View Full Version : Güney Amerikalı Bir Gencin Serüveni
Juan Diaz
13.Temmuz.2014, 20:49
Bir önceki Milwall kariyerimi elimde olmayan sebeplerden ötürü kapatmak durumunda kalmıştım. bilmeyen ya da yeni gören arkadaşlar için kapatma sebebini yeniden belirteyim
Her 15 günde otomatik kayıt aldırırım. En son kaydetmeden önce baktım yığınla kayıt olmuş hepsini silip "Milwall" adında tek bir kayıt olsun yeniden başlayalım çünkü epey kayıt var dedim. Ama kayıt alırken Crash yememle tepemden aşağı kaynar suların dökülmesi bir oldu. Çok acemice bir hata yaptım.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>
Güney Amerika denince akla gelen ilk şey hatta belki de tek şeydir Futbol. Burdaki her çocuk gibi ben de futbol topuyla büyüdüm. Okul yıllarımızda ezilmiş kutu kola, plastik su şişeleri kısaca aklınıza gelebilecek envai çeşit nesneyle futbol maçları yapardık. Orta sahada Veron forvette Crespo olurduk. Sınıfın ya da mahallenin iyisi ise kuşkusuz Maradonaydı. Başkent Buenos Aires'de olduğum için oldukça şanslıydım zira Boca Juniors, River Plate, İndependiente, Velez, Lanus, Newels daha birçok takım vardı. Ligin yarısından fazlası başkent takımıydı. Stadların arası 100 metre 200 metre mesafededir.
http://i.imgur.com/SMSjyA8.jpg
Bildiğiniz üzere dünyanın sayılır derbilerindendir Boca-River ve Racin-İndependiente maçları. Ancak ben hiç bi zaman güçlülerden yana olmamıştım. Şampiyonlukları olan takımı sevmiyordum tam tersine sevdiğim takımı şampiyon yapmak için formamı giyip tribündeki yerimi alıyordum var gücümle sesim kısılıncaya dek ona destek oluyordum. Gönül verdiğim takım San Lorenzoydu. İşçilerin kurduğu ve 9 şampiyonluğu bulunan San Lorenzo, 1979’da lige veda etmiş, ekonomik krizden dolayı 1981’de 3. Lig’e kadar düşmüş. Kısa sürede kendini toparlayıp tekrar 1. Lig’e çıkmıştır. Sanırım bu geçmişiyle çalmıştı kalbimi.
Biraz daha büyüyüp Liseye başladığımda elbette alt yapısına girmek için kapısını çaldığım klüp San Lorenzoydu. Denemeler için formamla El Nuevo Gasometro stadında ilk ayak basışımdı müthiş bir duyguydu bu. O an yeniden karar veriyordum futbolcu olmaya. İşçilerin kurduğu bu takımda iş yükünü hafifletmek adına yeni bir işçiye her zaman yer vardır değil mi ?
Kuralları okudum ve kabul ediyorum
BaGa TaRKaN
13.Temmuz.2014, 20:57
Güya Hâlâ Kariyer Yapacak :uzgun:
Neyse Bir An Önce Oradan da Beddualarımı Alıp Kariyeri Kapatman Dileğiyle ( :
egebartu
13.Temmuz.2014, 21:03
Abi başarılar aç bir San Marino Calcio :)
krasafcik
13.Temmuz.2014, 21:13
Başarılar Dilerim Juan
Leonadias
13.Temmuz.2014, 21:17
Başarılar Diazz ^^
Juan Diaz
13.Temmuz.2014, 21:19
Biraz daha büyüyüp Liseye başladığımda elbette alt yapısına girmek için kapısını çaldığım klüp San Lorenzoydu. Denemeler için formamla El Nuevo Gasometro stadında ilk ayak basışımdı müthiş bir duyguydu bu. O an yeniden karar veriyordum futbolcu olmaya. İşçilerin kurduğu bu takımda iş yükünü hafifletmek adına yeni bir işçiye her zaman yer vardır değil mi ? Bütün bu düşüncelerle seçmelere girmiştim gün sonu geldiğinde heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Nihayet sonuçlar açıklanıyordu ama ne var ki sonuç hüsran olmuştu benim için. Seçilememiştim. Teknik olarak sorun yoktu ama fiziğim yetersiz bulunmuştu.
Birkaç gece seçilememiş olmamın üzüntüsüyle uyuyamamıştım. Çok sevdiğim klüp beni istememişti daha kırıcı bişey olamazdı sanırım. Ama sevgiliye küsülür mü ? Dargınlık olamazdı benimle San Lorenzo arasında. Belki seçilememiştim ancak bu beni daha da hırslandırmıştı. İlerleyen aylarda yine seçmeler ve yine aynı sonuç. Sonra bir seçme daha yine hüsran. Aylar birbirini kovalarken tam 2 yıl boyunca sürekli gidip boynu bükük geliyordum tesislerden. Lise sondaydım ve oldukça kırgındım bu şehre daha doğrusu sevgiliye.
Üniversite okumak burdaki gençlerin pek aklından geçmez. Lakin kırılan kalbimle beraber futbolcu olma hayalimde parçalanmıştı. E fena da bir öğrenci değildim. Bi tercih yapmam gerekiyordu kırık bi kalple buenosta kalmak pek mantıklı bi seçim olmayacaktı tahmin edildiği üzere üniversite okumaya karar kılmıştım. Her ne kadar futbolcu olma hayalim olmasa da futboldan kopamıyordum zira kanımda futbol vardı. Arjantinliydim ben !
dAleksic
13.Temmuz.2014, 21:20
Başarılar Juan :) Güney Amerika çok farklı, umarım ayak uydurabilirsin..
5267
13.Temmuz.2014, 22:12
Başarılar Dahi Diaz
burakdinc
13.Temmuz.2014, 22:15
Başarılar.
rexpo1994
13.Temmuz.2014, 22:19
Başarılar:)
Likliki
13.Temmuz.2014, 22:51
Bağlantıyı merak ettim bak simdi.Başarılar hocam.
Juan Diaz
13.Temmuz.2014, 23:30
İçinde futbol tutkusu olmayan Güney Amerikalıya pek rastlayamazsınız buralarda. Üniversiteye gitme isteğimi öğrenince ailem biraz şaşırsa da bana destek oldular. Hangi üniversiteye gideceğim belirsizdi ama aklımda yine bişiler kurgulamıştım. Arjantinde bir üniversiteye başlarsam yine anılar gözümde canlanabilir ve haya kırıklıklarım yine içimi acıtabilirdi. Dilimiz İspanyolcaydı üstüne futbola olan tutkum da devam ediyordu. Yapbozun parçalarını birleştirince en ideal yerin adresi çıkıyordu. İSPANYA ! Evet evet bence gayet mantıklıydı. Dünyanın en iyi takımlarını barındırıyordu ve seyir zevki de oldukça yüksek bir ligdi.
(3-4 ay sonra)
Ailemle konuşup durumu netleştirip hem onlar hem arkadaşlarımla vedalaşıp İspanya'ya gelmiştim. San Sebastian şehri ve üniversitesindeydim. Bilerek ve isteyerek gelmiştim bu şehre. Üniversite'nin ilk yılları çok durgun sayılabilirdi. Normal bir öğrenciydim okul turnuvası ve halı saha maçları dışında futbol hayatımda herhangi bir değişim yoktu. Meslek olarak düşündüğüm futbol hobi halini almıştı. Ama ne varki üniversite 3.sınıfın ortalarında üniversite başından beri ilişki içinde olduğum kızla ayrılmış olmam akabinde hocalarla diğer öğrencilerle de aramın açılmasına sebep olmuştu. Biranda hırçın bir çocuğa dönüşmüş, etrafımdakilerle anlaşamayan biri haline gelmiştim. Yapılabilecek en mantıklı şey burdan kaydımı alıp başka bi üniversiteye gitmemdi. Hemen başlamıştım çalışmalara ama ne var ki önce büyük üniversitelerden, sonra da diğer başvurduklarımdan red cevabı geliyordu artık iyice umutsuzluğa bürünmüştüm. Kalan 1 buçuk yıl zindan olacaktı bana diye düşünürken İspanya'nın bir diğer ucundan Universidad Miguel Hernández üniversitesinden kabul maili geliyordu. Apar topar Sen Sebastiandan İspanya'nın bir diğer ucu olan Elche şehrine taşınıyordum...
5267
13.Temmuz.2014, 23:33
Bize üniverstie mi yok Juan :zuhaha
pusathan01
14.Temmuz.2014, 00:18
Başarılar dilerim. Yİne hikayeli bir kariyere başlamışsın.
Tahminim galiba Elche den yana kullanacaksın. :D
Juan Diaz
14.Temmuz.2014, 01:03
( 1 ay sonra )
Nihayet kayıt taşınma gibi işlemler sorunsuz bi şekilde hallolmuştu. Artık Universidad Miguel Hernández Üniversitesindeydim. Farklı şehir farklı insanlar geçmişe sünger çekmek istiyordum. Umutluydum da. Bu düşünceleri bi kenara bırakıp çevreyi tanımak adına dışarı çıkıyordum. Elche sakinleri sıcakkanlıydılar. Buraya taşındığımdan beri hertürlü yardımseverliği yapmışlardı. Üniversiteye de yavaş yavaş alışıyordum. Artık son sınıfa geçiyordum yani son senemdi ve uzatmadan biran önce bitirmek istiyordum okulu zira fazlasıyla enteresan bi üniversite hikayem olmuştu bile.
(2 ay sonra)
Yaklaşık 3 ay kadar olmuştu Elche şehrine geleli. Oturup biraz kendimi sorguya çekiyordum. Sürekli ailemden destek alıyor olmam can sıkıcı hale gelmişti. Hem onlardan uzaklaşmıştım hem de sürekli yer değiştiriyordum sürekli maddi yük oluyordum. Okuluma engel teşkil etmeyecek bir işe girersem daha huzurlu olacağımı ve daha bi özgüven kazanacağımı düşünüyordum
Gazeteleri internet sitelerini fellik fellik arıyordum uygun bir iş için. Günler sonra ilgimi çeken çok enteresan bi ilan vardı. İlan bi futbol klübüne aitti. Kendilerine bir antrenör arıyorlardı öyle aman aman özellik aramıyorlardı. Başvursam mı başvurmasam mı diye düşünüyordum ama klübü araştırmaya koyulmuştum bile. Çok geçmeden de başvurumu net üzerinden bildirmiştim.
(3 gün sonra)
ve beklediğim cevap gelmişti. Başvurum kabul görmüştü. Tek sorun takım Elche'de değildi. Futbol klübü olunca pek dikkate almamıştım bu ayrıntıyı zira başvurduğum şehir ile Elche arası yaklaşık 60 kilometre gibi bişeydi. Çok uzun sayılmazdı. Çünkü arabayla 40 dakika sürüyordu otobandan. Heleki kalabalık şehirlerde yaşayanlar trafik sıkışıklığını bilenler 40 dakika'nın uzun süre olmadığını çok iyi bilir
http://i.imgur.com/yKJkrsP.png
Tabii benim arabam olmadığı için toplu taşıtla gidip gelebilirdim ve buda süreyi 2-3 katına çıkarıyordu. 2 saatte giden de vardı 3 saate yakın sürede giden de. Git gel 4 saat edecekti belki ama ilerde iyi köyü bi araba alırım 1 saatte gidebilirim yolu yarıya indiririm. Hem işin ucunda futbol var düşünceleri ile kendimi yolu dert etmemeye ikna ediyordum
http://i.imgur.com/82F7vOR.png
Real Murcia takımında yardımcı antrenörlük yapacaktım. Yeniden çimlerle buluşacağım için mutluydum ancak aklıma takılan bi soru vardı. Bu iş için diploma istemiyolar mı ? Sonradan öğrendim ki işe başladıktan sonra 2 yıl süresi varmış. Dolayısıyla bi mahsuru yokmuş bu durumun. Yani şartlı kabul edilmiştim
Haftanın her günü antrenman olmuyordu. Ben de okulumu bu boş günlere göre ayarlayabilecek ve kanımdaki futbol tutkusundan uzak kalmamış olacaktım. Real Murcia klübü İspanya Liga Adelante yani 2.ligindeydi.
http://i.imgur.com/oKDoZJF.jpg
5267
14.Temmuz.2014, 01:04
Real Murcia hayırlı olsun :)
En yakın zaman TD oluruz umarım :)
Leonadias
14.Temmuz.2014, 01:14
Basamak basamak atlayacağız heralde ya da kovulacak başta ki geç uleyyn başa denilecek ^^
emirby
14.Temmuz.2014, 01:25
Başarılaaar :) ^^
Banega
14.Temmuz.2014, 02:09
Basarilar Juan. :0:
Juan Diaz
14.Temmuz.2014, 03:50
Öncelikle herkese teşekkür etmekle beraber hikayeyi bozmama adına cevap vermemiş olduğumu belrteyim. Akabinde bi soru sorarak devam edeyim. Hikayeler okunuyor mu okunmuyor mu yada sıkıyor mu takip edenleri bilmiyorum. Dolayısıyla ya girizgahı hikayelendirip kariyer başlayınca normale dönecem veya elimden geldiğince tüm kariyeri yaşayarak yani hikaye baştan sona devam edecek şekilde ayarlamaya çalışacağım. Gizliden takip edenler dahil yorumlarla fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim zira hikaye yazması eğlenceli olduğu kadar kafada yoruyor zaman istiyor. Akıcılık ve kopmamasını sağlamak için. Evet gençler top sizde
emirby
14.Temmuz.2014, 03:58
1-2 Mesaj sonra hikayeyi bitirsen bence dozunda tutmuş oluruz.
rexpo1994
14.Temmuz.2014, 04:24
Ben okuyorum,sorun olmayacaksa bence devam et:)
pusathan01
14.Temmuz.2014, 04:56
Bende okuyorum. Zevkli de oluyor okuması.
Bu arada benim tahmin tutmamış. Ama belli mi olur sağ gösterip bir anda sol vurup Elche de TD olmuşsun. :D
Leonadias
14.Temmuz.2014, 05:18
@Emir diyor ki ben okumuyorum erken bitse de sadece sonuçlara göz atsak :D Bu arada sen bunca uğraşı bizim için verirken biz okumazsak olur mı hocam duymamış olalım :) bir yandan konuşmamızı geliştiriyoruz akıcılığın ile sayende :)
mayfaka
14.Temmuz.2014, 07:10
@Emir diyor ki ben okumuyorum erken bitse de sadece sonuçlara göz atsak :D Bu arada sen bunca uğraşı bizim için verirken biz okumazsak olur mı hocam duymamış olalım :) bir yandan konuşmamızı geliştiriyoruz akıcılığın ile sayende :)
Ahahhhaahahaa :D
RodiMood
14.Temmuz.2014, 08:09
Hikayeleri okuyoruz ama fazla uzamasa iyi olur. açıkçası ben en çok senin yaptığın transferleri seviyorum :)
emirby
14.Temmuz.2014, 11:48
Yanlış okumuşum niye çaktırıyosun Mesut ? :D Rezilde olduk ayaküstü :D
egebartu
14.Temmuz.2014, 12:19
Ben okuyorum :n:
Leonadias
14.Temmuz.2014, 12:22
Yanlış okumuşum niye çaktırıyosun Mesut ? :D Rezilde olduk ayaküstü :D
Diaz gibi bir düşünür bunu ben söylemesem de anlamayacak mı sanıyorsun hey Emir :icon_biggrin:
kaanb
14.Temmuz.2014, 13:36
kitap yaz onu okuyayım :D başarılar
Banega
14.Temmuz.2014, 14:13
Bos zamanin varsa bol bol yaz, biz okuruz, fakat seni zorlayacaksa gerek yok. :) Her turlu zevkli bir kariyer olacak. :)
swindontown
14.Temmuz.2014, 14:41
Aylar sonra bi gireyim dedim foruma oyuna tekrar başladım sayende :)
Lesandro Parleo
14.Temmuz.2014, 14:46
kitap yaz onu okuyayım :D başarılar
Vaayy...
Kaan hoş geldin nerelerdeydin sen :cool:
1-2 Mesaj sonra hikayeyi bitirsen bence dozunda tutmuş oluruz.
Emir'e katılıyorum fazla uzun tutmayalım kariyeri okumuyoruz :p
Ronaldinho 10
14.Temmuz.2014, 18:18
Basarilar :)
Juan Diaz
14.Temmuz.2014, 20:16
(ilk iş günü)
ve çimlere ayak basma vakti gelmişti. İlk iş günümde tahmin edeceğiniz üzere önce teknik direktör ardından diğer personeller ve futbolcularla tanıştım. Klübün 2.lig takımı olmasını yada gidiş geliş 4 saat hatta daha fazla zamanımı almasını önemsemiyordum yıllar sonra yeniden futbolla böylesine iç içeydim. Hobiye dönüşen tutkum yeniden mesleğim olmuştu
http://i.imgur.com/nqvlpnn.jpg
Leonadias
14.Temmuz.2014, 20:25
Bırak üniversiteyi atla otobüse burda yaşa hocam :icon_cool:
TheConquerost
14.Temmuz.2014, 20:27
Başarılar ben de yazman taraftarıyım tabii ki seni zorlamıyorsa :)
ardkyrkc
14.Temmuz.2014, 23:12
Yaz kanka okuyoz biz :D
Juan Diaz
14.Temmuz.2014, 23:30
Antrenmanlara gidip geldikçe takıma, şehre ve oyunculara yavaş yavaş alışıyordum. Üniversitede ders programımı da tam olarak oturtmuştum antrenman günlerine. Şimdilik tek sıkıntım vardı o da kondisyon sorunum. İlk antrenmanlarda futbolcularla koşu yaparken farketmiştim bunu da. Isınmak koşuları sırasında 2-3 tur sonra artık dizlerimde derman kalmamaya başlamış ciğerlerim açık olmadığından kesilmeye başlamıştım. Klüp antrenörü ve geçmişimde az çok top oynamış olduğumdan bunu kendime yediremeyip futbolcuların gözünden daha ilk antrenmanlarda düşmeme adına ayağamı burkmuş havası yaratıp koşuyu bırakmıştım. Kenara gelip o gün antrenmanın bitmesini bekledim. İlk işim antrenman sonrası kendime bir bisiklet almak olmuştu. Artık çok uzak olmayan her yere bisikletle gidip geliyordum. Böylece kendimi çok daha kısa sürede forma sokabilecektim.
(4 ay sonra)
Ligler başlayalı 3 ay olmuş klüp maalesef iç açıcı maçlar çıkaramamıştı. Klüp aslında çok zorlu bir süreçten geçiyordu. 2006-2007 sezonunda ligi 3. bitirip La Ligaya yükselme başarısını göstermiş ancak o yıldan sonra bir türlü belini doğrultamamıştı. Çıktığı yıl düşmüş 2008-2009 da 14. olabilmiş ve ertesi sene Liga Adalanteye de 20.olarak veda etmiş. Ertesi yıl yeniden yükselen takım geçen yılı 18.sırada bitirerek kümede kalmış. Bu sezon ise yine kümede kalma mücadelesi veriyoruz ve şuan düşme potasında 18. konumdaydık.Tabi bu süreçte takımı küme yükselten hoca başka klüplerden gelen teklifleri kabul ederken başarısız olanları ise yönetim göndermiş bir türlü istenilen istikrar yakalanamamıştı. Tabii buna oyuncuları da eklersek klüp krizin ortasında asansör takım olmuş durumdaydı. ve bu kriz pek de kolay atlatılamayacaktı zira klüp zengin de değildi
(1 ay sonra)
Kurs için İspanya'yı istememiştim. Hazır 6 aylık bir süreç bunu fırsat bilip ek yabancı dil öğrenme adına başka ülkeye gitmek istediğimi yönetime sunmuştum onlarda bu düşüncemi memnuniyetle kabul edip destek vermişlerdi. Kurs için 6 aylığına Almanya'ya gidiyordum
http://i.imgur.com/ULJRCZY.jpg
kaanb
15.Temmuz.2014, 01:56
Vaayy...
Kaan hoş geldin nerelerdeydin sen :cool:
Hoşbulduk. YGS LYS ile uğraştım :D
emirby
15.Temmuz.2014, 02:10
Anlatım güzel devam et :D
Canaries
15.Temmuz.2014, 03:14
Anlatım çok iyi hepsini okudum o antrenör olarak başlama işini nasıl yaptın Diaz :)
Leonadias
15.Temmuz.2014, 04:09
Sonunda geçeceğiz bu takımın başına :D
Juan Diaz
15.Temmuz.2014, 19:20
Öncelikle herkese teşekkür tek tek teşekkür ediyorum. Birkaç arkadaşa kişisel cevap verip devam edelim yazmaya
@Canaries az biraz fotoşap diyelim (:
@Baga İskandinav artık kolay geliyor abi ya ne bilim zevk alamıyorum artık anca iskandinavyanın etinden sütünden faydalanıyorum. Yetiştiğim toprakları küçük görmüyorum ama ben büyük geliyorum oralara :zuhaha
5267
15.Temmuz.2014, 19:46
Kurs iyimiş :p
Juan Diaz
15.Temmuz.2014, 20:20
Almanya'ya gelmiş kursa başlamıştım. Futbolla iç içe olan insanlarla birarada bulunmak daha da heyecanlandırıyordu beni. Ben antrenör diploması almak için gelmiştim ama burda çok daha kıdemli hocalar vardı. B lisansını A'ya yükseltmeye çalışanlarda vardı Pro lisansı almaya gelenler de. Hatta kimi takımlar antrenörlerini komple kafile halinde yollamış kafile sorumlusu Asistan hocalar bile vardı. Güç geçtikçe kaynaşıyor güzel dostluklar kurmaya çaba sarfediyordum. Çünkü önümde katetmem gereken uzunca bir yol vardı. Her biri farklı kültürlerde yetişmiş kendilerine has farklı sistemleri var. Oyuncu yaklaşımlarından tutun, oyun felsefesine kadar envai çeşit bilgiler topluyordum.
(3 hafta sonra)
Kursta kaynaşmaya başladıkça muhabbet muhabbeti açıyordu. Henüz üniversitede okuduğumu öğrenen diğer antrenörlerden enteresan fikirler gelmeye başlamıştı ama çoğu aynı fikir üzerinde birleşmişti. Madem 6 aylığına Almanya'ya kursa geldin okulu dondurmak yerine kaydını burdaki üniversitelerden birine aldır böylelikle 6 ay kaybetmemiş olursun. Hem antrenör diplomanı aldıktan 6 ay sonra üniversite diplomanı da almış olursun hem de dilini oldukça geliştirirsin diyorlardı. Düşününce gayet mantıklı bir hamle olacaktı
Henüz kurs başlayalı 2-3 hafta olmuştu ama ben birkaç günlüğüne izin alıp ani bir kararla apar topar İspanya'ya dönmüştüm. Kurstaki büyük abilerin tavsiyesi üzerine hemen ilk iş olarak Elche şehrine gidip bölüm ve üniversite öğrenci işleri arasında mekik dokumak olmuştu. Henüz buraya geleli yarım sene olmadan kaydımı bu sefer Düsseldorf üniversitesine aldırıyordum.
Üniversitede işim bittikten hemen sonra Murcia'ya geçip başkanın odasına çıkıyordum. Başkan beni gördüğüne biraz şaşırmıştı ancak masasına istifa dilekçemi bırakınca şaşkınlık iki katına çıkmakla beraber o ifadeye birde hüzün eklenmişti. Başkan henüz ağzını açıp sormadan ben cevap veriyordum. Özür dileyerek sözüme başlıyordum. Kurs sebebiyle klüpte yarım sezon bulunamayacaktım. Antrenör kontejyanını dolmuştu ve klübün mali durumunun çok da iyi olmadığını bildiğimi ve en mantıklı olan şeyin istifa ederek antrenör kontejyanında yer açıp klübü az da olsa çalışmayan birine ödediği maaş külfetinden kurtarmak istediğimi belirtmiştim. Başkan bu söylemlerimden sonra biraz daha duygusallaşmıştı ve teşekkür ediyordu. Okul durumumu da anlatmıştım. Başkan da bu düşünceye hak vermişti...
http://i.imgur.com/5F4CyxP.jpg
rexpo1994
15.Temmuz.2014, 20:33
Juan Hocam madem Almanyadasın iftara Unterhaching e bekleriz:D
Leonadias
15.Temmuz.2014, 22:11
Ee şimdi nerden para kazanacaz biz :D
emirby
15.Temmuz.2014, 22:26
Bence Real Murcia'ya antrenör olup geri dönücez.
5267
15.Temmuz.2014, 23:02
Hayırlısı :)
RodiMood
16.Temmuz.2014, 05:01
Hikaye yazıyorsun iyi hoşta bari az uzun yaz , tadı damağımızda kalıyor kısa kısa :D
versatile
16.Temmuz.2014, 06:06
Takım belli olsada rahat etsek :D
Socrates
16.Temmuz.2014, 16:35
Biraz geç oldu ama başarılar , ailecek okuyoz Diaz abi :n: :n:
RodiMood
17.Temmuz.2014, 00:11
Kaç gündür steam da görüyorum seni hala güncelleme yapamadın yav :D
pusathan01
21.Temmuz.2014, 00:57
Galiba bu sefer Alman topraklarında bir takım alacağız. Bakalım hangisi olacak.
Lesandro Parleo
21.Temmuz.2014, 01:08
Real Murcia'daki gül gibi işini bırakan Juan Diaz son 5 gündür sokaklarda beş parasız dolaştı ve kalacak bir evi olmaması nedeniyle sokaklarda yattı. Bu süre zarfında birçok amatör klübe iş başvurusunda bulunan Diaz hepsinden red cevabı aldı. Diaz son çare olarak Türkiye İş Bulma Kurumu'na başvurdu. Bakalım emektar teknik direktörün akıbeti ne olacak ? :D
Nerelerdesin Juan Diaz ? :)
pusathan01
23.Temmuz.2014, 10:55
Real Murcia'daki gül gibi işini bırakan Juan Diaz son 5 gündür sokaklarda beş parasız dolaştı ve kalacak bir evi olmaması nedeniyle sokaklarda yattı. Bu süre zarfında birçok amatör klübe iş başvurusunda bulunan Diaz hepsinden red cevabı aldı. Diaz son çare olarak Türkiye İş Bulma Kurumu'na başvurdu. Bakalım emektar teknik direktörün akıbeti ne olacak ? :D
Nerelerdesin Juan Diaz ? :)
Ya takımı seçti transferlerini yapıyor yada yine, oyunu bırakma çabaları içinde hangisi bilemem.