besiktaslı yöneticiler aurellio gibi federasyona baş vurup nobreyide türk yapcaklarmıs nobre kim ki türk olacak kac yıl türkiyede kalmıs bencee hak etmiyor
YORUMLARINIZ BEKLİYORUM
besiktaslı yöneticiler aurellio gibi federasyona baş vurup nobreyide türk yapcaklarmıs nobre kim ki türk olacak kac yıl türkiyede kalmıs bencee hak etmiyor
YORUMLARINIZ BEKLİYORUM
zannetmiyorum olacağını. 2-3 sene sonra belki. daha Mondragon olmadı be![]()
nobre daha 3 senedir türkiye'de 2 yıl sonra falan türk olabilir
Yasalar gereği aralıksız 5 yıl çalışırsa olabilir ama bunu o kişinin istemesi gerekir.
başlamışken biz bu yabancıların alayını türk yapalım..![]()
zaten durum ona doğru gidiyorOriginally Posted by TÜRKİYE
![]()
Nobre Türk oluyor!
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Marcıo Nobre de Türk vatandaşı oluyor. Siyah-Beyazlı takımın Brezilyalı golcüsü Nobre, vatandaşı Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk statüsünde oynamaya hazırlanıyor.
Beşiktaş yönetiminin bu konuda ikna ettiği golcü oyuncu için Siyah-Beyazlılar Türkiye'ye genel anlamda faydalı olması ve eğitime katkıda bulunması nedeniyle bu durumdan faydalanmaya çalışacak.
İkinci başkan Murat Aksu'nun da içişleri ile görüşmeler yaptığı ve bazı kanun maddelerindeki açıklardan faydalanarak bu dosyayı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzasına sunacağı öğrenildi.
Originally Posted by fenerbahce_1907
adehh beeee![]()
sen nerden buldun bu haberi behhhh????![]()
dostumsen harbiden muhteşemsin.....
biz burda neyi tartışıyoz acaba????![]()
kural açık ve net..Originally Posted by batuhan1907
![]()
Yok artık daha neler!
Bizim Mondragon o zaman Türk oğlu Türk olmalı. Zannetmiyorum kabul etmezler heralde.
Murat Aksu'nun babası İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dur. Olabilir gibime geliyor; ama olmamalı! Zira 5 sene oynamalı. O zaman Luciano'yu da Türk yapalım, o Nobre'den eski. Haksızlık olur diğer takımlara Nobre Türk olursa...
evet benim bildiğim kadarıyla da 5 yıl türkiyede top oynamış olması gerekiyor.ama beşiktaş yönetimi nobrenin türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili dosyayı başbakanlığa yolluyor.yani bizim bildiğimiz bu 5 sene davasını onlar bilmiyor değil ya.kesin başka birşeye güveniyorlar ki böyle bir işe girişiyorlar.yoksa çocuk oyuncağı değil ki bu başbakanlıkla dalga geçer gibi boşu boşuna yollamazlar..
Daha 2-3 senesi var nobre nin.Ayrıca Türk milli takımının nobre ye ihtiyacı oldugunu sanmıyorum
Fenerbahçe Cumhuriyeti
mesele nobreyi milli takımda oynatmak değil zaten türk statüsüne geçirip bir yabancı hakkı daha açmak..Originally Posted by CaPTaiN10
sen ne diyon arkadasım ya burda konu'nun acılımını yaoıyorum tam olarak bilgi verilmemiş o yüzden söledimOriginally Posted by TÜRKİYE
![]()
Böyle bir şeyi yapmaya cesaret edeceklerini sanmıyorum. Ama Nobre Türk vatandaşlığına geçerse ortalık çok fena karışacaktır....
"YÜCE ATATÜRK"
Biliyorum amacın kontenjan oldugunu ama eger öyle bi gecme fln olursa 2-3 yıl içerisinde Türk milli takımınada giremez onu anlatmaya calıstımOriginally Posted by koray_capello
![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
konunun açılımına gerek yok kii...Originally Posted by fenerbahce_1907
türk statüsüne geçmek isteyen bi kişinin dosyasının maliyeye gönderilecek hali yok yaa....herhalde ahmet necdet sezer e gidecek.....
Murat Aksu'nun babası İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu olduğu için böyle bir şey yapmaya cesaret etmişlerdir. Fenerbahçe, Galatasaray neden 2-3 senedir oynayan oyuncularını Türk statüsünde oynatabilmek için başvuru yapmadı?
Mondragon, Tomas, Luciano, Alex de Nobre Türk statüsüne geçerse Türk olurlar ve bu saçmalık olur. 5 sene iyi bir kısıtlama bence. 5 senesini doldursun, öyle Türk olsun.
5 senelik yasa insin, "haydi kızlar okula" kampanyası gibi kampanya başlatalım
"haydi Türk olun, Milli Takımın size ihtiyacı var"![]()
İyide bir insan Türk olmak istiyorsa gerekli kurallar neyse uyar ülkemizde aralıksız 5 yıl çalışırsa olabilir herhangibi bir yasa şuçu işlemediği taktirde ve hiç kimse zorla başka vatandaşlığa geçtitiremezler eğer Nobre yasaların belirlediği kurralara uyuyorsa istediği takdirde başvuru hakkını kazanır ve büyük ihtimalle kabul edilir. Birde 5 sene kuralı futbolcular için değil normal her işi yapan insan için geçerlidir.
ah bide deco gibi bi adam bulsak onuda türk yapsak.....
nobre gibi adam bizim Türkiye de bol....
Sonuna kadar katılıyorum.Yabancılar yapıyor diye bu moda başlayacak şimdi yakında Türk kalmayacak Milli takımdaOriginally Posted by nart_susruko
Çok iyi söylemişsin ama ülkemizi sevmeyen bir insan niye aralıksız ülkemizde 5 yıl iş günü çalışsın ki birde bu yasa bazı ülkelerde 15 yıla kadar çıkıyor mesala İtalyada 7 yıl ama sanırım bir kuzey ülkesinde 3 yıldı.Originally Posted by nart_susruko
Kurali tekrar gozden gecirelim.
Kurala gore Turk vatandasi olan bir yabanci eger milli takimda oynamaya uygunsa (yani baska bir milli takimda forma giymemis ise), Turk vatandasligini aldigi andan sonra Turk vatandasi statusune giriyor.
Peki Turk vatandasi olmak icin ne yapmak lazim? Kanun boyle diyor:
Eger bir oyuncu baska bir ulkenin milli takiminin formasini giymis ise vatandas olduktan sonra 5 sene beklemesi gerekiyor.Madde 6- Asagidaki sartlari tasiyan yabancilar Bakanlar Kurulu karari ile Türk Vatandasligina alinabilirler.
Vatandasliga alinmasini isteyen kisi,
a) Kendi milli kanununa, vatansiz ise Türk Kanununa göre resit olmalidir.
b) Müracaat tarihinden geriye dogru Türkiye'de 5 yil ikamet etmis olmalidir. Bu olmadi
c) Türkiye'de yerlesmeye karar verdigini davranisi ile teyit etmis olmalidir
ç) Iyi ahlak sahibi olmalidir
d) Genel saglik bakimindan tehlike teskil eden hastaligi bulunmamalidir.
e) Ieteri kadar Türkçe konusabilmelidir.
f) Türkiye'de kendisinin ve geçimi ile yükümlü oldugu kimselerin geçimini saglayacak gelire veya mesleke sahip olmalidir.
B) Istisnai vatandasliga alinma:
Madde 7- Asagidaki hallerde 6 inci maddenin (b ) ve (c ) bentlerindeki sartlar aranmaksizin yabancilar, istekleri üzerine, Isçisleri Bakanliginin teklifi ve Bakanlar Kurulu karariyle Türk vatandasligina alinabilirler.
a) Türk vatandasligini herhangi bir sekilde kaybetmis olanlarin sonradan dogmus resit çocuklari,
b) Bir Türk vatandasi ile evli olanlarla, bunlarin resit çocuklari,
c) Türk soyundan olanlarla, esleri ve resit çocuklari
ç) Bir Türk vatandasi ile evlenme karariyle Türkiye'de yerlesmis olanlar,
d) Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren sosyal, ekonomik alanlarda veya bilim, teknik veyahut sanat alanlarinda olaganüstü hizmeti geçmis veya hizmeti geçecegi düsünülen kimseler, Ama bu olabilir
e) Vatandasliga alinmasi Bakanlar Kurulunca zaruri görülenler.
Yani Luciano, Alex, Mondragon vs. vs. gibi futbolcular yabanci milli takim formasini giydikleri icin vatandas olduklarindan ancak 5 sene sonra Turk statusunde oynayabiliyorlar.
Nobre bal gibi vatandas da olur, Turk statusunde de oynar. Bu yeni uygulama ile acilan kapinin ne kadar buyuk oldugu gayet bariz bir sekilde ortadaydi. Zaten Federasyon da 5 yil oturma zorunlulugu aramadi. Yapilan degisklik, milli takima girmesi mumkun olan oyuncularda vatandas olma sonrasi 5 yil bekleme zorunlulugunu kaldirdi.
boyle aptal soru yoq cunku kriterler belli
o yapar mı bu yaparmıya kalmıyor iş
perpatua konuya sonnoktayı koymuşun gibi duruyor....
daha fazla söze ne hacet....
başka konu üstünde yorumlara devam edelm..
Aynı mantıkla Delgado ve Carrusca da Türk olabilir o zaman...
Transfer yaparken milli olmamaya dikkat etsin kulüpler, milli olmamış adam alsınlar, hemen Türk yapsınlar. Bence çok saçma!
demek istediğim yanlış anlaşılmış galiba, neyse..Originally Posted by nart_susruko
![]()
Aynen oyle. Yeni kural cikartilirken alelacele birilerine yararli olsun diye cikartildi. Isteniyordu sinirsiz yabanci, iste size sinirsiz yabanci..Originally Posted by eGowiCh
Ama yabanci ancak baska milli takima girecek kadar kaliteli degilse
![]()
![]()