View Full Version : Fenerbahçe 4 - 0 Karabükspor | 33. Hafta
William Rookwood
08.Mayıs.2014, 17:37
http://i.imgur.com/LIWYXvE.png
ReaList
09.Mayıs.2014, 20:48
Sene başında veya ortasında adamın 1 senelik kontratı var bu yüzden revizyon yapmıyor genç oynatmıyor işi riske etmiyor derdim de şampiyon olmuşsun hala maçlara as oyuncularla yaş ortalaması 30+ oyuncularla çıkmak nedir?
Bu sene berbat Beşiktaş ve Galatasaray performansları sayesinde zorlanmadan bir şampiyonluk aldık. Zorlanmadığımız için hata yapmadık ancak kötü derbi karnemiz ve bu gibi vizyon darlığı Ersun hocaya karşı bakış açımı değiştiriyor.
Bazı yerlerde Ersun hoca yedeklere yetersizsiniz mesajı vermek için böyle davranıyor şeklinde düşünceler hakim. Madem bu adamlar yetersiz o zaman sene sonunda gönder. 5 maça çıkacak diye adama yıllık 7 milyon TL maaş vermeyelim yazıktır günahtır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 20:53
kimi oynaticak ki ibrahim, isim verebilir misin? dedigin gibi rotasyon yapacak kadro yok elinde. holmen ve selcuk mu oynayacak ya da topuz mu? elindeki yedek kadro bu, paf takimi da tatmin etmiyor belli ki. gelecek sezon icin planlama yapmistir ersun hoca, merak etme. yeter ki daha berrak olsun onu.
ReaList
09.Mayıs.2014, 20:55
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Oynatacaksın abi, madem takır takır maaşlarını ödüyosun bu adamları (Cristian, Selçuk, Holmen, Kadlec, Topuz, Hasan Ali, Serdar vs) oynatacaksın. Göreceksin performansları bu gibi maçlarda. Olmuyorsa güle güle diyeceksin. Boşuna yer işgal etmelerine gerek kalmayacak.
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 20:59
bu macta bile dusunmedigine gore zaten belli degil mi gidecekleri, o acidan da gormek lazim.
ReaList
09.Mayıs.2014, 21:00
bu macta bile dusunmedigine gore zaten belli degil mi gidecekleri, o acidan da gormek lazim.
Zannetmiyorum ama inşallah öyledir. Yarın bir gün bunlar faydalı kalsınlar demez inşallah.
attirson
09.Mayıs.2014, 21:02
Abi ben inanamıyorum valla bu takımdan Selçuk'un gönderilecegine. :D Sırf otobüs arkası muhabbeti iyi ve Gs'ye 3-5 tane gol attıgı icin gönderilemiyor bu adam. :D Aynı şekilde Bekir'de öyle.
anil luque
09.Mayıs.2014, 21:14
Fenerbahçe taraftarı maç başından beri küfür ediyor. Amaç ne anlayabilmiş değilim.
CocukMenajer
09.Mayıs.2014, 21:19
Sow attı 1-0
İzleyemiyorum Karabük gol atar mı ?
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 21:20
ne pozmus ama, bu yila damgasini vurdu. kupa kaldiran bunu yapiyor artik.
http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/491/poz600_AZKZD.jpg
attirson
09.Mayıs.2014, 21:27
Harbi ne küfür ettiler ya.Eglence maçında ne gerek var bunlara.İlla diger sezona boş stadda baslıycaz.
sui generis
09.Mayıs.2014, 21:40
Bırakın etsinler yahu :) cezası neyse çekeriz.
Bekir gibi bir yedek bulmuşsunuz mırın kırın ediyorsunuz. Anlamıyorum gerçekten. Alves'e tek laf eden yok ama :)
sui generis
09.Mayıs.2014, 21:45
Kaptan da attı :) Adam ya.
anil luque
09.Mayıs.2014, 21:45
Emre biraz da şansının yardımıyla çok güzel gol attı.
eng1n
09.Mayıs.2014, 21:48
İlk 11 den gol atmayan bi GG kaldı.
kumbara
09.Mayıs.2014, 21:49
Emre'nin golü şahane
himone
09.Mayıs.2014, 21:51
Hiç önemi olmayan bir maç olsa bile bu sene izlediğim en iyi FB diyebilirim. Uzun süredir böyle futbol oynayan bir FB izlememiştim. Karabük te tamam bir sürü eksik var ama sanki zorla getirmişler adamları.
Bence Bekir çok kaliteli olmasa bile iyi bir yedek, yeter ki her sene olduğu gibi GS maçlarında muhtaç olmayalım. Kendisini sürekli hazır tutan ve kadrodaki pozisyonunu kabul eden bir adam, yerine birisini gösterin de alalım.
CocukMenajer
09.Mayıs.2014, 21:53
Emre harika attı ama isteyerekmi öyle vurdu orası meçhul :D
Önder HOCA
09.Mayıs.2014, 22:00
ilk defa doğru düzgün top oynuyoruz
CocukMenajer
09.Mayıs.2014, 22:20
Emre'nin yerine Salih giriyor. | 59' at bir gol :D
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 22:40
Kağıt olayı dahiyaneydi,tebrik ederim kim akıl etmişse :)
sarianet
09.Mayıs.2014, 22:41
http://i.hizliresim.com/A2LvZv.png
attirson
09.Mayıs.2014, 22:43
Kagıt olayına yarıldım. :n:
sui generis
09.Mayıs.2014, 22:47
Kimin aklına geldi acaba böyle bir şey :D
sarianet
09.Mayıs.2014, 22:47
tahminim gökhan volkan emre üçlüsünden biri caner de olabilir :)
uAburak89
09.Mayıs.2014, 22:49
Taraftarı Fatih Terim diye bağırarak, Ersun Yanal senin sayende değil Fatih Terim gittiği için şampiyon olduk mesajı verirken, hocaları kağıt ile Mancini ile dalga geçtiğini sanarak Türkiye'de bir ilki başlatarak, teknik direktörler arası seviyeyi farklı bir boyuta çekiyor. Gerçi onun fikri bile değildir bu, sonuçta emir kulu, sözleşmesi de ne olacak belli değil. Ne yapsın garip.
SAİT71
09.Mayıs.2014, 22:51
Webo ile durumu 4-0 yaptık :)
http://i.hizliresim.com/YPDakj.jpg
attirson
09.Mayıs.2014, 22:51
Taraftarı Fatih Terim diye bağırarak, Ersun Yanal senin sayende değil Fatih Terim gittiği için şampiyon olduk mesajı verirken, hocaları kağıt ile Mancini ile dalga geçtiğini sanarak Türkiye'de bir ilki başlatarak, teknik direktörler arası seviyeyi farklı bir boyuta çekiyor. Gerçi onun fikri bile değildir bu, sonuçta emir kulu, sözleşmesi de ne olacak belli değil. Ne yapsın garip.
Aynen aynen. :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 22:52
gerildik galiba biraz :n:
handikap bekliyodum da 4-0 yoktu hic aklimda, abarttilar galiba :D
kumbara
09.Mayıs.2014, 22:54
Süleyman Seba'ya küfretmenin amacı nedir ?
Eskilerden bir beste söylendi tribünde. Hiç iyi olmadı bu fenerbahçe için.
sui generis
09.Mayıs.2014, 22:55
İnanmıyorum Seba'ya küfredildiğine.
-------------------
https://vine.co/v/Mgmhw6EtUjm
himone
09.Mayıs.2014, 22:56
Eskilerden bir beste söylendi tribünde. Hiç iyi olmadı bu fenerbahçe için.
Emin misin? Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum, nerden duydun.
attirson
09.Mayıs.2014, 22:57
Seba'ya özellikle küfreldilmedi.Bugun bizim taraftar fazla gaza gelmis bildikleri bütün küfürleri tezahuratları söylediler Bjk'yle ilgili bir tezahurat var bilen bilir onun icinde geciyor Seba'yla ilgili bölüm cogu anlamını bilmeden söylemistir bunu.Zaten bu maçta neden bu kadar küfür edildi hiç anlamadım sadece Fenerbahce diye inlemeliydi bugun stad sacma sapan birşey yaptılar.
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 22:57
suleyman sebaya niye kufredilsin ki, sacma geldi bana :/
edit: aciklama gelmis yukarda...
edit 2: bizde adettir, yeni sezona cezali baslanir. :)
kumbara
09.Mayıs.2014, 22:58
Emin misin? Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum, nerden duydun.
Twitter çalkalanıyor şuanda. Erdem ulus az önce söyledi ayrıca. Bir kaç beşiktaş ile alakalı sitede de okudum.
Sadece süleyman seba'ya edilmedi, bestenin içinde süleyman seba'da geçiyor. Paylaşmak isterdim besteyi fakat çok küfürlü.
attirson
09.Mayıs.2014, 23:01
suleyman sebaya niye kufredilsin ki, sacma geldi bana :/
edit: aciklama gelmis yukarda...
edit 2: bizde adettir, yeni sezona cezali baslanir. :)
Aynen yahu genelde sezon bası İstanbul'da oluyorum yaz tatili vesilesi ile ve genelde bizim takım cezalı oldugu icin maça gidemiyorum :D
kumbara
09.Mayıs.2014, 23:07
Seba'ya özellikle küfreldilmedi.Bugun bizim taraftar fazla gaza gelmis bildikleri bütün küfürleri tezahuratları söylediler Bjk'yle ilgili bir tezahurat var bilen bilir onun icinde geciyor Seba'yla ilgili bölüm cogu anlamını bilmeden söylemistir bunu.Zaten bu maçta neden bu kadar küfür edildi hiç anlamadım sadece Fenerbahce diye inlemeliydi bugun stad sacma sapan birşey yaptılar.
Açıkcası beni ilgilendirmez, ister bilsin ister bilmesin. Her ne kadar desteklemesemde fikret orman'ı, rakip takım başkanı olumlu bir açıklama yapıyor. Sende gidip o takıma küfrediyorsun, hatta takımı geçtim o takımın hatta bu ülkenin efsane başkanına küfrediyorsun. Kimsenin haddi değil seba'ya küfretmek. O kadar tezahürat varken içinden bu seçilip söylenmesi yeterli benim için.
SAİT71
09.Mayıs.2014, 23:11
Küfürün her türlüsü iğrençliktir. Bu şekilde büyüyemezsiniz, boyunuz uzamaz. Birileriyle sidik yarıştırarak değil centilmenliğimizi göstererek bir şeyler yapmalıyız. Bu tür hareketleri öyle veya böyle hiç bir şekilde tasvip etmiyor ve savunmuyorum.
MoisHaLe
09.Mayıs.2014, 23:13
Alkışlama olayında Uğur ve Furkan alkışlamamış galiba:)
Namzet
09.Mayıs.2014, 23:16
olayı bilmiyorum ama terbiyesizlik yapılmış. Kağıt olayı 10 nuara olmuş
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Mayıs.2014, 23:19
ne gerek var ki, alkislasan ne kaybedersin.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10297928_10152238108053859_6187889548863469292_n.j pg
manager725
09.Mayıs.2014, 23:19
-İki hafta önce Olimpiyat'ta Fenerbahçe'ye tek küfür dahi edilmedi.
-Fenerbahçe şampiyonluğu seyirciyle kutlasın diye Fikret Orman açıklama yaptı kendi taraftarının tepkisini aldı.
-Fenerbahçe'ye karşı kazanılan bir kupa maçı sonrası Fenerbahçeli oyuncularla aynı uçakta yolculuk edilirken rakibe olan saygısından, Beşiktaşlı oyuncuların şampanya patlatıp eğlenmesini SÜLEYMAN SEBA engelledi. (Trabzon'da olabilir)
bunlara rağmen;
Beşiktaş'a ve şu anda hasta yatağında yatan başkan SEBA'ya küfür edildi.
Bunun izahı hiçbir şekilde yoktur. Şunu da söyleyeyim eğer böyle davranılacaksa Beşiktaş taraftarı da gerekli cevabı verir. Başkan verir mi bilemem ama bundan sonra kimse taraftarlar arası dostluk beklemesin.
footballer33
09.Mayıs.2014, 23:20
Allah bu akşam Süleyman Seba'ya küfreden F.Bahçe taraftarına, Trabzon'dan şampiyon dönerken aynı uçakta Trabzonlular var diye şampiyonluk kutlatmayan SÜLEYMAN SEBA AHLAKI versin.
MoisHaLe
09.Mayıs.2014, 23:22
Kağıt olayı bir rakip taraftar olarak bence aradaki gerilimi iyice seviyesiz ve farklı bir boyuta taşımıştır.. Ondan sonra birileri çıkıpda bu tür olaylardan dert yanmamalı..
attirson
09.Mayıs.2014, 23:23
Hayır alkıslamayacaksan niye orda duruyorsun o da komik.Bunu yapmak istemedigini söyleyemeyecek kadar acizler o zaman.Git kulubede otur alkıslamak istemiyorsan.Orda dikilip ne yapıyorsun. :D
furkan58
09.Mayıs.2014, 23:28
Kağıt olayı bir rakip taraftar olarak bence aradaki gerilimi iyice seviyesiz ve farklı bir boyuta taşımıştır.. Ondan sonra birileri çıkıpda bu tür olaylardan dert yanmamalı..
Gayet ölçülü ve zeka gerektiren bir mizahtı ve çoğu gsli arkadaşlarımda komik bulmuştu. Küfür mü var ? Yok. Yöneticilere saldırı mı var ? Yok. Dil çıkaran ahlaksızca hareket içeren bişey mi var ? Yok. Nesi seviyesiz ve farklı boyuta taşıcakmış ?
attirson
09.Mayıs.2014, 23:28
Seviye mi kaldı Allah aşkına ? Gs ve Fb'nin bu yönetimleri kaldıgı sürece dostluk imkansız.
MoisHaLe
09.Mayıs.2014, 23:31
Gayet ölçülü ve zeka gerektiren bir mizahtı ve çoğu gsli arkadaşlarımda komik bulmuştu. Küfür mü var ? Yok. Yöneticilere saldırı mı var ? Yok. Dil çıkaran ahlaksızca hareket içeren bişey mi var ? Yok. Nesi seviyesiz ve farklı boyuta taşıcakmış ?
Benim düşüncem bu yönde.. Ortalık bu denli gerginken ve sürekli dert yanan insanların dert yandıkları kişilerden dalga geçmeye çalışması bana göre seviyesiz ve samimiyetsizdir.. Tartışmaya girmeye gerek yok .. Ben kendi fikrimi söylüyorum..
ReaList
09.Mayıs.2014, 23:32
Kağıt olayı gerçekten efsane. Küfürler ise oldukça saçma. Skor muazzam. Bir de şu gitmediğimiz sene cezaya katılsa da Şampiyonlar Ligi kapısı açılsa tam bomba olur.
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 23:33
Burak Yılmaz'dan kağıt olayına kontra geldi :n:
https://twitter.com/yilmazburak17/status/464850206996328448
attirson
09.Mayıs.2014, 23:35
Burak Yılmaz'dan kağıt olayına kontra geldi :n:
https://twitter.com/yilmazburak17/status/464850206996328448
Moishale
Al sana seviye işte. :D Gülüp gececeksiniz bu saatten sonra seviye filan bitti.
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 23:38
Bence futbolda böyle şeyler olmalı,Fenerbahçeli futbolcular güzel bir gönderme de bulmuşlar,Burak'ta iyi bir kontra ile topu 90'a taktı :n:
furkan58
09.Mayıs.2014, 23:40
Yalnız o ceza kazayla kalkarsa yada gs 2. olamazsa kendi kalesine takmış olur o topu :n:
anil luque
09.Mayıs.2014, 23:41
En çok da Lefter'in kemikleri sızlıyordur.
attirson
09.Mayıs.2014, 23:41
Bence bizimkinin yanında solda sıfır kalmıs. :D Kagıdın ilk gelis anı süperdi Gökhan ve yanında 2 kisi daha cok ciddilerdi mimikler filan cok güldüm. :D
europeanconquer
09.Mayıs.2014, 23:42
Yalnız o ceza kazayla kalkarsa yada gs 2. olamazsa kendi kalesine takmış olur o topu :n:
O zaman 2. olalım ki bizim adımız kesin öyle bir kura da gözüksün :n:
uAburak89
09.Mayıs.2014, 23:42
Olayın seviye ile alakası yok, teknik direktörler bu işlere girmezdi. Bu bir ilk. Oyuncular organize etmiş ancak teknik direktörün haberi ve izni olmadan böyle bir şey yapılamaz. Melo veya başka oyuncu için istediklerini yapsınlar, Ünal Aysal, Lütfi Arıboğan vs farketmez. Mevzu şudur, Roberto Mancini çıkıp Fenerbahçe'yi tebrik etti, hak ettiler dedi. Sezon boyu tek bir laf söylemedi, karalama yapmadı. Ona karşı yapılan hareket bu sebeple çok garip. Ersun Yanal ya taraftarın iyice desteğini alayım diye kabul etti ya da zamanında açılan "sen bu takımı CM'de bile yönetemezsin" pankartı çok içine oturmuş.
Namzet
09.Mayıs.2014, 23:44
hahaha ah burak ah güldüm geçtim =)
OrcunFB
09.Mayıs.2014, 23:45
Kağıt olayı efsane yahu. :n: Hele o mimikler falan harika oyunculuk hahaha. :n:
eng1n
09.Mayıs.2014, 23:52
ne gerek var ki, alkislasan ne kaybedersin.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10297928_10152238108053859_6187889548863469292_n.j pg
Furkan'ın falan buna ihtiyacı var orada gözüküp seneye belki kadroda yer alır.
himone
09.Mayıs.2014, 23:52
Ben oldum olası statlarda küfür olayını iğrenç buluyorum, binlerce insanın hep bir ağızdan organize küfür etmesi kadar zavallı bir şey yok. Kendi taraftar grubum yüzünden statlardan tiksinmiş birisiyim. Hangi sebeple olursa olsun küfür edilmesi kimseye bir şey kazandırmıyor. Bu akşam gereksiz yere maçın büyük bölümünde küfür eden taraftara ayıp gerçekten, kime olursa olsun.
Bu arada alkış olayı da abartıldı bence, büyük takımlar birbirini alkışlamadığı sürece benim için bir önemi yok. Görüldüğü gibi başka takım forması altında bile birbirini çekemeyen insanlar alkışlasalar ne olur alkışlamasalar ne olur.
uAburak89
10.Mayıs.2014, 00:00
Burak Yılmaz'ın mesajı sadece bu sene için değil, sonuçta 2 senedir biz giderken, siz bakıyorsunuz. O gerçek bu sezon gidemesek bile değişmeyecek.
Furkan Galatasaray'ın oyuncusu, alkışlarsa bizimkilerden tepki gelirdi. Uğur Uçar alt yapıdan çıkma, tapelerde görebilirsiniz, kendisine yapılan şike teklifini reddediyor. Ayrıca @himone doğru söylüyor, bu alkış olayı suni gündem. Yıllardır birileri şampiyon oluyor alkış falan göremedik, en basiti son iki sezondur biz şampiyon oluyoruz. Birinde şampiyon olduktan sonra alkışlama şansı vardı, diğerinde de şampiyon gelmiştik zaten. Mevzu bile yapılmadı.
Walter Sakana
10.Mayıs.2014, 00:08
Beşiktaşlılar Fenerbahçe'nin gerçek yüzünü görebildi sonunda :)
Kağıt olayı süper, rekabette böyle şeyler olmalı, renk katıyor bence.
Furkan'ın falan alkışlamaması yanlış, sen kiralıkta olsa o takımın formasını giyiyorsun ve öyle bir karar alınmışsa buna uyman gerekir. GS taraftarının gözüne şirin gözükeceği bir gerçek ama yaptığını tasvip etmiyorum.
William Rookwood
10.Mayıs.2014, 00:23
Boyle bir ortamda alkislamamalarini gayet doğal karşılıyorum. Malum, kulübün yoneticileri bile birbirine girerken, hakaret ederken oyuncularin bu durumdan etkilenmemesi mümkün degil.
MuraTBudaN
10.Mayıs.2014, 00:26
Salih'in çalımını da unutmamak gerek :)
I3esiktas
10.Mayıs.2014, 03:56
Beşiktaşlılar Fenerbahçe'nin gerçek yüzünü görebildi sonunda :)
Kağıt olayı süper, rekabette böyle şeyler olmalı, renk katıyor bence.
Furkan'ın falan alkışlamaması yanlış, sen kiralıkta olsa o takımın formasını giyiyorsun ve öyle bir karar alınmışsa buna uyman gerekir. GS taraftarının gözüne şirin gözükeceği bir gerçek ama yaptığını tasvip etmiyorum.
Bence sen Beşiktaşlıların gerçek yüzünü daha görmemişsin. Bizim en başından beri neye tepki verdiğimizi anlamamışsın.
nannar
10.Mayıs.2014, 09:42
Kağıt olayında espri güzel ,Mancini Avrupalı adam,bunlara falan alınganlık göstermez. Maç sonu verilen duruş pozları falan da güzel atışmalar.Yeterki ana avrat birbirlerine küfür etmesinler... Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki gerginlik ancak Aziz Yıldırım giderse azalır... Maç önü alkışlama olayına gelince, biz şampiyon olduğumuzda ışıkları söndüren ,polis arabalarını devirip etrafa saldıran bir camia şimdi çıkıp centilmenlikten bahsetmesin lütfen :)
nannar
10.Mayıs.2014, 09:53
Ayrıca bizimkiler 2 senedir sizin mabed dediğiniz mekanın duvarlarına şampiyonluk imzalarını kazıyıp geliyor... Bunu da unutmamak lazım.Fakat gün Fenerbahçe'nin günüdür ve hak ederek kazandıkları şampiyonluğu sonuna kadar kutlamak en doğal haklarıdır. Tebrik ederiz... Açıkçası seneye daha güzel ve çekişmeli bir lig bekliyorum. Çünkü bu sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olsa da ŞL'ye gidemeyeceği için ve bizim de Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kadar ilerlediğimiz için ligde motivasyon sorunumuz vardı. Seneye durumlar değişeceğinden işi daha sıkı tutar bizimkiler. Beşiktaş'ın da stadı tamamlanırsa çok güzel bir yarış olacağına inanıyorum.Umarım yanılmam da keyif alırız....
sananes
10.Mayıs.2014, 10:16
Daha bir kaç gün önce fenerbahçe'ye söven futbolcularına övgü dolu sözler söyleyenler gelmiş burda tribünlerde edilen küfürden ötürü "fenerbahçe'nin gerçek yüzü" falan geyiğine giriyorlar. Taraftarlar her stadda küfür eder,futbolcular her sahada küfür eder bunlar nispeten futbolun içinde olan şeylerdir. Doğru olmasa bile bu oyunun doğasında var. Eskiden de vardı,şimdi de var gelecekte de olacaktır.
Asıl garip olan eskişehirspor'u kupa maçında yenip kupayı kazanan takımın uçağında kupayı fenerbahçeye küfür ederek kutlamayı seçmesidir.
Süleyman Seba değerlidir. Onun isminin geçtiği bir küfür edilmişse edenler çok yanlış davranmışlar. Karşılıklı kağıt atakları da gayet sempatik olmuş. Gerçi Burak Yılmaz'ın ki biraz bizim uefa kupamız var gibi olmuş ama bu düşünce de benim fenerbahçe sempatizanlığımdan kaynaklanıyor olabilir.
Ben genel olarak lokalimize verilen değerin azaltılmasına karşıyım. Yani şampiyonluğa karşı bizde şampiyonlar ligine gidiyoruz, avrupa'da şunu şunu yaptık gibi şeylerin ortaya atılması gibi. Derbi maçları için "normal bir lig maçı,bu maçta da sonraki maçta da kazanan 3 puan alacak" gibi söylemlere de karşıyım. Avrupa önemlidir, derbi dışındaki maçlarda önemlidir evet ama onlar farklı bir kategoridir. Fenerbahçe şampiyon olduğunda kutlamalarına "hahaha siz önce avrupa'da şunu şunu yapın" bahaneleri sunmak benim bakış açıma göre yanlış. İsimler değişebilir yarın bir gün galatasaray,beşiktaş şampiyon olduğunda da aynı şeyin yapılmasının yanlış olacağını düşünüyorum.
Sekopej
10.Mayıs.2014, 12:09
Dün tribünler iğrenç buldum, ben şampiyon diye orayı inletmelerini beklerdim, üstelik de güzel futbol bol gol olan maçta, sürekli edilen küfürler, keyif almak için izlediğim maçta beni fazlasıyla sinir etti. Bu rezilliklerden kurtulmanın da pek mümkünatı yok ülkemizde sanırım.
Ha bir de Lig tv, hadi küfürleri kıstın yahu Mustafa Kemal'in Askerleriyiz tezahüratı yapılırken niye kızıyorsun, geziymiş şuymuş, hükumet protestosuymuş hadi tamam onlarda da kıs ama yahu Mustafa Kemal diyorlar ya ayıp...
Kağıt olayı sene boyunca makarası yapıldı zaten, hatta bu durumla en çok dalga geçenler muhtemelen Galatasaraylılar bile olabilir, her oyuncu değişikliğinde kağıt gördüklerinde tebessüm ediyorlardır, bunu da güzel bir şekilde gönderme yaparak hoşluk kattılar Fenerbahçeli oyuncular. Maç sonunda da dinlediğim tüm futbolcular Mancini'ye duydukları saygıdan, şahsıyla alakalı bir durumdan değil, ortaya çıkan tebessüm ettiren olaydan ibaret olduğunu üstüne basa basa tekrarladılar.
Maç yorumu da yapmak lazım aslında, oldukça güzel bir maçtı, sezonun yükünü çeken oyuncular son kez taraftarın önünde kapanışı gerçekleştirdiler. Ellerinden geleni de yaptılar.
Bu sene mutlaka ama mutlaka şampiyon olunmalıydı, Ersun Yanal, sadece şampiyon olmayı düşündü, kadro kendisinin değilmiş, yardımcıları değilmiş, futboldan anlamazmış vs vs hiç ilgilenmedi ve tek amaca doğru yürüdü. Şimdi sözleşme uzatılırsa, uzun vadeli plan yapmasına izin verilirse, takıma katıp katmadıklarını o zaman eleştirebiliriz. Dün soyunma odasında oyuncularla olan ilişkisini de gördüğümde, arka planda o coşkusuna tanık olduğumda, Fenerbahçe için her zaman daha iyisini yapacağına olan inancım tam. Kendisiyle yine 1 yıllık, 2 yıllık kontrat yapılırsa, önümüzde sezon yine sadece şampiyon olmak için mücadele eden bir takım olarak devam eder.
Yeniden yapılanma lafına da inanmıyorum, Fenerbahçe tarihi boyunca hep zirve mücadelesi içerisinde olmuştur, şampiyon olamamışsa 2. olmuştur, uzun seneler şampiyonluk hasreti çekmemiştir bu nedenle de bir kaç değişiklikle yine şampiyonluk yarışında bulunur, başarısız bir sezon geçirilirse, ertesi sene kadro tamamen değişse bile, ülkemizde 3 büyükler şampiyonluğa ulaşabilir, yatırım, uzun vadeli plan lafları fazla ülkemiz için fazla.
Homer J.S
10.Mayıs.2014, 12:52
Kagit olayi cok guzel bir gondermeydi sahsen televizyon basinda cok eglendim bir Galatasarayli olarak.
Walter Sakana
10.Mayıs.2014, 18:47
Daha bir kaç gün önce fenerbahçe'ye söven futbolcularına övgü dolu sözler söyleyenler gelmiş burda tribünlerde edilen küfürden ötürü "fenerbahçe'nin gerçek yüzü" falan geyiğine giriyorlar. Taraftarlar her stadda küfür eder,futbolcular her sahada küfür eder bunlar nispeten futbolun içinde olan şeylerdir. Doğru olmasa bile bu oyunun doğasında var. Eskiden de vardı,şimdi de var gelecekte de olacaktır.
Asıl garip olan eskişehirspor'u kupa maçında yenip kupayı kazanan takımın uçağında kupayı fenerbahçeye küfür ederek kutlamayı seçmesidir.
Süleyman Seba değerlidir. Onun isminin geçtiği bir küfür edilmişse edenler çok yanlış davranmışlar. Karşılıklı kağıt atakları da gayet sempatik olmuş. Gerçi Burak Yılmaz'ın ki biraz bizim uefa kupamız var gibi olmuş ama bu düşünce de benim fenerbahçe sempatizanlığımdan kaynaklanıyor olabilir.
Yazdıkların benle alakasız ama "fenerbahçe'nin gerçek yüzü" ifadesini ben kullandığım için üstüme alındım. Eğer banaysa veya genellemen beni de içeriyorsa;
Fenerbahçe'ye söven futbolcuları övdüğümü nerede gördün? Alıntı ile gösterebilir misin? Tepki göstermediğim doğrudur (nedenini aşağıda yazdım) ama hiçbir zaman övmedim veya iyi yapmışlar demedim.
Tribünlerde edilen küfürden ötürü değil, son 2-3 sezondur size dost yaklaşan bir camiaya, hele hele Süleyman Seba gibi taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu bir isme karşı edilen küfürlü tezahürattan dolayı o ifadeyi kullandım.
Küfür olayı bizim toplum yaşantımızın her alanında var. Bu kolay kolay engel olunabilecek bir şey değil. Bu konuda sana katılıyorum. Şu anki olay şu; Fenerbahçe küfür ediyor Galatasaray cephesi "biz edince ortalığı ayağa kaldıran ahlak bekçileri şimdi niye susuyor" diye yükleniyor, Galatasaray küfür ediyor Fenerbahçe cephesi aynı şekilde yükleniyor... kısır bir döngü yani. Bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor. Bunu ben de yaptım. Bizimkiler ettiğinde FB cephesi kendi oyuncuları veya yöneticileri ettiğinde sessiz kaldığı için ben de bizimkilere tepki göstermeyip sessiz kaldım, Fenerbahçe'liler ettiğinde "hani şimdi niye susuyorsunuz" diye tepki gösterdim.
Yanlış yanlışı örtmez ama bizimkilerin uçakta Fenerbahçe'ye sallamaları sizin şampiyon olduğunuz maçta statta çalınan şarkılardan (bestesini şampiyonluk konusunda paylaşmıştım) veya önceki dönemlerdeki yapılanlardan (bazı arkadaşlar dile getirdi) pek farklı değil. Sizinkiler de şampiyonluğu kutlarken Melo ve Trabzon'a sallamayı ihmal etmediler. Stat hoparlörlerinden çalınması bunun yönetim organizasyonuyla yapıldığını ortaya koyuyor.
Nedvedmania
10.Mayıs.2014, 23:35
Ne uzadı bu tartışma ya. Herkes herkese küfür ediyor. Bu bilinen birşey. Video çıkınca mı şaşırdınız ? En basitinden bizim geçen yıl her maç sonu statta "Fener ağlama" çalınıp toplu bir şekilde küfürlü tezahurat yaptırılıyordu yönetim tarafından.
Her zaman olan bir şeydi, yine olacak bir şey.
I3esiktas
11.Mayıs.2014, 02:08
Ne uzadı bu tartışma ya. Herkes herkese küfür ediyor. Bu bilinen birşey. Video çıkınca mı şaşırdınız ? En basitinden bizim geçen yıl her maç sonu statta "Fener ağlama" çalınıp toplu bir şekilde küfürlü tezahurat yaptırılıyordu yönetim tarafından.
Her zaman olan bir şeydi, yine olacak bir şey.
Küfür tabiki her statda olacak ama bazı simgeleşmiş isimler vardır. Bunlara eğer biz saygı duyuyorsak bazılarınında saygı duyma zorunluluğu vardır.
Nedvedmania
11.Mayıs.2014, 09:57
Küfür tabiki her statda olacak ama bazı simgeleşmiş isimler vardır. Bunlara eğer biz saygı duyuyorsak bazılarınında saygı duyma zorunluluğu vardır.
Seba dan bahsetmiyorum ben. O tabiki ayrı bir şey.
ReaList
11.Mayıs.2014, 12:54
"15 sene oldu
senin süren doldu
yeter artık seba
artık istifa"
"Ahmet Dursun, Seba Gitsin"
"Bilmem ne ol git Seba"
Gibi tezahüratlarla başlayan daha sonra Beşiktaş taraftarlarının organize ettiği küfürlerle Başkanlığa veda eden Süleyman Seba başka Seba'ydı sanırım?
Eveli vaktinde bir demecinde "60 yıl bu kulübün içindeydim. Ondan sonra çıkıp bana küfür ettirdiler. Ama ne oldu, rüzgâr ekenler fırtına biçti. Küfürle gelenler, küfürle gitti." "Beni istemeyenler, çıkmış 'Geri dön' diyorlar. Millet yalaka olmuş. Şu an rahatım yerinde ama dönüş işi ilerde düşünülecek bir konu." diye bir açıklaması olmuştu.
Tabi bu söylediklerim, küfrü meşrulaştırmak veya haklı gerekçelere sunmak değil. Hatta üst taraftaki yorumumda bunu belirttim. Lakin burada ve Sosyal medyadaki aşırı hassasiyeti görünce geçmişe dem vurmak istedim. Zamanında küfürlerle giden bir başkanın bugün küfürlere tabii olmasından rahatsız olanlar dünü unutanlardır. Bilin istedim.