PDA

View Full Version : Kiev’in golüne sevindiler

EreN
10.Ağustos.2006, 14:57
FENERBAHÇE’nin deplasmanda Dinamo Kiev takımından yediği 2. gol, Ali Sami Yen Stadı’ndaki G.Saraylı taraftarları sevindirdi. Galatasaray maçının başlamasına kısa süre kala tribünlerde artan sarı-kırmızılı taraftarlar, skorboardda "Dinamo Kiev: 2 - Fenerbahçe: 1" yazısının geçmesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.
Ve bunu maçı stadda izleyen herkes gördü..Oysa maç sırasında Koyu Gsli dayımda vardı ve onunla izledik maçı.İliç gol attı alkışladım hatta sabrinin golünde farkında olmadan sarıldım bile yani mutlu oldum..:mad:

Burak Duran
10.Ağustos.2006, 19:55
bu olayı bilmiorum ama olduysa çok ayıp şu zihniyet yerleşmemiş orası avrupa orda tek bilek tek yürek olmalıyız

barahir
10.Ağustos.2006, 19:58
ben galatasaray pozisyon kaçırınca üzülüyprum bide şuna bak

Del Piero_10
10.Ağustos.2006, 19:59
bütün takımların taraftarı rakipleri gol yeyince seviniyor

gerçi dünyadada böyle

barahir
10.Ağustos.2006, 20:00
ama dünyadakilerin durumları bizimki gibi kritik değil.düşün basel bi maç daha yeneydi tek takım gidiyodu cl ye

Eray Dengiz
10.Ağustos.2006, 20:07
Gerçekten bu durumu düzeltmemiz lazım. Ama bu senelerdir var. İşte bizim öğrenemediğimiz futbol olaylarından biride bu malesef.

rectangle
10.Ağustos.2006, 20:08
olağan şeyler bunlar arkadaşlar olmasını istemiyoruz ama Fenerbahçe'de yapıyor beşiktaş'da

EreN
10.Ağustos.2006, 20:12
Ben daha önce bi avbrupa maçında FENERBAHÇE taraftarının böyle birşey yaptığını görmedim duymadım..

Del Piero_10
10.Ağustos.2006, 20:46
Ben daha önce bi avbrupa maçında FENERBAHÇE taraftarının böyle birşey yaptığını görmedim duymadım..

ALLAH'INI seversen her takım taraftarı kendi maçında diğer takımın avrupadaki rakibine destek pankartı açıyor

Signor Joga
10.Ağustos.2006, 20:53
ben bir Galatasaraylı olarak yazıklar olsun yuh be kardeşim demekten başka bişey diyemyrm... :( yazık çok yazık :(

gezenti
10.Ağustos.2006, 20:53
ALLAH'INI seversen her takım taraftarı kendi maçında diğer takımın avrupadaki rakibine destek pankartı açıyor
ewet kendimizden biliyoruz bjk nin uefa maçı vardı bizde bjk parma maçında parmaya başarı dileriz diye pankart açmıştık.ama bizimkisi sayılmaz o fasülyeden:D:D:D

S-B-Z
10.Ağustos.2006, 20:58
benim şahsi fikrim bu kızanlarda olabilir belki ama ben bir BJK'li olarak avrupa maçlarında sadece ve sadece GS yı destekliyorum ve seviyorum.çünkü diğer kulüpler buna BJK de dahil hiç yürekten oynamıyor ve adeta günü kurtarmak için çıkıyorlar maçlara.hedef yok,başarı yok,hırs yok.
Kayserisporun hırsını nedense yıllardır avrupada mücadele eden bu takımlarda göremiyorum,hissedemiyorum.

bunu tasvip ettiğim için değil ama ben erciyese 6 atacaklarına kiev'e karşı 1-0 da olsa galip gelmelerini isterdim ama türkiyede aslan dışarıda karga gibi oynayan takımlarımızı kendimce protesto ediyorum.

perpetua
10.Ağustos.2006, 20:59

Her takimda rakibin Avrupa'da basarili olmasini istemeyen sahislar var. Her gun tartismalar vs. yasayan insanlarin birdenbire tek yumruk olmamasi da cok sasirtici degil.

Ligimiz SL'ne her yil 3 takim yollasin, UEFA'ya 4 takim yollasin ve bu takimlar orta derece basari yakalasinlar, o zaman taraftar arasinda cekisme, rakibin basarisiz olmasini isteme olsun. Ama SL elemelerine gelecek sene tek takimla katilma ihtimalimiz varken her takimin ve taraftarin Avrupa maclarinda birbirine destek olmasi, cok daha dogru. Sampiyonlar ligine 2. on elemeden katilan ve SL'ne tek takim yollayan ulkenin bir takima kolay kolay yildiz futbolcu falan gelmez ve ligimizin kalitesi cok asagilara duser.

jarosik_61
10.Ağustos.2006, 21:22
yazık gerçekten yazık bizim gibi bir milliyetçi bir millet bunları yapmaması lazım.10 sene önce böyle değildik şimdi kanlı bıçaklı düşman olduk.ya fener yada cimbom yenildiği zaman okulda bu takımı tutan arkadaşlara takılırdık ama işi tavında bırakırdık.fenerlilerle ben fenerin avrupa maçlarını seyrettim gollere birlikte sevindik mağlıbiyette birlikte üzüldük ama lig maçlarında durum ayrıdır ben lig maçlarında fenerin hep mağlup olmasını istiyorum mesela.
bu çirkin durum bize hiç yakışmıyor biz türküz türk

eGowiCh
10.Ağustos.2006, 21:41
Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!

diye tezahuratlar duydum Ali Sami Yen'de FB alehine. Yanlış duymadıysam tabi... Umarım yanlış duymuşumdur. Yakıştıramadım.

Laz_Asker_61
10.Ağustos.2006, 21:45
Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!

.
yalan mı ?

bursa_mc
10.Ağustos.2006, 21:48
yazık olmuşş.ama her zaman var bole şeylerr

rectangle
10.Ağustos.2006, 22:01
yalan mı ?

bence doğru hatta bence değil herkesçe:)

gerçekten bunları yazmak istemezdim ama bi başarıda göremedik ki arkadaşlar kimse darılmasın gücenmesin keşke fenerin başarılarını yazsaydık burada

Sekopej
10.Ağustos.2006, 22:21
Tamam avrupaya gittin bizi rezil ettin diyor sonra devamında ne diyorlar peki. Ama allahın tokadı yok ki tam bu tezahüratlar başladığında golleri yedi GS. Orada öyle bağıracaklarına destek olmak için bağırsalar, burada yenersin diye bağrsalar ne kaybedeceklerdi. Veya tribünde bir pankart hazırlasalar FB ye başarılar diye. Aynı şey FB için de geçerli onlar da yapabilirlerdi.

Ama yok bizim ülkemizde böyle kafalı insanlar olduktan sonra biz avrupada başarılı olamayız. Ha oluruz nasıl mı GS'nin yaptığı gibi 50 yılda bir. Ben GS'Nin UEFA Kupasını aldığı maçta arkadaşlarla izlerken penaltılar bittikten sonra masanın üzerine çıkıp zıpladığımı sevindiğimi hatırlıyorum. Hem de hiç bir FB maçında masanın üzereine çıkıp sevinmemişimdir ben.

Diyecek söz bulamıyorum. Lafa gelince ben milletimi severim diyenler orda senin ülkenin takımın oynarken, AY YILDIZ forma oynarken karşı takımı tutuyor ve senin kendi takımının başarısız olmasını istiyor. Ne diyeyim ileride bunlar bu ülkeye bir saldırı olsa eminim ülkeyi ilk terkedenler olacaktır.

Hem niye destekliyoruz ki kendi takımımızı ne gerek var. inşallah burada Fener 5 yer de bazıları sevinir. UEFA gruplarına bile kalamaz. Ondan sonra ligde şampiyon olursa tek başına gider ŞL'ne. 2. takımımızda UEFA'ya. Hem madem rakip takımı tutacağız hiç takım göndermeyelim. Tutalım bi yabancı takım nasılsa onu destekliyoz boşuna masraf çıkmasın bizim takımlarımıza.

Kusura bakmayın arkadaşlar bu konuda çok sinirliyim. Üstüne üstlük Trabzon gol yiyince rumlardan daha da sinirlendim. Yanlış bişeyler söylediysem özür dilerim herkesten....

ibo
10.Ağustos.2006, 22:28
bende bu tip insanlara kızıyorum. Avrupadaki tüm takımlarımızı destekliyorum. ama dün cafe nin önündne geçerken adam sevine sevine bağırıyo skoru sorana " Kiev 1-0 önde :D 2. dk. da yediler... " diye. adama acayip huyuz oldum. Ama çevremde GS,BJK,TS,Kayserispor u avrupada maçlarda destekleyen ama FB yi desteklemeyen insanlar var. onların savunması da " Fb taraftarları bizi aşırı derecede fazla kızdırıyor. Ayrıca FB yi desteklemiyoruz diye bize kızacağınıza FB yi ANTİPATİK yapan şahıslara kızsanız daha iyi olur :mad: " diyorlar.

Ali samiyende o tezahuratları duymadım. ama yapmışlarsa ayıp etmişler.

eGowiCh
10.Ağustos.2006, 23:17
yalan mı ?

Yalan! Ne rezilliği. FB Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çabaladı. Kasıtlı olarak mı rezil etti veya kötü mücadele etti?

Galatasaray geçen sene Tromso gibi 2. sınıf bir takıma elendiğinde neden hiçbir Fenerbahçeli "Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!" demedi Saraçoğlu'nda?

Dürüst olacağım. Keşke Galatasaray yenilseydi! 4-0'a kadar GS'yi destekledim, bir başladı tezahuratlar, "Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!" şeklinde... Ardından sinirlendim ve GS de 2 gol ardarda yedi ve Boleslav gol atınca havalara sıçradım! Dürüstçe söylüyorum. GS, FB'ye laf etmeden önce desteğimi almıştı ama akabinde Boleslav'ı destekledim. Hiç kimse kusura bakmasın! Benim takımımı desteklemeyeni ben hiç desteklemem.

"Avrupa'ya gittin, bizi rezil ettin, .... Kanarya!" şeklinde yapılan tezahuratları kınıyorum. 2 senedir GS Avrupa'da varlık gösteremezken, biz ülkemizi temsil ettik. İyi veya kötü... Hiçbir zaman Kadıköy'de GS'nin Avrupa alehine laf edilmedi, son 2-3 senede! D.Kiev maçında taraftarımız her zamanki gibi GS'ye laf etmeyecektir. Ama bu davranışı GS'den görememek üzücü.

ibo
10.Ağustos.2006, 23:24
Yalan! Ne rezilliği. FB Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çabaladı. Kasıtlı olarak mı rezil etti veya kötü mücadele etti?

Galatasaray geçen sene Tromso gibi 2. sınıf bir takıma elendiğinde neden hiçbir Fenerbahçeli "Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!" demedi Saraçoğlu'nda?

Dürüst olacağım. Keşke Galatasaray yenilseydi! 4-0'a kadar GS'yi destekledim, bir başladı tezahuratlar, "Avrupa'ya gittin bizi rezil ettin!" şeklinde... Ardından sinirlendim ve GS de 2 gol ardarda yedi ve Boleslav gol atınca havalara sıçradım! Dürüstçe söylüyorum. GS, FB'ye laf etmeden önce desteğimi almıştı ama akabinde Boleslav'ı destekledim. Hiç kimse kusura bakmasın! Benim takımımı desteklemeyeni ben hiç desteklemem.

"Avrupa'ya gittin, bizi rezil ettin, .... Kanarya!" şeklinde yapılan tezahuratları kınıyorum. 2 senedir GS Avrupa'da varlık gösteremezken, biz ülkemizi temsil ettik. İyi veya kötü... Hiçbir zaman Kadıköy'de GS'nin Avrupa alehine laf edilmedi, son 2-3 senede! D.Kiev maçında taraftarımız her zamanki gibi GS'ye laf etmeyecektir. Ama bu davranışı GS'den görememek üzücü.

belkide orada o tezahuratı yapanlar da benim köprüdeki bayrağımı kesen (bayrağıma saygı göstermeyen) taraftarın takımına kızdıkları için öyle bağırmışlardır ne dersin...

DeDe
10.Ağustos.2006, 23:34
beyler ne yaptığınızı sanmaktasınız..burası birbirinize laf atma sataşma yeri değil..burda futbol konuşulur..
seçtiğniz kelimeler ve üslubunuza dikkat edin..

Aydin
10.Ağustos.2006, 23:37
ömer çavuşoğlu ile başlamış bir durumdur. şimdi kına yaksın bir yerlerine

tosunpasa
10.Ağustos.2006, 23:39
belkide orada o tezahuratı yapanlar da benim köprüdeki bayrağımı kesen (bayrağıma saygı göstermeyen) taraftarın takımına kızdıkları için öyle bağırmışlardır ne dersin...
kardeş senin dediğine bi de şu yönden bak fb şampiyon olduğunda o "HALUK ULUSOY"'lu ayrım yapmayan yönetimimiz izin vermemişti fb ye bayrak asması için peki sence gs ye aynı durum olsaydı ne yaparlardı?!!!!!

tosunpasa
10.Ağustos.2006, 23:39
kardeş senin dediğine bi de şu yönden bak fb şampiyon olduğunda o "HALUK ULUSOY"'lu ayrım yapmayan yönetimimiz izin vermemişti fb ye bayrak asması için peki sence gs ye aynı durum olsaydı ne yaparlardı?!!!!!

DeDe
10.Ağustos.2006, 23:45
bu zihniyetle bir yerlere varılacağı kanısında değilim..nedemek gs olsaydı ne yaparlardı..yapmayın arkadaşlar..
dün olayı bilmiyorum ama galatasaraylıların yaptığının tasvip edilir tarafı yok..
aydın'a yerden göğe kadar katılıyorum..Ömer çavuşoğlu efendinin işidir..dolayısı ile bu olaya kızanlar önce ona bi arz-ı hürmet etsinler..

ibo
11.Ağustos.2006, 00:16
işte bu iş böyle uzar gider. GS li bayrağımı kestiler diye FB yi Avrupada desteklemez. FB li Haluk Ulusoy biz şamp. olduğumuzda bayrak astırmadı diye GS Bayrağını keser. Bursalı BJK rize ye yenildi diye Anti BJK li olur. Egowich GS trübününde bir grup taraftar "Avrupa'ya gittin, bizi rezil ettin, .... Kanarya!" diye bağırdı diye GS gol yediğinde sevinir. Ama herkesinde kendine göre haklı olduğu sebepler vardır. Hiç kimse geleceği düşünmez herkes geçmiştekilerin intikamı peşindedir...

dick
11.Ağustos.2006, 00:19
Burda taraftarları ayırmak yanlış bence.Sonuçta her derbi maçında olaylar çıkıyor deplansmana giden taraftarlar büyük hasar vermiyor mu kavga çıkmıyor mu insanlar ölmüyor mu?

Bu tezahüratlar da bunların yanında hiç şaşırtıcı değil.Geçen yıl bizimle tromso diye dalga geçilmedi mi fenerlilerle 4-0'lık milan maçından sonra dalga geçilmedi mi?Beşiktaşın ligteki durumundan dolayı hep alay konusu olmadı mı?

Bizim ülkemizde insanların taraftarlıları inanç seviyesinde.Herşeyin üstündedir kendi takımlarının kazanması rakiplerin kaybetmesinden daha zevk veren ne vardır?

Tüm bunlar göz önüne alındığında dediğim gibi hiç şaşırtıcı değil bu görüntüler Galatasaray yenilseydi aynı olay başka stadlarda da olurdu.Bunun ayrımı yapılmaz ve hatta yapılamaz.

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 00:21
Artık herkes bunu kabullensin. Son 3 senedir 3 büyüklerimiz Avrupa'da hiç bir varlık gösteremiyor!

Frank_Castle
11.Ağustos.2006, 00:27
Normal ..

Mantıklı düşünürsek, avrupa puanı denen nanenin katsayıları şampiyonlar liginde de uefa kupasında da aynı.
E hal böyleyken Fenerbahçe gruba kalsa 6 maçta hadi olsun olsun 2 galibiyet alacakken, Uefa'ya giderse, muhtemelen 1. turu rahat geçip grup aşamasına kalacağı için, gene 6 maç yapacak; ve 2 galibiyetten çok daha iyi puan alacak.
Tabi maddi olarak zarara uğraması da söz konusu.

---------------------------------------------------

4-2 lik isviçre maçında Hakan Şükür'e hangi takım taraftarları küfretti biraz hafızanızı zorlayın, hadi avrupada birlik olamıyoruz, milli maç dünya kupası gidiyor, ne diye bağırıldı acaba ?

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 00:30
ben cevap verebilirmiyim?

"kendini bilmez biri"

TaşkınMahmut
11.Ağustos.2006, 00:33
Arkadaşlar buraya yazıyorum ve çok ama çok dürüstçe yazıyorum.

Arkadaşlarla birlikte bir bar a gittik.Tam içeri girdik ve oturmak üzereyken gol geldi.Dün akşam Fenerliydim ama inanınki Fener gol yedi diye deliler gibi sevindim.Ama öyle bir utandımki ! Çünkü 3 senedir Avrupa'da hiç bir şey yapamayan Galatasarayımıza Tromso hariç hiç dil uzatmayan Fener gol yedi diye sevinmiştim.Kendimden utanç duydum açıkçası bir türk olarak.Sonuçta benim Feneri bir TÜRK olarak desteklemem gerekirdi.Ama daha sonra toparladım ve golede deliler gibi sevindim.Bence Fener 2*0 alır ve Ş.L kalır

jacke
11.Ağustos.2006, 00:39
ya o kadar saçma olaylar varki.bi fenerli olarak biz bir defans oluşturamadık.bu aynı zamanda türkiyeninde sorunu.anladım can denen bu cocuk kaka gibi geleceğin yıldızımı yada bodo ilgner sakatken casillas sokuluyordu eskilerden kaleye bi casillas gibi genç yetenekmi yapacaklar anlamadım.defans kurgusu sıfır.....10 tane fenerli defans hiçbir teknik kapasitesi olmayan rincon denen bi adamı durduramadılar.adam korkerden elini kolunu sallaya sallaya kafa attı.lugano mu r.carlos mu kim gelcekse gelsin ama defansa gelsin.Açıkçası bi fenerli olarak kadıköyde 2-0 maçı alacağımıza hiç inanasım gelmiyor.Ne yazıkki tekrar ediyorum bi fenerli olark fener hep bunu yapiyor.ama bence başaramicaz..yemeden dinamoya iki gol atamayız bence..

ibo
11.Ağustos.2006, 00:44
Normal ..

Mantıklı düşünürsek, avrupa puanı denen nanenin katsayıları şampiyonlar liginde de uefa kupasında da aynı.
E hal böyleyken Fenerbahçe gruba kalsa 6 maçta hadi olsun olsun 2 galibiyet alacakken, Uefa'ya giderse, muhtemelen 1. turu rahat geçip grup aşamasına kalacağı için, gene 6 maç yapacak; ve 2 galibiyetten çok daha iyi puan alacak.

kardeş bu hesaplar her yıl yapılıyor. ama her yıl evdeki hesap çarşı da tutmuyor. bknz: Zaragoza-Fb UEFA maçına. bknz: tromsö-GS bknz: anorhosis-Ts bu örnekler çoğalabilir...

Scocco
11.Ağustos.2006, 00:50
Türkiye'de Galatasaraylılar Fenerbahceliler'e, Fenerbahceliler'de Galatasaray'lılara düşman gibidir. Yönetimlerin birbirilerine polemik yaparak taraftarında bunun içine girmesine sebepo oluyor. Bunlar da bu gibi sonuçlar doğuruyor. Ben İtalya'da İnternazionale- Ac Milan gibi rekabetin örnek alınmasını isterim. Statta, maç bittikten sonra sokaklardave caddelerde birbirleriyle kol kola gezenine rastlamamak çok zor. Bizim insanımız bu konuda eğitilmeli bence ya da birşeylerin yanlış gittiğini anlayabilmeli.

nekop
11.Ağustos.2006, 00:53
abi ben takımlarımızı avrupada herzaman desteklemişimdir ancak mac bittigi dakika destekte biter.......

SaMaNYoLu
11.Ağustos.2006, 00:57
2 yıl öncede Juventusdan gol yedıgımızde bağdat caddesını Fenerlıler işgal etmişti Benım buLundugum 300 kısılık kafenın yarısıa Fenerlıydı Onlarda Juventusu desteklıyordu Bu Savaş Fenerbahce tarafından 2000 yılında gelen başarılarımızı Kıskanmaları Sonucu başladı Ve Şu andada devam edıyoru... ne yazıkkı Bızım taraftarlarda Buna ayak uydurdu iyi birşey değil... İnşalla yakın zamanda eski Türk kültürümüze döneriz " Türkün Türktden Başka dostu yoktur "

ozgrkc
11.Ağustos.2006, 01:07
herkes şunu bi anlasa... kuralar çekilirken takımların alttalarında o binlerce şehitin kanından olan ay yıldızımız türkiye var... bu konularda duygusalımdır... koyu bi fenerliyim ama gs uefa kupasnı aldığında cadde ye falan tura çıktımı bilirm... bjk chelsea yi yendiinde apartmanı yıktımı.... her takımın yaptığı katkılarla bi takım fazla neden gitmeyelm? avrupa da karşılaşana kadar btn türkler birbirine muhtaçtır...

Sekopej
11.Ağustos.2006, 01:11
Ben kendi adıma hiçbir zaman GS'yi kıskanmadım, hatta gurur duydum bir Türk olarak.

Kendi arkadaşlarım içinde de böyleleri var. Onlara sen ne biçim Türksün diye çıkıştığım zamanlarda olmuştur. Ama aynı kafa devam ediyor. Ne yapalım onlar da öyle.

Sonuçta ben GS'nin ve BJK'nin mağlubiyetleriyle dalga geçerim ama sadece TÜrkiye'de oynadığı maçlarda. Bu hafta da çok mutlu olmuştum. Dalga geçerken de asla hakaret etmem. Çoğu arkadaşım GS yazarken küçük yazabilen oluyor ona bişey demiyorum 6S yazanlar oluyor ben bunlara çok dikkat ederim ve hep büyük harflerle yazarım. Karşımdakinden de böyle bir saygı beklerim.

Kısacası biz burada boşa konuşuyoruz. Biz ne dersek diyelim futbolu sadece futbol olduğu için sevmeyenler oldukça böyle şeyler daha da artarak devam edecektir. Ama ben futbolu sadece futbol olduğu için sevmeye ce FB mi karşılıksız desteklemeye devam edeceğim....

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 01:50
itiraf topici gibi olmuş burası, bende itiraf edeyim bari..:cool:
cumhuriyetcik kuranlara hiçbir kulvarda destek mestek yok kendi adıma olmayacakta, kayserinin yolu açık olsun, diğerleri değişir..;)
deplasmanda bu takım benim anama-bacıma sövecek, kafama taşlar yağdıracak, kimileri yok "gözünüzden sevdik mi" (sansürlü yazılmıştır, anlayan anlamıştır zaten) diyecek ondan sonra konu avrupa-asya-antartika-okyanusya olunca hadi biz kardeşiz, hepimiz Türküz olacak.. desteklemeyene karşı tavırda "senin kanın bozuk mu" olacak..:eek:
yukarıda kalın olarak yazan yerleri yok o önce başlattı yok bu önce başlattı muhabbetine sokupta kimse sidik yarışına girmesin bu olaylar olmuştur olacaktırda..;)
eğer bi yerde Türklükten kardeşlikten bahsedilecekse bu heryerde olmalı, sadece edirneyi geçince değil !!!!!!!!
saygılar..

e_mali
11.Ağustos.2006, 10:43
Dune kadar hepimizin yaptigi seyi (buyuk bir cogunluktan bahsediyorum) simdi kimse tasvip etmiyor.
Bu da bir gelisme tabi....

Hugo
11.Ağustos.2006, 10:56
bütün takımların taraftarı rakipleri gol yeyince seviniyor

gerçi dünyadada böyle
örnek: Levski sofia - gs maçında CSKA sofia taraftarları büyük bir gs bayrağı açmışlardı...

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 11:08
arkadaşlar şu tezahürata takılmışsınız avrupaya gitti bizi rezil etti. bu tezahürat fenerin 0 çektiği sene barca maçından sonra ortaya çıkmıştır. Takılma amaçlı bir tezahürattır eğer bunlara takılcaksak bende size roma-gs maçında saha içindeki polis ve romalı futbolcuların saldırısına uğradığımız maçı hatırlarsınız. o maçtan sonra fenerbahçeli taraftarlar 4 sene şikeyle şampiyon oldu italyada .... oldu şeklinde bir tezahürat yapmışlardı. o zaman bende bunu örnek gösterir feneri desteklemem. sevinmek yanlıştır bunu çoğu taraftar hala yapıyor aramızda bunu yapanlar hala var. tutup tek galatasaray böyle yaptı demek hata olur ama genel olarak bu zihniyetten vazgeçip hep beraber takımlarımızı desteklemeliyiz

Del Piero_10
11.Ağustos.2006, 11:18
Dune kadar hepimizin yaptigi seyi (buyuk bir cogunluktan bahsediyorum) simdi kimse tasvip etmiyor.
Bu da bir gelisme tabi....

kimse tasvip etmez,ama devam edecek

atlantis_fb
11.Ağustos.2006, 11:19
bu tip olaylar bazı gerizekalı taraftarların ortaya attığı ve kendisi ile benzer zeka yapısı göstrenlerin destek verdiği saçma sapan tezahüratlardır...geçmişe bakıldığı zaman her takımın taraftarı bunları yapmıştır ve kolay kolay da bundan vazgeçmezler...bunlar ne Fenerbahceye Ne galatsaray'a ne de bu takımların taraftarına zarar verir bundan tek zararlı çıkan Türkiye olur...

dnz498
11.Ağustos.2006, 12:33
Doğruyu söylemem gerekirse kendi takımımın maçının ilk yarısını doğru düzgün izleyemedim Kiev'deki maça bakmaktan. O maç esnasında öyle tuhaf duygular yaşadımki, biraz anlatayım; Mehmet'in golü ile gelen beraberlikte öyle sevindimki ev ahalisi ne olduğunu bile anlayamadı dışardan görüpte tanımayan biri olsa elli yıllık has FB taraftarı sanırdı beni fakat ondan sonra gelen ikinci golde bu sefer bir elli yıllı yıllık kiev taraftarı olup çıkmıştım Semih'in sayılmayan golünde (bana göre harbi goldü) o hakeme bende ağzıma geleni saydım üçüncü kiev golünde bu iş bitti FB'nin neyine Avrupa diye düşündüm. O ruh halimi buyrun siz yorumlayın ben hala daha içinden çıkabilmiş değilim bu kadar karmaşanın. Yalnız şunlarıda belirtmek isterim Ali Sami Yen Stadındaki o taraftarların tek suçu Avrupa yolunda ilerleyen bir türk takımını yanlız bırakmış olmalarıdır. Ama bunun olmasındaki tek suçlu onlar değildir. Unutulmamalıki bunun sebeplerinin içinde A.Şenlerin, İ.Kalkavanların rolü çok büyüktür. Aynı şekilde bizim başarılarımızı altında ezilipte kupalarımıza "teneke" başarılarımıza "tesadüf" yakıştırması yapanlarında. Buna paralel tesislerimize saldıranlarında bayrağımıızı kesmeye çalışanlarında. Yanlız size şunu söyleyim o gece Türkiye'nin bir çok yerinden farklı takımların taraftarı olan arkadaşalrımla telefon görüşmeleri yaptım hepsinin ortak kanısı ağız birliği etmişcesine aynıydı ve hepsi bu durumdan dolayı keyif içindeydiler. Populistlik yapıpta Türkiye'yi FB'ye düşman edenler bunu düşünsün, ne halt ettiklerinin farkına varsın artık. Farkına varsında vazgeçsinler bu anlayıştan!

BaD BoY
11.Ağustos.2006, 12:40
arkadaslar sevinenler ,türkiyeyi düşünmedikleri ortaya çıkar bırak düşünmediklerini sanki ben gsnin yendigini görünce sevindim ama o trabzonun son dk golü kadar sevinmedim o yattara gol atınca çok ama çok sevindim bu arada kayseride yendi 2-0 bi fenerbahçe için yüzüldüm ama gsnin-tsnin ve kayserin sporun yendigini duyunca fb üzüldüsü gitti yüzümden sevinmeye basladım

kaltuntas
11.Ağustos.2006, 14:59
duyduğun en kötü olaylardan biri. ben bir fenerli olarak o gün hem gs hem de fb macını izliyordum.çok büyük ayıp.

AlwaYs_RaPPeR
11.Ağustos.2006, 15:00
ya beyler türkiye de yaşıyoruz bizim burda işler böle oluyor
biz avrupa birlikte iş yapmıyoruz herkes bi diğerini karalıyor.ben fenerbahçeliyim ama gs uefa yı aldığında caddenin ortasına oynadığımı hatırlıyorum arkadaşlarla elimizde biralar :) avrupada bütün türk takımlarını destekliyorum.

bizim futbulumuz ilerlemiyor çünkü bütün takımlarımız yükselmek için diğer takımları ezmeğe çalışıyor kimse birbirini desteklemiyor.

şu anda şike ile gündemde olan italya bile neler yapılıyor.tam hatırlamıyorum ama dida mı ne sakatlanmıştı inter abbiati yi milan a vermişti.

biz avrupa dayanışma içinde olmazsak daha çok zorlanırız

TR.CaPTaiN
11.Ağustos.2006, 15:49
o sevinen Gs lilerin kafası sunu anlayacak kadar calısmıyor... Adamlar Feneri eledik demezler TÜRK leri eledik derler..TÜRKler diyince üstlerine alınmayanlar ancak böyle bir seyi yapabilir

Not: Takım isimlerini doğru yazın yada yorum yapmayın tekrarı halinde ceza alıcaksınız

Emurafu
11.Ağustos.2006, 16:22
beyler bu tür olayları daha önce fenerde yapmıstı örenk verim galatasaray liverpool şampiyonlar ligi macı vardı bütün fenerliler mac günü liverpoll basarılar diyorlardı yani fenerliller bunu her zaman yapıyor üstelik aziz yıldırım bile cimbomun yenilmesini istiyor cünkü onları avrupada gecmeyelim diyeeee
yani kimse kimseyi suclamasın

Jesus_FB
11.Ağustos.2006, 16:30
başından beri mesajları okuyorumda, daha ilk mesajdan itibaren siz bunu yaptınız, biz bunu yaptık, o böyle bağırdı, şu böyle pankart açtı... arkadaşlar önemli olan bunlar değil ki önemli olan böyle saçma yarışların içinden sıyrılıp Türkiyemiz için avrupada hangi takımımız oynuyorsa ölümüne destek vermek değil mi? yarın bir gün bir savaş çıksa fenerlisi, cimbomlusu, beşiktaşlısı yanyana çatışmayacakmı. Avrupada oynayan takımlarımız TÜRKİYE'yi temsil ediyorlar. gs yada fb bir takıma yenildiğinde fb yada gs rezil oldu demiyorlar biraz eskiye dönünce hatırlarsınız gazete başlıkları hemen "hindiler rezil oldu" gibi şeyler demiyormuydu artık bazı komplekslerden kurtulun lütfen

Burak Duran
11.Ağustos.2006, 16:32
işte olay o takım olayını aşıp milli olay şeklinde bakmalıyız

nart_susruko
11.Ağustos.2006, 17:39
bu tip olaylar bazı gerizekalı taraftarların ortaya attığı ve kendisi ile benzer zeka yapısı göstrenlerin destek verdiği saçma sapan tezahüratlardır...geçmişe bakıldığı zaman her takımın taraftarı bunları yapmıştır ve kolay kolay da bundan vazgeçmezler...bunlar ne Fenerbahceye Ne galatsaray'a ne de bu takımların taraftarına zarar verir bundan tek zararlı çıkan Türkiye olur...
o ilk yaptı, bu ilk yaptı muhabbetine girmeyeyim diyorum ama insana zorla söylettiriyorsunuz bazı şeyleri..
o tezahüratı yaptı diye kimseye gerizekalı diyemezsin, yorumuna dikkat et..;)
eğer varsa bi problem "gözünüzden sevdik mi"(anlayana) pankartında, resmi sitesinde GS yazımını bile değişik yazarak seviyesini belli edenlerde vardır..

Frank_Castle
11.Ağustos.2006, 19:44
Bir Galatasaraylı olarak, Fenerbahçe hariç tüm Türk takımlarını Avrupa'da desteklerim. Her fırsatta başarılarımızı küçük gören, hiçe sayan, sürekli bize hakaret eden ve daha kötüsü kendi başarılarını kazanmak yerine, başkalarının başarılı olmasını engellemeye çalışan biz zihniyet başlarında varolduğu sürece Fenerbahçe'yi avrupada desteklemeyeceğim. Bu zihniyet Türk takımlarına herşeyden daha fazla zarar veriyor.

dnz498
11.Ağustos.2006, 19:47
ya beyler türkiye de yaşıyoruz bizim burda işler böle oluyor

Bu Dünyanın her yerinde böyle

o ilk yaptı, bu ilk yaptı muhabbetine girmeyeyim diyorum ama insana zorla söylettiriyorsunuz bazı şeyleri..
eğer varsa bi problem "gözünüzden sevdik mi"(anlayana) pankartında, resmi sitesinde GS yazımını bile değişik yazarak seviyesini belli edenlerde vardır..
Hak veriyorum uzatılması anlamsız konulara dalmayın. Yalnız FB'yi düşman belletenlere FB'liler düşman olsun artık bize değil

atlantis_fb
11.Ağustos.2006, 19:52

Valla ben bunu biri üserine alsın die yazmamıştım ama görülen o ki sen bunu üzerine alınmışsın ben "gerizekalı taraftar" diyerek Fenerbahçelisine de Galatsaraylısına da genel olarak söledim hala da sözümün arkasındayım...ben Fenerbahçenin Galatasaray veya Galatsarayın Fenerbahçe aleyhtarı her tezahüratı da biliyorum sakın bilmiyomuşum gibi de davrama ayrıca hala ilk kim yaptı tartışmasını yapıyorsun buna hiç gerek yok ilk kim başlatırsa başlatsın her türlü Türkiye zararlı çıkıyo...

ÇocuksuMavi
11.Ağustos.2006, 20:20
gercekten ayıp etmisler.. ben bir Galatasaraylı olarak o kadar istiyorum ki ikisininde gruplara kalmasını.. o kadar istiyorum ki ikisini de şu 32 takım arasında görmeyi...

Eray Dengiz
11.Ağustos.2006, 20:24
Herkes içinden desteklemek istiyor ama birileri tarafından desteklememesi için itiliyor gibime geliyor. Bu birileride malesef Türk takımlarının grup-amigo taraftarları.. (Takım Grupları)

ForCimbom
11.Ağustos.2006, 20:33
şöyle birşey sorayım size: siz filanca ligde filanca takımı tutuyorsunuz ve o takım geçen sezon şampiyon oldu 2. ise onun ezeli rakibi oldu.
2. takım avrupa da hiçbir başarısı olmayan bir takım. şimdi: avrupada o 2. takım elenirse türkleri eldik demezler o takımı eldik derler ne derlerse desinler bu bişey değiştirmez ayrıca niye 2. takımı tutsunlar ki? hem ezeli rakipleri hem de çok başarısız avrupada. ülke puanı meselesinden bahsederseniz demekki siz kendi lig başarılarınıza değil onların puanlarına güveniyorsunuz;) bu futbol savaş değil;)

dnz498
11.Ağustos.2006, 20:35
kimse kimseyi desteklemek zorunda değil futbolu çirkinleştirmesin futbol üzerinde antipati yaratmasın yeter aslında

Berkaiser
11.Ağustos.2006, 22:52
Stadda maç izlerken bu tip olaylar gelişebilir.Taraftar olduğunu zanneden bir şahıs Dinamo Kiev'in golüne sevinir daha sonra yanındaki diğer taraftarlar da gaza gelip sevinmeye başlar.Bu eylem giderek büyür.Gaza gelip sevinen taraftarlar ise akılları başlarına gelince Fenerbahçe'nin bir Türk takımı olduğunu ve yabancı bir takımla oynadığını hatırlayacaklardır.Büyütmemekte fayda görüyorum.

S-B-Z
11.Ağustos.2006, 22:58
Stadda maç izlerken bu tip olaylar gelişebilir.Taraftar olduğunu zanneden bir şahıs Dinamo Kiev'in golüne sevinir daha sonra yanındaki diğer taraftarlar da gaza gelip sevinmeye başlar.Bu eylem giderek büyür.Gaza gelip sevinen taraftarlar ise akılları başlarına gelince Fenerbahçe'nin bir Türk takımı olduğunu ve yabancı bir takımla oynadığını hatırlayacaklardır.Büyütmemekte fayda görüyorum.
bunun gaza gelmeyle falan bi alakası yok.
ne yani adam içinden gelmediği halde birinin gazıyla sevinebilirmi?

Universal
11.Ağustos.2006, 23:43
Kıskananlar Çatlasın, Avrupaya gittin bizi rezil ettin ben bunları söyleyenlerin Türk olduğuna inanamıyorum bu sözlerin hepsinin Fenere odluğu kesin biz onlar UEFA'yı aldığında tebrik ettik. Türklük bu kadar mı öldü?

ibo
12.Ağustos.2006, 00:12
Kıskananlar Çatlasın, Avrupaya gittin bizi rezil ettin ben bunları söyleyenlerin Türk olduğuna inanamıyorum bu sözlerin hepsinin Fenere odluğu kesin biz onlar UEFA'yı aldığında tebrik ettik. Türklük bu kadar mı öldü?

siz kimsiniz? sen tebrik etmiş olabilirsin ama sizin şu andaki başakanınız tesadüf demiş UEFA kupasına almamıza sen ne tebrik etmesinden bahsediyorsun....

ozgrkc
12.Ağustos.2006, 00:30
siz kimsiniz? sen tebrik etmiş olabilirsin ama sizin şu andaki başakanınız tesadüf demiş UEFA kupasına almamıza sen ne tebrik etmesinden bahsediyorsun....

tesadüf demiş ama aşşalamamıştır hakaret etmemiştir... istede stadlarda tromso lehine bağırtabilecek kadar güçlü bi başkanımız var... ama yaptırmıyo... özhan canaydın napıyo? herşeyi izlemekten başka... avrupadaki bütün Türk takımlarına desteği ilk başkanlar birbirine versin taraftar arkasını getirir.

S-B-Z
12.Ağustos.2006, 01:53
tesadüf demiş ama aşşalamamıştır hakaret etmemiştir... istede stadlarda tromso lehine bağırtabilecek kadar güçlü bi başkanımız var... ama yaptırmıyo... özhan canaydın napıyo? herşeyi izlemekten başka... avrupadaki bütün Türk takımlarına desteği ilk başkanlar birbirine versin taraftar arkasını getirir.
tesadüf demekten daha aşağılayıcı bir söz ben bilmiyorum.
bu ilk başta o futbolcuların emeğine edilmiş bir küfürdür.(bana göre tabi)

nart_susruko
12.Ağustos.2006, 02:04
doğru söze ne denirki..
no comment

TaşkınMahmut
12.Ağustos.2006, 02:18

Sana katıluyorum Şampiyon ;;)

Tesadüf diyen Aziz Yıldırıma Galatasaray'ın UEFA kupasını aldığı maçın videosunu göndermek isterim.Eğer tesadüf böyleyse ( Bülent Çıkık Koluyla Nasıl Bir Tesadüf yaptıysa? ) izlemesini öneririm...

Lim10
12.Ağustos.2006, 03:06
Arkadaşlar beni tanısanız...Ne kadar ölümüne FENERBAHÇE manyağı olduğumu bilseniz:D .Ama ben galatasaray UEFA yı alıca gece 2.30 lara kadar arabayla gezmiştik "cimbom cimcom" diye.İnşallah, keşke tekrar alsada tekrar gezsek. Herkez bi konuda hemfikir ki; orası avrupa ve orda tek yürek olmalıyız;;) Sen var orda yine Fenerbahçe yi sevme!Ama formasının üzerindeki Türk bayrağını sev.En azından bunu yap....

M.Scofield
12.Ağustos.2006, 11:19
doğrusunu söylemek gerekirse bende kievin gölüne sevindim

Frank_Castle
12.Ağustos.2006, 13:22
Eğri oturup doğru konuşalım.
Kiev'in golüne sevindim, ve Kiev'in fenerbahçeyi elemesini de isterim..

Ülke puanıymış ? görende Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde 6da 6 yapıyor sanacak.. gerçi yaptılar daha evvel.. Uefa kupasında kıytırık bir takım gelecek ilk tur, onu da rahat geçip grup aşamasına kalacaklar, gene etti 6 maç; muhtemelen alacakları galibiyet sayısı en azından 3 yani er halükarda cl de alabilecekleri galibiyet sayısından fazla olacak.. ülke puanı sorununu hallettik sanırım..
Maddi boyutu, rakibimin maddi veya manevi olarak kazanç sağlamasını görmek istemem, aslında bjk, kayseri veya başka bir takım kupa alsın gider bende kutlarım ama asla Fenerbahçe'nin bu başarıları elde etmesini istemem..Çünkü saygı duymuyorum. Saygı duyulacak açıklamalar ve işler yapana kadar da duymayacağım.

Gravity
12.Ağustos.2006, 14:13
Tek bir söz ederim bu konuda: Madem en büyük olduğunu iddia ediyorsun, en büyük rakibinin yaptığının yarısını yap o zaman seni destekleyeyim. Kısaca bol keseden en büyüğüm demek kolay, icraatını görelim. Ben bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe bir Avrupa Kupasında yarı final oynayana kadar Fenerbahçeyi desteklemem ama ondan sonra en fanatik Fenerbahçeliden daha fanatik bir şekilde desteklerim zira o zaman bana büyük olduğunu ispatlamış kabul ederim. "Yarı final oynasın destekleyeyim dedim, oynadı. Helal olsun" derim. Ama o zamana kadar da hangi takım çıkarsa çıksın karşısına o takımı desteklerim ve o takımın kazanmasını isterim. Bu bakımdan Kiev'in maçı kazanmasına bende sevindim ve bu karşılaşmalarda Kiev taraftarıyım. Bu benim şahsi görüşümdür, benden başka hiçkimseyi bağlamaz ayrıca.

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:25
Arkadaşlar beni tanısanız...Ne kadar ölümüne FENERBAHÇE manyağı olduğumu bilseniz:D .Ama ben galatasaray UEFA yı alıca gece 2.30 lara kadar arabayla gezmiştik "cimbom cimcom" diye.İnşallah, keşke tekrar alsada tekrar gezsek. Herkez bi konuda hemfikir ki; orası avrupa ve orda tek yürek olmalıyız;;) Sen var orda yine Fenerbahçe yi sevme!Ama formasının üzerindeki Türk bayrağını sev.En azından bunu yap....
bak kardeşim bizim sizin gibi bireysel davranışlarla birlik sağlama çabasında olan hiç kimseye lafımız olmaz olamaz çünkü bunu bizde isteriz yalnız biz UEFA'yı alırken o dönemki FB yöneticilerinin tavrı ve şu anki başkanınızın populist çalışmaları bizde fenere karşı bir antipati yarattı (bunun adınıda antifener koyduk bu sadece Galatasaray'lılar içinde geçerli değil) Kesin görmüşsünüzdür Apoel-TS maçında taraftar nasıl çılgınlar gibi bağırıyordu onların hepsi türktü hepsinin sırtında başka renkte forma vardı ama hepsi 90. dakikada Yattara'nın golüne aynı şekilde bağırdı ve de hepsi aynı anda "dağ başını duman almış" diye haykırdı lafım şudur ki bir an önce ne yapın ne edin bu size olan antipatimizi yıkın ve Türk futbolu bu kara sayfaları bir daha açmamak üzere kapatsın.

Universal
12.Ağustos.2006, 14:36
Ben zaten herkese demiyorum ki bu her takımda olan bir davranış kendini bilmez bir kaç kişiin yaptığı sonuçta bütün herkes gaza geldiği bölüm ayrıca o tesadüf dediği zaman bize de aynısını söylede bizde kazansak bizede tesadüf olurdu diye birde bunu demesindeki nedeni bu kupayı alalı 6 yıl oldu ve en büyük başarı çeyrek final oldu şampiyonlar liginde kupayı aldıktan sonra yani kalıcı bir başarı olmadığı için çünkü bu kadro 1-2 yıl sonra bıraktı şimdiki kadronuzda sadece UEFA kupasınıı almış 3-4 oyuncu var yani artık UEFA Kupası bana göre bir mazihinde kalmış güzel bir başarı ayrıca bizdede Avrupa Kupası var ama sizin gibi bizimde tesadüf bir kupaydı.

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:38
dökülen alın terinin tesadüfi bir açıklaması olamaz anlayın artık şunu

Universal
12.Ağustos.2006, 14:41
Kardeşim yanlış anladın tamam yiğiti ölüdr hakkını yeme helal olsun bunu sadece arkadan bu kupayı alacak oyuncular olmadığı için dedi.

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:44
Ona da cevap ancak bu olur:
Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu !

Universal
12.Ağustos.2006, 14:46
Ona da cevap ancak bu olur:
Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu !
İyide bunu ilk Fenerbahçe söyledi. :D :D :D

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:49
(Biliyorum) iyi öyleyse cevabını kendiniz vermişsiniz beni boşuna yoruyosunuz :D

Sekopej
12.Ağustos.2006, 14:58
Bu tesadüf olayı iyice sıktı artık. Ben Aziz Yıldırım'ın o yaptığı açıklamayı canlı izledim. Daha sonra basın bunu çok iyi kullandı ve başını sonunu kesip GS'nin sahada kazandığı başarıyı tesadüfmüş gibi yansıttı herkese. Bundan sonra FB tv tekrar yayınladı o kaseti ve yine görüldü ki Aziz Yıldırım GS bu kazandığı kupanın planını önceden yapmadığı için bunun devamını getiremedi, paraya dönüştüremedi ve başarısı kalıcı olamadı dedi aynı konuşmada. Devamında da biz de bugün kupayı kazansak bizimkisi de tesadüf olur dedi biz planlarımızı yapmaya başladık ama yakın zamanda bir kupa olursa tesadüfen gelmiş olur dedi.

Tabi bunu GS yönetimi ve basın çok iyi kullandı ve suçlu Aziz Yıldırım oldu. Başarıyı devam ettiremeyenler değil. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın bir açıklaması vardı yine iyiki tesadüf demişim bir sürü tişört yapıp sattılar glir oldu en azından diye. (Dalga geçmek için demedi bu açıklamayı da izledim.)

Artık ben tartışmak istemiyorum isteyen istediğini destekler bana ne. Ama unutmayalım ki biz avrupada yenildik mi Turkleri nasıl yendik diye haber yapıyorlar takım söylemiyorlar....

dnz498
12.Ağustos.2006, 15:05
eğer ki olay senin yazdığın giib ise haklısın ama Galatasaray yönetiminin ne suçu var şimdi onlarda bizim gibi basın kepazesinin kurbanı oluyorlar

Sekopej
12.Ağustos.2006, 15:07
eğer ki olay senin yazdığın giib ise haklısın ama Galatasaray yönetiminin ne suçu var şimdi onlarda bizim gibi basın kepazesinin kurbanı oluyorlar

Suç bakımından demedim olayı iyi kullandılar yeni tişört falan yapıp sattılar diye dedim. O dönemde hangi GS'liyi görsem üzerinde bu tişörtlerden vardı. Yani olaya paraya çevirebildiler...

Universal
12.Ağustos.2006, 15:08
Gerçekten öyle bende canlı izledim ama medyayı bilirsiniz hazır lokma buldularmı iyi kullanırlar. Bende onu anlatmaya çalışmıştım.

dnz498
12.Ağustos.2006, 15:10
akıllıca :D :D
bugünde yeni tişörtler piyasada meraklısına :j:

VoLkaN BaROs
12.Ağustos.2006, 15:29
Türkiye Süper Ligi, ne bir İtalya Seri A, ne bir İspanya La Liga, ne de bir İngiltere Premier Lig...

Onlar futbol olarak belirli yerlere gelmişler, Avrupa'da kupa üzerine kupa kazanmışlar, aynı ülkeden iki takım ülkelerinin liglerinde oynadıkları derbi karşılaşmalarını Avrupa Kupalarında da defalarca oynamışlar, kendi ülkelerindeki rekabeti Avrupa arenası taşıyabilirler belki ama bizim bunu Avrupa karşılaşmalarına taşımaya hakkımız yok...

Bu sene doğru düzgün puanlar toplayamazsak seneye Şampiyonlar Ligine tek takımla gideceğiz ve şampiyonumuz 2 ön eleme oynayacak..

Eeee... sen diğer Türk takımlarının Avrupa'da maç kaybetmesine sevinirken ilerde başına geleceklerden haberin var mı bakalım?

Bir zamanlar Galatasaray'ın ülkeye kazandırdığı puanlar hem Galatasaray tarafından hem de diğer takımlar tarafından kolayca harcandı, bir zamanlar Şampiyonlar Ligine 2 takım gönderirken, şampiyon olan takım direkt katılıp 2. olan takım 3. ön eleme oynarken, UEFA ya 3-4 takım ile katılırken, Milli düzeyde dünyanın en iyi 7. ülkesi olmuşken şuan geldiğimiz noktada Şampiyonlar Ligine 1 takım uefaya 2 takım göndermeye, Milli düzeyde de 20 küsürlere kadar geldik... Üstelik bu takımlar o organizasyonlara girebilmek için birden fazla ön eleme oynamak zorunda kalacaklar...

Zihniyeti değiştirmek lazım, biz Avrupa'da başarıyı hem milli hem de kulüp düzeyinde tekrar yakalamıyorsak bu Millli Takım maçlarında veya Avrupa kulüpler düzeyindeki karşılaşmalarda kulüpçülük yapmamızdan kaynaklanıyor...

Türk'ün Türkten başka dostu yoktur diyoruz ama niye Türk'ün gücünü dünyaya gösterebilecekken biribirimizi yiyiyoruz anlam veremiyorum...

YENİ MESAJIM
-------------------------------------------
konumuz benim takımım avrupada kupa aldı sen neyaptın, veya sen 5 yıldır ne yaptın, senin elediğin takım takım mı, vs. değil.

Konumuz Avrupa arenasında neden birbirimize destek olmayıp köstek olduğumuz...

Gerçi şurada sildiğim 30 a yakın mesajda da görülüyor neden köstek olduğumuz, çünkü bir amaç için birleşeceğiniz yere kendi takımınızın menfaatlerini ülkenin menfaatleri üzerinde tutup olmadık tartışmalara girebiliyorsunuz...

Lütfen bir konuyu da içinde 10 konuya ayırmadan tartışın...

Laz_Asker_61
12.Ağustos.2006, 18:25
geçmişten gelen ligde ki rekabeti bazı aklı kıt olan insanlar avrupa arenasına da yansıtıyorlar
açıkçası fb li gs nin başarısını gs li fb nin başarısını istemiyor
yani aslında türk futbolunun başarısını istemiyorlar

Eray Dengiz
12.Ağustos.2006, 19:07
geçmişten gelen ligde ki rekabeti bazı aklı kıt olan insanlar avrupa arenasına da yansıtıyorlar
açıkçası fb li gs nin başarısını gs li fb nin başarısını istemiyor
yani aslında türk futbolunun başarısını istemiyorlar

çok haklısın. istesek olmaz ama buna sürekleyen insanlar var ve hala tekrarlıyorum, bunlar bu kurulan ultraslan, genç fenerliler, çarşı gibi gruplardan doğuyor..

SYLaR
12.Ağustos.2006, 21:33
2000 senesi galatasaray uefa kupasında finale doğru ilerliyor.Tüm Türkiye tek bir yürek olmuş Galatasarayın başarılı olması için dua ediyor her golüne her galibiyetine seviniyor
Beşiktaş uefa kupasında çeyrek finale çıkıyor rakip lazio yine tüm türkiye beşiktaşlı olmuş herkes başarılı olup kupayı almasını istiyor
Galataray ve beşiktaş avrupada ilerlerken herkes başarılı olmalarını isterken Fenerbahçe avrupada başarılı olamayınca seviniyoruz
Bunun sebebi bizim fenerbahçe çekememizliğimiz değil Fenerbahçenin geçmişten beri yaptığı ve kendilerini hep en büyük görnmelerinden dolayı herkeste bir fb empatisi oluştu

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 01:46
200 senesi galatasaray uefa kupasında finlae doğru ilerliyor.Tüm Türkiye tek bir yürek olmuş Galatasarayın başarılı olması için dua ediyor her golüne her galibiyetine seviniyor
Beşiktaş uefa kupasında çeyrek finale çıkıyor rakip lazio yine tüm türkiye beşiktaşlı olmuş herkes başarılı olup kupayı almasını istiyor
Galataray ve beşiktaş avrupada ilerlerken herkes başarılı olmalarını isterken Fenerbahçe avrupada başarılı olamayınca seviniyoruz
Bunun sebebi bizim fenerbahçe çekememizliğimiz değil Fenerbahçenin geçmişten beri yaptığı ve kendilerini hep en büyük görnmelerinden dolayı herkeste bir fb empatisi oluştu

tabi sizde haklısınız ama bizim bu medyamızın da abartmasıyla oluştu bunlar yani sadece medya yaptı demiyorum bizim üst düzey yöneticilerimiz de hataları var ama medya konuşulanları çok saptıryo e halkımızda zaten öyle bişiy beklio e dolayısıyla konu konuşmanın çok dışına çıkıyo

LaKe
13.Ağustos.2006, 12:50

Ya ya tabi. Hele ÖRNEK BAŞKANINIZ gerçekten çok iyi tebrik etmişti bizi;;) Bende TESADÜF diyenlerin TÜRK olduğuna inanmıyorum;;)

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 12:53
Ya ya tabi. Hele ÖRNEK BAŞKANINIZ gerçekten çok iyi tebrik etmişti bizi;;) Bende TESADÜF diyenlerin TÜRK olduğuna inanmıyorum;;)

anlatmaya çalıştım ama okumamışsın galiba bu yüzden tekrar yazıyorum ama bunu okuyun artık karşı çıkarsanız da çıkın ;
bizim bu medyamızın da abartmasıyla oluştu bunlar yani sadece medya yaptı demiyorum bizim üst düzey yöneticilerimiz de hataları var ama medya konuşulanları çok saptıryo e halkımızda zaten öyle bişiy beklio e dolayısıyla konu konuşmanın çok dışına çıkıyo

Gravity
13.Ağustos.2006, 19:39
İyi de medya bir defa saptırdı, iki defa saptırdı diyelim. Uyanıp bu tarafa çekilecek açıklamalar yapmayıp daha bir oturaklı davransalardı derim bu durumda da. Bir dönem her gün bir açıklama yapıyordu neredeyse başkanınız ve içerisinde yenilir yutulur olmayan laflar da oluyordu. Kendiniz vermişsiniz hatta örnekleri "tesadüf" ve "iyi ki öyle söylemişim, para kazandılar" şeklinde. Kısaca medya ayıklayıp abartıyor diyelim e o zaman da yöneticileriniz yangına körükle gitmiş oluyor işte. Bu durum da belirgin bir Fenerbahçe antipatisi doğuruyor ve yine "ayıklayıp, abartan medya"dan birisi çıkıp "Fenerbahçe büyüklüğü 17 takım karşısında olmasına rağmen ayakta durmaktır" diye bir yazı yazıyor ve neredeyse bütün Fenerbahçe taraftarları bu yazının arkasında saf alıyor. Yani bir taraftan kaçsanız diğer taraftan yakalanıyorsunuz ne yazık ki. O zaman da ben ve benim gibi düşünen insanlar doğal olarak kazansın istemiyor Fenerbahçe, en azından daha önceki mesajımda belirtmiş olduğum gibi savlarınızı ispatlayana kadar.

Eray Dengiz
13.Ağustos.2006, 19:51
Atlantis dediğin doğru olabilir. Bizim basına a dedin mi b anlıyorlar. En iyi örneğini Fanatik veriyor. Transfer döneminde Türkiye'ye on binlerce yıldız getiriyorlar. İçinden 1-2 tanesi doğru çıkıyor. Bütün sene boyunca yaptıkları yorumlardan anca 1-2 tanesi doğrudur diğerleri yalandır. Bizde bunları okudukça inanıyoruz, kışkırtılıyoruz..

Kutsal_İTtifak
14.Ağustos.2006, 21:27
genel konuşmayacağım ama %99 unuz o gol de sevindiniz.bravo.kiev cl ye katılınca ukrayna nın puanı baya artacak.avrupalısınız ya sevinin...

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 10:59
İnş. Fenerbahcemiz Kiev i eleyecek ve bu sevinen TÜRK(!!) lerin yüzünü kara cıkartacak. Gerçek TÜRKlerin ise yüzünü güldürecek

senderson
15.Ağustos.2006, 12:08
ona şühpe yok zaten ukranyalılara Fenerbahçe nin kim olduğunu göstereceğiz...

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 12:24
valla gösterin yoksa işimiz yaş 2 takımla katılmayı özledik valla salı bi maç çarşamba bi maç seyrettiğimiz günleri özledim

tosunpasa
15.Ağustos.2006, 12:57
valla gösterin yoksa işimiz yaş 2 takımla katılmayı özledik valla salı bi maç çarşamba bi maç seyrettiğimiz günleri özledim
göstereceğiz Fenerbahçe nin kim olduğunu hiç merak etme burak abi çünkü Cehennem'i Ş.Saraçoğlunda yaşatacağız...Ve İnanıyoruz;;)

dnz498
15.Ağustos.2006, 13:21
Hem ülke puanı açısındanda acayip ihtiyacımız var çünkü şu anda Yunanistan bizi geçti ve önümüzde. Eğer tekrar yerimizi alamazsak yani ilk dünya sınıflamasında ilk 15'e giremezsek seneye ŞL'ye tek takımla katılacağız.

TaşkınMahmut
15.Ağustos.2006, 14:31
en inanıyorumki Fener Kievi yener.Ama elermi işte ondan emin değilim.Ama yener.

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 14:55
valla gol yemeden gol bulsun problem olmaz

dnz498
15.Ağustos.2006, 14:59
Abi 3-0 çok zor yaaaa
oradakinden çok farklı bir takım olacak Fener karşısında bu sefer gerçek Kiev olacak kapanan açılmayan
bencede yanar ama yemeden 3 fark yaratmak epey zor

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 15:04
3-0 değil 2-0 yetiyor

Laz_Asker_61
15.Ağustos.2006, 15:06
fener 2 golü atar ama kaç yer onu bilemem inşallah yemez ama kiev kontraya çok güzel çıkan bir takım

Cyzio
15.Ağustos.2006, 15:06
Abi 3-0 çok zor yaaaa
oradakinden çok farklı bir takım olacak Fener karşısında bu sefer gerçek Kiev olacak kapanan açılmayan
bencede yanar ama yemeden 3 fark yaratmak epey zor

3-0 diil
gol yemeden 2 gol atması gerek yani 2-0.Golü yedimi 4-1 yenmesi gerek(gol yemesi durumunda işler karmakarışık hale gelir)

dnz498
15.Ağustos.2006, 15:13
pardon yaa ben bir an gol avntajını unutmuşum

Sekopej
15.Ağustos.2006, 15:20
İsviçre için de en az gol yiyen takım nasıl atacağız gol onlara diyorduk fakat Kadıköy'de tam 4 gol attık onlara. Alpay'ın dengesizliği olmasaydı belki Dünya Kupası'na gitmiştik ama neyse....

İlk dakikalarda gol bulabilirsek takımın üzerindeki stres azalır ve daha rahat fazla açık vermeden saldırırlar. 2 yi bulduktan sonra ise akıllı bir oyunla fark da gelebilir ama mutlaka sağokkanlı oynayıp gol atmam gerekiyor diye maçın başından şuursuzca saldırmamak gerekir. Bu arada Lugano'ya izin çıkmamış, Luciano belki oynayabilirmiş. Ama ne olursa olsun burada onları yeneceğiz. Hakem ilk maçtaki gibi olmazsa, Semih'in golünü vermiş olsa şimdi rahat bir şekilde maçı bekliyor olacaktık......

senderson
15.Ağustos.2006, 15:25
Yine rahat maç olacak yeterki kaleye panter Rüştü geçmesin....

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 15:27
fener 2 golü atar ama kaç yer onu bilemem inşallah yemez ama kiev kontraya çok güzel çıkan bir takım
Özellikle Verpakovskis e dikkat :( işimiz luciano ya kaldıysa Ş.L ne gidemeyiz luciano cok agır kalıyor 100.yıl kadrosunda olmaması gereken biriydi fakat Aziz Başkan bu sene bizi cok büyük hayal kırıklıgına ugrattı (Zico olayı,transfer yapamaması,luciano gibi avrupada bizi rezil eden bi defansı takımda tutması v.s....)

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 16:13
fener in şu an ki bütün defansları yavaş Lugano için acil izin çıkması lazım yoksa işimiz gerçekten çok zor... ve Alex de artık avrupa da kanıtlasın kendini aşsın şu maçta kendini ve büyük futbolcuların böyle maçlarda ortaya çıkması gerektini göstersin...2-0 da zor diil ama sorun Fenerbahçe nin defansı?

lazyboy7
15.Ağustos.2006, 16:53
fenerbahce herhangıbır takımdan gol yedıgı zaman GS gol atmış kada sewınıorum.tutamıorum kendımı.her nekadar ''way ben sewınmedım hep arkalarındayım'' dien warsa da külliyen yalan soler...tanıdıgım hiç ama hiçbir taraftar bunu solemez...ben sewınıorum ama bır yandan uzuluorumda.
hiç sewmem adnan aybaba'yı ama gecen programında ''FB bizi rezil edio''demışti işte buna uzuluorum aslında...

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 17:54
İnş. Fenerbahcemiz Kiev i eleyecek ve bu sevinen TÜRK(!!) lerin yüzünü kara cıkartacak. Gerçek TÜRKlerin ise yüzünü güldürecek
siz kimsinizki insanların Türk olup olmadığına karar veriyorsunuz..
kimsenin Türklüğünü sorgulamak size düşmez..;)

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 19:25
siz kimsinizki insanların Türk olup olmadığına karar veriyorsunuz..
kimsenin Türklüğünü sorgulamak size düşmez..;)
Bu kadar alındıgına göre sevinenlerdensin galiba, Bu kadar alınmana gerek yok .Ortaya dedigim sözü kimse üstüne alınmazken senin üstüne alınman biraz anormal degilmi ? Ayrıca kimsenin TÜRKlügünü sorgulamadım sorgulayamamda ben sadece sevinmeyenlere gercek TÜRK dedim geriye kalan TÜRK!lerle ilgili yorum yapmadım

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 20:30
Bu kadar alındıgına göre sevinenlerdensin galiba, Bu kadar alınmana gerek yok .Ortaya dedigim sözü kimse üstüne alınmazken senin üstüne alınman biraz anormal degilmi ? Ayrıca kimsenin TÜRKlügünü sorgulamadım sorgulayamamda ben sadece sevinmeyenlere gercek TÜRK dedim geriye kalan TÜRK!lerle ilgili yorum yapmadım
konu içerisindeki mesajları okuduysan fikrimi daha açık ve net bi şekilde görürsün..;)
evet biraz anormalimdir hatta gerçek Türk olup olmadığım bile bazı kişilerce araştırılıyor, sonucu merakla bekliyorum..:roll:
anlamadığım sevinmeyenlerler gerçek Türk oluyorda, o zaman sevinenler ne oluyor.. :confused:

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 20:34
konu içerisindeki mesajları okuduysan fikrimi daha açık ve net bi şekilde görürsün..;)
evet biraz anormalimdir hatta gerçek Türk olup olmadığım bile bazı kişilerce araştırılıyor, sonucu merakla bekliyorum..:roll:
anlamadığım sevinmeyenlerler gerçek Türk oluyorda, o zaman sevinenler ne oluyor.. :confused:
Dikkat ettiysen sırf tartısmamak için onlarla ilgili yorum yapmadım tartısmaya gerek yok herkes vatanını sevdigi kadar TÜRKtür. daha dikkatli okursan yazdıklarımı kimsenin TÜRKlügüne laf atmadım atmamda.

İnş Fenerbahce su takımı elerde gol yedigimizde sevinenler üzülür.

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 20:50
Dikkat ettiysen sırf tartısmamak için onlarla ilgili yorum yapmadım tartısmaya gerek yok herkes vatanını sevdigi kadar TÜRKtür. daha dikkatli okursan yazdıklarımı kimsenin TÜRKlügüne laf atmadım atmamda.

İnş Fenerbahce su takımı elerde gol yedigimizde sevinenler üzülür.
soruma cevap alamadım ya neyse..;)

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 20:53
soruma cevap alamadım ya neyse..;)
Dedimki tartısmamak için onlarla ilgili yorum yapmıyorum ama özel mesaj dan msn adresini yazarsan ordan yazarım olurmu;)

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 21:04
Dedimki tartısmamak için onlarla ilgili yorum yapmıyorum ama özel mesaj dan msn adresini yazarsan ordan yazarım olurmu;)
varsa onlar içinde bi yorumun özele ne gerek var direkt buraya yaz, onlarında bilmeye hakkı var gerçek Türk olup olmadıklarını..:cool:
mesela benim içime kurt düştü şimdi gerçek Türk müyüm değil miyim diye..:eek:

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 21:07
varsa onlar içinde bi yorumun özele ne gerek var direkt buraya yaz, onlarında bilmeye hakkı var gerçek Türk olup olmadıklarını..:cool:
mesela benim içime kurt düştü şimdi gerçek Türk müyüm değil miyim diye..:eek:
Tartısmak istemiyorum diye isi iyice dalgaya vurdun eger senin içinde TÜRK olup olmaman hakkında bir süphen varsa orası benle ilgili bi sorun degil soy kütügü fln cıkarttır orda belli olur.
Benim dedigim sadece Fenerbahce gol yediginde sevinmeyen TÜRKler inş 2.maçta sevinecek.sevinen TÜRK!ler ise 2.maçta üzülecek dedim uzatmaya gerek yok.

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 21:08
Beyler yeter bu ne kardeşim bugün herkes tartışıyor

senderson
15.Ağustos.2006, 21:12
sıcak vuruyor insanlara.Gerçi captainla aşağı yukarı fikirlerim aynı:)

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 21:38
BEYLER yeter artık uyarı vermek zorunda kalıcam siteden atılmak için mi uğraşıyosunuz

Laz_Asker_61
15.Ağustos.2006, 21:41
tartışma seviyeli olduğu sürece neden siteden atılsınlar anlamadım
ne yani sürekli canın cicimli mi olacak insanar

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 21:46
tartışma seviyesi değil konusu önemli burda.

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 21:53
Ayrıca bundan 1-2 ay önce TÜRK bayragını indirip yerine gs bayragı asanlarda galatasaraylılardı. Fakat buda yine o gole sevinen galatasaraylılar gibiydi bilmem anlatabildimmi galatasaraylı ile Galatasaraylı arasında fark oluyor yani

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 21:53
bi konu hakkında iki uç farklı görüşe sahip olsada 2 kişi tartışıyoruz/muhabbet ediyoruz/konuşuyoruz neyse işte..
ne ortada bi küfürlü söz, ne bi hakaret ne de aykırı bişey var..
ne silinen mesajları nede uyarıyı-siteden kovulmayı anlıyamadım..

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 21:56
üstündeki mesaja bak anlarsın

Laz_Asker_61
15.Ağustos.2006, 22:00
bi konu hakkında iki uç farklı görüşe sahip olsada 2 kişi tartışıyoruz/muhabbet ediyoruz/konuşuyoruz neyse işte..
ne ortada bi küfürlü söz, ne bi hakaret ne de aykırı bişey var..
ne silinen mesajları nede uyarıyı-siteden kovulmayı anlıyamadım..
bende tam olarak işte bunu anlamadım

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 22:03
diyorum yukardaki mesajdaki resmi indirin anlayın. Ben bu captain arkadaşın daha önceki yazılarından olayın buraya geleceğini bildiğim için müdahale ettmeye çalıştım buyrun devam edin

SYLaR
15.Ağustos.2006, 22:07
2000 senesi galatasaray uefa kupasında finale doğru ilerliyor.Tüm Türkiye tek bir yürek olmuş Galatasarayın başarılı olması için dua ediyor her golüne her galibiyetine seviniyor

bak bu yazımda sizin yönetiminizin siz ne hale getirdiği apaçık ortada

Gravity
15.Ağustos.2006, 22:09
Ben Fenerbahçe elenirse sevineceğim açıkcası, atalarım da Osmanlı akıncılarına dayanıyor yani halis bir Türk'üm. Bu işin sonu ne olur çok merak ediyorum ayrıca :)

Birde senderson, şu imzanı nereden aldığını çok merak ediyorum şahsen. Yok hani ben Galatasaray Lisesi mezunuyum da. Kökeni ta 15. yüzyıla dayanan ve tekrardan öğrenime 1868 yılında Sultan Abdülaziz'in de katıldığı bir törenle Mekteb-i Sultani adıyla devam eden bir okuldur ve Katolik bir Fransız okulu filan değil etnik köken ayırt edilmeden her ırktan ve renkten insanın öğrenim görebilmesi amacıyla açılmıştır. Aralarında Müslüman, Katolik, Ortodoks ve Musevi öğrenciler vardır ve bir çok değerli insan -ki aralarında Cemal Reşit Rey, Reşat Nuri Güntekin, Kemal Tahir ve Nazım Hikmet Ran gibi insanlar bulunmaktadır- yetiştirmiş bir kurumdur. Tamamiyle de etnik köken ayırmadan Türklükten yana bir tavır içerisindedir. Bunu da lisenin kapısından girdiğiniz anda karşınıza çıkan Şehitler anıtından anlayabilirsiniz zira Çanakkale Savaşında sadece 3 öğrencisi şehit düşmemiştir, o 3 öğrenci de ailelerinin kalan tek erkek çocukları oldukları için orduya alınmamışlardır. Aralarında birçok gayrimüslim olduğunu belirtmem lazım gelir sanırım burada. Yani bütün bunlardan sonra cidden çok merak ediyorum imzanın kaynağının neresi olduğunu ben.

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 22:11
diyorum yukardaki mesajdaki resmi indirin anlayın. Ben bu captain arkadaşın daha önceki yazılarından olayın buraya geleceğini bildiğim için müdahale ettmeye çalıştım
Ben daha önce sadece 1 kisiyle tartıstım hadi tas catlasın 2 olsun;)

senderson
15.Ağustos.2006, 22:16
Ben Fenerbahçe elenirse sevineceğim açıkcası, atalarım da Osmanlı akıncılarına dayanıyor yani halis bir Türk'üm. Bu işin sonu ne olur çok merak ediyorum ayrıca :)

Birde senderson, şu imzanı nereden aldığını çok merak ediyorum şahsen. Yok hani ben Galatasaray Lisesi mezunuyum da. Kökeni ta 15. yüzyıla dayanan ve tekrardan öğrenime 1868 yılında Sultan Abdülaziz'in de katıldığı bir törenle Mekteb-i Sultani adıyla devam eden bir okuldur ve Katolik bir Fransız okulu filan değil etnik köken ayırt edilmeden her ırktan ve renkten insanın öğrenim görebilmesi amacıyla açılmıştır. Aralarında Müslüman, Katolik, Ortodoks ve Musevi öğrenciler vardır ve bir çok değerli insan -ki aralarında Cemal Reşit Rey, Reşat Nuri Güntekin, Kemal Tahir ve Nazım Hikmet Ran gibi insanlar bulunmaktadır- yetiştirmiş bir kurumdur. Tamamiyle de etnik köken ayırmadan Türklükten yana bir tavır içerisindedir. Bunu da lisenin kapısından girdiğiniz anda karşınıza çıkan Şehitler anıtından anlayabilirsiniz zira Çanakkale Savaşında sadece 3 öğrencisi şehit düşmemiştir, o 3 öğrenci de ailelerinin kalan tek erkek çocukları oldukları için orduya alınmamışlardır. Aralarında birçok gayrimüslim olduğunu belirtmem lazım gelir sanırım burada. Yani bütün bunlardan sonra cidden çok merak ediyorum imzanın kaynağının neresi olduğunu ben.

Dikkatli bak sonunda yazıyor....

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 22:19
Sevinin sevinin uefa sıralamasında yunanların gerisine düstügümüzede sevinin Ş.L ne seneye tek takımla gidecegimizede sevinin.Avrupada Türk takımı olmayacagınada sevinin.

Sekopej
15.Ağustos.2006, 22:35
Bu tartışmaya girmeyi hiç düşünmüyordum ama dayanamadım;

Ben bir FB taraftarıyım, tabi ki çarşamba günü yenmesini istiyorum ama bu yenilince sevineceğim mesajlarından sonra artık daha çok yenmesini istiyorum takımımın. Sırf bu görüşteki kişilere inat avrupada başarılı olmasını istiyorum Fenerbahçe'nin.

Bana göre de GS ve BJK yöneticilerinin yaptığı açıklamalar çok antipatik geliyor. O nedenle bu takımlara karşı olan sevgisizliğim daha çok artıyor, daha çok gıcık oluyorum ama iş bir Avrupa Kupası maçına gelince benim için o yönetici veya yaptığı açıklama aklıma gelmiyor. Türk olduğum aklıma geliyor.

Maraton izliyordum. BJK taraftarı ne güzel tezahüratlar yapıyor. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez diyorlar, yani biz Türküz diyorlar, bir sonraki tezahüratta Kiev diye bağırıyorlar. Bunu sorgulamak bana düşmez isteyen istediği gibi bağırabilir. Ama Fenerliler Fenerbahçe Cumhuriyeti dediği zaman( bu bizim için bir semboldür bunu demekle ne vatan bölünür ne cumhuriyet içinde cumhuriyet kurulmaya çalışılır, biz bunu söyleyerek birlik olduğumuzu ifade ediyoruz) işi abartıp vatan bölmeye çalışıyorlar diyecek kadar konuyu saptıranlar neden orada bir Türk takımı mücadele ederken kendi takımını değil de o rakip takımı tutanlara bişey demiyor. Bu vatana ihanet değil midir? Sen bir Türk Vatandaşı olarak bu ülkenin menfaatlerini korumak zorunda değil misin?

Sonuç olarak benim bu konu hakkındaki düşüncelerim bellidir. Herkesin düşüncesine de saygım vardır. Kimsenin düşüncesini de sorgulamak bana düşmez. Söylediklerime katılmayıp hayır haksızsın bu konuda diyenler varsa onlardan şimdiden özür diliyorum. Tekrar söylüyorum bu konuda tartışmak istemiyordum ama dayanamadım içimden gelenleri yazdım katılıp katılmamak size kalmış....

Saygılar....

senderson
15.Ağustos.2006, 22:47
Bu tartışmaya girmeyi hiç düşünmüyordum ama dayanamadım;

Ben bir FB taraftarıyım, tabi ki çarşamba günü yenmesini istiyorum ama bu yenilince sevineceğim mesajlarından sonra artık daha çok yenmesini istiyorum takımımın. Sırf bu görüşteki kişilere inat avrupada başarılı olmasını istiyorum Fenerbahçe'nin.

Bana göre de GS ve BJK yöneticilerinin yaptığı açıklamalar çok antipatik geliyor. O nedenle bu takımlara karşı olan sevgisizliğim daha çok artıyor, daha çok gıcık oluyorum ama iş bir Avrupa Kupası maçına gelince benim için o yönetici veya yaptığı açıklama aklıma gelmiyor. Türk olduğum aklıma geliyor.

Maraton izliyordum. BJK taraftarı ne güzel tezahüratlar yapıyor. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez diyorlar, yani biz Türküz diyorlar, bir sonraki tezahüratta Kiev diye bağırıyorlar. Bunu sorgulamak bana düşmez isteyen istediği gibi bağırabilir. Ama Fenerliler Fenerbahçe Cumhuriyeti dediği zaman( bu bizim için bir semboldür bunu demekle ne vatan bölünür ne cumhuriyet içinde cumhuriyet kurulmaya çalışılır, biz bunu söyleyerek birlik olduğumuzu ifade ediyoruz) işi abartıp vatan bölmeye çalışıyorlar diyecek kadar konuyu saptıranlar neden orada bir Türk takımı mücadele ederken kendi takımını değil de o rakip takımı tutanlara bişey demiyor. Bu vatana ihanet değil midir? Sen bir Türk Vatandaşı olarak bu ülkenin menfaatlerini korumak zorunda değil misin?

Sonuç olarak benim bu konu hakkındaki düşüncelerim bellidir. Herkesin düşüncesine de saygım vardır. Kimsenin düşüncesini de sorgulamak bana düşmez. Söylediklerime katılmayıp hayır haksızsın bu konuda diyenler varsa onlardan şimdiden özür diliyorum. Tekrar söylüyorum bu konuda tartışmak istemiyordum ama dayanamadım içimden gelenleri yazdım katılıp katılmamak size kalmış....

Saygılar....

İşte yorum................

Nedvedmania
15.Ağustos.2006, 22:48
kusura bakmayında burda hangi fenerli galatasarayın gol yemesine üzülüyor varsa varsa 1-2 tanedir orda sevinenler gerçek galatasaraylı fanatik galatasaraylı bende sevindim ama hiç bi yanlış tarafını görmüyorum fener 1 gol yiyip 5 tane atsa ben yine o 1 gole sevinirim zaten

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 22:48
silinen mesajların vede uyarının nedenini açıklamışsın Burak, kimsenin haklı bi şekilde (yani kurallara uymadığından dolayı) aldığı uyarıyı sorgulayacağını zannetmiyorum burada, o yüzden senin bize karşı vermiş olduğun uyarı bana göre hoş olmadığından tepkimi dile getirdim ben..

konuya [B]"Kiev’in golüne sevindiler" dönüncede fikrim en başından beri olduğu gibi yine aynıdır..

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 22:50
ßirde merak ettigim sey şu diyelimki Fenerbahce Kiev e elendi (ins böyle birsey olmaz) mactan sonraki gün Ukrayna gazeteleri ne yazar biliyormusunuz? Hiçbiri Feneri eledik yazmaz TÜRK leri eledik yazarlar.Bu Fenerbahcenin yenilmesini isteyen arkadaslar bu adamların böyle yaptıgını ögrenince acaba hiçmi etkilenmez,üzülmez(sonucta tüm TÜRKlere atılıyor laf) sevincleri hala sürermi merak ediyorum

Sekopej
15.Ağustos.2006, 22:56
ßirde merak ettigim sey şu diyelimki Fenerbahce Kiev e elendi (ins böyle birsey olmaz) mactan sonraki gün Ukrayna gazeteleri ne yazar biliyormusunuz? Hiçbiri Feneri eledik yazmaz TÜRK leri eledik yazarlar.Bu Fenerbahcenin yenilmesini isteyen arkadaslar bu adamların böyle yaptıgını ögrenince acaba hiçmi etkilenmez,üzülmez(sonucta tüm TÜRKlere atılıyor laf) sevincleri hala sürermi merak ediyorum

yine dayanamadım :)

Evet haklısın bir alman takımı bizim bir takımımızı yendiğinde işte şu takımı yendik mi diyorlar hayır Türkleri yendik diyorlar ve ertesi gün FB,BJK,GS ayırt etmeden tüm Türklerle dalga geçiyorlar. Bu sadece almnyada değil tüm avrupada böyle. Bir de avrupadaki Türkler maça giderken örneğin GS maçına FB formasıyla gidenler oluyor. GS yendimi Türk takımı yendi diye hep beraber seviniyorlar. UEFA kupası kazandığında avrupadaki tüm Türkler gururla dolaşmadı sokaklarda....

DeDe
15.Ağustos.2006, 23:12
arkadaşalar..TÜRK olduğumuzu bir hatırlasak..o bölünmüşlükten bir kutrulsak..Değil futbol sahalarını dünyayı titretecez amma..
konuşturmayın beni doluyum bu konuda..
göğsünde TÜRK bayrağı olanı gavura oynarken desteklemeyen varsa,hatta daha da ileri gidip gavuru destekleyen varsa(Bu arada Gavur kelimesini gayrimüslim anlamında kullanmıyorum, Gayrimüslimler varsa alınmasın lütfen) Türk'üm demesin kardeşim..
fenerliyim,Beşiktaşlıyım, Galatasaraylıyım yada Trabzonsporluyum desin..ama türküm demesin..
selamlarımla...

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 23:14
bu biz yenildiğimizde "Türkleri yendik" muhabeti kaç defa döndü bilmiyorum şu topicte, herkeste kendi görüşünü belirtti ve değişen bişey olmadı..
"tesadüf" muhabbetide oldu konunun tamamını takip edenler bilirler.. o da başka bir muallakta kalan konuydu..
sonuçta şudurki destekleyeninde desteklemeyeninde şuraya yazılan hiçbi mesaj ile fikri değişmiyor, değişmezde..

ayrıca Serkan senin yorumuna değinmek istiyorum

koyu kısımlar aynı benimde fbye bakış açımı anlatıyor hatta şunada inanıyorumki eğer fbye karşı sempatisi olmayan birisi varsa hangi takımlı olduğu önemli değil bunun tek nedenide bana göre klüp yöneticilerinizdir.. ama kısmından sonraki bölümde ise konu avrupa ve fb olunca benim aklıma şu geliyor "edirne berisi ne ise öteside o"

Sekopej
15.Ağustos.2006, 23:20
ayrıca Serkan senin yorumuna değinmek istiyorum

koyu kısımlar aynı benimde fbye bakış açımı anlatıyor hatta şunada inanıyorumki eğer fbye karşı sempatisi olmayan birisi varsa hangi takımlı olduğu önemli değil bunun tek nedenide bana göre klüp yöneticilerinizdir.. ama kısmından sonraki bölümde ise konu avrupa ve fb olunca benim aklıma şu geliyor "edirne berisi ne ise öteside o"

Tamam senin görüşündür, ben öncelikle Fenerli olduğım için sevmiyorum GS'yi. Sonra da dediğim gibi yapılan açıklamalar daha çok sevmememe neden oluoyr. Ama benim için Edirne ötesine gidince iş değişiyor senin için değişmiyordur. Bunada saygı duyarım.

Neyse dediğim gibi herkesin görüşü kendinedir. Bu konuda da görüldüğü üzere kimse kendi görüşünden vazgeçmeyecektir. O zaman boşuna tartışmaya gerek yok....

senderson
15.Ağustos.2006, 23:22
Tamam senin görüşündür, ben öncelikle Fenerli olduğım için sevmiyorum GS'yi. Sonra da dediğim gibi yapılan açıklamalar daha çok sevmememe neden oluoyr. Ama benim için Edirne ötesine gidince iş değişiyor senin için değişmiyordur. Bunada saygı duyarım.

Neyse dediğim gibi herkesin görüşü kendinedir. Bu konuda da görüldüğü üzere kimse kendi görüşünden vazgeçmeyecektir. O zaman boşuna tartışmaya gerek yok....
Her sözünün altına imza atılır abi.Beni yazmaktan kurtarıyorsun:)

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 23:22
arkadaşalar..TÜRK olduğumuzu bir hatırlasak..o bölünmüşlükten bir kutrulsak..Değil futbol sahalarını dünyayı titretecez amma..
konuşturmayın beni doluyum bu konuda..
göğsünde TÜRK bayrağı olanı gavura oynarken desteklemeyen varsa,hatta daha da ileri gidip gavuru destekleyen varsa(Bu arada Gavur kelimesini gayrimüslim anlamında kullanmıyorum, Gayrimüslimler varsa alınmasın lütfen) Türk'üm demesin kardeşim..
fenerliyim,Beşiktaşlıyım, Galatasaraylıyım yada Trabzonsporluyum desin..ama türküm demesin..
selamlarımla...

Yorum budur. Noktası noktasına katılıyorum.
Biz Avrupada önce ülkemizi düsünür sonra takımımızın rengine bakarız.Sarı-lacivert,sarı-kırmızı,siyah-beyaz,bordo-mavi hiç farketmez..
Ama gs li arkadasların yarısı bu görüse katılmıyor.Fakat Biz Fenerliyiz Biz Böyleyiz.

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 23:28
aslında olayın en basit kısmı şu: Türkiye için bütün takımlarımız başarılı olmalı!

Gravity
15.Ağustos.2006, 23:31
Dikkatli bak sonunda yazıyor....

Ya sanırım benim yaptığım kinayeleri kimse anlayamıyor. Hata bende tabi yapmamam lazım.

Orada anlatmaya çalıştığım şuydu, o kaynak yanlış söylüyor. Ne kuruluşunda böyle bir amaç var ne de böyle bir düşünce. Zaten verdiğim kişi örneklerini düşünürsen memleket ve vatan sevgisinin nasıl insanlara aşılandığını görebilirsin bu bahsedilen kurumda. Buna dikkati çekmeye çalışmıştım ama neyse. Bir tarafa odaklı olunca kişiler bir şeyleri anlatabilmek imkansıza yakın oluyor.

Diğer yandan takındığınız şovenist tavır beni korkutuyor. Ben futbolu güzelliği için seviyorum. Diğer yandan olayın bu kadar kişiselleştirilmesi beni çok rahatsız ediyor. Diğer milletlerin takındığı tavırlar beni ne kadar bağlar ki? Onlar yapıyor diye bizde mi yapmak durumundayız? Hem ayrıca Galatasaray'ı yenince hiç de "Türkleri yendik!" demiyorlar, "Galatasaray'ı yendik!" diyorlar. Eğer yapabiliyorsanız bu statüye sokun takımınızı. Gerçekten yenilmesi önemli bir takım haline gelin, yenilmesi önemli olan Türkler değil yenilmesi önemli takım olun ve bunu elde etmek için başkalarının desteğini beklemeyin. Ben çok net hatırlarım birçok yabancı kulüple yaptığımız maçlarda Fenerbahçeli arkadaşlarımın benim yanıma rakip takımın formasıyla gelip "Bu akşam 5 atarız artık size." dediklerini. Bunu yapmayan tek Fenerbahçe taraftarı olarak da eniştemi bilirim, yapmaması istememesi anlamında değildir burada. Sadece saygı duyar rakip takımları tutan taraftarlara. Bu nedenle bu işe Türklüğü filan karıştımanız çok yanlış bana kalırsa. Siz bir takımı tutuyorsunuz ve bende size rakip olan takımı ve bu nedenle başarılı olmanızı istemiyorum. Olursanız eğer, helal olsun derim, orası ayrıdır.
Bu ortamda başıma gelenlerden dolayı her mesajımda yazma gereği duyuyorum, bütün bunlar benim görüşümdür, benden başka kimseyi bağlamaz.

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 23:45
Gravity kardes sen hiç korkma Fenerbahcenin kimsenin destegine ihtiyacı yok sadece biz tavır yanlıs diyoruz. Yoksa gs liler Fener alsın diyince Fener almıo veya yenilsin diyince hemen Fener yenilmiyor bizim burda tartıstıgımız takınılan tavır..
ßirde demissinki Türkleri yendik fln demiyorlar işte gs yi yendik diyorlar..Gecen sene Trabzon Famagusta ya elenince rum gazetesinde cıkan manset aynen söyle TÜRKLERİ KARADENİZDE BATIRDIK

DeDe
15.Ağustos.2006, 23:49
zannedersem kimseye bişeyleri farkettiremeyeğim..yazdığım 3 yada 4. mesajımdır..Pes etme mesajımdır..Bravo..doğru yoldasınız aynen devam..

Gravity
15.Ağustos.2006, 23:49
Bende neden yanlış diyorum işte. Olaya tek taraflı bakıyorsunuz bana kalırsa. Siz yaptığınızda herhangi bir önemi olmuyordu. Örnek verdim bakın size. 1998-99 sezonunda yaşadım ben forma giyip yanıma gelinmesi olayını, defalarca hemde. Hemen ardından 1999-2000 sezonunda aynı olaylar devam etti. Tek fark şuydu ki bütün bunlara rağmen Galatasaray yoluna devam etmesini bildi ve sonunda bunu yapanların bile desteğini almayı başardı. Aynı şeyi sizde yapın, sempatisini kazanın rakiplerinizin aldığınız başarılarla. Ama sizin yaptıklarınız size karşı döndüğünde bu tür tavırlar takınmayın.

zannedersem kimseye bişeyleri farkettiremeyeğim..yazdığım 3 yada 4. mesajımdır..Pes etme mesajımdır..Bravo..doğru yoldasınız aynen devam..

Dostum, kendi şahsım adına çok tuttum ben kendimi ama içinde yetiştiğim camiaya bu kadar laf söylenmesi bir noktada benim ziyadesiyle ağırıma gitmeye başladı. Seni anlıyorum ama bu noktadan sonra susmam mümkün değil ne yazık ki. Söylenen her şeye saygı sınırları içerisinde cevap vereceğim ve düşüncemi savunacağım ve bunu senin uyarılarına rağmen yapacağım için senden şimdiden özür dilerim.

TR.CaPTaiN
18.Ağustos.2006, 21:09
Beyler bu pankarta iyi bakın ve anlamını okuyun su hani laf TÜRK lere degilde takımlara edilio diyen arkadas daha dikkatli okusun ve baksın. Kiev in golüne sevinenlerde umarım ders alır burdan
Dinamo Kiev taraftarlarının actıgı bir pankart

http://www.myehost.de/resim/images/tn_SgO20823.jpg (http://www.myehost.de/resim/viewimage.php?file=/resim/images/SgO20823.jpg)

Tercümesi

Kürtler evlerinizi havaya uçururken(bombalarken),bi z de sizi stadyumda havaya uçuracağız..

Önce meşalelerle sonra tezahüratlarımıza ve uğultularımızla..

Kaynagıda Burda (http://www.powerhack.org/forum.php?m=mesajlar&q=873)

Laz_Asker_61
18.Ağustos.2006, 21:19
kendi insanımız yapıyor millet yapsa ne fayda önce kendi taraftarımıza bazı şeyleri kabullendirmemiz gerekir

Burak Duran
18.Ağustos.2006, 21:21
dua ediyorum fener inşallah bu densizlere dersini verecek bence bunlara saha dışındada derse vermek lazım ya neyse

Gravity
18.Ağustos.2006, 21:31
Ben dedim arkadaşım, direkt bana söyleyebilirsin söyleyeceğini. Kocaman mahlasım yazıyor yanda. Kullanabilirsin.
Diğer yandan bu fotoğraf fake. Eğilenin kollarına ,arkada oturanlara ve pankartın durumuna dikkat edelim, oynayan arkadaşın biraz acelesi varmış sanırım ya da Photo Shop'u iyi öğrenememiş daha. Biri diğerine göre çok ince görünüyor kolların ve pankartla üstüste olduğu yerlerde hatları çok keskin. Ayrıca derinlikleri farklı pankart, kol ve arkada oturan kişilerin.
Diğer yandan gerçek ise de sadece çirkin bir hareket olduğunu kabul ederim, görüşüm ve duruşum değişmez. Daha önce bahsettiğim şovenist tavır tarafına dönmem söz konusu olmaz yani. Üç beş kişinin yazdığı ve astığı bir pankart ne beni ne de Kiev taraftarlarının tamamını bağlar. Eğer yapılan bir hareketten bütün bir kitleyi sorumlu tutacaksak hiçbir işin içerisinden çıkamayız. Örnek: Köprüdeki Galatasaray bayrağı olayında yapan 10 kişi için tüm Fenerbahçe taraftarını sorumlu tutabilir miyiz?

TR.CaPTaiN
19.Ağustos.2006, 00:59
Valla arkadas ben o sözü kimin söyledigine bakmadım bakmayada gerek yok aklıma direk söylenilen geldi nick gelmedi(nick önemli degil söylenilen önemli) ayrıca ben bunda hiç bir fake göremiyorum eger fake olsa kaynagıda altta var ordaki adamlar durumu cakar sitelerine koymazlardı maglum kücük bi site degil orasıda yani.. Ayrıca fikir senindir yapılanlar bunlardır.. Ben bunuda sana cevap vermek için koymadım sadece sitelerde gezerken gördügüm ve daha cok kisinin görmesini ve yapılanların bilinmesini istedigim için koydum..Fenerbahceninde görüs acısından destege ihtiyacı yok(yani yenilmesini isteyince yenilmiyor veya galibiyet isteyincede olmayabiliyor) önemli olan stadı doldurmak 52 bin kiside yetiyor buna zaten;) Kimin bu fotograftan bi faydası olabilirki ugrasıpta bunu yapsın;)

Burak Duran
19.Ağustos.2006, 01:03
ayrıca bu adamların sitesinde atatürk e hakaretler ediliyor. ama kaldırıldı bazı adminler tarafından

ForsakeN
19.Ağustos.2006, 01:13
Ben dedim arkadaşım, direkt bana söyleyebilirsin söyleyeceğini. Kocaman mahlasım yazıyor yanda. Kullanabilirsin.
Diğer yandan bu fotoğraf fake. Eğilenin kollarına ,arkada oturanlara ve pankartın durumuna dikkat edelim, oynayan arkadaşın biraz acelesi varmış sanırım ya da Photo Shop'u iyi öğrenememiş daha. Biri diğerine göre çok ince görünüyor kolların ve pankartla üstüste olduğu yerlerde hatları çok keskin. Ayrıca derinlikleri farklı pankart, kol ve arkada oturan kişilerin.
Diğer yandan gerçek ise de sadece çirkin bir hareket olduğunu kabul ederim, görüşüm ve duruşum değişmez. Daha önce bahsettiğim şovenist tavır tarafına dönmem söz konusu olmaz yani. Üç beş kişinin yazdığı ve astığı bir pankart ne beni ne de Kiev taraftarlarının tamamını bağlar. Eğer yapılan bir hareketten bütün bir kitleyi sorumlu tutacaksak hiçbir işin içerisinden çıkamayız. Örnek: Köprüdeki Galatasaray bayrağı olayında yapan 10 kişi için tüm Fenerbahçe taraftarını sorumlu tutabilir miyiz?

Arkadaşım kusura bakma ama sen o fotografa FAKE damgası vurarak kendini kandırmaya çalışıyorsun.

Aslında sloganımız bu olmalı ; Uyaaan Artıık Uyaaaaaaaaan

Lim10
19.Ağustos.2006, 01:19
Yani o pankart bence de fake e benzemiyo.Valla bilmiorum ben aynı şey gs yada başka bi takım için olsa, yani hiçbişey için olmasa şu pankartı gördükten sonra nefret ederdim Kiev den:mad: .Sonuçta takımlarımız bir yana önce VATANNN!!Ve burdaki söz vatan hainlerimizi destekliyor.Şimdi mantık bunun neresinde ki; hala daha Kiev i desteklersin...:confused:

Jesus_FB
19.Ağustos.2006, 01:34
bizzat stadda olucam o gün hasretle maçı bekliyorum :)

EreN
19.Ağustos.2006, 18:28
Adamlar o kadar profesyonel ki.! KAMERA kayıtlarına bile bu FAKE yi yapmışlar Allh allah teknoloji ne kadar ilerledi öyle..

Burak Duran
19.Ağustos.2006, 18:30
o kadar kamera falan diceğini orda başka bir pankart vardı o yazıları photoshopla silip bunu koymuşlar üzsütne de daha kolay olur :D

TR.CaPTaiN
20.Ağustos.2006, 00:22
İyi güzelde madem bu fake kim niye bu kadar ugrassın bunun için kimin faydası olabilir böyle bir yazıdan ?

Gravity
20.Ağustos.2006, 18:41
Arkadaşım kusura bakma ama sen o fotografa FAKE damgası vurarak kendini kandırmaya çalışıyorsun.

Aslında sloganımız bu olmalı ; Uyaaan Artıık Uyaaaaaaaaan

Yani o pankart bence de fake e benzemiyo.Valla bilmiorum ben aynı şey gs yada başka bi takım için olsa, yani hiçbişey için olmasa şu pankartı gördükten sonra nefret ederdim Kiev den:mad: .Sonuçta takımlarımız bir yana önce VATANNN!!Ve burdaki söz vatan hainlerimizi destekliyor.Şimdi mantık bunun neresinde ki; hala daha Kiev i desteklersin...:confused:

Aksine, dikkat ederseniz "Diyelim ki ben yanıldım, Fake olmasın," diye devam etmişim. Kendimi kandırma söz konusu değil anlayacağın. Görüşümü birkaç defa belirttim. Ben şovenizm karşıtı bir insanım, bu türden tüm görüşlerde bana ters geliyor. Aynen Türk takımı olduğu için Avrupa maçlarında Fenerbahçe'yi desteklemek gibi. Kısaca bir şeye uyanmam gerekmiyor sanırım, zaten birçok şeyin farkındayım. Örneğin bir Yunan takımı geldiğinde bizim statlarımızda asılan pankartlarla neredeyse aynı paralelde bu pankart. Ne yazık ki Dünya'da bu türden görüşler hakim ve her yerde yapılıyor bu hareketler. Ama tekrardan söylüyorum, bu asılan pankart gerçekse ne tüm Kiev taraftarlarını bağlar ne de benim olaylara bakış açımı değiştirir. Sanırım her iki mesaja da cevap vermiş oluyorum bu şekilde.

mgokalparslan
20.Ağustos.2006, 19:34
aslında konudan biraz sapılmış ama çok yazık ben fanatik bir fenerliyim ama galatasaray uefa yı aldığında öyle sevinmiştim ki onun gibi beşiktaş ın uefa kupasında başarıları beni çok sevindirmişti ama oyle bir hal aldı artık bu ülkeden çok takım savaşına döndü şimdi fener kiev e elenirse cimbomlu lar kalkıp göbek atar öyle ben galatasaray eleme maçında 2 gol birden yiyince üzülmüştüm bir Türk olarak neyse ki yendi ve avantaj sağladı eminim ki o yediği gole sevinen de çok olmuştur bnce artık böyle konuları aşmamız lazım yakında avrupa ya takım gonderemezsek goruruz o zman boyle ulkemızın takımını desteklememeyı

Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 04:41
bir arkadaşımın kievde açılan o çirkin pankart üzerine fenerbahçe klübüne çektiği maili sizlerle paylaşmak istedim

Merhaba Necmi bey,

Sizinle yirmi dakika önce yapmış olduğumuz görüşmede, Dinamo Kiev deplasmanında önce Türk'leri(Bizleri), daha sonra da Fenerbahçe'mizi hedef alan bu çirkin pankarttan bahsettim... Ve bu fotoğrafın futbolculara gösterilmesi için ricada bulundum.

Öncelikle Fenerbahçe taraftarı ile iç içe olmanızdan ötürü sizlere minnettarım... Tüylerim diken diken oluyor bu bütünlüğü görünce, hissedince...

Dinamo Kiev maçında takımımızı yanlız bırakmayacağız... Bir dakika susarsam yazıklar olsun bana... 3-0'dan 4-3 kazandığımız Gaziantepspor maçında ortaya çıkan "Bizler inandık siz de inanın" ruhunu yeniden hissediyorum...

Aşağıdaki pankarta bakınız... Diyorlar ki " Kürtler(kastedilen pkk) evlerinizi bombalarken, biz de stadyumunuzu havaya uçuracağız "

Görüldüğü gibi, bu bir maçtan öte milli bir görevdir artık.

Biz bu maçı kazanacağız... Kazanmak zorundayız...

Şehit anaları için, şehitlerimiz için...

Asla boyun eğmemeliyiz... Bu maçı onlara armağan etmeliyiz!

Ben tribünde sonuna kadar desteğimi vereceğim... Arkadaşlarım da... Tüm stadyum da böyle olacak emin olun...
Futbolcularımız da bu bilinçle sahaya çıktıkları zaman değil "2-0" biz bu rakibi "4-0" yeneriz!

Bilsinler ki, bizi milli duygularımız alay konusu olduğunda, tek galip taraf Türk'ler olacaktır...

Tarih tekerrürden ibarettir...

Ve bu tekerrürü yerine getirme görevi şimdi Fenerbahçe Futbol Takımında'dır...

http://img246.imageshack.us/img246/8360/cid91621141318082006100dyc3.jpg (http://imageshack.us)

sanalkardes
22.Ağustos.2006, 09:44
Del Piero kardeş gerekli şeyi söylemiş.Bunu hepsi yapıyo

tosunpasa
22.Ağustos.2006, 10:35
tarık abi o yazıyı okurken tüylerim diken diken oldu ve bu yazı futbolculara okutulmuşsa emin olalımki fenerbahçe takımının motivasyonu 2 kat daha artmıştır.

dnz498
22.Ağustos.2006, 16:01
bu tür olaylar her yerde olan şeyler ama fenere ek bir motivasyon aracı olarak kullanılabilir akıllı değerlendirilirse

Burak Duran
22.Ağustos.2006, 16:45
bu yazıyı ben okusaydım maç öncesi inanılmaz motive olurdum herhalde. eminim ki fener sahada bu şuursuzlara dersini verecektir. Fenerbahçe taraftarıda tribünlerde üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir bu açılan pankarta ben cevap bekliyorum hem futbolculardan hem taraftarlardan. en önemli olanı ise mutlaka ve mutlaka sakinliğimizi korumalıyız... Yarın gs maçıyla aynı saatte fenerin maçı ben feneri izlicem umarım oraya giden taraftarları ve ekran başındaki bizlerin yüzünü güldürürler.

TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 17:38
İnş. futbolcularımız canlarını dişlerine takarak bu macı alacaklar

dnz498
22.Ağustos.2006, 17:49
alacaklar ben inanıyorum ve üstlerine yüklü parada yatırıcam o kadar eminim yani

bUradAyız_uA
22.Ağustos.2006, 19:56
Bu Pankart Üzerİne Dİyorum Kİ KeŞke Sahaya Çikacak Takim FenerbahÇe Olmasaydi! FenerbahÇe Avrupada BİrŞey Yapamiyor ÇÜnkÜ!

Burak Duran
22.Ağustos.2006, 20:00
Fenerbahçe avrupada bişey yapamıyor diyorsunda son zamanlarda bizde pek bişey yapamıyoruz ben bir Türk olarak yarın akşam fenerin bu şuursuzlara dersini vereceğine eminim

Jesus_FB
23.Ağustos.2006, 00:46
yeter artık günlerdir her açılan konuda fb gs kavgaları yapılıyor bıkmadınızmı arkadaşlar eğer bir kez daha bu türde bir mesaj gelirse kouyu kapatırım

Mc.Speedy
23.Ağustos.2006, 03:23
Avrupa'da Tek Yürek Olmalıyız Diyorsunuz Alkışlayan , Sevinen Galatasaray'lıları Kınıyorsunuz ; Bir Yandanda Rekabet Ortamı Oluşturup Fenerbahçe , Galatasaray Takım Kavgaları Yaratıyorsunuz ,
Bu Konuda Tek Bilek Oluncaksa Beraber Olunmalıdır Takım Kavgaları Yaratılmamalıdır , Yaratıldımı Konu Kapatılmalıdır ,Konu Dışına Çıkılmıştır. Zaten Son Uyarıyı "Jesus_FB"(Tarık Abi) Yapmış..

comandante
23.Ağustos.2006, 13:01
umarım fenerbahçe bu akaşm gereken dersi verecektir...ulan ilkkez bu kadar çok istiyorum fenerin yenmesini...iddaa da bile birsürü para bascam o kadar da güveniyorum.hadi beyler ya dağıtın şu adamları bu gece...

comandante
23.Ağustos.2006, 13:02
umarım fenerbahçe bu akaşm gereken dersi verecektir...ulan ilkkez bu kadar çok istiyorum fenerin yenmesini...iddaa da bile birsürü para bascam o kadar da güveniyorum.hadi beyler ya dağıtın şu adamları bu gece...

ayrıca sevinenleri de kınıyorum...

dnz498
23.Ağustos.2006, 13:55
yeter artık günlerdir her açılan konuda fb gs kavgaları yapılıyor bıkmadınızmı arkadaşlar eğer bir kez daha bu türde bir mesaj gelirse kouyu kapatırım
iyi hoş söylüyosunuz da konu içeriği olarak böyle bir ağız dalaşının yaşanması normal ya böyle bir konuyu açtıttırmayın ya da konuşulanlar çok ileri gitmediğ sürece karışmayın amacım size iş öğretmek değil bunuda yanlış anlamayın sadece konu böyle sorunların yaşanmaıs için çok uygun bunu belirtmek istedim Nasıl o stadda Kiev'in golünden sonra sevinenler varsa burada da onu savunanlar olacaktır Buda gayet doğaldır. (yanlış anlaşılmasın yine sevinmek doğaldır demiyorum yaptığın davranışı savunmak doğaldır diyorum) Bneden size bir arkadaş tavsiyesi bu nedenle böyle konuları ya hiç açmayın ya da açıldığı zaman kapatmakla tehdit etmeyin konunun bir anlamı kalmıyor o zaman çünkü ne yani herkes sevinenler hakkında kötü şeyler yazmak zorundamı bence değil

el bandido
23.Ağustos.2006, 14:03
Türküm ve Türk olmaktanda gurur duyuyorum... bu gerçeği hiç kimse değiştiremez.. ama neyazıkki Beşiktaş ın dışında bir takımın başarılı olmasınıda istemem açıkçası... elimde değil... destekleyemiyorum... Galatasarayın Real Sociadad ile yaptıkları Şampiyonlar Ligi maçında tribünde ispanyolların yanındaydım... bu dünyanın heryerinde de böyle... rakip takımların başarısı istenmez... ne içeride nede dışarıda...

"Yıllar önce Galatasaray Lazio ile maç yapmak üzere İtalyada gitmişlerdi... bir restorantta yemek yerken restorantın sahibi ben Roma taraftarıyım şu şerefsizleri yenin tüm hesaplar benden demişti.."

bortecine
23.Ağustos.2006, 16:26
FENERBAHÇE’nin deplasmanda Dinamo Kiev takımından yediği 2. gol, Ali Sami Yen Stadı’ndaki G.Saraylı taraftarları sevindirdi. Galatasaray maçının başlamasına kısa süre kala tribünlerde artan sarı-kırmızılı taraftarlar, skorboardda "Dinamo Kiev: 2 - Fenerbahçe: 1" yazısının geçmesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.
Ve bunu maçı stadda izleyen herkes gördü..Oysa maç sırasında Koyu Gsli dayımda vardı ve onunla izledik maçı.İliç gol attı alkışladım hatta sabrinin golünde farkında olmadan sarıldım bile yani mutlu oldum..:mad:
spor bilincini kazanamamış aynısını yapsa fb li taraftarlılara kızacak saçma bi zihniyet .türklüklerinden şüphe ederim ...

bUradAyız_uA
23.Ağustos.2006, 17:05
Ya Yapmayin Allah Askina Galatasaray Uefa Kupasini Aldigi Sene Son Macimiz Milanlaydi Ve Mutlak Kazanmamiz Gerekiyordu O Maci Uefa Icin Ve O Mactan Onceki Hafta En Az 5 Tane Pankart Vardi Milan Lehine...

el bandido
23.Ağustos.2006, 17:09
fenerli arkadaşlar zaten sütten çıkmış akkaşıklar...

TR.CaPTaiN
23.Ağustos.2006, 17:13
Burda Kiev i destekliyorsunuz sonra Fenerbahce Milan macından önce pankart actı diye sinirleniyorsunuz..O pankartı acan taraftarların yaptıgıda yanlıs fakat siz nasıl Kiev i destekliyorsanız onlarda Milan ı desteklemis. buna kızıyorsunuz.. Bunun yanlıs oldugunu söylüyorum fakat kendinize yapılmasını istemediginiz bir seyi baskasına yapmayın diye bir laf vardırya o hesap işte

barahir
23.Ağustos.2006, 17:16
onları bizmi yazdık?? şimdi sende sakın biz mi sevindik deme. biz zaten size demedik staddaki sevinenlere dedik.

bortecine
23.Ağustos.2006, 17:21
Ya Yapmayin Allah Askina Galatasaray Uefa Kupasini Aldigi Sene Son Macimiz Milanlaydi Ve Mutlak Kazanmamiz Gerekiyordu O Maci Uefa Icin Ve O Mactan Onceki Hafta En Az 5 Tane Pankart Vardi Milan Lehine...
galatasaray penaltılarla uefa yı aldığı zaman ne ağırmıştım haata annem olum ne oldu sen galatsaray maçında sevinmezdin demişti kendimi olduğu gibi sokağa atmıştım am nerden bilebilirdim ki birkaç yıl sonra uefa kupasını bize "koz" olarak kullanacağınızı ver her laf arsaına uefa da uefa diye sıkıştıracağınızı ...

soun burada kimin ak kimin kara kaşık olduğu değil olmadık yere fanatiklik sokup brde hem suçlu hem güçlü hesabı üste çıkmaya çalışman ... çırpındıkça batıyosun devam etme istersen ....

barahir
23.Ağustos.2006, 17:26
ya bişi daha war o golün staddan anons edilmesi de yanlış. sanki fenerle gs yarışıyo şampiyonluk için cl de.

el bandido
23.Ağustos.2006, 17:27
dostum deminde belirttim yine söylüyorum.... Beşiktaşın dışındaki hiç bir takımın ne içerde nede dışarda destteklemek elimden gelmiyor... bize ve türk futboluna fayda sağlayacağını bilsem bile içimden gelmiyor... biliyorum ki burada fenerbahçeli dostların dışında diğer takımların taraftarlarının destek mesajlarının çoğununda sahte olduğunu içlerinden geçenin farklı olduğunu düşünüyorum... bu düşüncemi ne yönde algılarsanız algılayın...

bortecine
23.Ağustos.2006, 17:28
ya bişi daha war o golün staddan anons edilmesi de yanlış. sanki fenerle gs yarışıyo şampiyonluk için cl de.
gerçekten ayıp ya ondan sonra yok efendim biz neden ön eleme oyunuyoruz neden bir takımla iki takımla çıkıyoruz diye sorarız birde sanki düşman takımı dicem ama nerdeyse kabul edilen de bu ...

Nedvedmania
23.Ağustos.2006, 17:33
iyide gol anons edilmediki gol sadece alt yazı olarak geçti oda görebilene

el bandido
23.Ağustos.2006, 17:44
gerçekten ayıp ya ondan sonra yok efendim biz neden ön eleme oyunuyoruz neden bir takımla iki takımla çıkıyoruz diye sorarız birde sanki düşman takımı dicem ama nerdeyse kabul edilen de bu ...

şunuda sormak istiyorum... bizlerin kendi takımlarımızdan başka bir türk takımının avrupa maçlarını desteklememiz bukadar mı önemli... yani bugün fenerlilerin dışındakilerin feneri desteklememesinden dolayımı fener kazanamayacak... yani tek suçlu feneri yada bir başka türk takımını avrupada desteklemeyişimizmi avrupaya 1 yada 2 takımla gidiyor oluşumuz... yada takımların yetersizliğinden mi???

yoksa galatasaray uefa şampiyonu olduğunda tüm türkiyenin desteğini mi aldı...???

lütfen biraz düşünelim bu konuyu???

bortecine
23.Ağustos.2006, 17:48
şunuda sormak istiyorum... bizlerin kendi takımlarımızdan başka bir türk takımının avrupa maçlarını desteklememiz bukadar mı önemli... yani bugün fenerlilerin dışındakilerin feneri desteklememesinden dolayımı fener kazanamayacak... yani tek suçlu feneri yada bir başka türk takımını avrupada desteklemeyişimizmi avrupaya 1 yada 2 takımla gidiyor oluşumuz... yada takımların yetersizliğinden mi???

yoksa galatasaray uefa şampiyonu olduğunda tüm türkiyenin desteğini mi aldı...???

lütfen biraz düşünelim bu konuyu???
desteğe gerek yok köstek olmasınlar yeter .

el bandido
23.Ağustos.2006, 17:58
desteğe gerek yok köstek olmasınlar yeter .

yahu dostum ya anlamıyorsun yada anlamak işine gelmiyor... ne kösteğinden bahsediyorsun.... bu gün kiev yensin diye hakemimi ayarlıyacaklar yada uefa düzeyinde çalışmamı yapılacak... burada fenerin yenecek gücü varsa zaten yenecektir... ama bunu sizi desteklemek yada desteklememekle alakası yok...

Jesus_FB
23.Ağustos.2006, 19:25
KONU KAPANMIŞTIR