Log in

View Full Version : Twitter Açıldı - Youtube Tekrar Kapatıldı !

Pages : [1] 2 3

Mamadou
21.Mart.2014, 01:15
Twittera baglanilmiyor. Mahkeme karari ile koruma tedbiri konmus. Kapatilmis.

BaGa TaRKaN
21.Mart.2014, 01:26

Valla Bende Böyle Bir Şey Yok Bağlanıyor Şuan Twitter'dayım

Nedvedmania
21.Mart.2014, 01:30

Yoo normal çalışıyor.

Mamadou
21.Mart.2014, 01:38
Bende girmiyor. Hatta Milliyetin sitesinde son dakika haberi var.

attirson
21.Mart.2014, 01:42
Dogrudur kapandı Dns'niz degisik oldugu icin problem yasamıyorsunuz bunu bile yaptılar helal olsun.İnsallah yakında interneti kapattırır tamamen.

davidvilla
21.Mart.2014, 01:47
Ben italyadan giriyorum su an turklerden kimse yazmiyo 10 dakikadir tek tük var . Birakalim yasasin son gunlerini madem.

BaGa TaRKaN
21.Mart.2014, 01:47
Şimdi Kapandı :uzgun:

Malum Kişi Bakalım Daha Nereye Kadar Tekelliğini Sürdürücek

ReaList
21.Mart.2014, 01:50
İktidar partisi insanların Temel hak ve Özgürlüklerine kısıtlama koymaya devam ederek anayasal suçun dibine vuruyor. Bu işin sonu iyi görünmüyor. Tamam hiç bir zaman salt Demokratik bir ülke olmadık ama Diktatörlük insanların kolayca hazedeceği bir şey değil.

davidvilla
21.Mart.2014, 01:51
Yahu berlusconi de çalıyor ama italyada her sey serbest. Nedir bu adamin sorunu anlamadim ben ya

Suicider
21.Mart.2014, 01:54
Dns ve programlar aracılığıyla giriliyor ama normal şekilde girilmiyor kapatıldı geçmiş olsun.

E.Cartman
21.Mart.2014, 01:55
Yahu berlusconi de çalıyor ama italyada her sey serbest. Nedir bu adamin sorunu anlamadim ben ya

Bunga bunga'lar geri plana atıyor hırsızlığı o nedenle pek etkilemiyor olabilir :zuhaha

vivoperlei
21.Mart.2014, 02:20
Twitter'in kapatılması, Avrupa'daki standartların Türkiye'ye taşınmak istenmesinin başka bir örneği sadece. Bu kadar büyütmeyelim...

Nedvedmania
21.Mart.2014, 02:23
Bilgisayardan giriliyor dns ile felan da mobilden girilmiyor ya. Kötü oldu bu

attirson
21.Mart.2014, 02:26
Superonline'da gitti Kablonet'ten sonra TTnet'i bilimiyorum.

Banega
21.Mart.2014, 02:29
Galiba seçim bitene kadar sürecek.Twitter'da robot hesaplarla her gün siyasi propogandalı hashtag'lere twit atılıyormuş.

europeanconquer
21.Mart.2014, 02:35
Zaten kullanmıyorum iyi olmuş hahahahahahahah :n:

Şaka bir yana iktidarı hala öven tipler göreceğime övdükleri kişiler tarafından haklarının kısıtlanmasını izlemek daha zevkli.

Ralph
21.Mart.2014, 02:35
Ama çok komik :D AKP yandaşları, milletvekilleri, yandaş medya falan Twitter'dan Twit atıyor.

Nedvedmania
21.Mart.2014, 02:36
Konu haline getirldi

E.Cartman
21.Mart.2014, 02:39
#DirenTTNet
#TTNetDimdikAyakta

:zuhaha

anil luque
21.Mart.2014, 02:44
Padişah hazretleri buyurdu ve twitter kapatıldı.

Gittiğimiz yol yol değil.

Nedvedmania
21.Mart.2014, 02:50
Twitter'da çok sağlam goygoylar dönüyor yine :n:

footballer33
21.Mart.2014, 02:52
Kapatın, youtubeyi de kapatın, facebooku da kapatın. Diktatörlüğünüzü ilan edin iyice! YAZIK!!!

Night_Mare17
21.Mart.2014, 03:08
Ben bu yasaklarla gençliğimi yaşamak istemiyorum.

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:09
Zamanında Youtube neden kapatılmıştı hatırlayan var mı?

attirson
21.Mart.2014, 03:11
Yahu çok komik degil mi haber siteleri , spor siteleri Twitter'dan güncellemeler veriyor hala şuan ülkede Twitter yasak ama kimse tınmıyor. :D

SAİT71
21.Mart.2014, 03:11
Size ne arkadaş ülke onun bayrak onun istediğini yapar. Gelmiş birde burda konu açmışsınız ayıp bir şey yahu. Lütfen kilitlensin konu, böyle şey mi olur.

attirson
21.Mart.2014, 03:12

Atatürk'e hakaretten kapanmıstı ne oldu ki ? Simdi de Erdogan küfür ettiler kapandı Twitter diye mi acıklayacaksın.Atatürk adı üstünde ''ATA''türk ülkemizin en önemli kisisi böyle birşeyden kapatılabilir ancak her ülke basbakanı kendine küfür ediliyor diye Twitter'ı kapatırsa hey masallah daha neler görürüz.

footballer33
21.Mart.2014, 03:13
Atatürk'e hakaret içeren videolar olduğu için. Sonradan o videolar kaldırıldı; ancak yakında tekrar kapatırlar. Bu sefer de gerekçe olarak Tayyip Erdoğan'a hakaret videoları derler! Mustafa Kemal Atatürk ile Tayyip Erdoğan'ı kıyaslarlar artık! :)

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:15
Atatürk'e hakaretten kapanmıstı ne oldu ki ? Simdi de Erdogan küfür ettiler kapandı Twitter diye mi acıklayacaksın.Atatürk adı üstünde ''ATA''türk ülkemizin en önemli kisisi böyle birşeyden kapatılabilir ancak her ülke basbakanı kendine küfür ediliyor diye Twitter'ı kapatırsa hey masallah daha neler görürüz.

Konunun dediğiyle alakası yok.

O zamanda youtube'dan o videoların kaldırılması istenmişti, kaldırmamışlardı. Şimdi aynı şeyi Twitter'dan mahkeme kararıyla istediler yapmadılar.

Ek olarak istediğiniz gibi her yerde küfür ediyorsunuz onunla ilgili bir probleminin olmaması gerek.

sarianet
21.Mart.2014, 03:16
twitterin kapandığını twitterden öğrenen millete bişi olmaz endişe etmeyin :D

anil luque
21.Mart.2014, 03:17
Konunun dediğiyle alakası yok.

O zamanda youtube'dan o videoların kaldırılması istenmişti, kaldırmamışlardı. Şimdi aynı şeyi Twitter'dan mahkeme kararıyla istediler yapmadılar.

Ek olarak istediğiniz gibi her yerde küfür ediyorsunuz onunla ilgili bir probleminin olmaması gerek.

Cümbür cemaat yenilen haltların kamuoyundan saklanma çabasıyla bir tuttuğunuz konu vaziyetin ne kadar vahim olduğuna işaret.

Önder HOCA
21.Mart.2014, 03:18
Teoman ‏@teomandiyorki 30m
Başbakan twitterı kapatıyor, Ankara belediye başkanı dns değiştirip twit atıyor. Yemin ediyorum film gibi ülkeyiz.

attirson
21.Mart.2014, 03:18
Şuan dünya gündeminde 1. sırada Akp'nin sponsorlu hastaghı var.Komedi gerçekten.

E.Cartman
21.Mart.2014, 03:22
YouTube'un kapatılması da yanlıştı. Yapılması gereken YouTube'la iletişime geçilip bu konuda gereğinin yapılmasını istemekti eğer olmuyorsa gerekli yerlere başvurarak YouTube'un bu içerikleri silmesini sağlamak ve sonuna kadar yasal olarak mücadele etmekti. Koca bir ülkenin siteye girişini engelleyip özgürlüğünü kısıtlamak saçmalıktı tıpkı bugün olduğu gibi. Böyle şeyler yaparak sadece kendinizi küçük duruma düşürürsünüz. Twitter talepleri ciddiye almamış deniliyor, haklılar da epeydir pek ciddiye alınacak bir ülke durumunda değiliz.

europeanconquer
21.Mart.2014, 03:23
Süper ya :n:

http://i.imgur.com/I16liTe.png

Hahahaha :n:

http://i.imgur.com/8Wbzz5o.png

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:29
Öncelikle kendi fikrimi belirteyim. Ben de kapatılması kararını doğru bulmuyorum. Bence de bu iş böyle çözülmeye çalışılmamalıydı.

Sadece burada konunun nereye dayandığını söylemeye çalıştım. Çünkü sizler her zaman olduğu gibi olayı işinize göre yorumlayıp işinize gelen kısmını görüp işinize gelen kısmını yorumlayabiliyorsunuz sadece.

europeanconquer
21.Mart.2014, 03:31
Çünkü sizler her zaman olduğu gibi olayı işinize göre yorumlayıp işinize gelen kısmını görüp işinize gelen kısmını yorumlayabiliyorsunuz sadece.

Evet,biz aynen öyleyiz.

anil luque
21.Mart.2014, 03:32
Öncelikle kendi fikrimi belirteyim. Ben de kapatılması kararını doğru bulmuyorum. Bence de bu iş böyle çözülmeye çalışılmamalıydı.

Sadece burada konunun nereye dayandığını söylemeye çalıştım. Çünkü sizler her zaman olduğu gibi olayı işinize göre yorumlayıp işinize gelen kısmını görüp işinize gelen kısmını yorumlayabiliyorsunuz sadece.

İşine gelmediği zaman bizi yetmiş sekizinci dünya ülkeleri arasına sokacak uygulamalara imza atan bir başbakanımız varken tabii ki de işimize geldiği gibi davranacağız.

E.Cartman
Onu bunu geçin hala Twitter'a girebiliyorsanız orada takılın gerçek anlamda efsane goygoy var, capsler falan müthiş :n::n:

Nedvedmania
Seçimlerden önce böyle bir şey yapılması sizce de mantıksız değil mi ? Yani "Kendi bacaklarına sıktılar, iyice rezil oldular" vs diyoruz ama Erdoğan zeki adam. Arka planda onların işine gelen mutlaka daha önemli bir şey var ki kapattılar.

footballer33
21.Mart.2014, 03:35
Onu bunu geçin hala Twitter'a girebiliyorsanız orada takılın gerçek anlamda efsane goygoy var, capsler falan müthiş :n::n:
Bir tanesi de burada:

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1604553_10152271895182931_12831731_n.jpg

:icon_biggrin:

attirson
21.Mart.2014, 03:35
Seçimlerden önce böyle bir şey yapılması sizce de mantıksız değil mi ? Yani "Kendi bacaklarına sıktılar, iyice rezil oldular" vs diyoruz ama Erdoğan zeki adam. Arka planda onların işine gelen mutlaka daha önemli bir şey var ki kapattılar.

Secimden 5 gün önce yeni kaset cıkacak deniyordu ben Youtube ve Facebook'un da kapatılmaya calısılacagını düsünüyorum.

Nedvedmania
21.Mart.2014, 03:37
Zannetmiyorum. Çünkü kaset yayınlanırsa her türlü izlenir. Yani şuan twitter engellendi ama engellendi mi sanki ? Herkes giriyor yine. Bence asıl bu sefer amaç gündem değiştirmek. Arka planda neler düşünüyorlar, neler yapacaklar kim bilir.

europeanconquer
21.Mart.2014, 03:37
http://i.imgur.com/jLQkYmS.png

İşte bunlar hep hakaret.

Börk
21.Mart.2014, 03:38
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/734454_487846688010786_1664680505_n.png

Önder HOCA
21.Mart.2014, 03:38
http://www.zaman.com.tr/gundem_2014-turkiyesinde-twitter-kapatildi_2206225.html
zaman gazetesi dns ayarlarını vermiş :)

E.Cartman
21.Mart.2014, 03:39
Okkalı bir tape goygoyu var aslında hemde görüntülü, başta inanmamıştım ama ne yalan söyliyim "Lan yoksa :eek:" dedirttiler bu son hareketleriyle. Dedikodusu geçen tape içeriğini isteyene pm atarım burdan yazmam pek uygun olmaz :n::n:

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:40
Ya arkadaşlar bana şöyle garip garip laf sokmaktan, hakeretler etmekten vazgeçin. Gelin özel mesaj yoluyla veya başka türlü neden böyle düşündüğümü sorun. Sizlerin görüp, benim göremediğim neler olduğunu bana anlatın. Ben de niye böyle düşündüğümü anlatayım sizlere.

attirson
21.Mart.2014, 03:42
Okkalı bir tape goygoyu var aslında hemde görüntülü, başta inanmamıştım ama ne yalan söyliyim "Lan yoksa :eek:" dedirttiler bu son hareketleriyle. Dedikodusu geçen tape içeriğini isteyene pm atarım burdan yazmam pek uygun olmaz :n::n:

Aynen.Zaman'da dns verdigine göre ben hala ısrarcıyım cıkacak kaset konusunda. :D

europeanconquer
21.Mart.2014, 03:46
Ya arkadaşlar bana şöyle garip garip laf sokmaktan, hakeretler etmekten vazgeçin. Gelin özel mesaj yoluyla veya başka türlü neden böyle düşündüğümü sorun. Sizlerin görüp, benim göremediğim neler olduğunu bana anlatın. Ben de niye böyle düşündüğümü anlatayım sizlere.

Kişisel hak ve özgürlükler kısıtlanıyor.Burası demokrasi ile yönetilmesi gereken bir ülke.Sırf kendisine hakaret ediliyor diye site kapattırılacaksa,onlarca,binlerce kişi bana hakaret ediliyor diyerek kapattırsın tüm siteleri.Birde bu yasaklara ''düzenleme,ayar çekme,tedbir koyma'' falan diyorlar ya hiç bir değişiklik olmuyor.

sarianet
21.Mart.2014, 03:48
aynen ya kaset falan varsa çıkartsınlar bari görelim hünerlerini açıkçası ilk çalışmaları baya başarılıydı çok kişiyi yemlediler bakalım yenileri nasıl olacak :D

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 03:49
aya ilk defa ayak basildigi zamanki canli yayin kadar ilgi cekici bir yayin oldu bu kaset isi, beklentiler bu gece karsilanacak gibi bence :n:
paldir kuldur bu yasak konduguna gore istihbarat var, caresiz kaldilar resmen. oyle veya boyle bunlar ifsaa olacak. luzumsuz hamleler bunlar.

attirson
21.Mart.2014, 03:51
http://i.hizliresim.com/x8AR57.jpg (http://hizliresim.com/x8AR57)

sarianet
Kişisel hak ve özgürlükler kısıtlanıyor.Burası demokrasi ile yönetilmesi gereken bir ülke.Sırf kendisine hakaret ediliyor diye site kapattırılacaksa,onlarca,binlerce kişi bana hakaret ediliyor diyerek kapattırsın tüm siteleri.Birde bu yasaklara ''düzenleme,ayar çekme,tedbir koyma'' falan diyorlar ya hiç bir değişiklik olmuyor.

haklısın europeanconquer herkesin başbakana küfretme hakkı var ve kimse bu hakkı kullanmakta cimri davranmıyor da
şunu düşünsek ya
adamlar benim ülkemin mahkemesini tanımıyor
türkiyeyi tınlamıyor abi hiç mi milli damarınız kabarmıyor
kapatmanın hiçbi türlüsünü desteklemiyorum bu karar bile yanlış ama
benim ülkemi de tanısın be abi yanlış mıyım
capslar bu arada süper bide fac kapansa ne capslar çıkar başbakan olsam denerdim yani seçimlerden sonra :D

Börk
Hahahahaha :n:

E.Cartman
21.Mart.2014, 03:52

Kendimi tekrar ediyim bari :D 2 tane dedikodu var videolu tapelerle ilgili. 1'i siyasi bir olay onu söylemek aslında sorun yaratmaz ama devamında konu çok uzayabilir o yüzden gerek yok. Üstteki mesajda bahsettiğim ise öyle böyle değil gerçekten çok garip bir dedikodu :D

Börk
haklısın europeanconquer herkesin başbakana küfretme hakkı var ve kimse bu hakkı kullanmakta cimri davranmıyor da
şunu düşünsek ya
capslar bu arada süper bide fac kapansa ne capslar çıkar başbakan olsam denerdim yani seçimlerden sonra :D

Aman yolcu tayyip'den sonra sen gelirsen bu millet kafasına sıkar :)

footballer33
Dünya basınına düştü bile bu durum:

https://pbs.twimg.com/media/BjNW6OYIcAE8ODP.jpg:large

attirson
21.Mart.2014, 03:53
şunu düşünsek ya

Başbakan bile ülkemizin mahkemesini tanımıyor onlar niye tanısın ? :D

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:54

Öncelikle olayın hakaretle falan hiçbir ilgisi yok. Hakereti sokaklarda etmedin mi, burada etmedin mi, facebook'ta etmedin mi, başka yerlerde etmedin mi, twitterda bu güne kadar kaç kere ettin veya bundan sonra kaç kere edeceksin? Olay hakeretle alakalı değil.

Olay tamamen sevgili Özgür'ün dediği gibi twitter'ın "kaale almama" durumuyla alakalı. Ama senin için bir şey ifade etmeyebilir. Çünkü bu parti iktidardayken Türkiye'nin ilerlemesi seni üzer, böyle "küçük düşürmeler" seni mutlu eder.

Sen diye hitap ettim, seni kastederek değil. Genel olarak.

europeanconquer
21.Mart.2014, 03:56
aynen ya kaset falan varsa çıkartsınlar bari görelim hünerlerini açıkçası ilk çalışmaları baya başarılıydı çok kişiyi yemlediler bakalım yenileri nasıl olacak :D

Abi ses mühendisi bir arkadaşın varsa ona git valla çok aydınlatır seni,yemin ediyorum.Gerçi Türkiye'de çok zor bulursun malum bölümü yok.Olmadığı için de mezunu yok.Hüner dediğin şeyi Türkiye'de yapacak kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

şunu düşünsek ya

Hakkı yok ancak edildiği ortamı da kapatacaklar diye de bir şey yok.Tamam hadi kapatsınlar da başbakanın ettiği hakaretler nolacak ? Onu kim kapatacak ? Ona kimse bir şey diyemiyor ama o maşallah her mecrada her ortamda mutlaka birilerini aşağılıyor.

sakary Ali
21.Mart.2014, 03:57
Dünya basınına düştü bile bu durum:

https://pbs.twimg.com/media/BjNW6OYIcAE8ODP.jpg:large

Şu konu hakkında da bir kaç bir şey söyliyim. Avrupa basınına düşecek tabi. Çünkü demin dediğim gibi onlarında işine geliyor bunlar. Nasıl Gezi'ye balıklama dalıp, taa nerelerden daha olmayan (palalı olayı gibi) olayların animasyonlarını falan veriyorlardı. Ama işlerine gelmeyince Mısır'a, Suriye'ye gözlerini kapatmayı çok iyi biliyorlar.

sarianet
21.Mart.2014, 03:57
Aman yolcu tayyip'den sonra sen gelirsen bu millet kafasına sıkar :)

yok ben üniversteye gelince vazgeçtim başbakanlıktan o kadar küfürü kaldıramam trtye çıkar canlı yayında söverim sakinlik konusunda sıkıntılarım var :D

footballer33
21.Mart.2014, 03:59
Şu konu hakkında da bir kaç bir şey söyliyim. Avrupa basınına düşecek tabi. Çünkü demin dediğim gibi onlarında işine geliyor bunlar. Nasıl Gezi'ye balıklama dalıp, taa nerelerden daha olmayan (palalı olayı gibi) olayların animasyonlarını falan veriyorlardı. Ama işlerine gelmeyince Mısır'a, Suriye'ye gözlerini kapatmayı çok iyi biliyorlar.
Vermeyeceksin o zaman onlara bu fırsatı. İran'da ve Mısır'da bile şu anda twittere erişim sağlanabiliyorken dünyada, Çin'den sonra twitteri yasaklayan ikinci ülke olduk.

sarianet
21.Mart.2014, 04:01
o değil de bütün dnsciler kendi kendimizi fişlemiş olduk ya şimdi

anil luque
21.Mart.2014, 04:02
şunu düşünsek ya

abi ciddi ciddi bir şey soracağım , kesinlikle kötü niyetim yok..

Bu adam çıkıp kendi ağzıyla evet kardeşim biz bütün bu şeyleri yaptık , maalesef bunlar doğrudur demediği sürece kesinlikle temiz mi yani?

Yaşanan olaylardan yorumlamada bulunamıyor musun ? Bulunmak mı istemiyorsun?

Çok merak ediyorum. Saygılar.

attirson
Şimdi şöyle bir komediyi yaymıslar dns ile girenler tespit edilecekmiş bastım bir kahkaha. :n: O zaman Ntvspor'un twitter hesabını yöneten kisiden baslasınlar Mustafa Sarıgül , Melih Gökçek herkesi toplasınlar sıra bize gelene kadar cok var. :D

sakary Ali
Vermeyeceksin o zaman onlara bu fırsatı. İran'da ve Mısır'da bile şu anda twittere erişim sağlanabiliyorken dünyada, Çin'den sonra twitteri yasaklayan ikinci ülke olduk.

Evet, bunları zaten önceki mesajlarda konuşmuştuk. Benim mesajım da bunla alakalı değildi.

sarianet
21.Mart.2014, 04:06
abi ciddi ciddi bir şey soracağım , kesinlikle kötü niyetim yok..

Bu adam çıkıp kendi ağzıyla evet kardeşim biz bütün bu şeyleri yaptık , maalesef bunlar doğrudur demediği sürece kesinlikle temiz mi yani?

Yaşanan olaylardan yorumlamada bulunamıyor musun ? Bulunmak mı istemiyorsun?

Çok merak ediyorum. Saygılar.

Hani bahçelinin öcalanlı montaj kaseti var ya abi onu siz nasıl şıp diye montaj olarak algıladıysanız bu da böyle. çıplak gözle gözümün önünde çaldığını görmeden inanmam
bahçelinin öcalan halk kahramanıdır demesi ne kadar gerçekse yolsuzluk iddiaları o kadar gerçektir bana göre

bu arada twitter olayı inceliyormuş hadi bakalım

Önder HOCA
21.Mart.2014, 04:07
bu arada tapelerin sahte olup olmadığını boş bir zamanımda matlapdan ses frekanslarının çıktısını alıp kanıtlayabilirim.öyle sağdan soldan bu tape montaj filan duyupta kestirip atmayın bir kere sese montaj yapması görüntüye montaj yapmak gibi değildir daha zordur ve sadece kulakla bile anlaşılabilinir

europeanconquer
21.Mart.2014, 04:08
Öncelikle olayın hakaretle falan hiçbir ilgisi yok. Hakereti sokaklarda etmedin mi, burada etmedin mi, facebook'ta etmedin mi, başka yerlerde etmedin mi, twitterda bu güne kadar kaç kere ettin veya bundan sonra kaç kere edeceksin? Olay hakeretle alakalı değil.

Olay tamamen sevgili Özgür'ün dediği gibi twitter'ın "kaale almama" durumuyla alakalı. Ama senin için bir şey ifade etmeyebilir. Çünkü bu parti iktidardayken Türkiye'nin ilerlemesi seni üzer, böyle "küçük düşürmeler" seni mutlu eder.

Sen diye hitap ettim, seni kastederek değil. Genel olarak.

Türkiye'nin ilerlemesi kimseyi üzmez ama şu an üzülüyorum çünkü Türkiye'nin ilerlediği falan yok,yok.Kısıtlamalarla,yasaklarla,devlet kurumlarını özelleştirmeyle,köprü,yol yapmakla ülke ne kadar ileriye gidebilir ? Bu konular gereğinden çok uzun bu saatte tartışmak yersiz olur,konu Twitter'ın kapatılması,orada kalsın yoksa uzar gider.Her zaman diyorum.Bekleyelim,görelim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 04:12
@_yoLcu_

ben dinledim hocam o bahceli montajini da hic basarili degil, cok anlasiliyor. o kadar ugrasip bunu mu cikarabilmisler. o zaman o yayinlanan tapeler cok cok ileri teknolojiyle yapilmis olmali, cunku hic anlasilmiyor montaj oldugu eger oyleyse (:

zaten tapelerden ibaret degil o dosya, fezleke cok kabarik. bosuna saklanmadi aylarca, kimbilir ne tahribatlar yapilmistir bu zaman zarfinda. gercekler ortaya cikinca cok pisman olacaklar bu kisilerin pesinden giden saf vatandaslarimiz. saf derken asagilamak niyetli degil, temiz anlaminda dedim.

mpaker66
21.Mart.2014, 04:22
Komik ve utanç verici bi durum.

anil luque
21.Mart.2014, 04:23
Hani bahçelinin öcalanlı montaj kaseti var ya abi onu siz nasıl şıp diye montaj olarak algıladıysanız bu da böyle. çıplak gözle gözümün önünde çaldığını görmeden inanmam
bahçelinin öcalan halk kahramanıdır demesi ne kadar gerçekse yolsuzluk iddiaları o kadar gerçektir bana göre

bu arada twitter olayı inceliyormuş hadi bakalım

Padişah efendi yakında salıverecek onu da nasılsa o zaman halk kahramanı mı azılı bir terörist mi anlaşılır.

Bahçeli de beni zerre kadar ilgilendirmiyor inan. Özünde iyi biri ama neyse.

Ben cevabımı aldım teşekkürler.

byariff
21.Mart.2014, 04:31
dert etmeyin seçimlerden sonra açarlar geri :D bu arada twitterde vs olsun yok dns ile girin vs vs demeyin dns yide engelliyebilirler

chrome kullananlar bu eklentiyi kursun yasak masak dinlemez dns ile ugrasmayin :D

https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-for-google-chrome/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme

yurt disinda yasamanin faydalarindan biride bu aga ne yasak ne bisi :D

E.Cartman
21.Mart.2014, 04:35
dert etmeyin seçimlerden sonra açarlar geri :D bu arada twitterde vs olsun yok dns ile girin vs vs demeyin dns yide engelliyebilirler

chrome kullananlar bu eklentiyi kursun yasak masak dinlemez dns ile ugrasmayin :D

https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-for-google-chrome/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme

yurt disinda yasamanin faydalarindan biride bu aga ne yasak ne bisi :D

Bi kaç seneye yanındayım İspanyol :zuhaha

Facx
21.Mart.2014, 04:36
http://i.capsspot.com/s/38/10/768111.jpg

:D

byariff
21.Mart.2014, 04:38
ahahaha

https://pbs.twimg.com/media/BjNh12ZIgAEZsVT.jpg

omersal
21.Mart.2014, 04:38
Ya hala montaj diyenler var ve işin daha komiği arkadaşı buna inandırmaya çalışanlar da var. Ak genç isimli parodi hesabın tweeti olayı özetler nitelikte : 'Usta bizi mal yerine koyup montaj diye yalan söylemesin. Yaptım desin. Biz yine arkasında oluruz. Ağda yaptırmadığı sürece hep arkasındayız.'

Konuya gelirsek bu hamleden anladığımız kadarıyla Tayyip'in gizli işleri bu kadarla sınırlı değil , Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde emri verdiği bile söyleniyor. Açıkçası çok merak ediyorum daha neleri çıkacak :)

Daha da özele inmeye de gerek yok rezillik ve utanç verici bir durum.

europeanconquer
21.Mart.2014, 04:41
Frodo karıştı işe beyler Gandalf'ın gelişi yakındır.Hayırlısıyla Frodo yüzüğü Hüküm Dağı'na atıp kurtaracak bizi.

omersal
21.Mart.2014, 04:51
Ha arkadaşlar bu arada ne kadar doğru bilemem ama bugün nevruz olduğu için malum bazı topluluklar kutlama yapacak. Twitter için milleti sokağa inmeye yönlendirip rakip seçmeni bir nevi terörist gibi göstermeyi amaçladığı da söyleniyor tayyipin.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 04:56
@omersal

cok akillica bir plan, tebrik etmek lazim bu dahiyane fikri icin. zamanlama dedigin gibi cok manidar. kaset olaylari bir yana yarin onemli bir gun. twitter da yeterli bir tahrik unsuru olabilir bu acidan.

Bordo61Mavi
21.Mart.2014, 05:26
Yasagin secime kadar oldugunu dusunuyorum.

Hayirlisiyla bi gecseydide kurtulsaydik

Tv'yi aciyoruz Siyaset
Facebooku aciyoruz siyaset
Whatsappden mesajlar paylasiyor siyaset
Instagramda siyaset
Hepsinden kurtulalim deyip FM aciyoruz oda bu sene sarmadi.

illAllah ettirdi secimler.

Ingilizler boyle degil yahu, yok mitingdi reklamdi suydu buydu bilmezler. Bence halkin 30% basbakanin ismini bile bilmiyordur

Del Piero_10
21.Mart.2014, 10:06
Konuya gelirsek bu hamleden anladığımız kadarıyla Tayyip'in gizli işleri bu kadarla sınırlı değil , Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde emri verdiği bile söyleniyor. Açıkçası çok merak ediyorum daha neleri çıkacak :)

Yuh!

Bunları yazanlara bu yasaklar tabi müstahak.

ReaList
21.Mart.2014, 10:17
O değil de neredeyse hepinizin Dns ayarlarıyla oynanmış. Hayırdır siz hangi yasaklı sitelere girip neler izliyorsunuz öyle gençler! he söyleyin bakayım :D

kasım akdemir
21.Mart.2014, 10:42
O değil de neredeyse hepinizin Dns ayarlarıyla oynanmış. Hayırdır siz hangi yasaklı sitelere girip neler izliyorsunuz öyle gençler! he söyleyin bakayım :D

Hahahahaha... :icon_redface::icon_redface::icon_redface:

RTE'nin üslubu beni her daim rahatsız etmiştir. Twitter'ın kapatılması gerçekten bir utanç kaynağıdır fakat bundan daha vahim olan RTE'nin "kökünü kazıyacağız" demesidir. Nasıl bir psikoloji içinde bu adam anlamış değilim. Bırakasalar bi kaşık suda boğarım. Neyse... siyaset konuşmayalım.

Gncl1905
21.Mart.2014, 11:23

Ben Youtube'a girebiliyorum diyen başbakandı zamanında, bu mantıkla :D

Twitter'a ben de girebiliyorum şu an için, ne zaman kapanır bilmiyorum tabi. Pek kullanmam ben Twitter da kardeşim çıldırır artık :D Dün kuzenim de soruyordu neden giremiyorum diye. İçimden, oh iyi oldu, dedim. 24 saat Twitter'da dolaşacağına başka şeylerle ilgilenirsin artık dedim. DNS falan bahsetmedim, bilmiyorum, dedim direk :D

Yasak hakkındaki görüşüme gelirsek, her türlü yasağa karşı olduğum gibi buna da karşıyım. Twitter kullanmayan adam face kullanır, ne biliyim ne popüler bu günlerde yaşlandım ben :D Ne popülerse onu kullanır. Bir sürü giriş yolu da var; VPN, DNS vs. vs. O yasak bu yasak sonra insanlar niye başkaldırıyor. Özgürlükler çağında yaşıyoruz. İnsanlara artık bu özgürlüğünüz yok derseniz tepki alırsınız. Sonra faiz lobisi oluyor o oluyor bu oluyor.

Bir yardım da benden olsun. VPN kullanımı. Yazıyı okumadım, VPN de hiç gerekmedi bana ama başlıktan dolayı herkes anlar diye düşündüm. Aranızda elektrik-elektronikle ilgilenen varsa da bloğu takip edebilir :)

http://blog.ahmetalpat.com/tr/anneye-anlatir-gibi-vpn-kullanimi-nasil/

Twitter özeline indirirsek o konudaki görüşlerim ise bambaşka. Ben kapatmazdım ama kapandığı da iyi oldu açıkçası, hiç üzülmedim.

Namzet
21.Mart.2014, 11:31

çaktırma abi:D:D:icon_redface:

attirson
21.Mart.2014, 12:11
Akpliler Twitter'dan basbakanı savunuyor. :n: :n: Yok artık ya tam komedi ülkesi olduk artık.

nannar
21.Mart.2014, 12:14
seçimden sonra mahkeme kararı uygulandı diye tekrar açılır.panik yok :)

sui generis
21.Mart.2014, 12:32
Böyle girmek daha zevkli :)

urwrdskkn
21.Mart.2014, 12:36

Hocam bunlar ktunnel grubu :-) :-)

kumbara
21.Mart.2014, 12:51
Hocam bunlar ktunnel grubu :-) :-)

Ktunnel Lobisi, yedirmeyiz !

Sekopej
21.Mart.2014, 12:56

Bahçeli zaten o cümleyi kullandı, yani oradan buradan birleştirip yapılan bir konuşma ya da montaj değildi, dudaklarını bile uygun oynatmışlar diyenler vardı, yahu uygun olacak tabi, adam o lafları söyledi zaten, eklemeyle uydurulmadı ki. =)

Neyse konumuza gelirsek, zaten bu paylaşılan konuşmalar vs vs, inanmak isteyen inanıyor, istemeyen inanmıyor. Acaba var mı böyle şeyler diyen vicdanlı büyük bir kesim düşünmeye başlıyor, araştırıyor ama bir kızım var ki Tayyip ne derse onu emir görüp aksini asla düşünmüyor.

Bence maksat mevcut muhalefet edenleri ya da yeni ses/görüntü artık ne varsa paylaşacakları engellemek değil, onlar zaten her türlü paylaşım da yapar, dinler de izler de, mühim olan ne dese doğrudur kabul edenlerin zihinlerinde acaba oluşturmamak.

Yasaklarım, orası haram yuvası/şer odaklı oluşum falan filan desin çoğusu girmez bile artık ve haberi bile olmaz olan bitenden. Ki zaten haberi bile olmayan kitle çok, olma ihtimali olanları da engellemiş olur.

Hangi mahkeme kararına uymamış Twitter onu da görsek, sen aylardır şu görüşmeleri sızdıranları bulamamışsın, devletin içinde paralel yapı var deyip, kimseyi bu sebeple sorgulamamışsın, paralel yapı var deyip de çözmek için seçimleri bekliyorsun, sonra da dediklerimize uymadı gerekçesiyle siteyi kapatıyorsun.

Seçimde oy için menfaatine kullanacağı durumlar olması hayatta yapmazlardı, bekleyelim kokusu çıkar nasılsa.

kumbara
21.Mart.2014, 13:04
Sokaklara çıkıncada bunlar terörist diyor.Bu adamı anlamak çok zor.

Selim Atalay
21.Mart.2014, 13:36
Seçim bitsede kurtulsak diyorum. Hergün hergün aynı şeyleri yaşamak sıktı artık! Siyaset siyaset siyaset her partide aynı mantığıyla oy almak için herşeyi yapıyor. Kişilerin hangi partiye verdiği önemi yok açıkcası kim neye veriyorsa versin ama illa ki bu durumdan herkes sıkılmıştır.

Twitter ise BTK ile Başbakanlık açıklama yapmıştı. Eğer açıklamaya doğruysa ki doğru olduğunu düşünüyorum twitter devletin mahkemesini tanıyana kadar aklını başına gelmesi için uyarıdır diye tahmin ediyorum. Kapalı kalma süresi 1-2 günde olabilir seçim sonrasına kadarda olabilir her an herşey olabilir :)

Sekopej
21.Mart.2014, 13:41
Daha dur Cumhurbaşkanlığı seçimi var sonra genel seçimler var. =) Bu seçimlerin sonucu ne olursa olsun, gelecek seçimler için daha da kötü günler bizi bekliyor bence, daha önemli seçimler çünkü onlar.

urwrdskkn
21.Mart.2014, 13:44
Ben merak ediyorum acaba neler olacak bu olaylardan sonra

Redrum
21.Mart.2014, 13:48
Allah askina twitterda mahkemenin yasaklayacagi kadar, devletin rahatsız olacagi kadar ne var ne? Ben de bunu anlamiyorum. Adam gibi söylesinler böyle böyle bir durum var diye. Boş muhabbetler. YouTubeun kapatilmasi da sacmaydi. Arkadaş sen koskoca devletsin. Kicikirik bir internet sitesiyle sen niye ugrasiyorsun ki? Hele başka ihtimalleri düşünmek bile istemiyorum. Eğer koskoca başbakan twitterda "3 5 capulcu"dan korkacak haldeyse üzgünüm artik benim de oyumu kaybetmiş demektir.

BaFraLı
21.Mart.2014, 14:46
Adamda ki kafaya bak ya. Bu ülkede yaşanmaz. İşimi gücümü elime alabilsemde gitsem başka ülkelere. Sen kimsin de benim özgürlüğümü hangi siteye girip giremeyeceğime karar veriyorsun ?

İster adult video izlerim ister twittera girerim. Buna başkası karar veremez.

anil luque
21.Mart.2014, 15:16
Adamda ki kafaya bak ya. Bu ülkede yaşanmaz. İşimi gücümü elime alabilsemde gitsem başka ülkelere. Sen kimsin de benim özgürlüğümü hangi siteye girip giremeyeceğime karar veriyorsun ?

İster adult video izlerim ister twittera girerim. Buna başkası karar veremez.

Hayır Tolga adult video falan izleyemezsin yasak !

Git çocuk gelin al kendine , ona laf etmiyorlar..

omersal
21.Mart.2014, 15:22
Yuh!

Bunları yazanlara bu yasaklar tabi müstahak.

http://i.radikal.com.tr/150x113/2014/03/13/fft16_mf2045243.Jpeg

Bu yeni bir şey değil asım yıldırımın twitinden beri konuşulan bir durum. Önceki mesajımda da dediğim gibi oturdum kaseti ya da başka herhangi bir belgeyi beklemeye başladım ne çıkacak bakalım :) Son günlerde bir bomba patlayacak gibi

byariff
21.Mart.2014, 15:27
ortada o seks kasedi yok beklemeyin bence :D yukardaki arkadasin yazdigi gibi ya yazicioglu ile ilgili birsey cikacak yada tayibin onemli adamlara sovup kufur ettigi konusmasi cikacak.

E.Cartman
21.Mart.2014, 15:28
ortada o seks kasedi yok beklemeyin bence :D yukardaki arkadasin yazdigi gibi ya yazicioglu ile ilgili birsey cikacak yada tayibin onemli adamlara sovup kufur ettigi konusmasi cikacak.

Ben çok umutluyum kaset konusunda :zuhaha

omersal
21.Mart.2014, 15:34

Bugün AKPliler : ' Yazıcıoğlu adam gibi adamdır'
Yazıcıoğlu ile ilgili bişey çıkarsa AKPliler : 'Zaten Yazıcıoğlu şu tarihte şunu şunu yaptı ülke birliğini bozdu.'

Küfür ederse AKPliler : 'Herkes küfür ediyor biz Ustamızın arkasındayız'

Seks kasedi çıkarsa AKPliler : 'Herkesin çıktı zaten' ya da 'montaj bunlar'

Kısacası ne çıkarsa çıksın bu bağnaz kafa değişmedikçe hiçbiri işe yaramaz. O yüzden sırf eğlencesine bekliyorum ne çıkarsa artık :)

Banega
21.Mart.2014, 15:37
Kaset çıkacak diye Twitter'i engellemezler.DNS'yi bir çocuk bile rahatlıkla değiştirirken böyle bir şey yapmaları mantıklı mı? Eğer öyle bir şüphe olsa tüm sosyal paylaşım sitelerini DNS değiştirip giremeyeceğiniz şekilde yaparlardı.Bu kadar basit değil.

eng1n
21.Mart.2014, 15:40
Yakında DNS ile erişimde yasaklanır internete bi ZenMate yazıp arattırın lazım olur belki :D

William Rookwood
21.Mart.2014, 15:51
Twitter kullanmıyorum fakat insanların özgürlüklerini kısıtlamak ne kadar doğru? Çoğu kişi cep telefonundan giriyor bu sosyal paylaşım ağlarına.

Mamadou
21.Mart.2014, 15:55
Film gibi ülkeyiz.

alexdeozil
21.Mart.2014, 16:00
Kapatılan birkaç konunuzda bölücülük, provakatörlük, T.C Başbakanına ve devlet büyüklerine hakaret had safhada, gereken işlemleri yapınız aksi takdirde yeni internet yasasıyla elimizden geleni ardımıza koymayız. Yeni Türkiye yolunda bölücülere ve imkan sağlayacılara yer yok, iyi çalışmalar.

sui generis
21.Mart.2014, 16:03
Bence ya Fuatavni yi bulmak için yapıyor ya da milleti sokağa dökmek için. Kaset falan hikaye. Öyle bir varsa ki ihtimal vermiyorum ben çıkmasını engelleyemez

omersal
21.Mart.2014, 16:14
Kapatılan birkaç konunuzda bölücülük, provakatörlük, T.C Başbakanına ve devlet büyüklerine hakaret had safhada, gereken işlemleri yapınız aksi takdirde yeni internet yasasıyla elimizden geleni ardımıza koymayız. Yeni Türkiye yolunda bölücülere ve imkan sağlayacılara yer yok, iyi çalışmalar.

Nerde hakaret ? Neyse onu diyoruz ! Bölücülüğü senin başbakanın yapıyor.TCyi kaldırıp tepki üzerine geri getiren başbakana TC başbakanı demen de trajikomik. provakatörlük dendiğinde ise senin başbakanından başka biri gelmiyor aklıma ! Üslubumuzu bozmuyorsak saygımızdan ve forum kurallarından dolayıdır !

kumbara
21.Mart.2014, 16:20

Şu yeni Türkiye yolunu bi anlatır mısın bana ? Hepinizin dilinde yeni Türkiye, ben hala asgari ücret ile yaşam mücadelesi veriyorum, nasıl bir yol bu merak ediyorum ?!

Aydin
21.Mart.2014, 16:27

ekşisözlük, youtube, facebook vs. gibi yerlerde de bahsettiğin şeyler mevcut.

twitter'ın neden kapatıldığını hepimiz biliyoruz ve buna popo korkusu diyoruz en kibar tabirle.

William Rookwood
21.Mart.2014, 16:29
Bunca zamandır iktidarın başında olup verdiği kararları, değiştirdikleri yasalardan hiç memnun kalmadım. Reklamlarda çıkıyor insanlar şunu yaptı bunu yaptı ben yeni Türkiye'ye güveniyorum bilmem neler. Bunca yıldır eğitimde zerre kadar gelişme olmadı, yasalar desen birbirinden şahane! Vatandaşı mağdur eden o kadar çok yasa var ki saymakla bitmez. Anca o durum insanın başına gelipte yasanın ne olduğunu öğrendikten sonra insanın kafasına dank ediyor. Rezillik diz boyu. Sırf bu insanların atışmalarını ve seslerini duymamak için haberleri izlemiyorum. Gündemdekileri internetten takip ediyorum tüm gelişmeleri.

Suicider
21.Mart.2014, 16:31
Bir hükümet partisinden olanlar ülkesini seviyor ve koruyor diğer herkes bölücü,provakatör,çapulcu.Evet siz %50 oy aldınız ama ülkenin geri kalanı da %50 yapıyor hiç o kısma bakmıyorsunuz sanırım.Diğer kısımda olanları düşünceleri,hissetikleri,ihtiyaçları hiç önemli değil sizin nezdinizde.

E.Cartman
21.Mart.2014, 16:35

May the force be with you

Aydin
21.Mart.2014, 16:40

adam bizi tehdit ediyormuş. yeni uyandığımdan ötürü bunu 2. okuyuşumda idrak edebildim.

seni bu siteden şutlarken aldığım keyfi, sen de elinden geleni ardına koymazken alırsan süper olur.

öptüm seni.

nannar
21.Mart.2014, 16:46
adam bizi tehdit ediyormuş. yeni uyandığımdan ötürü bunu 2. okuyuşumda idrak edebildim.

seni bu siteden şutlarken aldığım keyfi, sen de elinden geleni ardına koymazken alırsan süper olur.

öptüm seni.

:n: ben de mesajdan sonra senin cevabı okuyunca "neden bu kadar yumuşak bir mesaj yazmış acep aydın" diye düşünüyordum :D

Kralcılar da türemeye başladı... allah sonumuzu hayır etsin...

Trafikteki gönüllülere dönecek bu iş.

Aydin
21.Mart.2014, 16:52
:n: ben de mesajdan sonra senin cevabı okuyunca "neden bu kadar yumuşak bir mesaj yazmış acep aydın" diye düşünüyordum :D

Kralcılar da türemeye başladı... allah sonumuzu hayır etsin...

Trafikteki gönüllülere dönecek bu iş.

Abi normalde siteden adam uzaklaştırmaktan zerre hoşlanmam. Hatta "süresiz uzaklaştırma" geyiği var bizim kurallarda. O cezayı alan adamlar bile birkaç ay sonra hatasını anladığında "geri dönsün" derim. Ama ultra saçmalayanların yazarlığını almakta veya siteden uzaklaştırmakta başbakan gibi davranmaktan çekinmem. Sustururum hemen. Aslında başbakanın niye bu kadar gazeteciyi içeri attırdığını şimdi anladım. Valla güzel bir his veriyor.

Gerçi pardon, paraleller içeri atmıştı gazetecileri ve komutanları :)

O kadar acizleşti ki artık taktikleri, akpli troller bile "bunlar sokağa çıksın, gündem değişsin" diye neler yapıyor bak:

https://pbs.twimg.com/media/BjNKEM2IMAEdVrR.jpg:large

LadroN
21.Mart.2014, 16:55
Beyler partizanlara, menfaatçilere bir şey anlatmaya çalışmayın.onlar gözüyle de görseler yahu adamlar yol yaptı az bir şey yese ne olacak diyebilecek tıynette insanlar.yani burada gözümle görmeden inanmam diyen (yuh adam halka açık rusvet alacak herhalde) insanlar görseler de tepkileri farklı olmayacak.

Reislerinin bu ulkeden gideceği gunu bekliyorum sabırsızlıkla.gerçi kendi başına a demeye korkan insanlar kendilerine yeni bir reis bulurlar.

Not:Bundan once malum partiye oy vermiş ama kamuoyunda konuşulanlardan sonra vicdanının sesini dinleyerek tepkilerini gosteren arkadaşları ayrı tutuyorum.Yukarıda dediğim gibi hedefim malum partiye daha once oy vermiş arkadaşlar değil reisçi ve menfaatçi tayfa.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 17:08
Gözümle görmeden inanmam diyenler için engin civan ve rüşvetin belgesi mi olur be p.... replikli tarihimize geçen ibretlik hikayeyi anımsatmak isterim :zuhaha

LadroN
21.Mart.2014, 17:18

Dayı sen TİB başkanı mısın? Hey Allah'ım :D

sarianet
21.Mart.2014, 17:22
Gözümle görmeden inanmam diyenler için engin civan ve rüşvetin belgesi mi olur be p.... replikli tarihimize geçen ibretlik hikayeyi anımsatmak isterim :zuhaha

amacım partizanlık değil cevap hakkı doğduğu için yazıyorum
rüşvetin belki olmaz ama yolsuzluğun olur
CHP genel başkanı yolsuzluktan hüküm giymiş afla kurtulmuştur
Burda başbakana hırsız diyenlerin biliyorum ki yüzde doksanı ona oy verecek çok ironik :)
benim gördüğüm resim bu göremediklerimi de görmeyi çok isterim umarım birgün aynı resimde buluşuruz partizanlık değil ulusalcılık bakımından

anil luque
21.Mart.2014, 17:26
amacım partizanlık değil cevap hakkı doğduğu için yazıyorum
rüşvetin belki olmaz ama yolsuzluğun olur
CHP genel başkanı yolsuzluktan hüküm giymiş afla kurtulmuştur
Burda başbakana hırsız diyenlerin biliyorum ki yüzde doksanı ona oy verecek çok ironik :)
benim gördüğüm resim bu göremediklerimi de görmeyi çok isterim umarım birgün aynı resimde buluşuruz partizanlık değil ulusalcılık bakımından

SSK dosyaları mı ?

Harbiden ironik olmuş.

"Ne mutlu Türk'üm diyene " sözünden rahatsız olan ulusalcılık?

Redrum
21.Mart.2014, 17:29
+sarigul yolsuzlukları ispatlayarak partiden ihraç edilmişti.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 17:31
@yolcu

Kendi işledikleri suçları başkalarına isnat edilen suçları gösterek cevaplamak da güzel bir taktik. Sürekli karşındakini suçla ki savunma durumundan çıkamasın. Çok iyi bir goebbels manevrası [fuhrerin danışmanı / goebbels] ama bunlara milletin karnı tok, kurtulamayacaklar.

sarianet
21.Mart.2014, 17:33
SSK dosyaları mı ?

Harbiden ironik olmuş.

"Ne mutlu Türk'üm diyene " sözünden rahatsız olan ulusalcılık?

kardeş ben iyi niyetle yazdım ama malesef ondaki iyi niyeti görmek sana nasip olmadı ne diyim :)

@yolcu

Kendi işledikleri suçları başkalarına isnat edilen suçları gösterek cevaplamak da güzel bir taktik. Sürekli karşındakini suçla ki savunma durumundan çıkamasın. Çok iyi bir gobbels manevrası [fuhrerin danışmanı / gobbels] ama bunlara milletin karnı tok, kurtulamayacaklar.

işte ben onu diyorum hükümet karşıtı olanların yaptığı tam senin yazdığın gibi

anil luque
21.Mart.2014, 17:39
kardeş ben iyi niyetle yazdım ama malesef ondaki iyi niyeti görmek sana nasip olmadı ne diyim :)

Demagojiye gerek yok abi.

Benim senin niyetinden şüphem yok , olamaz da. İthamda bulunduğum da yok. Sadece peşinden gittiğiniz adamın vukuatlarından birini söyledim.

İlk soruma cevap vermemişsin gözünden kaçtığını düşünüyorum. O dosyalardan mı bahsediyorsun ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 17:46
@yolcu

Fenerbahçeli olarak ben bile bu şike konusunda paralel falan da dense kuşkuluyum. Malum tapeler yüzünden. Sizin hiç mi kuşkunuz yok, bu nasıl bir güven anlamış değilim.

Hani bir reklam dönüyor şimdi, çok manidar bak o. Koyun gibi denize atlıyorlar sapır sapır. Tabloyu çok güzel çizmişler kendi elleriyle, trol gibi. Biraz da kendi fikirleriniz ile yaşayın, sadece büyük liderinizin dedikleriyle yaşamayın. Bunu istiyoruz sizden. Ben kendi adıma kimsenin güdümünde değilim çok şükür.

Del Piero_10
21.Mart.2014, 17:46
Bu yeni bir şey değil asım yıldırımın twitinden beri konuşulan bir durum. Önceki mesajımda da dediğim gibi oturdum kaseti ya da başka herhangi bir belgeyi beklemeye başladım ne çıkacak bakalım :) Son günlerde bir bomba patlayacak gibi

Cinayet suçlaması yöneltmek bu kadar kolay yani. Twitter'da adamın biri 'başbakan adam öldürtmüş' yazdı diye buna inanıyorsanız niye sabah akşam koyun, hüloğ, biat diye bağırıyorsunuz?

Öyle muhalefete böyle iktidar. Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz demişler ya, yok aslında bir farkınız.

sakary Ali
21.Mart.2014, 17:49
Sanırım twitter mahkeme kararlarını göz önüne almış ve yasak kalkmış.

Kaka Leite
21.Mart.2014, 17:56
Hiç güleceğim yoktu ya :zuhaha

Elinizden gelen her şeyi millete sallıyorsunuz bunu biliyoruz zaten. Cop olur, biber gazı olur. Tayyip aşkına biraz fazla kapılmışsın, elinden geleni yap mayk bekliyoruz.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 18:07
Sanırım twitter mahkeme kararlarını göz önüne almış ve yasak kalkmış.

Mahkemenin kararı tweeter kapansın yönünde değildi ki. Davacıları haklı bulmuştu sadece. Hukumete bagli calisan TiB kafasina gore bu kararlari emsal gosterdi ama tamamen haksiz ve hukuk disiydi. O bahsi gecen davanin yargici bile hangi mahkeme tweeteri kapatti ki acaba diye gulerken kendi kararinin emsal gosterildigini ogrenince sok olmus. Aciklamalar var bu konuyla ilgili.

Aydin
21.Mart.2014, 18:22
Cinayet suçlaması yöneltmek bu kadar kolay yani. Twitter'da adamın biri 'başbakan adam öldürtmüş' yazdı diye buna inanıyorsanız niye sabah akşam koyun, hüloğ, biat diye bağırıyorsunuz?

Öyle muhalefete böyle iktidar. Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz demişler ya, yok aslında bir farkınız.

Cinayet suçlaması yöneltmek ne kadar kolaysa, suçun olmadığı zaman ispatlaman da o kadar kolay olur.

Sana verilen kol saatine rüşvet mi deniyor? Faturasını göster, ispatla, aklan.
Senin evine polisler baskın yaptığında evinden kasalar mı çıkıyor? Mal beyanı yayınla, kazancını ispatla, aklan.
Senin uygunsuz telefon görüşmelerin yaptığın mı söyleniyor? TİB elinin altında. Kriptolu olmayanların ispatını pekâla gösterebilirsin. Başbakansın sen. Dünya liderisin hani. Bunu ispatlayamayacak kadar aciz misin?

Çok değil, dün kaydettim şu görüntüleri:

seçmen

Bunu buraya 30 kez yazmışımdır.Yine yazıyorum, bizim gibi düşünmeyin. Sadece "düşünün". Bunu istiyoruz.

kumbara
21.Mart.2014, 18:28
Cinayet suçlaması yöneltmek ne kadar kolaysa, suçun olmadığı zaman ispatlaman da o kadar kolay olur.

Senin evine polisler baskın yaptığında evinden kasalar mı çıkıyor? Mal beyanı yayınla, kazancını ispatla, aklan.
Senin uygunsuz telefon görüşmelerin yaptığın mı söyleniyor? TİB elinin altında. Kriptolu olmayanların ispatını pekâla gösterebilirsin. Başbakansın sen. Dünya liderisin hani. Bunu ispatlayamayacak kadar aciz misin?

seçmen

Bunu buraya 30 kez yazmışımdır.Yine yazıyorum, bizim gibi düşünmeyin. Sadece "düşünün". Bunu istiyoruz.

İftiradır sayın abim.

kasım akdemir
21.Mart.2014, 18:38
@Aydın , çabulcu ahan bunlar işte...

sarianet
21.Mart.2014, 18:53
Başbakan Erdoğan; Aylardır Türkiye'nin uyarılarını önemsemeyen, kararlarını takmayan, mahkeme kararlarını tanımayan, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerle paylaştığı bilgileri Türkiye ile paylaşmayan ve rest çeken Twitter'ı bir gecede hizaya getirdi, diz çöktürdü!

Twitter yetkilileri şimdi TİB'deler ve şartlarımızı imzalıyorlar!

tiwtter de birilerinin elinde patladı yöneticileri tıpış tıpış Ankaraya gelip şartlarımızı imzaladılar

Suicider
21.Mart.2014, 18:57
Haberleri haber7,akit ten falan takip edince yalaya yalaya bitiremiyorlar tabi.

Kaka Leite
21.Mart.2014, 18:59
tiwtter de birilerinin elinde patladı yöneticileri tıpış tıpış Ankaraya gelip şartlarımızı imzaladılar
Gözünle görmeden çaldıklarına inanmam diyorsun ama gözünle görmediğin halde bunlara inanıyorsun, ilginç.

sarianet
21.Mart.2014, 19:00
Haberleri haber7,akit ten falan takip edince yalaya yalaya bitiremiyorlar tabi.

siz her türlü haber ajanslarını arayıp tarayıp en doğrusunu bulup öyle inanıyorsunuz kesin :)

anil luque
21.Mart.2014, 19:03
"Benim tepkim moderatöreydi" gibi olmasa bari sonu..

Suicider
21.Mart.2014, 19:07
siz her türlü haber ajanslarını arayıp tarayıp en doğrusunu bulup öyle inanıyorsunuz kesin :)

Hizaya getirdi!! diz çöktürdü!! bu nasıl üsluptur gözünü seveyim.

Suicider
21.Mart.2014, 19:11
Twitter Yasağı Üzerine

Türkiye genelinde Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili gelişmeleri, dört milyonun üzerinde Twitter kullanıcı ve takipçisi bulunan bir kulüp olarak üzüntüyle izliyoruz.

Twitter, kulübümüzle taraftarlarımız ve kamuoyu arasında iletişim aracı olmasının yanı sıra; her branştan yerli ve yabancı sporcularımızın da gündelik yaşamlarında çok sık kullandığı bir sosyal medya platformudur.

Galatasaray olarak, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da eleştirilere yol açan bu uygulamadan kısa sürede geri dönülmesini umuyor ve bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Night_Mare17
21.Mart.2014, 19:20
Gözünle görmeden çaldıklarına inanmam diyorsun ama gözünle görmediğin halde bunlara inanıyorsun, ilginç.

O mantıkla ateist olması da gerekiyor.

Del Piero_10
21.Mart.2014, 19:29
Hizaya getirdi!! diz çöktürdü!! bu nasıl üsluptur gözünü seveyim.

Yahudi elindeki twitter, şu ülkenin mahkemelerini takmayıp diz çöktürmeye kalktığında bu hassasiyetinizin yarısını gösterseydiniz...

Suicider
21.Mart.2014, 19:36
Yahudi elindeki twitter, şu ülkenin mahkemelerini takmayıp diz çöktürmeye kalktığında bu hassasiyetinizin yarısını gösterseydiniz...

Madem takmıyor uluslararası hukuka niye başvurmuyoruz?Ya da neden dışarıda bunu dile getirmiyoruz?Kapamak en kolay yol zaten bir emrine bakıyor başbakanın.İsterse bütün interneti tek bir sözüyle kapattırabilecek durumda şuanda.Eminim ona da bir mazeret bulunup kabul edilinir ve sineye çekilir.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Mart.2014, 19:37
su argumani kullanip durmayin, bu mahkemelerin ulke icinde bile itibari kalmamisken baskasindan mi bekleyecez bunu. hem ayrica mahkemelerin bunu kaldirin yoksa kapatiriz diye bir karari da yok. TiB ve ona bu yetkiyi veren iktidar sagolsun, 1 gecede karari verdi kapatti. hicbir aciklanir yani yok, tutmus israil masasi tweeter mahkememizi takmadi diyorsun. takilacak bir sey olsa bari.

attirson
21.Mart.2014, 19:37

seçmen

Üstte yazdıklarına cevap gelmemis yazdıkların süper video ayrı süper.Sonra da halkı hakir görüyorlar diyorlar yahu adamlar hep bir agızdan ''iftira , yalan'' diye bagırıp duruyorlar ama sorsan neden yalan diye iclerinden biri cevap veremez yazık şu ülkenin durumuna bak ya.He birde Sarıgül beceremez filan diyor açıkça söyle işte ''Chp'ye oy vermeye elim gitmiyor Tayyip dindar oldugu icin seviyoruk başka da birşey bilmiyoruk'' saf durumuna düsme bari.

anil luque
21.Mart.2014, 19:43

Bu ülkenin mahkemelerini , adaletini kimlerin takmadığı hususuna girecek olursak zararlı çıkarsınız azizim. Bir daha düşünün derim.

LadroN
21.Mart.2014, 19:55

Yahudi elindeki twitter'dan sonrasını okumadım.Beyler 21.yy dayız.

sarianet
21.Mart.2014, 20:00

çok şey bekliyosun :)

Ralph
21.Mart.2014, 20:15

seçmen

Güzel eğlenmişsin adamlarla. Konu hakkındaki cahillilkleri gözlerinden okunuyor adamların. O kadar boş "yalandır" diyorlar ki. Gelin bizle dalga geçin demişler.

..JoaQuiN..
21.Mart.2014, 20:23
Twitter'in kapatılması bu Ülke ile alakalı bir durum değil bence..Twitter'ın Türkiye Cumhuriyeti'ni takmamasıyla alakalı bir durum.Ya Herro Ya Merro Yaptı başbakan..
Zamanında Youtube'da kapatılmıştı Atatürk'e hakaret içeren videolar var diye sonra o videolar kaldırıldı ve Youtube açıldı..Aynı yol twitter için izleniyor.
Sonuçta Ülkedeki kimsenin Twitter'a girmemesi istense tek tuşa bakar, O yapılan DNS ayarları da hiç bir işe yaramaz..Kaldı ki AKP milletvekilleri dahil ülkedeki herkes yine twitter kullanıyor şuan da..Hiç bir problem yok.

https://pbs.twimg.com/media/BjP5ZrnCcAEDR25.png

Nedvedmania
21.Mart.2014, 20:26
Bugün o kadar çok bu konu hakkında konuştum ki buraya yazdım mı bilmiyorum.

Bu kapatmanın arkasında başka bir şey var bence. Çünkü gerçekten kapatmak isteseler bir şekilde kapatırlardı. Şuan onlar da biliyor ki herkes aynı şekilde aktif olarak kullanabiliyor. Demek ki amaç kapatmak değildi.

Aydin
21.Mart.2014, 20:26
çok şey bekliyosun :)

Yahudi geyiği yapıp, başbakanınızın o yahudilerden ödül aldığı gerçeğini görmezden geldiğiniz gibi :)

"Bunlar yahudilerin elinde" gibi ırkçı söylemler yapmaya devam ederseniz ve bunun arkasında durursanız siteden atarım bunlara devam edeni.

Bu kadar sığ olmayın. "Yahudi"ymiş. Ya beyninizdeki örümcekleri aldırın ya da bu siteye gelmeyin, ya da aynı şekilde devam edin, siteden zevkle atayım.

LadroN
21.Mart.2014, 20:29
Bugün o kadar çok bu konu hakkında konuştum ki buraya yazdım mı bilmiyorum.

Bu kapatmanın arkasında başka bir şey var bence. Çünkü gerçekten kapatmak isteseler bir şekilde kapatırlardı. Şuan onlar da biliyor ki herkes aynı şekilde aktif olarak kullanabiliyor. Demek ki amaç kapatmak değildi.

VPN kullanıldıgında zaten isteyen istediği yere girebiliyor.İnternette bi sitenin ulaşılmasını tamamen engellemek imkansız diye biliyorum ben.Yani ya internetin fişini tamamen çekmek lazım ya da evlerdeki modemleri tek tek toplamaları lazım :D.

Nedvedmania
21.Mart.2014, 20:33
İşte zaten engelleme diye bir şey yok internet aleminde. Onlar da bunu biliyor. Yani başbakan "Twitter'ı yarın kapatacağım" dediği zaman yanındakilerden birisi "DNS'leri değiştirip girerler" demiştir illaki. Saf değil bunlar :) Girileceğini bile bile yapılan bir işlem.

Ralph
21.Mart.2014, 20:42
Hala insan ayrımı yapılıyor. Olacak iş değil. O yahudi, o alevi, o sünni, o yabancı falan filan. İnsan olun insan.

LadroN
21.Mart.2014, 20:45
Açıkçası danışmanlarının bunu söylemesi gerekirdi.Ama ben şu an ne başbakanın ne de danışmanlarının sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum.(hatta belki de bilmiyorlardır:D)Tıpkı Gezi olaylarında olduğu gibi ne olursa olsun deyip güç gösterisi yapmak adına kapatmış olabilirler.Bir ksım kullanıcı için etkili de oldu açıkçası.Yani giremeyenler var çevremde:D.Gerçi hepsine anlatıyorum.

Estranged
21.Mart.2014, 20:50
Allah iyiliğinizi versin, ne diyeyim :n: yakında Twitter'ın Yahudi sahiplerini Ankara'dan denize de dökeriz biz

sarianet

seçmen

Yazdıkların A'dan Z'ye iddiadan ibaret
Mübdei iddiasını ispatlamak zorunda iftira atılan değil
videoyu izlemeye gerek bile duymadım :)

Yahudi geyiği yapıp, başbakanınızın o yahudilerden ödül aldığı gerçeğini görmezden geldiğiniz gibi :)

"Bunlar yahudilerin elinde" gibi ırkçı söylemler yapmaya devam ederseniz ve bunun arkasında durursanız siteden atarım bunlara devam edeni.

Bu kadar sığ olmayın. "Yahudi"ymiş. Ya beyninizdeki örümcekleri aldırın ya da bu siteye gelmeyin, ya da aynı şekilde devam edin, siteden zevkle atayım.

alıntıladığın mesajı kontrol et

yazdığımdan yahudi ırkçılığı yaptığımı anladıysan bekleme hemen banla

furkan58
https://pbs.twimg.com/media/BjPPD_tIMAE4gez.jpg

DNS ayarlarını bilmeyenler için :)

Ses kayıtları montaj, evden çıkan paralar normal buna ne bahane bulacak ustacılar merak ediyorum :D

LadroN
21.Mart.2014, 20:52
Metin Feyzioğlu (Türkiye Barolar Birliği Başkanı)
Kapatmanın savcılık kararıyla olmadığı yargı kararıyla ortaya çıktı:

Tivıtır mivıtır" açılacak, başka çareleri yok. Kapattıkları gibi açacaklar. Şimdi istanbul sulh ceza mahkemesi itirazımız üzerine karar verdi: "ortada kaldıracak bir kısıtlama kararı yok, o yüzden itirazı kabul edemiyorum" dedi. Yani dostlar, TİB sitesinde tivıtırın İstanbul Başsavcılığı talimatıyla kapatıldığı yazıyordu. Mahkeme böyle bir karar yok dedi. Bu tivıtır'ın idari talimatla kapatıldığı anlamına geliyor.

Buradan hükümet üyelerine tavsiyede bulunuyorum; dünyada eşi benzeri görülmemiş bu rezalete mazeret üretmeye çalışmaktan vazgeçin. Her açıklamada daha kötü oluyor.

Şimdi TİB başkanlığına kararı faksladık, suç işliyorsunuz, açın tivıtırı dedik. Tekrar ediyoruz suç işliyorlar. Ancak suç işlemleye devam edemeyecekler. Çünkü akılla savaşıyorlar.

Netice:
Gülümseye devam.

Estranged
21.Mart.2014, 20:57

Ses kayıtları üzerinde yapılan incelemeler kayıtların montaj olup olmadığını anlamak için yeterli olabiliyor. Kayıtlar montaj olsaydı başbakan çıkıp "Bana ve kardeşlerime böyle iftira attılar, kanıtı da burada, şimdi iftirayı atanlar karşıma çıksın" demez miydi, oyu %70'e vurmaz mıydı?

4 aylık bir operasyon sürecinde tek bir belge bile açıklamayan bir bakanlar kurulu var, bu iddialar iftiradan ibaret olsa bunu tek bir politikacı bile bunu lehine kullanmaz mıydı? Mağdur edebiyatını bu ülkenin tüm politikacıları çok iyi bilir, sence bunu belgelerle desteklemezler miydi?

"Bizim gibi düşünme, sadece düşün" güzel lafmış, beğendim.

Not: İyi niyetinizden şüphem yok, her partinin tabanında parti liderlerine kendince sempati duyan kesimler vardır, ancak bu insanlar babanız, abiniz, kardeşiniz değil, onlar sadece onların nüfuzunun bulunduğu televizyonlardan izlediğiniz, diğer medya araçlarından okuduğunuz, güçlü insanlar. Ve bu güçlü insanlar güçlerini her zaman iyiye kullanmayabiliyor. Biraz daha objektif bakmanızı rica ediyorum.

Del Piero_10
21.Mart.2014, 21:17
Yahudi elindeki twitter'dan sonrasını okumadım.Beyler 21.yy dayız.

Mahmut mu diyem? 21. yüzyılda Yahudi'ye başka birşey mi deniliyor? :)

Yahudi bir millettir. Yahudi lafını hakaret gibi anlayan sizlersiniz, ırkçı da siz oluyorsunuz bu durumda. Daha önce bu sitede alakasız konularda Arapların Türkleri nasıl sırtından vurduğu(!) tekrar edilip durdu, bir sorun olmadı.

Twitter ve Facebook'un sahipleri Yahudi'dir, bunu söylemek de ırkçılık değildir.

vivoperlei
21.Mart.2014, 21:24
Twitter ve Facebook'un sahipleri Yahudi'dir, bunu söylemek de ırkçılık değildir.

Söylemeye gerek var mıdır peki? Çok mu önemlidir bunun altını çizmek?

Aydin
21.Mart.2014, 21:36
videoyu izlemeye gerek bile duymadım :)

alıntıladığın mesajı kontrol et

yazdığımdan yahudi ırkçılığı yaptığımı anladıysan bekleme hemen banla

O mesajda yazdıklarımı direkt olarak sana yazmamıştım ama sen de üstüne alınabilirsin istersen. Kafa olarak pek bir farkın yok gibi duruyor.

o iddiaları meclise getirecek olan savcılara neler olduğunu, meclise gelen fezlekelerin okunmaması için atılan taklaları biliyoruz.

Maval okuma.

omersal
21.Mart.2014, 21:42
Ya arkadaşlar neyin mücadelesini yapıyorsunuz , adamlar düşünmeye kapalı hala zorluyorsunuz.. Lütfen kendinizi yormayın , yazık sizlere.

Del Piero_10
21.Mart.2014, 21:42
Söylemeye gerek var mıdır peki? Çok mu önemlidir bunun altını çizmek?

Bunu söylememin nedeni; bu sosyal paylaşım sitelerinin, insanlara gösterildiği gibi sıradan birkaç genç tarafından değil bizzat İsrail tarafından kurulan operasyonel siteler olmasıdır. Bunu, Yahudilerin söz sahibi olduğu Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin bugün bastıkları feryattan da anlayabilirsiniz.

Bu sitede siyaset konuşulacaksa böyle şeyler de açıkça konuşulabilmeli veya sadece duymak istediklerinizi söyleyenleri barındırın, kendi çalıp kendi oynayan bir site olsun burası.

kumbara
21.Mart.2014, 21:46
İsrail'in twitter'ı ne gibi bir amaç için hayata geçirdiğini de çok merak ediyorum ? Sorularıma da cevap alamıyorum orası da ayrı bir konu.

Banega
21.Mart.2014, 21:48
Herkesin fikri ayni olmak zorunda degil.Ben herkesin iyi niyetli oldugunu dusunuyorum.Ve birbirinizin fikirlerini degistiremeyeceksiniz gibi gorunuyor.Bu yuzden konuyu kilitlemek en mantikli olani.Bence.

Facx
21.Mart.2014, 21:49
https://pbs.twimg.com/media/BjPPD_tIMAE4gez.jpg

DNS ayarlarını bilmeyenler için :)

Ses kayıtları montaj, evden çıkan paralar normal buna ne bahane bulacak ustacılar merak ediyorum :D

bunun başka bi versiyonunu görmüştüm de beşiktaş lı arkadaşlar alınır diye koymadım :D

Yahudi demek ırkıçılık değil bunu iddia eden yok zaten de
yahudiilerin elinde
dersen ırkçılık olur yahudilerin elindeyse ne olmuş yani ? ne yapalım kötü bişey mi yahudilik bunu belirtme gereği niye duyuyosun ?

attirson
21.Mart.2014, 21:49
Ya herşey komplo demi. :D Kasetler komplo , dava komplo , Twitter komplo hey yavrum hey.Bu RTE ne adammıs bee ! Allah'tan basbabanımız bizi Twitter'a yedirmeyecek sagolsun.Milletini Twitter'dan koruyan adam Recep Tayyip Erdogan !

Aydin
21.Mart.2014, 21:54
Yahudi demek ırkıçılık değil bunu iddia eden yok zaten de
dersen ırkçılık olur yahudilerin elindeyse ne olmuş yani ? ne yapalım kötü bişey mi yahudilik bunu belirtme gereği niye duyuyosun ?

Biz ırkçıymışız, onlar değil :)

sarianet
21.Mart.2014, 22:11
Ya arkadaşlar neyin mücadelesini yapıyorsunuz , adamlar düşünmeye kapalı hala zorluyorsunuz.. Lütfen kendinizi yormayın , yazık sizlere.

evet senin düşündüğün gibi düşünme hastalığına kapalıyız

abi kendiniz gibi düşünmeyenleri düşünemeyen olarak yazıp duruyosunuz ya
işte bu yüzden kaybediyor başınızdakiler
ak partililere saf diyorlar amma velakin ne hikmetse o kadar saf olan halktan oy almayı başaramayacak kadar da beceriksiz bi yönetim var muhalefette biz napalım :)

Aydin
21.Mart.2014, 22:27

ak partililere saf diyorlar amma velakin ne hikmetse o kadar saf olan halktan oy almayı başaramayacak kadar da beceriksiz bi yönetim var muhalefette biz napalım :)

akpliler saf mı? kim söyledi bunu? hiç sanmıyorum saf olduklarını. günaha ortak olmayı göze alacak kadar cesur bence akpliler. hatta bazıları iddiaların doğru olsa bile bu günaha ortak olmayı kabul etmiş.

bende bu kadar cesaret yok açıkçası. o yüzden hiçbir akpliyi saf olarak görmem. aksine, günaha ortak olmaya bu kadar hevesli olmaları yürek işidir.

di canio
21.Mart.2014, 22:31
Yahu facebook, twitter, ıvıtır, zıvıtır israil projesi olsa ne olur, olmasa ne olur? Twitter'a ben yazıyorum, İsrail değil. Facebook'a ben fotoğraf koyuyorum, ben üzgün hissediyorum, İsrail değil. Benim paylaşımlarıma İsrail'in müdahalesi olmuyor. Paylaştığım gibi görünüyor, son profil fotoğrafımda şişman görünmem dışında. Bu mecralarda tonla mevcut iktidar yanlısı isim ve troll de var. Gayet etkin şekilde kullanılıyor onlar tarafından da. Bizim milletimizin kolaycılığı bunların nedeni. Hep dış etken suçlu. Biz kendimizde hata bulmayız. Twitter yasağı, asıl yüzdür. İleri demokrasi gibi, adalet gibi, kalkınma gibi, insan hak ve özgürlükleri gibi maskelerin arkasındaki gerçek yüzdür. Ülkenin, mevcut yönetim elinde geldiği despot yönetim şeklinden başka bir şey değildir.

sarianet
21.Mart.2014, 22:32
akpliler saf mı? kim söyledi bunu? hiç sanmıyorum saf olduklarını. günaha ortak olmayı göze alacak kadar cesur bence akpliler. hatta bazıları iddiaların doğru olsa bile bu günaha ortak olmayı kabul etmiş.

bende bu kadar cesaret yok açıkçası. o yüzden hiçbir akpliyi saf olarak görmem. aksine, günaha ortak olmaya bu kadar hevesli olmaları yürek işidir.

bak günah sevap hesabı tutma hassasiyetine sevindim her hareketinde bu hassasiyetini koruman için duacınım Aydıncım :)

Sheriff
21.Mart.2014, 22:36
Adamlar ses kayıtları çıkarmış, okadar adamı içeri almış, ayakkabı kutuları bulunmuş hala bunlar idda ispatla diyorlar ya, te allahım yarabbim.

İspatlık birşey kalmadı artık pekte, sadece yiyen var yemeyen var.

BaGa TaRKaN
21.Mart.2014, 22:43
Adam Damardan Girmiş Ama Reklamın Hakkını Vermek Lazım Çok Güzel Böyle Olsun Canımı Yesinler. Önce Bu Vatan İçin Bu Bayrak İçin ve Bu Vatanı Bize Bağışlayan Ulu Önderimize Saygılı Olsun Milletinin Refahı ve Dirliği İçin İşini Doğru Yapsın O Zaman Severim Bu Kişiyi

https://www.youtube.com/watch?v=80J0FCe69to (https://www.youtube.com/watch?v=80J0FCe69to)

Vatanına ve Milletine Sahip Çıkan Halkına Saygılı Olan Bir Kişi İstiyoruz

sarianet
21.Mart.2014, 22:43
ses kayıtları montaj ayakkabı kutularını polis getirdi
adamlar 10 milyar doları gösterip 100 milyarı götürdü ülkeden kaçırdı siz hala cambaza bakıyorsunuz iyi seyirler dilerim ne diyim

https://pbs.twimg.com/media/BjRaYU4CMAEDq-P.jpg

Aydin
21.Mart.2014, 22:44
bak günah sevap hesabı tutma hassasiyetine sevindim her hareketinde bu hassasiyetini koruman için duacınım Aydıncım :)

yok ben yaptıklarımı insanlık namına yapıyorum. yapılan her harekete "sevaptır" veya "günahtır" diye adlandıran tayfadakiler için dedim günaha ortak olma olayını.

çünkü bana göre 1 senedir olay artık iş particiliği falan aştı. olay vicdanla, ahlakla, insan olmakla alakalı. ama yine de din bakımından sömürülmeyi sevenlerin dilinden konuşmak da gerekir :)

attirson
21.Mart.2014, 22:48
Adam Damardan Girmiş Ama Reklamın Hakkını Vermek Lazım Çok Güzel Böyle Olsun Canımı Yesinler. Önce Bu Vatan İçin Bu Bayrak İçin ve Bu Vatanı Bize Bağışlayan Ulu Önderimize Saygılı Olsun Milletinin Refahı ve Dirliği İçin İşini Doğru Yapsın O Zaman Severim Bu Kişiyi

https://www.youtube.com/watch?v=80J0FCe69to (https://www.youtube.com/watch?v=80J0FCe69to)

Vatanına ve Milletine Sahip Çıkan Halkına Saygılı Olan Bir Kişi İstiyoruz

Abi bu da saf bir reklam degil ki.Yine işi dış güclere , cemaate baglamıs baştaki makarayı kesme olayıyla.Herkese karşı savasıyor gibi bir algı yaratmıs.Yani bayrak üzerinden siyaset yapıyor ki zaten reklamı da degistirdiler olması gerektigi gibi.Yalnız adamı bilmesem helal olsun diyip ayakta alkıslıycam tv karşısında etkileyici reklam olmus. :D

BaGa TaRKaN
21.Mart.2014, 22:51
Zaten Sorun Orda ya Bende Daha Çok Kendini İlahlaştırmış Gibi Bir His Uyandırdı. (Haşa Rabbim Günah Yazmasın)

Aydin
21.Mart.2014, 22:54
ses kayıtları montaj ayakkabı kutularını polis getirdi
adamlar 10 milyar doları gösterip 100 milyarı götürdü ülkeden kaçırdı siz hala cambaza bakıyorsunuz iyi seyirler dilerim ne diyim

https://pbs.twimg.com/media/BjRaYU4CMAEDq-P.jpg

Arkadaş bunca bahsettiğin kötülüklerin devletin içine ben mi sızdırdım?

Bu kimin hatası? Bu ülke şu an başbakanın haddini aşan ifadesiyle "istiklal mücadelesi" veriyor ise bu mücadele kimin hatasından ötürü kaynaklandı? Kılıçdaroğlu mu soktu bunları devletin içine? Bahçeli mi soktu?

Yani nerden savunsanız, elinizde kalıyor olay. Cidden sizin yerinizde olmak istemezdim şu durumda. Allah gani gani sabır versin.

omersal
21.Mart.2014, 22:56

Gözümle görmedikten sonra yolsuzluğa inanmam diyen insan düşünmeye kapalıdır bence. Tayyip'e söyleyelim de bir daha senin önünde yapsınlar yolsuzluğu. Ha deseydin şu şu sebeplerle montaj olduğuna inanıyorum ya da kimse bilemez montaj olup olmadığını , bir düşüncem yok bu konuda , işte o zaman belki aksini düşünebilirdim.

AKPliler saf değil saf sempatik kalır. Aydın abinin dediği gibi muhafazakar insan bu adam benim dinimi kullanıyor der , milliyetçi adam bu adam benim bayrağımı kullanıyor der..O yolsuzluğa ortak olmayı tercih eden , o pkk ile masaya oturduğunda rahatsız olmayan , her şehit haberinde ortak olduğu günahtan rahatsız olmayan adam muhafazakar da milliyetçi de olamaz. Bu arada ben sağ görüşlüyüm ve ilk geldiği zamanlar Tayyip'i de savunuyordum maalesef onu da söyleyeyim sadece beynim düşünmeye kapalı değil , gözüm kör değil. Sol kesim de çoğu şeyde benim gibi düşünmüyor ama onlara hiç bir zaman bu tabiri kullanmadım kullanmam da. Neyse dediğim gibi uyumaya devam.

sarianet
21.Mart.2014, 22:57
Arkadaş bunca bahsettiğin kötülüklerin devletin içine ben mi sızdırdım?

Bu kimin hatası? Bu ülke şu an başbakanın haddini aşan ifadesiyle "istiklal mücadelesi" veriyor ise bu mücadele kimin hatasından ötürü kaynaklandı? Kılıçdaroğlu mu soktu bunları devletin içine? Bahçeli mi soktu?

Yani nerden savunsanız, elinizde kalıyor olay. Cidden sizin yerinizde olmak istemezdim şu durumda. Allah gani gani sabır versin.

O konuda sonuna kadar katılıyorum bunlara güvenerek büyük bi hata yaptı

davidvilla
21.Mart.2014, 22:58
Tabi daha dikkatli çalması lazımdi.

sakary Ali
21.Mart.2014, 23:02
yok ben yaptıklarımı insanlık namına yapıyorum. yapılan her harekete "sevaptır" veya "günahtır" diye adlandıran tayfadakiler için dedim günaha ortak olma olayını.

çünkü bana göre 1 senedir olay artık iş particiliği falan aştı. olay vicdanla, ahlakla, insan olmakla alakalı. ama yine de din bakımından sömürülmeyi sevenlerin dilinden konuşmak da gerekir :)

Ya şu din sömürme işi hakikaten suyunu çıkardınız.

Bir örnek vereceğim. Yanlış anlayanlar çıkabilir, sadece genelleme yapıyorum. Kimseyi bir gruba sokmadan.

Şimdi gidelim bir sabah namazı vakti Türkiye'nin herhangi bir camisine. Orada bir oylama yapalım. Sizce sonuç ne çıkacaktır?

Aynı şekilde yine bir "sabah namazı vakti" gidelim Türkiye'nin en kalabalık bir bar tarzı bir mekanına, orada bir oylama yapalım. Sonuç sizce ne çıkacaktır?

Bu iki sonuç, zihniyet farkının en temel örneğidir.

Ben bir Müslüman olarakta dinimi en güzel şekilde yaşamak isterim.

attirson
21.Mart.2014, 23:03
Erdogan'ın ne kadar yalancı biri timsah gözyası akıtan biri oldugunu sırf olimpiyatlar üzerinden bile anlayabilirsiniz Ugandalı cocuklar Türkçe şarkı söylerken aglıyordu ama simdi cemaatle arası bozulunca ''olimpiyat molimpiyat geçti o işleeeer'' şeklinde konusuyor demekki sadece yandası oldugu icin bunun yapılmasına izin veriyormus cemaatinde basbakanında her yerlerinden çıkarcılık menfaatcilik akıyor.

Sheriff
21.Mart.2014, 23:04
Bukadar mı körü körüne bir insanın peşinden gidilir arkadaş, bukadar şeyin üzerine hiçmi sormaz insan kendi kendine bunlar nereden çıktı peki diye. Bu ses kayıtları montaj olamaz, bir defa montaj olması için başbakanın binlerce belki milyonlarca telefon görüşmesi kaydına ihtiyaç var, ola ki buldun, bunları bukadar temiz yapman ihtimal dahilinde değil, ola ki allah vergisi farklı bir yeteneğin var yapabiliyorsun, bunun için bırak günü ayı, yıllarca uğraşman gerekir. Ve arkadaşlar bu ihtimali daha güçlü buluyor.

AKP'li birine ses kaydı ilk çıktığı zamanlarda dinlettim, aksini ispatlamadığı sürece oy vermem dedi, ertesi gün bunlar montaj oyum akp'ye diye geldi.

Dolar olmuş 2.20, euro olmuş 3.00 daha ne anlatıyorsunuz.

attirson
21.Mart.2014, 23:08

Bir örnek vereceğim. Yanlış anlayanlar çıkabilir, sadece genelleme yapıyorum. Kimseyi bir gruba sokmadan.

Şimdi gidelim bir sabah namazı vakti Türkiye'nin herhangi bir camisine. Orada bir oylama yapalım. Sizce sonuç ne çıkacaktır?

Aynı şekilde yine bir "sabah namazı vakti" gidelim Türkiye'nin en kalabalık bir bar tarzı bir mekanına, orada bir oylama yapalım. Sonuç sizce ne çıkacaktır?

İşte bu yüzden kızıyoruz sadece dindar(!) oldugu icin oy veriliyor böyle bir sacmalık olabilir mi ? Adam ne yaparsa yapsın ''eşi türbanlı kendisi namazında niyazında'' diye gecistiriliyor.Bu kara cahillik yobazlıktır.Ne olacak yani Chp , Mhp gelse kapılara zincir mi vurulacak camiilerin evine gelip eline mi vuracaklar namaz kılma diye ? Bana simdi yok camileri ahır yaptınız filan diye sacmalıklarla gelmede sakın Erdogan agzıyla onların hepsinin nedeni bellidir.Ayrıca demokrasi yönetimiyle yasıyoruz baska gelecek partinin kalma süresi 4 sene yani kimse senin dini özgürlügünü istese bile kısıtlamaya cesaret edemez diger secim gidecegini bildigi icin.Bu yobaz düsünceyle bir yere varamazsınız.Birde hizmet yapıyor adamlar diyen var adam duble yol dısında birşey yapmıyor bu mu hizmet ? Urfa'ya gidiyor Urfa dısında her yeri anlatıyor orada birşey yapmamıs ama bir Allahın kulu kalkıp ''tamam da Urfa'ya ne yaptın ? '' demiyor her dedigine alkıs tufanı oluyor.Sorgulamayan bir millet olduk maalesef.

Ralph
21.Mart.2014, 23:08
AKP'li bir tanıdık var para kutuları ile ilgili diyor ki "kim olsa okadar para içinde kendini kaybeder" Böyle bir şey olabilir mi?

mpaker66
21.Mart.2014, 23:10
25 martı bekliyorum ben. O zaman bulunacak bahaneleri çok merak ediyorum.

Bu insanlar kendisin kandırılmasını ne kadar çok seviyor.

Yazacak o kadar çok şeyim vark ki. Benim tek söylemek istediğim şey bizim hakkımızı yiyen ve bunu bile bile ona oy veren herkese hakkımı helal etmiyorum. Vebali AKP'lilere.

Aydin
21.Mart.2014, 23:10

Millet evinden çıkan kutu kutu paralar için "imam hatip parasıydı onlar" diyor. Hesabını veremeyeceğini bildiği için "dinden girer sıyrılırım" diyor. Olay apaçık ortada. İmam hatiplere yardım yapılmasına karşı değilim ama o kadar para ile bin tane imam hatip kurulur. Ne yardımı?

Buna ayık olmanızı istiyoruz sadece. Ben din konusunda yorum yapmam. Bugün senin özgürlüğüne karışılırsa bunun için de mücadele ederim. Bana taa 15 sene önceki başörtülü görüntüleri göndermeyin çünkü ben o zaman 10-11 yaşındaydım. Benim tek istediğim adalet. Ama bu adamlar milletin nereden Sömrüleceğini iyi biliyorlar. Pek inandığını sanmıyorum ama egemen bağış'ın son kaseti gayet iyi örnek olur.

adam her cuma bir ayet sallıyormuş :)

Burada biz bir şey dediğimizde "ama şunlar da böyle yapmıştı, o zaman neredeydiniz" gibi şeyler söyleyip "iki yüzlüsünüz" gibilerinden şeylerle bize gelenler, kendi savundukları kişilerin içinde bulundukları çelişkiyi göremiyorlar maalesef.

Irkçılığın her türlüsüne karşıyım. Dine yapılan hakaretlerin, sömürünün her türlüsüne karşıyım. Benim için türk, kürt, alevi, sünni fark etmez. İnsan olmak önemli. Ama bazılarımız bu milletin doğarken seçemediği sıfatlarla cümle kuruyor hala.

Örümcek beyinli olmaktan başka bir şey değil bu olay ve ben bu forumda örümcek beyinli barındırmam.

eng1n
21.Mart.2014, 23:12
Almancaya benzeyen arapça sallama kelimeleri nasıl montajlayacaklar :D

omersal
21.Mart.2014, 23:16
İşte bu yüzden kızıyoruz sadece dindar(!) oldugu icin oy veriliyor böyle bir sacmalık olabilir mi ? Adam ne yaparsa yapsın ''eşi türbanlı kendisi namazında niyazında'' diye gecistiriliyor.Bu kara cahillik yobazlıktır.Ne olacak yani Chp , Mhp gelse kapılara zincir mi vurulacak camiilerin evine gelip eline mi vuracaklar namaz kılma diye ? Bana simdi yok camileri ahır yaptınız filan diye sacmalıklarla gelmede sakın Erdogan agzıyla onların hepsinin nedeni bellidir.Ayrıca demokrasi yönetimiyle yasıyoruz baska gelecek partinin kalma süresi 4 sene yani kimse senin dini özgürlügünü istese bile kısıtlamaya cesaret edemez diger secim gidecegini bildigi icin.Bu yobaz düsünceyle bir yere varamazsınız.

İşin özeti budur.

25 martı bekliyorum ben. O zaman bulunacak bahaneleri çok merak ediyorum.

Bu insanlar kendisin kandırılmasını ne kadar çok seviyor.

Yazacak o kadar çok şeyim vark ki. Benim tek söylemek istediğim şey bizim hakkımızı yiyen ve bunu bile bile ona oy veren herkese hakkımı helal etmiyorum. Vebali AKP'lilere.

AKPlilerin 1 sene önceki Fetullah sevgisi ve şu anki sevgisi arasında kıyaslama yaparsan 25 Marttan sonra da kestirebilirisn aslında. Fetullah aşığı adamlar karşıt oldu , zaten çoğu kişi Tayyip'i peygamber olarak görüyor.

mpaker66
21.Mart.2014, 23:28
yahu vallahi ben anlamıyorum bu yandaşları. yahu açın bakın bi adamın söylemlerine. yalanlarına bakın biraz. adamın tek din tek dil meselesi ayrı komedi mesela. tek dil demedim dil dedim dil repliği aklımda gülüyorum. yalancıdan sahtekardan başbakan olmaz kardeşim. kabadayıdan başbakan olmaz kardeşim. hırsızdan başbakan olmaz kardeşim. gözünle mi gördüm evet gördüm duydum. montaj falan değil. montaj olsaydı şimdiye kadar her mitingte 500 kere bunun edebiyatını yapardı. derdi ki oraya gittik bakın montaj dediler burası montaj dedi. işte bunlar hep yalancı insanlar derdi kendine has pişkin yalancı tavrıyla.

düşünün beyler düşünün. çıkarlarınıza göre iş yapıp vebale girmeyin. büyük vebal kalkamazsınız altından.

davidvilla
21.Mart.2014, 23:28
Adapazarinda hastanaden okuldan cok cami var bar iki tane ama adam dinimi yasayamiyorum demeye getiriyor vay be.
Burasi laik bir cumhuriyettir. Anayasada gecer. Değiştirmeye calisirsan da sonu boyle olur. Kimse senin dinine karismaz. Peki sen de sokak ortasinda opusen ciftlere karışmasan mesela nasil olur. Siz istoyorsunuzki butun ulke sizin kurallariniza uysun e ama sizden farklilar var onlar ne olacak? Sonra baskı diretme e sonu da boyle oluyor iste. Bu adam sizin bu isteginizi cok iyi bildigi icin hep oradan dem vurup caldi goturdu. Arada da agziniza bir parmak bal caldi yok suriyeli musluman kardeslerim filistinli musluman kardeslerim. E ne oldu mavi marmara? Anca laf. Koruyabildin mi müslüman kardeslerini. Anca laf. Iste bu kisve altında adam caldikca caldi. Kandirildiniz. Bu adamla ne senin gibi dusunenler huzura kavusur ne de senden farkli dusunenler. Cunku kisisel ozgurluge saygi iyice yokoldu.

Önder HOCA
22.Mart.2014, 00:06

dini kim sömürüyor zaten cevabı o oylamanın sonucunda çıkar.demokrasi demokrasi diye tutturup oyunu din üstünden alıyorsa, diğer kesimden oy çıkmıyorsa dini kim sömürüyordur sence?

sui generis
22.Mart.2014, 00:18
Yahu işin sıkıntılı tarafı dindar olmaları değil ki. Pekala dindar oldukları için bu partiye oy verebilir. Kendi düşüncelerini daha iyi yansıtıyordur. Ama bu adamlar halkın bu duygusunu kullanıyorlar. Dindarım diyorsan çalmayacaksın kardeşim. ama herkes çalıyor diyorsan da dindarlığı ile bilinen bir parti olmayacaksın o zaman. Hem dindarlar diye oy ver sonra da ama herkes çalıyor de. Bu ikisi aynı anda olmuyor işte.

Ses kayıtları içinse montaj, dublaj vs demeyi bırakıp keşke bir yerlerde inceletse ve ispatlasa bunları. Zaten Egemen Bağış- Reza Sarraf olayının ses kayıtları görüntü ile de ispatlandı. Artık çık da aksini göster millete.

Bir de başbakan diyor ki; seçimden sonra bunlara operasyon yapacağız. Yahu sen kimsin, operasyonu savcılar yapmıyor mu ? Senin nasıl bilgin oluyor, bu adamlar suçlu ise neden seçimden sonrası bekleniyor vs vs.

sarianet
22.Mart.2014, 00:19
siz montajlara ayakkabı kutularına körü körüne inanmıyor musunuz
gezide tomanın ezdiği genç yalanını hatırlıyorum da körü körüne inanma konusunda siz de fena değilsiniz hani

attirson
22.Mart.2014, 00:29
siz montajlara ayakkabı kutularına körü körüne inanmıyor musunuz
gezide tomanın ezdiği genç yalanını hatırlıyorum da körü körüne inanma konusunda siz de fena değilsiniz hani

Ayakkabı kutusuna inanmama gibi birşey var mı ? Adam kendisi dedi zaten dogru vardı diye ama yok İmam Hatip lisesine bagıs filan diye zırvaladı iyi yalan bulamadı.

Montaja gelirsek istedigi gibi bunların aksini ispatlayabilirdi montaj olsa.Adam başbakan yahu daha ne olsun herşey elinin altında çıkarırdı kayıtları gösterirdi herşeyi.Şu saatte şurdaydım şunu yapıyordum derdi.Ayrıca unutuldu ama bu olay cıktıktan sonraki gün bizde böyle bir montaj örnegi yapıcaz göstericez herkese nasıl yapılıyormus dedi hala tık yok.

sarianet
22.Mart.2014, 00:42
aksini 30 martta ispatlayacak
hayır o kadar eminsiniz ki hani operasyonu siz yaptınız sanıcam
1950lerde keçisi çalınan müftüyü "müftü keçi çaldı" diye manşetlendirenler şimdi aynı oyunu ooynuyor kolay gelsin diyelim ama gameover olacaklar inşallah

Sheriff
22.Mart.2014, 00:45
Ayakkabı kutusuna inanmama gibi birşey var mı ? Adam kendisi dedi zaten dogru vardı diye ama yok İmam Hatip lisesine bagıs filan diye zırvaladı iyi yalan bulamadı.

Montaja gelirsek istedigi gibi bunların aksini ispatlayabilirdi montaj olsa.Adam başbakan yahu daha ne olsun herşey elinin altında çıkarırdı kayıtları gösterirdi herşeyi.Şu saatte şurdaydım şunu yapıyordum derdi.Ayrıca unutuldu ama bu olay cıktıktan sonraki gün bizde böyle bir montaj örnegi yapıcaz göstericez herkese nasıl yapılıyormus dedi hala tık yok.
Montaj olduğunu kanıtlamak yerine oy kaybetmeyi seçmek(en azından gerçekten düşünüp hareket eden akpartinin içinden gelen cemaatle alakası olmayan ve oy vermeyeceğim bundan önce verdiğim bütün emekler oylar haram olsun diyen arkadaşlarım var) çok daha akıllıca çünkü (!)

Sheriff
22.Mart.2014, 00:47
1950lerde keçisi çalınan müftüyü "müftü keçi çaldı" diye manşetlendirenler şimdi aynı oyunu ooynuyor kolay gelsin diyelim ama gameover olacaklar inşallah
Sen bir an durup düşünmüyormusun acaba demiyormusun, gerçek olmadığına nasıl bukadar emin olabiliyorsun, bir mantık aradığım için soruyorum sadece.

di canio
22.Mart.2014, 00:55

İddialara karşı okyanus ötesine beddua göndermek dışında hiçbir mantıklı savunma yapılamamış, hala 30 Mart. Biz de biliyoruz, hala oy alabilecek. Onu eleştiriyoruz zaten, ortada olanlara rağmen, bütün hırsızlık iddialarına rağmen, katleidlmelerinin emrini verdiği onlarca insana rağmen, yalanları-dolanlarına rağmen, oy alacaklar. Düşünülsün bunlar, sorgulansın diyoruz biz de. 30 Mart aklamayacak bu iddiaları.

"Müftü keçiyi çaldı" derken kastettiğin şeyin ağa babasını başımızdaki diktatör yapıyor. Bunları da gördük montajlarda.

sakary Ali
22.Mart.2014, 00:59
Yahu işin sıkıntılı tarafı dindar olmaları değil ki. Pekala dindar oldukları için bu partiye oy verebilir. Kendi düşüncelerini daha iyi yansıtıyordur. Ama bu adamlar halkın bu duygusunu kullanıyorlar. Dindarım diyorsan çalmayacaksın kardeşim. ama herkes çalıyor diyorsan da dindarlığı ile bilinen bir parti olmayacaksın o zaman. Hem dindarlar diye oy ver sonra da ama herkes çalıyor de. Bu ikisi aynı anda olmuyor işte.

Ses kayıtları içinse montaj, dublaj vs demeyi bırakıp keşke bir yerlerde inceletse ve ispatlasa bunları. Zaten Egemen Bağış- Reza Sarraf olayının ses kayıtları görüntü ile de ispatlandı. Artık çık da aksini göster millete.

Bir de başbakan diyor ki; seçimden sonra bunlara operasyon yapacağız. Yahu sen kimsin, operasyonu savcılar yapmıyor mu ? Senin nasıl bilgin oluyor, bu adamlar suçlu ise neden seçimden sonrası bekleniyor vs vs.

Sevgili Muhammet, öncelikle şuradan başlayayım. Sence 17 Aralık operasyonu sadece “yolsuzluk” var diye mi yapıldı. Yani amaç aa çalıyorlar mı demek? Kimin çalıp, kimin çalmadığıyla bir bilgim yok. Eğer çalan varsa da bedelini er yada geç ödeyecek. Ama operasyonun bak çalıyorlar hak yiyorlar dur şunlara operasyon yapalım dediklerini sanmıyorum.

Türkiye en iyi dönemlerini geçirirken bence sürekli aynı oyunlar oynandı. Mesela Menderes dönemi, diktatör dendi, o da dendi bu dendi. Turgut Özal dönemi. Aynı yolsuzluk suçlamaları yapıldı. Gazetelerdeki yalan haberlerle yine aynı oyunlar oynandı. Yine benzer senaryolar dönüyor.

Takip ediyorsundur, ne kadar yalan haberler yapıldığını. Ama muhtemelen buradaki kimse onları takip etmiyor. Mesela burada çoğu kişi Suriye’ye silah kaçırıldığını biliyor, Başbakan’ın konuşmalarını 5’er saniyelik dilimlere ayırıp, sonra birleştiren Samanyolu’nun pardon yanlışlıkla oldu açıklamalarından kimsenin haberi yoktur.

Dinleme konusuna gelirsek. Devlette çoğu kişi dinlendi. Çoğu konuşmalarda doğru. Ama Başbakan oğlunu arayıp oğlum dinleniyoruz paraları topla tarzında konuşmasını bekleyemez. Bundan baya önce Erbakan’ın montaj ile ilgili güzel bir sunumu var. 34 yıl önce durum neymiş:

http://www.youtube.com/watch?v=BClsPXH9SK4

Videoyu izlemeni ısrarla tavsiye ediyorum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mart.2014, 01:00
halk iradesiyle adam mi aklanir allah askina, komik olmayin. okumus yazmis adamlarsiniz diye biz de yazdiklarinizi ciddiye aliyoruz. ama bu kadar da yapmayin. 30 martti secimdi vidi vidi etmeyin lutfen.

sui generis
22.Mart.2014, 01:01

Gel de ağlama arkadaş.

AKP yüzde 50 oy alırsa aklanmış mı olacak ? Oh, ne güzel. bu adam çalmayacak da ben mi çalacam, çalsın abi. adam hak ediyor cidden :)

attirson
22.Mart.2014, 01:05
@SakaryAli

Montaj yapmak bu kadar kolaysa dedigini yapsaydı basbakan.Olaylardan sonra bizde buna benzer birşey yapıp göstericez montaj yapmak ne kadar kolay dedi neden yapmadı ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mart.2014, 01:05
@sakary Ali

iyi de ali, turkiyeyi kalkindiriyorlar diye ceplerini doldurmalarina goz mu yumalim yani. zaten rusvetin yayginlasmasinin bas aktoru ozaldir. memurum nasil gecinecegini bilir lafini ben etmedim.

bir de erbakanla olgili verdigin linki actiydim, birkac dakika sonra izlemeyi biraktim. kaset seritleri ile yapilmis montajlardan bahsetmis ama simdikileri aklamaya yetmez. teknoloji bunlari ayirdedecek kadar ilerledi. bunlari yapacak kadar da ilerledi diyebilirsin ama yukarda aciklandi iste, aksini ispat edebilecegi kurumlar elinin altinda rte nin, buyursun yapsin savunmasini. cok kolay yani.

attirson
22.Mart.2014, 01:07
@sakary Ali

iyi de ali, turkiyeyi kalkindiriyorlar diye ceplerini doldurmalarina goz mu yumalim yani. zaten rusvetin yayginlasmasinin bas aktoru ozaldir. memurum nasil gecinecegini bilir lafini ben etmedim.

Aynen öyle yani RTE'yi savunurken sundukları örneklerde tam yerinde.

sarianet
22.Mart.2014, 01:09
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p417x417/1625698_867272103302043_1416801562_n.jpg

sui generis
22.Mart.2014, 01:09
Sevgili Muhammet, öncelikle şuradan başlayayım. Sence 17 Aralık operasyonu sadece “yolsuzluk” var diye mi yapıldı. Yani amaç aa çalıyorlar mı demek? Kimin çalıp, kimin çalmadığıyla bir bilgim yok. Eğer çalan varsa da bedelini er yada geç ödeyecek. Ama operasyonun bak çalıyorlar hak yiyorlar dur şunlara operasyon yapalım dediklerini sanmıyorum.

Türkiye en iyi dönemlerini geçirirken bence sürekli aynı oyunlar oynandı. Mesela Menderes dönemi, diktatör dendi, o da dendi bu dendi. Turgut Özal dönemi. Aynı yolsuzluk suçlamaları yapıldı. Gazetelerdeki yalan haberlerle yine aynı oyunlar oynandı. Yine benzer senaryolar dönüyor.

Takip ediyorsundur, ne kadar yalan haberler yapıldığını. Ama muhtemelen buradaki kimse onları takip etmiyor. Mesela burada çoğu kişi Suriye’ye silah kaçırıldığını biliyor, Başbakan’ın konuşmalarını 5’er saniyelik dilimlere ayırıp, sonra birleştiren Samanyolu’nun pardon yanlışlıkla oldu açıklamalarından kimsenin haberi yoktur.

Dinleme konusuna gelirsek. Devlette çoğu kişi dinlendi. Çoğu konuşmalarda doğru. Ama Başbakan oğlunu arayıp oğlum dinleniyoruz paraları topla tarzında konuşmasını bekleyemez. Bundan baya önce Erbakan’ın montaj ile ilgili güzel bir sunumu var. 34 yıl önce durum neymiş:

Ali, bu soruşturmanın asıl amacı ne olursa olsun, eğer çaldılarsa bu adamlar suçlular. Soruşturma istediği kadar siyasi olsun, o ses kayıtlarının aksini ispat etmek zor değil. Montaj, dublaj demek yetmiyor. Bence en çok da kendi seçmenine zarar vermesi gerekirdi. En azından karşı taraf bu kadar garip karşılamaz, çünkü sevilmiyor. Ama kendi seçmeninin hayal kırıklığına uğraması gerekirken montaj, dublaj, paralel vs diye geciktirmesi bence çok garip. Adam kandırmış resmen, dini kullanmış vs diye soru işaretleri oluşması lazımdı bana kalırsa.

Çıkıp aksini göstersin ben inanmaya razıyım mantıklı olduğu takdirde. ama yok işte adam montaj demekle geçiştiriyor.

kumbara
22.Mart.2014, 01:10
@sakary Ali

bir de erbakanla olgili verdigin linki actiydim, birkac dakika sonra izlemeyi biraktim. kaset seritleri ile yapilmis montajlardan bahsetmis ama simdikileri aklamaya yetmez. teknoloji bunlari ayirdedecek kadar ilerledi.

Türkiye'mi kalkınıyor ? Biliç'in markus merk'e söylediklerini aynen yazıyorum "Come on, give me a break' :D

Yapmayın allah aşkına, ben neden göremiyorum bu kalkınmayı ?

Sheriff
22.Mart.2014, 01:11
Görende telefon kaydı "dinleniyoruz paraları topla" dan ibaret sanacak. Oğlu anlamıyor adam anlatmaya çalışıyorda, şeyli konuşma diyor, bilmem ne diyor, büyük ihtimal kripto lu telefonuna güveniyor biraz da ama yine de rahat olamıyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mart.2014, 01:11
Türkiye'mi kalkınıyor ? Biliç'in markus merk'e söylediklerini aynen yazıyorum "Come on, give me a break' :D

Yapmayın allah aşkına, ben neden göremiyorum bu kalkınmayı ?

hadi kalkindiriyor diyelim diyecektim, dilim surcmus :zuhaha
olumsuzluk yeteri kadar vurgulu olmamis sanirim o konuda :D

BaGa TaRKaN
22.Mart.2014, 01:13
Seçim Sonuçları Belli Olmuş Bence Artık Buradan Dağılalım :uzgun:

http://i.hizliresim.com/eaWjE7.jpg

sarianet
22.Mart.2014, 01:15
Seçim Sonuçları Belli Olmuş Bence Artık Buradan Dağılalım :uzgun:

http://i.hizliresim.com/eaWjE7.jpg

Birde bize derler körü körüne inanma diye :)

anil luque
22.Mart.2014, 01:15
#TwitteriAdamEdenUzunAdam

Son zamanlarda hiç bir tage bu kadar gülmemiştim.

Yakında Drogba gibi "helal sana koca yürekli oğlan" falan geyikleri çıkarsa şaşırmam.

Adam osursa yürü be helal sana ne güzel osurdun dağları devirdin diye alkış tutacak bir kitle oluşuyor ufaktan.. (genelleme yapmıyorum)

footballer33
22.Mart.2014, 01:16
Bugün de bir tanesi 'twitter kapatıldı, haydi şimdi gidin delikanlıysanız düşündüklerinizi yüz yüze söyleyin' diye ileti yazmış facebookta. Şaka gibi insanlar var yemin ediyorum!

TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Mart.2014, 01:17
ben zaten akp oy oranlarinin 40-45 olduguna hicbir zaman inanmadim, biraz paranoyakca ama oyle oldugunu dusunuyorum. maksimum alacagi 25-30 araligi ki o da iyimser bakisla. daha da dusuktur. hersey manipule ediliyor. hicbir cevrede cogunluk degiller, kime sorsan ben atmadim diyor. ilginc bir siyasi surec yasaniyor son 10 yildir.

anil luque
22.Mart.2014, 01:20
Birde bize derler körü körüne inanma diye :)

Neye istinaden bu cümleyi kurdun ? Yani nasıl çıkarabildin bu yazılanlara saplantılı olunduğunu?

He bu arada sabahki SSK muhabbetine hala cevap vermiş değilsin abi gözümden kaçtı sanma.

Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nun o iddialara kapı gibi belgelerle cevap verip başbakanı da "istediğin yerde , istediğin programda , yanına istediğin kişileri alarak beni sorguya çek ben tek olacağım" diye açık açık karşılaşmaya çağırdığını ama başbakanın (artık ne hikmetse) inatla bundan kaçtığını bildiğin için mi geçiştiriyorsun ? Boş atıp dolu tutmak niyetinde misin ?

Bunun yanında o bahsettiğin davanın , affedilme olayının falan ise yolsuzluk olayıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan müfettiş tezkeresi olayıyla ilgili olduğunu , davadan sonra milletvekili seçildiğini bildiğin için mi geçiştiriyorsun ?

Corpus
22.Mart.2014, 01:21
Ali, iznin olursa mesajına parça parça sorular soracağım. Cevaplarsan sevinirim.

Dediğin gibi sadece yolsuzluk var diye yapılmamış olabilir. Ama bu yolsuzluğun olduğunu inkar etmemizi gerektirir mi ?

bonus: Kayıtların montaj olmadığı ispatlandı. İllegal dinleme yapılması, yapılan dinlemelerde gözüken kişinin yolsuzluk yaptığı gerçeğini değiştirir mi ?

Senin paranı çalan kişinin bedelini bu dünyada ödemesini istemez misin ?

S

şuandan alakasız soru : Menderes sence diktatörlük yaptı mı?

Sence gazeteler kimin kontrolünde? Başbakan' ın arayıp uyarılarda bulunduğunu unutmayalım.

Sence şuan ülke en iyi dönemlerinden birini mi yaşıyor? İçeride dışarıda

34 yıl öndeki teknoloji ile şuanki teknoloji bir değil. Bir ses kaydında montaj olup olmadığı veya sesin kime ait olduğu rahatça anlaşılabiliyor. Önceden de söylediğim gibi ses kayıtlarının montaj olmadığı doğrulandı. Eğer sen bu doğrulamalara inanmıyorsan da şöyle bir sorum var.

Bu Tubitak' ta gerçekleşen görevden alımlar için ne düşünüyorsun? Eğer görevlerini yapmadıkları için görevden alındıklarını düşünüyorsan, bu tayyip erdoğan ın ses kayıtlarının gerçek olduğunu doğrulamaz mı?

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:23
Ali, bu soruşturmanın asıl amacı ne olursa olsun, eğer çaldılarsa bu adamlar suçlular. Soruşturma istediği kadar siyasi olsun, o ses kayıtlarının aksini ispat etmek zor değil. Montaj, dublaj demek yetmiyor. Bence en çok da kendi seçmenine zarar vermesi gerekirdi. En azından karşı taraf bu kadar garip karşılamaz, çünkü sevilmiyor. Ama kendi seçmeninin hayal kırıklığına uğraması gerekirken montaj, dublaj, paralel vs diye geciktirmesi bence çok garip. Adam kandırmış resmen, dini kullanmış vs diye soru işaretleri oluşması lazımdı bana kalırsa.

Çıkıp aksini göstersin ben inanmaya razıyım mantıklı olduğu takdirde. ama yok işte adam montaj demekle geçiştiriyor.

http://img854.imageshack.us/img854/2788/tr5u.jpg (http://img854.imageshack.us/i/tr5u.jpg/)

sarianet
22.Mart.2014, 01:26
Neye istinaden bu cümleyi kurdun ? Yani nasıl çıkarabildin bu yazılanlara saplantılı olunduğunu?

He bu arada sabahki SSK muhabbetine hala cevap vermiş değilsin abi gözümden kaçtı sanma.

Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nun o iddialara kapı gibi belgelerle cevap verip başbakanı da "istediğin yerde , istediğin programda , yanına istediğin kişileri alarak beni sorguya çek ben tek olacağım" diye açık açık karşılaşmaya çağırdığını ama başbakanın (artık ne hikmetse) inatla bundan kaçtığını bildiğin için mi geçiştiriyorsun ? Boş atıp dolu tutmak niyetinde misin ?

Bunun yanında o bahsettiğin davanın , affedilme olayının falan ise yolsuzluk olayıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan müfettiş tezkeresi olayıyla ilgili olduğunu , davadan sonra milletvekili seçildiğini bildiğin için mi geçiştiriyorsun ?

ne üdüğü belirsiz bir twit hesabına inanıp ahkam kesmek körü körüne inanmak değil midir.

Kemal Kılıçtaroğlu o kadar yalan söyledi ki kaybettiği davalardan ödediği tazminatlarla ada satın alınırdı belge çıkarmışmış gülüyorum biliyorum sizde gülüyosunuz bu adama ama napıcaksınız bi lider çıkaramadı chp şöyle adam gibi bi muhalefet etsin

Sheriff
22.Mart.2014, 01:27
http://img854.imageshack.us/img854/2788/tr5u.jpg (http://img854.imageshack.us/i/tr5u.jpg/)
Bunu daha ertesi gün o firma resmi olarak yalanlamadı mı ?

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:28
Bunu daha ertesi gün o firma resmi olarak yalanlamadı mı ?

Hayır, incelemeyi zaten yapmayan bir firma biz yapmadık dedi.

Corpus
22.Mart.2014, 01:30

http://www.odatv.com/images/resimler/untitled-1(166).jpg

Resmini koyduğun imzalı belgenin altındaki şirket yaptı bu açıklamayı

BaGa TaRKaN
22.Mart.2014, 01:30

Bu Sence Resmi Bir Belge mi ?

Boş Bir Kağıda Biri Yazmış ve İmzalamış. Sence Resmi Belge Niteliği Taşıyor mu ? İnanıyor musun Buna ?

di canio
22.Mart.2014, 01:31
Ben de John Marshall Media'nın açıklamasını yazmaya çalışmıştım ama beceremedim. Yalan-dolan yine. Şaşırmıyorum ben artık.

sui generis
22.Mart.2014, 01:31
https://www.facebook.com/john.cheary/posts/10152027431618995

edit: Sence böyle bir sonuç çıkmış olsaydı başbakan bunu mitingden mitinge kullanmaz mıydı ?

Sheriff
22.Mart.2014, 01:32
O halde bana üstte ne yazdığını çevirebilirmisin, yada genel olarak ne denmek istendiğini, hangi ses kaydından bahsettiğini neyle ilgili olduğunu, yani kimin neyi incelediğini? İngilizcem iyi değildir anlayamıyorum.

anil luque
22.Mart.2014, 01:33
ne üdüğü belirsiz bir twit hesabına inanıp ahkam kesmek körü körüne inanmak değil midir.

Kemal Kılıçtaroğlu o kadar yalan söyledi ki kaybettiği davalardan ödediği tazminatlarla ada satın alınırdı belge çıkarmışmış gülüyorum biliyorum sizde gülüyosunuz bu adama ama napıcaksınız bi lider çıkaramadı chp şöyle adam gibi bi muhalefet etsin

Kim inanıyor kurban olduğum bir söyle de bilek yahu ?

Adam gibi bir lider vardı , bu ülkenin siyaseti en iyi bilen adamıydı belki de ama O'nu da kasetlerle bilmem nelerle al aşağı ettiler. Onuru vardı ki anında istifasını verdi , bazıları gibi işi pişkinliğe vurmadı. Hee unutmadan; o gün meydanlarda "bunlar (kaset hakkında) özel değil genel geneeelll diye cazgırlık yapanlar şimdi aynı iş başlarına geldiğinde bunlar özeldir öyle her yerde açıklanmaz" diye dansözlük yapıyorlar.

Başbakanın yaptığı geri vitesler , kıvırmalar , yalan dolan Kılıçdaroğlu'nun ödediği parayla aldığın adaya köprü olur adını da Yavuz Sultan Selim koyarsınız.

sarianet
22.Mart.2014, 01:35
SES KAYITLARI ÜZERİNDE ANALİZİ KİM YAPTI?

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve yayınladığımız rapor sonrası montajlı olduğu anlaşılan ses kayıtları ile ilgili olarak Amerika'da yapılan stüdyo analizlerini Amerikalı ses mühendisi Robin Lai yapmıştır.

Lai çalışmaları sırasında, kendi stüdyosunun ve Amarika'nın dünyaca ünlü ses stüdyolarından olan John Marshall Studios'un teknik imkanlarını kullanmıştır.

SES MÜHENDİSİ ROBIN LAI KİMDiR VE NELER YAPMIŞTIR?

2- Mesleğinde 20 yıllık tecrübeye sahip olan ve halen John Marshall Studios'un da uzman ses mühendisleri arasında bulunan Robin Lai, bu iddiamızı kendi ifadelerinde de açık bir şekilde doğrulamaktadır. Lai, ses kayıtları üzerinde montaj yapıldığını tespit edildiğini görüntülü olarak da kendi çalışma ortamında değerlendirmiştir.

Kendisine ait Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Potter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai, halen New York Manhattan şehrinde yaşamaktadır.

SES MÜHENDİSİ LAI'NİN SES KAYDI ÜZERİNDEKİ ANALİZİ NEYDİ?

3- Robin Lai, ''Benim profesyonel bilgilerim doğrultusunda, kaydedilen telefon görüşmesi, belli noktalarda değiştirlimiş veya montajlanmış'' tespitinde bulunmuştu. Robin Lai, ''Ses kayıtları üzerinde oynama var. Bunu arka plan seslerinin uyuşmazlığından da anlayabiliyoruz'' demişti.

Lai, ''Bu tarz ses kayıtlarında oynama yapıldığında, bazen gerçeğin hangisi olduğu konusunda emin olmanız kolay değil'' derken, söz konusu kayıtta ise bariz montaj kalıntılarının bulunduğunu, bunu yapanların profesyonellikten uzak olduğunu söylemişti.

Robin Lai, kayıttaki soru işaretlerinin bulunduğu yerlerin time-code dökümünü de paylaşırken, arka planda yer alan ortam sesi uyuşmazlıklarını ve bilinçli bir şekilde yapılan ses anlamsızlaştırmalarına dikkat çekmişti. Lai, "Süreklilik arz eden karşılıklı bir konuşmanın arka seslerinin ve ortam gürültülerinin de benzerlik göstermesi, uyuşması gerekir. Fakat bu kayıtın belirli yerlerinde bunun gerçekleşmediği görülüyor'' diyerek raporunu yazmıştı.

Corpus
22.Mart.2014, 01:36
SES KAYITLARI ÜZERİNDE ANALİZİ KİM YAPTI?

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve yayınladığımız rapor sonrası montajlı olduğu anlaşılan ses kayıtları ile ilgili olarak Amerika'da yapılan stüdyo analizlerini Amerikalı ses mühendisi Robin Lai yapmıştır.

Lai çalışmaları sırasında, kendi stüdyosunun ve Amarika'nın dünyaca ünlü ses stüdyolarından olan John Marshall Studios'un teknik imkanlarını kullanmıştır.

SES MÜHENDİSİ ROBIN LAI KİMDiR VE NELER YAPMIŞTIR?

2- Mesleğinde 20 yıllık tecrübeye sahip olan ve halen John Marshall Studios'un da uzman ses mühendisleri arasında bulunan Robin Lai, bu iddiamızı kendi ifadelerinde de açık bir şekilde doğrulamaktadır. Lai, ses kayıtları üzerinde montaj yapıldığını tespit edildiğini görüntülü olarak da kendi çalışma ortamında değerlendirmiştir.

Kendisine ait Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Potter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai, halen New York Manhattan şehrinde yaşamaktadır.

SES MÜHENDİSİ LAI'NİN SES KAYDI ÜZERİNDEKİ ANALİZİ NEYDİ?

3- Robin Lai, ''Benim profesyonel bilgilerim doğrultusunda, kaydedilen telefon görüşmesi, belli noktalarda değiştirlimiş veya montajlanmış'' tespitinde bulunmuştu. Robin Lai, ''Ses kayıtları üzerinde oynama var. Bunu arka plan seslerinin uyuşmazlığından da anlayabiliyoruz'' demişti.

Lai, ''Bu tarz ses kayıtlarında oynama yapıldığında, bazen gerçeğin hangisi olduğu konusunda emin olmanız kolay değil'' derken, söz konusu kayıtta ise bariz montaj kalıntılarının bulunduğunu, bunu yapanların profesyonellikten uzak olduğunu söylemişti.

Robin Lai, kayıttaki soru işaretlerinin bulunduğu yerlerin time-code dökümünü de paylaşırken, arka planda yer alan ortam sesi uyuşmazlıklarını ve bilinçli bir şekilde yapılan ses anlamsızlaştırmalarına dikkat çekmişti. Lai, "Süreklilik arz eden karşılıklı bir konuşmanın arka seslerinin ve ortam gürültülerinin de benzerlik göstermesi, uyuşması gerekir. Fakat bu kayıtın belirli yerlerinde bunun gerçekleşmediği görülüyor'' diyerek raporunu yazmıştı.

Yolcu, iyi kopyalamışsın da JMM bu analizi yalanladı :n:

Hatta utanmadan bizim başbakana "shame on you" dediler. O derece

Sheriff
22.Mart.2014, 01:38
:D İyide zaten o video da 4-5 telefon görüşmesi arka arkaya eklenmemişmiydi. Bu adam Türkçe'mi biliyor neden bahsedip nereye atladıklarını bilecek. Adam gerçekten bu tespitleri yaptıysa orjinal olduğunu desteklemiş resmen.

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:39
Yolcu, iyi kopyalamışsın da JMM bu analizi yalanladı :n:

Hatta utanmadan bizim başbakana "shame on you" dediler. O derece

Zaten onlar yapmadı.

Okuduysan Jou Production yaptı diyor.

Nedvedmania
22.Mart.2014, 01:40
Yasaklar masaklar bi kenara, beni en çok üzen şey Yolcu veya diğer arkadaşlara "'Siz' öylesiniz
'Siz' böylesiniz" diye hitap edilmesi. Ciddi anlamda karşı görüşteki kişilere kin besleme yolunda gidiyoruz.

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:42
Ek olarak:

http://haber.stargazete.com/guncel/trt-o-kasetin-montaj-oldugunu-ispatladi/haber-848641

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:43
Bu Sence Resmi Bir Belge mi ?

Boş Bir Kağıda Biri Yazmış ve İmzalamış. Sence Resmi Belge Niteliği Taşıyor mu ? İnanıyor musun Buna ?

http://haber.stargazete.com/guncel/abdli-iki-adli-ses-uzmanindan-ses-kaydi-analizi/haber-850150

europeanconquer
22.Mart.2014, 01:43
Yasaklar masaklar bi kenara, beni en çok üzen şey Yolcu veya diğer arkadaşlara "'Siz' öylesiniz
'Siz' böylesiniz" diye hitap edilmesi. Ciddi anlamda karşı görüşteki kişilere kin besleme yolunda gidiyoruz.

Yolcu ve diğer arkadaşlar da ''biz'' diye hitap etmiyor ki abi :)

Edit:

Demiyorum ki iki tarafta iyi yapıyor.Bizleri siz-biz diye ayıran siyasi adamlardan başkaları değil.Bizleri birbirimizden ayırmaları ancak böyle olur yoksa et ile tırnak gibiyiz,bence.

BaGa TaRKaN
22.Mart.2014, 01:44
Ek olarak:

http://haber.stargazete.com/guncel/trt-o-kasetin-montaj-oldugunu-ispatladi/haber-848641

TRT Yalanlamış Haberide Sabah Gazetesi Yapmış. Ben Yorum Yapmıyorum Mesaj Alındı

Corpus
Zaten onlar yapmadı.

Okuduysan Jou Production yaptı diyor.

E hadi diyelim analizi Jou Production yaptı. O a4 yazılan yazılar gerçek. JMM neden yalanlamış ?

Mamadou
ben zaten akp oy oranlarinin 40-45 olduguna hicbir zaman inanmadim, biraz paranoyakca ama oyle oldugunu dusunuyorum. maksimum alacagi 25-30 araligi ki o da iyimser bakisla. daha da dusuktur. hersey manipule ediliyor. hicbir cevrede cogunluk degiller, kime sorsan ben atmadim diyor. ilginc bir siyasi surec yasaniyor son 10 yildir.

Kişinin çıkarı varsa o işten oy atar sonrada atmadım der. Ülke kimin umurundaki artık insanlar sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Şu an iktidara toz kondurmayan çoğunluğun geçmişten çıkarı olmuştur. Ülkede her makama kendi adamlarını yerleştirdiler. Orduya bile kendi adamlarını atayıp orduyu yıpratmaya çalışıyorlar.

anil luque
22.Mart.2014, 01:45

Bu konuda sana katılıyorum Cihan ve lafın gelişi yazsam da açıklama gereği hissettim.

Büyük bir ayrışmanın eşiğindeyiz hatta çoktan o uçuruma yuvarlanmış bile olabiliriz ..

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:46
E hadi diyelim analizi Jou Production yaptı. O a4 yazılan yazılar gerçek. JMM neden yalanlamış ?

Zaman gidip JMM'ye sormuş.

Corpus
22.Mart.2014, 01:49

Fakat adam bize zaman sordu demiyor ki, direk açıklama yapıyor.

Zaman' ın sorduğuna dair kanıt var mıdır? Kanıt dediğim; adamın sitesinden veya facebook official dan açıklaması veya görüntülü kaydı

Ayrıca hiç resmi analiz raporu gördün mü ?

Benim gördüklerimin hiçbiri bu A4te yazılan gibi değildi çünkü

Sheriff
Şimdi getirip burda star gazetesinin linkini koyuyorsun, sonra zaman sormuş diyorsun. Ozaman objektif olalım, ya ikiside yalandır ya ikiside doğrudur diyelim.

Nedvedmania
Yolcu ve diğer arkadaşlar da ''biz'' diye hitap etmiyor ki abi :)

Anlamadım ne demek istediğini :)

Bu konuda sana katılıyorum Cihan ve lafın gelişi yazsam da açıklama gereği hissettim.

Büyük bir ayrışmanın eşiğindeyiz hatta çoktan o uçuruma yuvarlanmış bile olabiliriz ..

Yarın öbür gün bir iç savaş çıksa bu forumdan bile kişilik olarak iyi insan olarak tanıdıklarımız kişiler ölümüne savaşır. Abartı demiyorum. Cidden bu yolda gidiyoruz. Biraz daha hoşgörülü olmamız lazım. Zaten ikna olacak veya olmayacak kişiler bariz belli oluyor. Olmayacak kişilere cevap vermeyin, tartışmaya girmeyin.

Bazı kişilerde ciddi anlamda bilgi alışverişi sağlayabiliyor. Onlarla gerekirse saatlerce karşılıklı konuşun. Ama bazılarıyla konuşmak sinirlerinizi hoplatır gereksiz yere. Demek istediğimi anladınız. Çok içten bi şekilde söylüyorum lütfen hoşgörülü olun.

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:52
Fakat adam bize zaman sordu demiyor ki, direk açıklama yapıyor.

Zaman' ın sorduğuna dair kanıt var mıdır? Kanıt dediğim; adamın sitesinden veya facebook official dan açıklaması veya görüntülü kaydı

Ayrıca hiç resmi analiz raporu gördün mü ?

Benim gördüklerimin hiçbiri bu A4te yazılan gibi değildi çünkü

Şuradaki haberi okumanı tavsiye ederim.

http://www.zaman.com.tr/medya_amerikali-sirket-montaj-raporunu-yalanladi_2202128.html

europeanconquer
22.Mart.2014, 01:52

Diyorum ki Yolcu ve diğer arkadaşlar da karşıt görüşlere gayet kin besliyor,siz-biz diye ayrılıyor.Sanki sadece bunu iktidara karşı kişiler yapıyormuş gibi yazmışsın.

Gerçi bunların hepsini iktidarın başında ki beyefendi başlattı ama yok toz kondurmuyorlar.Tartışmayı bıraktım zaten ben.

sakary Ali
22.Mart.2014, 01:54
Şimdi getirip burda star gazetesinin linkini koyuyorsun, sonra zaman sormuş diyorsun. Ozaman objektif olalım, ya ikiside yalandır ya ikiside doğrudur diyelim.

İçindeki raporlar, bilgiler sizin sorularınıza cevaptı. Bakarsın aa güzel olmamış, inanmıyorum diyebilirsin.

Neyi kastettiğini anlamadım tam olarak.

Nedvedmania
22.Mart.2014, 01:55
Diyorum ki Yolcu ve diğer arkadaşlar da karşıt görüşlere gayet kin besliyor,siz-biz diye ayrılıyor.Sanki sadece bunu iktidara karşı kişiler yapıyormuş gibi yazmışsın.

Gerçi bunların hepsini iktidarın başında ki beyefendi başlattı ama yok toz kondurmuyorlar.Tartışmayı bıraktım zaten ben.

Yok iki taraf için de geçerli. "Bu CHP zihniyetinde, kafir, ateistin teki" diyenler de var zaten. İki taraflı kutuplaşma var.

Corpus
22.Mart.2014, 01:56
Şuradaki haberi okumanı tavsiye ederim.

http://www.zaman.com.tr/medya_amerikali-sirket-montaj-raporunu-yalanladi_2202128.html

Biz gittik sorduk demiyor. Facebook'ta yapılan açıklamayı haber yapmışlar.

Ayrıca star'da yapılan raporu tamamen okudun mu ?

Ben az önce okudum ve sadece 5 ayrı konuşmanın birleştirildiği ve o 5 ayrı konuşmada ayrı ayrıca montaj var diyemediklerini söylüyor. E zaten videoda 5 ayrı konuşma uç uca ekleniyor.

Yani star'daki haber doğru olsa bile videoların doğru olduğu dışında birşeyi ispatlamıyor.

Sheriff
22.Mart.2014, 01:57
İçindeki raporlar, bilgiler sizin sorularınıza cevaptı. Bakarsın aa güzel olmamış, inanmıyorum diyebilirsin.

Neyi kastettiğini anlamadım tam olarak.
Diyelim zaman gidip JMM'ye sormuş JMM yalanlamış, adam kendi hesabından da resmi olarak yalanlamış. Ben verdiğin linkte sadece bir yazı görüyorum, bir resmiyet yok, imza yok mühür yok, resmi bir twitter, face hesabından yapılan bir açıklama yok. Bunların aynısını herhangi biri yazamaz mı ?

Rsa
22.Mart.2014, 01:58
Yok iki taraf için de geçerli. "Bu CHP zihniyetinde, kafir, ateistin teki" diyenler de var zaten. İki taraflı kutuplaşma var.

'Bunlar solcu, bunlar ateist, bunlar terörist.' diyerek başbakan kutuplaştırıyor insanları. Bu kadar hakaret yerse toplumun belli bir kısmı doğal olarak kutuplaşma olur. Hükümet yanlısı, başbakandan gazı alıyor terörist, çapulcu vb laflar ediyorlar, hükümet karşıtı da koyun, cahil vs falan diyor.

Aydin
22.Mart.2014, 02:00
Başımızda "halkı kin ve nefrete sürünlemek"ten ötürü hapis yatmış biri varken buradaki ayrışmalar da normaldir. Bu kin ve nefretten ötürü şurada adam gibi tartışamıyoruz.

Sakary ali ne güzel söyledin. Bu operasyonların asıl amacı "yolsuzluklar ortaya çıksın" değil. Bunu biliyoruz. E ama yolsuzluk çıktı ortaya. Onu ne yapacağız?

Kasetler çıktı boy boy. Dünya lideri dediğiniz kişi önce montaj dedi. Sonra düblaj dedi. Sonra "devletin kriptolu telefonlarını dinlemişler" dedi ki bu itiraf sayılır zaten.

Bir dünya lideri bu kadar mı acizdir? yolcu, bana dediğin şey iddia makamı suçluyu ispatlamakla yükümlüdür dedin. iyi de ortada iddia yok ki. bunu mahkemeye ulaştıracak olan savcılar sürüldü. engellendi. önleri kesildi. "paralel yapı" diye. ama sonuçta nereden geldiği ve niye geldiği çok belli olan kasetler var. amaç nedir? karalamak. ve karalanıyorsun da.

twitter'ı kapamaya harcanan mesainin 10'da 1'ini kendini aklamakla harcasa şu an kahraman olmuştu. Ki düşünün, size burada "dini istismar ediyorlar" diyoruz. Okyanus ötesinin bu operasyonunun yalancı çıkartılması, bunun ispatlanması şova dönüşürdü, şova. Oylar katlanırdı. Dünya liderine böyle çamur atılacak ve dünya liderinin yapabileceği tek olay twitter'ı kapatmak olacak öyle mi? sonra da "twitter'ı dize getirdik" diyeceğiz öyle mi? pardon "yahudi elindeki twitter'ı dize getirdik" olacaktı. çünkü yahudilerin elindeyse bir olay zafer katsayısı yükseliyor.

Cidden komik. Acizlik bu. Başka bir şey değil.

Benim merak ettiğim, siz hangi kafadasınız? Buraya koyduğum videodaki gibi anlamadan dinlemeden "kompolo onlor" mı diyorsunuz yoksa aklınızdan hiç geçmiyor mu "dünya liderim, ezsene şunun kafalarını, açıklasana tek tek" diye?

Azıcık şüphe, azıcık düşünce.

Nedvedmania
22.Mart.2014, 02:02
'Bunlar solcu, bunlar ateist, bunlar terörist.' diyerek başbakan yapıyor en başta. Bu kadar hakaret yerse toplumun belli bir kısmı doğal olarak kutuplaşma olur. Hükümet yanlısı başbakandan gazı alıyor terörist, çapulcu vb laflar ediyorlar, hükümet karşıtı da koyun, cahil vs falan diyor.

İşte oyuna gelmeyin. Amaç kutuplaşma yaratıp iç savaş çıkartmak zaten.

sarianet
22.Mart.2014, 02:05
Başımızda "halkı kin ve nefrete sürünlemek"ten ötürü hapis yatmış biri varken buradaki ayrışmalar da normaldir. Bu kin ve nefretten ötürü şurada adam gibi tartışamıyoruz.

Sakary ali ne güzel söyledin. Bu operasyonların asıl amacı "yolsuzluklar ortaya çıksın" değil. Bunu biliyoruz. E ama yolsuzluk çıktı ortaya. Onu ne yapacağız?

Kasetler çıktı boy boy. Dünya lideri dediğiniz kişi önce montaj dedi. Sonra düblaj dedi. Sonra "devletin kriptolu telefonlarını dinlemişler" dedi ki bu itiraf sayılır zaten.

Bir dünya lideri bu kadar mı acizdir? yolcu, bana dediğin şey iddia makamı suçluyu ispatlamakla yükümlüdür dedin. iyi de ortada iddia yok ki. nereden geldiği ve niye geldiği çok belli olan kasetler var. amaç nedir? karalamak. ve karalanıyorsun da.

twitter'ı kapamaya harcanan mesainin 10'da 1'ini kendini aklamakla harcasa şu an kahraman olmuştu. Ki düşünün, size burada "dini istismar ediyorlar" diyoruz. Dünya liderine böyle çamur atılacak ve dünya liderinin yapabileceği tek olay twitter'ı kapatmak olacak öyle mi? sonra da "twitter'ı dize getirdik" diyeceğiz öyle mi? pardon "yahudi elindeki twitter'ı dize getirdik" olacaktı. çünkü yahudilerin elindeyse bir olay zafer katsayısı yükseliyor.

Cidden komik. Acizlik bu. Başka bir şey değil.

Benim merak ettiğim, siz hangi kafadasınız? Buraya koyduğum videodaki gibi anlamadan dinlemeden "kompolo onlor" mı diyorsunuz yoksa aklınızdan hiç geçmiyor mu "dünya liderim, ezsene şunun kafalarını, açıklasana tek tek" diye?

Azıcık şüphe, azıcık düşünce.

İlköğretim ders kitaplarında okutulan bir şiiri okudu
ve senin özgürlük anlayışın buysa twitter falan muhabbeti yapmayalım
şiir okuyanın hapse girmesini tasvip ediceksin twitter kapanmasını eleştireceksin
Özgürlük anlayışını gözden geçir aydın

Escochae
22.Mart.2014, 02:09

Yarın öbür gün bir iç savaş çıksa bu forumdan bile kişilik olarak iyi insan olarak tanıdıklarımız kişiler ölümüne savaşır. Abartı demiyorum. Cidden bu yolda gidiyoruz. Biraz daha hoşgörülü olmamız lazım. Zaten ikna olacak veya olmayacak kişiler bariz belli oluyor. Olmayacak kişilere cevap vermeyin, tartışmaya girmeyin.

Bazı kişilerde ciddi anlamda bilgi alışverişi sağlayabiliyor. Onlarla gerekirse saatlerce karşılıklı konuşun. Ama bazılarıyla konuşmak sinirlerinizi hoplatır gereksiz yere. Demek istediğimi anladınız. Çok içten bi şekilde söylüyorum lütfen hoşgörülü olun.

Hangisi hoşgörülüydü ki ? Gezi parkında sadece oturan insanlara şiddet uygulayan mı ? Ali İsmail'i canice linç eden mi ? Yada sadece ekmek almaya giden Berkin'i öldüren mi ?

Bütün bu olaylara rağmen sürekli hoşgörülü olduk(provokatörleri saymazsan). Halen daha da hoşgörülüyüz. Ama bunu yaparken de susmamızı veyahut tartışmamamızı isteme benden. Zaten Türkiye'nin bu durumda olmasının asıl sebebidir susmak.

Önder HOCA
22.Mart.2014, 02:11
1. si montaj olup olmadığını sadece gürültünün anlık genlik değişikleriyle anlaması kolay madem neden amerikada inceletmişler madem profesyönelce yapılmamış herhangi bir digital speech proccessing dersi alan birisi bunu anlar amerikalara gitmesine gerek yok (dublaj olup olmadığınıda frekanstan görürsün (konuşmalardaki frekanslar kişiye özgündür dublajla filan kopyalanamaz), tonlamalardaki genlik değişiminin çok keskin olması lazım montajsa, en önemlisi ses dijital olarak üretilemez)
2. si hiç bir mühendis öyle rapor hazırlamaz raporda neyi incelediğini bile yazmamış ne bu orta okulda ödevmi teslim ediyor adam

Nedvedmania
22.Mart.2014, 02:11
Hangisi hoşgörülüydü ki ? Gezi parkında sadece oturan insanlara şiddet uygulayan mı ? Ali İsmail'i canice linç eden mi ? Yada sadece ekmek almaya giden Berkin'i öldüren mi ?

Bütün bu olaylara rağmen sürekli hoşgörülü olduk(provokatörleri saymazsan). Halen daha da hoşgörülüyüz. Ama bunu yaparken de susmamızı veyahut tartışmamamızı isteme benden. Zaten Türkiye'nin bu durumda olmasının asıl sebebidir susmak.

Ben susmanızı veya tartışmamanızı istemedim ki zaten :) Sakin bir şekilde tekrar okursan demek istediğimi daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:14
Biz gittik sorduk demiyor. Facebook'ta yapılan açıklamayı haber yapmışlar.

Ayrıca star'da yapılan raporu tamamen okudun mu ?

Ben az önce okudum ve sadece 5 ayrı konuşmanın birleştirildiği ve o 5 ayrı konuşmada ayrı ayrıca montaj var diyemediklerini söylüyor. E zaten videoda 5 ayrı konuşma uç uca ekleniyor.

Yani star'daki haber doğru olsa bile videoların doğru olduğu dışında birşeyi ispatlamıyor.

Yapılan bu ilk tespitler neticesinde; bu kayıt üzerinden, ses kaydının hangi dakikalarında kesme, yapıstırma, dublaj ve/veya montaj işlemlerinin yapıldığının teknik olarak belirlemenin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

- Bu ses kaydının üzerinde yapılan maskeleme işleminden dolayı teknik olarak "bu görüşme gerçektir ya da montajdır" demek bilimselliğe aykırıdır. (Burası uzmanların raporundaki en çarpıcı yer olarak dikkat çekiyor)

- Grafiklerde, bu tek parça hale getirilen ses kaydında Diyalog 2 ve Diyalog 4 de (REC2 ve REC4 de) aynen bir kayıttan diğer kayıda geçerken oluşabilecek ses boşluğu ve ses patlaması olduğu tespit edilmiştir. Bu izlerin de mavi noktalar ile marke edildiği açık bir şekilde anlaşılmaktadır.

Evet doğrumuymuş anlamı çıkıyor buradan?

Sizin dediğiniz niye inceletmiyorlar, dediniz ya onu cevapladım.

europeanconquer
22.Mart.2014, 02:14
İşte oyuna gelmeyin. Amaç kutuplaşma yaratıp iç savaş çıkartmak zaten.

Zaten iktidarı eleştirenler ve iktidarı savunanlar birbirleriyle iç savaşa girecekse,hepimize yazıklar olsun.

Aydin
22.Mart.2014, 02:17
İlköğretim ders kitaplarında okutulan bir şiiri okudu
ve senin özgürlük anlayışın buysa twitter falan muhabbeti yapmayalım
şiir okuyanın hapse girmesini tasvip ediceksin twitter kapanmasını eleştireceksin
Özgürlük anlayışını gözden geçir aydın

Sıkıntı da bu zaten. "ilkokul şiirini okudu" diyorsun. ne güzel yumuşaklaştırıyorsun. O şiirin okunma niyeti, okunduğu güruh, okunma zamanı vs. gibi kıstasları göz ardı ediyorsun.

Ben gerçeklerden bahsediyorum yolcu. Doğrulardan değil. Doğrular kişiden kişiye göre değişir. Ama gerçekler değişmez.

tayyip erdoğan bu yüzden hapis yatmış mıdır? yattı. bu kararı desteklediğimi veya bunun doğru olduğunu söylemedim. bu bence de yanlış. lütfen olayı olayı yumuşatmayalım ve yanlış yerlere çekmeyelim :)

sarianet
22.Mart.2014, 02:17
özgürlük konusunda sizinle tartışmayacağım malesef özgürlük anlayışlarımız çok farklı :)

Sheriff
22.Mart.2014, 02:19
Yapılan bu ilk tespitler neticesinde; bu kayıt üzerinden, ses kaydının hangi dakikalarında kesme, yapıstırma, dublaj ve/veya montaj işlemlerinin yapıldığının teknik olarak belirlemenin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

- Bu ses kaydının üzerinde yapılan maskeleme işleminden dolayı teknik olarak "bu görüşme gerçektir ya da montajdır" demek bilimselliğe aykırıdır. (Burası uzmanların raporundaki en çarpıcı yer olarak dikkat çekiyor)

- Grafiklerde, bu tek parça hale getirilen ses kaydında Diyalog 2 ve Diyalog 4 de (REC2 ve REC4 de) aynen bir kayıttan diğer kayıda geçerken oluşabilecek ses boşluğu ve ses patlaması olduğu tespit edilmiştir. Bu izlerin de mavi noktalar ile marke edildiği açık bir şekilde anlaşılmaktadır.

Yahu inceletmiyor demedik, ispatlamıyor dedik(ki bu incelemelerde çok inandırıcı dumuyor). Bunu ispatlamanın bir sürü basit yolu varken neden bunları yapmıyor? En basitinden neden o saatlerde nerede olduğunu baz istasyonu sinyallerinden çıkarıp insanların gözüne sokmuyor, neden bu hırsız damgasını(en azından halkın yarısından, ki bence şu an daha fazlasından) yiyor? Ben kullandığım operatörün sitesine girip hangi saatte kiminle kaç dk. konuştuğumu 1 dk içerisinde çıkarabilirim benimle ilgili böyle bir iddaası olan varsa.

Corpus
22.Mart.2014, 02:22

Sen bunu haberden kopyalıyorsun da, rica etsem "page 4 of 7" nin hemen üstünü okur musun?

Ayrıca, conclusion' ın c şıkkına bakarsan benim dediklerim yer alıyor.

Bunların ışığında tam anlamıyla videonun gerçekten de 5 ayrı kayıttan oluştuğu söyleniyor ve bu 5 kayıt için verilen saniyeler de o videodaki 5 ayrı konuşmaya geçiş yerleri.

Sence bu neyi kanıtlıyor ?

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:22
Yahu inceletmiyor demedik, ispatlamıyor dedik(ki bu incelemelerde çok inandırıcı dumuyor). Bunu ispatlamanın bir sürü basit yolu varken neden bunları yapmıyor? En basitinden neden o saatlerde nerede olduğunu baz istasyonu sinyallerinden çıkarıp insanların gözüne sokmuyor, neden bu hırsız damgasını(en azından halkın yarısından, ki bence şu an daha fazlasından) yiyor? Ben kullandığım operatörün sitesine girip hangi saatte kiminle kaç dk. konuştuğumu 1 dk içerisinde çıkarabilirim benimle ilgili böyle bir iddaası olan varsa.

Şu yeterli mi?

https://pbs.twimg.com/media/BhRS_FjCYAAivQs.jpg:large

Aydin
22.Mart.2014, 02:23
özgürlük konusunda sizinle tartışmayacağım malesef özgürlük anlayışlarımız çok farklı :)

bence de tartışmayalım. hem özgürlükten bahsedip, hem de bunu kısıtlayanları savunmak birbiriyle çelişen şeyler olur. bu konuyu geçelim :)

Önder HOCA
22.Mart.2014, 02:24
bu arada amerikada tarih formatı mm / dd / yy şeklinde yazılr

Nocna Mora
22.Mart.2014, 02:25
Yahu adam bile kabul ediyor yayınlanan tapelerdeki seslerin kendisine ait olduğunu siz hala gerçek mi değil mi diye tartışıyorsunuz. Bakanımla görüşüyorum farklı yansıtılıyor falan diye açıklama yaptı RTE. Yani kabul etti zaten dinlemelerdeki sesin kendisinin olduğunu.

Montaj ya da editleme olmadığını herkes öğrendi. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ?

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:27
Sen bunu haberden kopyalıyorsun da, rica etsem "page 4 of 7" nin hemen üstünü okur musun?

Ayrıca, conclusion' ın c şıkkına bakarsan benim dediklerim yer alıyor.

Bunların ışığında tam anlamıyla videonun gerçekten de 5 ayrı kayıttan oluştuğu söyleniyor ve bu 5 kayıt için verilen saniyeler de o videodaki 5 ayrı konuşmaya geçiş yerleri.

Sence bu neyi kanıtlıyor ?

Conclusion'ın A şıkkı vermiş sana cevabı.

Corpus
22.Mart.2014, 02:30
Conclusion'ın A şıkkı vermiş sana cevabı.

Evet doğru zaten tek bir kayıt değil 5 ayrı kaydın birleşmesi. Haliyle orijinal kayıt değil. Bu bana ne cevabı vermiş oluyor ?

Bir de benim dediğim yerler için cevabını alabilir miyim ?

Aydin
22.Mart.2014, 02:31
Yahu adam bile kabul ediyor yayınlanan tapelerdeki seslerin kendisine ait olduğunu siz hala gerçek mi değil mi diye tartışıyorsunuz. Bakanımla görüşüyorum farklı yansıtılıyor falan diye açıklama yaptı RTE. Yani kabul etti zaten dinlemelerdeki sesin kendisinin olduğunu.

Montaj ya da editleme olmadığını herkes öğrendi. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ?

İşin garip yanı da o. Başbakan kendini savunamıyorken millete dakika hesabı yaptırıp "aha bak konyadaydı, 1.5 saat önce oradaysa, ankara'da olmamıştır herhalde." gibilerinden argüman sundurtma zorunluluğu bırakıyor.

Arkadaşlar, başbakan kendini savunamıyor. Siz yormayın o güzel ellerinizi.

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:43
Evet doğru zaten tek bir kayıt değil 5 ayrı kaydın birleşmesi. Haliyle orijinal kayıt değil. Bu bana ne cevabı vermiş oluyor ?

Bir de benim dediğim yerler için cevabını alabilir miyim ?

Nereye varmak istediğini anlayamadım. Olayın 5 farklı görüşmeden birleştiği kesin. Ama bu konuşmaların gerçek mi ya da montaj mı olup olmayacağı bilimsel olarak bilinemez diyor.

7. Other Analysis kısmı.

Sheriff
22.Mart.2014, 02:44
Şu yeterli mi?

https://pbs.twimg.com/media/BhRS_FjCYAAivQs.jpg:large
Güzel kardeşim bu yetmez. Resmi kayıt gerekiyor. O telefon görüşmesi yapıldığı sıralarda neredeymiş? Konya-Ankara arasını ben normal özel arabamla normal hızda 2 saatte giderim. Başbakan böyle bir durumdayken bir zahmet daha erken gitsin. Bu kadar dakika hesabı yapmaktansa neden çıkarıp operatör kayıtlarını sunmuyor, daha kolay değil mi?

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:44
https://pbs.twimg.com/media/BhRXwcLIMAAkvm-.jpg

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:46
Güzel kardeşim bu yetmez. Resmi kayıt gerekiyor. O telefon görüşmesi yapıldığı sıralarda neredeymiş? Konya-Ankara arasını ben normal özel arabamla normal hızda 2 saatte giderim. Başbakan böyle bir durumdayken bir zahmet daha erken gitsin. Bu kadar dakika hesabı yapmaktansa neden çıkarıp operatör kayıtlarını sunmuyor, daha kolay değil mi?

Ya o raporları da manipüle ederse?

Corpus
22.Mart.2014, 02:46
Nereye varmak istediğini anlayamadım. Olayın 5 farklı görüşmeden birleştiği kesin. Ama bu konuşmaların gerçek mi ya da montaj mı olup olmayacağı bilimsel olarak bilinemez diyor.

7. Other Analysis kısmı.

Evet bu 4 ayrı montaj da zaten videoda yer alan 5 ayrı görüşmenin geçiş yerleri.

Bu raporlar o 5 görüşmenin birleştirildiğini söylüyor ki bu da doğru. Fakat o görüşmelerin kendi içlerinde montaj olup olmadıklarını söyleyemiyor.

Sonuç olarak, bu raporların, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haberde kullanılması ne kadar mantıklı ? Çünkü raporlar o 5 görüşmenin birleştirilmesi dışında birşey söylemiyor.

Bir de senin bu haberi ve raporu, bakın kayıtlar montaj diye önümüze sermen ne kadar mantıklı?

Varmak istediğim nokta, bu soruların cevapları.

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:51
Evet bu 4 ayrı montaj da zaten videoda yer alan 5 ayrı görüşmenin geçiş yerleri.

Bu raporlar o 5 görüşmenin birleştirildiğini söylüyor ki bu da doğru. Fakat o görüşmelerin kendi içlerinde montaj olup olmadıklarını söyleyemiyor.

Sonuç olarak, bu raporların, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haberde kullanılması ne kadar mantıklı ? Çünkü raporlar o 5 görüşmenin birleştirilmesi dışında birşey söylemiyor.

Bir de senin bu haberi ve raporu, bakın kayıtlar montaj diye önümüze sermen ne kadar mantıklı?

Varmak istediğim nokta, bu soruların cevapları.

Haberin hiçbir kısmında bu kayıtlar montajdır kısmı yok. Kaldıki haberin başlığı "ABD'li iki adli ses uzmanından ses kaydı analizi"

Benim de sizin önüne sermemin nedeni, hani 5 dakikalık iş açıklasınlar diyenlere göstermekti.

E.Cartman
22.Mart.2014, 02:52
Ali'nin paylaştığı şu belge resmine bir açıklık getireyim de ben öncelikle bir rahatlayalım. Ali'nin paylaştığı resime dikkatli bakarsanız hatta öylesine baksanız bile sol üst tarafın düzenlendiğini net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. İşte o resmin orijinalinde, ilk paylaşılanında JMM'in kartviziti vardı. JMM'in açıklama yapma gereği duymasının sebebi bu.

http://prntscr.com/2w7f4r

Kendi yorumuma gelirsek açıkcası bana metin olarak hiç inandırıcı gelmedi. Ayrıca ellerinde bizim bile tek seferde sayabildiğimiz 2-3 basit yol varken bu kadar şüphe yaratacak bir şeyle kanıtlamaya çalışılması çok saçma. Ek olarak da yayınlayan medyanın yandaşlığın ötesinde tabir-i caizse yalayıcı bir yol izleyen güruhlar olması inandırıcılığını iyice yitiriyor belgenin. Hee ama bizler solcu bizler ateist bizler terörist olduğumuz için düşüncelerimizin kaale alınmamasını anlayışla karşılarım.

Aydin
22.Mart.2014, 02:54
sakary ali'nin bahsettiği ve ispat etmeye çalıştığı olay kriptolu telefon konuşma kaydının yapıldığı kayıt.

hadi tamam gözümüzü kapattık (ama vicdanımızı değil) ve bu verilere inandık diyelim. normal telefonla yapılan görüşmeler var. bunların ispatı için görüntülere gerek yok. TİB yeter. yoksa tib'i de paraller mi yanlamış?

aklıma ilk gelen örnek erdoğan demirören'i aldattığı konuşma oldu. o konuşmanın kriptolu telefondan yapılmadığı belli. sesler net. en basitinden böyle bir şey yalanlanabilirdi.

cidden yormayın kendinizi. üzülüyorum ve bunu dalga geçme amaçlı yazmıyorum.

Corpus
22.Mart.2014, 02:57
Haberin hiçbir kısmında bu kayıtlar montajdır kısmı yok. Kaldıki haberin başlığı "ABD'li iki adli ses uzmanından ses kaydı analizi"

Benim de sizin önüne sermemin nedeni, hani 5 dakikalık iş açıklasınlar diyenlere göstermekti.

Öncelikle, haberin yapılma amacından yola çıkarak, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haber diye dedim.

Bu arada o 4 kesim noktasını gerçekten kolaylıkla anlayabiliyorlar artık. Haberin olsun :)

Peki kayıtların montaj olduğunu iddia edebilecek bir belge var mı ortada?

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:57
Ali'nin paylaştığı şu belge resmine bir açıklık getireyim de ben öncelikle bir rahatlayalım. Ali'nin paylaştığı resime dikkatli bakarsanız hatta öylesine baksanız bile sol üst tarafın düzenlendiğini net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. İşte o resmin orijinalinde, ilk paylaşılanında JMM'in kartviziti vardı. JMM'in açıklama yapma gereği duymasının sebebi bu.

http://prntscr.com/2w7f4r

Kendi yorumuma gelirsek açıkcası bana metin olarak hiç inandırıcı gelmedi. Ayrıca ellerinde bizim bile tek seferde sayabildiğimiz 2-3 basit yol varken bu kadar şüphe yaratacak bir şeyle kanıtlamaya çalışılması çok saçma. Ek olarak da yayınlayan medyanın yandaşlığın ötesinde tabir-i caizse yalayıcı bir yol izleyen güruhlar olması inandırıcılığını iyice yitiriyor belgenin. Hee ama bizler solcu bizler ateist bizler terörist olduğumuz için düşüncelerimizin kaale alınmamasını anlayışla karşılarım.

Peki resmin altında firmanın ismi nedir? JMM mi?

edit:

dikkat edersen zaman orayı kesip vermiş:

http://cmsmedya.zaman.com.tr/2014/02/27/starhbrc.jpg

sakary Ali
22.Mart.2014, 02:59
Öncelikle, haberin yapılma amacından yola çıkarak, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haber diye dedim.

Bu arada o 4 kesim noktasını gerçekten kolaylıkla anlayabiliyorlar artık. Haberin olsun :)

Peki kayıtların montaj olduğunu iddia edebilecek bir belge var mı ortada?

Yok. Doğru olduğunu gösteren belge?

Aydin
22.Mart.2014, 03:00
Ben şu an neyi tartıştığınızı anlamıyorum. sadece haber7, star ve sabah'ta çıkan şeyleri mi paylaşıyorsunuz?

arkadaşlar, medyanın kimin elinde olduğunu biliyoruz. bu türden bir yalanlama olsaydı atv, ensonhaber, kanal7, star gazetesi, sabah vs. gibi kökten bağlı olanlar haricinde cnn, ntv gibi haber kanalları da ciyak ciyak bağırırdı.

"fotoğraftan yüz maskesini çıkartıp, başbakana seks kaseti yapmışlar" haberini yapan yerlere ne olur bu kadar körü körüne güvenmeyin. ya da güvenin. nasıl olsa er geç çıkacak ortaya gerçekler.

Corpus
22.Mart.2014, 03:03
Yok. Doğru olduğunu gösteren belge?

Başbakan' ın beni bile dinlemişler demesi ve o 5 ayrı görüşmenin kendi içinde montajlanıp montajlanmadığını incelememesi sizde de bir şüphe yaratmıyor mu ?

E zaten ortada apaçık kayıtlar var. Sen benden önünde duran elmanın elma olup olmadığına dair kanıt istiyorsun şuan.Doğru olmadığını iddia eden biri zaten kolaylıkla doğru olmadığını ispatlayabilir. Eden var mı ?

Ayrıca, O raporlarda 4 ayrı geçiş saptanıp, başka geçiş saptanmıyorsa o 5 ses kaydı kendi içlerinde montajsızdır. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.

E.Cartman
22.Mart.2014, 03:05
Peki resmin altında firmanın ismi nedir? JMM mi?

Ben JMM'in açıklama neden açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladım. Devamını da kendim getiriyim. J Ou Production diye bir ses şirketi hatta bu isimle herhangi bir şirket bulamadım ben. Ayrıca Haber 7'nin yaptığı haberi referans alarak "Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Poter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai"nin imdb'de adının geçmemesi de üstteki mesajda söylediklerime ek olarak belgeyi yalanlamak için yeterli bir açıklama yani en azından bana yetiyor ancak siz inanmaya devam edebilirsiniz.

Edit: Sen mesajı editlemişsin bende editliyim. Alıntı yaptığın mesajda paylaştığım linke dikkatli bak istiyorsan Ali. Haber 7'nin paylaştığı resim, gayette yazıyor J Ou Production diye.

sakary Ali
22.Mart.2014, 03:08
Başbakan' ın beni bile dinlemişler demesi ve o 5 ayrı görüşmenin kendi içinde montajlanıp montajlanmadığını incelememesi sizde de bir şüphe yaratmıyor mu ?

E zaten ortada apaçık kayıtlar var. Sen benden önünde duran elmanın elma olup olmadığına dair kanıt istiyorsun şuan.Doğru olmadığını iddia eden biri zaten kolaylıkla doğru olmadığını ispatlayabilir. Eden var mı ?

Ayrıca, O raporlarda 4 ayrı geçiş saptanıp, başka geçiş saptanmıyorsa o 5 ses kaydı kendi içlerinde montajsızdır. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.

Biraz önce Erbakan'ın videosunu atmıştım onu hatırlatayım. Ek olarak bir çok konuşmanın doğru olduğunu Başbakan kendi de söyledi zaten. Hem bu kadar dinlenildiği bile bile hala telefondan direktif vermesi mantıklı mı?

Yine başa döneceğim bu olayların başı yolsuzluk mu hükümeti yıkmak mı? Bunları düşünen her türlü komployu kurarlar. Daha nasıl yalanlar, iftiralar olduğunu anlatmaya gerek yok.

Sheriff
22.Mart.2014, 03:08
Ya o raporları da manipüle ederse?
Edemez işte, o raporlar tek yerde tutulmuyor. Onlarıda manipüle edebiliyorsa yaşamayalım zaten bu ülkede. Tek elden kendine bağlı olanları manipüle edebilir sadece. Gazete, tv, sosyalmedya vs. Bu kadar kuşkucusun madem neden montaj olduğuna bukadar inanıyorsun.

Sheriff
22.Mart.2014, 03:11
Biraz önce Erbakan'ın videosunu atmıştım onu hatırlatayım. Ek olarak bir çok konuşmanın doğru olduğunu Başbakan kendi de söyledi zaten. Hem bu kadar dinlenildiği bile bile hala telefondan direktif vermesi mantıklı mı?

Yine başa döneceğim bu olayların başı yolsuzluk mu hükümeti yıkmak mı? Bunları düşünen her türlü komployu kurarlar. Daha nasıl yalanlar, iftiralar olduğunu anlatmaya gerek yok.
Bunların hepsinin yalan olduğu ispatlansın, kendisi,bütün bakan çocukları Rıza Sarraf, Ali Ağaoğlu vs. temiz çıksın genel seçimlerde gidip oyumu akpye basacam.

sakary Ali
22.Mart.2014, 03:13
Ben JMM'in açıklama neden açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladım. Devamını da kendim getiriyim. J Ou Production diye bir ses şirketi hatta bu isimle herhangi bir şirket bulamadım ben. Ayrıca Haber 7'nin yaptığı haberi referans alarak "Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Poter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai"nin imdb'de adının geçmemesi de üstteki mesajda söylediklerime ek olarak belgeyi yalanlamak için yeterli bir açıklama yani en azından bana yetiyor ancak siz inanmaya devam edebilirsiniz.

Edit: Sen mesajı editlemişsin bende editliyim. Alıntı yaptığın mesajda paylaştığım linke dikkatli bak istiyorsan Ali. Haber 7'nin paylaştığı resim, gayette yazıyor J Ou Production diye.

haber7'de bana gösterdiğin resmi göremiyorum. Şimdi kontrol ettim, benim buraya ilk attığım resim var orada da. Üstüne haber7 yazısını yapıştırmak zor olmamalı.

Benim demek istediğim senin paylaştığın resimde o kısmı editlemeyi unutmuşlar. J Ou Production yazan bir yere üstüne JMM Production kartviziti yapıştırmak olmaz bundan bahsediyorum. Zaman da bunu farketmiş.

Corpus
22.Mart.2014, 03:14

İlk kısma cevabımı "teknoloji" olarak vermiştim. Artık 34 sene öncesinden 64 sene öncesinden bahsetmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü devir değişiyor. Başbakan dinlenildiğini biliyor ve direktifleri çaktırmadan vermeye çalışıyor. Zaten sorun o değil. Ele veren Bilal oluyor.

İkinci kısım için cevabım bir soru ile olacak; eğer ortada yolsuzluk var ise yapılma amacı neyi değiştirir ? Bana hiçbir şey. Ya sana göre ?

Son bir ek soru : J ou production' ın sitesini bulabilir misin bana Ali? Ben bulamadım da

sakary Ali
22.Mart.2014, 03:16
İlk kısma cevabımı "teknoloji" olarak vermiştim. Artık 34 sene öncesinden 64 sene öncesinden bahsetmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü devir değişiyor. Başbakan dinlenildiğini biliyor ve direktifleri çaktırmadan vermeye çalışıyor. Zaten sorun o değil. Ele veren Bilal oluyor.

İkinci kısım için cevabım bir soru ile olacak; eğer ortada yolsuzluk var ise yapılma amacı neyi değiştirir ? Bana hiçbir şey. Ya sana göre ?

Ya üstte o kadar okuduğumuz rapor ne diyordu? Bilimsel olarak kanıtlanamaz demiyor mu?

Bana göre de.

E.Cartman
22.Mart.2014, 03:17
haber7'de bana gösterdiğin resmi göremiyorum. Şimdi kontrol ettim, benim buraya ilk attığım resim var orada da. Üstüne haber7 yazısını yapıştırmak zor olmamalı.

Benim demek istediğim senin paylaştığın resimde o kısmı editlemeyi unutmuşlar. J Ou Production yazan bir yere üstüne JMM Production kartviziti yapıştırmak olmaz bundan bahsediyorum. Zaman da bunu farketmiş.

Link atmıştım ama bir de böyle yapıştırıyım. Yalnız es geçtiğin bir şey var düzenlenmiş olan senin paylaştığın resim. Ayrıca bir şirket tarafından gönderilen mail, fax vb şeylerde sol üst tarafta o şirketin bilgilerini içeren bir bölüm olur. Senin paylaştığında onun olmaması bile inanmamak için yeterli bir nedenken ben ekstra şeyler de koydum ortaya zaten.

http://i.imgur.com/g6WsMer.png

Corpus
22.Mart.2014, 03:19
Ya üstte o kadar okuduğumuz rapor ne diyordu? Bilimsel olarak kanıtlanamaz demiyor mu?

Bana göre de.

Koyulaştırdığım cevap benim için yeterli.