaman bugün. Bu nedenle sporx'in muhtemel 11'i saçma geliyor.
futureless
20.Eylül.2012, 14:33
Macera aramasa iyi eder. Volkan - GG - Bekir - Yobo - Hasan - Topal - Meireles - Topuz - Alex - Stoch(Caner) - Sow 11'i, en olası 11'dir. Rakipte önemli 2-3 oyuncu yok. Taraftarın Barton üzerine oynaması da etkili olursa ( :D ) hoş olur.
davidvilla
20.Eylül.2012, 14:37
barton ile canerin olası bir ikili mucadelesini izlemesi güzel olur.
davidvilla
20.Eylül.2012, 14:39
Aykut Alex'i oynatırsa her sey boşa gider artık. Alex'siz kazanmalı, umarım da kazanır
RasAnt
20.Eylül.2012, 14:49
Alex geçen maç çok iyiydi oynatmaması hata olur bizde orta saha olmadığı için Alex oynayınca çok boş kalıyordu yol geçen hanı oluyordu,Meirelesin gelmesi o eksikliği kapatmakla beraber Alexin etkisinide arttıracaktır.
NisRoc
20.Eylül.2012, 15:50
Aykut Kocaman olduğu sürece Avrupa'da galibiyet alacağımızı düşünmüyorum.
zeck17
20.Eylül.2012, 16:55
bence meireles transferi avrupayı düşündüğünüzü göstermiyor?biraz şaşırtıcı bu yorumum ama bu böyle en azından cl için böyle. fenerin ileriye top taşıyacak adamı olmadığı belliydi uzun zamandır ve meireles clden elendikten sonra alındı büyük oyuncu filan demeyeceğim fakat takıma büyük katkı sağlayacağını da düşünüyorum ama son gün bir futbolcuya 10m verilmesi bana biraz saçma geliyor her zaman eleştirmişimdir bu durumları.
Bugün orta sahaya çok iş düşecek aykut hoca inşallah hata yapmaz basın toplantısında galiba rakimizi iyi karşılacağız demiş bence bu biraz defansif futbolla oynanılacak görüntüsü veriyor ve bence bu büyük hata olur fenerbahçe rakip sahaya yerleşmeli meireles olsun alex olsun takımın seviyesinin üstünde yaratıcı oyuncular sowu iyi kaçırırlar veya güzel ver-kaçlarla savunmayı bölerlerse fenerbahçe rahat gol bulur ve bir önemli nokta daha var fenerbahçe gol atarsa eğer oyunu rakibe vermemeli elinden geldiğince pas yapmaya çalışmalı yoksa marsilya beklenmedik şeyler yapabilir fenerbahçe savunmasına İnşallah bugün Fenerbahçe 3 puanı cebine atar ve moral kazanır
ve bir sorum olacak fenerbahçeyi takip edenlere bu takım tek ön liberoyla oynayabilir mi 4-1-4-1 tarzında gibi?
futureless
20.Eylül.2012, 17:03
ve bir sorum olacak fenerbahçeyi takip edenlere bu takım tek ön liberoyla oynayabilir mi 4-1-4-1 tarzında gibi?
Zor. Öndeki 4'lü kim ona da bağlı. Kadro yapısı itibariyle de 4-1-4-1 türevi 4-1-2-2-1 oynar açıklar önde olacak şekilde.Ama ön libero Topal olursa büyük sıkıntı olur, oyun tarzı olarak defansın içine giren bir oyuncu olduğu için.
davidvilla
20.Eylül.2012, 17:15
Zor. Öndeki 4'lü kim ona da bağlı. Kadro yapısı itibariyle de 4-1-4-1 türevi 4-1-2-2-1 oynar açıklar önde olacak şekilde.Ama ön libero Topal olursa büyük sıkıntı olur, oyun tarzı olarak defansın içine giren bir oyuncu olduğu için.
Tam tersi düşünüyorum. Mehmet Topal tam bir tek ön libero. hatta 4-4-2 ortasahası hiç değil. Aynı problemleri Gs'da da yaşıyordu. Savunmanın önünde ya da savunmada oynadıgı zaman iyi bir oyuncu. 4-4-2 ortasahası olmak surekli ileri geri alan katetmek demektir. Mehmet topal daha cok belli bir bölgede kademelere girebilecek, ya da kesici olarak görev yapabilecek bir oyuncu, kesinlikle fener bahce 4-1-4-1 oynayabilir hatta bana sorarsan harika bile oynar.
şöyle mesela topal ----stoch meireles topuz kuyt - sow...
Meireles ve topuz geriden hucuma inanılmaz destek verirler e geride koşabilen oyuncular. İdeal olur fener için. Ama hala biz anlamadık Topal'ın 4-4-2 ortasahası olmadıgını..Hiddink de bu yuzden oynatmıyordu onu 4 2 3 1 oynuyordu cunku..2 ortasahadan ileri geri efektif yararlanmak istiyordu. Top ayagındayken cabuk oynayabilen oyunculara ihtiyac duyuyordu. bir zamanlar xavi iniesta nın arkasındaki toure gibi..hatırlarsanız o barcada bekler de oyuna dahil oldugunda 3lü defans gib i bişey olurlardı ortaya yaya toure girerdi pique ve puyol arasına..Yani demek istediğim sahanın kendi diliminde defansif olarak etkili olabilecek bir oyuncu mehmet.
futureless
20.Eylül.2012, 17:22
Tam tersi düşünüyorum. Mehmet Topal tam bir tek ön libero. hatta 4-4-2 ortasahası hiç değil. Aynı problemleri Gs'da da yaşıyordu. Savunmanın önünde ya da savunmada oynadıgı zaman iyi bir oyuncu. 4-4-2 ortasahası olmak surekli ileri geri alan katetmek demektir. Mehmet topal daha cok belli bir bölgede kademelere girebilecek, ya da kesici olarak görev yapabilecek bir oyuncu, kesinlikle fener bahce 4-1-4-1 oynayabilir hatta bana sorarsan harika bile oynar.
Meireles ve topuz geriden hucuma inanılmaz destek verirler e geride koşabilen oyuncular. İdeal olur fener için. Ama hala biz anlamadık Topal'ın 4-4-2 ortasahası olmadıgını..Hiddink de bu yuzden oynatmıyordu onu 4 2 3 1 oynuyordu cunku..2 ortasahadan ileri geri efektif yararlanmak istiyordu. Top ayagındayken cabuk oynayabilen oyunculara ihtiyac duyuyordu. bir zamanlar xavi iniesta nın arkasındaki toure gibi..hatırlarsanız o barcada bekler de oyuna dahil oldugunda 3lü defans gib i bişey olurlardı ortaya yaya toure girerdi pique ve puyol arasına..Yani demek istediğim sahanın kendi diliminde defansif olarak etkili olabilecek bir oyuncu mehmet.
Yalnız yukarıda da belirttim.Topal'lı bir orta saha 4-1-4-1 in anca türevini (4-1-2-2-1 yazdım yukarıda) oynar. Senin verdiğin örnek Topal---- Stoch-Meireles-Topuz-Kuyt- Sow..Bu da söylediğim gibi 4-1-2-2-1 oluyor zaten.Bunu düşünerek yazdım onu.Çok da farklı değil fikirlerimiz yani.
zeck17
20.Eylül.2012, 17:25
ben de yorumlarınıza tamamen katılıyorum arada topuz yerine alexi kullanırsa da mantıklı olabilir çünkü ilerde 3 tane hızlı oyuncu olacak gerek topal gerek meireles gerek topuz veya alex iyi top atabilecek isimler çok yararlı olabilirler ama fenerbahçenin kondisyonunun buna hazır olup olmaması da önemli bu takım eğer 110km üstünde koşabilirse toplam olarak fenerbahçe hızlı defansa gönüp hem hızlı hucümü iyi oynayabilirler o kondisyonları varsa hem set oyununda egemen yobo mehmet topal arkada kaldığından kontra yeme sorunları olmaz yaratıcı oyuncu da olduğundan fener daha baskılı oynayabilir
son olarak mehmet topal bana az-biraz eski liberoları andırıyor hem top kesebilecke özelliği var hem top dağıtacak hem ceza sahasına yakın oynadığında etkili şutları olan isim
darkkobal123
20.Eylül.2012, 17:28
Dün Galatasaray ile olmadı. Bugün inşallah Fenerbahçe ile güleriz.
davidvilla
20.Eylül.2012, 17:29
Yalnız yukarıda da belirttim.Topal'lı bir orta saha 4-1-4-1 in anca türevini (4-1-2-2-1 yazdım yukarıda) oynar. Senin verdiğin örnek Topal---- Stoch-Meireles-Topuz-Kuyt- Sow..Bu da söylediğim gibi 4-1-2-2-1 oluyor zaten.Bunu düşünerek yazdım onu.Çok da farklı değil fikirlerimiz yani.
Evet haklısın ben biraz eski kafalıyım 4-1-4-1 diyince 4-3-3 ün iki açık oyuncularının forvette bekleyen değil de ileri geri gidip gelen versiyonlarına sahip formasyon oldugunu kazımışım aklıma.
davidvilla
20.Eylül.2012, 17:32
ayrıca aklıma 2008deki almanya macı geldi Mehmet topal savunmada oynamıştı tek hatası da (kaleciyle iletişim) klose'nin golune sebep olmuştu onun dışında ayaklarına hakim süper bir stoper olabilir kendisi ekstradan.
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 18:55
Az kaldı hadi bakalım güldür yüzümüzü Fenerbahçem..
Güveniyorum takımıma kazanacağız...
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 19:15
Olcay Sahan @olcay_sahan
Vurduğun Gol Olsun FENERBAHÇE !
Fernandes'te Meireles'e başarılar dilemiş maçı televizyondan izleyeceğim, kalbim Fenerbahçe ile demiş.
Helal olsun denir ne denir ki ?
Oceanus
20.Eylül.2012, 19:23
Haydi Fenerbahçe kazanıcaz İNŞALLAH !
LaigLeNoiR
20.Eylül.2012, 19:24
Dün akşam Galatasaray'da olduğu gibi bu akşam da kalbimiz Fenerbahçe'den yana.
Escochae
20.Eylül.2012, 19:30
Olcay Sahan @olcay_sahan
Vurduğun Gol Olsun FENERBAHÇE !
Fernandes'te Meireles'e başarılar dilemiş maçı televizyondan izleyeceğim, kalbim Fenerbahçe ile demiş.
Helal olsun denir ne denir ki ?
Fernandes'i bilmem ama Olcay'ın öyle bir adresi yok diye biliyorum. Zaten yazdığına bakarak böyle bir twit atacağını da sanmıyorum.
Flawless Victory
20.Eylül.2012, 19:34
2-0 Fenerbahçe alır diyorum. Takım hazır değil ama Meireles fark yaratır. Kuyt'ın olmaması büyük eksiklik ama saha avantajıyla Fenerbahçe alır maçı.
Bu arada maç hangi kanalda?
futureless
20.Eylül.2012, 19:40
Ortam guzel. Pozitif bir hava var taraftarda. Insallah futbolcularimiza da yansir bu durum. Kazanalim su maci, gruptan cikma yolunda buyuk avantaj olacak.
uAburak89
20.Eylül.2012, 19:51
Macera aramasa iyi eder. Volkan - GG - Bekir - Yobo - Hasan - Topal - Meireles - Topuz - Alex - Stoch(Caner) - Sow 11'i, en olası 11'dir. Rakipte önemli 2-3 oyuncu yok. Taraftarın Barton üzerine oynaması da etkili olursa ( :D ) hoş olur.
Caner oynuyor, dediğimiz gibi macera aramadı.
https://pbs.twimg.com/media/A3P1FkQCYAAS41f.jpg:large
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 19:54
Fernandes'i bilmem ama Olcay'ın öyle bir adresi yok diye biliyorum. Zaten yazdığına bakarak böyle bir twit atacağını da sanmıyorum.
Tribün dergi de gördüm.Sora twitter'dan baktım demek ki çakma imiş :)
barahir
20.Eylül.2012, 19:59
Gignac yerine Remy oynuyor.. Barton oynaması da avantaj olarak kullanılabilir, Potansiyel kırmızı kart kendisi...
Bordo61Mavi
20.Eylül.2012, 20:12
Barton ile Emre kapismasi iyi olurdu aslinda ama Canerle yetinecegiz.
Barton ile Emre kapismasi iyi olurdu aslinda ama Canerle yetinecegiz.
Aaaaaaa Meireles var :schaf:
attirson
20.Eylül.2012, 20:14
Krasic 11 baslıycak diyen siteler vardı adam 18de bile yok.
darkkobal123
20.Eylül.2012, 20:15
2-0 Fenerbahçe alır diyorum. Takım hazır değil ama Meireles fark yaratır. Kuyt'ın olmaması büyük eksiklik ama saha avantajıyla Fenerbahçe alır maçı.
Bu arada maç hangi kanalda?
Star TV veriyor, saat 20:00'da.
erdem344
20.Eylül.2012, 20:35
formsuz stochu kesmiş hoca
1den1 verdim hadi bakalım
furkan58
20.Eylül.2012, 20:36
Kadro beklenilen gibi Kuyt sakat olmasa daha güzel bir kadro olurdu başarılar Fenerbahçe'm.
E.Cartman
20.Eylül.2012, 20:43
Kadro beklediğim gibi olmuş. Sabah arkadaşlarla Stoch - Caner muhabbeti yapıyoduk. Dedim Caner oynar Stoch geriye yardıma gelmiyor, o kanat otoban olur kanat oyuncuları zenci çünkü :zuhaha İnşallah Fenerbahçe kazanır. Tek farklı galibiyet olur gibi geliyor.
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:01
Olmaz Alex o olmaz orada.
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:04
Çok fena geliyorlar top kayıpları çok basit gerçekten...
RaSenGan
20.Eylül.2012, 21:05
Hasan Ali sahada yok resmen.
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:07
Etkili olduk mandanda çizgiden çıkardı gol olabilir ama .
RaSenGan
20.Eylül.2012, 21:10
Sizde de spikerin sesi boğuk boğuk geliyor mu ?
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:13
Sizde de spikerin sesi boğuk boğuk geliyor mu ?
Aynen banada öyle geliyor sesi boğuk biraz.
24kobebryant
20.Eylül.2012, 21:21
Dün olmadı ama inşallah bugün Fenerbahçe'miz yüzümüzü güldürecek.
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:29
golllllllllllllllllll gooooooooooooollllllllllllllllllllllll canerr
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 21:29
Caneeeeeer !
Belliydi zaten Hasan Ali o adamları geçti ya yemin ederim var bişey dedim. :zuhaha
Edit : Bu arada Meireles çok iyi adam yahu topu ayağına alınca daha anlıyosunuz bunu zaten, hele ki o pas atış şekline aşık oldum.
Adama top gelsede pas atsa istiyorum :D
24kobebryant
20.Eylül.2012, 21:32
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee be helal olsun.Haydi Fenerbahçe.
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 21:34
Maçın başından beri 3. hatası 2 tane pas bi tane saçma sapan top açma yapma Bekir ya..
Alex'de helal olsun ara ara çok iyi işler yapıyor.Belli yazacak bir tane
Universal
20.Eylül.2012, 21:40
Çok güzel, oyunda tempo şuan tam istediğimiz gibi. 1-0 olsun bizim olsun.
berkay123456
20.Eylül.2012, 21:45
Fener defanstan yavaş çıkıyor, böyle olunca da baskı geliyor marsilya'nın hızlı forvetlerinden.Gereksiz top kayıpları çok oldu bu yüzden.Fenerbahçe umarım maç sonunda yüzümüzü güldürür.
Suicider
20.Eylül.2012, 21:46
Bekir tam bomba heran hata yapabilecek gibi oynuyor ki birkac hata yapti da.Skor lehimize ama geri cekilirsek golû yeriz.Koruma icgüdüsüne girmemek lazim.
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 21:46
Bekir ne yapıyon olum sen bugün ya :(
Oceanus
20.Eylül.2012, 21:48
Alex çok kızdı bekire yaptığı hata yüzünden.
C h A o S
20.Eylül.2012, 21:49
Spiker ne kadar ruhsuz öyle.Hiç bir heyacan katmıyor maça.Ercan Taner'den başkası yalan.
mpaker66
20.Eylül.2012, 21:49
Orta sahalar neden bu kadar boş?
Universal
20.Eylül.2012, 21:50
Krasiç ve Egemen bu takımda olsa, şu maç bizimdir diyebilirdim; ama ikinci yarı dikkatli olmak lazım.9
Escochae
20.Eylül.2012, 21:50
bekir bugün baya kötü ikili müdahelelerde de hata yapıyor .. Ama allahdan yabo var :D
uAburak89
20.Eylül.2012, 21:52
Marsilya sağ kanadını çok etkili kullandı, ama futbolun cilvesi o kanadın bu maç için vasat altı isimleri Hasan ve Caner organizasyonu ile gol geldi. Fenerbahçe derli toplu bir futbol oynuyor, son paslarda biraz daha başarılı olsa 1 gol daha çıkabilirdi. Savunma da ilk 10 dakikadan sonra toparlanmış gözüküyor, bu maç 2-0 veya 3-0 biter.
Escochae
20.Eylül.2012, 21:54
Bu arada Volkan hakketen dünyanın 10 kalecisinden biri bence. Özellikle evlendikden sonra kendisini acayip geliştirdi eskisi gibi komik hatalarda yapmıyor. Artık kale konusunda kafam çok rahat. Maşallah diyelimde nazar değmesin :D
BleedingMoon
bekir :( abi neyine güvenip uzun pas atıyorsun sen?
LaigLeNoiR
Fenerbahçe ileride çok etkisiz, buna bir çözüm bulması lazım. İleride hiç top tutamıyoruz. Ancak orta sahadan Meireles destek verirse 2-3 pas ekstra yapılıyor o gelmezse ileri Mehmet Topuz, Alex derken top ölüyor.
nouma16
20.Eylül.2012, 21:55
napardık bilmem seni birgün görmesek sesini bile duymasak napardık bilmem
attirson
20.Eylül.2012, 21:56
Bekir dısında herkes iyi oynuyor.Özellikle Yobo cidden kalitesini gösteriyor Volkan'ı hic zor durumda bırakmadı en iyi yerlere gönderiyor pasları baskı anında.Hasan Ali'den memnunum hucumlarda heyecanlandırıyor Ziegler'den sonra iyi geldi.Mehmet Topuz varla yok arası.Sow çok istekli gol bekliyorum ondan.
Chivalry
20.Eylül.2012, 21:56
Yabo kalitesini belli ediyor. Mehmet Topuz çok kötü bugün 5-6 tane top kaptırdı şimdiye kadar.
BleedingMoon
20.Eylül.2012, 21:58
mehmet topuz'un kanadında krasic'in eski halinin olduğunu düşünün bir de. nefis olurdu...
Oceanus
20.Eylül.2012, 22:10
Çok net bir gol kaçtı şanslıyız gerçekten.
Suicider
20.Eylül.2012, 22:11
Bu dakikalarda sans yanimizda
Suicider
20.Eylül.2012, 22:16
alexxxx attiii
Oceanus
20.Eylül.2012, 22:16
Alex Alex Alex 2-0 Helal olsun Fenerbahçe...
Kaka Leite
20.Eylül.2012, 22:28
Bekir ona yakışmayanı yaptı.Volkanın yanında küfür etti söyle şuna sussun tarzında bişey de dedi.
Yazık diyecek bişeyim yok, hiç bişey söylenmeyecek zaten sana yapıcan hataları herkes yoluna bakacak..
Bu arada bence gayet iyi oynuyoruz.Hadi çocuklar böyle devam :) Alex yazacak dedim geçen sayfada yazdı, tebrikler kaptan..
Meireles atacak gibime geliyo ama bakalım :D
KanaKe
20.Eylül.2012, 22:29
alexin golünü atabilirmisiniz.. kacirdim da :D
zeck17
20.Eylül.2012, 22:32
ilk yarıyı izlemedim de öyle çok zevkli değil 2.yarı nedense fenerbahçe çıkarken hatalar yapıyor yapmasa kontradan gollere devam edecekti.Ve maçı anlatan Murat Kosova değil mi?
Suicider
20.Eylül.2012, 22:39
Volkan bu takimin herseyi kesinlikle.
Bekir ve Bienvenu süper lig seviyesinde bile değiller, Fenerbahçe'de oynuyorlar. İlginç.
Oceanus
20.Eylül.2012, 22:53
son dakika yenirmi lan bu gol yenirmi allahım yarabbim deli olucam bu bienvunü ne ayak abi neden alır bunu oyuna
zeck17
20.Eylül.2012, 22:53
allahım allahım ya bu ne amatörlüktür ya fenerbahçe niye hep bunu yapıyor gol attıktan sonra oyunu rakibe veriyor
Chivalry
20.Eylül.2012, 22:54
alex ve sow 'u çıkaran zihniyeti ayakta alkışlıyorum
RaSenGan
Aykut Kocaman yaptığı değişikliklerle maçı verdi helal olsun ne diyim.Uzun zaman sonra bu kadar iyi Fenerbahçe görüyordum ama Alex'in çıkması ve daha sonra Bienvenu'nün girmesi her şeyi alt üst etti.Yazık oldu.
Oceanus
Allah kahretsin lanet olsun başka bişey demiyorum yazık gerçekten yazık. Aykut Kocamanı anlamak zor gerçekten.
LaigLeNoiR
Şu Avrupa'da bir türlü futbol oynamayı öğrenemedik ya ona yanıyorum. Klasik Türk hastalığımız tuttu yine, son dakika, duran top ve hayaller yıkılıyor...
Kaka Leite
Ya o kadar söylenecek şey var ki neyse diyorum susuyorum.
Ancak şu bir gerçek ki 2-0'dan ve şu dakikadan bir maçı veriyorsan sen ben bunu oyunculara değil başımızdaki teknik adama yüklerim.Çünkü seçimler berbat ötesi...
KanaKe
belliydi böyle olacagi.. yine aykut kocamanin yüzünden 3 puan gitti.. sanki mac bitmis gibi 2 kilit ismi birdne oyundan alirsan olacagi budur.
Suicider
20.Eylül.2012, 22:55
Tamam oldu ozaman..BU NEDİR ARKADAS!!!!!
uAburak89
Ya inanılmaz sinir oldum, sesim gitti arkadaş göz göre göre gitti 2 puan, son 20 dakika bağıra bağıra geldi adamlar olacak iş mi bu, şaka gibi şaka.
Universal
Hep dedim 90+4 de yiyeceğiz diye oda oldu...
Bienvenu nasıl böyle bir maçta oyuna girer ya, Recep Niyaz'ı al onu alma.
Oceanus
20.Eylül.2012, 22:56
Baroni ve Bienvenu girince ne yaptılar Allah aşkına söyleyin ya ne işe yaradılar oyunda soruyorum size ?
BleedingMoon
20.Eylül.2012, 22:56
son dakikada kaçan şampiyonluklar bu kadar koymamıştı be.
attirson
20.Eylül.2012, 22:57
Sinirden elim ayagım titriyor bu saatten sonra Bienvenu'yu futbolcudan saymam ben.72. dakikaya kadar gayet iyi bir maç cıkartıyorduk futbolcu musvettesi girdi oyuna futbolun icine etti.Alex ve Sow yüzleri asık cıktı oyundan yani yorgun filan degillerdi ne gerek var adamları çıkarmaya gayet iyi oynarlarken.Sanki Sow'un yerine onun kadar kaliteli bir forvet alıyor.5. lig futbolcusu Bienvenu.
Aykut hoca ayıp ediyor artık. Öne geçtikten sonra verdiğimiz kaçıncı maç bilemiyorum.
barahir
20.Eylül.2012, 22:58
Artık kelimeler kifayetsiz.. Bienvenu sen nasıl bir topçusun.. Saat satmaktan futbolu unutmuş.. Baroni girdiğinde eyvah demiştim zaten.. Tabi rakip MİY değil ki.. Yazık çok yazık..
KanaKe
Sinirden elim ayagım titriyor bu saatten sonra Bienvenu'yu futbolcudan saymam ben.72. dakikaya kadar gayet iyi bir maç cıkartıyorduk futbolcu musvettesi girdi oyuna futbolun icine etti.Alex ve Sow yüzleri asık cıktı oyundan yani yorgun filan degillerdi ne gerek var adamları çıkarmaya gayet iyi oynarlarken.Sanki Sow'un yerine onun kadar kaliteli bir forvet alıyor.5. lig futbolcusu Bienvenu.
2-0 önde olunca klasik geri yaslanma taktigini uyguladi.. tsl de de ayni zihniyet.. tsl de yapiyorsun tutmuyor avrupa maclarinda mi tutacak.. hoca felan degil bu adam ya ben dedim spartak macindan sonra daha cok basimiz agiracak..
Deus Dominus
Yerli oyuncular bu seviyede mücadele edecek kapasitede değiller maalesef. Bekir olsun, Mehmet Topuz olsun, hatta gol atmasına rağmen Caner olsun... Çok göze batıyorlar. Gol geliyorum dedi. İlk yarının son beş dakikası da bu şekilde oynandı, skoru koruma iç güdüsüyle tamamen oyun disiplininden koptu Fenerbahçe, Bienvenü'nün akıllara zarar pozisyonu harcaması sonrası da futbolun yazılı olmayan kuralı devreye girdi.
Oceanus
20.Eylül.2012, 22:59
Sinir oldum vallahi sinir oldum arkadaş Bienvenu nedir öyle ya allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın aykut hoca yazık vallahi yazık.
Kaka Leite
Ben Bienvenu'ye kızmıyorum ki ?
Adamın kumaşı belli onu sahaya sürenin asıl problemi var.
nouma16
Aykut Kocaman olduğu sürece Fenerbahçe'den birşey olmaz.
Takımı oynatan hoca arkadaşım. Git istediğin yabancıyı getir ama kulübede tek olayı kümede kalmak olan hoca olursa anca bu kadar olur. Şimdi Fenerli arkadaşlar istediği kadar kötüleyebilir ama durum bu. GS ile sadece hocalarını değiştirseler FB açık ara şampiyon olur bu ligde ayrıca Avrupa Liginde finali görür.
EndoplazmiK RetikuluM
20.Eylül.2012, 23:00
Söylenecek o kadar şey var ki... Kocaman'ın Sow ve Alex'i maç bitmiş gibi çıkarmasına mı yanayım, yaptığı berbat ötesi tercihlerle maçı son yarım saatte Marsilya'ya verdiğine mi yanayım, Bienvenü'nün nirvanaya ulaşmasına mı yanayım ?
Tebrikler Kocaman.
ForsakeN
Bekir'le Bienvenu'nun sözleşmelerini yarın feshetsinler ya. Saçımı başımı yoldum o ikisi yüzünden. Bienvenu hayatında ilk kez top görüyo galiba, gram yararlı iş yapmadı . Yahu çook sinir oldum çok.
Universal
Aykut'u çıkar, kimseyi koyma 4-0 alırdık maçı.
Ralph
20.Eylül.2012, 23:01
Her zaman söyledim ve bu sefer söylemiyorum. Sadece diyorum ki "Aykut hoca sempatizanlarına selam olsun" :)
barahir
Hala sinirden titriyorum nasıl bir futbol bu arkadaş ya. Ya nasıl verirsin 2-0 dan 2-2..
Suicider
Fener mümkünse öne gecmesin maclarda skora yatip kazanamiyor.Sen okadar oyna adamlar son 10-15 dk oynayip alsin maci.Mactan önce 1 puan çok kötu degildi ama 2-0 dan macin buraya gelmesi olacak is degil.
eGowiCh
20.Eylül.2012, 23:02
Hala Aykut Kocaman'ı savunan var mı?
Aykut Kocaman gitmediği sürece F.Bahçe maçı izlemeyeceğim bir daha. Kanser olmak istemiyorum, kahrolmak istemiyorum.
Geçen seneki F.Bahçe-G.Saray maçının kopyası. O maçta 2-0 öne geçen bir F.Bahçe vardı ve takım geriye çekildi; G.Saray Elmander ve H.Balta ile 2-2'yi yakaladı, son dakika direkten dönen top olmasa kazanıyordu.
Bugün de aynısı.
YETER ARTIK KOCAMAN!!! İSTİFA ET.
Trabzonspor
20.Eylül.2012, 23:04
Bu ne lan! Kapatıyoruz 2-0 bakıyorum 2-2 olmuş.
Oceanus
20.Eylül.2012, 23:04
Derhal İstifa etmesi lazım bir Galatasaray taraftarı olarak sinir oldum üzüldüm elim ayağım titredi olmaz böyle bişey ya
Crazycat
20.Eylül.2012, 23:05
Alex'in ahı tuttu sanırım. Gol atmadan önce kötüydü Alex fakat golden sonra esas ona ihtiyaç vardı bence. 2 - 0'dan sonra orta sahamız çok düştü ve geriye yaslandı. Aykut Kocaman hatalarından ders çıkarır, çıkarır diye diye dilimizde tüy bitti ama ders çıkarmıyor maalesef. Yediğimiz goller bas bas bağırdı geliyorum diye. Çok basit goller yedik diyecek mi acaba şimdi de Aykut Hoca(!)
uAburak89
20.Eylül.2012, 23:06
Çok ezbere oyuncu değiştirdi Aykut Kocaman, Alex çıkarken neden çıkıyorum der gibiydi, Sow da aynı şekilde. Alex çıkıyorsa yerine Cristian değil Bienvenu veya Semih girmeliydi, rakibi tehdit edecek oyuncu kalmadı sahada.
Sonuçta yenilmekten iyidir ama eldeki maç gitti resmen çok yazık oldu.
europeanconquer
20.Eylül.2012, 23:06
Puan kaybının tek sorumlusu Aykut Kocaman'dır.Saçma sapan oyuncu değişiklikleri ile 1 puanı verdi Marsilya'ya.
darkkobal123
20.Eylül.2012, 23:07
Kimse kusura bakmasın ama Aykut Kocaman Bienvenü'yü kurtlara yem yaptı. Her uzun topta iki defansın kucağında oynuyor. Her top geri dönüyor. Aykut Kocaman bu işi bilmiyor kısacası. Geriye çekiyorsun takımı yine aynı senaryo, bırak 3 olsun 4 olsun takım oynuyor işte.
barahir
20.Eylül.2012, 23:11
Artık Cristiana da hiç tahammulum kalması.. Hocan sana güvenmiş oyuna almış, giriyosun oyuna tabiri caizse sallıyosun oyunu.. Bir gol atıp göz boyayamaz artık.. bir an önce gitsin Brezilyaya mı nereye gidiyosa gitsin..
ForsakeN
20.Eylül.2012, 23:11
Kimse kusura bakmasın ama Aykut Kocaman Bienvenü'yü kurtlara yem yaptı. Her uzun topta iki defansın kucağında oynuyor. Her top geri dönüyor. Aykut Kocaman bu işi bilmiyor kısacası. Geriye çekiyorsun takımı yine aynı senaryo, bırak 3 olsun 4 olsun takım oynuyor işte.
Tamam Aykut Kocaman tek başına bıraktı da ya Allah aşkına bi pozisyonda düşme, yıkılma, topu sakla, ne bileyim yanındaki adama servis et, 5-6sn sakla vs. Bu kadar mı meziyetsizsin sen ya. Sarhoş adamı koysan ileriye aynı etkiyi bırakırdı hücumda
ReaList
20.Eylül.2012, 23:13
4 senedir bir takım adam olamadıysa "Yahu hocaya zaman verin zamanla düzelecek dediyse düzelecektir" demek artık havada kalıyor.
Maçtan önce spor yorumcularını dinliyorum da gerçekten bizlerle onlar çok farklı takımları izliyoruz gibi...
Fenerbahçe değişmişmiş
Artık hızlı oynuyormuş
Baskılı - Presli oynayarak ileride çoğalıyormuş vs
İllallah yahu bu takım ilk günden bugüne hep aynı anlayışla oynuyor. Açın Aykut'lu ilk sezonda oynanan bir maçtaki oyunu izleyin gelin bugünü izleyin gram fark yok.
İşin komik tarafı da 7/24 pas antrenmanı yapıp her maç rakiplerden daha fazla pas hatası yapmamız ve Dünyada -amatör takımlar dahil- kornerde 11 kişi ile savunma yapıp topların çoğunu rakibe vurdurmamız ve gol yememiz.
Sene başında ümitli olmadığımı söylemiştim çünkü Aykut Kocaman bu futbol anlayışından vazgeçmiyor, bu anlayışla da Fenerbahçe yönetilmiyor. Yeter yahu sahada korkak takım görmekten son dakikaları kanserle geçirmekten bıktık ! Eskişehir bu takıma orada 3 tane yedi, maçın başından sonuna geriye yaslanmadı, Sen 2-0 öndesin 9 kişi kalmış gibi oynuyorsun ayıp. Gol geliyorum diye haykırıyor oyuna müdahale sıfır. Futbol oynamadan 2-0 öne geçtik korumasını bil bari. Dünyada nerde görülmüş 11 kişiyle savunma yapıldığı ? Hep aynı senaryo hep aynı sonuç yeter artık!
Aykut Kocaman'ın yardımcıları ne iş yapar merak ediyorum. Kimse çıkıp demiyor mu hocam yanlış oyuncu değişikliği yapıyoruz diye. 1 değil 2 değil kaç oldu.
attirson
20.Eylül.2012, 23:13
Tamam Aykut Kocaman tek başına bıraktı da ya Allah aşkına bi pozisyonda düşme, yıkılma, topu sakla, ne bileyim yanındaki adama servis et, 5-6sn sakla vs. Bu kadar mı meziyetsizsin sen ya. Sarhoş adamı koysan ileriye aynı etkiyi bırakırdı hücumda
Bunu Semih'in yapabildigini biliyoruz ama Aykut Kocaman Bienvenu'yu alıyor bir bildigi vardır diyoruz ama hiçbir bildigi yok oo piti piti yapıp alıyor oyuna.
berkay123456
20.Eylül.2012, 23:14
Gladbach son dakika penaltı kaçırdı, Limassol deplasmanında, 0-0 berabere bitti.Fener alsaydı bu maçı büyük avantaj sağlayacaktı.
Chivalry
bu kadar meziyetsiz. adama kızmak yersiz onu takıma alıp fenerbahçe forveti olarak sahaya sürene kızmak gerekir
furkan58
Bienvenu , Cristian , Bekir bu takımda işleri YOK ! Şansımızı seviyim ki Egemen sakat Bekir'e kaldık , şansımızı seviyim ki Krasiç sakat ileri top taşıyan adam yok , şansımızı seviyim ki Kuyt sakat koşan , basan adam yok yazık gerçekten çok yazık 2-0'dan sonra 3-4 olur rakiplere göz dağı verirsin denilen maç 2-2 bitiyor gerçekten çok yazık.
ForsakeN
20.Eylül.2012, 23:15
Yemin ediyorum geçen yıl son maçta kaybedilen şampiyonluğa bu kadar üzülmedim yahu.
William Rookwood
20.Eylül.2012, 23:16
Bune lan. Maç izliyorduk 2-1 di maç dedim hadi hakem bitir maçı içimde kötü bir his var 2 dakika sonra 2-2 oldu. 2-0'dan nasıl 2- 2 olur.
Universal
20.Eylül.2012, 23:16
Maçdan önce herkes beraberliğe razıydı; ama elinize gelen müthiş bir zafer, izleye izleye gitti. Alex ile Sow 5-10 dk daha fazla kalsa maç 3-0 olur biterdi.
BleedingMoon
20.Eylül.2012, 23:17
bekir sakatlandı diye çok sevinmiştim ama meğer kramponlarını değiştirecekmiş...
William Rookwood
20.Eylül.2012, 23:18
Çok yazık oldu çok. Dün Galatasaray bugün Fenerbahçe gerçekten çok yazık oldu. Galibiyete bu kadar yaklaşmışken 2 puanımız gitti.
furkan58
20.Eylül.2012, 23:18
Bienvenu Cristian Meireles 3 lüsü kontraya çıkarken Bienvenu mallaşıp topu kaybetmese %99 gol olcak maç 3-0 olcak kopucak ama atamayana atıyorlar işte .. Ah Aykut Hoca ahhh !
furkan58
20.Eylül.2012, 23:19
AEL ile Gladhbach berabere kalmışken 3 puan çok iyi gelicekti ya delirmemek elde değil şu oyuna yazık taraftara yazık susmadılar bi dakika be !
RaSenGan
20.Eylül.2012, 23:20
Aykut Kocaman rakip tanımaksızın aynı şeyi uyguluyor.Fenerbahçe geri düştüğü maçlarda çok daha iyi oynuyor.Çünkü yatmıyor takım.Gol atmak için saldırıyor.Ama öne geçtiğinde Aykut Kocaman direk yatış moduna giriyor.Gerçekten çok kötü teknik adam Aykut Kocaman.İyi bir hocayla Fenerbahçe çok iyi işler yapar Avrupa'da.
darkkobal123
20.Eylül.2012, 23:21
Hadi baştan 2 gol yesen anlarız, hazır değilsin, Marsilya'ya gücün yetmedi vs. Ama sen 2-0 yapmışsın, seyircin coşmuş, herşey elinde ama gidip kendi ellerinle maçı veriyorsun.
attirson
20.Eylül.2012, 23:21
Hatalarından çıkardıgın dersleride al git be adam.
barahir
20.Eylül.2012, 23:22
Benim tek tesellim Daum zamanında Twenteye 1-0 önde geçip 2-1 yenilmiştik, sonrasında 5/5 yapıp gruptan lider çıkmıştık.. Umuyorum ve istiyorum ki böyle bi durum tekrarlansın ya da benzeri tekrarlansın.. Gruptan çıkalım yeter 1 ya da 2 farketmez..
Suicider
Aykut hoca bu yatma taktigi ile belki ligte maclar kazanir ama avrupa da bunu yaptirtmazlar adama.
NisRoc
Marsilya teknik direktörü oyuncu değiştirir; 2-0 yenikken 2-2 ye getirir.
Aykut Kocaman oyuncu değiştirir; 2-0 galipken 2-2 berabere kalır.
Şaşırdım mı? Hayır. Beklediğim bir sonuçtu.
attirson
20.Eylül.2012, 23:23
Yobo'nun o kadar emegine yanarım.
uAburak89
AEL ile Gladhbach berabere kalmışken 3 puan çok iyi gelicekti ya delirmemek elde değil şu oyuna yazık taraftara yazık susmadılar bi dakika be !
Taraftara yazık değil, 2-0'dan sonra goy goya başladılar, burada yazamayacağım bir tezahürat yapıldı sanki maç bitmiş gibi.
Nocna Mora
Aykut Kocaman iyi bir insan olabilir, iyi bir futbolcu da olabilir ama kesinlikle bir teknik direktör değil. Egoları seçimlerini etkiliyor. Olmayan taktik zekası, oyun okuma konusundaki yetersizlikleri, anadolu takımı çalıştırır gibi sürekli takımı geriye yaslaması onun ne kadar küçük bir adam olduğunun göstergesi.. Yetersiz, cok yetersiz.
Chivalry
Aykut hoca dersler çıkarmaya tekrar antrenörlük okuluna gitmeli bence.
RasAnt
Tebrikler aykut ! mükemmel seyirci önünde 12 dakikada maçı verdin içimize oturdu ailecek bakıyoruz etrafa saf saf ne heyecan bıraktı ne mutluluk
Bekir Bienvenü kanser ettiler bugün Bienvenü diye adam futbolcu olup Fenerbahcede oynuyorsa size diyorum arkadaşlar herkese sesleniyorum futbolcu olmak içinde ukte olan arkadaşlar yarından tezi yok koşulara başlayın sövmek istiyorum başta aykut olmak üzere ama cezam yeni bitti daha
barahir
20.Eylül.2012, 23:25
Taraftara yazık değil, 2-0'dan sonra goy goya başladılar, burada yazamayacağım bir tezahürat yapıldı sanki maç bitmiş gibi.
Kesinlikle katılıyorum.. Bu bi hastalık oldu artık maç 2-0 dakka 15 bile olsa bu saçma sapan kazandık havası başlıyo hemen..
ReaList
20.Eylül.2012, 23:26
Ya arkadaş yediğimiz iki gol evlere şenlik.
İlk golde ceza alanı içinde 9 oyuncumuz var
İkinci golde 11 kişiyiz.
Attığımız 2 gol tamamen rolanti atak. Organizasyon yok, hızlı atak yok. Karınca hızında futbol var. Sağ bek göbeğe o sol beke o öndeki adama o bi daha göbeğe sahanın diğer yarısında paslaşma oyun kurma yok. Takımda ne hücum varyasyonu var ne de savunma anlayışı. Hatta bu savunma anlayışı duran toplarda sıfır. Bu takım günde 2, haftada 12 antrenmanda ne çalışıyor ? Milyon dolarlık bebekler nasıl bu kadar savruk oynayabiliyor ?
Maç 2-0'a geldiyse Aykut Kocaman'la aynı kafayı yaşayan karşı takımın teknik adamının payı büyük. Fazlasıyla gözünde büyütmüş bizi. 1-2 oyuncu değiştirdi kedi-fare oyununa döndü maç. Maçın başında böyle çıksa zaten hayaller 5-10 dakikada sona ererdi. Bulmuşsun böyle rakibi, top oynamadan 2-0'a getirmişsin maçı, kazan yoluna devam et. 11 kişi ile savunma yapmak niye ?
darkkobal123
20.Eylül.2012, 23:27
Bu konuda haklısın, bende katılıyorum. Büyük lokma ye büyük söz söyleme ...
furkan58
20.Eylül.2012, 23:27
1 dakika susmadılar taraftarın suçu değil takım çok güzel gidiyor fark belki 3-4 olucak ama oyuncular ruhsuz 2-3 tanesi takımı batırıyor. Meireles diyordur heralde nereye geldim ben böyle 2 maçtır içerdeyiz rahat maç kazanamıyoruz diye.
uAburak89
20.Eylül.2012, 23:29
1 dakika susmadılar taraftarın suçu değil takım çok güzel gidiyor fark belki 3-4 olucak ama oyuncular ruhsuz 2-3 tanesi takımı batırıyor. Meireles diyordur heralde nereye geldim ben böyle 2 maçtır içerdeyiz rahat maç kazanamıyoruz diye.
Daha net anlatayım, taraftar yüzünden demiyorum, suçu demiyorum. Sıkıntı şurada, stada giden taraftar 1 dakika susmamış olabilir ama bu ne kadar etkilidir tezahüratına, tepkisine göre değişir. Skor 2-0 oldu, genelde maçlar bitmek üzereyken yapılan bir tezahürat, bir şarkısın sen vs maçtan koptu taraftar susmadı evet ama takımı desteklemedi, galibiyeti kutlamaya başladı.
Oceanus
20.Eylül.2012, 23:30
Aykut Hoca konuşuyor beyler
furkan58
20.Eylül.2012, 23:31
Daha net anlatayım, taraftar yüzünden demiyorum, suçu demiyorum. Sıkıntı şurada, stada giden taraftar 1 dakika susmamış olabilir ama bu ne kadar etkilidir tezahüratına, tepkisine göre değişir. Skor 2-0 oldu, genelde maçlar bitmek üzereyken yapılan bir tezahürat, bir şarkısın sen vs maçtan koptu taraftar susmadı evet ama takımı desteklemedi, galibiyeti kutlamaya başladı.
Aynen haklısın takımda rahatladı Marsilya çok rahat geldi. Yenilen iki golde çok basit evlere şenlik goller zaten.
erdem344
20.Eylül.2012, 23:31
Aykut kocaman benimde efsanem ama artık yeter
Sezon başlıyalı 4 tane lig maçı 4 tane şl maçı bi de bu maç topla 9 tane maçta hangisinde takım top oynamış yeter bıraksın gitsin
Ralph
20.Eylül.2012, 23:32
Ben 2 senedir çevremdeki bütün arkadaşlara aynı şeyi söylüyorum. Aykut Kocaman, fenerliler için sempatik olabilir, geçmişte iyi bir futbolcu olabilir ama bu takımı taşımaya yetecek bir teknik adam değil. Fenerbahçe, başında bu teknik adam kaldığı sürece zaman kaybından başka bir şey yaşamayacak. Bunu 2 sene önce de söyledim, şimdi de söylüyorum. Benim bile içim acıdı şu maç.
LaigLeNoiR
20.Eylül.2012, 23:35
Abimin yorumu aslında maçı özetliyor;
Marsilya teknik direktorune gel 2 oyuncu cikar desen Sow ve Alex'i cikartirdi. Ama gerek yok Aykut Hoca - Karisma bendee dedi.
uAburak89
20.Eylül.2012, 23:36
Aykut Kocaman, Selçuk'u da alacaktım dedi, dalga mı geçiyor ?
furkan58
20.Eylül.2012, 23:37
Selçuk'u alıcaktım orta sahaya direnç için Caner'in sakatlanması sonucu Stoch'u aldım dedi.
Caner sakatlanmasaymış Selçuk Şahin'i alacakmış oyuna Aykut Kocaman. Nirvanaya ulaştı adam.
Oceanus
20.Eylül.2012, 23:37
Resmen dalga geçiyor ya varmı böyle bişey
RasAnt
20.Eylül.2012, 23:40
Çaresezlik bunun adı şunu yapacaktımda bunu yapacaktım,yaptığın şey ortada kocaman gene gene gene verdin maçı
barahir
20.Eylül.2012, 23:40
Şuan 4 ay sonrasını görmeyi o kadar çok istiyorum ki.. Çok bişi değil, sadece takıma bakıp çıkıcam..
ReaList
20.Eylül.2012, 23:41
Giderkende inş. Bienvenu, Selçuk, Bekirle beraber gider.
erdem344
20.Eylül.2012, 23:42
Serdar kesimal gibi adam var geldiğinden beri sakat ne anladık bu işten
furkan58
20.Eylül.2012, 23:44
Giderkende inş. Bienvenu, Selçuk, Bekirle beraber gider.
Cristian'ı da alsın mümkünse.
sui generis
20.Eylül.2012, 23:44
90 dakika susma sonra yikil. Diyecek birşey bulamıyorum , hak etmedik bu sonucu.
erdem344
20.Eylül.2012, 23:46
Bekir de defolsun gitsin aldığı paralar haram zıkkım olsun sen o topa vuramıyosan giyme o formayı
ReaList
20.Eylül.2012, 23:49
Murat Kosova'da mübarek o şom ağzıyla "Fenerbahçe fransız takımlarını bilmem ne zamandır yenemiyor, Aykut Kocaman kazanamıyor" diye diye fıtık etti sağolsun.
barahir
20.Eylül.2012, 23:49
Bundan tam 3 yıl önce Fenerbahçe-Twente maçından sonra bir yorum:
Daumla Avrupa'da başarı hikaye hikaye yazıklar olsun size.Sen nasıl Semih'i almazsın oyuna yazık..Yazık senin gibi bir hocaya..!!!
3 Yılda hiçbişi değişmemiş.. Peki o yıl ne oldu? 15 puanla lider çıktık..
O konuda bi çok yorum da var Guiza neden oynadı, Özer aylar sonra neden oyuna girdi vs.. Tıpkı bu maça benziyo yorumlar..
Bundan daha kötü ne olabilir.. bırakın dibe gidelim.. Çıkması daha kolay olur..
Ralph
20.Eylül.2012, 23:51
Bekir'in bir suçu yok yahu adam pozisyonu o kadar takip edip o raddelere kadar gelmiş ama o hızda o topu yakalamak kolay değil. Ağır çekimde izleye benzemez yani bu iş.
erdem344
Durum 2 0 içerde oynuyosun biliyosunki adamlar sana bastırıcak alsana be adam stochu al adamın beki çıkamasın hala bide pişkin pişkin selçuğu alıcaktım diyoya
uAburak89
Murat Kosova'da mübarek o şom ağzıyla "Fenerbahçe fransız takımlarını bilmem ne zamandır yenemiyor, Aykut Kocaman kazanamıyor" diye diye fıtık etti sağolsun.
Sorma yahu, deli etti. 2. golden önce de 3 puana saniyeler kaldı dedi, gol oldu.
IcedEarth
20.Eylül.2012, 23:53
Yazık gerçekten yazık. Maçın hakimiyetinden tut gidişatına herşey Fenerbahçe'den yanayken 2 oyuncu değişikliğiyle elindeki maçı, hem de kendi evinde veriyorsun. Türk takımları yöneticisinden teknik ekibine, futbolcusundan malzemecisine şapkayı önüne koyup düşünmeli nerede yanlış yapıyoruz diye.
furkan58
%100 katılıyorum. Bütün maç "Fransız takımlarını yenemiyor" , "Şampiyonlar Ligi'nde bekliyorduk ama Avrupa Ligi'nde" , "Aykut Kocaman Avrupa'da içerde maç kazanamadı" dedi dedi en sonunda maçı beraberliğe getirtti.
ReaList
@baharir
Daum 5 sene bu takımın başında kaldı. 3 şampiyonluk kazandı, 2 son dakika şampiyonluğu kaçırdı. Adam
ilk günde ne oynatıyorsa gittiği son günde onu oynatıyordu. Yani onun verebileceği maksimum buydu.
Aykut Kocaman'ın garip olan huyu, hata yaptığını biliyor, hatayı görüyor ve tekrar bunu yapıyor. Buna çıldırmamak elde değil. Bu şartlarda Aykut Kocaman'ı 1. sınıfa tekrar gönderip ceza ödevi yaptırmak lazım, ceza olarak da 1000 defa ;
"Defans 11 kişinin geriye yaslanmasıyla yapılmaz"
diye yazdırsak kafi. Belki o zaman aynı hatayla bilmem kaçıncı maçımızı hüsranla bitirmemiş oluruz. Eskiden yaptıkları hataları hatırlamayanlar,aynı hataları tekrarlamaya mahkumdur diye demiş George Santanyana. Belki bu yöntemle yaptığı hataları hatırlayıp tekrarlamamasını sağlayabiliriz, hala geç değil !
erdem344
20.Eylül.2012, 23:54
Bienvenuyu niye soktu acaba top tutman lazım senin al semihi arkadaş adam top tutsun topu kanatlara oynasın ama yok arkadaş yok
taraftarda artık görsün yeter geçen sene takımın herşeyiydi tamam ama ya bu sene takım tamamen onun emrinde istediğini aldı istediğini sattı 10 maç oldu 10 maç adam gibi top oynadı takım yeter
attirson
20.Eylül.2012, 23:55
Ayneeen.Adam susmadı maç boyu.
Ralph
20.Eylül.2012, 23:56
Şimdi seyreyleyin siz haftasonu Fener - Trabzon maçını :) Aykut'un kader maçı olma niteliğini taşıyor o maç.
petrol_fb12
21.Eylül.2012, 00:00
bir Fenerbahce Klasiği..
HA BU ARADA...SOW CIKARTI FENER GOL YEDİ..2 TANE...BEN BÖYLE BİR MAÇ HATIRLIYORUM ...HATTA ORDAYDIM ....BÜTÜN STAD SEMİH DİYE BAĞIRIYORDU (BEN BAĞIRMIYORDUM) ....SEMİH GİRDİ....3-2 BURSA BİZİ YENİP...ŞAMPİYON OLDU (!) ....ŞİMDİ "SOW" CIKART ON GÖMLEK DÜŞÜK Henri Bienvenu AL OYUNA.....2-2 NORMAL BEŞ DAKKA DAHA OLSAYDI..3-2 BİTERDİ..2-0 ÖNDEYKEN GERİ ÇEKİL GÜZEL TAKTİK...
barahir
21.Eylül.2012, 00:01
@baharir
Daum 5 sene bu takımın başında kaldı. 3 şampiyonluk kazandı, 2 son dakika şampiyonluğu kaçırdı. Adam
ilk günde ne oynatıyorsa gittiği son günde onu oynatıyordu. Yani onun verebileceği maksimum buydu.
Aykut Kocaman'ın ise garip olan huyu, hata yaptığını biliyor, hatayı görüyor ve tekrar bunu yapıyor. Buna çıldırmamak elde değil. Bu şartlarda Aykut Kocaman'ı 1. sınıfa tekrar gönderip ceza ödevi yaptırmak lazım, ceza olarak da 1000 defa ;
"Defans 11 kişinin geriye yaslanmasıyla yapılmaz"
diye yazdırsak kafi. Belki o zamana aynı hatayla bilmem kaçınca maçımızı hüsranla bitirmemiş oluruz. Eskiden yaptıkları hataları hatırlamayanlar,aynı hataları tekrarlamaya mahkumdur diye demiş George Santanyana. Belki bu yöntemle yaptığı hataları hatırlayıp tekrarlamamasını sağlayabiliriz, hala geç değil !
Haklısın doğru söylüyorsun kesinlikle, oyuncu değişiklikleri çok yanlıştı. İyi giden takımı bozdu.. Hiç bir şekilde savunmuyorum burada bugünkü maçı.. Hatta son derece eleştirilesi bir maçtır bu.. Ancak zaman zaman doğru yaptığı işler de var bunları görmemezlikten gelmeyin diyorum..
Yani şu maçta Cristian adam gibi oynasa, efendiliğinden biraz feragat edip son dakka hava topuna falan çıksa ya da pres yapsa olmaz mıydı?
Ya da Bienvenu, 3 e 2 geldiğin pozisyonda arkadaki adama pası atsa maç yüksek ihtimal 3-0 olacak.. Ki Bienvenu kafayı bu pozisyonda bıraktı ve maçı da bitirdi kafasında başka alemlere daldı..
Şu saydığım 2 adam Kocaman'ın dediklerini az bir şey uygulasa bu maç böyle olmazdı.. Adamın güvendiği dağlara kar yağdı resmen.. Bir hocayı takımdan yollamak istersen ancak böyle oynar bir insan..
Biliyorum bu yazdıklarımın hepsi maval okumak, sonuçta şu 2-2'lik sonuca hiç bir faydası yok ve gitti 3 puan, belki de liderlik gitti..
Umarım bir an önce hatalarını görür ve sezonun 2. yarısındaki Fenerbahçeyi Kasım'dan itibaren izlemeye başlarız..
Suicider
21.Eylül.2012, 00:02
Fener her zaman ts maclarini kazanmistir.O yüzden yine kazanacaktir. Aykut hocanin kolay kolay gönderilecegini sanmiyorum.
erdem344
21.Eylül.2012, 00:04
Fener her zaman ts maclarini kazanmistir.O yüzden yine kazanacaktir. Aykut hocanin kolay kolay gönderilecegini sanmiyorum.
O maçı kazanamasın bak bakim nasıl gidiyor fenerbahçe kimsenin tapulu malı değildir gerekirse o da gider aziz yıldırımda gider
Stoch geçen sezon takımın en iyisi ama bakıyosun 10 maç olmuş 0 katkı neden oynamıyo bu adam derdi ne
ReaList
21.Eylül.2012, 00:08
@baharir
Hoca bu zamana kadar Cristian ve Bienvenu'de ne görmüş ki ne bekliyor diye sormak da lazım.
Cristian Alex'ten daha fena. Alex koşmuyor basmıyor diyoruz bu adam ondan daha rahat. Beyfendi kafa toplarına çıkmaz, pres yapmaz, basmaz. Hatta top istemeye bile yanaşmaz. Burada bir kaç hafta önce bir pozisyonda onla Selçuk'un topu isteme durumlarını anlatan bir resim paylaşılmıştı. Cristian böyle bir adam. 5-0 önde olsan da geride olsan da rahat. Son maçta attığı golde de bu rahatlık yatıyor. Şans her zaman yaver gitmiyor işte.
Bienvenu geldiğindendir gram üzerine koyamadı. Çok değil 3 hafta önce kadro dışıydı. Kendine kulüp arıyordu. Ne oldu da bugün kadroya alındı veya oyuna girdi ? Ayağında top tutması ve kendisine atılan topu muhafaza etmesi çok zayıf bir oyuncu, bırakın maçlardaki performansını her gün antrenmanları takip ediyorum orda bile berbat.
Durum böyleyken ve Aykut Kocaman bunları bizden daha iyi biliyorken "Oyuncu oynasaydı" diye geçiştiremeyiz. Bu oyuncular bu kadar, senin futbol anlayışına ve oyununa ters, ondan beklenti içinde olacağına takımdan uzak tutsan ne takımın başı yanar ne senin.
Not: Cristian'ın rahatlığından bahsetmişken Emre kaptan olmanın da verdiği yükümlülükle (bkz. Bugünkü Alex-Bekir durumu) Cristian'a Bursa maçında sahada fena fırçayı basmıştı ve o haklı tepkisi Emre'nin Aykut Hocanın gözünde bitişinin ilk adımlarından biri olmuştu. O rahat ve vurdumduymaz adam hala takımda, Emre'yi gözler arıyor.
Sırf merakımdan geçen sene Aykut Kocaman'ı eleştirirken bana sallayanlar ne yazdılar diye merak edipte girdim :)
Görünen köy kılavuz istemez bazen. Tekrardan iyi forumlar herkese..
petrol_fb12
21.Eylül.2012, 00:11
Sırf merakımdan geçen sene Aykut Kocaman'ı eleştirirken bana sallayanlar ne yazdılar diye merak edipte girdim :)
Görünen köy kılavuz istemez bazen. Tekrardan iyi forumlar herkese..
Bırak geçen seneyi...17/16 yaptığı zaman bile gitsin diyordum gülüyorlardı..matrix gibi kırmızı hapı önceden mi yuttuk
anlamadım ????
KanaKe
21.Eylül.2012, 00:13
gruptan lider ciksa ne yazar böyle basit hatalar yapmamali millet onu söylemeye calisiyor.. kac oldu ayni hatalar yeter artik bir insan ders almazmi yaptigi hatalardan? hata yaptigini oda biliyor ama adamda ego ve kibir tavan yapmis..
erdem344
21.Eylül.2012, 00:15
evinde 6 gol pozisyonuna girmişsin marsilya 15 tane
ForsakeN
21.Eylül.2012, 00:16
Beyler bu takım 5te 5 falan yapamaz hayallere kapılmayalım. Marsilya deplasmanda ezecektir bizi, aynı şekilde M.gladbach'a deplasmanda kesin yeniliriz, içeri de de puan kaybederiz. Kıbrıs deplasmanı zaten ayrı bir dert.
barahir
21.Eylül.2012, 00:18
@baharir
Hoca bu zamana kadar Cristian ve Bienvenu'de ne görmüş ki ne bekliyor diye sormak da lazım.
Cristian Alex'ten daha fena. Alex koşmuyor basmıyor diyoruz bu adam ondan daha rahat. Beyfendi kafa toplarına çıkmaz, pres yapmaz, basmaz. Hatta top istemeye bile yanaşmaz. Burada bir kaç hafta önce bir pozisyonda onla Selçuk'un topu isteme durumlarını anlatan bir resim paylaşılmıştı. Cristian böyle bir adam. 5-0 önde olsan da geride olsan da rahat. Son maçta attığı golde de bu rahatlık yatıyor. Şans her zaman yaver gitmiyor işte.
Bienvenu geldiğindendir gram üzerine koyamadı. Çok değil 3 hafta önce kadro dışıydı. Kendine kulüp arıyordu. Ne oldu da bugün kadroya alındı veya oyuna girdi ? Ayağında top tutması ve kendisine atılan topu muhafaza etmesi çok zayıf bir oyuncu, bırakın maçlardaki performansını her gün antrenmanları takip ediyorum orda bile berbat.
Durum böyleyken ve Aykut Kocaman bunları bizden daha iyi biliyorken "Oyuncu oynasaydı" diye geçiştiremeyiz. Bu oyuncular bu kadar, senin futbol anlayışına ve oyununa ters, ondan beklenti içinde olacağına takımdan uzak tutsan ne takımın başı yanar ne senin.
Cristian çok tehlikeli bi adam işte, çok güzel göz boyuyor.. Çıktı bi gol attı son dakka kahraman diyenler oldu.. Ayıptır, kandırıyor resmen, hocayı da kandırıyo.. Geçen yıl iyi işler yaptı ve hala da onun ekmeğini yiyior..
Ben Aykut hocanın hatasını görmüyor dediğinize pek de inanmıyorum, ezbere değişiklik yaptığını da düşünmüyorum.. Hatasını görmeseydi bu maç Stoch yerine Caner oynamazdı..
Ancak ben Aykut hocanın biraz uğursuz olduğunu düşünüyorum.. Young Boys maçlarında 2 kırmızı yedi, elendi ki sakatlıklar cabası. PAOK maçında Bilicaya yenildik.. Sonra Şampiyon oldu şike soruşturması çıktı, Şampiyonlar Ligine gidemedi, oyuncular satıldı.. Yerine gelen oyuncular ağır sakatlık geçirdi.. Son maçta GS'yi yenebilecekken Dia kırmızı gördü ve takım maçı bıraktı. Şimdi aldılar Kuyt, Krasiç, Egemen sakatlandı ve kimlere kaldık, Sow desen yeni çıktı sakatlıktan, Mehmet Topal sakat oynadı.. Spartak maçında direkleri dövdük, Süper kupada Volkan sakatlandı hatalı goller yedik..
Tüm bunlar bahane mi tartışılır ancak ortada uğursuz bir durum olduğu da aşikar.. Tabii antreman programlarının da gözden geçirilmesi gerekir kesinlikle..
Gel gelelim ben yine de Kasımı beklemek istiyorum konuşmak için.. Ayrıca şunu da belirteyim, Kocaman ve Başkan en az sezon sonuna kadar takımın başında..
Escochae
21.Eylül.2012, 00:22
Cristian çok tehlikeli bi adam işte, çok güzel göz boyuyor.. Çıktı bi gol attı son dakka kahraman diyenler oldu.. Ayıptır, kandırıyor resmen, hocayı da kandırıyo.. Geçen yıl iyi işler yaptı ve hala da onun ekmeğini yiyior..
Ben Aykut hocanın hatasını görmüyor dediğinize pek de inanmıyorum, ezbere değişiklik yaptığını da düşünmüyorum.. Hatasını görmeseydi bu maç Stoch yerine Caner oynamazdı..
Ancak ben Aykut hocanın biraz uğursuz olduğunu düşünüyorum.. Young Boys maçlarında 2 kırmızı yedi, elendi ki sakatlıklar cabası. PAOK maçında Bilicaya yenildik.. Sonra Şampiyon oldu şike soruşturması çıktı, Şampiyonlar Ligine gidemedi, oyuncular satıldı.. Yerine gelen oyuncular ağır sakatlık geçirdi.. Son maçta GS'yi yenebilecekken Dia kırmızı gördü ve takım maçı bıraktı. Şimdi aldılar Kuyt, Krasiç, Egemen sakatlandı ve kimlere kaldık, Sow desen yeni çıktı sakatlıktan, Mehmet Topal sakat oynadı.. Spartak maçında direkleri dövdük, Süper kupada Volkan sakatlandı hatalı goller yedik..
Tüm bunlar bahane mi tartışılır ancak ortada uğursuz bir durum olduğu da aşikar.. Tabii antreman programlarının da gözden geçirilmesi gerekir kesinlikle..
Gel gelelim ben yine de Kasımı beklemek istiyorum konuşmak için.. Ayrıca şunu da belirteyim, Kocaman ve Başkan en az sezon sonuna kadar takımın başında..
Kesinlikle haklısın .. İzleyip görelim gerekirse bu sezonuda feda edelim ..
eGowiCh
21.Eylül.2012, 00:25
Aykut Kocaman gidecekse, inşallah Trabzonspor evimizde 3 atar. Bunu istiyorum. F.Bahçe için daha hayırlı olacak bir Trabzonspor mağlubiyeti, en azından önümüz açılacak.
Zekirdek
21.Eylül.2012, 00:27
Cenabet geldik cenabet gidiyoz. Bir takımın şansı hiç mi dönmez. @barahir'e katılıyorum.
erdem344
21.Eylül.2012, 00:29
Krasiç olsa ne olcakki adam 25 yıldır sağ açık oynuyor adamı aldık solda oynatıyor madem solda oynatcaktın niye aldın bu adamı
barahir
21.Eylül.2012, 00:33
Bu arada bazı arkadaşlar diyecek "barahir Aykut Kocaman'ın oğlu herhalde" diye.. Evet körü körüne savunduğumu biliyorum.. Ancak takım oynaya oynaya ligden düşse yine de o adam başımın tacıdır.. Geçen yıl saha dışında yaptıklarıyla, eylemleriyle ben sildim sportif başarıyı.. Onurunu savunmak golü savunmaktan daha önemlidir bazen
Universal
21.Eylül.2012, 00:36
Aykut Kocaman gidecekse, inşallah Trabzonspor evimizde 3 atar. Bunu istiyorum. F.Bahçe için daha hayırlı olacak bir Trabzonspor mağlubiyeti, en azından önümüz açılacak.
Kocaman'ın en büyük şansı 5 maç üst üste kadın ve çocuklar ile oynamak.
petrol_fb12
21.Eylül.2012, 00:38
Bu arada bazı arkadaşlar diyecek "barahir Aykut Kocaman'ın oğlu herhalde" diye.. Evet körü körüne savunduğumu biliyorum.. Ancak takım oynaya oynaya ligden düşse yine de o adam başımın tacıdır.. Geçen yıl saha dışında yaptıklarıyla, eylemleriyle ben sildim sportif başarıyı.. Onurunu savunmak golü savunmaktan daha önemlidir bazen
Sen bile görüyorsun orta saha lazım olduğunu ...o nasıl görmüyoor....aldğı bütün orta saha oyuncuları top kesene savunmacı...bumudur sportif direktörlük ?? takım pas yapamıyor...adam gibi pas cevirip kaleye gidemiyor...şansa goller atıyor...Şu kadarını söylüyorum bu seneki bursanın yarısı bile değiliz...
Escochae
21.Eylül.2012, 00:39
Bunu anlayamayanlar Aykut Kocaman'ın gitmesi için Trabzon'un Fenerbahçemizi yenmesini bile ister işte dostum ..
sui generis
21.Eylül.2012, 00:40
Son yılların en iyi tribünüydü , bir saniye susmadı kimse. olmadı bu olmadı. maç sonunda o Fransızların sevinmesi bana puan kaybetmemizden daha çok koydu. takım için bir şey demiyorum , aldığın her topu şişirirsen son dakikalarda yersin o golü. Cristian beyimize diyecek sözüm yok , Allah ıslah etsin. Aykut hoca'ya Bienvenu de olup da Sow da olmayan özelliğin ne olduğunu sormak istiyorum yoksa Alex-Cristian değişikliğine kızmıyorum . belki bir 10 dakika daha kalabilirdi ama öyle uygun gördü hoca. Alex çok mücadele etti ve haliyle yoruldu. çıkması normal. ama bu takım bienvenu-cristian ikilisini kaldırmaz , kaldıramaz. he son değişiklikte bence saçmaydı. Caner çıkarıyorsan o dakikada mücadeleci bir adam alman lazım. Selçuk olabilirdi. en çok değinmek istediğim ise TOPAL.. Sen ne güzel bir adamsın , ne şahanesin ya. adama dört dörtlük oynadı. Kadroya ilk yazacağım isim olur , o derece iyiydi.
Pollyanacılık yapıyorsun diyeceksiniz belki ama biz bu gruptan çok rahat çıkarız. ama ilerisi büyük bir soru işareti ? hocanın hatalarından ders almazı lazım. hocanın dediği 2 aylık süre zor geçiyor , daha pahalıya patlamasın artık. ve son olarak Aykut hoca gidecekse trabzondan 3 yiyelim diyenlere de akıl sır erdiremiyorum.
he şunu da belirteyim ; tabii ki Aykut Kocaman diyorum hala. hiçbir zaman desteğim bitmez kendisine.
barahir
21.Eylül.2012, 00:40
Sen bile görüyorsun orta saha lazım olduğunu ...o nasıl görmüyoor....aldğı bütün orta saha oyuncuları top kesene savunmacı...bumudur sportif direktörlük ?? takım pas yapamıyor...adam gibi pas cevirip kaleye gidemiyor...şansa goller atıyor...Şu kadarını söylüyorum bu seneki bursanın yarısı bile değiliz...
O yazıyı Meireles alınmadan önce yazmıştım, unutmuşum kaldırmayı.. iyi olduğu hatırlattığın, zira artık lazım değil orta saha..
zeck17
21.Eylül.2012, 00:42
Ne kadar duygusal bir millitiz ya adam işini başarılı yapamıyorsa gitmesi gerekir bu işler böyle işler sonra niye kurumsallaşamıyoruz filan diyoruz hem suçu bilerek yapıyoruz sonra da suçtan şikayet ediyoruz
William Rookwood
21.Eylül.2012, 00:43
Aykut hoca Alex Ferguson değil ki sonsuz kredisi olsun kazansada kaybetsede takımı kme düşürsede başında olsun. Aykut Kocaman herkes gibi bir Fenerbahçeli ve ona göre hareket etti.
barahir
21.Eylül.2012, 00:48
Aykut hoca Alex Ferguson değil ki sonsuz kredisi olsun kazansada kaybetsede takımı kme düşürsede başında olsun. Aykut Kocaman herkes gibi bir Fenerbahçeli ve ona göre hareket etti.
Alex Ferguson'un ilk geldiğinde 6 yıl şampiyon olmadağını biliyor muydun peki? İskoç bir adam, kim ki? 6 yıl olmamış şampiyon yollayın gitsin değil mi?
Aykut Kocaman herkesten daha Fenerbahçelidir benim gözümde.. X şahsının Diarrasını göreceğime, Aykut hocanın Selçuk Şahin'ini yeğlerim.. Profesyonel mi düşünüyorum? Hayır.. Duygusal mıyım? Evet.. Ne mutlu bana ki ben de Fenerbahçeliyim..
Escochae
21.Eylül.2012, 01:02
Onun Fenerbahçe için hertürlü baskıya ve kötü olaylara rağmen sabretmesinden sonra biz ona 10 maç bile sabredemeyeceksek ..
Alex Ferguson'un ilk geldiğinde 6 yıl şampiyon olmadağını biliyor muydun peki? İskoç bir adam, kim ki? 6 yıl olmamış şampiyon yollayın gitsin değil mi?
Aykut Kocaman herkesten daha Fenerbahçelidir benim gözümde.. X şahsının Diarrasını göreceğime, Aykut hocanın Selçuk Şahin'ini yeğlerim.. Profesyonel mi düşünüyorum? Hayır.. Duygusal mıyım? Evet.. Ne mutlu bana ki ben de Fenerbahçeliyim..
Aberdeen
Scottish Premier Division (3 ): 1979–80, 1983–84, 1984–85
Scottish Cup (4 ): 1981–82, 1982–83, 1983–84, 1985–86
Scottish League Cup (1 ): 1985–86
UEFA Cup Winners' Cup (1 ): 1982–83
UEFA Super Cup (1 ): 1983
evet sadece iskoç bi teknik direktör :D
Escochae
21.Eylül.2012, 01:04
Aberdeen
Aykut Kocaman'ın arkasında durmak için UEFA ve Süper Kupa mı alması gerekiyordu ..
barahir
21.Eylül.2012, 01:06
Aberdeen
"Türk mantığıyla" yazdığımı kavrayamamışsın ki bana kariyerini gösteriyosun..
Aykut Kocaman'ın arkasında durmak için UEFA ve Süper Kupa mı alması gerekiyordu ..
valla ben fenerbahçeli değilim şahsen benim için sorun yok sonuna kadar arkasında durun :D benim orda lafım alex ferguson a sadece iskoç bi teknik direktör olarak bakması
"Türk mantığıyla" yazdığımı kavrayamamışsın ki bana kariyerini gösteriyosun..
valla benimki türk mantığıysa seninki ne mantığı merak ediyorum kariyeri olan hocalara her zaman daha fazla tahammül edilir / edilmiştir kaldıki şimdi baktım ferguson gelene kadar 7 şampiyonluğu varmış united ın ki bunun sonuncusu 1967 de alınmış
eGowiCh
21.Eylül.2012, 01:15
Dünya çapında Aragones'ler, çeyrek final oynatan Zico'lar eleştirildi, Aykut Kocaman'a toz kondurulmuyor.
Ne duygusalmışız arkadaş ya. Böyle duygusal olmaya devam edersek başarısızlığa mahkumuz. Duygusallıkla bu işler yürümez. Akıl var, mantık var. Her şey ortada.
Gol sonrası formda bir Alex'in çıkarmak, Sow'u çıkarmak hangi aklın ürünü?
Gol geliyorum diye bas bas bağırıyor, bu hoca sayesinde.
Geçen seneki G.Saray maçını hatırlatırım. 2-0 öndeyken maçı G.Saray'a ikram ettik geriye çekilerek. Ya arkadaş rakip mahalle takımı mı, koskoca G.Saray, geldiler ve 2 tane attılar, 3.'yü atıyorlardı, direkten döndü.
Aynısı yine. Marsilya mahalle takımı mı geriye çekileceksin de o da hiçbir şey yapmayacak? Sen çekilirsen adam gelir, dener, atar. Zaten potansiyeli olan bir takım, sen bu takımı oynatıyorsun, diyorsum ki "gel bana gol at, çekildim geriye, yaslandım, her varyasyonu dene."
Kocaman'ın savunulacak tek bir yanı varsa, o da 3 Temmuz sürecinde gösterdiği tavırdır. Ancak o zaten yapılması gereken bir şeydi. O adamlık, efendilik dersidir; ancak o günler geride kaldı, çok şükür atlattık. Artık futbol dersi vermek gerekir sahada, ancak bunu da Kocaman başaramıyor. Kocaman o süreçte öyle yaptı diye, göz göre göre takımı ona mı bırakalım? Ben de o süreçte elimden geleni yaptım, oturtun beni de başkanlık koltuğuna, bir ayda kulübü batırayım, buna da müsade eder, beni destekler misiniz?
Kaka Leite
21.Eylül.2012, 01:16
Herkese iyi geceler.
Artık son görüşlerimi yazıp gideceğim yatacağım.Sinirim geçti diyemem ama ilk hali gibi değil.
Görüşlerim değişmedi şahsen benim Aykut Kocaman bu maçın kaderi oldu resmen yazık etti bize.Kendisi çok büyük bir Fenerbahçe'li olabilir, ancak göz göre göre görevde kalmasını istemek takımı ateşe vermektir.
Eminim gece yattığında yatağına yaptığı hataları anlayacaktır ancak artık herşey için çok geç Aykut Kocaman plan program yapmayan doğaçlama oynayan birisi hiç bir planı yok.Eğer geri düşersem şu adamı sokarım tarzı bir olayı yok.
Hangi dakika kafa eserse kimi isterse ama öyle bir dünya maalesef ki yok.Bu doğaçlamadan oyuna aldığı adamlarda genel olarak bize hep zarar veren kişiler oluyor.Her neyse toplamak gerekirse saçma bir puan kaybı yaptık.
barahir
21.Eylül.2012, 01:20
3 Temmuzu atlattığımızı mı düşünüyosunuz? Çok büyük gaflettir bu..
eGowiCh
21.Eylül.2012, 01:24
Lige bakalım:
- Elazığspor maçı: 30-40 bin taraftarınla İzmir'de maç yapıyorsun. Rahat kazanman lazım, rakip zayıf, beraberliği zor kurtarıyorsun. Elazığspor'a öbür haftalar diğer takımlar 3-5 atmadı mı? Kasımpaşa 3 attı yanılmıyorsam, Trabzonspor rahat yendi vs.
- G.Antepspor maçı: 3-0 net skor ama çok pozisyon verdik rakibe, skorun hatrına bir şey demiyorum.
- Sivasspor maçı: Biraz iyi oynadığın (ilk 15-20 dk) ancak pozisyon üretemediğin, pozisyon da verdiğin 0-0 biten bir maç.
- M.İdmanYurdu maçı: Evinde rahat kazanman gerekirken 1-0 mağlup duruma düşüp beraberliği sağlıyorsun. Son dakika uzaktan atılan mucizevi golle galip geliyorsun. Lakin maçta ne pozisyonun var ne iyi futbol.
Vaslui ikinci maçını saymayalım. 4-1 net skor.
Vaslui ilk maçı rezil futbol ve 1-1 biten maç. Son dakika atılan gol ile beraberlik kurtarıldı.
Spartak maçlarını geçiyorum. (Sakatın vardı, yok Alex kriziydi, yok şuydu derken elendik gitti diyelim).
Marsilya maçı, 2-0 öndesin, hem de rahat idare ettiğin maç, ancak rakip son 20 dk oyunu senin sahana yıkmış ve golleri de 82 ve 90+4'te sıralıyor.
5 Avrupa maçı: 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet.
4 Lig maçı: 2 galibiyet, 2 beraberlik.
Ve ligin henüz başı. Mental ve fiziksel yorgunluk mu var, bir sıkıntı mı var? Nedir olay? Sen şimdiden böyleysen, ileride Türkiye Kupası dahil olup tempo artınca ne yapacaksın, o zaman vay halimize.
bence ferguson ve aykut kocaman teknik adamlık bakımından tartışılmayacak iki isim.şampiyonluk önemli değil bi ışık görebiliyor muyuz fenerbahçe'de ?
kasım akdemir
21.Eylül.2012, 01:35
2- 0'a kadar FB bence iyi oynadı... Bence ışık var ama öğle saatlerinde söylediğim sözleri bana karşı çıkan arkadaşıma tekrar hatırlatıyorum. Yazık oldu farka gidecek maçtı. Neyse bence ilerisi için takımda ışık var ama hoca ???
Herkese iyi geceler...
futureless
21.Eylül.2012, 01:52
bence ferguson ve aykut kocaman teknik adamlık bakımından tartışılmayacak iki isim.şampiyonluk önemli değil bi ışık görebiliyor muyuz fenerbahçe'de ?
Fenerbahçe'de ışık görüyorum şahsen ben saçma değişiklikler yapılmadığında, daha iyi bir kadro seçimi sağlandığında falan yani.
Corpus
21.Eylül.2012, 01:56
Fenerbahçe şu kadrosunun yanına iyi bir Hoca koysa ne ışık görmesi, uzun far şoför gibi olursunuz.
BleedingMoon
21.Eylül.2012, 02:10
60. dakikadan sonra koşmayı bırakıyoruz...
William Rookwood
21.Eylül.2012, 02:19
İyide Alex Ferguson şampiyon olamadı onun yanında o senelerde bir çok oyuncu yetiştirip takıma faydaı oldu. Aykut Kocaman'ın şuana kadr hangi genci yetiştirip takıma monte ettiğini gördük. Tam tersi yetenekleri söndürmek oldu görevi.
Valla zamanında UEFA kupasını alan Fatih Terim bile kovulduysa kovulmayacak kimse yok demektir.
Sheriff
21.Eylül.2012, 02:39
Yaratıcı oyuncu eksikliğimiz çok fazla belli oldu maçta, Meireles'te bize faydalı olmayacak gibi görünüyor bu maça bakarak konuşursak. Kanat oyuncularımızda çok düz oyunadılar topla birlikte çok iyi değildi ne Mehmet Topuz nede Caner. Hırslarıyla çalışkanlıklarıyla pozisyona girdiler, biri gol attı biride attırdı. 2-0'dan sonra maça yatmak yerine topu ayağımızda tutmamız gerekiyordu ama yapamadık, çünkü yapacak yetenekte oyuncu yoktu sahada. Malesef öne geçtiğimiz bir maçı daha taktiksel hatalar yüzünden kaybettik.
eGowiCh
21.Eylül.2012, 02:45
Alex oyundan çok düşer, anlarım, çıkarırsın. Sow'un artık adam atacak hali kalmaz, çıkarsın, onu da anlarım. Sow dediğin adamın sahada bulunması bile rakip defans çizgisinin geride kalması demek. En çekindikleri Sow da çıkınca adamlar mahalle takımına oynar gibi bütün takım atağa çıktılar, olan oldu.
Aykut Kocaman iyi futbolcuydu ama maalesef iyi hoca değil. Diyordu ki "Koşan takım olacağız. 125 km koşmamız gerekiyor." Ya hoca bırak Allah aşkına, rakip seni koşturdu bugün son 20-30 dakika, ne koşmasından bahsediyorsun? Önemli olan topla koşmak, oyuna hakim olmak. İki tane kontradan yersin, anlarım ama gol geliyorum diyor. Böyle de kötü bir yönetim olamaz.
barahir
21.Eylül.2012, 02:45
Gruptaki şansımız artık tamamen Gladbach deplasmanına kaldı.. Eğer yenersek rahat çıkarız, lakin berabere kalırsak da şansımız devam eder..
petrol_fb12
21.Eylül.2012, 03:00
3 Temmuzu atlattığımızı mı düşünüyosunuz? Çok büyük gaflettir bu..
3 temmuz bitmedi..ama takım avrupa'da ve "oynuyor".teknik direktör işi kolay iş..cebine para koy getirt olay o değil...fener top oynamıyor..3 yıldır söylüyorum taaa..aykut kocaman geldiğinden beri..17/16 yaptığımız sezon bile..fener top oynamıyor aykut gitsin dediğimde bana gülüyorlardı....haatta amcam ..."FM'den FUTBOL ÖĞRENİLMEZ" diyordu...öğrendiğim futbol'un %30 fm öğrendim..diğer %70 görerek...fener iki top ceviremiyor...ne diyor aykut kocaman ??? "PAS,PAS,PAS"..takımın orta sahasına bakıyorum...Pas yapacak adam yok...fenerbahce pas yapamıyor...bu adam pas diyor ??? pas yapmak için ne yapmak lazım ..??? pas yapacak oyuncu almak lazım ??? ama sen bütün orta sahayı...defansif özellikleri yüksek oyuncudan alırsan pas yapamasın..Öylede kalırsın...ne diyor genel kesim ?? alex iki pas atar ? alex diyor ? selcuk,baroni,mehmet topal ? diyormu hayır ?? pas diyince alex..çünkü pas atıcak adam yok..hepsi defansif.. forvet hattı cok kuvetli ...türkiyenin en iyi forveti besliyemiyoruz adamı. ??? adam gol atamıyor...9 maçta 3 gol....ama ne hikmetse kuyt paslıyorlar ???? emin ol...SOW...galatasaray olsaydı...10 maçta 7 gol atmıştı..çünkü galatasaray takımına bakıyorum..hepsi pas yapabilen oyuncular...ve bir orta saha hem defansif hem ofansif...diğeri ofansif defansif....kanatlar içeriyi iyi besliyor...defans desen genç hırslı adamlar dolu ??? eee kardeşim...demeki neymiş...alternetifli kadro üretmekle olmuyor..."EMRE COLAK=21 SEMİH KAYA=21" Yaşında ve bunlar şampiyonlar ligi maclarında oynuyor ? neden bu maçta recep niyaz oynamadı "HANİ COK YETENEKLİ" .???? RONNEY EVERTON İLK MAÇINA CIKTIĞI ZAMAN 17 yaşındaydı ..???? biz yetenek harcama ustasıyız...başka bir şey değil..avrupada bu iş yürümez....ben bunu 2010 dada söylüyordum geldik 2012 yine söylüyorum....lig gelince 3 temmuz orta'da...belediye maçında şike yapıldığı acık acık yazıldı ???
eGowiCh
21.Eylül.2012, 03:52
Kocaman hakkında harika bir yorum, çok esprili, güzel olmuş ve bir o kadar da eleştirel, doğru:
o kadar ki, yargıtay şikeyi onamayı düşünmüyorsa bile bu adam sayesinde kararından dönmek üzeredir.
cidden bu adamın 18'de 17 yapması gibi bir olay fıkra olur ancak.
İşte teknik direktör dediğin budur:
Simeone hafta sonu 4-0'dan 4-3'e gelen Atletico Madrid - Rayo maçının ardından 3 golü yaptığım hatalı değişikliklerden ötürü ben yedim dedi.
Bu takım bundan daha zayıf kadroyla daha 2008 yılında Chelsea'ye, Sevilla'ya karşı geriden gelip maç çevirirdi. Yediğimiz golleri de biz yerdik, kendi kalemize atardık. (Bkz. Chelsea maçı Deivid'in KK attığı gol)
İşte takım ruhu, işte teknik direktör!
Zico'yu özlüyoruz.
http://i297.photobucket.com/albums/mm229/papazincayiri/zico_sevilla.jpg
Bordo61Mavi
21.Eylül.2012, 04:56
Zico neden yollanmistiki ?
KaRaBükLü KraL
21.Eylül.2012, 09:38
Fenerbahçe ligte 2.olduğu ve Şampiyonlar Liginde çeyrek finalde elendiği için:)
sui generis
21.Eylül.2012, 10:11
Alex değişikliği mantıklı. sadece 5-10 dakika daha beklenebilirdi. ama sow-bienvenu olayını anlamıyorum. hele ki ; alex çıkmışken cristian-bienvenu ikilisini kaldırmaz bu takım. Aykut hocadan çok cristian'a kızıyorum , o vurdumduymazlığı aklım almıyor.
KanaKe
21.Eylül.2012, 10:19
sözlesmesi bitti bizim kibirli baskanda aragonesi getirdi
davidvilla
21.Eylül.2012, 10:27
Fenerbahce'de oynamaya layık olmayan oyuncular var ve bu da tamamen hocanın sorumlulugunda. Alex çıktı diye herkes kızıyıyor. 35lik alex tabi çıkacak ama yerine giren oyuncular tartışma konusu olmalı bence. Gs'da bir hiç olan caner bugun fenerin en iyi oyuncularından biri. Ben gs'lıyım biz bunları yaşamıştık 6-7 sene once, fenerde bir hiç olan adamlar bizim en iyi oyuncularımızdı. Aynı buhranı fb yaşıyor şu an. Evet hocanın yanlışı var ama tamamen oyuncu seçimiyle ilgili yoksa aykut'un futbol felsefesi futbol zekası iyidir, istanbulsporda ankarasporda hatta konyasporda bence harika işler başarmıştı sahada futbol anlamında. Hatta benim gözüme .arpan bişeyi aktariym;
Cristian = culio
Bienvenu=bratu , stancu
Selcuk sahin= ayhan
aynı sorunlar ya
davidvilla
21.Eylül.2012, 10:28
5 milyon euro yıllık hem kendine hem de kardeşine istemişti diye hatırlıyorum.