View Full Version : FM 2007'de ne nerde? Şu nedir? Neyi nasıl yaparım? Acemiler, sorularınız buraya!!!
alpergulsevin
16.Temmuz.2007, 04:36
yardim lutfen///////////
barça
16.Temmuz.2007, 05:14
hall of fame'i resetlemek mümkün mü_?
Lethe1905
16.Temmuz.2007, 08:27
Biri yedek takımdadır kasma.
Varonil
16.Temmuz.2007, 10:04
Kirada olan vardir belki
eger editorden ayar yaptiysan oyunculari turklestirsen bile yabanci 6 gozukur yani en azindan bende oyle olmustu kadroda 1 tane vardi yabanci ama 6 gozukuyodu paf takimlardada yoktu kiraya giden de
AneLKa_90
16.Temmuz.2007, 12:13
paf takımda veya kirada olan yabancı vardır mutlaka...
Ilhan
16.Temmuz.2007, 12:45
Konuyu olması gereken konu ile birleştiriyorum.
qwertium
17.Temmuz.2007, 18:49
Arkadaşlar totthenhamın başındayım çok iyi iki sezon geçirdim oyuncularımın değeri ve özellikleri arttı fakat sezon ortasına doğru ligde lider olmama rağmen bazı oyuncuların özellikleri tepetaklak oldu. napmalıyım yardım edermisiniz. bide şu futbolcuların fotoğraflarının çoğunun görünmesi için napmam lazım _?
C h A o S
17.Temmuz.2007, 18:52
bide şu futbolcuların fotoğraflarının çoğunun görünmesi için napmam lazım _?
bu sorunun için turksportal'ın yüz paketleri var.
http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=284
bu bölüme bi göz at.
qwertium
17.Temmuz.2007, 19:50
Teşekkürler diğer soru içinde fikir yürütürsen arkadaşlar olursa çok sevinirim ;)
spawn6105
18.Temmuz.2007, 03:18
ya arkadaşlar ben database de oyuncu potansiyeline göre sıralama yapamıyorum daha doğrusu aradım bulamadım. ya bilen varsa yardımcı olsun.....
helymia
19.Temmuz.2007, 03:00
çok merak ettiğim bir şey var. ben bayern münih ile oynuyordum ve ilk sezon Jens Jeremies teknik kadroda scout olarak yer alıyordu ve otomatik olarak "next opponent" ayarlı olduğu için bana sıradaki takım hakkında bilgi veriyordu. Bu sezon Jens Jeremies kontratını yenilemeyi kabul etmedi ve takımdan ayrıldı. Ben de başka bir scout'a next opponent görevi vermek istiyorum; ama maalesef nerden yapacağımı bulamadım, scouting de bir scout seçip add dediğimde, sadece nation ve region seçme çıkıyor
eXcitinG
19.Temmuz.2007, 19:28
çok merak ettiğim bir şey var. ben bayern münih ile oynuyordum ve ilk sezon Jens Jeremies teknik kadroda scout olarak yer alıyordu ve otomatik olarak "next opponent" ayarlı olduğu için bana sıradaki takım hakkında bilgi veriyordu. Bu sezon Jens Jeremies kontratını yenilemeyi kabul etmedi ve takımdan ayrıldı. Ben de başka bir scout'a next opponent görevi vermek istiyorum; ama maalesef nerden yapacağımı bulamadım, scouting de bir scout seçip add dediğimde, sadece nation ve region seçme çıkıyor
Ana menüde izLenenLer böLümüne geLip orda görevLendirmek istediği scout adamına tıkLayıp orda görev beLirLeden geLecek maç için biLgi ver seçeneğini seçersen yine eskisi gibi sana takım biLgiLeri geLicektir.
batuhan1905
19.Temmuz.2007, 20:35
arkadaslar bn pilot takım aldım ama oraya volkan bekçi falan bi kaç oyuncu daha göndermek istedim ama kabul etmiyolar ne yapıcam şimdi hep reject diyo hepsi pilot takımım eyüpspor :s7::s7:
helymia
19.Temmuz.2007, 22:10
Ana menüde izLenenLer böLümüne geLip orda görevLendirmek istediği scout adamına tıkLayıp orda görev beLirLeden geLecek maç için biLgi ver seçeneğini seçersen yine eskisi gibi sana takım biLgiLeri geLicektir.
bende oyun ingilizce, rica etsem izlenenler ve görev belirlenin, gelecek maç için bilgi verin terimsel olarak oyundaki karşılığını verirsen sevinirim ve bir de ana menü dediğin hangisi ve bu yukarda bahsettiğin izlenenler gibi bölümler nerde, biraz daha ayrıntılı olarak anlatırsan sevinirim.
misakisan
20.Temmuz.2007, 23:53
Anasayfadaki incelemelerde ve forumda pek çok yerde scoutları araştırmaya gönderin yazıyo iyi oyuncular önerirler diyo,fakat adamları araştırma için nasıl gönderebilirim.
El Barto
21.Temmuz.2007, 09:54
bende oyun ingilizce, rica etsem izlenenler ve görev belirlenin, gelecek maç için bilgi verin terimsel olarak oyundaki karşılığını verirsen sevinirim ve bir de ana menü dediğin hangisi ve bu yukarda bahsettiğin izlenenler gibi bölümler nerde, biraz daha ayrıntılı olarak anlatırsan sevinirim.
Anasayfadaki incelemelerde ve forumda pek çok yerde scoutları araştırmaya gönderin yazıyo iyi oyuncular önerirler diyo,fakat adamları araştırma için nasıl gönderebilirim.
Öncelikle takım ekranından gözlemcilerime ulaşabileceğimiz menüye giriyoruz.
http://img530.imageshack.us/img530/5821/80471491cx6.jpg
Bu ekranda bütün personelimizi görebiliyoruz ancak sadece gözlemci (scout) olanları bir ülkeye futbolcu izlemeye yollayabiliyoruz.
http://img329.imageshack.us/img329/716/53668911bd1.jpg
Öncelikle göndereceğimiz scoutu seçmemiz gerekiyor bunun için adının solunda yazan işarete tıklıyoruz.Sonra sağ alt köşedeki butonlardan ekle (add) olanatıklıyoruz.Karşımıza gelen resim bu;
http://img329.imageshack.us/img329/8452/13589640fv8.jpg
Bu sayfadan görevlendirilmesi istenen scoutun hangi ülkeye hangi bölgeye hangi turnuvayı falan izlemesini istediğimizi seçiyoruz tamam'a basıyoruz.
Sonra oyunu devam ettiriyoruz.bir kaç gün içerisinde gözlem başladı diye bir mesaj geliyor. Bir süre sonra yine gözlemci ekranına girerek scoutların yanlarında yazan raporlar kısmına tıklayarak scoutun izlediği oyuncuları ve bu oyuncuların PA ve CA larını yıldızlar şeklinde görebilirsiniz.
Scoutun görevi bitirdiğini nasıl anlayacağız peki?
http://img530.imageshack.us/img530/9319/35340545de3.jpg
Biten izlemelerde bitirdi, bitmeyenlerde devam ediyor yazar. Bitirdi yazan görevlerin solundaki simgeye tıklayıp sağ alt köşedeki butonu kullanarak kaldırabilir, kaldır (remove) yada tekrar başlatabiliriz aynı izlemeyi.
Elimden geldiğince karıştırmadan anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur. ;;)
helymia
21.Temmuz.2007, 10:29
1502005 arkadaşım, iyi güzel hoş da, ben bunları biliyorum. Benim merak ettiğim, "Sonraki Rakip" görevini nereden vereceğimiz?
El Barto
21.Temmuz.2007, 10:39
1502005 arkadaşım, iyi güzel hoş da, ben bunları biliyorum. Benim merak ettiğim, "Sonraki Rakip" görevini nereden vereceğimiz?
Görevlendir yazan ekrandan arkadaşım orada sonraki rakip yazar.
eXcitinG
21.Temmuz.2007, 10:45
helymania Emre arkadasımız cok güzeL acıkLamıs zaten.Ö.M atmısın ama cevabı güzeL ve anLatımLı şekiLde arkadaşım vermiş zaten.GösterdikLerini uyguLarsan sorun kaLmaz.
helymia
21.Temmuz.2007, 11:16
valla bende mi bug var, yoksa hala mı göremedim ama görevlendir yazan yerde sadece "Nation" ve "Region" çıkıyor.
El Barto
21.Temmuz.2007, 11:18
Öyle çıkıyorsa eğer bir scoutunda bu görev vardır demek zaten. Ama vardı takımdan ayrıldı demişsin diğer mesajında bilemeyeceğim nedendir. Ancak diğer bütün scoutların görevlerini iptal et sonra tekrar dene bakalım...
ihsang
21.Temmuz.2007, 12:28
pilot takim yaptim kendime ama oyuncu yollamaya calistiimda beyaz cikio tiklanmiyo .. sadece loan la yollayabilirsiniz diyo yardimci olabilcek var mi ?
misakisan
21.Temmuz.2007, 14:34
Cok tesekkur ederim,yolladim scoutlari ins iyi adamlar bulurlar.
xceza
21.Temmuz.2007, 14:43
merhaba.haberler bölümünde bazen medya size şu soruyu yöneltti gibi bi mesaj alıp ona cevap veriyorum.bana sorulmadan ben medyaya demeç veremezmiyim.bir ara bulmuştum.şimdi arıyorum bulamıyorum.teşekkürler.
batuhan1905
21.Temmuz.2007, 15:13
arkadaslar bn pilot takım aldım ama oraya volkan bekçi falan bi kaç oyuncu daha göndermek istedim ama kabul etmiyolar ne yapıcam şimdi hep reject diyo hepsi pilot takımım eyüpspor :s7::s7:
cevap vericek yok mu bnim oyuncularım niye gitmek istemiyo
oguse
10.Ağustos.2007, 00:48
Arkadaşlar acaba futbolcuların maaşlarını haftalık mı aylık mı yıllık mı vereyim...:confused:
Siz hangisini kuullanıyorsunuz:icon_eek:
Sizce Hangisi daha doğru olur:icon_surprised:
t_mac49
10.Ağustos.2007, 01:02
en iyisi peşin ver başına dert alma sonra:D gerçi sana kalmış bir şey o ayarlanır ama en iyisi haftalık ver çünkü toplamı değilde taksit olarak giden parayı görürsün en azından...
dariusmiles
10.Ağustos.2007, 03:59
oncelikle mesaji yanlis topce attiysam ozur dilerim baska atacak yer bulamadim o yuzden buraya yaziyorum. forumda bazi arkadaslarin attiklari screenshotlarda, oyundaki menulerin standarttan farkli oldugunu gordum. mesela oyuncu profillerinde simdiki yetenegi, potansiyel yetenegi, editorde goruntulenebilen mental ozellikleri yaziyor. bu oyuna eklenen bir yamamidir? eger oyleyse nerden indirip kurabilirim?
ornek bir screenshot icin
http://img111.imageshack.us/img111/7453/sssuo0.jpg
Sekopej
10.Ağustos.2007, 04:05
Bu oyun harici kullanılan bir program. FM Modifier, Genie Scout diye aratarak bulabilirsin.
dariusmiles
10.Ağustos.2007, 04:20
Bu oyun harici kullanılan bir program. FM Modifier, Genie Scout diye aratarak bulabilirsin.
cok sagol tesekkur ederim
Varonil
10.Ağustos.2007, 11:44
Bence yıllık ver.Daha net yaparsın hesaplarını.
Universal
10.Ağustos.2007, 11:54
Ben haftalık olarak veriyorum. Küçük paralar ile uğraşmak ve hesap yapmak bana kolay geliyor.
amorti
10.Ağustos.2007, 12:05
Yillik verildigi zaman butceyi takip etmek daha kolay oluyor.
Bir de, oyuncularin piyasada aldiklari maas araligina da yillik olarak alistigim icin haftalik olarak baktigimda adama azmi yoksa gereginden fazla mi teklif ettigimi anlayamiyorum..Kisaca nasil alistiysan oyle ver eniyisi...:)
sivaslizoro
10.Ağustos.2007, 12:23
ne farkdeiuo giden gene aynı para ama düz hesap olsun diye ben yıllık veriom :D
Hugo
10.Ağustos.2007, 12:24
Ben uzunca bir süredir yılık veriyorum.
Gerçekte de öyle yapıyorlar çoğu zaman :)
14perseus04
10.Ağustos.2007, 16:01
evet yillik verince cok kolay oluo butce takibi
oguse
10.Ağustos.2007, 16:18
Haklısınız galiba ben haftalık kullanıyodum ama en iyisi yıllık...
batuhan1905
10.Ağustos.2007, 17:34
Taktikler bölümünden Oyun kurucu kullan seçeneğini seç.Sonra oyun kurucunu Lincoln yap...
tesekkür ederim bi şey daha ark. bi şey daha sorucam orta yapma seçeneği ve ara pas attrıma seçeneği varmı? ve bi daha ki maç için antrenörümden nasıl o takımın raporunu alabilirim?
qwertyq
10.Ağustos.2007, 17:45
Gereksiz bir konuysa özür diliyorum öncelikle. Mc oyuncuları için aradığınız öncelikli özellikler nelerdir bunu öğrenmek istedim. Bi forvet için finishing hız , pivotsa heading jumping , defanslar için marking tackling heading , kanatlar için hız crossing dribling.. Ama Mc oyuncuları için hangi özelliğe öncelikli bakmam gerektiğini bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
canavar20
10.Ağustos.2007, 18:50
Gereksiz bir konuysa özür diliyorum öncelikle. Mc oyuncuları için aradığınız öncelikli özellikler nelerdir bunu öğrenmek istedim. Bi forvet için finishing hız , pivotsa heading jumping , defanslar için marking tackling heading , kanatlar için hız crossing dribling.. Ama Mc oyuncuları için hangi özelliğe öncelikli bakmam gerektiğini bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Aslında tam bir mc yoktur ara çünkü orta sahanın ortasında ister DM İSTER AMC oynatırsın yani diyelimki bu aradığın mc oyuncunun defansiz özellikleri iyi olsun dersen Top kapma mutlaka iyi olması lazım güç, çok önemli bunn yanı sıra çevikliklete önemlidir. Azda olsa hız hızlanmadır. Eğer atak istiyorsan Hız hızlanma iyi olmalıdır. İlk temas teknik aklıma gelenler bunlar. Çoktandır FM oynamıyom özelliler aklıma gelmiyor.:D
Bandidas
10.Ağustos.2007, 19:25
En iyisi hangisine alıştıysan öyle yap. Ben yıllık kullanıyorum ve haftalık yada yıllık yaptığımda hiçbir şey anlamıyorum...
canavar20
10.Ağustos.2007, 19:32
Yıllık ver derim.:)
amorti
10.Ağustos.2007, 20:06
Evet, DM veya AMC olusuna gore farklilik gosterebilir ama hangisi olursa olsun mutlaka olmasi gereken "passing"dir."Decisions" ve "technique" de yuksek olursa bu adam her turlu durumda her turlu pasi atabilir.Yan ozellikler olarak "workrate" ve "teamwork" de istikrar acisindan onemlidir. Fiziksel ozellikleri tabi her mevki icin bir artidir.
Fernando Gago
10.Ağustos.2007, 20:43
Mc hem ofansif olarak hemde defansif olarak iyi olması lazım mesela appiah gibi tam nerelere bakacağını söleyemesemde istatisiği dengede olması lazım .
Fernando Gago
10.Ağustos.2007, 20:46
Yıllık ver daha gerçekçi hem ne verdiğini daha iyi anlıyorsun
yunusgs
10.Ağustos.2007, 22:03
Mevkisine göre değişir
qwertyq
10.Ağustos.2007, 22:37
mevkisi mc işte.. amc de olsa dmc de olsa mcde oynayacak. Gereğinden fazla ofansif ya da defansif değil normal mc .. Sanırım mc oyuncularda diğer mevkiler gibi öncelikli özellikler fazla yok. Her özelliği ortalama oyuncular gerekli.
eXcitinG
11.Ağustos.2007, 09:56
tesekkür ederim bi şey daha ark. bi şey daha sorucam orta yapma seçeneği ve ara pas attrıma seçeneği varmı? ve bi daha ki maç için antrenörümden nasıl o takımın raporunu alabilirim?
Ara pası oLayı yok maaLesef o artık oyuncunun kendi özeLLikLerine kaLmış.Eğer çok iyi bir 10 numaran varsa oyunda ona serbest roL verirsen daha derinLemesine pasLar ve daha direk pasLar atabiLir.Antrenörüne de karşı takım hakkında rapor vermesini istiyorsan.Ana menüde izLenenLer böLümünde gözLemciLere geLiyorsun orda görev ver seçeneğine tıkLayıp bir daha ki maç hakkında rapor vere tıkLarsan sana maçtan önce rakip takım hakkında biLgiLeri vericektir.Bir kaç sayfa geriye bakarsan bir arkadaşımızı resimLi anLatmıştır bunu.
Ilhan
11.Ağustos.2007, 13:58
Ilhan
11.Ağustos.2007, 13:59
batuhan1905
11.Ağustos.2007, 14:46
Ara pası oLayı yok maaLesef o artık oyuncunun kendi özeLLikLerine kaLmış.Eğer çok iyi bir 10 numaran varsa oyunda ona serbest roL verirsen daha derinLemesine pasLar ve daha direk pasLar atabiLir.Antrenörüne de karşı takım hakkında rapor vermesini istiyorsan.Ana menüde izLenenLer böLümünde gözLemciLere geLiyorsun orda görev ver seçeneğine tıkLayıp bir daha ki maç hakkında rapor vere tıkLarsan sana maçtan önce rakip takım hakkında biLgiLeri vericektir.Bir kaç sayfa geriye bakarsan bir arkadaşımızı resimLi anLatmıştır bunu.
tesekkürler.
ismayil
11.Ağustos.2007, 20:35
fm2007de yabancilar 5 yil sonra yurk olabiliyor mu?
bi de olabiliyorsa oynadigin mi yoksa oncekilerde dahil oluyor mu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[quote=ismayil;819733]fm2007de yabancilar 5 yil sonra yurk olabiliyor mu?
bi de olabiliyorsa oynadigin mi yoksa oncekilerde dahil oluyor mu[/qu
yurk deil turk