View Full Version : TV YORUMCULARI - TOP 10
Genghis_Khan
25.Nisan.2005, 15:24
MERHABA ARKADAŞLAR
ÖNCELİKLE BELİRTMEK İSTERİM Kİ BURADA TARAFGİRLİKTEN UZAK, ELİNİZDEN GELDİĞİNCE OBJEKTİF OLARAK YORUMLAR YAPMANIZ. (elbetteki yaptığınız sizin yorumlarınız olduğu için gerçek anlamda objektif olmayacaktır. benim anlatmak istediğim yorum yapmadan önce tuttuğunuz takımları bir tarafa koymanız)
Açıklama: hepimizin bildiği gibi, genellikle hafta sonları yayınlanan spor programlarında yorumlar yapan spor yazarlarımız çok fazla. hatta öyleki futbolu ya da hakemliği bırakan, hatta o dönemde çalışmayan teknik adamlar hemen bu programlar tarafından ekranlara yorumcu olarak çıkarılıyor. Tabii bu kadar bolluk içinde bazen çok komik, bazen de çok acınası durumlar ortaya çıkıyor. Ben de buradan hareketle bazı saptamalar yapabileceğimizi düşündüm.
ilk seçimler benden, gerisini de sizden bekliyorum...
* EN hitabet özürlüsü Gökmen Özdenak(kurduğu cümleler hep anlatım bozukluğu taşıyor. bazen cümlenin sonunu getiremiyor)
* EN alakasız yorum yapan Engin Verel (mesela dün akşam Ü. Özat'ın kırmızı kart görmesi ile ilgili : "ümit, sahanın solundan sağına koşarak geldiği için bu şekilde bir tepki vermiş olabilir")
* EN komplo senaristi Ahmet Çakar ( Denizli-FB maçında Giray Bulak için: "belki de Giray Bulak önümüzdeki hafta oynanacak olan Trabzon maçında FB'nin sahasını kapattırabilirmiyim diye bu tahrikleri yapmış olabilir)
.....
devamı sizlerden...
Cfksanal
25.Nisan.2005, 15:38
Erman abimizi göremedim. (k)
Genghis_Khan
25.Nisan.2005, 15:44
hepsini ben yazarsam size bir şey kalmayacak. devamını sizler getirin
CaStRoZaN
25.Nisan.2005, 16:37
En kral düşüneni - RIDVAN DİLMEN (gerçi artık yapmıyor)
bide ŞANSAL BÜYÜKA var.
Cfksanal
25.Nisan.2005, 16:57
En Muhabettli Yorumcu: Erman Toroğlu (b)
DUNCAN
25.Nisan.2005, 17:27
en doğru grup diyeceğim cnn deki ileri 3 lü
PhotoGrapher
25.Nisan.2005, 19:05
En seviyeli:90 dakika
Genghis_Khan
25.Nisan.2005, 19:21
en doğru grup diyeceğim cnn deki ileri 3 lü
arkadaşlar ben ne diyorum siz ne yazıyorsunuz. önerileriniz programlarla ilgili değil, yorumcularla alakalı olsun... reca ediyorum
efsane_goztepe
25.Nisan.2005, 20:11
telegolde Serhat ulueren en Ersun Yanal düşmanı (b)
Cfksanal
25.Nisan.2005, 23:04
Katılıyorum en beğenerek izlediğim futbol programı...
spor muhabbetinde tek iyi ekip:NTV
Genghis_Khan
26.Nisan.2005, 14:28
Arkadaşlar tekrar rica ediyorum. konuyu amacından saptırmayalım lütfen. burada sadece yorumcuları seçeceğiz programlarla alakamız yok. eğer illaki program yazmak isteyen arkadaşlarımız başka bir başlık açsın(EN **** futbol programları diye) oraya yazsın lütfen. tekrar tekrar söylüyorum:
BURADA SADECE YORUMCULARIN EN' LERİ OLSUN PROGRAMLARIN DEĞİL!!!
Frank_Castle
26.Nisan.2005, 16:18
en tekrarcısı ömer üründül...
sürekli bloklar arası bağlantı , hakan şükür tarzı forvet....yeter be artık ..
RubenMartin
26.Nisan.2005, 19:41
En entellektüel: Haşmet Babaoğlu
en kollektif:ömer üründül
volcanox
27.Nisan.2005, 15:26
En harbi, ağzına geleni direk söyleyen: Hıncal uluç
gezenti
30.Nisan.2005, 21:33
trt1de beyaz saçlı bir adam var çok saçma konuşuyor.geçenlerde (programa devam etmeden önce kısa bir ara aradan öncede reklamlar dedi.)birde program sunuyo
comandante
01.Mayıs.2005, 12:22
en ağzına geleni söyleyen: hıncal uluç
en izleyenlere kıraathane muamelesi yapan: erman toroğlu
en objektif: rıdvan dilmen
en gereksiz: aydemir akbaş(flash tvde bi programı var geri dörtlü diye.4tane eski sanatçı yürütüyo programı.aydemir akbaş çıldırıyo yaa hagiye falan küfür ediyo)
Steven_Gerrard
01.Mayıs.2005, 13:04
en ağzına geleni söyleyen: hıncal uluç
en izleyenlere kıraathane muamelesi yapan: erman toroğlu
en objektif: rıdvan dilmen
en gereksiz: aydemir akbaş(flash tvde bi programı var geri dörtlü diye.4tane eski sanatçı yürütüyo programı.aydemir akbaş çıldırıyo yaa hagiye falan küfür ediyo)
en objektif rıdvan dilmen miiiiiiiii...????!!!!!!!!! bence Haşmet Babaoğlu
Vieri
01.Mayıs.2005, 14:54
en çapkın: hıncal uluç
bence objektif yorumcu yok,olması da saçma olur.
Cengo
02.Mayıs.2005, 04:17
* Ömer Üründül'ün futbol bilgisini tartışmanız abes-i iştigaldir.Çünkü futbol bilgisi gayet iyi.Sizin bu denli anlayamamanızın sebebi kolay bir şekilde anlatmamasıdır.
Yani, kendisi fazla bir şekilde 'terim' kullanıyor.
* Türkiye'nin genelinde kırsal kesimdeki insanların futbolu daha fazla takip etmesi gibi bir durum mevcut.Bu yüzden Erman Toroğlu gibi 5 kuruşluk bilgisi olmayan, genellikle yanlış yorumlayan bir kişinin halkın anlayacağı dilde konuşması sonucu çok fazla ilgi çekmesi ortaya çıkmıştır.
Bir gerçek vardır ki, insanların anlayabileceği bir şekilde, onların kültürel düzeylerine hitap edebilecek bir şekilde konuşmak ve mimikleri iyi kullanmak inandırmayı sağlar (Mesela; Elin aşağı bakmasının beyinde hükmetmeyi sağlaması ile yöresel ve basit konuşmaların yakınlarının konuşması gibi algılamasını sağlaması gibi ).
Erman Toroğlu bunu yapmaya çalışıyor ve yapılan araştırmalar sonucu en inandırıcı konuşmalar yapan yorumcu olduğu ortaya çıktı :?: :!: :?:
Kendisinin eski bir hakem olması da sonucu değiştirmiyor, hakemlik dönemindeki hatalarını da unutmadık.
* En çok ilgimi çeken CNN Türk'te yayınlanan İleri 3'lü programı.Çünkü yorumcular gayet iyi bir şekilde hazırlanıyorlar.Mehmet Demirkol, Cem Dizdar ve Cem Yılmaz'ın programı ilaç gibi.Zaman zaman Ogan Tarhan da katılabiliyor.Biraz sıra dışı br program.Çünkü gerçekten futbol ince analizlere kadar konuşuyor.Bir çok teknik direktör bile bu kadar analiz yapamaz.Programı izleyin bence.
* En komik yorumcular Flash Tv'deki o ünlü spor programında.Aydemir Akbaş,
Aykut Oray ve Erdinç Akbaş'tan oluşan "Geri Dörtlü" programını kaçırmayın (ı)
* Hıncal Uluç, zaman zaman yanlı yorumlar yapsa da genelde doğruları söylemeye çalışıyor.Kendine has uslubu ile takıldığı yerleri kapatmaya çalışıyor.Bir de gündem yaratmaya çalışmasa iyi olur.
* Ahmet Çakar Türkiye'yi iyi çözmüş.Genelde ince ayrıntılara dokunuyor ve sonrasında kalıplaşmış konular ile sıyrılıyor.Eşit bir yaklaşım içeren izlenim bırakmaya çalışıyor ama zaman zaman dengeyi kaçırdığı da gözlenebiliyor.Onu eğer biraz kızdırabilirseniz kimsenin söylemediklerini de söyletebilirsiniz. :mrgreen:
Biraz şova kaçıyor gibi.
*Faik Çetiner yorumsuz kalmaya çalışsa da yapamadığı için sıkıyor genelde.TRT 1'deki programı sadece görüntüler için izliyorum :roll:
Bir teklif gelse de ben de yorumculuğa başladam diye içinde geçirmiyor değilim.Aslında kötü fikir değil.Bildiğiniz Radyo var mı : (ı)
Televizyon için biraz deneyim ve isim lazım :mrgreen:
Genghis_Khan
03.Mayıs.2005, 15:07
CNNTURK'teki ileri 3'lü programındaki cemlerden sakallı olanı EN ARGO tabir kullanan yorumcu
ozziee
04.Mayıs.2005, 15:46
en bloklar arası: ömer üründül
en kamu vicdanı: kazım kanat
en fenerli: hasan ali
en söz keseni: ilker yasin
en osmanlı: osman tamburacı
en reklam alanı: faik çetiner (ne zaman açsam kısa bir aradan sonra maçın ikinci yarısını izlicez diyo (d) )
en hakem yetiştiricisi: bülent yavuz
en baba: ziya şengül (fenerli değilim ama baba adam)
Vieri
04.Mayıs.2005, 16:47
ogan tarhanıda beğeniyorum iyi yorumları var
PhotoGrapher
04.Mayıs.2005, 18:45
bİ Ara Flash tvde Aydemir Akbaşın olduğu bi spor prog. vardı.Çok komikti bee (d)
emirduman
04.Mayıs.2005, 20:38
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bence en ii yorum yapan doğan koloğlu yada ömer üründül......
birde nostradamus rıdvan ı da unutmamak lazım............