View Full Version : Aziz Yıldırım'a ceza
Burak Duran
14.Aralık.2006, 18:20
1 yıl hak mahrumiyeti detaylar birazdan....
Burak Duran
14.Aralık.2006, 18:24
Aziz Yıldırım'a tarihi ceza!!!
PFDK'dan Aziz Yıldırım'a eşine az rastlanır bir ceza geldi !..
Yıldırım'ın hakkındaki şike iddialarına yanıt verdiği toplantıda Futbol Federasyonu'nu hedef alan sözleri nedeniyle, PFDK'dan 1 yıl hak mahrumiyeti cezası geldi !..
kaynak: Ligtv
Krusty
14.Aralık.2006, 18:27
Hak mahrumiyeti cezası ne demek oluyor?
Sekopej
14.Aralık.2006, 18:28
Ooo hayırlı, uğurlu olsun. Normal karar, tepki vermemek lazım.
Giderayak elinden geleni yapıyor federasyon bakalım daha neler yapacaklar?
dick
14.Aralık.2006, 18:29
Sadece bu yüzden 1 yıllık ceza?????
Düşürürler tahkimle gerçi yine bir kere de düşmeyecek ceza verin be kardeşim
fenerbahce_1907
14.Aralık.2006, 18:29
hiç sasırmadım haluk ulusoy federasonundan beklenır
Burak Duran
14.Aralık.2006, 18:31
düşeceğini sanmıyorum
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 18:39
bu işin cılkı çıktı artık
Mc.Speedy
14.Aralık.2006, 18:39
Adalet Yerini Buluyor.
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 18:40
Adalet Yerini Buluyor.
bunu neye göre söylüyorsun hangi adaletten bahsediyorsun
Burak Duran
14.Aralık.2006, 18:41
ya benim anlamadığım ne kadar gereksiz bir ceza bu hak mahrumiyeti
Mc.Speedy
14.Aralık.2006, 18:45
bunu neye göre söylüyorsun hangi adaletten bahsediyorsun
Çıkıp Öyle Konuşması Kolay Aziz bey Diyelim Abi :)
TR.CaPTaiN
14.Aralık.2006, 18:49
Vay vay vay eger Aziz Yıldırım bundan dolayı bu cezayı alıyorsa kendini aklayamayan haluk ulusoy'a müebbet vermek lazım.
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 18:50
Çıkıp Öyle Konuşması Kolay Aziz bey Diyelim Abi :)
çıkıp öyle konuşan en az 10 tane başkan veya yöçnetici sayarım sana hangisi şu ana kadar 1 yıl ceza almış
Burak Duran
14.Aralık.2006, 18:52
1 yıl bencede abartı ama gereksiz bir ceza
Mc.Speedy
14.Aralık.2006, 18:55
çıkıp öyle konuşan en az 10 tane başkan veya yöçnetici sayarım sana hangisi şu ana kadar 1 yıl ceza almış
Başka Taraflara Laf Atmayanlar Niye Alsın ki ??
Aziz kendi hariç herkese laf atıyor maşallah..
tosunpasa
14.Aralık.2006, 18:56
alıştık bu cezalara.tebrikler ulusoy!!!!
eGowiCh
14.Aralık.2006, 18:57
Başkanımıza 1 yıl hak mahrumiyeti
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili şike iddiaları nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu hakkında yaptığı konuşmalarıyla ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım’a 1 yıl süreyle hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK, Başkanımız Aziz Yıldırım’a ayrıca 20 bin YTL’de para cezası verdi. Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, PFDK’nın verdiği kararın emsal eylemlerdeki kararlarla uyuşmadığını belirterek "Gerekçeli kararı bekliyoruz, ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.
Mc.Speedy
14.Aralık.2006, 18:59
Azizde Dosyalar bitmez böyle giderse daha çook alırsınız ceza..
Sekopej
Dün Nihat Özdemir pazartesi belgelerle basın açıklaması yapacağız dedi, Ulusoy da yakın zamanda tekrar seçim olacağını ve bir daha seçilemeyeceğini bildiği için giderayak herşeyi yapıyor.
Burdan hatırlatalım, 7 puan fark çok bizden puan da silin eliniz değimişken.
Sayın Ulusoy sen ne yaparsan yap biz bugün bayram yapıyoruz sen yas tutmaya devam et, çünkü sen üstümeze geldikçe FB daha başarılı olacaktır...
Jesus_FB
Başka Taraflara Laf Atmayanlar Niye Alsın ki ??
Aziz kendi hariç herkese laf atıyor maşallah..
sami hangi konuşmasından dolayı ceza aldığını biliyormusun yada ne konuştuğunu biliyormusun?
OmErCaGaTaY
14.Aralık.2006, 19:01
Adalet Yerini Buluyor.
katılıyorum
eGowiCh
14.Aralık.2006, 19:01
Bence bilmiyor Tarık abi, bilse sanırım böyle yorumlar yapmaz.
Hak mahrumiyeti cezası nedir?
Bu cezayı alan kişiler, TFF ile resmi olarak yazışamayacak, kendisine gelen resmi belgeleri imzalamayacaktır. Yani başkanımız 1 yıl boyunca TFF'ye ne yazı yollayabilecek, ne gelen yazıları imzalayabilecek ne de kulübü temsil edebilecek. Onun yerine başkan vekili temsil edecek, ama N.Özdemir de şu an cezalı durumda, işe bak :)
Burak Duran
14.Aralık.2006, 19:02
Burdan hatırlatalım, 7 puan fark çok bizden puan da silin eliniz değimişken.
bu adamın sizinle veya doha doğrsu azizle kişisel problemi var tutupta burda bizi araya sokma bence :D siz onunla mücadele edin :D
Mc.Speedy
14.Aralık.2006, 19:05
sami hangi konuşmasından dolayı ceza aldığını biliyormusun yada ne konuştuğunu biliyormusun?
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili şike iddiaları nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu hakkında yaptığı konuşmalarıyla ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım’a 1 yıl süreyle hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK, Başkanımız Aziz Yıldırım’a ayrıca 20 bin YTL’de para cezası verdi. Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, PFDK’nın verdiği kararın emsal eylemlerdeki kararlarla uyuşmadığını belirterek "Gerekçeli kararı bekliyoruz, ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.
:D gerekli acıklama abicim :)
Bence bilmiyor Tarık abi, bilse sanırım böyle yorumlar yapmaz.
Bazı kişiler bitti şimdi sıra Tarık abiyemi geldi ?? kardeş ki benim hakkımda bir yorumum hakkında alıntı yapıp konuşma oke ?
Sekopej
14.Aralık.2006, 19:06
bu adamın sizinle veya doha doğrsu azizle kişisel problemi var tutupta burda bizi araya sokma bence :D siz onunla mücadele edin :D
Siz derken Ulusoy'dan bahsediyorum. Çoğul değil saygı olarak kullandım orada.(Gerçi neden hala saygı duyuyorum bilmiyorum ama ben böyleyim işte)
eGowiCh
14.Aralık.2006, 19:07
Yakında puan silinirse şaşmayacağım.
1) Nihat Özdemir'in Trabzonspor maçında hakeme dikkat edilmesini rica ettiği konuşmadan dolayı 20 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
2) Fenerbahçe'nin Galatasaray maçından önce Serhat Ulueren ve Cihan Oskay gibi şahıslar tarafından 100 yıllık Fenerbahçe camiasına çirkin iftiralar atıldı.
3) Geçen sene Galatasaray'a 1 maç ceza verilmesine rağmen, Fenerbahçe'ye 3 maç ceza verildi.
4) Başkan ve yöneticilerin Aziz Yıldırım'ın konuşmasından daha şiddetli konuşmalarına rağmen, Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.
FENERBAHÇE'NİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKSİNİZ!
100. yılında Fenerbahçe'nin önünü kesme adına yapılmış 4 büyük hareket. Hakem hatalarını hiç saymıyorum bile!
Eray Dengiz
14.Aralık.2006, 19:12
bunun sonu nereye gidiyor bilmiyorum..
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 19:14
bunun sonu nereye gidiyor bilmiyorum..
son çırpınışlar desek yeridir
eGowiCh
14.Aralık.2006, 19:16
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'a 1 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası verdi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, 13 Ağustos tarihinde oynanan Trabzonspor-Vestel Manisaspor maçından bir gün sonra yazılı basında çıkan beyanları ile hakeme hakaret etmekten dolayı Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'a 1 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin YTL para cezası uyguladı. Kurul ayrıca, 7 Ağustos tarihinde kulüp resmi internet sitesinde hakeme yönelik sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı küçük düşürücü beyanlar nedeniyle Sivasspor Kulübü'ne 20 bin YTL para cezası verdi.
"Bunların hepsi çete" demesine rağmen Nuri Albayrak'ın aldığı ceza ve Aziz Yıldırım'ın aldığı ceza... Yorumsuz.
Emurafu
14.Aralık.2006, 19:24
aziz yildirim federasyonu cok elestirdi bu sike iddialarinda federasyonun parmagi var diye agir aciklamalarda bulundu bakalim zaman ileledikce daha neler cikcak
Hak mahrumiyeti cezası ne demek oluyor?
bir yil fenerin maclarina gidemicek yani stadyumda bulunmucak
GeNç KaRTaL
14.Aralık.2006, 19:26
yuh yaw o kadar ceza pes valla çok şaşırdım
Eray Dengiz
14.Aralık.2006, 19:28
"Bunların hepsi çete" demesine rağmen Nuri Albayrak'ın aldığı ceza ve Aziz Yıldırım'ın aldığı ceza... Yorumsuz.
Aziz Yıldırım bildiğim kadarıyla, basın toplantısı düzenleyip direk federasyonu hedef alan açıklamalar yaptı, Nuri Albayrak bunu mu yaptı acaba? (bilmediğimden soruyorum..)
1) Nihat Özdemir'in Trabzonspor maçında hakeme dikkat edilmesini rica ettiği konuşmadan dolayı 20 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
2) Fenerbahçe'nin Galatasaray maçından önce Serhat Ulueren ve Cihan Oskay gibi şahıslar tarafından 100 yıllık Fenerbahçe camiasına çirkin iftiralar atıldı.
3) Geçen sene Galatasaray'a 1 maç ceza verilmesine rağmen, Fenerbahçe'ye 3 maç ceza verildi.
4) Başkan ve yöneticilerin Aziz Yıldırım'ın konuşmasından daha şiddetli konuşmalarına rağmen, Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.
100. yılında Fenerbahçe'nin önünü kesme adına yapılmış 4 büyük hareket. Hakem hatalarını hiç saymıyorum bile!
Benim bildiğim Nihat Özdemir rica etmez, ama tabi sen öyle diyorsan öyle olmuş olabilir.. İftira mı, gerçek mi orasını bilemiyorum artık.. Kimse kusura bakmasın ama Aziz Yıldırım döneminden beri neler dönüyor anlamış değilim..
Başkan ve yöneticilerin derken mesela hangileri?
Ilhan
14.Aralık.2006, 19:34
1) Rica mı emir mi belli olmayan bir konuşma yapılırsa cezası da öyle olur.
2) İddia'nın doğru olup olmadığı belli değil, ki kaç yıllık Juventus şike yüzünden küme düştü.
3) Demek ki ceza azgeliyormuş, aynı olaylar seneye de tekrarlanırsa cezalar daha da artar.
4) Bir ülkenin bir bakanı çıkıp diğer ülkeye laf atsa, ültümatom verilir, başbakan laf atsa Savaş açılır. Aradaki fark budur. Ki Aziz Yıldırım da çok sert konuşmuştur.
Geçen sene elle atılan gol dahil pek çok şey Fenerbahçe'nin yanındaydı. Ama şampiyon olamadılar. Bırakın bu yıl da pek çok şey Fener'in karşısında olsun da, varsın Fener şampiyon olsun...
Yeter ki birbirinizi yemeyin...
Emurafu
14.Aralık.2006, 19:38
Egemen kardes baya sinirlenmis
Universal
14.Aralık.2006, 19:41
Ceza'yı verdilerde bir işe yaramıyacak ki maçları şeref tribünü yerine kendi locasından izleyecek hiç bir şey değişmeyecek. (Bu daha öncede başına gelmişti.) :n: Bu federasyonda çok komedi canım... :n:
RoNNiE91
14.Aralık.2006, 20:24
Adalet Yerini Buluyor.
tamamen katılıyorum,çok ii oldu bu ceza
eGowiCh
14.Aralık.2006, 20:25
@ermoon,
Nuri Albayrak hakemleri ve MHK'yı hedef alan bir konuşma yaptı.
Aziz Yıldırım federasyonu hedef alan bir konuşma yaptı.
Aradaki 2 farkı bulun bakalım.
Ben yardımcı olayım;
1) Nuri Albayrak hakemleri ve MHK'yı, Aziz Yıldırım federasyonu hedef aldı.
2) Nuri Albayrak 1 ay, Aziz Yıldırım 1 yıl ceza aldı.
12 MHK = 1 TFF oluyor bu da :)
Eray Dengiz
14.Aralık.2006, 20:33
@eGowiCh
Nuri Albayrak, Aziz Yıldırım gibi basın toplantısı düzenledi mi?
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 20:35
@eGowiCh
Nuri Albayrak, Aziz Yıldırım gibi basın toplantısı düzenledi mi?
Farkediyor mu?
Eray Dengiz
14.Aralık.2006, 20:36
Farkediyor mu?
Sence?
Biri konuşuyor, biri bağrıyor..
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 20:38
Sence?
Biri konuşuyor, biri bağrıyor..
ne farkederki ikiside ayni seyi yapiyor sonucta
nekop
14.Aralık.2006, 20:48
100.yıl ugrana hayırlı ugurlu olsun :)
Universal
14.Aralık.2006, 21:02
100. Yılımızı rezil etmeye çalışıyorlar bu tahkim kuruluna gider sonuç alınamazsa Uefa, Fifa veya cas. Ulusoy bir gün gidecek ama F.Bahçe sonsuza kadar yaşayacak.
uAburak89
14.Aralık.2006, 21:12
bir yil fenerin maclarina gidemicek yani stadyumda bulunmucak
Stada gidebilecek ... Sadece Şeref Tribününde Maç izleyemeyecek... Şeref Tribünü Hariç Heryer Serbest ...
El Comandante
14.Aralık.2006, 21:23
aziz yildirima bir ceza gelmeliydi ama bu 1 sene degilde 3 yada 5 ay arasinda gerceklesmeliydi,mum yakarak federasyonu protestolar,her basin toplantisinda federasyon istifa dedirtmeler,sonra simdide federasyon bu isin altindan kalkamaz diyor aziz bey.bence cezayi haketti.
Universal
14.Aralık.2006, 21:26
Mum yakma olayında Aziz Yıldırımın şucu yok. Bir taraftar sitesi tarafından düzenlendi.
El Comandante
14.Aralık.2006, 21:26
Mum yakma olayında Aziz Yıldırımın şucu yok. Bir taraftar sitesi tarafından düzenlendi.
ama sonucta aziz yildirim diyebilirdi böyle bir protestoya gerek yok,kulübümüz bundan ceza alir ve taraftarlari durdurabilirdi.ama yapmadi ve sonucuna katlanmak zorundasiniz
Universal
14.Aralık.2006, 21:30
ama sonucta aziz yildirim diyebilirdi böyle bir protestoya gerek yok,kulübümüz bundan ceza alir ve taraftarlari durdurabilirdi.ama yapmadi ve sonucuna katlanmak zorundasiniz
Dese ne olacak ki zaten bu şuç olamaz çünkü kurallara göre Federasyonu istifaya davet etmek şuç değil tribünde istediğin kadar bağır herhangibi bir ceza alamazsın. Tehdit etmek şuç.
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 21:30
mum yakarak federasyonu protestolar,her basin toplantisinda federasyon istifa dedirtmeler,sonra simdide federasyon bu isin altindan kalkamaz diyor aziz bey.bence cezayi haketti.
o dediin protestolari aziz yildirim degil fenerbahçe taraftari düzenliyor ve bunda ne kadar hakli olduklarida gün geçtikçe daha da çok belli oluyor
Sekopej
14.Aralık.2006, 21:34
İyi de eğer mum yakmaktan dolayı ceza veriliyorsa artık ne diyeyim bilmiyorum? Bunun cezası olmaz, ha olur bu da izinsiz eylemden dolayı olabilir bunun cezasını da federasyon veremez. Statda federasyon istifa, Ulusoy istifa diye de bir tezahürat yapıldı diye bir ceza da verilmez, istifa etmesini istemek demokratik bir haktır.
Tahir Kıran kulüpten atılmasını kendine yediremedi ve böyle intikam almaya çalışıyor, ayrıca Fenerbahçe resmi internet sitesinde haberle verilen Aziz Yıldırım fotoğrafı aslında herşeyi anlatıyor. Bu fotoğrafı kullananlara da buradan teşekkür ediyorum:)
Jesus_FB
14.Aralık.2006, 21:43
Fenerbahçe resmi internet sitesinde haberle verilen Aziz Yıldırım fotoğrafı aslında herşeyi anlatıyor. Bu fotoğrafı kullananlara da buradan teşekkür ediyorum:)
gerçekten çok harika olmus :)
Universal
14.Aralık.2006, 21:44
Bende o resmi bütün FB lilerin avatar olarak eklemesini istiyorum.
Krusty
14.Aralık.2006, 21:48
Bende o resmi bütün FB lilerin avatar olarak eklemesini istiyorum.
Aslında bizler de Ulusoy'u protesto etme amaçlı kullanabiliriz. :n:
eGowiCh
14.Aralık.2006, 22:53
ULUSOY İSTİFA avatarımı kullanıyorum şahsen, isteyen her arkadaş kullanabilir.
EreN
14.Aralık.2006, 23:52
Aziz Başkana İyi gelir bu dinlenme..Şimdi 5 Yıldızlı otel lüksündeki Özel Locasında şampanyasını yudumlayarak yağmurlu günlerde bile sıcacık bi ortamda dostlarıyla izleyecek maçları :)
Hani bi anlaşma vardı ya
Osmanlı SADRAZAMI = Avusturya kralı :D
FB asbaşkanı = diğer başkanlar olacak şimdi :p
dinaMYt
15.Aralık.2006, 01:08
pratikte hiçbir anlamı olmayan bir ceza hak mahrumiyeti cezaları.1 yıl değil 30 yıl olsa da bi manası yok.zaten birkaç sezon evvel verilen cezaya rağmen aziz yıldırım burası benim stadım deyip şeref tribününden maçları izlemeye devam etmişti.
ama olayı sadece ceza vermek değil tabiki.ulusoy-yıldırımdan biri türk futbolundan çekilene kadar devam edecek bunlar.artık soğuk savaş olayından filan da çıktı mevzu baya meydan muharebesi halini aldı.
paco
15.Aralık.2006, 02:17
Aziz Başkana İyi gelir bu dinlenme..Şimdi 5 Yıldızlı otel lüksündeki Özel Locasında şampanyasını yudumlayarak yağmurlu günlerde bile sıcacık bi ortamda dostlarıyla izleyecek maçları :)
Hani bi anlaşma vardı ya
Osmanlı SADRAZAMI = Avusturya kralı :D
FB asbaşkanı = diğer başkanlar olacak şimdi :p
bakın f.b li bi arkadaş olayı ne kadar güzel analiz etmiş aziz başşkan soğukta üşütmesin diye rahat locasında izlesin diye verilmiş bu ceza ... bence kızmayın artık ulusoy a teşekkür edin .... yani aziz baş-ka-n diğerleri başkan .....
Cengo
15.Aralık.2006, 03:05
Stada gidebilecek ... Sadece Şeref Tribününde Maç izleyemeyecek... Şeref Tribünü Hariç Heryer Serbest ...
+ oy kullanma hakkı elinden alındı
Burak Duran
15.Aralık.2006, 12:51
bide federasyonla yazışamıcak sanki sürekli onlara mektup yolluyorda :D
teamsah
15.Aralık.2006, 13:47
Federasyona saygısı ve güveni kalan kimse var mı acaba ???
tosunpasa
15.Aralık.2006, 13:48
Federasyona saygısı ve güveni kalan kimse var mı acaba ???
benim yok.zaten az kaldı kurtulmamıza
teamsah
15.Aralık.2006, 13:53
benim yok.zaten az kaldı kurtulmamıza
Evet yeni TFF başkanımız Levent Kızıl olabilir mesela :D
Burak Duran
15.Aralık.2006, 13:57
oldu :D levent kızıl haha bence canaydın olsun feer piley
teamsah
15.Aralık.2006, 14:03
oldu :D levent kızıl haha bence canaydın olsun feer piley
velhâsıl, olsun da kim olursa olsun :D
bursa_mc
15.Aralık.2006, 23:46
federasyon feneri eyice sıkıştırıyor..
Universal
15.Aralık.2006, 23:49
Fanatiğin manşeti:
Ulusoy bir yıl ceza veriyor Aziz sadece gülüyor.
meddah
16.Aralık.2006, 10:22
Futbol Federasyonu'na bak, ne hallere düştü.
GeNç KaRTaL
16.Aralık.2006, 10:41
yaw çok büyük bir ceza değil hakkaten başkan stada gitmiyor diyr fb form düşüklüğümü yaşayacak
meddah
16.Aralık.2006, 10:51
yaw çok büyük bir ceza değil hakkaten başkan stada gitmiyor diyr fb form düşüklüğümü yaşayacak
Futbol Federasyonu'nun, bizim ülkemizdeki hukuki yapısı sonucu, idareci tayfaya başka çeşit bir ceza verme şansı yok.. Ondan icad edildi bu..
Aslında niyet bir çeşit prestij cezası.. Adam "şak" diye koyuyor, gündem yaratıyor; "Aziz Yıldırım'a 1 yıl ceza" diye.. Ama işte, yine aynı hukuki yapı sonucu bu cezaları da başta Aziz Yıldırım gibi daha etkin ve sesi daha çok çıkanlar olmak üzere ipleyen de yok..
MeMo
16.Aralık.2006, 11:15
Bizim cevabimiz avatarimda:D:D
Burak Duran
16.Aralık.2006, 11:57
ben hala mantıksız bir ceza olduğunu sonuna kadar savunuyorum
fmsmyrna
16.Aralık.2006, 13:04
Ben gireyim bari bir dahaki seçimlere daha iyi yönetirim
eGowiCh
16.Aralık.2006, 16:22
Yıldırım’a 1 yıl veren PFDK’nın hakeme küfreden Sedat’a gücü yetmedi!
15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçı... Oyundan atılan Sedat 4. hakem Fatih Gökçe’ye ‘Bu hakemin anasını s..m, bunu ona söylemezsen senin de ananı s..” diyor. Gökçe bunu rapor ediyor ama Sedat’a ceza çıkmıyor. Aynı PFDK, ‘pislik’ lafından Yıldırım’a 1 yıl veriyor... Yani A.Gücü lobisi yine devrede!
PFDK’dan, Disiplin Talimatı’nın 24. madde uygulamasında çifte standart. Kurul, “Federasyon da pisliğin içinde” dediği için F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, hakemlere ana avrat söven ve bu küfürleri hakem tarafından rapor edilen A.Gücü futbolcusu Sedat Bayrak’a hiç bir ceza vermedi. 15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçının 89. dakikasında çift sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat Bayrak, saha dışına çıkarken 4. hakem M. Fatih Gökçe’ye “Bu orta hakemin anasını sinkaf edeyim. Eğer bu sözlerimi ona söylemezsen senin de ananı sinkaf edeyim” diye küfür etti. Sedat, tribünlere de el-kol hareketleri yapıp soyunma odasına gitti. Bunun üzerine Gökçe, Sedat’ın ettiği tüm küfürleri raporuna yazdı, ayrıca tribünleri tahrik ettiğini de aynı rapora ekleyip federasyona gönderdi.
ANANI S...YİM’E CEZA YOK!
Gökçe’nin raporunu inceleyen Hukuk Kurulu, Fatih Gökçe’den ek rapor istedi. Kurul, “Küfürleri açık açık yazmışsın. Ancak tribün tahriki açık yazılmamış. Bu tahriki bize daha net anlat” dedi. Kurul, bir gün sonra gelen ek raporu inceledi ve tribüne yapılan hareketlerin tahrik kapsamına girmeyeceği kararını verdi. Sedat, sadece ettiği küfürlerden dolayı PFDK’ya sevkedildi. Hukuk Kurulu’ndan gelen benzeri dosyalara 24. maddeye dayanarak 2 ile 6 maç arasında ceza veren PFDK, hakemlere ettiği küfürler açık açık yazılı olan Sedat’ın dosyasını inceledikten sonra, “ceza tayinine yer yoktur” diyerek, ilginç bir biçimde dosyaya cezai işlem uygulamadı. Çift sarı karttan otomatik olarak 1 maç ceza alan Sedat, en az 2 maç ceza daha beklerken, PFDK’dan hiç bir yaptırım gelmeyince, F.Bahçe karşılaşmasında takımındaki yerini aldı
YILDIRIM’A 1 YIL CEZA!
Sedat’a ceza vermeyen PFDK “Pisliğin içinde Futbol Federasyonu da var” dediği için Hukuk Kurulu tarafından disipline sevkedilen F. Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a ise 24. maddeye dayanarak 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, Yıldırım’a bu cezayı verirken ince eleyip sık dokudu. Emsal dosyalar incelendi, Yıldırım’ın savunması gelmemesine karşın, üyeler aralarında ön değerlendirme bile yaptı.
ŞENOL: EK RAPOR GELMİŞ
Vatan’ın sorularını yanıtlayan PFDK Başkanı Talay Şenol ise “Olayla ilgili ek rapor istenmiş. Raporda ‘Böyle bir şey yoktur’ diyor. Sonuçta ortada çelişki var. Bunu yorumladık ve ”şüphe sanığın lehine değerlendirilir“ düşüncesinden yola çıkıp, ceza vermedik.”
GÖKÇE: RAPORA YAZDIM
M.Fatih Gökçe ise olayı şöyle aktardı: “A.Gücü’nden Sedat ihraç olup, saha dışına çıkarken, raporumdaki gibi hem maçın hakemi, hem de bana ağır küfürler etti. Tribünleri tahrik edecek hareketler yaptı. Ben de bunları raporuma yazdım. Gözlemci Serdar Tatlı’ya da aktardım. O da bana ‘Ne olduysa hepsini yaz’ dedi. Sonra Hukuk Kurulu tahrikle ilgili ek rapor istedi, gönderdim. Sonraki gelişmeyi bilmiyorum.”
MADDE 24
Federasyon veya mensuplarına, hakemlere, sporculara, yöneticilere veya diğer ilgili kuruluş ve kişilere, sözlü veya fiili olarak hakaret eden, söven, tehdit eden veya her hangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunanlar, müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Yukarıda belirtilen fiillerde bulunan sporcular ve diğer kişilere iki veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
Kuruluşların başkan ve yöneticilerinin bu madde kapsamındaki fiilleri işlemeleri halinde hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL ile 100.000. YTL arası para cezası verilir
Haber: LÜTFÜ ÖZEL
10_Osmanozc
16.Aralık.2006, 19:07
Ceza büyük olmuş konuyu bilmiyorum neyse sıkmayalım canımızı.
CeNTeR_TR
16.Aralık.2006, 19:45
Fenerbahçe'nin kozu Sedat!
Sarı-lacivertli kulüp, hakemlere küfür eden Ankaragücülü futbolcu Sedat Bayrak'la ilgili, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun sümenaltı ettiği raporu pazartesi açıklayacak.
Fenerbahçe'ye üç maç seyircisiz oynama, Başkan Aziz Yıldırım'a da bir yıl hak mahrumiyeti cezası veren Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, hakemlere ana-avrat küfür eden Ankaragücülü Sedat Bayrak ile ilgili hakem raporunu görmezden gelerek, büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı.
Başkent ekibinin 15. haftada Ankara'da oynadığı Antalyaspor maçının 89. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat'ın soyunma odasına giderken 4. hakem Mehmet Fatih Gökçe'nin yanında hakemlere küfür etmesi ve el-kol hareketleriyle protestoda bulunması rapor edildi.
Hukuk Kurulu, 4. hakem Gökçe'den Ankaragücülü oyuncunun "ihraç sonrası tribünlere ve yedek kulübesine tahrik edici harekette bulundu" ifadelerinin açıklanması talebiyle ek rapor istedi. Gökçe ek raporda Sedat'ın tahrik ile ilgili eyleminde kusur bulunmadığını yazdı.
Kurul raporla birlikte Sedat Bayrak'ı PFDK'ya sevk etti. Sedat'ın 4. hakeme "Git o hakemlere söyle hepsinin anasını avradını ....." şeklindeki küfürünün de yer aldığı ilk raporu görmezden gelen Disiplin Kurulu, ek rapordaki ifadeler doğrultusunda Sedat'a ceza verilmesine gerek olmadığı kararına vardı.
Sedat kırmızı karttan dolayı bir maçlık cezasını Sivasspor karşılaşmasında çektikten sonra ligin son haftasında takımının Fenerbahçe ile oynadığı maçta forma giydi.
Hakemlere küfür ettiği raporda açıkça belirtilmesine karşın Sedat'ın cezasız kalması, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın, Haluk Ulusoy yönetimine yakınlığına bağlanırken, olayın ortaya çıkması federasyon içinde de paniğe yol açtı.
Asgari üç maç ceza alması gereken Sedat ile ilgili söz konusu kararı Fenerbahçe Kulübü'nün pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında belgeleriyle birlikte gündeme getireceği de öğrenildi.
16.12.2006
Kaynak : Milliyet
CeNTeR_TR
18.Aralık.2006, 14:04
F.Bahçe atağa geçiyor
Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki gerginlikte her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetim, federasyonun başkan Aziz Yıldırım'a verdiği 1 yıl hak mahrumiyeti ile Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle verilen 3 maç seyircisiz oynama cezası sonrasında harekete geçmiş ve karşı bir atak geliştirmeyi planlamıştı. Ve işte beklenen gün geldi... Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir ile Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu bugün gündeme oturacak bir toplantı düzenleyecek. Günlerdir titizlikle hazırlanan bu toplantı, saat 15.00'te Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.
GÜNDEMDE OSKAY DAVAR
Yönetim, Aziz Yıldırım'a verilen kişisel cezaya örnek olacak ancak cezayla sonuçlanmayan birçok demeç için çeşitli televizyon kanallarından görüntü topladı. Futbol kamuoyunda büyük ses getirmesi beklenen toplantıda, Fenerbahçe hakkında şike iddialarını ortaya atan Cihan Oskay ile ilgili de bazı açıklamaların yapılması bekleniyor. Diğer sahalarda meydana gelen ancak cezalandırılmayan olaylarla alakalı belgeler de kamuoyuyla paylaşılacak. Başkan Aziz Yıldırım'ın isteği doğrultusunda, Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki görüşleri de kamuoyuyla paylaşılacak.
Kaynak : Sabah