PDA

View Full Version : Football Manager 2014 | 14.3.1

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

egebartu
18.Aralık.2013, 22:44
al işte kayıtlı oyunda hata veriyor diğer 64 bitlik pcye 32 bit yükleyip geçme zamanı geldi

fmhastasi
18.Aralık.2013, 22:50
yeni farkettim oyuncu ısımlerı kalın yazılmıs bende konu acacaktım sımdı ogrendım guncelleme gelmıs hayırlı olsun ilk farkettigim sey oyuncu ısımlerı bır de süper kupada gs'den 4 tane gol yedım canavar gıbı takım olmus gs :D

Cengo
18.Aralık.2013, 23:00
3 maç yaptım değişiklikler açık göze çarpıyor maç motorunda. Benim için en önemlisi de 2d'de artık top havalanıyor :)

Yalnız oturmuş taktiği olanların taktik işlemeyebilir artık, en azından eskisi kadar iyi olmaz.

Hücum pres etkinliği çok arttı. 11 mutlak gol şansı.
Galatasaray'ı savunmadan çıkartmadım. Sonuç ortada.

http://i.imgur.com/2m1pKE3.png

Reactive
18.Aralık.2013, 23:03
Güncellemeleri hiç test etmeden çıkartıyorlar galiba. Her patchde ayrı bir felaket doğuyor. Oyun hem liglerin başlamasına göre geç çıkıyor, patchlerle düzeltilmesi sonraki yılı buluyor. 20 sezon sonra bugları fixleseler ne farkeder fixlemeseler ne farkeder?

BeeswaX
18.Aralık.2013, 23:10
2-3 maç oynadım.şimdiye kadar begendim güncellemeyi.

caner485
18.Aralık.2013, 23:14
Güncellemeleri hiç test etmeden çıkartıyorlar galiba. Her patchde ayrı bir felaket doğuyor. Oyun hem liglerin başlamasına göre geç çıkıyor, patchlerle düzeltilmesi sonraki yılı buluyor. 20 sezon sonra bugları fixleseler ne farkeder fixlemeseler ne farkeder?
4.5 sene sonra gelen yorum. Tebrik ediyorum hocam :D

jAsain
18.Aralık.2013, 23:18
Oyun hızlanmış, güzel olmuş

kumbara
18.Aralık.2013, 23:29
4.5 sene sonra gelen yorum. Tebrik ediyorum hocam :D

:icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:

Çok enteresan geldi oyun, daha güzeldi sanki bir önceki.

QaaN-07
18.Aralık.2013, 23:32
Şutlarda bariz sıkıntı var, ceza sahasında auta vurup duruyor oyuncular.

arrogancee
18.Aralık.2013, 23:36
:icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:

Çok enteresan geldi oyun, daha güzeldi sanki bir önceki.

hocam yanlış anlama bu cevabım direkt sana değil, genel. ben de şikayetçiyim oyundan ama her yeni güncelleme için "bir önceki daha iyiydi" diye bir kanı oluşuyor. yani 5 tane güncelleme çıktı, oyun şu haliyle patch'siz halinden daha mı kötü? hiç sanmıyorum. bazen de sırf eleştirmek için eleştiriyoruz gibi geliyor. çıkıp şöyle dense "şunu şunu düzeltmişler ama şu şu bozulmuş" diye, daha bi sağlıklı olacak. ama hemen "ıyy iğrenç önceki daha iyiydi" deyince insan yok artık diyor

kötü bir şey demek istemedim, belki de oyunun hala istenilen seviyeye gelmemesinedir sinirim kusura bakmayın

caner485
18.Aralık.2013, 23:43
korner taktiği yapmadan 3 gol attım kornerden olacak iş değil.

kumbara
18.Aralık.2013, 23:55
hocam yanlış anlama bu cevabım direkt sana değil, genel. ben de şikayetçiyim oyundan ama her yeni güncelleme için "bir önceki daha iyiydi" diye bir kanı oluşuyor. yani 5 tane güncelleme çıktı, oyun şu haliyle patch'siz halinden daha mı kötü? hiç sanmıyorum. bazen de sırf eleştirmek için eleştiriyoruz gibi geliyor. çıkıp şöyle dense "şunu şunu düzeltmişler ama şu şu bozulmuş" diye, daha bi sağlıklı olacak. ama hemen "ıyy iğrenç önceki daha iyiydi" deyince insan yok artık diyor

kötü bir şey demek istemedim, belki de oyunun hala istenilen seviyeye gelmemesinedir sinirim kusura bakmayın

Söylediklerinde elbette haklılık payı var ama ben bir önceki update ile gayet sağlıklı oynuyordum. Şimdi bir maçta 2 sakatlık 35 şut, 20'si kaleyi buluyor, 9 tane mutlak gol şansı ama tek gol var o da kornerden. Rakip 5 şut atıyor sadece biri buluyor kaleyi o da kornerden :icon_smile:

Benide içinde kapsayan, genel olarak sitemde bulunmuşsun ama update gerçekten çok dengesiz olmuş. Fakat söylediklerinin çoğuna katılmıyor değilim açıkcası.

Crazycat
18.Aralık.2013, 23:55
korner taktiği yapmadan 3 gol attım kornerden olacak iş değil.
Nasıl olsa korner taktiğini düzeltemiyoruz, bırakalım da her türlü gol olsun dediler herhalde. Bende de serbest vuruşlarda top direkte patlıyordu bir ara.

arrogancee
19.Aralık.2013, 00:04
Söylediklerinde elbette haklılık payı var ama ben bir önceki update ile gayet sağlıklı oynuyordum. Şimdi bir maçta 2 sakatlık 35 şut, 20'si kaleyi buluyor, 9 tane mutlak gol şansı ama tek gol var o da kornerden. Rakip 5 şut atıyor sadece biri buluyor kaleyi o da kornerden :icon_smile:

Benide içinde kapsayan, genel olarak sitemde bulunmuşsun ama update gerçekten çok dengesiz olmuş. Fakat söylediklerinin çoğuna katılmıyor değilim açıkcası.

Eyvallah dostum, ben de az önce 1 maç yapayım dedim. 2 tane kornerden gol attım taktik yapmadan. en sevmediğim buglardan biridir korner golleri. hay yapacağınız işe.

tam emin olmamakla birlikte bu sefer de direkten dönen top sayısını düzeltmişler sanırım...

Juan Diaz
19.Aralık.2013, 00:37
Demek ki rakip takımda korner taktiği yapmıyor kimle oynasam paso duran toptan gol yiyorum :zuhaha

Walter Sakana
19.Aralık.2013, 01:00
Önceki güncellemeyi çok beğenmiştim. Oyun oynanabilir hale gelmişti. Serbest vuruşların direkten dönmesi dışında burada bahsedilen birçok durumu yaşamamıştım (örneğin sakatlık problemim hiç olmadı). Bir de muhtemelen çoğunuzun taç atışı özelliği yüksek ve uzun-sert taç atışları kullanır ppm'ine sahip bir oyuncusu olmadığı için farketmediği uzun taç atışlarından kazanılan goller gibi bir durum da vardı (korner bug'ı gibi birşey). Taç atışlarını uzun kullandırıyordum, sol iç stoperim golleri atıyordu. İki sezonda bu şekilde rahat 10 gol falan attım. Ama gene de beğenmiştim önceki güncellemeyi. En azından taktik yapabiliyordum artık.

Bu yeni güncellemede ilk dikkatimi çeken şey top oyuncuların ayağına yapışmıyor, sürekli ayaklarından açıyorlar ve çok top kaybediyorlar (2D'de oynuyorum). Bu bazen karşılıklı o kadar çok oluyor ki... Mesela önemli an olarak gösteriyor; benim takım atak yapıyor hah pozisyon yakaladık diyorum ama oyuncu topu ayağından açıyor rakip kapıyor onlar atağa geçiyor. Ahanda pozisyon yedik diyorum bu kez onlar ayağından açıp kaptırıyor ve tekrar biz atağa çıkıyoruz...böyle böyle 3-4 git gelden sonra nihayet iki takımdan biri pozisyona giriyor. Allahtan sadece kilit pozisyonları göster seçeneğini seçmişim, birde geniş özet seçsem maç hiç bitmeyecek. Bu aslında gerçekçi bir durum ama biraz fazla abartılmış. Oyuncular çok rahat, bomboş pozisyonlarda bile topu ayaklarından öyle bir açıyorlar ki rakip bir kaç metre uzaktan gelip rahatlıkla alıyor topu.

İkinci gözlemim; çok sayıda sayılmayan gol oldu güncellemenin ardından. Üstelik bunlar ya faul ya da elle müdahaleden dolayıydı genelde.

Üçüncü olarak; kartlar konusunda gerçekten sıkıntı var gibi çünkü ayakta savun talimatı da fazla işe yaramıyor sanki.

Topun havalanma efekti iyi güzel olmuş da oyuncularda "heyyoo top havalanıyoo" diye sevindirik olmuşçasına her topu havaya dikiyorlar.

Taçtan gol atma olayı da -bilinçli veya bilinçsiz bilemiyorum- düzelmiş sanki.

Crazycat
19.Aralık.2013, 01:29
Her yeni gelen yamada "Runtime Error" hatası alıyorum. Güncellemeler kayıtlı oyunda geçerli değil desinler, neyin ne olduğunu bilelim bari. Yazık verilen paraya, oyun korsan olsa sorun çıkınca neden sorun çıktığını bilirim en azından. Fm 2013'te de aynı sorunu yaşadım, bu oyun artık orijinal olarak alınmayı hak etmiyor.

CeNTeR_TR
19.Aralık.2013, 01:31
İyiyi kötü yapmak da bu Sigames'in üstüne tanımam artık :zuhaha

Güzelim oyunun yine içine ettiler ya helal valla.

himone
19.Aralık.2013, 02:22
@Walter Sakana

topu ayağından açma olayı zaten vardı. Ben 3d oynuyorum ve o dediğin oyun çıktığından beri var, demek ki güncellemeyle 2d ye yansımayı düzeltmişler.

Night_Mare17
19.Aralık.2013, 02:26
Hücum pres etkinliği çok arttı. 11 mutlak gol şansı.
Galatasaray'ı savunmadan çıkartmadım. Sonuç ortada.

http://i.imgur.com/2m1pKE3.png

Abi hücum presi için özel direktifler uyguluyor musun yoksa maç motoru zaten takımı buna iteliyor mu ?

Bu arada direklere umarım bir çözüm bulunmuştur her maç 3-4 direğim oluyordu.

MuraTBudaN
19.Aralık.2013, 02:33
Savunma oyuncuların gol katkıları artmış sanki özellikle İYB rolünde olan bekler.

Rind-i Şeyda
19.Aralık.2013, 03:36
Hazırlık maçları da dahil 11 maç yaptım. Artık direktiflere daha iyi cevap veriyor oyun. Saçma sapan goller olmadı. Oyuncular ne dersem yapmaya çalışıyorlar. Top sür diyorum sürüyor sürme diyorum sürmüyor. Bu kadar basit yani. :)

Bu ayağından açma olayı da iyi olmuş. Herkes Messi gibi top sürüyordu.

İyi iyi ben beğendim.

Takımla tanışma toplantısı da eski hâline bürünmüş.

GaNgStaLoVe
19.Aralık.2013, 03:45
arkadaslar guncellemenin boyutu 362 mb mi

xthexserhat
19.Aralık.2013, 04:14
arkadaslar guncellemenin boyutu 362 mb mi

61.6 mb
editör de 22.1 mb

ReaList
19.Aralık.2013, 06:47
Savunma oyuncuların gol katkıları artmış sanki özellikle İYB rolünde olan bekler.
İyi bir takipçisin tebrikler : ) İYB'lerin içine Cafu kaçmış gibi Orta alan oyuncularından daha çok ceza sahasına giriyorlar.

peker_553
19.Aralık.2013, 11:01
Ligde 3. sıradaydım frankfurtla çok iyi gidiyodum ligin bitimine 3 hafta kaldır güncellemeden sonrea oynadıgım 5 maçta 1 galibyett 3 yenilgi aldım .günceleme de takım mal gibi oynuyor .s taktiğim iptal ne yapmam lazım ?

QaaN-07
19.Aralık.2013, 12:54
Şutlarda sıkıntı yaşayan bir tek ben miyim ? Maç başına 30-40 şut çekip anca kornerden veya karambolden gol atabiliyorum. Ceza sahasında dışarı vuruyor paso oyuncular, mutlak gol şansının 6-7 olduğu ama gol atamadığım maçlar oldu.

Gncl1905
19.Aralık.2013, 14:56
Defanslarımın bazen amatörde bile yapılmayacak bir hatayı yapmaları dışında çok da kötü bir yama değil. Adam hemen dibindeki alabileceği topa koşmuyor rakip kendisinden 3 kat daha uzak top için gelince düşürüp penaltı yaptırıyor :) Sakatlık, kart problemi ise yaşamadım 10 maçlık periyotta. Denemeye devam.

Defans arkasına atılan toplarda iyi pozisyon bulmaya başladım ben herkeste var mı bilmiyorum da. AMC, MC oyuncularının bu tip asistleri çoğaldı.

peker_553
19.Aralık.2013, 15:24
ceza sahasının içinde çoğu zaman langırt gibi top arada gidip geliyor bu sorun bi tek bende yoktur heralde ?

cimbom2634
19.Aralık.2013, 15:31
ceza sahasının içinde çoğu zaman langırt gibi top arada gidip geliyor bu sorun bi tek bende yoktur heralde ?

Aynı sorun bende de oldu az evvel, 1 kaleci 4 defans oyuncusu ile benim takımın 2 forveti arasında gitti geldi topun nerde olduğunu ancak kaleci eline aldıgında yada gol oldugunda anlayabiliyorum şahsen.

peker_553
19.Aralık.2013, 15:46
Aynı sorun bende de oldu az evvel, 1 kaleci 4 defans oyuncusu ile benim takımın 2 forveti arasında gitti geldi topun nerde olduğunu ancak kaleci eline aldıgında yada gol oldugunda anlayabiliyorum şahsen.

Zaten ya gol oluyor ya da defans uzaklaştırıyor elidme olsa prıpır yasak diyecem o derece :D

sentugo
19.Aralık.2013, 15:58
Transfer konusunda değişmeler olmuş. Anladığım kadarıyla oyuncuları artık daha düşün bonservislere alabiliyoruz. Ancak bu durumda oyuncu satarken de daha düşük teklifler öneriyorlar...

MuraTBudaN
19.Aralık.2013, 16:12
Transfer konusunda değişmeler olmuş. Anladığım kadarıyla oyuncuları artık daha düşün bonservislere alabiliyoruz. Ancak bu durumda oyuncu satarken de daha düşük teklifler öneriyorlar...

Evet ben de şu an onu fark ettim , özellikle satarken hep düşük fiyat geliyor.

izmer96
19.Aralık.2013, 17:05
oyunu update ettikden sonra 4 mac oynadim ve kadromun hali , umarim sadece sans eseridir , bana denk gelmistir

http://i40.tinypic.com/2hed7a8.jpg

amorti
19.Aralık.2013, 17:21

Bu olay benim butun FM oynama mantalitemin icine etti. Zaten FM14'de sikinti yasiyodum, daha da kotulesti.:s7:

Ben gencleri alip yetistirip satan veyahut kucuk takimsam ikinci baharindaki oyunculari alip bir sezon etinden sutunden yararlanip sonra yasi ilerlemesine ragmen kar ederek satan bir adamdim. FM12'ye kadar da bunu basariyla yaptim.

Simdi ise as takim oyuncumu sene sonunda satiliga cikariyorum, teklif falan gelmiyor yahu, gelen teklifler de kufur mahiyetinde. Eaah yani..

MuraTBudaN
19.Aralık.2013, 17:28
Bir de oyuncular sanki çok isyankar oldu , genç oyuncular bile baş kaldırabiliyor.

kral_67
19.Aralık.2013, 17:28
korner bugını çözerlerse efsane olur.

cureshot
19.Aralık.2013, 17:32
Bir de oyuncular sanki çok isyankar oldu , genç oyuncular bile baş kaldırabiliyor.

Adı üzerinde, delikanlı. :D

burak434
19.Aralık.2013, 19:52
Oyuncuyla 1e1 konuşmalarında yavaşlama yaşayanlar oldu mu? Oyuncunun cevap vermesi 10 saniye sürüyor.

cimbom2634
19.Aralık.2013, 19:54
Oyuncuyla 1e1 konuşmalarında yavaşlama yaşayanlar oldu mu? Oyuncunun cevap vermesi 10 saniye sürüyor.

Eğer yavaşlamadan kastın slayt gösterisi misali ekrana biraz daha yavaş gelmesiyse aynısı bende de geçerli..

Walter Sakana
19.Aralık.2013, 19:59

Evet bende de oluyor. Arkadaşın dediği gibi konuşma balonunun ekrana gelmesi uzun sürüyor.

burak434
19.Aralık.2013, 20:21
Evet, aynı sorun. Bana özel bişi olmadığına sevindim, en azından düzeltilir belki.

kornification
19.Aralık.2013, 21:03
Çeviri eksikliği herhalde, bilmiyorum bunun için bi başlık var mı ama buraya koyayım da çeviren arkadaşlar görür...

http://img197.imageshack.us/img197/3259/l2nr.jpg

torreskaan34
19.Aralık.2013, 21:04
doğru düzgün taktik yapabilen varmı?

redsmoke
19.Aralık.2013, 23:27
direkten dönme olayı hallolmuş mu arkadaşlar.

Damigol
20.Aralık.2013, 01:15
Oyunu her açtığımda Bilgisayar Performansı değişiyor.

kaanbjk07
20.Aralık.2013, 01:26
Oyuncularımı tatile gönderirken her seferinde crash dump yiyorum bu güncellemeden sonra.

antiochia
20.Aralık.2013, 01:38
oyunu bozmayı nasıl başarıyorlar valla şaşırıyorum artık...

fernando1907
20.Aralık.2013, 02:30
önceki haline o kadar alışmıştım ki hiç sorun yaşamıyodum. bi güncelleme yaptım oyun 5 dakikada açıldı. maç 15-20 dakika falan sürdü. dona dona devam ediyor. maçın içinde futbolcu isimleri kalın kalın. çok pişmanım güncellediğime. iptal edilemez mi aceba ?

oldsaid
20.Aralık.2013, 05:35
oyunu resmen rezil etmişler. kanat oyuncuları çok etkisiz. top kapma girişimleriniz başarısız. kısa pasların yarısı isabetsiz. kanat oyuncuları çizgiden kaleye vuruyor salakça. saha tekrardan buz pistine dönmüş durumda. ayrıca çok sağlam altyapım olmasına rağmen potansiyeli 2 yıldızın üzerinde oyuncu çıkmıyor.

GodfatheR
20.Aralık.2013, 09:02
Tek kelimeyle rezalet olmuş. Her iki kornerden biri gol oluyor şaka gibi.

Flammable
20.Aralık.2013, 10:55
Güncelleme sonrasında kanat oyuncularım mantara bağladı ve etkinlikleri neredeyse sıfıra yaklaştı.
Güncelleme öncesinde çok az gerçekleşen forvetinizin defans arkasına sarkması ve AMC/MC nizin ara pası ile karşı karşıya kalması olayı güncelleme sonrasında çok arttı.Önceden aynı taktikle genelde kanat akınları ile gol bulurken şimdi bu derin toplarla gol bulmaya başladım.

Şu anda maçlarda inanılmaz karamboller oluyor ve neredeyse her maç oluyor.6 pas içinde ortalık bir karışıyor ki tam bir can pazarı...Pozisyon neredeyse 1 dakika sürüyor ve kale önü bedava kömür dağıtılıyormuş gibi oluyor.
Karamboller sizde de bu kadar fazla mı?

Transferleri de keşke güncelleme öncesinde yapsaymışım...
Teklif edilen tutarlar neredeyse yarı yarıya düştü ve herkes tok alıcı olmuş.Hemen vazgeçiveriyorlar.Pazarlık bile etmiyorlar.

fmhastasi
20.Aralık.2013, 11:18
ben guncellemeden memnunum.artık eskısı kadar dırekten donen toplar yok.oyuncuların topu kontrolu cok zorlasmıs ıkı takım arasında gıden gelen toplar cok fazla iyimi kötümü bilemedim ilk defa yasadıgım ıcın. onun dısında bır patch daha gelse guzel olur yakın zamanda tam begenemedım cunku bu patchı cozmeye calısıyorum :D

William Rookwood
20.Aralık.2013, 12:35
Artık şu oyuncuya sözleşme önerdiğimizde kendiasinin bir ücret talep etmeden reddetme olayına bir çözüm getirmeleri lazım. Normalde bir oyuncu uçukta olsa bir fiyat önerir. Fakat küçük takımsanız ve almak istediğiniz oyuncu sizin standartlarınızın biraz üstündeyse kendi istediği ücreyi beyan etmiyor, sizin ona ne önereceğinizi bekliyor. Halbuki oyuncu bir fiyat istemeli ki ona göre pazarlık yapalım. Maaşımızı sonuna kadar kullanıp reddedilmek sinir bozucu bir durum.

GeorgeWeah
20.Aralık.2013, 12:40
Güncellemeyi transfer sezonunda yükledim. Şu an 7. haftadayım. Komutların uygulanması daha net görülüyor ama sakatlıklar kornerden gelen goller ve galibiyet alamama ön plana çıkmış. Takım istediğim futbolu oynuyor ama çok kaçırıyoruz ve direkleri dövüyoruz. Rakip kornerden iki gol buluyor ve demorilize oluyoruz. Özellikle yediğim korner golleri defansın içeri çevirip forvet oyuncuların gol bulması. Taktiğin verimi artmasına rağmen söylediklerim yüzünden biraz hevesim kaçtı gibi...

amorti
20.Aralık.2013, 13:15
Genel olarak oyuncular daha bir akillanmis sanki; hem sahadaki inisiyatif kullanma (oyun kurma, bostaki adami gorme, alan yaratma) hem de takim direktiflerini uygulama anlaminda daha mantikli hareket ediyorlar. (/6)

Tamam, bunlarin bagli oldugu oyuncu ozellikleri var ama gecen sezon eski versiyonla yapmadiklarini simdi yapabiliyorlar, taktik falan da ayni.

Kontra oyun da bu yukarida soyledigim oyun okuma konusu sayesinde ciddi akicilik kazanmis, daha iyi kontraya kalkiyorlar. Direkt oyunla 3-4 pas yaparak ders niteliginde goller attim yeni versiyonda.

Topun ayaga yapismamasi ilk asamada problem gibi gozukse de, her iki takima da oldugu icin bence mantikli, artik forvetle ileride pres yapmanin gercekten bir anlami olabiliyor.

Kisaca oyuncu yeteneklerinin taktiksel duzenle uyumu artmis gibi gozukuyor. :cool:

Gncl1905
20.Aralık.2013, 13:56
Farklı oyunlar mı oynuyoruz yahu :D

Transfer konusundan şikayet edilmiş ama bana normal geldi. Transfer listesine koyduğum adamları eskisi gibi iyi fiyata satamıyorum ama bu mantıklı olandı bence. Yapay zeka transfer listesine koyunca biz kalitesine nazaran neredeyse bedava fiyata adamı alabilirken ben değeri 7.5 olanı 15'e önerip satabiliyordum. Şimdilik böyle bir şey yapamadım. Transfer listesine koymadığım oyuncular içinde teklifi pazarlık ede ede yükselttim. 12 MN Euro nakit ile başlayan teklif 27.5 MN nakit + bonuslar ile son buldu, iyi fiyat olduğu için sattım. Enes Ünal'a 4. sezonun başında(ki sezon başına 15 maça anca çıkarmışımdır) 10 MN Euro ile başlayan teklif bakalım ne kadar artacak derken 25 MN Euro nakite kadar çıktı yine ama en son satmaktan vazgeçtim. Belki biraz daha uğraşsam 30'u geçecekti ama Türklerin yeri dolmuyor. Şimdilik teklifler bunlar. Ancak tutup da Emre Çolak için de 30 MN vermiyorlar :D İstedim ama masadan kalktılar :D Alacağım oyuncuların fiyatı da düşmüş. Dudu'yu 5 MN Euro gibi komik bir fiyata aldım. Adnan J. için ManU 20 küsür isterken 12'ye aldım. Fierro'yu 6'ya kapatacaktım ki Arsenal hayvani bir maaş verdi alamadım.

Kanat oyuncuları bende çok etkili konuma geldi. Sanırım bu taktikten de kaynaklanıyor. AMR, AML attack oynatırsanız defans arkasına koşular yapıyorlar ve bol bol karşı karşıya kalıyorlar. MC'ler, AMC'ler çok iyi besliyor kanatları ve forvetleri. Arkada boşluk bulan kanatlar da bol bol gol veya asist yapıyor. Bruma ve Dudu var bende, güncellemeden sonra gol+asist sayıları oynadıkları maç sayısına eşit neredeyse. Güncellemeden sonra defansa baskı da önem kazanmış. Top kontrolü zayıfladığı için özellikle defanslar çok sıkıntı yaşıyor. Hücumu kalabalık tutarsanız olmadık yerde top kapıp pozisyon buluyorsunuz. Normalde daha defansif dizilişlere oynardım ama güncellemeden sonra 4-2-3-1'e geçtim. Maalesef bu defans sorunu bizim için de geçerli, teknik defanslar almaya çalışıyorum.

Kornerden bir türlü gol atamıyorum hatta çok daha ilginci korner kullanan adam sözümü dinlemiyor. Ön direğe kes diyorum adam korner direğine yaklaşan adama pas vererek korneri bitiriyor. Bug herhalde deyip korner direğine yaklaşan adamdan o talimatı aldım bu sefer de arka direğe falan kesmeye başladı. Çok garip. Gol de çok çok olmuyor. Ben golleri daha çok arkaya kaçan adamlar ve hızlı kanatlarım sayesinde atıyorum. Kornerden de aşırı yediğimi söyleyemem. Karambol olayı bende de oluyor ama aşırı gol yok.

Bir sorunum da kaleci, degajı kısa kullanıyor; rakipler de karşılayınca biranda kalemde pozisyon oluşuyor. Önemli maçlarda böyle goller yedim sinirim bozuldu.

Sakatlık problemine de deyineyim. Antrenman seviyesini arttırdığımda 2 kişi 3 ay gitti. İyi ayarlamak gerekiyor antrenmanı sanırım.

Kartlar da çok çıkmıyor bende. Yarım sezonda tek kırmızı yedim onda da rakip Barça idi.

arrogancee
20.Aralık.2013, 13:57
Genel olarak oyuncular daha bir akillanmis sanki; hem sahadaki inisiyatif kullanma (oyun kurma, bostaki adami gorme, alan yaratma) hem de takim direktiflerini uygulama anlaminda daha mantikli hareket ediyorlar. (/6)

Tamam, bunlarin bagli oldugu oyuncu ozellikleri var ama gecen sezon eski versiyonla yapmadiklarini simdi yapabiliyorlar, taktik falan da ayni.

Kontra oyun da bu yukarida soyledigim oyun okuma konusu sayesinde ciddi akicilik kazanmis, daha iyi kontraya kalkiyorlar. Direkt oyunla 3-4 pas yaparak ders niteliginde goller attim yeni versiyonda.

Topun ayaga yapismamasi ilk asamada problem gibi gozukse de, her iki takima da oldugu icin bence mantikli, artik forvetle ileride pres yapmanin gercekten bir anlami olabiliyor.

Kisaca oyuncu yeteneklerinin taktiksel duzenle uyumu artmis gibi gozukuyor. :cool:

Oh be iyi yorumlar da okuyabiliyoruz :) Peki hocam bir şey sormak istiyorum, hani dedin ya artık kontradan da goller atabiliyoruz diye, yani bu oyun kolaylaşmış demek değil di mi? Atabildiğin gibi de yiyebiliyorsundur herhalde? Diğer sorum da, sende de korner golleri standardın üzerinde mi oldu?

Goofy
20.Aralık.2013, 14:06
Arkadaş bu kornerlerden bir ben gol atamıyorum sanırım :) daha tek golüm yok :D bir tane atmıştım oda sayılmadı. Bunun yanısıra kornerden gol de yemwdim hiç.

arrogancee
20.Aralık.2013, 14:15
Arkadaş bu kornerlerden bir ben gol atamıyorum sanırım :) daha tek golüm yok :D bir tane atmıştım oda sayılmadı. Bunun yanısıra kornerden gol de yemwdim hiç.

Haydaaa :) Oyunun hakkaten kişiden kişiye farklılık gösterdiğini düşünecem artık. Birazdan da bi arkadaş "3. yılımdayım hiç oyuncum sakatlanmadı" derse şaşırmam :D

xthexserhat
20.Aralık.2013, 14:45
Uzun uzadıya denedim tekrar kapsamlı yorumlar yapayim dedim. Sakatlık sorunu biraz daha artmış durumda bunu hem devam ettiğim kariyerimde hem de denemelik açıtığım bir kariyerde test edip teyit ettim. Kanatların etkinliği taktiğinize bağlı olarak değişiyor bence bir sıkıntı yok benim taktiğimde çok etkili oynuyorlar. Sıkıntı yaşayanlar taktiklerini düzenlesin veya değiştirsinler. Kornerlere gelince her maç en az 1 tane kornerden gol atıyorum bazen 2 hatta 3 tane bile attığım oluyor ( korner taktiği kullanmıyorum). Tabi rakip de atabiliyor bazen. Transfer ücretleri konusu biraz daha iyi hale gelmiş. Daha makul fiyatlara alıp satabiliyoruz. Pozisyonlarda karambol çok fazla olmaya başladı. Bunun dışında oyuncuların top kaptırma olayı fazlalaşmış yani pozisyona çıkarken bir de bakmışsın adam topu kaptırmış senin kalende pozisyon oluyor, derken senin adam topu kapıyor sen pozisyon yakalıyorsun. Aşırtma atılan gollerin sayısı azalmış önceki güncellemede çok abartılı sayıda atılıyordu. Kaleciler biraz kevgirleşmiş gibime geldi çok fazla hata yapıyorlar. Maç içinde çok fazla kart gösterilmeye başladı ya da bana öyle geliyor bilemiyorum. Genel olarak oyun için tamam şimdi çok güzel oldu demek için sakatlık probleminin özellikle giderilmesi gerekiyor. Çünkü hafif sakatlık olayı yok oyunda en azz 2 hafta sakatlanıyor oyuncular. Hele ki kadro derinliği yoksa çok büyük sıkıntı oluyor. Umarım en yakında düzeltirler ( şubattan önce düzeleceğini hiç sanmıyorum).

amorti
20.Aralık.2013, 15:41
Oh be iyi yorumlar da okuyabiliyoruz :) Peki hocam bir şey sormak istiyorum, hani dedin ya artık kontradan da goller atabiliyoruz diye, yani bu oyun kolaylaşmış demek değil di mi? Atabildiğin gibi de yiyebiliyorsundur herhalde? Diğer sorum da, sende de korner golleri standardın üzerinde mi oldu?

Yok, kolaylasmis diyemeyiz. Daha "olmasi gerektigi gibi" olmus. (Taktiksel anlamda)

Ben guclu rakibe / hizli forvetli rakibe / deplasman maclarinda duruma gore kontra oynayip akici mantaliteyle tum takim defans yapiyorum. Haliyle topu dar alanda sikistirip kaptigim zaman kanatlara acilarak hizli cikabilmem lazim.

Teoride boyleydi benimsedigim sistem ama sahaya yansimasi bu sekilde olmuyordu. Ilgili yetenekleri iyi olan adamlar bile baski yememesine ragmen panik yapip top aktarimi yapamiyordu, topsuz alan hareketleri de ayarlamis olmama ragmen yeterli degildi. Simdi bosa kacarak oyunun akmasini sagliyorlar.

Kolaylasmiyor cunku her kontraya kalkis "az adamla yakalamak" seklinde olmuyor. Nihayetinde isleri dogru yapmak -oyuncunun yetenekleri yetersizse veya karsisindaki adam daha iyiyse- yine de sonuca gitmeye yetmiyor:icon_cool:

Korner golleri fazlaca olmadi bende, ama rakibin on diregi kapatmakta zorlandigini farkettim. Suistimal edilmeye acik. Eski serilerden beri var bu zira.

Cilgin karamboller bende de oluyor, genelde korner ve serbest vurus gibi duran toplarda cok oluyor. Bunun sebebi de daha once bahsedilmis olan "defans tarafindan verimsiz uzaklastirilan toplar". Bunu da defansi kalabalik tutup duvar orerek cozmeye calisiyorum.:icon_biggrin:

Goofy
20.Aralık.2013, 22:11
Haydaaa :) Oyunun hakkaten kişiden kişiye farklılık gösterdiğini düşünecem artık. Birazdan da bi arkadaş "3. yılımdayım hiç oyuncum sakatlanmadı" derse şaşırmam :D

Kart ve sakatlık sıkıntısı bende de var :) Ama kornerden gol atmadım henüz. Yeni yama ile oynadığım maçta çok fazla değil belki ondandır. 8-9 Maç oynadım.

barahir
20.Aralık.2013, 22:49
Şahsen oyunda bariz bir hata bulamadım ben. Dediğiniz şeyler de aşırı abartılmış gibi geliyor bana.

CocukMenajer
20.Aralık.2013, 23:16
Şahsen oyunda bariz bir hata bulamadım ben. Dediğiniz şeyler de aşırı abartılmış gibi geliyor bana.
Katılıyorum.

GaNgStaLoVe
21.Aralık.2013, 00:45

Katılıyorum.

size katiliyorum arkadaslar , sonucta bir oyun oldugunu unutuyoruz ve mukemmellik ariyoruz bence oldukca basarili ve ellerinden gelenin en iyisini yaptiklarindan eminim, hangi oyunlarda hatalar yokki gayet normal yani sonucta insan yapimi birsey eksikler olacak.. cm 2 oynadigim donemler aklima geliyoda fm 2014 uzay cagi resmen :0:

eXcitinG
21.Aralık.2013, 03:00
inter ile lige 14 te 14 yaparak girdim. sadece 6 goL yedim 2 penaltı 4 tane duran top korner. 35 gol atmışım. Kornerden 2 tane penaltı 1. Sakatlık tam bir kabus. Biri düzelince anında biri sakatlanıyor. Çok fazla karambol golü oluyor. Hoşuma giden bir konu takım gerideyken yüklen ya da hücum sistemine geçince rakip üstünde ki oluşturduğunuz baskıyı görüyorsunuz. Bazen saçma sapan, garip olaylar oluyor ama buna da şükür demeliyiz sanırım.

HeracLes
21.Aralık.2013, 03:04
Buradaki yorumları görüp yeni güncellemeyi indirmemiştim. 2 saat önce indirdim ve oynamaya başladım ve indirmediğime açıkçası pişman oldum. 14.1.2'de bire bir 5 pozisyona girip 1-2'si gol oluyordu. Şimdi gözle görülür bir değişme var. Gözüme batan herhangi kötü bir şey de göremedim. Topun oyuncuların ayağından aşması daha da gerçekçi bir hale getirmiş oyunu.

mpaker66
21.Aralık.2013, 04:40
geçen senede dedim bu senede diyorum. 2 senedir oyuna para verip alan insanlar oyundan daha çok şey bekliyor. oyun aynı oyun ama fark şu ki 2011'de korsan bedava oynarken şimdi para veriyosun ve daha çok gerçeklilik arıyosun.

GaNgStaLoVe
21.Aralık.2013, 04:50
geçen senede dedim bu senede diyorum. 2 senedir oyuna para verip alan insanlar oyundan daha çok şey bekliyor. oyun aynı oyun ama fark şu ki 2011'de korsan bedava oynarken şimdi para veriyosun ve daha çok gerçeklilik arıyosun.

aynen .. orginal alip begenmeyenlerde verdigi parayi haram ediyor , oysa ki okadar bos seylere paralar harcaniyorki fm ye verilen para fazlasiyla helal olsun bence .. unutmayalim saatlerce,gunlerce,haftalarca hatta ve hatta aylarca turkce yama cikmasini dort gozle bekliyorduk .En azindan bu dertten kurtardilar bizi :0:

azalkmar
21.Aralık.2013, 05:09
Transferde dünyanın parasını istiyorlar anlayamadım 2 milyon euroluk adama 20 milyon euro istediler yok artık

Likeaboss
21.Aralık.2013, 09:21
Beyler, 2 gol atan oyuncunun hatrick yapabilmesi için, çalınan penaltıyı kullanrma zorunluluğu mu var FIFA kurallarında? Ya adamın bitiriciklik 18, soğukkanlılık 17, penaltı 16 ama adam her penaltıyı kaçırıyor... Ben de penaltısı düşük olsa bile penaltıyı gole çeviren (evet gerçekten çok saçma) oyuncuya çektiriyorum ama 2 gol atınca hemen topun başına diğeri geçiyor... Bunu engelleyemiyor muyuz? Şimdiki maçımda 2 penaltı oldu... İkisininde de (ona kullandırtmama rağmen) topun başına geçti ve atamadı...

BoMccalebb
21.Aralık.2013, 10:22
Oyundan soğudum ya. Beta sürümünde aldığım zevki sonraki hiçbir güncellemede alamadım. Beta sürümü direk devam etse daha iyiydi

CocukMenajer
21.Aralık.2013, 12:09
Sakatlıkların abartıldığını düşünmüştüm fakat şimdi hak veriyorum.Sakatsız maç bitiremiyorum neredeyse

koraybahce
21.Aralık.2013, 13:04
Güncellemeyi yaptıktan sonra yeni bir kariyer açıp işsiz başladım. Yarım sezon süren bekleyişin ardından Ocak ayında 18. sıradaki dibe demir atmış Karşıyaka'da başladım. İlk iki maçımda 2-0 öne geçip 2-2 bitirdim. Hafta arasında antrenörlerin tavsiyelerine hızlı hızlı "evet" derken yanlış bir şeye evet dedim. O da kaptan değişikliğiydi. Tüm takımın morali bozuldu. Takım konuşması yaptım ama fayda etmedi. Antrenmandan kimse memnun değildi. Maç öncesi konuşmalar desen öyle. Sonraki 8 maçta 2 mağlubiyet 6 beraberlik alıp istifa ettim. Hiç bu kadar çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum. Hangi taktiği yaparsam yapayım üstünlük bende olsa bile bir şekilde gol yiyip en fazla berabere bitirebiliyordum. Benden sonra gelen Güvenç Kurtar da geri kalan haftalarda 2 galibiyet alabildi. Ama en azından galibiyet alabildi. Karşıyaka 19. olarak düşmüş oldu. Arkadaşlar bende mi bir sorun var yamada mı yoksa takım morali ve durumu mu bunu yarattı sizce? ( Kusura bakmayın biraz uzun oldu :) )

BoMccalebb
21.Aralık.2013, 15:05
Güncellemeyi yaptıktan sonra yeni bir kariyer açıp işsiz başladım. Yarım sezon süren bekleyişin ardından Ocak ayında 18. sıradaki dibe demir atmış Karşıyaka'da başladım. İlk iki maçımda 2-0 öne geçip 2-2 bitirdim. Hafta arasında antrenörlerin tavsiyelerine hızlı hızlı "evet" derken yanlış bir şeye evet dedim. O da kaptan değişikliğiydi. Tüm takımın morali bozuldu. Takım konuşması yaptım ama fayda etmedi. Antrenmandan kimse memnun değildi. Maç öncesi konuşmalar desen öyle. Sonraki 8 maçta 2 mağlubiyet 6 beraberlik alıp istifa ettim. Hiç bu kadar çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum. Hangi taktiği yaparsam yapayım üstünlük bende olsa bile bir şekilde gol yiyip en fazla berabere bitirebiliyordum. Benden sonra gelen Güvenç Kurtar da geri kalan haftalarda 2 galibiyet alabildi. Ama en azından galibiyet alabildi. Karşıyaka 19. olarak düşmüş oldu. Arkadaşlar bende mi bir sorun var yamada mı yoksa takım morali ve durumu mu bunu yarattı sizce? ( Kusura bakmayın biraz uzun oldu :) )

Onun etkiside vardır elbet ama benim ligde 16 maçta 13 galibiyet alıp 44 gol attığım takımım güncellemeden sonraki 4 maçın iki tanesini 1-0 kaybedip iki tanesinde de 0-0 berabere kaldı. Her maç 14-15 korner atıyorum ama gol olmuyor. Bi sürü pozisyon buluyorum ama atamıyorum sonra duran toptan gol yiyip yeniliyorum.

bluepaw
21.Aralık.2013, 17:11
bir önceki versiyonda takımım ligin en az gol yiyen takımıyken ki 2019 yılındayım şampiyonlar ligi finali oldum, şimdi maç başına 2 gol yiyorum. neden oldu niye oldu hiç fikrim yok. takım hala çok gol atıyor ama çok gol de yiyor. neredeyse oyunun başından beri 3 taktiği dönüşümlü kullanıyorum ve sezondan sezona gol yeme oranım iyice düşmüştü.

ayrıca oyuncu fiyatları düşmüş bunu gözlemledim.

Crazycat
21.Aralık.2013, 17:56
Oyuncuları dinlendirmeye gönderince oyun hata veriyor bende. Steam forumlarında birkaç kişi de aynı sorunu yaşamış. Artık maç motorunu geçtim, "Sorunsuz oyun çıkarsınlar, yeter" durumuna geldi iş.

Berkerguney
21.Aralık.2013, 18:02
Beyler bende garip bir problem var sanırım şöyle ki :
Takımıma (Gimnastic) Ana sayfasına tıkladıgımda kilit oyuncuların , kulup bilgisinin , altta fikstürlerin yazdığı sayfada ortadaki LİG GEÇMİŞİ hiç ilerlemiyor . En son 12-13 sezonuna kadar gelmiş olan lig geçmişi tablosu şuan 2016 yılında olmama rağmen ne düşüş ne de yükseliş gösterdi .
12 13 sezonunu göstermesinden sonra tabloda bir değişiklik olmadı ama oyundaki diğer bütün takımların tabloları değişmiş ..
Geçmişe baktığımda da en son 2012 2013 fikstürünü gösteriyor ..
Sorun nedendir bilen varmı ? :director::director::director: :u:

SSLER :

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vrg40.jpg

http://u1312.hizliresim.com/1j/p/vrg3k.jpg

koraybahce
21.Aralık.2013, 18:59
Onun etkiside vardır elbet ama benim ligde 16 maçta 13 galibiyet alıp 44 gol attığım takımım güncellemeden sonraki 4 maçın iki tanesini 1-0 kaybedip iki tanesinde de 0-0 berabere kaldı. Her maç 14-15 korner atıyorum ama gol olmuyor. Bi sürü pozisyon buluyorum ama atamıyorum sonra duran toptan gol yiyip yeniliyorum.

Anlaşılan oyun herkes için eşit şartlar çıkarmıyor karşımıza. Kimisi korner taktiği bile yapmadan her maç kornerden gol attığından bahsediyor (Bence bu ortanın otomatik olarak kesildiği bölgede hava toplarına hakim bir oyuncunun olmasından olabilir). Kimisi de senin benim gibi gol atamıyor kornerden. Ama benim gözüme farkettiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim. Oyunda pas hataları iyice artmış durumda. Üst düzey takımlarda da oluyor ama alt lig ekiplerinde pas hataları iyice göze çarpıyor bu durum. Bu yüzden ne kadar az enine pas yapılırsa o kadar iyi oluyor. KSK ile iyi bir iş çıkaramama rağmen oyun stilini akıcı yapıp topu ayağında tutmayı kapattığımda daha başarılı olduğunu gördüm. Dikine pas ve kanattan gitmek bu versiyonda daha etkili oluyor. Ne yazık ki yine oyunun versiyonuna göre taktik yapacağız :)

QaaN-07
21.Aralık.2013, 19:46
Her maç kornerden gol yiyorum arkadaş ya.

ismaelbouzid
21.Aralık.2013, 20:55
Kornerden fazla gol atmak benim için pek geçerli değil. Bu güncelleme de taktik olayının iyileştirilmesi harika olmuş bence

Crazycat
22.Aralık.2013, 01:40
Oyuncuları dinlendirmek istediğimde "Runtime Error" hatası alıyorum. Aynı sorunla karşılaşan var mı aramızda?

antiochia
22.Aralık.2013, 01:53
sizde de mi kaleciler kova savunmalar kevgir..Maç başına 1-2 gol yemeden maç bitmiyor

serwan
22.Aralık.2013, 03:02
Tesadüf mü bilmiyorum ama nedense iyi oynadığım, çok net pozisyon bulduğum maçları kazanmakta zorlanıyorum, puan kaybediyorum. Aksine kötü oynayıp haketmediğim maçları da öyle böyle kazanıyorum.
Sürekli taktik değiştirmeme rağmen ilk sezonumda Ajax ile açık ara şampiyon oldum ve uefa finali oynayıp psg'ye kaybettim. İstediğim oyunu asla oynatamadım. En azından istikrarlı bi şekilde olmadı. Ama kazanmakta sıkıntı yaşamadım. kötü oyun iyi sonuç olur ama arada olur.

ReaList
22.Aralık.2013, 07:13
10 senedir bu tarz oyunlarda taktik yapar, taktiğimin motor üzerinde etkisini gözlemlerim (özellikle 2d ile beraber) abartısız söylüyorum ilk kez şu serinin 14.2.0 güncellemesinde takıma ve oyunculara verdiğim komutlardan aykırı ve bağımsız hareketleri maç içinde görüyorum. Bu konuda veya bir çok yerde bunun bir oyun olduğundan, realiteden uzak düşünmeyi gerektirdiğinden bahsederim ancak bu kadar saçmalık oyun sınırlarını bile aşar. Sonuçta buna para veren bir tüketici olarak bu kadar kötü bir malzemenin önümüze sunulmasından hoşnut değilim. Her seride aynı saçmalıkları tekrar tekrar yaşamak biraz sıkmıyor değil. İşi iyice yap boza çevirdiler.

azalkmar
22.Aralık.2013, 07:53
10 senedir bu tarz oyunlarda taktik yapar, taktiğimin motor üzerinde etkisini gözlemlerim (özellikle 2d ile beraber) abartısız söylüyorum ilk kez şu serinin 14.2.0 güncellemesinde takıma ve oyunculara verdiğim komutlardan aykırı ve bağımsız hareketleri maç içinde görüyorum. Bu konuda veya bir çok yerde bunun bir oyun olduğundan, realiteden uzak düşünmeyi gerektirdiğinden bahsederim ancak bu kadar saçmalık oyun sınırlarını bile aşar. Sonuçta buna para veren bir tüketici olarak bu kadar kötü bir malzemenin önümüze sunulmasından hoşnut değilim. Her seride aynı saçmalıkları tekrar tekrar yaşamak biraz sıkmıyor değil. İşi iyice yap boza çevirdiler.

Aynen katılıyorum özellikle son güncellemede iyice batırdılar oyunu

himone
22.Aralık.2013, 12:51
Oyuncuları dinlendirmek istediğimde "Runtime Error" hatası alıyorum. Aynı sorunla karşılaşan var mı aramızda?

Ben bir sorun yaşamadım, 5-6 kere dinlendirdim oyuncuları.

cimbom2634
22.Aralık.2013, 14:28
Kornerlerde ön direge orta yapılmasını söyledim ve direktiflerden cıkılmadı henüz benim ama ilk defa kornerden dogrudan gol de atıldı hemde Galatasaray Fenerbahce derbisinde acıkcası garipsemedim de değil yani :)

koraybahce
22.Aralık.2013, 14:34
Ben bir sorun yaşamadım, 5-6 kere dinlendirdim oyuncuları.

Ben de dinlendirme konusunda bir sorun yaşamadım.

ozan42
22.Aralık.2013, 14:38

Eksik dosya vardır, Steamden dosyaları doğrulamayı dene.

Walter Sakana
22.Aralık.2013, 15:51
Yeni moda taç çizgisi civarından yediğim goller. Rakip oyuncu orta mı yapıyor aşırtma şut mu çekiyor bilmiyorum ama 3 tane böyle doğrudan kaleye giden toptan gol yedim. Öyle koca sezon boyunca da değil, toplasan 10-15 maçta (2 farklı kariyer). Sezonu bitirsem en az 10 gol olacaktı herhalde. E şimdi biz taktiksel olarak buna ne gibi bir önlem alabiliriz? Kalecim Victor Valdes'ti ilk kariyerde, şimdi Artur Boruc. İkisi de aynı golü yediler.

Başarıyla giden Cardiff kariyerimde güncellemeden sonra öyle bir düşüşe geçti ki takım en sonunda kovuldum, güzelim kariyer hiç oldu. Şimdi yeni bir kariyer açtım bakalım ne olacak.

Daha önceki versiyonlarda sakatlık sorunu yaşamamıştım ama bu sefer bu konuda çok iyi yapılanmama yani iyi doktorlar tercih edip antrenman ağırlığı ve tipine dikkat etmeme rağmen çok ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım. Yeni kariyerimdeki ilk 3 hazırlık maçımda da sakat verdim. Üstelik hep en az 3-4 haftalık sakatlıklar.

Bide baldemir'in dediği gibi oyuncular taktik komutları iplemiyor sanki. Çok yavaş tempo da desem çok hızlı tempo da desem aynı tempoda oynuyor takım.

Berkerguney
22.Aralık.2013, 16:41
Beyler ne yapınca beni yani menajerleri milli takıma gel antrenör ol diye çağırıyorlardı ?

lexoqe
22.Aralık.2013, 16:46
Beyler ne yapınca beni yani menajerleri milli takıma gel antrenör ol diye çağırıyorlardı ?

Antrenör olarak çalışılmıyor bildiğim kadarıyla.

Berkerguney
22.Aralık.2013, 17:03
Yanlış yazmışım özür dilerim menajer olarak diyecektim :)

Crazycat
22.Aralık.2013, 17:36
Eksik dosya vardır, Steamden dosyaları doğrulamayı dene.

Deneyeyim ama Steam ve Sigames forumlarında da bu sorundan şikayetçi olanlar var ve daha bi' cevap da verilmemiş yöneticiler tarafından.

Ek: Dosyaları doğrulamak işe yaramadı, hata veriyor hâlâ.

cimbom2634
22.Aralık.2013, 17:58
Bu sakatlık olayı son güncellemeyle gerçekten başa bela haline geldi, bir oyuncu sakatlanır yerine diğerini alırsın, o da sakatlanır mı yahu? Böyle bi aptallık olmaz olamaz olmamalı.. Transfer yaparken her pozisyona 4 alternatif mi belirleyecegiz bu nedir ya ? Hakkaten can sıkıcı bir durum..

Birolazar
22.Aralık.2013, 20:39
Beni brondby'den kovduran 14.2.0 yamasında kimin emeği geçtiyse allah belasını versin.
155 TANE geri bildirim yaptım forum olsun , twitter olsun. Böyle berbat bişey olamaz ya.

_GAMBIT_
22.Aralık.2013, 21:39
benim sorum fmrte ile ilgili PA ile PR arasındaki fark nedir

Dennis Bergkamp
22.Aralık.2013, 23:08
17 mb lik bir şey indi bende güncelleme mi geldi yine??

amorti
22.Aralık.2013, 23:19
17 mb lik bir şey indi bende güncelleme mi geldi yine??

In game editorunuz var mi?

Bende zaman zaman editor kayboluyor, Steam'den dosya dogrulama yapiyorum, bu 17mb'lik kismi yeniden indiriyor.

O olabilir.

fenerliyildiz2
23.Aralık.2013, 00:40
Oyuncu özelliklerinde değişme var mı?

koraybahce
23.Aralık.2013, 03:24
Yok arkadaş ne yapsan 5 para etmiyor oyun. Sen her maç rakibi eziyorsun ama senin suyunu çıkaran rakip oluyor. Senin zilyon tane kaçırdığın golün dönüşü kornerden ordan burdan karambolden kendi kalene gol olarak dönüyor. Bir dahaki güncellemeye kadar oynanmaz bu oyun malesef. Akıl sağlığı açısından.

Dennis Bergkamp
23.Aralık.2013, 04:11
In game editorunuz var mi?

Bende zaman zaman editor kayboluyor, Steam'den dosya dogrulama yapiyorum, bu 17mb'lik kismi yeniden indiriyor.

O olabilir.

Yanlış alarm oyun dosyaları eksik mi diye kontrol etmiştim galiba eksik bulmuş onu yüklemiş çünkü hala 14.2 olarak gözüküyor.

QaaN-07
23.Aralık.2013, 13:09
Şu kornerden gol yeme olayının önüne geçebilen var mı ? Bıktım her maç kornerden gol yemekten.

Universal
23.Aralık.2013, 15:02
Oyunda üç dört maç yaptım tek gördüğüm hata korner çizgisinden kullanılan taç üst direkte patladı onun dışında maç motoru çok iyi oldu diyebilirim. Kaleciler artık gerçek performanslarını gösterebiliyorlar. Her geleni içeri almıyorlar.

aytekin79
23.Aralık.2013, 15:08
Yeni güncellemeyle beraber 2 maçta bir muhakkak kendi kalesine gol atar oldu oyuncularım, bunu yaşayan başkaları var mı

Sadixx
23.Aralık.2013, 15:32
yeni güncelleme kötü oldu sanki eskisine dönüş yapsınlar.

ReaList
23.Aralık.2013, 16:54
Oyunda üç dört maç yaptım tek gördüğüm hata korner çizgisinden kullanılan taç üst direkte patladı onun dışında maç motoru çok iyi oldu diyebilirim. Kaleciler artık gerçek performanslarını gösterebiliyorlar. Her geleni içeri almıyorlar.
Biraz daha fazla maç yaptıkça aksini çok rahat göreceksin. Bireysel olarak kendi elinden kaçırdığı, rakibin önüne bıraktığı toplardan, kendisine çarparak veya topla beraber kaleye girdiği gollere rastlayacaksın.

nessus
23.Aralık.2013, 17:35
Şu kornerden gol yeme olayının önüne geçebilen var mı ? Bıktım her maç kornerden gol yemekten.

Yok arkadaş ne yapsan 5 para etmiyor oyun. Sen her maç rakibi eziyorsun ama senin suyunu çıkaran rakip oluyor. Senin zilyon tane kaçırdığın golün dönüşü kornerden ordan burdan karambolden kendi kalene gol olarak dönüyor. Bir dahaki güncellemeye kadar oynanmaz bu oyun malesef. Akıl sağlığı açısından.

14.1.4 'de böyle bir sorun yoktu. Şimdi korner golü yemeden maçım geçmiyor. 1-0 kaybettiğim bütün maçlar korner golü. Üstüne üstlük kendi kalelerine vuruyor bizimkiler. O derece şaşırmış oyun.

_GAMBIT_
23.Aralık.2013, 18:12
14.1.4 'de böyle bir sorun yoktu. Şimdi korner golü yemeden maçım geçmiyor. 1-0 kaybettiğim bütün maçlar korner golü. Üstüne üstlük kendi kalelerine vuruyor bizimkiler. O derece şaşırmış oyun.

kornerden gol yemiyorum sadece göbekte oynayan oyunculara adam tut diyin diğerlerin ceza sahası çizgisine dizin
oosl oyuncuyu da dışarı tarafa dizebilirsiniz ya da defansif ortasahanız kafacı ise orada daha iyi iş yapacaktır.
http://u1312.hizliresim.com/1j/r/vtpyl.png

sakatlıklar içinse külübünüze fizyoterapisi 20 olan doktorlar arayın büyük ölçüde azaltıyor

bana da kornerden etkili bir taktik lazım 18 korner kullanıp gol atamıyorum

aytekin79
23.Aralık.2013, 19:13

Kornerden takım arkadaşına orta/pas yapıp atsalar iyi , kornerden direk goller yiyor oluşum enterasan, şimdiye kadar 2, 3 defa karşılaştım 1,5 sezonda :D

kumbara
24.Aralık.2013, 05:23
Arkadaş bu nedir ya. Her maç en az bir değişiklik hakkımı sakatlığa kullanıyorum. Hayır forvet sakatlanıyor, e yerine girende sakatlanıyor. :D

sakatlıklar içinse külübünüze fizyoterapisi 20 olan doktorlar arayın büyük ölçüde azaltıyor

Bu arada hocam fizyoterapist ile alakası yok, güncellemeden önce oyunun başından beri sakatlık yaşamıyordum doğru düzgün, şimdi her maç teker teker gidiyor oyuncular. Yakında ikinci takım ile çıkıcam maçlara.

ismaelbouzid
24.Aralık.2013, 10:23
Her maç ortalama 2 sakat veriyoruz. Devre arasına girdim takımda 9 sakat var yahu olur mu böle bir şey

KanaKe
24.Aralık.2013, 13:11
kaleciler iyice kötülestirilmis.. her mac gol yermi bir takim arkadas.. yenilen gollerin hepside kaleci hatasi

Belgorth
24.Aralık.2013, 15:42
Galatasaray ile yeni bir oyuna başladım bu yama geldiğinde. Avrupa birliği eklentisini kullanıyorum, bu nedenle de yabancı problemim yok, 4 tane fizyoterapist aldım motivasyon ve fizyoterapi 17+ olan. 2 kondüsyon antrenörümün ikisi de 5 yıldız. Antrenörlerin her biri en az 4 yıldız ve üzeri. İlk hazırlık maçı, tüm oyuncular 95+ kondüsyona sahip. Maç sonu 5 sakat, en kısası 10 gün kiralık gelen Gaitan, en uzunu 6 ay Didier Drogba. Sakatlık olayında bir saçmalama söz konusu gerçekten.

orhuncet
24.Aralık.2013, 18:53
14.2 yazıyor bi sorun yok dimi bende de öyle yazıyor 14.2.0 yok 14.2 yazıyor hata yok heralde ?

SacrificeGGTC
24.Aralık.2013, 19:05
Tabikide yok. Ufak değişiklikler gelirse 14.2.x sayısı değişir. Büyük bir update geleceği takdirde bu sürüm tekrar 14.3.0 ya da 14.3 olarak nitelendirilecektir. Bir sıkıntı yok yani :)

koraybahce
24.Aralık.2013, 19:59
14.2 yazıyor bi sorun yok dimi bende de öyle yazıyor 14.2.0 yok 14.2 yazıyor hata yok heralde ?

Steam i açtığımda 5 dk lık bir güncelleme yaptı Football Manager 2014 için, güncellemenin ardından bende de 14.2.0 olan versiyon 14.2 oldu. Bu nedir? :D 14.2.1 olaydı anlardım.

koraybahce
24.Aralık.2013, 20:00
Tabikide yok. Ufak değişiklikler gelirse 14.2.x sayısı değişir. Büyük bir update geleceği takdirde bu sürüm tekrar 14.3.0 ya da 14.3 olarak nitelendirilecektir. Bir sıkıntı yok yani :)

İyi de şimdi bu bit güncelleme değil mi yani?

kumbara
24.Aralık.2013, 20:51
Harbi yeter ya, oyundan soğudum. Her maç sakat her maç sakat yeter be.

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwv4.png

Bu geçen sezon.

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwwr.png

Bu, yeni sezon devre arasına kadar ve devre arasından sonra devam eden.

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwxl.png

Bu da şuanda gerçekleşen sakatlıklar.

Eto'o yu aldık devre arasında adam geldi sezonu kapattı tek maç ile. Böyle update yapıcaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. İlk defa bu kadar çok eleştiriyorum yapımcıları.

Berkerguney
24.Aralık.2013, 21:04

Oyundaki belli başlı hatalardan söz etmek istiyorum :

Sakatlıklar çok fazlalaşmış hafif antrenman verdiğimiz oyuncular bile saçma sapan nedenlerden sakatlık geçirebiliyor ancak iyi bir fizyoterapist ekibi kurarsanız çok da uzun sürmüyor .

Üst direkler ...
En azından önceki güncellemelerde 4 5 tane üst direk oluyordu onlarında 3 ü falan frikiklerden
Şimdi biraz azalmış gibime geldi ama yine hermaç kafadan 2 3 tane oluyor.
Hayır kardeşim çarpmasın üst direğe , sağdan çıksın , soldan çıksın ne bileyim gitsin tribündeki simitçiyi vursun. Üst direğe çarpınca sanki net bir fırsatı kaçırmış gibi oluyorum ve bu da oyundan soğumamı sağlıyor gerçekten..

Yönetim kurulu ile alakalı durumlar ..
Almışım gimnastici 3.lig b2 den BBVA'ya çıkarmışım 6.yım , heryerden sözleşme teklifleri yağıyor bizim kulüpte uzatmak istiyor tabi ki ..
İyi kardeşim diyorum gelin gençlik ağımı geliştirin .
Yok diyorlar ısrar ediyorum artık sözleşme uzatmanıza sıcak bakmıyoruz falan.
Ulan tarihinizde bu takımı bu hale getirmiş adam mı var .
Sanki ronaldoyu istiyoruz arkadaş .

Şimdilik bu kadar zamanla ekleyeceğim

Nocna Mora
24.Aralık.2013, 22:01
Sağlam ingilizcesi olan arkadaşlar üşenmeyip uzun uzadıya belgeli bir yazı ile SIGAMES forumlarında burada yakınılan şeyleri paylaşsın ki incelemeye alınsın..

GicaHagi
24.Aralık.2013, 22:21
Bende bu kadar sakatlik olmadi en fazla 3 hafta sakatlanan oldu o da 2 oyuncum ama baska takimlarda 2-3 ay sakatlanani gördüm.

Omer90
24.Aralık.2013, 22:34
arkadaşlar Karagümrük ile 2.lig 1.grup' u 2. tamamladım ama play off oynamada sonraki sezon başladı bu bir hata değil mi?

koraybahce
25.Aralık.2013, 00:31
Arkadaşlar, 14.2.0 dan sonra daha önceki versiyonlardan yarım kalan 2 tane kariyerimde de başarı sağlayamadım. Sakatlık problemleri de aşırı ama ben yaptığım taktiğin sahaya yansımasına rağmen gol pozisyonlarını değerlendirememekten müzdaribim. Bu iki kariyerimde de aynı şey oldu yamadan sonra. İnanır mısınız merak edip bir maçı 6 defa falan tekrardan oynadım, değişik taktikler yaptım ama hiç kazanamadım ( favori olmama rağmen) 17 şut çekip rakibe 3 şut fırsatı vererek %65 topla oynadığım maçta bile yenildim. Lütfen birisi bana bu konuda yalnız olmadığımı söylesin futboldan soğuyacağım bu gidişle (hayatım futbol olmasına rağmen). :(

serwan
25.Aralık.2013, 14:02
Başarılı mıyım? Evet.. Oyundan zevk alıyor muyum? Hayır... İlk kez oluyor bu. 2. Sezonumda da yine kötü oyun iyi sonuç olayı devam ediyor. Eredivise'de ajax ile bu normal ama şampiyonlar liginde yarı finaldeyim. İlginçtir şans falan da değil. bu takımı böyle yenerim diye düşünüp taktik yapıyorum ve oluyor. bu konuda fena değilimdir ama garip olan takımın yeni bi taktiği hemen uygulaması.Barcelona kaldı önümde engel onu da nasıl eleyeceğimi biliyorum sanırım :)

arrogancee
25.Aralık.2013, 15:53
Başarılı mıyım? Evet.. Oyundan zevk alıyor muyum? Hayır... İlk kez oluyor bu. 2. Sezonumda da yine kötü oyun iyi sonuç olayı devam ediyor. Eredivise'de ajax ile bu normal ama şampiyonlar liginde yarı finaldeyim. İlginçtir şans falan da değil. bu takımı böyle yenerim diye düşünüp taktik yapıyorum ve oluyor. bu konuda fena değilimdir ama garip olan takımın yeni bi taktiği hemen uygulaması.Barcelona kaldı önümde engel onu da nasıl eleyeceğimi biliyorum sanırım :)

Ama bir de şöyle düşün, ilk defa bu sene bu kadar "başarılı olamıyorum" cümlesini duydum. Tabi genelde oyuna suç bulunuyor ama olsun. Demek ki senin başarın yani :)

Esssteban
25.Aralık.2013, 17:14
Az önce fareyi kırdım sinirden. Allah tan yedekte tutuyordum bir tane onu kullanıyorum şu an.

cimbom2634
25.Aralık.2013, 21:09
Bu nasıl bir fikstür düzenlemesidir böyle, 2 günde 1 maç oldu ve işin enteresan tarafı Kayseri Erciyes'le Milan arasında gidip gelmesi.. Güzel denk gelmiş kupa ve ligde üstüste erciyesle olması :)

http://imageshack.com/a/img546/7993/kqq8.png

Walter Sakana
25.Aralık.2013, 21:17
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/EnglishPremierDivision_StatsTeam-9_zps9f49e7a0.png

http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CapitalOneCup_StatsTeam_zpsa6a58f49.png

Ligde 10, kupada 3 maç oynadım. Kornerden toplam 10 gol yedim, 3 gol attım.

Güncelleme öncesi oynadığım kariyerimde ligin duran toplardan en az gol yiyen takımıydım, güncelleme sonrası en çok...

Kupada Derby ile kendi sahamda oynadığım maçta ilk 7 dakikada 2 korner golü yedim. Sonra maçı 2-2'ye getirdik fakat 84. dakikada bir korner golü daha yedim. Oyunu silmeye karar vermiştim ki 90+3'te beraberlik golünü attık sonrasında uzatmada 4-3 kazandık. Bir maçta 3 korner golü yemek gerçekten çok sinir bozucu...

Sonraki Newcastle lig maçında rakibe ilk 45 dakika tek pozisyon vermedik derken son dakikada gene bir korner golüyle devreyi 0-1 mağlup kapadık. Sonrasında da son dakikalardaki penaltı golüyle maçı 0-2 kaybettik.

O kadar uğraşıp taktik yapıyoruz, rakibi kilitliyoruz, her şey tam istediğimiz gibi derken bu abartı korner golleri ile çaprazdan kaleye bile gitmeyen topların oyuncularımın orasına burasına çarpıp gol olması oyunun tüm zevkini kaçırıyor. Taç çizgisinin oradan yediğim orta-şut karışımı golleri bile geçtim artık, bir güncelleme bir oyunu ancak bu kadar kötüleştirebilir.

Hatalar olur, kolay bir oyun değil. Ama güncellemelerin oyunu daha iyi hale getirmesi gerekirken tam tersi olması ve hatta bazı ekstra hataların ortaya çıkması kabul edilebilir bir şey değil. Güncelleme sonrası konuşma balonlarının ekrana geç gelmesi gibi birçok arayüz problemiyle de karşılaştım. Onları görmezden geliyoruz artık.

Ayrıca biz eğer oyun motoruna göre taktik yapmak zorunda kalıyorsak ne anladık bu işten. Taktik kadro yapısına göre yapılır, rakibe göre yapılır, hava şartlarına göre yapılır... Bir taktik ya iyidir ya kötü. Bir güncellemede süper işlerken bir diğerinde çuvallaması çok büyük saçmalık.

Bu oyunu 1993'ten beri oynuyorum. Her zaman keyif almaya baktım, hataları hiç görmedim ama artık öyle bir hale geldi ki oyun, keyif almak mümkün değil.

BaGa TaRKaN
25.Aralık.2013, 21:36
http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/EnglishPremierDivision_StatsTeam-9_zps9f49e7a0.png

http://i1099.photobucket.com/albums/g381/WalterSakana/CapitalOneCup_StatsTeam_zpsa6a58f49.png

Ligde 10, kupada 3 maç oynadım. Kornerden toplam 10 gol yedim, 3 gol attım.

Güncelleme öncesi oynadığım kariyerimde ligin duran toplardan en az gol yiyen takımıydım, güncelleme sonrası en çok...

Kupada Derby ile kendi sahamda oynadığım maçta ilk 7 dakikada 2 korner golü yedim. Sonra maçı 2-2'ye getirdik fakat 84. dakikada bir korner golü daha yedim. Oyunu silmeye karar vermiştim ki 90+3'te beraberlik golünü attık sonrasında uzatmada 4-3 kazandık. Bir maçta 3 korner golü yemek gerçekten çok sinir bozucu...

Sonraki Newcastle lig maçında rakibe ilk 45 dakika tek pozisyon vermedik derken son dakikada gene bir korner golüyle devreyi 0-1 mağlup kapadık. Sonrasında da maçı 0-2 kaybettik.

O kadar uğraşıp taktik yapıyoruz, rakibi kilitliyoruz, her şey tam istediğimiz gibi derken bu abartı korner golleri ile çaprazdan kaleye bile gitmeyen topların oyuncularımın orasına burasına çarpıp gol olması oyunun tüm zevkini kaçırıyor. Taç çizgisinin oradan yediğim orta-şut karışımı golleri bile geçtim artık, bir güncelleme bir oyunu ancak bu kadar kötüleştirebilir.

Hatalar olur, kolay bir oyun değil. Ama güncellemelerin oyunu daha iyi hale getirmesi gerekirken tam tersi olması ve hatta bazı ekstra hataların ortaya çıkması kabul edilebilir bir şey değil. Güncelleme sonrası konuşma balonlarının ekrana geç gelmesi gibi birçok arayüz problemiyle de karşılaştım. Onları görmezden geliyoruz artık.

Ayrıca biz eğer oyun motoruna göre taktik yapmak zorunda kalıyorsak ne anladık bu işten. Taktik kadro yapısına göre yapılır, rakibe göre yapılır, hava şartlarına göre yapılır... Bir taktik ya iyidir ya kötü. Bir güncellemede süper işlerken bir diğerinde çuvallaması çok büyük saçmalık.

Bu oyunu 1993'ten beri oynuyorum. Her zaman keyif almaya baktım, hataları hiç görmedim ama artık öyle bir hale geldi ki oyun, keyif almak mümkün değil.

Gabi Üstadım Gelmiş (/6)

Valla Sende Şikayet Ediyorsan Almaktan Vazgeçsem mi Acaba :confused:

Aslında Emekli Olup Başka Diyarlara Gitmek Lazım Hocam :0:

Walter Sakana
25.Aralık.2013, 21:50
Üstteki mesajı yazdıktan sonra maça çıktım demin. Dakika 3:30 gene kornerden gol yedik :) şaka gibi ya. Chelsea deplasmanı ve o golle ilk yarı 0-1 bitti.

Valla Mehmet bir de böyle bir dayatma var. Güncellemeyi yüklememe veya geriye dönüş gibi bir şans sunmuyorlar sana. Öyle olsa önceki güncelleme çok iyi olmuştu, memnundum. Belki sonraki güncelleme de iyi olur bilemiyorum. Fm2009'dan bu yana 2.0 güncellemeleri hep en kötüsü olmuştur zaten gözlemlediğim kadarıyla.

barahir
25.Aralık.2013, 22:12
FM 2014 almak isteyenler için Steam'de şu an 19.99$. Kaçırmayın derim.

BaGa TaRKaN
25.Aralık.2013, 22:22
Playstore'den Almak Daha Avantajlı 1-2 Lira Oynuyor Arada Bu Devirde 1-2 Lira Bile Kıymetli

koraybahce
26.Aralık.2013, 03:26

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwv4.png

Bu geçen sezon.

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwwr.png

Bu, yeni sezon devre arasına kadar ve devre arasından sonra devam eden.

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuwxl.png

Bu da şuanda gerçekleşen sakatlıklar.

Eto'o yu aldık devre arasında adam geldi sezonu kapattı tek maç ile. Böyle update yapıcaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. İlk defa bu kadar çok eleştiriyorum yapımcıları.

Kardeş ben de Koln u yönetiorum. Güncelleme sonrası takım dip dalış yaptı :D Ne yapsam olmuyor. İnat ettim Aue die bi takımla 5. kere maç yaptım kazanamadım.ezdiğim maçta tek atakları gol oldu yenildim falan. Akıllara zarar. Bazı takımları çökertme operasyonuna mı girdiler artık anlamadım. Koln le başarılı olan yeşillendirsin :D

kumbara
26.Aralık.2013, 03:33
Kardeş ben de Koln u yönetiorum. Güncelleme sonrası takım dip dalış yaptı :D Ne yapsam olmuyor. İnat ettim Aue die bi takımla 5. kere maç yaptım kazanamadım.ezdiğim maçta tek atakları gol oldu yenildim falan. Akıllara zarar. Bazı takımları çökertme operasyonuna mı girdiler artık anlamadım. Koln le başarılı olan yeşillendirsin :D

Bu kadar sakata rağmen şampiyon oldum ben, inadına oldum. Resmen sakatlara kızıp azmettim oyuna karşı. Sabahtan beri oynuyorum, inat yüzünden. O derece piskopata bağladım :D

Sonrada arsenal'den teklif geldi, çekip gittim.

_GAMBIT_
26.Aralık.2013, 05:56
önceki mesajımda kornerleri nasıl savunacağınızı yazmıştım.
fikstüre gelince ingiltere liginde oynayın bi her hafta öyle geçiyor.
http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vwffj.png
böyle regen mi çıkar
PA sı 191
külübü transfer teklifini kabul ediyor
ama arif bey saolsun senelik 9 milyon pound istiyor. ulan 20 ye geldiğinde kulübü üstüne mi yapıcaz.

Gncl1905
26.Aralık.2013, 10:38
Şu sakatlıklar beni vurmadı neyse ki :D

Antrenman ile alakalı olduğunu düşünüyorum ben. Şöyle ki;

Sezon başı Fitness(Very High) 1 kademede çalıştım, 3-5 tane 2-4'er haftadan sakat verdim.
Hazırlık döneminde, takımı daha da zorlayayım dedim; 1 hafta sonra Fitness(High) 3 kademe yaptım; 5 günde 2 kişiyi 4 aylık sakat verdim.
Hemen değiştirip Fitness(High) 2 kademe yaptım; problem olmadı. Team C.(High) 3 kademe ile hazırlık dönemini atlattım. Sene boyunca da Balanced(High) 3 kademe ile bitirdim. Arttırmaya korkuyorum :)

Tabi koçlarım da gayet iyi onu da atlamayayım.

Sonuç; kısıtlı bir kadrom olmasına rağmen(topu topu 24 kişi), hala 3 kulvarda mücadele etmeme rağmen(ki fikstür rezalet; 2 günde 2 maç, 5 günde 3 maç yaptığım oldu) 5 6 sakat bir arada olmadı hiç(o 5 gün hariç). Ha arada sakatlanan oldu mu oldu tabii ki. Ancak takımın yarısı, 3'te 1'i falan sakatlanmadı şükür.

Ben de fikstürden dertliyim. Böyle saçmalık mı olur yahu? Ayın 19'unda TR Kupası yarı finaline, 20'sinde U. Avrupa Ligi yarı finali maçına çıkıyorum. 5 günde 3 maç yapıyorum. Lig o kadar saçma ki ben 30 maç yapmışım bir takım 27 maç yapmış biri 28 biri 29 ne olduğu belli değil. Asıl ertelenmesi gereken benim maçlar başkalarınınki erteleniyor herhalde :D

lutfucal
26.Aralık.2013, 16:13
fikstürler berbat olmuş. 1 hafta dinleniyor takım maç yok ve sonraki hafta içi şampiyonlar ligi var, fikstürde pazartesi maç, çarşamba maç, cuma maç şeklinde aylarlanıyor. çok büyük bir hata olarak görüyorum bunu....
ikinci olarak uzaktan şutlar abartılmış, önüne gelen kaleye vuruyor, rakip takım kapandı mı açmak için ne yaparsan nafile...her maç 35-40 şut atıyor takım, 1-2 gol ya atıyor ya atmıyor.

barahir
26.Aralık.2013, 16:53
Yalnız oyunda ilerleyen yıllarda Türkiye için konuşuyorum fikstürde çok büyük sıkıntılar oluşuyor. Ocak ayında 7 gün içinde 4 maç yaptırdığı oluyor Kupa maçlarıyla.

Ayrıca çok denk geldim şuna, Çarşamba Avrupa maçım var Cumartesi lig maçı. Pazartesi lig maçım var 2 gün sonraki Çarşambaya Avrupa maçı. Çok sıkıntılı oluyor gerçekten. Diğer ligleri bilmiyorum daha oynamadım ama Türkiye için durum bu.

cimbom2634
26.Aralık.2013, 20:40
Fikstür son güncellemeden sonra ayrı bir sorun, sakatlıklar deseniz tam baş belası oldu.. Fizyoterapistlerim de kötü değil sakatlanan oyuncular minimum 3-4 haftadan başlıyor, en uzun sakatlananı 7-8 ay sahalardan uzak kalacak.. Sezon başında kadro yaparken her mevkiye 3-4 kişi olarak planlamamız gerekecek sanırım..

Stan13
26.Aralık.2013, 21:11
Ben uzun zamandır bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Sağa sola zarar veriyorum yahu bu oyun yüzünden. Liverpool ile oynuyorum şuan. -Bana göre- dünyanın en formda forveti olan Luis Suarez kaleciyi çalımlayıp direğe vuruyor, top sürerken topu unutuyor arkasında.

Hadi büyük takımları anladım da en kötü takımın bile Barcelonavari tek top oynaması ve kanat oyuncularının 3-4 kişinin içinden geçerek gol attırmasına ne demeli ? Oyuncu kalitesinin hiç mi önemi yok rakip için. Her rakip kalibresi farketmeksizin aynı oyunu oynuyor hatasız ve kusursuz bir şekilde. Duran toplardan bahsetmiyorum bile. Savunulması imkansız. Denemediğim yol kalmadı artık yani şu oyunun saçmalıklarını engellemek için. Gerçekten oynanacak gibi değil yahu. Verdiğim para haram zıkkım olsun yani yapımında emeği geçenlere. Bıktık artık yahu.

Geçen sene seneye almayacağım dedim, dayanamadım yine aldım hem de 80 liraya. Aldığıma pişman ediyorlar her sene. Seneye bu kadar kötü olmaz heralde diyorum, daha kötüsünü yapıyorlar. Adam gibi kod yazacak mühendisin, programcın yoksa bu kadar para kazanıyorsun, al daha iyisini düzelt şu oyunu artık be kardeşim, yetti artık.

cimbom2634
26.Aralık.2013, 21:47
Fikstür saçmalığında son nokta.. Sıkışık fikstürü de geçtik ama yarıfinal macından 4 gün sonra kupa finali oynanması baya bir saçma olmamış mı sanki, hemde nisan ayında? İnşallah bu sacmalıklar düzeltilir bir dahaki güncellemelerde yoksa zırvalıktan öteye geçemiyor insanların gözünde..

http://imageshack.com/a/img23/3582/j1i8.png

amorti
26.Aralık.2013, 22:03
CM /FM serilerinde ilk defa istedigim oyunu oynatarak kazanamiyorum. :mad:

Ya istedigim oyunu oynatma ugruna yenilgi serilerine kosucam ya da mac motorunun acigina gore taktik yapip sifir zevk ile basarili olucam...

Ben oyunu keyif icin oynuyorum yahu, mac motoru acigi mi kovalicam bu kadar seneden sonra?

Ayip... :uzgun:

himone
26.Aralık.2013, 22:09
Fikstür saçmalığında son nokta.. Sıkışık fikstürü de geçtik ama yarıfinal macından 4 gün sonra kupa finali oynanması baya bir saçma olmamış mı sanki, hemde nisan ayında? İnşallah bu sacmalıklar düzeltilir bir dahaki güncellemelerde yoksa zırvalıktan öteye geçemiyor insanların gözünde..

Bende de kupa maçı sürekli ertelendi ve sonunda 25 Mayıs'a atıldı. O sırada bütün oyuncularım Dünya Kupası'na gittiği için paf takımdan oyuncularla oynadım.

Gncl1905
26.Aralık.2013, 22:17
Az önce fikstür açıklandığı gibi maçım ertelendi :D

http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vwzj6.png

antiochia
26.Aralık.2013, 22:51
saçmasapan kaleci hataları, direkten dönen toplar devam ediyor..Kimse kusra bakmasın ama 1.4 çok daha iyiyidi...

_GAMBIT_
26.Aralık.2013, 23:16
bence fikstür için daha hayıflanmayın
http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vx1rk.png (http://bit.ly/c25MCx)

kornerden gol yeme sorunu için
http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vx1sz.png (http://bit.ly/c25MCx)

böyle regen mi çıkar
PA 191 senelik 9 milyon sterlin istiyor
http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vx1v3.png (http://bit.ly/c25MCx)

Birolazar
27.Aralık.2013, 00:26
Yeni yama gelene kadar ara verdim ben , dayanamıyorum çünkü bu azaba.
14.1.4 olmuştu işte ne güzel ne gerek vardı ya.

Ronaldinho 10
27.Aralık.2013, 00:35

Turkiye Kupasi Finali normalde 6 mayistaydi galiba ama senin o gun SL Yari Final maci oldugu icin nisan ayinda oynattiriyorlar. Tabii mayistada yapabilirlerdi aslinda..

mpaker66
27.Aralık.2013, 01:10
Her maç kornerden golum var sabit. Ya direk yada rakip ortayı uzaklaştırıyor dönen top tak gol.

_GAMBIT_
27.Aralık.2013, 02:11
Her maç kornerden golum var sabit. Ya direk yada rakip ortayı uzaklaştırıyor dönen top tak gol.

paylaş bizde deneyelim

mpaker66
27.Aralık.2013, 02:23
paylaş bizde deneyelim

Herhangi bi korner organizasyonu yapmıyorum. Drogba arka direğe koşu chedyou kaleciyle uğraş semih ön direğe koşu melo derinden koşu diğer tüm adamlar ileri git eboue ve hakan harici. Sürekli gol atıyorum Hatta kasımpaşayı 6-1 yndim 5 i kornerden.

_GAMBIT_
27.Aralık.2013, 02:34
korneri karışık mı kullanıyorsun?

mpaker66
27.Aralık.2013, 02:43
Aynen karışık kullanıyorum.Sneijder Selçuk yada Mehmet ekici atıyor.

_GAMBIT_
27.Aralık.2013, 02:52
teşekkürler yenı sezonda deneyeceğim yazarım buradan

koraybahce
27.Aralık.2013, 02:54

O kadar fikstürün içinde bi manisa bi de fenerin amblemi yok :D

Cengo
27.Aralık.2013, 03:25
Nuuevem'de FM 2014 19.99 BRL (18 TL) ama region lock var (Almayın).

Bizde de böyle fiyatlar, anlaşmalar olmalı.

cimbom2634
27.Aralık.2013, 03:47
O kadar fikstürün içinde bi manisa bi de fenerin amblemi yok :D

Takim ve ulke logolarini yuklemistim oyunda kariyeri actigimda ab yamasiyla beraber ama orda da yanlis hatirlamiyosam eger Fenerbahce kayseri erciyes ve manisanin logolarinin olmadigi yaziyordu bende yuklemis bulundum ekstra bir duzenleme de yapmadim oylece gidiyo :D

Artul
27.Aralık.2013, 05:32
Arkadaş 14.2 den önce 3 sezonda 2 lig şampiyonluğu 2 şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadım.. Aynı taktik, 14.2 de tutmuyor savunma arkasına her top geçiyor orta sahada top kapamıyor takım.. Bırak şampiyonluğu maç kazanamıyor takım.. Futbol bu kadar değişemez yahu bu nasıl update? :)

barahir
27.Aralık.2013, 06:05
Kornerlerden hiç yakınmamıştım. Az önce oyun dosyalarında doğrulama yaptım ve sonraki çıktığım 3 maçta 7 gol attım kornerde. Bırakma noktasındayım oyunu. Neden doğrulama yaptım onu da bilmiyorum. Pişmanım :)

koraybahce
27.Aralık.2013, 12:33
Takim ve ulke logolarini yuklemistim oyunda kariyeri actigimda ab yamasiyla beraber ama orda da yanlis hatirlamiyosam eger Fenerbahce kayseri erciyes ve manisanin logolarinin olmadigi yaziyordu bende yuklemis bulundum ekstra bir duzenleme de yapmadim oylece gidiyo :D

Nasıl yamalar yapıyorlar Fenerbahçe gibi kulübün logosunu koymuyor adamlar. Bunda bi düşmanlık sezdim :-D hem Manisaspor hem de Fenerbahçe nin logolari olmadığına göre. Denizlide oturan Galatasaray lı biri yapmış yamayı :-D

cimbom2634
27.Aralık.2013, 12:35
Nasıl yamalar yapıyorlar Fenerbahçe gibi kulübün logosunu koymuyor adamlar. Bunda bi düşmanlık sezdim :-D hem Manisaspor hem de Fenerbahçe nin logolari olmadığına göre. Denizlide oturan Galatasaray lı biri yapmış yamayı :-D

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=117145

Ben burdaki 3D ve HD logoları yüklemiştim gayet de güzel olmuştu sonradan baktım ki 2-3 takımın logosuyla alakalı ufak sıkıntı olmuş, oyuna öylece devam ettim ekstra bi çabam olmadı ama Fenerbahçe'nin logosu olaydı daha güzel olurdu tabi :D

steave
27.Aralık.2013, 12:53
benım oyuncularım yaklasık her mac 3-5 arası kalecıyle karsı karsıya pozısyon kacırıyorlar.gordugum kadarıyla benden baskasında olmuyor.acaba mevcut save ımle devam ettıgım ıcın save sapıtmıs olabılırmı? oyuncular gayet kalıtelı oyuncu ozellıgıyle alakalı degıl kacırmaları.

yenı karıyere mı baslasam? yada oyun dosyalarını dogrulamı desem bende ıse yararmı? oyun dosyaları dogru olmasa acmaz zaten? chache sılsem farkedermı acaba? :)

dosyaları dogrula dedım 17 tane dosya dogrulanamadı yenıden ındırılecek dedı.bu neden acaba bılen varmı?

BoMccalebb
27.Aralık.2013, 15:07
Bi maçım 10 dakika sürüyorsa yaklaşık 8 dakikası kornerler. Bursaspor deplasmanındayım Fenerbahçe ile, Bursa 14 ben 16 korner kullandım 90 dakikada. Her maçım bu şekilde geçiyor.

fernando1907
27.Aralık.2013, 18:33
yıllardır fm oynarım, şu son sürümün haliyle en nefret ettiğim oyun oldu. çaykur rize'yi yönetiyorum. takım zaten çok iyi. sezer özmen, oboabana, ali adnan, kwueke,viera,slyvester, sercan, hurşut daha bir sürü gerçekten çok üst düzey oyuncu var. ilk sezon sırf kovulmayıp transfer dönemine takımın başında giriyip diye son haftalarda load-save yapa yapa ilerledik. 10. bitirdim ligi. yoksa küme düşecektik bu kadroyla.

şu anda 2. sezonun son 10 haftasında falanım gene 10.yum ama bütün lig kötü. ilginç bir şekilde her an küme düşme hattına da girebilirim, ilk 5'e de. ama takım o kadar kötü oynuyor ki anlatamam. büyük takımlara karşı beraberlik alma ihtimalim bile olmuyor. 20 şuta 2 şut falan atıyorum. aldığımız galibiyetler sadece lige yeni çıkan takımlar veya ligin güçsüz takımlarına karşı içerde oluyor. onlarda zor güç.

üstelik kadrom geçen seneden bile çok ilerde. ilginç bir şekilde tam 11.5 milyon euro transfer bütçesi verdi yönetim. ben de 9 milyon euro civarı oyuncu sattım. viera'yı, silvestre'yi, depertisi, uche'yi falan yolladım. koray günter, musa çağıran,sinan bolat,ozan tufan, ozan ipek, tuncay şanlı,sezer öztürk, mehmet topuz,cenk tosun, atabey çiçek,ertuğrul taşkıran, atila turan,aydın karabulut gibi çok geniş bir yerli operasyonu yaptım. üstelik iyi yerlilerimin hepsini muhafaza ettim. yabancı olaraksa ronald juhazs, tomas necid, pawlovski, kacar gibi transferler yaptım. ama hangi taktiği yaparsam yapayım takım berbat oynuyor.

korner kazanıyorum örneğin,umutlanıyorum ön direkte topu karşılıyor rakip, kontra yiyorum. bazen aynısı bana da oluyor. tam kontraya çıkıcak 2 oyuncum top sürerken çarpışıyor top onlarda kalıyor. forvetlerim cepheden karşı karşıya kalınca umutlanmıyorum bile. kesin kalecinin üstüne vuruyolar. attığım tek gol çeşidi ali adnan'ın firikleri veya kornerde ön direğe koşu ve biri dokunuyor. ara sıra kanattan arka direğe orta ve açık oyuncum gelişine abanıyor. o kadar. bazen pozisyona girmeden maç bitiriyorum ya. yemin ediyorum laptopu kıracağım bir gün.

edit: eski bir save'im vardı fenerbahçe ile 3'te 3 le başladığım. onu açtım 1 maçlık denedim. rakip kayseri erciyes. 3-1 mağlup oldum. attığım 1 gol dışında sadece uzaktan attığım 1 şutu gösterdi maç motoru benim atağım olarak.

koraybahce
27.Aralık.2013, 19:28
Bi maçım 10 dakika sürüyorsa yaklaşık 8 dakikası kornerler. Bursaspor deplasmanındayım Fenerbahçe ile, Bursa 14 ben 16 korner kullandım 90 dakikada. Her maçım bu şekilde geçiyor.

Daha bir maçta kornerden 2 gol olmadı bende. Nadir oluyor. Ama gerçekten çok fazla korner kullanılıyor. Korner atma özelliği 20 olan bir ortacı alıp 2 tane de hava topu ve yükselme özelliği iyi olan merkezi defans ve kafacı bi forvetle iyi bir korner taktiği yapıldığında şampiyonluğa yürünür gibime geliyor.

Stan13
27.Aralık.2013, 19:48
korner kazanıyorum örneğin,umutlanıyorum ön direkte topu karşılıyor rakip, kontra yiyorum. bazen aynısı bana da oluyor. tam kontraya çıkıcak 2 oyuncum top sürerken çarpışıyor top onlarda kalıyor. forvetlerim cepheden karşı karşıya kalınca umutlanmıyorum bile. kesin kalecinin üstüne vuruyolar. attığım tek gol çeşidi ali adnan'ın firikleri veya kornerde ön direğe koşu ve biri dokunuyor. ara sıra kanattan arka direğe orta ve açık oyuncum gelişine abanıyor. o kadar. bazen pozisyona girmeden maç bitiriyorum ya. yemin ediyorum laptopu kıracağım bir gün.

Şunların aynıları bana da oluyor çok sık. Acayip sinir bozucu.

mpaker66
27.Aralık.2013, 20:45
Bende mi sorun var sizde mi? Bende bu yama ile Galatasaray'ım ligde 10 da 9 yaptım beşiktaş'a yenildim şampiyonlar liginde barçayı 3-0 yendim kayıpsız gidiyom. Ligde de sadece 5 gol yeyip 41 gol attıp 2 maçta 6 attım 2 maçtada 5 attım. Oyun çok kolay gençler.

amorti
27.Aralık.2013, 21:12
Downgrade nasil yapiyoruz? Bir onceki versiyona donmek istiyorum.

Isten gelip stres atmak istiyorum, oyunsa beni ruh hastasi yapiyor. Yeter be...

Walter Sakana
27.Aralık.2013, 21:12
Bende mi sorun var sizde mi? Bende bu yama ile Galatasaray'ım ligde 10 da 9 yaptım beşiktaş'a yenildim şampiyonlar liginde barçayı 3-0 yendim kayıpsız gidiyom. Ligde de sadece 5 gol yeyip 41 gol attıp 2 maçta 6 attım 2 maçtada 5 attım. Oyun çok kolay gençler.

Oyunun zorluğu veya kolaylığı değil ki problem.

Çoğunluğun şikayeti kornerlerden abartı gol olması, karambol pozisyonlarının ve top kaptırmaların aşırı olması, sakatlıkların çok sık olması ve senin takımdaki süper yıldızların amatör futbolcu acemiliğinde oynamalarına karşın rakip takımlardaki en berbat oyuncuların bile içlerine Messi kaçmışçasına oynamaları gibi insanı çileden çıkartan şeyler. Bunların hepsinin ortak noktası ise "boşuna taktik yapıyoruz o zaman". Maç motoruna göre taktik yapmak zorunda bırakılmak... en büyük şikayetim bu.

Walter Sakana
28.Aralık.2013, 00:09
Gerçekten artık katlanılacak gibi değil. Evimde West Brom maçı, ilk yarıyı 2-0 önde kapadım. 2.yarı tak korner ve gol 2-1. Son dakikalarda bir gol daha 2-2. Ardından Man Utd deplasmanına çıktım. 48.saniyede tak korner ve gol, maça kafadan 1-0 mağlup başladık. Bir sonraki maç West Ham ile içerde. İlk yarıyı gene 2-0 önde kapadım. İkinci yarı gene tak korner ve gol. Ardından bir gol daha ve gene 2-2 bitti.

Üstüste 7 maçtır kornerden gol yiyorum. Bir maçta 2, bir diğerinde 3 korner golü yedim. Yani son 7 maçımda toplam 10 korner golü yemiş oldum. Daha da bu oyuna devam etmemin bir anlamı yok herhalde, en azından yeni bir güncelleme çıkana kadar.

mpaker66
28.Aralık.2013, 00:31
Gerçekten artık katlanılacak gibi değil. Evimde West Brom maçı, ilk yarıyı 2-0 önde kapadım. 2.yarı tak korner ve gol 2-1. Son dakikalarda bir gol daha 2-2. Ardından Man Utd deplasmanına çıktım. 48.saniyede tak korner ve gol, maça kafadan 1-0 mağlup başladık. Bir sonraki maç West Ham ile içerde. İlk yarıyı gene 2-0 önde kapadım. İkinci yarı gene tak korner ve gol. Ardından bir gol daha ve gene 2-2 bitti.

Üstüste 7 maçtır kornerden gol yiyorum. Bir maçta 2, bir diğerinde 3 korner golü yedim. Yani son 7 maçımda toplam 10 korner golü yemiş oldum. Daha da bu oyuna devam etmemin bir anlamı yok herhalde, en azından yeni bir güncelleme çıkana kadar.

Duran top çalıştırıyor musun? Oyuncularının boyları nasıl? Savunmada kalabalık mısın? Yani duran top taktiklerini sürekli değiştirdin mi doğrusunu bulana kadar? Bu konuyla ilgili neler yaptın?

koraybahce
28.Aralık.2013, 00:32
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/27/uTt3b.jpg

37 şut çek, % 72 topla oyna, maçı domine et. ikinci golü 83. dakikada bulup şükür et. Kimse kusura bakmasın da adaleti olmayan futbol bu kadar da adaletsiz değil be kardeşim. Serdar Aziz bi kendi kalesine attı bir kırmızı kart gördü. 37 şutta 1 gol attık yani :)

mpaker66
28.Aralık.2013, 00:38
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/27/uTt3b.jpg

37 şut çek, % 72 topla oyna, maçı domine et. ikinci golü 83. dakikada bulup şükür et. Kimse kusura bakmasın da adaleti olmayan futbol bu kadar da adaletsiz değil be kardeşim. Serdar Aziz bi kendi kalesine attı bir kırmızı kart gördü. 37 şutta 1 gol attık yani :)

Şut istatistiğinide atar mısın sana zahmet şutlar nerden çekilmiş?

eXcitinG
28.Aralık.2013, 01:06
Kornerlerden bende çok gol yiyordum. Sonra korner savunması ayarladım kendi kafama göre. Şu anda sanırım 25-30 maç olmuştur rakipler kornerden gol atamıyor ama tabi her maç rakip ve ben ortalama 15-20 arası korner atıyoruz. Kornerlemece oynuyoruz sanki. Kornerden attığım gol sayısı ise ilk sezon 4 bu sezon ligin ortasını geçtim, 6 tane felan.

swindontown
28.Aralık.2013, 01:08
Ya ben bilmiyorum oynamayi ya da oyun sorunlu.Biri bana 6 şutta 4 gol olayını açıklayabilir mi?Ya da maç motorunun gösterdiği 5 atağın 3 unun gol olması.Ne hikmetse bunlar hep rakibe oluyor.

Artık maç yapmaya korkuyorum.

Moonguard
28.Aralık.2013, 01:10

Hocam senin gene iyiymiş kazandığına şükret ben bu şekilde çok 1-0 kaybettiğimi bilirim.

Stan13
28.Aralık.2013, 01:27
Oyunun zorluğu veya kolaylığı değil ki problem.

Çoğunluğun şikayeti kornerlerden abartı gol olması, karambol pozisyonlarının ve top kaptırmaların aşırı olması, sakatlıkların çok sık olması ve senin takımdaki süper yıldızların amatör futbolcu acemiliğinde oynamalarına karşın rakip takımlardaki en berbat oyuncuların bile içlerine Messi kaçmışçasına oynamaları gibi insanı çileden çıkartan şeyler. Bunların hepsinin ortak noktası ise "boşuna taktik yapıyoruz o zaman". Maç motoruna göre taktik yapmak zorunda bırakılmak... en büyük şikayetim bu.

Katılıyorum. Oyunda gerçek hayattaki herhangi bir futbol mantalitesini uygulamak imkansız. Başarılı olmak istiyorsanız maç motorunun eksiklerini anlayıp onun panzehirini üretmek. Aksi takdirde ne yaparsanız yapın başarılı olamazsınız.

Takım farketmeksizin rakip oyuncular Messi gibi oynayacaksa oyuncu özelliklerinin ne anlamı var ? Yıllardır anlamakta güçlük çektiğim nokta bu. Oyuncu özelliklerinin oyuna etkisi 0. Etkisi olsa bu saçmalıkların hiçbiri olmayacak çünkü.

kapalicarsi
28.Aralık.2013, 01:42
Sizde de kaleciler geri pasları eline alıyor mu ?

Walter Sakana
28.Aralık.2013, 01:51
Duran top çalıştırıyor musun? Oyuncularının boyları nasıl? Savunmada kalabalık mısın? Yani duran top taktiklerini sürekli değiştirdin mi doğrusunu bulana kadar? Bu konuyla ilgili neler yaptın?

Duran top çalıştırdım ama fazla değil. 14 maçta (+3 kupa maçı=17 maçta) 2-3 kez sadece.

Savunmada Doria (1.90)-Lovren (1.90)- Balanta (1.82) üçlüsünü oynatıyorum. Kalecim Boruc (1.93). Boy ortalaması; en yüksek takım olan Stoke'un 1.86, benim takımın 1.84.

Doria: Zıplama 15, Kafa Vuruşu 15
Lovren: Zıplama 15, Kafa Vuruşu 16
Balanta: Zıplama 14, Kafa Vuruşu 13
Boruc: Zıplama 15, Hava Hakimiyeti 15

Korner savunmasında önceki serilerde ve önceki kariyerlerimde olduğu gibi çeşitli taktikler yaptım elbette. Mesela bütün oyuncuları ceza alanına yığdığın zaman rakip de daha çok oyuncu gönderiyor ceza sahana. Ayrıca karşıladığın topun tekrar atak olarak dönme şansı artıyor. Ben genelde 3 oyuncuyu dışarda bırakıyorum. Bunlardan biri onsekiz dışında diğerleri ise ilerde bekliyorlar. Rakip de buna karşılık en az 4-5 oyuncuyu geride bırakıyor.

koraybahce
28.Aralık.2013, 02:08

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/27/ZDt3K.jpg

Buyur kardeşim :)

koraybahce
28.Aralık.2013, 03:37
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/28/6jSIP.jpg

Burada bir çeviri hatası var. Çevirmen arkadaşları bilgilendirmek için paylaştım.

Barb92
28.Aralık.2013, 04:29
az önce bir Gaziantepspor maçı oynadım kendi sahamda, yedek ağırlıklı çıktım ama yinede çok daha güçlüydüm rakipten. Umutluydum 3 puan için fakat* maçın santrasında Hakan Çalhanoğlu sakatlanınca(5 hafta sakatlandı ve evet doğru anladınız santrada topu iterken sakatlandı! bende hala inanamıyorum. :D ) maçı kazanma ihtimalim olmadığını anladım. Nitekim 5 topum direkten döndü, 1 golüm sayılmadı (20 şut attım 7 si uzaktan). Tek kale oynadım. Gaziantepspor ilki 60. dakikada olmak üzere 4 şut attı. 1'i kaleyi buldu. He şimdi siz sandınız ki o şutta gol oldu :D. Yok öyle olmadı.

Murat Ceylan korner kullandı, top süzülüp kalemin arka direğine çarpıp kalecim tarfından içeri atıldı :D. Şimdi anlıyorum çok şanssız maçlar olabilir ama tabii her şeyin bir sınırı var bence, işin suyunuda çıkarmamak lazım, ben daha boyle bir maç seyretmedim :D.

son güncelleme oyunu tam anlamıyla rezil etmiş durumda. Kornerlerle ilgili konuşmayacağım zaten yeterince konuşulmuş. Sadece atmaktan da yemektende sıkıldım.

Likeaboss
28.Aralık.2013, 05:05
Ya gerçekten çok sıkıldım artık... Bu kadar rezalet bir maç motorunu bilerek yapmaya çalışsalar yapamazlar... Senin oyuncularının devamlı kalecilere abanıp kaçırmalarını, onların ise tek kurşun atmalarını geçtim artık, %100 (bak %100 diyorum) maç motoru olacakları kafasında belirliyor. Emin oldum buna. Çünkü devamlı başıma geliyor bu olay. 1 değil 2 değil her gol aynı neredeyse.

Şöyleki; Senin oyuncun müsait bir durumdayken çok saçma sapan bir şekilde pas atarsa (örnek: Yarı sahanın biraz ilerisinden bam diye vurup auta veya rakibe atarsa... Veya kalecine kısa oyna, defansa dağıt dediğin halde yine bam diye vurup saçma şekillerde giderse top) bilinki o top nasıl olursa olsun dönüp dolaşıp gol olacak. İster savunma yerli yerinde olsun, ister savunma düzensiz olsun. Artık o tarz bir şey olunca anlıyorum gol olacağını ve daha hiç yanılmadım da.

Taktikler desen 1 maçta aynı taktik-aynı kadroyla 3-4 atarken, diğer maçta 3-4 yiyebiliyorsun. Sırf bunu denemek için bir maç öncesi save ettim bir kaç defa arka arkaya o maçı oynadım ve birbirinden alakasız sonuçlar çıktı.

He bir de takımı ve taktiği oturtsan bile sezon arasına doğru s.o.s. vermeye başlıyor. Gümbür-gümbür giden taktik bir anda çöp oluyor.

Gerçekten verdiğim 50 TL'ye acıyorum. Gidip 5-6 tane milli piyango bileti alsaydım daha iyidi. Resmen kanser olmama ramak kaldı.

FM tarihinin en fiyasko oyunu. Açık ve net. 2013'e veri tabanı güncellemeleri yapsalar 1 dakika düşünmem hemen 2014'ü siler, 2013'ü kurar kafam rahat bir şekilde oynarım. Ulan sinir stres olmak için mi oyun oynuyoruz yoksa eğlenelim zevk alalım diye mi bu nedir ya.

mpaker66
28.Aralık.2013, 05:28

Evet kardeşim saçmaymış gerçekten 6 pas içinden kaç tane dışarı gitmiş. Haklısn.

amorti
28.Aralık.2013, 11:44
Ulan sinir stres olmak için mi oyun oynuyoruz yoksa eğlenelim zevk alalım diye mi bu nedir ya.

Aynen oyle...

Zaten simulasyon olmaktan uzaklasali cok oldu. FM artik sadece bir oyun. Ama oyunu da insanlar keyif almak icin oynar.

Su haliyle ne keyif aliyorum ne birsey. Zaten eski guncellemelere de gecemiyormusuz, son guncelleme neyse o. Bu da ayri skandal. Adamlar ne sunduysa onu oynamak zorundayiz. :icon_evil:

Mazosist miyiz yahu? Oynamiyorum valla, yeter.

lutfucal
28.Aralık.2013, 12:23
1-maç fikstürleri hatalı. 1 haftada 4 maç yapıyorum bazen.
2-uzaktan şutlar abartılmış.
3-verdiğimiz taktikler 7-8 bazen 10 dakika sonra aktifleşiyor.

koraybahce
28.Aralık.2013, 14:08
Evet kardeşim saçmaymış gerçekten 6 pas içinden kaç tane dışarı gitmiş. Haklısn.

Genellikle ceza sahası çizgisinden cepheden çekilmiş şutlarım ama nereden bakılırsa bakılsın 37 tane şuttan 1 tanesinin gol olmasından bahsediyoruz :) altıpas içerisinde 2 tane kale çizgisi ve aut çizgisi yakınında dışarı giden şutlar var. Guiza daha iyisini yapamazdı. :)

LifeYourself
28.Aralık.2013, 14:27
Genellikle ceza sahası çizgisinden cepheden çekilmiş şutlarım ama nereden bakılırsa bakılsın 37 tane şuttan 1 tanesinin gol olmasından bahsediyoruz :) altıpas içerisinde 2 tane kale çizgisi ve aut çizgisi yakınında dışarı giden şutlar var. Guiza daha iyisini yapamazdı. :)

Altıpas içinden taca atan oyuncun bile var yanlış görmediysem :zuhaha

himone
28.Aralık.2013, 14:46

Aynı resmi ben koyacaktım sen paylaşmışsın. Sadece 1 maçtan örnek veriyorum, kaleye 18 şut çekmişim ve sadece 3 tanesi ceza sahası dışından. Ama şutların sadece 4 tanesi kaleyi bulmuş. Oyuncularım sıradan olsa anlarım da hepsi de harika futbolcular(6. senemdeyim). Maçı izlerken çıldırıyorum resmen, maç kazanmada hiçbir sorunum yok ama insanın sinirini bozuyor bu durum. Şutlar ceza sahası dışından olsa tamam diyecem ama neredeyse hepsi içeriden.

serwan
28.Aralık.2013, 15:44
aslında maç motorunu 3-5 maç deneyince ne kadar aptal olduğu çok belli oluyor. ama 1 haftadır deniyorum. her gün oynuyorum üstelik. yani konuşma hakkım var diye düşünüyorum.
öncelikle başarılı olduğumu belirteyim. yani sanılmasın ki beceremedim diye sinirlenip yazıyorum tüm bunları. tamamen bileğimin hakkıyla ilk sezonumda uefa finali 2. sezonumda şampiyonlar ligi yarı finali oynadım ajax ile. 2 kez şampiyon oldum 1 kez hollanda kupası aldım.
bu açıklamadan sonra oyuna gelelim.
şimdi şöyle düşünün orta düzey bi takım bile bi sezonda mutlaka pozisyon vermeden 1-2 maç bitirir. üst düzey bi takımsanız bunun sayısı daha fazladır. peki durum oyunda nasıl.. siz mükemmel bi savunma taktiği ile sahaya çıkmış olsanız bile üstelik oyuncularınız da üst düzey dahi olsa pozisyon vermeden maç bitirmeniz imkansıza yakın. rakip oynayarak pozisyon bulamasa bile ya kalecinizin saçma bi pasıyla, ya defans oyuncunuzun pas verebileceği zilyon tane boş adam varken topu rakibin önüne bırakmasıyla vs. bi pozisyon veriyorsunuz. %99 böyle bu durum.

ikincisi kanat hücumları... yahu ben her maçta 15'in üstünde korner kullanıyorum. hani öyle uzaktan şut atıyorum rakibe çarpıyor falan değil. kanattan hücum eden adam o ortayı ya da pası bi türlü içeri gönderemiyor ve o top korner oluyor. her maç ortalama 15 korner. öyle ki korner izliyorum sadece bi maç boyunca.. böyle bir aptallık olamaz. bunu kodlayan adam gerizekalıdır. başka açıklaması yok..

üçüncüsü istikrarsızlık. ben kötü oynamaya ses çıkarmam. takımlar zaman zaman kötü oynayabilir. kaliteli bi takım bile 1-2 maç bocalar falan.. ama takır takır oynayan bi takım birden çökmez. ortada bi olay yoksa tak diye dip yapmaz bir takım. 1-2 maç bocalar toparlar. yahu takım on numara top oynuyor. bakın sonucu falan geçtim. mükemmel atak organizasyonları, inanılmaz ara paslar vs. sonra bi bakıyorsunuz hepsi bıçakla kesilmiş gibi kesiliyor. ne düzgün pas yapabiliyorsunuz, ne organize bir atak takım bir anda amatör takıma dönüşüyor.

yahu derbi maçta deplasmanda son dakikaya önde giren takım orta sahanın gerisinde top kaptırıp geride 1 adamla yakalanır mı? zaten kazanmak üzere olduğunuz bir derbide kontradan gol nasıl yersiniz. üstelik saçma sapan bir pas hatasıyla. yani pas hatası olur ama top bomboş onca adam dururken, adamlara risksiz oynamaları için her türlü talimatı vermişken adam rakibe o kadar güzel bi pas veriyor ki inanın kendi arkadaşına kariyeri boyunca öyle güzel pas atmamıştır.

yani demem o ki bi maçı kazanmamanız gerekiyorsa kazanamıyorsunuz. isterseniz parçalayın kendinizi..

biz yakınmaktan bıktık ama adamlar saçma sapan güncellemelerle karşımıza çıkmaktan hala bıkmadılar. yahu ayıptır bu. saygısızlıktır bunca insana. artık alıştık o ayrı. artık sinirlenmiyorum. bi maç başladıktan 10 dakika sonra o maçın nereye gideceğini anlıyorum çünkü artık. bakıyorum ki zaten sonuç masa başında belirlenmiş :) vazgeçiyorum yırtınmaktan.

Likeaboss
28.Aralık.2013, 17:23
Ya gerçekten çok sıkıldım artık... Bu kadar rezalet bir maç motorunu bilerek yapmaya çalışsalar yapamazlar... Senin oyuncularının devamlı kalecilere abanıp kaçırmalarını, onların ise tek kurşun atmalarını geçtim artık, %100 (bak %100 diyorum) maç motoru olacakları kafasında belirliyor. Emin oldum buna. Çünkü devamlı başıma geliyor bu olay. 1 değil 2 değil her gol aynı neredeyse.

Şöyleki; Senin oyuncun müsait bir durumdayken çok saçma sapan bir şekilde pas atarsa (örnek: Yarı sahanın biraz ilerisinden bam diye vurup auta veya rakibe atarsa... Veya kalecine kısa oyna, defansa dağıt dediğin halde yine bam diye vurup saçma şekillerde giderse top) bilinki o top nasıl olursa olsun dönüp dolaşıp gol olacak. İster savunma yerli yerinde olsun, ister savunma düzensiz olsun. Artık o tarz bir şey olunca anlıyorum gol olacağını ve daha hiç yanılmadım da.

Taktikler desen 1 maçta aynı taktik-aynı kadroyla 3-4 atarken, diğer maçta 3-4 yiyebiliyorsun. Sırf bunu denemek için bir maç öncesi save ettim bir kaç defa arka arkaya o maçı oynadım ve birbirinden alakasız sonuçlar çıktı.

He bir de takımı ve taktiği oturtsan bile sezon arasına doğru s.o.s. vermeye başlıyor. Gümbür-gümbür giden taktik bir anda çöp oluyor.

Gerçekten verdiğim 50 TL'ye acıyorum. Gidip 5-6 tane milli piyango bileti alsaydım daha iyidi. Resmen kanser olmama ramak kaldı.

FM tarihinin en fiyasko oyunu. Açık ve net. 2013'e veri tabanı güncellemeleri yapsalar 1 dakika düşünmem hemen 2014'ü siler, 2013'ü kurar kafam rahat bir şekilde oynarım. Ulan sinir stres olmak için mi oyun oynuyoruz yoksa eğlenelim zevk alalım diye mi bu nedir ya.

bakıyorum ki zaten sonuç masa başında belirlenmiş :) vazgeçiyorum yırtınmaktan.

Aynen oyle...

Mazosist miyiz yahu? Oynamiyorum valla, yeter.

http://www.youtube.com/watch?v=K7SGo1MYJX8

Allah aşkına büyüterek izleyin. Bu nedir kardeşim? Adam topa yürüyerek gidiyor ya... Resmen gol olsun diye bekliyor... Kamara'da zaten dünden hazır hemen şılak diye köşeye bırakmaya. Biz barcelona olsak Messi öyle pozisyon bulsa atamaz.

Doğaç Mengül
28.Aralık.2013, 19:25
Reserv takım antrenörümün yaptığına bakın arkadaşlar. 8 numaralı Fenerbahçeli oyuncu kim?

http://i44.tinypic.com/bhjacg.png

Maçı kazanmışız bir de. Resmen komedi filmi kıvamında. (Bu arada Ekici'yi filan 45 dakika oynat dedim, oyundan çıkarmamış)

Maç motoru da tam toparlanmıştı ki, yeniden bozuldu. Yeni update'e kadar oynamayacağım.

Gncl1905
28.Aralık.2013, 19:51
aslında maç motorunu 3-5 maç deneyince ne kadar aptal olduğu çok belli oluyor. ama 1 haftadır deniyorum. her gün oynuyorum üstelik. yani konuşma hakkım var diye düşünüyorum.
öncelikle başarılı olduğumu belirteyim. yani sanılmasın ki beceremedim diye sinirlenip yazıyorum tüm bunları. tamamen bileğimin hakkıyla ilk sezonumda uefa finali 2. sezonumda şampiyonlar ligi yarı finali oynadım ajax ile. 2 kez şampiyon oldum 1 kez hollanda kupası aldım.
bu açıklamadan sonra oyuna gelelim.
şimdi şöyle düşünün orta düzey bi takım bile bi sezonda mutlaka pozisyon vermeden 1-2 maç bitirir. üst düzey bi takımsanız bunun sayısı daha fazladır. peki durum oyunda nasıl.. siz mükemmel bi savunma taktiği ile sahaya çıkmış olsanız bile üstelik oyuncularınız da üst düzey dahi olsa pozisyon vermeden maç bitirmeniz imkansıza yakın. rakip oynayarak pozisyon bulamasa bile ya kalecinizin saçma bi pasıyla, ya defans oyuncunuzun pas verebileceği zilyon tane boş adam varken topu rakibin önüne bırakmasıyla vs. bi pozisyon veriyorsunuz. %99 böyle bu durum.

ikincisi kanat hücumları... yahu ben her maçta 15'in üstünde korner kullanıyorum. hani öyle uzaktan şut atıyorum rakibe çarpıyor falan değil. kanattan hücum eden adam o ortayı ya da pası bi türlü içeri gönderemiyor ve o top korner oluyor. her maç ortalama 15 korner. öyle ki korner izliyorum sadece bi maç boyunca.. böyle bir aptallık olamaz. bunu kodlayan adam gerizekalıdır. başka açıklaması yok..

üçüncüsü istikrarsızlık. ben kötü oynamaya ses çıkarmam. takımlar zaman zaman kötü oynayabilir. kaliteli bi takım bile 1-2 maç bocalar falan.. ama takır takır oynayan bi takım birden çökmez. ortada bi olay yoksa tak diye dip yapmaz bir takım. 1-2 maç bocalar toparlar. yahu takım on numara top oynuyor. bakın sonucu falan geçtim. mükemmel atak organizasyonları, inanılmaz ara paslar vs. sonra bi bakıyorsunuz hepsi bıçakla kesilmiş gibi kesiliyor. ne düzgün pas yapabiliyorsunuz, ne organize bir atak takım bir anda amatör takıma dönüşüyor.

yahu derbi maçta deplasmanda son dakikaya önde giren takım orta sahanın gerisinde top kaptırıp geride 1 adamla yakalanır mı? zaten kazanmak üzere olduğunuz bir derbide kontradan gol nasıl yersiniz. üstelik saçma sapan bir pas hatasıyla. yani pas hatası olur ama top bomboş onca adam dururken, adamlara risksiz oynamaları için her türlü talimatı vermişken adam rakibe o kadar güzel bi pas veriyor ki inanın kendi arkadaşına kariyeri boyunca öyle güzel pas atmamıştır.

yani demem o ki bi maçı kazanmamanız gerekiyorsa kazanamıyorsunuz. isterseniz parçalayın kendinizi..

biz yakınmaktan bıktık ama adamlar saçma sapan güncellemelerle karşımıza çıkmaktan hala bıkmadılar. yahu ayıptır bu. saygısızlıktır bunca insana. artık alıştık o ayrı. artık sinirlenmiyorum. bi maç başladıktan 10 dakika sonra o maçın nereye gideceğini anlıyorum çünkü artık. bakıyorum ki zaten sonuç masa başında belirlenmiş :) vazgeçiyorum yırtınmaktan.

Bir an ben mi yazıyorum dedim :D Oyun oynanabilecek seviyede bence, en azından 14.1.3'den sonra ama hala saçmalıklar çok.

UEFA Kupası finalinde dakika 90, 2-1 öndeyim(taktiği de tamamen değiştirdim, şimdi oyun bana gol yedirecek diye forvetsiz, 5 defansla falan oynadım son 15 dakika ki adamlar hiç pozisyon bulamadı). Frikik kazanmışız. Yahu benim defans bomboş; herkes ileride olur mu o skorla o dakika. Kapanırken illa ki frikikleri de mi ayarlamak gerekiyor? Neyse tahmin ettiğim gerçekleşti kontradan yedik 2-2. Uzatmalarda da 3-2 yaptılar, zaten kadroları dünya karması gibi. Buna rağmen bir pozisyonu gol yapamadım ki akıllara zarar. Defanstaki adamları hata yaptı benim forvet kaleye 25 metre uzakta topla buluşup kaleciyle karşı karşıya kaldı ki defansların yetişmesine imkan yok(bazen defans geri pas yaptığında koşmuyor nedense kaleci de koşmayınca top ortalıkta kalıyor, garip). Kaleci de açık değilken gitti uzaktan vurdu; aut.

Dalgalı performansları saymıyorum bile. 7-0, 5-2 falan giderken bir bakmışım gol atmayı bırak pozisyon üretememeye başlamışız. Hayır yani ne oldu birkaç haftada anlamak mümkün değil :) Hep de aynı haftalarda sorun yaşadım. Lige süper başlıyorum, sonra ŞL zamanı gelince takım göçüyor. Takımı toparlayana kadar ŞL'de en az 2 maç yapmış oluyorum ki o sürede oyun bana maçları kazandırmamaya yemin etmiş adeta. Sonra ŞL'de de ligde de normal oyunumu oynamaya başlıyorum ama ŞL için çoğu zaman yetmiyor. 1 puanla, ikili averajla üst tura çıkamadığım çok oldu. Ligin ikinci yarıları da gayet iyi oynuyorum ama UEFA'ya düştükten sonra anlamı kalmıyor.

Fikstür ise ayrı rezalet, söylemeye gerek bile yok. Şu oyunu piyasaya sürerken, anlarım maç motoru zor yapamadım dersin(o da saçma da neyse) de fikstürü de yap artık kardeşim. Ben 2 günde 2 maç yapmak zorunda mıyım? Hangi futbol kulübü böyle oynamış, İngiltere'de bile yok 2 günde 2 maç; neyin kafasını yaşamış bunlar anlamak mümkün değil. O 2 maçı da kazanmam da ayrı hikaye. O sıralar yine takım formdaydı önümüze geleni yeniyorduk. Puan kaybedeceksem o tarihlerde kaybetmem lazım ama oyun durup dururken adamı vezir de rezil de ediveriyor.

swindontown
28.Aralık.2013, 22:49
Dalgalı performansları saymıyorum bile. 7-0, 5-2 falan giderken bir bakmışım gol atmayı bırak pozisyon üretememeye başlamışız.

yalnız değilsin :icon_confused:

BoMccalebb
29.Aralık.2013, 01:06
Bu güncellemede emeği geçen kim varsa allah belasını versin ya başka da bişey demiyorum. Biraz oynayalım, eğlenelim diye bilgisayar başına oturuyoruz sinirden başka bişey olmuyor. Sonra miles denen dallama orjinal alın diyor. Sen bi oyun yapmayı beceremiyorsun bi daha nah alırım orjinal.

barahir
29.Aralık.2013, 02:44
Fikstüre gel.. 2-3 gün arayla kaç maç yapacağız.

http://i.imgur.com/gJ7lgbi.png

himone
29.Aralık.2013, 03:03
An itibariyle oyunu oynamayı bıraktım, her sene aynı senaryo başıma geliyor Türkiye'de. Saçma sapan fikstür yüzünden oyuncularım ya sakatlanıyor ya da yorgun bir şekilde maçlara çıkıyor. Şansıma da o dönem hep şampiyonlar ligi çeyrek finaline denk geliyor. 4. şampiyonlar liginde 3. kez çeyrek finalde elendim. Ve oyun elenmem için elinden geleni yaptı.

Barb92
29.Aralık.2013, 05:17
Türkiye Kupası fikstürü mahvediyor. Bursaspor'u yönetiyorum her sene aynı şey. Devre arasında öyle bir sıkışıyor ki fikstür, çoluk çocukla maçlara cıkmak zorunda kalıyorum. Bu kadar saçma bir fükstür olamaz. 1 haftada 4 maç olmaz.

emrkzl
29.Aralık.2013, 12:20
ben gelen updateden sonra bildiğin yılmaz vurala döndüm.Sürekli mağlubiyet gittiğim takımda liverpool everton falan ama ne hikmetse ben kovulduktan sonra takımlar şaha kalkıyor.Şuan arjantin başında konfedarasyon kupası var kuveyti son dk golüyle 2-1 yenebildim.

kaiserkaan
29.Aralık.2013, 12:40
ben artık fm 2013 e geri dönüyorum gaarey

koraybahce
29.Aralık.2013, 14:15
Her zaman olduğu gibi. Yine en erken şubat ayı gibi adam ederler oyunu. Heralde versiyon adı da 14.3.3 falan olur. Keşke EA games ile anlaşıp direkt adam gibi oyun çıkarsalar da 100 lira versek oyuna. İnanın verdiğim paraya üzülmezdim.

eXcitinG
29.Aralık.2013, 14:39
Geçenlerde yayınlanan meşhur bir beddua duası var. Aynısının Sigames uyarlamasını da istiyoruz...

xwerswoodx
29.Aralık.2013, 15:02
Madem 14 saçmalıklarından konuşuluyor bende bir kaç saçmalığı yazayım.

- Ayak içi vurma yeteneği olan oyuncuların ısrarla ters kanatta yakaladıkları pozisyonlarda hiç kullanamadıkları ayakları ile defansın üzerine top vurmaları.
- Bunun üzerine bitiriciliği 3,4 civarında olan bir oyuncunun aynı pozisyonda ayak içi ile senin kalecine bacak arası gol atması.
- Kalecilerin tuttuğu köşeden gelen her topu gol yemeleri.
- Uzaktan kalecinin üzerine çekilen şutları kalecilerin kalenin içine çelmesi.
- Uzaktan geriye verilen her pası kalecinin ayağından kaçırması.
- Kalecilerin ceza sahası dışında elle top oynaması.
- 3 orta saha 1 ön libero ve 1 ofansif orta sahana karşı 2 orta saha ile oynayan takımın orta sahada üstünlük sağlaması.
- Kaleci 7.2 oynarken bir anda 3.9 a kadar düşmesi.
- Maçta kaleyi tutan topların %85'inin gol olması.
- 6 defansın içerisinde 2 tane oyuncunun paslaşarak kontra yaratması.
- Defansif oyunda geride 7 adamın varken kontra atak yemek.
- 90. dakikaya 1-0 önde girdiğin maçta bir anda 3 gol birden yemek.
- Kalecilerin bomboş pozisyonda topu gidip 11 tane boş adamın içerisinden ölçüp, biçip rakibin golcüsüne vermesi.
- Kararlılığı 15+ olan oyuncuların 1 gol yedikten sonra maçı bırakması ve 4.9 üzerine çıkamaması.

Sonra yok yapay zeka bu kadar oluyor diyorlar, nah oluyor, yapay olurda, zeka ile ilgili hiç bir şey yok ortada.

Likeaboss
29.Aralık.2013, 15:49
Geçenlerde yayınlanan meşhur bir beddua duası var. Aynısının Sigames uyarlamasını da istiyoruz...

allah onların evlerine ateşler salsın... :n: :n:

Likeaboss
29.Aralık.2013, 16:43
Ahaha şu golleri yedikten sonra oyunu bırakmaya karar verdim. Çünkü oynanabilecek bir oyun mevcut değil. Hiç kimse hikaye anlatmasın 'oyun iyi sen oynamayı bilmiyorsun' falan diye. Bu yediğim gollerin taktik-antrenmanla falan uzaktan yakından ilgisi yok.

büyüterek izleyin.
http://www.youtube.com/watch?v=ZWyrO3LcDEM
http://www.youtube.com/watch?v=GwQho6JcyO4&feature=youtu.be

FM 2013'e devam anlaşılan. 2015'e kadar da oynamam artık. 2015'te para verip alırsam en adi....

koraybahce
29.Aralık.2013, 17:04
Ahaha şu golleri yedikten sonra oyunu bırakmaya karar verdim. Çünkü oynanabilecek bir oyun mevcut değil. Hiç kimse hikaye anlatmasın 'oyun iyi sen oynamayı bilmiyorsun' falan diye. Bu yediğim gollerin taktik-antrenmanla falan uzaktan yakından ilgisi yok.

büyüterek izleyin.

FM 2013'e devam anlaşılan. 2015'e kadar da oynamam artık. 2015'te para verip alırsam en adi....

Hadi penaltı neyse de kendi kalene attığın gol efsaneymiş. Bence adamı forvet oynat :D

LifeYourself
29.Aralık.2013, 17:04

büyüterek izleyin.

Cidden çok saçma goller.Benim başımada komik goller geldi(Ani çıkışı yüksek kalecilerin sürekli aşırtma yemesi ve defanstaki duran topları kalecinin kullanması sonucu boş kaleye gol yeme:D) ama böylesini görmedim.

Berkerguney
29.Aralık.2013, 17:37
http://steamcommunity.com/app/231670/discussions/0/630800445385642878/

Şöyle bir konu açtım steam'da hadi hayırlısı

martymcfly
29.Aralık.2013, 17:55
4 kere orjinal aldım oyunu. 5-6 haftadır hiç oynamıyorum, sayenizde bir daha açmayı da almayı da düşünmüyorum.

Oğuzcan
29.Aralık.2013, 18:15
Arkadaşlar maç motorunda'ki kasma için önerisi olan varmı? pc nin özellikleri iyi sorun nedir?

Qu3
30.Aralık.2013, 01:41
Eskiden topa hakim olan genellikle bendim. Topla oynama yüzdesinde ve şutlarda bariz üstünlük sağlıyordum çoğu maçta. Bu güncelleme ile aynı taktik ile devam etmekteyim ama işler tersine dönüştü. En dandik takım bile topla oynama yüzdesinde ya benle eşit ya da bir adım benden önde üstüne üstlük bazı rakipler kaleme 30 küsür şut gönderiyor ama maçı ben 4-2, 4-1 gibi net skorlar ile kazanıyorum. Hemde çoğu maçım böyle ve %85 90 civarlarında maç kazanma yüzdem var. Anlamadım gitti...

koraybahce
30.Aralık.2013, 02:09
Arkadaşlar maç motorunda'ki kasma için önerisi olan varmı? pc nin özellikleri iyi sorun nedir?

Aynen kardeşim. Monster bilgisayarım var. Son çıkan COD, Assassins gibi oyunları sorunsuz oynuyorum. Ama FM de grafikleri orta seviye yapmama rağmen ara ara kasma oluyor. :S

mpaker66
30.Aralık.2013, 02:17
Aynen kardeşim. Monster bilgisayarım var. Son çıkan COD, Assassins gibi oyunları sorunsuz oynuyorum. Ama FM de grafikleri orta seviye yapmama rağmen ara ara kasma oluyor. :S

Bildiğim kadarıyla ekran kartınızı güncellemeniz gerek. Bunun için ekran kartınızın sitesine girin. Hatta Nvidia'da oyulara özel var FM14 varsa bi bakın.

koraybahce
30.Aralık.2013, 03:20
Bildiğim kadarıyla ekran kartınızı güncellemeniz gerek. Bunun için ekran kartınızın sitesine girin. Hatta Nvidia'da oyulara özel var FM14 varsa bi bakın.

Teşekkürler deneyeceğim. Ama bahsettiğiniz Nvidia optimizasyon programını daha önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle denemiştim. O günden sonra Call of Duty oyununu bir daha açamadım. Diğer oyunlarda sorun olmadı ama onda olmuştu. Aynı sorunu Fm 14 te de yaşarsam diye korkuyorum o optimizasyon programını kullanmaya :)

mpaker66
30.Aralık.2013, 04:27
sorun olmaz bence. Bnde fm13 te olmuştu takılma güncelledim düzelmişti.

Oğuzcan
30.Aralık.2013, 13:50
Asus Ekran kartı var "battlefield" için bir güncelleme yapmıştım asusun sitesinde. Teşekkürler beyler cevaplar için

serwan
30.Aralık.2013, 18:58
3. sezondayım ve oyun yine masa başı faaliyetlere başladı.
takır takır giderken şampiyonlar ligi'nde benfica deplasmanında rakip 1 korner 1 penaltı olmak üzere 2 gol buldu. hemen taktik değiştim ve 2 gol buldum. dakika 91 ve skor 2-2.. takıma ceza sahasına şişirmeleri için komut vermişim. ama illa gol yemem lazım ya. kendi sahamdan çıkarken yine onca alternatif varken ve topu şişirmelerini de söylemişken yine aptalca bi pas.. baktım ki allahtan adamların önde oyuncusu yok. 1 topu alan adam 1 de ceza alanına koşan adam. artık o topu alan adam o dakikada o enerjiyi nasıl bulduysa sıfıra kadar indi. oyuncularım rakibi rahatsız et komutuna rağmen en ufak müdahalede bulunmadı. ortayı kesti adam içerde vuracak adam 3 kişinin markajında. bizimkiler baktı onların atacağı yok e ne yapalım bari kendi kalemize atalım dediler.
maç kaybetmek çok normal. ama böyle değil. o maç 2-0 iken ve ben yüklenmişken kontradan 2 tane daha atıp 4 yapsalar maçı sesim çıkmaz. hoşuma da gider. demek yapay zeka iş yapıyor diye. ama kaybetmem için böyle saçmalıklar olunca çıldırıyorum.

BoMccalebb
30.Aralık.2013, 19:40
3. sezondayım ve oyun yine masa başı faaliyetlere başladı.
takır takır giderken şampiyonlar ligi'nde benfica deplasmanında rakip 1 korner 1 penaltı olmak üzere 2 gol buldu. hemen taktik değiştim ve 2 gol buldum. dakika 91 ve skor 2-2.. takıma ceza sahasına şişirmeleri için komut vermişim. ama illa gol yemem lazım ya. kendi sahamdan çıkarken yine onca alternatif varken ve topu şişirmelerini de söylemişken yine aptalca bi pas.. baktım ki allahtan adamların önde oyuncusu yok. 1 topu alan adam 1 de ceza alanına koşan adam. artık o topu alan adam o dakikada o enerjiyi nasıl bulduysa sıfıra kadar indi. oyuncularım rakibi rahatsız et komutuna rağmen en ufak müdahalede bulunmadı. ortayı kesti adam içerde vuracak adam 3 kişinin markajında. bizimkiler baktı onların atacağı yok e ne yapalım bari kendi kalemize atalım dediler.
maç kaybetmek çok normal. ama böyle değil. o maç 2-0 iken ve ben yüklenmişken kontradan 2 tane daha atıp 4 yapsalar maçı sesim çıkmaz. hoşuma da gider. demek yapay zeka iş yapıyor diye. ama kaybetmem için böyle saçmalıklar olunca çıldırıyorum.

Bazı maçlarda daha 5.dakika anlıyorsun maçı kaybedeceğini. Ne olursa olsun yapay zeka o maçı rakibe kazandıracak. Oyuncuların birbirleriyle çarpışıp top kaptırıyor kontra yiyorsun. Tekniğii ve pası 18-20 olan adam 2 metre yana pas atamıyor falan böyle şeylerle çileden çıkartıyorlar adam.

wakkum
31.Aralık.2013, 17:56
Bukadar saçma oyun olamaz.Son update'den önce sorun yoktu. Şimdi lanet ede ede oynamak durumunda kalıyoruz.Oyun sinir bozuyor,Onlarca yüzlerce hata var. Bu oyunu sadece biz oynuyoruz sanırım yapımcılar oynamıyor.

nerazzuri
31.Aralık.2013, 19:40
son dakika golleri der, giderim.

mortalknight
01.Ocak.2014, 15:54
CM 01-02 den beri oynarım şu oyunu.
Çok içten sölüyorumki 14.2 update i ile oyun gelmiş geçmiş en kötü FM seviyesine yükseldi gözümde.
Olan hataları herkes yazmış zaten tekrar etmeme gerek yok.
Oyunun beta versiyonu bile daha iyiydi.En azından betadaki sorunlar belliydi ve taktik üzerinden o hatalara karsı onlem alınabılıyordu zorda olsa.

Artık öle bi olay kalmamıs oyun hataları sen ne yaparsan yap gerçeklesiyor.

son 4 oyundur kendim hazırlarım taktiklerimi.
Eninde sonunda da mükemmel kıvama getiririm.
Ama bu update le ne yapsam olmadı.Her türlü hazır taktigi bile denedim ama yok arkadaş olmuyor.
Maçı kazanmak deil sorun ama hermaç akıllara ziyan hata olması anlasılır gibi degil

Edit:Birde Chelsea dışında istisnasız her ingiliz takımı bir anda klasik 4-4-2 oynamaya geçti...

MuratBaba
02.Ocak.2014, 11:45
maç sırasında aynı anda 3 değişiklik yaptın ve bi baktın diğer pozisyonda başka oyuncun hemen sakatlanıyor. ilginç gerçekten...

BoMccalebb
02.Ocak.2014, 19:17
21 mblık bi güncelleme geldi. 14.2.1 oldu sürüm

ReaList
02.Ocak.2014, 19:18
Ne zaman güncelleme gelse şu oyunun açılırken kilitlenmesi durumu oluşuyor. Oldukça sinir bozucu.

cimbom2634
02.Ocak.2014, 19:20
21 mblık bi güncelleme geldi. 14.2.1 oldu sürüm

İnşallah herkeste var olan ve şu sinirimizi bozan sorunlar giderilmiştir artık :(

bangbangstar
02.Ocak.2014, 19:42
@balde_mir_07 umarım sizin taktiğiniz için iyi bir yamadır. Hepimiz için hayırlı olsun. Bu kadar kısa sürede gelmesini bekliyordum açıkçası. Bakalım neler değişmiş.

Damigol
02.Ocak.2014, 19:50
Son güncellemede 1,5'ün üstüne çıkamayan bilgisayar performansım şimdi 3,5 olmuş.Hayırlısı o zaman.

martymcfly
02.Ocak.2014, 20:13
- Improved balance of managerial job & contract offers
- Fixed user being unable to set offers as non-negotiable
- Fixed AI team selections when simulating 2014 start dates
- Fixed 2D Classic pitch in zoomed views
- Fixed Uruguayan relegation system
- Fixed Brazilian foreign & age limitation rules

Eeee hani maç motoruyla ilgili ve var ki bunda ?

QaaN-07
02.Ocak.2014, 20:18
Maç motoruyla ilgili değişiklik yoksa indireyim, tam takiği oturtmuştum.

bangbangstar
02.Ocak.2014, 20:19

Eeee hani maç motoruyla ilgili ve var ki bunda ?

Hakikaten değişen bir tek şey yok. Çok ümitlenmiştim yazıklar olsun. Bunu güncelleme diye çıkaranın mantığını anlayamıyorum gerçekten. Oyun oynayalım diye sinir sahibi olduk arkadaş.

Barb92
02.Ocak.2014, 22:44
yok ben yanlış anlamışım özür dilerim.

kaiserkaan
02.Ocak.2014, 22:57
boşuna heyecan yapmışım pööeh

antiochia
02.Ocak.2014, 23:01
maç motorunu düzelttiklerine eminler mi?

antiochia
02.Ocak.2014, 23:03
bana iyileşmiş gibi gelmedi de...

koraybahce
03.Ocak.2014, 00:46
Off hevesim fena kursağımda kaldı. Maç motorunda değişiklik yoksa ne yama yapıyorsunuz kardeşim?? Attığım gol ofsayt gerekçesiyle iptal olmuş kadar oldu şu anda, akşam akşam dumur ettin beni bravo SI Games..

CeNTeR_TR
03.Ocak.2014, 00:56
İlk güncellemeye bende çok karşı çıkmıştım ama son 2 güncellemedir oyun gayet iyi.

Ne yönlerinden sıkıntı çekiyorsunuz ki ?

koraybahce
03.Ocak.2014, 01:21
İlk güncellemeye bende çok karşı çıkmıştım ama son 2 güncellemedir oyun gayet iyi.

30-40 şut çekip birinin gol olması mükemmel bir şey, insan rahatlıyor. Sıklıkla langırt oyununu hatırlatan karamboller olması, bir maçta 5 oyuncunun falan sakatlanması, oyuncular paslaşırken sıklıkla topun birbirlerinin ayaklarına çarpması, oyunun bazı maçlarda kesinlikle ve kesinlikle kaderinizi ne yaparsanız yapın tain etmesi, kırmızı kartsız maç bitmemesi oyunun gerçekten en güzel özelliklerinden arkadaşım. :)

CeNTeR_TR
03.Ocak.2014, 01:25
30-40 şut çekip birinin gol olması mükemmel bir şey, insan rahatlıyor. Sıklıkla langırt oyununu hatırlatan karamboller olması, bir maçta 5 oyuncunun falan sakatlanması, oyuncular paslaşırken sıklıkla topun birbirlerinin ayaklarına çarpması, oyunun bazı maçlarda kesinlikle ve kesinlikle kaderinizi ne yaparsanız yapın tain etmesi, kırmızı kartsız maç bitmemesi oyunun gerçekten en güzel özelliklerinden arkadaşım. :)

Garip ama ben yaşamıyorum bu sıkıntıları.

Entresan gerçekten bir önceki seride aynı şeylerden bende şikayetçiydim :n:

heartbreaker007
03.Ocak.2014, 01:32
Evet arkadaşlar şu an itibariyle oyuna girdiğimde güncellemeyi yaptı sigames forumundan edindiğim bilgi ile:

ootball Manager 2014 - Update 14.2.1 *RELEASED*

As some of you may have already noticed, Football Manager 2014 is now updating to version 14.2.1. We have released this update to address a few issues which have been raised since the previous update.

As with all updates it is save game compatible, so you are fine to continue with your save game. However do bear in mind, for the fixes for the Brazilian league rules you will need to start a new save for these changes to appear in your game.

FOOTBALL MANAGER 2014 – UPDATE 14.2.1 CHANGE LIST
======================================

ayak üstü çevirme ile

* Kayıtlı oyunlarda etkin
* menejerlerin sözleşme şartlarında iyileştirme
* pazarlık yapılamaz şartının kullanımıyla ilgili düzeltme
* Oyunun başlangıcındaki takım seçimlerine göre yapay zekanın ve başlangıç tarihlerinin düzenlenmesi
* 2D maç motorundaki saha içi yakınlaştırma görüntüleri
*Uruguay liginin küme düşme sistemi
*Brezilya lı oyuncuların yabancı ve yaş sınırlaması kuralları

heartbreaker007
03.Ocak.2014, 01:33
adamlar uruguay ve brezilya liglerinin nelerine el atmış ama bizim ptt 1. lig yabancı kontejanı durumu 2 senedir aynı ya uruguay dediğin nüfus olarak İStanbul'un nüfusunun yarısı ya....

heartbreaker007
03.Ocak.2014, 01:35
Sadece bir gözlem:

İstanbul'da yaşayan bir arkadaşımın yanına kalmaya gittim 15 günlüğüne sabahları o işteyken korsan olan FM 2014 ü nü oynarken bnm orijinal olan oyunumdaki saçmalıkların hiçbirisiyle bile karşılaşmamıştım....

steave
03.Ocak.2014, 02:03
15 dk dır beklıyorum hala yukleme ekranı gecmedı
ne yapayım?

himone
03.Ocak.2014, 02:08
Şu bizim fikstüre el atacak bir Allah'ın kulu yok mu?

koraybahce
03.Ocak.2014, 03:22
Garip ama ben yaşamıyorum bu sıkıntıları.

Entresan gerçekten bir önceki seride aynı şeylerden bende şikayetçiydim :n:

O zaman ya maçları 2D de oynuyorsun ya da spikerde, hadi en kötü önemli anlarda izliyorsun diyebilirim. Bu arada aklıma geldi her maç 30 tane korner olmasını saymadım :D

bangbangstar
03.Ocak.2014, 11:38

Oyuncuların komutlara uymaması, bir maçta 8 topun direkten dönmesi , dünya yıldızı topcunun top sürmeyi unutması fakat zayıf rakibin ucuz forvetinin hat-trick yapması- defansı ipe dizmesi, kornerden auta top atma rekoru, tam taktik oturmuşken yenilgi serisine girilmesi, 3 oyuncu değiştirmişsen maçta mutlaka bir oyuncununda sakatlanması, hakemin, ezeli rakibinle maç yaparken son dakikaya kadar pozisyon vermediğin maçta 3 dk uzatma oynatması ama maçın 5 dk uzaması ve sana gol yedirmesi, eğer sen gerideysen zamanın hızla akıp gitmesi(Daha yüksek tempo, yüklen, çok akıcı, daha çok risk al komutları verilmiştir tabi),30 tane şut çekip , kaleyi bulan şut sayısının 5 olması, rakibin kaleyi bulan 3 şutunun gol olması gibi şeyler var daha bi çok şey var ama sen nasıl bunların hiçbirisiyle karşılaşmadan oyunu oynayabildin gerçekten çok merak ediyorum. Demek ki sen taktiğini falan paylaşsan forum patlayacak sıkıntımız bitecek. Paylaşır mısın ?

nessus
03.Ocak.2014, 13:33
Eğer iyi oynamıyor ama maç motoru yüzünden yapay zekaya pozisyon da vermiyorsanız oyun kornerleri devreye sokuyor. Ya da oyuncularınıza saçma bir hata yaptırıyor. Ama bir şekilde rakibi sahada eziyorsanız bunlar pek yaşanmıyor ya da sıklığı azalıyor. Artık böyle düşünmeye başladım. Yani rakibi yere seren bir oyun yoksa hoşgeldin kornerden yenen gol! :) 14.2 benim için budur.

koraybahce
03.Ocak.2014, 14:16
Eğer iyi oynamıyor ama maç motoru yüzünden yapay zekaya pozisyon da vermiyorsanız oyun kornerleri devreye sokuyor. Ya da oyuncularınıza saçma bir hata yaptırıyor. Ama bir şekilde rakibi sahada eziyorsanız bunlar pek yaşanmıyor ya da sıklığı azalıyor. Artık böyle düşünmeye başladım. Yani rakibi yere seren bir oyun yoksa hoşgeldin kornerden yenen gol! :) 14.2 benim için budur.

25 şut çekip rakibe 3 şut şansı verdiğim ve % 70 topla oynadığım bir maçı kaybetmiştim :) (ha gerçekte hiç olmuyor mu, elbette oluyor ama bu oyunda buna yakın örnekleri çok yaşadım. İşte bu gerçekçi değil :) )

ReaList
03.Ocak.2014, 17:06
@balde_mir_07 umarım sizin taktiğiniz için iyi bir yamadır. Hepimiz için hayırlı olsun. Bu kadar kısa sürede gelmesini bekliyordum açıkçası. Bakalım neler değişmiş.
Maalesef maç motoruyla ilgili bir güncelleme değil. 3D'de ciddi durumda grafiksel sorun var. Bu sorun, maç içindeki hataları da beraberinde getiriyor. Oynattığınız bir çok Dünya Yıldızı, maç içinde enteresan şeyler yapabiliyor (kalecilerin çekilen şutu elinden kaçırması ve topa doğru hareket etmemesi, Top süren Messi olsa bile topu ayağından kaçırıp koşmaya devam etmesi, Savunma arkasına top atıldığı zaman stoperin geri koşmaya hareketlenirken dairesel bir dönüş yapması vs) Maalesef büyük çaplı bir revizyondan ve testten geçmesi gerekiyor ki tekrar yeni bir güncelleme ile önümüze sürülsün. Bu da rahatlıkla Şubat ayının sonunu bulur diye düşünüyorum.

bangbangstar
03.Ocak.2014, 17:27
Maalesef maç motoruyla ilgili bir güncelleme değil. 3D'de ciddi durumda grafiksel sorun var. Bu sorun, maç içindeki hataları da beraberinde getiriyor. Oynattığınız bir çok Dünya Yıldızı, maç içinde enteresan şeyler yapabiliyor (kalecilerin çekilen şutu elinden kaçırması ve topa doğru hareket etmemesi, Top süren Messi olsa bile topu ayağından kaçırıp koşmaya devam etmesi, Savunma arkasına top atıldığı zaman stoperin geri koşmaya hareketlenirken dairesel bir dönüş yapması vs) Maalesef büyük çaplı bir revizyondan ve testten geçmesi gerekiyor ki tekrar yeni bir güncelleme ile önümüze sürülsün. Bu da rahatlıkla Şubat ayının sonunu bulur diye düşünüyorum.

Umarım en kısa zamanda bu firmaya bir rakip çıkar. Yoksa aynı oyunu pişirip pişirip önümüze koyacaklar diyeceğim ama maalesef onu da diyemiyorum çünkü her sene daha kötüsünü yapıyorlar. Bu arada sizde nasıl sorunlar var diyen arkadaş için bir şey daha söylemem gerekiyor; kendi takımında 1,600 € maaşla oynayan 16 yaşında futbolcu benim takımımla sözleşme imzalamak için ağzını 250K'dan açıyorsa bu işte bir terslik var demektir. Zaten bonservisine 80K vermişim. Bilmiyorum hiç mi dikkatini çekmedi.

fernando1907
03.Ocak.2014, 19:18
beyler ben birşey soracam. 2013'de ve 2014'de aynı sorunla muzdaribim. brezilya a milli takımının altındaki yaş katagorilerinde oyuncu olmuyor bende 2 yıldır. oluyor aslında ama küçük ülkeler gibi 3-5 tane ve 5 para etmez oyuncular. ben eskiden ordaki ve arjantindeki regenlerle ihya olurdum. arjantinde sıkıntı yok ama brezilya 2 yıldır o şekilde. ve açtığım bütün kariyerde böyle oluyor. ilginç olan eskiden hep korsan alırdım 2 yıldır orjinal alırım. aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı ?

ReaList
03.Ocak.2014, 19:36
beyler ben birşey soracam. 2013'de ve 2014'de aynı sorunla muzdaribim. brezilya a milli takımının altındaki yaş katagorilerinde oyuncu olmuyor bende 2 yıldır. oluyor aslında ama küçük ülkeler gibi 3-5 tane ve 5 para etmez oyuncular. ben eskiden ordaki ve arjantindeki regenlerle ihya olurdum. arjantinde sıkıntı yok ama brezilya 2 yıldır o şekilde. ve açtığım bütün kariyerde böyle oluyor. ilginç olan eskiden hep korsan alırdım 2 yıldır orjinal alırım. aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı ?
Sanırım veritabanı ile ilgili bir problem, Eğer veritabanın küçük veya orta ; Oyuna eklenen kişi sayısı da düşükse görmek mümkün olmuyor. Ben bir kariyer açtığım zaman ekstra lig açmadan direk özel ayarlarla oyunda 65-70 bin kişiyi aktif ederim (Örneğin sadece Türkiye Ligini oynarsanız 4-5 bin civarı kişi oyunda aktif oluyor) böylelikle oyuncu problemi yaşanmaz.

fernando1907
03.Ocak.2014, 20:09
Sanırım veritabanı ile ilgili bir problem, Eğer veritabanın küçük veya orta ; Oyuna eklenen kişi sayısı da düşükse görmek mümkün olmuyor. Ben bir kariyer açtığım zaman ekstra lig açmadan direk özel ayarlarla oyunda 65-70 bin kişiyi aktif ederim (Örneğin sadece Türkiye Ligini oynarsanız 4-5 bin civarı kişi oyunda aktif oluyor) böylelikle oyuncu problemi yaşanmaz.

yok abi ben de hep veritabanını büyük seçerim. ama nedense 2 yıldır böyle. brezilya ligi de dahil olmak üzere 10-12 civarı lig aktif ama oynanabilir değil sadece görüntüleniyor modunda. sebeb o mu diyeceğim ama eskiden yoktu böyle bir sorun. ayrıca arjantin de niye sorun yok ilginç.

Walter Sakana
03.Ocak.2014, 21:28
yok abi ben de hep veritabanını büyük seçerim. ama nedense 2 yıldır böyle. brezilya ligi de dahil olmak üzere 10-12 civarı lig aktif ama oynanabilir değil sadece görüntüleniyor modunda. sebeb o mu diyeceğim ama eskiden yoktu böyle bir sorun. ayrıca arjantin de niye sorun yok ilginç.

Görüntüleniyor modunda oyuncular yüklenmiyor, oynanabilir seçmen lazım. Ya da baldemir gibi özel ayarlardan "Brezilya en üst ligdeki tüm oyuncuları yükle" (İngilizce oynuyorum, Türkçe tam karşılığını bilmiyorum ama böyle birşey olması lazım) seçeneğini seçmen lazım.

Ayrıca seçilen lig sayısı arttıkça açık olmayan liglerden/ülkelerden daha az sayıda oyuncu yükleniyor gözlemlediğim kadarıyla. Yani diyelim ki 5 lig açtınız, açık olmayan X liginden/ülkesinden atıyorum 500 oyuncu yükleniyorsa 10 lig açtığınızda açık olmayan X liginden/ülkesinden 200 oyuncu yükleniyor (serbest oyuncular dahil)... tabi tamamen atmasyon rakamlar bunlar.

QaaN-07
03.Ocak.2014, 22:41
Son yamadan sonra oyuncu satamamaya başladım sizde de var mı bu durum ?

ozan42
03.Ocak.2014, 23:11
Son yamayla alakası yok bu serıde basından berı oyuncu satmak cok zor

serwan
03.Ocak.2014, 23:21
Türkiye Ligleri için yeni bir yabancı düzenlemesi yaptım... şu konudan ulaşabilirsiniz.. deneyen olursa geri dönüş yaparlarsa çok sevinirim...

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=118488

himone
04.Ocak.2014, 00:26
Son yamayla alakası yok bu serıde basından berı oyuncu satmak cok zor

Ben bu yamada satmadım ama önceki yamalarda gayet rahat satıyordum.

CeNTeR_TR
04.Ocak.2014, 02:05
Oyuncuların komutlara uymaması, bir maçta 8 topun direkten dönmesi , dünya yıldızı topcunun top sürmeyi unutması fakat zayıf rakibin ucuz forvetinin hat-trick yapması- defansı ipe dizmesi, kornerden auta top atma rekoru, tam taktik oturmuşken yenilgi serisine girilmesi, 3 oyuncu değiştirmişsen maçta mutlaka bir oyuncununda sakatlanması, hakemin, ezeli rakibinle maç yaparken son dakikaya kadar pozisyon vermediğin maçta 3 dk uzatma oynatması ama maçın 5 dk uzaması ve sana gol yedirmesi, eğer sen gerideysen zamanın hızla akıp gitmesi(Daha yüksek tempo, yüklen, çok akıcı, daha çok risk al komutları verilmiştir tabi),30 tane şut çekip , kaleyi bulan şut sayısının 5 olması, rakibin kaleyi bulan 3 şutunun gol olması gibi şeyler var daha bi çok şey var ama sen nasıl bunların hiçbirisiyle karşılaşmadan oyunu oynayabildin gerçekten çok merak ediyorum. Demek ki sen taktiğini falan paylaşsan forum patlayacak sıkıntımız bitecek. Paylaşır mısın ?

Öncelikle ben mükemmel bir menajerim demedim farkındaysan :)

Buyur bu kariyerim bu kadar sorun yaşasam herhalde 7 sene devam etmezdim.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=117853

Dediğiniz sorunları yaşamıyorum demiyorum , bazen öyle şeyler oluyor ki yuh diyorsun ama senin saydığın sorunlara ben sezon da 1 kere denk geliyorum bilemedin 2.Üç olmadığı kesin yani.

Ronaldinho 10
04.Ocak.2014, 03:00
Yeni guncellemede kornerden surekli gol atmaya basladim.. :zuhaha

bangbangstar
04.Ocak.2014, 12:11
Öncelikle ben mükemmel bir menajerim demedim farkındaysan :)

Buyur bu kariyerim bu kadar sorun yaşasam herhalde 7 sene devam etmezdim.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=117853

Dediğiniz sorunları yaşamıyorum demiyorum , bazen öyle şeyler oluyor ki yuh diyorsun ama senin saydığın sorunlara ben sezon da 1 kere denk geliyorum bilemedin 2.Üç olmadığı kesin yani.

Tamam hocam ben de diyorum ki sen paylaşımcı ol, taktiğini paylaş, bir de biz bakalım oynayalım Samsun ile oluyor mu olmuyor mu sıkıntı ? Bir kaç maçına baktım zaten. Sen yapay zeka gibi oynamışsın çoğu zaman 5 şut kaleyi bulmuş 3 ü gol , 4 şut kaleyi bulmuş 4 gol , rakibin çoğu maçta ya seninle aynı oranda kaleyi tutturmuş ya da senden daha fazla tutturmuş ama senin tuttuğun her zaman altın olmuş. Yani şu an yapay zekada benim başıma gelen olayı sen rakiplerine yapmışsın. Oran olarak %20 lik bir oranda da senin şutların kaleyi daha fazla bulmuş. Zaten bir süre sonra da şut pas istatistiklerini vermemeye başlamışsın o yüzden bakamadım. Aslında tam olarak senin uygulayabildiğini ben de uygulayabilsem zaten sorun kalmayacak. Yanlış anlama sakın ben de sana kötü menajersin vs. demek istemedim. Sadece şaşırdım bu oyunda bu kadar sıkıntı çekmemene.

CeNTeR_TR
04.Ocak.2014, 16:05
Tamam hocam ben de diyorum ki sen paylaşımcı ol, taktiğini paylaş, bir de biz bakalım oynayalım Samsun ile oluyor mu olmuyor mu sıkıntı ? Bir kaç maçına baktım zaten. Sen yapay zeka gibi oynamışsın çoğu zaman 5 şut kaleyi bulmuş 3 ü gol , 4 şut kaleyi bulmuş 4 gol , rakibin çoğu maçta ya seninle aynı oranda kaleyi tutturmuş ya da senden daha fazla tutturmuş ama senin tuttuğun her zaman altın olmuş. Yani şu an yapay zekada benim başıma gelen olayı sen rakiplerine yapmışsın. Oran olarak %20 lik bir oranda da senin şutların kaleyi daha fazla bulmuş. Zaten bir süre sonra da şut pas istatistiklerini vermemeye başlamışsın o yüzden bakamadım. Aslında tam olarak senin uygulayabildiğini ben de uygulayabilsem zaten sorun kalmayacak. Yanlış anlama sakın ben de sana kötü menajersin vs. demek istemedim. Sadece şaşırdım bu oyunda bu kadar sıkıntı çekmemene.

Bir önceki seride çekiyordum.Hatta kalecimi forvete koyup forvetimi kaleye koyup 7-6 lık mı ne bir maçım vardı buraya da koymuştum zaten.Fakat bu güncellemelerde çekmiyorum sıkıntı.Hadi diyelim ki çektim dediğim gibi sezon 2-3 maç oluyor buda maximum rakam.Dikkat ederseniz oyunu da savunmuyorum savunmam da zaten hiç bir zaman kimsenin isteyeceği en iyi verimlilikde bi oyun olamayacağı aşikar istersen 10000 tane rakibi olsun ama ben sizlerin yaşadığı problemleri en aza indirgenmiş şekilde yaşıyorum bu da bendeki şans belkide.

caner485
04.Ocak.2014, 16:19
Yapamıyorsanız ara verin arkadaşım. 1 sene çıkartmayın oyunu 2. sene adam gibi çıkartın eyvallah. Yap boz yap boz oyunun kimyası bozuldu.

bangbangstar
04.Ocak.2014, 16:41
Bir önceki seride çekiyordum.Hatta kalecimi forvete koyup forvetimi kaleye koyup 7-6 lık mı ne bir maçım vardı buraya da koymuştum zaten.Fakat bu güncellemelerde çekmiyorum sıkıntı.Hadi diyelim ki çektim dediğim gibi sezon 2-3 maç oluyor buda maximum rakam.Dikkat ederseniz oyunu da savunmuyorum savunmam da zaten hiç bir zaman kimsenin isteyeceği en iyi verimlilikde bi oyun olamayacağı aşikar istersen 10000 tane rakibi olsun ama ben sizlerin yaşadığı problemleri en aza indirgenmiş şekilde yaşıyorum bu da bendeki şans belkide.

İnanırmısın seninle konuşmaya başladığımdan beridir bir Ajax kariyeri yapıyorum ve sanki senin de dediğin gibi bazı sorunları daha az yaşamaya başladım. Belki de her ligin, her takımın farklı olayları var oyun yapısı anlamında. Yoksa tabi ki her taktik , her takımda tutacak diye bir şey yok ama nazar değmesin şu anda 13 maç (Şamp. Ligi elemeleri ve lig süper kupası dahil) bir tek mağlubiyetim olmadığı gibi beraberlik sayımda 1. İlginç bir oyun gerçekten bu seriyi sadece Ajax ile oynayıp bırakıcam sanırım. Umarım yanlış anlamamışsındır söylediklerimi. Serzenişim sana değil aslında tamamen oyuna.

arrogancee
04.Ocak.2014, 17:40
İnanırmısın seninle konuşmaya başladığımdan beridir bir Ajax kariyeri yapıyorum ve sanki senin de dediğin gibi bazı sorunları daha az yaşamaya başladım. Belki de her ligin, her takımın farklı olayları var oyun yapısı anlamında. Yoksa tabi ki her taktik , her takımda tutacak diye bir şey yok ama nazar değmesin şu anda 13 maç (Şamp. Ligi elemeleri ve lig süper kupası dahil) bir tek mağlubiyetim olmadığı gibi beraberlik sayımda 1. İlginç bir oyun gerçekten bu seriyi sadece Ajax ile oynayıp bırakıcam sanırım. Umarım yanlış anlamamışsındır söylediklerimi. Serzenişim sana değil aslında tamamen oyuna.

Ben de bunu anlamıyorum. Tüm sorun kazanamaman mıydı? Kazanınca tüm saçmalıklar kayıp mı oldu? Yani sezonu namağlup tamamla ama 1 maçta 30 korner olsun, 5 top direkten dönsün senin için sorun yok mu?

bangbangstar
04.Ocak.2014, 17:50
Ben de bunu anlamıyorum. Tüm sorun kazanamaman mıydı? Kazanınca tüm saçmalıklar kayıp mı oldu? Yani sezonu namağlup tamamla ama 1 maçta 30 korner olsun, 5 top direkten dönsün senin için sorun yok mu?

Arkadaşım yukarıda yazdıklarımı bir oku istersen.

CeNTeR_TR
04.Ocak.2014, 19:58

Yok bir yanlış anlama söz konusu değil tabi..Doğal olarak serzenişler olacaktır ama dediğim gibi bunu bazı kişiler çok yaşıyor bazı kişiler az.Kaldı ki bu bana göre taktik ile alakalı da değil yani :)

cerwoo
05.Ocak.2014, 19:46

Haklısın arkadaşım. Bu serideki maç motoru gerçekten çok saçma. Saçma diyorum gerçekten çok mantıksız goller pozisyonlar oluşuyor.
Şu an gs ile oynuyorum liderim ama hiç zevk almıyorum açıkcası. 2. senmdeyim madridden moratayı aldım. Defans oyuncularımın forvetlerden gol sayıları fazla. Korner harici nerdeyse golum yok. Olan gollerinde hepsi garip bir şekilde oluşuyor. ya kaleci elinden bırakıyr topu yada defans oyuncuları birbirlerine çarptırıyolar topu. Bi arkadaşın dediği gibi grafiksel bozuklukları soylemiyorum bile. Benim temamdanmı bilmiyorum topu gormuyorum çoğu zaman.

Neden maç motorlarını her sene sıfırdan yaparlar anlamış değilim. 13 un uzerine koysalar yada koymasınlar aynen aktarsalar onada razıyım.

lufy33
06.Ocak.2014, 13:31
San Marino şut çekmiş hem de 4 kez .s.s.s.s
HOLLANDA 109 KM SANMARİNO 111 KM KOŞMUŞ HERALDE TOP TOPLAMIŞLAR HOLLANDA İÇİN:icon_lol:

dAleksic
06.Ocak.2014, 21:03
Direk 14.2.1'i kursam olur mu yoksa 14.2.0 gerekiyor mu ?

Esssteban
07.Ocak.2014, 16:49
Ben oyuna o kadar güncelleme geldiği halde düzgün pres yapılamadığını düşünüyorum.

hexagoncw
07.Ocak.2014, 21:55
İ5 2.3 ghz işlemci ve 4GB ram olan sistemde 1 lig ile tek yılıdzda oynayabiliyorum.

Sizce sıkıntı ne ?

okocha6
07.Ocak.2014, 22:50
İ5 2.3 ghz işlemci ve 4GB ram olan sistemde 1 lig ile tek yılıdzda oynayabiliyorum.

Sizce sıkıntı ne ?

Benim de i5 4 gb ram ama benimki ultrabook. Çift 5 yıldız veriyor tek ligde. Sadece grafik kalitesi 4 yıldız.

Seninki takılı kalmış olabilir oyun boyutun gelişmişte falan kalmış olabilir. Onu değiştir.

Bu arada oyun olmuş arkadaşlar. Bir taktik tutturup paso kazanmak yok artık 3 maç kazanıyoruz sonra takım kitleniyor. Sürekli müdahale ve yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Bence gerçekçilik bakımından gelmiş geçmiş en iyi fm bu. Başarılı olamıyorum ama görüşüm böyle.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Ocak.2014, 22:54
Ben oyuna o kadar güncelleme geldiği halde düzgün pres yapılamadığını düşünüyorum.

ben turnuvada ilk FM14u oynadim. gordugum kadariyla pres konusunda sikinti yok gibi. top kapmada biraz beceriksiz gorunuyor ozetlerde ama yakin temas saglamak mumkun. pres yaparken atak futbolu tercih etmek de onemli. bir de pres derken hangi bolgede pres, istedigin sey kaleciye kadar presse takimini cok cok one cikarmak zorundasin.

Direk 14.2.1'i kursam olur mu yoksa 14.2.0 gerekiyor mu ?
guncelleme otomatik degil mi zaten. guncellemeyi iptal edip 14.2.0 da kalma imkanin olabilir belki ama henuz oyunu satin almadiysan zaten oyunu aldigin vakit 14.2.1 ile yukleniyor bilgisayarina.

hexagoncw
07.Ocak.2014, 22:58
Benim de i5 4 gb ram ama benimki ultrabook. Çift 5 yıldız veriyor tek ligde. Sadece grafik kalitesi 4 yıldız.

Seninki takılı kalmış olabilir oyun boyutun gelişmişte falan kalmış olabilir. Onu değiştir.

onu nasıl yapacam acaba ?

okocha6
07.Ocak.2014, 23:06
onu nasıl yapacam acaba ?

Yeni oyun kurarken oyuna girmeden önceki son sayfada veri tabanı boyutu var. Onu değiştir.

Walter Sakana
08.Ocak.2014, 01:10
Alttaki video belki bazı arkadaşların "nedir bu kadar dellendiğiniz?" sorusuna cevap olabilir :)
(başka bir konuya daha ekledim aynı videoyu)

Senaryo

Tamam maçın senaryosu yazılmış anladıkta bari şöyle organize güzel goller yedirin, bu şekilde sinir bozmaya ne gerek var. Bir maçta olur hadi neyse dersin ama sık sık bu tür kaleciye çarpıp giren ya da yazılı senaryo olduğu belli olan goller yedikçe oyundan soğuyor insan.

BoMccalebb
08.Ocak.2014, 09:44
Dünya üzerinde bu kadar kötü yapay zekaya sahip başka bi oyun daha yok. Kraloyun.com da oyun oynardım 10 sene önce ordaki oyunların bile yapay zekası bu oyundan 10 kat iyidir. Beceremiyorlar işte bariz bi şekilde belli ama ısrarla aynı hataları yapıp düzeltmemeye hatta daha da bok etmeye devam ediyor. O miles denen dangalak herifin her gün sülalesini anıyorum. Finallerim bitmiş girip oynıyım stres atayım diyorum final döneminde girmediğim strese bu oyunda giriyorum.

Goofy
08.Ocak.2014, 14:43
Kariyer yapmayalı sanırım 1 ay oldu, güncelleme gelince göz atmak için girip 5-10 maç yapıp çıkıyorum. Cidden imkanım olsa geri veririm oyunu.Seneye de kesinlikle ezbere gidip almayacağım, önce bi almak isteyenler alır, oyunu inceler, oyun oyun mu değil mi diye ortaya çıkar, sonra duruma göre alıp almamak konusunda karar veririm. 2013 için olumsuz yorumlar çoktu almadım, oynamadım. Bu seride dayanamadım eylülde ön sipariş verdim. Şuan Pc de hem 2012 hem 2014 kurulu ben 2014'ün yüzüne dahi bakmıyorum, 2012' de kariyere devam ediyorum. Bu sene kandırıldım daha öyle enayi bulamazlar. Yıllardır aynı işi yapıp, bu kadar başarısız olmak cidden profesyonel bir başarısızlık ve beceriksizliktir, kim ne derse desin. Hangi alanda bu kadar uzun yıllar çalışıp, bu kadar eleştiri ve suçlamalara maruz kalan bireyler, yöneticiler, şirketler vs. aynı işi yapmaya devam edebilir ki? Cidden FM istisna kalıyor, bu kadar başarısız olup, bu kadar para kazanıp, ayakta kalmak konusunda.

zazanas
08.Ocak.2014, 16:24
Arkadaşlar , 20-30 şut çekip topların dağlara taşlara gidip son dakikalarda ittire ittire gol atıyorum . Şutların en fazla 5-6 tanesi uzaktan oluyor. Neredeyse tüm maçlar 1-0 bitiyor. Acaba bunun nedeni ne kaç tane taktik denedim hepsi aynı. Bunu nasıl çözebilirim ?

hexagoncw
08.Ocak.2014, 17:13
Yeni oyun kurarken oyuna girmeden önceki son sayfada veri tabanı boyutu var. Onu değiştir.

o zamanda tüm oyuncular olmuyor ki...

mortalknight
08.Ocak.2014, 19:00
Alttaki video belki bazı arkadaşların "nedir bu kadar dellendiğiniz?" sorusuna cevap olabilir :)
(başka bir konuya daha ekledim aynı videoyu)

Senaryo

Tamam maçın senaryosu yazılmış anladıkta bari şöyle organize güzel goller yedirin, bu şekilde sinir bozmaya ne gerek var. Bir maçta olur hadi neyse dersin ama sık sık bu tür kaleciye çarpıp giren ya da yazılı senaryo olduğu belli olan goller yedikçe oyundan soğuyor insan.

Arsenal Marshell ı satın almış belliki :D

Şaka bir yana hepsi bir maça toplanmış güzel bi örnek olmus.Hepsi maalesef sıklıkla yaşanan saçmalıklar.Her macta en az biri gerçekleşiyor neredeyse

wakkum
08.Ocak.2014, 19:31
bir güncelleme geldi ama..

TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Ocak.2014, 19:31
3d izlemedigim icin bu sikayetleri anlamam pek mumkun olmuyor. tavsiyem maclari 2d izlemeniz. boylelikle bu absurdlukleri gormezsiniz. yoksa oyun her zamanki halinde. her yeni yilda ayni sikayetler devam ediyor. misal fm12 ciktiginda fm10 cok iyiydi, bu fm12 berbat olmus denirdi. simdi o gun yerden yere vurulan fm12 fm14un onune gecmis. en mukemmeli ilk yapilan olmali bu mantikla. bence her gecen yil daha iyiye gidiyor, tek eksik yani 3d yani ki zaten fm hastalari bunu pek takmaz. 3d isteyen alir fifayi konsolda oynar.

Stan13
08.Ocak.2014, 20:46
3d izlemedigim icin bu sikayetleri anlamam pek mumkun olmuyor. tavsiyem maclari 2d izlemeniz. boylelikle bu absurdlukleri gormezsiniz. yoksa oyun her zamanki halinde. her yeni yilda ayni sikayetler devam ediyor. misal fm12 ciktiginda fm10 cok iyiydi, bu fm12 berbat olmus denirdi. simdi o gun yerden yere vurulan fm12 fm14un onune gecmis. en mukemmeli ilk yapilan olmali bu mantikla. bence her gecen yil daha iyiye gidiyor, tek eksik yani 3d yani ki zaten fm hastalari bunu pek takmaz. 3d isteyen alir fifayi konsolda oynar.
Evet aynen öyle. En iyisi en eskisi.

Walter Sakana
08.Ocak.2014, 20:53

Şikayetçilerden biri olarak kendi adıma cevap vereyim:

Fm2009 dışında hep 2d oynadım zaten (bu seri de dahil). Daha iyi anlaşılsın diye 3D olarak yükledim.

1993'ten beri hiç bir versiyonu kaçırmadan tüm serileri oynadım ve ilk kez son 2 seridir bu kadar şikayet ediyorum. Çünkü maç motoru artık tamamen göstermelik gibi. Mesela; eklediğim videonun ardından oynadığım maçta Stoke ile karşılaştım. Maça hazırlık olarak defansif duran top çalıştırdım. İşe yaradı! Adamlar duran toptan gol atamadılar, benim savunmadaki en iyi (İngiliz milli takımına çağırılan) oyuncum kornerde 2 tane kendi kalesine attı. Yani oyun sen bir şeye önlem aldığında bile sana o golü bir şekilde yediriyor. Bunu tek örneğe bağlı olarak söylemiyorum, defalarca yaşıyoruz (bir kısım fm oyuncusu) bunu. Çok etkili bir savunma taktiği yapıyoruz, rakip pozisyon bulmada ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor ama oyun gene bir yolunu bulup pozisyon yokken bile sana egzantrik bir gol yediriyor bir şekilde. Üşenmesem yediğim gollerden bir klip yapacağım da dönüştürme ve yükleme işlemi çok uzun sürdüğünden uğraşmıyorum.

Takıma Peter Crouch'ı aldım. Boyu 2 metre, zıplaması 17 (Kararlar:16, Önsezi:15, Pozisyon Alma:14). Man City ile maça çıkıyorum, hava toplarında Varane-Lescott ikilisine eziliyor. Ama aynı maçta rakibin 1.93'lük ve zıplaması 18 olan Edin Dzeko'su (Kararlar:12, Önsezi:15, Pozisyon Alma:6) benim 1.94 ve 1.91'lik (ki lig oyuncu istatistiklerine baktığımda Key Headers sıralamasında biri ilk sırada diğeri ise 6.sırada yer alıyor) iki stoperimin arasından rahatlıkla kafayı vurup gol yapıyor. Böyle bir çifte standarta karşı da tepkisiz kalamıyorum haliyle. Üstüne sen Man City'i alıp oynadığında bu sefer tersi oluyor, senin Dzeko'n tek bir hava topu alamıyor. Yani oyuna zorluk katacaklar diye bu saçmalıkları yaşamak zorunda kalıyoruz. Bıraksınlar büyük takımları hakemler kayırsın, maç motoru değil :)

Ayrıca oyun her zamanki halindeyse niye her yeni versiyonda maç motoruna göre taktik yapmak zorunda kalıyoruz?

Stan13
09.Ocak.2014, 00:55
Şikayetçilerden biri olarak kendi adıma cevap vereyim:

Fm2009 dışında hep 2d oynadım zaten (bu seri de dahil). Daha iyi anlaşılsın diye 3D olarak yükledim.

1993'ten beri hiç bir versiyonu kaçırmadan tüm serileri oynadım ve ilk kez son 2 seridir bu kadar şikayet ediyorum. Çünkü maç motoru artık tamamen göstermelik gibi. Mesela; eklediğim videonun ardından oynadığım maçta Stoke ile karşılaştım. Maça hazırlık olarak defansif duran top çalıştırdım. İşe yaradı! Adamlar duran toptan gol atamadılar, benim savunmadaki en iyi (İngiliz milli takımına çağırılan) oyuncum kornerde 2 tane kendi kalesine attı. Yani oyun sen bir şeye önlem aldığında bile sana o golü bir şekilde yediriyor. Bunu tek örneğe bağlı olarak söylemiyorum, defalarca yaşıyoruz (bir kısım fm oyuncusu) bunu. Çok etkili bir savunma taktiği yapıyoruz, rakip pozisyon bulmada ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor ama oyun gene bir yolunu bulup pozisyon yokken bile sana egzantrik bir gol yediriyor bir şekilde. Üşenmesem yediğim gollerden bir klip yapacağım da dönüştürme ve yükleme işlemi çok uzun sürdüğünden uğraşmıyorum.

Takıma Peter Crouch'ı aldım. Boyu 2 metre, zıplaması 17 (Kararlar:16, Önsezi:15, Pozisyon Alma:14). Man City ile maça çıkıyorum, hava toplarında Varane-Lescott ikilisine eziliyor. Ama aynı maçta rakibin 1.93'lük ve zıplaması 18 olan Edin Dzeko'su (Kararlar:12, Önsezi:15, Pozisyon Alma:6) benim 1.94 ve 1.91'lik (ki lig oyuncu istatistiklerine baktığımda Key Headers sıralamasında biri ilk sırada diğeri ise 6.sırada yer alıyor) iki stoperimin arasından rahatlıkla kafayı vurup gol yapıyor. Böyle bir çifte standarta karşı da tepkisiz kalamıyorum haliyle. Üstüne sen Man City'i alıp oynadığında bu sefer tersi oluyor, senin Dzeko'n tek bir hava topu alamıyor. Yani oyuna zorluk katacaklar diye bu saçmalıkları yaşamak zorunda kalıyoruz. Bıraksınlar büyük takımları hakemler kayırsın, maç motoru değil :)

Ayrıca oyun her zamanki halindeyse niye her yeni versiyonda maç motoruna göre taktik yapmak zorunda kalıyoruz?

Bağıra bağıra senelerdir söylüyorum ama hiçbir FM oyuncusunu inandıramıyorum; oyunda oyuncu özelliklerinin etkisi 0 ! Şuan dünyanın en iyi takımı olan Bayern ile de kariyer açtım, aynı saçmalıklar hız kesmeksizin devam ediyor. Ya kardeşim siz hangi maçta totalde 11 şutun direkten döndüğünü gördünüz ya ?! Bu mu gerçekçilik, simülasyon anlayışınız ? Oyunu zorlaştırmak için öyle saçma sapan, olması imkansız şeyler oluyor ki. Bunu çözmenin tek yolu var, o da oyuna zorluk derecesi getirmek. Oyunun şuanki halinden zevk alan mazoşist arkadaşlar için koyabildikleri kadar saçmalık koysunlar ve seviye düştükçe bu azalarak devam etsin. Ben çünkü katlanamıyorum artık. Bir hevesle başlayayım diyorum, daha bismillah demeden ilk maçta binbir çeşit saçmalıkla karşı karşıya kalıyorum. İşin sonunda ya ben sinir hastası olacağım ya da bilgisayarı paramparça edeceğim.

Buradaki sözde iletişime geçme yetkisi olan kişilerden de ricam, bu teklifi ciddi olarak bu lanet yapımcılara götümesi.

koraybahce
09.Ocak.2014, 03:47
FM 14 teki saçmalıklar tavan yapmış bir haldeyken yapımcılar durumdan gayet memnun olsa gerek; tweeterda #FM15 başlığı altında "FM 15 e eklenmesini istediğiniz özellikleri belirtebilirsiniz" tarzı bir paylaşımda bulunmuş. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

ReaList
09.Ocak.2014, 06:57
....Yani oyun sen bir şeye önlem aldığında bile sana o golü bir şekilde yediriyor. Bunu tek örneğe bağlı olarak söylemiyorum, defalarca yaşıyoruz (bir kısım fm oyuncusu) bunu. Çok etkili bir savunma taktiği yapıyoruz, rakip pozisyon bulmada ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor ama oyun gene bir yolunu bulup pozisyon yokken bile sana egzantrik bir gol yediriyor bir şekilde. ?...

Gabi Abi çok iyi özetlemiş. Saçmalığa dem vurduğumuz kilit nokra burası zaten. Maç motorundaki senaryoda skor çizildikten sonra siz kaleye duvar örseniz bile o top duvarı deler yine de gol olur. O gol olacaksa her türlü saçmalığa müsaittir. Adam şut atar, kaleci elinden sektirir, adam 20 metre depar atar koşar ancak kaleci 1 metre önündeki topa doğru hamle yapmaz ve adam gelip golü atar ; Savunmadaki oyuncular defanstan çıkarken birbirine çarpar top boşta kalır topa hareketlenmezler, karşı takımın hücumcusu gelir topu alır ve gol atar. Kısaca o golü yememek için ne kadar motordaki gol senaryolarına önlem alsanız da mutlaka ekstra bir şeyler olacak ve o top filelerinizle buluşacaktır. Bu motordaki senaryoların az olmasının yanı sıra, algılamadaki eksikliklerden kaynaklanan bir durum. Geçen seride tavan noktasındayken gram ilerleme kaydetmemiş olmaları düşündürücü.

GaNgStaLoVe
09.Ocak.2014, 09:30

3D yi birgun bile merak edipte bakmadim , oyunu yukler yuklemez 3D secenegini pasif ederim , fm nin tadi alttaki mac anlatimi yazilarini takip etmektir ya 3d neyin nesi 3d keyfi yasamak istiyorsak pes ile fifa var zaten .. peste de manajer olarak oynayabiliyoruz klub yonetebiliyoruz oyle bi imkan sunuyor ama hanginiz zevk aliyosunuz ? alamayiz cunku pesin yeri ayri fm nin ki ayri .. cok gercekcilik ariyorsaniz halisaha maclarina gidin :D bir oyunun uzerine bukadar gidilir ya hatalari gormezden gelmeye calisin ve mukemmellik beklemeyin

Flammable
09.Ocak.2014, 12:46
3D yi birgun bile merak edipte bakmadim , oyunu yukler yuklemez 3D secenegini pasif ederim , fm nin tadi alttaki mac anlatimi yazilarini takip etmektir ya 3d neyin nesi 3d keyfi yasamak istiyorsak pes ile fifa var zaten .. peste de manajer olarak oynayabiliyoruz klub yonetebiliyoruz oyle bi imkan sunuyor ama hanginiz zevk aliyosunuz ? alamayiz cunku pesin yeri ayri fm nin ki ayri .. cok gercekcilik ariyorsaniz halisaha maclarina gidin :D bir oyunun uzerine bukadar gidilir ya hatalari gormezden gelmeye calisin ve mukemmellik beklemeyin

Ben bu yaklaşımı anlayamıyorum.
90 lardan beri oyunu zaten sevdiğim ve keyif aldığım için oynuyorum.
Sırf bu nedenden dolayı "daha azıyla yetinmek zorunda mıyım " yani?

Ben her sene aynı oyunu almaya devam edeyim,yapımcılar da major bi değişiklik yapmadan biraz makyajlayıp ,database i de güncelleyip aynı oyunu bana satmaya devam mı etsin?

Sensible Soccer vardı mesela,çok keyif alıyorduk,onun da hatalarını görmezden gelip devam mı edelim 2014 yılında?

Kızdığım nokta şu,sene 2014 oldu,teknoloji herşey için müsait fakat oyunun getirdiği yenilik ; formaların kirlenmesi...

Ben bu oyun her sene devrim yaratsın,çığır açsın demiyorum ama FM14 serinin 9.(dokuzuncu) oyunu.FM 2005 ten beri(3d maç motoru o tarihte çıktı) en major yenilik nedir?
Millet niye hala haldır huldur FM2012 oynuyor?
Oyun niye her sene çıktıktan aylar sonra 30 tane yama ile oynanabilir hale geliyor?

Senin verdiğin PES ve FIFA örneği en net kriter ve bir gerçeği gözümüze sokuyor:
Fifa 99 a kadar piyasaya hakimdi ve karşısına Winning Eleven/PES serisi çıktığında herkes daha iyi olanı tercih etti.Ne zaman ki EA Fifa 11 ile oyunu düzeltti ve gerçek anlamda geliştirdi ,piyasada o zaman tekrar var olmaya başladı.Şu anda iki firma da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve insanlar da beğenisine göre sevdiğini tercih ediyor.
Bu rekabet olmasaydı bu iki oyun bu kadar gelişecek miydi???

İnsanlar zaten oyundan zevk almaya çalıştıkları için bu kadar sitem ediyor ve "oyunun üstüne gidiyor"...
Benim kendi adıma yaptığım sadece "parayı ben veriyorum,banane ,şirket yapsın" diyen müşteri şımarıklığı değil.

izmer96
09.Ocak.2014, 13:58
http://i41.tinypic.com/25umwp2.jpg

Sigames test ekibinin dedigine gore 14.2.1 surumunde mac motoruna dokunulmamis ve yeni bir mac motoru uzerinde calisiyorlarmis su anda , ama benim anlamadigim konu bir onceki surumde takir takir isleyen taktik bu surumde hic bir ise yaramiyor , gerci yarasada bi anlami yok , taktik oturtturuyorum 8-10 mac kazaniyorum ust uste sonra basliyor mac moturu hooop dur bakalim demeye sacma sapan gollerle mac kaybetmeye basliyorum , son actigim 4-5 kariyerdede aynisi oldu , o yuzden yeni mac motorunu beklemekde fayda var su anki cok sorunlu

koraybahce
09.Ocak.2014, 14:37

Herkesin fikri farklıdır. Ben 2D oynamaktan o kadar keyif almıyorum. Bazen 2D oynarım ama bunu sahada oyuncuların dizilişini daha iyi incelemek için yaparım. Pes, Fifa nın 3D sine ulaşsın demiyoruz. Dikkat ettin mi bilmiyorum ama burada insanlar saçma sapan gollerden, direkten dönen toplardan bahsediyor. Yani top fiziği oyuncuların kıvrak hareketleri falan değil bahsedilen. Yaşanan olaylardan şikayet ediyor. Sen olayı anlayamamışsın. Para verdikleri ve neredeyse 20. senesine girecek bir oyun için de bu istekler hiç de fazla değil.

Ben bu oyun her sene devrim yaratsın,çığır açsın demiyorum ama FM14 serinin 9.(dokuzuncu) oyunu.FM 2005 ten beri(3d maç motoru o tarihte çıktı) en major yenilik nedir?

3D maç motoru 2005 te değil 2008 de çıktı.

http://i41.tinypic.com/25umwp2.jpg

Sigames test ekibinin dedigine gore 14.2.1 surumunde mac motoruna dokunulmamis ve yeni bir mac motoru uzerinde calisiyorlarmis

Epeydir çıkmadı 3D ile ilgili bir yama. Hala çalışıyoruz dediklerine göre kesin gene rezalet bir yama çıkaracaklar. :D

mkkadi
09.Ocak.2014, 14:39
Gabi Abi çok iyi özetlemiş. Saçmalığa dem vurduğumuz kilit nokra burası zaten. Maç motorundaki senaryoda skor çizildikten sonra siz kaleye duvar örseniz bile o top duvarı deler yine de gol olur. O gol olacaksa her türlü saçmalığa müsaittir. Adam şut atar, kaleci elinden sektirir, adam 20 metre depar atar koşar ancak kaleci 1 metre önündeki topa doğru hamle yapmaz ve adam gelip golü atar ; Savunmadaki oyuncular defanstan çıkarken birbirine çarpar top boşta kalır topa hareketlenmezler, karşı takımın hücumcusu gelir topu alır ve gol atar. Kısaca o golü yememek için ne kadar motordaki gol senaryolarına önlem alsanız da mutlaka ekstra bir şeyler olacak ve o top filelerinizle buluşacaktır. Bu motordaki senaryoların az olmasının yanı sıra, algılamadaki eksikliklerden kaynaklanan bir durum. Geçen seride tavan noktasındayken gram ilerleme kaydetmemiş olmaları düşündürücü.

Ekim 2008. Newcastle City maci. Az once izledjm. City penalti ve kirmizi kartla one geciyor. Sonra yedigi iki gol cok acayip. İlk gol drfans uzaklastiriyor kendi arkadasina carpiyor sonra yine cityli biri uzaklastirmaya calisiyor top rakibe gol pozisyonu olarak gidiyor. İkinci gol kornerden kendi kalesine ve direk doksana. Bu tarz seyler futbolda var. FMde de oluyor. Bu dediginiz seyleri ben de yasiyorum ama oyle sik olarak degil.

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Flammable
09.Ocak.2014, 15:04
koraybahce:

3D maç motoru 2005 te değil 2008 de çıktı.

Evet haklısın.Ben oyunun CM den FM e dönüş tarihi ile karıştırmışım.

Belgorth
09.Ocak.2014, 16:50
Bu maç motoru için çok uğraşmış mı acaba sigames diye düşünüyorum. Size fantastik bir maç anlatacağım şimdi.

Galatasaray ile kariyerimde ŞL 16’sında çeyrek finale kalmak için rakibim Man. Utd. İlk maç deplasman, deplasman olduğu için amacım mümkünse gollü beraberlik, değilse de en fazla 1 farkla mağlup olmak. Ona göre sahaya 4, defans, 2 DMC ve 1 MC’li orta saha, 1 AML, 1 AMR ve ST ile çıktım. Avrupa Birliği yaması kullandığımdan yabancı oyuncu sorunum yok, maça çıktığım kadro şu şekilde: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riise, Melo, George Thorne (satın alma opsiyonlu kiralık), Sneijder, Gaitan (kiralık), Simone Pepe (kiralık) ve Drogba.

Maça iyi başladım, ilk yarı oyunu kilitleyip hızlı ataklarla 1-2 pozisyon da buldum, kalemde pozisyon da vermedim. İkinci yarının hemen başlarında, 51. Dakikada kontra atakla Drogba affetmedi ve golü de buldum. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. O ana kadar saçmalamayan oyun motoru efsanevi hareketler yapmaya başladı. Dakika 55, Simone Pepe sakatlandı, yedekten Bruma’yı oyuna soktum. Dakika 58, Gaitan sakatlandı, yedekten Burak’ı oyuna soktum. Dakika 63, Drogba sakatlandı, oyuna Selçuk’u alıp Sneijder’i kanada, Burak’ı forvete koydum. Hemen 1 dakika sonra, dakika 64, Sneijder sakatlandı, Burak tekrar kanada, 3 oyuncu değiştirdiğim için kaldım 10 kişi ve forvetsiz oynamaya başladım. Dakika 70 Rooney arkadan kayarak Melo’ya girdi ve Melo’da sakatlandı. Kaldım 9 kişi. Dakika 85, Van Persie korner kullandı, yine Rooney -tam anlamadım ne yaptığını ama- Muslera’yı sakatladı. Kaldım 8 kişi, oyuncu değişiklik hakkım zaten yok, bu kadar sakatım var ama rakipten kırmızı kartı geçtim, sarı kart gören bile yok ve kalede kalecim yok. Defanstan adam çıkarmak istemediğimden uzun boylu Burak’ı kaleye koydum. Dakika 90+3, Van Persie korneri kullandı, Fellaini kafayı vurdu, Burak çıkardı, yere düşen topa Semih uzaklaştırmak için vurdu top Bruma’ya çarpıp gol oldu.

Sonuç; 2010 yılında satın aldığım vaio i7 işlemcili laptopumu gözüm nasıl döndüyse duvara fırlattım sinirden. Gerçekten bunu yaptım o anda. Yapmamış olsam size oyunun görüntülerini de kaydını da paylaşırdım.

Açık konuşmak gerekirse, 2005 yılından beri arada 1 yıl hariç (o sene hiç oynamadım) her sene orijinal oyun almış birisi olarak bir daha bırak orijinali, kopyasını bile almam bu oyunun. Benim için bu oyun bitmiştir. Müşterisiyle bu şekilde dalga geçen, “ne satsak zaten alıyorlar, o nedenle çok uğraşmamıza gerek yok bazı şeylerle” düşüncesinde olan hiçbir ticari işletmeyle işim olmaz...

izmer96
09.Ocak.2014, 17:00
Bu maç motoru için çok uğraşmış mı acaba sigames diye düşünüyorum. Size fantastik bir maç anlatacağım şimdi.

Galatasaray ile kariyerimde ŞL 16’sında çeyrek finale kalmak için rakibim Man. Utd. İlk maç deplasman, deplasman olduğu için amacım mümkünse gollü beraberlik, değilse de en fazla 1 farkla mağlup olmak. Ona göre sahaya 4, defans, 2 DMC ve 1 MC’li orta saha, 1 AML, 1 AMR ve ST ile çıktım. Avrupa Birliği yaması kullandığımdan yabancı oyuncu sorunum yok, maça çıktığım kadro şu şekilde: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riise, Melo, George Thorne (satın alma opsiyonlu kiralık), Sneijder, Gaitan (kiralık), Simone Pepe (kiralık) ve Drogba.

Maça iyi başladım, ilk yarı oyunu kilitleyip hızlı ataklarla 1-2 pozisyon da buldum, kalemde pozisyon da vermedim. İkinci yarının hemen başlarında, 51. Dakikada kontra atakla Drogba affetmedi ve golü de buldum. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. O ana kadar saçmalamayan oyun motoru efsanevi hareketler yapmaya başladı. Dakika 55, Simone Pepe sakatlandı, yedekten Bruma’yı oyuna soktum. Dakika 58, Gaitan sakatlandı, yedekten Burak’ı oyuna soktum. Dakika 63, Drogba sakatlandı, oyuna Selçuk’u alıp Sneijder’i kanada, Burak’ı forvete koydum. Hemen 1 dakika sonra, dakika 64, Sneijder sakatlandı, Burak tekrar kanada, 3 oyuncu değiştirdiğim için kaldım 10 kişi ve forvetsiz oynamaya başladım. Dakika 70 Rooney arkadan kayarak Melo’ya girdi ve Melo’da sakatlandı. Kaldım 9 kişi. Dakika 85, Van Persie korner kullandı, yine Rooney -tam anlamadım ne yaptığını ama- Muslera’yı sakatladı. Kaldım 8 kişi, oyuncu değişiklik hakkım zaten yok, bu kadar sakatım var ama rakipten kırmızı kartı geçtim, sarı kart gören bile yok ve kalede kalecim yok. Defanstan adam çıkarmak istemediğimden uzun boylu Burak’ı kaleye koydum. Dakika 90+3, Van Persie korneri kullandı, Fellaini kafayı vurdu, Burak çıkardı, yere düşen topa Semih uzaklaştırmak için vurdu top Bruma’ya çarpıp gol oldu.

Sonuç; 2010 yılında satın aldığım vaio i7 işlemcili laptopumu gözüm nasıl döndüyse duvara fırlattım sinirden. Gerçekten bunu yaptım o anda. Yapmamış olsam size oyunun görüntülerini de kaydını da paylaşırdım.

Açık konuşmak gerekirse, 2005 yılından beri arada 1 yıl hariç (o sene hiç oynamadım) her sene orijinal oyun almış birisi olarak bir daha bırak orijinali, kopyasını bile almam bu oyunun. Benim için bu oyun bitmiştir. Müşterisiyle bu şekilde dalga geçen, “ne satsak zaten alıyorlar, o nedenle çok uğraşmamıza gerek yok bazı şeylerle” düşüncesinde olan hiçbir ticari işletmeyle işim olmaz...

Gecmis olsun kardes , ben mac motoru bu kadar kotu olan bir oyun daha gormedim bugune kadar ve tum yabanci forumlardada ayni dertten bahsediyor herkes , iyi oynarken yenilen sacma sapan yada rakibin attigi fantastik gollerden

ReaList
09.Ocak.2014, 17:29
Ekim 2008. Newcastle City maci. Az once izledjm. City penalti ve kirmizi kartla one geciyor. Sonra yedigi iki gol cok acayip. İlk gol drfans uzaklastiriyor kendi arkadasina carpiyor sonra yine cityli biri uzaklastirmaya calisiyor top rakibe gol pozisyonu olarak gidiyor. İkinci gol kornerden kendi kalesine ve direk doksana. Bu tarz seyler futbolda var. FMde de oluyor. Bu dediginiz seyleri ben de yasiyorum ama oyle sik olarak degil.

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Futbolda elbette var ama sürekli değil. Şikayetçi olanların çoğunun dem vurduğu nokta bu. Bir sezonda 1-2 defa olur es geçersin. Ancak aynı şeyleri sürekli görmek bir noktadan sonra soğutuyor. Arkadaşlarla online oynuyoruz, bırakın oyundaki diğer tüm futbolcuları Messi ile oynarken, Messi'nin top kontrol ederken topu sektirip ayağından açmasına mı demeli? Top sürerken topu geride bırakıp koşmasına mı demeli? Bunlar tamamen motorun grafiksel hatalarından kaynaklanıyor. "Bunlar futbolda var" deyimini tam anlamıyla kullanmamız için motorun bize futboldaki her şeyi sunması lazım böyle bir şeyin de mümkünatı kısa vadede görünmüyor : )