View Full Version : Dünya bu Türk'ün peşinde
TR.CaPTaiN
11.Şubat.2007, 10:32
http://img77.imageshack.us/img77/1448/28479oc8.jpg (http://imageshack.us)
Dünyanın dev kulüpleri 16 yaşındaki bu Türk'ün peşinde. Listede kimler kimler yok ki.. Arsenal..Juventus...
Ankaragücü PAF takımı ve 16 Yaş Altı Milli Takımı’nın kaptanı Abdülkadir Kayalı İngiltere’nin dünyaca ünlü kulübü Manchester City’nin davetlisi olarak yarın bu ülkeye gidecek.
Batıkent Kaya Beyazıtoğlu Lisesi’nde okuyan genç futbolcu yaptığı açıklamada, Manchester City’nin, İrlanda’da geçen yıl yapılan milli takım kampında kendisini beğenerek davet ettiğini söyledi.
Manchester City’den ikinci kez teklif aldığını ifade eden milli futbolcu, Juventus, Arsenal, Bolton Wanderers ve Totthenam’ın da kendisini istediğini söyledi.
DECO'NUN YERİNİ ALACAĞIM
Bir spor dergisi tarafından 2014 yılının milli takım kadrosuna aday gösterilen genç futbolcu, hedefinin A milli takımın kaptanlığını yapmak olduğunu söyledi.
Bir gün Barcelona’da Deco’nun yerini alacağını iddia eden Abdülkadir Kayalı, "Teklifleri değerlendirip kulüp başkanımız Cemal Aydın’a, aileme ve yetişmemde büyük emeği olan hocam Arif Peçenek’e danışarak en doğru kararı vermek istiyorum. Üzerime düşen görevin bilincindeyim ama kendime ve yeteneklerime güveniyorum. Zaman neyi getirir bilmiyorum ama en iyisini yapmak için mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.
Redrum
11.Şubat.2007, 11:00
Fmde hiç görmedim bu adamı.
Universal
11.Şubat.2007, 12:06
Hayırlı olsun. Böyle oyuncularımızın genç yaşta başka ülkelere gitmesi ülkemiz adına iyi olacaktır. Çünkü orada Ankaragücündeki çalışma ortamından daha iyi bir ortamda yetişecek.
M.Scofield
11.Şubat.2007, 12:17
Ilk defa duyuyorum bu oyuncuyu once batuhan vardi simdide bu oyuncumuz ins. hayirli olur
GeNç KaRTaL
11.Şubat.2007, 12:28
valla genç yeteneklerimiz çok bunları iyi yetiştirmek lazım ve ingilterede onların yetişmesi için iyi bir ortam keşke bu ortam türkiyedede olsa
Cruciatus
11.Şubat.2007, 12:33
Ne kadar güzel bir şey.16 yaşından itibaren Avrupa devlerinin kıskacında ve bunlardan biriyle anlaşacak.Futbolumuzun böyle gençlere ihtiyacı var işte..
Nedvedmania
11.Şubat.2007, 12:39
hadi bakalım ilerde ne yapıcak umarım sakatlanmaz uzun bi süre
Redrum
11.Şubat.2007, 12:41
Yalnız beyler düşündümde bizde bunun gib iadam var. Yani emre, tuncay, yıldıray, hamit, halil, fatih tekke vb. den bahsediyorum.Bizim sorunumuz şu: Kisme geleceğin John Terry'si, Puyol'u olmak sitemiyor, herkes deco, c. ronaldo gibi olmak istiyor. E bunun için de iyi defansımız yok, Türk milli takımı defansta zorluk çekiyor.
Cruciatus
11.Şubat.2007, 12:48
Yalnız beyler düşündümde bizde bunun gib iadam var. Yani emre, tuncay, yıldıray, hamit, halil, fatih tekke vb. den bahsediyorum.Bizim sorunumuz şu: Kisme geleceğin John Terry'si, Puyol'u olmak sitemiyor, herkes deco, c. ronaldo gibi olmak istiyor. E bunun için de iyi defansımız yok, Türk milli takımı defansta zorluk çekiyor.
O konuda da haklı olabilirsin arkadaşım.Ama elden ne gelir?Kafada bu düşünce olmadıktan sonra? :m:
y_layta
11.Şubat.2007, 13:20
bende ilkez görüyorum???giderse bi daha gelmez 16yaşında waybe bana nie teklif yapmıyolar
real_footballer
11.Şubat.2007, 13:29
adını ilk defa duydum inşallah avrupa ya giderde türkiye de körelmez
El Barto
11.Şubat.2007, 13:35
inşallah guru duyacağımız işler yapar ALLAH yardımcısı olsun...
Arsenal'e gitsin,şu an genç oyuncuların en rahat şekilde gelişme gösterebileceği takım Arsenal.
azizuzu
11.Şubat.2007, 14:42
helal be vallahi. TÜRKler geliyor TÜRKLER :D :D :D :D :D :D :D
Nedvedmania
11.Şubat.2007, 14:46
evet arsenalin gençleri çok yetenekli
SaRPeR1903
11.Şubat.2007, 14:47
Şimdiden havaya girmiş neyse hayırlısı ;)
dnz498
11.Şubat.2007, 18:43
bizde ne çok yetenek varmışta biz bilmiyomuşuz
popstar'ı geçtik
Omerdinho
11.Şubat.2007, 19:10
arsenal juventus hikaye..
arsenaldeki altyapi kimsede yok.. türkiyeden kalkip oyuncumu davet edecekler ayni sekilde juventus..
emir cavak
11.Şubat.2007, 19:26
Beklicez Görecez Ne Kadar Yetenekli
GeNç KaRTaL
11.Şubat.2007, 19:32
arsenal juventus hikaye..
arsenaldeki altyapi kimsede yok.. türkiyeden kalkip oyuncumu davet edecekler ayni sekilde juventus..
neden davet etmesinler türklerden yetenek çıkamazmı
comandante
11.Şubat.2007, 22:45
oyy yine mi birini peşinde bütün dünya ya...şu dünyanın peşinde koştuğu adamları bi göremedik dünyanın bi yerinde.
Mc.Speedy
12.Şubat.2007, 01:16
Giderse Arsenal'e gitsin , ve artık bu eleman bari kendini göstersin.
S-B-Z
12.Şubat.2007, 09:43
Umarım ülkemize faydalı bir yetenek olur.Deco'nun yerini alacağım demiş.Umarım ondan daha iyi olur.
deniz.91
12.Şubat.2007, 09:47
inşallah gider ddaha iyi gelişir
byCaNBeRK
12.Şubat.2007, 09:53
keske turkiyede dewam etse yoluna dicem ama cocuga yazik olabilir. turkiyedeki imkanlar o kadar yeterli diil. turkiyede olmasa bile turkiye milli takımına yardim etse de our inş. ii bi futbolcu olur...
enesemin53
12.Şubat.2007, 14:42
kendine güveni fazla, inş. kendini ispatlar
Selman Ozturk
12.Şubat.2007, 15:22
Son zamanlarda çıkan "Geleceğin Falancası" haberlerine örnek teşkil eden bir haber daha ne yazık ki! Dilerim bundan önceki örnekler gibi bu çocuk da kendini rüyalara kaptırıp yeteneklerini harcamaz. Umuyorum...Peki ümitli miyim? Maalesef hayır...
dnz498
12.Şubat.2007, 19:39
oyy yine mi birini peşinde bütün dünya ya...şu dünyanın peşinde koştuğu adamları bi göremedik dünyanın bi yerinde.
HAH İŞTE CEVAP BU
Fietra 10
12.Şubat.2007, 21:30
bu çocuk şuan ingilterede değilmi demekki gerçekten transfer olacak
uAsamet91
12.Şubat.2007, 23:00
hayirlisi olsun bakalim
Sheriff
13.Şubat.2007, 17:29
Bence en iyisi Türkiye'de kalması olur.. En azından ülkesinin takımlarına faydalı olur..
Jeffers' ta Arsenaldeydi ve geleceğin yıldızı olacak deniyordu şimdi ne oldu?
Bence en iyisi Türkiye'de kalması olur.. En azından ülkesinin takımlarına faydalı olur..
Jeffers' ta Arsenaldeydi ve geleceğin yıldızı olacak deniyordu şimdi ne oldu?
Jeffers ile aynı kafa yapısını paylaşan bir insanın hiçbir işte başarılı olması münkün değildir.Bu yaşta yabancı bir ülkede uyum sorunu çekebilir ama illa bir yabancı klübe gidecekse Arsenal olmasını yeğlerim bir Türk olarak
byCaNBeRK
13.Şubat.2007, 20:26
gerci sanmiorum ama ins.ii olur
PaRoLa
13.Şubat.2007, 20:32
vay be helal olsun arkadaşa.
melih27
14.Şubat.2007, 13:45
umarım bizibaşarıyla temsil eder fakat ileride bi avr. macında türk takımlarından birine karşı oynayıpta aleyhimize sonuc alırsak o zoruma gider işte
Flawless Victory
15.Şubat.2007, 23:01
Arsenal'e gitsin,şu an genç oyuncuların en rahat şekilde gelişme gösterebileceği takım Arsenal.
Arsen Wenger'den dolayı tabi. Yoksa Arsenal doldurur 30'lu yaşlardaki adamları.
İyi inşallah daha profesyonel futbola bile başlayamadan bırakanlar da görülür. Daha çok yeteneğimiz var.
zfatihp
16.Şubat.2007, 14:57
inşallah bari bunu kaybetmeden kullanabiliriz
TiLiKaMuS
16.Şubat.2007, 18:23
Genç oyuncular açısından Arsenal'i tam bir eğitim okulu olarak görüyorum. Kadrolarına alınan tüm genç oyuncular çok çabuk adapte olup, sisteme kanalize edilip ilk 11 içerinde oynayabilecek seviyeye getirebiliyor. Burada coach arsen wenger'in gençlere olan güveninde büyük önemi var.
Ancak bu ve benzeri haberlerle alakalı olarak birşeyler söylemek istiyorum. Spor kamuoyunda yıldız kategorisindeki bir çok genç oyuncu için çok benzer sözler daha öncede okumuştuk, ancak manzara genellikle beklentiler doğrultusunda umulduğu gibi olmuyor. Eskidende isimleri sayılan yıldızlar kategorisinde bir çok isim, şu an ya amatör ligte, ya da futbolu bırakmış durumdalar. En iyi ihtimalle Süper lig'te oynama şansına erişebiliyorlar. Sayılan takımlar içinden bir tek Manchester City'in davetinin gerçek olduğuna inanıyorum, çünkü manchester city zaten her yaz dünyanın her yerinde scout'larının raporları doğrultusunda onlarca genç oyuncuyu denemek için ülkesine davet ediyor, tam olarak beğendikleri oyuncularıda alt yapılarına alıyorlar. Geçen yılda Manchester City'in bu yaz kampına biri beşiktaş alt yapısındna olmak üzere Türkiyeden 3 oyuncu katıldı, ve hepsi kısa bir sürelik yaz tatilinden sonra ülkeye döndüler.
Arkadaşlar hepimiz yeni yetenek olabilecek, yıldız kategorsinde oyuncularımızın biran önce pazarlanmasını isteriz, ancak bu pazarlamayı yabancılara iyi bir şekilde yapıp inandırmak lazım. Sadece türk kamuoyu böyle günlük söylentilere inandırılarak kendi kendimize iyimser bir beklenti içerisine girmek boşa çabalar oluyor. Nedense, yabancı kaynaklı bir çok yetenek avcısı sitede, en güvenilir spor kaynaklarının alındığı kurumlarda bile bizim kendi oyumcularımız için atfettiğimiz bu büyük transfer söylentilerinden haberleri olmuyor. Sanırım haber kaynakları kötü, sonunda asparagas çıkmasada bizimkiler kadar iyi çalışamıyorlar. :)
can777
16.Şubat.2007, 20:28
gerçekten çok gurur verici türkiye'den böyle oyuncular çıkması ...