View Full Version : Alex'in sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi
sahada lens takıyorum dışarda gözlük :D
Nedvedmania
08.Ekim.2012, 16:59
Sahada ki Alex ile dışarda ki Alex arasında ki fark nedir ?
Alex: Sahada lens takıyorum, dışarıda gözlük. Sahadaki Alex ile dışarıdaki Alex arasındaki fark bu.
Haha güzel demiş :D
Alex: Başkanla görüşürken tweet attığım doğru değil. Eşimle yaşadığım durumu analiz ediyorduk.
Aziz Yıldırım'ın yalanı ve Samet Güzel'in istifasının sebebi.
Alex: Mesajların içeriği doğruydu ama bende kalmalıydı. Göndermemem gerekiyordu.
Alex: En büyük hatam, kulübü bazı anlarda yaraladım. Twitter'ı doğru kullanmadım. Bazı mesajları yollamamam gerekiyordu.
uAburak89
08.Ekim.2012, 17:06
Alex'in memleketi Coritiba Brezilya'nın Kayseri'si falan herhalde. Okuldan parayı geri alması, Ferit Şahenk'tan araba için indirim istemesi falan garibime gitti, parayı seviyor bayağı.
Kaka Leite
08.Ekim.2012, 17:10
Alex'in memleketi Coritiba Brezilya'nın Kayseri'si falan herhalde. Okuldan parayı geri alması, Ferit Şahenk'tan araba için indirim istemesi falan garibime gitti, parayı seviyor bayağı.
Çok para kazanıyor diye neden parasını bıraksın ki ?
Gerekirse bir yıl boyunca para almadan oynarım diyen bir oyuncu için parayı seviyor demek...
Acaba okul'a ne kadar ödedi bu da var :) Ufak bir meblağ olduğunu sanmıyorum :icon_smile:
barahir
08.Ekim.2012, 17:10
Sahada ki Alex ile dışarda ki Alex arasında ki fark nedir ?
Alex: Sahada lens takıyorum, dışarıda gözlük. Sahadaki Alex ile dışarıdaki Alex arasındaki fark bu.
Haha güzel demiş :D
Alex: Başkanla görüşürken tweet attığım doğru değil. Eşimle yaşadığım durumu analiz ediyorduk.
Aziz Yıldırım'ın yalanı ve Samet Güzel'in istifasının sebebi.
Alex: Mesajların içeriği doğruydu ama bende kalmalıydı. Göndermemem gerekiyordu.
Alex: En büyük hatam, kulübü bazı anlarda yaraladım. Twitter'ı doğru kullanmadım. Bazı mesajları yollamamam gerekiyordu.
Aziz Yıldırım'ın yalanı mı? "Samet onları söylerken baskı altında olabilir ancak onayladığı şeyler doğruydu" dedi bizzat..
uAburak89
08.Ekim.2012, 17:12
Çok para kazanıyor diye neden parasını bıraksın ki ?
Gerekirse bir yıl boyunca para almadan oynarım diyen bir oyuncu için parayı seviyor demek...
Acaba okul'a ne kadar ödedi bu da var :) Ufak bir meblağ olduğunu sanmıyorum :icon_smile:
Hadi okulu geçtim, araba için indirim istemek ? Kimseyi yargıladığım falan yok ayrıca niye bu kadar seviyor dedim, seviyor dedim. Yaptığım bir tespitti, her yorumum için açıklama yapmam gerekiyor bu ara, garip..
Nedvedmania
08.Ekim.2012, 17:14
Buraya cümle cümle ekleycektim fakat çok uzun geldiğini farkettim. Tamamını okumak isteyenler için
https://twitter.com/EurosportCom_TR
Kaka Leite
08.Ekim.2012, 17:15
Hadi okulu geçtim, araba için indirim istemek ? Kimseyi yargıladığım falan yok ayrıca niye bu kadar seviyor dedim, seviyor dedim. Yaptığım bir tespitti, her yorumum için açıklama yapmam gerekiyor bu ara, garip..
Bende tespitine örnek verdim.Tam tersi olarak dostum açıklama yapmak zorunda değilsin ki ?
Her dediğin aynı yola çıkıyo ayrıca :)
Alex Saraçoğlunda oynayarak bırakmak istiyormuş bekleriz Kaptan :)
erdem344
08.Ekim.2012, 17:16
Sen bu takımın kaptanısın şimdi hocanı başkanı ve asbaşkanı zan altında bıraktın gittin.
Ne alexe inanırım nede aziz yıldırıma FENERBAHÇE için doğrusu yapılmıştır gerisi tıraş
Nedvedmania
08.Ekim.2012, 17:18
O zaman yeri gelmişken ekleyeyim :)
Alex: Para düşkünü bir insan olsaydım, kulüpten ayrılmazdım. Ayrı antrenman yapıp mayıs ayına kadar maaşımı alırdım. Ama hak etmiyor olurdum
sarianet
08.Ekim.2012, 17:18
Şaka mala iki saat konuştu gerçekten neler dönüyomuş bizde tiyatro izliyoruz
Hatalarınla sevaplarınla hiçbi güle güle belki senden iyi futbolcular gelecek ama biz her 10 numaraya bi alex değil diyeceüiz
erdem344
08.Ekim.2012, 17:19
Şaka mala iki saat konuştu gerçekten neler dönüyomuş bizde tiyatro izliyoruz
Hatalarınla sevaplarınla hiçbi güle güle belki senden iyi futbolcular gelecek ama biz her 10 numaraya bi alex değil diyeceüiz
Getirsinler 10 numara messiyi bak bakim bi alex değil diyomuyuz :D :D :D :D
uAburak89
08.Ekim.2012, 17:20
Her dediğin aynı yola çıkıyo ayrıca
Bu lafın üstüne söyleyebileceğim bir şey yok.
Bir oyuncunun hak etmediği bir parayı almak istememesi onun kişiliğiyle alakalıdır, elma ile armutu ayırt edenler için yazdım bunu.
europeanconquer
08.Ekim.2012, 17:22
Getirsinler 10 numara messiyi bak bakim bi alex değil diyomuyuz :D :D :D :D
Zaten burada iyi futbolcuların gelebilme olanağından bahsetmiş.
GebzeLi1907
08.Ekim.2012, 17:23
Aziz Yıldırım'ın bu klube artık yararı olacağına inanmıyorum.
Bugüne kadar sevabıyla günahıyla geldi.
Fenerbahçeye çok şey kattı ancak pek çok şeyi de götürdü kötü etkileri de oldu Fenerbahçe ye artık bırakma zamanı geldi onun adına da.
Alex başkan için hoca hakkında fikir alınan güvenilir adeta bir consiglieri iken sonradan bir anda kötü adam saha dışına kefil değilime geldi.
Bunu nasıl oldu Alex birden kötü insan mı oldu yoksa karşısındakilerde mi sorun vardı.
Aykut hoca ve genelde başkan ile anlattıkları hatta içinde tutup anlatmadıkları bu ülkede futbolun asla profesyonelleşmeyeceğini başkanların yönetimlerin futboldan uzaklaşmayacağını gösteriyor.
Ama bu klup Aziz Yıldırım'ın imparatorluğu değil.
Ne kadar sansür uygularsa uygulasın ne kadar yasak koyarsa koysun resimlerinin üstünü kapattırrsın pankartları içeri aldırmasın bu taraftar Alex'e yapılan vefasızlığı unutmayacak her fırsatta sevgisini aşkını haykıracak her platformda
En azından bizden gidecekse dahi güzel bir jubile hakkıydı.
Son 10 yılımıza damga vurdu bu adam herşeyi güzeldi bu adamın gidişi bu kadar kötü olmak zorundamıydı ?
Adamın resimlerinin üstü kapanıyor forma satışı yasaklanıyor içeriye pankartları alınmıyor.
Burası Fenerbahçe.Bu klubün sahibi biz taraftarlarız.Kimsenin hükümdarlık dikdatörlük süreceği faşizm rüzgarları estireceği yer değil burası.
Abi kardeş el ele verip kendi bireysel şirketlerini yönetsinler orada istedikleri kararları alsınlar.
Sakinlik efendilik akılcılık ve açıklama nasıl yapılır uslup nasıl olur onun derslerini verdi Alex.
Aziz Yıldırım bir zahmet oturup izlesin.
İlk seyircili maçta tribünlere iyi kulak verin.YÖNETİM İSTİFA.AZİZ İSTİFA
davidvilla
08.Ekim.2012, 17:25
O zaman yeri gelmişken ekleyeyim :)
Alex: Para düşkünü bir insan olsaydım, kulüpten ayrılmazdım. Ayrı antrenman yapıp mayıs ayına kadar maaşımı alırdım. Ama hak etmiyor olurdum
Şu da Alex ile Q7 arasındaki fark olarak tarihe not düşülebilir.
Kaka Leite
08.Ekim.2012, 17:26
Bu lafın üstüne söyleyebileceğim bir şey yok.
Bir oyuncunun hak etmediği bir parayı almak istememesi onun kişiliğiyle alakalıdır, elma ile armutu ayırt edenler için yazdım bunu.
Parayı sevmesi de kişiliği ile alakalı değil mi ?
Sanırım ben anlamadım neyse.. Ben Alex'in her insanın verdiği değer kadar paraya değer verdiğini düşünüyorum.
Gidip parasını alması yada indirim istemesi bunu değiştirmez benim gözümde tabii yorum kişiden kişiye değişir.
davidvilla
08.Ekim.2012, 17:26
Bence Alex için küçük insanlık için büyük bi meblag:)
Mamadou
08.Ekim.2012, 17:30
Aziz Yıldırım hapise girmeden önceki yönetiminde kriz ortamını çok iyi yönetiyordu. Bu yüzden hep iyi bir yönetim sergiliyordu. Krizleri çok çabuk atlatabiliyordu camia ama şimdi eline yüzüne bulaştırıyor desem yeridir. Fenerbahçe'nin bu sezon sportif başarısızlığa tahammülü yok diye düşünüyorum. Bu sezon ki sportif başarısızlık Aziz Yıldırım ve Aykut Kocamanı'da götürür. Yönetim,takım,hoca diken üstünde resmen.
davidvilla
08.Ekim.2012, 17:41
Aykut Yıldırımı.
Yanlışlıkla yazmışsın ama güzel oturmuş:) Oglu gibi :)
Alex kişisel olarak bir problemim yok kimse ile dedi ama Aykut Kocaman ile sportif direktör olarak ilk görüşmelerinden beri , Aykut hocaya karşı bir soğukluğu olduğunu açık açık söyledi.Bence burda çelişiyor.Ayrıca Zico'nun da iyi bir teknik direktör olmadığını Aziz Yıldırım'a söylemiş!!!Çok elle tutulur bir neden yok Alex'in davranışları için.Alex kendini sadece futbola adamamış sanki.Hocayı beğenmeyebilirsin ama kararlarına saygı duymalısın.Madem hocalarını beğenmiyordun niye bu takımda kaldın?Bu olayda herkesin suçu var ama birinin gitmesi gerekiyordu o da Alex oldu.Belki de hayatımız boyunca bir daha göremeyeceğimiz bir oyuncu.Yolun açık olsun büyük kaptan!
sarianet
08.Ekim.2012, 18:24
bu arada bu günden itibaren türk medyasının manşetlerini "yeni alex" klişesi de süslemeye başlayacaktır
gs yeni hagi olayını yeni yeni atlattı inş bizde yeni alex klişesini bian önce atlatırız
furkan58
08.Ekim.2012, 18:42
Yanlışlıkla yazmışsın ama güzel oturmuş:) Oglu gibi :)
Aykut Yıldırım NTVSpor muhabiridir. Yanlış yazması ordan geliyordur.
davidvilla
08.Ekim.2012, 18:49
Aykut Yıldırım NTVSpor muhabiridir. Yanlış yazması ordan geliyordur.
Biliyorum ya haftasonları 24 saat acık oldugu için ntvspor tipini bilmem ama sesini hemen tanırım. Bir yandan fm oynadıgım için :)
Nedvedmania
08.Ekim.2012, 21:31
Alex'in açıklaması olurken FB TV açıklamaları göstermek yerine A2 takımının Kartal ile olan maçını göstermiş.
Estranged
08.Ekim.2012, 22:10
fatih kolejindeydi cocuklari sanirim. Pahali kolej baya,sadece senelik tasima servisi 25 bin liraydi Herhalde iki kizi icin senelik 150 bin euro vermis olsa,yarisini geri almistir.
Maria Bilfen'deydi diye biliyorum, uluslararası sınıflarda okuduğunu sanmıyorum, dolayısıyla standart meblağ (25-30.000 Lira) arasına okuyordur.
Sekopej
08.Ekim.2012, 22:14
Artık Fenerbahçe tarafından bir açıklama yapılmamalı, Alex'e verdiği katkılardan dolayı teşekkür edilmeli ve 2 sene sonra futbolu bırakırken Kadıköy'ün kapılarının sonuna kadar açık olduğu söylenmeli, bu olay kapatılmalı.
sui generis
08.Ekim.2012, 22:19
Alex'in açıklaması olurken FB TV açıklamaları göstermek yerine A2 takımının Kartal ile olan maçını göstermiş.
ne bekliyorsunuz ki ? açıklamadan bağımsız konuşuyorum. Şuan takımın başındaki hoca ve başkan hakkında olumsuz konuşacak , onu mu yayınlasınlar. (yapılan sansürlere ben de karşıyım ama bu sansür değil) hem A2 maçını yayınlamaları daha mantıklı.. hadi diyelim , olumsuz değil de olumlu konuşacak olsaydı yine A2 maçı yayınlanmalı. ne diyeceksin A2 takımına , teknik direktörüne Alex'in açıklamaları vardı da onu yayınladık sizin maçı o yüzden mi yayınlamadık diyeceksin ? en doğru olan yapılmış.
Night_Mare17
08.Ekim.2012, 22:25
ne bekliyorsunuz ki ? açıklamadan bağımsız konuşuyorum. Şuan takımın başındaki hoca ve başkan hakkında olumsuz konuşacak , onu mu yayınlasınlar. (yapılan sansürlere ben de karşıyım ama bu sansür değil) hem A2 maçını yayınlamaları daha mantıklı.. hadi diyelim , olumsuz değil de olumlu konuşacak olsaydı yine A2 maçı yayınlanmalı. ne diyeceksin A2 takımına , teknik direktörüne Alex'in açıklamaları vardı da onu yayınladık sizin maçı o yüzden mi yayınlamadık diyeceksin ? en doğru olan yapılmış.
Takımın efsanesi son konuşmasını yapıyor gidip A2 maçını yayınlıyorlar. A2 maçını kim takıyor orada efsane varken.
sui generis
08.Ekim.2012, 22:26
o konuşma her kanalda var. bu kadar takılmayın yahu.
uAburak89
08.Ekim.2012, 22:26
Açıklamayı canlı yayınlamamaları çok mantıklı, sonuçta kulüple resmi olarak bir ilişkisi kalmadı Alex'in.
Esas tezat olan FB TV'nin haberlerinde Alex'in 2 saatlik toplantısının sadece özeleştri yaptığı bölümü yayınlaması bence.
sui generis
08.Ekim.2012, 22:30
Açıklamayı canlı yayınlamamaları çok mantıklı, sonuçta kulüple resmi olarak bir ilişkisi kalmadı Alex'in.
Esas tezat olan FB TV'nin haberlerinde Alex'in 2 saatlik toplantısının sadece özeleştri yaptığı bölümü yayınlaması bence.
işte buna ben de katılırım. saçmalık da saçmalık.. abi bu kadar ayak altına aldırmayın onurunuzu yahu. ya hepsini yayınla ya da hiç bulaşma bu işe. bu nedir yahu. tamamiyle rezillik. kurumsallaşma ? Fenerbahçe Spor Kulübü ? hadi ordan be..
darkkobal123
08.Ekim.2012, 22:35
Alex, doğruları ve yanlışlarıyla yaptıklarını anlatarak ne kadar mükemmel bir insan olduğunu bugünkü basın toplantısında bir kere daha kanıtladı. Yolu açık olsun. FB TV olayına gelirsek, bence yayınlamamaları gayet doğal. Krizin daha fazla büyümesini istememişlerdir hepsi bu.
Universal
08.Ekim.2012, 22:43
Yönetimin tek yapması gereken susmaktır, jubilesini yapalım gönderelim. Olsun bitsin. Uzatmak herkese hata olur.
sananes
08.Ekim.2012, 23:01
Alex olayı krizden çok iletişim problemi ve duygusallık gibi geldi bana. Aslında sadece duygusallık. Sonuçta Aykut Hoca'nın oyuncuları ile iletişimi az ya da kısıtlı olabilir.Bu üzerine düşünülmemesi gereken bir şey herkesin bir tarzı var. Ben konuşmaları dinledim ve neden hoca ile kanlı bıçaklılar anlamadım.
İkisi de birbirlerini sevmiyorlar ve bunu birbirlerine de söylemişler.Bu çok olumlu bir şey aslında. Fitili ise Alex'in ateşlediği(twitter mesajı ile) tartışmasız bir gerçek.Hatta bunun sonrasında da Aykut Hoca konuyu her bağlamaya çalıştığında Alex'in duvar olduğu da gerçek.
Sonuç olarak güzel bir konuşma yaptı Alex en azından içindekileri döktü. Dökmeden gitse daha kötüydü.Bundan sonrası için Alex başarılı olmalı,Brezilya'yı darmadağın etmeli biz de heyecanla izlemeliyiz. İçeride ise Fenerbahçe'mizin tekrar bütün olmasını,başarılar kazanmasını sağlamalıyız.
Son bir şey daha söylemek istiyorum.Alex'in basın toplantısını Fb Tv'nin yayınlamaması değildir garip olan,ülkenin başka gündemi yokmuş gibi 9 tane kanalın canlı yayın yapmasıdır. Koskoca Genelkurmay Başkanı Işık Paşa istifa etti,üzerine bu kadar haber yapılmadı. Basın garip bu ülkede.
ReaList
09.Ekim.2012, 00:29
Alex aslında benim sürekli dile getirdiğim bir şeyi -Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımının Kaptanı olarak- söyledi.
Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın vizyonsuz olduğu gerçeği. Tabi bizim taraftar için bu önemli değil, 2 mağlup olursun asar keserler 2 galip gelirsin her şeyi unuturlar. Başa gelen çekilir yapabilecek bir şey yok, her şey için teşekkürler Profesör...
ReaList
09.Ekim.2012, 03:38
Aziz Yildirim ve Aykut Kocaman, carsamba gunu Alex'in aciklamalarina cevaben bir basin toplantisi duzenleyecek(miş) aman ha! sakın altta kalmayın, çaycı maycı kim var toplayın yanınıza, itibar görmeyen sözlerinizi onlara onaylatırsınız.
LifeYourself
09.Ekim.2012, 08:21
Aziz Yildirim ve Aykut Kocaman, carsamba gunu Alex'in aciklamalarina cevaben bir basin toplantisi duzenleyecek(miş) aman ha! sakın altta kalmayın, çaycı maycı kim var toplayın yanınıza, itibar görmeyen sözlerinizi onlara onaylatırsınız.
doğru mu çaycı ^:zuhaha
GebzeLi1907
09.Ekim.2012, 15:12
Cruzeiro taraftarları Alex de Souza'nın takımlarına transfer edilmesi için bir gösteri yürüyüşü düzenlediler. Belo Horizante kentinde gerçekleştirilen gösteriye, Alex'in Cruzeiro forması giydiği dönemden resimlerinin yer aldığı pankartlar ile katılan binlerce taraftar, Fenerbahçe ile yollarını ayıran oyuncunun takıma geri kazandırılması yönünde sloganlar atıp tezahüratlar yaptılar. Kent merkezinde toplanarak kulüp binasına kadar yürüyen göstericiler, zaman zaman yönetim ve teknik heyet aleyhine de sloganlar attılar.
Öte yandan taraftarın büyük baskısı altında olan Cruzeiro kulübü başkanı Gilvan Tavares, Alex de Souza'yı takımlarına gelmeye ikna etmek için yıldız oyuncuya telefon açtığını söyledi. Tavares, "Alex ile bizzat telefonda görüştüm. Bana henüz kararını vermediğini söyledi. Cruzeiro'yu çok sevdiğini ancak burada oynadığı dönemde sadece eşi ile köpeği olduğunu; şimdi ise 3 tane de çocuk edindiğini, bu yüzden konuyu enine boyuna düşündükten sonra bir karara varacağını dile getirdi" dedi. 2002-2004 yılları arasında Cruzeiro forması giyen Alex, bu dönemde takımıyla şampiyonluk sevinci yaşamıştı.
http://i.milliyet.com.tr/Skorer600x298/2012/10/09/cruzeiro-taraftari-sokaga-dokuldu-2697422.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2012/10/09/cruzeiro-taraftari-sokaga-dokuldu-2697433.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2012/10/09/cruzeiro-taraftari-sokaga-dokuldu-2697446.Jpeg
http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2012/10/09/cruzeiro-taraftari-sokaga-dokuldu-2697472.Jpeg
Öncelikle, uzun yıllar formamızı başarıyla taşıyan, armamıza kaptan olarak veda eden Alex de Souza'ya tüm katkıları ve emeği için bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Oyuncumuzun, dün, Kaptanı olduğu takımın mahremine ve özeline dair yaptığı ayrıntılı açıklamalar kamuoyunun malumudur.
Daha önce açıklamış olmamıza rağmen bu konu hakkında basın toplantısı düzenlemeyeceğimizi ve sessizliğimizin nedeninin 'konunun diğer tarafının Fenerbahçe Kaptanı Alex' olmasından kaynaklandığını, kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Gerek Alex'in taraftarımızın aklında ve gönlünde edindiği yeri koruyabilmesi ve gerekse açıklamasında belirttiği jübile hayalini gerçekleştirebilmesi adına konuya dair açıklama yapmayacağımızı ve kendisini "Fenerbahçe Kaptanı Alex De Souza'nın" açıklamalarıyla baş başa bıraktığımızı belirtiriz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
KAYNAK (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=31148)
Sekopej
09.Ekim.2012, 17:19
Kulüp beklediğim gibi bir tavır takındı, çok da yerinde oldu. Alex çıkıp hem kendi hakkında hem de çevresinde olanlar hakkında konuştu, artık doğruydu, şöyleydi, böyleydi diye gereksiz gerginlik yaratacak olaylara girmemek gerekir.
Alex futbolu bırakmak istediği anda ona Kadıköy'ün kapısı daima açık, bu mesajdan bunu anladık, son kez günün birinde Kadıköy'de, çimlerin üzerinde O'nu görecek olmamız da güzel oldu.
Artık Alex de ülkesine döndüğünde başka kulübü zedeleyici açıklamalar yapmamalı, daha farklı şeyler de düşünmüştüm yönetimin yapması gereken ama onlar için artık geç, en azından en basit olanını yapmayı seçtiler ve sustular, doğrusu da buydu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Ekim.2012, 17:35
Alex aslında benim sürekli dile getirdiğim bir şeyi -Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımının Kaptanı olarak- söyledi.
Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın vizyonsuz olduğu gerçeği. Tabi bizim taraftar için bu önemli değil, 2 mağlup olursun asar keserler 2 galip gelirsin her şeyi unuturlar. Başa gelen çekilir yapabilecek bir şey yok, her şey için teşekkürler Profesör...
sifir vizyona sahip olduklarini soyleyemeyiz. haksizlik olur bence.
alex ne kadar profesyonel yasiyor olsa da anlattiklarindan fazla duygusal oldugu ortaya cikiyor maalesef. daha kolay cozulebilirmis isler, klubun icinde oldugu olaganustu durum soz konusuyken belki hakkidir bilemiyorum ama ilgi beklemis uzun sure. adim atan taraf olmayi deneyebilirdi.
kim hakli kim haksiza girmek istemiyorum sahsen ama aykut kocaman ve aziz yildirimin sifir vizyona sahip oldugunu soyleyemeyiz. son 10 yilda prensipleri olan bir klup haline geldik bence, icimizden bir hocayla cikis aramak isteyisimiz de yerinde. sportif basari da gelmeye basladiginda pozitif isler yapilmaya devam edilecektir.
ReaList
09.Ekim.2012, 18:32
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Hepimiz Aziz Yıldırım'ın başkanlık yaptığı dönemde kulübe kazandırdıklarını dile getiririz ama bunları yaparken taraftarın vermiş olduğu maddi ve manevi desteği yok sayarız. Transfer yaparken kulübün parasını babasının malı gibi savurması kafasına göre hoca getirip göndermesi vs bu onun ne kadar vizyon sahibi olduğunun bir yansıması aslında. Alex'le ilgili olan kısmı ise şu ; Young Boys maçından sonra onu kulüpten kovmuş olması. Böyle bir zihniyetten vizyon beklemek ?
Aykut Kocaman ile olan kısımda ise 2 konuyu iğneledim. Birincisi takımın kaptanıyla yani oyuncularla kendi arasında bağ olan kişiyle en az bizimle konuştuğu-görüştüğü kadar uzak olması ve futbol anlayışı. Gerçi Alex bunu dile getirmese bile önceki yazılarımda bu konuyu eleştirmiştim.
Ne dedi Alex ? "Aykut Kocaman'a bir oyuncu 3 sene kendini gelistiremiyorsa verimli olamaz dedim. Antrenmanlarla oyuncu gelisir dedim. Burası Türkiye. Burada antrenmanlar gelişmek için değildir, diye cevap verdi"
Sonra biz burda isyan ederiz, takım niye sabah akşam antrenmanda hep aynı şeyleri yapar (özellikle pas antrenmanı) bu kadar antrenman yapmasına rağmen hala niye sahada bu kadar kötü reaksiyon verir, niye fizik olarak bu kadar düşüktür vs. Böyle hocaya böyle takım hangi vizyon ?
Alex iyi ki konuştu, çünkü bizlerin "acaba bu işler böyle mi oluyor da takım böyle" diye aklımızı kemiren soruların hepsine cevap vermiş oldu ; Evet aynen öyle...
Formamıza kaptan olarak veda eden Alex de Souza ve Ailesini ülkemizden birlikte uğurluyor; onu, 12 Ekim 2012 Cuma günü Sabiha Gökçen’e kadar birlikte yolcu ediyoruz.
Alex’e veda etmek isteyen taraftarlarımız, kulübümüzün tahsis edeceği otobüslerden faydalanabilir...
Ayrıntılar netleştikçe resmi internet sitemizden, twitter hesabımızdan ve FB TV’den bilgilendirme yapılacaktır.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
KAYNAK : fenerbahce.org
Escochae
09.Ekim.2012, 18:41
Ne dedi Alex ? "Aykut Kocaman'a bir oyuncu 3 sene kendini gelistiremiyorsa verimli olamaz dedim. Antrenmanlarla oyuncu gelisir dedim. Burası Türkiye. Burada antrenmanlar gelişmek için değildir, diye cevap verdi"
Bu cümlenin böyle söylendiğine inanmıyorum. Ya öncesinde bir çeviri hatası ya da bir yanlış anlaşılma vardır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Ekim.2012, 19:07
belki bu kisimlar fb sohbet alani konusu ama burda cevaplayim.
simdi taraftarin akittigi para diyorsun ama durup dururken olmadi bu, orjinal urunlere yonlendirmek icin cok saglam bir politika izlendi ki suanda tum klupler orjinal urun satiyorsa bu FB yonetiminin sayesindedir. seyirci hasilati dersen de o stad kimin planiydi diye sorarlar. o da mi vizyonsuzluk. stad yenilenmemis olsa o paralar kazanilabilir miydi.
young boys macinda alexin biletini kesmis aziz baskan. peki gonderilmis mi, hayir. neden, cunku antrenorun planlarinda olan bir oyuncuydu ve baskanin sozu gecmedi. aykut kocaman dinlenildi. bu da onemli bir gosterge baskanin kafasina gore is yapmadigi hususunda ki kafasina gore takimin basina hoca getiriyor da yanlis, o devir en son daumun geldigi sene sona erdi. artik bundan bahsetmek yersiz. yillardir basladigimiz teknik adamla bitiriyoruz sezonu.
antreman konusuna gelince de, alexin sarfettigi o cumle tam karsiligiyla cevrilmis olmayabilir. hem oyle olsa gladbach ve BJK maclarini 120 km kosarak bitirebilir miydik?
aykut kocamanin lig tv roportaji daha yeni gerceklesti, acaba vizyonu olmayan aciklamalara mi benziyordu bunlar. pek oyle degil gibi. yonetim de uzerine duseni fazlasiyla yapti son donemde. ben hala vizyonsuz olduklari dusuncesine karsiyim. hedefleri olan, gayet de vizyon sahibi bir klubuz bence. aksini iddia etmek haksizlik olur.
su belirsizlik doneminde zaten istedigin kadar vizyon sahibi ol ki olduklarini dusunuyorum, 2.lige dustugun vakit ne vizyon kalir ne de misyon.
Escochae
09.Ekim.2012, 19:12
belki bu kisimlar fb sohbet alani konusu ama burda cevaplayim.
simdi taraftarin akittigi para diyorsun ama durup dururken olmadi bu, orjinal urunlere yonlendirmek icin cok saglam bir politika izlendi ki suanda tum klupler orjinal urun satiyorsa bu FB yonetiminin sayesindedir. seyirci hasilati dersen de o stad kimin planiydi diye sorarlar. o da mi vizyonsuzluk. stad yenilenmemis olsa o paralar kazanilabilir miydi.
young boys macinda alexin biletini kesmis aziz baskan. peki gonderilmis mi, hayir. neden, cunku antrenorun planlarinda olan bir oyuncuydu ve baskanin sozu gecmedi. aykut kocaman dinlenildi. bu da onemli bir gosterge baskanin kafasina gore is yapmadigi hususunda ki kafasina gore takimin basina hoca getiriyor da yanlis, o devir en son daumun geldigi sene sona erdi. artik bundan bahsetmek yersiz. yillardir basladigimiz teknik adamla bitiriyoruz sezonu.
antreman konusuna gelince de, alexin sarfettigi o cumle tam karsiligiyla cevrilmis olmayabilir. hem oyle olsa gladbach ve BJK maclarini 120 km kosarak bitirebilir miydik?
aykut kocamanin lig tv roportaji daha yeni gerceklesti, acaba vizyonu olmayan aciklamalara mi benziyordu bunlar. pek oyle degil gibi. yonetim de uzerine duseni fazlasiyla yapti son donemde. ben hala vizyonsuz olduklari dusuncesine karsiyim. hedefleri olan, gayet de vizyon sahibi bir klubuz bence. aksini iddia etmek haksizlik olur.
su belirsizlik doneminde zaten istedigin kadar vizyon sahibi ol ki olduklarini dusunuyorum, 2.lige dustugun vakit ne vizyon kalir ne de misyon.
Katılmamak elde değil ..
sananes
09.Ekim.2012, 19:21
Alex'in en gereksiz açıklaması attığım gole sevinmedi olmuş. Bir hazırlık maçında atılan gole hocalar genel itibari ile sevinmezler(aykut hoca ligde de çok zor sevinir) Tamam sevinmesin ama o yüz ifadesi neydi öyle? diye soranlar olur eğer de normal bakışı öyle adamın.Biraz sert,somurtkan bakıyor.
Böyle çocukca bir şeyi Alex nasıl söyledi anlamıyorum.
ReaList
09.Ekim.2012, 20:03
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Düşüncelerine saygı duyuyorum sana göre öyledir bana göre böyle. Keşke bende kulübün mevcut durumuna baktığım zaman iyimser olabilseydim. Sahte aydınlığın arkasına sığınan karanlık gerçek bir gün bizleri karşı karşıya getirecektir.
Teşekkürler
Alex - 09/10/2012 14h45
8 yıllık Fenerbahçe'de ki futbol yaşantım böylece bitmiş oldu. Bundan sonra ancak arkadaşlıklar ve iyi hatıralar yad edilecek. Beraber üzüldüğümüz ve sevindiğimiz çok güzel anılarımız oldu. Mutluluğa da yaşadık üzüntüyü de. Çok kötü yenilgilere de katlandık ve bunun yanında çok güzel galibiyetler de tattık. Hayat nasılsa futbolun içinde de aynısını yaşadık. Bu site aracılığıyla bazı "teşekkürler" iletmek istiyorum.
İlk başta eşime çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü evinden, ülkesinden uzakta hem de her zaman bana destek çıkarak burada, yabancı bir ülkede farklı bir ortamda 8 yıl benimle beraber yaşadı. Sıkıntılı anlarımda herzaman benimle oldu ve bana destek çıktı.
Fenerbahçe'nin inanılması güç fedakarlıklara katlanan taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. 2004'den beri şahit olduğum bu taraftar aşkı her türlü galibiyeti ve sevinci hak ediyor.
Hakan Bilal'e çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi olmasaydı buraya gelmeyecektim.
Daum'a çok teşekkürler, dokuz ay boyunca bana sabır gösterdi ve bu şekilde beni ikna etti.
Aziz başkana çok teşekkürler, her ne kadar aramızda ki ilişki inişli-çıkışlı olsa bile Fenerbahçe formasını bunca sene giymeme izin vermiş olduğundan dolayı çok teşekkürler.
Kulübün yönetim kadrosunda ki herkese bana gösterdikleri saygıdan dolayı teşekkürler. Belki aramızda ufak tatsızlıklar yaşandı ama buna rağmen herşey için teşekkürler.
Beraber futbol oynadığım arkadaşlarıma teşekkürler. Özellikle Fabio Luciano ilk geldiğim dönemde bana çok yardımcı olmuştu. Marcio Nobre yine bana ilk başta destek olan arkadaşlarımdan bazıları.
Türk futbolcu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Herzaman saygı-sevgi çerçevesinde bir ilişkimiz oldu. Özellikle Semih'e teşekkür etmek istiyorum. İlk geldiğinde çalışkan, savaşan, büyümek istiyen bir çocuktu. Ve hatta şans bulduğunda da bunu gerçekleştirdi ve 2008 yılında hem gol kralı oldu hem de Avrupa şampiyonasında iyi bir turnuva çıkardı.
Beraber çalışma şansı yakaladığım hocalarıma teşekkür etmek istiyorum.
Daum, disiplinli, ve çalışkan biriydi. Bana her türlü imkanı sağladı. Bundan dolayı ona sonsuz teşekkürler borçluyum.
Zico, benim çoçukluk rüyam...Bana hem saha içinde hem de saha dışıında çok yardımı dokundu. Edu Coimbra'yla beraber iyi bir iş çıkardılar. Çünkü Zico genelde takım kurulumu, veya strateji geliştirme kısmıyla ilgilenmezdi. Edu bu noktada onun boşluğunu dolduran isim olmuştu. Zico her zaman açık sözlü oldu. Birşeye karar verdi mi kolay kolay değiştirmezdi. Fenerbahçe'ye Zico'yla çalışma imkanı verdiği için ayrıca minnettarım. Onunla öğrendiğim en önemli ders; "zihinsel hazırlık her işin temelini oluşturur".
DON Luis Aragones- Bu adam futbolun herşeyini çok iyi biliyor. Herşeyi takip ediyor ve çok sayıda futbolcu tanıyor. Onunla ancak bir yıl çalıştım ancak Futbolla ilgili düşünçeleri hiç şüphesiz beni çok zenginleştirdi. Bir yıl çalışmış olması da ayrı bir üzüntü çünkü çok ciddi ve bizlere çok şeyler öğretmişti. Herkes bu yılın en kötü sezonumuz olduğunu söylüyor ancak bana göre o yıl hepimiz için önemli bir eğitim yılı oldu.
Aykut Kocaman- Dinamik, iyi ve zevkli çalışma yapısı ve gelişmeye açık antrenman tarzıyla fark yaptı. Kendisiyle türk futbolunun diğer hocaların futbol anlayışından ve benim kendi futbol anlayışımdan farklı olduğunu anladım. Bana bu gerçeği gösterdiği için -her ne kadar çok büyük farklılıklarımız olsa da - kendisine minnettarım.
Teknik ekipten Daum döneminde ki Roland Koch'a teşekkürler. Moraci'ye Zico'yla beraber çıkardığı iş için teşekkürler. Aykut'un ekibinde ki Alper'e de teşekkür ediyorum.
Özellikle Eurico Campos ve Dolu Arslan'a çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlar pek bilinmezler ve hatta varlıklarından kimsenin haberi bile yoktur ama benim için çok önemli isimler. Her zaman onların başarıları için destekliyorum.
Kamp merkezimizde ki tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Her zaman dikkatli ve yardımcı oldular. Doktorlara, Fizyoterapistlere, masörlere, taşıyıcılara ve diğer tüm çalışanlara sonsuz teşekkürler.
Ali Tunsoy'a, Samet Güzel'e, Umut Köse'ye, Mahmut Sökün'e teşekkürler ediyorum. Bizlere tercüme konusunda yardımcı oldular.
Son olarak Türk halkına sonsuz teşekkürler. İş bu safhaya geldiğinde birçokları evime kadar geldiler ve bana destek oldular. Gözyaşlarımı tutamadım ve onların bu duruşu karşısında çok defalar ağladım...Ben ki sizlere gönülden teşekkür ediyorum!
Türkiye, bu 8 yıl için sonzuz teşekkürler!
Saygılar ve görüşmek üzere,
Alex
Sekopej
10.Ekim.2012, 09:50
Alex de üzerine düşeni son defa yapmış oldu, şimdi efsanemize güzel bir veda zamanı.
sarianet
10.Ekim.2012, 10:53
Aykut kocaman gelişmeye açık antrenman derken neyi kastetti acaba
Universal
12.Ekim.2012, 20:35
Ve az önce son kez konuştu ardından da gitti.
sarianet
12.Ekim.2012, 22:31
Havaalanını canlı yayınlayan kanal var mı
Night_Mare17
12.Ekim.2012, 22:34
Havaalanını canlı yayınlayan kanal var mı
Uçak kalktı bile.
sarianet
12.Ekim.2012, 22:39
Aa ben 22 00 de kalkıyo sanıyodum
Walter Sakana
23.Ekim.2012, 06:38
Doğru mudur yoksa Fatih Gökşen gündem peşinde midir?:
Alex G.Saray ile anlaştı ama... (http://haber.gazetevatan.com/alex-gsaray-ile-anlasti-ama/488833/5/Spor#.UIYAum9mIrU)
SacrificeGGTC
23.Ekim.2012, 07:50
Alex G.Saray ile anlaştı ama... (http://haber.gazetevatan.com/alex-gsaray-ile-anlasti-ama/488833/5/Spor#.UIYAum9mIrU)
Tipik Beyaz TV.
davidvilla
23.Ekim.2012, 12:36
Haydaaa demek istiyorum bu muhabbete
ReaList
23.Ekim.2012, 14:11
Her şeyi geçtim de üstad Münir Özkul derdi ya "Ziya oğlum tamam atıyosun ama biraz ölçülü at" diye, tam öyle bir durum : ) Alex'in 3.5 - 4 milyon €'yu kaldırdığı bir dönemde 2 milyon $'a bize tamam demişti, demek, Alex'in en kötü dönemde bile 2.5 milyon €'dan aşağı almayı kabul etmediğini düşünürsek biraz ütopik olmuş.
Göz göre göre taraftara yalan söyleniyor. Bu kişiler mi yöneticilik yaptı? Hakikaten üzücü.
https://twitter.com/Alex10combr/status/260701773461856256
"Türkiye'den Galatasaray veya başka bir kulüple hiç görüşmedim. Bu oldukça komik."
Bordo61Mavi
23.Ekim.2012, 16:50
Eski yoneticilerr boyle bos islerle ugrasmayi sever :)
SacrificeGGTC
23.Ekim.2012, 17:11
Eski Galatasaray yöneticisi Fatih Gökşen'in Brezilyalı yıldız Alex de Souza ile 2007 yılında anlaştıklarını fakat bu transferin gerçekleşmediğini öne sürmesinden sonra Alex mikro blog sitesi twitter'daki hesabı aracılığıyle bu iddiaya cevap verdi.
Fenerbahçe ile 8 yıllık birlikteliğine son veren ve ülkesinde Coritiba'ya geri dönen Alex bir taraftarın "Kaptan 2007 yılında Galatasaray ile anlaştın mı?" sorusuna, "Ben Türkiye'de Galatasaray veya herhangi başka bir takımla hiç görüşmedim. Bunlar gerçekten komik" sözleriyle yanıtladı.
Öte yandan Alex de Souza Fatih Gökşen ismini de hiç duymadığını belirtirken "Her gün yeni yalan var" diyerek Türkiye'deki haberlere sitem etti.
petrol_fb12
23.Ekim.2012, 17:18
Beyaz Tv,TV8 Bunların hiç biri futbol konuşmuyor..Hep dedikodu kazanı alex gitmiş halen alex..Yok Q7 ne yapmış bilmem ne ? Herkesin üstüne bir iftira yalan projesi gibi..Beyaz Tv Özellikle..
"TOP BİZDE"..İzliyorum çünkü futbol konuşan başka bir program yok doğru dürüst....Tavsiye ederim..Cumartesi ve Pazartesi ..
TR.CaPTaiN
14.Kasım.2012, 01:03
Bazen hala Alex'in bu şekilde gidişine inanamıyorum. Alex'in böyle gidişine sebep olanları ömrüm boyunca affetmem. Ha benim onlar hakkındaki düşüncemden onların haberi var mı veya onlar için önemli mi ? Değil. Olsun.
davidvilla
17.Kasım.2012, 11:18
Yalnız hakikaten ligin yarısı bu adammış. Bu adam gitti gideli bir GS'lı olarak tad almıyorum ligden.
Yenilsin diye Fener maçlarını izlerdim bu çıkardı inanılmaz bir pas ya da golle tarihe geçer bizi de tanık ederdi. Daha gideli belki 1 ay bile olmadı ama ben arıyorum ya Alex'i. Böyle olacagını tahmin edemezdim heralde.