Log in

View Full Version : O Artık Mert..!

Emurafu
12.Ağustos.2006, 01:08
besiktaslı yöneticiler aurellio gibi federasyona baş vurup nobreyide türk yapcaklarmıs nobre kim ki türk olacak kac yıl türkiyede kalmıs bencee hak etmiyor
YORUMLARINIZ BEKLİYORUM

Eray Dengiz
12.Ağustos.2006, 01:26
zannetmiyorum olacağını. 2-3 sene sonra belki. daha Mondragon olmadı be :)

fenerbahce_1907
12.Ağustos.2006, 01:28
nobre daha 3 senedir türkiye'de 2 yıl sonra falan türk olabilir

Universal
12.Ağustos.2006, 01:29
Yasalar gereği aralıksız 5 yıl çalışırsa olabilir ama bunu o kişinin istemesi gerekir.

baron
12.Ağustos.2006, 01:34
başlamışken biz bu yabancıların alayını türk yapalım..:D

S-B-Z
12.Ağustos.2006, 01:39
başlamışken biz bu yabancıların alayını türk yapalım..:D
zaten durum ona doğru gidiyor :D

fenerbahce_1907
12.Ağustos.2006, 01:39
Nobre Türk oluyor!

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Marcıo Nobre de Türk vatandaşı oluyor. Siyah-Beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Nobre, vatandaşı Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk statüsünde oynamaya hazırlanıyor.

Beşiktaş yönetiminin bu konuda ikna ettiği golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar Türkiye'ye genel anlamda faydalı olması ve eğitime katkıda bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanmaya çalışacak.

İkinci başkan Murat Aksu'nun da içişleri ile görüşmeler yaptığı ve bazı kanun maddelerindeki açıklardan faydalanarak bu dosyayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzasına sunacağı öğrenildi.

baron
12.Ağustos.2006, 01:41
Nobre Türk oluyor!

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Marcıo Nobre de Türk vatandaşı oluyor. Siyah-Beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Nobre, vatandaşı Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk statüsünde oynamaya hazırlanıyor.

Beşiktaş yönetiminin bu konuda ikna ettiği golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar Türkiye'ye genel anlamda faydalı olması ve eğitime katkıda bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanmaya çalışacak.

İkinci başkan Murat Aksu'nun da içişleri ile görüşmeler yaptığı ve bazı kanun maddelerindeki açıklardan faydalanarak bu dosyayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzasına sunacağı öğrenildi.

adehh beeee :eek:

sen nerden buldun bu haberi behhhh????:rolleyes:
dostumsen harbiden muhteşemsin.....
biz burda neyi tartışıyoz acaba????:D

nart_susruko
Yasalar gereği aralıksız 5 yıl çalışırsa olabilir ama bunu o kişinin istemesi gerekir.
kural açık ve net..;)

Eray Dengiz
Yok artık daha neler!
Bizim Mondragon o zaman Türk oğlu Türk olmalı. Zannetmiyorum kabul etmezler heralde.

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 01:43
Murat Aksu'nun babası İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dur. Olabilir gibime geliyor; ama olmamalı! Zira 5 sene oynamalı. O zaman Luciano'yu da Türk yapalım, o Nobre'den eski. Haksızlık olur diğer takımlara Nobre Türk olursa...

koray_capello
12.Ağustos.2006, 01:44
evet benim bildiğim kadarıyla da 5 yıl türkiyede top oynamış olması gerekiyor.ama beşiktaş yönetimi nobrenin türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili dosyayı başbakanlığa yolluyor.yani bizim bildiğimiz bu 5 sene davasını onlar bilmiyor değil ya.kesin başka birşeye güveniyorlar ki böyle bir işe girişiyorlar.yoksa çocuk oyuncağı değil ki bu başbakanlıkla dalga geçer gibi boşu boşuna yollamazlar..

TR.CaPTaiN
12.Ağustos.2006, 01:45
Daha 2-3 senesi var nobre nin.Ayrıca Türk milli takımının nobre ye ihtiyacı oldugunu sanmıyorum

koray_capello
12.Ağustos.2006, 01:46
Daha 2-3 senesi var nobre nin.Ayrıca Türk milli takımının nobre ye ihtiyacı oldugunu sanmıyorum

mesele nobreyi milli takımda oynatmak değil zaten türk statüsüne geçirip bir yabancı hakkı daha açmak..

fenerbahce_1907
adehh beeee :eek:

sen nerden buldun bu haberi behhhh????:rolleyes:
dostumsen harbiden muhteşemsin.....
biz burda neyi tartışıyoz acaba????:D
sen ne diyon arkadasım ya burda konu'nun acılımını yaoıyorum tam olarak bilgi verilmemiş o yüzden söledim:mad:

Sekopej
Böyle bir şeyi yapmaya cesaret edeceklerini sanmıyorum. Ama Nobre Türk vatandaşlığına geçerse ortalık çok fena karışacaktır....

TR.CaPTaiN
12.Ağustos.2006, 01:49
mesele nobreyi milli takımda oynatmak değil zaten türk statüsüne geçirip bir yabancı hakkı daha açmak..
Biliyorum amacın kontenjan oldugunu ama eger öyle bi gecme fln olursa 2-3 yıl içerisinde Türk milli takımınada giremez onu anlatmaya calıstım;)

baron
12.Ağustos.2006, 01:50
sen ne diyon arkadasım ya burda konu'nun acılımını yapıyorum tam olarak bilgi verilmemiş o yüzden söledim:mad:

konunun açılımına gerek yok kii...
türk statüsüne geçmek isteyen bi kişinin dosyasının maliyeye gönderilecek hali yok yaa....herhalde ahmet necdet sezer e gidecek.....

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 01:58
Murat Aksu'nun babası İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu olduğu için böyle bir şey yapmaya cesaret etmişlerdir. Fenerbahçe, Galatasaray neden 2-3 senedir oynayan oyuncularını Türk statüsünde oynatabilmek için başvuru yapmadı?

Mondragon, Tomas, Luciano, Alex de Nobre Türk statüsüne geçerse Türk olurlar ve bu saçmalık olur. 5 sene iyi bir kısıtlama bence. 5 senesini doldursun, öyle Türk olsun.

nart_susruko
12.Ağustos.2006, 02:02
5 senelik yasa insin, "haydi kızlar okula" kampanyası gibi kampanya başlatalım
"haydi Türk olun, Milli Takımın size ihtiyacı var" ;)

Universal
12.Ağustos.2006, 02:04
İyide bir insan Türk olmak istiyorsa gerekli kurallar neyse uyar ülkemizde aralıksız 5 yıl çalışırsa olabilir herhangibi bir yasa şuçu işlemediği taktirde ve hiç kimse zorla başka vatandaşlığa geçtitiremezler eğer Nobre yasaların belirlediği kurralara uyuyorsa istediği takdirde başvuru hakkını kazanır ve büyük ihtimalle kabul edilir. Birde 5 sene kuralı futbolcular için değil normal her işi yapan insan için geçerlidir.

baron
12.Ağustos.2006, 02:07
ah bide deco gibi bi adam bulsak onuda türk yapsak.....
nobre gibi adam bizim Türkiye de bol....

dick
12.Ağustos.2006, 02:08

Sonuna kadar katılıyorum.Yabancılar yapıyor diye bu moda başlayacak şimdi yakında Türk kalmayacak Milli takımda

Universal
12.Ağustos.2006, 02:10
Çok iyi söylemişsin ama ülkemizi sevmeyen bir insan niye aralıksız ülkemizde 5 yıl iş günü çalışsın ki birde bu yasa bazı ülkelerde 15 yıla kadar çıkıyor mesala İtalyada 7 yıl ama sanırım bir kuzey ülkesinde 3 yıldı.

perpetua
12.Ağustos.2006, 02:14
Kurali tekrar gozden gecirelim.

Kurala gore Turk vatandasi olan bir yabanci eger milli takimda oynamaya uygunsa (yani baska bir milli takimda forma giymemis ise), Turk vatandasligini aldigi andan sonra Turk vatandasi statusune giriyor.

Peki Turk vatandasi olmak icin ne yapmak lazim? Kanun boyle diyor:

Madde 6- Asagidaki sartlari tasiyan yabancilar Bakanlar Kurulu karari ile Türk Vatandasligina alinabilirler.
Vatandasliga alinmasini isteyen kisi,

a) Kendi milli kanununa, vatansiz ise Türk Kanununa göre resit olmalidir.
b) Müracaat tarihinden geriye dogru Türkiye'de 5 yil ikamet etmis olmalidir. Bu olmadi
c) Türkiye'de yerlesmeye karar verdigini davranisi ile teyit etmis olmalidir
ç) Iyi ahlak sahibi olmalidir
d) Genel saglik bakimindan tehlike teskil eden hastaligi bulunmamalidir.
e) Ieteri kadar Türkçe konusabilmelidir.
f) Türkiye'de kendisinin ve geçimi ile yükümlü oldugu kimselerin geçimini saglayacak gelire veya mesleke sahip olmalidir.

B) Istisnai vatandasliga alinma:
Madde 7- Asagidaki hallerde 6 inci maddenin (b ) ve (c ) bentlerindeki sartlar aranmaksizin yabancilar, istekleri üzerine, Isçisleri Bakanliginin teklifi ve Bakanlar Kurulu karariyle Türk vatandasligina alinabilirler.
a) Türk vatandasligini herhangi bir sekilde kaybetmis olanlarin sonradan dogmus resit çocuklari,
b) Bir Türk vatandasi ile evli olanlarla, bunlarin resit çocuklari,
c) Türk soyundan olanlarla, esleri ve resit çocuklari
ç) Bir Türk vatandasi ile evlenme karariyle Türkiye'de yerlesmis olanlar,
d) Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren sosyal, ekonomik alanlarda veya bilim, teknik veyahut sanat alanlarinda olaganüstü hizmeti geçmis veya hizmeti geçecegi düsünülen kimseler, Ama bu olabilir
e) Vatandasliga alinmasi Bakanlar Kurulunca zaruri görülenler.

Eger bir oyuncu baska bir ulkenin milli takiminin formasini giymis ise vatandas olduktan sonra 5 sene beklemesi gerekiyor.

Yani Luciano, Alex, Mondragon vs. vs. gibi futbolcular yabanci milli takim formasini giydikleri icin vatandas olduklarindan ancak 5 sene sonra Turk statusunde oynayabiliyorlar.

Nobre bal gibi vatandas da olur, Turk statusunde de oynar. Bu yeni uygulama ile acilan kapinin ne kadar buyuk oldugu gayet bariz bir sekilde ortadaydi. Zaten Federasyon da 5 yil oturma zorunlulugu aramadi. Yapilan degisklik, milli takima girmesi mumkun olan oyuncularda vatandas olma sonrasi 5 yil bekleme zorunlulugunu kaldirdi.

Comanche72
12.Ağustos.2006, 02:14
boyle aptal soru yoq cunku kriterler belli
o yapar mı bu yaparmıya kalmıyor iş

baron
12.Ağustos.2006, 02:20
perpatua konuya sonnoktayı koymuşun gibi duruyor....
daha fazla söze ne hacet....
başka konu üstünde yorumlara devam edelm..

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 02:25
Aynı mantıkla Delgado ve Carrusca da Türk olabilir o zaman...

Transfer yaparken milli olmamaya dikkat etsin kulüpler, milli olmamış adam alsınlar, hemen Türk yapsınlar. Bence çok saçma!

nart_susruko
12.Ağustos.2006, 02:26
demek istediğim yanlış anlaşılmış galiba, neyse.. :roll:

perpetua
12.Ağustos.2006, 02:27
Aynı mantıkla Delgado ve Carrusca da Türk olabilir o zaman...

Transfer yaparken milli olmamaya dikkat etsin kulüpler, milli olmamış adam alsınlar, hemen Türk yapsınlar. Bence çok saçma!

Aynen oyle. Yeni kural cikartilirken alelacele birilerine yararli olsun diye cikartildi. Isteniyordu sinirsiz yabanci, iste size sinirsiz yabanci.. :D Ama yabanci ancak baska milli takima girecek kadar kaliteli degilse :e: (aa)

meddah
12.Ağustos.2006, 02:31
Milli Takımlar kulüpleşiyor..
Ve de evet, bu gidişle yabancı sınırı ortadan kalkıyor.

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 02:32
Hiç milli olmamış oyuncu olabilir. Mesela genç yaştaki oyuncuları alıp (hiç milli forma giymemiş), onları gelir gelmez Türk vatandaşlığı için başvurup Türk statüsünde oynatabiliriz. Adam çok kalitelidir, geleceğin yıldızıdır, ama aklını çelersin, gel hem bizim takımımızda oyna hem de Türk Milli Takımı'nda dersin, olur biter.

Şöyle bir durum olursa ne olacak? : Süper kaliteli biri transfer edildi. Ama bu oyuncu hiç milli olmamış. Türk Milli Takımında oynama şansı da var yani. Ve bu göz önüne alınarak oyuncu Türk statüsüne geçirildi ve artık Türk vatandaşı. Bu oyuncuyu F.Terim Milli Takıma çağırmadı, ama asıl ülkesi olan takım çağırdı. Oyuncu da gitmeyi kabul etti ve milli oldu. Ne olucak? Oyuncunun Türk statüsünde oynaması iptal mi edilecek? Hülle olabilir bu yöntemle.

meddah
12.Ağustos.2006, 02:35
Almanya - Türkiye örneği işte..
Yıldıraylar, Hamitler, hatta daha eskiye gidelim Erhan Önallar, Erdal Keserler..
Tut ucundan ters çevir..

TüMeR_yAğıZ
12.Ağustos.2006, 03:27
Nobre başvuru yaptığında red cevabı alacağını zannetmiyorum.Hatırlayanlar varmı bilmem Jay Jay Okocha.Sadece iki yıl kaldı Türkiye'de.Kendi milli takımında oynamasına rağmen Ali Şen adamı Türk yapıvermişti.Yasalarımız buna müsait.Nobre'de olabilir.Ama milli takımda oynama olayı çok farklı.Ben sadece çok kaliteli gençlerin bu şekilde milli takıma alınmasından yanayım.Ama ihtiyaç olan yer olursa ve bu tür adamlar mevcutsa mecbur kullanacaksın.Örneğin Hakan Şükür belki bir yıl daha etkili olur milli takıma gider ama o bırakınca kafa hakimiyeti yüksek devamlılığı olan bir oyuncu lazım olacak.Ersen martin hüseyin kartal ile falan olmaz.O zaman Nobre vatandaş olmuşsa ve form durumu iyiyse yararlı olabilecekse ben oynamasında sakınca görmem.

perpetua
12.Ağustos.2006, 04:11
Oyuncu da gitmeyi kabul etti ve milli oldu. Ne olucak? Oyuncunun Türk statüsünde oynaması iptal mi edilecek? Hülle olabilir bu yöntemle.

Zaten bir sure once vatandas olduktan 5 yil sonra Turk statusunde futbol oynama bu nedenle cikartildi. Cunku bir oyuncu Turkiye'ye transfer olur olmaz eger devlet ikna edilebilirse vatandas olabiliyordu. Didier Six bunun ornegidir. Buna kanun boslugu da demek yanlis cunku bu tip kanunlar ulkede yeterince yetistirlemeyen ozellikte insanlari cekmek icin bulundurulur.

Ancak bu 5 yil kuralinin neden konuldugu unutuldu belki de. Daha once dedigim gibi bence bu is alelacele, ozellikle Aurelio'nun yararlanabilmesi icin cikartildi. Her ne kadar milli takim formasini yabanci uyruklu bir kisinin giymesine itirazim olmasa da bu isin cigirindan cikacagi vatandaslik kanununu okumus herhangi birisi icin daha ilk gunden belli idi. Ben de merak ediyordum kim bunu ilk once kullanacak diye, Besiktas en akilli cikti veya elinde bu sekilde Turklestirilebilecek oyuncusu olan tek takim oldugu icin Besiktas ilk davrandi.

Ancak belki Federasyon yeni bir karar alir, ve der ki Turk statusunde oynamak icin vatandaslik basvurusu yapmadan once 2 yil Turiye'de oynamis olmak gerekli. Bu da daha ilk seneden gelenlerin hemen vatandas olmasini onler. Ama is isten gecti.. Orta kaliteli oyuncular artik vatandas.. :rolleyes:

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 04:15
Carrusca da bu yasadan faydalanabilir o halde, Delgado da. Diyorum ki, mesela Delgado için başvurdu BJK. Ve bu oyuncu kabul edildi, 5 yılı doldurmadı; fakat hiç Arjantin'de milli olmamış. Bu adam Türk statüsüne Türk Milli Takımında oynayabileceği için alındı, istisna madde ile. Ama yarın öbürgün Arjantin Milli Takımına seçildi ve kabul etti. Bu maddenin değeri kalmamış olacak. Bence 5 yıl kesin suretle Türkiye'de ikamet eden oyuncular Türk olmalı.

fenerbahce_1907
12.Ağustos.2006, 05:30
o zaman yabancı sınırı kaldırılsın daha iyi zaten türkiye'ye gelen oyuncuların coğu milli olmamıs oyuncular bu durumda hepsi türk olabilir.Böyle bişey olursada cok sacma olur bence

Eray Dengiz
12.Ağustos.2006, 05:46
Böyle bir durum olursa zaten alt yapılarımızdan yetişen gençlerimiz Türkiye Milli takım forması altında şans bulamazlar..

Del Piero_10
12.Ağustos.2006, 11:35
rezillik olur

ne attığı gole ne aldığı maça sevinebilirim
LİG karması-milli takım
hangisi?

rectangle
12.Ağustos.2006, 11:54
kim kimin babası kimin akarabası olursa olsun O-LA-MAZ

Laz_Asker_61
12.Ağustos.2006, 11:59
Nobre'de Türk vatandaşı oluyor
Fenerbahçeli Aurelio'nun T.C vatandaşlığına geçip mili takım kadrosuna çağırılmasının ardından Beşiktaş yönetmi de Brezilyalı futbolcu Nobre için kolları sıvadı...
Fenerbahçeli Marcio Aurelio'nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçip, Mehmet Aurelio olarak A Milli Takım kadrosuna çağrılması Beşiktaş yönetimini de harekete geçirdi. Siyah-Beyazlı yöneticiler, Fenerbahçe'den transfer ettikleri ve daha önce Brezilyalı Milli Takımı'nda oynamayan Marcio Nobre için vatandaşlık başvurusunda bulundular. Başvuru kabul edilirse, 3 yıldır Türkiye'de futbol oynayan Brezilyalı futbolcu, 2008 yılında itibaren Beşiktaş'ta 'yerli futbolcu' statüsünde mücadele edecek

ALINTIDIR

iyi okuyun şimdi

Frank_Castle
12.Ağustos.2006, 13:36
iyi de başvurmalarına gerek yoktu ki o zaman... her halükarda 5 sene kalan ve milli takım forması giymemiş futbolcu türk vatandaşı oluyor.. bu durumda nobre 2008de zaten vatandaşlığa geçecekti..

bu haberi neden çıkardılar acaba ?

bursa_mc
12.Ağustos.2006, 13:58
Nobre'de Türk vatandaşı oluyor
Fenerbahçeli Aurelio'nun T.C vatandaşlığına geçip mili takım kadrosuna çağırılmasının ardından Beşiktaş yönetmi de Brezilyalı futbolcu Nobre için kolları sıvadı...

bu çok kotu olur bence bızım hoca gideeeer nobreyi e kadroya alır ,bole giderse takımda turk kalmaz :D

atlantis_fb
12.Ağustos.2006, 14:14
bence nobrenin türk yapılması olanaksız bişey yasaları çiğneyipte yaparlarsa bilemem

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:36
bence nobrenin türk yapılması olanaksız bişey yasaları çiğneyipte yaparlarsa bilemem
Olanaksız değil şu an için sadece geleceğe dönük olarak bir başvuru yapılma durumu söz konusu. Yani buna göre Nobre ancak 2008'de Türk olabilir
Bunun Türk futbolu açısından tartışılır yanı yoktur. Aslında vardır ama şu saatten sonra tartışmaya deymez. Çünkü bir sefer uygulama yapılmıştır devamıda gelecektir. Bize düşen tek şey şu saatten sonra Türk futboluna ve futbolcularının ruhuna fatiha okumaktır. Artık yetenek yetiştiremeyipte duraklama döneminde olan futbol anlayışımız bu çeşit gelişmelerele gerileme dönemine girmiştir. :mad:

Laz_Asker_61
12.Ağustos.2006, 14:38
2008 e kadar da inşallah gideer

dnz498
12.Ağustos.2006, 14:47
Nobre'nin yeni adı MERT olacak

Kartal, Brezilyalı oyuncu için vatandaşlık başvurusunda bulunacak. Yıldız futbolcunun başvurusu kabul edilirse Marcio’nun yeni ismi MERT olacak. Yönetim, Türkiye'de 5 yılını doldurmayan yıldız konusunda "Ülke tanıtımına katkı" statüsünden yararlanacak

Kaynak: Milliyet
Haber: Cemal Ersan

eGowiCh
12.Ağustos.2006, 14:54
2008'de değil, şimdi Türk vatandaşı olacak. 5 yıl ikamet etmediği için, "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma" istisna yasalarından faydalanacak ve hemen Türk olacak. (Onay verirlerse) 2008 için şimdiden başvuru yapmak akla mantığa girer mi? Adam belki 2008'de BJK'de olmayacak, 2 yıl sonrası için başvuru yapılır mı?!

Del Piero_10
12.Ağustos.2006, 14:58
2008'de değil, şimdi Türk vatandaşı olacak. 5 yıl ikamet etmediği için, "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma" istisna yasalarından faydalanacak ve hemen Türk olacak. (Onay verirlerse) 2008 için şimdiden başvuru yapmak akla mantığa girer mi? Adam belki 2008'de BJK'de olmayacak, 2 yıl sonrası için başvuru yapılır mı?!

ne bu torpil?

EreN
12.Ağustos.2006, 15:02
Nobre'nin yeni adı MERT olacak

Kartal, Brezilyalı oyuncu için vatandaşlık başvurusunda bulunacak. Yıldız futbolcunun başvurusu kabul edilirse Marcio’nun yeni ismi MERT olacak. Yönetim, Türkiye'de 5 yılını doldurmayan yıldız konusunda "Ülke tanıtımına katkı" statüsünden yararlanacak

Kaynak: Milliyet
Haber: Cemal Ersan
Oha felan yani..!! NObreyi bilen yoktur avrupada..Oysa geçen sene aynı başvuruyu fenerbahçe Anelka için yapmıştı dosyaya bakmadılar bile..
Hani bakan oğlu olmak başka tabii..

dnz498
12.Ağustos.2006, 15:03
sözleşmesi süresi göz önüne alınarak yapılabilir diye düşünüyorum tam emin değilim ama şunu çok iyi biliyorumki türk hukukunda ileriye dönük sonuçlara bağlı olan kararlar alınabiliyor. Yani başka bir takıma transferi gerçekleşirse 5 yılı doldurmadığından dolayı böyle bir hak tanınmaz kendisine bu sadece bir ön adım olur.
birde bu "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma" olayı neyi ifade ediyor bilen varmı varsa bir açıklayıversin herkes yararlanabiliyormu yoksa kriterleri varmı?

gezenti
12.Ağustos.2006, 17:28
ya ben bu olayı anlamıyorum türklük bu kadar kolay mı bu milli formadaki ay ve yıldızı hakedecekmi 5 yıl çalışıcakmış türk olucakmış yokya bizim tarihimiz taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa orta asyaya dayanıyor.TÜRK OLMAK BU KADAR KOLAY DEİL...

celepao
12.Ağustos.2006, 17:32
5 yili dolunca olur bunda ne var

dnz498
12.Ağustos.2006, 17:51
5 yili dolunca olur bunda ne var
konunu tamamını bi okusaydın keşke farklı bir durum söz konusu; "Ülkenin tanıtımında katkıda bulunma"

nart_susruko
12.Ağustos.2006, 18:13
mert nobre mi o da güzel..;)

FeYYaz1989
12.Ağustos.2006, 18:25
Yabancı sınırlaması kalksın isteyenler neden şimdi kükremeye başladılar anlamadım.Farz edinki yabancı sınırlaması kalktı.Ayrıca Türkiye vatandaşı olursa Marcio Nobre yada Mert işte herneyse Mehmet Aurelio gibi milli takımda da eğer milli takım teknik direktörü görev verirse oynar.Bence bunda tartışılacak fazla bir şey yok.

Bu arada Nobre'yi Avrupada fazla bilen yoktur ama UEFA kupasında atacağı gollerle kendini ve ülkemizi tanıtır merak etme eren.

Laz_Asker_61
12.Ağustos.2006, 18:28
fenerlilere sorarım nobre fenerde olsa idi ve aynı girişim yapılsaydı neler derdiniz merak ediyorum
ben hiçbir bjk linin aurelio konusunda karşı olduğuna rastlamadım

TüMeR_yAğıZ
12.Ağustos.2006, 19:30
Oha felan yani..!! NObreyi bilen yoktur avrupada..Oysa geçen sene aynı başvuruyu fenerbahçe Anelka için yapmıştı dosyaya bakmadılar bile..
Hani bakan oğlu olmak başka tabii..

Bakan oğlu olmak tabiki başkadır.Keşke sende biraz baksaydın.Anelka olayı Avrupa Birliğine üye ülkelerin futbolcularının yerli statüsünde sayılması idi Türk'lük müracatı falan yoktu.

Emurafu
12.Ağustos.2006, 20:21
beyler nobre 10 yıl dordursabile türk vatandası olmasını istemiyom

atlantis_fb
12.Ağustos.2006, 21:18
fenerlilere sorarım nobre fenerde olsa idi ve aynı girişim yapılsaydı neler derdiniz merak ediyorum
ben hiçbir bjk linin aurelio konusunda karşı olduğuna rastlamadım

rastlamzsın çünkü bu gayet normal bi olay adam 5 sene oynadı Türkiye'de YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE Türk vatandaşı oldu...
Gelelim şuraya; Nobre Fenerbahçe'de olsaydı merak etmene gerek yok çünkü böle bişiyin kabul görmesi bile imkansızdı ayrıca Fenerbahce'deyken de sevmezdim şimdi de sevmiyorum.ayrıca adam gibi oynasın 5 yıl boyunca kimse hiç bir itirazda bulunamaz...

SYLaR
12.Ağustos.2006, 21:29
nobreyi ister türk yapsın ister alman
bizim ön liberoda oynatacağımız adam yoktu diye aurelio milli takıma çağrıldı
ama nobrenini mevkisinde forvette nihat,tuncay,ümit karan,halil daha bir sürü adam var bunlar varken nobre türk olsa ne yazar

ozgrkc
12.Ağustos.2006, 22:58
ülke tanıtımına katkı dan fln olcaksa olmasın... atletizm mi bu ülkeyi tek mi tanıtçak? futbolda da fatih....Nihat...Halil mevki lerinde yeteri kadar tanıtıyor...

Burak Duran
12.Ağustos.2006, 23:02
benim itirazım nobre olmasından bu adamı Türk yapmak bence bize hakarettir. git ne biliyim sadece örnek veriyorum Klebersonu yap Delgadoyu yap ama bu adamı yapma. Ayrıca milli takıma alınma gibi bir ihtimali olduğunu sanmıyorum çünkü arkadaşların dediği gibi o mevkide çok adam var

FeYYaz1989
12.Ağustos.2006, 23:03
rastlamzsın çünkü bu gayet normal bi olay adam 5 sene oynadı Türkiye'de YASALARA UYGUN BİR ŞEKİLDE Türk vatandaşı oldu...
Gelelim şuraya; Nobre Fenerbahçe'de olsaydı merak etmene gerek yok çünkü böle bişiyin kabul görmesi bile imkansızdı ayrıca Fenerbahce'deyken de sevmezdim şimdi de sevmiyorum.ayrıca adam gibi oynasın 5 yıl boyunca kimse hiç bir itirazda bulunamaz...
Tamam bizde yasadan faydalanacağız.İllegal bir işlem yok,şimdi top yabancılar şubesi ve federasyonda.Hem daha olup olmayacağı belli olmayan bir şey için neden bu kadar yaygara koparıyorsunuz.Ayrıca adamı sevip sevmemen pek konuyla alakası yok gibi ama fikir senin tabiki sevmek zorunda değilsin.Mesela bende Aurelio'yu,Tuncay'ı sevmiyorum ama her platformda kişisel görüşlerimden bahsetmiyorum.

@anakonda52,vallahi bende Aurelio'nun olmasını istemezdim ama senin benim istememle olmuyor maalesef.

@sherryy,ona istersen Türkiye vatandaşı olduktan sonra(olursa) Fatih Terim karar versin.Bana kalırsa hiç adam kalmasa bile Aurelio milli takıma alınmamalıydı,aynı şey Nobre içinde geçerli(idi).Aurelio alındığına göre eğer Türkiye Milli Takımlarının başındaki Fatih Terim hocamız faydalanmak isterse çağırır yoksa zaten kimse bir şey demiyor.

celepao
12.Ağustos.2006, 23:24
nobre türkiye'yi nerede tanitacak merak ettim valla ya birbirimizi kandiririz nobre bu yasadan faydalanirsa

Emurafu
12.Ağustos.2006, 23:47
keske bunları türk yapsalar ozaman takım süper olur işte olmasını istediklerim
songolma ihtimali yok ama hayel
veya iyi bir defans sol olan yabancıyı türk yapalım suan milli takımda defans sol yokkkkk

Berkaiser
13.Ağustos.2006, 00:28
Nobre Türk olsa bile forvet bölgesinde ondan daha iyi alternatiflerimiz olduğu için forma şansı bulamaz.

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 00:43
Tamam bizde yasadan faydalanacağız.İllegal bir işlem yok,şimdi top yabancılar şubesi ve federasyonda.Hem daha olup olmayacağı belli olmayan bir şey için neden bu kadar yaygara koparıyorsunuz.Ayrıca adamı sevip sevmemen pek konuyla alakası yok gibi ama fikir senin tabiki sevmek zorunda değilsin.Mesela bende Aurelio'yu,Tuncay'ı sevmiyorum ama her platformda kişisel görüşlerimden bahsetmiyorum.

hiç bi illegal şey yok diosunda "Ülke tanıtımına katkı" maddesinden yararlanacakmış nobre efendi...sanki ne katkısı bulunduysa ülke tanıtımına ?

sevip sevmeme konusuna gelince de aslında ben fenerbahce de oynasaydı duruma nası yaklaşacaktım onu belirmek istemiştim orada telafuz hatası yapmışım ama birini sevip sevmediğini bahsedip bahsetmemek sana kalmış sen bahsetmio olabilirsin ama ben söylüyorum

FeYYaz1989
13.Ağustos.2006, 00:57
hiç bi illegal şey yok diosunda "Ülke tanıtımına katkı" maddesinden yararlanacakmış nobre efendi...sanki ne katkısı bulunduysa ülke tanıtımına ?

sevip sevmeme konusuna gelince de aslında ben fenerbahce de oynasaydı duruma nası yaklaşacaktım onu belirmek istemiştim orada telafuz hatası yapmışım ama birini sevip sevmediğini bahsedip bahsetmemek sana kalmış sen bahsetmio olabilirsin ama ben söylüyorum
Tamam sevme konusunda haklısın,bende biraz yanlış anlamışım.Bakalım bakanlar kurulundaymış dosya galiba,ordan ne çıkacak?

meddah
13.Ağustos.2006, 01:26
"Ülke Tanıtımına Katkı" maddesi, sadece katkısı olanlar bazında değil, katkısı olabilecekler bazında da değerlendiriyor.
Oradan hareketle başvuruyor Beşiktaş..

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 01:35
"Ülke Tanıtımına Katkı" maddesi, sadece katkısı olanlar bazında değil, katkısı olabilecekler bazında da değerlendiriyor.
Oradan hareketle başvuruyor Beşiktaş..

iyi de o nasıl bi mantıktır ki???o zaman carrusca da delgado da bu kuraldan yararlanabilir...yani öyle olursa her takımda en azından 8-9 yabancı görebiliriz...

meddah
13.Ağustos.2006, 01:36
Evet, bu mümkündür.. Kapının açılmasına bakar..

...

Bu başlığın ikinci sayfasında perpetua'nın yazdığı konuya ilişkin kanun maddesi var: "Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren sosyal, ekonomik alanlarda veya bilim, teknik veyahut sanat alanlarinda olaganüstü hizmeti geçmis veya hizmeti geçecegi düsünülen kimseler"

baron
13.Ağustos.2006, 01:40
nobre türk yapılmayacağını buradan bütün turksportal ahalisine bildirmek isterim...

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 01:49
nobre türk yapılmayacağını buradan bütün turksportal ahalisine bildirmek isterim...

bu senin kendi fikrin mi?yoksa bi yerden duyduğunu mu aktardın?

baron
13.Ağustos.2006, 02:17
bu senin kendi fikrin mi?yoksa bi yerden duyduğunu mu aktardın?
kendi fikrim değil elbette...
eğer çok büyük bi terslik olmazsa nobre türk yapılmayacak..
türk olan tek futbolcuya sahip olan takım fb olacak..
o yüzden nobre bi şekilde türk yapılmayacak..

dick
13.Ağustos.2006, 02:30
Bizim mahalledede babası bakan olan çocuk olsa brezilyadan adam getirir Türk yapar oynatırdık mahalle takımda.

Dünyanın neresinde görülmüştür acaba bu uygulama.Johan Cruyff'un öve öve bitiremediği geleceğin en büyük yıldızı olacak dediği Salamon Kalou'yu bile 3 yıldır ülkede diye Hollandalı yapmadılar 2 yıl daha bekle dediler.

25-26 yaşında ülkeye gelip 3 yıl kalıp daha Türkçe'yi bırak İstiklal Marşı nedir ne değildir bilmeyen adamların Türk vatandaşı olması kadar acı verici birşey olamaz bir vatandaş için.Zaten milli takım için değil kendileri daha çok yabancı alsın 30 yaşındaki adamları getirsinler İbrahim Akın'lar Burak Yılmaz'lar harcansın diye Türk yapacaklar adamı.

İnşallah haksız çıkarım bunların hiçbiri olmaz.

eGowiCh
13.Ağustos.2006, 02:34
1. Nobre Milli Takıma giremez, ona ihtiyaç yok. Ondan önce forma giyebilecek, Nobre'den kaliteli adamları sayalım : Hakan Şükür, Tuncay, Gökhan Ünal, Halil, F.Tekke, Nihat, Özgürcan, Ümit Karan, Necati.

2. Nobre eğer Türk olursa, Fenerbahçe'ye büyük haksızlık olur. Çünkü Fenerbahçe onu kontenjanı dolduruyor diye yollamıştı. "100. Yıl Kadromuzda Yok" başlıklı haberde, Fenerbahçe aynen şöyle bir şey bildirmişti :

Brezilyalı Oyuncumuz Marcio Ferreira Nobre Kulübümüzün 100.Yılında oluşturulacak Profesyonel Futbol takım kadrosunda yer almayacaktır.
Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı oyuncu sayısı konusundaki ısrarlı tutumu ile ilgili olarak Brezilyalı oyuncu ile yollarını ayırmış, 100.yılımızda çok daha başarılı bir kadro yaratmak için çalışmalarını sürdürmektedir.
Camiamız ve "Büyük Fenerbahçe" taraftarı için yapılacak yeni transferlerdeki hedefimiz, 100.Yıl etkinliklerimize uygun ve daha güçlü bir kadro yaratma hedefidir. Spor kamuoyuna duyurulur.

Fenerbahçe Spor Kulübü

3. Nobre Türk olursa, Carrusca, Delgado, Bobo gibi hiç milli olmamış yabancıların da önü açılacak ve Beşiktaş ile Galatasaray'ın lehine olacaktır. Çünkü kadrolarında hiç milli olmamış oyuncu sayısı en fazla GS ve BJK'de. GS'de Carrusca, BJK'de ise Delgado, Nobre ve Bobo.

4. 5 yıl ikamet etme zorunlu olmalıdır bence. Neden peki Mehmet Aurelio FB'ye ilk geldiğinde, veya bir önceki sezon Türk olmadı bu kanundan yararlanarak? Murat Aksu'nun babasının Nobre'yi Türk yapmakta büyük etken olacağına inanıyorum.

5. Türk futbolu gelişemez diyenler, sınırsız kontenjana hayır diyenler, hadi bakalım bunu da engelleyin. Bu sayede her gelen milli olmamış oyuncu Türk olacaktır. Ve Türk futbolunun önü kapanacaktır (bana göre değil, bazılarına göre.)

6. M.Aurelio'ya milli takımda mutlaka ihtiyaç var. O Türkiye için oynayacak, Brezilya için değil. M.Aurelio milli takıma alınmasın diyenler ya futboldan anlamıyorlar ya da ırkçılar. Diğer ülkeler ile farkımız bu. Onlar oyuncunun ırkına bakmıyorlar, futboluna bakıyorlar. Biz ise ırkına! Peki sonra? 2004 ve 2006'da hiçbir uluslararası turnuvaya katılamamak! Uğur Yıldırım Hollanda milli takımını seçti hatırlarsanız. Birçok oyuncu var kendi ülkesi dışında başka ülkede oynayan. Örnekler çoğalır gider...

nekop
13.Ağustos.2006, 03:58
Uğur Yıldırım Hollanda milli takımını seçti hatırlarsanız. Birçok oyuncu var kendi ülkesi dışında başka ülkede oynayan. Örnekler çoğalır gider...
ki o ugur yıldırım bi kez cagrıldıktan sonra birdaha hiç milli takıma cagrılmadı ve fifaya başvurarak türk milli takımı formasını giyme hakkı kazandı...

FeYYaz1989
13.Ağustos.2006, 12:33
Ben yabancı uyruklu bir oyuncunun milli takıma girmesine her zaman karşıyım.Buna Nobre'de,Aurelio'da yada Bobo-Carrusca da dahil.Ama artık Aurelio ile yeni bir dönem başlamış oldu(maalesef).Nobre bence büyük ihtimalle Türkiye vatandaşı yapılmaz zaten,o yüzden boşuna tartışıyoruz ama olursa da zaten büyük bir kesim yabancı sınırlaması kalksın istiyor,işte hemen hemen kalkmış olacak böylece.
Şimdi milli takıma girme konusuna gelirsek,zaten eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olursa adam onu milli takıma alıp almama kararı Milli takımlar baş sorumlusu Fatih Terim'indir.Elinde çeşitli imkanlar olabilir(Gökhan Ünal-Fatih Tekke-Hakan Şükür),eğer yararlanmak isterse çağırır istemezse çağırmaz,bu kadar basit bir konu bu,tartışmak bile çok anlamsız.
Şimdi bir arkadaş demişki İbrahim Akın'ların,Burak Yılmaz'ların önü kapanacak.Zaten onlara gelene kadar Hakan Şükür,Fatih Tekke,Gökhan Ünal var.Artı Mehmet Aurelio Mehmet Güven'in,Nuri Şahin'in önünü kapatmayacakmı?
Neyse bu konu daha çok uzar,ama zamanında kendi milli takımlarında oynayan Okocha ve Uche'yi Ali Şen Türk yapmamışmıydı?

dick
13.Ağustos.2006, 13:44
Ben beşiktaş açısından bakıp dedim İbrahim Akın ve Burak Yılmaz örneklerini verirken.Zaten Fatih Terim geleceği düşünen bir antrenör Gökhan Ünal Hasan Kabze gibi gençler varken nobreyi oynatmaz.

dnz498
13.Ağustos.2006, 13:50
Fatih Tekke gibi bir kıymet bile kenarda otururken eğer o Nobre milli takımda oynarsa bende K.Kanat gibi şüphe ederim o takımın Türklüğünden

TüMeR_yAğıZ
13.Ağustos.2006, 20:29
kendi fikrim değil elbette...
eğer çok büyük bi terslik olmazsa nobre türk yapılmayacak..
türk olan tek futbolcuya sahip olan takım fb olacak..
o yüzden nobre bi şekilde türk yapılmayacak..
nasıl bir şekilde Türk yapılmayacak anlayamadım.Baronlar falanmı devreye girdi :) bunu ne sen bilirsin şu anda nede ben bilirim.bakanlar kurulunda bekliyor dosya.Türk olan tek futbolcunun sizde olmasıda acayip oldu biraz :D ben bizim ibrahimleri falanda türk bilirdim.şaka bir yana sadece aurelio yararlanmadı o yasadan hatırladığım kadarıyla bir eleman daha vardı mısırlıydı herhalde oda türk statüsünde oynama hakkı kazandı.

Birde anlamadığım daha önce burada sınırsız yabancıyı savunan arkadaşlar birden milli takımdaki değerleri hatırlar oldular önü kapanmasınlar falan.Ha ben Nobre'nin Türk milli takımında oynamasını kişisel olarak istemiyorum.biraz ırkçılıkta diyebiliriz dediğime ama bu kişisel düşüncem benden başkası için pek anlam ifade etmez.ihtiyaç olduğu takdirde fatih terim milli takıma çağırırsada diyecek sözümüz daha doğrusu caydırma şansımız yok.ondan boşa yormayalım kendimizi.

fenerbahce_1907
13.Ağustos.2006, 20:32
bjk yönetimi nobre için türk sporuna katkıda bulunan sporcu bu yüzden türk statüsüne gircek demiş türk sporuna ne katkı yaptki nobre???

dnz498
13.Ağustos.2006, 20:35
bjk yönetimi nobre için türk sporuna katkıda bulunan sporcu bu yüzden türk statüsüne gircek demiş türk sporuna ne katkı yaptki nobre???
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

atlantis_fb
13.Ağustos.2006, 21:33

işte hepimiz de bunu merak ediyoruz ya...:confused: :confused:

Nedvedmania
13.Ağustos.2006, 23:07
türk yapar ama milli takıma giremez

baron
13.Ağustos.2006, 23:47
nasıl bir şekilde Türk yapılmayacak anlayamadım.Baronlar falanmı devreye girdi :) bunu ne sen bilirsin şu anda nede ben bilirim.bakanlar kurulunda bekliyor dosya.Türk olan tek futbolcunun sizde olmasıda acayip oldu biraz :D ben bizim ibrahimleri falanda türk bilirdim.şaka bir yana sadece aurelio yararlanmadı o yasadan hatırladığım kadarıyla bir eleman daha vardı mısırlıydı herhalde oda türk statüsünde oynama hakkı kazandı.

Birde anlamadığım daha önce burada sınırsız yabancıyı savunan arkadaşlar birden milli takımdaki değerleri hatırlar oldular önü kapanmasınlar falan.Ha ben Nobre'nin Türk milli takımında oynamasını kişisel olarak istemiyorum.biraz ırkçılıkta diyebiliriz dediğime ama bu kişisel düşüncem benden başkası için pek anlam ifade etmez.ihtiyaç olduğu takdirde fatih terim milli takıma çağırırsada diyecek sözümüz daha doğrusu caydırma şansımız yok.ondan boşa yormayalım kendimizi.

karar açıklandığında görürsünüz...

Kutsal_İTtifak
14.Ağustos.2006, 21:30
2,5 sene de Türk oluyor helal olsun.ULUSOY!milli dava nerde?devlet 5 yıl diyor,2,5 yılda olacak bu iş?ne katkı yapmış bu adam ya?en son bu kuralı Naim Süleymanoğlu için uyguladır.nobre onun yaptığının %1 ini yaptıysa kabul,alın vatandaşlığa...

KaÇaK_1907
15.Ağustos.2006, 18:23
Bence çok zor...

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 19:55
Türk Vatandaşlığı için Aurelio'dan sonra Nobre'nin yaptığı başvuru da onaylandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nobre'nin Türk Vatandaşlığı'na onay verdi.

kaynak bi internet sitesi... adres verilmesi serbest mi bilemediğimden vermiyorum

Mintal
15.Ağustos.2006, 19:58
NTV'de alt yazı geçti Nobre Türk olmuş

fenerbahce_1907
15.Ağustos.2006, 19:59
Türk Vatandaşlığı için Aurelio'dan sonra Nobre'nin yaptığı başvuru da onaylandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nobre'nin Türk Vatandaşlığı'na onay verdi.

kaynak bi internet sitesi... adres verilmesi serbest mi bilemediğimden vermiyorum
bende gördüm bi sitede bunu ve bu kararı veren cumhurbaskanını kınıyorum:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 20:04
yazıklar olsun diorm başka bişi demiorm... Bütün milli olmamış yabacılar Türk olsun o zmn?... Bu ay yıldız a saygısızlıktır... yurtdışında Türkleri zor kabulleniyorlar biz ise 2 sene oynayan kişileri hiç düşünmeden bir imzayla Türk yapıyoruz... Aurelio 5 sene kalmıştır ve ona ne kadar ihtiyacımız olduğu ortada ya Nobre? Neyse artık olan oldu... Sıra yattara da jaba da tita da... yakında ne olduğu belirsiz futbolcular da gelir Türk vatandaşı olursa şaşırmayalım..!

fenerbahce_1907
15.Ağustos.2006, 20:09
dediklerinin hepsine katılıyorum ozgrkc böyle bir kara vermesi gercekten cok sasırtıcı neye dayanarak nobre'yi türk yapıyorlar türksporuna katkıda bulundu diyolar ne katkısı oldu nobre'nin tek katkısı pislik oldu endini yere atar elle oynar dirsek atar baska katkısı yok türk sporuna tabi bu saydıklarımda katkı yerine geciyosa

nart_susruko
15.Ağustos.2006, 20:21
demek bu işler bu kadar kolay he.. ;)

fenerbahce_1907
15.Ağustos.2006, 20:23
eet abi bu kadar kolaymıs demirören bunu sadece fenerbahcenin şampiyon olmasını engellemek için yapıo baska bi sebebi yok bunun

Sekopej
15.Ağustos.2006, 20:29
Benim anlamadığım Aurelio Türk olmak için kaç aydır uğraşıyor. Kaç kere emniteye gitti bunun için. Brezilya'dan evrakları gelecek dendi lisans verilmedi. En son Fener FIFA'ya gitti milli takımda oynayabilir diye onay aldı sonra federasyon Türk statüsünde oynaması için lisans verdi. Lig maçından 2 gün önce alabildi yanılmıyorsam. Nobre daha dün başvurdu bugün Türk oldu deniyor ilginç.

Tekrar söylüyorum. Geçen sene FB yabancı sayısı artsın derken tüm kulüpler buna karşı çıkıyordu şimdi neden daha fazla yabancı oynatmak için uğraşıyorlar anlamış değilim. Geçen sene FB ye destek verselerdi belki ilk senelerde ülkemize saçma sapan yabancılar gelecekti ama Türklerden daha iyi olmadıkları anlaşılınca her yabancıyı almayacaklardı. Şimdi hem saçma sapan yabancı gelecek hem de Türk olacak. Bekleyip göreceğiz daha ne gelişmeler olacak....

perpetua
15.Ağustos.2006, 20:32

Bir cok gelismis ukle ile karsilastirildiginda, Turk vatandasi olmak kolay. Bu kolaylik nedeniyle vatandas olduktan sonra 5 seneyi doldurma zorunlulugu getirilmisti zaten.

Yukarida da yazdim bu is olur diye cunku sonucta Nobre Turkiye liglerindeki en iyi 10% a girecek kaliete bir oyuncu.

Simdi Mondragon'un dedelerinden kalma Osmanli vatandasligi belgelerini ortaya cikartmasini bekliyorum ben. Onu da Turk yapariz sip sak... :D

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 20:49
Nobre türk olduysa mondragon ve song istemeden türk yapılmalı bu rezillikten başka bir şey değil. Nobre Türk futboluna ne katkı sağladı veya sağlayabilir çok komik bir karar. Türk olmak bu kadar kolay olmamalı

fmsmyrna
15.Ağustos.2006, 20:50
gelde sen bu federasyona ... lı bişeyler söleme madem izin vercen niye kaldırmıyon sınırı ben ilhan cavcav ın yerinde olsam getiririm 6 tane afrikadan ilk devreye kadar onları türk yapar 2 devre 6 tane daha alırım böle işmi olur ya izin ver ya verme bizde luciano yu yapalım o zaman

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 20:54
Dediğim gibi herşey gibi bunun da suyu çıkçak...Zamanında eet kaan dobra,boliç,baliç Türk oldu... ama Türk olmak bu kadar kolay olmas denilip 5 senelik oynama süresi konuldu...o tanıtım meselesi ise şu an atletizm de yarışan sporcular içindi... ama işte yine çektiler bi taraflara... ben yine diyorum... en yakın zaman da bisürü yabancı Türk vatandaşı olcak ki Jaba için Yattara için işlemler başlatılmış bile... Çok mu zor yabancı sınırının kaldırılması... Türk lüğümüzle böyle oynanmasın bari... her gelen Türk olcaksa...

fenerbahce_1907
15.Ağustos.2006, 20:58
arkadaslar şimdi star spor haberlerinde gördüm nobre 2008'den itibaren türk statüsünde oynayacakmıs fakat fatih terim milli takıma alorsa türk statüsüde oynayabilicekmiş

Burak Duran
15.Ağustos.2006, 21:03
fatih alır onu milli takıma bakın görüceksiniz

fenerbahce_1907
15.Ağustos.2006, 21:07
bence fatih terim nobre'yi almıyacak milli takıma çünkü milli takımda nobreye gerek yok bide elemelerde baslıyacağı için dahada ciddi bir kadro kurucağı düşüncesindeyim ve o yüzden nobre'yi alıcağını zannetmiyorum

cfc4ever
15.Ağustos.2006, 21:07
Aslında teoride Türk vatandaşı olmasının bir zararı yok. 5 sene bu memlekette kalmış eğer hukuki hakkıysa alır ama;

Sen her Türk vatandaşlığına geçen oyuncuyu milli takıma çağırırsan işin o zaman pratikteki saçmalığı akıllara gelir. Ki fatih terim nobre'yi de (malesef ki)oynatabilir gelecek maçlarda..

Eskiden milli maçlarda yenilsek bile onurlu bi yenilgi alıyrduk. Nobre veya Yattara milli takıma gelirse söz gelimi, maçlar çok şenlenicek(!) Judo-Futbol karışımı bi spor bile ortaya çıkabilir böyle bir karışım orataya çıkarsa..

Bu oyuncuların milli takıma geçmesini destekleyenlerin bir de bahanesi var: Fransa milli takımının yarısı Zenciymiş, Zidane Cezayir asıllıymış, Polonyalı klose gol kralı olmuş vs vs.. Yahu Zidane'la Nobre, Thuramla Aurelio bir mi? Bu dedikleri adamlar zaten kendilerini kanıtlamış insanlar. Ama dünya yıldızlarıyla orta kapasite futbolcular bir tutup aman seçilsinler; Bak elin Avrupalısı yapıyo oluyo gibi savunmalar yapıyorlar. E Ronaldinho gelse Turkcell Süper Ligde 5 sene oynasa lafımız yok Türk olsun yani... Oynasın da milli takımda ne güzel..:D :D

İşin şakası bir yana, umarım Nobre yada gerisinin geleceğine emin olduğum diğer devşirme oyuncular milli takıma seçilmez ve birbirnden yetenkli gençlerimizin önü açılır..

Laz_Asker_61
15.Ağustos.2006, 21:37
ne oldu arkadaşlar zorunuza mı gitti nobrenin türk olması
sizde başvurun başvurmayın diye bjk size engel mi oluyor hayır
hatta size öncü olduk

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 21:48
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçişinin onaylandığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü İdari Menajeri Ali Gültiken, yapılan başvuru sonucunda Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçişinin onaylandığını belirterek, ''Nobre'nin nüfus cüzdanını çıkarttık. Adı Mert Nobre oldu. Bazı prosedürler var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

Federasyon Nobre den sonra konuyla ilgili kararların alınması için yeni yasalar suncakmış... yasalardaki boşlultan dolayı olan bu olaylar düzeltilcekmiş yani bu öncülük olunmuyo ne olunur sizin yorumunuza kalmış... belki yattara da jaba da Türk olcak ama ondan sora bu yasa yle ilgili yeni kararlan alınılcakmş... Umarım biraz daha dikkatli olunulur bu konuda... yoksa böyle adamlar Türk oldukça ve milli oldukça gerçekten forma için oynıcak insanlara yazık olunur...

perpetua
15.Ağustos.2006, 21:50
Simdi Fransa ile Turkiye'yi karsilastirmak yanlis.

Viera Senegal'de dogruktan sonra 8 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasiniyor ve Fransiz vatandasi olarak milli takimda oynamayi tercih ediyor.

Trezeguet Arjantin'li anne babaya Fransa'da doguyor ve buyuyor. Kariyerine Arjantin'de baslamis olsa da bir yil icinde Fransa'da kendini daha rahat hissettigi icin geri donuyor.

Zidane zaten Marsilya dogumlu.

Claude Makelele Zaire'de dogmus ama 4 yasinda Paris'e tasinmis.

Kariyerine basladiktan sonra Fransa vatandasligi almis oyuncu bulmakta zorlanirsiniz.

Ayni sekilde Podolski 2 yasinda Polonya'dan Almanya'ya geliyor ve Almanya icin oynamayi tercih ediyor.

Klose'nin ailesi 1981 yilinda Fransa'ya kaciyor (Klose 3 yasinda) ardindan 1987 yilinda Almanya'ya tasiniyor. Klose'nin babasi ayrica Alman bir ailenin cocugu.

Gerald Asamoah Gana dogumlu ancak ailesi ile beraber Almanya'ya 12 yasinda goc ediyor.

David Odonkor Almanya dogumlu, babasi Ganali, annesi Alman.

Burada en karisik olan Kuranyi. Panama asilli anne ve Alman dogumlu Macar asilli babaya, Brezilya'da doguyor. 15 yasinda geldigi Almanya'da milli oluyor.

Bu orneklerin ne Aurelio ne de Nobre ile bir benzerligi yok. Ikisi de kazik kadar adam olduktan sonra Turkiye'ye gelmisler. Haydi neyse Aurelio nispeten genc yasinda geldi ve uzun sure Turkiye'de oynadi. Ancak Nobre'nin durumu biraz daha farkli. Kanuna gore Nobre vatandas olur, hatta belki milli takima da girer ancak bu kural'in ciddi bir sekilde gozden gecirilmesi gerekli.

Biraz ugrassak, Brezilya'dan dunyanin en iyi takimlari arasina girebilecek bir kadro devsirebiliriz cunku Brezilya'da zaten cok fazla kaliteli oyuncu var. Ancak bu takimin hic bir anlami kalmaz benim gozumde.

meddah
15.Ağustos.2006, 22:43
Kapı açıldı.. Geçenden 40, geçmeyenden 50 akçe..

Hay kapısına da, geçene de, geçmeyene de...

Ne olacak şimdi? Önüne gelenin yabancı devşirmesinin önüne nasıl geçeceksiniz?
Oldu olacak iki Milli Takım çıkaralım, biri devşirmelerden olsun biri yerlilerden.. Ya da biri siyahlardan, biri beyazlardan..

Bundan sıyrılmanın artık tek yolu var, o da yabancı hakkını serbest bırakmak..

yaramaz511
15.Ağustos.2006, 22:54

Oldu olacak iki Milli Takım çıkaralım, biri devşirmelerden olsun biri yerlilerden.. Ya da biri siyahlardan, biri beyazlardan..

KATILIYORUM !

ozgrkc
15.Ağustos.2006, 22:57

a dan z ye katılıyorum.... Devre arasında da dewşirme milli takımla - Öz Türk milli takımı maç yapar yakında... bakalım daha neler görcez!

mozar
15.Ağustos.2006, 23:55
Herşey Fenerbahçenin normalde 5 yıl sonra Türk statüsünde oynaması gereken Aurelioyu Türk statüsünde oynatabilmek için maddede ufacık bir değişiklik yaptırmasıyla başladı. Maddenin orjinal halinde bir yabancı Türkiyede 5 yıl forma giydikten sonra vatandaşlık içni başvurabilir, başvurudan 5 yıl sonra da türk statüsünde oynayabilirdi. yani 20 yaşında transfer edilen bir oyuncu 30 unda türk statüsünde oynayabilirdi. Bu yasanın durupdururken 3 büyükler içinde sadece Fenerbahçeli Aurelioya yarayacak şekilde değiştirilmesi ve adeta bunun haklı çıkarılması içinmiş gibi apar topar Aurelionun milli tkaıma çağrılması şu an bulunduğumuz ortamı hazırlayan faktörler. Fenerbahçe 6+1 yabancıyla mücadele hakkı kazanınca diğer kulüplerin haksız rekabet söylemleri elbette ki gelecekti. Baktığımızda Aurelionun Nobreden tek artısı 2,5 yıl daha uzun süre Türkiyede kalmış olması ve muhtemelen 15-20 kelime daha fazla Türkçe biliyor olması. Şimdi kuralın saçmalığına gelelim: bir insan 2,5 yılda Türk olur mu? bir insan 5 yılda türk olur mu? Bir insanın bir ırksal ya da milliyetsel açıdan değişim gösterebilmesi için bir coğrafyada kaç sene ikamet etmesi gerekir?

O yüzden kimse 2,5 senenin hesabını yapmasın. Aurelio ne zaman vatandaşlığını geri aldırır, Türk milli takımındna anında feragat eder, o vakit Nobre başta olmak üzere tüm bu "Türk statüsü" meselesi kapanır. Rahatlıkla "Aurelio yasası" diyebileceğimiz yasalar çıkarttırarak bu nereye gideceği belli olmayan yolu Fenerbahçe açmıştır Beşiktaş değil. Tıpkı yıllar öncesinde Okocha vs. olaylarında olduğu gibi.

Bana kalsa ikisinin de milli takımda işi yoktur.

Eray Dengiz
16.Ağustos.2006, 00:33
Bu durumdan sonra umarım Galatasaray boş durmaz.. Nober oluyorsa Mondragon hayli bir Türk olması lazım..

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 00:36
bence milli olmamış bir sürü brezilyalı almak lazım hepsini türk yapalım

TR.CaPTaiN
16.Ağustos.2006, 00:38
2 yıldır Türkiyede olan Nobre Türk oldu iyimi ?

nekop
16.Ağustos.2006, 00:58
bence milli olmamış bir sürü brezilyalı almak lazım hepsini türk yapalım
hatta türk yapmadan gelsinler milli takıma alalım federasyon bu duruma bi care bulmalı bence ingilterede uygulanan sistem en iyisi...

m_o_11
16.Ağustos.2006, 00:58
ya beyler ne güsel adam calıyoruz diger milletlerden. nie illa herseyi kötüye cekiyorsunuz. zaten bi sürü insan vardı Türk Vatandaslıgına gecen. ki futbolcunun gecmesi olay oldu. bu ilk de deil sonda. yalnıs bişey yapılmıs gibi abartmayalım bence durumu. haa illa Türk oldu die has Türk futbolcumlarımızın yerine milli takım da görev verilmesi bence pek te ii olmadı. ama kadroya cagrılması takım içi rekabete sebep verebilir. hazırlık maclarında da oynasın. ama ciddi müsabakalarda sadece ii bi yedek olarak kalsın. tabi bu olayda fatih terim aurelio takıma cagırmasındaki tek amac basarılı olabilmek her ne yoldan olursa.

koray_capello
16.Ağustos.2006, 01:00
bir yandan beşiktaşın 1 yabancı kontenjanı açılacak diye mutluyum diğer yandan ise biraz kafam karışık.fedarasyon şu yabancı meselesine bir çözüm bulsaydı da bunlara hiç gerek kalmasaydı.ama bence yine de önyargılı olmamalıyız.tamam aurelio ve nobre türk olmak için yanıp tutuşmuyorlardı buna eminiz ama onlar da herkes gibi milli forma giymek isteyebilirler.sonuçta brezilya milli takımında oynama gibi bir ihtimalleri olomadığından yada çok düşük olduğundan türk milli takımını seçebilirler.yani artık dünyada bunun bir çok örnekleri var.yani yabancı kontenjanı sınırsız olsaydı yine de aurelio ve nobre türk olmak için başvururlar mıydı?büyük ihtimal başvurmazlardı ama bilemeyiz belki de milli takımda oynamak için isteyebilirlerdi.

TaşkınMahmut
16.Ağustos.2006, 01:25
Ülkeyi Tanıtıma katkı maddesinden doayı Türk oldu Mert Nobre

baron
16.Ağustos.2006, 01:33
en iyisi kulüpler yabancı kontenjanını açmak için yapıyor yaa...
en iyisi 4 sene Türkiye de olan her yabancı türk olabilsin ama milli takımda hiçbir zaman oynayamasın...

Universal
16.Ağustos.2006, 01:36
İyide bu oyuncular bizim için milli takım için Türkiye için oynayacaklar bence oynamalılar. Onlarda insan ayrım yapmamak gerek. Bizden hiç bir farkı yok onlarında T.C Cüzdanı var bizim aramazıdaki fark sadece doğum yerlerinin farklı olmasıdır.

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 01:37
Onlar bir Türk gibi mücadele ederler mi Milli Takımda yunanistana karşı??

Universal
16.Ağustos.2006, 01:40
Ne farkeder asıl onlar bizden daha iyi mücadele eder çünkü biz bütün maç boyunca Yunanistan ile geçmişlerdeki savaşları düşünürken onlar kazanmayı düşünür eğer bu maçta veya diğer maçta kötü oynarsa bir daha takıma alınmayacağını biliyorlar bu yüzden diğerlerine göre kredileride az bence bal gibi oynarlar.

baron
16.Ağustos.2006, 01:45
İyide bu oyuncular bizim için milli takım için Türkiye için oynayacaklar bence oynamalılar. Onlarda insan ayrım yapmamak gerek. Bizden hiç bir farkı yok onlarında T.C Cüzdanı var bizim aramazıdaki fark sadece doğum yerlerinin farklı olmasıdır.

yapma dostum yabancıların bizden sürüsüne bereket farkları var....
biz Türk ler yeri geldiği zaman sahada imkansızı başarırız....
ama onlar bunu yapamaz..ayak dahi uyduramazlar...

TaşkınMahmut
16.Ağustos.2006, 01:45
TC kimliği taşıyan herkez TÜRK'tir.Ayrım yapmam.İsterse Yunan olsun.Sonuçta TÜRKİYE CUMHURİYET'i vatandaşı adamlara böyle lafalr edemeyiz.Doğum yerleri farklı sadece.Hepsi bu.

CemGFB
16.Ağustos.2006, 01:51
Nobre banada görede Türk yapılsa bile bu ülkede bu kadar değerli forvetler varken millli takıma giremez.Ancak aynı şeyleri ortasaha içni söyleyemeyiz.Tugay'dan sonra hala onun vasuofalrını yerine getiren bi oyuncu yeni çıarabildik ve daha çok gençşbu yaşta ona o kadar sorumluluk yüklemekde yanlış bence.O yüzden Aurelio orası için biçilmiş kaftan bana göre.

-Hüseyin milli takım için yeterli değil,aurelio ordaki açığı rahatlıkla kapatır,üstüne birde eskiden Tugay'ın yaptığı gibi pas dağıtımını oyun kurma görevlerinide üstlenebilir.Ayrıca Türk futbolunu ve oyuncu yapısınıda çok iyi biliyor.Keşke böyle yetenekleri oyuncuları bulup eksik olan mevkilerimize yerleştirebilsek.Çünkü artık gerçekçi olmak lazım hangi ülke yabancı asıllı oynatmıyorki.Japonya'da Dos santos,Almanya'da Podolski dünya kupası'nda portekiz'de deco takımlarında iyi niyetleriyle mücadele ettiler..

eGowiCh
16.Ağustos.2006, 01:52
Nobre Nobre Nobre Nobre Mert Nobre!

Bu konuda bir mesajım vardı, Fenerbahçe resmi sitesinden alıntı bir mesajdı. Onu tekrar buraya yazmama gerek yok, okuyan okumuştur. Fenerbahçe'ye yapılan bir haksızlıktır bu! Başka da bir şey değildir. FB kontenjan yetersizliğinden dolayı Nobre'yi istememişti, ama görüyoruz ki Nobre Türk! Carrusca, Delgado, Bobo, Jaba, Wederson, Yattara (hiç milli olmadılar, diğer yasadan faydalanacaklar) ve Mondragon (5 yılı doldurdu)'un da Türk olmasında hiçbir engel kalmadı. E ha sınırsız yapmışsın, ha kontenjan koymuşsun!

Universal
16.Ağustos.2006, 01:52
Zaten ülkemizde 5 yıl kalacak bir insansa eğer o kişi zaten artık bizim gibi Türk olmuştur.

koray_capello
16.Ağustos.2006, 01:54
Onlar bir Türk gibi mücadele ederler mi Milli Takımda yunanistana karşı??

bence ederler çünkü ikisi de sahaya çıktıklarında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan futbolcular.fenerbahçe, beşiktaş, milli takım diye düşünmezler eğer sahadalarsa mücadele ederler.he bizdeki gibi körükörüne bir hırs olmaz.o da olmasın zaten başımızı ağrıtan hep bu hırs.

ibo
16.Ağustos.2006, 01:56
şimdi işler karışmaya başladı işte :( zaten biz türkler herşeyin cıvkını çıkarırız. herşeyi tadında bırakmak lazım. Türk olmasına karşı değilim ama milli takımda NOBRE nin olmaması lazım...

Universal
16.Ağustos.2006, 01:57
bence ederler çünkü ikisi de sahaya çıktıklarında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan futbolcular.fenerbahçe, beşiktaş, milli takım diye düşünmezler eğer sahadalarsa mücadele ederler.he bizdeki gibi körükörüne bir hırs olmaz.o da olmasın zaten başımızı ağrıtan hep bu hırs.
Katılıyorum bütün ülke bir milli maçta karşı tarafa baskı uyguluyor ama o karşı tarafın işine ve takımızın başına dert oluyor bizimkiler nasıl olsa kazanırız diyor sonuçta hüsran en azından bu yabancılar bu baskılardan fazla etkilenmezler.

TaşkınMahmut
16.Ağustos.2006, 01:58
. FB kontenjan yetersizliğinden dolayı Nobre'yi istememişti, ama görüyoruz ki Nobre Türk! Carrusca, Delgado, Bobo, Jaba, Wederson, Yattara (hiç milli olmadılar, diğer yasadan faydalanacaklar) ve Mondragon (5 yılı doldurdu)'un da Türk olmasında hiçbir engel kalmadı. E ha sınırsız yapmışsın, ha kontenjan koymuşsun!

Yattara gine milli takımının kaptanı. Carrusca D.K elemelerinde 6 maç oynadı.Delgado 2 milli maçı var.Bunlar hariç diğer saydıkların evet oynamadı.ve Bobo içinde girişimlere başlandı BJK de.

CemGFB
16.Ağustos.2006, 02:03
Bu ülkede bişey yapmaya gelmiyor zaten hemen işin cılkını çıkarmaya başlıyolar...

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 02:30
boboda olsun var mı başka olmak isteyen kampanya gibi oldu 10 ağustos-5 ekm tarihleri arası Türk olmak isteyen her yabancı (milli olmamaış) en yakın Federasyon binasına gelip 2 gün içinde Türk olabilir

Sekopej
16.Ağustos.2006, 02:39
İsteyen herkes Türk olabilir. Şartları uyuyorsa tabi ki. Ve bizim de niye Türk oldun demeye hakkımız yoktur. Ama böyle kanunda açık yakalayıp oradan 2 günde Türk olmaya ben de karşıyım.

Burak hemen brezilyaya gidelim şmyle 20 25 oyuncu toplayalım burada Türk olma potansiyeli var diye kulüplere satarız...:D

Ayrıca burdan FB yönetimine de sesleniyorum. Siz iyi niyetinizden Aurelio'yu Türk yaptırdınız ama şimdi kampanya bitmeden acele edin Bursasporda kiralık oynayan bir oyuncumuz var bizim onu da bi Türkleştiriverin....

Şaka bir yana ben kimseye neden Türk oldun demiyorum. Eğer kendisi istiyor şartlara da uyuyorsa olabilir ama böyle 2 günde kanundaki açıkla olmaz....

nart_susruko
16.Ağustos.2006, 02:41
"haydi Türk olun" kampanyası..;)
kampanya dahilinde düzenlenecek ilk maçta şöyle olacak..
Türk Milli Takımı - Türk Vatandaşı Milli Takımı

SaRPeR1903
16.Ağustos.2006, 02:52
Bobo ve yattara için işlemler başladı haydi bismillah :D ;)

not:yattara gine'de oynamadı mı ya :s nası olcak türk valla haberde öyle söyledi trabzon başkanı girişimlere başlıyoruz diye hiç bişey anlamadım

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 02:53
valla yemin ediyorum kampanya oldu

meddah
16.Ağustos.2006, 03:15
Bobo ve yattara için işlemler başladı haydi bismillah :D ;)

not:yattara gine'de oynamadı mı ya :s nası olcak türk valla haberde öyle söyledi trabzon başkanı girişimlere başlıyoruz diye hiç bişey anlamadım

TC vatandaşı olabilir, Milli Takım'da oynayamaz.. Gine Milli Takımı'nda oynamaya devam eder, bizim ligimizde yabancı sayılmaz vs. vs.

SaRPeR1903
16.Ağustos.2006, 03:17
TC vatandaşı olabilir, Milli Takım'da oynayamaz.. Gine Milli Takımı'nda oynamaya devam eder, bizim ligimizde yabancı sayılmaz vs. vs.haklısın meddah Kaan Dobra'yı hatırladım şimdi ;)

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 03:34
yattara kaç yıldır türkiyede?

Jesus_FB
16.Ağustos.2006, 03:37
yabancı sınırlamasını niye serbest bırakmadılar milli takıma oyuncu yetişmesi için e şimdi yabancı oyuncular türk yapılıp milli takımda oynatılmaya başlanıyor bu durumda türk oyuncuların önü kesilmiş olmuyormu?

mağdem böyle bir yötem kullanılıcak o zaman yabancı sınırlaması ortadan kalksın tüm takımlar 18 19 yaşındaki yetenekli oyuncuları dilediğince transfer etsin milli takımda oynatsın

m_o_11
16.Ağustos.2006, 11:29
en iisi kontenjan sınırını kaldırmak ve Türk Milli Takımında oynanması için gerekli sartları daha agıraastırmak olur. ancak buundan sonra hersey düzelir. bu gidişle her türk olan futbolccu bi süre manset olcak. her seferinde de bu tartısılcak.

Del Piero_10
16.Ağustos.2006, 11:45
mert yada sert
ben anlamam,bu işte torpil var

hani 5 yıl dolacaktı

nobre ülkeyimi tanıtıyormuş?

TR.CaPTaiN
16.Ağustos.2006, 11:56
Hani 5 sene Nobre 2 senede TÜRK oldu.. Ayrıca Nobre Türk statüsüne gecebilir ama bence milli takımda yeri yok. Halil-F.Tekke-Nihat-Ü.Karan .... yani TÜRK milli takımında zaten forvet cok

bursa_mc
16.Ağustos.2006, 13:03
fatıh terim onuda alırr ,bole giderse mıllı takımda turk futbolcu kalmıcak

FeYYaz1989
16.Ağustos.2006, 13:12
Bence işin suyu çıkmadan yabancı sınırlaması kaldırılsın.

TüMeR_yAğıZ
16.Ağustos.2006, 13:13
karar açıklandığında görürsünüz...
kararı gördük,bilgilerin için teşekkürler.
hayırlı uğurlu olsun.

fmsmyrna
16.Ağustos.2006, 17:18
hadi türk olalım kampanyası tüm hızıyla sürüyor aurelio ve nobre nin ardından ankaraspor wederson ve jaba ankaragücü tita sakaryaspor m bayo trabzon yattara erciyesspor agali bursa fransineau gaziantep krita ve birkaç takımdan birkaç oyuncu daha hatırlayamadığım

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 17:46
yok mu arttıran beyler kampanya bitmeden hepsi türk olsun

Jesus_FB
16.Ağustos.2006, 17:52
Mehmet Aurelio’nun Türk vatandaşı olmasının ve milli takıma seçilmesinin ardından Turkcell Süper Ligi’ndeki tüm kulüpler yabancı oyuncularını Türk vatandaşı yapmak için kolları sıvadı. Beşiktaşlı Nobre de Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayı ile Türk vatandaşı oldu.
Ligdeki diğer takımlar da şartları uygun olan futbolcuları için harekete geçti. Ankaraspor Tita, Wedderson ve Jaba’yı, Gençlerbirliği Isaac ve Ayman’ı, Trabzonspor Yattara’yı, Sakaryaspor M’Bayo’yu, Bursaspor Frasineanu’yu, Kayseri Erciyesspor Agali’yi, Gaziantepspor Krita’yı, Çaykur Rizespor Santos’u ve Sivasspor Anderson’u Türk vatandaşı yapmak için girişimlere başladı.
Futbol Federasyonu, takımların bu talepleri karşısında hemen harekete geçti. Levent Bıçakçı döneminde yolun açıldığını belirten Federasyon yetkilileri, ilk toplantıda bunun önlemini almak için kolları sıvadı. Yönetim, Hukuk Kurulu’nun yapacağı çalışmalar sonrasında karar alacak ve uygulamaya koyacak.

Burak Duran
16.Ağustos.2006, 18:09
Bende Türk olmak istiyorum pekişsin Türklüğüm bu adamlar Türk oluyorsa biz bir daha başvuralım

barahir
16.Ağustos.2006, 18:10
abarttılar işi ama baktığımızda bi sürü arjantinli italyan var.

Nedvedmania
16.Ağustos.2006, 18:20
bu ne yaa türkiye milli takımımı yoksa türkcell süper ligi milli takımımı anlamadım ya yeter

Del Piero_10
16.Ağustos.2006, 18:38
abarttılar işi ama baktığımızda bi sürü arjantinli italyan var.

Camoranesi'den bahsediyorsan arjantin doğumlu bir tarafı İtalyan

Türk milli takımı artık yok(bu brezilyalılar temizlenene kadar)

ben Türkiye LİG karmasını desteklemem!!!
göğüslerinede turkcell reklamı alsınlar,lig karması ya bu:mad:

TaşkınMahmut
16.Ağustos.2006, 19:37
vallaha sana ilk defa katılıyorum. Ama sadece >Nobre ve Aurelio olmalıydı.Onlarda oldu zaten. diğerleri zarar....

barahir
16.Ağustos.2006, 19:51
Camoranesi'den bahsediyorsan arjantin doğumlu bir tarafı İtalyan

Türk milli takımı artık yok(bu brezilyalılar temizlenene kadar)

ben Türkiye LİG karmasını desteklemem!!!
göğüslerinede turkcell reklamı alsınlar,lig karması ya bu:mad:
sadece camoranesi değil bir sürü war böle sayabileceğimiz yüzlerce hatta binlerce futbolcu war.

Universal
16.Ağustos.2006, 20:16
Atatürk ne demiş
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Sonunda doğru yolu buluyorlar bu oyuncular Türk olduğna göre bütün haklardan yararlanabilecekler bu yüzden milli takımdada oynayabilirler.

fmsmyrna
16.Ağustos.2006, 20:40
fenerimizin bir gün herkes fenerbahçeli olacak lafını değiştiryorumBİR GÜN HERKES TÜRK OLACAK artık bunlar içinde bi lig açmak lazım santos idmanyurdu-rio belediye bunların taraftar gruplarıda olur gençsantoslular,çarşı yerine karnaval vs vs.:D

Scocco
16.Ağustos.2006, 21:18
Bu ne ya her önüne gelen adam Türk oluyor. Yanlış birşey bence. Türk olmak bu kadar kolay mı? Türk olmak demek Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğmuş, Türk olmanın değerini çok iyi anlayan, zamanı gelince erkeklerin vatani görevini yapması gerekir. Avrupa'da yer alan takımlar kendi toprağında doğan oyuncuyu vatandaş yaparlar sonra uygunsa milli takımına çağırırlar. Başka topraklarda doğup o ülkenin milli takımında oynayan bir Deco'yu bilirim. Sanırım olsa çok nadir vardır.
Daha az önce Tv'den Malik Fathi'nin Alman milli takımıyla birlikte antrenmana çıktığını gördüm. Terim bu oyuncuyu herhalde hiç görmedi. Bu zihniyete sahip Terim bu milli rakımını nereye kadar ilerletir onu sadece Allah bilir. Eğer Terim Nobre'yi de milli takıma çağırırsa kıyamet kopar. O kadar genç oyuncumuz Avrupalıların ellerinde asimile olmak üzere bizim daha doğrusu Terim'in yaptığı şeye bak.

Emurafu
16.Ağustos.2006, 21:27
sanki milli takımda oynucalk nobre oynamıcakmı bunada eminim

OddBoy82
16.Ağustos.2006, 21:51
hayırlı olsun Beşiktaşıma...

öncelikle sonradan Türk vatandaşı olmuş oyuncuların milli takımda oynamasına sıcak bakmıyorum ama bu meseleyi "milli takımı desteklemem artık" düşüncesine varacak kadar büyütmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. çok büyütelecek bir mesele diil bana göre.

ayrıca şunu belirtmek istiyorum; 5yıl Türkiyede ikamet eden ve başvuran herkes Türk vatandaşı olamaz, bazı şartlar daha vardır ve bu konu ülkenin egemenlik hakkını ilgilendirdiğinden bakanlar kurulu kararı da gereklidir...bunu ben söylemiyorum yasalar söylüyor.

yani aurelionun ben 5 yıldır Türkiyede olması yeterli diildi, bakanlar kurulu kararı gerekliydi...ve aurelionun Türk vatandaşlığına onay veren bakanlar kurulunun ve cumhurbaşkanının aynısı nobrenin Türk vatandaşlığına onay verdi !!!

özellikle gfbli arkadaşlara da "adam gibi adam rte" diye pankart açtıkları zamanları hatırlatırım...onun bakanlar kurulu onay verdi :)

ha bir de bu işin ayrıntılarını bilmedem yorum yapanların aşağıdaki linkte yazanları okumalarını rica ediyorum önce. kaynağa güveniniz tamdır heralde :)

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3693

şu kesin olarak anlaşılsın, ortada yasalara aykırı bir durum yok!

Bu ne ya her önüne gelen adam Türk oluyor. Yanlış birşey bence. Türk olmak bu kadar kolay mı? Türk olmak demek Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğmuş, Türk olmanın değerini çok iyi anlayan, zamanı gelince erkeklerin vatani görevini yapması, yalnız bunlarla yetinmeyip Türkler için genel bir din kimliği olan İslamı da kabul etmesi gerekir. Avrupa'da yer alan takımlar kendi toprağında doğan oyuncuyu vatandaş yaparlar sonra uygunsa milli takımına çağırırlar. Başka topraklarda doğup o ülkenin milli takımında oynayan bir Deco'yu bilirim. Sanırım olsa çok nadir vardır.
Daha az önce Tv'den Malik Fathi'nin Alman milli takımıyla birlikte antrenmana çıktığını gördüm. Terim bu oyuncuyu herhalde hiç görmedi. Bu zihniyete sahip Terim bu milli rakımını nereye kadar ilerletir onu sadece Allah bilir. Eğer Terim Nobre'yi de milli takıma çağırırsa kıyamet kopar. O kadar genç oyuncumuz Avrupalıların ellerinde asimile olmak üzere bizim daha doğrusu Terim'in yaptığı şeye bak.
arkadaşım sen de çok abartmışsın, istersen bi de sünnet olma şartı koyalım...Bu vatandaki insanların çoğunluğu müslüman olabilir ama bu ülkede din özgürlüğü vardır...

Frank_Castle
16.Ağustos.2006, 22:06
Bakanlar kurulu kararını bence kalın olarak yazmasaydın da arada kaynasaydı..
Spora siyaset karışmıştır...Bakanlar kurulu kararı ile değil baba-oğul ilişkileri sonucu ortaya bu karar çıkmıştır..

Kimse gelip bana bu kararı savunmasın. Abdülkadir Aksu ve bjk yöneticisi oğlunun haltetmeleridir bunlar.

Bundan sonra bu hükümet varken,benim gözümde bjknin başarıları artık meşru değildir..

Tekrar ediyorum "Spora siyaset karışmıştır" ..Abdülkadir Aksu'dan nobre nin ülkesi yerine ülkenin asayişi ile ilgilenmelerini rica ediyorum.

Scocco
16.Ağustos.2006, 22:34
1-Federasyon kurallarını okudum. Nobre kaç yıldır Türkiye'de top koşturuyor. Allah aşkına! 3 yıl. Federasyon 5 diyor. O zaman bu 5 diyen federasyonda da iş yok.
2-Daha dün Türk kulüpleri yabancı sayısının arttırılmasına karşı çıkıyordu. Şimdi ne oldu. Ekmek kuyruğu gibi ellerindeki oyuncuları Türk yapmak için sıraya girdiler. En fazla 1 yıl oynayan yabancı oyuncuları bile Türk yapmaya çalışıyorlar. Bu ne mantelite böyle. Bu kafayla Türk futbolu gelişmiyor ya.

Universal
16.Ağustos.2006, 23:08
Arkadaşlar millet Kaş'a Kalkan'a Side'ye yerleşince bir şey olmuyor hatta ülkemizin içinde nerdeyse cumhuriyet kuracak hale geliyorlar ama biz sadece bir oyuncu Türk oldu diye birbirimizi yiyoruz eğer bunlar yerleşiyorsa Aurelio'da Nobre'de milli takımda oynar.

Vieri
16.Ağustos.2006, 23:12
geçen ankarasporda brazilyaları için aynı işlemi değerlendireceklerini söylüyordu.. nobre olayından sonrada gerisi gelecektir..

şimdi oyuncuların türk futboluna faydalı olacağını temin ederek türk vatandaşlığı başvuruları ve milli takımın yollarının açılması türk futbolcusu adına çok riskli bir gelişme.. kulüpler böyle bir şekilde yabancı statüsünde gözüken yabancılarını türkleştirmek yerine yabancı sınırının kaldırılması daha mantıklıdır. yoksa yabancı sınırını geçtiğimiz aylarda tartışırken red edenler bugun doğan tabloda kadrolarında yabancı sınırını neden azaltmak istiyorlar? biraz ilginç bir tablo...

fifa kurallarına göre federasyonlar özerk olmalı ama federasyon diyor 5 yıl sınırı var... ama siyaset karıştırılarak yeni bir kapı açıldı.. federasyonun koyduğu kuralda burada önemini yitirdi.. federasyon diyor yabancı sınırı 6 olacak.. 5 yıl ülke futbol liginde görev alacak oyuncu türk statüsünde olması için... ama bunlar artık hikaye kaldı... bunun ardı gelecektir. bugun mehmet aureliolar mert nobreler fahri mondragonlar.. yarın öbür gün yabancılaşmış bir milli takım..

ben milli takımın goller sonrası samba yapmasını istemiyorum arkadaş..

Sekopej
17.Ağustos.2006, 01:03
Sonuçta Aziz Yıldırım geçen sene yabancı sayısı arttırılsın derken hiç kimse ona destek çıkmadı bu konuda. Eğer o zaman destek olsalardı şimdi en azından milli takımda yabancılar olmazdı ama artık iş işten geçti.

Artık Federasyon statüyü değiştirene kadar bu böyle devam edecek. Bu gece gördük Aurelio sahanın en iyilerindendi. Ben Türk olmak için adı geçen oyunculardan hiç birinin Milli Takımda oynayacak kapasitede olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak yabancı sayısı artsın diyen FB daha kontenjanı dolduramadı artmasın diyenler doldurdu şimdi de daha fazlası için Türkleştirme yapıyorlar. Aurelio'yu ilk zamanlar FB yönetiminin zorlamasıyla geçiyor sandım ama bu geceki oyununu görüp o heyecanını anladıktan sonra gerçekten kendisi de istemiş gibi geliyor bana. Ama şu anda olacak oyuncuların çoğunun içinden gelerek Türk olacağını sanmıyorum.....

sasanargiz
17.Ağustos.2006, 06:26
abi tvde izledim 30 kişi başvurmuş/başvuracak :O

Ilhan
17.Ağustos.2006, 09:21
Bende Türk olmak istiyorum pekişsin Türklüğüm bu adamlar Türk oluyorsa biz bir daha başvuralım

iyi fikir aslında herkesin bir derecesi olmalı değil mi dostum?

bu tip olayların içinde biraz siyaset de var ama ya şimdi luciano da türk olmak isterse? ya jaba?

meddah
17.Ağustos.2006, 10:14
Bir sayfa öncesinde yazıyor; onlarca kişi için başvuru yapılmış.. Hangi Luciano, hangi Jaba?

e_mali
17.Ağustos.2006, 10:20
Türk olmak isteyen herkesi, ama gerçekten isterlerse ve belli kriterler dahilinde Türk vatandaşlığına almak ta sorun yok. Ama bunu yaparken amaç farklılaşırsa işte o zaman müdahele gerek.
Daha Atatürk'ü bilmeyen, Kurtuluş Savaşı da ne diyen, başkentimizi İstanbul sananları Türk yapmak ne kadar doğru tartışmak lazım.

meddah
17.Ağustos.2006, 10:27
Abi, tam tartışıyorduk, Nobre'yi de yaptılar.. Artık tartışılacak bir tarafı kalmadı..

Ilhan
17.Ağustos.2006, 10:42
haluk ulusoy yönetmelik boslugunu kapatacagız demişti ama bir şekilde susturulmus olabilir bence.
bence turk futbolunun gelişmesi için yabancı sayısı sınırsız olmalı. bu şekilde başvurular o zaman kalkacaktır ve milli takımda hep türk oyuncular oynayacaktır

meddah
17.Ağustos.2006, 10:58
Federasyon Başkanı'nın kanun değiştirme yetkisi mi var? Hukuk Kurulu'nu topluyormuş şimdi de, ne yapacaklarsa..
Elvan Abeylegesse de bu kanunla Türk oldu, hatta belki de Naim bile..
Evet, yapılacak iş belli: Tez elden Olağanüstü Genel Kurul --> Yabancı Hakkı serbestliği..
Bu olay da Aziz Yıldırım'ın, Haluk Ulusoy'a sağlam bir golü olarak Türk futbol tarihine geçer.

Ben bir de Fatih Terim'i anlamadım. Biraz akıllan, biraz uslan be adam; çıkmış TV'de hala kabadayılık yapıyor..

TR.CaPTaiN
17.Ağustos.2006, 11:00
Milli takımda sol bek yok acaba biraz arastırma yapıp bulamazmıyız bi arjantinli brezilyalı fln:D

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 12:10
sadece camoranesi değil bir sürü war böle sayabileceğimiz yüzlerce hatta binlerce futbolcu war.

zenci karması Fransa ve İngiltere'yi örnek göstersen anlarım ama
İtalya milli takımında oynayan binlerce arjantinli kim?

e_mali
17.Ağustos.2006, 12:21
iyice sidik yarışına dondu is...

Ilhan
17.Ağustos.2006, 12:28
tartıstıgımız sey o deil bizim futbolumuz avrupanın gerisindeve öne çekebilmek için bu tip basit çözümler uygulanıyor ve kolaya kacılıyor.

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 13:14
tartıstıgımız sey o deil bizim futbolumuz avrupanın gerisindeve öne çekebilmek için bu tip basit çözümler uygulanıyor ve kolaya kacılıyor.

aurelio ile avrupanın önünemi geçeceklerini düşünüyorlar?

ForsakeN
17.Ağustos.2006, 13:37
Tüm takımlar, Aziz Yıldırım "Yabancı oyuncu sınırlaması kalksın" derken karşı çıkıyordu.

Ama gördük ki diğer takımlar yabancı oyuncu oynatmak için daha istekli.
Şimdi ben soruyorum.Aziz Yıldırım Sınırlama kalksın derken neden karşı çıktınız???????????

Arkadaşlar konuyla ilgili bir anket açmış bulunmaktayım.Katılımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Anket adresi; http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18218

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 19:55
Diğer milli takımlara bakalım;

İtalya Milli Takımı : Camoranesi (Arjantin asıllı - Tandil doğumlu), Perrotta (İngiltere asıllı - Ashton doğumlu)

Portekiz Milli Takımı : Deco (Brezilya asıllı), Petit (Fransa asıllı)

Fransa Milli Takımı : Lilian Thuram (Guadeloupe asıllı), Makalele (Congo Dem. Rep asıllı), Vieira (Senegal asıllı), Zidane (Marsilya doğumlu olmasına rağmen Cezayir asıllı), Malouda (Guyane F. asıllı)

Almanya Milli Takımı : Asamoah (Gana asıllı), Kevin Kuranyi (Brezilya asıllı - Dio de Janeiro doğumlu), Miroslav Klose (Polonya asıllı - Oppeln doğumlu), Lukas Podolski (Polonya asıllı - Gleiwitz doğumlu)

Bunlar daha da çoğalır... Bu takımların başarıları da bariz ortada...

meddah
17.Ağustos.2006, 20:04
Bu listedekilerin tamamına yakını Milli Formasını giydikleri ülkede yetiştiler ve profesyonel olmadan o ülkenin vatandaşlığına geçtiler.

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 21:35
Simone Perrotta adamın adıda soyadıda İtalyan İtalyanca biliyor İtalya'da yaşıyor
Camoranesi ise annesi yada babası İtalyan

aurelio brezilyada doğmuş,büyümüş,Türkiye ile ilgili birşeyden haberi yok,ne anası ne babası Türk,milli marş bilmiyor,düzgün TÜRKÇE konuşamıyor,Türkiye sevdası için değil aziz yıldırım'ın keyfi yerine gelsin diye Türk vatandaşı oldu

10 yıl sonra bu adam ne Türkiye'yi ne vatandaşlığı hatırlayacak

eGowiCh
17.Ağustos.2006, 21:39
Kevin Kuranyi ve Deco... Yıllardır Brezilya forması için beklediler, hiç çağırılmayınca başka ülkeleri tercih ettiler.

Camoranesi de Arjantin'de oynayamazdı zaten. Perrotta da aynı şekilde İngiltere forması giyemezdi.

Dipnot : Ersun Yanal da teknik direktör olduğu dönem "Yabancı futbolcuları Türk yapmalıyız, diğer ülkeler bunu yapıyor." demişti.

Del Piero_10
17.Ağustos.2006, 21:43
Kevin Kuranyi ve Deco... Yıllardır Brezilya forması için beklediler, hiç çağırılmayınca başka ülkeleri tercih ettiler.

Camoranesi de Arjantin'de oynayamazdı zaten. Perrotta da aynı şekilde İngiltere forması giyemezdi.

Dipnot : Ersun Yanal da teknik direktör olduğu dönem "Yabancı futbolcuları Türk yapmalıyız, diğer ülkeler bunu yapıyor." demişti.

Camoranesi öyle bir oynardıki

Arjantin'den gelen teklifi reddediğinden haberin yok herhalde

aurelio ile nobre brezilya'yı reddedip Türkiye için oynamaya karar verdi galiba

Sekopej
17.Ağustos.2006, 21:47
Bence hatırlayacak. Eğer milli takımda oynamasaydı ve sadece Türk statüsünde sayılsaydı o zaman haklı olabilirdin. 10 yıl sonra hatırlamayabilirdi. Şu anda Okocha'nın da hatırladığı zannetmiyorum. Ama Aurelio Milli Takımda oynuyor ve 10 senede geçse 100 sene de geçse unutmayacaktır. Ben de başlarda Aziz Yıldırım'ın isteğiyle diye düşündüm ama lütfen biraz objektif bakın ve Aurelio'nun ilk kez bir Milli Takımda oynayacak olmanın verdiği heyecanı, o hırsı, o isteği görün. Ben Aurelio'nun gurbetçi oyuncularımız kadar Türkçe konuşabileceğine de inanıyorum.

Mesela Lefter. Kendisi yıllarca bu ülkenin formasını giymiş ve şu anda hiç de unutmuş değil. Aurelio'da şu anda FB'de oynuyor ama olur da yarın bir Avrupa Kulübü'ne transfer olursa ve Milli Takım'a çağırılırsa aynı istekle gelecektir oynamaya. Çünkü her oyuncu milli takımda oynamak ister, dünya kupasında oynamak ister.....

meddah
17.Ağustos.2006, 22:54
Hatırlar hatırlamasına da, Kuranyi Alman ümit milli takımında oynuyordu, öyle pek yıllar beklemedi..

nart_susruko
17.Ağustos.2006, 23:09
aurelio ile nobre brezilya'yı reddedip Türkiye için oynamaya karar verdi galiba
bir çırpıda elinin tersiyle itti ikiside brezilyanın teklifini..:)

eGowiCh
18.Ağustos.2006, 00:09
Hatırlar hatırlamasına da, Kuranyi Alman ümit milli takımında oynuyordu, öyle pek yıllar beklemedi..

Adama deselerdi, "Gel Kuranyi, Brezilya milli takımında oyna", red mi edecekti? Brezilya'dan umudu kesmiş, aynı şekilde Camoranesi de. Camoranesi De Rossi cezalı olmasa DK'da ilk 11 oynayabilecek miydi? De Rossi oynuyordu yerine, ama onun cezası devreye girince Camoranesi'ye şans doğdu. Zaten talibi de yok onun Juventus'ta kaldı. Ahım şahım olsa Arjantin'de, doğduğu ülkede oynardı.

Diğer ülkelerde örneği mevcut bu uygulamanın. Kendi ülkesinde oynayamayınca diğer ülkelerde forma giyiyorlar ve hepsi de başarıyla. Deco Portekiz'in vazgeçilmezi, aynı şekilde Zidane, Vieira, Podolski, Klose...

Frank_Castle
18.Ağustos.2006, 00:18
Zidane cezayir'de oynayamadığı için fransayı seçti evet ..

saydığın oyunculardan hiçbirinin durumu aurelio ile aynı değil

uyduruyorum appiah gsde ki çocuk hali ile başarılı olup Türk milli takımında oynasa bile aynı şey olmayacaktı.
Çünkü Aurelio Türkiye'de yetişmedi, Türkiye'de profesyonel olmadı.. Belki Deco için aynı şey denebilir, ama sonuçta dil,din hepsi ortak; brezilya portekizin eski sömürgesi en nihayetinde.

Sonuç olarak, başka ülkeler ile kıyaslamak bence manasız; ama benim canımı asıl sıkan şey, 5 sene bekleme şartının ihlal edilmesi. 5 sene bekleyen yabancı, ki en erken 18 yaşında yabancı oyuncu alıyoruz; 23 yaşına gelinceye kadar bu ülke daha iyi oyuncu çıkaramıyorsa zaten gelsin oynasın, ama şimdi yok kültür tanıtımı idi, yok reklamdı gibi komik gerekçelerle herkes türk olmaya başladı.

meddah
18.Ağustos.2006, 01:52
Adama deselerdi, "Gel Kuranyi, Brezilya milli takımında oyna", red mi edecekti?

O biraz da kendi tercihi olmasına rağmen (Ki Aurellio veya Nobre kendi kendilerine çıkıp başvursalar laf etmezdik elbette) Kuranyi'nin 15 yaşında Almanya vatandaşı olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
İlaveten, bu örnek Aurellio veya Nobre'nin, veya başkalarının da, kendi ülkelerinin Milli Takımlar'ında oynayacak çapta olmadıkları için Türk Milli Takımı'nı seçtikleri anlamına geliyor, ki hiç hoş bir durum değil..
O da bir çeşit çıkar havası..

SaRPeR1903
18.Ağustos.2006, 02:01
Anadolu klüpleri de atağa geçmiş son gelen haberler göre Erciyesspor'lu Victor Agali türk olacakmış iyice cıvıttılar

m_o_11
18.Ağustos.2006, 03:18
cok abartılır bu olay bu şekilde ama burada fener in aurelio yu türk yapak istemesinde hiç bi yalnıslık yok. biz yabancı oyuncu istiyorduk. bize bu hakkı tanımadıkları için baska yollara basvurduk. ama besiktas ın yaptıgı cok buyuk ayıp. demirören bi kac ay önce avaz avaz bagırıyordu. federasyon a gittim sınırın kalmasını engelledim die. şimdi bu yaptıgı cok ayıp. hem de sene için de düzemaz sahtekar diee karaladıkları nobre için böle bişey yapmaları daha kötü.

e_mali
18.Ağustos.2006, 10:19
insallah GS nin bir futbolcusu benzer durum yasar ve o zaman ki goruslerinizi aliriz?
Pek cok yazilan dogru ama GS li arkadaslarin cogu olaya yanli yaklasiyor.

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 11:22
Mondrgon u Ali Ferit yapmamıza gerek yok zaten ismi o :) . Ben karşı değilim vallaha.iyi yedek olurlarr.Dünya yaparda biz yapamazmıyız

dick
18.Ağustos.2006, 12:52
Federasyon gene bir rezilliğe imza attı tebrik ediyorum.

Neymiş 5 yıl beklemek lazımmış da kendi milli takımında oynamıyacakmış da dostlarım buna kısaca MENFAATÇİLİK denir.Ya kendi milli takımının çıkarları -hadi bunu bir yere kadar anlarım da- ya da bir bakanın oğlunun yöneticisi olduğu -kim acaba- takımını daha çok yabancı alması için yapılmış bir oyundur bu.

Mondragon 6 yıldır bu ülkede nobre iki buçuk yıldır burda.Ama hangisi Türk oluyor babası daha güçlü olanın yönetiminde olan takım tabi ki.

Sadece bu açıdan bakmak da yanlış.Anadolu takımları için ne demeli.Zaten güçsüzler parasızlar pulsuzlar bu yapılan REZALET de arayı daha da açıyor.

İsviçre olayı bitti uzun zamandır berbat şeyler olmuyordu federasyon açısından geride kalmayalım dediler tebrik ediyorum ve ayakta alkışlıyorum bu TARAFSIZ ve CESUR adımları için.

TüMeR_yAğıZ
18.Ağustos.2006, 13:45
Federasyon gene bir rezilliğe imza attı tebrik ediyorum.

Neymiş 5 yıl beklemek lazımmış da kendi milli takımında oynamıyacakmış da dostlarım buna kısaca MENFAATÇİLİK denir.Ya kendi milli takımının çıkarları -hadi bunu bir yere kadar anlarım da- ya da bir bakanın oğlunun yöneticisi olduğu -kim acaba- takımını daha çok yabancı alması için yapılmış bir oyundur bu.

Mondragon 6 yıldır bu ülkede nobre iki buçuk yıldır burda.Ama hangisi Türk oluyor babası daha güçlü olanın yönetiminde olan takım tabi ki.

Mondragon Türk olmak istedi de Murat Aksu'mu engelledi?önce adamı bi ikna edin.

dick
18.Ağustos.2006, 13:58
Mondragon her zaman Türkiyeyi çok sevdiğini ve seve seve 2. vatanı olarak kabul edeceğini dile getirdi.Madem böyle bir hak var O da yararlanmalı hatta ülkedeki tüm yabancılar yararlanmalı bence.2,5 yıllık nobre Türk oluyorsa ülkedeki yabancıların yarısını da Türk yapmalılar böyle adam kayırmayla bu işleri yönetmesinler.

Madem böyle bir hak tanıdın sırf kendi milli takımında oynadı diye bir insandan bu hakkı alamazsınız.Nobre kendi milli takımı için yetersiz olduğu için 2,5 yılda Türk statüsüne geçsin Mondragon 6 yıl oynadı bir de 5 yıl daha bekle dediler 11 yıl buna anca güzel bir OHAAAAAA çekilir.

Sadece mondragon için değil söylediklerim şu an ortadaki en belirgin örnek kendisi.Luciano nobreden daha uzun zamandır bu ülkede o da Türk olabilir eğer böyle olacaksa bu işler hatta direk yabancı sınırını kaldırmaları lazım bu son yapılan olaylardan sonra.Güçlülüer gücüne güç katsın diğerleri ezilmeye devam etsin.Federasyon ligimizi güzelleştirmeye devam ediyor.

KaPaLı
18.Ağustos.2006, 14:17
Mondragon her zaman Türkiyeyi çok sevdiğini ve seve seve 2. vatanı olarak kabul edeceğini dile getirdi.Madem böyle bir hak var O da yararlanmalı hatta ülkedeki tüm yabancılar yararlanmalı bence.2,5 yıllık nobre Türk oluyorsa ülkedeki yabancıların yarısını da Türk yapmalılar böyle adam kayırmayla bu işleri yönetmesinler.

Madem böyle bir hak tanıdın sırf kendi milli takımında oynadı diye bir insandan bu hakkı alamazsınız.Nobre kendi milli takımı için yetersiz olduğu için 2,5 yılda Türk statüsüne geçsin Mondragon 6 yıl oynadı bir de 5 yıl daha bekle dediler 11 yıl buna anca güzel bir OHAAAAAA çekilir.

Sadece mondragon için değil söylediklerim şu an ortadaki en belirgin örnek kendisi.Luciano nobreden daha uzun zamandır bu ülkede o da Türk olabilir eğer böyle olacaksa bu işler hatta direk yabancı sınırını kaldırmaları lazım bu son yapılan olaylardan sonra.Güçlülüer gücüne güç katsın diğerleri ezilmeye devam etsin.Federasyon ligimizi güzelleştirmeye devam ediyor.

Aynen katılıorum dostum Luciano daha uzun süreden beri türkiyede ;) İçişleri Bakanının Soyadıı vee o başkanlarının soyadı nee acabaaaa

Vieri
18.Ağustos.2006, 14:25
açıkçası benim keyfimi kaçıran kural ihlali oldu... bazı şeylerin değerini çok çabuk harcıyoruz. Türk vatandaşlığına geçmek bu kadar kolay olmamalı..

Ilhan
18.Ağustos.2006, 14:37
bence bu olay yabancı statusunun kalkması için düzenlenmiş bir tezgah da olabilir. gelişmeler sonunda yabancı sayısının sınırsız olacagını dusunuorum. ama bu bir kaos getirecektir. ii yonlu mu kotu yonlu mu oldugunu onumuzdeki birkac ayda gorecegiz

Scocco
18.Ağustos.2006, 15:07
Abicim demokrasiye de giriyor burada yazılanlar. Farklı görüşler dile getirilyor. Genel bir görüşünü yaz birdaha yazmıyacam.

meddah
18.Ağustos.2006, 15:11
Küfür farklı görüş kapsamında bir olgu değil..

Vieri
18.Ağustos.2006, 15:13
BarceloGS senin yaptığın demokrasi değil fanatizm

Scocco
18.Ağustos.2006, 15:20
Evet fanatikleştik biraz ama burada öyle yazılanlar olmuşki fanatikleşmemek elde değil.

Vieri
18.Ağustos.2006, 15:25
seni rahatsız ettiğini düşündüğün mesajın altında http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif iconunu tıklaman ve şikayetini dile getirmen yeterli

life law
18.Ağustos.2006, 15:45
ben yabancı oyuncularin turk olduguna üzülmüyom ama benim icin tek sorun var.bu oyuncular milli takima secildiler mi genc oyuncular önü kapancak.

dick
18.Ağustos.2006, 15:51
bence bu olay yabancı statusunun kalkması için düzenlenmiş bir tezgah da olabilir. gelişmeler sonunda yabancı sayısının sınırsız olacagını dusunuorum. ama bu bir kaos getirecektir. ii yonlu mu kotu yonlu mu oldugunu onumuzdeki birkac ayda gorecegiz

Böyle torpille olacağına sınırsız olsun diğer takımlara haksızlık olmasın.Yabancı sınırının kalkamasına karşıydım ama bu son gelişmelerden sonra başka bir dönüş yolu kalmadı Türk futbolu için.

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 16:21
ya Allah aşkına siz bu türk olanların hepsinin oynayacağınamı inanıyorsunuz.Yok gençleri kesecek yok oyuncuların önünü kesecek.Yapmayın gözünüzü seveyim.Anca girerse Mehmet ve Mert hariç Wederson girer.Çünkü sol kanat sorunumuz var.Diğerleri sizce Fatih Hoca tarafından oynatılacakmı?

e_mali
18.Ağustos.2006, 17:12
Keske Aurelio da Turk olmasaydı. Cunku artık bu is cigrindan cikti...

Sekopej
18.Ağustos.2006, 17:35
Keske Aurelio da Turk olmasaydı. Cunku artık bu is cigrindan cikti...

Evet abi iş çığrından çıktı ama Aurelio Türk olurken geçen sene yabancı sayısının arttırılmasını isteyen FB bu isteği reddedilince kurallar çerçevesinde böyle bir yola başvurmuştur. Fakat Milli Takım'a gelince ben Aurelio'yu o heyecanla istekle gördükten sonra bir zorlamaya maruz kalmadan tamamen kendi isteğiyle Türk olmak istediğini anladım. Ama şu ana kadar Nobre'den bir açıklama gelmedi. Aurelio kaç kere karakola gitti, uğraştı ama Nobre 2 günde geçti. Bu benim karşı çıktığım olay. Aurelio'nun Brezilyadan evrakları gelecek diye kaç gün bekletildi bu evraklar Nobre'ye gelmiyor mu?

Sonuçta geçen sezon Sayın Demirören benim sayemde yabancı sayısı artmadı Türk futbolu kurtardık derken şimdi niye kanunda açıklar arayıp yabancı sayısını bu yolla arttırmak istiyor? Aurelio'ya bişey diyemeyiz çünkü Fb zaten arttırılmasını istiyordu ve o nedenle bu olaya girdi......

TaşkınMahmut
18.Ağustos.2006, 18:34
Evet abi iş çığrından çıktı ama Aurelio Türk olurken geçen sene yabancı sayısının arttırılmasını isteyen FB bu isteği reddedilince kurallar çerçevesinde böyle bir yola başvurmuştur. Fakat Milli Takım'a gelince ben Aurelio'yu o heyecanla istekle gördükten sonra bir zorlamaya maruz kalmadan tamamen kendi isteğiyle Türk olmak istediğini anladım. Ama şu ana kadar Nobre'den bir açıklama gelmedi. Aurelio kaç kere karakola gitti, uğraştı ama Nobre 2 günde geçti. Bu benim karşı çıktığım olay. Aurelio'nun Brezilyadan evrakları gelecek diye kaç gün bekletildi bu evraklar Nobre'ye gelmiyor mu?

Sonuçta geçen sezon Sayın Demirören benim sayemde yabancı sayısı artmadı Türk futbolu kurtardık derken şimdi niye kanunda açıklar arayıp yabancı sayısını bu yolla arttırmak istiyor? Aurelio'ya bişey diyemeyiz çünkü Fb zaten arttırılmasını istiyordu ve o nedenle bu olaya girdi......

Ben Mehmet kadar istekli olan Hakan Şükür gördüm milli takımda.Tabi Lüksemburg maçından bahsetmiyorum.Genel olarak.Çok istekliydi.Keşke Türkiye doğumlu olsaydı ve elemelerdede oynasaydı şimdi dünya kupası 3. ünvanıyla dolaşabilirdik.

Laz_Asker_61
18.Ağustos.2006, 22:11
belki nobre evraklarını yanında taşıyordı :D

Kralatti
18.Ağustos.2006, 22:40
Besiktasliyim. Bundan sonrada oyle kalacam isallah.Ama bu adamin Turk olup mert olmasi bana gore sacmaliktan baska bir sey degil. Yahu Turk oldu adam tamamda Mert ismi ne oluyor.Nobre benim gordugum saha icinde en sahtekar oyunculardan biri. Birde alay eder gibi bu ismi veriyorlar. Bundan sonra alexte Turk olur. Yattarada olur. Songda olur.Nasil olsa isin civigi cikti.

fmsmyrna
18.Ağustos.2006, 23:46
bence beş yıl kuralı tek kural olmalıydı başka şartla türk olunmamalıydı aurelio haklı bi şekilde oldu ama nobre işleri çığrından çıkardı bence aurelionun ya da başka bi yabancının milli takımda oynaması yanlış onca türk varken