View Full Version : "Türk olmak istiyorum"
CeNTeR_TR
14.Aralık.2006, 15:41
Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı oyuncu Edson De Souza, Türk vatandaşı olup Ay yıldızlı formayı giymek istiyor.
Fenerbahçe'nin Türkiye'ye getirip aynı gün bir yıllığına Bursaspor'a kiraladığı Brezilyalı oyuncu Edson De Souza, artık Türkiye'ye alıştığını söyleyerek Türk vatandaşı olup milli formayı giymek istediğini belirtti.
Bursaspor'da kalıcı olmak istediğini ifade eden De Souza, "Bursaspor ile bir yıllık sözleşmem var ama kalmak isterim. Bursaspor'u seviyorum. Takımdaki arkadaşlarla çok iyi anlaşıyorum. İletişim sorunum yok. Görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ben ailemden 12 yaşında ayrıldım. Japonya'da oynadım ve Türkiye'ye geldim. Gurbette oynamak benim için fark etmiyor" diye konuştu.
Yeşil-beyazlı taraftarlara da övgüler yağdıran De Souza, "Daha önce oynadığım takımların hiç birinde bu kadar fanatik taraftar görmedim" ifadelerini kullandı.
Bir soru üzerine Türk yemeklerinden hoşlandığını anlatan De Souza, sözlerini şöyle tamamladı:"Brezilya ve Türkiye'deki yemeklerle ilgili tek fark baharatlar. Basit yemekleri seviyorum. Pilav ve tavuk gibi"
El Comandante
14.Aralık.2006, 15:49
bi bu eksikti zaten türk olmak isteyipte milli takimda oynamak isteyen futbolcu.gökhan ünal,ümit karan,halil altintop,fatih tekke,burak yilmaz,ersen martin,hasan kabze,serhat akin,necati ates,nihat gibi oyuncular bile ilk 11de oynamiyorlar devamli,bu kimki milli takimda oynacak.
Krusty
14.Aralık.2006, 15:51
Brezilya milli takımının formasını giyemeyecek ya Türk olup Türkiye formasını giymek istiyor. Yani çıkarları için. Bunun için Türk olacaksa hiç olmasın daha iyi.
Burak Duran
14.Aralık.2006, 16:25
ya hadi git işine kardeşim daha geleli 6 ay olmuş hemen Türk olmakistiyorum diyor :D
Cengo
14.Aralık.2006, 16:47
bi bu eksikti zaten türk olmak isteyipte milli takimda oynamak isteyen futbolcu.gökhan ünal,ümit karan,halil altintop,fatih tekke,burak yilmaz,ersen martin,hasan kabze,serhat akin,necati ates,nihat gibi oyuncular bile ilk 11de oynamiyorlar devamli,bu kimki milli takimda oynacak.
forvet değil, sağ açık
dick
14.Aralık.2006, 16:48
Sen de gel edsonum federasyon binasının yanında brezilyalar derneği açın bir tane toplanın çay kahve için maç izleyin ohhh ne güzel
Cengo
14.Aralık.2006, 16:49
Sen de gel edsonum federasyon binasının yanında brezilyalar derneği açın bir tane toplanın çay kahve için maç izleyin ohhh ne güzel
Almanya'da da Türk derneği mi açsınlar :)
bu işler güzel işler, anlayana..
El Comandante
14.Aralık.2006, 16:53
forvet değil, sağ açık
nasil ya,biz onu forvet diye biliyoz,olsun o bölgede hasan sas,sabri,mehmet yozgatli,gökdeniz var.oradada oynayamaz :D
IcedEarth
14.Aralık.2006, 17:16
tövbe tövbe bu konu hakkında tam söylenecek bi söz var ama yeri değil dondan fırlayan ile başlıyor söz :D nerde takıma giremeyecek adam var gelip türk oluyo bu adam burada da oynayamaz ki :D
dick
14.Aralık.2006, 17:16
Almanya'da da Türk derneği mi açsınlar :)
Yok mu sanıyordun?
Neyse gelen giden Türk olmak istiyor.2 nedeni var birincisi Türkiyede piyasa değerini arttırmak ikincisi de kendine güveniyorsa milli takıma kadar yükselip avrupaya gitmek.Bu şekilde Milli Takıma gelen oyuncu yarın öbürgün ben oynamayacağım arkadaş dese kim ne diyebilecek?Onun yerine oynayamayan Türk gençleri de cabası.Federasyonun bu saçmalığa son vermesinin zamanı geldi de geçiyor bile
bursa_mc
14.Aralık.2006, 17:24
nereye turk oluyor bu yaw...:Dalla alla bursaspordan bole bi adam hayrettt
Cengo
14.Aralık.2006, 17:26
Yok mu sanıyordun?
Neyse gelen giden Türk olmak istiyor.2 nedeni var birincisi Türkiyede piyasa değerini arttırmak ikincisi de kendine güveniyorsa milli takıma kadar yükselip avrupaya gitmek.Bu şekilde Milli Takıma gelen oyuncu yarın öbürgün ben oynamayacağım arkadaş dese kim ne diyebilecek?Onun yerine oynayamayan Türk gençleri de cabası.Federasyonun bu saçmalığa son vermesinin zamanı geldi de geçiyor bile
saçmaladığının fakında değilsin, hangi ülkede oluyor bu ?!!
bir ülke için oynayan bir oyuncu çağrıldığında gelmezse futboldan men cezası alır!
RoNNiE91
14.Aralık.2006, 17:44
adam baktı brezilya da oynayamayacak,türkiye de oynayayım demiş ama havasını alır,onu milli takıma almazlar
GeNç KaRTaL
14.Aralık.2006, 17:48
edson kusura bakmasın sırada çok kişi var ayrıca açıklamalrında türk olmak istiyorum yazmıyor yada ben göremedim
dick
14.Aralık.2006, 17:48
saçmaladığının fakında değilsin, hangi ülkede oluyor bu ?!!
bir ülke için oynayan bir oyuncu çağrıldığında gelmezse futboldan men cezası alır!
Ailem için milli takımı bırakmak istiyorum dese milli takıma gelmeyeceğim dese de mi men cezası alacak oyuncu?Nereden nereye geldik yahu
Şuna bir yol yöntem bulsunlar 4 yıl 5 yıl gibi bir kısıtlama koysunlar da böyle saçmasapan tartışmalar bitsin kardeşim adam memlekete geleli 4-5 ay olmuş ben Türk olacağım diyor olur mu olmaz mı orası meşhul gündem işgal ediliyor sadece
comandante
14.Aralık.2006, 17:54
yuh be...gerrard da türk olmak istiyomuş şl finalinde 1 hafta burda kaldılar ya...geleli 5 ay olmuş türk olcam diyo ya...
berkan_smyrna
14.Aralık.2006, 17:54
iyi topçu ama henüz böyle önemli bir forma için erken
Eray Dengiz
14.Aralık.2006, 19:35
Artık kendi Türklüğümden şüphe duymaya başladım..
nart_susruko
15.Aralık.2006, 01:05
nasıl oluyor bu men cezası ? :roll:
paco
15.Aralık.2006, 02:31
walla yeni moda türk olmak .... böyle giderse yakında 2 tane brezilya milli takımı olucak ....
Cengo
15.Aralık.2006, 02:44
nasıl oluyor bu men cezası ? :roll:
Bkz. FIFA Kuralları
nart_susruko
15.Aralık.2006, 03:13
Bkz. FIFA Kuralları
:rolleyes:
demek öyle hee, e o zaman çağırdımı gitmek lazım ;)
Cengo
15.Aralık.2006, 03:57
:rolleyes:
demek öyle hee, e o zaman çağırdımı gitmek lazım ;)
Önder - Belçika olayı vardı, hatırlayanlar için "Önder ceza alabilir" haberleri :)
teamsah
15.Aralık.2006, 12:16
De Souza'nın Bursa yerel gazetelerinden bir tanesine ayrıntılı bir röportajı vardı. Oradaki ayrıntıyı aktarayım bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırır.
----------------------------------------------------------------
"De Souza "Daha yolun başındayım"
De Souza adam markajını ilk kez Bursaspor`da öğrendiğini söyledi. Türkiye`ye alıştığını belirten Brezilyalı futbolcu, `Trabzon maçında hatalarım oldu. Bir daha görev alırsam daha iyi oynarım` dedi.
ELEŞTİRİLİYORDU
Fenerbahçe`nin Türkiye`ye getirip, aynı gün 1 yıllığına Bursaspor`a kiraladığı Brezilyalı futbolcu Edson De Souza Trabzonspor maçında ilk kez sahaya 11`de çıkmış, Frasineanu`nun attığı golün pasını, Burak`ın golünün ise ön hazırlayıcısı olarak galibiyetle önemli rol oynamıştı. Sahada nerede duracağını bilmediği, adam markajı yapmadığı ve kondisyonunun yetersiz olduğu yönünde eleştirilen De Souza Olay Spor`un sorularına içtenlikle yanıt verdi.
MARKAJI BİLMİYORDUM
Öncelikle Türkiye`ye alıştığını ve görev verildiğinde elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştığını vurgulayan Brezilyalı genç futbolcu şunları söyledi: `Ben ailemden 12 yaşında ayrıldım. Sao Paulo`ya gittim. Sonra Japonya`da oynadım ve Türkiye`ye geldim. Gurbette oynamak benim için fark etmiyor. Ancak daha önceki takımlarımda oynadığım alan ile Bursaspor`da bana verilen görev çok farklı. Ben ikili forvetin arkasında serbest oynuyordum, markaj yapmıyordum. Bugüne kadar hep kendi karakterimde oynadım.`
HATALARIM OLDU
`Bursaspor`da ise alışık olmadığım bir görev üstlendim. Yeşil beyazlı takıma ilk geldiğimde markaj yapmayı bilmiyordum. Raşit Hoca ile öğrenmeye başladım. Yavaş yavaş yapmaya başladım. Engin Hoca ile forma şansı buldum. Her ikisi de iyi hocalar. Aralarında pek fark göremiyorum. Trabzonspor maçında ilk 11`de forma giydiğim ve kazandığımız için çok mutlu oldum. Elimden geleni yaptım. Bazı hatalarım oldu. Bir daha hocam görev verirse daha iyi performans göstereceğime inanıyorum.`
PİLAV VE TAVUK
Brezilya ve Türkiye`deki yemeklerle ilgili tek farkın baharatlar olduğunu söyleyen De Souza, `Basit yemekler seviyorum. Pilav ve tavuk gibi. Fenerbahçeli Alex ve Beşiktaşlı Marcio Nobre ile ara sıra telefonla görüşürüm. Bana yardım etmeye çalışıyorlar. Takımdaki tüm arkadaşlarla anlaşıyorum. İletişim sorunum yok. Bana `Matheus pas al, gel, hadi` diye bağırıyorlar. Türkçeyi yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum. iyi akşamlar, günaydın, nasılsın, iyiyim` diyebiliyor ve anlıyorum şeklinde konuştu.
BURSA`YI SEVİYORUM
Brezilya`da kendisini bekleyen bir kız arkadaşının bulunduğunu da vurgulayan De Souza, `Şu an amacım Bursa`da kalıcı olmak. Sözleşmem 1 yıllık ama kalmak isterim. Bursa`yı seviyorum. İleride ne olur bilmiyorum. Bugünü yaşıyorum. Gelecekle ilgili düşüncem şimdilik yok. Ancak bir gün milli takımda oynamak isterim. Fenerbahçeli Alex, Barcelonalı Ronaldinho`yu ve kaptanımız Egemen`i beğeniyorum` dedi.
TÜRK OLMAK İSTERİM
Bursaspor taraftarına da övgüler yağdıran De Souza, `Daha önce oynadığım takımların hiç birinde bu kadar fanatik taraftar görmedim. İnsanı adeta büyülüyorlar` diye konuştu. Brezilyalı futbolcu son olarak `Fenerbahçeli Aurelio gibi Türk vatandaşı olup Ay Yıldızlı formayı giymek ister misin` sorusuna, `Tabiki memnuniyetle kabul ederim. Türk milli takımında oynamak isterim ama daha katetmem gereken çok mesafe var` cevabını verdi.
Kaynak:Olay Gazetesi
y_layta
15.Aralık.2006, 14:41
Brezilya milli takımının formasını giyemeyecek diye Türk olup Türkiye formasını giymek iamacı.Bunun için Türk olacaksa olmasın bizim askerlerimiz niye guclu kendi icin diil vatanı icin savaşıyo çunku
real_footballer
15.Aralık.2006, 14:42
bu adam kim ya daha yeni geldi türk oluyomus
y_layta
15.Aralık.2006, 14:43
kendi çıkarı için
teamsah
15.Aralık.2006, 14:50
Yaw arkadaşlar Türk olmayacak öyle birşey yok. sadece sorulan soruya Türk olmak isterim cevabı vermiş aksi bir cevabı da kimse vermez zaten.
y_layta
15.Aralık.2006, 15:00
niye weremez o sorudan 1gün önce milli takımı cağırılsaydı?
Emurafu
15.Aralık.2006, 20:33
turk olmak ne kadar kolay oldu
nekop
15.Aralık.2006, 21:45
tabi efendim siz nasıl isterseniz başka bi arzunuz varmı edson bey...
Flawless Victory
16.Aralık.2006, 02:16
cem yılmaz gorada diyor ya "bi de şuraya uzanayım..." siz anladınız beni :D
gerrrard
16.Aralık.2006, 02:33
yuh be...gerrard da türk olmak istiyomuş şl finalinde 1 hafta burda kaldılar ya...geleli 5 ay olmuş türk olcam diyo ya...
yapma yaw :Dkeske olsaymıs türkiye için milli takım için süper olurdu:D
gorkemyilmazkarasu
16.Aralık.2006, 03:24
bende milli takımda oynamak istiyorum :(
:D :D
nekop
16.Aralık.2006, 14:28
bende milli takımda oynamak istiyorum :(
:D :D
sen türksün oynayamazsın brezilyalı olup türk vatandaşlıgına geçmen gerekiyor :D
10_Osmanozc
16.Aralık.2006, 19:05
Cılkı çıktı bu işin,baştan cılkı çıkmıştı ya o da ayrı mesele.