PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Bate Borisov | Avrupa Ligi 2.Tur 2. Maçı

Kaka Leite
19.Şubat.2013, 15:43
http://img454.yukle.tc/images/2430Screenshot_16.png

himone
19.Şubat.2013, 15:51
Maçı her türlü alacağımıza inanıyorum. Özellikle ilk yarı stoperlerimizden biri oyunu katledecek bir hata yapmazsa bir şekilde gol atıp kazanırız. Ama maç kesinlikle zor geçecek, oyunu yönlendirecek oyuncu yok malesef.

NikolaiBelinski
19.Şubat.2013, 16:05
Rakip takımın teknik olarak bizden bir kademe aşağıda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tamamen takım oyununa dayalı ve makine düzenine endeksli bir takımlar. Şampiyonlar Liginde kazandıkları maçların çoğunda tehlikeli kontra atakları ile dikkat çektiler. Kısaca bireysel olarak skoru değiştirecek olağanüstü isimleri yok. (Valbuena'nın Marsilya maçında yarattığı tehlikeyi düşününce büyük bir avantaj bu.)

Bunu bir kenara koyduğumuzda Fenerbahçe orta sahasında oyunu organize edebilecek bir isim yer almıyor. Emre ve Meireles'in olmamasından sonra takımımızın taktik değişikliğe gitmesi gerektiğini düşünüyorum. 4-4-2 bu karşılaşmada kullanmamız gereken taktiktir kanımca.

Volkan
GG/EGEMEN/YOBO/ZİEGLER*
KUYT/TOPAL/BARONİ/STOCH*
WEBO/SEMİH*

* - R.Ziegler yerine Hasan Ali Kaldırım'da yer alabilir bu karşılaşmada.
* - Aykut Kocaman'ın manevi oğlu gibi gördüğü Caner'i bu maçta kesmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Stoch gibi rakip savunmayı karıştırabilecek, adam geçip şut atabilecek veya orta kesebilecek hızlı bir adamı kullanmalı.
* - Kadroya Semih'i dahil etmemin nedeni Sow'un sakatlığının olması ve büyük ölçüde karşılaşmaya yetişemeyecek olmasıdır. Semih ilk on bir oynamayacaksa 4-4-1-1 sistemi ile Stoch'u serbest oyuncu yapıp Caner'i ilk on bire dahil edebiliriz ama yazdığım kadronun arkasındayım.

ReaList
19.Şubat.2013, 16:10
Selçuk-Topal-Cristian her türlü gol yedirir, Yiyeceğin bir gol kafadan 2 gol atmanı gerektirecek, Kapalı savunmalara karşı çok başarılı (!) olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım : ) Bu yüzden Umarım bu üçlü ile çıkmayız ama sistem de değişmeyeceğine göre bu üçlüyü görmek mümkün, Allah yardımcımız olsun.

urwrdskkn
19.Şubat.2013, 16:21
Fenerbahçe Eğer Kazanmak İstiyorsa Takım Savunmasında 0 hata yapmak zorunda aksi taktirde gol yenilirse geri dönüşü olmaz allah temsilcimizin yanında olsun

kebogunduz92
19.Şubat.2013, 16:25
Adamlar deli dehşet kontro futbolu oynuyor,risk her zaman var

Kaka Leite
19.Şubat.2013, 16:29
Meireles yok iken açık konuşayım bu takımda ayrı bir ruh oluyor.

Keşke Salih ile oynasa ama zor diye düşünüyorum, Selçuk oynar gene rakip de eğer deplasmanda farklı oynamıyor ise çok pozisyona giren bir takım değil.

Geçen maç net bir şekilde gördük bunu sadece pas yapabildiler. Caner bu maç oynamalı diye düşünüyorum ben geçen maç girdiğinde bile hırslıydı ve topu ileri taşıyabilmişti.

Pozisyon yaratma sıkıntımız var umarım bu maç o yine tekrar etmez yoksa rakip o zaman tehlikeli olur.

BleedingMoon
19.Şubat.2013, 16:35
caner: tuncay'ın istikrarsızı ve özverisizi. aynı tuncay gibi dağınık ve zaman zaman lakayt. yıllardır saf kanat oyuncusu olarak sadece dia'yı görebildik. kanatlarımız işlese çok güzel olacak da... nerdee...

Namzet
19.Şubat.2013, 16:44
İşi ilk yarıda bitirmemiz lazım

OrcunFB
19.Şubat.2013, 17:07
Sabır tur için anahtar sözcük.

furkan58
19.Şubat.2013, 19:56
İçimde bu maç Salih'in oynıyacağına dair bir umut var hatta daha fazlası var hayırlısı bakalım. Sow umarım maça yetişir. Sow - Webo - Kuyt rakip takımlar adına her zaman tehlike oluşturur.

Volkan
GG-Bekir-Egemen-Hasan(Ziegler)
Topal
Cristian-Salih
Kuyt------Webo---------Sow

gibi bir şey görebiliriz. Sow yetişemez ise Caner oynar.

Mamadou
19.Şubat.2013, 20:30
Fenerbahçe 60'a kadar iki fark yapmalı bence. Çok stratejik bir maç. 60'a kadar oyun 0-0 giderse rakip maç boyunca sert oynayacağı için direnci artacaktır. Rakibe yediği iki golde tek golün yeteceği bir maç. Onun için ilk maçta alınan beraberliğin o kadar büyük bir avantaj olduğunu düşünmüyorum. İkili maçta sahanda gol yemiyor isen her türlü şansın var. Fenerbahçe'nin maça baskılı bir oyunla başlayacağını düşünüyorum.

footballer33
19.Şubat.2013, 20:46
İlk golü F.Bahçe'nin atması çok önemli. Bu şekilde turu geçmesi daha da kolaylaşır. İlk golü BATE atarsa da, panik yapmamak lazım. Stres ve baskı, daha da zorlaştırır işi.

sananes
19.Şubat.2013, 20:57
Fenerbahçe 60'a kadar iki fark yapmalı bence. Çok stratejik bir maç. 60'a kadar oyun 0-0 giderse rakip maç boyunca sert oynayacağı için direnci artacaktır. Rakibe yediği iki golde tek golün yeteceği bir maç. Onun için ilk maçta alınan beraberliğin o kadar büyük bir avantaj olduğunu düşünmüyorum. İkili maçta sahanda gol yemiyor isen her türlü şansın var. Fenerbahçe'nin maça baskılı bir oyunla başlayacağını düşünüyorum.

iki gol yiyen rakibe neden tek gol yetsin ki? ben mi yanlış anladım yoksa biraz karmaşık mı yazdınız o cümleyi?

darkkobal123
19.Şubat.2013, 23:01
Seyircisiz olması işi biraz zorlaştıracaktır. Skor ne olursa olsun turu geçen taraf oluruz diye düşünüyorum. Başarılar Fenerbahçe !

Mamadou
20.Şubat.2013, 01:00
iki gol yiyen rakibe neden tek gol yetsin ki? ben mi yanlış anladım yoksa biraz karmaşık mı yazdınız o cümleyi?

Yok yahu ne yanlış anlaması. Okuduğun gibi ben yanlış yazmışım :D Rakip ilk maçı 1-0 kazanmış gibi yorumlamışım. Şöyle düzelteyim rakibin atacağı tek gole iki gol atması gerekecek Fenerbahçe'nin.

zeck17
20.Şubat.2013, 01:03
En korktuğum şey fenerin 1-0 öne geçmesi sonra oyunu kontrol altına alması fakat batenin son dakikalar bastırıp golü atması 1-1 bitmesi inşallah korktuğum şey fenerin başına gelmez

erdem344
20.Şubat.2013, 03:07
Selçuk ve Topalla başlarsak kazanamayız.

Volkan - Yobo- Egemen - Ziiegler - Gökhan - Topal - Salih - Cris - Sow - Kayt - Sow

petrol_fb12
20.Şubat.2013, 03:17
Miereles ve Emre yoksa orta saha yok demektir.Topal Ofansif olarak hiç destek veremez.Selçuk-Topal oynarsa tam intihar olur bu maç.Salih Baroni oynaması lazım.Baroni ne yapıcağı belli olmuyor.

Stoch artık görmek istiyorum.Baroni'ye bu kadar sabreden Aykut Kocaman neden Stoch oynatmaz ?

MeMo
20.Şubat.2013, 03:41
Gol yememek her şeyden önemli bu maçta. Yersek çıkarıcam diye 90dk yırtınırız. Gerekirse dk 80 maç 0-0 olsun.

davidvilla
20.Şubat.2013, 10:45
Selçuk ve Topalla başlarsak kazanamayız.

Volkan - Yobo- Egemen - Ziiegler - Gökhan - Topal - Salih - Cris - Sow - Kayt - Sow

Gökhan'dan sonra Sow'u da mı genetik kopyaladınız :)

nannar
20.Şubat.2013, 11:26
Fenerbahçe kontrollü başlamalı.Eğer bir an önce golü bulayım diye saldırırsa rakip kontradan gol bulup turu cebe koyar. inşallah bu hafta ülke futbolu adına güzel sonuçlar alırız

Universal
20.Şubat.2013, 11:48
Fenerbahçe, Trabzon maçında ki gibi topu ayağında tutabilirse tur çok rahat gelir. Çünkü rakip düz bir takım. Kontra atağa çıkabilirler. İlk maçta 10 kişi kaldığımızdan bu özelliğini kullanamadılar. Böylece etkili olamadılar. Kontra atak yemediğimiz sürece duran toplar dışında gol yemez bu takım. Çünkü çok ekstra bir futbolcuları yok gol pozisyonu yaratabilecek.

ReaList
20.Şubat.2013, 12:44
Stoch artık görmek istiyorum.Baroni'ye bu kadar sabreden Aykut Kocaman neden Stoch oynatmaz ?

Stoch savunma yapmıyor.

(Sow ne kadar yapıyor deme cevabını ben de bilmiyorum, fanlar cevaplasın)

footballer33
20.Şubat.2013, 12:55
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2420984&postcount=166

İlk maçtan sonra yaptığım yorum... Geçerliliğini aynen koruyor.

sui generis
20.Şubat.2013, 13:04
Stoch savunma yapmıyor.

Stoch 433 un solunda gayet oynar, ki asıl mevkisi o. Kimsede çıkıp burada 433 un solunda Stoch savunma yapmalı demedi. Sezon basında Stoch-krasic-sow-kuyt 4 lüsü birarada oynasın yeaa düşüncesi için savunma yapmıyor deniyordu. O 4 lüyle 442 değil 424 oynardık yani.

Dennis Bergkamp
20.Şubat.2013, 13:05
Stoch savunma yapmıyor.

Stoch hücum da yapamıyor ki bu sene...

ReaList
20.Şubat.2013, 13:30
Stoch 433 un solunda gayet oynar, ki asıl mevkisi o. Kimsede çıkıp burada 433 un solunda Stoch savunma yapmalı demedi. Sezon basında Stoch-krasic-sow-kuyt 4 lüsü birarada oynasın yeaa düşüncesi için savunma yapmıyor deniyordu. O 4 lüyle 442 değil 424 oynardık yani.

Hadi ama Muhammet Stoch ne zaman yedek kalsa ortaya atılan ilk yem bu olurdu, o 4'lü zaten hiç yanyana oynamadı yanılmıyorsam kimse olmayan bir şey için medyumluk yapamaz. Yani şu takıma Messi'yi alsak ve hoca oynatmasa "Messi savunma yapmıyor" diyerek savunma psikoloji oluşturabilecek yüzlerce adam tanıyorum.

Emre'yi gönderdiğinde Fenerbahçe için en hayırlısı bu demişti. Fenerbahçe sadece o açığı kapatmak için 30 milyon TL'sından fazla para ödedi çare olmadı, Aykut Kocaman'ın gönderdiği Emre'yi Aziz Yıldırım geri getirdi ve bugün alınan onca Adam Emre'nin sol ayağı etmiyor, maçlardaki farkı görüyoruz. Aykut Kocaman'a en çok kaybettiren de bu biliyor musun ? En yakınında veya kamuoyu oluşturan insanların onun hatalarını eleştirmemesi. Rıdvan Dilmen'i hatırlarım bir Beşiktaş maçı öncesi, -bakın bırakın maç sonunu maç öncesi- Aragones Gökhan'ı stoper oynatacak diye adamı yerin dibine soktu. Fenerbahçe maçı kazandı Gökhan da maçın adamlarından biri oldu. Bugün o Rıdvan Dilmen bunca hataya rağmen sıkıyorsa soksaya Aykut Kocaman'ı yerin dibine ? FBTV'yi maç sonlarında izleyemiyorum bile bir kişi de yahu yanlış yapıyoruz demez mi ? Eh senin yöneticin çıkıyor (Kigili) "hocayla devamlı konuşuyoruz biz de bu durumu çözemedik üzerimizde nazar var herhalde bu nazarı kırmak gerek" diyor. Ötesi var mı ?

Bir insanın hatalarını telafi etmesi için önce yaptığı hatayı görmesi lazım. Aykut Kocaman'ı seven insanların ona yaptığı kötülüğün en büyüğü de bu. Aşırı savunma hissiyatı aynı hatayı tekrar doğuruyor.

Neyse maça dönelim. Buradaki -neredeyse- herkesin ortak görüşü Selçuk-Topal-Cristian'ın aynı anda sahada olmaması gerektiği çünkü önceden bu üçlünün bizi çok zor durumda bıraktığını gördük. Şu maça kadar diğer maçlarda az buçuk şans verilip maç temposu tutturulmaya çalışılsaydı elimizde Stoch ve Krasiç gibi iki kilit adamı da kullanabilirdik, elimiz daha geniş olurdu bu da bir hata ama neyse buna bir kulp bulunur : )

sui generis
20.Şubat.2013, 13:41
İbrahim , kimse 433 ün solundaki adamdan defans beklemedi / beklemiyor. Bunun aksini gösteremezsin. Stoch hücumda da bir üretkenlik gösteremediği için oynamıyor, yoksa defans yapmadığından falan değil. 2.paragrafa cevap vermeyeceğim. Çünkü; konu dışı. bunu hep yapıyorsun açıkçası. her mesajında ya Aziz Yıldırım'a ya da Aykut Kocaman'a bir sallama var. bunları sohbet alanında konuş, maç konusunda maçı konuşalım.

davidvilla
20.Şubat.2013, 14:32
Karışmak gibi olmasın ama İbrahim adlı arkadaş sorunun kökünü bildiği için sürekli o kişilere "sallıyor" bence.
Ha stoch oynamıs ha 4-3-3 oynamışsın ha 3-5-2. Hersey için bir bahane var. Birini savunmak oldu mu körü körüne savunmanın bir yolunu biz buluruz türk taraftarlar olarak.
Adam her konuda sorunun başının "bu" olduğunu düşündüğü için sürekli "bu"ndan bahsediyor.
Dışardan bir göz olarak baktığımda da bence son derece haklı.
Siz de işinize gelmeyince burası maç konusu baska yerden konusun, işinize gelince her konu her yerde konuşuluyor ama.
Kusura bakmayın ama bu forumda uye olup yorum yapan herkesin bu cifte standard davranışlar karşısında bir şeyler söylemeye hakkı bulunuyor bence
Maç ile ilgili de;
Sabırlı olmak lazım. Bate asla FB kalitesinde bir takım değil.

attirson
20.Şubat.2013, 15:09
Selçuk yerine Salih'i 11de görürüz inşallah.2-0lık bir skor bekliyorum.

petrol_fb12
20.Şubat.2013, 15:37
Stoch hücumda da bir üretkenlik gösteremediği için oynamıyor, yoksa defans yapmadığından falan değil.

Stoch bu sene hep maçın sonralarına doğru oyuna girdi.Son 13 dakika vs.Kuyt formsuz şu an tam 6-7 maç tahamül ediyor.Hoş tam istediği oyuncu.Baroni cok formsuz ona tahamül ediyor.

Stcoh cok kolay sildi.Aykut Kocaman..

Galatasaray maçında izlemiştim.Özellikle dikkat ettim.Fenerbahce inatla hep krasiç kanadını kullandı 75-90 kadar 90+2 top ayağına ilk kez top ayağına geldi Stoch'un ordada topu ayağında kaçırıdı sürerken.Krasiç kaçırdıklarının yanında hiç bir şeydi.

Stoch türkiye kupası maçlarında oynattı.Stoch Galatasaray maçında süper lig'de sahaya bile cıkmadı.

Yazık oluyor ona kulubude Kasımpaşa'ya gitse keşke tam istediği ekol.Hollanda ekolu hollanda tatkiği 4-3-3..23 yaşında veya avrupa'ya kalitesi cok belli bir oyuncu oynadıkca form tutar.

himone
20.Şubat.2013, 15:55
Stoch bu sene hep maçın sonralarına doğru oyuna girdi.Son 13 dakika vs.Kuyt formsuz şu an tam 6-7 maç tahamül ediyor.Hoş tam istediği oyuncu.Baroni cok formsuz ona tahamül ediyor.

Stcoh cok kolay sildi.Aykut Kocaman..

Galatasaray maçında izlemiştim.Özellikle dikkat ettim.Fenerbahce inatla hep krasiç kanadını kullandı 75-90 kadar 90+2 top ayağına ilk kez top ayağına geldi Stoch'un ordada topu ayağında kaçırıdı sürerken.Krasiç kaçırdıklarının yanında hiç bir şeydi.

Stoch türkiye kupası maçlarında oynattı.Stoch Galatasaray maçında süper lig'de sahaya bile cıkmadı.

Yazık oluyor ona kulubude Kasımpaşa'ya gitse keşke tam istediği ekol.Hollanda ekolu hollanda tatkiği 4-3-3..23 yaşında veya avrupa'ya kalitesi cok belli bir oyuncu oynadıkca form tutar.

Aykut'u hiç desteklemem ama Stoch konusunda haksızsınız. Bir futbolcu sahaya çıktığı zaman kötü oynuyorsa ve hoca onu değiştirdiğinde saçma sapan tepkiler veriyorsa kesilmeyi hakediyordur. Stoch biraz hırslı ve karakterli bir futbolcu olsaydı şu an ilk 11'in değişilmez oyuncusuydu. İlk fırsatta pes etti ve küstü. Aykut Kocaman Alex'i bile bu sebepten göndermişken Stoch neyiyle böyle tepkiler veriyor onu da anlamadım. Stoch'un bu saatten sonra takıma faydalı olacağına da inanmıyorum. Aykut Kocaman bu sene bütün planlarını Krasic ve Stoch üzerine yapmışken ikisinin de çok kötü durumda olması FB'yi bu duruma getirdi. Tabi onların formsuzluğunun sebebi olarak Aykut Kocaman gösterilebilir ama oyuncular formayı istediklerine dair hiç ışık vermediler.

ReaList
20.Şubat.2013, 16:26
İbrahim , kimse 433 ün solundaki adamdan defans beklemedi / beklemiyor. Bunun aksini gösteremezsin. Stoch hücumda da bir üretkenlik gösteremediği için oynamıyor, yoksa defans yapmadığından falan değil.

Biz 3 senedir aynı sistemle oynuyoruz yanılmıyorsam, Geçen senede bir dönem Stoch oynamadı bu bahane yine ortada kol geziyordu hem de daha sağlam olarak ne zaman ki Sow o bölgede oynadı bu anlayış çürüdü. "Stoch savunma yapmıyor" parodisi uzun süredir var anlayacağın.

Diğer konuya gelecek olursak onun cevabını sohbet alanında vereyim.

sui generis
20.Şubat.2013, 18:01
Geçen senelerle aynı sistemde oynadığımız fikrine kesinlikle katılmıyorum. Geçmiş senelerde Dia (Stoch) - Niang (Bienvenü-Sow) - Alex 3lüsünün ileride olduğu asimetrik bir 433 oynuyorduk. sağ kanatta daha çok orta alan oyuncusu tipindeki Mehmet Topuz vardı. oradaki hücum işini GG yapıyordu. Bu sene ise ; daha normal bir 433 oynuyoruz. Sow-Webo-Kuyt üçlüsüyle. Alex forvet gibi oynarken , Cris daha çok orta alan oyuncusu pozisyonunda.

Stoch'dan savunma bekleme işi diğer kanattaki adamın karakterine göre değişiyor. Sağ kanatta Topuz (Belki biraz Caner) gibi bir adam varsa kimse Stoch'dan defans yapmasını beklemedi ama Dia (Kuyt ) gibi bir adam olursa soldakinden bu beklenir . tabii bunun için Alex'in de var olduğu sistem içinde konuşuyorum. Cris gibi adamın olduğu sistemde (Şuanki sistemimizde) sol kanat tam Stoch'un oynaması gereken mevki. Stoch'un bu sistemde çok az kadroya girmesi yönünden eleştiriyorum ben de Aykut Kocaman ve teknik ekibi. ama bunda Stoch'un hatası daha büyük. çok isteksiz , oynadığı maçlarda da hiçbir şey yapmadı.

Ama dediğim gibi bunun Stoch'un savunma yönünün olmamasıyla hiç ilgisi yok bana kalırsa.

sarianet
20.Şubat.2013, 19:56
aykut kocamana inancım kalmamasına rağmen tura inancım var düşünün artık nası bi psikoloji içinde fenerbahçe taraftarı :D
rahat geçmemiz gereken turu sinir katsayılarım tavan yaparak geçmek istemiyoruz rahat kazanmamız lazım seyircisiz maç avantaja çevrilebilir bu bakımdan

ReaList
20.Şubat.2013, 19:59
Fenerbahçe sportif sorumlusu ve teknik direktörü Aykut Kocaman ve futbolculardan Reto Ziegler, BATE Borisov mücadelesi öncesi basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak sözü alan kanat oyuncusu Reto Ziegler, "Fenerbahçe'yi Avrupa'da temsil etmekten dolayu son derece mutlu ve gururluyum, bu platformda oynamak benim için çok önemli. Hem takımımız hem de hocamız için tur atlamak çok önemli. Yarın taraftarımızın olmaması bizim için dezavantaj. Çok önemli bir maça çıkacağız. Konsantre bir şekilde bu maçı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Teknik direktör Aykut Kocaman karşılaşmanın zorluğuna dikkat çekerken, "Zorlu bir eşleşme olduğunu söylemiştim. BATE'nin organizasyon açısından bize göre biraz önde olabileceğini ancak bireysel kalite ve tecrübe açısından bizim önde olduğumuzu söylemiştim. 10 kişi kalmamıza rağmen BATE'nin savunmada gösterdiği anlayış, bizim öne geçmemizi engelledi. Kendi sahamızda turu geçme gayretinde olacağız." dedi.

Kocaman Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun takımdaki eksikleri üzerine herhangi bir formasyon değişikliği olup olmayacağı yönünde sorulan soruya, "Sadece Orta sahadaki isimleri değiştirecek bu oyuncuların olmayışı. Değişiklik sadece isimler bazında olacak" ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman Milos Krasic'in satışı ile ilgili olarak şu an böyle bir düşüncelerinin olmadığını belirtirken, "Krasic'in satılacağına dair benim bir bilgim yok. Krasic'in sıkıntısı adaptasyon süreci. Problem bu. Hiçbir oyuncu için şu anda şans vererek düzelmesini bekleme şansını verecek bir durumda değilim. Krasic'in futbolculuğuna dair herhangi bir şüphem yok. Artık hem ligde hem de Avrupa'da puan kaybına tahammül yok. Bu tüm oyuncular için geçerli. Meireles sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Herkes için uygulanan prösedür Meireles için de uygulanacak. Cezası bitince de takımda yer alacak. Ekstra bir ceza veya başka bir karar verilme durumu yok" değerlendirmesini yaptı.

Anladığım kadarıyla ;
- Yine mi sen Ziegler : )
- Hoca'ya göre Bate bize göre daha takım biz yine bireyselliğe güveniyoruz.
- Geçen maçı şut çekmeden geçirmemiz Bate'nin savunma anlayışından kaynaklanıyormuş
- Emre ve Meireles'in olmaması yine sistem değiştirmiyor inş beklenen 3'lü olmaz.
- Krasiç sezonu kapattı.

Cengo
21.Şubat.2013, 00:45
Krasic'e diyor ki güç toplaman için sahada gezinmene izin vermemem. Antrenman sonrası ekstra çalış ve kendin toparlan.

OrcunFB
21.Şubat.2013, 02:08
Krasic gibi hızlı bir adamı kazanmamız lazım.

erdem344
21.Şubat.2013, 02:19
bir süpriz olmadan turu geçeriz inşallah

KanaKe
21.Şubat.2013, 11:57
topal cristian selcuk ile baslar macida daha baslamadan veirr bateye.. kocamanin kapasitesi bu kdar cünkü..

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Şubat.2013, 15:00
defansif ortasaha herkesin dusundugunun aksine fener adina avantaj olabilir bence bu macta. bate zaten kontra takimi, 10 kisi kaldigimizda pozisyon uretemeyerek bunu bize gosterdiler. bu kadro yapisiyla kolay kolay kontra yemeyiz diye dusunuyorum. gol falan yersek de ortasahayi daha hucumcu isimlerle takviye edebilir mac icinde aykut kocaman. geride bos alan birakmamak onemli bu macta, golu illaki buluruz biz. sadece yemeyelim (:

ThersoN
21.Şubat.2013, 18:01
Bate'nin iş yapacağı takım tipi kesinlikle Beşiktaş.

Eğer Aykut Kocaman skoru erken bulma kaygısıyla arka alanda çok boşluklar bırakırsa ya da skor bulduktan sonra oyunu soğutamazsa o zaman işi zor. Bence gol bulmak için çok acele edilmemeli.

Bu takıma gol atmak zor değil fakat yemek de zor olmaz eğer dediğim gibi problemler
yaşanırsa.

Fenerbahçe ilk golü bulup geri çekilmeli. Geri çekilmeli dediğim kapanmaktan bahsetmiyorum. Man. United'ın genelde oynadığı gibi gol gerekince atak yapması, golü attıktan sonra rölantide oynaması gerekir. Sonuç 1-0 da olsa 3-0 da olsa turu geçmiş olacaksınız.

İşte oyunu tutma konusunda sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum. Emre'nin statü gereği oynamıyor olması, Fenerbahçe'nin Emre'li futbolunda oluşturduğu sakin,kontrollü,özgüvenli ortamı bozacak mı? onu bilmiyoruz.

Ben iddaa kuponumda da oynadığım gibi tek farklı bir Fenerbahçe galibiyeti bekliyorum.

darkkobal123
21.Şubat.2013, 18:07
Selçuk yerine Mehmet Topuz oynarsa daha verimli olur. Salih'in ilk 11 başlayacağını sanmıyorum, 2. devre oyuna girer.

titates1
21.Şubat.2013, 18:52
maçı veren yabancı kanal var mı ? yurtdışında yaşadığım için ligtv'im yok

furkan58
21.Şubat.2013, 18:54
maçı veren yabancı kanal var mı ? yurtdışında yaşadığım için ligtv'im yok

Star veriyor zaten ligtv ile işin yok :)

ReaList
21.Şubat.2013, 18:56
Aykut Yıldırım'a göre

Volkan-Gökhan-Yobo-Egemen-Ziegler-Selçuk-Cristian-Topal-Kuyt-Webo-Sow

Çıkıyormuşuz, 3 ön libero kökenli oyuncu, Ziegler, Selçuk içim ürperdi tüylerim diken diken oldu yemin ederim. Şans ne olur bizimle ol şans...

petrol_fb12
21.Şubat.2013, 19:01
Aykut Yıldırım'a göre

Çıkıyormuşuz, 3 ön libero kökenli oyuncu, Ziegler, Selçuk içim ürperdi tüylerim diken diken oldu yemin ederim. Şans ne olur bizimle ol şans...

Bu orta saha intihar olur.Fenerbahce ileriye top cıkartamaz.

davidvilla
21.Şubat.2013, 19:03
Aykut Yıldırım'a göre

Çok enteresan gerçekten. Yani eleştirmek istemiyorum hocanın bir bildiği vardır demek istiyorum ama yani hakikaten anlam veremiyorum. Bakalım neler olacak.

titates1
21.Şubat.2013, 19:03
Star veriyor zaten ligtv ile işin yok :)

zaten d-smart demem lazımdı , iyice karıştı =) eyvallah stardan izlerim o zaman

furkan58
21.Şubat.2013, 19:06
Aykut Yıldırım'a göre

Aykut Yıldırım ‏@aykutTyildirim
Selcuk Sahin'in yerine Salih Ucan'I koyarak muhtemel 11'imizi degistirdik bilginize...

Namzet
21.Şubat.2013, 19:08
ilk 11 gayet iyi

ReaList
21.Şubat.2013, 19:09
Bu orta saha intihar olur.Fenerbahce ileriye top cıkartamaz.

Çıkartırsın çıkartmasına da Pasif savunma veya skora oynama bu adamlarla zor olur. Öne geçtiğimiz zaman bizim savunma anlayışımız "topu rakibe ver kaleyi savun" mantığı, bu mantık her türlü yedirir size veya önceki Avrupa maçlarındaki gibi Volkan'ı maçın yıldızı yapar. Pasif savunma topun bizde olduğu, oyunu soğuttuğumuz tempoyu ayarladığımız bir oyunla gerçekleşir ama Selçuk ve Topal gibi belli bir metre2 alanda oynayan, top sürmekten ve oyun yönlendirmekten muaf oyuncularla bu iş zor. Cristian'ın inanılmaz bir özveri ile oynayıp oyun içinde olması gerekiyor.

Bakalım bizi neler bekliyor, Umarım rakip ilk maçtaki gibi kötü olur.

@furkan58

Umarım öyle olur. Salih veya Mehmet Topuz farketmez ama aynı karakterde iki adamla oynamak Hleb'e Allah dedirtir.

Kaka Leite
21.Şubat.2013, 19:11
ilk 11 gayet iyi

Ne olursun bana Furkan'ın düzeltmesi sonrası bu yorumu yaptım de.

Selçuklu kadroya bu yorumu yaptıysan cidden düşer bayılırım :icon_biggrin:

darkkobal123
21.Şubat.2013, 19:12
Selçuk oynarsa Fenerbahçe'nin hücum organizasyonları ciddi anlamda sekteye uğrar.

himone
21.Şubat.2013, 19:21
Arkadaş öyle bir takım ve hoca varki yarı final oynama ihtimali de var bu akşam elenme ihtimali de. Avrupa maçlarında açıkçası şansımız da bol bu sene ve lige göre daha rahat oynuyoruz. Ben Aykut Kocaman'ın Salih'le başlamasına pek ihtimal verimiyorum, Selçuk oynayacaktır. Zieglerin de oynaması bana gereksiz geliyor Hasan Ali daha iyi olur bence hertürlü Zieglerden daha iyi oynuyor hem defansif hem de ofansif. Aykut Kocaman Selçuk ve Ziegler ile başlarsa hiç şaşırmam, ama Salih ve Hasan Ali'yle başlarsa Aykut Kocaman'a olan sevgim ve saygım gerçek anlamda artar.

Maç gerçekten çok zor geçecek Allah yardımcımız olsun. Umarım takıma kasıtlı olarak zarar veren sözde taraftarlar da bu hareketlerinden vazgeçer. 5-6 yıl önce bizim sahamızda küfür bile edilmiyor diye övünürken şu an maç izleyemez olduk. Umarım tekrar eski halimize dönmeyi başarırız. Bunun yolu da köklü yenilikten geçiyor.

sui generis
21.Şubat.2013, 20:41
Selçuk fazla küçümseniyor , tamam bu maçta olmaması gerek. ama adamı da yerin dibine sokmanın bir anlamı yok.

uAburak89
21.Şubat.2013, 20:46
Fenerbahçe ilk golü bulursa 2-0, 3-0 gibi temiz bir skorla kazanır, Bate bulursa ilk golü o zaman da maçın tek farklı Fenerbahçe galibiyeti ile biteceğini düşünüyorum.

attirson
21.Şubat.2013, 21:22
As If We Were Here !

http://f1302.hizliresim.com/16/p/kbwkc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Universal
21.Şubat.2013, 22:20
Hazır Emre ile Meireles yok bari klasik 4-4-2 ile oynayalım şu maçı.

Birde çözemediğim nokta Aykut Kocaman HAK ile Ziegler arasında ki farkı nasıl belirliyor? Kimin oynayacağına nasıl karar veriyor?

ReaList
21.Şubat.2013, 22:21
Belki Topuz o alanda görev yapar umudum vardı ama ;

"Fenerbahçe'ye BATE Borisov maçı öncesi Mehmet Topuz'dan kötü haber geldi.

Meiereles ve Emre'nin yokluğunda orta sahada görev yapması beklenen Mehmet Topuz, tendonundaki sorun nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

Topuz'un tendonundaki sorun nedeniyle BATE karşılaşmasında oynayamayacağı öğrenildi."

darkkobal123
21.Şubat.2013, 22:23
Bende Mehmet Topuz oynar diye tahmin ediyordum ancak sakatlanması büyük şanssızlık.

sui generis
21.Şubat.2013, 22:43
Fenerbahçe SK ‏@Fenerbahce
İlk 11'imiz: Volkan, Gokhan, Yobo, Egemen, Reto, Mehmet Topal, Cristian, Salih, Kuyt, Sow, Webo #Fenerbahce

fbdevil190737
21.Şubat.2013, 22:51
Aykut Kocaman'ı Salih'i oynatacağı için tebrik etmek lazım ancak Hasan Ali , Ziegler'den kesinlikle faydalı ve aktif bir oyuncu neden Ziegler'de ısrar ettiğini çözemedim Aykut hoca'nın.

byariff
21.Şubat.2013, 23:03
temsilcimize basarilar guzel bir sonuç alirlar umarim

kasım akdemir
21.Şubat.2013, 23:04
Fenerbahçeye başarılar. Kolay bir galibiyet alacaktır FB

uAburak89
21.Şubat.2013, 23:13
Aziz Yıldırım posterleri biraz tuhaf olmuş.

https://pbs.twimg.com/media/BDpnYSkCAAEomqT.jpg:large

furkan58
21.Şubat.2013, 23:19
İçimde bu maç Salih'in oynıyacağına dair bir umut var hatta daha fazlası var hayırlısı bakalım. Sow umarım maça yetişir. Sow - Webo - Kuyt rakip takımlar adına her zaman tehlike oluşturur.

Volkan
GG-Bekir-Egemen-Hasan(Ziegler)
Topal
Cristian-Salih
Kuyt------Webo---------Sow

gibi bir şey görebiliriz. Sow yetişemez ise Caner oynar.

Bekir'in cezalı olduğunu unutmuşum yerine Yobo var geri kalan doğru 11 :) Salih ile başlayacağını Trabzon maçında onu almasıyla anlamıştım Bate maçına hazır ol mesajı verir gibiydi :)

topal cristian selcuk ile baslar macida daha baslamadan veirr bateye.. kocamanin kapasitesi bu kdar cünkü..

Çıkan ilk 11 sana cevabı vermiştir. Ben daha fazla bişey demiyim ceza almıyım kapasiteyi gördük ;)

anil luque
21.Şubat.2013, 23:31
Niyeyse içimde karamsar bir hava var. 2-2 gibi bir skor çıkabilir. Umarım yanılırım.

Kaka Leite
21.Şubat.2013, 23:32
Salih'i falan geçiyorum ben Sow ve Kuyt bu kadar kanat tarzı oynadığı sürece benim gözümde seviye atlayamaz Aykut Hoca ancak 11 güzel.

Çıkarabileceği en iyi 11, diziliş konusunda ise her zaman kuşkum var.

footballer33
21.Şubat.2013, 23:33
Volkan
G.Gönül - Yobo - Egemen - Ziegler
Topal - Salih
Kuyt - Cristian - Sow
Webo

Yedekler: Mert, Serdar Kesimal, Selçuk, Caner, Recep Niyaz, Stoch, Semih...

barahir
21.Şubat.2013, 23:37
Aziz Yıldırım posterleri biraz tuhaf olmuş.

https://pbs.twimg.com/media/BDpnYSkCAAEomqT.jpg:large

Bu Aziz Yıldırım Hapisteyken oynanan ilk iç saha maçından kalma..

Bu akşamın görüntüsü bu şekilde

https://o.twimg.com/1/proxy.jpg?t=FQQVBBgpaHR0cHM6Ly90d2l0cGljLmNvbS9zaG 93L2xhcmdlL2M1bnFoYi5qcGcUAhYAEgA&s=MT6w2udQJsHShyfbT9OUR3g7wKsjzwa1kklLEEPG43U

uAburak89
21.Şubat.2013, 23:40
@barahir

Fena timsaha gelmişim, kusura bakmayın.

barahir
21.Şubat.2013, 23:40
:) olabilir sıkıntı yok..

europeanconquer
21.Şubat.2013, 23:43
Fenerbahçe rahat bir galibiyet ile turu geçecektir,başarılar :)

darkkobal123
21.Şubat.2013, 23:45
Avrupa'da seyircisiz maç görmeye, izlemeye alışık değiliz, bana çok garip geliyor.

Ralph
22.Şubat.2013, 00:04
Böyle maç mı olur be saçmalık. Başka yaptırımları olmalı bu işlerin artık.

anil luque
22.Şubat.2013, 00:20
Hakem bir değişik.

erdem344
22.Şubat.2013, 00:20
İyi başladık maça

anil luque
22.Şubat.2013, 00:25
BATE 10 kişi. İyi haber.

attirson
Veeee bu sefer onlar 10 kişi oynasında görelim. :D 2 sarıda çok net dogru.

Ralph
Alma mazlumun ahını :D

IcedEarth
22.Şubat.2013, 00:27
BATE 10 kişi kaldı, çok güzel oldu bu. Yüce Türk ulusu için saldır Fenerbahçe!

Ralph
22.Şubat.2013, 00:28
FB - Bate maçlarında bug var hep kırmızı çıkıyor

attirson
22.Şubat.2013, 00:30
Off Egemen cezalı kötü oldu bu.

uAburak89
22.Şubat.2013, 00:31
Hakem hiç affetmiyor, hepsi de doğru kartların. Bizim ligde bunlara ancak uyarı verirler.

Cristian fazlalık gibi duruyor, sola bir oyuncu girip 4-4-2 dönse Fenerbahçe fark olur bence.

zeck17
22.Şubat.2013, 00:34
maç öyle bir hal aldı ki atan kazanır

Ralph
22.Şubat.2013, 00:35
İçimden bir his bugün Salih'in çok şık bir gol atacağını söylüyor.

attirson
22.Şubat.2013, 00:37
Taraftarın sesi hafiften geliyor yada bana öyle geldi baska farkeden var mı :D

attirson
22.Şubat.2013, 00:41
Cristian çıksın onun dısında iyiyiz.

Kaka Leite
22.Şubat.2013, 00:42
Salih - Baroni - Gökhan - Orta - Ziegler - Orta - Bate Kalecisi

Topal - Gökhan - Webo - Bate Kalecisi

Baroni - Salih - Reto - Kuyt - Webo - Bate Kalecisi

Böyle saçma bir olay, Gökhan'ı klonlasakta diğer kanatta da kullansak Baroninin gözü onu arıyor arada ve halen iyiyiz diyen var. Kaleye şutumuz yok beyler..

Şut da yemedik iyiyiz.

Ralph
22.Şubat.2013, 00:43
Offf Gökhan çok iyi ara pas verdi

attirson
22.Şubat.2013, 00:45
Salih çok istekli ve iyi oynuyor hep 11 oynaması lazım bu çocugun.Cristian'ı görmek istemiyorum artık şu sahada.

Bunları atmamız lazım son dakika baskılarına karşı oynayamayan bir takımız işi tehlikeye atmamamız lazım.

uAburak89
22.Şubat.2013, 00:49
Salih'in asisti yedi Sow.

Oceanus
22.Şubat.2013, 00:50
penaltııı be helall olsun

golllllllll Cristian

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 00:51
Dk: 45+1 Baroni ile 1-0 Öndeyiz :)

İ.Y.: 1-0 Tur Kapıda

anil luque
gol geldi penaltıdann

Namzet
Oh be sonunda gol geldi

uAburak89
22.Şubat.2013, 00:53
Penaltıyı kötü kullanmasına rağmen geldi gol, bu dakikadan sonra tur hayırlı olsun demek lazım. :)

tyfnkrvl07
Anons Cristiannn taraftarlar Baronii :D :D

urwrdskkn
şimdi fenerbahçenin çok dikkat etmesi lazım gol yerse herşey biter

Homer J.S
22.Şubat.2013, 00:54
Bu dakikadan sonra saldıran bi BATE olacaktır, Fenerbahçe'nin işi kolaylaştı bence. Hayırlı olsun.

himone
22.Şubat.2013, 00:55
Sow ataydı daha iyi olurdu, Salih'in asisti yedi. Bizim takımda bekler biraz orta çalışsa her maç bir tane orta kafa gol olur, özellikle Ziegler her topu saçma yerlere atıyor. Hasan Ali'nin ölüsü bence Ziegler'den iyidir.

Genel olarak iyiyiz ama yine defansta gereksiz açıklar veriyoruz. Gol çok güzel oldu, ikinci yarı daha rahat olacaz. Salih Emre'den sonra takımdaki en kaliteli orta saha. Biraz tecrübe edinip top kayıplarını azaltırsa çok iyi olacak.

attirson
22.Şubat.2013, 00:59
Plzen 0-0 Napoli ilk yarı sonucu.Bu maçta burdan dönmez artık muhtesem bir 2. tur kurası olur bizim için tabi Bate'yi elersek. :D

Homer J.S
22.Şubat.2013, 00:59
Plzen 0-0 Napoli ilk yarı sonucu.Bu maçta burdan dönmez artık muhtesem bir 2. tur kurası olur bizim için tabi Bate'yi elersek. :D

Haklı olabilirsin fakat bu durumda Plzen de sakat görünüyor. Hiç belli olmaz :)

europeanconquer
22.Şubat.2013, 01:00
Taraftar olmamasına rağmen ben maçtan çok zevk alıyorum,güzel maç oluyor,umarım sonunda turlayan Fenerbahçe olur.

petrol_fb12
22.Şubat.2013, 01:00
"Beyler rakip 10 kişi lakin siz hucum pres yapmaya devam edin"..

Fenerbahce 10 kişi kalan rakibi karşısında kaleye 37 dakika da şut cekti.Birde ortada poziyon yokken penaltı buldu.

İkinci yarı Bate saldırıcaktık.Tek temenim savunma'daki sıkıntılarımız ön plana cıkmasın.

Plzen küçük takım olarak görülen her yazıya anlam veremiyorum.Hoş Shalke'yide öyle gördük dün gödük ne olduğunu.

Plzen-Bate arasındaki en büyük fark.Birinde ligi oynanıyor.Diğeri 2 aydır resmi maç yapmıyor.

Plzen bu futbolla oynarsak bizi eler geçer.

NikolaiBelinski
22.Şubat.2013, 01:02
Gözlerim bu maçta Emre'yi en çok Alex'i aradı ama ikisi olmayınca şefi olmayan bir orkestra gibiydik sahada. Gökhan bindirme yapsında pozisyon bulalım tarzında bir futbolumuz vardı. Tam da beklediğim bir duran top senaryosuyla golü bulduk.

Rakibin teknik yoksunu olduğu gerçeği ve saldırmak zorunda olması büyük bir avantaj. Şu maç hiç kuşkusuz Stoch'un 60'ta oyuna girmesi gereken maçtır.

sui generis
Napoli zaten yedek kadroyla yanlış bilmiyorsam.

Cris ve Ziegler'i gram sevmem ama ikisi de bugün gayet iyiler bence. Özellikle Reto sol tarafta tek başına ve gayet iyi götürüyor. Çift forvet gibi oynuyoruz. bu iyiye işaret. Cris biraz sola yakın oynarsa çok daha iyi olur.

İkinci yarı şuursuzca saldıracaklar bence. bu da bizim işimize gelecek. geniş alanlar bulacağız.

Corpus
Umarım kapanmayız. Kapanınca sonumuz hiç iyi olmuyor.

ReaList
22.Şubat.2013, 01:03
Fenerbahçe Futbol Takımı değil Fenerbahçe Futbol Çorbası
Ortasahadan öteye kimin nerede oynadığı ve ne yaptığı belli değil 3 sene yahu koskaca 3 sene bir takım adam gibi futbol oynamayı öğrenemez mi ? Hakem öne geçmemiz için elinden geleni yaptı yoksa gol atabilecek bir kalibremiz yok. Allaha emanet oynuyoruz yemin ederim, Umarım yemeden 2'yi bulur rahatlarız yoksa kalp dayanmaz.

OrcunFB
22.Şubat.2013, 01:03
Plzen'in küçümsendiği falan yok sadece iyi kura olur demiş.

footballer33
22.Şubat.2013, 01:04
Bir aksilik olmazsa, F.Bahçe turu geçti diyebiliriz. Şimdiden, Plzen'i araştırmaya ve izlemeye başlamak lazım.

mpaker66
22.Şubat.2013, 01:05
Hayırlı uğurlu olsun tur.

ParduS
22.Şubat.2013, 01:07
Rakibin en zayıf noktası 5 numaraları, sağ bek sanırım. O koridoru biraz etkili kullanabilirsek çok iyi bir sonuçla ayrılabiliriz.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:07
Bate Yine Akıllı Oynayacaktır, Şuursuzca Saldıracağını Sanmıyorum Atılacak Doğru Bir Hamle ve Bir Gol Turu Onlara Götürür. Ama İnşallah Buna Sebebiyet Vermeyiz

zeck17
22.Şubat.2013, 01:08
Çok iyi başladı fener...

BaGa TaRKaN
Krtik Bir Pozisyon Yürekleri Ağıza Getirdi :(

Aman !

OrcunFB
Uf yiyorduk rehavete kapılmamak gerektiğini daha ilk dakikada anladık.

anil luque
Volkan imkansızı kurtardı.

europeanconquer
22.Şubat.2013, 01:10
Volkan turu getirdi bence,artık gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz,izleyebiliriz maçı.

attirson
22.Şubat.2013, 01:11
Ne kaleciymis bu ya.Sow ilk defa bir maçta bu kadar pozisyona girdi heralde Fenerbahçe'ye geldiginden beri.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:11
Off ! Sow Ne Pozisyon Buldu Öyle :)

anil luque
22.Şubat.2013, 01:13
Ah Cristian vah Cristian.

attirson
22.Şubat.2013, 01:13
Oha be Cristian zoru basardı.

Kaka Leite
22.Şubat.2013, 01:14
Bu kadar kaçırmak hayırlı değil.

BaGa TaRKaN
Bu Baroni'de Gram Akıl ve Teknik Yok Yahu O da Kaçar mı Be ! :(

OrcunFB
Ayakkabındaki bağcık çözülsün Baroni.

sui generis
22.Şubat.2013, 01:15
Topal'ı Salih'i izleyin zevk alın bence :)

Kaçanlar inanılır gibi değil gerçekten.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:16
Seyircisiz Maçta Bile Ceza Almaya Müsait Bir Ülkeyiz :D

Burası Türkiye !

himone
22.Şubat.2013, 01:17
Topal'ı Salih'i izleyin zevk alın bence :)

Kaçanlar inanılır gibi değil gerçekten.

Gerçekten Topal çok iyi oynuyor, ben de tam onu yazacaktım. Bu arada seyircisiz maçta bile yanıcı maddeyi attıkya başka birşey demiyorum.

ReaList
22.Şubat.2013, 01:18
Stat dışından sahaya yabancı madde patlayıcı atıyoruz yok artık vallahi yok artık

himone
22.Şubat.2013, 01:22
Webo her topu kaybediyor.

ReaList
22.Şubat.2013, 01:23
2'yi bulmazsak her türlü yeriz maçın seyri öyle off işin kötüsü de 80'den sonra yemek olur derken Selçuk giriyormuş...

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:23
Süper Mario Selçuk Oyuna Girecek Az Sonra :)

Salih Çıktı Selçuk Girdi

Chivalry
22.Şubat.2013, 01:24
Bekleneni yaptı yine Aykut Kocaman.

OrcunFB
22.Şubat.2013, 01:25
Şimdi 2'yi atmak farz oldu.

Kaka Leite
22.Şubat.2013, 01:25
Geç kaldın hocam yaklaşık 62 dakika iyi sabır ettin.

attirson
22.Şubat.2013, 01:26
Stres basmaya basladı 2.yi atıp rahatlamamız lazım.

Chivalry
22.Şubat.2013, 01:26
Sinirim bozuldu bıraktım izlemeyi şu değişikliği görünce.

ReaList
22.Şubat.2013, 01:27
Salih'in çıkması doğru, Müdahaleleri biraz geç yaptığından dolayı ikinci sarıyı görme riski doğabilirdi ama giren oyuncu sol kanat olsaydı daha iyi olurdu şuan otoban orası.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:29
Kuyt Tek Başına Yırtınıyor Resmen Şu Takımı Atağa Kaldırayım Diye

attirson
22.Şubat.2013, 01:30
Kuyt'ın yerine Stoch'un girmesi lazım diri bir Stoch bizi kontra ataklara çıkarır.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:31
Tam Aksine;

Webo Yerine Stoch Girmesi Lazım ki Muhtemelen de Sonraki Değişiklik Öyle Olacak :)

Corpus
22.Şubat.2013, 01:31
Fenerbahçe hücumda çok fazla durağan. Hatta hareket bile etmiyorlar

ParduS
22.Şubat.2013, 01:33
Volkan zavallım bağıra bağıra bir hal oldu. 10 kişi kalmış rakipten gol yemeyelim diye dua ediyoruz şaka gibi.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:36
Ah Gökhan Vah Gökhan ! Harcadın Be Güzelim Pozisyonu

attirson
22.Şubat.2013, 01:36
Gökhan çok yoruldu.

ReaList
22.Şubat.2013, 01:38
Plzen 2 yaptı, Allahtan rakibimiz bugün onlar değil bizi gol manyağı yaparlardı. Son dakikalara çileyle girmeyelim...

attirson
22.Şubat.2013, 01:39
Hep pozisyon gelmiyor Sow'a diyorduk bugun bir sürü geldi ama Sow degerlendiremedi bir türlü.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:40
Webo Çıkması Gerekiyordu ki Doğru Oldu Bu Ama Stoch Olabilir miydi Orası Soru İşareti ?

Maçın Adamı Bu Arada Belli Dirk Kuyt Başka Oyuncu Aramaya Gerek Yok :)

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 01:44
Semih'ten Güzel Bir Hücum Press Ama Sonuç Gelmedi :(

Atamayana Atarlar Kuralı İşlemez İnşallah

ReaList
22.Şubat.2013, 01:50
Sahada dökülen herkes sahada kaldı gayret gösteren herkes çıktı, Kuyt Allah seni bildiği gibi yapsın boş kale boş

Sheriff
Kuyt bilerek atmadı sanırım golü

footballer33
F.Bahçe, bugün kamera şakası gibi top oynuyor. Pozisyon & gol kaçırma yarışması olsa, 1. sırayı kimseye kaptırmazlardı. :) Kalan kısa sürede mümkün olduğunca kalesinden uzakta tutmalı topu, yapmaları gereken en önemli şey bu olmalı artık.

uAburak89
22.Şubat.2013, 01:51
Diğer eşleşmelere bakıyorum da, en kötü yarı final olabilir, ciddi tehlike olabilecek takımlar eleniyor.

anil luque
22.Şubat.2013, 01:54
İkinci kez aynı pozisyon oldu Kuyt yine atamadı.

attirson
Yine aynı şey ya vur gitsin boş kale lanet olsun ya.

Namzet
Kuyt şaka mısın sen ya

ReaList
Ya vallah ben bu Kuyt'ı döverim vursana işte boş kale ya Allah ya Sabır

OrcunFB
Kuyt kareye bas kareye.

BaGa TaRKaN
Ha Ha Ha :zuhaha

Kuyt Belli ki Bahis Oynamış :D Atamaz Diye :n:

himone
22.Şubat.2013, 01:55
Kuyt bir tane daha atamazsa terlikle kovalayacam yemin ediyorum :D.

sui generis
22.Şubat.2013, 01:56
Şakacı Kuyt.

titates1
22.Şubat.2013, 01:58
kuyt tam aptal sarışın

BaGa TaRKaN
Fenerbahçe ile Yola Devam :)

anil luque
Bu kadar zor olmamalıydı ya. Neyse gözümüz aydın.

himone
Salih çıktıktan sonra oyunun kontrolünü tamamen kaybettik. Sahada oynayan oyuncu grubu şaka gibi. Turu geçtik diye sevinemiiyorum, bu kadar gol kaçar mı arkadaş? Adamlar 10 kişi bizden iyi oynadılar.

erdem344
22.Şubat.2013, 02:00
Sadece turu geçmek güzel.

BaGa TaRKaN
22.Şubat.2013, 02:00
Adamlar Şişirmelerle Top Oynadı Bate Oynayamadı ki,

Bu Kadar Ön Yargısız Olmayalım Oyun Hep Fenerbahçenin Elindeydi Tek Eksik Skor O da Artık Ders Alınması Gereken Bir Maç Oldu :)

Sheriff
22.Şubat.2013, 02:01
Zaten Salih'i çıkarmaktaki amaç maça yatmaya çalışmaktı, her seferinde aynı şeyi yapıyoruz rakibe top oynatıyoruz öne geçince.

zeck17
22.Şubat.2013, 02:01
Fenerbahçenin çok kötü oynadığını düşünen tek ben miyim bir kaç isim iyi oynadı onlarda volkan yobo ve salihti ve tebrikler

Chivalry
22.Şubat.2013, 02:02
Yazıklar olsun 10 kişi kalmış 1-0 geriye düşmüş 3. sınıf avrupa takımına karşı bize böyle diken üstünde maç izletenlere diyecek bir şey bulamıyorum. Kontra atak oynayacaksın belli Kuyt nedir ya alsana Stochu Caner bile forvette daha iyi oynar şu boşlukları bulsa Kuyt çilesini çektiriyorsun bize

europeanconquer
10 kişi kalan rakibe karşı yatmak da ayrı bir fantezi,neyse Allah'tan bir kaza olmadı da turu geçtik,tebrikler Fenerbahçe'ye :)

footballer33
Bu kadar çok gol kaçırmanın bedelini ödemeden geçti turu Fenerbahçe, haydi bakalım! Yalnız; bu halleriyle Plzen'e karşı hiç şansları olmaz. Sonuç olarak, Napoli'yi elemiş bir takımdan bahsediyoruz.

ReaList
22.Şubat.2013, 02:03
Allahın sevgili kuluyuz ilk maçta tek şut atmadan ikinci maçta 10 kişilik takıma karşı ecel terleri dökerek atladık turu, Şükürler olsun. Yalnız bu berbat futbolla 2 maçta Napoli'ye 5 gol atıp yemeyen Plzen'i rahat geçeceğimizi düşünenin futbol bilgisinden şüphe ederim. Artık futbol oynamaya başlasak ne olur ?

Sırf sahada koşuyor diye Kuyt'a tamah ediyoruz ya ne diyeyim. Fenerbahçeli olmak sağlam kalp gerektiriyor. 3 senedir kanser, kanser, kanser

attirson
Farklı bir şekilde kazanıp turlayacagımız maçı kalp krizi tehlikesiyle kapattık.Plzen maçlarında yakaladıgımızı atmamız lazım böyle lakayıt hareketlerle eleniriz Plzen'e.

Namzet
Plzen takımı napoliyi elemiş olabilir ancak napoli'nin zaten umrunda olmayan bir kupa,Plzen maçları çok farklı geçer.

erdem344
22.Şubat.2013, 02:04
3.sınıf avrupa takımı sampiyonlar liginden elendi.

sui generis
22.Şubat.2013, 02:05
Rakibe göre top oynuyoruz maalesef. Rakibin seviyesi neyse ona ya iniyoruz ya çıkıyoruz.

Kanser olduk ama tur bizim :)

himone
22.Şubat.2013, 02:05
FB'nin geçebileceği son tur buydu, bundan sonra bir beklenti içine girmemek lazım.

Bu arada Aykut Kocaman ligte Topal-Emre-Salih üçlüsünü oynatsa takım şov yapar. Tabi Kuyt ve Webo'nun da adam akıllı oynaması lazım.

furkan58
22.Şubat.2013, 02:09
Cristian bomboş topu atsa hiç bi olumsuz şey konuşulmıcaktı şimdi taa kaçan golleri bile Aykut Hoca'ya bağlıcak insanlar var nerdeyse. Ayıptır , pes doğrusu. Gol yememe kaygısı piskolojik olarak geri çekiliyor takım rakipte can havliyle saldırıyor son şanslarını deniyor akın akın bizim atak yapmamız beklenmiyordu heralde ? Dediğim gibi Cris veya Kuyt veya Sow bi pozisyonu golle sonuçlandırsa hiç bunlar konuşulmıcaktı. Son 16'da da iyi yada kötü oyun bi şekilde çeyrek final görmemiz lazım. Plzen eleyebileceğimiz bir takım.

erdem344
22.Şubat.2013, 02:10
Plezen , bate gıbi pandoranın sihirli kutusu değil ben plezeni geçeceğimizi dûşunüyorum

Martın 15inde allahın izniyle çeyrek finalde oluruz

petrol_fb12
22.Şubat.2013, 02:11
Maç özeti.

20 dakika'da on kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahce oynadığı hucum futbol ile göz doldurdu.İkinci yarının başında Baronin gördüğü "KIRMIZI KART" sahada sayılar eşitlendi.Fenerbahce yer yer poziyon girsede atamadı.İki takımın 10 kişiyle kalmasıyla oyun disiplini koptu.Kuyt kaleciyi uzakta gördüğü halde cekmediği şutlar göz doldurdu.Fenerbahce oynadığı Muhteşem futbol girdiği poziyonlarla göz doldurdu.

zeck17
22.Şubat.2013, 02:12
Dürüst olmak gerekirse milli takımın maçından sonra eminim ki Plzen bu kadar kötü oynayan fenerbahçeyi eler en iyi ihtimalle çok fazla zorlar Tecl Darida Zeman ve Limbersky'ye dikkat ilk 3 oyuncu Çek Cumhuriyetinin gelecekleri 22-23 yaşlarındalar

MeMo
22.Şubat.2013, 02:14
İlk defa Uefa'da 16'ya kaldık galiba. Yola devam ediyoruz 3 kulvarda. Sonu da güzel olur inşallah.

titates1
22.Şubat.2013, 02:16
Daum olsaydı , en az final gelirdi , o kadar diyorum , Aykut Kocaman her geçen gün beni daha çok hayal kırıklığına uğratıyor , eskiden yaptığımız şok preslerden vb. hiçbir şeyden eser yok , olmuyor yani , zorlamamak lazım , erken bir t.d değişikliği bize kupayı getirebilir.

erdem344
22.Şubat.2013, 02:18
Yıllar sonra Mart ayında maçımız var.

ReaList
22.Şubat.2013, 02:23
Bu arada Aykut Kocaman ligte Topal-Emre-Salih üçlüsünü oynatsa takım şov yapar. Tabi Kuyt ve Webo'nun da adam akıllı oynaması lazım.

Bana göre de Emre-Salih-Meireles , Meireles son zamanlarda ne kadar yanlış yapsa da kulağı çekilmiştir diye düşünüyorum ama şu var Sow-Webo-Kuyt üçlüsü olmuyor, ileride ne yaptığımız belli değil biri sağda biri solda bazen ikisi yan yana karman çorman bir hava hakim, Bugün Salih de oyundan çıkınca bu üçlü tek top tutamadılar o alanda. Devre arasında dediğim gibi çorba gibi oluyor ileri. Kanatların bomboş kalması da cabası. Kalbürüstü bir takım olsa bizim bekleri sulu dereye götürür susuz getirir.

Salih'in mevcut performansı ve isteği her türlü Cristian, Selçuk ve Topal'dan formayı almaya yeter, en azından bir 50-60 dakika. Adalet varsa bu çocuk formayı geçirir sırtına.

ThersoN
22.Şubat.2013, 02:25
Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım, tur hayırlı olsun. Takım performansı iki maçta da ilerisi için biraz aldatıcı olabilir sanırım, iki maçtada erken kırmızı çıktı, Bate takımı çok sınırlı yetenekleri olan bir takım.
V.Plzen turu daha tehlikeli olabilir.

Corpus
22.Şubat.2013, 02:26
Eurosport.com TR ‏@EurosportCom_TR
Selçuk Uçan: Aykut Kocaman bana ligde epey forma veriyor. Ben de bunu iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Şu an her şey çok güzel gidiyor

Selçuk Uçan :n:

Chivalry
22.Şubat.2013, 02:28
Baya forma şansı buluyor genç selçuk :D

erdem344
22.Şubat.2013, 02:31
11 günde 4. maç .

Aykut Kocaman : 3 4 gün sonra Plezenin ne kadar zayıf ve kolay rakip olduğu söylenecek.

sananes
22.Şubat.2013, 02:33
Daum olsaydı , en az final gelirdi , o kadar diyorum , Aykut Kocaman her geçen gün beni daha çok hayal kırıklığına uğratıyor , eskiden yaptığımız şok preslerden vb. hiçbir şeyden eser yok , olmuyor yani , zorlamamak lazım , erken bir t.d değişikliği bize kupayı getirebilir.

yahu daum zamanında anelka'lı alex'li o efsane kadro zaragoza tarafından rahatça elenmedi mi aynı uefa'da. Kovulsa da kurtulsak denenleri ne çok anıyor bizim taraftarımız anlamak güç.

erdem344
22.Şubat.2013, 02:36
Aykut Kocaman : Takvımı duzenleyenler neye gore ayarladı bılmıyorum, bızden daha yorgunlar var herhalde.

Alicanfmfan
22.Şubat.2013, 02:36
Fenerbahçeli arkadaşlar kusura bakmasın ama Kuyt'ta zerre teknik yok, normalde izlediğim maçlarda her yerden dan dun vurur bu maçta iki kere boş kaleye vurmayıp topu sürmesi enteresan.

Ayrıca Aykut Kocaman'da bi garip sürekli göndermeler, her maçtan sonra.

The.Crow
22.Şubat.2013, 02:37
11 günde 4 maç. Pufff.. İzlemesi bile yorucu.

ReaList
22.Şubat.2013, 02:41
Daum'un da Kocaman'dan farkı yoktu gerçi Kocaman'ın mı Daum'dan farkı yok ? Lille maçında bugün Kocaman'ın yaptığı değişiklik gibi bir değişiklik yapmış rakibi oyuna ortak ederek, tamamen geriye çekilmiş 1-0 giden maç 86. dakikada 1-1'e gelerek tur elden gitmişti. İkisinin de skor avantajı sağlayınca savunma anlayışı aynı, topu rakibe ver kaleyi savun yemiyorsan ne ala. O gün Daum'un ki tutmadı bugün tuttu. Bazen şartlar değişiyor ama biz hala aynıyız, izlerken "Eyvah" düşmüyor dillerden, bu da bir başarı : )

titates1
22.Şubat.2013, 02:52
Daum'dan kastım , Daum'un atak organizasyonları ve oyunculardan maksimum verim almak gibi özellikleri , defansif oynattığını biliyorum ancak duran top organizasyonları ve oyuncuları yeteneklerine göre farklı yerlerde kullanabilmesi + roland koch faktörüyle çok başarılı olabilirdik.

byariff
22.Şubat.2013, 02:53
oncelikle temsilcimizi tebrik ederim aykut hocaya gelirsek hocam insan biraz dusunur ilerdeki fiksturlere bakar sen pazartesi maç istiyorsun ama çarsama senin turkiye kupasi maçin var ?

barahir
22.Şubat.2013, 02:56
İyi de arif çarşamba günkü maçın formalite olduğunu sağır sultan duydu, biliyor.. recepler salihler beykanlar oynayacak..

byariff
22.Şubat.2013, 03:01
sonuç olarak maç bugun ilk 11"de sahaya cikan oyuncularin 3-5"i en az o maçda olacak hayir onuda geçtim ornek veriyim pazartesi yapsalardi belki hocanin aklina gelip diyecekti carsamba macimiz var niye tff bole yapiyor vs vs derdi.

barahir
22.Şubat.2013, 03:04
Bir şekilde bu işin içinden çıkılırdı, kupa maçı da perşembe olabilirdi, sonraki lig maçını da yine Pazartesi oynardık. Pek ala yapılabilirdi.. Geçen yıl Avrupada olmamamıza rağmen bir çok maçımızı hafta içi oynadık, bu tür zaruri durumlarda yine hafta içi oynayabilirdik..

Bu arada bir not: Fenerbahçe son 16'ya kalan takımlara arasında en az gol yiyen, Plzen ise en çok gol atan takım..

erdem344
22.Şubat.2013, 03:05
sence dermiydi ?

Formalıte maçı için

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Şubat.2013, 03:30
daum demeyin de ne derseniz deyin :n:
onun doneminde avrupada her sene elendigimizde klasik bunlardan ders alacagiz derdi. her sene ders cikarirdik (: o donemde de hatirliyorum, bu potansiyelde takimi nasil boyle oynatir diye dauma az kizilmadi. tabi suanki durumu da savunacak degilim ama sanirim bu bir fenerbahce klasigi, basketbol takimi da ayni durumda. sezon basinda final 4 oynar denen takim barcadan evinde 40 sayi fark yiyor :n: gerci buna sasirmadik, orasi ayri (:

ikinci yari tam bir izdirap seklinde gecti, rahat gecebilecegimiz bir turu zora soktuk. maci izlerken golu yememizin mustahak bile oldugunu dusundum acikcasi. 10 kisilik bateye karsi mahkum oynadik resmen. neticeyi aldik belki ama rakibi kalecisini dahi yari sahaya cikaracak kadar yureklendiren bir oyun oynadik, kuytin 2 pozisyonda da bos kaleye topu atmayi tercih etmemesi de anlasilir bir durum degil. bu oyuna ragmen rakibin cezayi kesememesi buyuk sans.

bakalim bu plzen nasil bir takimmis. acikcasi bekledigim bir neticeydi plzenin cikmasi, daha dogrusu hissetigim diyeyim (: 2.yari cok umit vermese de bu futbol avrupada is yapiyor nedense. izleyip gorecegiz.

himone
22.Şubat.2013, 03:45
Benim hatırladığım FB tarihinde gerçekten güzel futbol oynatan tek adam Zico'ydu. Sırf Daum kovulsun diye FB'nin şampiyon olmasını istemiyordum. Burda Daum demeyin de kimi diyorsanız deyin.

erdem344
22.Şubat.2013, 09:44
Yaklaşık 15 yıldır Fenerbahçeyi izlerim en iyi top oynadığı dönemler bence ziconun son senesi ve Aykut Kocamanın ilk senesi.

LaigLeNoiR
22.Şubat.2013, 10:37
Tebrikler Fenerbahçe'ye öyle veya böyle tur geçildi. Kimse maçta nasıl oynandığını hatırlamayacak. Sonuçta turu geçti :)

Öte yandan bir üst turda Napoli yerine Plzen geldi. Bu da büyük bir şans.

Ben zaten yıllardır derim Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki kura şansı Beşiktaş'tan 10-15 kat daha fazla. En düşük torbadan Tottenham'ı çekiyor birisi UEFA'da , diğeri ise 2.torbadan Şampiyonlar Ligin'de Braga'yı çekiyor. :D

İnşallah iki takımımızda finale kadar gider.

davidvilla
22.Şubat.2013, 11:00
Herşeyden öte hakemi ben çok beğendim. Harika maç yönetti. Her maçı böyle hakemler yönetse oyuncular birbirleriyle değil futbol oynamakla uğraşırlar. Bizim Cüneyt de böyleydi taa ki adamın kararlarını videolarla saatlerce izleyip verdiği kartlara sürekli itiraz edip adamın otoritesini sıfıra indirene kadar.

sui generis
22.Şubat.2013, 12:34
Özetlerden baktığım kadarıyla Sow 3 , Cris 1 , Kuyt 3 tane kaçırmış , adamların tek pozisyonu var, onu da Volkan çıkarıyor.

Dün bizi tedirgin eden rakibin pozisyonlarının olması değil , topun bizim yarı alanda oynanmasıydı.

Ne yapar eder Plzen'i de eleriz , rahat olun :)

himone
22.Şubat.2013, 12:57
Özetlerden baktığım kadarıyla Sow 3 , Cris 1 , Kuyt 3 tane kaçırmış , adamların tek pozisyonu var, onu da Volkan çıkarıyor.

Dün bizi tedirgin eden rakibin pozisyonlarının olması değil , topun bizim yarı alanda oynanmasıydı.

Ne yapar eder Plzen'i de eleriz , rahat olun :)

Son yarım saatte yaşadığımız stresten dolayı çok kızdık ama kaçırdığımız pozisyonlar gerçekten çok fazla. 1 tanesini atsaydık son yarım saati de rahat geçirecektik ve hepimiz çok iyi futbol oynadığımızdan bahsedecekti.

1 hafta boyunca FB gol yememeli temkinli oynalamı diyenler FB korkak futbol oynadı, 10 kişiden baskı yedi rezalet top oynadı gibi yorumlar yapıyorlar. Evet Aykut Kocaman'ın oyuncu değişiklikleri yanlıştı ama şunu unutmamak lazım birçok net gol pozisyonunu ziyan eden oyuncular en az bizim kadar stres yaşadılar. Dediğim gibi 2. golü atabilselerdi çok rahatlayacaklardı ve maçı güle oynaya bitireceklerdi, Trabzon maçında olduğu gibi.

Bir gerçekte şuki ileri üçlü defansif anlamda başarılı olsa da hücum anlamında gerçekten çok kötü. Kuyt etkinliğini tamamen kaybetmiş, Sow sol kanatta kaybolmasına rağmen iyi oynuyor ama bitiriciliği köreliyor, Webo ise bazen çok iyi bazen de (dün ikinci yarıda gördüğümüz gibi) çok kötü oluyor. Herhalde FB'nin en büyük sıkıntısı son 2 yıldır istikrarlı oyuncu sayısı gerçekten çok az.

KanaKe
22.Şubat.2013, 13:16
ilk yari penalti golünden sonra takim 1-0 a yatar dedim 2. yariyi hic izlemedim nitekimde 1-0 a yatmislar zaten..

davidvilla
22.Şubat.2013, 13:20
Son yarım saatte yaşadığımız stresten dolayı çok kızdık

Abi ben de bunu anlamıyorum bizde de bu olay var.
Avrupa karşılaşması bu. Adı Bate olmuş Plzen olmuş Cluj olmuş farketmez. Bu adamlar Akhisar değil Konya değil. Avrupa maçı bu. Bu adamlar dünyanın zirve klüplerine bile kafa tutuyorlar zaman zaman. Bırakalım da stres olalım biraz. Avrupa maçı rakip kim olursa olsun lig maçına benzemez. Rahat rahat maç seyretme günleri Real Madrid için bile geride kaldı. Her rakip zorlu herkes canını dişine takarak oynuyor. Biraz stres olsun artık. Önceki gün Gs bir "avrupa takımı" gibi oynamadı fakat skoru zar zor da alsa FB dün tam bir "Avrupa takımı" gibi oynadı. Alan savunması vardı. Herkesin görevi vardı, sahada ne yapıldığı belliydi. İsabetli paslar yapıldı top kanatlara açıldı. Kontra atak yapıldı. Bence Fb çok ışık veriyor. Ama Plizen de ışık veriyor. Yani bu takımları küçümseyip sonra zorlanınca da strese girdik diye şikayet etmenin anlamı yok bence. Bu seviyede takımların adı ne olursa olsun iyi takımlar. İşte Schalke'nin oynadıgı futbolu gördük. O seviyede kim olursa olsun kaliteli bir futbol oynayarak oraya gelmiş oluyor ve bu oyununu devam ettiriyor.

ReaList
22.Şubat.2013, 13:31
Doğal olarak eleştiriyoruz, kötü bir oyun içinde olduğumuzu söylüyoruz ama bu kötü oyun içinde hala 3 kupada varlığımızı sürdürüyoruz -en azından şimdilik- bir de iyi futbol oynasak ne olurdu acaba ?

himone
22.Şubat.2013, 13:54
Abi ben de bunu anlamıyorum bizde de bu olay var.
Avrupa karşılaşması bu. Adı Bate olmuş Plzen olmuş Cluj olmuş farketmez. Bu adamlar Akhisar değil Konya değil. Avrupa maçı bu. Bu adamlar dünyanın zirve klüplerine bile kafa tutuyorlar zaman zaman. Bırakalım da stres olalım biraz. Avrupa maçı rakip kim olursa olsun lig maçına benzemez. Rahat rahat maç seyretme günleri Real Madrid için bile geride kaldı. Her rakip zorlu herkes canını dişine takarak oynuyor. Biraz stres olsun artık. Önceki gün Gs bir "avrupa takımı" gibi oynamadı fakat skoru zar zor da alsa FB dün tam bir "Avrupa takımı" gibi oynadı. Alan savunması vardı. Herkesin görevi vardı, sahada ne yapıldığı belliydi. İsabetli paslar yapıldı top kanatlara açıldı. Kontra atak yapıldı. Bence Fb çok ışık veriyor. Ama Plizen de ışık veriyor. Yani bu takımları küçümseyip sonra zorlanınca da strese girdik diye şikayet etmenin anlamı yok bence. Bu seviyede takımların adı ne olursa olsun iyi takımlar. İşte Schalke'nin oynadıgı futbolu gördük. O seviyede kim olursa olsun kaliteli bir futbol oynayarak oraya gelmiş oluyor ve bu oyununu devam ettiriyor.

Ben de onu diyorum işte, stres anında kızıyoruz ama sakinleşince durumun mantıklı olduğu gayet açık oluyor. Dün FB'nin orta sahasında en önemli oyuncuları yoktu ve son yarım saatte baskı yemesi normaldi. Takım gerçekten mental anlamda rahatlamış değil, eğer Kasımpaşa ve BJK maçlarından iyi sonuçlar alarak çıkarsak zaten içerde o gazla Bursa'yı da büyük ihtimalle yeneriz. Ondan sonra artık kafası rahatlayan takımı teknik açıdan eleştiririz.

FB devre arasından sonra gerçekten bir karakter kazandı, mücadele ediyor ve takım savunmasında gelişme var üstelik en iyi savunmacımız dediğimiz Yobo bu kadar formsuzken. Bu arada Plezen'i hiçbir FB'linin küçümseyeceğini zannetmiyorum, Bate'yi bile aşırı ciddiye aldık Napoli'ye iki maçta 5 atan takımı mı küçümseyecekler? hatta FB'nin asıl sorunu da bu herkesi fazla büyüttüğü için kendi oyununu oynayamıyor ve bu yüzden hep korkak diyoruz ya!

davidvilla
22.Şubat.2013, 14:36
Doğal olarak eleştiriyoruz, kötü bir oyun içinde olduğumuzu söylüyoruz ama bu kötü oyun içinde hala 3 kupada varlığımızı sürdürüyoruz -en azından şimdilik- bir de iyi futbol oynasak ne olurdu acaba ?

Oynanmıyor ki iyi futbol. Göze hoş gelen saglı sollu ataklarla futbol oynanmıyor Avrupa'da kimse oynayamıyor. At madrid kapanıp kontra yapa yapa Uefa kupasını aldı geçen sezon. Finalde bile aynı şekilde geçti. İki kişiyle hucum ederek 3 gol buldu. Güzel futbol oynanmıyor. Savunma agırlıklı kontra ataga dayalı oynamazsan Gs durumuna düşüyorsun inanılmaz pozisyonlar veriyorsun. Bu futbolun adı korkak değil gerçekçi akılcı futbol bence. Herkes bu şekilde topu aralarında bir iki dolaştırıp savunma arkasına oynayarak devam ediyor. Eskisi gibi rakibe bas dışarı cıkarma futbolu işe yaramıyor. Barca için bile yaramamaya başladı Celtic ve Milan maglubiyetleri bunu iyice açığa çıkardı. Barca bile böyle oynayamazken bizler nasıl iyi futbol oynayalım. Aksine çirkin kötü bir futbol oynayıp skora yonelik olmamız lazım Dogu Avrupa takımları olarak. Futbol buna döndü artık maalesef özellikle Avrupa'da.

ReaList
22.Şubat.2013, 15:03
@davidvilla

İyi Futbol harıl harıl hücum yapmak değildir ki ? Ama İyi Futbol topu rakibe bırakıp işini Allah'a bırakmak da değildir. İyi Futbol -senin anlatmak istediğin- Fenerbahçe'nin Trabzon'da oynadığı futboldu dün oynadığı futbol değil. Dün bir ara topu tamamen rakibe bırakıp kendi sahamıza gömüldük, Rakip kaleci ortasaha'da oynuyordu o kadar rahattı düşünün artık.

Escochae
22.Şubat.2013, 15:27
@davidvilla

İyi Futbol harıl harıl hücum yapmak değildir ki ? Ama İyi Futbol topu rakibe bırakıp işini Allah'a bırakmak da değildir. İyi Futbol -senin anlatmak istediğin- Fenerbahçe'nin Trabzon'da oynadığı futboldu dün oynadığı futbol değil. Dün bir ara topu tamamen rakibe bırakıp kendi sahamıza gömüldük, Rakip kaleci ortasaha'da oynuyordu o kadar rahattı düşünün artık.

Bazen gerçekden sallamak için salladığını düşünüyorum. Tamam topu verdikde pozisyonda verdik mi ikinci yarının başındaki pozisyon hariç. Demekki savunma anlamındada doğruyu yaptığın zaman allahlık bir durum olmuyor. Ayrıca bu futbolda ben bir yanlışlık görmüyorum. Eğer yanlışlık olsaydı Chelsea ve İnter şampiyonlar ligini kaldıramazdı.

ReaList
22.Şubat.2013, 15:35
@CRaCPoT

Rakip 10 kişiydi yalnız, Sen 10 kişi oynarken bırak oyunu rakip sahaya yıkmayı, pozisyon bile bulamadan maç tamamladın. Bu oyuna bir bakış açısı sallamak değil.

Deus Dominus
22.Şubat.2013, 15:51
Vallahi futboldan soğudum son 2-3 hatadır maç izleyemiyorum, uyuyakalıyorum... Plzen'i de eler Fenerbahçe bu futbolla. Ama ben daha fazla izleyebileceğimi, katlanabileceğimi sanmıyorum.

MeMo
22.Şubat.2013, 15:57
@CRaCPoT

Rakip 10 kişiydi yalnız, Sen 10 kişi oynarken bırak oyunu rakip sahaya yıkmayı, pozisyon bile bulamadan maç tamamladın. Bu oyuna bir bakış açısı sallamak değil.

Ben 10 kişiyken yediğim golü çıkarmak, saldırı yapmak ihtiyacında değildim. Neredeyse istediğimi elime almıştım.

ReaList
22.Şubat.2013, 16:06
Ben 10 kişiyken yediğim golü çıkarmak, saldırı yapmak ihtiyacında değildim. Neredeyse istediğimi elime almıştım.

Niye aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum bilmiyorum ama : )
Ben Fenerbahçe harı harıl hücum yapsın demedim bu kadar mantıksızlık olmaz zaten ama dün hangimiz takımızın tamamen geriye yaslanıp topu rakibe bırakmasından rahatsız olmadı, tedirgin olmadı ? Rakip kaleci orta alana kadar çıkacak derecede rahattı, o kadar ki gömüldük içeriye bu yanlıştı diyorum, bu benim bakış açım kimine göre doğru da olabilir.

@CRaCPoT Chelsea ve İnter örneklerini vermişsin de gözümden kaçmış, Chelsea ve İnter bu anlayışı sadece Barcelona karşısında güttü, Futboldan anlayan insanlarsınız gözünüzü seveyim Barcelona nere 10 kişilik Bate nere ?

barahir
22.Şubat.2013, 16:10
Dünkü maçta evet ben de kızdım, ancak sadece Salih'in çıkıp Selçuğun girmesine kızdım.. Onun dışında 5-6 tane pozisyonumuz var ki birisi Cristianla onu atamaması kabul edilemez.. Rakip 10 kişi olmuş vs bir noktadan sonra farketmez, eğer 1 gol BATE'ye yetiyorsa her türlü saldırır, sen de baskıyı yersin. Bu tür maçlarda 2'yi bulacaksın.

Tüm bunların dışında ben takımdan memnunum. Sizin istediğiniz gibi topla tüfekle, saldırmak geride kaldı artık. Avrupa şampiyonlalarında en güzel futbolu oynayan Hollanda en fazla 2. turu görmüştü, Dünya kupasında savunma ağırlıklı oynadılar Finale çıktılar..

Avrupada haticeye bakmayacaksın, biraz neticeye de önem verin artık. Şurda hiçbiriniz Fenerbahçeyi UEFA da ilk 16'da göremedi, görmüşken de şöyle böyle demeyin artık.

Şunu da unutmayın, 3 kulvarda devam eden tek takım Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesi. Doğrusuyla yanlışıyla, beğenirsiniz beğenmezsiniz, ancak biraz da realist olun.

davidvilla
22.Şubat.2013, 16:23
Rakip 10 kişi olmuş vs bir noktadan sonra farketmez, eğer 1 gol BATE'ye yetiyorsa her türlü saldırır, sen de baskıyı yersin. Bu tür maçlarda 2'yi bulacaksın.
.

Ayneeeen. Sana top yaptırmazlar, tempoyu düşürmene izin vermezler. Bu seviye futbolda 2.yi bulabilecek pozisyonlara girmek önemli. Atarsan rahatlarsın atamazsan karşında 10 kişi de olsa o turlara kadar gelmiş diri bir rakip var seni son dakikalarda özellikle mutlaka zorlayacaktır. Sende de psikolojik olarak ya gol yersem mantıgı oluşmaya başlayınca haliyle ilk iş topu uzaklaştırıp nefeslenip pozisyon almak oluyor.

darkkobal123
22.Şubat.2013, 16:39
Tur güzel, oynanan futbol kötü. Özellikle 2.yarı kötüydü Fenerbahçe. Ancak şu açıdan da bakmak lazım ; kritik, riskli ve seyircisiz maçta çok iyi futbol istemek de biraz saçma geliyor bana. Neyse, önemli olan turu geçmekti, tebrikler Fenerbahçe !

ReaList
22.Şubat.2013, 16:52
@barahir

Mehmet bir şeyi çok merak ediyorum sen de hocayı sevdiğinden dolayı senin üzerinden diğer arkadaşlara da bu mesaj gitmiş olur, neden oyun içi taktik ve teknik üzerinde konuşulunca, bu konuşulan her şey sanki Aykut Kocaman'a edilmiş bir küfür olarak algılanıyor ?

İş takımın durumunu biraz eleştirmeye gelince hemen savunma psikolojisi karşı tarafın karakterini sorgulama noktasına kadar indirgeniyor. Skor taraftarı olan hangi taraf çözmüş değilim mesela. Hani realist olun diyorsun ya kendi adıma söyleyeyim birazcık fanatik olsaydım bugün, ya 3 kulvarda devam eden takımımı göklere çıkarırdım ya da kötü oynanan futbolu yerin dibine sokarak hocaya haraket savururdum, yanılmıyorsam -medya takibime dayanarak- şuan öyle 2 kutup oluşmuş durumda. En azından bu ortamda öyle uçuk 2 kutup yok, Eleştiren de haklı sebepler ortaya koyuyor, hocayı sahiplenen de, tek bir fark Eleştirenin derdi Fenerbahçe iken, savunanın derdi savunduğu kişi.

Bu işin kolayı da var; Mesela "Sen bu işi bilmiyorsun hoca bırak git" deyip de bitirebilirsin cümleleri. Ben dünkü maçı daha önce gördüm, Daum döneminde Lille maçında gördüm, Zico döneminde Az deplasmanında gördüm, Kocaman döneminde GS, Marsilya maçlarında gördüm. Geçmişi hatırlamayanlar onu tekrarlamaya mahkumdur. Bence dünkü oyun anlayışının eleştirilmesi çok doğal bir şey. "3 kulvarda devam eden tek takım Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesi." sözü ne kadar doğruysa "Fenerbahçe tarihinin en pahalı ve şöhretli kadrosu Aykut Kocaman'ın elinde" sözü de doğru, bunu es geçmemek gerek.

himone
22.Şubat.2013, 16:54
FB daha önce aynı taktikle birçok maçta elendiği veya maç kaybettiği için taraftarların tepkisi normaldir. Aynı şekilde yıllardır kaybedilen bir sürü maç varken topu rakibe vermek çok ta mantıklı değil. Ama birçok FB taraftarı sakinleşince aslında dünkü maçta kötü futbol oynamadığımızı anlamıştır.

Bu arada dün FB özellikle ilk yarıda gümbür gümbür kanat bindirmeleri yaptı ama Gökhan ve Ziegler'in orta özürlü olmalarından dolayı değerlendiremedik. Onların yerinde düzgün orta yapabilen adamlar olsaydı herşey farklı görünürdü. Ama yine de 6-7 tane net gollük pozisyonlar varken beceriksizlik ve şanssızlık yüzünden 2'yi bulamadık. Bence FB Salih çıkana kadar çok iyi oynadı Salih çıktıktan sonra geri yaslandık onda da psikolojik etkenlerden çok kötü göründük. Geri yaslandığımız dakikalarda 3 tane net pozisyon var, yani takım gayet mantıklı oynamış. Oyuncuların beceriksiz olmaları hocanın suçu değil. Tabi o beceriksizleri niye sahada tutuyor diyebilirsiniz, o konuda tartışmam.

barahir
22.Şubat.2013, 18:33
İbrahim, bak asla öyle bir durum yok. Hocayı seviyorum eyvallah, ancak taktik yanlışlarını ben de söyledim çoğu kez ki yukarıdaki mesajda da belirttim Selçuğun girmesiyle BATE resmen işgal etti bizim sahayı, keza ben olsam oyunu tutmak için Webo-Caner değişikliği yapardım, ilerleyen dakikalarda da Sow-Semih değişikliği yapardım ki bence doğru olan buydu. Aykut Hoca bazen oyunu iyi okuyamıyor bu doğru, bazen de oyunu çok doğru okuyor ancak giren oyuncunun performansı kendisine patlıyor (Marsilya maçında Bienvenu'yu alması).

Benim itirazım şurda, Aykut Kocaman sanki 3 yıldır hiç bir iş başarmamış gibi gösteriliyor. Bu çok büyük haksızlık. Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin.

Bu konuda "Aykut Hoca'da Salih ile başlayacak yürek yok" denmiş mesela, işte bunlar yapılmasın.

ReaList
22.Şubat.2013, 19:11
@barahir

O yanlış hem de fazlasıyla yanlış. Ben hocayı hocalığı konusunda eleştiririm karakteri konusunda değil. Bunu yapanda ayıp eder. Takıma yansıttığı önemlidir, Yoksa takım gol atınca sevinmiş sevinmemiş, gülmemiş, maçlara eşofmanla çıkmış, çok somurtkan veya çok lakayık vs bunlar kimseyi ilgilendirmez, bunlar kişisel eleştiridir -ki hoş değil.

Benim en çok dert yandığım konu şu aslında, hocanın gitmesini isteyen biri olsam zaten "İstifa" diye bir sözün arkasına bir şeyler serpiştirir, cümleleri öyle süsler geçerim. Ama hep kendini bulacak diye bekliyorum, bir insanın hatası neden sunulur ? Doğrusunu yapsın diye değil mi ? Hep derim, Eğer Aykut Hoca daha önce yaptığı bir hatayı tekrar ediyorsa, bu kesinlikle yanındaki insanların, yöneticilerin veya kendi heyetinin suçudur. Keşke yakınındaki insanlar bu konuda daha iyi analiz yapsa, daha etkili olsa. (Kıgili gibi çıkıp üzerimizde nazar var ondan böyleyiz veya bazı basın mensupları gibi "Fener'e oyunlar oynanıyor" dünyasında olmadan)

Hepimiz Fenerbahçeliyiz hocanın da gayesi bizim de gayemiz takımımızın başarılı olması. Aykut Hoca bu yolda ilerlerken hata elbet olacaktır, bu doğaldır, hatayı eleştirenler de olacaktır bu da doğaldır. Eleştiriliyorsan yol aliyorsun demektir. Şuan Fenerbahçe'de oluşan 2 kutbun keskin bir şekilde ayrılmasının sebebi de bu. Aşırı sahiplenme ve ayrıştırma doğal olandan koparıyor.

Hocanın 3 senedir başardıkları takdir-e şayan ama unutulmamalı ki Daum da aynı başarı içinde gönderildi, Zico da. 3 Senedir, her sezon takımımızın ligi geriden takip etmesi, oynanan maçların genelinde kötü bir oyun ortaya koyması ve maç sonlarının kriz içinde geçmesi bu renge gönül veren ve takip eden insanları bunaltmış durumda. Aynı senaryoların tekrar tekrar sunulması sıkıyor ve bir noktadan sonra bu bağ kopuyor. Aykut Kocaman'nın ilk senesinde galibiyet serisi başlamadan önce oynattığı futbolda böyleydi, geçen sene oynattığı da ama bu kadar büyük bir tepkinin bu sene gelmesi bu birikimden kaynaklanıyor.

Universal
22.Şubat.2013, 19:51
Çok fazla bir şey yazmaya gerek yok.

Yıllardır tek kale maç oynadığımız olurdu sonunda hep rakipler gülerdi. Fenerbahçe bu yıl Avrupa'da bunu aştı. O kadar sakin o kadar ağır tempoda oynuyor ki biz ekranda sıkılırken takım teker teker maçları kazanıyor. Bunu başarmaya başladık eskiden elendiğimiz takımların oyunlarını artık rakiplere satmaya başladık.

Dün için söylenecek söz Baroni'nin direkt, Kuyt'ın son dakika da iki defa aynı golü kaçırması Semih'in kalecinin presinden topu aldıktan sonra iyi değerlendirememesi 4-0 olacak maçı 1-0 bitirdi. Bu yüzden sıkıntı yaşadı. Bir üst tura çıkmak güzel. Eğer sonunda kupa veya iyi bir başarı gelecekse 20 şut çekip kazanamamaktansa bu maçlara razıyımdır.

Bu arada seyircisiz maçta seyirci olayları yüzünden maç durdu. Daha önce Feyenoord taraftar olayları yüzünden ihraç edilmişti; umarım başımız ağrımaz. Daha kimse tehlikenin farkında değil.

uAburak89
22.Şubat.2013, 20:10
Fenerbahçe, Bate Borisov maçında sahaya atılan meşaleler sebebiyle UEFA disiplin kuruluna sevk edildi.

attirson
22.Şubat.2013, 20:15
Şaka gibiyiz.Bir seyircisiz daha yersek o meşaleleri atanlar göbek atar heralde.

KanaKe
22.Şubat.2013, 22:11
insan degil o mesaleleri atanlar..

EndoplazmiK RetikuluM
23.Şubat.2013, 14:26
Kuyt bırak git Allah aşkına. Sabrımı zorladı durdu maçta. Bu arada sayın Kocaman Salih'i oyundan alıp Selçuk'u sokarken ne düşünüyordu çok merak ediyorum. Ecel terleri döküp kontrolü BATE'ye verdik kendi ellerimizle.

O meşaleyi atan da taraftar olamaz. O maç neden seyircisiz oynanıyor bir düşünsün bakalım o kişi. Şaka gibi yahu.

Universal
23.Şubat.2013, 14:33
Seyircisiz maçtan seyircisiz oynama cezası yiyen ilk kulüp oalcağız. Belki bu sefer seyircili oynama cezası filanda verebilirler. Komedi gibiyiz.

Ama 5 kişi bu olay yüzünden göz altına alınmış.

sananes
23.Şubat.2013, 15:23
Salih'in oyundan çıkmasını doğru buluyorum ben. Hem sarı kartı vardı hem de dikkat edersek ilk yarının son 5-10 dakikası sadece yorgunlukla açıklanabilecek şekilde hatalar yaptı,bunlar büyük hatalar değil ama topu ayağından kaçırma,koşmaya mecali kalmama gibi yorgunlukla anlatabileceğimiz şeyler işte.

Salih çok yetenekli ama biraz kontrolsüz,bunun sebebi yaşı ve kendini göstermek konusundaki hırsı olabilir. Bu yüzden kendini çabuk yoruyor,muhtemelen hoca tekrar gücünü tüketmesini istemedi,ikinci sarı kart riskini de değişiklik yaparak ortadan kaldırmış oldu. Fakat yerine Selçuk girmemeliydi. Bu da mecburiyetten mi tercih mi bilemeyiz. Sezer,Topuz gibi oyuncularımız sakat olmayıp kulübede olsalardı öğrenme şansımız olurdu.

himone
23.Şubat.2013, 16:06
Salih'in oyundan çıkmasını doğru buluyorum ben. Hem sarı kartı vardı hem de dikkat edersek ilk yarının son 5-10 dakikası sadece yorgunlukla açıklanabilecek şekilde hatalar yaptı,bunlar büyük hatalar değil ama topu ayağından kaçırma,koşmaya mecali kalmama gibi yorgunlukla anlatabileceğimiz şeyler işte.

Salih çok yetenekli ama biraz kontrolsüz,bunun sebebi yaşı ve kendini göstermek konusundaki hırsı olabilir. Bu yüzden kendini çabuk yoruyor,muhtemelen hoca tekrar gücünü tüketmesini istemedi,ikinci sarı kart riskini de değişiklik yaparak ortadan kaldırmış oldu. Fakat yerine Selçuk girmemeliydi. Bu da mecburiyetten mi tercih mi bilemeyiz. Sezer,Topuz gibi oyuncularımız sakat olmayıp kulübede olsalardı öğrenme şansımız olurdu.

Dediğin gibi Salih'in sarısı vardı ve yorulmuştu. Yerine girecek tek adam da Selçuk, Emre, Meireles, Topuz ve Sezer yokken kimin girmesini bekliyor insanlar anlamış değilm. Herkes 4-4-2 istiyor ama artık bunun omayacağını herkes biliiyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Şubat.2013, 16:26
Dediğin gibi Salih'in sarısı vardı ve yorulmuştu. Yerine girecek tek adam da Selçuk, Emre, Meireles, Topuz ve Sezer yokken kimin girmesini bekliyor insanlar anlamış değilm. Herkes 4-4-2 istiyor ama artık bunun omayacağını herkes biliiyor.

emre oldugu icin belki ama mersin macinda 20-30 dakikalik bir bolumde 442 oynamistik ve son zamanlarin en etkilini futbolunu cikarmistik. hic olmadigi kadar oyunu rakip sahaya yigmis, nefes aldirmamistik o dakikalarda. imkansiz degil yani ama tabi bate macinda beklenen bu muydu bilemem, topu ayagimizda tutmamizi saglayacak oyuncular olmaliydi diye dusunuyorum ben. mehmet topal ve selcukla ne kadar bunu basarabilirdik ki? en azindan 3 forvetten birini cikarip caneri oyuna sokabilirdi ilk hakkinda. selcuk hamlesi tamamen skoru koruma psikolojisi ve bu bakimdan ustunlugu de bateye vermis olduk o dakikada. son 15 dakikaya 1-0 gibi riskli bir skorla girmisken bu resmen intihardi bence. al topu ben savunma yapacam, atabilirsen at oldu. bir kaza golu yesek son yillarin en sansli kurasini harcamis olacaktik.(:

himone
23.Şubat.2013, 18:03
emre oldugu icin belki ama mersin macinda 20-30 dakikalik bir bolumde 442 oynamistik ve son zamanlarin en etkilini futbolunu cikarmistik. hic olmadigi kadar oyunu rakip sahaya yigmis, nefes aldirmamistik o dakikalarda. imkansiz degil yani ama tabi bate macinda beklenen bu muydu bilemem, topu ayagimizda tutmamizi saglayacak oyuncular olmaliydi diye dusunuyorum ben. mehmet topal ve selcukla ne kadar bunu basarabilirdik ki? en azindan 3 forvetten birini cikarip caneri oyuna sokabilirdi ilk hakkinda. selcuk hamlesi tamamen skoru koruma psikolojisi ve bu bakimdan ustunlugu de bateye vermis olduk o dakikada. son 15 dakikaya 1-0 gibi riskli bir skorla girmisken bu resmen intihardi bence. al topu ben savunma yapacam, atabilirsen at oldu. bir kaza golu yesek son yillarin en sansli kurasini harcamis olacaktik.(:

Ben de 4-4-2 olsun istiyorum tabiki ama hoca ısrarla bu taktikle devam edeceğini belirtiyor, bu yüzdeb imkansız dedim. Bana kalsa kesinlikle Caner'i alır 4-4-2'ye dönerdim ama eğer taktik 4--3-3 olacaksa başka oyuncu yok. Aykut Kocaman'ın anlayşı bu artık kabullenmek gerekiyor. Belki seneye, takımın başında kalırsa, taktiği değiştirebilir.