View Full Version : Fenerbahçe-Beşiktaş | STSL 13. Hafta
CeNTeR_TR
01.Aralık.2013, 01:38
Maçla ilgili taraflı tarafsız herkesin çıkaracağı yorum Fenerbahçe bu sene ya Şampiyon olur ya da kendi kendini Şampiyonlukdan eder :)
Böylesine inanılmaz bir tempolu maç izlemeyeli baya oldu Türkiye Liglerinde.Sahada yanlış olan çok şey vardı ama bunları konuşmak o kadar boşaki.Beşiktaşlı işine gelmeyeni kabul etmeyecek Fenerli işine gelmeyeni kabul etmeyecek.O yüzden parmakları yormaya gerek yok.
Ama bu ligin Şampiyonu Fenerbahçe olacaktır eğer olamazsa bile bunu rakipleri değil kendisi belirleyecektir.
CocukMenajer
01.Aralık.2013, 01:39
Motta'nın son pozisyonu penaltı değil yahu, göğsünde bağlıyor herif elleri topun yönüne falan bir etkisi yok ancak çizgi dibindeki bana göre net penaltı, elleri açık atlıyor. Birde Emenike'nin kafaya niye kırmızı göstermedi anlayamadım gerçi Emenike kafa da atmadı saçma sapan bir şey yaptı orda onu da çözemedim :zuhaha
Sivok atlamak için geri çekilirken kafa atamadı tam ben o yüzden vermediğini düşünüyorum.Sivokta Emenikeye gidip hareket yaptı buda atmamasında sebep olabilir.Ama atmalıydı bence
OrcunFB
01.Aralık.2013, 01:41
Hani top önünde sağ ayakla şut atmaya hazırlenırken yanlışlıkla topa sol ayakla dokunup sağ ayağı boşa sallama olayı vardır ya Emenike'nin pozisyon öyle tam kafa atarken ittirdi böylece kafası boşa gitti :D
Tereddütte kaldı itsem mi kafa mı vursam diye, kafayla karışık itme çıktı ortaya. :n:
mwaru
01.Aralık.2013, 01:42
Bence Emenike'nin hareketi kırmızı değildi, ne kafa attı ne atmadı garip birşeyler yaptı. Gülüşü bile garip aslında : http://g1210.hizliresim.com/12/m/f305z.gif
davidvilla
01.Aralık.2013, 01:54
Kardeşim yorumunu görünce açıkcası ben hangi maçı izledim diye sordum kendime :s7:
Valla kardeşim bunu anlayabilmek icin maca tarafsiz yaklasman dunyanin her yerinden cok fazla mac izlemis ve birikim yapmis olman lazim yoksa ben ne anlatsam bos.
Sana ise tek bir sorum olacak
Alves in oguzhanin bilegine bastigi pozisyonu sanirim kimse tasimamis buraya ancak eger o pozisyonda oguzhanin bilegi kirilsa bu macta puan almis olmaya gercekten sevinebilecek miydin? Her sene birileri hakli veya haksiz sampiyon oluyor bu ligde zaten. Boyle sertliklerle kör dövüşünde birilerinin futbol hayatinin kararmasina icin elverecek mi?
Valla bu izledigimiz kaliteli bir futbol degildi ac ingiltere 3. Ligini böyle yüzlerce mac gorursun.
Kimse fernandese ya da oguzhana yuklenmesin onlar klas futbolcular karateci degiller. Pirlo olsa xavi olsa bu macta yine bir sey yapamazdi
Escochae
01.Aralık.2013, 01:55
Volkan'ın üstüne çok gidilmiyor mu sizcede? Beşiktaş'ın attığı goller temiz ve güzel bitirişle yapılmış gollerdi. Onun dışında en son dakikada ayağıyla uzaklaştırdığı bir pozisyon vardı ki, eğer zamanında hamle yapmasaydı kesinlikle gol olabilecek bir pozisyondu.
attirson
01.Aralık.2013, 01:59
Volkan'ın üstüne çok gidilmiyor mu sizcede? Beşiktaş'ın attığı goller temiz ve güzel bitirişle yapılmış gollerdi. Onun dışında en son dakikada ayağıyla uzaklaştırdığı bir pozisyon vardı ki, eğer zamanında hamle yapmasaydı kesinlikle gol olabilecek bir pozisyondu.
Her maç sonu aynı olay Volkan'ın üzerine çok gidilmiyor mu sorusu ancak çok gidildigi filan yok 3 golde kurtarılabilecek pozisyonlardı hele 3. gol söylenecek birşey yok.Eger sen ülkedeki sayılı kaleciler arasındaysan kalene gelen 3 topun 3ünüde yemiyeceksin.
himone
01.Aralık.2013, 02:27
Volkan Tolga, Onur ve Muslera'yı izleyip kalecilik görsün. Eskiden en iyi kaleci hep bizde olurdu şimdi büyükler arasında en kötüsü bizde. Hadi ilk 2 gole bir şey demeyelim 3. gol nedir. Niye top gelmeden yere yatıyorsun. Özellikle Tolga'nın çıkardığı bir top var, Topal'ın şutunda Kuyt görüş alanını kapatıyor ve köşeye giden topu yine de kurtarıyor. Bizde ise rastgele sola yatıyor ve gol oluyor hem de üstüne gelen topta.
Escochae
01.Aralık.2013, 02:39
Her maç sonu aynı olay Volkan'ın üzerine çok gidilmiyor mu sorusu ancak çok gidildigi filan yok 3 golde kurtarılabilecek pozisyonlardı hele 3. gol söylenecek birşey yok.Eger sen ülkedeki sayılı kaleciler arasındaysan kalene gelen 3 topun 3ünüde yemiyeceksin.
Son 1 senedir ciddi manada konsantrasyon problemi yaşadığını hepimiz görüyoruz. Ama bu maça bakıp değerlendirecek olursak, Volkan'a haksızlık yapmış oluruz. Çünkü gollerde pekde yapabileceği bişey yoktu. Ayrıca son dakikalarda Fernandes'e atılan bir topda mükemmel bir zamanlama ile ayağını koymasa bugün beraberlik bile çıkaramayabilirdik.
Ralph
01.Aralık.2013, 02:43
Bilice dua etmeli bence Fenerbahçe. Ramon sol kanatta oynasa bu maç bizimdi.
Tamam, hadi bir hata yapıp Atiba'yı başta sola koydun ama Veli çıktıktan sonra alsana Atiba'yı ortaya, soksana Ramon'u sol beke!
Esssteban
01.Aralık.2013, 02:54
Bana göre :
Almeida(Eneramo)
Olcay-Oğuzhan-Gökhan(Kerim Frei)
Veli-Atiba(Necip)
Motta-Sivok-Ersan-Serdar(Atiba)
Tolga
11'i ile çıksak daha farklı bir oyun olabilirdir. Parantez içine aldıklarım sonradan oyuna girenler. Baktın sağda Serdar geleni geçeni alıyor içeri Serdar'ı çıkarıp sol beke Atibayı alıp ortaya Necip girebilirdi. Gökhan'ın ne yapacağı hiç belli olmuyor zaten onun yerini Kerim doldurur. Almeida yoruldumu hemen Eneramo.
Hiç kimse kusura bakmasın ben olsam derbilerde asla Fernandes'i ilk 11e sokmam. Adam hiç bir derbide normal oynadığı oyunu sergilemiyor. "Küçük maçların büyük futbolcusu Fernandes" diyenler kervanına artık bende katıldım.
LaigLeNoiR
01.Aralık.2013, 03:02
1.dk dan itibaren maçı izledigim arkadaslarima hep soyledim en tehlikelisi Fernandes dedim sacma yerlerde top kaptirip takimi eksik birakti. Bence Oguzhan varken Fernandes yedekte kalmali.
Hatta Tore - Oguzhan - Veli - Olcay yapip cift forvet deneyebiliriz. Almeida' ya Ferdi olmayinca eslik edecek cok oyuncu var. Pektemek, Eneramo, Holosko, Dentinho ve Omer...
footballer33
01.Aralık.2013, 03:05
Bugün itibariyle ben de Fernandes için büyük değil, iyi futbolcu diyorum açık ve net! Almeida da sözleşme uzatmadı, onun da kafası karışık; ama adam çıkıp gollerini atıyor, yeri geldiğinde ne kadar laf etsek de ve bugün şu takımda Almeida'dan sonra gelen 2. bir forvet yok maalesef! Bizden Sergenler, Şifolar kimler kimler geldi geçti. Fernandes, kendisini ne sanıyor anlamadım. 2,5 milyon euroya kalıyorsa kalsın, yoksa satsınlar devre arasında!
Ralph
01.Aralık.2013, 03:22
Umarım uzatmazlar Fernandes ile sözleşmeyi. Sezon sonu gitsin, yerine devamlılığı olan bir yabancı alalım.
nerazzuri
01.Aralık.2013, 04:13
Valla uzatmasınlar. Biz havada kaparız. :)
Cristian,Meireles'i de şutlarsaaak, mis gibi takım oluruz.
Nocna Mora
01.Aralık.2013, 04:52
Kuytın pozisyonunun penaltı olmadığını düşünüyorum.
Atibanın kendi kalesine attığı golde faul yok
Pektemekin pozisyonu net penaltı
Emenikenin golünde ofsayt yok İlk pozisyonda dokunmuyor
Atiba'nın o pozisyonu bir daha izle. Kuyt Tolga'ya dirsek atıyor.
byariff
01.Aralık.2013, 07:01
fenerbahcenin 1 nizami golu ve 1 de penaltisi verilmedi bence hakem tek besiktasin lehine karar verdi dersek yanlis olur bana gore emenike ve bruno alvesde atilmaliydi oyundan cuneyt cakir o yuzden korktu atamadi bence. cok zevkli maçti bence fenerbahceyi galatasarayin o ilk yilindaki takima benzetiyorum muthis baskili muthis fizikli oynuyorlar.
aklima gelmisken edit : necipin atilmasida eyyamdir cuneyt cakir cok ama cok kotuydu.
ozan42
01.Aralık.2013, 07:45
Son dakikalarda Oguzhanın kacırdıgı 2 net pozısyona yanarım onlardan bırı gol olsa 3-4 kadıkoy hatırası tekrarlanacaktı kısmet degılmıs :D
ReaList
01.Aralık.2013, 07:47
Öncelikle her iki takımı da tebrik etmek gerek, Hakeme rağmen çok iyi bir futbol ortaya koydular, izlemesi zevkliydi.
Bugün Fenerbahçe'de en beğendiğim isim Alper'di. Meireles oyundan atıldıktan sonra iki kişilik oynayarak o açığı kapatmayı başardı ancak sahada bir isim vardı ki hani "amatör oyuncu olsa öyle hatalar yapmaz" diyebileceğiniz 2 üst üste hatayla takımın gol yemesine sebep oldu : Bruno Alves. Konsantrasyon eksiğimi vardı yoksa kafası maçta değil miydi? bilmiyorum. Ama Beşiktaş'ın attığı 2. ve 3. golde yaratmış olduğu anlamsız kademe boşluğu, Beşiktaş'ın çok rahat bir şekilde 2 gol bulmasına yaradı. Böyle maçlarda hataların affı yoktur.
Takımımla gurur duydum, Helal olsun Ersun Yanal'a taş gibi takım yaratmış. Maç 11'e 10 devam ederken, Beşiktaş'a pozisyon vermeyip, karşı kaleyi ablukaya almak, sürekli ileride basmak kolay iş değil. Bu takım bu sene her türlü şampiyon olur, bundan zerre şüphem yok. Yeter ki yabancı oyunculardan bazıları biraz daha disipline edilip, kontrol altına alınsın. İşe Meireles'ten başlanmalı.
William Rookwood
01.Aralık.2013, 11:00
İki takımıda tebrik ederim, seyir zevki yüksek bir maç oldu. Her iki takımında mutlaka hataları, eksikleri olmuştur fakat bence burada hatalar değil bugün oynanan kaliteli futbol konuşulmalı.
Moussa Sow7
01.Aralık.2013, 11:22
Volkan için yaptığınız yorumları Vefasızlık olarak algılıyorum,Ben yıllarca Rüştü"ye tahammül ettim,Rüştü Volkan kadar Fenerbahçe"yi sevmiyordu.Kötü performans gelip geçici,Eleştirirken iki kez düşünün arkadaşlar.O Fernandes Fenerbahçe"ye gelecek arkadaş ! O kadarr :DCüneyt Çakır"ı konuşmaya başlasam forumdan süresiz uzaklaştırılırım.Allah sana aldığın o paraları ilaç parası yaptırır inşallah ( AMİN) der susarım.
Sekopej
01.Aralık.2013, 11:23
Maç sonunda tribünlerin stadı inletmesi gibi, 'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor.'
2 puan kaybedildi belki ama maçı izlerken 10 kişi kaldığımız anda, yine de 90 dakika mücadele ederiz diye düşündüm, işte bize bu inancı veren, takımı bu seviyeye çıkarak, yüksek tempoda, yüksek fizik gücüyle oynatan Ersun hocaya teşekkürler. Ligde aldığımız tek yenilgi var, ligin ilk maçı, farka gidecek maçın bir anda kaybedilmesi olayını yaşadık, Arsenal maçları da o dönemde kaybedilince Ersun Yanal iyi başlayamamıştı, homurdananlar vardı ama zaman içerisinde Ersun hoca ağırlığını koydu, hatalar yaptı hatalarından ders almasını bildi, takıntılı olmadı, bir düzen işlemiyorsa denedi, farklı sonuçlar almaya çalıştı ve hala deniyor, sabit fikirli olup tek planda takımı yönetmiyor.
10 kişi ile eksikliği hiç hissettirmeden, rakibin kalesine yüklenip gol aramak, rakibe pozisyon vermemek, ortaya koyulan mücadele takdir edilesi ama diğer yandan Beşiktaş ilk devre olduğu gibi, geride açık vermeyi önemsemeyip oynasa belki yine gol yerdi ama mutlaka gol de atardı, belki 4-4 olurdu, 5-4 olurdu ama kazanmaya daha yakın oyun sergilerdi, orada Bilic'in de eleştirilmesi gerekir.
Cüneyt Çakır'a değinmiyorum bile, ülkenin en iyi hakemi buysa ki öyle sürekli avrupada maç yönetiyor, ülkemizde hakemlere tek laf edemeyiz.
Ersun Yanal'ın takımları düşüş yaşıyor diye diye haftalardır Fenerbahçe düşüş yaşayacak diye bekleyenlere Ersun hocanın bir açıklamasını söyleyeyim. Daha önce çalıştırdığım ve lige iyi başladığımız takımlarda, dar kadrosu olan, zirvede kalmayı taşıyamayan ve psikolojik olarak önde olmaya alışık olmayan oyuncularla çalıştım, orada sıkıntılar yaşıyorduk ama Fenerbahçe'de ki oyuncu grubu zirvede baskı hissetmez şeklinde açıklamaları olmuştu.
Elbette 34 maçın tamamında aynı tempoda aynı fizik kalitesinde maçlar olmayacak ama Türkiye şartlarında bu mücadeleye karşı koyabilecek takım pek yok, o sebeple iki maç kaybedilse bile yine toparlayıp zirveye çıkan bir Fenerbahçe görürüz. Şampiyonluk o nedenle uzak değil.
10 kişi kalmak sorun değil de haftaya Cristian oynayacak ya.:p
Lesandro Parleo
01.Aralık.2013, 11:27
O Fernandes Fenerbahçe"ye gelecek arkadaş ! O kadarr :DCüneyt Çakır"ı konuşmaya başlasam forumdan süresiz uzaklaştırılırım.Allah sana aldığın o paraları ilaç parası yaptırır inşallah ( AMİN) der susarım.
Alın Fernandes'i sizin olsun , küçük maçların büyük futbolcusu :p
O nası bi bedduadır yaw :D [AMİN]
Moussa Sow7
01.Aralık.2013, 11:29
Maç sonunda tribünlerin stadı inletmesi gibi, 'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor.'
2 puan kaybedildi belki ama maçı izlerken 10 kişi kaldığımız anda, yine de 90 dakika mücadele ederiz diye düşündüm, işte bize bu inancı veren, takımı bu seviyeye çıkarak, yüksek tempoda, yüksek fizik gücüyle oynatan Ersun hocaya teşekkürler. Ligde aldığımız tek yenilgi var, ligin ilk maçı, farka gidecek maçın bir anda kaybedilmesi olayını yaşadık, Arsenal maçları da o dönemde kaybedilince Ersun Yanal iyi başlayamamıştı, homurdananlar vardı ama zaman içerisinde Ersun hoca ağırlığını koydu, hatalar yaptı hatalarından ders almasını bildi, takıntılı olmadı, bir düzen işlemiyorsa denedi, farklı sonuçlar almaya çalıştı ve hala deniyor, sabit fikirli olup tek planda takımı yönetmiyor.
10 kişi ile eksikliği hiç hissettirmeden, rakibin kalesine yüklenip gol aramak, rakibe pozisyon vermemek, ortaya koyulan mücadele takdir edilesi ama diğer yandan Beşiktaş ilk devre olduğu gibi, geride açık vermeyi önemsemeyip oynasa belki yine gol yerdi ama mutlaka gol de atardı, belki 4-4 olurdu, 5-4 olurdu ama kazanmaya daha yakın oyun sergilerdi, orada Bilic'in de eleştirilmesi gerekir.
Cüneyt Çakır'a değinmiyorum bile, ülkenin en iyi hakemi buysa ki öyle sürekli avrupada maç yönetiyor, ülkemizde hakemlere tek laf edemeyiz.
Ersun Yanal'ın takımları düşüş yaşıyor diye diye haftalardır Fenerbahçe düşüş yaşayacak diye bekleyenlere Ersun hocanın bir açıklamasını söyleyeyim. Daha önce çalıştırdığım ve lige iyi başladığımız takımlarda, dar kadrosu olan, zirvede kalmayı taşıyamayan ve psikolojik olarak önde olmaya alışık olmayan oyuncularla çalıştım, orada sıkıntılar yaşıyorduk ama Fenerbahçe'de ki oyuncu grubu zirvede baskı hissetmez şeklinde açıklamaları olmuştu.
Elbette 34 maçın tamamında aynı tempoda aynı fizik kalitesinde maçlar olmayacak ama Türkiye şartlarında bu mücadeleye karşı koyabilecek takım pek yok, o sebeple iki maç kaybedilse bile yine toparlayıp zirveye çıkan bir Fenerbahçe görürüz. Şampiyonluk o nedenle uzak değil.
Cristianı neden hatırlattın şimdi ? Bu hafta çabuk biter,yine göreceğim o tipsizi :(
Moussa Sow7
01.Aralık.2013, 11:30
Alın Fernandes'i sizin olsun , küçük maçların büyük futbolcusu :p
O nası bi bedduadır yaw :D [AMİN]
Sizde oynamıyor o adam,bizde zirve yapar kardeşim :)Sizin kulüpte hangi futbolcu başarılı olduki son 6 7 yılda :icon_surprised:
Lesandro Parleo
01.Aralık.2013, 11:42
Sizde oynamıyor o adam,bizde zirve yapar kardeşim :)Sizin kulüpte hangi futbolcu başarılı olduki son 6 7 yılda :icon_surprised:
Futbolcuyu bırak , Demirören zamanından beri futbolda bişey yapabildiğimiz yok.. :icon_frown:
Fikret Orman gibi bir başkan bizim için büyük bir şans , Biliç'e de güvenim sonsuz , sadece zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum , istikrarı sağlamalıyız.. :0:
Sekopej
01.Aralık.2013, 11:48
Cristianı neden hatırlattın şimdi ? Bu hafta çabuk biter,yine göreceğim o tipsizi :(
Hafta içerisinde kupa maçı var sanırım, orada belki Holmen çok iyi performans sergilerse belki Cristian yerine oynayabilir. Emre ve Meireles uzun süre yoklar, Alper artık o formayı vermez ki zaten her maçta oynuyor, artık ilk 11'indeki yerini kaybetmez. Ersun hoca sürpriz yapar da Topal - Alper - Salih yapar mı acaba?
Moussa Sow7
01.Aralık.2013, 11:52
Hafta içerisinde kupa maçı var sanırım, orada belki Holmen çok iyi performans sergilerse belki Cristian yerine oynayabilir. Emre ve Meireles uzun süre yoklar, Alper artık o formayı vermez ki zaten her maçta oynuyor, artık ilk 11'indeki yerini kaybetmez. Ersun hoca sürpriz yapar da Topal - Alper - Salih yapar mı acaba?
Mehmet topal geriden oyunu daha iyi kurabilse %100 Topal,Alper,Salih 3lüsünü kullanır.Holmen oynadığı zaman Cristian"ın yedeği olacak kadar kötü oynamadı ki.Aksine muazzam oynamıştı.Bu konuda Adaletsiz davranıyor malesef.
CocukMenajer
01.Aralık.2013, 11:54
Ben Selçuk-Salih-Holmen olacağını düşünüyorum.Alperi yormaz
Türkiye Kupası maçı için.
manager725
01.Aralık.2013, 12:38
Futbolcuyu bırak , Demirören zamanından beri futbolda bişey yapabildiğimiz yok.. :icon_frown:
Fikret Orman gibi bir başkan bizim için büyük bir şans , Biliç'e de güvenim sonsuz , sadece zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum , istikrarı sağlamalıyız.. :0:
Bırakın artık şu zamana ihtiyacı var geyiklerini. Ben de istikrardan yanayım fakat başarılı oluyorsan istikrar devam etmeli, doğru işler yapıyorsan istikrar devam etmeli. 12-13 hafta oldu sene başını da sayarsak 20 hafta hiç mi Bilic hakkında fikir sahibi olmadınız, yani sadece boş bir güven içinde misiniz? Biraz düşünün, tartışın ki hatalar su yüzüne çıksın. Açıkcası Bilic'in oyuna etki edebildiğini düşünmüyorum, doğru 11'le çıktığını da düşünmüyorum. Oynattığı ikinci yarı geri çekil futbolundan nefret ediyorum. Bu da böyle gitmez diyorum son olarak.
Matteo Ferrari
01.Aralık.2013, 14:27
Ramon oynamaması Kuyt'un özellikle hava toplarındaki etkinliğiydi. Nitekim girdikten sonra Kuyt golü attı kafayla. Atiba solda olsaydı o golü yemezdik. 10 kişilik F.Bahçe'yi tebrik etmek lazım gerçekten oyunu domine ettiler.
Pozisyonlara gelecek olursak ;
1- Mustafa Pektemek'in penaltısı doğrudur.
2- Motta'nın penaltısı pozisyonu yanlış olmakla birlikte sabit duran kola çarpmadır, penaltı değildir.
3- Sow'un sayılmayan golü ofsayttır, Hutchinson'un kendi kalesine golünde Tolga'ya faul doğrudur. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin nizami olduğu halde sayılmayan golü yoktur.
4- Sivok'a kafa atan Emenike, oyun 3-2 iken atılmalı, Fenerbahçe 9 kişi kalmalıdır.
5- Alves'in Oğuzhan'a yaptığı hareket direkt kırmızı olmakla birlikte faul dahi verilmemiştir. Aynı Alves, Ersan'a da kafa topunda dirsek atmıştır. En az 1,5 kırmızıyı hak etmiştir.
6- Necip'in iki sarısı da doğrudur, lakin ikinci sarı öncesi ilk faulü yapan Caner'dir.
7- Fenerbahçe'nin 3. golünde Sow aktif alan içinde, dolayısıyla gol ofsayttır.
uAburak89
01.Aralık.2013, 14:37
Bir çok Fenerbahçe'li Meireles'e kızıyor ama Ersun Yanal maç sonunda sahip çıkmış yaptığı açıklamalarıyla.
Escochae
01.Aralık.2013, 15:03
Alves'in Oğuzhan'a isteyerek bastığını düşünmüyorum. Pozisyon gereği oldu. Zaten pekde üzerinde durulmadı. Ona kırmızı verilecekse Oğuzhan'da M.Topal'ın aşil tendonuna bastığı pozisyonda da kırmızı görmesi gerekirdi.
davidvilla
01.Aralık.2013, 15:27
Ramon oynamaması Kuyt'un özellikle hava toplarındaki etkinliğiydi. Nitekim girdikten sonra Kuyt golü attı kafayla. Atiba solda olsaydı o golü yemezdik. 10 kişilik F.Bahçe'yi tebrik etmek lazım gerçekten oyunu domine ettiler.
Pozisyonlara gelecek olursak ;
1- Mustafa Pektemek'in penaltısı doğrudur.
2- Motta'nın penaltısı pozisyonu yanlış olmakla birlikte sabit duran kola çarpmadır, penaltı değildir.
3- Sow'un sayılmayan golü ofsayttır, Hutchinson'un kendi kalesine golünde Tolga'ya faul doğrudur. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin nizami olduğu halde sayılmayan golü yoktur.
4- Sivok'a kafa atan Emenike, oyun 3-2 iken atılmalı, Fenerbahçe 9 kişi kalmalıdır.
5- Alves'in Oğuzhan'a yaptığı hareket direkt kırmızı olmakla birlikte faul dahi verilmemiştir. Aynı Alves, Ersan'a da kafa topunda dirsek atmıştır. En az 1,5 kırmızıyı hak etmiştir.
6- Necip'in iki sarısı da doğrudur, lakin ikinci sarı öncesi ilk faulü yapan Caner'dir.
7- Fenerbahçe'nin 3. golünde Sow aktif alan içinde, dolayısıyla gol ofsayttır.
Vaov bu kadar net ve duzgun anlatilabilir. Harfiyen katiliyorum. Alves'in sari kartlari da var bir suru de hic girmeyelim simdi :)
Önder HOCA
01.Aralık.2013, 16:01
ersanın 2. sarıyı da atlamayın alvese yaptığı hareket topla alakasız 80 lerde atılabilirdi
manager725
01.Aralık.2013, 16:16
ersanın 2. sarıyı da atlamayın alvese yaptığı hareket topla alakasız 80 lerde atılabilirdi
İsimleri ters yazmışsın her halde. Alves'in resmen Ersan'a dirsek attığı pozisyondan bahsediyorsun galiba.
Önder HOCA
01.Aralık.2013, 16:31
İsimleri ters yazmışsın her halde. Alves'in resmen Ersan'a dirsek attığı pozisyondan bahsediyorsun galiba.
sizin sol kanatta bizim sağ kanatta sizin yarı alanda ersanı geçmeye çalıştığı pozisyonda ersanın çelme takmasını diyorum
eng1n
01.Aralık.2013, 16:32
http://i.imgur.com/2hBwZ8B.jpg
neredesin sarı saçlım mavi gözlüm ?!?!?!
manager725
01.Aralık.2013, 16:47
sizin sol kanatta bizim sağ kanatta sizin yarı alanda ersanı geçmeye çalıştığı pozisyonda ersanın çelme takmasını diyorum
Sarı kart doğruydu bana göre. Kesin olan 3 kart vardı.(Beraberliği yine de hakeme bağlamıyorum çünkü bunlar kadar net olmasa da Fener'in de hakkının yendiğini düşünüyorum.)
Kesin olan 3 kart:
http://u1312.hizliresim.com/1j/1/v2bcf.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Dave S Mustaine
01.Aralık.2013, 17:39
şöyle de bişey var ne kadar doğrudur bilmiyorum http://i.imgur.com/wlBQvPu.png
ReaList
01.Aralık.2013, 17:53
Meireles'in topa gelişi bile kırmızı kart. Bu tarz hareketleri çok olan bir oyuncu, Zamanlama ve konsantrasyon eksikliğinden -bir de zinde olmadığı zaman- kaynaklanıyor. Kalabalık orta alan mücadelelerinde bu eksiklikleri varsa saatli bomba gibi. Dün Meireles ve Alves'in hatalı oyunları ve hazır olmamaları maçı o noktalara getirdi, hiç yoktan 2 puan buhar oldu, sağlık olsun.
Daha önce nerede yazdım bilmiyorum ama ben hayatımda Cristian kadar şanslı Brezilyalı görmedim, ne zaman kızağa çekilse sihirli bir el dokunuyor ve ona mecburiyet yaratıyor. Ben olsam Topal-Holmen-Alper veya Topal-Alper-Salih oynatırım ama Cristian yine oynayacak ve bizim sinirlerimizi hoplatacaktır.
hakankor
01.Aralık.2013, 17:58
çok fena maç oldu yalnız
Redrum
01.Aralık.2013, 18:38
Hakem tek kelimeyle mükemmeldi, kusursuzdu. Maç da çok zevkli ve güzeldi. Teşekkür ediyorum iki takıma da, özlemişiz.
CeNTeR_TR
01.Aralık.2013, 18:40
Hakem tek kelimeyle mükemmeldi, kusursuzdu. Maç da çok zevkli ve güzeldi. Teşekkür ediyorum iki takıma da, özlemişiz.
Fenerbahçe-Beşiktaş | STSL 13. Hafta . Konusu içerisinde bulunuyorsunuz yanlış konuya yazdın herhalde :icon_eek::icon_eek:
nerazzuri
01.Aralık.2013, 19:09
Hakem hatalarını falan geçtim de, benim merak ettiğim tek konu var dünkü maçla ilgili;
Kuyt golü atmış, 3-3 olmuş maç. Aha dedim Webo girer kenara bi' baktım Selçuk Şahin. Neydi bu? Çözümleyebilen var mı?
Alper çıkıyor da niye Selçuk giriyor? Salih niye girmiyor? :)
uAburak89
01.Aralık.2013, 19:11
Hem savunmada hem de hücumda duran toplarda etkili olması adına düşünülmüş olabilir Selçuk.
Homer J.S
01.Aralık.2013, 19:14
Hakem hatalarını falan geçtim de, benim merak ettiğim tek konu var dünkü maçla ilgili;
Kuyt golü atmış, 3-3 olmuş maç. Aha dedim Webo girer kenara bi' baktım Selçuk Şahin. Neydi bu? Çözümleyebilen var mı?
Alper çıkıyor da niye Selçuk giriyor? Salih niye girmiyor? :)
Adam bilardo tadında futbol oynuyor, ben seviyorum Selçuğu seyretmeyi :zuhaha
nerazzuri
01.Aralık.2013, 19:16
Hem savunmada hem de hücumda duran toplarda etkili olması adına düşünülmüş olabilir Selçuk.
Düşünülebilir,evet.
Fakat; Orta sahada zaten Alper dikine gidebilen tek oyuncu. Topal kenara pas yapıyor. Alper de çıkınca maç orda 3-3 bitti benim için.
Webo ile aynı anda girdi. Selçuk'ta kenara pas yapmaya çalışan! :) bir oyuncu. Kenardan ortalarla geleceğiz belki dedim ama Salih'i alıp hem kenara garanti pas hem ileri garanti pas yapacakken neden Selçuk çözemedim.
Son zamanlarda yaptığı en önemli hatalı değişiklik Ersun hocanın bana göre.
ForsakeN
01.Aralık.2013, 19:36
Yoo bence Selcuk degisikligi yerindeydi. Arkada cok acik vermeye baslamistik
CeNTeR_TR
01.Aralık.2013, 19:41
Selçuk oyuna girerken maçı beraber izlediğimiz Fenerbahçeli arkadaş baya sövdü etti.
O an direk dediğim 3-3 e gelmiş maçı siz hak etseniz bile Ersun Yanal'da kaybetmemek adına bir değişiklik yaptı bence dedim.Şahsi fikrim bu yöndeydi yani.Sonuçta maç nerelerden nereye gelmişti.O efsane futbola mağlubiyeti yakıştırmak istemedi büyük ihtimal Fenerbahçe teknik kadrosu.
ozan42
01.Aralık.2013, 19:54
Yakalayınnn
ForzaRQ7
01.Aralık.2013, 22:04
Dün gerçekten çok güzel bir maç oldu. Meireles dışında iki takım oyuncularını da takdir etmek gerek.
İlk yarıda çok iyiydik. Topa hakim olduk, iyi pas alışverişi yaptık ve neticede kadıköy deplasmanında oynanabilecek en etkili oyunlardan birini sergiledik. Savunma arkasına atılan toplarda yaşadığımız sıkıntı devam etti. Sanırım bu yüzden Ersun Yanal forvette Webo ile değil, Emenike ile çıkmış.
İkinci yarı ise bizim için tam bir fiyasko. Fenerbahçeli oyuncuların müthiş isteğine ve fizik gücüne karşı direnç gösteremedik. Burada Fernandes'in sorumluluk alması, takımı hücuma çıkarması gerekirdi ama yapamadı. Ne zaman önemli bir maçta Fernandes'den bir şeyler beklesek hep hayal kırıklığı. Hayır sözleşme uzatmasan bedava gidecek, uzatsan istikrarlı bir oyunu yok.
Son olarak Cüneyt Çakır'a bir şeyler söylemek istiyordum ama söylemesem daha iyi olacak herhalde. Böyle bir maç ancak bu kadar kötü yönetilirdi.
iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi
sui generis
01.Aralık.2013, 22:17
Selçuk yerinde bir hamleydi. Alper yorulmuştu çıkması gerekiyordu. O dakikalarda Beşiktaş kalemize gelir olmuştu. Salih'i alıp organize atak vs ile uğraşamazdık o dakikalarda. Olursa duran top, kontra gibi bir gol olacaktı. Hem savunma ve hem de hücum anlamında duran toplarda etkili olması için Salih yerine Selçuk daha mantıklıydı.
fmhastasi
01.Aralık.2013, 22:33
http://i.imgur.com/2hBwZ8B.jpg
neredesin sarı saçlım mavi gözlüm ?!?!?!
bu futbolcunun ismini öğrenebilirmiyim
CeNTeR_TR
01.Aralık.2013, 22:35
bu futbolcunun ismini öğrenebilirmiyim
Samuel Holmen.
fmhastasi
01.Aralık.2013, 22:35
Samuel Holmen.
paf takımdan sandım teşekkür ederim.
BaGa TaRKaN
01.Aralık.2013, 22:36
Maçı İzlemedim Ama Sanırım İzlememekle Çok Şey Kaçırmışım :uzgun:
GeNç KaRTaL
02.Aralık.2013, 00:55
Şemsi ve Görkem; Almeida yorumlarınızı unutmadım :D
Maçın geniş özetini izledim,konuda dün akşamdan beri okumadığım mesajları okurken gördüm mesajını,maçla ilgili yorumuma Almeida üzerinden başlamayı düşünüyordum zaten özeti seyrettikten sonra.:)
Almeida gerçekten çok şaşırttı beni.İlk golde Olcay'ın o alana hareketlenebilme olasılığını anında düşünmesi ve güzel pası harikaydı.Olcay da çok güzel bitirmiş sağolsun.İkinci golde de bugüne kadar Beşiktaş formasıyla Almeida'dan görmediğimiz bir tarzda gol gördük.Aslında öyle ahım şahım bir vuruş değil ama bunu bugüne kadar hiç beceremedi.Hep o pozisyonlarda aşırtma yerine kalecinin üstüne vururdu,golü görünce gerçekten şaşırdım.Üçüncü gol ise,klasik Almeida stayla.:D (Allah ne verdiyse vur!) Ah bir de ikinci yarıda sağdaki bomboş Gökhan ile topu buluşturabilseydi,belki de maçı alacaktık.
Dün ilk yarı bittiğinde de yazdığım yorumda söylemiştim maçı seyredemediğimi,heyecanlı ve eğlenceli bu derbiyi kaçırdığım için üzgünüm.Keşke 3-2 öne geçmişken bu maçı kazanbilseydik.Çok önemli bir avantaj olurdu.Neyse en azından kaybetmedik ve fark daha da açılmadı ama her ne kadar galibiyeti kaçırdıklarını düşündükleri için memnun olmasalar da bu sonuç Fenerbahçe'ye daha çok yaradı bence.Özellikle bu akşamki maçın sonucunu da göz önünde bulundurursak.
Maçı seyretmediğim için çok sağlıklı bir yorum olmayabilir ama daha önceki izlediğim maçlardaki izlenime dayanarak bunu söyleyeceğim.Fernandes ve Oğuzhan birlikte oynadığında savunma anlamında çok yumuşak kalıyoruz,Oğuzhan olmayınca çok bocalamıştık.Bence bir de Fernandes olmadan denesek iyi olacak.Serdar'ı da ortasahada bir denemekte fayda var.Tigana döneminde orada baya iyiydi.Bekte harbiden çok aksıyor.
Son olarak maçtan önce buraya yazmadım ama içimden umarım hakem maçın önüne geçmez diye geçiyordum ama malesef bu isteğim gerçekleşmedi.Hakemle ilgili pek yorum yapmayı pek sevmiyorum.Bu yüzden ekstra bir şey yazmayacağım ki yeterince yorum yapılmış zaten.
di canio
02.Aralık.2013, 01:37
Hakem falan işin maskesi. Kendi kusurunu örtmek isteyen hakeme sallar sürekli. Alışkanlık oldu. Hakemlerimiz de yıllardır kötü zaten. Sallamak için fazlasıyla malzeme veriyorlar. Eğer kulüpler, medya, federasyon ve hakemler "napıyoruz la biz?" deyip, kendilerine çeki düzen vermezlerse daha da kötüye gidecek hakemlerimiz. Bunlar kendine çeki düzen verse, taraftarlar girer düzene. Her maçın önüne geçmeyi başarıyorlar. Fenerbahçe'yi ya da Beşiktaş'ı kayırdıkları yok. Her 2 takımın lehine de aleyhine de kararlar vardı. Büyük takımların maçlarında çok fazla kayırma olmuyor ama "büyükler" diye tabir edilen takımların ligin diğer takımlarıyla yaptıkları maçlarda bu "büyük takımlar" hep kayrılıyor maalesef. Renk farketmeksizin böyle bu durum. Ezilen, katledilen hep "büyük takımlar"a göre küçük olan takımlar oluyor. Bu mesele bu maçın konusu değil aslında. Ben hakemleri ciddiye almam uzun zamandır. Ne yaparlarsa yapsınlar almıyorum. Benim için önemli olan benim takımımı temsil edenler. Kulübün başında Aziz Yıldırım gibi bir karakter varken hiçbir hakeme laf edemem. Takımımda Emre, Meireles, Alves gibi çirkef adamlar forma giyerken hakemlere laf söyleyemem. Zaten hakemler de bu oyunculara bir şey söyleyemiyor/kart gösteremiyor. Hal böyleyken hakem konuşmam. Benim için önemli olan takımımı temsil edenler demiştim. Meireles sorumsuzca takım arkadaşlarını satmasa, 11'e 11 devam etseydi takım hakem bütün kararlarını bizim aleyhimize verse de kazanılırdı maç. Yeter ki sahada olanlar yapmaları gerekeni layığıyla yerine getirsin, yeter ki sırılsıklam olsun o forma. En çok merak ettiğim ise Meireles maç sonunda tüm takım arkadaşlarının ama özellikle Gökhan Gönül, Caner Erkin, Alper Potuk, Mehmet Topal, Dirk Kuyt'un yüzüne bakabildi mi? Bakabildiyse eğer o adamların yüzlerindeki tükenmişlik, bitkinlik ifadesi üzerine utandı mı? Utanmadığına eminim. Maç sonu zaten eğlenceye akmışlardır.
Ralph
02.Aralık.2013, 14:45
Bende sevmiyorum cirkef futbolcu. Sahsen takimimda hic istemem. Ramon umarim alinmaz bu yuzden. Ayrica olcayin sahada yaptigi artislikleri de cok gereksiz ve sinir bozucu buldum. Gol atti diye havalara girdi resmen macta. Zaten sevmiyorum adami, birde bunlari yapmasi iyice antipatiklestiriyor.
Bordo61Mavi
03.Aralık.2013, 19:19
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=70451&page=408
Sezon basinda Tolgaya 2.5-3milyonu fazla gorenler bugunlerde Tolgaya sukrediyor.
Mac ozetini az once izledim, 1 puani Tolga koparmis.
Dergi roportajindada demistim, Sampiyon Fenerbahce.