View Full Version : Estonya - Türkiye | Dünya Kupası - D Grubu
Kaka Leite
09.Ekim.2013, 21:54
http://n1310.hizliresim.com/1g/9/tfc3f.png
Haydi bismillah diyelim.
Kırmızı - Beyaz çarpan kocaman yürekler final virajını dönecek inşAllah.
http://t1310.hizliresim.com/1g/9/tfc5p.png
Macarların son 2 maçıda çok kolay (öyleydi galiba And-Estonya'ydı galiba) bu maçı kesin almamız lazım.
Kaka Leite
09.Ekim.2013, 21:59
Macarların son 2 maçıda çok kolay (öyleydi galiba And-Estonya'ydı galiba) bu maçı kesin almamız lazım.
Hollanda maçı var Macarların nasıl kolay yahu :)
Romanya olacak o.
Hollanda maçı var Macarların nasıl kolay yahu :)
Romanya olacak o.
Karıştırmışım za :D Neyse başarılar A MİLLİ TAKIMIMIZA.
Fearless Coward
09.Ekim.2013, 22:20
Çok zor bir deplasman.Romanya ve Macaristan bu deplasmanda zorlanmışlar Hollanda'yı da gördük zaten.Ancak Terim'in Milli takımının puan kaybetme lüksü yok bu saatten sonra kalan 2 maçımızı da alacağımıza yürekten inanıyorum.Eğer bu takım puan kaybetseydi Romanya deplasmanında kaybederdi zaten.Zorda olsa kazanacağımızı düşünüyorum 1-0 yeneriz diyorum ben.Dualarımız Anddora'nın az yemesi ve Hollanda ile olacak.Allah yardımcımız olsun !
Kaka Leite
09.Ekim.2013, 22:32
Açıkcası bir telaş olmasını anlıyorum.
Üzerimizde bir baskı var bunu da farkındayım ancak Estonya'dan bu kadar korkarsak bir sonraki maçta yanarız.
Abdullah Avcı döneminde bile 3 attık biz bu adamlara. Bu da en kıt hücum yaptığımız dönem oluyor benim gözümde.
Hollanda ise tamamen disiplinsizlikten kaybedecek duruma geldi. İstendiğinde bir anda nasıl geri dönüldüğünü gördük..
Estonya falan bizim denk olacağımız tipte takımlar değiller, biz ne ara bu kadar büyüdük 2 gün önce şansımız yok diyorsanız demeyin..
Terim çıtayı o kadar yükseltti ki, Estonya falan artık vız gelir.
Eğer korkulacak bir şey var ise Hollanda maçı olmalı, ben bu maçı düşünmüyorum bile. Buraya kadar geldiysen ve burada takılırsan zaten gitmeyelim play-off'lara.
Hollanda çok disiplinsiz olabiliyor çünkü kendileri çok rahat bir şekilde çıkıyorlar gruptan. Bu disiplinsizliği Macar'lar affetmez..
Kuyt ve Sneijder seçilmişler, Kuyt çok duygusal bir oyuncu belki gaza getirir arkadaşlarını :n:
Persie'nin durumu ne olacak bilgim yok, sakatlanmıştı en son. Persie oynarsa çok iyi olur adam maç önemsemeden asılıp golünü atan bir oyuncu.
Tekrar tekrar söylüyorum, Estonya bir maçta 2 şut arka arkaya atabilecek bir takım değil. Top girmek istemez anlarım benim tek ürkeceğim konu bu olur.
Buralara kadar geldiysen topu da sokacaksın 2 direğin arasına, farkını koyacaksın ortaya arkadaş.
KaRaBükLü KraL
09.Ekim.2013, 23:26
Milli takıma başarılar dileyelim de biz daha çok Hollanda'ya başarılar dileyelim Macaristan'a yenilirlerse milli takım için kurduğumuz bütün hayaller yıkılır :D Şaka bir yana beni Estonya değil iklim korkutuyor iklimi yenersek play-off'a kalırız :D
footballer33
10.Ekim.2013, 02:02
Zor maç. Akıllar 2 kere Hollanda'da olacak; hem onların Macaristan ile yapacağı maç için hem de bizim son maçta Hollanda ile yapacağımız maç için. Rakip kolay sayılmaz, hava şartları da malum. İnşallah bir sürpriz yaşanmaz.
davidvilla
10.Ekim.2013, 09:31
Daha Andorra maçı oynanmadan yazmıştım, biz bu maçı kazanalım ve en kötü ikinci de olmazsak play-off'tayız.
sakary Ali
10.Ekim.2013, 11:53
Gol averajı da önemli olacak. Romanya Andorra deplasmanı ve Estonya ile içerde oynayacak. Biz iki maçımızı da kazandığımızı düşündüğümüzde en az 8 gollük bir avantajımız var. Bende Macaristan'a nazaran Rumenler daha büyük tehdit.
Hollanda maçına bilet aldım bu maçı kazanamazsak oyunculara dalarım beyler :D
BaGa TaRKaN
10.Ekim.2013, 16:45
Estonya Maçı Bize Ters Gelir Genelde İnşallah Tökezlemeden Kazanırız da Umudumuzu Son Maça Taşırız.
Kolay Bir Maç Olmayacak Şans İnşallah Bizden Yana Olur En Kötü Beraberlik Bile Elveda'ya Hazırlar Bizi Allah Yardımcımız Olsun
GeNç KaRTaL
10.Ekim.2013, 17:35
Bu maçı alamazsak,bence ülkede futbol yasaklanmalı.
ReaList
10.Ekim.2013, 17:41
Haberlerde Fatih Terim'in orta alanı kalabalık tutacağı maçı buradan kazanacağı vs vs yazıyor umarım bunu denemez çünkü tarihi bir hata yapmış olur, nasıl Andorra ve Romanya maçlarında klasik düzenle 4-4-2 çıkıp önde baskı uygulattıysa aynısını yapması takım için daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Hem orta alan oyuncularımızın yaratıcılıkları düşük olduğundan hem de koca ülkede tek başına Santrafor'u idare edebilecek kapasitede oyuncu olmadığından dolayı 4-5-1 ve türevi tek forvetli bir sistemle sahada olmak intihar olur. Zaten kapalı rakipleri açmakta zorlanıyoruz bir de hücum hattında az adamla oynamak fişi çeker.
Tabi her şey bizim bu maçı kazanmamızla bitmiyor, Hollanda berbat performansını bir tarafa bırakıp Macarları yenmek zorunda, son 2 maçtaki oyunları beni biraz tedirgin etse de umarım Kuyt ve Sneijder Macar maçı için takımı biraz iteler.
Terim 442 yapar. Umut-Burak ilerde başlarız yine.
byariff
10.Ekim.2013, 18:34
burak-cenk tosun baslasak daha iyi gibi. dengeli forvet ayaginda top tutabilien forvet
davidvilla
10.Ekim.2013, 18:58
burak-cenk tosun baslasak daha iyi gibi. dengeli forvet ayaginda top tutabilien forvet
Cenk Tosun'un milli takımda olması bile tartışmalı bence. Hele Muhammet dururken.
Hele bir de Umut'un yerine düşünüyorsun 1 dk dur derim.
BleedingMoon
10.Ekim.2013, 19:16
hollanda rahat diye düşünmeyin beyler. adamlar ilk torbadan çıkmak için maksimum puan toplamaya çalışıyor. çıkarlar bitmemiş durumda. kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz.
footballer33
10.Ekim.2013, 20:10
TERİM İLK 11'İ AÇIKLADI:
Volkan, Gökhan Gönül, Semih, Ömer, Caner, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Arda, Gökhan Töre, Burak, Umut.
www.ntvspor.net
Fearless Coward
10.Ekim.2013, 20:53
Geçen ayki 11'i değişmemesi iyi olmuş bu 11 her türlü yener Estonya'yı.
TERİM İLK 11'İ AÇIKLADI:
Volkan, Gökhan Gönül, Semih, Ömer, Caner, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Arda, Gökhan Töre, Burak, Umut.
www.ntvspor.net
Rahat kazanacağımızdan eminim. Güzel kadro. Burak biraz kendini verirse oyuna ilk yarıda biter iş.
Fearless Coward
11.Ekim.2013, 22:52
Buralar çok sessiz haydi kendinize gelin millet ! Hollanda 1-0 önde iyi haber geldi bile.
ForsakeN
11.Ekim.2013, 22:53
Caner muthis oyuncu oldu artik
Fearless Coward
11.Ekim.2013, 22:54
Yazmamı bekliyorlarmış Umut 1-0
Namzet
11.Ekim.2013, 22:56
Caner yine yapacağını yaptı:)
ForsakeN
11.Ekim.2013, 22:57
Caner dedik dedik gitti adam Hollanda macinda yok :(
OrcunFB
11.Ekim.2013, 22:57
Caner cezalı duruma düştü, kötü oldu.
Fearless Coward
11.Ekim.2013, 22:59
Ah Caner ah ne güzel asist çekmiştin yakıştı mı şimdi bu :(
Fearless Coward
11.Ekim.2013, 23:00
Hollanda maçı 2-0 oldu oh be :)
DaveJones
11.Ekim.2013, 23:19
Hollanda maçı 4-0 oldu :n: Biz de 2-3 atabilsek ne güzel olcak.
BaGa TaRKaN
11.Ekim.2013, 23:19
Hollanda Maçı Çok Zevkli Geçiyor İzlemenizi Tavsiye Ederim Sports Tv'de
Tam Bir Resital Sunuyor Hollanda :)
Fearless Coward
11.Ekim.2013, 23:22
Bu Hollanda bizi de dağıtmasın :( Kuyt'la Sneijder ikna eder umarım. :(
EndoplazmiK RetikuluM
11.Ekim.2013, 23:31
Romanya maçından sonra yazmıştım Hollanda 2001'den beri (yanlış olmasın 2004 falan da olabilir) evinde yenilmiyor, Macarlara mı yenilecekler diye :) Nitekim fark attılar. Romanya 3'ten fazla atamaz bence. Oyuna hakimiyetimizide koyamadık ki galibiyetten emin değiliz.
Ve de Caner ! Resmen Estonyalı arkadaş kafaladı hakemi. Orada temas varsa bende Golgi Cisimciği olayım !
Fearless Coward
12.Ekim.2013, 00:20
Artık iş bize kaldı her şey istediğimiz gibi oldu bu akşam.Artık Salı günü Allah'ın izniyle Play-off biletini alacağız.Bu Hollanda Milli takımı insan değil bu arada 8-1 ne yahu :D
antiochia
12.Ekim.2013, 00:29
Valla işimiz zor. Gevşek oynarsa Hollanda'ya karşı ancak şansımız olabilir...
Kaka Leite
12.Ekim.2013, 00:29
Romanya'dan korkmuyorum artık.
Bugün Estonya'yı gördükten sonra gerek duymuyorum, Romanya maçından puan çıkaracaktır bu Estonya benim gözümde.
Ya biz bu kadar rahat oynattık rakibi ya da onlar iyilerdi. Romanya gol düşüneceğinden dakika geçtikçe daha da açılacaktır. Estonya yapar bir sürpriz orada..
SAİT71
12.Ekim.2013, 00:30
Estonya zaten yenilmeyi kabul etmiş sadece farklı yenilmeyim diye full savunma yapan bir zihniyette oynadı. Bizim takımda golleri attı bitsinde gidelim diye oynadı. Tatsız tuzsuz, maç havası vermeyen bir mücadele oldu. Formaliteyi tamamladık ve son maça kaldı playoff bileti. Hollanda maçı bence çok farklı olacaktır. Soğukkanlılık ve üst düzey bir mücadele önemli. Bizim kadar konsantre olamaz Hollandalılar. Çünkü iyice arayı açtılar. Bu maçtada zaten farka gittiler ve kendilerini şişirerek gelecekler. Deplasmanda bizle oynayacaklar, karşılarında galibiyet için çıkacak bir takım var. Onlarda kasmazlar fazla. Bu demek değil galibiyet için oynamayacaklar bize yatacaklar, galibiyet için oynarlar tabi ama önemli olan bizim ne kadar galibiyet için oynayacağımız ve ne kadar az hata yapacağımız. Tamamiyle iş bizim performansımızda bitiyor. Kısacası kendimizi yenersek Hollanda'yıda yeneriz.
KaRaBükLü KraL
12.Ekim.2013, 01:36
Takımın aklında Hollanda maçı vardı.İyi oynamadık ama oynanması gerektiği gibi oynadık.İnşallah Hollanda'yı da yenip play off biletini alacağız.Salı gününü heyecanla bekliyorum.
Raul Meireles
12.Ekim.2013, 01:43
Hollanda sağolsun vur dedik öldürdüler :D Hollanda maçı için ne desem boş ne söylesem olmaz. Herşey olabilir. Artık zurnanın zırt dediği yerdeyiz bence :D
footballer33
12.Ekim.2013, 01:45
Her yönden çok güzel bir geceydi bizim açımızdan. :) Hollanda'ya karşı da işi sıkı tutmak şart, şakaları olmadığını bugün gösterdiler. Bize maçı vermeyecekleri aşikar. 1-0 olsun bizim olsun o maç da ve playoff biletini kapalım.
Fearless Coward
12.Ekim.2013, 01:46
Eğer Hollanda'nın ilk torba mevzusu sürüyorsa as kadroyla çıkarlar gibi onun dışında yedekler oynayacaktır gerçi aslar oynadıgında bile çok zorlamıştık onları sadece girdiğimiz pozisyonları onlar gibi değerlendirememiştik.Bu sefer çok farklıyız tek sıkıntımız Caner'in olmaması olacak umarım yokluğunu hissetmeyiz.
alexdeozil
12.Ekim.2013, 01:49
Fatih Terim farkını gösterdi, nereden nereye helal olsun valla büyük adam vesselam, Hollanda maçına kalmak bile başarı, elimizden geleni yapacağız inşallah Allah yardım eder playoffları görürüz. Caner ve Gökhan Töre bu senenin flaş isimleri hayranlıkla izliyorum böyle Türk futbolculara ihtiyacımız var.
SAİT71
12.Ekim.2013, 02:24
Diyelim play off lara kaldık orda ne yapacaz? İzlanda falan gelse bari...
mustangshelby
12.Ekim.2013, 02:30
Diyelim play off lara kaldık orda ne yapacaz? İzlanda falan gelse bari... UEFA 'nın yeni Playoff sistemi Playoff'lara giden 8 takımın Hollandanın mevzusu gibi mevzusu var yani dünya sıralamasında kim nerdeyse ona göre ilk 4 seri başı oluyor birbiriyle eşleşmiyor diğer alttaki 4 le eşleşiyor. Anlatamadım ama anlamışsındır umarım :)
Fearless Coward
12.Ekim.2013, 02:45
Play-offlar'da işimiz çok zor olacak çünkü seri başı olmamız zor gibi görünüyor Hırvatistan,Fransa falan zorlu rakipler var zaten bi gidelim de play-offlara sonra konuşuruz bunları dua edelim de yedek kadro çıksın Hollanda. :)
Suicider
12.Ekim.2013, 02:50
Fatih hocayı ister sevin ister sevmeyin,iyi ve kötü yanları da var elbette ama adam tam bir 'winner' bence.Özellikle oyuncuların ona karşı saygıları ve farklı oynamaları da bunda etken tabi ki.Takım bir şekilde maçları kazanıyor umarım Hollanda karşısında da durum böyle olur.
Kaka Leite
12.Ekim.2013, 03:39
Biz iyi oynamadık bu maç.
2-0'dan sonra zaten bir rahatlama ve gevşeme oldu ki demeyin keyfimize. Attığımız goller boşa gidiyor gibi bir şeye mi kapıldık bilmiyorum ama yüklensek daha da atabilirdik.
Estonya'nın topu ayağında tutması bizim gevşememiz yüzünden oldu zaten. Belki yorulmak istemedik, belki kart cezalıları artsın istemedik ama bana göre iyi bir şey yapmadık.
Hollanda maçını kazanıp, Romanya gelip farkı atıp 2. olursa o zaman hatırlarız bu maçı. Bu dediğime bende inanmadım gerçi ama olası bir şeyi söyledim.
Romanya'nın fark atacağına hatta ve hatta Estonya'yı yeneceğine inanmıyorum. Bu yazım burada kalsın, Romanya gol için açıldıkça Estonya kontra ile boşluk yakalayacaktır..
Bizi bile ilk 30 dakika yordular uzun topları alarak ama bizde Ömer ve Semih'in üst düzey oyunu vardı. Romanya stoperleri gününde olmaz ise işleri gerçekten zor..
Gelelim bize..
Hollanda güç gösterisini yaptı, Macaristan'a bu kadar atacakları hiç aklıma gelmezdi. Persie'ye bayılıyorum bana göre Dünya'nın şuan en iyi forveti kendisi.
Bunun yanında umarım bizim maçta en kötü forvetine dönüşür diyorum :n:
Yedekler ile çıkacaklarını düşünmüyorum, Van Gaal oldukça kendinden emin ve iddia'lı konuştu.
Bize karşı nasıl çıktıklarından çok bizim nasıl çıkacağımız önemli. Özellikle sol tarafta kimin oynayacağı çok kritik olacak..
Olcan'ı seçer mi diyorum hoca seçebilir sonuçta Hasan'dan daha fazla oynamış bir oyuncu ve fiziksel olarak daha hazır.
Bir yanda da Hasan var, ne olursa olsun tam bir bek ve gününde olursa savunma olarak gayet iyi iş çıkarabilir.
Caner'in kartı çok doğruydu bana kalırsa beli çaktı adama keşke cezalı olmasaydı büyük bir kayıp bizim için.
Bir şey daha söylemek istiyorum, Burak ne yapmak istiyor gerçekten anlamıyorum.
Fiziksel olarak mı sorunu var yoksa morali mi kötü anlamıyorum. Tamam golünü attı ama maç içinde çok silik bir yapısı var..
Burak böyle bir oyuncu değildi, biz ona kaçırdığı için küfür ederken şuan maç içinde o kaçırdığı zamanları özlüyoruz.
Kafası sahada değil o çok açık ofsaytlar bile bunu anlatıyor. Hollanda maçında umuyorum ki oynar, oynamalı. Eğer o maçta oynamazsa bir daha gelmesin zaten bu milli takıma..
ReaList
12.Ekim.2013, 04:54
Şöyle son maçlara geldiğimiz zaman bir kere de keşke çekmeyelim. Kaybettiğimiz haybeye puanları böyle maçlarda arıyoruz. Romanya Estonya'yı her türlü yener, skor Estonya'nın yapacağı savunmaya bağlı. Biz ne yaparız bilmiyorum muallak. Oyuncuların 3 kişilik mücadele etmesi gerekiyor çünkü mevcut fiziki durumları diri Hollanda'ya karşı 2 kişilik mücadeleyle bile aşılmaz. Bir de çok kolay gol kaçırıyoruz, artık Uluslararası maçlarda pozisyon bulmak gerçekten kolay değil, Umut ve Burak attıkları kadar çok rahat da kaçırabiliyor. Bunları özellikle Hollanda maçında minumuma indirmeleri gerek, İlk Hollanda maçında da kaçırdıklarımızın cezasını yenilerek ödemiştik.
SAİT71
12.Ekim.2013, 07:54
Play offlarda anladığım kadarıyla fifa sıralamasına göre seri başları olacak. Öyleyse işimiz harbi zor. Portekiz, Fransa Yunanistan falan seri başı olur. İzlanda ile falan eşleşme durumu olmaz. Fifa sıralamasında ilk 15 içinde olsak tamamdı ama çok gerideyiz. En iyi ihtimalle Yunanistan gelmeli. İçimden bir ses play ofa kalırsak Portekiz gelecek diyor...
europeanconquer
12.Ekim.2013, 08:55
Burak kötü oynadı evet ancak bu oyunu kendisi açısından sezonun en iyi maçıydı.Siz düşünün artık ne kadar formsuz olduğunu.
Nocna Mora
12.Ekim.2013, 23:23
Umut harika oynadı diye düşünüyorum. Dakika 90'da bile durmadan pres yapmaya devam ediyordu ve sahada savunma anlamında yardım etmediği yer kalmamışken hala savunma arkasına koşu yapıyordu. Top indiriyordu, çapraz koşu yapıyordu vb.. Çok kaliteli topçu gerçekten.
Fearless Coward
12.Ekim.2013, 23:44
Ama hala Galatasaray'da ilk 11 oynamıyor...
Nocna Mora
13.Ekim.2013, 00:45
Ama hala Galatasaray'da ilk 11 oynamıyor...
Dünya ne yazık ki bir çok açıdan adil bir yer değil.. (: