View Full Version : Sivasspor - Fenerbahçe | STSL 20. Hafta
anil luque
07.Şubat.2014, 04:34
http://img849.imageshack.us/img849/193/hg8h.jpg (http://img849.imageshack.us/i/hg8h.jpg/)
Night_Mare17
07.Şubat.2014, 04:42
Eskişehir'in yaptığını bana nedense Sivas'da yapacak gibi geliyor Aatif'da gol krallığına gidiyor baya istekli oynamaya devam eder. Carlos bir kerede jest yapmasın :D
totemimi yaptım fenerbahçeye oy verdim hadi bakalım :D
anil luque
07.Şubat.2014, 04:57
Sivasspor iç sahada çok etkili bir takım. Fenerbahçe son haftalarda bir o kadar formsuz ve çok da önemli silahları eksik hücum hattında. Ben Sivas'ın geçen haftaki Konya kazasını da affettirmek adına ekstra motivasyonla oynayıp en kötü 1 puan alacağı düşüncesindeyim.
mwaru
07.Şubat.2014, 05:08
Sivas'ın hırslı oynaması ve üstümüze gelmesi işimize yarar diye düşünüyorum. Eksiklere rağmen kazanırız.
Redrum
07.Şubat.2014, 16:10
Webosuz ve Emenikesiz Fenerbahçe çok zor gol atar dikkat. Fakat daha orta saha hakimiyetine dayalı oynarsa Fenerbahçe, Sivasspor o istediği geniş alanları ve hızlı kontratakları bulamaz. Tahminim beraberlik olacağı yönünde.
Suicider
07.Şubat.2014, 16:28
Sivasspor evinde sadece 2 mağlubiyet almış.Fenerbahçe ise aldığı mağlubiyetlerin 3ü de deplasmanda.Çok kritik bir maç.Geçen hafta yenilen Fenerbahçe bu hafta puan kaybeder ve Galatasaray kazanırsa bir tedirginlik başlayacaktır diye düşünüyorum.Forvetleri eksikte olsa duran topları etkili kullanmaları dolayısıyla egemen,bruno alves gibi defans oyuncuların golleriyle Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.
europeanconquer
07.Şubat.2014, 16:36
Fenerbahçe bir şekilde kazanacaktır diye düşünüyorum.Sivas fütursuzca saldıracak gibi geliyor bana.
jevox06
07.Şubat.2014, 17:14
Fenerbahçe bu maçtan 3 puan çıkaramaz. Sivas çok iyi top oynuyo bence. Fenerbahçe bu forvet hattı ve ortasahalarının formsuzluğu yüzünden bu maçta puan kaybedeceğini düşünüyorum. Sivas evinde puan alacaktır.
Namzet
07.Şubat.2014, 17:20
Bu maç bizim için bir final niteliğinde,bazı eksiklikler olsada bu maça farklı bir motivasyonla çıkacağımızı düşünüyorum,galibiyetten başka bir sonuç beklemiyorum
attirson
07.Şubat.2014, 17:47
Bence kazanırız bu maçı Sivas son zamanlarda düsüste.Tabi zeminde önemli Karabük'te ki gibi buzda dans yapmazsak kazanırız.
TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Şubat.2014, 17:52
sivasta zeminle ilgili problem ortadan kalkti diye biliyorum, alttan isitma ile buzlanmanin onune gecildi.
fenerbahce eksik, sivas evinde etkili. sivas yenilmez ilk secenek bence, sonraki tercih sivas kazanir.
uAburak89
07.Şubat.2014, 17:55
Fenerbahçe'nin puan kaybetme ihtimalini çok düşük görüyorum, geçen haftadan ders çıkarmışlardır. Baroni maçın yıldızı olur, Fenerbahçe kazanır diyorum.
nannar
07.Şubat.2014, 18:14
Sivasspor bodoslama saldırırsa kaybeder. Fakat orta alanı kalabalık tutup orta alanda prese başlarsa Fenerbahçe'nin o deplasmandan 3 puanla dönme ihtimali çok zor.
Bence sezonun şampiyonunun belirlenmesi açısından kilit maçlardan bir tanesi. Eğer Fenerbahçe kazanırsa oyuncuların güveni yerine gelir ve silkelenip koşmaya devam ederler.Fakat olası bir mağlubiyette gelecek hafta Kasımpaşa ve sonrasında Trabzon deplasmanında 10 puanlık fark tamamen yalan olur...
byKpln
07.Şubat.2014, 18:51
Fenerbahçe bir şekilde kazanacaktır diye düşünüyorum.Sivas fütursuzca saldıracak gibi geliyor bana.
Çok doğru yazmışsın.Orta sahada Holmen, Alper ikilisi verimli olur bence bu maçta.
Hsyn53Yvz
07.Şubat.2014, 22:44
İki takım da düşüşte, en kuvvetli ihtimal beraberlik gibi ama kaliteli ayaklarımızla maçı alırız diye düşünüyorum. En azından berabere biter.
Walter Sakana
07.Şubat.2014, 23:56
FB 3 veya 4 gol atıp kazanır. 1'er gol Caner ile Holmen'den... 1 tane de Sow atabilir.
himone
08.Şubat.2014, 19:13
Bakalım hoca nasıl bir kadro ile çıkacak. Holmen'in sahada olması gerektiğini düşünüyorum ben, yedeğe çekilecek kişinin Meireles olması lazım. Ve Caner ön tarafa alınırsa savunmada çok sıkıntı yaşarız o kanatta. Sivas kanatlardan etkili gelen bir takım bu maçta orta sahayı aşırı doldurmanın anlamı yok. Sivas son haftalarda iyi futbol oynamıyor, Kayseri'yi iyi oynamadan yendiler, Konya'ya da kaybettiler. Biz de çok farklı bir durumda değiliz. Eğer Alper sağlamsa maçı alırız, yoksa ortada bir maç daha hırslı oynayan kazanır.
Kadro bence şu şekilde olmalı.
Volkan
Gökhan-Alves-Egemen-Caner
Topal
Topuz-Holmen-Cristian(Alper)-Kuyt
Sow
William Rookwood
09.Şubat.2014, 00:03
Fenerbahçe, evinde Sivasspor'a karşı oynadığı maçlarda hep galibiyet alıyor ancak Sivasspor ise evinde oynadığı maçlarda maçı berabere tamamlıyor çoğunlukla. En azından Aykut Kocaman zamanındaki takımda böyle bir istatistik vardı yanlış hatırlamıyorsam. Belki Fenerbahçe bu maçta bu istatistiği bozabilir ve galip ayrılabilir. Ancak geçen senelere kıyasla evinde çok iyi oynayan ve R.Carlos ile bir ivme kazanan Sivasspor var. Bunuda düşünmek lazım.
antiochia
09.Şubat.2014, 00:40
Bu maçta Sivas kazanacak gibi geliyor. Takımın fizik gücü iyi değil, organizasyon çok kötü, kalecisi yok zaten, defans ağır ve yanlış hamleler yapıyor...
nannar
09.Şubat.2014, 00:41
Bu akşamki maçtan sonra Fenerbahçe ekstra motivasyonla maça çıkacak. Bakalım neler olacak. Sonucu kestirmek çok zor fakat sert bir maç geçeceği kesin...
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Şubat.2014, 00:53
sivas maclarini icerde-disarda hep aliyorduk bu zamana kadar, ben berabere kaldigimizi hatirlamiyorum. belki bir kere olmustur, bakmak lazim.
EsEs ve sivas deplasmanlarindan 1er puani yeterli goruyordum taraftar olarak, simdi sadece 1 puan ne kadar kafi emin degilim. kazanmak sart oldu bence. ikinciyle farki en azindan 3 mac seviyesinde tutmakta fayda var.
iki takimin yapisina bakinca bol gollu gecmesi muhtemel, gol duellosu olabilir. temennim kazanmamiz yonunde ama beraberlik ve yenilgi daha yakin duruyor bu mac icin.
uAburak89
09.Şubat.2014, 01:12
Ligde oynanan son 7 maça göre, İstanbuldaki 4 maçın 3'ünü Fenerbahçe kazanmış, birini Sivas. Sivas'ta oynana 3 maçın, biri berabere birini Sivas diğerini de Fenerbahçe kazanmış.
http://www.mackolik.com/Comparison/AllMatches.aspx?id=1192243
ReaList
09.Şubat.2014, 04:44
Fenerbahçe ve Galatasaray için iç sahada maç kazanmak oldukça kolay. Şampiyonluğun yolu deplasman maçlarından alınacak puana bakar. Fenerbahçe tüm yenilgilerini deplasmanda aldı. Maç için Ersun Yanaldan pek beklentim yok çünkü b planı bile olmayan bir takım var. Oyuncuların ekstra bir şeyler vermesini bekleyecez.
Suicider
09.Şubat.2014, 15:35
Sene başından beri 19 maçın tamamında oynayan Korcan bu maçta sakatlığı sebebiyle oynayamayacakmış şansızlık diyelim.Bizim maçı kazanmamızla bu maçın değeri iyice arttı.Ama konuşulanların aksine Fenerbahçe rahat kazanacak gibi geliyor bana.
byariff
09.Şubat.2014, 15:51
Fenerbahçe bencede kazanicaktir skor tahminim 1-2 yada 2-3.
Sirius Black
09.Şubat.2014, 15:56
Bence 3 ihtimalli maç. Fenerbahçe kötü durumda, Sivas evinde çok etkili. Fenerbahçe kötü durumda olmasa her türlü kazanır derdim ancak sakatlıklar ve son haftaki yenilgi Fenerbahçe'yi biraz salladı. Hiçbir sonuca şaşırmam bu maçta.
himone
09.Şubat.2014, 17:12
11'ler belli oldu.
SİVASSPOR
Nihat, Cicinho, Da Costa, Ümit, Ziya, Burhan, Kadir, Hakan, Adem, Aydın, Aatıf.
FENERBAHÇE
Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Kadlec, Emre, Meireles, Caner, M.Topal, Kuyt, Sow
Tam korktuğum kadro açıklandı, hadi hayırlısı bakalım nasıl geçecek maç. Ama ne olursa olsun yine kalbe zarar bir maç olacak gibi geliyor :).
William Rookwood
09.Şubat.2014, 17:43
Kadlec'in performansı soru işareti. Kadro da biraz defansifmiş gibi geldi bana.
Escochae
09.Şubat.2014, 17:59
Kazanacağız büyük ihtimalle. Tek soru işareti Kadlecin durumu. Epeydir oynamıyordu sonuçta.
Escochae
09.Şubat.2014, 18:11
Buna penaltı verilmezde neye verilir soruyorum? Gözünün önünde oldu göremedim de diyemez herhalde
OrcunFB
09.Şubat.2014, 18:11
Net penaltı verilmedi.
uAburak89
09.Şubat.2014, 18:14
Fenerbahçe golü bulsun, sonra fark gelir.
Namzet
09.Şubat.2014, 18:17
Golü bulsak gerisi gelecek gibi Sivas çok kötü oynuyor
Universal
09.Şubat.2014, 18:19
Bu Sivas'ı da yenemessek bırakın şampiyon olmayalım zaten...
anil luque
09.Şubat.2014, 18:21
Egemen oyun dışında kaldı. Fenerbahçe'nin işi daha zor artık.
uAburak89
09.Şubat.2014, 18:21
10 kişi kalması da birşeyi değiştirmez, ben hala Fenerbahçe kazanır diyorum.
Namzet
09.Şubat.2014, 18:22
Direk kırmızı neyin nesi??Ayrıca harekette faul yok!
anil luque
09.Şubat.2014, 18:23
Fiziki müdahaleden ya da ettiği bir sözdendir artık. "Yapmadım" diyor gibi gördüm ben , bir şey dememiş gibi ama anlamadım.
attirson
Bu kadarı hata degil terbiyesizlik artık yuh diyorum yuhhhh !
Escochae
Bırakın kırmızıyı faul bile yoktu. Eli görmeyen hakem o pozisyonda neyi görmüşte kart veriyor merak ediyorum
sui generis
09.Şubat.2014, 18:24
Harcıyorlar resmen bizi. Maça çıkarken yemin etmiş heralde hakemler. Önce penaltıyı ye şimdi de bu.
Suicider
09.Şubat.2014, 18:26
Lige heyecan gelsin diye yapıyorlar herhalde.Gerçi ben hala Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.
uAburak89
09.Şubat.2014, 18:27
Hakem facia başladı maça.
Egemen'in pozisyonunda bence faul yok, haliyle sarı kart yanlış. Bu ilk defa olan bir şey değil, Egemen sinirlerine hakim olmalıydı. Sarı kart yanlış belki ama kırmızı doğru (kötü birşey söylediğini var sayıyorum hakemin tepkisinden)
Klasik Türk hakemi, eyyamını yapar birazdan sağlar dengeyi. Aklı kalır bu pozisyonlarda.
Bu arada Fenerbahçe takımında fazla stres ve buna bağlı gerginlik var sanki, ilginç.
Namzet
09.Şubat.2014, 18:29
Ben kötü bir şey söylediğini düşünmüyorum sonuçta sarı kart görüyor,direk kırmızı görse kötü söz olabilir,normaldir ancak sarı kartla öyle bir kötü söz düşünmüyorum
Nedvedmania
09.Şubat.2014, 18:29
Lige heyecan gelsin diye yapıyorlar herhalde.Gerçi ben hala Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum. Reytingleri arttırmak için üstteki takımları hep indirmişlerdir.
nannar
09.Şubat.2014, 18:31
Bu akşamki maçtan sonra Fenerbahçe ekstra motivasyonla maça çıkacak. Bakalım neler olacak. Sonucu kestirmek çok zor fakat sert bir maç geçeceği kesin...
aynen düşündüğüm gibi Fenerbahçe'li oyuncular gereğinden fazla gergin sanırım... maçın 4'te oldugunu unutmuştum. görünce şaşırdım. gidip izleyek bari
europeanconquer
09.Şubat.2014, 18:32
Maçı izlemiyorum ama maçın daha başında faul olmasa bile -ki lig maçlarında bir sürü verilmeyen fauller verilen temiz pozisyonlar var- Egemen'in verdiği tepki yanlış,yok yere yaktı takımını.Halı saha da bile yaşıyoruz biz böyle şeyleri,tartışma çıkartsak maç bitmez.Sakin olmak gerekir,zaten hakemler saatli bomba.
uAburak89
Ben kötü bir şey söylediğini düşünmüyorum sonuçta sarı kart görüyor,direk kırmızı görse kötü söz olabilir,normaldir ancak sarı kartla öyle bir kötü söz düşünmüyorum
Sarı karta -haklı olarak- itiraz ederken kollarını arkaya bağladı ama hafiften teması oldu hakeme, Emre araya girmeye çalışırken Egemen ekrandan çıktı ve o ara artık ne söylediyse veya hakem ne anladıysa madem öyle al sana kırmızı der gibi çıkardı kartı. Maçtan sonra çok irdelenir zaten bu pozisyon, dudak okuma vs, anlaşılır işin gerçeği.
anil luque
Egemen hakeme tosladıktan sonra (ki bence orada hızını alamadı , art niyet olduğunu sanmıyorum) Emre araya girdi Egemen'i uzaklaştırdı ve o esnada hakem 2 saniyeliğine Egemen'e bakıp kırmızıyı çıkardı. O esnada ne olduysa oldu bence ama ters açı kamerasından bakılınca da Egemen orada sadece "yapmadım" diyor. Enteresan iş.
Universal
09.Şubat.2014, 18:34
Zaten savunma bizde bir eksik bir fazla fark etmiyordu...
himone
09.Şubat.2014, 18:45
Hakem resmen talimat almış ama bu kadar da açık yapılmaz. Bu halimizle de kazınırız, herkesi yenip şampiyon oluruz bu sene. Sadece bu maç değil bir sonraki maçı da çok güzel bir şekilde halletti. Bu şekilde 10 değil 20 puanlık fark ta kapanır.
Universal
09.Şubat.2014, 18:50
Fenerbahçe şike yaptı diyorlar ya...
Demeye devam etsinler...
Aklıma şike dedikleri FB - Antep son dakika golü olan maç geldi. Bu maçta o maçtır.
William Rookwood
09.Şubat.2014, 18:52
İlk yarı bitti. Kasıtlı mı yoksa istemeyerek mi verildi Allah bilir ancak pozisyonun kırmızı kartla uzaktan yakından alakası yok.
furkan58
09.Şubat.2014, 18:54
Yahu daha maçın başında penaltiyi vermedi gitti sonrasinda Caner kart gördü cezalı duruma düştü. Egemen faul yapmadi aldatmaya yönelikten sivaslinin sarı görmesi gerekirken Egemen'e kırmızı verdi. Evet şikeci Fener :)
antiochia
09.Şubat.2014, 18:57
Maçı sivas alır demiştim normal şartlarda MHK'nin özel yetkili hakem atayacağını düşünmemiştim açıkçası...Bir söz de yönetim ve Ersun YAnal'a...
Takımı sahipsiz bırakıp ona buna el pençe divan durursanız sonuçlarına katlanırsınız.
Ersun Yanal puan farkına güvenip saçma sapan işler yaptı. Bu maçı kazamazsak Şampiyon Galatasaray'dır haberleri olsun..
sananes
Verilmeyen penaltının zaten izahı yok. Egemen'in pozisyonunda ise faul yok ama itirazı sarı kart zaten o doğru. Sonrasında Egemen'i Emre uzaklaştırıyor. Ve arka kameradan itiraz anı gösterilirken Egemen'in "yapmadım ya" dediği görülüyor hem de acayip net ve tam o an hakem bir parlayıp kırmızıyı yapıştırıyor. Verilmeyen penaltı olmasa kırmızıya şaşırırdım ama nedeni çok açık sahadaki hakem tiyatrosunun.
Şimdi Fenerbahçe'liler, Egemen ne derse desin hakem çıkacak raporuna "küfür etti" yazacak. Gözlemcilerden de 8 üstü bir puan alır ödüllendirilir.
O kadar olaya,kırmızıya rağmen uzatmayı 1 dakika göstermesi ve bizim 2 kez avantajımızı oynatmayıp rakibe kart da göstermemesi hakem komedisinin söylemek istediğim son örnekleri.
GeorgeWeah
Ben böyle rezil bir hakem birliği görmedim. Kırmızı kart ve penaltıyı geçtim. Emre'ye yapılan faulde Caner'e avantajı nasıl vermezsin. Sonra hakem seminerlerinde çıkıp konuşuyorlar. Çok verimli bir seminer oluyor. Hakemlerimiz adeta kuralları ezberliyorlar. Avrupa'daki gibi avantajı mutlaka oynatın. Pasif ofsaytta düdük çalmayın bekleyin, görün. Hep hikaye hep tırıvırı. Bu takımın çekecek daha çok çilesi var ve tabiki Fenerbahçe taraftarının.
europeanconquer
09.Şubat.2014, 18:59
Tamam hakemler satın alınmışsa takibe gerek yok her türlü kazanır Sivas veya yenilmez.
uAburak89
09.Şubat.2014, 19:09
Sivasspor bize karşı da böyle top oynarsa ki sanmıyorum, deplasman istatiğimizi düzeltiriz bir nebze. Sanki 10 kişi hatta 9 kişi kalan Sivasspor, ne oynadıkları belli değil.
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 19:10
Sow un pozisyonuda penaltıydi sanki 2 etti
anil luque
09.Şubat.2014, 19:15
Fener net golü kaçırdı , dönüşü gol oldu. Aydın Karabulut dk 58
Namzet
09.Şubat.2014, 19:15
Geçmiş olsun 1-0
William Rookwood
09.Şubat.2014, 19:16
Aydın Karabulut attı 1-0.
antiochia
09.Şubat.2014, 19:16
Bu iş bitti artık. Galatasaray'ın şampiyonluğu hayırlı olsun Yönetim ve Ersun Yanal kaçacak deil arasınlar bir zahmet...
nerazzuri
09.Şubat.2014, 19:18
atmosfer güzel olmuş sivas'ta.
düşüşümüz hayırlı uğurlu olsun.
Namzet
09.Şubat.2014, 19:19
Bu maçta alınacak 1 paun bile 3 puan değerinde olacak bundan sonra
antiochia
09.Şubat.2014, 19:20
Önce işi bilen Yönetimin olacak ondan sonra adam gibi bir Teknik Direktör
anil luque
09.Şubat.2014, 19:21
Sow da sakatlandı. Forvet kalmadı takımda.
Namzet
09.Şubat.2014, 19:22
Sow da sakatlandı
William Rookwood
Yalnız forveti bırak kanatta yok takımda. En kötü Kuyt forvete geçer, Mehmet Topuz'da yedeklerdeyse oyuna girip sağ tarafta oynar.
antiochia
Sow da sakatlandı. Forvet kalmadı takımda.
olur mu takımın transfere ihtiyacı yok. Duyan da takım Bayern gibi top oynuyor zanneder
Aziz Yıldırım yeter artık git yanında Ersun Yanal'ı Volkan'ı ve bilimum senin adamlarını da götür
attirson
09.Şubat.2014, 19:23
Bu iş bitti artık. Galatasaray'ın şampiyonluğu hayırlı olsun Yönetim ve Ersun Yanal kaçacak deil arasınlar bir zahmet...
Sakin ol biraz sakin 4 puan farkla öndeyiz yenilsek bile 4 puan geride degiliz :)
antiochia
09.Şubat.2014, 19:24
Sakin ol biraz sakin 4 puan farkla öndeyiz yenilsek bile 4 puan geride degiliz :)
Valla Trabzon, Beşiktaş, Galatasaray, Elazığ,Akhisar deplasmanlarında nasıl kazanacak merak ediyorum...
anil luque
09.Şubat.2014, 19:24
olur mu takımın transfere ihtiyacı yok. Duyan da takım Bayern gibi top oynuyor zanneder
Aziz Yıldırım yeter artık git yanında Ersun Yanal'ı Volkan'ı ve bilimum senin adamlarını da götür
Gerçekten bunca sakatlıktan sonra transfer yapılmaması bir Beşiktaşlı olarak bana bile abes geilyor.
Ralph
09.Şubat.2014, 19:25
2003'de bize yapılan komplo Fenerbahçe'ye yapılıyor. Açık ve net bir şekilde.
uAburak89
Skordan bağımsız;
Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde 1 kaleci, 1 stoper, 5 tane de orta saha oyuncusu var. Transfer yapılmamasını anlayabilirim de, Semih niye bu kadar yok sayılıp gönderildi, onu anlamıyorum hiç.
anil luque
Emre'nin fizik olarak özellikle son yaşadığı sakatlıklardan sonra epey düştüğü belliydi zaten. İlk 11'e koyarak hata etti bence Ersun Yanal. Henüz 67. dakikada yorgunluktan dolayı oyuncu değişikliği yapmak bence istaftır.
anil luque
09.Şubat.2014, 19:26
Skordan bağımsız;
Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde 1 kaleci, 1 stoper, 5 tane de orta saha oyuncusu var. Transfer yapılmamasını anlayabilirim de, Semih niye bu kadar yok sayılıp gönderildi, onu anlamıyorum hiç.
Bir de işin bu noktası var cidden.
attirson
09.Şubat.2014, 19:27
Valla Trabzon, Beşiktaş, Galatasaray, Elazığ,Akhisar deplasmanlarında nasıl kazanacak merak ediyorum...
Takımın gol yükünü çeken dört oyuncudan ikisi yok bugun üstüne hakemin yaptıkları ortada 10 kisi oynuyoruz.
William Rookwood
09.Şubat.2014, 19:27
Devre arası transfer yapılmaması bence büyük hataydı. En kötü gerçek bir kanat oyuncusu transfer edilmeliydi diye düşünüyorum. Ya da Cenk Tosun'u alırdın Gaziantepspor'dan. Koskoca Fenerbahçe'nin parası mı yok transfer yapamayacmik kadar? Transfer yaptırtmayan kim bilmiyorum ancak çok alternatifli bir kadrosu yok Fenerbahçe'nin. Özellikle üç tane forvet ile oynayan bir takımın 5-6 tane forveti olması lazım.
Nedvedmania
09.Şubat.2014, 19:29
Emre ve Sow çıktı, Sivas 1-0 önde
attirson
09.Şubat.2014, 19:29
Skordan bağımsız;
Semih 2011-2012 sezonunda gözden çıkarıldı Bienvenu gibi kötü bir forveti bile kesemedi Fenerbahçe'nin ona en çok ihtiyacı oldugu sezonda hiçbir şey yapamadı bu saatten sonra ona güvenilemezdi.
anil luque
09.Şubat.2014, 19:30
Egemen'in kırmızısı olmasa bu pozsiyona net kırmızı verebilirdi hakem. Eyyama ters yönden başladı. Meireles'in yaptığı kaçıncı oldu bu bilmiyorum.
nerazzuri
09.Şubat.2014, 19:31
net kırmızıydı hareket. meireles aldığı paranın zerresini haketmiyor.
uAburak89
09.Şubat.2014, 19:31
Meireles atılmalıydı. Fenerbahçe'nin bu adamı göndermesi lazım, zaten doğru dürüst bir faydası da yok öyle, bu maçta bu hareket yapılmaz, ihanet resmen takım arkadaşlarına.
Namzet
09.Şubat.2014, 19:32
Meireles devre arasında gönderilecekti aslında bir işe yaradığı yok
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 19:32
Korktugu icin kirmiziyida es gecti
Universal
09.Şubat.2014, 19:35
Meireles eğer bur performans ile Dünya Kupasına çağırılırsa yazıklar olsun insan biraz oynar. Üstüne net kırmızı kartı es geçildi.
Namzet
09.Şubat.2014, 19:38
ve 2 oldu.
Redrum
09.Şubat.2014, 19:38
Burhan attı 2-0 oldu
anil luque
09.Şubat.2014, 19:39
Burhan attı 2 oldu. Maç bitti diyebiliriz.
antiochia
09.Şubat.2014, 19:40
Burhan attı 2 oldu. Maç bitti diyebiliriz.
Bence sezon da bitti..Galatasaray zor puan kaybeder böyle gaza gelmişken
Unsal123
09.Şubat.2014, 19:41
Eskişehir'in yaptığını bana nedense Sivas'da yapacak gibi geliyor Aatif'da gol krallığına gidiyor baya istekli oynamaya devam eder. Carlos bir kerede jest yapmasın :D
Yapmaz olur mu hacı :D kahin adamsın hee :D
Namzet
09.Şubat.2014, 19:43
Bu yenilginin tek sorumlusu Ersun Yanal'dır,bir hocanın B planı olmaz mı? Yunus Yıldırım da bu maçı bir o kadar etkileyen isim oldu.
Universal
09.Şubat.2014, 19:43
3-0 biter...
himone
09.Şubat.2014, 19:44
Hakem maçı katletmiş hala futbol konuşuyosunuz. Takımı herkesten çok eleştirenlerden birisiyim ama Meireles'in tekmesinde içimin yağları eridi, keşke o tekmeyi hakeme atsaydı.
Bordo61Mavi
09.Şubat.2014, 19:44
Klasik Ersun hoca. Cok begeniyorum oynattigi futbolu ama ligin ikinci yarisinda cokuyor resmen
antiochia
09.Şubat.2014, 19:45
1-puan farkına asla güvenme, çünkü bu puan farkı suni bir farktı.Fikstür avantajının sonucuydu
2-Devre arasında eksik yerlere takviye yapmalısın
3-İşi bilen yönetimin ve teknik direktörün olacak
4-Başkan torpilli oyuncular oynamayacak. Hakeden formayı kapacak..
Sezon sonunda bu takımın yeniden yapılanması gerek. Galatasaray şampiyon olursa(bence yüksek ihtimal) en 3-4 sene domine eder ligi..Doğru planlama ile yeniden yapılanma lazım. Bunun için de futboldan anlayan yönetim ve iyi teknik direktörle olur..
William Rookwood
09.Şubat.2014, 19:46
Tamam teknik direktöründe hatası yok diyemeyiz. Ancak bu maça damga vuran kişi hakemdir, başka bir şey değil. Ben Galatasaraylıyım ancak büyük haksızlık yapıldı Fenerbahçe'ye. Hangi takım olursa olsun, insanların emekleriyle oynamaya hakları yok. Yıllardan beri aynı şeyi yaşıyoruz. Hangi takım şöyle güzel skorlar alsın, iyi ilerlesin, puan farkını açsın hemen birileri el atıyor duruma. Tabii başka nasıl şekilde para kazanılacak ki, burası Türkiye. :) :)
Universal
09.Şubat.2014, 19:49
Maç başında ki Fener ile şimdi ki Fener aynı değil bu maçın sonucunu hakem tain etmiştir.
uAburak89
09.Şubat.2014, 19:50
Sow'un sakatlığı ciddi bile olsa haftaya Kasımpaşa maçında tüm yaralarını sarar Fenerbahçe.
Namzet
09.Şubat.2014, 19:51
Sow'un sakatlığı ciddi bile olsa haftaya Kasımpaşa maçında tüm yaralarını sarar Fenerbahçe.
Hakemler böyle olmazsa inşallah sararız o yaraları
doomsdoor
09.Şubat.2014, 19:51
tamam hakem fenerbahçeyi katletti ama, sivas gibi ciddi bir deplasmana gidiyorsun yedek kluben:
gk-dc-mc-mc-mc-mc-mc. sahada da bir tane santroforun var sadece. şampiyonluk sadece ideal 11inin kalitesiyle gelmez. galatasarayın sneijder ve muslera sakatken ne kadar puan kaybettiğini de unutmamak lazım. her şey yeniden başlıyor artık, puan farkı 4 fakat ciddi bir fikstür avantajı var gs için.
OrcunFB
09.Şubat.2014, 19:56
Eyyama kurban gittik yazıklar olsun.
sui generis
09.Şubat.2014, 19:57
İstedikleri kadar çabalasınlar şampiyon olacağız !
Universal
09.Şubat.2014, 19:57
Öyle olacak gibi tek avantajımız Galatasaray'ın hem kupa hem Avrupa maçları olması...
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Şubat.2014, 19:58
Sivasspor 2-0 Fenerbahce
Man of the Match
Yunus Yildirim - :yildiz:
europeanconquer
09.Şubat.2014, 19:58
Tebrikler Sivasspor'a,yazıklar olsun hakeme.Maçın içine etti bıraktı,penaltı pozisyonu için diyorum,kırmızı kartta haklı bence(pozisyon faul değil ama).
himone
09.Şubat.2014, 20:01
Tebrikler Sivasspor'a,yazıklar olsun hakeme.Maçın içine etti bıraktı,penaltı pozisyonu için diyorum,kırmızı kartta haklı bence(pozisyon faul değil ama).
Zaten sorun da orada. Penaltıyı vermedi Caner sarı gördü. Saçma sapan faul verdi Egemen kırmızı gördü sen kırmızı haklı diyorsun.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:02
Hakemin hatası var ama, maçın son dakikalarında özellikle Utaka oyuna girdikten sonra bariz bir Sivasspor üstünlüğü var, ayrıca maçın yine ilerleyen dakikalarında yine Fenerbahçede meireles'in benim gözümde taban ve direkt olarak dize yani oyuncuyu sakatlamaya yönelik hareketi var ki bu sadece taban hareketinden bile kırmızı kartlık bir pozisyon, yani hakem hataları tek taraflı değildi, ikinci golde oyuncunun tamamiyle katkısı var dı ki son dakikaları Sivas iyi değerlendirse şuanda 4-0 lık bir skoru bile konuşuyor olabilirdik. Emrenin çıkmasından sonra Salihin girmesi büyük bir hataydı, 1-0 geride olduğun maçta Cristian gibi bir yedeğin varken salihi almak sadece aptallıktır, ki zaten ilk 5 dakikadan sonra salih oyunda direkt olarak ekarte oldu, ama ben bugün performans olarak Sivastan bir kaç oyuncunun performansını beğendim ancak Sisoko ve Utakanın teke 3 kaldıkları pozisyonlarda bilek hareketi ile Fenerli oyuncuları oyundan düşürmeleri de kalitelerini gösteriyor, ayrıca yine bir pozisyonda Alperin eline çarpan topu görmezden geldi yani ben hakemin %100 Fenerbahçeyi engellediğine inanmıyorum, maçın tamamını izleyemedim yemek yapıyordum ancak gördüğüm kadarı ile hakem hataları çift yönlüydü, şahsi fikrim bu
Şunuda belirteyim ki el pozisyonunu nasıl görmediğini yada görmezden geldiğini anlayamadım bende, yani bariz bir şekilde bir penaltının atlandığına inanıyorum bende, ama nedenini bende anlayamadım
Namzet
09.Şubat.2014, 20:03
Hakemin hatası var ama, maçın son dakikalarında özellikle Utaka oyuna girdikten sonra bariz bir Sivasspor üstünlüğü var, ayrıca maçın yine ilerleyen dakikalarında yine Fenerbahçede meireles'in benim gözümde taban ve direkt olarak dize yani oyuncuyu sakatlamaya yönelik hareketi var ki bu sadece taban hareketinden bile kırmızı kartlık bir pozisyon, yani hakem hataları tek taraflı değildi, ikinci golde oyuncunun tamamiyle katkısı var dı ki son dakikaları Sivas iyi değerlendirse şuanda 4-0 lık bir skoru bile konuşuyor olabilirdik. Emrenin çıkmasından sonra Salihin girmesi büyük bir hataydı, 1-0 geride olduğun maçta Cristian gibi bir yedeğin varken salihi almak sadece aptallıktır, ki zaten ilk 5 dakikadan sonra salih oyunda direkt olarak ekarte oldu, ama ben bugün performans olarak Sivastan bir kaç oyuncunun performansını beğendim ancak Sisoko ve Utakanın teke 3 kaldıkları pozisyonlarda bilek hareketi ile Fenerli oyuncuları oyundan düşürmeleri de kalitelerini gösteriyor, ayrıca yine bir pozisyonda Alperin eline çarpan topu görmezden geldi yani ben hakemin %100 Fenerbahçeyi engellediğine inanmıyorum, maçın tamamını izleyemedim yemek yapıyordum ancak gördüğüm kadarı ile hakem hataları çift yönlüydü, şahsi fikrim bu
Tek taraflı değil diyorsun da penaltımız verilse golü bulsak kırmızıyı görmesek maç emin ol çok erken kopardı
ReaList
09.Şubat.2014, 20:03
Maça iyi başlayan bir Fenerbahçe aksine çok kötü başlayan bir Sivasspor, voleybolcu Sivaslının pozisyonuna penaltıyı çalmayan, olmayan pozisyona faul çalan -üzerine bir de kırmızı- hakem ve maçın bittiği an. Buraya kadar futbol konuşulabilir.
10 kişiyle de maç kazanılır ancak maç önünde de dediğim gibi Ersun Yanal'ın B planı yok, gerçi A planı da yok neyse. Saldım çayıra mevlam kayıra oynuyor takım. Takımın bu kalitesi, takımı şampiyon yapmaya yeterli ancak bu teknik heyet bu işte başarısız. Sürekli kopyala/yapıştır oyuncular ve dizilimler, ne oynacağı daha dünden belli bir takıma karşı hazırlanmayı ve önlem almayı daha da kolaylaştırıyor.
Maç önü değindiğim bir konu da deplasmanların önemiydi. Öyle Kadıköyde, TT Arena'da millete 3-5 atmakla şampiyonluğum rahat diyemezsin. Mevcut hava kimseyi yanıltmasın. Fenerbahçe'e son 5 deplasman maçında 2 kez galip gelirken, Galatasaray 1 kez galip gelmiş. Deplasmanlarda alınacak puanlar şampiyonu belirler. Şuan biri diğerinden iyi değil.
Hsyn53Yvz
09.Şubat.2014, 20:04
Abi allah aşkına bu maçı izledikten sonra da Fenerbahçe'ye oynanan oyunları inkar eden insanın bir daha futbolla işi olmasın, gerçekten söylüyorum. O anlayamadığımız Aykut Kocaman'ı şimdi çok iyi anlıyorum.
byariff
Fenerbahcenin net penaltisi verilmedi orda hem fikiriz + hakem 2 taraf icinde kotuydu fenerbahceye 9 kisi kalmaliydi ama 2. yi kirmiziyi cikartamadi hakem , tebrikler sivas.
attirson
Pozisyon faul olmayınca kırmızı kartta haksız oluyor dogal olarak.Faul vermese Egemen neye itiraz edecek öyle düsünmek lazım.Ayrıca Egemen'in yaptıgı çogu maçta yapılıyor bu konuda bir istikrar yok kimi hakem sarı veriyor kimisi vermiyor ama bizim müthiş hakem 1 dakikada iki sarı kart vermeyi tercih etti.
Artul
09.Şubat.2014, 20:05
Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da oynayacak olması hiçbir şeyi değiştirmez.. Devre arasında 9-10 tane futbolcu alındı, kadro genişliği ve kalitesi Fenerbahçeden çok çok üstün.. Galatasaray böyle oynamaya devam ederse şampiyon olur..
Meireles'in kırmızı kart alıp en az 4-5 hafta cezalı olması gerek ama hakem penaltının karşılığını vermiş oldu.. Hakem inanılmaz kötü yönetti maçı..
totemimi yaptım fenerbahçeye oy verdim hadi bakalım :D
atem totem ben seni :icon_cool:
uAburak89
09.Şubat.2014, 20:08
Bizim de dün penaltımız + kırmızı kart verilmedi.
Ne diyordunuz geçen sene hakem yanlış karar verdi diye abartılı tepki verilecek diye bir kural yok (Engin Baytar & Fatih Terim), sakin kalsaydınız, top oynamayan rakibi her türlü yenerdiniz. Liderlik baskıyı kaldırmayı gerektirir.
İbrahim'e katılıyorum, işi derbiler ve deplasmanlar belirleyecek. Bu fark yine artabilir, aksine bir anda kapanadabilir. Daha çok maç var.
Ayrıca düşüş Ersun Yanal'ın klasik olayı mı bilmiyorum ama, geçenlerde okuduğum bir yazıda sakatlıkların da 2. devrelerde artış gösterdiği yazıyordu onun takımlarında. Her hafta biri gitmeye başladı, bu normal değil gibi.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:09
Bende aynı şeyi diyorum tamam evet Fenerbahçenin penaltısının atlandığını inkar edemem ama şimdi meirelesin kırmızı kartlık pozisyonununda atlandığını inkar etmesin kimse, belki penaltı gol olabilir veya olmayabilirdi, ama kırmızı kart yese meireles skor 2-0 değil çok dahada farklı olabilirdi, yani ben iki yönden de hata yaptığını düşünüyorum, yoksa Fenerbahçe kötü oynadı demiyorum ama son 10 dakika bariz bir şekilde Sivasspor, Fenerbahçeyi kendi yarı sahasına hapsetti, resmen açık hava hapisanesinde gibiydi fenerbahçe.
Ek olarak yenildiği her maç Galatasaray'a suç bulmaya çalışan insanlar gerçekten bırakın şu futbolu izlemeyi...
europeanconquer
Pozisyon faul olmayınca kırmızı kartta haksız oluyor dogal olarak.Faul vermese Egemen neye itiraz edecek öyle düsünmek lazım.Ayrıca Egemen'in yaptıgı çogu maçta yapılıyor bu konuda bir istikrar yok kimi hakem sarı veriyor kimisi vermiyor ama bizim müthiş hakem 1 dakikada iki sarı kart vermeyi tercih etti.
İyi de haklı haksız mevzusu değil bu,hakem faul vermişse fauldür,hakeme göre de kendisi haklıdır,ee bundan sonra sen elini ne kadar korusan da o kalıpla gelip hakem sarı kart çıkarırken hakeme çarparsan kırmızı kart görürsün tabi ki.
himone
Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da oynayacak olması hiçbir şeyi değiştirmez.. Devre arasında 9-10 tane futbolcu alındı, kadro genişliği ve kalitesi Fenerbahçeden çok çok üstün.. Galatasaray böyle oynamaya devam ederse şampiyon olur..
Meireles'in kırmızı kart alıp en az 4-5 hafta cezalı olması gerek ama hakem penaltının karşılığını vermiş oldu.. Hakem inanılmaz kötü yönetti maçı..
Hakem Meireles'i atsaydı FB'ye iyilik yapmış olacaktı. Pozisyonda baktı ben bu herifi atarsam FB ileriki haftalarda toparlayabilir sakın atmıyım. FB için belki de yapacağı en büyük iyilik Meireles'i atması ve 4-5 hafta ceza aldırması olurdu.
byKpln
09.Şubat.2014, 20:10
Abi allah aşkına bu maçı izledikten sonra da Fenerbahçe'ye oynanan oyunları inkar eden insanın bir daha futbolla işi olmasın, gerçekten söylüyorum. O anlayamadığımız Aykut Kocaman'ı şimdi çok iyi anlıyorum.
Türkiye'de yerler işte adamı böyle...
jevox06
09.Şubat.2014, 20:10
Hakem tek taraflı Fener'in aleyhine oynamadı. İki taraf için de hatalı kararları vardı. Yani hakem maçı kötü yönetti. Taraflı yönetmedi. Salih'i de gördük sonunda. Rezalet bir seçimdi. Kesinlikle girmemesi gerekti. Berbat oynadı zaten. Daha 4 puan fark var. Ve çok maç var. Tebrikler Sivas
William Rookwood
09.Şubat.2014, 20:11
Nasıl ilk dakikalarda gelen goller maçın gidişatını etkiliyorsa, ilk dakikalarda çıkan kırmızı kartta maçın gidişatını aynı şekilde etkiliyor. Kırmızı karttan sonra Fenerbahçe gole çok yaklaştı ancak 1-0 olduktan sonra oyundan düştü.
byariff
09.Şubat.2014, 20:12
aziz yildirim galatasaraya saldiriyor ne alakaysa.
Aziz Yıldırım: Biz Galatasaray'ı Telekom'da da yeneriz. İstatistiklere baksınlar.
Homer J.S
09.Şubat.2014, 20:13
Hakem Meireles'i atsaydı FB'ye iyilik yapmış olacaktı. Pozisyonda baktı ben bu herifi atarsam FB ileriki haftalarda toparlayabilir sakın atmıyım. FB için belki de yapacağı en büyük iyilik Meireles'i atması ve 4-5 hafta ceza aldırması olurdu.
Bizim hakemler bunu dusunebilse hepsi birer Einstein olurdu zaten hocam :zuhaha
footballer33
09.Şubat.2014, 20:13
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
3 sorumlu var: Kırmızıya kaşınan Egemen; devre arası golcü almayan yönetim; Holmen, Salih, Kadleç gibi yedekleri hiç hazır tutmayan Yanal...
Tespitler son derece doğru. Bu günleri özetleyen bir tweet.
Bordo61Mavi
09.Şubat.2014, 20:14
Super Final olmayinca hakemler ise heyecan katacak demek
jevox06
09.Şubat.2014, 20:17
aziz yildirim galatasaraya saldiriyor ne alakaysa.
Aziz Yıldırım: Biz Galatasaray'ı Telekom'da da yeneriz. İstatistiklere baksınlar.
Bildiğimiz ayaklar hocam. Sıkıntı yapmaya gerek yok. Maç günü gelsin bakalım kim kimi yenecek. Daha düne kadar Arenada şampiyonluğu ilan edicez diyordu :)
attirson
09.Şubat.2014, 20:18
Ben son 10-15 dakikayı izlemedim sanırım Sivas tribünleri şike yapsana diye bagırmıs. :n: Yahu şaka gibi cidden satın alındıklarını kabul ediyorlar ve üstüne Mecnun Odyakmaz'a sahip çıkıyorlar ''bu nasıl kafa aga'' diyesim geliyor.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:19
Kırmızı kart pozisyonunu şimdi izledim, evet hakemin bariz bir hatası var ama kırmızı kart doğru bir karar, orada oyuncu kimdi göremedim ama egemene çarpmış ve dengesi bozulmuş ki oyuncunun bilerek kendini yere attığını düşünmüyorum ki oyuncunun zaten bir faul beklentisi olmamış yani öyle bir tavırda takınmamış, hatalı görmüş yada yan hakem hatalı söylemiş ki sarı kart çıkartmış ama faulü yapmadın diye kimse sana gidip hakeme vurma hakkınıda vermiyor, Egemenin orada yaptığı saygısızlık var ki hakem sonrasında bir laf duymuş ki atmış oyundan çünkü vurmasına rağmen hakem kırmızıyı çıkartmamış, geriye giderken söylenen bir şeye sinir olmuş ki çıkartmış kırmızı kartını.
sui generis
09.Şubat.2014, 20:22
Egemen'in kırmızısı doğru diyenler Egemen'in ne dediğini nerden biliyorlar ? Yahu göz göre Fenerbahçe'yi katleden bir hakem varken sahada 'Egemen kesin bir şey demiştir, yoksa niye kırmızı görsün' demek komik oluyor.
TEMİZ LİG he canım he.
europeanconquer
09.Şubat.2014, 20:24
Egemen'in kırmızısı doğru diyenler Egemen'in ne dediğini nerden biliyorlar ? Yahu göz göre Fenerbahçe'yi katleden bir hakem varken sahada 'Egemen kesin bir şey demiştir, yoksa niye kırmızı görsün' demek komik oluyor.
TEMİZ LİG he canım he.
Dediği değil,yaptığı kırmızı kart.
Hakem sarı kartı çıkardıktan sonra geliyor hakeme bütün siniriyle çarpıyor.
byariff
09.Şubat.2014, 20:26
enginde çarpmisti ama 11 mac aldi. egemene bakalim kac mac vericekler eger "ADALETLI" davranirlarsa.
Namzet
09.Şubat.2014, 20:26
Engin çarpmış mıydı insaf! Resmen saldırdı
attirson
09.Şubat.2014, 20:28
enginde çarpmisti ama 11 mac aldi. egemene bakalim kac mac vericekler eger "ADALETLI" davranirlarsa.
Engin çarptı demek. :D Çarpınca dengesi bozuldu düsecek diye hakemin yakasına sarıldı demi. :D
europeanconquer
09.Şubat.2014, 20:28
Engin çarpmadı abi,biçti :n:
Hsyn53Yvz
09.Şubat.2014, 20:29
Engin'in ''iyi niyetli'' saldırısını çarpma olarak değerlendirmiş arkadaş, hay Allahım ya :D
William Rookwood
09.Şubat.2014, 20:29
Konumuz Engin değil ancak;
http://www.sondakika.com/haber-foto/697/ve-engin-baytar-konustu-3864697_3545_300.jpg
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/08/13/fft99_mf2532784.Jpeg
Adam yakasına yapışmış hakemin net bir şekilde görülüyor. Buna çarpma demek görmezden gelmek demek.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:30
İyide Egemen faul yapmadı ama aldığı tavır kırmızılık bir tavır, o zaman faul yapmadı diye herkes hakeme gidip tekme vursun, omuz atsın, böyle mantık olmaz ki, Egemenin söylediği bir şey var ki Emre orada hakemi engellemeye çalışıyor kart çıkarmasını, pozisyonu tekrar izleyin hakem orada bir şey duyuyor ve aynı anda emre hakemin kart çıkartmasına engel olmaya çalıştığı bir harekette bulunuyor, o zaman hakem burada bir şey duymadı ise, emre neden hakemi engellemeye çalıştı? Egemenin neden atıldığını hakemin raporundan önce kimse bilemeyecek ama hakem heralde rapora keyfimden attım yazacak değil, en iyi hakemlerin bile kötü zamanları olur, ama her kötü oynandığı zaman rakip takım para vermiş gibi davrananları anlamıyorum. Galatasaray kaç maç yenildi, bir kaç Gs taraftarı Aziz yıldırım para bastı diye başladı, şimdi fener yeniliyor aynı... R.Madrid, Barcelona gibi takımlar yenildiğinde de zaten Barcelona veya R.Madrid hakeme para veriyordur... Sezon başından beri atlanan penaltı ve kırmızı kart sayımızı liste yapsam şike var diye gönderirsin avukata, ama şimdi bizde başlayalım Fener yaptı diye, böyle mantık olmaz ki, hakem hata yapar, sonuçta o da insan, beni kızdıran her şeyi rakip takıma yığmaya çalışanlar... Dediğim gibi, egemenin yaptığı hareket faul değil, belki hakem hata yapmasa kırmızı kart da yemeyecekti ama egemenin takındığı tavır benim gözümde kırmızı karttır.
Ek olarak enginin pozisyonunda tartışılacak bir şey yok, 11 maçlık ceza değildi ama doğru bir karardı, ama 11 maç yanlış bir cezaydı.
İyide Egemen faul yapmadı ama aldığı tavır kırmızılık bir tavır, o zaman faul yapmadı diye herkes hakeme gidip tekme vursun, omuz atsın, böyle mantık olmaz ki, Egemenin söylediği bir şey var ki Emre orada hakemi engellemeye çalışıyor kart çıkarmasını, pozisyonu tekrar izleyin hakem orada bir şey duyuyor ve aynı anda emre hakemin kart çıkartmasına engel olmaya çalıştığı bir harekette bulunuyor, o zaman hakem burada bir şey duymadı ise, emre neden hakemi engellemeye çalıştı? Egemenin neden atıldığını hakemin raporundan önce kimse bilemeyecek ama hakem heralde rapora keyfimden attım yazacak değil, en iyi hakemlerin bile kötü zamanları olur, ama her kötü oynandığı zaman rakip takım para vermiş gibi davrananları anlamıyorum. Galatasaray kaç maç yenildi, bir kaç Gs taraftarı Aziz yıldırım para bastı diye başladı, şimdi fener yeniliyor aynı... R.Madrid, Barcelona gibi takımlar yenildiğinde de zaten Barcelona veya R.Madrid hakeme para veriyordur... Sezon başından beri atlanan penaltı ve kırmızı kart sayımızı liste yapsam şike var diye gönderirsin avukata, ama şimdi bizde başlayalım Fener yaptı diye, böyle mantık olmaz ki, hakem hata yapar, sonuçta o da insan, beni kızdıran her şeyi rakip takıma yığmaya çalışanlar... Dediğim gibi, egemenin yaptığı hareket faul değil, belki hakem hata yapmasa kırmızı kart da yemeyecekti ama egemenin takındığı tavır benim gözümde kırmızı karttır.
benim anlamadığım burda egemen faul yapmadı tepkisinde haklı diyenler engin kırmızı gördüğü zaman neden kırmızı kart gördüğünü biliyolar mı acaba ? biz bilmiyoduk durduk yere bastı kırmızıyı
uAburak89
09.Şubat.2014, 20:32
Sivas tribünleri mi yaptı şikeyi? İstedikleri gibi bağırırlar.
Fark 10 iken temiz olan lig kirlenmiş birden. Futbolun güzelliklerini konuşanlar da TV'de amigoluk yapıyor. İlk devre Galatasaray'dan puan alan Ertuğrul Sağlam bugün cemaatçi oluyor. Aziz Yıldırım Strum Graz'dan sonra Sivaslı balıkçı savunması yapıyor. Sadece hakemi bahane etmesi yetecekken, konuyu şikeye getiriyor, kendini savunmak için fırsatı harcamıyor. Güzel güzel. :)
furkan58
09.Şubat.2014, 20:33
Bende aynı şeyi diyorum tamam evet Fenerbahçenin penaltısının atlandığını inkar edemem ama şimdi meirelesin kırmızı kartlık pozisyonununda atlandığını inkar etmesin kimse, belki penaltı gol olabilir veya olmayabilirdi, ama kırmızı kart yese meireles skor 2-0 değil çok dahada farklı olabilirdi, yani ben iki yönden de hata yaptığını düşünüyorum, yoksa Fenerbahçe kötü oynadı demiyorum ama son 10 dakika bariz bir şekilde Sivasspor, Fenerbahçeyi kendi yarı sahasına hapsetti, resmen açık hava hapisanesinde gibiydi fenerbahçe.
Ek olarak yenildiği her maç Galatasaray'a suç bulmaya çalışan insanlar gerçekten bırakın şu futbolu izlemeyi...
Yahu Meireles orda kırmızı kart görse ne olacak ? Zaten maç 1-0 biz 40-50 dakikadır oynuyoruz 10 kişi ne olacak yani 2-0 olmıcak 4-0 olucak bişey mi değişicek ? Ama maçın başında ki penaltıyı verse maçın kaderi değişecek. Hadi kaçırdı diyelim penaltıyı orda Egemen adama dokunmuyor bile faul verip küfür etmediği halde kırmızı gösteriyor o dakikaya kadar baskılı oynuyoruz gol geldi gelecek derken maçı bitiriyor orda. Bunları görmek istemeyenlerede malzeme olarak Meireles'i atmadı orda çünkü o saatten sonra atsada bişey değişmicekti. Son 10 dakika Fenerbahçe bi zahmet kötü oynasın 20. dakikadan beri 10 kişi kalmış bi takım 1-0'da geride ne kadar iyi oynayabilir ?
sui generis
09.Şubat.2014, 20:33
Ahahah :D Çarpma için mi diyorsunuz ? O daha komik. Yahu kart gördükten sonra hakeme itiraz etmeyen bir futbolcu gösterin bana. Egemenin yaptığından çok çok daha ağır tepki verenler oluyor ama öncesinde zaten kartla cezalandırıldığı için yeni kart çıkarılmıyor. ki çıkarılmaması lazım zaten. Yoksa her maç en az 2-3 kırmızı kart çıkması gerekir. Orada küfür vs olmadıkça kırmızı kart mı çıkar Allah aşkına.
Bir de Enginle bir tutmayın, yapmayın yahu. Hakem hata yaptı demek zor değil. Olayı alakasız yerlere bağlamayın.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 20:34
Ama orda Enginin hakeme aldığı tavır hatalıydı, ki zaten kendisi de bunu kabul ediyor, belki faul olmayabilir yaptığı hareket ama faul değil diye hakemide dövemezsin, itiraz edilir ama itirazında bir seviyesi var. Hakemin üzerine yürümek itiraz değil, saygısızlıktır, ki itiraz ederken el kaldırmanın bile sarı kartlık hatta eli değil topu yere vurmanın bile sarı kartlık olduğunu göz önünde bulundurursak burada Egemenin hakeme direkt olarak omuz attığını görüyoruz
attirson
09.Şubat.2014, 20:35
Roberto Carlos : "Hakemleri Eleştirmek Çok yanlış Sonuçta Onlarda İnsan. Evet Bugün Kötü Oynadık Ama Kazanmayı Bildik."
Carlos'a yakıstıramadım bu acıklamayı kendisiyle ters düsmüs bizde futbol oynarken hakemlere az sallamadı ayrıca çok degil daha bu sezon Gs maçından sonra yapılanları herkes gördü kararı futbol komitesi versin diyen bu adam degil miydi ? O hakem insan degil miydi ?
europeanconquer
09.Şubat.2014, 20:36
Ahahah :D Çarpma için mi diyorsunuz ? O daha komik. Yahu kart gördükten sonra hakeme itiraz etmeyen bir futbolcu gösterin bana. Egemenin yaptığından çok çok daha ağır tepki verenler oluyor ama öncesinde zaten kartla cezalandırıldığı için yeni kart çıkarılmıyor. ki çıkarılmaması lazım zaten. Yoksa her maç en az 2-3 kırmızı kart çıkması gerekir. Orada küfür vs olmadıkça kırmızı kart mı çıkar Allah aşkına.
Bir de Enginle bir tutmayın, yapmayın yahu. Hakem hata yaptı demek zor değil. Olayı alakasız yerlere bağlamayın.
Tamam abi,Egemen çok haklı her hakeme gitsin göğsünü çarpsın koşarak.Ne de olsa karar yanlış ya istediği hareketi yapabilir hakeme.
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 20:36
benim anlamadığım burda egemen faul yapmadı tepkisinde haklı diyenler engin kırmızı gördüğü zaman neden kırmızı kart gördüğünü biliyolar mı acaba ? biz bilmiyoduk durduk yere bastı kırmızıyı
tepkisi haklı diyen görmedim belkide gözümden kaçmıştır.Ama orda faul yok dolayısıyla kırmızı kart hakemin hatası.Saçma sapan karar vermese kırmızı kartta çıkmayacaktı
attirson
09.Şubat.2014, 20:38
Fark 10 iken temiz olan lig kirlenmiş birden. Futbolun güzelliklerini konuşanlar da TV'de amigoluk yapıyor. İlk devre Galatasaray'dan puan alan Ertuğrul Sağlam bugün cemaatçi oluyor. Aziz Yıldırım Strum Graz'dan sonra Sivaslı balıkçı savunması yapıyor. Sadece hakemi bahane etmesi yetecekken, konuyu şikeye getiriyor, kendini savunmak için fırsatı harcamıyor. Güzel güzel. :)
Eger şike diye bagırıyorlarsa Mecnun Odyakmaz'ı omuzlarda almayacaklardı cezaevinden.Büyük baskan diye bagırmayacaklardı geldigi maçlarda.Birde normal karşılıyorsunuz bunları yani harbiden ilginc.
furkan58
09.Şubat.2014, 20:38
Kendi takımlarını da zan altında bırakıyorlar öyle bi durumda bağırsınlar kendi sorunları satıldıklarını kabul ediyorlar heralde. Aziz Yıldırım buna açıklık getiriyor ama anlayana. Bu lig senelerdir kirli ne zaman temiz oldu ki ? Aziz Yıldırım kendini savunacak tabi göz var nizam var her şey ortada. Laf kalabalığı yapma ne zaman sizin aleyhinize bu kadar net hatalar oldu ? Senelerdir tutturmuşsunuz bi Fenerasyon diye daha geçen gün seyircisiz ceza şeysini Fenerbahçe için çıkardı diyodun TFF için gördük baya öyleymiş. Seyircisizi cezayı hesaplayan TFF hakemi düşünemicek kadar aptal çıktı işe bak.
Hsyn53Yvz
09.Şubat.2014, 20:39
Egemen'in yerinde olsam bu kadar maç katledilmişken hakemi cidden tekme tokat döverim cezası ne olursa olsun inanın bana çok amatörce ama bu adamlar bunu hak ediyor. Türkiye'de beğendiğim bir tane hakem yok, diğer takımların maçlarını da izliyorum tam bir rezalet hakemlerimiz.
uAburak89
09.Şubat.2014, 20:40
Bugün maçı izleyenler farklı kişiler olabilir, herkes Mecnun Odyakmaz'ı seviyor ve destekliyor önermesi bence mantıklı değil. Ayrıca Sivasspor tribünlerinin sadece Sivasspor taraftarları olduğunu düşünmek de bana göre mantıklı değil, Fenerbahçe'den haz etmeyen herkes maça gidip istediği gibi bağırabilir.
tepkisi haklı diyen görmedim belkide gözümden kaçmıştır.Ama orda faul yok dolayısıyla kırmızı kart hakemin hatası.Saçma sapan karar vermese kırmızı kartta çıkmayacaktı
Enginin kide öyle o zaman orda yanlış hatırlamıyosam baroninin eline çarpmıştı (başka maçtaki pozisyonla karıştırıyo olabilirim tam emin değilim) ve engin kendisine direkt kırmızı kart çıkana kadar gayet normal bi şekilde konuşuyodu
sui generis
09.Şubat.2014, 20:40
Tamam abi,Egemen çok haklı her hakeme gitsin göğsünü çarpsın koşarak.Ne de olsa karar yanlış ya istediği hareketi yapabilir hakeme.
Gidip hakeme saldırmadıkça, küfür etmedikçe kırmızı verilmemeli diyorum. Bunu derken de bugüne kadar verilen kararları göz önünde bulunduruyorum. Yoksa hemen hemen her sarı karttan sonra hakeme tepkiler olur. Egemenin tepkisinden kat be kat fazla olanlar da var ama kart verilmez ekstra.
Şimdiye kadar bu tepkileri kart verilmiş olsaydı neden kırmızı verildi demezdim ama Egemen'in üzerinde deniyorlar işte.
Nocna Mora
09.Şubat.2014, 20:42
Egemen'in kırmızı kartı doğru. Hakemi ittirmek, böyle kontrolsüz temasta bulunmanın karşılığı kırmızı kart.
Meireles'in net kırmızısını veremedi hakem ayrıca.
Fenerbahçe'nin sistemi çökmüş durumda. Forvetler sakatlanınca ki bugün Sow'da sakatlandı, makinanın çarkı bozuldu.. Lig daha da heyecanlı olmaya başlıyor hadi bakalım. Sivas'ın oyunu da harikaydı. Özellikle Cicinho müthiş oynadı. Takım çok iyi paslar yapıyor ve tam oyunu sıkıştırıyorlar derken iki ters pasta bir anda kanatta unutturduğu bekleri ile savunmaları hazırlıksız yakalıyor. Oldukça iyi.
E.Cartman
09.Şubat.2014, 20:43
Engin'in olay biraz farklı yalnız. Engin kırmızı kartı gördükten sonra bu hareketi yapmıştı. Egemen'in pozisyona ise diyecek söz yok, neresinden tutsan elinde kalıyor. Egemen'in hakeme müdahalesi de öyle pek ciddiye alınacak bir şey değil, ne hareketler ne hakaretler oluyor hakemler maç içinde.
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 20:44
Enginin kide öyle o zaman orda yanlış hatırlamıyosam baroninin eline çarpmıştı (başka maçtaki pozisyonla karıştırıyo olabilirim tam emin değilim) ve engin kendisine direkt kırmızı kart çıkana kadar gayet normal bi şekilde konuşuyodu
iyide ben burda hakem haketti, egemen yada engin haklı olarak hakeme dalaştımı dedim
europeanconquer
Gidip hakeme saldırmadıkça, küfür etmedikçe kırmızı verilmemeli diyorum. Bunu derken de bugüne kadar verilen kararları göz önünde bulunduruyorum. Yoksa hemen hemen her sarı karttan sonra hakeme tepkiler olur. Egemenin tepkisinden kat be kat fazla olanlar da var ama kart verilmez ekstra.
Şimdiye kadar bu tepkileri kart verilmiş olsaydı neden kırmızı verildi demezdim ama Egemen'in üzerinde deniyorlar işte.
Pozisyonu bir daha izle abi,hakemin kart çıkartmasına fırsat vermeden yapıştırıyor göğsü,üstelik dengesi de bozuluyor hakemin.Kesinlikle kırmızı kart.
uAburak89
Kendi takımlarını da zan altında bırakıyorlar öyle bi durumda bağırsınlar kendi sorunları satıldıklarını kabul ediyorlar heralde. Aziz Yıldırım buna açıklık getiriyor ama anlayana. Bu lig senelerdir kirli ne zaman temiz oldu ki ? Aziz Yıldırım kendini savunacak tabi göz var nizam var her şey ortada. Laf kalabalığı yapma ne zaman sizin aleyhinize bu kadar net hatalar oldu ? Senelerdir tutturmuşsunuz bi Fenerasyon diye daha geçen gün seyircisiz ceza şeysini Fenerbahçe için çıkardı diyodun TFF için gördük baya öyleymiş. Seyircisizi cezayı hesaplayan TFF hakemi düşünemicek kadar aptal çıktı işe bak.
Çok acayip bağlamaların var, ciddi şekilde alakasız birbiriyle. Özellikle seyircisiz maç ile bugünün ne alakası var? Aziz Yıldırım TFF için tek kelime dahi etmedi bugün. Egemen akıllı olsaydı atılmazdı, alırdı sarısını dönerdi arkasını giderdi. Ayrıca üslubuna dikkat et.
xwerswoodx
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-0 kaybedilen Sivasspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Sarı-lacivertli kulübün Başkanı şöyle konuştu: "Egemen (kırmızı kart pozisyonu) hakeme hiçbir şey söylemediğini ifade etti. Fenerbahçe'yi yok etmek için her türlü operasyon yapılıyor. Başka türlü oyunlar oynanıyor. Bir hakemin bu kadar bariz hatalar yapabileceğini düşünmüyorum. Bizim maçlara gelmiyordu, mutluyduk. Yine geldi. Kısaca bu hakem yeteneksiz. Yeteneksiz bir hakem üzerinde devam etmek, zorlamak kötü şeyleri sonucları doğurabilir. Federasyona söylüyorum böyle hakemleri temizleyin.
'Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da yeneriz'
Bugün çocuklar iyi oynamadı önemli değil, telafi ederiz. Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da yeneriz, istatistiklere baksınlar. Herkes kendine çeki düzen versin. Benim yaptığım şeylere şike deniyorsa Türkiye'de şike yapmayan takım yoktur. Bağırdılar "Şike yapsana şike yapsana" diye. Yahu ben Sivas'ı satın mı aldım? Kimle yaptım ben şikeyi? Utanın biraz. Biz kimseyi satın almadık. Kendilerine hakaret ediyorlar farkında değiller.
Belirttiğim noktalara değineyim;
1. Hakeme direkt olarak hakaret. (Bakalım Aziz Yıldırım'a da hak mahrumiyeti cezası gelecek mi?)
2. Maç galatasaray maçı değil, Galatasaray'ı karıştırmaya çekinmiyor. (Kola isteyen adama Portakal Suyu vermek gibi bir şey mi oldu bu acaba? Kendini bu kadar mı düşürür bir insan :))
3. Sanki maçı Galatasaray'a karşı kaybetti de TT Arenada yenip telefi edecek. Gerçekten çok komik :) Galatasaray'a suç bulmaya devam ettikce, şike yapmadığını düşündüğüm bir adamın şike yaptığına inanmaya başlıyorum :)
attirson
09.Şubat.2014, 20:45
Bugün maçı izleyenler farklı kişiler olabilir, herkes Mecnun Odyakmaz'ı seviyor ve destekliyor önermesi bence mantıklı değil. Ayrıca Sivasspor tribünlerinin sadece Sivasspor taraftarları olduğunu düşünmek de bana göre mantıklı değil, Fenerbahçe'den haz etmeyen herkes maça gidip istediği gibi bağırabilir.
Şu son yazdıgın cümleden yola cıkarsak hiçbir takımın maçında hiçbir taraftara laf edemeyiz.Bundan sonra Fb taraftarı neden küfür ediyorlar derlerse bunu diyicem iyi savunma.''ne belli Fb'li oldukları oynadıgımız takımdan haz etmeyen herkes gelmis olabilir laf edemezsiniz Fb taraftarına!'' Ayrıca herkes Odyakmaz'ı sevmiyor olabilir demissin ben hiç Sivaslılardan tepki geldigini görmedim.Sende neyin ne oldugunu biliyorsundur ama şuan işine gelmiyor.Ayrıca Aziz Yıldırım'ın dedigini destekliyorum filan gibi görünmesin sadece sorusturmada bizle adı gecen takımların bu tezahuratı yapması artık bana çok komik geliyor.
Escochae
09.Şubat.2014, 20:45
Verilmeyen penaltı ve kırmızı kartın üstüne futbol konuşacak olanın futbol bilgisinden şüphe ederim. Çunkı maç egemen atıldıkdan sonra bitmişti. Meirelesi atmadı bakın sizin lehinize de karar verdi diyerek kimse kendini kandırmasın. Hakem maçı net bir şekilde katletmiştir
Gncl1905
09.Şubat.2014, 20:47
Daha dün bizim maçta penaltımız + rakibe kırmızı es geçilip Erkan'ın ve bazı oyuncuların kendini yere bırakması sonucu Es-Es tehlikeli yerlerden frikikler kazandı. Bir yerlerden emir aldılar mı almadılar mı, yarışı kızıştırmak için mi yapıyorlar bilemem ama hakemlerimiz berbat. Psikolojik olarak da adamlar ciddi baskı altında. Olası Fenerbahçe lehine karar verse şikeci diyecekler vermese Fenerbahçe'miz engelleniyor olacak. Bu kadar baskı hissetmelerinin bir nedeni de kamuoyunun TFF ve MHK yönetimlerine zerre güvenmiyor oluşu. Bu baskıyı kaldırabilen var kaldıramayan var. Hakem olsaydım şu ortamda 3 büyüklerin maçına atanmayayım diye sabah akşam dua ederdim.
Maçı da Egemen'in kırmızısına kadar izledim, sonra elektrikler gitti. Maç orada bırakılırdı zaten, belli hakemin maçın önüne geçeceği. Penaltı pozisyonu penaltıydı, tartışmasız. Caner'in sarısı doğruydu. Kırmızı pozisyonunun tekrarını izleyemeden elektrik gitti.
himone
09.Şubat.2014, 20:49
Bir geçen sene GS'ın maç konularında yazılan yorumlar hatırlıyorum bir de bugün yapılan yorumlara bakıyorum, bayağı bir komik oluyor.
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 20:49
@xwerswoodx birincisine katılmıyorum.Bir kişi yeteneksizse yeteneksiz bunu söylemesinde problem yok.Ayrıca bu hakemin yeteneksiz lafına alınacağınıda düşünmüyorum kendide farkındadır.
2 ve 3 için haklısın zaten kendmize bakmayı öğrendikçe bir noktalara gelebiliriz
uAburak89
09.Şubat.2014, 20:50
Şu son yazdıgın cümleden yola cıkarsak hiçbir takımın maçında hiçbir taraftara laf edemeyiz.Bundan sonra Fb taraftarı neden küfür ediyorlar derlerse bunu diyicem iyi savunma.''ne belli Fb'li oldukları oynadıgımız takımdan haz etmeyen herkes gelmis olabilir laf edemezsiniz Fb taraftarına!'' Ayrıca herkes Odyakmaz'ı sevmiyor olabilir demissin ben hiç Sivaslılardan tepki geldigini görmedim.Sende neyin ne oldugunu biliyorsundur ama şuan işine gelmiyor.Ayrıca Aziz Yıldırım'ın dedigini destekliyorum filan gibi görünmesin sadece sorusturmada bizle adı gecen takımların bu tezahuratı yapması artık bana çok komik geliyor.
Bunu büyük takımlar için diyemezsin. Çünkü onların tribünleri hep dolu. Ama anadolu takımları çoğu zaman boş ve o tribünler karışık oluyor büyük takımla oynadıkları maçlarda. Bugün Sivasspor tribününde Sivasspor'lu da vardı, Fenerbahçe'li de, anti-Fenerbahçe'li de.
William Rookwood
09.Şubat.2014, 20:52
Bir çok Anadolu kulüp taraftarı iki takım tutuyor. Birisi memleket takımı, diğeride üç büyüklerden bir tanesi. O yüzden tribünde yapılan tezaruhatların bir çoğuda rakip takım taraftarları tarafından yapılması muhtemel bir durum.
attirson
09.Şubat.2014, 20:54
Bir çok Anadolu kulüp taraftarı iki takım tutuyor. Birisi memleket takımı, diğeride üç büyüklerden bir tanesi. O yüzden tribünde yapılan tezaruhatların bir çoğuda rakip takım taraftarları tarafından yapılması muhtemel bir durum.
Bunu Sivasspor amigoları baslatmasa toplanıp Gslilerin yada Bjklilerin baslatması mümkün degil.Onlar tezahuratı baslatır digerleri katılır ayrı olay.
jevox06
09.Şubat.2014, 20:54
Lütfen yorumlara Galatasaray'ı karıştırmassak iyi olur. Maç Fener ile Galatasaray'ın arasında değil ve Gs nin konuyla hiç alakası yok. Bi arkadaş demiş Aysal lobisi falan ona baya güldüm. Bir de engin falan karıştırılmış hiç gerek yok. Aziz yıldırımda Galatasaray'dan bahsederek ne yapmaya çalıştı anlamadım
uAburak89
09.Şubat.2014, 20:57
Klasik açıklamaları işte, algıyı başka yöne çekmek için. Ağzına bakan çok fazla sözde gazeteci var, Ahmet Ercanlar'a fırça attı hatta canlı yayında. :D
William Rookwood
09.Şubat.2014, 20:57
Bunu Sivasspor amigoları baslatmasa toplanıp Gslilerin yada Bjklilerin baslatması mümkün degil.Onlar tezahuratı baslatır digerleri katılır ayrı olay.
İşte orada kimin hangi takımlı olduğu belli değil. Dediğin gibi Sivasspor taraftarıda başlatmış olabilir, Fenerbahçe'ye düşman olan rakip takım taraftarları da. Ancak bunun faturası genel olarak Sivasspor'a kesilir çünkü Sivasspor'un taraftar bölümünde yer alıyorlar ve oradan bu tezaruatları yapıyorlar.
Nocna Mora
09.Şubat.2014, 20:58
Penaltı pozisyonu hangisi yahu. Bir ben mi kaçırdım o pozisyonu ?
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 21:00
Penaltı pozisyonu hangisi yahu. Bir ben mi kaçırdım o pozisyonu ?
El pozisyonunu soruyorsun sanırım;
El
William Rookwood
09.Şubat.2014, 21:01
Net penaltı. Bunun gibi bir çok pozisyonda penaltı kararı verildi.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 21:03
Zaten penaltı olduğunu inkar eden olduğunu sanmıyorum, zaten inkar edilebilecek bir şey yok, eli açık yani elini uzatmış engellemek için çok belli, net penaltı + sarı kartlık bir pozisyon, ancak bunu tartışmıyoruz, kırmızı kart pozisyonunu çözemedik :p
sakary Ali
09.Şubat.2014, 21:04
Ben Yunus Yıldırım'a önceden beri takmıştım. Bu kadar kalitesiz, beceriksiz bir hakemin bu kadar saçma sapan maçlar yönetmesine rağmen hala maçlara çıkmasına anlam veremiyordum. Bugün ne oldu ne bitti bilmiyorum ama bu adamın maç yönetmesinin normal şartlarda olduğunu sanmıyorum.
Nedvedmania
09.Şubat.2014, 21:08
Arkadaşlar şuana kadar atılan kural dışı mesajlar silindi. Bu dakikadan sonra atacağınız kural dışı mesajlar için uyarı puanı verilecektir. Lütfen daha sakin bir şekilde mesajlar atın
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 21:21
ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 7 Aralık 2013 Hakem Spor Toto Süper Lig
BURSASPOR 2-3 FENERBAHÇE A.Ş. 16 Ocak 2013 Hakem Ziraat Türkiye Kupası
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 26 Eylül 2009 Hakem Turkcell Süper Lig
BEŞİKTAŞ A.Ş. 0-2 FENERBAHÇE A.Ş. 2 Ağustos 2009 Hakem Süper Kupa
BEŞİKTAŞ A.Ş. 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 3 Mayıs 2009 Hakem Turkcell Super Lig
BEŞİKTAŞ A.Ş. 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 29 Mart 2008 Hakem Turkcell Süper Lig
SİVASSPOR 1-4 FENERBAHÇE A.Ş. 27 Ocak 2008 Hakem Turkcell Süper Lig
GENÇLERBİRLİĞİ 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 16 Aralık 2007 Hakem Turkcell Süper Lig
GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 FENERBAHÇE A.Ş. 1 Mart 2007 Hakem Fortis Türkiye Kupası
TORKU KONYASPOR 0-1 FENERBAHÇE A.Ş. 22 Eylül 2006 Hakem Turkcell Süper Lig
GENÇLERBİRLİĞİ 0-2 FENERBAHÇE A.Ş. 12 Ağustos 2006 Hakem Turkcell Süper Lig
GAZİANTEPSPOR 0-2 FENERBAHÇE A.Ş. 2 Nisan 2006 Hakem Turkcell Süper Lig
DİYARBAKIRSPOR 0-2 FENERBAHÇE A.Ş. 7 Mayıs 2005 Hakem Turkcell Süper Lig
UŞAKSPOR 2-6 FENERBAHÇE A.Ş. 22 Aralık 2004 Hakem Fortis Türkiye Kupası
GENÇLERBİRLİĞİ 1-2 FENERBAHÇE A.Ş. 24 Eylül 2004 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
A.SEBATSPOR 1-4 FENERBAHÇE A.Ş. 11 Eylül 2004 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 2-3 FENERBAHÇE A.Ş. 27 Kasım 1999 1. Yardımcı Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-0 SANİCA BORU ELAZIĞSPOR 21 Eylül 2013 Hakem Spor Toto Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-1 GENÇLERBİRLİĞİ 25 Kasım 2012 Hakem Spor Toto Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 1-0 ORDUSPOR 12 Eylül 2011 Hakem Spor Toto Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 1-0 SİVASSPOR 18 Aralık 2010 Hakem Spor Toto Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-0 KAYSERİSPOR 4 Nisan 2010 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-2 TORKU KONYASPOR 24 Mayıs 2009 Hakem Turkcell Super Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-0 ANKARASPOR A.Ş. 15 Kasım 2008 Hakem Turkcell Super Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-1 TORKU KONYASPOR 20 Ekim 2007 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 3-1 MKE ANKARAGÜCÜ 26 Mayıs 2007 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-1 ANKARASPOR A.Ş. 1 Nisan 2007 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-1 GALATASARAY A.Ş. 3 Aralık 2006 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-2 KAYSERİ ERCİYESSPOR 7 Mayıs 2006 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 4-0 GALATASARAY A.Ş. 22 Nisan 2006 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-1 GALATASARAY A.Ş. 8 Mart 2006 Dördüncü Hakem Türkiye Kupası
FENERBAHÇE A.Ş. 3-0 GENÇLERBİRLİĞİ 20 Ocak 2006 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-1 ANKARASPOR A.Ş. 10 Eylül 2005 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-0 A.SEBATSPOR 27 Şubat 2005 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 6-0 SAKARYASPOR A.Ş. 24 Ekim 2004 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 3-0 VANSPOR A.Ş. 8 Ağustos 1999 2. Yardımcı Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 3-1 MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 16 Nisan 1999 2. Yardımcı Hakem Turkcell Süper Lig
ESKİŞEHİRSPOR 1-1 FENERBAHÇE A.Ş. 17 Nisan 2013 Hakem Ziraat Türkiye Kupası
BURSASPOR 1-1 FENERBAHÇE A.Ş. 20 Ekim 2012 Hakem Spor Toto Süper Lig
SİVASSPOR 0-0 FENERBAHÇE A.Ş. 2 Eylül 2012 Hakem Spor Toto Süper Lig
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR 0-0 FENERBAHÇE A.Ş. 21 Aralık 2011 Hakem Spor Toto Süper Lig
KAYSERİ ERCİYESSPOR 1-1 FENERBAHÇE A.Ş. 26 Ocak 2007 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 0-0 GALATASARAY A.Ş. 12 Mayıs 2012 Dördüncü Hakem Spor Toto Süper Final
FENERBAHÇE A.Ş. 1-1 TRABZONSPOR A.Ş. 16 Mayıs 2010 Hakem Turkcell Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 2-2 TRABZONSPOR A.Ş. 2 Aralık 2005 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
BEŞİKTAŞ A.Ş. 1-0 FENERBAHÇE A.Ş. 3 Mayıs 2012 Dördüncü Hakem Spor Toto Süper Final
GENÇLERBİRLİĞİ 1-0 FENERBAHÇE A.Ş. 21 Şubat 2009 Hakem Turkcell Super Lig
GAZİANTEPSPOR 1-0 FENERBAHÇE A.Ş. 23 Ağustos 2008 Hakem Turkcell Super Lig
GALATASARAY A.Ş. 2-1 FENERBAHÇE A.Ş. 27 Şubat 2008 Dördüncü Hakem Fortis Türkiye Kupası
SİVASSPOR 2-0 FENERBAHÇE A.Ş. 9 Şubat 2014 Hakem Spor Toto Süper Lig
FENERBAHÇE A.Ş. 0-2 GAZİANTEPSPOR 21 Aralık 2005 Dördüncü Hakem Türkiye Kupası
FENERBAHÇE A.Ş. 3-4 BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 Nisan 2005 Dördüncü Hakem Turkcell Süper Lig
Yunus Yıldırımı sevmeyip sürekli saydıranlar için Yunus Yıldırımın bugüne kadar (yardımcı) hakem olduğu fenerbahçenin toplam 52 maçı..
37 galibiyet (%71,1)
8 beraberlik (%15,4)
7 mağlubiyet (%13,5)
Sadece hakem olarak çıktığı 38 maç;
29 galibiyet (%76,3)
6 beraberlik (%15,8)
3 mağlubiyet (%7,9)
Evet gerçekten Y. Yıldırım sizin maçlarınızda hep hatalı kararlar veren, size hiç maç kazandırmayan bir hakem...
Hsyn53Yvz
09.Şubat.2014, 21:26
Konuyu çok farklı yerlere çektiniz. Bugün belki de şampiyonluğumuz engellendi. Ağlayacaktım neredeyse ya nedir bu? Beşiktaş maçı aynı geçen sene Eskişehir maçı 2010/11'de Gaziantep maçı 2 sezon önceki TS maçı (sahaya atlet fırlatılan maç), daha birçok maç var, yani bunlar basit bir hakem hatası olamaz.
Ralph
09.Şubat.2014, 21:27
Aziz Yıldırım çok iyi konuşmuş helal olsun. Bizim yöneticilere de laf atmış ona da helal olsun. Fikret Orman pısırık davranıyor bu konuda çok haklı.
Escochae
09.Şubat.2014, 21:28
Yunus Yıldırımı sevmeyip sürekli saydıranlar için Yunus Yıldırımın bugüne kadar (yardımcı) hakem olduğu fenerbahçenin toplam 52 maçı..
37 galibiyet (%71,1)
8 beraberlik (%15,4)
7 mağlubiyet (%13,5)
Evet gerçekten Y. Yıldırım sizin maçlarınızda hep hatalı kararlar veren, size hiç maç kazandırmayan bir hakem...
öyle bir söylüyorsun ki sanki fenerbahçenin galibiyet oranı %30lardaydı da sadece bu hakemle yaptığımız maçlarda %70lere çıkmış gibi. Toplamda 3sezonda 1kez şampiyon olan takımın bu hakemle yada herhangi bir hakemle olan galibiyet yuzdesi bırakta %70-80lerde olsun.
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 21:31
Hayır orada ki yüzde Y. Yıldırım maçlarındaki galibiyet oranı, insanlar öyle bir söylüyor ki sanki Y. Yıldırım zamanında maç kazanamıyor Fenerbahçe, ama bakıyorum ben Hakem olduğu maçlarda bugünle beraber 3 maç yenilmiş sadece Fenerbahçe, bu arada Galatasaray karşısında 3 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik almış gözümden kaçan maç yoksa :)
Bu Y. Yıldırımın yönetip kazandırdığı 29 maçtan sonra neden kimse Y. Yıldırımı sevmiyorum demiyordu? Şimdi 1 maç kötü yönetti diye mi kötü hakem oldu? O zaman kötü hakemseydi neden daha önceki 38 maçın 29 tanesinden galip ayrıldı fenerbahçe :)
uAburak89
09.Şubat.2014, 21:35
Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe taraftarları hatta Beşiktaş dahil, TFF'yi istifaya davet etsin, tepki koysun, yürüyüş yapsın, destek veririm çok net. Böyle bir tepki gelir mi, taraftar düzeyinde belki ama yönetimsel düzeyde hayır. O yüzden bu konuşmalar kuru gürültüden fazlası olmuyor.
Belli ki Fenerbahçe için şampiyonluk olmazsa olmaz, yavaş yavaş kötüleşiyor işler, toparlanırlarsa hala çok büyük avantajları var, fikstür olayı aşılabilir. Bakalım, görelim.
Dennis Bergkamp
09.Şubat.2014, 21:45
Hayır orada ki yüzde Y. Yıldırım maçlarındaki galibiyet oranı, insanlar öyle bir söylüyor ki sanki Y. Yıldırım zamanında maç kazanamıyor Fenerbahçe, ama bakıyorum ben Hakem olduğu maçlarda bugünle beraber 3 maç yenilmiş sadece Fenerbahçe, bu arada Galatasaray karşısında 3 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik almış gözümden kaçan maç yoksa :)
Bu Y. Yıldırımın yönetip kazandırdığı 29 maçtan sonra neden kimse Y. Yıldırımı sevmiyorum demiyordu? Şimdi 1 maç kötü yönetti diye mi kötü hakem oldu? O zaman kötü hakemseydi neden daha önceki 38 maçın 29 tanesinden galip ayrıldı fenerbahçe :)
Böyle sadece istatistik üzerinden konuşunca sıkıntı doğar.Mesela bugün Sivasspor'un ilk golünden önce Sow golü atsa çok büyük ihtimal galip gelecektik ve atıyorum 5 ay sonra bir maçı daha katledip yenildiğimizde sen ama çok galibiyet almışlar az mağlubiyet almışlar diyecektin aynen bugün dediğin gibi.
Demem o ki önemli olan maçın sonucunun ne olduğu değil o maçı nasıl yönettiğidir.Fenerbahçe'nin tarihinde hakemi yendiği bir çok maç mevcuttur.İlk aklıma gelen maç 90+4'te Andre Santos'un şampiyonluğu getiren golü attığı Gaziantepspor maçı.Hüseyin Göcek o maçı katletmiştir.Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi için elinden geleni yapmıştır ama Fenerbahçe o gün Gaziantepspor'un yanında Hüseyin Göcek'i de yenip 3 puanı almıştır.Bu istatistiksel olarak baktığımızda o hakemin yönettiği maçta puan kaybı olarak geçmez ama işin iç yüzünde bizi katletmiştir.Bazen de bugün olduğu gibi şansımız yanımızda olmaz ve puan kaybettiğimiz bir maç olarak istatistiklere geçer.
Escochae
09.Şubat.2014, 21:48
Bir bak bakalım o kaybettiğimiz maçlara hangi maçlar diye. Oyle istatistik çıkarması basit. Sizde biliyorsunuz gerçeği ama işinize gelmiyor
erdem344
09.Şubat.2014, 22:05
YAZIKLAR OLSUN
nannar
09.Şubat.2014, 22:13
Aslında birçok Fenerbahçe'li arkadaşın mesajlarından alıntılar yapmıştım ancak yenilgiden dolayı gergin olduklarını düşünerek isim vermeden genel bir yorum yapmak daha dogru olur sanırım.
Öncelikle ilk devreyi izlemedim fakat Egemenin itirazdan dolayı kırmızı gördüğü konuşuluyor.Burada hakem hata yapmış olabilir ,hatta yorumların çoguna bakılırsa kabak gibi hata yapmış.Fenerbahçe'nin penalısını da vermeyerek 2. hatasını yapmış. Şimdi arkadaşlar diyorki "eyyam" , "hakemler Feneri doğruyor" vs vs... Ben de soruyorum 11 puan fark var iken ligi Fransız ve Rus hakemler mi yönetti? Son dakika golleriyle alınan galibiyetlerde Hakemler FB aleyhine hiç hata yapmadılar mı ? Onlarda "hakemler de insan" diyenler şimdi hakemi hangi mahlukata benzetiyor :) Fenerbahçe'nin oyuncuları bugün son derece isteksizdi.Sivasspor ise beklediğimden çok daha kötü top oynadı. Hakem hataları Sivas'a yaradı ve maçı kazandı. Fakat bu durum sadece fenerin başına gelen birşey değil. gerçek olan tek şey puan farkını 4e inmesi. 2 hafta önce bir hesap yazmıştık... hesaplar şu anda gayet güzel... inşallah kasımpaşa ve trabzon maçlarından fenerbahçe zorlanır ve liderliğe 1 adım daha yaklaşırız
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Şubat.2014, 22:17
yorumlari okudum da polemik ustune polemik. hic gerek yok, hersey gun isigi gibi acik ve net.
birincisi liderlik sakinlik gerektirir denmis, ben zaten tersi bir durum gormedim. egemenin ilk tepkisinde degerli hakemimiz direk kirmiziya karar verdi. caner herzamanki agresifliginde zaten. bunlarin disinda sinir bosalmasi gormedim. 2003/04 sezonu bjk samsun macina donmesi yuksek ihtimal bir mac havasi vardi ama fb takimi kendini dizginledi bence. yani kontrolden ciktigi yorumu asilsiz.
ikincisi kararlar karsilikli olarak hataliydi lafi hava civa. meireslesi fenerlilere sor, bir tanesi sari kart dogru demez. atilsin derdi, atamiyorsa bu goremedigi icin degil. oncesinde maci batirdigi icin daha fazlasina cesaret edemedi degerli hakemimiz.
ayrica sivas lehine bircok kere avantaj kuralini isletirken fener lehine bu durum hic vuku bulmadi nedense.
10 kisi kaldigimiz sureler dahil ilk yari gayet de iyiydik. zaten ofansif yonu kuvvetli bir rakip karsisinda ikinci yariyi super hakem yunus yildirimla ancak o kadar oynayabilirlerdi. sow da cikinca fisimiz cekilmis oldu.
acikcasi mac oncesi fikrim bu deplasmandan galibiyet cikaramayizdi ama bu sekilde olacagi hic aklima gelmemisti. 11 e 11 kac tane mac yaparsak yapalim, bugun hicbirinde sivas puan alamazdi, oyle bir baslangic yapmistik. yazik oldu.
edit: hasan hocam, ilk yariyi izlemedigin icin yorumun anlamsiz olmus, macin o derece katledilmesinden sonra istekli olsan nolur. zaten zor bir deplasman, ustune de 10 kisi kalmissin. mac basi itibariyle gayet de istekliydi takim.
nannar
09.Şubat.2014, 22:30
Aytaç zaten ben de dedim Sivas'ın kötü oynadığını. Fenerbahçe Beşiktaş maçında da 10 kişi kalmıştı ama saldırmaya devam etti ve sanki 1 kişi fazla gibiydi.Ben bunu görmedim bugün Sivas maçında. En basitinden 1-0 gerideyken Fenerbahçe'liler oyunda çıkarken yavaş yavaş çıktı. Bence bugün Fenerbahçe sadece 3 puanı değil , Şampiyonluk inancını da Sivas'ta bıraktı...
Önder HOCA
09.Şubat.2014, 22:31
@nannar abi kazandığımız maçlarda da kaybettiklerimizdede (bir çok maç var bjk maçı vb) hakem hatası vardı da pek konuşulmuyordu.ama bu bardağı taşıran son damla oldu
Namzet
09.Şubat.2014, 22:32
Aslında birçok Fenerbahçe'li arkadaşın mesajlarından alıntılar yapmıştım ancak yenilgiden dolayı gergin olduklarını düşünerek isim vermeden genel bir yorum yapmak daha dogru olur sanırım.
Öncelikle ilk devreyi izlemedim fakat Egemenin itirazdan dolayı kırmızı gördüğü konuşuluyor.Burada hakem hata yapmış olabilir ,hatta yorumların çoguna bakılırsa kabak gibi hata yapmış.Fenerbahçe'nin penalısını da vermeyerek 2. hatasını yapmış. Şimdi arkadaşlar diyorki "eyyam" , "hakemler Feneri doğruyor" vs vs... Ben de soruyorum 11 puan fark var iken ligi Fransız ve Rus hakemler mi yönetti? Son dakika golleriyle alınan galibiyetlerde Hakemler FB aleyhine hiç hata yapmadılar mı ? Onlarda "hakemler de insan" diyenler şimdi hakemi hangi mahlukata benzetiyor :) Fenerbahçe'nin oyuncuları bugün son derece isteksizdi.Sivasspor ise beklediğimden çok daha kötü top oynadı. Hakem hataları Sivas'a yaradı ve maçı kazandı. Fakat bu durum sadece fenerin başına gelen birşey değil. gerçek olan tek şey puan farkını 4e inmesi. 2 hafta önce bir hesap yazmıştık... hesaplar şu anda gayet güzel... inşallah kasımpaşa ve trabzon maçlarından fenerbahçe zorlanır ve liderliğe 1 adım daha yaklaşırız
oyuncularımız gayet istekliydi hakem saçma kararlar vermese çok rahat bir şekilde biterdi maç abi
xwerswoodx
09.Şubat.2014, 22:37
Böyle sadece istatistik üzerinden konuşunca sıkıntı doğar.Mesela bugün Sivasspor'un ilk golünden önce Sow golü atsa çok büyük ihtimal galip gelecektik ve atıyorum 5 ay sonra bir maçı daha katledip yenildiğimizde sen ama çok galibiyet almışlar az mağlubiyet almışlar diyecektin aynen bugün dediğin gibi.
Demem o ki önemli olan maçın sonucunun ne olduğu değil o maçı nasıl yönettiğidir.Fenerbahçe'nin tarihinde hakemi yendiği bir çok maç mevcuttur.İlk aklıma gelen maç 90+4'te Andre Santos'un şampiyonluğu getiren golü attığı Gaziantepspor maçı.Hüseyin Göcek o maçı katletmiştir.Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi için elinden geleni yapmıştır ama Fenerbahçe o gün Gaziantepspor'un yanında Hüseyin Göcek'i de yenip 3 puanı almıştır.Bu istatistiksel olarak baktığımızda o hakemin yönettiği maçta puan kaybı olarak geçmez ama işin iç yüzünde bizi katletmiştir.Bazen de bugün olduğu gibi şansımız yanımızda olmaz ve puan kaybettiğimiz bir maç olarak istatistiklere geçer.
Ben zaten hakemi savunmuyorum, bugün kötü bir maç yönettiğini önceki mesajlarımda da söyledim, benim oradaki lafım 1 maç kötü yönetti diye hakemi ezip yerin dibine sokanlaraydı, bundan önceki 29 maçta neden aynı yorum yapılmamıştı? Hakem maçı katletti kabul ediyorum ama bir hakem sonuçta bir maçı çok kötü yönetebilir, kim bilir hayatında neler yaşadığını, yada bir anlık bir dalgınlığa gelmiştir, bu bir oyuncu kötü oynadı diye maç kaybeden takımda o oyuncuyu kötü oynadı diye kovmaya benzer
GeNç KaRTaL
09.Şubat.2014, 22:41
Fenerbahçe için gerçekten şansız bir maç oldu.Önce penaltıları verilmedi,ardından tartışmalı bir kırmızı kart,tüm bunlara rağmen öne geçme fırsatı değerlendiremeyip üstüne gol yemeleri,en son da Sow'un sakatlanması.Bütün bunlar üst üste gelince Sivas iyi oynamamasına rağmen 2-0 gibi bir skorla sahadan galip ayrıldı.Hakem o penaltıyı verse ve gol olsa belki şu an çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık.Bu mağlubiyetle birlikte zirve yarışı iyice kızışacak ama avantaj hala Fenerbahçe'de.Bugün bütün aksiliklere rağmen maçı pisi pisine kaybetmeleri bence boşuna ligin zirvesinde olmadıklarının göstergesi.Beşiktaş ve Galatasaray yükselişlerini devam ettirmeleri gerekiyor mutlaka.
zeck17
09.Şubat.2014, 22:51
Aziz Yıldırımın kaos yaratılıyor demesi çok ironik bu adam değil miydi önceki sezon kadıköye gelmeden önce basın açıklamalarında durmadan galatasarayı suçlayan insan hatayı kendisinde aramalı biraz
Ama ayrılmamasına da her geçen gün seviyorum bu şahıs durmadan fenere zarar veriyor bir galatasaraylıyı başkan yapsak ancak bu kadar kötü yönetebilirdi kulübü
sadece başarısızlar hep bahane bulur
hakankor
09.Şubat.2014, 23:28
bariz penaltı verilmemis cidden yazık olmus.
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 02:14
1- Penaltı pozisyonu
6.hafta Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı:
http://img.haberler.com/haber/992/egemen-korkmaz-in-pozisyonunda-penalti-tartismasi-5122992_4441_o.jpg
Bu pozisyon da kale arkasındaki 6.hakemin tam önünde olan bir pozisyondu. Egemen'in kolu bariz şekilde açık. Bu pozisyona da penaltı verilmedi. O zamanda da Gençlerbirliği'nin üstüne mi oyunlar oynanıyordu acaba?
Ona çarpma diyenlerin bugün kesin penaltı demeleri enteresan. O kişiler muhtemelen "ikisi aynı değil" diyecek şimdi de...
Geçen sezon Elazığ-GS maçında da Aydın'ın ortasında Bilica'nın açık eline çarpan topta penaltı verilmemişti. Onu da hatırlatırım.
2- Caner'in hareketi
Caner penaltı pozisyonundan sonra Galatasaray-Atletico Madrid maçında yaptığına benzer bir profesyonellik dışı görüntü sergiledi. Koştu önce karşısına ilk çıkan Sivaslı oyuncuya (ne günahı varsa) vurmaya çalıştı, olmadı sonrakine daldı. Direk ve tamamen kasıtlı bir şekilde rakiplere yapılan kasıtlı 2 hareket. Net kırmızı kart.
3- Caner'in eli
Egemen'in kırmızı kart pozisyonundan önce Caner topu koluyla önüne alıyor. TRT Stadyumda çıkan geniş özette vardı bu pozisyon, diğer yerlerde bulamadım. Hakem o pozisyona da devam dedi, hadi öncekinde kırmızı çıkmadı, bu pozisyonu verse 2.sarıdan atılacaktı, o niye konuşulmuyor?
4- Egemen'in pozisyonu
Egemen'in yaptığı hareket nasıl faul değil, nasıl dokunmamış anlayamıyorum. Kalçası dışarıda, Aatıf geçerken net bir darbe var, görüntülerde belli oluyor. Pozisyon açık faul ve sarı kart doğru. Kırmızı direk çıktı, o hakemle arasında geçen diyaloğa bağlı bir şey. Ne dedi ne demedi bilemem. Raporda belli olur hakemin ne duyduğu ya da ne uyduracağı nasıl derseniz diyin. Ama pozisyon net faul, öyle dellenmesini gerektirecek bir şey yok ortada. Aziz Yıldırım mı yalan söylüyor kendisi mi bilmiyorum, nasıl değmedim diyormuş hayret.
Defalarca izledim, Egemen elleri havaya kaldırıyor ama arkadan kalçayı çıkartıyor. Aatıf'ın da geçerken baldırına darbeyi aldığı net bir şekilde görülüyor. Koşarken o darbeyi aldığınızda da aynen Aatıf gibi düşersiniz zaten, denge menge kalmaz.
5- Meireles'in hareketi
Tartışmaya bile gerek yok, herkesin hem fikir olduğu net bir kırmızı kart.
Hakemin Fenerbahçe'yi doğramak için çıktığı maç böyleyse kollamak için çıkacağı maçta neler olabileceğini hayal bile edemiyorum...
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 02:30
Şimdi acun medya sitesinde izledim özetide evet egemenin pozisyonunu ben görememiştim youtubeda da insanlar istediği gibi kayıt etmiş, pozisyonda arkadaşında dediği gibi egemenin rakibinin dengesini bozmaya yönelik net bir hareketi var, sarı kartlık hareket değil ama pozisyonun gol potansiyelinin bulunması belki sarı kartı çıkarttırdı hakeme, ek olarak kırmızı kart evet hakeme gelip vurmasından dolayı verilmiş egemene, ama penaltı pozisyonu için net pozisyondu, yukardaki arkadaşa katılmıyorum, o maçta hata yapıldı diye her maçta hata yapılsın mantığı olmaz ama evet fenere oyun oynanıyor diyenlere bu resmi gösterip hesap sormak lazım o konuda katılıyorum sana :) Ancak konumuz önceki maçlar değil, bu maçta bir çok hata vardı ama tek yönlü değildi, egemenin atılması zaten itirazından dolayı doğru bir karardı ancak özeti izleyince zaten orada rakibinin gole giderken dengesini bozdu ki aatıf rakibini geçse önü bomboş yani depar atıp gol pozisyonu bile yaratabilirdi, egemen orada çok doğru bir hamle yaptı ama faul beklemiyordu, egemen o pozisyonda hakeme tepki göstermek istedi ama tepkinin şiddetini ayarlayamayınca hakemin üzerine çıktı, ki pozisyondan sonra hakemin üzerine yine yürüdü ve hakem yine uyardı egemeni ısrarla, zaten ardından kaçırılan golün ardından atamayana atarlar hesabı işledi ve gol geldi
William Rookwood
10.Şubat.2014, 02:54
Maçın özetini izledim iki kez. Egemen'in yaptığı ilk hamle sarı kart. Çünkü Aatıf hareket halinde hızla Egemen'i geçmek istiyor ve geniş ekranda gözükmese de Egemen onu düşüyor. Ancak sarı karttan sonra Egemen'in o hızla hakemin üzerine yürümesi çok saçma. Ancak yine de bu itirazı onun kırmızıyı hakettiği anlamına gelmiyor. Herhalde bizim göremediğimiz bir şey oldu da hakem kırmızı kart verdi. Gerçekten neden kırmızı kart çıkarttığını merak ediyorum hakemin.
Meireless'in pozisyonu ise bence net kırmızı kart. O tür pozisyonlarda çoğu kez kırmızı kart çıkıyor, çıktı da. Penaltı konusunda ise söyleyecek bir şey yok herşey ortada zaten.
Fenerbahçe her halükarda maçı 10 kişi bitirecekti. Ancak atılan Egemen değil, Meireles olmalıydı. %100'lük penaltı Fenerbahçe lehine verilseydi belki Fenerbahçe bu kadar kopmayacaktı oyundan. Belki de maçın sonucu 1-1 bitebilirdi. Verilemeyen penaltı ve neden verildiğini anlamadığımız kırmızı karttan sonra gelen bir gol maçı Sivas'ın lehine çevirdi.
Önder HOCA
10.Şubat.2014, 03:49
@Walter Sakana o pozisyoda top egemenin ayağından sekip eline çarpıyor
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2013-2014/6/genclerbirligi-0-1-fenerbahce-mac-ozeti 2.dakikada
Dennis Bergkamp
10.Şubat.2014, 04:07
Egemen'in pozisyonuna faul diyenlerin sadece özeti izleyenler olması her şeyi anlatıyor aslında.Özetlere konulmayan,aynen Meireles'in tükürük olayındaki gibi saklanılan bir açı var maç içinde yayınlanan.Fenerbahçe kale arkasından çekilen görüntüde Aatif'ın kendini attığı ayan beyan gözüküyor.Bulabilirseniz bulun izleyin o açıyı gelin bir daha tartışalım.
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 04:14
@Walter Sakana o pozisyoda top egemenin ayağından sekip eline çarpıyor
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2013-2014/6/genclerbirligi-0-1-fenerbahce-mac-ozeti 2.dakikada
Seksin. Kolu açık mı açık. Pozisyonu engelliyor mu engelliyor. Farkı yok o yüzden. Bugünkü pozisyonda kasıt var mı sence? Bence yok ama kolu açık. Ondan dolayı penaltı diyor herkes. Sekmesi nasıl bir fark yaratıyor? Yani kuralda var mı sekip gelirse penaltı ya da elle oynama olmaz gibi bir şey? Cidden bilmediğimden soruyorum daha doğrusu yok diye bildiğimden. Yanlışım varsa düzelt lütfen.
Ben penaltı veya penaltı değil diye yorum yapmıyorum. Bu penaltıysa o da penaltı, o değilse bu da değil. Bizim geçen seneki Elazığ maçında Bilica'nın elle kestiği de aynı kategoriye girer. Bizimkinde mesafe de var arada hatta ama verilmedi o da. Sonuç olarak bu pozisyonda penaltı verilmedi diye hakemi başka türlü şeylerle suçlamak yanlış, bahsettiğim pozisyonda FB lehine çalmayan hakem ne oluyor o zaman?
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 04:18
Egemen'in pozisyonuna faul diyenlerin sadece özeti izleyenler olması her şeyi anlatıyor aslında.Özetlere konulmayan,aynen Meireles'in tükürük olayındaki gibi saklanılan bir açı var maç içinde yayınlanan.Fenerbahçe kale arkasından çekilen görüntüde Aatif'ın kendini attığı ayan beyan gözüküyor.Bulabilirseniz bulun izleyin o açıyı gelin bir daha tartışalım.
Darbe olduğunu gördüğüm açılardan izlemişken darbe olduğunun görülmediği bir açıdan izlemem gerekmesinin mantığını anlayamadım?
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 04:26
@Önder HOCA&Dennis Bergkamp
Şunu da ekleyeyim; ben hiçbir maçtan sonra sıcağı sıcağına yorum yapmam maçı canlı izlemiş olsam bile. Yorum yapacağım bir şey varsa maç sonrası hem programlardan hem internetten tekrar tekrar izleyip araştırıp emin olup ondan sonra yazarım. Objektif olmadığımı veya taraflı yazdığımı düşünebilirsiniz ona bir şey diyemem ama körü körüne yazmadığıma emin olabilirsiniz.
Dennis Bergkamp
10.Şubat.2014, 04:29
Seksin. Kolu açık mı açık. Pozisyonu engelliyor mu engelliyor. Farkı yok o yüzden. Bugünkü pozisyonda kasıt var mı sence? Bence yok ama kolu açık. Ondan dolayı penaltı diyor herkes. Sekmesi nasıl bir fark yaratıyor? Yani kuralda var mı sekip gelirse penaltı ya da elle oynama olmaz gibi bir şey? Cidden bilmediğimden soruyorum daha doğrusu yok diye bildiğimden. Yanlışım varsa düzelt lütfen.
Ben penaltı veya penaltı değil diye yorum yapmıyorum. Bu penaltıysa o da penaltı, o değilse bu da değil. Bizim geçen seneki Elazığ maçında Bilica'nın elle kestiği de aynı kategoriye girer. Bizimkinde mesafe de var arada hatta ama verilmedi o da. Sonuç olarak bu pozisyonda penaltı verilmedi diye hakemi başka türlü şeylerle suçlamak yanlış, bahsettiğim pozisyonda FB lehine çalmayan hakem ne oluyor o zaman?
Vücuttan seken top eğer topu düzeltmek için filan dokunmadıysan topa yani kasti bir müdahale yoksa el olmaz.
Benim dediğime gelirsek;herhangi bir açıda o kalçalar birleşmiyorsa birleşik değildir bu çok basit bir mantık.Çünkü müdahale varsa eğer her açıda kalçalar birleşmek zorunda birleşmediği bir açı bulman imkansız fakat müdahale yoksa doğru açıyla birleşiyormuş olarak görebilmen mümkün.
@Önder HOCA&Dennis Bergkamp
Şunu da ekleyeyim; ben hiçbir maçtan sonra sıcağı sıcağına yorum yapmam maçı canlı izlemiş olsam bile. Yorum yapacağım bir şey varsa maç sonrası hem programlardan hem internetten tekrar tekrar izleyip araştırıp emin olup ondan sonra yazarım. Objektif olmadığımı veya taraflı yazdığımı düşünebilirsiniz ona bir şey diyemem ama körü körüne yazmadığıma emin olabilirsiniz.
Hocam tartışıyoruz burada insanların farklı fikirleri olması doğaldır.Arada saygı olduktan sonra tartışmak dünyanın en güzel şeylerinden biridir.Yeni şeyler öğrenirsin yeni ve farklı fikirler duyarsın.Tabi bizim ülkemizde aradaki saygı genelde unutulduğundan tartışmak için insan çekiniyor.
BaGa TaRKaN
10.Şubat.2014, 04:31
Fenerbahçe Heralde Sivas'tan Yediği Bu Çalımdan Sonra Roberto Carlos'u Sevmekten Vazgeçmişlerdir
LaigLeNoiR
10.Şubat.2014, 10:59
İlk posizyon net penaltı hakem orada hatalı ancak Egemen'İn posizyonunda hakeme hak veriyorum ilk faul yerindeydi ancak ondan sonra her zamanki Egemen itirazları vs ile kırmızıyı hak etti.
Sivas'ı tebrik etmek gerekir. F.Bahçe'Nin alt yapıda vs hiç forveti yok mu ben anlamıyorum.
Önder HOCA
10.Şubat.2014, 13:32
@Walter Sakana öyle bir kural var bir uzuvdan sekerse yerden sekip çarparsa el verilmiyor.2 pozisyonda farklı birinde topa vurulduktan sonra adamın eli topa gidiyor diğerinde ayağından sekip eline çarpıyor aynı pencerede nasıl yorumlarsınız anlamadım.Egemenin faul yaptığını düşünüyorsanız zaten bir şey demiyorum adamın teması yok.Ki bu hakem caneri demediği halde lan dedi diye atan hakem.Maç içinde yönetmen kamera açısını değiştirerek net bir şekilde gösterdi temas olmadığını lakin hiç bir özette yok
jevox06
10.Şubat.2014, 13:38
1- Penaltı pozisyonu
6.hafta Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı:
http://img.haberler.com/haber/992/egemen-korkmaz-in-pozisyonunda-penalti-tartismasi-5122992_4441_o.jpg
Bu pozisyon da kale arkasındaki 6.hakemin tam önünde olan bir pozisyondu. Egemen'in kolu bariz şekilde açık. Bu pozisyona da penaltı verilmedi. O zamanda da Gençlerbirliği'nin üstüne mi oyunlar oynanıyordu acaba?
Ona çarpma diyenlerin bugün kesin penaltı demeleri enteresan. O kişiler muhtemelen "ikisi aynı değil" diyecek şimdi de...
Geçen sezon Elazığ-GS maçında da Aydın'ın ortasında Bilica'nın açık eline çarpan topta penaltı verilmemişti. Onu da hatırlatırım.
2- Caner'in hareketi
Caner penaltı pozisyonundan sonra Galatasaray-Atletico Madrid maçında yaptığına benzer bir profesyonellik dışı görüntü sergiledi. Koştu önce karşısına ilk çıkan Sivaslı oyuncuya (ne günahı varsa) vurmaya çalıştı, olmadı sonrakine daldı. Direk ve tamamen kasıtlı bir şekilde rakiplere yapılan kasıtlı 2 hareket. Net kırmızı kart.
3- Caner'in eli
Egemen'in kırmızı kart pozisyonundan önce Caner topu koluyla önüne alıyor. TRT Stadyumda çıkan geniş özette vardı bu pozisyon, diğer yerlerde bulamadım. Hakem o pozisyona da devam dedi, hadi öncekinde kırmızı çıkmadı, bu pozisyonu verse 2.sarıdan atılacaktı, o niye konuşulmuyor?
4- Egemen'in pozisyonu
Egemen'in yaptığı hareket nasıl faul değil, nasıl dokunmamış anlayamıyorum. Kalçası dışarıda, Aatıf geçerken net bir darbe var, görüntülerde belli oluyor. Pozisyon açık faul ve sarı kart doğru. Kırmızı direk çıktı, o hakemle arasında geçen diyaloğa bağlı bir şey. Ne dedi ne demedi bilemem. Raporda belli olur hakemin ne duyduğu ya da ne uyduracağı nasıl derseniz diyin. Ama pozisyon net faul, öyle dellenmesini gerektirecek bir şey yok ortada. Aziz Yıldırım mı yalan söylüyor kendisi mi bilmiyorum, nasıl değmedim diyormuş hayret.
Defalarca izledim, Egemen elleri havaya kaldırıyor ama arkadan kalçayı çıkartıyor. Aatıf'ın da geçerken baldırına darbeyi aldığı net bir şekilde görülüyor. Koşarken o darbeyi aldığınızda da aynen Aatıf gibi düşersiniz zaten, denge menge kalmaz.
5- Meireles'in hareketi
Tartışmaya bile gerek yok, herkesin hem fikir olduğu net bir kırmızı kart.
Hakemin Fenerbahçe'yi doğramak için çıktığı maç böyleyse kollamak için çıkacağı maçta neler olabileceğini hayal bile edemiyorum...
Kelimesi kelimesine okudum ve tamamen hak veriyorum. Ben maçı canlı izledim ve Egemen'in pozisyonuna nasıl faul değil diyorlar anlamıyordum. Kırmızı kart doğru, penaltıyı vermesi gerekirdi ama görmedi. Meireles'in kırmızısını da veremedi hakem. Hatalı maç yönetmiştir ama taraflı yönetmedi hakem kesinlikle.
sarianet
10.Şubat.2014, 13:50
istedikleri kadar uğraşsınlar herkese her şeye rağmen şampiyon olacağız :)
kasım akdemir
10.Şubat.2014, 14:04
Kaldı 4...
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 15:07
Galatasaray'ın bir çok maçında böyle hatalar oldu, buraya pek yazmam ama genelde babamla tartışırız. İstersen önceki hata olan maçlarda gelip hakem öyle yada böyle dediğim oldu mu bakabilirsin :)
Penaltı pozisyonu tamamen şansızlık ama top yerden sekse bile Egemenin pozisyonu net bir şekilde penaltı. Çünkü o el normal şartlarda öyle açık olmaz kimse kendini kandırmasın, topun gidişatını engellemeye yönelik bir hareket bu, ama penaltı denen şey hakemin insafiyetine kalmış bir durumdur, verir veya vermez. Net bir el pozisyonuda olabilir ama hakem için çarpmadır vermez. Hakem orada tek açıdan maçı görüyor, öyle bir noktada olabilir ki eli göremeyebilir, 6. hakem çarpma yada el değil dediyse Yunus Yıldırım'ın ne suçu var? Orada maçı izlemek TV de izlemeye benziyor sanıyorsunuz, ama öyle değil, hatta ben köy takımımda bazen antrenman maçlarında düdükte çalmışlığım vardır, köy takımım küçük takım neyse konu şu ki, saha içerisinde öyle noktalar vardır ki biraz ilerinde br faul yapılır ve göremezsin yada önüne biri geçer, yardımcı hakem senin gözün olur, bu durumda hakem faul çalmadıysa hakemin suçu mu olur bu?
Bugün burada hakem kör, maç yönetmeyi bilmiyor diyenler lütfen gidip Fenerbahçe maçlarından birini yönetsin bakalım % kaç doğru yönetecek o maçı? Evde TV den izlerken her şey basit geliyor, ama oradaki baskı ve öyle anlar var ki bir kere hata yaptığın zaman diğerini yapmamak için zorlarken başka bir hata daha yapabiliyorsun. Oyun oynarken bile bir kere hata yaptığı zaman insan dengesini bir süre kaybedebiliyorken, gerçek bir maçı düşünün biraz...
Hakem hatalı, hakem öyle, hakem sattı. Galatasaray'ın bu sezon en az 5-6 penaltısı atlandı, rakibe verilmesi gereken bir çok kırmızı kart gösterilmedi ama ben kalkıp Galatasaray'a oyunlar oynanıyor demedim. Hemen Galatasaray oyun oynuyor oldu. Kusura bakmayın ama şikeyle adı çıkan takım Galatasaray değil... O yüzden artık konuya Galatasaray'ımızı karıştırmaktan vazgeçin, bu Galatasaray, Fenerbahçe maçı değil...
Her neyse konumuza dönersek evet maçın başını izleyemedim özetten izledim pozisyonu 720p olarak izlediğinizde orada Egemenin %100 dokunduğunu görebiliyorsunuz ki zaten adamın dengesi egemenin kalçasına çarpması ile bozuluyor, kendini yere atan bir insan aynı anda düşemezdi? Adam kahin mi egemenin ne yapacağını bilsin? Hadi biliyor diyelim, Egemeni geçse önü boş gole gidebileceği bir pozisyonda rakibinin kırmızı kart görmeyeceğini bile bile neden kendisini yere atsın? Rakibi sarı kart görse gelecek maç ceza alacak, ki onu bile bildiğini düşünmüyorum, ne işine yarayacak bu? Yere atmak diyorsunuz, her oyuncu kendini yere atıyor, avrupada bile yıldız oyuncuların ne pozisyonlarda kendilerini yere attıklarını görüyoruz, ama bir oyuncu bile kendini yere attığında amacı rakibini azaltmak, penaltı kazandırmak veya tehlikleli bir yerden serbest vuruş kazandırmaktır, ama dünkü pozisyonda bu üç olayın hiç biri olamazdı, neden kendini yere atsın? Orada zaten Egemenin net bir şekilde darbesi belli oluyor, yani Egemenin faulü doğru ama kart yanlış, kartlık bir hareket değildi çünkü egemen topa uzanmak isterken çarpıştılar, Egemenin kasten yaptığını düşünmüyorum ben, Egemen karta kızıp hakemle bir dialoga girince artık ne söylediyse orada yada ne yaptıysa hakem kırmızı karta hükmetmiş ki orada hakeme ne dediğini bile bilmiyoruz. Bana göre orada ki faul maçın en zor ve en doğru kararıydı.
Ama hakem konusuna gelirsek, evet iki taraf içinde bugün hakem maçı katletti, Fenerbahçenin verilmeyen bir penaltısı hakemi Fenerbahçe düşmanı yaptı ama verilmeyen bir kırmızısı Sivasspor düşmanı yapmadı. İnanın ki Sivasspor takımını günahım kadar sevmem, hatta bir ara Galatasaray o kadar çok yeniliyordu ki Sivasa hatta yanlış hatırlamıyorsam Türkiye Kupasından bizi elemişti, o yüzden çok kıl olduğum bir takım, ama ben kendi şahsi görüşlerimi bir yana bırakıp maçı izlediğimde hak verdiğim ve vermediğim noktalarda var. Evet penaltı atlandı ama kırmızı kartta atlandı. Penaltı 1 maça etki eden bir şey ama o kırmızı kart ki yaptığı hareket çok sertti en az 3 maç ceza alması gerekiyordu oyuncunun. Sonraki maçı meireles in tek golü ike kazanırsanız bu hakeme attığınız lafları nasıl devam ettireceksiniz merak ediyorum? O zaman denmeyecek mi? Kırmızı kartı verse belkide bu maçı kaybedecektik diye?
mwaru
10.Şubat.2014, 15:42
Uzuvdan seken top penaltı değildir denmesine rağmen, Markus Merk gibi tarafsız birinin penaltı değil dediği pozisyonu kalkıp burada paylaşmanın altında art niyet ararım. Sonuçta maçtan hemen sonra yorum yapmam, araştırırım diyorsunuz fakat bu pozisyonu taraflı bir gözle bakıp aynı şekilde taraflı bir görselle buraya koyuyorsunuz bari dediğinizi yapıp araştırsaydınız pozisyonu.
Galatasaray'a saldırıyorsunuz diyen arkadaşlar var. Yanlış düşünüyorsunuz bu platformda hakemi tarafsız bulanların çoğu Gs'li arkadaşlardan oluştuğu için ister istemez iki taraf arasında münakaşa oluyor. Hakem açık bir şekilde aleyhimize hatalar yapmıştır ama bunun bilerek, planlayarak yaptığını söylemek doğru olmaz kişiyi zan altında bırakmak yanlıştır. Fakat ülke futbolunda Digitürk gerçeği de var ne yazık ki. Umuyorum ki hakemin hatalarına planlı diyen arkadaşlar ilerde haksız çıkar.
furkan58
10.Şubat.2014, 17:15
Yahu arkadasin arastiriyorum dedigi twitter facebooktaki gs sayfalari heralde aynı şeyleri ordada geciyor. Islerine gelmediği zaman doğruyu soylemekten korkuyor insanlar. Hakem art niyetliydi bu kadar basit meireles kart görse o dakikadan sonrada bişey degismicekti. Göstermelik bi sariydi. Ayrıca vermedigi avantajlarida konuşun sivasin ilk golün de Gökhan ilerde yatıyorken gayet oynatiyordu. Orda görmemesi imkansız bi pozisyon da penaltiyi vermeyince 3-4 kişi itirazdan ilerde kaldı Caner de o sinirle ve kontrayi kesmek için yaptığı faulle sarı aldı o pozisyona direk kırmızı diyenide tek sizi görüyorum
IcedEarth
10.Şubat.2014, 17:29
Arkadaşlar elimizden geldiğince mesajları silmemeye çalışıyoruz. Ancak kişileri zan altında bırakacak söylemlerde bulunuldukça, kimin hangi konuya yazacağına karışıldıkça, tartışmalarınız konuyu aştıkça bu mesajları silmek durumunda kalacağız ve hiç istemesek de hareketlerinizin devamı halinde uyarı puanlarını kullanmak durumunda kalacağız. Lütfen fikirlerimizi karşılıklı anlayış çerçevesinde ve düzgün bir üslupla yazalım.
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 17:35
@Walter Sakana öyle bir kural var bir uzuvdan sekerse yerden sekip çarparsa el verilmiyor.2 pozisyonda farklı birinde topa vurulduktan sonra adamın eli topa gidiyor diğerinde ayağından sekip eline çarpıyor aynı pencerede nasıl yorumlarsınız anlamadım.Egemenin faul yaptığını düşünüyorsanız zaten bir şey demiyorum adamın teması yok.Ki bu hakem caneri demediği halde lan dedi diye atan hakem.Maç içinde yönetmen kamera açısını değiştirerek net bir şekilde gösterdi temas olmadığını lakin hiç bir özette yok
1- Tekrar ediyorum; ben penaltı veya değil demiyorum. Benzer verilmeyen çok pozisyon var, dolayısıyla verilmemesi hakemin art niyetli olduğunu göstermez diyorum. Yazdıklarımın özü bu.
2- http://www.ligtv.com.tr/haber/ista-tartismali-pozisyonlar
Markus Merk:
Egemen'in hareketi faul, sarı karta gerek yok, kırmızı kart kesinlikle doğru.
Şimdi ne diyeceksin merak ediyorum?
3- Caner'i atan Fırat Aydınus'tu :)
Uzuvdan seken top penaltı değildir denmesine rağmen, Markus Merk gibi tarafsız birinin penaltı değil dediği pozisyonu kalkıp burada paylaşmanın altında art niyet ararım. Sonuçta maçtan hemen sonra yorum yapmam, araştırırım diyorsunuz fakat bu pozisyonu taraflı bir gözle bakıp aynı şekilde taraflı bir görselle buraya koyuyorsunuz bari dediğinizi yapıp araştırsaydınız pozisyonu.
Galatasaray'a saldırıyorsunuz diyen arkadaşlar var. Yanlış düşünüyorsunuz bu platformda hakemi tarafsız bulanların çoğu Gs'li arkadaşlardan oluştuğu için ister istemez iki taraf arasında münakaşa oluyor. Hakem açık bir şekilde aleyhimize hatalar yapmıştır ama bunun bilerek, planlayarak yaptığını söylemek doğru olmaz kişiyi zan altında bırakmak yanlıştır. Fakat ülke futbolunda Digitürk gerçeği de var ne yazık ki. Umuyorum ki hakemin hatalarına planlı diyen arkadaşlar ilerde haksız çıkar.
Peki ben taraflıyım, o zaman neden penaltı pozisyonu için Markus Merk'i referans gösterip onun gibi tarafsız birinin diğer yorumlarına değinmiyorsunuz? Bu mu tarafsızlık?
http://www.ligtv.com.tr/haber/ista-tartismali-pozisyonlar
Markus Merk:
Elle müdahale net penaltı.
Caner'in sarı kartı doğru.
Meireles'in hareketi koyu kırmızı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 18:55
Markus Merk:
Elle müdahale net penaltı.
Caner'in sarı kartı doğru.
Meireles'in hareketi koyu kırmızı.
kusura bakma damdan duser gibi en sondan girdim muhabbete ama sunu da sormak lazim.
penaltiyi vermiyorsun, hemen arkasindan macin atmosferi fener icin epey bir kizismisken bir de ustune hadi faul olsun markus merkin dedigi gibi ama faul de yok ya neyse, egemenin yaptigina sari olmayan sari karti cikariyorsun ve egemeni kirmiziyi gerektiren haddeye getiriyorsun. bunlarda hakemin hiiic sucu yok tabi. [ ayrica markus merk yine celismis, simdi farkettim. madem egemenin hareketine faul diyorsun, hareketin sertligi icin degil pozisyonun kritikligi acisindan zaten sari kart cikmali. sari kart nasil oluyor da gereksiz oluyormus. ]
ayrica saniyor musun ki meirelese gosterilen sari karti dogru bulan bir tane bile fenerli var. herkes gordu kirmizi oldugunu, sence neden kirmizi cikmadi. esas bu soruyu sormali.
hakem maci batirmistir, hala neyini savunuyorsunuz. bu adam hep kotuydu, sadece bugun degil. hic kosmaz, pozisyonlari 50 metreden takip eder. lutfen su yunus yildirimi savunmayin burda. gercekten sinir oluyorum. umarim en kisa zamanda galatasarayin macina verilir de anlarsiniz.
bir hakem kariyeri boyunca penalti vermez mi, bu nasil bir istatistik. vallahi ofkem dinmiyor. konuyu kapatalim bence artik.
kusura bakma damdan duser gibi en sondan girdim muhabbete ama sunu da sormak lazim.
penaltiyi vermiyorsun, hemen arkasindan macin atmosferi fener icin epey bir kizismisken bir de ustune hadi faul olsun markus merkin dedigi gibi ama faul de yok ya neyse, egemenin yaptigina sari olmayan sari karti cikariyorsun ve egemeni kirmiziyi gerektiren haddeye getiriyorsun. bunlarda hakemin hiiic sucu yok tabi. [ ayrica markus merk yine celismis, simdi farkettim. madem egemenin hareketine faul diyorsun, hareketin sertligi icin degil pozisyonun kritikligi acisindan zaten sari kart cikmali. sari kart nasil oluyor da gereksiz oluyormus. ]
ayrica saniyor musun ki meirelese gosterilen sari karti dogru bulan bir tane bile fenerli var. herkes gordu kirmizi oldugunu, sence neden kirmizi cikmadi. esas bu soruyu sormali.
hakem maci batirmistir, hala neyini savunuyorsunuz. bu adam hep kotuydu, sadece bugun degil. hic kosmaz, pozisyonlari 50 metreden takip eder. lutfen su yunus yildirimi savunmayin burda. gercekten sinir oluyorum. umarim en kisa zamanda galatasarayin macina verilir de anlarsiniz.
bir hakem kariyeri boyunca penalti vermez mi, bu nasil bir istatistik. vallahi ofkem dinmiyor. konuyu kapatalim bence artik.
Bence bunlar her şeyi açıklıyor.
sui generis
10.Şubat.2014, 19:19
Bu hakem yeteneksiz değil art niyetlidir.
http://i.hizliresim.com/KnOD3M.jpg (http://hizliresim.com/KnOD3M)
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 19:20
Yunus Yıldırım'ı savunduğum nerden çıktı. Ben iyi bir maç yönetti mi dedim? Kötü maç yönettiği konusunda çoğu kişi hemfikir, bir kısım FB aleyhine bir başka kısımsa Sivas aleyhine kötü yönettiğini savunuyor. Ben de Sivas aleyhine yaptığı hataların daha çok olduğunu savunanlardanım.
Ama tartışmanın ana konusu bu değil, bunları kasıtlı olarak daha doğrusu Fenerbahçe'nin önünü kesmek için yaptığı yönündeki iddialar. Ben verdiğim örneklerle bunun gerçekçi olmadığını ortaya koyuyorum.
Kariyeri boyunca penaltı vermemiş, e ülkenin 1 numarası denilen Cüneyt Çakır da kırmızı kart rekortmeni ona bakarsak. Yönettiği her maç olay. Al birini vur ötekine. Ülkede düzgün hakem yok veya çok az, aralarında art niyetliler veya taraflılar da var mutlaka ama bu maçtaki hakemin kararları daha doğrusu FB aleyhine tek penaltı pozisyonundaki hatası art niyetli olduğunu göstermez. Diğer pozisyonlarda Sivas aleyhine yaptığı hataları da katarsak. Aziz Yıldırım'ın her zamanki hedef şaşırtma ve taraftarları yönlendirme numaralarından başka bir şey değil. Adam ne zaman köşeye sıkışsa Galatasaray'ı, federasyonu, hakemleri vs doluyor ağzına. Son haftalarda giden şampiyonlukların üstüne bu sene de 10 puandan şampiyonluk giderse ne kadar ağır bir travma olacağının farkında tabi.
sui generis
10.Şubat.2014, 19:25
Olayın Aziz Yıldırım ile ne alakası var ? Aziz Yıldırım çıkıp konuşmadan önce de taraftar hakemin aldığı emri yerine getirdiğini düşünüyordu konuştuktan sonra da. Aziz Yıldırım hiç konuşmasaydı da hakem böyle eleştirilecekti, Aziz Yıldırım çıkıp hakemi savunsa da.
Walter Sakana
10.Şubat.2014, 19:25
@benbenim
O zaman niye Yunus Yıldırım'a saydırıyorsunuz (FB camiası olarak)? Bunu görmeyen yardımcı hakem değil mi?
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 19:26
ben de hakemin bu mac ozelinde tarafsizligini yitirmedigine inanmak istiyorum. zaten kotu yonetimi bu maca ozel degil. cuneyt cakirla mukayese kabul etmez bir kere, onu nerden cikardin anlamadim. yunus yildirima bu ulkede mac verilmemesi lazim, bu kadar basit. ister fener ister sivas lehine daha cok duduk calmis olsun hic farketmez. maci katlettikten sonra bunlarin hicbir manasi kalmiyor.
kusura bakma, zaten dedim damdan duser gibi geldim diye. bu konuda epey ofkeliyim, sana carpmisim. ama lutfen su maci daha fazla irdeleme, daha cok ofkelendiriyorsun taraflari. elle tutulur hicbir yeri yok cunku hakemlik acisindan.
O zaman niye Yunus Yıldırım'a saydırıyorsunuz (FB camiası olarak)? Bunu görmeyen yardımcı hakem değil mi?
yardimci hakem emir aldiysa penalti konusunda yapacak birsey yok, yunus yildirimdan bunu beklerim ben. penaltilarda bana karisma demistir kesin, cins cunku.
sui generis
10.Şubat.2014, 19:34
@benbenim
Hayır ikisine de öfkeliyiz. Ne Egemen'in faulu faul ne de kırmızısı kırmızı. Tabii bir de Meireles'i bile bile atmaması var. Meireles'i atmayınca ne oluyor, hakem iki taraf adına da maçı kötü yönetmiş. Yok öyle bir şey. Adam bizim adımıza resmen skora etki etti. O adam yüzünden 1 kırmızı kart gördük ve 1 penaltımızdan olduk. Bir takıma en iyi darbenin nasıl vurulacağını göstermiş oldular.
Hakem iyi niyetli olsa; kazandığımız bir faulde Caner topu alıp gittikten sonra oyunu durdurmaz avantaja bırakırdı. Caner'in sol çizgide önü boş gidiyor, hakem faul var diyerek durduruyor.
xwerswoodx
10.Şubat.2014, 19:37
Sarı kart gereksiz, çünkü pozisyon çok sert ve aşırı potansiyelli bir pozisyon değildi, kaleye doğru gitseydi dediğin gibi kritiklik konuşulabilirdi ama kritik bir olay yok pozisyonda, defans oyuncuları geri dönmekte ve egemeni geçse bile top sağ kanada sürmek zorunda, ortada kalacak adam o anki durumda 3e tek kalıyor, orta açsa bile topa vurma şansı %25 fenerbahçenin uzaklaştırma şansı %75. Hakemi savunan yok, herkes zaten hakemin maçı katlettiğinin farkında, bizim burada tartıştığımız kendi fikirlerimiz, Egemenin hareketi net bir faul, özeti binlerce kez tekrardan izledim direkt olarak darbe var, ama hakemin kararı hatalı. Sarı kart çıkartmaması gerekirdi ama egemenin itirazı direk kırmızı kartlıktı.
Herkes Türk hakemleri sevmiyorum diye yakınıyor, ama Avrupadaki hakemlere bakın bir de, oyunculara bakın, İspanyada hatalı bir faul kararı geliyor, defans oyuncusu bir söz söylüyor ve itirazı bitiyor, bizde Egemenin aynı durumda yaptığı hakeme saldırmak, geçen sene Egemenin yaptığının hemen benzeri bir hareketi Valdez maç sonunda yaptığında 4 maç ceza almıştı, bizde 1 maçla yırtar tabi :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 19:51
Sarı kart gereksiz, çünkü pozisyon çok sert ve aşırı potansiyelli bir pozisyon değildi, kaleye doğru gitseydi dediğin gibi kritiklik konuşulabilirdi ama kritik bir olay yok pozisyonda, defans oyuncuları geri dönmekte ve egemeni geçse bile top sağ kanada sürmek zorunda, ortada kalacak adam o anki durumda 3e tek kalıyor, orta açsa bile topa vurma şansı %25 fenerbahçenin uzaklaştırma şansı %75. Hakemi savunan yok, herkes zaten hakemin maçı katlettiğinin farkında, bizim burada tartıştığımız kendi fikirlerimiz, Egemenin hareketi net bir faul, özeti binlerce kez tekrardan izledim direkt olarak darbe var, ama hakemin kararı hatalı. Sarı kart çıkartmaması gerekirdi ama egemenin itirazı direk kırmızı kartlıktı.
tehlikeli olabilecek bir pozisyonda rakibine engel olup faul yapiyorsan bu sari karttir. senin dedigin kirmizi kartin muhakemesinde yapilir. golluk pozisyona girmesini engellerse kirmizi mi degil mi diye tartisilir. biz sari karti konusuyoruz. bence faul yok, eger ki markus merk bu pozisyona faul deyip sari kart gereksiz diyorsa celiskiye duser bu acidan.
zaten dedim, bastan sona hakemlik acisindan bir facia yasanmistir. konusmaya degmez, israrinizi anlamis degilim.
bu macla sampiyonluk gidecek degil zaten, asil beni uzen yasanan rezillige gozlerinizi kapatmaniz. savunulacak taraflar bulmaya calismaniz. yarin sizin de basiniza geldiginde konusma hakkiniz olmaz o zaman. yanlislari gorup dile getirmek zorundayiz. bu adam sadec bu maci degil onlarca maci katletti, nasil oluyor da hala gorev yapabiliyor. saskinim.
ustelik yaptigi hatalar sadece bu konusulan 2-3 baslikla da bitmiyor. mac boyunca yonetimi cileden cikarircasinaydi. sacma fauller, gereksiz maci bolmeler, surekli yanlis kararlar vs vs
attirson
10.Şubat.2014, 22:46
Hakemin Sivas aleyhine yaptığı hataların daha çok olduğu söylenmiş daha neyi tartısıyorsunuz ki? Ben bu maçtan sonra sinirlenemedim bile cünkü hata filan degil tiyatro izledik bunu anladım çok net bir şekilde.Talimat gelmis ligin heyecanı kaçmasın bu fark indirilsin denmis baska türlü izahı yok o hakemin penaltıyı görmemesi imkansız.Eger o hakem o penaltıyı görmüyorsa yine TFF suçlu nasıl bir hakem eliminasyon sistemi yapılıyor ve bu hakem bu maça cıkarılıyor inanılır gibi şeyler degil gerçekten insanı futboldan sogutuyorlar.Meireles'e kırmızı cıkmaması imkansız amac iki takım icinde hata yapıldı demek.Ve üstüne sezon sonu hakemligi bırakacak bir hakemin bunları yapması yani rahat bir hakemin bunları yapması ilginc.Büyük ihtimalle bu maç jübilesiydi daha da maç verilirse ayrı komedi olur.
Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle ağır eleştiriler alan hakem Yunus Yıldırım'a, sezon sonuna kadar Spor Toto Süper Lig'de maç verilmeyeceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre maçın gözlemcisi İlhami Kaplan, hakem Yunus Yıldırım'a son yılların en düşük notunu verdi. Yıldırım'a 7.1 notu verildiği ve bu notun hakemlik değerlendirmesinde kötü yönetim olarak adlandırıldığı ifade edildi.
Fenerbahçe'nin bir penaltı pozisyonu ve 21. dakikada Egemen Korkmaz'ın kırmızı kart görmesiyle başlayan hakem Yunus Yıldırım'a tepkiler giderek artarken, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), maçın kaderi ile oynayan Yıldırım'a önümüzdeki 10 haftada hiç maç vermeyeceği öğrenildi.
Öte yandan 1 yıl sonra yaş haddinden dolayı hakemlik yaşamı bitecek olan Yıldırım'ın, bu durum karşısında hakemliği bırakabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
IcedEarth
11.Şubat.2014, 00:54
Sevgili arkadaşlar, güzelce uyardık hala aynı davranışlara devam ediyorsunuz. Ortamı gerecek mesajlara devam etmeniz durumunda hiç istemesek de konuyu kilitleyip ceza puanları kullanacağız. Bilginiz olsun.
xwerswoodx
11.Şubat.2014, 01:05
Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle ağır eleştiriler alan hakem Yunus Yıldırım'a, sezon sonuna kadar Spor Toto Süper Lig'de maç verilmeyeceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre maçın gözlemcisi İlhami Kaplan, hakem Yunus Yıldırım'a son yılların en düşük notunu verdi. Yıldırım'a 7.1 notu verildiği ve bu notun hakemlik değerlendirmesinde kötü yönetim olarak adlandırıldığı ifade edildi.
Fenerbahçe'nin bir penaltı pozisyonu ve 21. dakikada Egemen Korkmaz'ın kırmızı kart görmesiyle başlayan hakem Yunus Yıldırım'a tepkiler giderek artarken, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), maçın kaderi ile oynayan Yıldırım'a önümüzdeki 10 haftada hiç maç vermeyeceği öğrenildi.
Öte yandan 1 yıl sonra yaş haddinden dolayı hakemlik yaşamı bitecek olan Yıldırım'ın, bu durum karşısında hakemliği bırakabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Bence doğru bir karar oldu :)