PDA

View Full Version : Roberto Carlos'u 2 saatte getirirdim"

fenerbahce_1907
22.Ağustos.2006, 10:28
Fenerbahçe'ye gelip gelmeyeceği uzun süre gündemi meşgul eden Roberto Carlos ile ilgili bir iddiada Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den geldi. Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Er'in haberini sizlere aktarıyoruz:

"İzmir dönüşü Adnan Menderes Havalimanı’nda koyu bir Beşiktaş muhabbetine daldık. Uçağın kalkmasına yaklaşık bir saatlik zaman vardı. Sevgili Başkan Yıldırım Demirören’i aramıza aldık ve adeta soru yağmuruna tuttuk.
Denizli maçı yorumları ile başlayan sohbet, sonra tek ağıza dönüştü. Ve Başkan konuştu, biz dinledik.

Başkan mutluydu, iddialıydı ve moralman çakı gibiydi. Konya maçından sonra yurtdışına gideceğini ve zayıflama kürlerine başlayacağını söyledi. Sonra ağzından manşetlik bir haber döküldü Başkan’ın...

İsteseydik Roberto Carlos’u iki saatte Türkiye’ye getirirdik. Ama yönetim ve Tigana ile hep birlikte konuşup, Ricardinho’nun Beşiktaş’a daha yararlı olacağına karar verdik. Samimi söylüyorum ve tekrarlıyorum, iki saat içinde Roberto Carlos’u Beşiktaş’a getirirdik...

Tigana’ya inanıyorum

İşte Başkan’ın bir saatlik konuşmasından ilginç başlıklar...

Jean Tigana durup dururken Gaziantepspor’dan Gökhan Güleç’i alalım dedi. Ve aldık. Bu tercih bana Fransız hocaya inancımı sağladı.

Tüm transferleri teknik direktörümüz Tigana’nın isteği doğrultusunda gerçekleştirdik. Şöhretli Ricardinho da bunlardan biri. Kariyeri müthiş bir futbolcu.

İsmini gündeme getirdiğimiz büyük bir futbolcu oldu mu, hemen bir karalama kampanyası başlıyor. Kimse alabileceğimize inanmıyor. Ricardinho gibi dünya çapında bir futbolcuya Beşiktaş forması giydireceğiz. Acaba o gün neler söyleyecekler, merakla bekliyorum.

Aldığımız her futbolcu hemen değer kazanıyor. Delgado için iki İtalyan kulübü teklif önerdi. İyi para kazanabilirdik. Ama Delgado, Beşiktaş için gerekli. Satmadık.

Kimsenin nazını çekmeyiz

Ze Roberto’yu çok istedik. Üstelik her konuda anlaştık. Son anda eşi işimizi zorlaştırdı. Gelmek istemedi. Biz de silip attık. Naz çekemeyiz.

Kimse ile kavga etmek istemiyoruz. Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri olmamız bazılarını rahatsız edebilir. Ama bizleri de rahatsız etmelerine izin vermeyiz.

Her hafta hakemleri gündeme taşımak ve eleştirmek yanlış bir yaklaşım. Onlar Türk futbolunun bir parçası. Hem de çok önemli... Saygı göstermeliyiz. Ve sevmeliyiz.

Tepeden tırnağa yenilenen bir Beşiktaş yarattık. Bu herkesin kolayca başarabileceği bir iş değil. Yürek ister. Biz yönetim olarak bu cesareti gösterdik. Lütfen eleştiriler de insaflı ve gerçekçi olsun.

Bir şey söyleyeyim mi, bir-iki sene içinde bu genç kadronun neler yapabileceğini düşünüyorum. Şimdi düşüncelerimi söyleyip bir polemik ortamı yaratmak istemem. Ama neler yapabileceğinin ışıklarını görüyorum. Sadece ben değil, başka biri de görüyor.

Başka heveslerimiz var

Kim mi? Bunu bana bırakın. Bu kadroyu sadece Süper Lig için kurmadık. Başka heves ve planlarımız var. Bu planın gerçekleşmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağım. Bunu herkes böyle bilsin.

Ağustos sıcağı her ekibi etkiledi. Anormal bir şey. Bu havalarda alınacak her sonuç, normal karşılanmalı. Ağustos sıcağının hangi takımı hangi hafta çarpacağını kimse tahmin edemez.

İlk hafta Manisaspor yenilgisine hiç üzülmedim. Çünkü kurduğumuz kadronun neler yapabileceğini çok iyi biliyorum. Ve diyorum ki, bu kadro İnönü’de gişe rekorları kıracak. Bir-iki hafta içinde her maçı kapalı gişe oynayacağız.

Uçağa binmek için güvenlik kontrolüne doğru yürümeye başladık. Ve son bir soru yönelttik Başkana...

Yazılıp-çizildiği gibi zaman zaman Tigana ile sürtüşmeler oluyor mu?

Net bir yanıt geldi Başkan’dan...

Tigana ile aynı dili ve düşünceleri paylaşıyoruz. Üstelik sürtüşme ne demek. Son söz her zaman Beşiktaş yönetiminindir. Bu kadar basit."

Del Piero_10
22.Ağustos.2006, 12:54
ne getiriyor formasınımı?
adam satılık değil işte!

getisrsin o zaman kendi takımındada sol kanat yok,ricardinho sol kanat değil

barahir
22.Ağustos.2006, 12:55
getirir ama kramponunun bağcıklarını. chelsea bile 2 saatte alamıyo kimseyi.

Cyzio
22.Ağustos.2006, 12:56
getirseydi yaw onu tutanmı vardı

Ilhan
22.Ağustos.2006, 13:02
getirir ama kramponunun bağcıklarını. chelsea bile 2 saatte alamıyo kimseyi.

chelsea isteyince rakam artar...
birşey biliyor ki soyluyor

Krusty
22.Ağustos.2006, 13:05
Samimi söylediğine göre, yalan yoktur :D Yaşından olsa gerek almamıştır galiba.. :) :)

r_a_z_o_r
22.Ağustos.2006, 13:19
Bu Demirören de ama işkembeden sallıyor.

aykut_gencfb
22.Ağustos.2006, 13:36
onunkide laf işte sadece ya sen kimsin abramovich mi? bi arakadaşın dediği gibi o bile 2 saatte alamıor.... uçmuş demirören bu öle gökhanı almaya burakı almaya benzemez!!!!!!!

BaD BoY
22.Ağustos.2006, 13:45
Bende Aziz Yıldırımla Konustum Aziz Yıldırım Bana isteseydik ronaldinhoyu 1 saat içinde getirirdik ama daum o zaman alexi istedi bizde alexi aldık samimi sölüyom 1 saatte getirirdik David B. LA Her konuda anlasşdık ama son anda eşi karsı çıktı bizde naz cekemeyiz die almadık dedi :P :P :D :D :D :D :D :D D :D

DeDe
22.Ağustos.2006, 14:01
şimdi..
inanmayabilirsiniz, abartılıda bulabilirsiniz lâkin hakkında konuştuğunuz kişi Beşiktaşın başkanıdır.Kelimelrinizi ve uslubunuzu biraz daha dikkatli kurmanızı tavsiye ederim..
gelelim ikincisine..neden getirmediğini haberi okursanız anlarsınız zaten..İyikide getirmemiş Rico uyum sağlarsa ondan daha fazla iş yapacaktır.

KaPaLı
22.Ağustos.2006, 14:31
Demirören almış herhaldee adam kafayı bulmuş :D

Comanche72
22.Ağustos.2006, 14:36
Getirir getirir ronaldinhoyuda rekor zamanda ışık makinesiyle 1 saniyede getirir
2 dakkada lisans cıkarır 4 dakkada turk yapar :D :D MUAHAHAH
haberi tamamen okumadım cunku bu kadar sacma bi laf duymadım

dick
22.Ağustos.2006, 14:45
Gören de adam kebap salonundan bi acılı getiriyor sanır:D

dnz498
22.Ağustos.2006, 15:31
o kadar kolaydı transfer yapması dimi?
hay ben bu mantıkla futbolla uğraşan adamın....

Jesus_FB
22.Ağustos.2006, 15:37
Aziz yıldırım niçin sevilmiyor işte bu tip açıklamaları yüzünden demirören de hızla ilerliyor antipatik olmak için sanki özel bir çaba içersine girmiş

birde aklıma takılan bir şey var sen aylarca ze roberto için uğraştın getiremedin ne yapicaktında 2 saatte carlosu getiricektin kafasına silah mı dayıcaktın :D yani napicaktın çok mrk ettim

KaPaLı
22.Ağustos.2006, 15:39
Aziz yıldırım niçin sevilmiyor işte bu tip açıklamaları yüzünden demirören de hızla ilerliyor antipatik olmak için sanki özel bir çaba içersine girmiş

birde aklıma takılan bir şey var sen aylarca ze roberto için uğraştın getiremedin ne yapicaktında 2 saatte carlosu getiricektin kafasına silah mı dayıcaktın :D yani napicaktın çok mrk ettim

süper yaklaşım :D

kaltuntas
22.Ağustos.2006, 17:16
vay be '' SEN NEYMİŞSİN BE YILDIRIM??'' yav adam mükemmel ne diyelim ki ?chelsea patronu ''ABRAHAMOVİC'' DEMİRÖREN'İN eline su bile dökemez ''O DA KİMMİŞ'' adam dünyayı kurtaracak bea ''HELAL OLSUN'' ( AYRILDA GEL)

:D:D:D:D

TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 17:30
İnsan destekli sallar hiç yoktan sadece getiririm fln dese birde 2 saatte getiriyomus:D

enesao
22.Ağustos.2006, 18:34
canaydin da gecenlerde bana 2 dk. da maniche yi getiririm dedi ama ben istemedim diye getirmedi hahah :D

dabadiba
22.Ağustos.2006, 18:37
anca posterini getirir carlosun o.

mgokalparslan
22.Ağustos.2006, 18:41
valla gördüm ve de koptum
harbiden iyi sallamış

ÇocuksuMavi
22.Ağustos.2006, 18:47
iyi sıyırmış :)

Eray Dengiz
22.Ağustos.2006, 18:49
Başkanların son zamanlarda en iyi yaptığı işler, birbirlerine taş atıp, gaza getirmek oldu..

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 19:19
Tarık abiye katılıyorum.

"R.Carlos'u getirirdim" demekle olmuyor sayın Demirören. Ben de 2 saate Ronaldinho'yu getirirdim, iddia ediyorum. Ama benimki lafta kalırdı, aynı sizinki gibi...

Fenerbahçe aylardır uğraştı, R.Carlos'u alamadı. Neden? Capello satmak istemedi.

Sen Ze Roberto'yu getiremiyorsun, Boumsong için annesini arayıp ikna etmesini istiyorsun, getiremiyorsun. Dünya yıldızı Carlos'u mu getireceksin? Önce sen Boumsong'u, Ze'yi getir de, ondan sonra Carlos benden olsun.

Beşiktaş'ın borcu zaten çok fazla, Carlos'u diyelim aldı, parasını nasıl ödeyecek? Yılda 3-4 milyon euro maaş + 5 milyon euro bonservis bedeli. Sanırım hisselerin %10'unu satması gerekirdi, Ricardinho için sattığı gibi...

Ricardinho sol kanat değil, keşke Carlos'u getirseydin 2 saatte. Ricardinho ile Carlos'un mevkileri apayrı. Carlos'u madem getirebiliyorsun, getirseydin.

Lafla peynir gemisi yürümez.

Katiyen inanmıyorum Demirören'in söylediklerine. Nedenlerini de yukarda belirttim.

SaMaNYoLu
22.Ağustos.2006, 19:27
fazlamı hayal perest oLdu bu demirören ne ;)

sanalkardes
22.Ağustos.2006, 20:41
adam bişeye güvenip de söylüyo.Bi bildiği var demek ki

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 20:42
Yok artık Le Bron James :)

ozgrkc
22.Ağustos.2006, 20:52
beyler bilmeden knşmayalım adam BJK ye demiyoki belki Bodrum-Kuşadası-Çeşme tatile getircek olamasmı yani ...yediniz koskoca başkanı :D:D

koray_capello
22.Ağustos.2006, 20:55

carlosa reddedemeyeceği bir teklif yapacakmış :)

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 21:24
Asbaşkanımız, Stat ve Tesislerden Sorumlu Yöneticimiz İlhan Ekşioğlu FB TV’ye çar***ı açıklamalarda bulundu.
İlhan Ekşioğlu, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in “İstesek Roberto Carlos’u 2 saatte transfer ederdik" sözleri ile ilgili şunları söyledi: “Beşiktaş, kamuoyunu iki aya yakın bir süredir Ze Roberto transferiyle meşgul etti. Açıkçası yanlış menajerlerle konuşup parasını kaptıran bir yönetimin böyle bir açıklama yapmasının gülünç olduğunu düşünüyorum. Roberto Carlos’u iki saatte değil iki günde Türkiye’ye getirsinler parasını biz verelim ve Beşiktaş’a hediye edelim. Roberto Carlos’un maliyeti 18 milyon Euro. İki saatte Türkiye’ye gelebilecek bir futbolcu olmamakla birlikte Beşiktaş’a gelmesi de mümkün değil” dedi.

İlhan Ekşioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Fenerbahçe olarak hedeflerimiz var ve bu hedeflerden bizi hiç kimse döndüremez. Beşiktaş’ın bu tutumunu, lafların güç dengelerindeki ezilmişliğin verdiği psikolojiye bağlıyoruz. Güç dengelerindeki boşluk lafla değil icraat ile kapanabilir.”

İlhan Ekşioğlu ayrıca şunları söyledi: “Ze Roberto transferindeki daha doğrusu yapılmaya çalışan transferdeki fiyaskoları bildiğimiz halde kamuoyuna yansıtmadık. Sayın Mahmut Uslu Brezilya’daydı. Kendisiyle oturdu, konuştu. Ze Roberto Beşiktaş’tan bihaber. Onun başka kanallarla, başka takımlarla ilişkilerini biliyorduk ama medyaya yansıtmadık. Biz sürtüşmeden yana değiliz. Bu cömertliği rakiplerimizden de bekliyoruz diyerek lütfen kimse ortamı germeye kalkmasın” dedi.

Cengo
22.Ağustos.2006, 21:31
Ben onayladım ama en ufak bir kavgada bile büyük cezalar alabilirsiniz.Herkesin yazdıklarına dikkat etmesini rica ediyorum, başka bir uyarı yapmam ..

Eray Dengiz
22.Ağustos.2006, 21:33
Bu gerçekten büyük laf.. Bakalım buna Demirören ne diyecek?

Krusty
Bence bu tür konuların onaylanmaması gerekiyor. Çünkü ister istemez tartışma çıkıyor -ki tartışma çıkmayacak konuda değil yani- Neyse.. ;)

Universal
Ben bir Fenerbahçeliyim çok görgüsüz ve ukalaca bir davranış olarak gördüm ama sadece bir hak veriyorum Carlos 2 saatte gekecek bir oyuncu değil...

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 21:36
Onaylanmalı, nasıl ki diğer konu onaylandı, Demirören'in sözü onaylandıysa ;)

Fenerbahçe yönetimi güzel bir açıklama yapmıştır bence. Fenerbahçe'ye üstü kapalı gönderme yapmıştı Demirören, buna güzel bir cevap verilmiş.

Roberto Carlos'un Beşiktaş'a gelmesi imkansız. Hem maddi hem de diğer sebeplerden dolayı. Fenerbahçe'nin aylardır uğraşıp alamadığı, Capello'nun bırakmadığı adamı bırakın 2 saatte getirmeyi, getirmek imkansızdır.

Krusty
22.Ağustos.2006, 21:37
Fenerbahçe'nin aylardır uğraşıp alamadığı, Capello'nun bırakmadığı adamı bırakın 2 saatte getirmeyi, getirmek imkansızdır.
Fenerbahçe ne ya ..?

ozgrkc
22.Ağustos.2006, 21:40
Fenerbahçe ne ya ..?

hooijdonkların ortega ların revivoların anelka ların alex lerin geldiği bir takım daha anlatimmi?

Cengo
22.Ağustos.2006, 21:43
Fenerbahçe ne ya ..?

Küçümsemek de yok.

eGowiCh
22.Ağustos.2006, 21:43
Fenerbahçe ne mi? Fenerbahçe'nin alamadığı oyuncuyu Beşiktaş alabilir mi, akıl var mantık var. Tarafsız bir görüş bu. Neden mi?

Bir oyuncunun Fenerbahçe'ye gelmesi için etkenler:
1. Maddi sorun olmaz, iyi para kazanır.
2. Eğer Brezilyalıysa, hiç yabancılık çekmez, çünkü Zico, Luciano, Lugano, Alex gibi isimler vardır.
3. Zico sayesinde kolayca ikna edilebilir.
4. Muhteşem bir stadyum, taraftar ve tesisler vardır. Üst düzeydeki bu imkanlar onu cezbettirir.
5. Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterebilir. En kötü UEFA Kupası'nda.

Beşiktaş için:
1. Maddi kaynaklar sınırlıdır.
2. Fransız bile olsa ikna edilemez. Tigana etkeni yoktur. (Boumsong örneği)
3. UEFA Kupası'nda boy gösterir.
4. Şampiyonluk mücadelesi çok belirsizdir. 3 senedir şampiyonluk adayı olmasına rağmen lige ilk haftalarda havlu atmıştır.
5. Stad kapasitesi küçüktür, taraftarı farklıdır.

fenerbahce_1907
22.Ağustos.2006, 21:47
bence ilhan ekşioğlu doğru söylemiş

Cengo
22.Ağustos.2006, 21:50
Fenerbahçe ne mi? Fenerbahçe'nin alamadığı oyuncuyu Beşiktaş alabilir mi, akıl var mantık var. Tarafsız bir görüş bu. Neden mi?

2. Eğer Brezilyalıysa, hiç yabancılık çekmez, çünkü Zico, Luciano, Lugano, Alex gibi isimler vardır.
4. Muhteşem bir stadyum, taraftar ve tesisler vardır. Üst düzeydeki bu imkanlar onu cezbettirir.

Beşiktaş için:
4. Şampiyonluk mücadelesi çok belirsizdir. 3 senedir şampiyonluk adayı olmasına rağmen lige ilk haftalarda havlu atmıştır.

Kızıştırma ortalığı, küçümseme kimseyi.

Del Piero_10
22.Ağustos.2006, 22:00
taraftarı nasıl farklıdır?

Cengo
22.Ağustos.2006, 22:05
taraftarı nasıl farklıdır?

Uzatmayın lütfen.Gerekli cevabı ben verdim zaten.

Konuyu diğeri ile birleştirdim, çok gereksiz oldu galiba.

DeDe
22.Ağustos.2006, 22:57

Beşiktaş için:
şu her platformda beşiktaşla uğraşmaktan vazgeçsen nası olacak..Beşiktaş istediği her futboluyu alacak güçtedir..Aldığı oyuncularda bunun aknıtıdır..Fenerbahçeninde zamanında aynı şeyleri yaşadaığını hatırlatırım hemde 3 seneden çook uzunca bi süre..
Nasılki biz fenerbahçenin idari ve mali yapısında konuşmuyorsak,TARAFTARINA DİL UZATMIYORSAK,bizim kulübüzle ilgili açıklamalarda dikkatli olmaya davet ediyorum herkesi..
Beşiktaşın mali yapısını nerden biliyorsun.?Genel kurul üyesisinde haberimiz mi yok ?

EreN
22.Ağustos.2006, 23:16
şimdi..
inanmayabilirsiniz, abartılıda bulabilirsiniz lâkin hakkında konuştuğunuz kişi Beşiktaşın başkanıdır.Kelimelrinizi ve uslubunuzu biraz daha dikkatli kurmanızı tavsiye ederim..
DedeCİm canım abim sen Aziz Başkana millet sayarken nerelerdesin yahu :)

koray_capello
22.Ağustos.2006, 23:17

Beşiktaş için:

1.fenerbahçe chelsea'dir beşiktaş ise milwall
2.ricardinho,kleberson,bobo ve nobre aslında brezilyalı değildir siz bilmezsiniz.
3.fener kievi eler şampiyonlar ligine kalır kupayı alır ama beşiktaş dandik uefa kupasında oynamaya mahkumdur.
4.roberto carlos 50.000 kişi kapasitenin altında stadı olan takımlara gitmemeye bir nevi and içmiştir.
5.evet fener taraftarı sıradandır beşiktaş taraftarı farklıdır.

Universal
22.Ağustos.2006, 23:17
Al bendende o kadar sanki bütün klup başkanları(Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere) sütten çıkmış ak kaşık. :) Böyle yazışmayalım kimi kimden koruyoruz ki...

EreN
22.Ağustos.2006, 23:28
2.ricardinho,kleberson,bobo ve nobre aslında brezilyalı değildir siz bilmezsiniz.
3.fener kievi eler şampiyonlar ligine kalır kupayı alır ama beşiktaş dandik uefa kupasında oynamaya mahkumdur.
4.roberto carlos 50.000 kişi kapasitenin altında stadı olan takımlara gitmemeye bir nevi and içmiştir.
Laz_Askerde geliyor arkandan bakalım neler yazacak..
Hİç Sabır denen şeyi bilmiyorsunuz bu yöneticiler boşuna burda sanki.
Lütfen.

Cengo
22.Ağustos.2006, 23:29

Cevap verirken küçümsemek zorunda mısınız!
İkinize de ceza vereyim mi şimdi?
Egowich yazdıklarına daha fazla dikkat etmelisin, bir daha görmek istemiyorum böyle bir yazı.Bir cevap daha gelirse konuyu kitlerim, hepiniz ceza yersiniz..

Del Piero_10
22.Ağustos.2006, 23:36
Cevap verirken küçümsemek zorunda mısınız!
İkinize de ceza vereyim mi şimdi?
Egowich yazdıklarına daha fazla dikkat etmelisin, bir daha görmek istemiyorum böyle bir yazı.Bir cevap daha gelirse konuyu kitlerim, hepiniz ceza yersiniz..

her zaman ilk başlatan daha suçludur bana göre

Laz_Asker_61
22.Ağustos.2006, 23:58
her zaman ilk başlatan daha suçludur bana göre
ama nedense hep sonradan yazanlar ceza alır sistem böyle ne yaparsın

DeDe
22.Ağustos.2006, 23:59
kişiliğini sevmesemde aşşağılayıcı uslupla konuşulduğunu gördüğüm yerde aynı tepkiyi koyarım..inanmayan varsa Türkiye ve dünya gündemi adlı bölümü incelesin..orda bile sevmediğim kişiler hakkında aşağılayı konuşturtmadım,konuşturtmam(M.Ali Erbil hariç)..ihtar ederim uyarırım..
bu aziz yıldırım içinde geçerlidir,özhan canaydın içinde nuri albayrak içinde ,ilhan cavcav içinde..
herkes kelimelerini özenle seçsin lütfen..ve bilmediği konulara bulaşmasın..
ve aynı Ûslupla tek mesaj daha görürsem iş cengize kalmaz bilgilerinize...