View Full Version : Trabzonspor - Fenerbahçe | STSL 24. Hafta
davidvilla
11.Mart.2014, 10:43
Sayfanın başlarını bakayım dedim de bazı galatasaraylı arkadaşlar '' Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar '' cümlesini kullanmışlar. Komik arkadaşlar sizi. Keşke bu cümleyi her zaman kullanabilirsenizde inandırıcı gelse.
şenol güneş'in sözü olduğu için bu duruma bu sözü söyledik.
amacımız sana inandırıcı gelmek değil istediğin şeye inanmakta serbestsin.
europeanconquer
11.Mart.2014, 11:24
Ne çok tartışmışsınız,boş,gereksiz ve kimseye yararı olmayan kişisel tartışmalarla saatlerinizi boşa harcamışsınız.
ReaList
11.Mart.2014, 11:41
Ersun Yanal'ın capsleri harika (: Yalnız onun içeriye doğru koşması maçı bitiren son hamle oldu. Zaten hakemin önündeydi. O an saniyelik karar vermesi gereken hakemi hem Fenerbahçeli oyuncuların yoğun itirazı hem de Ersun Yanalın bu hareketi kararın o doğrultuda olmasını etkiledi.
Kaka Leite
11.Mart.2014, 11:44
ama bunlar Trabzonu Trabzonspor taraftarini terrorist etmez, terrorist muammelesi gormesini hakli duruma getirmez. Trabzonun yerinde baskasi olsaydi ayni seyleri yapardi belki daha fazlasini yapardi.
Valla abi eğer ki maç ertelenmese daha fazlası kısmını da muhtemelen görürdük Trabzonsporlu bir kısım taraftardan.
Ben buraya ilk mesajımda da yapanları eleştirdim. Sahada oturup düzgünce sitemini edecek olan ve aynı zamanda maçını izleyecek olan taraftar yok muydu?
Elbette ki vardı. Benim lafım bu işin içinde olanlara ki buradaki herkesin lafı bu kişilere. İnsanların kafalarının almadığı bir nokta da bunları yapınca adalet sağlandığı düşüncesi.
Bunu yaptınız şimdi ne oldu? Büyük ihtimal Fenerbahçe 3 puanını alacak. Fenerbahçe'nin kaybettiği hiç bir şey yok yani ortada.
Trabzonspor ise hem kulüp bazında, hem de taraftar bazında büyük bir güven zedelenmesi yaşadı. Taraftar yine kendi kulübüne yaptı anlayacağın kötülüğü.
davidvilla
11.Mart.2014, 12:47
@Kaka Leite
canım sizin de anlamadığınız nokta bu işte.
herşey 3 puan mı? herşey şampiyonluk mu ?
3 puanı alan oh zarar görmedi alamayan gördü. böyle bir şey mi var ?
bu olaylardan fb klubü de zarar görmüştür. aziz yıldırım döneminde gördüğü zararların zaten haddi hesabı yok. bu da onlara eklendi. herşey 3 puan değil işte.
ülkenin vicdanı rahat değil. fb nefreti var. bunun sorumlusu da aziz yıldırım. ama sorsan aziz yıldırım da size şöyle açıklıyor; bizi kıskanıyorlar. siz de bunu yiyorsunuz.
sana şöyle söyleyeyim aziz yıldırım orada oturdukça daha çok yaşarsınız böyle maçlar.
he 3 puanı aldık gerisi önemli değil diyorsan da saygı duyarım.
ama bu günlerde 3 puanı alıp bir çok şeyi kaybediyorsunuz farkında değilsiniz.
Bordo61Mavi
11.Mart.2014, 12:47
Valla abi eğer ki maç ertelenmese daha fazlası kısmını da muhtemelen görürdük Trabzonsporlu bir kısım taraftardan.
Ben buraya ilk mesajımda da yapanları eleştirdim. Sahada oturup düzgünce sitemini edecek olan ve aynı zamanda maçını izleyecek olan taraftar yok muydu?
Elbette ki vardı. Benim lafım bu işin içinde olanlara ki buradaki herkesin lafı bu kişilere. İnsanların kafalarının almadığı bir nokta da bunları yapınca adalet sağlandığı düşüncesi.
Bunu yaptınız şimdi ne oldu? Büyük ihtimal Fenerbahçe 3 puanını alacak. Fenerbahçe'nin kaybettiği hiç bir şey yok yani ortada.
Trabzonspor ise hem kulüp bazında, hem de taraftar bazında büyük bir güven zedelenmesi yaşadı. Taraftar yine kendi kulübüne yaptı anlayacağın kötülüğü.
Tabiki arada olay cikmasini istemeyen var, mesela ben ama biz sadece o taraftarin 20%ni olusturuyoruz.
Benim her sezon sabirsizlikla bekledigim tek mac Fener macidir, nedeni ise ne zaman yarisir bir takim olsak hep Fenerle yaristik. Besiktas ve Galatasaray ile hic yarismadik.
Geri kalan 80% taraftarin dusuncesi ise bu mac zaten oynanmamaliydi, onlarin bu dusuncesini kiracak kararlarda verilmedi.
Dun spor yorumculari 'ne ekersen onu bicersin' dedi. Iste bicme kismina daha yeni baslandi, tek biz degil kimse memnun degil Turkiyede futbolun geldigi halden. Bastaki adam sana bana deger vermiyorki, senin canini benim canimi yakan hakemi egitecegine hakemini savunuyor.
Seneyede ayni olaylar olmiyacakmi ? Bak arkadas yazmis bunun Kadikoyude var. Bu olaylar cig gibi buyiyecek. Demirorende bunu cozecek kafa olsa suan halen BJK baskani olurdu. Adamlar zar zor kurtuldu, bizlerde Turkiye futbolunu emanet ettik.
@Kaka Leite
canım sizin de anlamadığınız nokta bu işte.
herşey 3 puan mı? herşey şampiyonluk mu ?
3 puanı alan oh zarar görmedi alamayan gördü. böyle bir şey mi var ?
bu olaylardan fb klubü de zarar görmüştür. aziz yıldırım döneminde gördüğü zararların zaten haddi hesabı yok. bu da onlara eklendi. herşey 3 puan değil işte.
ülkenin vicdanı rahat değil. fb nefreti var. bunun sorumlusu da aziz yıldırım. ama sorsan aziz yıldırım da size şöyle açıklıyor; bizi kıskanıyorlar. siz de bunu yiyorsunuz.
sana şöyle söyleyeyim aziz yıldırım orada oturdukça daha çok yaşarsınız böyle maçlar.
he 3 puanı aldık gerisi önemli değil diyorsan da saygı duyarım.
ama bu günlerde 3 puanı alıp bir çok şeyi kaybediyorsunuz farkında değilsiniz.
Aziz Yıldırım tutuklu iken yüzbinler yürüdü ama hiçkimse linç girişiminde bulunmadı. Şiddeti mazur görmek için bahane aramak doğru değil. Hak iddia ederek ses çıkarmak için doğru yol bu değil.
BaGa TaRKaN
11.Mart.2014, 12:57
Maçı İzledim ve Olayı Özetleyen Tek Yorum; Trabzon Taraftarları ve Kaleci Volkan Maça Değil Anarşiye Gelmişler Hem Taraftarların Hemde Ortada Büyük Bir Güvenlik Zaviyatı Oluşmasını Sağlayan Yöneticilerin ve Emniyet Amirlerin ve de Kaleci Volkan'ın Mutlaka Ama Mutlaka Ceza Alması Gerekir.
Sen Savaşa mı Gidiyorsun Maça mı ? Volkan Artık Futboldan Sonsuza Dek Uzaklaştırılması Lazım Türk Futbolunda Böyle Kaleci Olacağına Hiç Olmasın Daha İyi
Onur'a Tek Bir Çift Lafım Var En Kısa Zamanda Arkana Bakmadan Bu Ülkeden Kaç Onur Sen Burada Harcanıyorsun Git Kıymetini Bilen Yerde Oyna
davidvilla
11.Mart.2014, 13:00
Aziz Yıldırım tutuklu iken yüzbinler yürüdü ama hiçkimse linç girişiminde bulunmadı. Şiddeti mazur görmek için bahane aramak doğru değil. Hak iddia ederek ses çıkarmak için doğru yol bu değil.
tabi ki değil. ama adamlar ne yapsınlar daha ? ya bir taraftar grubu daha ne yapacak.
adamlar yürüyüş yaptı, mahkeme sonuçlarını itidal ile karşılayıp gerekli başvurularını yaptı, uefaya mail organizasyonu düzenledi, federasyon önünde düzenli bildiri yayınlıyorlar.
ama bu "hukuk devleti" onlarla sadece dalga geçti.
e sonunda da bu oldu al işte duyurdular seslerini, duyurmadılar mı?
ayrıca dostum aziz yıldırım kendisi nerede yürüdü caddede. orada ne linci olabilir ki ?
orada aziz yıldırım'ın yalanlarına inanlar var zaten. bir de fenerbahce'yi şartsız koşulsuz sevenler.
ona bakarsan rte'ye de adam gibi adam diye tezahurat yapılıyor kasımpaşa'da. rte orada yürüse yüzbinler yürür linç falan da olmaz. ama bu kişinin haklı oldugunu göstermez ki.
içerdeyken olan yürüyüşleri kastediyorsan e yine aynı yerler cadde ve silivri önü. taksimde yürüttüler mi? hatırla o günleri.
trabzon'da yürüdüler mi mesela ?
bu ülkede her gün yükselen bir fb nefreti oldugunu düşünüyor musun? ve bunun sebebi nedir ?
cidden ne düşündüğünü merak ediyorum.
belki de son 20 yılın en itici galatasaray'ı var. işte liseli janjanlı burjuva yönetimi var.
hala fenerbahce nefreti had safhada.
biraz kendi klubunun iyiliği adına düşünerek cevap ver lütfen.
sananes
11.Mart.2014, 13:23
Özer Hurmacı'nın dün yaptıkları büyük ayıp bu arada.
sui generis
11.Mart.2014, 13:34
Volkan ne yapmış yahu, adam o kadar baskı altında , çocuğuna küfrediliyor. Golden sonra kendi kulübesine yaptığı gol sevinci için mi suçlu ?
Ülkenin söylediğiniz gibi büyük bölümü de Fenerbahçe'yi şikeci olarak görmüyor. Herkes ülkede son 3-4 aydır olanlar sayesinde Özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu. Abarttığınız gibi bir Fenerbahçe düşmanlığı falan yok.
SAİT71
11.Mart.2014, 13:35
Özer Hurmacı'nın dün yaptıkları büyük ayıp bu arada.
Küfür etti frikik kullanırken zaten. Maç boyu da tribünlere oynadı Özer.
Bu arada 50 dakika boyunca lig tv rahat yarım saat yayının sesini kıstı. Paso küfür cisim yağışı altında top oynadı adamlar. Volkan birinci hedef olmamalı bu maçta.
davidvilla
11.Mart.2014, 13:45
Ülkenin söylediğiniz gibi büyük bölümü de Fenerbahçe'yi şikeci olarak görmüyor. Herkes ülkede son 3-4 aydır olanlar sayesinde Özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu. Abarttığınız gibi bir Fenerbahçe düşmanlığı falan yok.
sana sormadim aboo'ya sordum.
Ayrica abartmiyorum hersey ortada.
Night_Mare17
11.Mart.2014, 13:51
Volkan ne yapmış yahu, adam o kadar baskı altında , çocuğuna küfrediliyor. Golden sonra kendi kulübesine yaptığı gol sevinci için mi suçlu ?
Ülkenin büyük bir bölümü Özel yetkili mahkeme ne onu bilmiyor.
BaGa TaRKaN
11.Mart.2014, 14:00
Volkan Ne Yapmış Değil Neler Yapmamış Olsa Daha Güzel Olurdu Soru.
Volkan'ı Düne Kadar Hep Savundum Kaleciliğinden Şüphe Etmedim Ama Dünkü Maçta Tamamen Rakibi ve Taraftarı Tahrik ve Maç Tatil Olsa da Gitsek Edasındaki Hareketleri Kabul Edilir Bir Şey Değil
Gol Sevinci Tabiki de Yapacak Ama Bu Yaptığı Gol Sevinci Değil Başka Bir Şey Bunun Futbolla Uzaktan Yakından Alakası Yok
sui generis
11.Mart.2014, 14:09
Daha önce Özel yetkili mahkemeleri bilmedikleri için sorguluyorlar zaten. ve o mahkemelerin kimin elinde nasıl karar verdiklerinden şüphe duyuyorlar.
Kime yazdıysan yazdın, ülkede Fenerbahçe nefreti var dersen ben de araya girer öyle bir şey yok derim. Kendi nefretinizi bütün ülkede varmış gibi yansıtıyorsunuz.
Volkan'ın da o gol sevincinden başka bir hareketi yok. Sizin de çocuğunuza o kadar insan küfretsin bakalım neler yapıyorsunuz. Kimse Volkan kadar sakin kalamazdı orada.
attirson
11.Mart.2014, 14:24
Yahu dün Volkan en sakin maclarından birini cıkarttı ama adama yükleniliyor.Dün Volkan'ın bir tane tahrik edici hareketi yoktu atılan cisimlere en kücük bir tepki göstermedi.Taşı alıp hakeme götürürken Mustafa Yumlu'ydu galiba emin degilim köpek çeker gibi cekti adamı e orda da kim olsa üstüne yürür rakibinin.Gol sevincine laf atıyorsunuz futbolcu yedek kulubesine dogru kaysa problem yok kaleci kayınca niye problem oldu anlamadım.Dogru Volkan cok tahrik eder rakibi ama bu mac en temiz maclarından biridir.
mpaker66
11.Mart.2014, 14:41
Nerden biliyon? Anket mi yaptın? Sokakta insanlara mı sordun? Yoksa kafadan mı atıyosun. İnsanların büyük bi bölümünün şikeci görmediğine dair? Senn çevrendeki insanlar görmüyordur. Ama benim çevremdeki insanlar Fenerbahçe'li dahil şike vardır diyor. İnsanların büyük bölümü neye inanırsa o mu doğrudur? Bu ne sığ bi bakış açısı.
mpaker66
11.Mart.2014, 14:42
Evet bunu diyen insanlar şampiyonluk kaçınca polisle çatışıyor stadı yakıyor.
mpaker66
11.Mart.2014, 14:44
Fenerbahçe'li arkadaşlar TFF olaylar var ama sahaya yansımadı diye maçı tekrardan oynatsa sizin hoşunuza gider mi şuan. Nasıl tepki verirsiniz. Empati biraz lütfen.
Chivalry
11.Mart.2014, 14:44
Bu konudaki hakaret içerikli rahatsız edici mesajlar atanlara karşı forum görevlilerini göreve davet ediyorum da forum görevlilerinin -bkz Selim Atalay " Hoop ağır gel aslanım yere yetişiyorsun böyle! " şeklindeki üslubundan sonra diğer üyelerin bu "özgürlüğü" kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor.
attirson
11.Mart.2014, 14:46
Evet bunu diyen insanlar şampiyonluk kaçınca polisle çatışıyor stadı yakıyor.
Şampiyonluk kaçtıgı icin degil polis 5 metrelik degnekle millete müdahale ettigi icin cıktı o olaylar şampiyonlukla ilgili bir durum degildi polisle ilgili bir durumdu.
attirson
11.Mart.2014, 14:46
Fenerbahçe'li arkadaşlar TFF olaylar var ama sahaya yansımadı diye maçı tekrardan oynatsa sizin hoşunuza gider mi şuan. Nasıl tepki verirsiniz. Empati biraz lütfen.
Evet sahaya yansımadıgında olaylar devam ediyor zaten ama sahaya yansıdı maalesef Volkan ölüm tehlikesi gecirdi birkaç kere.
sui generis
11.Mart.2014, 14:50
Nerden biliyon? Anket mi yaptın? Sokakta insanlara mı sordun? Yoksa kafadan mı atıyosun. İnsanların büyük bi bölümünün şikeci görmediğine dair? Senn çevrendeki insanlar görmüyordur. Ama benim çevremdeki insanlar Fenerbahçe'li dahil şike vardır diyor. İnsanların büyük bölümü neye inanırsa o mu doğrudur? Bu ne sığ bi bakış açısı.
Ohoo yine olayları nerelere çektiniz.
Ben insanların büyük bölümü neye inanırsa o doğrudur mu dedim. Arkadaşınız Türkiye Fenerbahçe'yi şikeci olarak görüyor dedi, ben de görmüyor dedim. Bunun neresinde insanların büyük bir bölümünün düşündüğünün doğru olduğu yazıyor. Bence insanları bir şeyle itham ederken arada yukarıda kalınlaştırdığım yere de bak.
Ve çevrenizde Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanan Fenerbahçeliler varsa Türkiye için genelleme yapabilmek o çevrede mümkün değil. Çünkü Fenerbahçelilerin genel düşüncesi biliniyor.
mpaker66
11.Mart.2014, 14:52
Ohoo yine olayları nerelere çektiniz.
Ben insanların büyük bölümü neye inanırsa o doğrudur mu dedim. Arkadaşınız Türkiye Fenerbahçe'yi şikeci olarak görüyor dedi, ben de görmüyor dedim. Bunun neresinde insanların büyük bir bölümünün düşündüğünün doğru olduğu yazıyor. Bence insanları bir şeyle itham ederken arada yukarıda kalınlaştırdığım yere de bak.
Ve çevrenizde Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanan Fenerbahçeliler varsa Türkiye için genelleme yapabilmek o çevrede mümkün değil. Çünkü Fenerbahçelilerin genel düşüncesi biliniyor.
Kardeşim sen burda dün polislerin çoğu dedin araştırdım yok.
Bugünde Türkiyenin çoğu diyosun. Bende sana nerden biliyosun diyorum. Anket mi yaptın? Yapılan anket mi var?
Selim Atalay
11.Mart.2014, 14:54
Bu konudaki hakaret içerikli rahatsız edici mesajlar atanlara karşı forum görevlilerini göreve davet ediyorum da forum görevlilerinin -bkz Selim Atalay " Hoop ağır gel aslanım yere yetişiyorsun böyle! " şeklindeki üslubundan sonra diğer üyelerin bu "özgürlüğü" kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor.
:icon_cool: :icon_cool:
Kurmuş olduğum cümlelerin arkasındayım. Herhangi bir kural ihlali yaptığımı düşünmüyorum. " Hop ağır gel aslanım nereye yetişiyorsun böyle! " Cümlemin küçük düşürücü, rahatsız edici ve hakaret olarak görmen kural ihlali yapmış olduğum anlamına gelmiyor. Burada söylediğin hiç bir kelimeyle uyuşmuyor. Bariz olarak şikayetçi olacak var ise veya arkadaşa yönelik hakaret, küçük düşürme ve alaycı bir tavır sergilediğimi varsasıyorsa şikayet butonuyla yetkili arkadaşlara ulaşıp gerekli yaptırımları uygulayabilir. :)
Birde " Özgürlüğü kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor " cümlesinde özgürlüğü kısıtlamadık ki özgürlüğü kendilerinde bulsunlar! Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi :icon_cool:
sui generis
11.Mart.2014, 15:06
Kardeşim sen burda dün polislerin çoğu dedin araştırdım yok.
Bugünde Türkiyenin çoğu diyosun. Bende sana nerden biliyosun diyorum. Anket mi yaptın? Yapılan anket mi var?
Ben senin kardeşin değilim önce bunda bir anlaşalım.
Polislerin çoğu meselesinde de haberde söyleneni söyledim. buna çok takıldın bence.
Ben halk özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu, kararlara artık o kadar inandırıcı değil. Bu yüzden Türkiye'de Fenerbahçe söylenildiği gibi şikeci olarak görülmüyor dedim.
http://i.hizliresim.com/wOp904.png (http://hizliresim.com/wOp904)
Eğer Türkiyede Fenerbahçe şikeci olarak görülüyor, nefret ediliyor vs bunu iddia eden arkadaş önce o iddiasını ispatlasın.
Chivalry
11.Mart.2014, 15:09
:icon_cool: :icon_cool:
Kurmuş olduğum cümlelerin arkadasındayım. Herhangi bir kural ihlali yaptığımı düşünmüyorum. " Hop ağır gel aslanım nereye yetişiyorsun böyle! " Cümlemin küçük düşürücü, rahatsız edici ve hakaret olarak görmen kural ihlali yapmış olduğum anlamına gelmiyor. Burada söylediğin hiç bir kelimeyle uyuşmuyor. Bariz olarak şikayetçi olacak var ise veya arkadaşa yönelik hakaret, küçük düşürme ve alaycı bir tavır sergilediğimi varsasıyorsa şikayet butonuyla yetkili arkadaşlara ulaşıp gerekli yaptırımları uygulayabilir. :)
Birde " Özgürlüğü kendilerinde bulmaları gayet normal geliyor " cümlesinde özgürlüğü kısıtlamadık ki özgürlüğü kendilerinde bulsunlar! Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi :icon_cool:
Kullandığın kelimeleri hitap ettiğin kişiler küçük düşürücü buluyorsa kendini bir sorgulamayı dene. Birisine hakaret etmenin tek yolu doğrudan hakaret etmek değildir üslubunla da bunu belli edebilirsin. Küçük bir tavsiye, şayet cidden iyi niyetliysen ve hakaret etmek değilse niyetin, yine de bir yazdıklarını tekrar okusan iyi olur çok iticisin ve evet bunu dikkate almak zorunda değilsin. :) Ayrıca küçük bir sosyal hayat bilgisi, "Koç, aslan, yeğen vb." seslenmeleri kullanabilmen için karşındaki kişinin bundan rahatsız olmayacağını bilmen gerekir.
"Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. > Evet ben de bundan bahsediyordum. Özgürlük zaten ancak başka özgürlüklerle/başkasının özgürlükleriyle kısıtlanabilir.
"Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi" > Çok teşekkür ederim bana bu hakkı verdiğin için.
davidvilla
11.Mart.2014, 15:11
Polislerin çoğu meselesinde de haberde söyleneni söyledim. buna çok takıldın bence.
Ben halk özel yetkili mahkemeleri sorgular oldu, kararlara artık o kadar inandırıcı değil. Bu yüzden Türkiye'de Fenerbahçe söylenildiği gibi şikeci olarak görülmüyor dedim.
Eğer Türkiyede Fenerbahçe şikeci olarak görülüyor, nefret ediliyor vs bunu iddia eden arkadaş önce o iddiasını ispatlasın.
eğer bana diyorsan ben şikeci olarak görülüyor demedim. büyük bir fenerbahce nefreti var dedim. sen de abartıyorsun yok dedin. ayrıca ben sana söylememiştim üstlendin cevap yazdın.
milleti galeyana getiriyorsun burada. olaylar ortada işte fenerbahce nefreti var mı yok mu düşün sen. senin düşünceni merak etmiyorum açıkcası. aboo'ya sormuştum zaten ben.
şu forumda herkes iyi kötü tartışıp tatlıya bağlıyor ama sen çok başkasın farklı bir dünyada yaşıyorsun. benden sana forumdaş tavsiyesi bu kadar insanların sinirleriyle oynama lütfen.
he ayrıca bu yukarıda verdiğin anket sadece fb için geçerli değil ki. ben de yargıya güvenmiyorum ama fenerbahce şike yaptı diye düşünüyorum. hangi kategoriye girecek o zaman benim gibi düşünenler ?
mpaker66
11.Mart.2014, 15:12
Mahkemeye güvenilmemek şike olmadığını göstermez. Ayrıca bu ankete katılanların kaçı şike davasını düşnerek cevaplamış ki? Bunu da bilmiyon.
Mahkemede ispatlanmış davalar var. Sen rahat ol. Kimsenin şike var diye ispatlamasına gerek yok. Kaç tane mahkeme hem de. Siz böle yaşamaya devam edin birader. Size acıyorum.
Tamam birader sen haklısın. Kendi dünyanda haklsın sen.
kasım akdemir
11.Mart.2014, 15:15
Geçmiş olsun her iki tarafada , böyle olacağı belliydi.
sui generis
11.Mart.2014, 15:19
Bak yine hakaret ettiniz. Bana acıyacak durumda da değilsiniz.
Sence şuanki sorulan mahkeme hangi mahkeme ? Özel yetkili mahkemeler. Fenerbahçe'de orada yargılandı.
Olayı yine bambaşka yere çekmişsiniz. Ben şike olmadığını gösterir mi dedim ? yoksa halk şikeci olarak görmüyor mu dedim.
Ben sana şike olduğunu ispatla da demedim. Halkın Fenerbahçe'den nefret ettiğini, şikeci olduğunu ispatlayın dedim.
------
@davidvilla
O mesajın dememiş olabilirsin. Forumdaki mesajlarına bakarsak bu sonucu çıkarmak zor değil. Zaten halk da nefret edecekse büyük sebebi şikeden dolayı olur. Hemen hemen aynı kapıya çıkıyorlar. Halkın Fenerbahçe'den nefret falan ettiği yok. Bunu kim yazarsa araya girerim. Araya girmemi istemiyorsan özel mesaj yoluyla yaz kime ne yazıyorsan.
Ben de aynı şeyleri sizin için düşünüyorum, insanların sinirleriyle oynuyorsunuz bana kalırsa.
kasım akdemir
11.Mart.2014, 15:21
olaylar cıkar hükmen kazanırız
İronik :D ...
davidvilla
11.Mart.2014, 15:27
@benbenim
yoo öyle bir sonuç çıkaramazsın. ben aziz yıldırım yüzünden nefret ediyorlar diyorum. bu yeni bir şey değil. sizin son anda denizli'de kaybettiğiniz şampiyonluğu hatırla. bütün türkiye'de kutlamalar yapıldı. elazığ bayrakları, kocaeli bayrakları, mersin bayrakları...vs kendi tuttugu takımın bayragını kapan kutlama yaptı. Gs'ın şampiyonlugunu kutlamadı bu insanlar aziz yıldırım'ın şampiyon olamamasını kutladılar. o zamanlar şike operasyonu mu vardı ama bir fenerbahce nefreti vardı. bu şike süreci içerisinde yöneticilerinizin yaptığı konuşmalar yüzünden bu fenerbahce nefreti yeniden körüklendi. sen istediğin kadar yok de. ben sana bunu kanıtlayamam kendin açıp okuyacaksın taraftar forumlarını bakacaksın. hatta burada bile yukarıda her renkten adam var fenerliler harici insanların yazılarını oku anlarsın zaten.
he illa ki bu nefretin görüntülü ispatını istiyorsan herhangi bir yayın kuruluşunu ara kutlama görüntülerini iste çünkü ben dün gibi hatırlıyorum.
kısacası şikeci oldugunuzu düşünüyorlar ile sizden nefret ediyorlar aynı şey değil.
kafanda senaryo yazıp ona göre yorum atıyorsun.
Selim Atalay
11.Mart.2014, 15:27
Kullandığın kelimeleri hitap ettiğin kişiler küçük düşürücü buluyorsa kendini bir sorgulamayı dene. Birisine hakaret etmenin tek yolu doğrudan hakaret etmek değildir üslubunla da bunu belli edebilirsin. Küçük bir tavsiye, şayet cidden iyi niyetliysen ve hakaret etmek değilse niyetin, yine de bir yazdıklarını tekrar okusan iyi olur çok iticisin ve evet bunu dikkate almak zorunda değilsin. :) Ayrıca küçük bir sosyal hayat bilgisi, "Koç, aslan, yeğen vb." seslenmeleri kullanabilmen için karşındaki kişinin bundan rahatsız olmayacağını bilmen gerekir.
"Özgürce düşünceni hakaret, alaycı ve küçük düşürücü olmadığı sürece söyleyebilirsin. > Evet ben de bundan bahsediyordum. Özgürlük zaten ancak başka özgürlüklerle/başkasının özgürlükleriyle kısıtlanabilir.
"Hatta buna sende dahilsin üste ki cümlen gibi" > Çok teşekkür ederim bana bu hakkı verdiğin için.
Şimdide itici mi oldum ? Muhabbeti fazla uzatmadan aynı lafları tekrarlamadan söyleyeyim eğer o tür haksızlık, hakaret, küçük düşürücü ve alaycı tavır sergilediysem şikayet edebilirsiniz. Eğer kurak ihlali yapmışsam cezamı çekerim :)
BaGa TaRKaN
11.Mart.2014, 15:42
Öfff Yine Konu Başka Yerlere Saptı :uzgun:
Şike Davası Başka Bir Dava Şike Dışında Her Şey Var O Davada; Oradan Bir Sonuca Ulaşılamaz Kendinizi Yormayınız Birbirinizi Kırmayın Lütfen
Maç Hakkında Bir Şey Daha Söyleyip Bu Konuda Bir Kelime Bile Söz Etmem;
Trabzonspor Olayı Tamamen Saha Dışına İterek Psikolojik Olarak Fenerbahçeyi Ezmek İstedi Ama Bunu Ellerine Yüzlerine Bulaştırdı Buna Volkan'da Karşılık Verince Olay Çığrından Çıktı
sui generis
11.Mart.2014, 15:46
Nefret apayrı bir şeydir. Sen orada Fenerbahçe sevilmez gibi bir öngörüde bulunsaydın, ben hiç müdahil olmazdım. Nefret; Trabzonspor taraftarının Fenerbahçe'ye olan hisleridir. Bütün ülkenin değil.
Başarılı olan kulüp her zaman diğerleri tarafından sevilmeyen kulüptür. Diğer takım taraftarları genelde bu yüzden Fenerbahçe'yi sevmez -ki bu bence kötü bir şey değil. Son 2 yılda Galatasaray daha başarılı olduğu için aynı kişilerde Galatasaray antipatikliği oluştu. Yani bu hep devam eden bir şey değildir, zaman zaman değişir.
Ama nefret bambaşka bir şey. Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki bu. Bunu birilerinin çözmesi gerekiyor. En azından çözecek adımlar atılması lazım. Yoksa ne Fenerbahçelisi ne de Trabzonsporlusu bu durumdan memnun. Trabzonspor'un kupa istemesi kadar doğal bir durum yok. Çünkü adamlar lehine mahkeme kararı var ama dün statta olanlar bambaşka bir boyutta. Bunlar olacağına Fenerbahçe-Trabzonspor hiç birbiriyle maç yapmasın gerekirse.
uAburak89
11.Mart.2014, 16:17
Bu olayların sebeplerinden birisi de basın.
Fenerbahçe'nin basını çok güçlü, istedikleri herşeyi yapabiliyorlar.
En basit örneklerden biri, yürüyüş mevzusu. Trabzonspor taraftarı da yürüyor ama bir kaç kanal ve site dışında bu protestolar twitter'da, yerel basında kalıyor. Fenerbahçe'liler yürüdüğü zaman canlı yayında veriliyor.
Tek sebep değil ki tabii ama, tabiri caizse Trabzonspor taraftarını da gömmemek lazım, sadece şiddet içerikli eylemlerde bulunmuyorlar. Böyle yapacaksak her takımın taraftarı terörist olur. GS'li su attı, rakı şişesi attı. BJK'li sahaya atladı. FB'li polis arabası devirdi, stat yaktı. TS'li sahaya kaldırım taşı attı. Vs, vs. Bu şekilde söylemek çok basit ve çözüme yönelik değil.
Dün maçtan sonra spor yorumcularına baktım, bugün de köşe yazılarına. Adamların miladı 3 değil, 4 temmuz. O gün doğmuşlar sanki. Bunlar kitleleri etkiliyor işte, yaptığın yürüyüş, bıraktığın çelenk gibi şeyler haber olmuyor ama dünkü gibi olaylar manşet oluyor. Belki de "bizi yok sayıyorsunuz, alın bakalım hadi bunları da vermeyin demek istiyorlar", doğru yol değil tabii ama dün akşamın sebeplerinden biri çaresizlik bence. Sadece nefret, kupa isteği, zarar verme olayı değil.
İşin futbol yanına bakarsak en az bu şiddet olayları kadar üzüldüm, havadan 3 puan aldı diyebiliriz Fenerbahçe için, sakatlık, ceza, yorgunluk yok. Tertemiz. Ligin boyu kısalmaya başladı, puan kaybı beklediğim maçlardan birinde bu kadar kolay 3 puan, hoş değil. Emenike'nin golü ise tam tersi, çok hoş, Alper'in asisti de atlamamak lazım tabii.
byariff
11.Mart.2014, 16:24
hmm dogru klubesine yapsada net tahriktir su hareket.
https://pbs.twimg.com/media/BiYvuLACEAAV8aw.png
Chivalry
11.Mart.2014, 16:27
Volkan ben kendimi bildim bileli gol sevinçlerinde iki elini bel seviyesine kadar kaldırarak yumruk yapar ve sallar, Trabzon'a art niyetli olduğunu sanmıyorum.
attirson
11.Mart.2014, 16:43
Yahu hayatımda duydugum en sacma sey Volkan'ın şu hareketine tahrik demeniz aman tribünler tahrik olacak diye sevinemeyecek mi adam öyle birşey mi var ? Tribünlere yönelik yapmadıgı sürece isterse kafasının üstünde zıplar.Sanırsın adamlar söküp koltuk atmıs.Kaldırım taşı getirmisler yanlarında Volkan tahrik edince mi söküp getirdiler o taşı adamların amaçları zaten belli.Cristiano Ronaldo'nun yaptıgı hareketi yapsa demek ki bizim oyuncular ülkeden sürelim diyeceksiniz azıcık mantıklı olun.
Redrum
11.Mart.2014, 17:05
Yahu hayatımda duydugum en sacma sey Volkan'ın şu hareketine tahrik demeniz aman tribünler tahrik olacak diye sevinemeyecek mi adam öyle birşey mi var ? Tribünlere yönelik yapmadıgı sürece isterse kafasının üstünde zıplar.Sanırsın adamlar söküp koltuk atmıs.Kaldırım taşı getirmisler yanlarında Volkan tahrik edince mi söküp getirdiler o taşı adamların amaçları zaten belli.Cristiano Ronaldo'nun yaptıgı hareketi yapsa demek ki bizim oyuncular ülkeden sürelim diyeceksiniz azıcık mantıklı olun.
Melo kendi taraftarı önünde buna benzer bir galibiyet sevinci yaşarken neden herkes "terbiyesiz,ahlaksız, karaktersiz Melo" diyordu :)
Dave S Mustaine
11.Mart.2014, 17:15
Bu rezilliklerin üstüne ''adaletin olmadığı yerde anarşi başlar'' denmiş. Neşem yerine geldi cidden beyler sağolun.
attirson
11.Mart.2014, 17:19
Melo kendi taraftarı önünde buna benzer bir galibiyet sevinci yaşarken neden herkes "terbiyesiz,ahlaksız, karaktersiz Melo" diyordu :)
Valla ben birşey demedim problem yok benim icin ayrıca bunla o nasıl benzer onu da hiç anlayabilmis degilim.Volkan zıplıyor sonra yerde kayıyor durduktan sonra kalkıyor tam o anı yakalayıp koymuslar.Melo'nun yaptıgı hareket tamamen bambaska birşey.
Bordo61Mavi
11.Mart.2014, 17:48
Aradaki fark Volkan oturarak yapiyor, Melo ayak ustu yapiyor.
kasım akdemir
11.Mart.2014, 17:50
Böylesine gergin bir ortamda Volkann yaptığı sevincin abartı olduğunu düşünüyorum bende. Zaten Volkan bu tarz tahrik içerikli haraketleri daha öncede yapmıştı. Bu konuda sabıkalı olduğunu kendide biliyor ama hiçbir zaman bir profesyonel gibi davranmadı , hep bu şekilde ya oyuncuları yada tribünleri tahrik etti. O yüzden kimse çıkıpta bu harekette nevar demesin. Aynı hareketi FB 'den başka biri yapsaydı belki bu kadar tepki olmazdı. Söz konusu Volkan olunca maalesef ben bunun kasıtlı olduğunu ve tahrik edici olduğunu düşünüyorum. Saygılar...
attirson
11.Mart.2014, 17:51
Neyse ben daha yorum atmıycam siz kendi kafanızda bir defa sucluyu ilan etmissiniz fikrinizde degismeyecek bosuna kendimizi yormanın alemi yok tamam Volkan olmasa hiçbir şey olmazdı mükemmel bir maç olurdu.Ah şu Volkan ! Şu Melo konusu acıldıgında adamın sabıkası var diye her yaptıgına kulp buluyorsunuz diyen arkadasları burdada göreve davet ediyorum görelim objektifliginizi.
Redrum
11.Mart.2014, 18:04
Bence Volkan'ın hareketinde bir şey yok. Yani suçlu değil. Taraftar taraftar olsa küfürsüz ve yabancı madde atmadan da Volkan'ı maç boyunca o yaptığına pişman ederdi. Ama ne diyorum işte, taraftar taraftar olsa.
Walter Sakana
11.Mart.2014, 18:09
Bugün Volkan'ın yaptığı hareketin tahrik olmadığını savunan zihniyetin Beşiktaş-Galatasaray maçından sonra yazdıkları:
ne gereksiz adamsın melo orda forma çıkarıp taraftarı neden tahrik ediyorsun be adam
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541733&postcount=115
Sen önce o Melo'na laf söyle. Her maç böyle. Yeter artık. Tiksiniyorum bu tarz adamlardan. Tamam beşiktaş taraftarı yanlış yaptı ama o adamın yaptıkları ne yahu !! 1 değil 2 değil.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541742&postcount=124
olay sadece kırmızı değil sahadan çıkarken formayı çıkarıp taraftara doğru tutuyor taraftarı iyice tahrik ediyor
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541757&postcount=138
o hareketten o durumdaki herkes tahrik olur
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541763&postcount=144
Melo bir melektir.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541765&postcount=145
Tribünlerin yaptığı büyük saygısızlık olabilir, hiç bir bahanesi olamaz ama Melo'nun yaptığı da asla affedilemez.
Toptan alakasız, doğrudan, oyuncuyu sakatlamak için çift daldı.
İlk yarıda da toptan alakasız, doğrudan, bilerek Gökhan Töre'nin bileğine bastı Hakan Balta.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2541772&postcount=152
daha devamı da var da bu kadarı yeterli sanırım...
Laz61g
11.Mart.2014, 18:14
Bu rezilliklerin üstüne ''adaletin olmadığı yerde anarşi başlar'' denmiş. Neşem yerine geldi cidden beyler sağolun. Trabzon taraftarına da Allah akıl fikir versin.
Ah ah keşke herkese verse o lafın Şenol Güneşin olduğu ve durumun vehameti için 2012 de söylendiğini de bir yandan anlatsa bir yandan akıl fikir verse
davidvilla
11.Mart.2014, 18:25
yüzyılın kapağı da gelmiş.
@Walter Sakana
ama tabi yine kabul etmeyeceklerdir. diyecekleri şu. aynı şey değil melo böyle böyle yaptı volkan şöyle şöyle yaptı. melo haksız volkan haklı. değişmez. istediğin argumanı sun.
bana kalırsa ikisi de normal hareketler. avrupa'da neler oluyor da kimse atlamıyor sahaya. bizim, futbolculara gelene kadar çözmemiz gereken yüzlerce mesele var.
Önder HOCA
11.Mart.2014, 18:30
Volkanın tahrik eden gol sevinci alın ibretlik
Eğer bu taraftara doğru taraftarı tahrik amaçlıysa haklısınız ama adam gol attığımız için kendi yedek klübesine doğru gidip sevinmemeliydi haklısınız
ortada kapaklık bir durum yok boşuna heveslenmişsiniz benim orda dediğim melonun rakip takım taraftarıyla gereksiz iletişime geçmesi burda volkanın rakip takım taraftarıyla bir diyoloğu varmı
adamın yerde kayakenki görüntüsünden anlık kesit alınmış sonrada burda bu tartışılıyor hayret
europeanconquer
11.Mart.2014, 18:33
Bu forumda Volkan Demirel'den en çok nefret eden kişi belki benimdir ancak burada tahrik falan yok,adam gayet güzel bir şekilde seviniyor gole.
SAİT71
11.Mart.2014, 18:43
Berkin'in cenazesini gördümde ne kadar boş bir tartışmaya girmişim, hayatta ne kadar önemli olaylar oluyormuş yeni farkettim. Berkinden özür diliyorum burada... Affetsin beni... :(
nannar
11.Mart.2014, 18:51
Olayın bu seviyeye gelmesinin baş sorumlusu M.Ali Aydınlar'ın şike olayları patlak verdiğinde cezaları verme cesaretini gösterememesi ve sonrasında da şikeyi kapatmak için gelen ve resmiyette başarılı olduğunu zanneden mevcut TFF yönetimidir. Kulüplerin bir suçu yok. Trabzonspor taraftarı zaten iç saha maçlarında lüzumsuz tepkilerle sürekli takıma zarar veriyordu ama bu maçla zirveye ulaştılar.Volkan'ın hareketinde bir tahrik göremedim ben. Bence bu işin çözümü şike iddaaları geçen sezonun şampiyonluğunu ve kupayı Fenerbahçe'ye ya da Trabzonspor'a vermek değil , o sezonu tamamen iptal etmektir. Yoksa bu iş yıllar geçtikçe küllenecek diye beklendikçe daha çok zarar görür türk futbolu... Üzücü ve utanılması gereken bir ortam var. Ortamı bu hale getirenleri kınamak lazım. Yoksa bu konuda Trabzon taraftarı ya da Fenerbahçe taraftarı haklı ya da haksızı asla ayıramaz...