PDA

View Full Version : Galatasaray - Fenerbahçe | STSL 28. Hafta

Pages : 1 [2]

davidvilla
07.Nisan.2014, 02:06
Kim kimi hangi raddeye getirmiş ? Oynamayacaksa defolsun gitsin. Bu kadar net söylüyorum. Formanın hakkını vermeyen herkes teker teker defolsun.

E taraftar getirdi. Dunyanin neresinde var pas hatasi yapan kendi oyuncusunu isliklamak? Aksine alkislarlar moral olsun diye. 1 degil 2 degil surekli selcuk ve burak a tepki e ana yeter. Bu çocuklar bu takimin oyuncusu. Bu armayi taşıyorlar. E bi saygisizlik da yok. Kotu oynuyorsa morallendir en olmadı hic tepki verme sessiz kal.
Yorma beni gece gece sen de cok iyi biliyorsun bu isin sorumlusunun sadece selcuk olmadigini.

Fearless Coward
07.Nisan.2014, 02:07
Hocam 3 sene oldu ya şampiyonluk gidince yenilik gerektiğini anlıyoruz ki bu takım deplasmanda 3 maç aldı yani hocanın hataları olsa da futbol sahada oynanıyor topçuların da hataları büyük mesela Selçuk yerine Gökhan İnler alınsa fena mı olur. :D Finansal fair play olayında haklısınız dikkat etmek lazım aynen ama yine de Mancini kalacağına göre Selçuk gider.

William Rookwood
07.Nisan.2014, 02:07
Zamanında Engin'in yaptığı vukuatları bile affeden bir teknik direktörümüz vardı. Selçuk'un sorunu ne bilmiyorum daha doğrusu bir sorunu var mı ondan da emin değilim. Ama bir oyuncuya gitsin, takımdan ayrılsın demek, hele ki yabancı kontejyanı gibi bir durum varken doğru değil. O gitse yerine kimi alacaksın ki zaten bu yıl kötü de bir performans sergilemedi Selçuk. Tabii herkesin aklında o ilk geldiği yıldaki Selçuk profili oluştuğundan dolayı şuan ki performansı kötü karşılanıyor.

Birde taraftar ve medya baskısı bizim ülkede üst safhalarda. Zamanında Arda'ya yapılıyordu şimdi Selçuk'a yapılıyor. Eminim ki şuan Selçuk Avrupa'ya transfer olsun şuan ki performansından çok daha üst düzey bir performans koyar ortaya.

E.Cartman
07.Nisan.2014, 02:09
Cenker atladığın bir şey var o Sneijder'le Selçuk golden sonra sarmaş dolaş oldu bugün. Ben şahsen futbolcular arasında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Evet bir gerginlik var ama futbolcular arasındaki ilişki öyle abartılan kadar da kötü değil. Mevzu çok farklı bence. Çünkü Selçuk sezon başından beri iyi değil, istekli değil, sürekli yana ve geriye oynuyor. Elbette Mancini'nin kararlarından memnun olmayabilir, Mancini'yle sorunu olabilir ama bu Selçuk'un performansını açıklamıyor. Selçuk'un başka bir sorunu var ve bazı şeyler üst üste gelince mental olarak büyük zarar gördü. Ancak yine söylüyorum o bandın koldan o formanın sırttan çıkmasını açıklayacak hiçbir mantıklı sebep yok Selçuk'un önce bu olaylara bir açıklık getirmesi lazım. Her zaman başımızın üstünde yeri var ancak bu iş böyle devam etmez.

Edit: Şunu da ekliyim çoğu zaman söylüyorum bizim taraftarın tribün performansını beğenmediğimi hatta genel olarak ülkenin taraftar profilini beğenmediğimi. Açıkcası taraftar gruplarının başında duran reiscikler değişmediği sürece bu performans da böyle devam eder. Taraftarı yönlendiren adamın mantıklı hareket etmesi gerekirken bizde taraftarı çıldırtanlar genellikle bu adamlar oluyor. Bu yüzden stadda yüzlerce kameraya e-bilet'e evet diyorum. Fişlenme olayı falan da hikaye geliyor bana açıkcası. Twitter'ı Facebook'u gerçek adıyla kullananların stadlarda fişleniyoruz goygoyu yapması ağır saçmalık.

byariff
07.Nisan.2014, 02:10
lami cimi yok gozluklerimizi disari cikartirsak goruruz... galatasaraydan melo-eboue net atilmaliydi , fenerbahceden emre zaten atildi , topal ve emenike atilmaliydi...

melonun hareketine gelirsek ben yakistiramadim

+ emre atildiktan sonra mac gayette sakin geçti bi sneijder volkan tartismasi haric ee demekki neymis ortaligi bulandiran belli...

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 02:14
E taraftar getirdi. Dunyanin neresinde var pas hatasi yapan kendi oyuncusunu isliklamak? Aksine alkislarlar moral olsun diye. 1 degil 2 degil surekli selcuk ve burak a tepki e ana yeter. Bu çocuklar bu takimin oyuncusu. Bu armayi taşıyorlar. E bi saygisizlik da yok. Kotu oynuyorsa morallendir en olmadı hic tepki verme sessiz kal.
Yorma beni gece gece sen de cok iyi biliyorsun bu isin sorumlusunun sadece selcuk olmadigini.

Ne taraftarından bahsediyorsun abi ya ? Bu taraftarın gözünde Selçuk İnan bir efsaneydi. Selçuk inan, sneijderiyle diye tezahurat yeter. Ama bugün o tezahuratı bağırıken bile içimiz buruk bağırıyoruz artık. Bu taraftar Selçuk'a da Burak'a da hep destek vermiştir. Ama artık yeter. Kaç sene oldu ? 2 mi 3 mü ya da 4 mü hatırlamıyorum.

Ayrıca sen sürekli Burak durumunda taraftara laf atıp duruyorsun. Bak bakalım bu taraftar Burak'a ne yaşattı bu sezon

http://instagram.com/p/lS1e9SLG7Y/

Çok değil. 4 hafta önce...

Bırak şimdi o defolsun tavırlarını bir kenara.

Drogba - Sneijder ilk geldiğinde kulübün anahtarını verseler bu ikiliye kimsenin ağızından tek kelime çıkmazdı. Selçuk İnan da emektar bir oyuncu ve takıma verdiği katkı bu sezon hariç kimse tarafından tartışılamaz.

Selçuk giderse yerine hangi Türk oyuncuyu koyup katkı bekleyeceksiniz merak ediyorum. Yekta mı?

Furkan mı yoksa? Furkan ile Yekta'yı toplasan en fazla Selçuk İnan'ın bu sezon verdiği katkıyı verebilirler. Gökhan'ın antreman olayı, Sneijder'in golden sonra Selçukla sarılmaması ve Selçuk'un bugün yaptığı hareket bunların hepsi tesadüf mü?

O sebeple silmeye çalıştığınız oyuncunun verdiği katkıya da bir bakın. Terim'e de defolsun deniyordu alın defoldu ve durum ortada.

Ne alakası var Yekta'yla Furkan'la ? Sadece Selçuktan bahsediyoruz. Ayrıca senin bakış açın çıkarcı bi bakış açısı. Adam şuanda saçma sapan bir futbol oynuyor. Bu sene sahada Selçuk yoktu. İstatistik olarak İniesta'yı bile geçmiş olabilir ama adam sahada yok. Tek bi pas veriyor o da asist felan oluyor heralde. Nasıl öyle bir istatistiğe ulaştı hiç birimiz anlayamadık zaten.

Ve bu adam kaptan. Naz yapmaya hakkı yok. Sabri yıllardır kaptanlık yaptı. Açtığı her saçma ortadan sonra tepki aldı. Hiç böyle bir hareket yaptı mı ? Herşeye rağmen kaptanlığını yaptı.

Kaka Leite
07.Nisan.2014, 02:16
Cenker atladığın bir şey var o Sneijder'le Selçuk golden sonra sarmaş dolaş oldu bugün. Ben şahsen futbolcular arasında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Evet bir gerginlik var ama futbolcular arasındaki ilişki öyle abartılan kadar da kötü değil. Mevzu çok farklı bence. Çünkü Selçuk sezon başından beri iyi değil, istekli değil, sürekli yana ve geriye oynuyor. Elbette Mancini'nin kararlarından memnun olmayabilir, Mancini'yle sorunu olabilir ama bu Selçuk'un performansını açıklamıyor. Selçuk'un başka bir sorunu var ve bazı şeyler üst üste gelince mental olarak büyük zarar gördü. Ancak yine söylüyorum o bandın koldan o formanın sırttan çıkmasını açıklayacak hiçbir mantıklı sebep yok Selçuk'un önce bu olaylara bir açıklık getirmesi lazım. Her zaman başımızın üstünde yeri var ancak bu iş böyle devam etmez.

Edit: Şunu da ekliyim çoğu zaman söylüyorum bizim taraftarın tribün performansını beğenmediğimi hatta genel olarak ülkenin taraftar profilini beğenmediğimi. Açıkcası taraftar gruplarının başında duran reiscikler değişmediği sürece bu performans da böyle devam eder. Taraftarı yönlendiren adamın mantıklı hareket etmesi gerekirken bizde taraftarı çıldırtanlar genellikle bu adamlar oluyor. Bu yüzden stadda yüzlerce kameraya e-bilet'e evet diyorum. Fişlenme olayı falan da hikaye geliyor bana açıkcası. Twitter'ı Facebook'u gerçek adıyla kullananların stadlarda fişleniyoruz goygoyu yapması ağır saçmalık.

Bak haklısın o konuda ben Selçuk haklı falan demiyorum zaten.

Sabahtan beri ;''Defolsun'', ''Tutan yok, buyursun gitsin'' tarzı yorumlar var. Bu kadar basit olsa bu iş maçtan hemen sonra kovulurdu zaten takımdan. Her şeyin bir sebebi vardır maç içinde Mancini çok gereksiz tepkiler veriyor bazen.

İngiltere de maç içinde uyuyan adam burada Yılmaz Vural kesildi. Selçuk öyle bir anda harcanacak adam değil yoksa gitsin banane. Galatasaray'dan böyle bir adamın gitmesi bizim işimize gelir.

Ben oyuncular arası sorun olduğunu da halen düşünüyorum. Gösterişten çıkıp sorun yok diyen adam maç içinde golden sonra gidip birbirine de sarılır yani.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 02:17
He ayrıca o futbolculara sahip çıkmıyor diye eleştirdiğiniz ultrAslan şuan Selçuk İnan'a destek fotoğrafları paylaşıp duruyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Nisan.2014, 02:25
lami cimi yok gozluklerimizi disari cikartirsak goruruz... galatasaraydan melo-eboue net atilmaliydi , fenerbahceden emre zaten atildi , topal ve emenike atilmaliydi...

melonun hareketine gelirsek ben yakistiramadim

+ emre atildiktan sonra mac gayette sakin geçti bi sneijder volkan tartismasi haric ee demekki neymis ortaligi bulandiran belli...

sari kartlar bir cogu gereksizdi arif. macin gerginligine bir sebep de buydu. oyuncular macta adaletsizlik oldugunu sezince zaten is cigrindan cikiyor. ama emre-melo eslesmesi zaten karta gebeydi, emre de bu duelloda kaybeden oldu. melo evsahibi avantajini kullandi sayilir. benim gordugum eboue ve melo bilincli emrenin uzerine oynadilar mac boyu, emre de oltaya geldi.

kirmizi ciktiktan sonra da macin gerginlik seviyesi fenerbahce icin bir tik artti bence ayrica, gs yonunden mac rahatlamis gibi gorunse de fbli olarak kendi penceremden gordugum bizim topcular normalden daha gergin hale geldiler. agresiflikleri artti. emreden once 2 kisi, sonraysa 6 kisi sari kart gordu. macin genelinde hava olumsuzdu, her zamanki derbilerden biri oldu iste. futbolu az, kavgasi bol :D

mpaker66
07.Nisan.2014, 02:31
He ayrıca o futbolculara sahip çıkmıyor diye eleştirdiğiniz ultrAslan şuan Selçuk İnan'a destek fotoğrafları paylaşıp duruyor.

Ultraslan'ın facebook hesabı destek oluyor. Oranın admini. Reisler(!)'den emir alarak. Peki ya pegasustakiler? Taraftarlar? Sen önce bi bak kendine diyosun ki artık yeter destek olduk olduk yeter diyosun. Selçuk'a kaç kere destek olundu. Burak'ı bi kenara bırakıyorum. Adam formsuz bende kabul ediyorum. Ama yapılanlar ayıp gerçekten. Adam formdayken kralsın efsanesin Selçuk formsuzken gitsin, böyle şey mi olur?

Selçuk umarım gider, biz onu haketmiyoruz.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Nisan.2014, 02:37
@mpaker66

xavi-selcuk resimlerini birlestirenler simdi selcuk inan-selcuk sahin resimlerini birlestiriyor. klasik turkiye profili, birgun goklere cikartiriz obur gun yerin dibine sokariz.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 02:37
Ultraslan'ın facebook hesabı destek oluyor. Oranın admini. Reisler(!)'den emir alarak. Peki ya pegasustakiler? Taraftarlar? Sen önce bi bak kendine diyosun ki artık yeter destek olduk olduk yeter diyosun. Selçuk'a kaç kere destek olundu. Burak'ı bi kenara bırakıyorum. Adam formsuz bende kabul ediyorum. Ama yapılanlar ayıp gerçekten. Adam formdayken kralsın efsanesin Selçuk formsuzken gitsin, böyle şey mi olur?

Selçuk umarım gider, biz onu haketmiyoruz.

Pegasus'u ultrAslan olarak kabul edemezsin ki ? Orda tribün kapasitesini bilmiyorum ama sanırım 10-15 bin insan var. Kaçı ultrAslan onların ? Kaçı gerçekten Galatasaray'lı ? Kaçı haftaya Kasımpaşa maçını izlemeye, daha doğrusu desteklemeye gelecek ? ultrAslan bir emir altında hareket eden bir ordu değildir. Al bende ultrAslan'dayım. Ama istersem yarın Selçuk'u ıslıklarım, istersem alkışlarım. Bu benim hür irademe bağlı. O an insanlar anlık bir tepki veriyor zaten. Onu hiç bir Allah'ın kulu kontrol edemez.

Burak'ı bi kenara bırakmaman gerekir aslında. Önümüzde Burak gibi güzel bir örnek var. Adamın futbol zekası olmaya bilir, aldığı topları saçma sapan bir şekilde kaptırıyor olabilir, topu kontrol edemiyor olabilir ama bakın nasıl çabalıyor, nasıl koşuyor, nasıl kayıyor, nasıl pres yapıyor. Sonunda da en büyük alkışı alıyor tribünlerden.

Selçuk istediği kadar kötü oynasın. İsterse ortasahadan kendi kalesine gol atsın, eğer çaba gösterirse bu tribünler onu yine alkışlar. Ama adam son yıllarda aşırı pasif. Nerde eski Selçuk ? Her topu alan Selçuk ?

mpaker66
07.Nisan.2014, 02:46
Pegasus'u ultrAslan olarak kabul edemezsin ki ? Orda tribün kapasitesini bilmiyorum ama sanırım 10-15 bin insan var. Kaçı ultrAslan onların ? Kaçı gerçekten Galatasaray'lı ? Kaçı haftaya Kasımpaşa maçını izlemeye, daha doğrusu desteklemeye gelecek ? ultrAslan bir emir altında hareket eden bir ordu değildir. Al bende ultrAslan'dayım. Ama istersem yarın Selçuk'u ıslıklarım, istersem alkışlarım. Bu benim hür irademe bağlı. O an insanlar anlık bir tepki veriyor zaten. Onu hiç bir Allah'ın kulu kontrol edemez.

Burak'ı bi kenara bırakmaman gerekir aslında. Önümüzde Burak gibi güzel bir örnek var. Adamın futbol zekası olmaya bilir, aldığı topları saçma sapan bir şekilde kaptırıyor olabilir, topu kontrol edemiyor olabilir ama bakın nasıl çabalıyor, nasıl koşuyor, nasıl kayıyor, nasıl pres yapıyor. Sonunda da en büyük alkışı alıyor tribünlerden.

Selçuk istediği kadar kötü oynasın. İsterse ortasahadan kendi kalesine gol atsın, eğer çaba gösterirse bu tribünler onu yine alkışlar. Ama adam son yıllarda aşırı pasif. Nerde eski Selçuk ? Her topu alan Selçuk ?

Ultraslan'ı sen karıştımışsın işin içine sonra da herkesi Ultraslan'dan sayamazsın diyosun. Evet bende onu diyorum herkesi Ultraslandan sayamazsın. Sayfası destek oluyor zaten.

Burak'ı bir kenara bırak dememin sebebi Burak bayağı bi tartışıldı 2 senedir. Yoksa beni bilen bilir Burak'ı en çok savunanlardan biriyimdir. Sohbet alanında tartışmışlığım olmuştur Burak için. Çünkü evet dediğin gibi çabalıyor çırpınıyor.

Selçuk formsuz evet ama dediğin gibi umursamaz asla değil. Sence Selçuk bugün her topu almadı mı? Sorumluluk almadı mı? Yapması gerek koşuları yapmadı mı? Rakip hızlı çıkarken ekstra efor safedip faul yapmadı mı? Bence hepsini yaptı. Bence hiçte pasif falan değil Selçuk. Tek sorunu biraz kendine güvenini yitirmiş olmanın verdiği tercih hataları. Yoksa fazlasıyla çırpınıyor adam. Bi kere onun karakterinde yok vurdumduymazlık.

Selçuğa yapılanlar ayıp. Yukarda ne hali varsa görsün tavırları flan. Üzüyor insanı.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 02:54
Ultraslan'ı sen karıştımışsın işin içine sonra da herkesi Ultraslan'dan sayamazsın diyosun. Evet bende onu diyorum herkesi Ultraslandan sayamazsın. Sayfası destek oluyor zaten.

Burak'ı bir kenara bırak dememin sebebi Burak bayağı bi tartışıldı 2 senedir. Yoksa beni bilen bilir Burak'ı en çok savunanlardan biriyimdir. Sohbet alanında tartışmışlığım olmuştur Burak için. Çünkü evet dediğin gibi çabalıyor çırpınıyor.

Selçuk formsuz evet ama dediğin gibi umursamaz asla değil. Sence Selçuk bugün her topu almadı mı? Sorumluluk almadı mı? Yapması gerek koşuları yapmadı mı? Rakip hızlı çıkarken ekstra efor safedip faul yapmadı mı? Bence hepsini yaptı. Bence hiçte pasif falan değil Selçuk. Tek sorunu biraz kendine güvenini yitirmiş olmanın verdiği tercih hataları. Yoksa fazlasıyla çırpınıyor adam. Bi kere onun karakterinde yok vurdumduymazlık.

Selçuğa yapılanlar ayıp. Yukarda ne hali varsa görsün tavırları flan. Üzüyor insanı.

ultrAslan'ı benden önce karıştıranlar olmuştu onlara cevaben dedim onu :) Ayrıca kaldı ki o an o ıslıkların ultrAslan tarafından geldiğini nereden biliyorsunuz ? Belki numaralı ıslıkladı sadece ? (He bence de Pegasus daha çok ıslıklamıştır ama yükü ultrAslan'a atamazsınız. O statta 55 bin kişi var.)

Bugün Selçuk iyi oynadı zaten. Maçı izlerken arkadaşlara da dedim Selçuk bugün baya iyi oynuyor diye. Ama böyle maç seçip oynayacaklarsa olmaz bu iş. Drogba'da bugün çok iyiydi ama biliyoruz ki o da maç seçiyor. Selçuk için dediklerimi Drogba için de demiştim daha önceden. Böyle maç seçeceklerse olmaz bu iş.

Dediğim gibi Selçuk bugün iyi oynadı, hatta maç içinde alkışta almıştır ama haftalardır ona içten içe kızgınlık vardı zaten. Yaptığı son hareket de patlama noktası oldu taraftar için. Ya gerçi ne patlaması yahu ? Siz buna tepki mi diyorsunuz ? Altı üstü 5-10 saniye süren bir ıslık. Eğer biz bu maçı kaybetseydik siz o zaman görürdünüz olanları. Tüm sanal alem şuan Selçuk'a nefret kusuyor olurdu. Statta yönetim istifa diye başlanıp başta Selçuk olmak üzere bir çok protesto yapılırdı. Sırf Fener galibiyeti diye çoğu şeyin üstü kapatıldı bu gece. Ama sadece bu gece. Bakalım ilerleyen haftalar ne olacak, ne değişecek. Eğer yine deplasmanda dandik dandik oynalarlarsa istemediğimiz görüntüler oluşur arenada.

mpaker66
07.Nisan.2014, 03:02
Takımcak formsusuz. Deplasmanda yine aynı şeyler olacaktır. Bu maçtada rakip 10 kişi kaldıktan sonra ezmemiz lazımken hiç bir şey yapmadık. Sabri girdikten sonra hareketlendirdi yeminlen. Takımda herkes o kadar yavaş oynuyorki. Semih ve Yekta beni deli ediyor. Topu atyaklarında oyalayıp 5-10 sanniye sonrada en yakınındakine pas atıyor. Pasda o kadar temposuz oluyor ki 1-2 saniyede gidiyor. Barcelona o kadr sürede 5-6 pas yapıyor. Biz 1 pas. Ben buna deli oluyorum. Biri ayağına aldığında Sneijder haricinde boşa çıkanda olmuyor. Al ver oynu oynuyoruz sonrada. Burak kaç pozisyonda çapraz içe kaçsa Eboue boşa çıkacak arkadan gelip ama Burak sap gibi yerinde duruyor. Nerde onda o futbol zekası. Valla yatın kalkın Sneijder'e Melo'ya Alex'e Eboue'ye Drogba'ya dua edin beyler. Futbolu bilmek ayrı bir şey.

Walter Sakana
07.Nisan.2014, 03:13
@mpaker66

xavi-selcuk resimlerini birlestirenler simdi selcuk inan-selcuk sahin resimlerini birlestiriyor. klasik turkiye profili, birgun goklere cikartiriz obur gun yerin dibine sokariz.

Valla ben geçen sene bir önceki sezonki (2011/12) performansını baz alarak Pirlo'yla bile kıyaslamıştım milli takım olayı konuşulduğunda, şimdi yerin dibine sokuyorum yalan yok :)

Ama bu sene Nedved'in de değindiği gibi tepkimiz mücadele etmemesi ve ruhsuz oynamasına. Tamam takımlar üstüste şampiyonluk yaşadığında sonraki sezonlarda bu tür düşüşler olabilir, oyuncular eskisi kadar motive olamayabilirler ama sen kaptansın, senin böyle bir lüksün yok. Selçuk bunu anlamıyor. Tepkileri nankörlük olarak görüyor muhtemelen.

Nedved'in Sabri örneği de çok yerinde oldu. O herşeyi açıklıyor zaten.

William Rookwood
07.Nisan.2014, 03:18
Aslında bu durum Sabri'nin neden kaptan olduğunu da açıklıyor. Şuana kadar Türkiye'de bu kadar dalga geçilen ve geyik yapılan bir futbolcu yoktur. Sabri ile ilgili sosyal medyalarda bu kadar geyik yapılmasına rağmen bunlara aldırış etmedi. Bazen 4-5 maç yedekte oturdu ona da ses etmedi. Görev verildiği zaman canla başla mücadele etti. Şimdi bu tipte bir oyuncu varken takımın 2. kaptanı olan Selçuk'un bu durumu taraftarın tepkisini çekiyor. Olay bu aslında.

mpaker66
07.Nisan.2014, 03:22
Neyse beyler her ne kadar yensekte siz şunu bi izleyip uyuyun. O zamanki futbolun 100'de 1'i yok bizde.
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2011-2012/14/galatasaray-3-1-fenerbahce-mac-ozeti

İnanılmaz oynamıştık gerçekten.

Walter Sakana
07.Nisan.2014, 03:32
TT Arena'da olaysız bir derbi daha. Son yıllarda Saraçoğlu, İnönü-Olimpiyat ve Avni Aker'de olanları hatırladıkça... Bir kez daha helal olsun seyircimize.

mpaker66
07.Nisan.2014, 03:34
TT Arena'da olaysız bir derbi daha. Son yıllarda Saraçoğlu, İnönü-Olimpiyat ve Avni Aker'de olanları hatırladıkça... Bir kez daha helal olsun seyircimize.

Ceza gelecek ama. Maçın başında ettik küfür bayağı.

Kaka Leite
07.Nisan.2014, 03:36
Maçtan önce ''taraftarlar saha içinde oyuna etki edecek bir şey yapmasın yeter'' dedik. Bu sefer de saha içindeki oyuncular maçı pisleştirdi.

Üst üste kartlar, gereksiz fauller, hareketler ve sonuç bir zevksiz derbi daha. Taraftarları tebrik ederim, küfür elbet olacak maalesef bazı şeylerin önüne geçemiyoruz ama sahaya yansıyacak bir durum olmadı.

europeanconquer
07.Nisan.2014, 03:38
Çok abartıyorsunuz beyler Selçuk hep uyumlu sakin ve karakter sahibi oldu.El birliği ile Arda'yı gönderen ultrAslan şimdi Selçuk'a bulaştı.Destek verdik verdik artık yeter diyorsunuz da bu adam kesinlikle hak ettiği desteği görmüyor.Evet Selçuk gitsin dedim bende ancak Mancini'ye kızıp böyle davrandığına istinaden "gitmek istiyorsa gitsin" dedim.Uç beş taraftar gitsin kalsın deyince bunlar olacaksa bıraksınlar takımı uA reisine,o yönetsin.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 03:47
Çok abartıyorsunuz beyler Selçuk hep uyumlu sakin ve karakter sahibi oldu.El birliği ile Arda'yı gönderen ultrAslan şimdi Selçuk'a bulaştı.Destek verdik verdik artık yeter diyorsunuz da bu adam kesinlikle hak ettiği desteği görmüyor.Evet Selçuk gitsin dedim bende ancak Mancini'ye kızıp böyle davrandığına istinaden "gitmek istiyorsa gitsin" dedim.Uç beş taraftar gitsin kalsın deyince bunlar olacaksa bıraksınlar takımı uA reisine,o yönetsin.

Tüm bu olaylar bir yana belki de kulübe de Mancini yerine uA başkanı Veysel abi olsa belki de takım daha iyi oynar :) En azından ikinci yarı geriye kapanmazdık, Galatasaray gibi saldırırdık. O tribünle yüzlerce Fatih Terim hırsı verebilecek insan var. Keşke böyle maçlarda 1-2 taraftarı soyunma odasına sokma hakkımız olsa :)

europeanconquer
07.Nisan.2014, 03:55
Türk futbolu neden gelişmiyor sorusunun cevabı yukarı da.

Cihan abi sana katılmamakla beraber "Haydi koçlarım ,aslanlarım" la düzenli bir başarı sağlanacağına inanmıyorum zaten bizim taraftar olarak en büyük sorunumuz Fm'de özelliği 8 olan sabrımız.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 04:04
Türk futbolu neden gelişmiyor sorusunun cevabı yukarı da.

Cihan abi sana katılmamakla beraber "Haydi koçlarım ,aslanlarım" la düzenli bir başarı sağlanacağına inanmıyorum zaten bizim taraftar olarak en büyük sorunumuz Fm'de özelliği 8 olan sabrımız.

Peh. Adam beni türk futbolunun katili ilan etti :uzgun:

Zaten sadece Hadi koçum demiyorum ki. Teknik adamın yanına bir de böyle takımı gazlayacak etki veren bir şey olmalı. Aslında Tugay var takımı en iyi bilen ama Tugay'ın karakter yapısını pek tanımıyorum. Belki bağıran çağıran bir karakteri olsaydı daha iyi olabilirdi.

Sen olmayacak bir örnek verdin, bende olmayacak bir örneğe olmayacak bir benzetme yaptım :)

europeanconquer
07.Nisan.2014, 04:17
Olmayacak bir örnek verdim veya vermedim bu ultrAslan'ın vukuatlarını örtmez.Belki bilinçli belki bilinçsiz olarak yapılıyor bilmiyorum ancak uA öyle topçusuna sahip çıkan bir grup değil.Melo'ya bile gereken değer verilmiyor,ona bile.2 maç kötü oynasa o da ıslıklanır ki bu Selçuk'un da ilk ıslıklanışı değil.Futbolculardan bizler gibi davranmalarını beklemek çok acımasızca üstelik bu adam oyun olarak değil karakteriyle o kaptanlığı almış bir isim.Bundan sonra berbat bile oynasa,trip bile atsa takımdan ayrılana kadar Selçuk'a sahip çıkacağım.Arda'ya yaptıklarımı Selçuk'a yapmayacağım.Bir hata bir kez yapılır.

Sen tabi farklı düşüncedesin abi saygı duyarım,el birliği ile yollayın Selçuk'u.

Nedvedmania
07.Nisan.2014, 04:28
Sana göre Galatasaray kaptanının trip yapmaya, formasını, pazubandını çıkarıp bırakma hakkı vardır, benim görüşüme göre yoktur. Belki de ben yanlış düşünüyorumdur. Ben de senin görüşüne saygı duyarım :)

Bir de konunun ultrAslan'la alakası yok. Ben bağımsız olsam da Selçuk'un bu hareketini eleştiririm. Ki zaten forumda veya dışarda da ultrAslan'dan olmayıp, hatta uA'yı sevmeyip Selçuk'u eleştirenler de var.

europeanconquer
07.Nisan.2014, 04:31
Bana göre de trip yapmaya hakkı yoktur ancak bu adam tanıdığımız bildiğimiz Selçuk,olayı bir de ondan dinlemeliyiz gitmek istiyorsa zaten gidecektir.Ünal Aysal'ın en sevdiğim huyu bu,gidene kal demiyor.

LifeYourself
07.Nisan.2014, 06:14
Ya beyler kusura bakmayın yerin dibine sokuyorlar falan diyorsunuzda bu adam milyonlar kazanıyor dimi? Sorunu ne olursa olsun bir insan morali bozuk diye işini bu kadar savsaklamaz.Bir devlet memuru evde karısıyla kavga edince işini aksatıyor mu?Yüzü asık olur, agresif olur ama oturupta naz yapmaz.
Tek hatamız var oda bu kardeşimizi çok şımartmışız.Buna dayanarak kendisi bize naz yapıyor.Ay bunaldım ay oynamak istemiyorum ay topu yana atıyım.Kusura bakmasın Türkiye'nin en büyük 3 takımından birindesin.Burada öyle bir serbestlik yok...Koskoca ŞL maçındasın saniye 6 Selçuk top kaybediyor.Selçuk ki takımın en iyi pas yapan adamı.Bazı şeylerede gözünü kapayamazsın daha fazla...

byariff
07.Nisan.2014, 09:33
milyon eurolar kazanan adam trip yapamaz o formayi cikartamaz...

davidvilla
07.Nisan.2014, 09:50
Ya beyler kusura bakmayın yerin dibine sokuyorlar falan diyorsunuzda bu adam milyonlar kazanıyor dimi? Sorunu ne olursa olsun bir insan morali bozuk diye işini bu kadar savsaklamaz.Bir devlet memuru evde karısıyla kavga edince işini aksatıyor mu?Yüzü asık olur, agresif olur ama oturupta naz yapmaz.
Tek hatamız var oda bu kardeşimizi çok şımartmışız.Buna dayanarak kendisi bize naz yapıyor.Ay bunaldım ay oynamak istemiyorum ay topu yana atıyım.Kusura bakmasın Türkiye'nin en büyük 3 takımından birindesin.Burada öyle bir serbestlik yok...Koskoca ŞL maçındasın saniye 6 Selçuk top kaybediyor.Selçuk ki takımın en iyi pas yapan adamı.Bazı şeylerede gözünü kapayamazsın daha fazla...

Ben de azılı selcuk burak savunucusuyum ama soylediklerine katiliyorum. En basta da dedigim gibi selcuk dun bu hale geldiyse hem kendisinin hem taraftarin hatasi var. Iki taraf da hatalı.
Ayrica ua ya pegasus a veya numaraliya mal etmek de dogru degil. Artik asy yok. Bu stadin taraftar profili farkli. Cok derine inmek istemiyorum ancak dedigim gibi artk gs tribunlerinde mutlak ua kontrolu yok. Biri cikip ah uh yaptı mi o inception gibi yavas yavas tohum buyuyor ve tepkiye dönüşüyor. Taraftar diyince anlatmak istedigim ua degil sadece genel arena taraftar profili. Asy den cok farklı.

nannar
07.Nisan.2014, 10:58
Mourinho'nun bir demeci vardı , oyuncular yorgun mu sorusuna , "yorulmak evine ekmek götürmek için çalışan işçilerin hakkıdır, milyon avrolar kazanan oyuncuların yorulma lüksü yoktur" gibilerinden ... Selçuk İnan önce şapkasını çıkarıp önüne koysun.Bu taraftar ona 1 yıldır katlanıyor! Elin yabancıları Melo,Muslera ve Sneijder ,yenilerden Telles maçlarda tırmalıyor,çalışıyor ,çabalıyor ama Selçuk yatıyor... Yapacak birşey yok... Giden gider, ya da kalacaksa aklını başına alır...

SAİT71
07.Nisan.2014, 11:23
Galatasaray taraftarı sadece küfürler haricinde bence çok sakin kalabildi. Öyle sahaya ne cisim fırlatıldı ne birisi atladı. Ancak oyuncular birbirleriyle resmen dövüştüler. Demekki bu ülkede sadece suç taraftarda değilmiş. Medyanında büyük rolü var. Ve oyuncularında. Zihniyetimizi değiştirmeliyiz artık, prim vermeyelim böyle futbola...

Selçuk için naçizane yorumum ise; eğer illa ayrılacağım diyorsa yollanmalı. Ancak söylentilerin olduğu gibi değilse bence bir dinlemeli sonra karar vermeli. Şahsen Selçuk bence iyi bir oyuncu, bir kalemde silinip atılmamalı. Örnek olarak bugün Melo kırmızı yedi, maçın en çok konuşulan ismi oldu (mücadele etmiş olabilir) ancak çıkarken herkes alkışladı. Yabancılara daha fazla tolerans gösteriliyor.

Selim Atalay
07.Nisan.2014, 11:27
Açıkcası maçı geç izleyenlerdenim. Kartlar havada uçuşmuş ve yine bir hakem tarafından derbinin gerçekciliği bitmiş. Gerçekliğinden kastım bana göre yıllarca bu lig kağıt üzerinde oynayıp duruyor. Bu yüzden pek takılmıyorum. Galatasaraylı arkadaşları tebrik ederim zor 3 puandı ve bunu aldınız.

Burak ile Selçuk konusuna gelirsek eğer giderlerse kapımız açık beleşe geri gelsinler belki 1 sene oynatıp tekrar ücretle satabiliriz :)) veya yine bizi havada uyutup beleşe giderler :)

uAburak89
07.Nisan.2014, 12:12
Yeni stadyum ile yeni bir profil var, bu maç için sulu derbi bekleyenlerin gerekçesi neydi hiç anlamamıştım zaten. Mağlubiyet de olsa küfür dışında birşey olmasını beklemiyordum.

Maçın gergin geçmesinin sebebi, saha ortasında traş olacağım, bayrak dikeceğiz, ağlata ağlata yeneceğiz, Mancini gönlünden geçeni söylüyor ne yapsın, maçtan sonra da kazanarak teknik heyet ve yönetimleri süre kazandı diyenlerdir. Taraftar bu provokasyona gelmedi, futbolcular geldi haliyle gergin geçti.

Melo ile Emre bence de aynı cümlede kullanılmamalı, dün kariyerinde 2. Kırmızı kartını gören Emre'nin dokunulmazlığına erişecek futbolcu yok. Ayrıca bir kıyas yapılacaksa, Melo = Lugano. Psikolojik olarak yıpratıyor rakibi, dün de dersine iyi çalışmış futbolcular genel olarak, ince ince çalıştılar.

Genel olarak Fenerbahçe'nin Kadıköy'de kazandığı stile yakın bir anlayış vardı, burada şaşırması ve isyan etmesi gereken Fenerbahçe'liler değil ama çünkü onların alışık olması lazım. Bizim için bir sürprizdi çünkü takım olarak bu şekilde davrandığımızı ilk kez görüyorum. Bireysel hareketler her zaman oluyor, her takımda.

Melo'ya dönersek, dil çıkarması da sonrasında "get out" manasına gelen hareketi de benim hoşuma gitti, yalan yok. Şu takımda taparcasına sevdiğim adam Melo, bir bütün olarak. Tıpkı zamanında Lugano'nun sevildiği gibi. Bu adamların rakip takım taraftarlarınca nefret edilmeleri normal, hem iyi oynayıp hem de ekstra işler yapan adamın sivrilmesi çok doğal.

Futbol olarak çok düşük seviye vardı, Sneijder'in golü organizasyon ve son vuruş kalitesi olarak gecenin en güzel olayı şüphesiz. Diğeri de Drogba oldu benim için, özellikle Bekir ile dalga geçercesine kurduğu üstünlüğü takdir ettim.

Selçuk konusunda hatası olmayan tek faktör taraftardır. Bir derdi var belli Selçuk'un, taraftar destek olmaktan başka birşey yapamaz, son zamana kadar da hep yaptı, belki de hak etmediği halde. Mancini de hatalı bu konuda, formsuz olan oyuncuyu ısrarla oynatıyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Nisan.2014, 12:48
Derbi öncesi bir programda iyi bir tespit yapıldı. Selçuk kendi yerinde ve görevinde değil, bu yüzden bocalıyor diye. Benim de fikrim tamamen aynı. Pirloyu alın başka yere koyun, bakın bakalım pirlo noluyor? Selçuk zaten yine görevini yapıyor, en çok koşan sarı kırmızılı her maçta. Fakat box to box veriliyor, yapamaz ki. Form olarak düşüşü bununla alakalı bence. Koy bakalım pas bağlantılarının merkezine bak noluyor selçuk. Bence de sezon sonu ayrılır ya da verilen maaştan vazgecmeyip kenarda oturur gelecek yıl. Umarım kendine bir takım bulur, milli takım olarak 3,4 yıl daha fayda sağlarız ondan.

Namzet
07.Nisan.2014, 13:11
Hakem çok kötüydü,kalitesiz bir maçtı.GSli arkadaşları tebrik ederim galibiyet için

europeanconquer
07.Nisan.2014, 13:16
Bizler olayları hep uç noktada yaşayan bir milletiz,Selçuk olayı da böyle oldu.Sizlerin anlamadığı nokta,Selçuk'a destek çıkıldı falan filan denmesi.Selçuk kesinlikle gerekli desteği görmedi taraflardan,sadece Selçuk değil hiçbir oyuncu bizden gerekli desteği almıyor.Ben bizim taraftar profilimizi hiç sevmiyorum.Bu yüzden büyük bir hata yapan Selçuk'a destek çıkıyorum.Bir de işin futbol tarafı var,o da hem taktikle ilgili hem de Selçuk'ta ki form düşüklüğü ile ilgili.

Her şeye rağmen Galatasaray formasına ve pazubandına yaptığı saygısızlık için Selçuk gibi karakterli bir oyuncunun çıkıp özür dilemesi gerekir.

davidvilla
07.Nisan.2014, 14:04
Bjk istiyormus selcuk'u. Neden olmasin.
Mesela selcuk +2m verelim oguzhan'i alalım. Bence mantıklı :)

Börk
07.Nisan.2014, 14:10
Bu Selçuk dediğiniz hatta ne yapsa savunacağınız adam bundan sonra her maç ekstra performans sergileyip her türlü kupayı kazandırsa da gözümde sıfırdır benim.Takım kaptanı,oyundan çıkmak isteyip neredeyse Galatasaray formasını yere atacak annesinin evindeki sofra bezi sanıyor herhalde :)

europeanconquer
07.Nisan.2014, 14:14
https://twitter.com/radyosporcom/status/453089588576141312

İşte habercilik bu,böyle haberler yapıp milleti galeyana getiriyorlar.

Bu fotoğrafın aslı Ozan Kırmızı'nın Youtube hesabında ki bir videoda görüldüğü üzere Muslera ile şakalaşmasından sonra Muslera'ya yaptığı hareket.

byariff
07.Nisan.2014, 14:30
dogru soze ne denirki..

melo ne yaptı ? güldü, dilini çıkardı, rakibiyle alay etti. yaptığı hareket yanlışmı ? yanlış,
iticimi ? itici.

yeterki futbolcuların sahalarda en kötü hareketleri bunlar olsun.

melo ırkçılıkmı yaptı ? rakibe, hakemimi tükürdü ? rakibe, hakeme ağza alınmayacak küfürlermi etti ? rakibine arkadan kafamı attı ? sakatlamaya yönelik ağır tekmemi attı ? taraftarlara el kol hareketlerimi yaptı ?

ne yaptıda bu kadar lafı oluyor ben söyleyeyim. melo aslan gibi futbolcu onun gibisini Türkiyeye getirmek çok zor. melonun asıl eleştirilme sebebi kıskançlıktır.

sui generis
07.Nisan.2014, 14:41
Aslında Melo bir melek ama herkes art niyetli işte :D

furkan58
07.Nisan.2014, 14:45
dogru soze ne denirki..

Doğru söz olsa bişey denmez. Melo hakeme tükürmedi ama rakibe tükürdü. Ağza alınmayacak küfürler edip etmediğini nerden biliyorsunuz merak ediyorum hepiniz Portekizce biliyorsunuz sanırım. Sakatlamaya yönelik tekme attı dakika 5'te ve kartsız geçildi. Taraftara el-kol hareketi bu maçta yapmadı diğer maçlarda yaptı sıkıntı yok. Dil çıkarttı , alay etti kendisi yazmış yazan bunlar itici ve yanlışı geçtim başta tahrik meselesi. Bunları yapan adam melek bunu yapana karşılık veren suçlu süper tespit tebrikler. Melo gibilerini Türkiye'ye getirmek zor değil. Çünkü burada kollanıyorlar bunların yarısını ŞL maçlarında yapsın bakayim yiyorsa hakemler acıyor mu ? Avrupada oynadığı sırada yılın bidonu seçilmiş bir kişiden bahsediyoruz.

Edit:

Oyuncular Emre'nin üstüne oynadılar ve başardılar attırdıktan sonra bidaha pozisyon olmadı kaldı ki Melo ilk hareketinde atılacağını bildiği için 2. yarı sert girmeye yemedi hakem de atmak için bahane arıyordu abzürt bir pozisyonda attı. İlk Emre değil de Melo atılsaydı gene aynı şeyler olurdu merak etme.

europeanconquer
07.Nisan.2014, 14:47
Melo'nun yaptığı hareket yanlış,onda hem fikiriz.

Dürüstçe de söylemeliyim ki Emre'ye yaptığı için içimin yağları eridi,hem bilenler bilir benim içimin yağları fazladır,onu bile eritti o hareketle,müthişsin Melo,Emre gibi futbol katili gibi birine senin gibi psikopatın teki lazım.Millete boğaz kesme hareketi yapmakla,hakaretler etmekle,küfürler etmekle,tehditler savurmakla,ırkçılık yapmakla bir yere gelinmiyor.Sonucunda yine senin gibi bir futbolcu,senin herkese bir kabadayı edasıyla davrandığın gibi sana da sahayı terketmeni gösterebiliyor ve sende hiç bir şey yapamıyorsun.Tabi Emre akıllanmaz,sahalara döndüğünde daha beter hareketlerine devam eder ancak Melo'nun bu davranışı sadece Melo'nun değil Türkiye'nin yarısından fazlasının içinden geçenin dışa vurumudur.

Börk
07.Nisan.2014, 14:47
Herkesin melek olmasına gerek yok insandan aranması gereken özellikler o kadar fazla değil.Irkçı olmasın,ekmeğini yediği yere saygısı olsun yeter.

byariff
07.Nisan.2014, 14:50
hangi rakibe tukurdu oguzhana diyorsan goruntuleri an ve an var oguzhanin yalanci oldugu ortaya cikmisti... 5. dakikadaki pozisyonun neresi sakatlamaya yonelik yahu iyi oyuncu hic faul yapmasin... rakip taraftara ben el kol hareketi yaptigini hatirlamiyorum sen gorduysen buraya koy bizde bakalim.. hani size gore emre saha disinda nasil iyi niyetli insansa meloda bana gore oyle sahsen benbenimin dedigi gibi melek melek..

Banega
07.Nisan.2014, 14:52
Arkadaşlar burada suç ne Melo'da ne bir başkasında.Haftalardır tansiyonu yükseltenlerde.Bakın Emre'nin atılmasından sonraki pozisyonda Mehmet Topal gibi sakin bir adam bile Melo'ya nasıl bir hırsla sert girdi.Bu tansiyon düşmedikçe bunlar her derbi olacak ne yazık ki.

Sağlıklı bir futbol ortamımız yok, ben burada oynayan futbolcularımıza da şaşıyorum.Abi git ne güzel Hollanda'da İngiltere'de sakin sakin stressiz derbini oyna.Öyle bir ortam varki, izlerken bile insan sahanın ortasına atlamak istiyor.

furkan58
07.Nisan.2014, 14:57
hangi rakibe tukurdu oguzhana diyorsan goruntuleri an ve an var oguzhanin yalanci oldugu ortaya cikmisti... 5. dakikadaki pozisyonun neresi sakatlamaya yonelik yahu iyi oyuncu hic faul yapmasin... rakip taraftara ben el kol hareketi yaptigini hatirlamiyorum sen gorduysen buraya koy bizde bakalim.. hani size gore emre saha disinda nasil iyi niyetli insansa meloda bana gore oyle sahsen benbenimin dedigi gibi melek melek..

O zaman Meireles'te hakeme tükürmedi ki cezası bile indirildi yazmıcaksın onu oraya o zaman. O zaman herkes faul yapıyor kim sakatlama amacıyla dalsın kimse faul yapmasın o zaman. Diziyle rakibine arkadan vuruyor ama çok iyi niyetli bir faul. Google'a yazarsan Melo'nun taraftarlara yaptığı hareketleri görürsün ne tür tahrikler ettiğini. Buraya doldurmama gerek yok bilenler biliyor. Yahu bi kere o alıntıladığın yazıda kendisi yazıyor alay ediyor, dil çıkarıyor diye bunlar tahrik unsuru şeyler ve karakterini ortaya yansıtıyor baya melek bu adam baya iyi niyetli.

sui generis
07.Nisan.2014, 14:57
Yahu bakın Emre de agresiftir ve rakip takımlarca sevilmez. Bunda hemfikiriz. Ama dün Emre hiçbir şey yapmadı, Melo da tam karakteri gibi davrandı ve yine hakemlerce kollandı. Keşke Melo o hareketi yaptıktan sonra Emre gidip bir tane sallasaydı yüzüne, sonra yine aynı hareketleri yapsaydı Melo :D isterse 10 maç ceza alsın, zaten şampiyon olmuşuz. O zaman maç biterdi benim için, hakem falan da umrumda olmazdı :D

davidvilla
07.Nisan.2014, 15:10
Yahu bakın Emre de agresiftir ve rakip takımlarca sevilmez. Bunda hemfikiriz. Ama dün Emre hiçbir şey yapmadı, Melo da tam karakteri gibi davrandı ve yine hakemlerce kollandı. Keşke Melo o hareketi yaptıktan sonra Emre gidip bir tane sallasaydı yüzüne, sonra yine aynı hareketleri yapsaydı Melo :D isterse 10 maç ceza alsın, zaten şampiyon olmuşuz. O zaman maç biterdi benim için, hakem falan da umrumda olmazdı :D

Melo da emreyi soyle guzel evire cevire dovse sonra oh iki sene sampiyon olmayalım.

Börk
07.Nisan.2014, 15:11

şakaysa çok komik gerçekse hiç komik değil

sui generis
07.Nisan.2014, 15:14
Melo bir şey yapmadan Emre gidip bir şeyler yapsın demedim. Melo'nun o hareketinin karşılığını Emre'den almasını istiyordum. Çünkü; dün yaptıkları eminim yanına kar kalacak, hiçbir ceza almayacak.

Börk
07.Nisan.2014, 15:20
https://twitter.com/sehinsahakahs/status/452916791040548865

melo ve lugano gibi oyuncuları severim ben... emreyi sevmiyorum mesela çünkü bana lisede arkasına güvenen yerden bitme kemal onu hatırlatıyo

eheh :D

davidvilla
07.Nisan.2014, 15:24
çok net ;

Hayat Futbola Fena Halde Benzer

Başlıktaki cümleyi Serdar Akar’ın “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” filminde duymuştuk.. Filmin sonlarında Suat (Erkan Can), çocuklardan oluşan bir takıma koşu yaptırırken söylüyordu bunu.. “Hayat futbola fena halde benzer. Futbol şahsi beceri gerektirir, değişmezzz.. O da ayrı konu….” diye başlardı tiradı..

Biz bugün, yine futbol konuşulmayan bir derbinin ertesi gününde, bu cümleye masanın diğer tarafından bakalım.. Yani, futbolun hayata ne kadar benzediğine.. Daha da özele inersek, Türkiye’deki futbolun, Türkiye’deki hayata ne kadar benzediğine..

Yol verdin/vermedin, yan baktın, küfür ettin, direndin, isyan ettin gibi sebepler yüzünden her gün onlarca insanin kavga ettiği, yaralandığı ve hatta öldüğü bir toplumun parçalarıyız biz. Amsterdam’da Dam Meydanı’nda yastık savaşı yapılırken bizde Taksim Meydanı’nda can pazarı yaşanıyor genelde.. Dolayısıyla sürekli temiz, kavgasız ve sakin futbol isteyenlerin ya Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde yaşaması ya da en azından bu ligleri takip etmesini öneririm.. Türkiye’de yaşayıp, her gününüz kavga ve gerilimle geçiyorsa; sizin “bari en azından temiz, kavgasız futbol izleyelim” demeye pek hakkınız yok.. Çünkü hayat, futbola fena halde benziyor.. Hayatın diğer alanlarında bize benzettiğiniz diğer Akdeniz ülkeleri Italya ve Yunanistan liglerine bakın mesela.. Futbolları da bize ne kadar benziyor..

Türkiye’de yapılması gereken maçın stadyumda başlayıp bitmesini sağlamaktır.. Dünkü maçın bitiş düdüğünden sonra sahada iki takım futbolcularının tokalaşarak ve hatta şakalaşarak sahayı terk etmesi benim gözümde dün akşamki maçın temiz olmasını sağlamıştır (Burada temizden kastım sadece şiddet/kavga anlamındadır. Hakem kararlarını tartışmıyorum). Maç öncesi ve sonrası Istanbul ve diğer şehirlerde olan münferit olayları da engellersek tamamdır. Bunun dışında Aslantepe, Kadıköy, yeni İnönü, Avni Aker, yeni Timsah Arena ve benzerleri tüm futbol statlarında ev sahibinin orayı rakip için kabusa dönüştürmesi (sahadaki futbolcuları “fiziksel” olarak yaralamadan) bu işin asli kuralıdır.

Dün akşamki maçtan sonra da yine 10 yıllık klişeler ortaya döküldü. Melo’yu satın, Emre’yi gönderin, Eboue tahrik etti, Alves kasıtlı vurdu…. Cüneyt Tanman, Oğuz Çetin, Jes Högh, Ergün Penbe, Mehmet Topal gibi adamlardan başka yok.. Hayatımızda da yok böyle güzel adamlar artık.. Açın gazetelere bakın.. 3.sayfaya bakın, siyaset sayfasına bakın, ekonomi sayfasına bakın.. Bu sayfalarda gördüklerinizden sonra gazetenin spor sayfalarında da toz pembe haberler okumayı beklemeyin.

Bugün Melo’nun “acilen” gönderilmesini isteyenler 2 sene önceye kadar “Cesur Yürek Lugano” pankartları taşıyorlardı. Bugün Melo’yu terbiyesizlikle suçlayanlar bu sezonun ilk devresinde Kadıkoy’de oynanan derbinin sonunda Fenerbahçeli futbolcularla birlikte “işte böyle, her sene böyle, Cimbom’a böyle koyarlar aman” tezahüratını yapıyordu. Aynı şekilde, Galatasaray tribünlerinde Emre’ye, Caner’e kızanlar dün maçtan sonra Melo ile birlikte o meşhur dansı yapıyordu. Ve yine aynı şekilde, rakip taraftarların “ama Eboue tahrik etti…” diye başlayan konuşmalarını yarıda kesen biz Galatasaray taraftarları, bizi tahrik etti diye dün akşam Volkan Demirel’in yedi sülalesine sövüyorduk…

Günün sonunda birbirimizden hiç farkımız yok.. Futbolcusuyla, taraftarıyla, yöneticisyle.. Bugün keyifli bir şekilde köşesine çekilen ve rakip taraftarları sinsi sinsi kızdıran Galatasaray taraftarı bir sonraki Fenerbahçe veya Beşiktaş maçından mağlubiyetinden sonra “sanki o günkü maç ilk maçmış gibi” çılgın bir şekilde ülkedeki futbolun ne kadar sevimsiz, şiddet dolu ve çirkin olduğunu konuşmaya başlayacak..

Çünkü günlük hayatta da böyleyiz, malzememiz bu..Kimse kusura bakmasın..

Cem Cömert

üzerine daha da söyleyenecek bir şey yok.

Universal
07.Nisan.2014, 16:34
Şu maça derbi dediğimiz için utanıyorum. İzlerken hiç ama hiç zevk almadım. Yahu 5-0 yenilsek bari futbol oynansa artık fanatik duygu filanda kalmadı Galatasaray yendi gene hırçın futbolcular yarın Kadıköy'de de aynı senaryo olacak sonraki sene gene aynı senaryo Allahtan puan farkı filan vardı da olaylar büyümedi.

En azından bir Fenerbahçe'li olarak Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Melo'nun güzel asisti ve Sneijder'in harika bir vuruşu ile yendiler zaten onun dışında da pozisyon olmadı.

Sekopej
07.Nisan.2014, 18:24
Hakem faciası maçın önüne geçti, resmen maçı katleden bir hakem, izlemesi işkence olan bir maç oldu. Maçın başında GS'nin sertliğine izin verip, bu sertliğe karşılık verenleri cezalandırınca film koptu. Bariz verdiği/vermediği kartlardaki hataları ortada, yeniden yazmaya gerek yok, asıl ince ince doğradı derler ya işte o pozisyonlar dikkat çekici, benzer müdahalelerde bir tarafı kayıyırsan, yavaş yavaş karşı tarafı oyundan düşürürsün. Atak başlangıcı olacaktır, pozisyon hazırlığı yapıyorsundur basit bir düdükle başlamadan biter, bir değil iki değil, benzer müdaheleyi karşıda gördüğünde hakem 180 derece farklı karar verir. O da izleyen beni çileden çıkarıyorsa, oynayanları da elbette çıkarır. Maçta 45 faul düdüğü çalınmış, maç oynanmadı ya, rekor olmalı bu sayı.

Emre'yi sakinleştirmeseler muhtemelen gider dalardı, yumruğu denk getirse kral olurdu zaten alacağı ceza da 5 maçı geçmezdi, şampiyonluğu garantilemiş bir takımda kalan maçlarda olmaması da çok farketmezdi. İşte yumruk atanı kahraman ilan edecek halde bir futbol takipçisi olmuşuz, üzücü olan o, karşı tarafın baş tacı yaptığı oyuncunun cinsi belli olmayan köpek taklidi yapmasını keyifle izlerken onu kahraman yapması gibi.

İçeride oynanacak 3 maçı kazanmak da FB'yi şampiyon yapar, takımdan da Ersun Yanal'dan da memnunum, eleştirilmesine pek anlam veremedim, rakipler iyi olsa da (derbileri çıkarırsak) kaybettikleri puanları eklesek yine FB belki önde olur ama en kötü şampiyonluk yarışını sürdürürdü, geçmiş senelerde bu haftalarda ortaya çıkan puan durumuna bakarsak. Bu sezon hedef mutlak şampiyonluktu, o nedenle de şampiyonluğa ulaşmak ilk planda, bu da gerçekleştirilmek üzere, eleştiriler şimdilik bence yersiz.

Fenerbahçe kazanması durumunda muhtemelen yönetim ve hoca istifa etsin diye taraftarın büyük protestosu olacaktı, o nedenle de onların gitmeyecek olması, takımın başında olmalarını olumlu karşılıyorum. Bu hafta puan farkı yine 13 olur nasılsa 2 takımla da.

90 dakikada, futbol diye adlandırabileceğimiz 5 dakika bile yoktu sanırım, gol herhalde maçın tek güzel hareketiydi, futbol adına akılda kalacak olan, seyir zevkinin her maçta daha aşağılara düştüğü derbileri izlemeye devam edeceğiz bir süre daha sanırım.

eng1n
07.Nisan.2014, 18:36
dogru soze ne denirki..

Emre bu maç o yazılanları yaptı da biz mi görmedik ? Hakemler karar verirken oyuncunun geçmişine göre mi karar vermeli ? Emre'nin kırmızısı doğruydu, Melo da onla beraber atılması gerekti orada hakem atamadı.

europeanconquer
07.Nisan.2014, 19:08
@Dennis Bergkamp

Ben Melo'yu savunmadım zaten ama Melo'yu eleştireceksek Emre ile kıyas yapmanın,Emre'yi eleştireceksek Melo'yla karşılaştırmanın gereği yok çünkü ikisi de aynı çirkeflikte oyuncular.Biri Fenerbahçe'de olduğu için diğeri de Galatasaray'da olduğu için rakip takıp taraftarlarınca sevilmiyor.

Ancak tekrar belirtmeliyim ki Melo'nun özellikle Emre'ye yaptığı çok hoşuma gitti,birinin Emre'ye anladığı dilden cevap vermesi gerekiyordu.Lisenin kabadayısı gibi dolaşıyordu 5 yıldır şu ülkede,karşı çıkabilen de yoktu.

Dennis Bergkamp
07.Nisan.2014, 19:24
Ben Melo'yu savunmadım zaten ama Melo'yu eleştireceksek Emre ile kıyas yapmanın,Emre'yi eleştireceksek Melo'yla karşılaştırmanın gereği yok çünkü ikisi de aynı çirkeflikte oyuncular.Biri Fenerbahçe'de olduğu için diğeri de Galatasaray'da olduğu için rakip takıp taraftarlarınca sevilmiyor.

Ancak tekrar belirtmeliyim ki Melo'nun özellikle Emre'ye yaptığı çok hoşuma gitti,birinin Emre'ye anladığı dilden cevap vermesi gerekiyordu.Lisenin kabadayısı gibi dolaşıyordu 5 yıldır şu ülkede,karşı çıkabilen de yoktu.

Savundun demedim zaten yanlış anlaşılma olmasın.Ben Fenerbahçeliyim ama Emre'nin karakterini savunamam kendime yakıştıramam.

Hayatımda binlerce maç izledim.Türkiye,İngiltere,Almanya,İtalya gibi ligler haricinde Güney Amerika ligleri,İskandinav ligleri gibi liglerdende haftada en az 1-2 maç izleyen biriyim ve dünkü Melo futbol sahasında gördüğüm en insanlık dışı performansı göstermiştir.

Sert futbol izlemeyi severim,rakibi sakatlamaya yönelik hareketleri çok aşırı sert olmadığı sürece ve kasti olduğu bariz belli olmadığı sürece tasvip etmesem bile anlayışla karşılarım.Konsantrasyon kaybının,yorgunluğa bağlı olarak hızlı düşünememe sıkıntısınında sert hareketlere neden olabildiğine inanırım ve bu hareketlere aşırı tepki göstermem.Dün Melo Emre atılana kadar yaptığı tüm müdahalelerde art niyetliydi.Top yokken gitti arkadan tekme attı,Eboue'yi ayırıyorum ayağına gitti dirsek attı,hava toplarının tümünde kasti olarak dirsek attı,kırmızı kart sonucu yaptığı hareketleri açıklamaya bile gerek yok.Bu adam 85 dakika sahada kaldı ve sapan saçma bir şekilde oyundan atıldı.Eğer Melo daha 15. dakikada hakettiği şekilde oyundan ihraç edilseydi dün belki de futbol namına bir şeyler izlerdik.

eng1n
07.Nisan.2014, 20:24
Bu arada hem küfür var hem sahaya yabancı madde atma var kuralları tam bilmiyorum ama GS'nin seyircisiz oynama cezası alması gerekiyor değil mi ?

uAburak89
07.Nisan.2014, 20:26
Maç başlamadan önce seyircisiz olayı kesinleşti zaten. Sınırdaydık çünkü. Arena'da bir sonraki maçta ilk defa kadın ve çocuklar olacak.

europeanconquer
07.Nisan.2014, 20:28
Bu arada hem küfür var hem sahaya yabancı madde atma var kuralları tam bilmiyorum ama GS'nin seyircisiz oynama cezası alması gerekiyor değil mi ?

O zaten kesin bir şey,Burak abinin dediği gibi maçtan önce belli oldu.

davidvilla
07.Nisan.2014, 21:48
Oyle ya da boyle bitti kurtuldik artik kilit.

Dennis Bergkamp
07.Nisan.2014, 22:04
Daha fazla izlemen lazim demekki. Albelda joey barton robbie fowler gozunden kaçmış. Melo bir barton olamaz. Kac ayak kirdi bilir misin sen mesela?
Ne guzel burada boyle karalamak nasıl olsa itiraz eden yok. Yerel ligden tut cikart. Materazzi'nin falan yaninda melo mum.
Dedigim gibi renkli gozlukleri cikarip daha fazla maç izlemek lazım.

Emre de oyle ahim sahim cirkef degil.

Biz dunya bizim etrafimizda dönüyor saniyoruz

Ne demişim okudun mu sert futbolu severim demişim.Sen gelmiş kasap diye tabir edilen Joey Barton'u söylemişsin.Dün Melo her hareketiyle art niyetini belli etmiştir.İlla yaptıkları ayak kırmaya yönelik olması gerek değil bunun için.Art niyetliydi işte başka bir tabiri yok bunun.Saydığın adamlar serttir Melo'dan da Emre'den de serttir ama dünkü Melo kadar art niyetli olarak sahada bulunmamışlardır.Her pozisyonunda ortada fol yok yumurta yokken dirsek sallamıştır,tekme sallamıştır hepsini geçtim vücut diliyle bile her yaptığının art niyetli olduğunu göstermiştir.Bu ikisi farklı bir şey.

Börk
07.Nisan.2014, 22:17
Neymar'a ''neymar futbolun justin bieber'ı gibi. youtube'da çok iyi. ama gerçekte kedi pisliği gibi...'' demiş,Thiago Silva'ya "şişko transeksüel" demiş,21 yaşındaki bir genci dövmekten tutuklanmış,2012 yılındaki City - Qpr maçında Tevez'e dirsek,ardından Agüero'ya tekme ve başka bir oyuncuya kafa atma hamlesinde bulunmuş,2004 aralık ayında arkadaşının gözünde sigara söndürmüş ve daha neler neler sahada yaptıklarını yazmıyorum.

Bu adamla Melo'nun art niyeti karıştırmamak lazım karıştıranın da pek futboldan anladığını düşünmüyorum veya maç izlemiyordur yeterince.

William Rookwood
07.Nisan.2014, 22:27
Melo, rakip takıma fazlasıyla antipatik geldiği için yaptığı hareketler art niyetli olarak gözüküyor. Melo art niyetli değil. Akıllıca futbolcuların üzerine oynayıp kart görmesini sağlayan bir futbolcu bence. Bu her ne kadar fair-play'liğe aykırı olsa da takıma faydalı olduğu kesin. Daha beterini Kader Keita'da yapıyordu bi zamanlar, bildiğim kadarıyla halen de yapıyor.

Dennis Bergkamp
07.Nisan.2014, 22:32
Yok arkadaş kesinlikle sıkıntı bende yoksa bu kadar kişinin aynı şekilde akıl tutulması yaşaması olağan değil.Bir maç içinde yani 90 dakikalık tek bir maç içinde bu kadar art niyetli olan bir oyuncu görmemiştim.Bu daha ne kadar açık bir şekilde yazılır ve anlatılır bilmiyorum.

Ve bunları durduk yere yaptı.Ne sert bir müdahale sonucu sinirlerine hakim olamayıp yaptı ne de başkasının kışkırtması sonucu yaptı anlatmaya çalıştığım şey bu.Tamamen sakinken ve isteğiyle yaptı.

William Rookwood
07.Nisan.2014, 22:37
Yok arkadaş kesinlikle sıkıntı bende yoksa bu kadar kişinin aynı şekilde akıl tutulması yaşaması olağan değil.Bir maç içinde yani 90 dakikalık tek bir maç içinde bu kadar art niyetli olan bir oyuncu görmemiştim.Bu daha ne kadar açık bir şekilde yazılır ve anlatılır bilmiyorum.

Ve bunları durduk yere yaptı.Ne sert bir müdahale sonucu sinirlerine hakim olamayıp yaptı ne de başkasının kışkırtması sonucu yaptı anlatmaya çalıştığım şey bu.Tamamen sakinken ve isteğiyle yaptı.

Herkesin tanıdığı Pepe'yi örnek gösterebiliriz. 90 dakika boyunca art niyetli fauller yapan bir oyuncu.

davidvilla
07.Nisan.2014, 22:42

1. Valencia inter uefa yari final marchena
2. Durduk yere yapmadığını ve neyin karsiliginda yaptigini cok iyi biliyoruz hepimiz.

Edit: marchena
Ikisi de kaptan karistiriyorum

Banega
07.Nisan.2014, 23:03
Totti agresiftir,sinirlidir fakat çoğu kişi onu seviyor değil mi? Özellikle Roma taraftarı ona tapıyor.Şu görüntüyü bir izle istersen:

http://www.youtube.com/watch?v=jehNMZ0BHCs

-Biraz da bu durum insanın adının çıkmasıyla alakalı.Bu dakikadan sonra Melo ne yaparsa yapsın boş.

Dennis Bergkamp
07.Nisan.2014, 23:05
1. Valencia inter uefa yari final albelda
2. Durduk yere yapmadığını ve neyin karsiliginda yaptigini cok iyi biliyoruz hepimiz.

Maçı izlediğimi hatırlıyorum ama olayları hatırlayamadım bulabilirsem özetine bakarım.

Sorması ayıp neyin karşılığında yapmış?Hadi Emre bir şey yapmış onun karşılığını vermek Melo denen Emre'den beter adama mı kalmış??Zaten Emre'yi tanımayan birine şuradaki yorumları okutup maçı izletmeye başlasan Emre'nin daha 10. dakikada Melo ve Eboue'yi üst üste koyup dövmesini bekler.Adam Melo'ya yaptığı ve kırmızı kart gördüğü pozisyona kadar kendisine yapılanlara ses çıkartmadı.Hatta kaptanlık pazubandını çıkarırken Melo'ya bir bakışı vardı ki yanımdaki Galatasaraylı arkadaşım o bakışı şöyle tarif etti."Şimdi seni şurada tekme tokat dövmek vardı da haklıyken haksız duruma düşmeyeyim." diyor Emre gözleriyle dedi.

Yine söylüyorum dün Emre sahadaki en suçsuz insandır.Efendiliğiyle nam salmış Mehmet Topal'dan bile suçsuzdur dünkü maçta.Melo,Sneijder ve Eboue ise maça tamamen ortamı germek için çıkmıştır ve hakem de bu futbolla alakası olmayan adamların sahada istedikleri gibi ortamı germesine müsade etmiştir.

edite edit :) : Tamam şimdi Marchena deyince hatırladım biraz olayları sanırım Burdisso'ya yada Samuel'e tekme atmıştı :) O maçta Marchena'da zıvanadan çıkmıştı haklısın :)

davidvilla
07.Nisan.2014, 23:12
Maçı izlediğimi hatırlıyorum ama olayları hatırlayamadım bulabilirsem özetine bakarım.

Sorması ayıp neyin karşılığında yapmış?Hadi Emre bir şey yapmış onun karşılığını vermek Melo denen Emre'den beter adama mı kalmış??Zaten Emre'yi tanımayan birine şuradaki yorumları okutup maçı izletmeye başlasan Emre'nin daha 10. dakikada Melo ve Eboue'yi üst üste koyup dövmesini bekler.Adam Melo'ya yaptığı ve kırmızı kart gördüğü pozisyona kadar kendisine yapılanlara ses çıkartmadı.Hatta kaptanlık pazubandını çıkarırken Melo'ya bir bakışı vardı ki yanımdaki Galatasaraylı arkadaşım o bakışı şöyle tarif etti."Şimdi seni şurada tekme tokat dövmek vardı da haklıyken haksız duruma düşmeyeyim." diyor Emre gözleriyle dedi.

Yine söylüyorum dün Emre sahadaki en suçsuz insandır.Efendiliğiyle nam salmış Mehmet Topal'dan bile suçsuzdur dünkü maçta.Melo,Sneijder ve Eboue ise maça tamamen ortamı germek için çıkmıştır ve hakem de bu futbolla alakası olmayan adamların sahada istedikleri gibi ortamı germesine müsade etmiştir.

edite edit :) : Tamam şimdi Marchena deyince hatırladım biraz olayları sanırım Burdisso'ya yada Samuel'e tekme atmıştı :) O maçta Marchena'da zıvanadan çıkmıştı haklısın :)

Oncekinde de albelda yazmisim onun bir vukuati yok ya gunahini aldik.

Simdi gerçekten yoruldum artık ama sen bize guven durduk yere bilenmedi melo emre'ye. Mac oncesi aciklamalar. Eski maclar vs. Hersey içinde.

Bir de bizim ligde topcular cok bos atarlaniyorlar. Avrupada boyle bir atmosfer olusursa kan cikiyor. Arjantinde de oyle. Biraz isin şov kismi da var. Turk yasam tarzinin yansimasi var.

Kaka Leite
08.Nisan.2014, 00:20
Derbi bittiğine göre en iyisi konuyu kilitlemek olacaktır.

Bir yerden sonra olaylar farklı yerlere çekiliyor ister istemez her iki taraf içinde.