PDA

View Full Version : Düşünce Gücüyle Çalışan Oyuncak

Mirza
04.Mayıs.2007, 09:10
Bilgisayar oyununda kumanda, mouse tarihe karışıyor; çocuklar beyin dalgalarını kullanacak

http://www.aktifhaber.com/images/news/bilisimmausyok.JPG

Amerikalı bilim adamları, düşünce gücüyle çalışan oyuncaklar geliştirmeyi başardı.
Neurosky firması tarafından geliştirilen özel bir maske yüze takıldıktan sonra beyin dalgalarının hareketlerini takip edebiliyor. Beyin dalgalarının yoğunluğuna göre de oyuncağın parçaları çalıştırılabiliyor. Bilim adamları, halen deneme aşamasında olan oyuncaklarda maskeleri takan çocukların konsantre oldukları bir robota bağlanan ışıkları yakmalarını sağladı. Buna göre çocuklar konsantre olup düşüncelerini topladıklarında ışıkları yakarken düşünceleri dağıldığında ışıklar sönüyor. Şirket yetkilileri, ünlü video oyunlarına da bu tekniğin uygulanabileceğini belirtti.

KAYNAK (http://www.aktifhaber.com/read_news.php?nID=113221)

Fıratcan Alçınkaya
04.Mayıs.2007, 17:53
Güzel bir icat... Beyin gücüyle anında işlem...

barahir
04.Mayıs.2007, 17:54
FM yi nasıl oynucaz.. Benim aklımdan milyonlarca şey geçiyo fm oynarken.. Oyun kafayı yer vala..

the_imam912
04.Mayıs.2007, 18:55
Doğru söyledin gerçektende :D.

Redrum
04.Mayıs.2007, 18:59
benim aklımdan mesela ronaldinh oböyle benim kadromda olduğu geçyo hayal ediyorum nolcak puhahaha

nerazzuri
07.Mayıs.2007, 17:22
benim aklımdan mesela ronaldinh oböyle benim kadromda olduğu geçyo hayal ediyorum nolcak puhahaha

o zaman galiba oyun kendi kendine ronaldinho ya teklif yapar :D:D:D:D:D

hp-fm-gs
25.Mayıs.2007, 16:22
o zaman galiba oyun kendi kendine ronaldinho ya teklif yapar :D:D:D:D:D

Güzeldi..:D

tosunpasa
25.Mayıs.2007, 21:19
Benim düşünce gücümle çalışan bir şey olmasın Allah korusun.. Aklımdan her türlü şey geçer benim. FM sapıtırdı..

El Comandante
25.Mayıs.2007, 21:34
FM yi nasıl oynucaz.. Benim aklımdan milyonlarca şey geçiyo fm oynarken.. Oyun kafayı yer vala..

Kesinlikle katiliyorum :)

fm26mer
25.Mayıs.2007, 22:10
bayağı güzel e benziyo alet .. almak lazım 1 er tane:D

Fernando Gago
03.Haziran.2007, 12:06
fm konusunda size katılıyorum ayrıca bunun olumsuz etkileride olabilir beyin için

ryu
03.Haziran.2007, 14:55
ya cm oynarken aklıma başka birşey gelirse ne olcak oyun kapanacakmı birden?

anilla
04.Haziran.2007, 23:14
bencede olumsuz yannlarini unutmamak lazim